Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb Räkenskapsåret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb Räkenskapsåret"

Transkript

1 Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb Räkenskapsåret 2016

2 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2016 Styrelsens sammansättning var följande: Mikael Bengtsson Ordförande, Gunnar Lundahl vice ordförande, Ronny Anderberg Kassör, Lena Olsson sekreterare, samt ledamöterna: Mikael Göransson, Stig Svensson, Sara Persson, Lennart Reiz, Marie Bengtsson samt suppleanterna: Nicklas Borgman och Mats Johansson. Styrelsen har haft 11 st protokollförda styrelsemöten under året. Det har varit många händelser även detta år på klubben och viktiga beslut har tagits. Några av händelserna kan här noteras: Två nya tee:s har gjorts på banan som har blivit mycket uppskattat av både medlemmar och gäster. Vi har även byggt om vårt övningsområde som kommer bli fantastiskt för alla golfare. Dessutom har vi byggt nya målgreener på driving rangen. Dessa ändringar är helt enligt vår Masterplan. Utöver detta har vi byggt en ny kiosk, som har blivit mycket bra. Vår egen spelvecka i juli blir större och populärare för varje år, så även i år. Nu jobbar vi vidare för att göra den ännu bättre och attraktivare. Vidare gjorde våra damer/tjejer jättebra ifrån sig i Lag-SM, där de även nästa år spelar i den högsta serien. Detta var en stor bedrift, som vi är väldigt stolta över. Emma Nilsson klarade sig genom kvalet till Europatouren. Detta är en fantastisk bedrift och vi gläds med Emmas framgång.

3 Vi har fått jättebra omdömen och reklam i olika rankingar under året, bl.a. av Golf Digest där vi rankades 24:a i Sverige och 50:e i Norden. Vi kan vara stolta över vår bana och anläggning var tredje året som vi drivit shop/drivingrange i egen regi och utfallet blev enligt budget. Beslut är tagit att vi fortsätter med samma koncept Klubben gör ett positivt resultat om c:a kr Antal medlemmar uppgår till Av dessa äger 647 spelrätter och 301 hyr spelrätter. Övriga är juniorer, passiva etc. Övriga händelser av vikt finns under kommittéernas rapporter. Damkommittén Under verksamhetsåret har vi arrangerat 24 tävlingar och har oftast haft mellan 40 och 55 damer deltagit vid varje tillfälle. Vi har haft vårsamling med modeuppvisning och en bussutfärd, nationell damdag med 83 deltagare och säsongsavslutning med Scramble varefter damerna bjöds på räkmacka. Running eclectic har spelats under säsongen. Vi har även deltagit i D30 serien och Blekinge Damtour 50+ Vi sponsrar damtävlingar, Nationell damdag och Julgolfen. Vi ordnar vintergolf både tisdagar och torsdagar för seniorer. Vi skänkte 5000 kronor till juniorverksamheten. Vi planterade blommor på uteserveringen.

4 Oldtimers Oldtimers har under 2016 arrangerat 24 tävlingar med genomsnitt 48 deltagare, samt årligen återkommande tävlingar mot Boa Olofströms GK. Oldtimers har under året haft två bussresor som gått till Sjöbo GK och Alvesta GK. Vi har under året svarat för KM i åldersklasserna D 60/70 och H65/75 Tävlingskommittén Under 2016 har tävlingskommittén varit med och genomfört 17 klubbtävlingar (11 partävlingar), plus ytterligare tävlingar som bl.a. DM, Blekingeserien, Blekinge Herr & Dam tour, Nygolfarna, Shoot- Out och Skandia Cup. Totalt var det ca 2500 deltagare fördelade på tävlingarna ovan. Värt att nämna är att det var 145 deltagare på Blekinge Herrtour. KM, som arrangerades under den officiella helgen, minskade något, till 38 st Tyvärr var inte vädergudarna med hela tiden och Cross Country blev inställd. Den är flyttad till våren 2017 Vi hade en ny tävling för damer: Svensk damtour, som tyvärr inte lockade så många deltagare trots prispengar till proffsen. Sölvesborgsveckan var som vanligt mycket populär. Där ändrade vi lite och slog ihop prisutdelningar till två tillfällen. Detta föll väl ut och våra sponsorer och krogen var nöjda med detta upplägg. Vi kommer att ha samma upplägg Vi söker nya medlemmar som vill hjälpa till vid våra tävlingar som tävlingsledare, starters mm.

5 Hcp-Kommittén Hcp-kommittén har under året arbetat med årsrevisionen av medlemmarnas hcp. Vi arbetar efter EGA:s (European Golf Association) regler att genomföra en årlig hcp revision på samtliga spelare i klubben. För att ingå måste man ha minst 8 registrerade hcp-ronder. Medlems- och Paddelkommitté Under 2016 har arbetet varit inriktat på att fortsätta med att skapa förutsättningar för nya medlemmar att komma in i klubben. Vi har genomfört nybörjargolf på måndagskvällar på stora banan vid ett 10- tal tillfällen under året, då vi spelat tillsammans och avslutat med fika eller korvgrillning. Vi bedömer att detta är en uppskattad aktivitet och vi kommer att fortsätta under I september genomfördes en tävling över 18 hål, som var öppen för alla i C-klassen, där ca 35 personer deltog. Även om kommittén inte aktivt har arbetat med att utveckla paddelverksamheten, har denna växt under året. Marknadskommittén Kommittén har haft 10 protokollförda möten och under 2016 har vi haft avtal med 75 st sponsorer. Våra sponsorintäkter blev :-. Marknadskommittén ansvarar för kontakter och avtal med våra sponsorer och kommittén arbetar med att utveckla sponsor- och marknadsföringsverksamheten. Förutom de ökade intäkterna, som används till satsningar på banan, klubbhuset och juniorverksamheten, bidrar sponsorernas företagsgolf och representation till ökad omsättning för pro, golfshop och krögare. Indirekt gynnar detta alla medlemmar. Kommittén ansvarar även för information till medlemmar och greenfeegäster. Informationen sker via vår hemsida och genom nyhetsbrev som skickas ut via mail.

6 Sociala medier ska också användas för kommunikation med klubbens intressenter. Information ges därför även via klubbens Facebooksida. Marknadskommitténs arbete har dessutom varit att arrangera sponsorgolfen och göra olika marknadsföringsåtgärder för att få fler medlemmar och fler greenfeegäster. Klubbhuskommittén Vid ingången av året togs planer fram för att ersätta befintlig kiosk med en ny byggnad. Bygglov beviljades och arbetet kunde sätta i gång. Kiosken var inflyttningsklar i slutet av juni. Kiosken utformades med en köksdel och en självbetjäningsdel. Vid bemanning i kiosken öppnades det upp mellan delarna. Det mesta av arbetet utfördes som ideellt arbete samt genom insatser av egen personal. De befintliga toaletterna behölls och fräschades upp. Gräsytor och plattsättning ändrades också. Planen framför entrén till klubbhuset ändrades, dels för att större yta behövdes och dels för att göra området mer lättskött. Plattor lades på området, som tidigare varit en liten gräsyta. Ytterligare en flaggstång sattes upp. Den utökade plattsättningen innebar att sittgrupper kunde sättas upp framför entrén. Sammanträdesrummet iordningställdes och förnyades med avsikt att kunna hyra ur det för möten och konferenser. Ny presentationsutrustning sattes upp och nytt (begagnat) möblemang skaffades. I slutet av året inleddes tillbyggnad, under tak i maskinhallen, av ett nytt rum för slipning och svetsning. Motiveringen till utbyggnaden var dels arbetsmiljöskäl men även behovet av mer förrådsutrymme. Även detta gjordes till största del av ideellt arbete.

7 Bland de mindre projekten kan nämnas: Avskärmningsplank vid golfbilsgaraget, skötbord och en högre toalettstol på handikapptoaletten samt ny lekplatsutrustning. Ideellt arbete i form av Bogeygängets insatser inriktades under året framför att på underhåll, mest målning, av byggnader. Junior & Elitkommittén 2016 var året då ett serielag från Blekinge för första gången deltog i Elitserien, högsta nivån i lag-sm. Och återigen har Sölvesborgs Golfklubb genom Emma Nilsson en spelare med fullt kort på damernas europatour. Men främst är vi stolta över att vara den största klubben på breddnivå i Blekinge. På Skandia tour distrikt (blekingetouren) var 27% av alla startande spelare en junior från Sölvesborgs GK. Genom tjejprojekt som drivits 2015 och 2016 har antalet flickor med officiellt handicap i verksamheten ökat. Antalet juniorer i träning har varit runt 80 st de senaste åren och likaså Bankommittén Bankommitténs fokus under 2016 har präglats av ett fortsatt arbete med att förverkliga den uppgjorda Masterplanen, samt att ytterligare utveckla banan och anläggningen avseende tee- och träningsområden. Syftet har varit, precis som tidigare år, att både bana och anläggning ska upplevas som än mer attraktiva och intressanta av både medlemmar och gästande spelare. Ett antal förändringar och förbättringar har genomförts under året. Några av de mer betydande som är värda att nämnas:

8 - Nytt övningsområde för inspelsträning anlades, som dessutom inkluderar en äventyrsgreen. Området kommer att invigas under våren Driving rangen uppdaterades med både målgreener och grästee samt belysning vid en del av utslagsplatserna. - Tee 1 byggdes om, vilket inkluderade en rejäl höjning av utslagsytan, och tee 11 har renoverats och utvidgats. Arbetet med att skapa ett enhetligt utseende vid alla tees (gällande plattsättning, bänkar, bolltvättar och skyltar) som inleddes 2015, har slutförts under Hektometersystem infördes och ett antal nya tees har tillkommit, framförallt för banlängd 43 (4300 meter). Detta innebar även nya tee-markeringar på alla hål. - Ny slope och nya index för alla hål togs i bruk under vårsäsongen Utöver ovanstående så har även ett stort antal andra insatser gjorts under året, bland annat har bevattningen kompletterats på en del ställen där tillräcklig täckning har saknats.

9 Sölvesborgs Golfklubb Org.nr RESULTATRÄKNING Budget Budget Rörelsens intäkter m.m. Årsavgifter Greenfee Greenfee PP Sponsorer Statliga/kommunala och övriga bidrag Bagskåp Tävlingar Försäljning Hyror Aktiverat arbete för egen räkning Vinst vid avyttring av immateriella och materiella anläggningstillgångar Stugor SLO intäkter Shop/DR intäkter Padel intäkter Summa inkomster Rörelsens kostnader Admin Fastighet Banan Tävlingar Junior/Elit Arrende SLO kostnader Shop/DR kostnader Tjänster Personalkostnader Avskrivningar av materiella anläggningstillgångar Förlust vid avyttring av immateriella och materiella anläggningstillgångar Rörelseresultat Resultat från finansiella investeringar Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter Räntekostnader Resultat efter finansiella poster Årets resultat tog klubben över driften av shopen. Resultatmässigt har hänsyn inte tagits till lagervärdet på bokslutsdagen under de första åren. Fr.o.m års bokslut har styrelsen valt att ta med lagervärdet i bokslutet vilket ger en resultateffekt med Vilket gör att årets resultat bli

10 Sölvesborgs Golfklubb Org.nr BALANSRÄKNING Not TILLGÅNGAR Byggnader och mark Maskiner och andra tekniska anläggningar Kortfristiga fordringar Kundfordringar Skattefordran 0 0 Övriga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR EGET KAPITAL OCH SKULDER Eget kapital Balanserad vinst eller förlust Årets resultat Summa eget kapital Långfristiga skulder Checkräkningskredit Medlemslån Banklån Summa långfristiga skulder Kortfristiga skulder Leverantörsskulder Övriga kortfristiga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER

11 Revisionsberättelse för Sölvesborgs Golfklubb Undertecknade, av Sölvesborgs Golfklubb valda revisorer, har granskat årsredovisningen och styrelsens förvaltning för år Årsredovisningen har upprättats i enlighet med årsredovisningslagen och ger därmed en rättvisande bild av klubbens resultat och ställning. Vi har granskat väsentliga beslut, åtgärder och förhållanden i föreningen. Vi tillstyrker att årsmötet fastställer resultat- och balansräkningarna samt beviljar styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för räkenskapsåret. Sölvesborg Hans-Åke Lindvall Tommy Nilsson

12 Slutord Styrelsen vill rikta ett stort tack till alla anställda och grupper av ideellt arbetande medlemmar för det arbete som gjorts på banan och anläggningen. Vi har bl.a. byggt ny kiosk, nytt övningsområde, nya målgreener på driving rangen samt gjort två nya tee:s. Utöver detta har givetvis en hel del annat gjorts. Vi vill även rikta ett stort tack till alla våra kommittéer som lagt ner mycket jobb under året. Det har även i år varit mycket goda omdömen, från både medlemmar som gäster när det gäller banan och det positiva bemötande de får av personalen när de besöker klubben. Detta glädjer oss och resultat har visat sig genom hög ranking på olika listor. Bl.a. har Golf Digest rankat oss som 24:a i Sverige och 50:e i Norden. Vill till slut tacka alla våra sponsorer/samarbetspartners. Utan er hade vi inte kunnat genomföra allt vi gör på anläggningen! Nu ser vi framåt mot ännu ett framgångsrikt och bra golfår Mikael Bengtsson Gunnar Lundahl Lena Olsson Ordförande Vice ordförande Sekreterare Ronny Anderberg Stig Svensson Lennart Reiz Kassör Mikael Göransson Sara Persson Marie Bengtsson

13 Valnämndens förslag till styrelse- och revisionsledamöter Val av ordförande för årsmötet: Val av sekreterare för årsmötet: Val av ordförande på 1 år: Björn Lager Lena Olsson Mikael Bengtsson Ordinarie ledamöter på 2 år: Lena Olsson omval Stig Svensson omval Mats Johansson nyval Nicklas Borgman nyval Suppleanter på 1 år: Kristian Knese nyval Gert Jönsson nyval Revisorer på 1 år: Hans-Åke Lindvall omval Katarina Olsson nyval Rev. Suppleanter 1 år: Gerd Jonsson omval Joakim Melander omval Valnämnden på 1 år: NN (utses vid årsmötet) NN (utses vid årsmötet) Justering av dagens protokoll: Mötes ordförande NN NN (utses vid årsmötet) (utses vid årsmötet) För valnämnden/ Lena Olsson

14 Dagordning vid Sölvesborgs Golfklubbs årsmöte Mötet öppnas 2. Allmän info från styrelsen 3. Prisutdelning 4. Upprättande av röstlängd 5. Fråga om mötets utlysts på rätt sätt 6. Fastställande av dagordning 7. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet 8. Val av två justeringsmän tillika rösträknare 9. Styrelsens verksamhetsberättelse och förvaltningsberättelse 10. Revisorernas berättelse 11. Fastställande av Resultat- och Balansräkning 12. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 13. Verksamhetsplan och budget 2017 samt fastställande av medlemsavgifter för 2017, styrelsen föreslår en höjning av årsavgiften med 200:- 14. Val av ordförande för en tid av ett år 15. Val av 4 styrelseledamöter för en tid av två år 16. Val av 2 suppleanter för en tid av ett år 17. Val av 2 revisorer samt 2 suppleanter för en tid av ett år 18. Val av valberedning, 3 ledamöter för en tid av ett år 19. Val av ombud till Blekinge Golfförbunds årsmöte 20. I rätt tid inkomna motioner 21. Övriga frågor 22. Förslag till hedersmedlemskap 23. Avtackning 24. Avslutning

15 Motion till årsmöte Sölvesborgs Golfklubb Sölvesborg Idag brottas de flesta golfklubbar med likviditetsproblem under vinterhalvåret. Medlemsavgifterna täcker upp verksamheten under en stor del av året, men de sista månaderna innan nästa stora fakturering så tryter kassan. Vilket leder till att klubbarna tvingas till att utnyttja checkkrediten, med en ganska rejäl ränta (ofta kring 5 %, trots vårt låga ränteläge). Sölvesborgs Golfklubb är inget direkt undantag från detta. Ekonomin är god, man amorterar hårt på sina lån och resultaten varje år är ganska bra. På sikt, när lånen är avbetalda, kommer också likviditeten kunna stärkas. Om inte nya investeringar skall göras och nya lån behöver tas. Klubben har idag en tjänst där de erbjuder medlemmar att betala årsavgift via autogiro. Det är idag ett ganska litet antal medlemmar som nyttjar detta, stycken var senaste siffran jag hörde. Troligen beror det på att en avgift på 25 kronor tillkommer varje månad för denna tjänst. Vilket gör att årskostnaden plötsligt blir 300 kronor högre. I de flesta andra branscher så är autogiro guld värt för både företaget och kunden. Företaget får in ett jämnt kassaflöde, kunden slipper lägga tid och dessutom undvika att få en stor fet faktura som ska betalas en gång om året. Därför brukar det inte vara någon avgift på autogirobetalningar. Jag föreslår att klubben slopar extrakostnaden för autogiro, så att fler medlemmar kan välja denna lösning. Det ger följande fördelar: Jämnare kassaflöde, vilket leder till minskat utnyttjande av checkkrediten. Lägre räntekostnader kompenserar kostnaden för de personer som idag betalar 300 kronor extra för tjänsten Enklare för medlemmen, du behöver inte längre betala en större summa pengar 1-2 gånger per år. Speciellt för yngre vuxna är årsavgiftsfakturorna en stor belastning på ekonomin, vilket gör att de riskerar att välja billigare medlemskap i andra klubbar eller sluta helt. Med fritt autogiro blir det lättare för dem att sprida den ekonomiska bördan. En trolig positiv bieffekt är att vi antagligen också behåller fler medlemmar. Hur många är vi inte som har tidnings-, TV-, eller mobilabbonemang som löper på autogiro, som om vi fick en faktura årsvis skulle avsluta? När medlemmen får sina fakturor med årsavgiften och har spelat få rundor under föregående år, då kommer frågorna om man verkligen skall fortsätta spela. Även om du betalar samma med autogiro, så kommer frågan inta vara lika stor, för du har en betalning som löper under hela året. 400 kronor i månaden skapar inte lika jobbog känsla som 4800 kronor på ett bräde, trots att det är sammas sak. Förslag: Jag föreslår att Sölvesborgs Golfklubb slopar den extra avgiften för autogiro på 25 kronor/månad och med slopandet, aktivt jobba för att få fler att betala på detta sätt. Medlem Marcus Cato

16 Svar på motion från Marcus Cato De som betalar via autogiro betalar den största delen av avgiften i efterhand jämfört med de som betalar sin avgift vid två tillfällen/år, eftersom dessa betalar avgiften i förskott. Det innebär att totala ränteutgiften ökar något om antalet som betalar via autogiro ökar. Den totala ränteutgiften för checkkrediten är nu c:a 45000/år. Eftersom autogiro också innebär ökad administration och styrelsen inte tror att 25:-/månad påverkar beslutet att betala via autogiro eller ej och därmed inte påverkar beslutet om man ska bli medlem i golfklubben rekommenderar styrelsen att motionen avslås.

17 Motion angående alternativ årsavgift Uppmaning till styrelsen att ta fram förslag till reducerade årsavgifter för medlemmar som p.g.a. ålder eller sjukdom endast spelar ett fåtal rundor per år men som fortfarande vill vara kvar som medlemmar i klubben av bl.a. sociala skäl. Förslag: Halv årsavgift berättigar till 5 rundor på stora banan alla dagar och fritt spel på korthålsbanan. Vid fler rundor på stora banan utöver 5 erlägges greenfee/resterande belopp till full årsavgift. Ser framemot förslag från styrelsen under Clas Cajvall Medlem sedan klubben startades Svar på motion från Clas Cajvall Motionen om nedsatt årsavgift är i princip samma som årsmötet sade nej till förra året (efter rekommendation från styrelsen). Även då handlade det om nedsatt avgift p.g.a. ålder eller hälsoskäl, må vara att sänkningen av årsavgiften var något annorlunda. Vi sa då att vi skulle ta fram alternativ när alla spelrätter var utnyttjade. Där är vi inte eftersom vi har fler spelrätter kvar. Genom åren har ett flertal önskemål om alternativa medlemsformer kommit in till styrelsen. Exempel på detta är vardags- eller sommarmedlemskap. Styrelsen har ställt sig avvisande till detta eftersom det finns risk för minskade intäkter för klubben totalt sett, genom att befintliga fullbetalande medlemmar skulle välja en billigare medlemsform om en sådan fanns. Eftersom antalet spelrätter är begränsat enligt årsmötesbeslut är det viktigt att dessa i huvudsak reserveras till fullbetalande medlemmar. Av ovanstående skäl avstyrker styrelsen den inlämnade motionen.

18 Välkomna på städdag lördagen den 18 mars. Städning sker mellan kl 9-12 därefter bjuds det på korv och sen golftävling för de som vill.

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb 836200-8867 Räkenskapsåret 2013 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2013 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ture Svensson ordförande, Gunnar Lundahl vice ordförande,

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb 836200-8867 Räkenskapsåret 2014 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2014 Styrelsen sammansättning var följande: Mikael Bengtsson Ordförande, Gunnar Lundahl vice ordförande,

Läs mer

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb Räkenskapsåret Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb 836200-8867 Räkenskapsåret 2017 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2017 Styrelsens sammansättning var följande: Mikael Bengtsson ordförande, Stig Svensson vice ordförande,

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Onsdagen den 24 april 2013 Tid: 18.30 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om

Läs mer

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb Räkenskapsåret Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb 836200-8867 Räkenskapsåret 2018 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2018 Styrelsens sammansättning var följande: Mikael Bengtsson ordförande, Stig Svensson vice ordförande,

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 1(14) Sundsvalls Golfklubb Org nr 889200-5383 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb

Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb ! Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb Måndag 23 november 2015 klockan 18.30 Kulturhuset Vingen Amhults Torg 7, Torslanda!1 ! Höstmöte i Torslanda Golfklubb Måndag den 23 november 2015 klockan

Läs mer

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Woodlands Golfklubb Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand HaningeStrand GK Höstmöte 2018 Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand Innehållsförteckning Kallelse... 2 Föredragningslista... 2 Förslag till HaningeStrand Golfklubbs

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2009 Skottanet Ekonomisk Förening 1(7) Styrelsen för Skottanet Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2013 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 1(11) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden VERKSAMHETSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2013 Sölvesborgs Golfklubb en totalupplevelse SÖLVESBORGS

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 1(8) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 1 VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb

Läs mer

Antalet anställda har under året i medeltal uppgått till 8 personer. Utbetalda löner har uppgått till 2.314.399:-

Antalet anställda har under året i medeltal uppgått till 8 personer. Utbetalda löner har uppgått till 2.314.399:- ORUST GOLFKLUBB ORG NR 858500-7159 ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Medlemmar Klubbens medlemsantal uppgår vid utgången av verksamhetsåret till 1.309 personer, fördelat på 505 damer, varav 52

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Budgetmöte 22 oktober 2016

Budgetmöte 22 oktober 2016 Budgetmöte 22 oktober 2016 Budgetmöte 22 oktober 2016 Dagordning 1. Ordförandens punkt och öppnande av budgetmötet 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet

Läs mer

Årsmöte Strandtorp GK

Årsmöte Strandtorp GK Årsmöte Strandtorp GK 2019-02-26 Plats:IF Metallhuset Älesvägen 2 Datum 2019-02-26 Tid Mötesstart 18:00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi

Läs mer

Årsredovisning. När Golfklubb

Årsredovisning. När Golfklubb 1(10) Årsredovisning Styrelsen för får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2018-01-01 - Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i hela kronor (sek).

Läs mer

Västerhaninge Tennisklubb Orgnr

Västerhaninge Tennisklubb Orgnr Årsredovisning för verksamhetsåret 2013. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Mötet öppnas. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 4. Fastställande

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Budgetmöte 28 oktober 2017

Budgetmöte 28 oktober 2017 Budgetmöte 28 oktober 2017 Budgetmöte 28 oktober 2017 Dagordning 1. Ordförandens punkt och öppnande av budgetmötet 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Växjö Golfklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Välkomna till Kallfors Golfklubbs årsmöte 8 mars 2017

Välkomna till Kallfors Golfklubbs årsmöte 8 mars 2017 Välkomna till Kallfors Golfklubbs årsmöte 8 mars 2017 Agenda Årsmöte Information från Golf South Sthlm/Järna Golf 21 ÄRENDEN VID ÅRSMÖTE Vid årsmötet skall följande ärenden behandlas och protokollföras:

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret ÅRSREDOVISNING 215/216 Förvaltningsberättelse 1 Allmänt om verksamheten 1 Väsentliga händelser under och efter verksamhetsåret 2 Ekonomi 3 Resultaträkning 3 Tillgångar 4 Eget kapital och skulder 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Dagordning Sotenäs GK Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3.

Dagordning Sotenäs GK Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Välkomna! Dagordning Sotenäs GK 2018-04-28 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av Ordförande och Sekreterare

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum Tid Mötesstart 18:30

Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum Tid Mötesstart 18:30 Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum 2018-02-15 Tid Mötesstart 18:30 Strandtorp GK 2018-02-15 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt 4 Fastställande av

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Kinds Golfklubb

Årsredovisning. Kinds Golfklubb Årsredovisning för Kinds Golfklubb Räkenskapsåret 2009 Kinds Golfklubb 1(9) Styrelsen för Kinds Golfklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse Verksamhet Kinds

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sida 1 av 6 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solbacken 14 lämnar följande årsredovisning för verksamheten under räkenskapsåret. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Föreningens verksamhet består av 9

Läs mer

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand.

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. ÅRSMÖTE Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. Välkomna! 1 Innehåll Höstårsmöte 2017 Kallelse och föredragningslista Sid 3 Förslag till verksamhetsplan för 2018

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening Årsredovisning för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 769631-5840 Räkenskapsåret 2017 Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 1 (6) Styrelsen för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service får härmed

Läs mer

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857.

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. REVISIONSBERÄTTELSE Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. Vi har granskat årsredovisningen och räkenskaperna samt styrelsens förvaltning i Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1(5) Tomelilla Golfklubb Höstmöte Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla Närvarande: personer Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 1. Fastställande

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Torsdagen den 26 april 2012 Tid: 18.00 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(12) Bostadsrättsföreningen Örjansgården Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning

Läs mer

Björkliden Bodaholm Golf AB

Björkliden Bodaholm Golf AB Årsredovisning för Björkliden Bodaholm Golf AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 2, 2011-06-18 vid Boulebanan 1 Ordföranden Lars Danielsson hälsade de 15 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Styrelsen för Gagnefs Golfklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

Styrelsen för Gagnefs Golfklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÅRSREDOVISNING 1 (7) Styrelsen för Gagnefs Golfklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhetens art och inriktning Under denna säsong har

Läs mer

Styrelsen för. Örkelljunga Golfklubb. Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010

Styrelsen för. Örkelljunga Golfklubb. Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010 Styrelsen för Örkelljunga Golfklubb får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Noter med redovisningsprinciper

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) 2014-01-01 2014-12-31 556884-5449

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) 2014-01-01 2014-12-31 556884-5449 Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) Styrelsen för Gagnefs Golf AB avger härmed årsredovisning för år 2014. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Bolaget har under året 2014 hyrt banan -18-hålsbanan, korthålsbanan

Läs mer

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018 Tönnersjö GK Årsmöte 2018-12-16, 15.00 Tönnersjö Golfrestaurang. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2018 1. Föredragningslista 2018 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018 3. Verksamhetsberättelse för Seniorkommittén

Läs mer

Årsredovisning. När Golfklubb

Årsredovisning. När Golfklubb Årsredovisning för När Golfklubb 834001-2106 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för När Golfklubb, med säte i Gotland, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745000-0448

ÅRSREDOVISNING 2012 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745000-0448 ÅRSREDOVISNING 212 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745-448 Förvaltningsberättelse för 212 Brf Gillesgårdens styrelse får härmed överlämna berättelse om verksamheten under år 212. Styrelsen har efter årsstämman

Läs mer

Årsredovisning. BRF Bockholmen

Årsredovisning. BRF Bockholmen Årsredovisning för 769612-3673 Räkenskapsåret 2017 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum Villaägarna Kronoberg Årsmöte 2015 17 mars 2015, Smålands Museum Agenda 19.00 Årsmöte 19.45 Paus med förtäring 20.00 "Vad betyder Riksbankens minusränta för mig? Föredrag av Kjell-Åke Carlsson, Länsförsäkring

Läs mer

Höstmöte Välkomna!

Höstmöte Välkomna! Höstmöte 2016 Välkomna! Dagordning Höstmöte 2016-11-09 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet utlysts på rätt sätt. 3. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 4. Val av två protokolljusterare,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse Ekerö Tennisklubb 2017 Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Sofia Tillström, Ordförande Niklas Zethraeus, vice ordförande Börje Fritz, kassör Michael Thörnlund,

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen för Brf Björnrike Ski Country får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017 07 01 2018 06 30. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

Mälarö och Troxhammar. Ett attraktivt golfalternativ på Ekerö

Mälarö och Troxhammar. Ett attraktivt golfalternativ på Ekerö Mälarö och Troxhammar. Ett attraktivt golfalternativ på Ekerö Bakgrund Mälarö GK Mälarö GK (MGK) och deras dotterbolag Mälarö Golf AB (MgAB) har under ett flertal år dragits med ekonomiska svårigheter.

Läs mer

BRF Fjällfoten i Idre

BRF Fjällfoten i Idre Årsredovisning för BRF Fjällfoten i Idre Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 BRF Fjällfoten i Idre 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för BRF Fjällfoten i Idre, får härmed avge årsredovisning för 2013.

Läs mer

Härmed kallas du till årsmöte 2018 för Tjörns GK

Härmed kallas du till årsmöte 2018 för Tjörns GK Härmed kallas du till årsmöte 2018 för Tjörns GK Tidpunkt: Lördag 28 april kl. 10.00 Plats: Klubbhuset Kallelse, föredragningslista, verksamhetsberättelse och årsredovisning bifogas. Alla handlingar kommer

Läs mer

Årsredovisning. Lan Fiber Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Lan Fiber Ekonomisk Förening ------- --- -- -- - Årsredovisning för Lan Fiber Ekonomisk Förening 769624-5203 Räkenskapsåret 2014 Lau Fiber Ekonomisk Förening l (7) Styrelsen för Lau Fiber Ekonomisk Förening rar härmed avge årsredovisning

Läs mer

Bredbandsutbyggnad Bråta med omnejd Ekonomisk förening

Bredbandsutbyggnad Bråta med omnejd Ekonomisk förening Årsredovisning för Bredbandsutbyggnad Bråta med omnejd 769625-5475 Räkenskapsåret 2016-01-01 2016-12 31 Innehållsförteckning Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsmöte Mötet öppnas. 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om mötet behörigen utlysts. 4. Fastställande av föredragningslistan.

Årsmöte Mötet öppnas. 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om mötet behörigen utlysts. 4. Fastställande av föredragningslistan. Årsmöte 2017 Årsmöte 2017 1. Mötet öppnas. 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om mötet behörigen utlysts. 4. Fastställande av föredragningslistan. Föredragningslista 1. Mötet öppnas och parentation

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Grönlingens SFF 1 (7) Styrelsen för Grönlingens SFF, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Brf Sirius 31

Årsredovisning. Brf Sirius 31 Årsredovisning för 716421-9714 Räkenskapsåret 2016 1 (10) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(14) Mjölkeröds Golfklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning 6 - noter

Läs mer

Årsredovisning för. Brf. Brandvakten Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf. Brandvakten Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf. Brandvakten Räkenskapsåret 2014-09-01-2015-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Turismutveckling i Finnskogarna Ekonomisk Förening Org nr 769626-0947 ÅRSREDOVISNING 2014

Turismutveckling i Finnskogarna Ekonomisk Förening Org nr 769626-0947 ÅRSREDOVISNING 2014 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för Turismutveckling i Finnskogarna får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-31 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar Innehåll Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan Räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30 Stiftelsen Sophiaskolan 1(8) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30.

Läs mer

Torreby Fiber Ekonomisk förening

Torreby Fiber Ekonomisk förening Årsredovisning för Torreby Fiber Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6 Noter till resultaträkning

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BLOMPOTTAN NR 1 1 (9) Suppleanter har varit Folke Höjmar, Charlotta Karelmo och Göran Svensson.

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BLOMPOTTAN NR 1 1 (9) Suppleanter har varit Folke Höjmar, Charlotta Karelmo och Göran Svensson. ÅRSREDOVISNING BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BLOMPOTTAN NR 1 1 (9) ORG.NR: 716417-7094 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Blompottan nr 1 får härmed avge följande redovisning för år 2012.

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Landsbygdsfiber Skövde AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Hållpunkter Höstmöte 28 november 18:30-21:00

Hållpunkter Höstmöte 28 november 18:30-21:00 Hållpunkter Höstmöte 28 november 18:30-21:00 Introduktion Medlemsundersökningen Presentation av ny restaurangentreprenör Höstmöte Prisutdelning årets Hole in One Utdelning Stipendium Oscar Mellqvist minne

Läs mer

Årsredovisning 717904-4727. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Vårdkasens Vägförening. Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB 08-560 397 00 1(9)

Årsredovisning 717904-4727. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Vårdkasens Vägförening. Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB 08-560 397 00 1(9) 1(9) Årsredovisning för Vårdkasens Vägförening 717904-4727 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB 08-560 397 00 www.erb.se 2(9) Förvaltningsberättelse Styrelsen för

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G. för. Bostadsrättsföreningen Alviken 13. Organisationsnummer:

Å R S R E D O V I S N I N G. för. Bostadsrättsföreningen Alviken 13. Organisationsnummer: Å R S R E D O V I S N I N G för Bostadsrättsföreningen Alviken 13 Organisationsnummer: 716460-3164 2017-01-01--2017-12-31 Säte i Stockholm Bostadsrättsföreningen Alviken 13 Sid 1:8 ÅRSREDOVISNING Styrelsen

Läs mer

Årsredovisning. Järna Ridklubb

Årsredovisning. Järna Ridklubb Årsredovisning för Järna Ridklubb 815600-7505 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Järna Ridklubb, med säte i Järna, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning för. Friskis & Svettis 848000-7130. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Friskis & Svettis 848000-7130. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Friskis & Svettis Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 ÅRSREDOVISNING

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 ÅRSREDOVISNING BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 1(9) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Roslagsbanan 12 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN!

HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN! HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN! Gräppås 2011-2014 Gräppås Golfklubb Vi vill vara den vänliga klubben för alla som vill spela golf och trivas i en avslappnad naturskön miljö Idé - inriktning - kännetecken Verksamhetsidé

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2013 (Org nr 802004-7802) Resultaträkning, kr 2013 2012 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 2 069 593 1 706 453 Summa

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

Ålands Golfklubb r.f. 0682612-9

Ålands Golfklubb r.f. 0682612-9 Bokslut för Ålands Golfklubb r.f. 0682612-9 Räkenskapsåret 01.01.2013 31.12.2013 Innehållsförteckning Sida Kallelse till vårmöte 1 Verksamhetsberättelse 2-3 Resultaträkning 4-5 Balansräkning 6-7 Bokslutsprinciper/Noter/

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2014-01-30 0.1 Styrelsemöte 14:01 Datum 2014-01-30 18.00-19.00 Plats Närvarande Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Peder Gidlund Johan Niemi-Tjäder Delges Medlemmarna

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Hylliedals Samfällighetsförening

Hylliedals Samfällighetsförening Årsredovisning för Hylliedals Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer Underskrifter

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mungon 12

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mungon 12 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Mungon 12 769632-4610 Räkenskapsåret 2017 1 (9) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Mungon 12 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING 2016 Styrelsen för Carlslids Bredband Ek. för. får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2016-01-01 2016-12-31. Årsredovisningen omfattar Sidan 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sidan 4

Läs mer

Årsredovisning Brf Samson 16

Årsredovisning Brf Samson 16 Årsredovisning Brf Samson 16 Räkenskapsår 2016-01-01-2016-12-31 1 (9) Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen för Brf Samson 16 avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Gagnef Golf AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning:

Gagnef Golf AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Gagnef Golf AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2017

VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2017 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 1(8) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 1 VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2017 Sölvesborgs Golfklubb

Läs mer

Årsredovisning. BRF Eriksdal

Årsredovisning. BRF Eriksdal Årsredovisning för BRF Eriksdal Räkenskapsåret 2005 BRF Eriksdal 1(8) Styrelsen för BRF Eriksdal får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2005. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningens ändamål

Läs mer

Norra Orust Fiber ekonomisk förening

Norra Orust Fiber ekonomisk förening Årsredovisning för Norra Orust Fiber ekonomisk förening Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida 0-1 Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6 Noter

Läs mer

KRONHOLMEN GOLF AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015

KRONHOLMEN GOLF AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen och verkställande direktören för Kronholmen Golf AB får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 -- 2015-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Årsredovisning för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk

Läs mer

Källatorp Golf AB

Källatorp Golf AB Årsredovisning för Källatorp Golf AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Källatorp Golf AB intygar härmed dels att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer

Läs mer

Årsredovisning för. Lisa AB Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Lisa AB Räkenskapsåret Årsredovisning för 555555-5555 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i intygar härmed dels att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer med originalet,

Läs mer

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7)

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) Styrelsen för Gagnefs Golf AB avger härmed årsredovisning för år 2013. Bolagets andra räkenskapsår. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Bolaget har under året 2013 hyrt

Läs mer

www.brastadgolfcenter.nu/golfklubb Ordinarie årsmöte, Brastad GK Plats: Stångenäs AIS klubbstuga Datum 2009-02-14 Tid: 13:00 Förslag till dagordning 1 Öppnande 2 Fastställande av röstlängd 3 Fastställande

Läs mer

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2017

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2017 Tönnersjö GK Årsmöte 2017-12-10, 15.00 Tönnersjö Golfrestaurang. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2017 1. Föredragningslista 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2017 3. Verksamhetsberättelse för Seniorkommittén Dam

Läs mer