Verksamhetsbeskrivning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsbeskrivning"

Transkript

1 Verksamhetsbeskrivning Träffpunkter & Sysselsättning Kontaktuppgifter Träffpunkt Tinget Besöksadress : S:t Persgatan 21 Telefon: Träffpunkt Vänkretsen Besöksadress: Rangströms v 7 Telefon: Träffpunkt 26:an Besöksadress: Gnejsvägen 26 B Telefon: Club Lindormen Besöksadress: Sysslomansgatan 25 B Telefon: Träffpunkt Ymer Besöksadress: Leopoldsgatan 5 Telefon: Aktivitetshus Pepparn Besöksadress: Årstagatan 14 Telefon: Sysselsättningsverksamhet Seminariegatan Besöksadress: Seminariegatan 26 Telefon:

2 Sida 2 av 6 Organisatorisk tillhörighet Uppsala kommun Vård & Omsorg Affärsområde Socialpsykiatri & socialt stöd Uppdragsgivare Boende/boendestöd 18 år uppåt Uppsala kommun, Nämnden för hälsa och omsorg (NHO) vuxen från 21 år Uppsala kommun, Äldrenämnden (ÄLN) vuxen från 65 år Uppsala kommun, Barn- och ungdomsnämnden (BUN) till och med 20 år Uppsala kommun, Socialnämnden för barn och unga (SBN) till och med 20 år Träffpunkter/Sysselsättning Uppsala kommun, Nämnden för hälsa och omsorg (NHO) Beroende Uppsala kommun, Nämnden för hälsa och omsorg (NHO) Verksamhet i egen regi Rasbo-Hov HVB; behandlingshem 18 år och uppåt Affärsidé Socialpsykiatri & socialt stöd Med stort engagemang, bred kunskap och med hög kvalité, ger vi stöd genom livet. Vi tar väl tillvara på människors egna förmågor till förändring och erbjuder verksamheter med spetskompetens. Vård & omsorgs kvalitetspolicy Genom kvalitetssäkring och ständig utveckling skapar vi tillsammans Sveriges bästa leverantör av vård och omsorg. Vi är en konkurrenskraftig leverantör som erbjuder vård och omsorg av hög kvalitet som tillfredsställer eller överträffar våra uppdragsgivares förväntningar. Vi tar ansvar för säker och effektiv vård och omsorg enligt externa och interna krav samt kvalitetsmål. Vi har engagerade medarbetare, tydligt ledarskap och kontinuerlig kompetensutveckling som leder till ständiga förbättringar av vårt kvalitetsledningssystem. Kvalitetscertifiering Vård & omsorgs ledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2008.

3 Sida 3 av 6 Verksamhet Verksamheten består av fem träffpunkter, ett aktivitetshus, två ungdomsgrupper, två sysselsättningsverksamheter som drivs av Uppsala kommun, samt stöd till två sociala företag. Träffpunkterna drivs i samverkan med TIF, Träffpunkternas Intresseförening i Uppsala. Alla med psykisk ohälsa är välkomna till Träffpunkterna. Inget biståndsbeslut behövs. Målgrupp Personer med psykisk ohälsa från 21 år och uppåt, samt ungdomsgrupper från 16 år Verksamhetsinnehåll Verksamhetens syfte Basen i träffpunktsverksamheten är social samvaro, med inslag av olika fritidsaktiviteter, såsom studiecirklar och friskvårdande aktiviteter. Social samvaro är för många en början i återhämtningsprocessen. Vi strävar efter att bidra till en meningsfull tillvaro som skapar struktur i vardagen. Att skapa utrymme för människor att växa och vara delaktiga i verksamheten och i samhället. Vi erbjuder möjlighet att tillsammans delta i firandet av våra vanliga högtider, till exempel påsk och jul. Bland det stora utbudet av aktiviteter och kurser kan nämnas skrivarkurs, vardagspsykologi, engelska, spanska, gitarr, körsång, musikgrupper, data, multimedia, foto, målarcirklar, keramik, cykelverkstad, trä- och textilarbete, smyckestillverkning, släktforskning, trädgårdsskötselgrupp samt strukturerad sysselsättning på kaféet på Träffpunkt Tinget. Förutom dessa mera traditionella kurser erbjuder vi kurser som handlar om att ta makten över sitt liv, öka deltagandet i samhällslivet och medverka i vården av sig själv. Innehållet i studiecirklar och kurser omprövas regelbundet för att möta upp det som besökarna efterfrågar. Vi har även grupper som arbetar med underhållet av torpet Aludden och dess trädgård. Aludden ligger i friluftsområdet Pilsbo. Torpet är även ett populärt utflyktsmål för våra särskilda boenden. Arbetssätt Träffpunkterna är frivilliga verksamheter, dit man är välkommen helt anonym om man så önskar. Vi försöker utifrån besökarnas/deltagarnas önskemål skapa en meningsfull tillvaro inom våra verksamheter. Vi har verksamhet som riktar sig speciellt till ungdomar två kvällar i veckan. Olika aktiviteter som ungdomarna önskar ligger på schemat. Det kan handla om besök från eller på olika verksamheter såsom Arbetsförmedlingen eller Stadsteatern. I samarbete med olika studieförbund tar vi fram studiecirklar som utformas utifrån ungdomarnas önskemål. Anhörigkvällar ordnas.

4 Sida 4 av 6 Meningsfull vardag/fritid Det finns flera träffpunkter spridda geografiskt över Uppsala, med olika inriktningar och öppettider. En av träffpunkterna, Träffpunkt Tinget, som ligger i centrala staden är öppen alla dagar, året runt. Tillsammans skapar vi en välkomnande och trygg miljö med en engagerad och stadigvarande personalgrupp där man blir sedd, får ett respektfullt bemötande och kan få hjälp till en strukturerad vardag och möjlighet till social samvaro. För att stärka hälsa och välbefinnande anordnar vi flera promenadpass per vecka. Vi erbjuder även innebandy, styrketräning, stavgång, yoga och Qigong. Olika dansgrupper finns även på schemat. En väl utbyggd reseverksamhet med utflykter i närområdet eller längre bort samt även charterresor finns inom verksamheten. Inför charterresorna anordnar vi studiecirklar som handlar om resmålet. På Seminariegatan finns lokaler för sysselsättning som riktar sig till alla brukare inom affärsområdet. Där finns även möjlighet att fokusera på yngre deltagare. Deltagarna gör först studiebesök och därefter upprättas en individuell överenskommelse. Personalens kompetens All personal har grundutbildning inom Vård och omsorg, lägst gymnasiekompetens upp till högskola och universitet. Det finns flera utbildningskategorier och påbyggnadsutbildningar hos personalen. De vidarutbildas kontinuerligt internt t.ex. MI-utbildning. Bemanning Dag- och kvällstid och helg enligt olika scheman för öppettider. Samverkan Vi samverkar med bl.a. Brukarorganisationer, personliga ombud, boenden, boendestöd, IPSarbetscoacher, studieförbund, Kultur i vården, Kultur i länet, anhörigcentrum, Landstinget, Regionförbundet och med olika projekt. RSMH Club Lindormen, RSMH Kungsängsliljan på Vänkretsen i Gottsunda och föreningen Ymer som är aktiv på Ymer, är aktiva föreningar på våra träffpunkter. RSMH Kungsängsliljan har fasta tider i veckan som de öppethåller träffpunkt Vänkretsen. På 26:an och Club Lindormen finns volontärverksamhet. Vi har kontinuerlig kontakt och samverkan med olika verksamheter i vår närhet såsom Landstinget. Vi samverkar också med Anhörigcentrum bland annat med närvaro på deras anhörigkaféer. De personliga ombuden finns regelbundet på alla träffpunkter. Våra medarbetare ger vid behov vägledning och stöd för att komma i kontakt med myndigheter, andra organisationer och funktioner i samhället.

5 Sida 5 av 6 Uppföljning Vi har arbetsplatsträffar en förmiddag/månad samt två hela planeringsdagar per år. Extern revision var det senast april Verksamhetens arbete bedöms vartannat år genom enkätundersökningar Nöjd Kund Index, NKI, samt Motiverad Medarbetar Index, MMI. Utveckling Brukarinflytandet är stort på våra träffpunkter. Vi har regelbundna möten och planeringsdagar där samtliga medarbetare och styrelsen för Träffpunkternas intresseförening (TIF)diskuterar idéer och förslag till utveckling av verksamheten. Det kan gälla verksamhetens innehåll, öppettider och fördelning av resurser. Detta leder till att varje träffpunkt är unik vad gäller innehåll, utbud och karaktär. Förslag till utveckling kan komma som individuella önskemål eller önskemål som tas upp på månadsmöten eller medlemsmöten. TIF startade under 2013, som en övergripande paraplyförening med målet att i ännu högre grad öka delaktigheten i driften och utvecklingen av verksamheten. Ett ytterligare mål är att det ska bildas föreningar på fler träffpunkter och verksamheter. Vi satsar på ungdomsverksamhet och på fler hälsofrämjande aktiviteter.

6 Sida 6 av 6 Etiska koden Inom Vård & bildning finns en gemensam etisk kod som samtliga enheter arbetar aktivt med. Dess främsta syfte är levandegöra etiska diskussioner och reflektioner kring bemötande och metoder. Synpunkts- och klagomålshantering Verksamheten följer division Vård & omsorgs rutin för synpunktshantering. Det innebär bland annat att synpunkter bearbetas i personalgrupp/team på arbetsplatsen där problemet uppstått. Vid varje arbetsplatsträff redovisas synpunkter som inkommit under perioden och vilka åtgärder de medfört. Viktiga förbättringsåtgärder som vidtagits med synpunkten som utgångspunkt sammanställs. Resultatet analyseras, förbättringsområden definieras, planering och prioritering av åtgärder och verksamhetsutveckling sammanfattas i en utvecklingsplan.

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Fyrislundsgatan 62 plan 4 och 5 Kontaktuppgifter Besöksadress: Fyrislundsgatan 62 Telefon: 018-727 69 45 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Fyrislundsgatan 62 plan 1, 4 och 5 Kontaktuppgifter Besöksadress: Fyrislundsgatan 62 Telefon: 018-727 69 45 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Albert Engströmsgatan 33 Kontaktuppgifter Besöksadress: Albert Engströmsgatan 33 754 30 Uppsala Telefon: 018 727 56 70 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning HVB Rosenhill Kontaktuppgifter Besöksadress Fältvägen 10 Telefon 018-727 82 87 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Flerstegsboendet Kontaktuppgifter Flerstegsboendet Besöksadress: Söderforsgatan 14 Telefon: 018-727 72 70 Verksamheten är bemannad dygnet runt. Härbärget är tillgängligt för boende

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Eksätra HVB Kontaktuppgifter Besöksadress Vårdsätravägen 74 756 55 Uppsala Telefon 018-727 23 25 vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se www.sober.uppsala.se Sida 2 av 5 Organisatorisk

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning 2016-07-06 Verksamhetsbeskrivning Leopoldsgatan 7A Kontaktuppgifter Besöksadress Leopoldsgatan 7A Telefon 018-727 76 76 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5 Organisatorisk

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Wallingatan Kontaktuppgifter Besöksadress Wallingatan 25 A Telefon 018-727 66 58 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 6 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Bandstolsvägen 53-55 Kontaktuppgifter Besöksadress: Bandstolsvägen 53-55 Telefon 018-727 66 58 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 6 Organisatorisk

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Boendestöd: Norra, Södra & Östra boendestödsområdet Kontaktuppgifter Besöksadress Norra: Portalgatan 30 Telefon 018-727 76 75 Besöksadress Södra: Rangströms väg 5 Telefon 018-727

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Familjestödsgruppen i Uppsala kommun Kontaktuppgifter: Besöksadress: Von Bahrs väg 3 A Verksamhetschef: Majlis Andersson, 018-727 55 04 E-post: majlis.andersson@uppsala.se Fax: 018-727

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Boendestöd: Kom vidare Kontaktuppgifter Besöksadress: Portalgatan 30 Telefon: 018-727 68 59 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 6 Organisatorisk

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning 2016-06-15 Verksamhetsbeskrivning Källsprångets stödboende Kontaktuppgifter Besöksadress Apelgatan 18 C Telefon 018-727 87 82 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5 Organisatorisk

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Asylboende Jälla Kontaktuppgifter Telefonnummer 018 7277236 www.sober.uppsala.se www.vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 6 Organisatorisk tillhörighet Uppsala kommun

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning PerrongenBo Kontaktuppgifter Besöksadress Prästgatan 11 Telefon 018 7277271 eller 018 7277277 www.radostod.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 6 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Trappan i Uppsala kommun Kontaktuppgifter Besöksadress: Von Bahrs väg 3 A Telefon: 018-727 15 80 Fax: 018-727 17 28 Verksamhetschef, telefon: Birgitta Wikner tel. 018-727 7603 E-post:

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Mentorn Kontaktuppgifter Besöksadress: Kungsgatan 57B Telefon 018 727 83 61 (Gruppledare) www.radostod.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Boye Utsluss Kontaktuppgifter Telefon 018-727 17 34 Sida 2 av 6 Organisatorisk tillhörighet Uppsala kommun Vård & Omsorg Affärsområde Socialpsykiatri & socialt stöd Uppdragsgivare

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Team Nyby Kontaktuppgifter Besöksadress: Lidnersgatan 37 Telefon: 018-727 83 04 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Organisatorisk Tillhörighet Uppsala Kommun

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Ekensberg Kontaktuppgifter Besöksadress Ekensberg Jälla, 75594 Uppsala Telefon 018-727 73 16 alt 018-727 73 17 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Asylboende Kronparken 1, 2 och 3 Kontaktuppgifter Telefonnummer Kronparken 1; 018-727 82 38 Kronparken 2; 018-727 82 93 Kronparken 3; 018-727 82 97 www.sober.uppsala.se www.vardochomsorg.uppsala.se

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Boende för ensamkommande ungdomar VILLA VÄNGE Kontaktuppgifter Telefon 018-727 17 36 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 6 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Rasbo-Hov HVB Kontaktuppgifter Besöksadress Hov 57, 755 96 Uppsala Telefon 018-727 08 10 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 7 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Gotlandsresan 30 Kontaktuppgifter Besöksadress Gotlandsresan 30 Telefon 018-727 77 01 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 6 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Socialpsykiatriskt stöd Upprättad 2016-03-10 Senast reviderad 2016-06-15 Verksamhetsbeskrivning Skomakargatan 12 Kontaktuppgifter Besök Skomakargatan 12 Telefon 018-727 68 78 www.vardochomsorg.uppsala.se

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Perrongen Kontaktuppgifter Besöksadress Prästgatan 11 Telefon 018 7275571 eller 018 7277277 www.radostod.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 7 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Ölandsresan Kontaktuppgifter Besöksadress: Ölandsresan 26 Telefon: 018-727 47 07 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 7 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Studiecirklar, kurser och andra aktiviteter Våren 2019

Studiecirklar, kurser och andra aktiviteter Våren 2019 Studiecirklar, kurser och andra aktiviteter Våren 2019 I samarbete med: Träffpunkter och sysselsättning för dig med psykisk ohälsa Här nedan finns vårt utbud av kurser och aktiviteter för våen 2019. Anmäl

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Upprättad 2012-11-21 Senast reviderad 2015-07-28 Verksamhetsbeskrivning Boendestöd, neuropsykiatri, vuxna Kontaktuppgifter Besöksadress Prästgatan 11 Telefon 018-7276121 vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Socialpsykiatriskt stöd Upprättad 2013-09-09 Senast reviderad 2016-04-28 Verksamhetsbeskrivning Boendestöd unga neuro Kontaktuppgifter Besök Prästgatan 11 Telefon 018-727 83 89 Mobil 0761-44 48 77 www.vardochomsorg.uppsala.se

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Öppenvårdsbehandling och beroende Kontaktuppgifter Råd och behandlingsgruppen Besöksadress: Bredgränd 15 Telefon: 018-727 14 70 Träffpunkts Centrum och boendestöd Besöksadress: Portalgatan

Läs mer

Månadsblad November 2016

Månadsblad November 2016 Socialpsykiatriskt stöd Månadsblad November 2016 för dig med psykisk ohälsa Träffpunkter och sysselsättning Cirklar, kurser och andra aktiviteter Språk, litteratur, musik, data, foto, film, konst, hantverk,

Läs mer

Månadsblad Oktober 2016

Månadsblad Oktober 2016 Socialpsykiatriskt stöd Månadsblad Oktober 2016 för dig med psykisk ohälsa Träffpunkter och sysselsättning Cirklar, kurser och andra aktiviteter Språk, litteratur, musik, data, foto, film, konst, hantverk,

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Klockarbo Träningsboende Kontaktuppgifter Besöksadress Fyrisvallsgatan 16 Telefon 018-727 83 93 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 8 Organisatorisk

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Nyby träningsboende Kontaktuppgifter Besöksadress Leopoldsgatan 32 Telefon 018-727 83 01 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 8 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Brogårdens akut- och utredningshem Kontaktuppgifter Besöksadress: Brogården 69, Jälla, 755 94 Uppsala Telefon: 018-727 71 26 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Ekeby Verkstad Arbetslaget Kontaktuppgifter Besöksadress Vänortsgatan 125 Telefon 018-7277194 www.radostod.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 7 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

MÅNADSBLAD. Träffpunkter & sysselsättning

MÅNADSBLAD. Träffpunkter & sysselsättning MÅNADSBLAD Träffpunkter & sysselsättning FEBRUARI 2014 Aktiviteter Nya cirklar på Tinget 2014: Hästcirkel start torsdag 6 februari 13.00-15.30 Lurbo Gård För mer information: Gunilla Andersson, 018-727

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 2014

Verksamhetsplan 2013 2014 Verksamhetsplan 2013 2014 1 ÖVERGRIPANDE MÅL OCH STRATEGIER 2013-2014 IKSU får människor att må bättre! STRATEGIER 2013 2014 Nöjdare medlemmar och kunder - Vi vill ha god kännedom om vad våra medlemmar

Läs mer

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd 2015-05-17 1 (6) PM Anna Spångmark och Susanna Dennerlöv Sociala kvalitetsenheten Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd Uppföljning genomförd genom: Besök 2015-03-23 Intervju med arbetsledare

Läs mer

Uppsala kommun. Träffpunkter för psykiskt funktionsnedsatta. 2008-04-28 Tomas Odin 1 INLEDNING...3 1.1 FÖRUTSÄTTNINGAR OCH BAKGRUND...3 1.2 SYFTE...

Uppsala kommun. Träffpunkter för psykiskt funktionsnedsatta. 2008-04-28 Tomas Odin 1 INLEDNING...3 1.1 FÖRUTSÄTTNINGAR OCH BAKGRUND...3 1.2 SYFTE... Uppsala kommun Träffpunkter för psykiskt funktionsnedsatta 2008-04-28 Tomas Odin 1 INLEDNING...3 1.1 FÖRUTSÄTTNINGAR OCH BAKGRUND...3 1.2 SYFTE...3 1.3 METOD OCH FRÅGESTÄLLNINGAR...3 1.4 PROJEKTORGANISATION...4

Läs mer

Strategisk plan 2013-2016

Strategisk plan 2013-2016 Strategisk plan 2013-2016 1 Förord Detta är IKSU:s strategiska plan för perioden 2013-2016. Planen är IKSU:s överordnade och styrande dokument. Den är antagen av IKSU:s styrelse. Alla i beslutande och

Läs mer

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 2016-01-18 Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför årliga uppföljningar av verksamheten på stadens vård- och omsorgsboenden. Syftet med

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatri (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) Mars, april 2015

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatri (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) Mars, april 2015 Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatri (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) Mars, april 2015 Bakgrund Verksamhetsuppföljning för Socialpsykiatrins verksamheter har genomförts

Läs mer

Verksamhetsbesök på Arbetscentrum

Verksamhetsbesök på Arbetscentrum 2015-03-04 1 (5) Verksamhetsbesöket är genomfört av: Emelie Berglund och Susanna Dennerlöv Verksamhetsbesök på Arbetscentrum Intervjuade: enhetschef Sepideh Erfani före detta enhetschef Elisabeth Axelsson

Läs mer

Utvecklingsplan Hallen

Utvecklingsplan Hallen 2013-01-14 Utvecklingsplan Hallen Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Verksamheten behöver tydligare struktur gällande information gällande

Läs mer

Svensk Kvalitetsbas kravstandard (1:2016)

Svensk Kvalitetsbas kravstandard (1:2016) Svensk Kvalitetsbas kravstandard (1:2016) 1. Utfärdare 2. Revisorer 3. Verksamheter Antagen den 25 augusti 2016 www.svenskkvalitetsbas.se 1 INNEHÅLL Inledning... 3 Syfte med standarden... 3 Föreningens

Läs mer

ID-begrepp L17_8. Dokumentnamn Dokumenttyp Giltig från Kvalitetspolicy Policy 2014-01-31. Verkställande direktör 2015-02-28.

ID-begrepp L17_8. Dokumentnamn Dokumenttyp Giltig från Kvalitetspolicy Policy 2014-01-31. Verkställande direktör 2015-02-28. 1 (5) Kvalitetspolicy Inom Praktikertjänstkoncernen Antagen vid styrelsemöte den 31 januari 2014 2 (5) Innehåll 1 Kvalitet 3 2 En god och säker vård 3 2.1 Ledstjärnor för kvalitet och utveckling... 3 3

Läs mer

BODENS KOMMUNS HR-STRATEGI. Till dig som redan är anställd eller är intresserad av att jobba i Bodens kommun

BODENS KOMMUNS HR-STRATEGI. Till dig som redan är anställd eller är intresserad av att jobba i Bodens kommun BODENS KOMMUNS HR-STRATEGI Till dig som redan är anställd eller är intresserad av att jobba i Bodens kommun Bodens kommuns HR-strategi Strategin beskriver personalpolitiken. Den visar vilken väg Bodens

Läs mer

Målprogram för vård- och omsorgsnämnden 2011 2014

Målprogram för vård- och omsorgsnämnden 2011 2014 program för vård- och omsorgsnämnden 2011 2014 program för vård- och omsorgsnämnden 2011-2014 Vår vision Köpings kommuns insatser inom vård och omsorg ska vara bland de bästa i Sverige. Det ska kännas

Läs mer

Uppföljning av träfflokal Ringen och boendestöd

Uppföljning av träfflokal Ringen och boendestöd DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Lotten Rudberg Flismark Tjänsteutlåtande 2009-06-30 1(5) SN 2009/0077 Uppföljning av träfflokal Ringen och boendestöd Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD Arbetsmarknads - och socialförvaltningen Vuxenavdelningen 2018-07-02 Arbetsmarknads- och socialnämnden ser civilsamhället (frivilliga organisationer,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

Förord. Programmet ska främja samverkan mellan föreningsliv och den kommunala äldreomsorgen. Alla förslag i programmet är lika viktiga.

Förord. Programmet ska främja samverkan mellan föreningsliv och den kommunala äldreomsorgen. Alla förslag i programmet är lika viktiga. 1 Förord Det här är Linköpings kommuns program för utveckling av det sociala innehållet i vardagen för personer som är äldre. Programmet beskriver hur Linköping ska arbeta för att möta äldres sociala behov.

Läs mer

Verksamhetsplan för Hemvårdsområdet Hästen

Verksamhetsplan för Hemvårdsområdet Hästen Verksamhetsplan för Hemvårdsområdet Hästen Socialnämnden 2006-04-26 2 Verksamhetsplan för hemvården Hästen... 3 Uppdrag... 3 Värdegrund synsätt... 3 Respektfullt bemötande... 3 Engagemang... 3 Flexibilitet...

Läs mer

Policy för medarbetarsamtal

Policy för medarbetarsamtal Policy för medarbetarsamtal Policy för medarbetarsamtal 1(6) Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 4 Mål... 4 Vem skall genomföra medarbetarsamtal?... 4 Genomförande... 4 Uppföljning... 5 Avslutning...

Läs mer

Trygghet. Vår vision. Äldre och personer med funktionsnedsättning ska känna sig trygga i sitt boende och

Trygghet. Vår vision. Äldre och personer med funktionsnedsättning ska känna sig trygga i sitt boende och Målprogram för vård- och omsorgsnämnden 2015 2019 Vår vision Köpings kommuns insatser inom Vård & Omsorg ska vara bland de bästa i Sverige. Alla människor har lika värde och ska känna att de har samma

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning 2012 Mentorskap för unga i Uppsala kommun, Mentorn

Verksamhetsbeskrivning 2012 Mentorskap för unga i Uppsala kommun, Mentorn VÅRD OCH BILDNING UTBILDNING & LÄRANDE RÅD & STÖD MENTORN December 2011 Verksamhetsbeskrivning 2012 Mentorskap för unga i Uppsala kommun, Mentorn Målgrupp/brukare Vi vänder oss till ungdomar i Uppsala

Läs mer

Lokal värdighetsgaranti. för äldreomsorgen i Kristianstads kommun

Lokal värdighetsgaranti. för äldreomsorgen i Kristianstads kommun Lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen i Kristianstads kommun Vad är en lokal värdighetsgaranti? Kristianstads kommun har en lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen, beslutad av omsorgsnämnden. Värdighetsgarantin

Läs mer

För dig som har en psykisk funktionsnedsättning. Socialpsykiatri. Enköpings kommun

För dig som har en psykisk funktionsnedsättning. Socialpsykiatri. Enköpings kommun För dig som har en psykisk funktionsnedsättning Socialpsykiatri Enköpings kommun Vad är egentligen socialpsykiatri? Socialpsykiatrin drivs av kommunen. Den riktar sig till dig som har en varaktig psykisk

Läs mer

J./o. Uppsala TIKOMMUN. Avtalsuppföljning vid HSO VISST AB, personliga ombud. Nämnden för hälsa och omsorg

J./o. Uppsala TIKOMMUN. Avtalsuppföljning vid HSO VISST AB, personliga ombud. Nämnden för hälsa och omsorg Uppsala TIKOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG J./o Handläggare Sirpa Kramsu Datum 2012-11-20 Diarienummer NHO-2012-0188.31 Nämnden för hälsa och omsorg Avtalsuppföljning vid HSO VISST AB, personliga

Läs mer

Medarbetarenkät Robertsfors / BOU. Svarsfrekvens: 87,2

Medarbetarenkät Robertsfors / BOU. Svarsfrekvens: 87,2 Medarbetarenkät 2016 Robertsfors / BOU Svarsfrekvens: 87,2 1 2 BOU Robertsfors Mål och uppdrag 71,6% 20,8% 4,1% 3,5% 4,9 4,8 Kompetens och utveckling 76,6% 19,3% 2,7% 1,3% 5 5 Information 79,5% 17,4% 2,5%

Läs mer

Resultat av genomförd brukarundersökning inom Hälsa 2018 kommunens träffpunktsverksamhet

Resultat av genomförd brukarundersökning inom Hälsa 2018 kommunens träffpunktsverksamhet Resultat av genomförd brukarundersökning inom Hälsa 18 kommunens träffpunktsverksamhet Datum: 18-- Målgrupp: Under augusti och september 18 delades enkäter ut slumpmässigt till brukare inom hemtjänsten

Läs mer

Riktlinjer för anhörigstöd inom Diarienr. socialnämndens ansvarsområde

Riktlinjer för anhörigstöd inom Diarienr. socialnämndens ansvarsområde Riktlinjer för anhörigstöd inom socialnämndens ansvarsområde Dokumentets namn Riktlinjer för anhörigstöd inom Diarienr socialnämndens ansvarsområde Dokumenttyp Riktlinje Fastställd av Socialnämnden Datum

Läs mer

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Personligt ombud Sid 1 av 11 1 Information om ledningssystemet sid 3 Omfattning, uppdrag, processer, intressenter 2 Dokumentstyrning... sid 6 Styrande dokument

Läs mer

Svensk Kvalitetsbas kravstandard (2:2019) 1. Utfärdare 2. Revisorer 3. Verksamheter. Antagen den 15 maj 2019

Svensk Kvalitetsbas kravstandard (2:2019) 1. Utfärdare 2. Revisorer 3. Verksamheter. Antagen den 15 maj 2019 Svensk Kvalitetsbas kravstandard (2:2019) 1. Utfärdare 2. Revisorer 3. Verksamheter Antagen den 15 maj 2019 www.svenskkvalitetsbas.se 1 INNEHÅLL INLEDNING... 3 Syfte med standarden... 3 Föreningens ska

Läs mer

K v a l i t e t s p o l i c y Antagen av kommunfullmäktige

K v a l i t e t s p o l i c y Antagen av kommunfullmäktige K v a l i t e t s p o l i c y Antagen av kommunfullmäktige 2006-03-27 Innehållsförteckning Inledning 3 Kvalitetspolicy 4 Värderingar 5 Arbetssätt 6 Ordlista 7 2/7 Inledning Syftet med kvalitetsutveckling

Läs mer

Datum Överenskommelse om samverkan i Uppsala län avseende hälso- och sjukvård

Datum Överenskommelse om samverkan i Uppsala län avseende hälso- och sjukvård Uppsala r "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum 2014-04-03 Diarienummer BUN-2014-0621 Barn- och ungdomsnämnden Överenskommelse om samverkan i Uppsala län avseende hälso-

Läs mer

Brukarundersökning vård- och omsorgsboende. Vård- och äldrenämnden

Brukarundersökning vård- och omsorgsboende. Vård- och äldrenämnden Brukarundersökning vård- och omsorgsboende Vård- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Sammanfattning av brukarundersökning 2018... 3 1.2 Bakgrund och förutsättningar... 3 1.3 Uppföljning

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100 Medarbetarenkät 2014 Lycksele / MSF Svarsfrekvens: 100 1 2 MSF Lycksele Mål och uppdrag 50,6% 36,4% 13% 0% 4,1 4,6 Kompetens och utveckling 80% 14,3% 5,7% 0% 5 4,7 Information 90,5% 9,5% 0% 0% 5,2 4,9

Läs mer

NOLATO MEDITECH. Vi skapar en verksamhet i världsklass

NOLATO MEDITECH. Vi skapar en verksamhet i världsklass NOLATO MEDITECH Vi skapar en verksamhet i världsklass Kunden i fokus Medical Excellence utgår från Nolatos vision: Hållbar utveckling Design av processer Minska slöserier Miljöhänsyn Kundvärde Kompetens

Läs mer

Tid att mötas Ett utvecklingsprojekt med fokus på bemötande inom hemtjänsten i Kumla kommun

Tid att mötas Ett utvecklingsprojekt med fokus på bemötande inom hemtjänsten i Kumla kommun Tid att mötas Ett utvecklingsprojekt med fokus på bemötande inom hemtjänsten i Kumla kommun 2016-2017 Kumla kommun har som ambition att stärka hälsan hos sina invånare. Som en del i arbetet beslutades

Läs mer

Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning

Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning Denna vägledning kan ses som ett stöd vid framtagandet av medarbetarens utbildnings- och introduktionsplan. Förslag på

Läs mer

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Värdegrund SHG Grundvärden, vision, handlingsprinciper Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Innehåll VÄRDEGRUNDEN SHG... 2 GRUNDVÄRDEN... 2 Respekt... 2 Värdighet... 3 Välbefinnande... 3 Bemötande...

Läs mer

Ledningssystemet. Engagemang. Närhet. Professionalism.

Ledningssystemet. Engagemang. Närhet. Professionalism. Ledningssystemet Engagemang. Närhet. Professionalism. Vadstena Express arbetar med ständiga förbättringar för att effektivisera processer och rutiner. Vi har klara rutiner för underhåll av fordon, hygien,

Läs mer

Anställningsförmåner i landstinget

Anställningsförmåner i landstinget 1(5) Anställningsförmåner i landstinget Vi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete Landstingets vision är att Norrbottningen ska leva ett rikt och utvecklande liv i en region med livskraft

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Huldas hus mötesplats för hemlösa kvinnor, Boendeverksamheten

Granskningsrapport. Brukarrevision. Huldas hus mötesplats för hemlösa kvinnor, Boendeverksamheten Granskningsrapport Brukarrevision Huldas hus mötesplats för hemlösa kvinnor, Boendeverksamheten 2016 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad

Läs mer

Förlängning av överenskommelse om samverkan avseende hälsooch sjukvård i Uppsala län

Förlängning av överenskommelse om samverkan avseende hälsooch sjukvård i Uppsala län Handläggare Datum Diarienummer Thomas Folkesson 2017-02-28 [Ange diarienummer] Omsorgsnämnden Förlängning av överenskommelse om samverkan avseende hälsooch sjukvård i Uppsala län 2014-2016 Förslag till

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

att jobba på socialförvaltningen

att jobba på socialförvaltningen att jobba på socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Socialförvaltningen

Läs mer

Datum att ge kontoret i uppgift att utreda åtgärder för att nå en ekonomi i balans enligt bilaga 2

Datum att ge kontoret i uppgift att utreda åtgärder för att nå en ekonomi i balans enligt bilaga 2 $.0/ Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG Handläggare Ylva Opard Datum 2013-05-02 Diarienummer NHO-2012-0203.10 Nämnden för hälsa och omsorg Ekonomiskt bokslut och prognos per mars 2013 Förslag

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi Verksamhetsplan 2019 Vård och omsorg i egen regi Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Verksamhetens ansvar och uppgifter...3 3 Verksamhetens utvecklingsområden...4 4 Mål...4 4.1 Hög kvalitet...4 4.2

Läs mer

Socialnämndens inriktningsmål/effektmål

Socialnämndens inriktningsmål/effektmål Socialnämndens inriktningsmål/effektmål Höörs Kommuns Socialtjänst Vision Vi är den naturliga kunskapsparten inom samhällsplaneringen. Vi säkerställer en god kvalitet genom en aktiv medborgardialog och

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Boendestöd Norra Hisingen

Granskningsrapport. Brukarrevision. Boendestöd Norra Hisingen Granskningsrapport Brukarrevision Boendestöd Norra Hisingen 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi är till för

Läs mer

Socialpsykiatrin. våra tjänster. Reviderad senast:

Socialpsykiatrin. våra tjänster. Reviderad senast: Socialpsykiatrin våra tjänster Reviderad senast: 180313 Socialpsykiatrin består av boendestöd och daglig verksamhet. Boendestödet är en hjälp i och utanför den egna bostaden. Målet är att stödja, upprätthålla

Läs mer

Redovisning av jämförelser av nyckeltal för fritidsgårdsverksamhet i sex kommuner

Redovisning av jämförelser av nyckeltal för fritidsgårdsverksamhet i sex kommuner -12-18 1 (8) Rapport Redovisning av jämförelser av nyckeltal för fritidsgårdsverksamhet i sex kommuner Sammanfattning Nackanätverket är ett samarbete mellan sex kommuner som handlar om fritidsgårdar och

Läs mer

Öppna jämförelser Stöd till personer med funktionsnedsättning 2013 resultat för Tjörns kommun, inrapporterat 2012

Öppna jämförelser Stöd till personer med funktionsnedsättning 2013 resultat för Tjörns kommun, inrapporterat 2012 Stöd till personer med funktionsnedsättning 2013 resultat för s kommun, inrapporterat 2012 Om öppna jämförelser kring det stöd som na erbjuder personer med funktionsnedsättning har gjorts sedan 2010. Undersökningen

Läs mer

KVALITETSBERÄTTELSE Personlig assistans

KVALITETSBERÄTTELSE Personlig assistans KVALITETSBERÄTTELSE Personlig assistans Sociala stödresurser Verksamhetsåret 2012 Kvalitetsarbete inom Sociala stödresurser Innehållsförteckning Inledning. 3 Gemensamt kvalitetsarbete.. SCB:s medborgarundersökning

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV 1(8) KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(8) Innehållsförteckning Sid nr 1 UPPDRAGSBESKRIVNING 3 1.1 Målgrupp 3 1.2 Syfte 3 1.3 Mål för sysselsättningen

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatrin (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) 2013-10-09 2013-10-11

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatrin (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) 2013-10-09 2013-10-11 Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatrin (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) 2013-10-09 2013-10-11 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten

Läs mer

Barn- och ungdomspolitiskt program för Uppsala kommun

Barn- och ungdomspolitiskt program för Uppsala kommun KOMMUNFULLMÄKTIGE Antaget av Kommunfullmäktige 2009-12-14 Barn- och ungdomspolitiskt program för Uppsala kommun Syfte Barn- och ungdomspolitiska programmet samlar och tydliggör kommunens vilja och inriktning

Läs mer

Ansökan om tidsbegränsat bidrag för arbete med peer support

Ansökan om tidsbegränsat bidrag för arbete med peer support Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor, Kompetenscenter vuxna Tjänsteutlåtande 1.5.1-750/2017 Sida 1 (5) 2018-01-18 Handläggare Lisa Gagnerud Telefon: 08-508 25 121 Till Socialnämnden

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2019-01-03 SN 2019/00080401 0480-453891 Socialnämnden Medarbetarenkät 2018 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med anledning

Läs mer

VÄXJÖ KOMMUN. -Barn och unga. Växjö kommuns handlingsplan för psykisk hälsa för

VÄXJÖ KOMMUN. -Barn och unga. Växjö kommuns handlingsplan för psykisk hälsa för VÄXJÖ KOMMUN -Barn och unga Fokusområden Långsiktiga och kortsiktiga mål Indikatorer för uppföljning Aktiviteter Ansvarig Möjliggöra att olika fokusområden hålls samman och utvecklas. Hålla samman utvecklingsarbetet

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

Program Vinter 2017/2018. Händer i Sollentuna. Ture Träfflokal

Program Vinter 2017/2018. Händer i Sollentuna. Ture Träfflokal Program Vinter 2017/2018 Händer i Sollentuna På flera håll i Sollentuna pågår olika aktiviteter för personer med psykisk ohälsa och/eller tidigare erfarenheter av beroendesjukdom. Vi har samlat många av

Läs mer

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering Samverkan och samarbete det finns rutiner som tydliggör ansvaret för samarbete internt och externt, som gäller den enskildes behov av insatser vad avser t ex överföring av information hur samverkan ska

Läs mer