BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen"

Transkript

1 BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANOMRÅDE Detaljplan för Arlöv 22:147, i Arlöv Burlövs kommun, Skåne län normalt planförfarande SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling, upprättad , rev (7)

2 REDOGÖRELSE EFTER SAMRÅD SAMRÅD Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 15 april 20 maj 2011 enligt Plan- och bygglagen (PBL 1987:10) 5 kap Delgivna myndigheter, organisationer och sakägare Detaljplanen har varit utsänd på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda nämnder, statliga och kommunala organ, sakägare och andra som kan ha ett väsentligt intresse av förslaget. Andra intresserade har kunnat ta del av förslaget på medborgarhuset samt biblioteken i Arlöv och Åkarp samt på kommunens hemsida. Ett samrådsmöte har hållits den 2 maj Följande sammanställning redovisar samråds- och remissynpunkter. Remissinstanser och remissvaren i sin helhet kan fås på begäran av Samhällsbyggnadsförvaltningen. YTTRANDEN SOM INKOMMIT Under samrådstiden har yttranden utan erinringar eller med tillstyrkan kommit från: Telia Sonera Access AB E.ON Värme Sverige AB E.ON Elnät Sverige AB E.ON Gas Sverige AB Planutskott, Burlövs kommun Yttranden med erinringar, påpekanden, synpunkter och frågor som föranleder kommentarer respektive skall inarbetas i planen har inkommit från: 1. Länsstyrelsen i Skåne län 2. Lantmäteriet 3. Kultur- och fritidsnämnden, Burlövs kommun 4. Barn- och utbildningsnämnden, Burlövs kommun 5. Räddningstjänsten Syd 6. VA SYD 7. Malmö museer 8. Fastighetsägare till Arlöv 20:38 9. Fastighetsägare till Arlöv 20:59 och fastighetsägare till Arlöv 20:36 Utställningshandling, upprättad , rev (7)

3 ERINRINGAR, PÅPEKANDEN, SYNPUNKTER M M SAMT KOMMUNENS KOMMENTARER Kommunens kommentarer och förslag med anledning av vad som framförts redovisas med kursiverad och indragen text. 1. Länsstyrelsen, LS, bedömer att förslaget inte strider mot de intressen Länsstyrelsen har att bevaka enligt 12 kap 1 plan- och bygglagen (PBL). Länsstyrelsen ser att förslaget innebär en förlust av kulturhistorisk miljö samt förlust av en öppen grön lunga i ett centrala Arlöv. Det är angeläget att ny bebyggelse utformas med stor hänsyn till kulturmiljövärden och till möjligheten att åstadkomma en god miljö. Rusthållaregården har ett kulturhistoriskt värde som en historisk länk till det agrara landskap som tidigare karaktäriserat platsen. Det är både anmärkningsvärt och beklagligt att kommunen väljer att gå emot den detaljplan som togs fram för 2007 i syfte att bevara och skydda Rusthållaregården. Även om Rusthållaregården idag är i dåligt skick går det att renovera och bygga till och på så sätt bevara byggnaden. Allmänt Syftet med ny detaljplan är att pröva lämpligheten i att uppföra en förskola alternativt bostäder i form av radhus på fastigheten. Enligt gällande detaljplan för Rusthållaregården (Arlöv 22:147) laga kraft , är befintlig byggnad märkt med q1, "får ej rivas", och större delen av marken märkt "får ej bebyggas". I samband med gällande plans upprättande gjordes en kulturhistorisk utredning för fastigheten. I fördjupning av översiktsplanen ( ) är området utpekat som bostadsbebyggelse med inslag av service och grönområden. Ändringen innebär: borttagande av "q" från en byggnad som omfattas av kulturmiljöprogram, för att möjliggöra rivning av byggnaden. Stor förändring vad gäller tillåten byggyta. Stor förändring vad gäller restriktioner för utformning av byggnad. Enligt 3 kap 12 PBL ska byggnader som är särskilt värdefulla från historisk, kultur historisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt eller som ingår i ett bebyggelseområde av den karaktär, får inte förvanskas. Planförslaget berör en sådan byggnad. För att bevara byggnaden krävs enligt planhandlingarna en omfattande renovering. I det fortsatta arbetet behöver närmare motiveras varför kommunen väljer att i stället föreslå en rivning. I det sammanhanget rekommenderar Länsstyrelsen en bredare bedömning av natur- och kulturmiljövärden på platsen där även trädgårdens värden beaktas. Kommentar: Planförslaget sparar stora delar av den trädgård som finns idag. Ny bebyggelse förslås utformas med utgångspunkt i befintlig bebyggelse. Utställningshandling, upprättad , rev (7)

4 Efter att en teknisk utredning har genomförts har det konstaterats att byggnaden har så stora skador att det inte är ekonomiskt eller hälsomässigt hållbart att bevara byggnaden. Skicket är så dåligt att i princip ingen ursprunglig byggnadsdel skulle återstå efter en renovering som uppfyller krav på en hälsosam innemiljö. Beklagligtvis kom denna efter att gällande detaljplan upprättades. Planförslaget medger en utökning av byggrätten med 20 %, viket inte kan anses vara en stor förändring. Planbeskrivningen har kompletterats med ytterligare motiv och ställningstagande avseende kulturmiljö och den enskilda trädgården. 2. Lantmäteriet, påtalar att deras genomgång främst har varit inriktad på genomförandefrågor. Om planen ska öppna upp för möjligheten att stycka av bostadstomter inom den norra delen av planområdet bör bestämmelsen om huvudbyggnads placering minst 4 meter från fastighetsgräns ses över eller kompletteras. Lantmäteriet önskar ett syfte med bestämmelsen att den södra delen av fastigheten inte får delas in i flera fastigheter. Om det norra planområdet delas in i flera fastigheter, hur är tanken att det södra planområdet ska förvaltas? Kan det bli aktuellt med någon form av samfällighet som är gemensam för dessa fastigheter? Det är inte givet att en gemensamhetsanläggning kan inrättas för ett ändamål som till exempel trädgård/fruktträdgård. Villkor för inrättande av en gemensamhetsanläggning finns i anläggningslagen. De önskar ett förtydligande angående vilken gatu- och parkmark som ska regleras utanför planområdet. Kommentar: Genomförandebeskrivningen är kompletterad avseende syftet med varför den södra delen ej får delas, hur den ska regleras samt vilken gatuoch parkmark som ska regleras utanför planområdet. Plankartan har också kompletterats med bestämmelse om gemensamhetsanläggning. Bestämmelse om placering av huvudbyggnad har justerats. 3. Kultur- och fritidsnämnden, redogör för gällande detaljplan och q-märkning. I Arlöv finns ett mycket fåtal byggnader från tiden före Det är ett stort ansvar inför kommande generationer att riva ett så gammalt hus som också är ett av de få hus som finns kvar av Tågarps by. Framtida användningsområden bör delvis kunna inrymmas i den nuvarande byggnaden. Väljer man att använda fastigheten till en förskola är den gamla mangårdsbyggnaden dessutom en pedagogisk resurs i förskolans kulturhistoriska arbete. De påpekar att scouterna flyttar sin verksamhet i augusti Kultur- och fritidsnämnden har inga synpunkter på om det blir en förskola eller radhus på tomten med förordar att q-märkningen får stå kvar i den nya planen. Kommentar: Efter att en teknisk utredning har genomförts har det konstaterats att byggnaden har så stora skador att det inte är ekonomiskt Utställningshandling, upprättad , rev (7)

5 hållbart att bevara byggnaden. Skicket är så dåligt att i princip ingen ursprunglig byggnadsdel skulle återstå efter en renovering som uppfyller krav på en hälsosam innemiljö. 4. Barn- och utbildningsnämnden, Burlövs kommun, förordar att en förskola med tre avdelningar uppförs på Arlöv 22:147 (Rusthållaregården) med anledning av fortsatt behov av förskoleplatser för att tillgodose efterfrågan samt att kunna erbjuda barnomsorg i en lugn och grön miljö i Arlöv. Vid mötet framfördes synpunkter som lyder: Förskolebyggnaden bör spegelvändas så att den kommer att ligga på motsvarande sätt som ritningen visar för byggnaderna i bostadsförslaget. Den nord/sydliga vinkelbyggnaden kommer då att ligga mot väster i stället för som nu mot öster. Hela vinkelbyggnaden kan då flyttas minst 6 meter mot norr. Den asfalterade ytan minskar och vändplatsen flyttas mot nordost där gatan ansluter. Antalet parkeringsplatser inne på tomten bör minskas till 10 stycken. Uteplatsen för barnen kommer med denna åtgärd att öka med ca 260 kvadratmeter. Kommentar: Planförslaget medger bebyggelse inom en anvisad yta. Illustrationerna visar exempel på hur man kan bebygga tomten. Förslagen till illustrationer är studerade utifrån behovet av parkeringsplatser, vändmöjlighet för varuleveranser samt maximal utemiljö för förskoleverksamheten. Fastighetens dragning i öster påverkar var man effektivast placerar en vändzon. Planen utgör inget hinder för att man placerar vinkeln på förskolan på andra sidan när tomten detaljstuderas vid bygglovsgivning. Förslagets placering av vinkeln beror på hänsynstagande till grannarna. Antalet parkeringsplatser regleras inte i detaljplan men 15 platser bedöms rimligt för både parkering för personal samt hämtning och lämning av barn. 5. Räddningstjänsten syd, har inget att erinra ur riskhänsyn. Meddelar att brandpost finns på Rusthållaregatan. Avståndet till brandpost är dock för långt och brandpostnätet bör kompletteras med brandpost. Avstånd mellan brandpost och räddningstjänstens uppställningsplats skall vara maximalt 75 meter. Planområdet är beläget inom normal insatstid. Kommentar: Planförslaget utgör inget hinder för att komplettera brandpostnätet med en brandpost. Placering och flöde av brandpost prövas i samband med bygglovsansökan. 6. VA SYD, påpekar att exploateringen innebär att en större del av fastigheten än i dagsläget blir hårdgjord, vilket innebär att dagvattenmängden från området kommer att öka. För att kompensera den ökade mängden dagvatten bör parkeringsytor samt angöringsytor utföras i genomsläppligt material. Fördröjningsåtgärder ska vidtas på kvartersmark så att mängden dagvatten från planområdet inte blir större på grund av exploateringen. Utställningshandling, upprättad , rev (7)

6 Kommentar: Planbeskrivningen har kompletterats med beskrivning om att man vid utbyggnad möjliggör för att dagvattnet kan tas omhand samt att man undviker onödig hårdgörning av ytor på fastigheten. 7. Malmö museer, hänvisar till kulturhistorisk utredning 2005 som konstaterar att byggnaden är kulturhistoriskt värdefull. De framför att det ut kulturmiljösynpunkt är mycket olyckligt att ett bevarande inte anses prioriterat och att ett rivningsförbud hävs. Kommentar: Efter att en teknisk utredning har genomförts har det konstaterats att byggnaden har så stora skador att det inte är ekonomiskt hållbart att bevara byggnaden. Skicket är så dåligt att i princip ingen ursprunglig byggnadsdel skulle återstå efter en renovering som uppfyller krav på en hälsosam innemiljö. 8. Fastighetsägaren till Arlöv 20:38, konstaterar att det endast finns två gatuparkeringsplatser på Rusthållaregatan och anser att om Rusthållaregården ska förvandlas till en förskola bör det finnas parkeringsplatser samt en vändplats på gården. Påpekar att den egna fastigheten endast har en parkeringsplats per lägenhet och anser det otillräckligt. Är positiv till en samordning av parkeringsplatsen. Kommentar: Parkeringsplatser och vändplats löses inom planområdet. 9. Fastighetsägare till Arlöv 20:59 och Arlöv 20:36 (Endast har skrivit under), framför att det är beklagligt att fastigheten Rusthållaregården har nått en punkt där det inte anses försvarbart att renovera fastigheten. Generellt sett anser vi att strukturskissen är mycket intressant men endast förslaget med förskola verkar vara intressant i våra ögon. Det gemytliga läget är som skapat för en plats där en förskola kan ha en naturnära och säker miljö för barnen. Samtidigt skulle en förskolefastighet vara den typen av bebyggelse som kan anpassas och flätas in i den miljön som har skapats i området. De framhåller vissa punkter som en projektering av förskola måste ta hänsyn till: ett plank eller mur måste uppföras utmed hela fastighetsgränsen. De anser att området måste ha ett högt staket med grindar som stängs efter verksamhetens slut för att förhindra förstörelsen och aktiviteterna som har förekommit inom området. Parkeringsplatser måste vara tillräckliga för föräldrar som lämnar och hämtar sina barn så att man inte använder vänd zonen som parkering. De önskar reglering av parkering utmed Rusthållaregården till en sida för att gatan ska kunna vara farbar. De anser att planer på bostäder på Rusthållaregården är inte berättigade med hänsyn till att man har stora planer på många bostäder på Kronetorpsområde och 8-10 nya bostäder ger varken mer eller mindre fördelar för bostadsmarknaden i Arlöv. Det finns redan planer på Utställningshandling, upprättad , rev (7)

7 att bebygga ytan mot Dalbyvägen där man får betydligt bättre förutsättningar för större antal bostäder. Förskolor med bra och säker miljö för barnen behövs och passar bättre i stadsbilden av den "gamla" delen av Arlöv i närheten till kyrkan samt strategiskt läge vad gäller alla skolor runt omkring den delen av Arlöv. Man får också ta i beräkningen det faktum att det sker och kommer att ske ägarskifte i många av villorna längst Ringvägen och Rågångsvägen samt gatorna på andra sidan av Lundavägen och det är för det mesta familjer med små barn som flyttar in och närheten till förskola gör området mer attraktivt för dessa familjer. Kommentar: Planförslaget har justerats med att plank får uppföras i fastighetsgräns. Staket med grindar uppförs i samband med förskoleverksamhet men regleras inte i detaljplan. Förslaget utgår ifrån hämtning och lämning samt parkering inom fastigheten samt vändmöjligheter inne på fastigheten. Reglering av parkering utmed Rusthållaregatan ingår ej i planförslaget men synpunkterna skickas vidare till Kommunteknik på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Ur gestaltnings- och utformningssynpunkt är förslagen likvärdiga för förskola och bostäder. Kommunen bedömer att både förskola och bostäder är lämpligt på fastigheten. SAMMANFATTNING Planbeskrivningen har bearbetats avseende ställningstagande angående kulturmiljö. Planförslaget har kompletterats med bestämmelse att det är tillåtet att uppföra plank i fastighetsgräns. Plankartan har kompletterats med bestämmelse om takkupor. Placeringsbestämmelse har bearbetats med avseende på sammanbyggd bostadsbebyggelse, endast radhus har strukits. Plankartan har kompletterats med bestämmelse om gemensamhetsanläggning vid bostadsetablering. Genomförandebeskrivningen har förtydligats avseende fastighetsdelning och reglering. Arlöv den 11 augusti 2011 Gertrud Richter Planchef Utställningshandling, upprättad , rev (7)

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 274 KS/2017:502 Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län 2019-08-26 GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMRÅD Delegationsbeslut på uppdrag av kommunstyrelsen togs av planchefen den

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö 2009-06-11 Dp 5076 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö 20xx xx xx 2011-05-31 Dp 5184 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

UNDERRÄTTELSEHANDLING

UNDERRÄTTELSEHANDLING V 130710 datum 2014-02-24 diarienummer 2011-00634 Dp 5208 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för fastigheten BOLMÖRTEN 9 i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för. Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun A. YTTRANDEN UTAN ERINRAN

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för. Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun A. YTTRANDEN UTAN ERINRAN 1(5) 2014-09-10 BN 2013-8881 Detaljplan för Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd på samråd under tiden den 9 juni

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. Underliggande

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län

Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING 2011-06-21 Dnr KS2006/133 Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län Antagande 2011-10-17 Laga kraft 2011-11-08 Tillägg till detaljplan för Övre Taserud Planbeskrivning

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (5) Strategiska avdelningen 2004-12-21 S-Dp 2004-04194-54 Anna Signal Tfn 08-508 27 565 Plankonsult Sofia Westerlund, Nyréns Arkitektkontor Tfn 08-698 43 75 Förslag Detaljplan för område

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Tågarp 15:141 i Arlöv, Burlövs kommun

Detaljplan för Tågarp 15:141 i Arlöv, Burlövs kommun Plan nr 221 1(4) Detaljplan för Tågarp 15:141 i Arlöv, Burlövs kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Till detaljplanen hör förutom denna planbeskrivning även plankarta med illustration och planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen DP 270 BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för Åkarp 1:57, Lervägen, Åkarp, Burlövs kommun, Skåne län 2018-02-05 GRANSKNINGSUTLÅTANDE UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING SAMRÅD Planutskottet

Läs mer

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

Diarienr: S

Diarienr: S 2019-06-12 Stadsarkitektkontoret Jonathan Pedersén Planarkitekt info@sbbergslagen.se ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 201x-xx-xx Plan nr XXX PLANBESKRIVNING Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN 2016-11 214 Detaljplan för RYDAL 7:2, RYDALS BIL Rydal, Marks kommun, Västra Götalands län. Upprättad 2017-11-24 Planarkitekt, Hani Alsayah 1 (5) Tidigare avstämningar

Läs mer

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget.

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget. 1 (4) Dnr PLAN.2013.13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skyttegillet 3:10 m fl., Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Planhandlingar har varit utställda för samråd under tiden 25 mars-15 april. Underrättelsen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING MSN 2012/72-214 Tillägg till PLANKARTA, PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön,

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Detaljplan för Stockaryd 23:61 samt del av Stockaryd 4:227, Förskola i Stockaryd, Sävsjö kommun, Jönköpings län. Planbeskrivning LAGA KRAFTHANDLING

Detaljplan för Stockaryd 23:61 samt del av Stockaryd 4:227, Förskola i Stockaryd, Sävsjö kommun, Jönköpings län. Planbeskrivning LAGA KRAFTHANDLING Detaljplan för Stockaryd 23:61 samt del av Stockaryd 4:227, Förskola i Stockaryd, Sävsjö kommun, Jönköpings län Planbeskrivning LAGA KRAFTHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(8) 2017-11-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Bergsrådet 13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(8) Samrådets genomförande... 3

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-05-12 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse med kommunens kommentarer efter samrådets avslutande.

Läs mer

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1648/2017 Dnr ByggR: P 2017-43 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i Rådhuset

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE 1(6) UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE 2012-02-01 DETALJPLAN för Kroksdal 1:170 Tjörns kommun - normalt planförfarande UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott beslutade vid sammanträde 2011-02-16

Läs mer

Granskningsutlåtande. Normalt planförfarande. Detaljplan för. Gröningen" i Beddingestrand Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING

Granskningsutlåtande. Normalt planförfarande. Detaljplan för. Gröningen i Beddingestrand Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-06-12 Diarienummer PB-2013-113 DP 200 Detaljplan för Lilla Beddinge 21:3 och 35:2 Gröningen" i Beddingestrand Trelleborgs kommun Normalt planförfarande Granskningsutlåtande PLANHANDLINGAR

Läs mer

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Dnr MSN 2017/93 Standardförfarande Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun Upprättad på planenheten

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan LAGAKRAFTBEVIS 2011-08-18 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 11BMN28 Handläggare: Sari Svedjeholm Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen antogs av Byggnads-

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby 2015-08-18 Dnr MSN/2015:673 Planutskottet Start-PM Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby Ärendet Ägaren till Holmia 9 (Villa Solgården) har sökt planbesked i syfte att ändra användning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN för Laxen 14 i Hedemora stad, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad 9 februari 2015 SAMRÅDET Samrådstid: 24 oktober 21 november (4 veckor) Samrådstiden förlängdes t o

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G DP 453 Dnr MSN 2007/30 214 (tidigare ONS 2003/88 214) P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G Detaljplan för del av Sicklaön 118:2, vid Nysätravägen på Sicklaön, Nacka

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Förslag till detaljplan för Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Norrviken Sollentuna kommun Samråds-/Underrättelsehandling Syfte Syftet med planarbetet är att möjliggöra att Pensionat Norrviken byggs

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Dnr: KS.2018.0362 ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Ändring av detaljplan för fastigheten Druvan 11 Eslöv kommun, Skåne Län Upprättad: Figur 1. Orienteringskarta för planområdet.

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-02-28 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen av

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35 Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl. i Löderup tätort Ystads kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl., har varit utställd för granskning under tiden 25 mars - 24 april 2017 (enligt Samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län Granskningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2016-01-22 Fredrik Drotte 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2015:386 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Dalbyvägen Detaljplan för del av Burlöv 13:1, Mimosavägen, Burlövs Burlövs kommun, Skåne län normalt planförfarande SAMRÅDSREDOGÖRELSE Granskningshandling,

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-09-12 Dnr PL/2016:70 (189086) Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-02-09 70

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd.

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd. 2013-06-28 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING En ny förskola ska uppföras i Kulltorp och den äldre ska få ny användning som

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

PL AN BES K R I VN I N G

PL AN BES K R I VN I N G 1 Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Laga kraft PL AN BES K R I VN I N G Planförfarande Prövning av detaljplanen sker genom enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen. Förfarandet tillämpas eftersom

Läs mer

Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. Upprättad i juli /

Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. Upprättad i juli / Diarienr Plan nr 2014/1503 571 Antagande BN 2016-11-21 Laga Kraft 2016-12-19 Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län Upprättad i juli 2016 HANDLINGAR Planhandlingarna består

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

Gäller inom markerat område Upprättad 2006-09-26, Antagen 2006-11-20 (KF 102/06), Laga kraft 2006-12-21 BURLÖVS KOMMUN BYGG- och ANLÄGGNINGSFÖRVALTNINGEN ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse UTVECKLINGS KOMMENTARER

Samrådsredogörelse UTVECKLINGS KOMMENTARER Samrådsredogörelse Samråd har ägt rum för detaljplan del av Myråsen 1:1 och Myrängen 1, mellan den 17 november t.o.m. den 15 december 2017. Planhandlingar har sänds ut till berörda fastighetsägare samt

Läs mer

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2011-11-24 Lisa Brattström DNR 64/2010-214 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Diarienummer: Veronica Sjögren PBN 2014-2469 Planbeskrivning Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Detaljplan för del av kv Smultronet

Detaljplan för del av kv Smultronet Detaljplan för del av kv Smultronet i Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-82, dnr 2016/42 Standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) i dess lydelse fr o m den 2 januari 2015. Granskningshandling

Läs mer

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun 1 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-11-17 Dnr KS 2005/27 Kommunstyrelsens Strategiutskott Hallsbergs kommun Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun Samråd, om ett förslag

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns PLANKARTA 24:1 C 3:79 Planbestämmelser Följande gäller inom område med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelse utan beteckning gäller inom hela planområdet.

Läs mer

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län 1(7) Samhällsbyggnadsnämnden Bygg- och miljöavdelningen Timothy Levin Timothy.Levin@alvkarleby.se 070-160 63 38 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

Detaljplan för Orminge 42:1 i Boo, Nacka kommun

Detaljplan för Orminge 42:1 i Boo, Nacka kommun 1 (5) UTLÅTANDE 2013-08-21 Dnr KFKS 2011/374-214 Projekt 9422 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden UTLÅTANDE Detaljplan för Orminge 42:1 i Boo, Nacka kommun Upprättad på planenheten i augusti 2013 Sammanfattning

Läs mer