Co-branding. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Co-branding. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified."

Transkript

1 WHITE PAPER Co-branding Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified.

2 Co-branding Idén med co-branding är att kombinera två, eller ibland flera, varumärken och på så sätt uppnå en marknadsföringseffekt som gynnar och stärker båda. Att förena två varumärkens specifika, enskilda styrkor genom att skapa en gemensam produkt eller kampanj kan ge ett kraftfullt genomslag. Och nyckeln till att lyckas och skapa uppmärksamhet ligger just i kopplingen mellan hur de olika varumärkena upplevs både var och en för sig men även gemensamt. Vilka kvaliteter överförs? Vilken kännedom har målgrupperna kring respektive varumärke? Vilka nya signaler sänder den gemensamma produkten och satsningen? Co-branding har genom åren ökat i takt med den ökade globaliseringen. Allt fler företag, inte minst de stora jättarna, inser värdet av att gå samman för att inte förlora marknadsandelar. Samtidigt kan budgeten för marknadsföring användas mer effektivt genom att jobba tillsammans. Att nå ut på en helt ny marknad, uppnå ökad synlighet under en mässa eller ett event eller att hitta en ny varumärkespositionering. Skälen att överväga möjligheterna med co-branding är många men grundtanken är den samma: att uppnå positiva och gynnsamma synergieffekter. Co-branding omfattar allt från sammankoppling av digitala tjänster, till kombinationer mellan olika livsmedelskategorier och samarbeten mellan stora klädföretag eller mobilföretag och modedesigners. Ofta är det branschöverskridande och just oväntade samarbeten som genererar störst effekt. Co-branding när två eller flera företag samarbetar för att marknadsföra en gemensam produkt (Kotler & Keller Marketing Management) 2 (10)

3 Vad krävs för att lyckas? Wei-Lun Chang har forskat kring just vilken roll företagskulturer spelar vid co-branding. Chang anser att företag tjänar på att förmedla sina respektive kärnkompetenser tydligt och menar att det i sig leder till större möjlighet att samordna satsningen och komplettera varandra på ett sätt som ger ett mervärde för konsumenten. Han betonar även vikten av att samarbetet ska vara konsumentinriktat, med konsumenternas behov och upplevelse i centrum. Oavsett företagets storlek eller om det gäller en enskild produkt eller ett långsiktigt samarbete gäller det att hitta rätt matchning vid co-branding. Det handlar inte bara om viljan att nå ut till nya målgrupper utan att även analysera och väga in aspekter som varumärkeskännedom, värderingar, kvalitet och associationer som förknippas med tänkbar samarbetspartner. Det kan också vara så att företagen rent hierarkiskt befinner sig på olika nivåer vilket kan påverka avtalet, hur samarbetet läggs upp men även hur det kommuniceras. Att lägga tid på att jämföra respektive företags code of conduct och målsättningar kring hållbarhet säkrar att samarbetet får rätt förutsättningar. För konsumenten ska samarbetet kännas lättförståeligt och tillföra något av värde. Sett ur ett konsumentperspektiv kan en gemensam produkt skapad av två starka varumärken signalera högre kvalitet. För att förstärka effekten kan exklusiva och limiterade upplagor av brand items produceras vid lanseringen av samarbetet eller vid kampanjstart för att öka efterfrågan och skapa ett ha-begär. Rätt matchning är avgörande Varumärkeskapital? Värderingar? Varumärkeslojalitet? Varumärkeskännedom? Kvalitet? Associationer? 3 (10)

4 Att nå nya målgrupper Co-branding kan vara ett effektivt sätt att nå ut till nya målgrupper eller fördjupa och förändra relationen till befintliga. När till exempel företag inom modebranschen samarbetar med tekniktunga producenter förenas design och teknik och möjligheten att nå konsumenter som föredrar och intresserar sig enbart för det ena blir större. Som företag kan man vinna mycket på att visa en medvetenhet om och vara närvarande i fler delar av konsumenternas liv än vad ens enskilda produkter berör. Det kan handla om att finnas med på fler platser än där den enskilda produkten används och att synas i samband med andra aktiviteter och i nya miljöer. Största utmaningen för varumärken idag är att nå ut i bruset, ta plats och behålla den. Oavsett bransch eller produkt ställs det höga krav på att inge en känsla av trovärdighet och bygga upp en lojalitet som står emot trycket av alla nya produkter som lanseras och når marknaden. Att vara en del av sin målgrupps medvetande kan ske genom allt från sponsring av andra företags satsningar, gemensamma och nyframtagna produkter eller att vara en del av en kollektion eller kampanj genom att tillföra till exempel design eller funktion. Det finns inga regler för exakt hur utformningen av co-branding ska se ut eller hur det ska genomföras. Att med ett öppet sinne utgå från befintlig målgrupp och definiera en önskad och utökad målgrupp kan öppna upp för nya kreativa lösningar och oväntade samarbeten företag emellan. Ett till en början något oväntat samarbete är Hennes & Mauritz satsningar med kollektioner skapade av välkända modedesigners. Satsningen från anonym masstillverkning av kläder till limiterade kollektioner har hittills lett till att närmare ett tjugotal designers och kända modeikoner anslutit sig till HM som gästdesigners. Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Madonna, Jimmy Shoo och Versace, alla välkända och självständiga varumärken 4 (10)

5 som genom co-branding med stor sannolikhet har nått ut till en bredare massa samtidigt som HM har höjt sitt värde inom konfektionsbranschen. Beats Electronics, en del av Apple som producerar högkvalitativa hörlurar och högtalare, har nått stora framgångar med sitt varumärke Beats by Dr. Dre. Den kända rapparen och hiphop-producenten Dr. Dre är både medgrundare av varumärket och lånar även ut sitt namn och personliga varumärke. Framgången med denna utökade och långsiktiga co-branding har även omfattat produktplacering och samarbeten med andra kändisar och starka personligheter inom musikbranschen. Olika varumärken många möjligheter Steget att för första gången initiera ett samarbete kan kännas stort. Det finns inga garantier för ett lyckat resultat men möjligheterna är många. Co-branding leder ibland till varumärkesallianser där det långsiktiga marknadsföringssamarbetet har en längre tidshorisont. Men co-branding kan även inledas på olika nivåer under en kort, begränsad period för att få möjlighet att analysera utfallet. Kort och kraftfullt eller långsiktigt och långlivat Beroende på om din satsning på co-branding endast rör en enskild produkt i ditt sortiment eller omfattar hela varumärket kan samarbetet tidsbestämmas. Även korta samarbeten kan ge genomslag och framförallt vara ett bra sätt att testa och utvärdera om co-branding är något för er. Att våga satsa på en långsiktig co-branding som omfattar hela varumärket, inklusive eventuella subbrands, och som spänner över hela marknaden ställer högre krav på alla plan. 5 (10)

6 Säsongsbetonade och aktivitetsspecifika produkter För företag som producerar och säljer säsongsbetonade produkter eller har ett sortiment som är starkt knutet till en viss aktivitet är utmaningen att finnas kvar i folks medvetande året runt eller oavsett aktivitet. Då kan synlighet på oväntade platser och på oväntade tider ge oanade effekter. Att som charterbolag redan under människors skidsemester smyga sig in i medvetandet och påminna om möjligheten att byta snö mot sol kan ge idéer på samarbeten med helt andra varumärken. Eller att som försäkringsbolag hitta co-branding möjligheter med en producent av äventyrsutrustning. Att tänka öppet kring plats och tid kan så ett frö för helt nya idéer. Köp och få satsa på kampanj Att lansera en ny okänd produkt kan kräva såväl tid som resurser. Att då hitta samarbeten med redan etablerad produkt eller ett varumärke med de rätta kanalerna till konsumenterna kan korta lanseringstiden. Tävlingar på plats i butik och köp-ochfå -kampanjer är ett effektivt sätt att nå ut. Att dessutom gå samman med andra varumärken, lyfta och synliggöra varandras produkter ger synergieffekt. Baristamjölk och möjligheten att vinna en mjölkskummare intill sortimentet med hela kaffebönor, insprängda kylskåp med gräddfil i chipshyllan och Köp och få -kampanj med pajformar i bakhyllan. Möjligheterna är många! 6 (10)

7 Person + produkt = perfekt matchning? Det är inte bara varumärken och produkter som kan uppnå effekt genom co-branding. På sätt och vis kan man säga att vi är alla bärare av ett personligt varumärke som visar vad vi står för, vilket värde vi skapar och vad som gör just oss unika. Det avspeglar sig inte bara i fysiska sociala sammanhang utan även genom de sociala medier vi är aktiva inom. Människor som lever och blir kända på grund av personliga prestationer, inom områden som sport, kultur, politik eller helt andra områden kan användas inom co-branding. Att vara känd eller prestera inom ett område leder inte per automatik till att det personliga varumärkets värde blir högt. En kändis har inte per definition ett värde för företag som vill nå ut och valet är viktigt. Ibland handlar det mindre om kompetensen och prestationen i sig än om hur det kommuniceras. De personer som verkligen slår igenom och bli ihågkomna, år efter år, har lyckats klargöra och kommunicera sina unika talanger, färdigheter och styrkor. Är det rätt värderingar och prestationer personen signalerar? Har ni samma drivkrafter? Stämmer dessa värden med vad ett företag vill uppnå eller kommunicera finns möjligheter till gynnsamma samarbeten. Kockar som lånar ut sitt namn till köksserier, tv-kändisar som pratar varmt om produkter, äventyrare som lovordar terrängvänliga fordon och varför inte fotbollsspelare med italienska karriärer som satsar på italiensk matkultur. Jag är ingen kock, men tycker väldigt mycket om god mat. Under alla mina år i Italien har det italienska köket varit generöst mot mina smaklökar. Så enkelt sammanfattar den framgångsrika fotbollsspelaren Glenn Strömberg med hem och familj i den italienska regionen Lombardiet sin satsning på det egna matmärket Glenn Strömberg Collection/Collezione Italiana. Driven av passion och en tilltro på sitt egna personliga varumärke har han skapat ett sortiment som återfinns på flertalet av de svenska matvaruhandelskedjorna. Att yngre idag främst tänker på underkläder och inte tennis när de hör namnet Björn Borg visar hur pass långt man kan förflytta personer mot produkter. 7 (10)

8 Fallgropar för co-branding I en kandidatuppsats från Linköpings Universitet berättar Louise Edström och Christoffer Hæger om de kritiska framgångsfaktorer matchning, marknadskommunikation, differentiering och överförbar brand equity. De menar att tidigare forskning har ansett att dessa faktorer är kritiska och i princip lika viktiga för att lyckas. Men mätningarna är komplexa och senare forskning visar att vikten av de olika framgångsfaktorerna varierar och påverkas av relationen mellan dem. Matchning - För att co-branding, som med fördel ska representera olika produktkategorier, ska fungera är det viktigt att företagen passar ihop rent logiskt för konsumenten. Marknadskommunikation - Hur involverade är företagen i produkten? Storleken på den finansiella kapaciteten för marknadskommunikationen påverkar möjligheten att nå ut. Att aktivt kommunicera co-brandning ökar konsumentens medvetenhet och kunskap om produktens användbarhet. Differentiering Produkten måste innefatta synliga fördelar från båda varumärkena för kunden, som kollektivt representerar en differentiering. Att endast ha liknande konsumenter eller associationer är inte tillräckligt om fördelarna inte är befintliga. Överföra brand equity Ett varumärke som har starkare varumärkesövertygelse medför att konsumenter som tycker om eller litar på varumärket, borde ha fler gynnsamma åsikter om varumärkesattributen och större förtroende till det än en konsument som inte tycker om varumärket. Varumärkets värde är otroligt viktigt i matchningen vid co-branding. Sammanfattningsvis står det klart att väl genomtänkt kan co-branding ge en rad positiva effekter men det är aldrig helt utan risk. En amerikansk artikel på affärssajten Bloomberg- Business varnar för en så kallad dilutive effect, det vill säga utspädningseffekt. Den positiva uppmärksamheten man vill åt och i bästa fall uppnår sprids över två (eller fler) varumärken. Få kampanjer eller produkter kan fullt ut styra konsumenterna till vilket varumärke de ska minnas bäst eller till vilket varumärke lojaliteten ökar. Komplexiteten att ringa in målgrupper och deras inställning är svår men värdet av en genomtänkt satsning kan ändå vara stort nog. 8 (10)

9 Brand items en viktig del av co-branding Att jobba med brand items är att hela tiden tänka kreativt. En brand item ska spegla ditt varumärke, kännas relevant för din kund och ge den marknadsförringseffekt du eftersträvar. Att skapa brand items vid co-branding ställer höga krav. Krav på förståelse inte bara av ett varumärke utan två. Det kräver en leverantör och partner som har bred branscherfarenhet, förståelse för både form och funktion oavsett material och som fullt ut kan förstå och förmedla kärnan av era varumärken. Precis som vid andra produktioner är det viktigt att vid framtagandet av co-branding produkter sätta den visuella identiteten. Här ligger utmaningen i att identifiera och sammanföra flera kärnvärden, målgrupper och varumärkeslöften. Genom vår designprocess blir det möjligt att hitta den form, funktion och material som är rätt för ändamålet. Till en av Wackes senaste utmaningar hör en specialkollektion skapad för SCA och Volvo Ocean Race. Uppdraget i sig var komplext med höga krav på leveranssäkerhet. Seglingstävlingen i sig innebar logistik och samarbete för synkroniserade leveranser av produkter över hela världen till Volvo Ocean Race s 12 Race Pavillions och SCA:s kontor världen över. Med målet att stärka SCAs varumärken, skapa publicitet med kappseglingen som marknadsplattform och engagera kunder och personal skapades en specialkollektion av brand items och Helly Hansen-kläder. Sortimentet av brand items med seglingsbåtens design och signaturfärg som grund har en stark koppling till SCA, segling och hav. 9 (10)

10 Om Wackes Wackes skapar relationer genom produkter. Relationer som bygger och stärker våra kunders varumärken. Ca 50 experter med enorm erfarenhet arbetar runt om i världen på Wackes kontor i Borås, Lund, Stockholm, Paris, Oslo, Atlanta, Hong Kong, Ningbo and Shanghai. Wackes är ISO-9001/14001 certifierade och medlemmar i UN Global Compact för företagande med respekt för människors rättigheter, miljöfrågor och arbete mot korruption. Allt startade 1983 Fyra unga kollegor beslutade att testa vingarna Tack vare deras gemensamma sportintresse grundande Staffan Pousette, Stefan Lydén, Christer Hellqvist och Lars-Olof Wackelin Wackes AB. I starten koncentrerade de sig på att leverera sportkläder och utrustning till lokala föreningar så som de gjort hos sin tidigare arbetsgivare Sportjohan. Allt eftersom företaget växte, ökade kvartetten på sitt sortiment och kunde snabbt serva medel- och storföretag med ett fullskaligt produkt-sortiment anslöt sig den forne NHL ishockeyspelaren Stefan Persson i företaget och blev delägare. Några år senare slog man upp portarna till sitt nya kontor i Stockholm och 1999 gick Wackes ihop med PTH-Z Promotion i Lund. Från PTH-Z kommer idag Wackes VD Thomas Davidsson. Sedan dess har man köpt upp flertalet bolag så som Sporrong, BANG Promotion och Stadium Promotion vilket gör Wackes till en av nordens starkaste bolag i sitt slag. Wackes ägs idag av VD Thomas Davidsson, Key Account Manager Stefan Persson, Ekonomichef Dennis Stenmark, Sortimentsansvarig Bengt Krantzén och Styrelseordförande Kurt Karlsson alla aktiva i bolaget. Referenser / Källor Genom vår representation i Europa, Kina och USA har du alltid nära till Wackes. Det ger inte bara möjlighet till snabba leveranser. Tack vare vår internationella närvaro kan vi också ge dig produkter som förmedlar rätt värden även på andra marknader. Wei-Lun Chang Tamkang University, Taiwan Roadmap of Co-branding Positions and Strategies Kandidatuppsats Linköpings Universitet Skäl till co-branding och dess kritiska framgångsfaktorer - Strategiska samarbeten mellan svenska modeföretag Völckner F., Sattler H., (2006) Drivers of Brand Extension Success. Journal of Marketing 70, s Helmig B., Huber J-A., Leeflang S.H (2008) Co-branding: The State of Art s Apéria & Back, 2004) Lunds Universitet, Företagsekonomi Examensarbete Kandidatnivå Co-Branding: Ett bra verktyg eller endast upphaussning? Bloomberg.com Handelshögskolan i Stockholm Instutitionen för Marknadsföring och strategi, Kandidatuppsats 2012 Den demokratiska lyxen - När lågpriskedjor och lyxvarumärken blir ett Glenn Strömberg Collection 10 (10)

Företagsjulklappen så ger ni en genomtänkt gåva. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified.

Företagsjulklappen så ger ni en genomtänkt gåva. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified. WHITE PAPER Företagsjulklappen så ger ni en genomtänkt gåva Copyright Wackes AB 2015. ISO 9001 & 14001 certified. Glädjen i att ge. Och glädjen i att få. Företagsjulklappens vara eller icke-vara är en

Läs mer

Strategier för framgångsrika event. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified.

Strategier för framgångsrika event. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified. WHITE PAPER Strategier för framgångsrika event Copyright Wackes AB 2015. ISO 9001 & 14001 certified. 4 huvudsakliga utmaningar som hindrar ditt event från att uppnå sin fulla potential För många av dagens

Läs mer

WHITE PAPER. Marknadsföring som ger ett bestående intryck. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified.

WHITE PAPER. Marknadsföring som ger ett bestående intryck. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified. WHITE PAPER Marknadsföring som ger ett bestående intryck Copyright Wackes AB 2015. ISO 9001 & 14001 certified. De 5 stora problemen inom marknadsföring idag och den enda lösningen du behöver för att lyckas

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Coachning av mikroföretag inom livsmedelsbranschen som samarbetspartner för dagligvaruhandeln

Coachning av mikroföretag inom livsmedelsbranschen som samarbetspartner för dagligvaruhandeln Coachning av mikroföretag inom livsmedelsbranschen som samarbetspartner för dagligvaruhandeln Projektetsbakgrund Handeln kan samarbeta med leverantörer av alla storlekar. Man ska emellertid kunna dra nytta

Läs mer

Identitetssamordning Del 2: Externa aktiviteter

Identitetssamordning Del 2: Externa aktiviteter Ramverk för: Identitetssamordning Del 2: Externa aktiviteter Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Identiteten skapas från toppen

Läs mer

Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp

Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp Följande delar ingår Underlaget: - Varumärke - Identitet - Drivkraft - Personlighet - Vision - Varumärkeslöfte - Logotyp Nacka vatten och

Läs mer

Ending the war between Sales & Marketing by Philip Kotler, Neil Rackham and Suj Krishnaswamy

Ending the war between Sales & Marketing by Philip Kotler, Neil Rackham and Suj Krishnaswamy Ending the war between Sales & Marketing by Philip Kotler, Neil Rackham and Suj Krishnaswamy Grupp 3 Inledning Produktdesigners har länge vetat om att de kan spara tid och pengar på att samarbeta med deras

Läs mer

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall nackavattenavfall.se Varumärket Nacka vatten och avfall att bygga och utveckla ett starkt och framgångsrikt varumärke är ett kontinuerligt arbete som kräver

Läs mer

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT DR SANNAS NU OCH FRAMÅT Grundare & Styrelseordföranden i Dr Sannas Sweden AB har ordet Jag är väldigt glad och tacksam för det vi har byggt upp tillsamman med Dr Sannas AB för mitt mål är att förena kunskap

Läs mer

Viktigt att tänka på vad gäller formen är - vill man stärka sitt varumärke Sälja sina produkter eller informera... som vi nämnt tidigare.

Viktigt att tänka på vad gäller formen är - vill man stärka sitt varumärke Sälja sina produkter eller informera... som vi nämnt tidigare. Föreläsning 080408 eller 080410 eller inför förpackninsdesign GRAFISK DESIGN 2 Uttrycket grafisk design skapades när industrialismen bröt igenom med en typ av produkter som skulle säljas, likaså då utvecklades

Läs mer

THE WAY WE DO BUSINESS

THE WAY WE DO BUSINESS THE WAY WE DO BUSINESS INNEHÅLL The way we do business Förord...4 Vision...6 Affärsidé...8 Affärskultur...10 Målgrupp...12 Kunden...14 Mode...18 Butiken...20 Ledarskapet...22 Teamet...24 Förtroende...26

Läs mer

14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna

14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna 14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna Alinder Design www.alinderdesign.se 1 Vad gör att en marknadschef lyckas skapa bra resultat? Efter mer än 15 års arbete med många bra marknadschefer

Läs mer

Promotion (Påverkan) Thomas Rosenfall IEI

Promotion (Påverkan) Thomas Rosenfall IEI Promotion (Påverkan) Thomas Rosenfall IEI 1 Agenda Masskommunikation Personlig försäljning Direktkommunikation Promotion mix Interaktiv kommunikation Att utforma en marknadskommunikationskampanj 2 Påverkan:

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 3 april 2013 3.8.3-225/2013 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till Styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande över

Läs mer

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har

Läs mer

Extern vd Så lyckas du! 15 framgångsfaktorer för vd i ägarledda företag

Extern vd Så lyckas du! 15 framgångsfaktorer för vd i ägarledda företag Extern vd Så lyckas du! 15 framgångsfaktorer för vd i ägarledda företag 1 Bakgrund Praktik (Agneta) möter forskning (Annika) Stark kombination där olika synvinklar vävs samman till en helhet Bokens struktur

Läs mer

INLEDNING. Stefan Bengtsson Rektor Malmö högskola

INLEDNING. Stefan Bengtsson Rektor Malmö högskola VARUMÄRKESPLATTFORM INLEDNING För att upplevas som en tydlig och relevant aktör behöver Malmö högskola bedriva ett kontinuerligt och målmedvetet varumärkesarbete. Vår verksamhet finansieras till stor del

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun Kommunikationsstrategi för Tibro kommun 1. Bakgrund, grundläggande begrepp 1.1 Vision Tibro 2017 Tibro kommun har tagit fram en framtidsvision, Vision Tibro 2017, samt ett antal program och aktiviteter

Läs mer

Detta är Alicom Licensing

Detta är Alicom Licensing Alicom Licensing Detta är Alicom Licensing Företräder 10 rättighetsinnehavare framförallt amerikanska figurer och varumärken. Alicom har sedan starten varit fokuserad på filmer och TV-serier. Paramount

Läs mer

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning Family 1 2018 Värdegrunden Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning 2 Den globala studien bygger på 2 953 svar från ledande befattningshavare i familjeföretag i 53 länder,

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

ebok Guide till framgångsrik influencer marketing

ebok Guide till framgångsrik influencer marketing ebok Guide till framgångsrik influencer marketing Hej, Den här checklistan är en vägledning för dig som funderar på att inleda ett influencer-samarbete som en del i din kommunikationsstrategi. Ett influencersamarbete

Läs mer

PRODUKTMEDIA. En stark del av marknadsmixen

PRODUKTMEDIA. En stark del av marknadsmixen PRODUKTMEDIA En stark del av marknadsmixen Cecilia Grahn Nyd Marknadschef MEC Gruppen AB MEC Group Fuzhou China MEC Hong Kong Trading Ltd ROI Stora Reklamkakan 2014 Produktion 17,7 % Digital reklam 16,0

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

+ 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010

+ 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010 INVESTMENT PITCH + 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010 Varför Bangerhead? 55% årlig genomsnittlig tillväxt sedan 2010 Ny e-handelsplattform lyfter januariomsättningen online 47% kontra januari

Läs mer

25 år med Sales Promotion & Action Marketing = Beteendemarknadsföring

25 år med Sales Promotion & Action Marketing = Beteendemarknadsföring 25 år med Sales Promotion & Action Marketing = Beteendemarknadsföring Krav från kunder & krav på kunder 1. Good products ej tobak, sprit, politik 2. Good people visa ömsesidig respekt 3. Good resources

Läs mer

Historisk struktur sju Gyllene Hjul

Historisk struktur sju Gyllene Hjul Historisk struktur sju Gyllene Hjul Årets bästa sponsring Årets interna event Årets rättighets innehavare Årets event B2C Årets samhälls engagemang Årets event B2B Årets mest kreativa lösning TNS 3 Gyllene

Läs mer

Hållbarhet som service: PERSONALENS HÅLLBARHETSARBETE I BUTIKEN

Hållbarhet som service: PERSONALENS HÅLLBARHETSARBETE I BUTIKEN Centrum för handelsforskning vid Lunds universitet Hållbarhet som service: PERSONALENS HÅLLBARHETSARBETE I BUTIKEN Christian Fuentes Docent vid Institutionen för Service Management och forskare vid Centrum

Läs mer

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som

Läs mer

SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020

SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020 SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020 Under hösten 2011 inledde Tourism in Skåne ett omfattande arbete med att samla politiker och besöksnäring

Läs mer

Gina Tricot Modeinriktad underrättelsetjänst Uppgift delkurs 2

Gina Tricot Modeinriktad underrättelsetjänst Uppgift delkurs 2 Gina Tricot Modeinriktad underrättelsetjänst Uppgift delkurs 2 Linus Jönsson Underrättelseanalys A Lunds universitet Inledning I denna rapport lämnas ett förslag på ett strukturerat underrättelsearbete

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings Dokumenttyp: Policy Antaget av: Kommunfullmäktige 2017-01-24, 7 Status: Gällande Giltighetstid: Tillsvidare Linköpings linkoping.se Diarienummer: KS 2016-674 Dokumentansvarig:

Läs mer

Hemligheterna bakom framgångsrik kommunikation Mattias Franzén

Hemligheterna bakom framgångsrik kommunikation Mattias Franzén Hemligheterna bakom framgångsrik kommunikation Mattias Franzén Marknadsföring & Kommunikation Var tydlig med vad du säljer Presentera dina produkter och tjänster tydligt och lättförståeligt. Det ger ett

Läs mer

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved.

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved. Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande Lisbeth Larsson Världens mest värdefulla varumärken 1. Apple 2. Google 3. IBM 4. McDonalds 5. Microsoft Några kända varumärken i Göteborg Dagens presentation

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer.

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Att jobba hos oss Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Hur vi lever vårt varumärke Simple, Personal and Fair

Läs mer

Hållbarhet behöver inte vara svårt så gör ni

Hållbarhet behöver inte vara svårt så gör ni Hållbarhet behöver inte vara svårt så gör ni Idag ställer talanger, kunder, investerare och lagstiftare allt hårdare krav på företags hållbarhetsarbete. I grunden handlar det om att företag själva ska

Läs mer

Praktikrapport. Historia. Filosofi. MKVA13, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kvalificerad yrkespraktik. Lunds Universitet VT - 13.

Praktikrapport. Historia. Filosofi. MKVA13, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kvalificerad yrkespraktik. Lunds Universitet VT - 13. MKVA13, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kvalificerad yrkespraktik Lunds Universitet VT - 13 Nina Glücksman Praktikrapport Under en 12 veckors period har jag praktiserat på Minnesota Communication AB.

Läs mer

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Denna plan ska ha som syfte att beskriva de insatser som görs inom BRS AB alternativt som samordnas av BRS AB under verksamhetsåret 2017 och reflekteras i

Läs mer

KAM-utbildning Key Account Management

KAM-utbildning Key Account Management KAM-utbildning Key Account Management Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter

Läs mer

Kampanjpresentation 100%

Kampanjpresentation 100% Kampanjpresentation 100% UNDER SKALET 100% förhandsinformation Ett samarbete mellan PIR, PellSam och Svensk solenergi. Kontaktpersoner: Svensk solenergi Lars Andrén 0705-35 85 80 PiR Tomas Isaksson 010-46

Läs mer

Q3 2014. Henrik Bunge, VD Magnus Teeling, CFO

Q3 2014. Henrik Bunge, VD Magnus Teeling, CFO Q3 2014 Henrik Bunge, VD Magnus Teeling, CFO Q3 2014 I KORTHET Fortsatt tuffa marknadsvillkor i Europa. Något ökad försäljning av julkollektionen. Stärkt bruttovinstmarginal och fortsatt kostnadsfokus

Läs mer

Varumärkesstrategi för Region Blekinge

Varumärkesstrategi för Region Blekinge Varumärkesstrategi för Region Blekinge Innehåll Sida 1. Inledning...2 2. Varumärkesplattform... 4 3. Logotyp... 6 4. Varumärkeshierarki...7 5. Samarbeten... 9 6. Uppföljning...11 1 1. Inledning Den 1 januari

Läs mer

Varför en jobbmässa i Jönköping?

Varför en jobbmässa i Jönköping? Varför en jobbmässa i Jönköping? Arbetsmarknaden behöver fler mötesplatser där arbetssökande och arbetsgivare möts. Det fysiska mötet har allt mer begränsats till digitala processer som minskar möjligheten

Läs mer

Är ni lika unika? Varumärkeskläder från ACC Another Clothing Concept

Är ni lika unika? Varumärkeskläder från ACC Another Clothing Concept Är ni lika unika? Varumärkeskläder från ACC Another Clothing Concept Topp till tå Vi på ACC brinner för maxade ambitioner. Som er samarbetspartner vänder vi gärna ut och in på era behov och lever med i

Läs mer

Varumärket Doro. Uppgift 2: Varumärkesstrategi och design av Johan Dahlin

Varumärket Doro. Uppgift 2: Varumärkesstrategi och design av Johan Dahlin Varumärket Doro Uppgift 2: Varumärkesstrategi och design av Johan Dahlin Doros identitet och position Vision? Doros vision är att bli varumärket Varifrån? Doro är en svensk världsmedborgare med 35 års

Läs mer

SKI WEAR CROSS COUNTRY ÅRE SWEDEN VARUMÄRKET FRÅN ÅRE EST. 2014 IN. Sweare utvecklar funktionskläder för

SKI WEAR CROSS COUNTRY ÅRE SWEDEN VARUMÄRKET FRÅN ÅRE EST. 2014 IN. Sweare utvecklar funktionskläder för VARUMÄRKET Sweare utvecklar funktionskläder för Vi kommer arbeta i nära samarbete sport- och fritidsaktiviteter utomhus. med utövare för att utveckla special- Kännetecknande är en hög kvalitet funktioner

Läs mer

Så får du ut det mesta av din merchandise.

Så får du ut det mesta av din merchandise. Så får du ut det mesta av din merchandise. Merchandise i form av profilkläder och andra profilprodukter är inte bara en av de absolut bästa marknadsföringsmetoderna som finns, det skapar även goda kundrelationer

Läs mer

Visste du att New Wave

Visste du att New Wave Presentation av Visste du att New Wave är det enda svenska börsbolag som har ökat i både omsättning och resultat 16 år i rad? är det svenska bolag som har ökat snabbast i Europa då det gäller arbetstillfällen?

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation Leverantörer Kunder STORT APPLIKATIONSKUNNANDE OCH ETT HELTÄCKANDE SORTIMENT. OEM Electronics marknadsför komponenter och utrustning till elektronik- och apparattillverkare i norra

Läs mer

3712 företagspres SG_lek 1-09-14 16.38 Sidan 1 SECUREGUARD

3712 företagspres SG_lek 1-09-14 16.38 Sidan 1 SECUREGUARD 3712 företagspres SG_lek 1-09-14 16.38 Sidan 1 SECUREGUARD 3712 företagspres SG_lek 1-09-14 16.38 Sidan 2 Secureguard komplett distributör av nätverkssäkerhet med toppkompetens Secureguard har en genomtänkt

Läs mer

Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet

Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet White Paper Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet Mindre administration, effektivare försäljning

Läs mer

Innehåll. Förord 9. Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22. Bokens upplägg 11. Stick ut bygg ditt personliga varumärke 24

Innehåll. Förord 9. Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22. Bokens upplägg 11. Stick ut bygg ditt personliga varumärke 24 Innehåll Förord 9 Bokens upplägg 11 Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22 kapitel 1 Förstå de nya karriärtrenderna 13 Ditt arbete är inte längre en plats 13 Din arbetsbeskrivning

Läs mer

7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig

7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig 7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig www.visma.se/enterprise Sverige befinner sig sedan ett par år i en högkonjunktur och har relativt låg arbetslöshet. Många företag

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 Introduktion 5 Bakgrund 6 Vision 7 Förflyttning 8 Löften 9 Positionering 10 Målgrupper 11 Känsla 12 Kärnvärden 14 INNEHÅLL INTRODUKTION Göteborgs hamn grundades år 1620 och är

Läs mer

ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD

ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD 2012 I KORTHET Fortsatt utmanande för klädhandeln på flera av H&M:s marknader Försäljningen +11% i lokala valutor jämförbara enheter +1% Bruttomarginal 59,5 procent

Läs mer

Intern impelmentering

Intern impelmentering Intern impelmentering sid 1 Hur kliver vi vinnande in i morgondagen? Vi tror det kan vara en framkomlig väg att tänka basutbud som grundefundament och istället för att diskutera en mängd mindre produkter

Läs mer

Tillsammans skapar vi goda resultat genom hållbar kommunikation internt

Tillsammans skapar vi goda resultat genom hållbar kommunikation internt Tillsammans skapar vi goda resultat genom hållbar kommunikation internt Seminarium HR-föreningen Sofie Reutercrona Kommunikation vad är det? fakta tankar åsikter känslor budskap värderingar Vad kan dålig

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet Strategi för arbetet med Sverigebilden i utlandet Arbetet med Sverigebilden i utlandet Sverige är ett land med gott rykte, men världen förändras i snabb

Läs mer

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %.

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Affärsplan 2018 VISIT GLADA HUDIK AB HUVUDSAMMANFATTNING Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Syfte: Ett tydligt strategiskt arbete med

Läs mer

Kort varumärkesskola Myrdal Bratt Partners

Kort varumärkesskola Myrdal Bratt Partners Kort varumärkesskola asa@myrdalbrattpartners.se 0704-102107 Vad är värdet av ett varumärke? Blindtest 44 % 51 % Varumärkestest 65 % 23 % Varumärken Varumärken Associationer Smart Låga priser Brett sortiment

Läs mer

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN LAND OCH HAV

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN LAND OCH HAV LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN LAND OCH HAV MARINA MILJÖER Alla sinnen stimuleras i en miljö där naturen är närvarande. Luften blir bättre och stressen minskar. Det är därför vi på Akvarieleasing

Läs mer

PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP

PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP Medarbetarskap Genom att aktivt bidra med egen kunskap och erfarenhet tror vi att varje medarbetare, delägare och dess anställda chaufförer kan påverka Fraktkedjan

Läs mer

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER VD: Göran Westerberg Omsättning: ca 7 mdkr SEK (2018) Anställda: ca 2 800 medarbetare (2018) Huvudkontor: Upplands Väsby, Stockholm Placering: Upplands Väsby, Stockholm

Läs mer

11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL

11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL 11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL 1 2 Mitt namn är Christoffer och jag är grundare och VD på LinkedKurs och jag har lång

Läs mer

Kvartal 2 APRIL JUNI 2018

Kvartal 2 APRIL JUNI 2018 Kvartal 2 APRIL JUNI 2018 Stark tillväxt med framtida potential Joanna Hummel, VD Agenda Lyko i korthet Marknadstrender Strategi och aktiviteter i Q2 Övriga relevanta händelser i kvartalet Q2 och finansiell

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på

Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på Varumärkesbok Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på marknaden. Vi är MooreGames Tanken kring MooreGames

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Pressmeddelande. För mer information kontakta. Håkan Östlund VD & ägare Göthes AB. Tidigare VD & delägare Industribeslag Sjögren AB

Pressmeddelande. För mer information kontakta. Håkan Östlund VD & ägare Göthes AB. Tidigare VD & delägare Industribeslag Sjögren AB Pressmeddelande Måndag 6 oktober 2014 Den 2 oktober 2014 blev Industribeslag Sjögren AB en del av Göthes koncernen, ett förvärv som stärker och breddar Göthes position på OEM-marknaden inom lås, beslag

Läs mer

DITT VARUMÄRKE BEHÖVER INTE EN REKLAMBYRÅ.

DITT VARUMÄRKE BEHÖVER INTE EN REKLAMBYRÅ. DITT VARUMÄRKE BEHÖVER INTE EN REKLAMBYRÅ. En effektiv övning vi brukar göra i våra uppdrag syftar till att verkligen gå till grunden med varför en produkt finns överhuvudtaget. Resultatet av övningen

Läs mer

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett.

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Bestäm hur den ska se ut i fysisk form I ena hörnet ska vi placera en knapp som håller ihop själva affärsplanen. Nere i ett

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Resan till marknadsledarskapet. En presentation om varumärke och positionering. Lars Källgren, varumärkeskonsult på Cabomba Brothers.

Resan till marknadsledarskapet. En presentation om varumärke och positionering. Lars Källgren, varumärkeskonsult på Cabomba Brothers. Resan till marknadsledarskapet En presentation om varumärke och positionering. Lars Källgren, varumärkeskonsult på Cabomba Brothers. Varumärket har tre beståndsdelar Värdering KÄRNVÄRDEN MISSION POSITION

Läs mer

Strategisk kommunikation. Jesper Falkheimer Mats Heide Åsa Thelander

Strategisk kommunikation. Jesper Falkheimer Mats Heide Åsa Thelander Strategisk kommunikation Jesper Falkheimer Mats Heide Åsa Thelander Upplägg Introduktion och repetition >9.50 Gruppuppgifter 9.50 10.50 Redovisning och diskussion 10.50 11.50 Sammanfattning 11.50 12.00

Läs mer

Rapport över sociala webben

Rapport över sociala webben Rapport över sociala webben Rebecca Andersson WD201I Webbdesign för social interaktion Högskolan Kristianstad 2015-02-15 Crowdsourcing Crowdsourcing är ett sätt för företag att engagera sin omvärld och

Läs mer

BILD - TOLKA OCH REFLEKTERA Neutral beskrivning - DENOTATION - en grundbetydelse i bilden Det vi ser -innehållet i bilden

BILD - TOLKA OCH REFLEKTERA Neutral beskrivning - DENOTATION - en grundbetydelse i bilden Det vi ser -innehållet i bilden BILD - TOLKA OCH REFLEKTERA Neutral beskrivning - DENOTATION - en grundbetydelse i bilden Det vi ser -innehållet i bilden Konnotation - bibetydlese - vad kan man se i bilden - man kan associera till något...

Läs mer

Ramverk för: Produktlansering. Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB

Ramverk för: Produktlansering. Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Ramverk för: Produktlansering Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Lönsamheten skapas genom rätt erbjudande Framgångsrik produktlansering

Läs mer

Introduktion Sociala medier

Introduktion Sociala medier Introduktion Sociala medier Webinar CAPS 23 jan 2019 Kompetensområde: Digital Marknadsföring BAS MEDIUM AVANCERAD MASTERCLASS (fristående tillfällen) Digital marknadsföring Målgrupp: Marknadsförare och

Läs mer

FÖRETAG SOM VÄXER. Sveriges Arkitekter 4:e mars 2015

FÖRETAG SOM VÄXER. Sveriges Arkitekter 4:e mars 2015 FÖRETAG SOM VÄXER Sveriges Arkitekter 4:e mars 2015 JOHN LYDHOLM Vd Sverige LINDA SANTESSON Avdelningschef, region Öst Vad får ett företag att växa? Vilka utmaningar finns i en växande organisation? Vad

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer

Action- och Trade Marketing

Action- och Trade Marketing Action- och Trade Marketing Att driva försäljning in och ut ur butik tips och tankar från ü-marketing ab Att driva försäljning Definition Action Marketing Reklam nära köpögonblicket (i butik), erbjudande-

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

Hitta drivet i livet!

Hitta drivet i livet! Hitta drivet i livet! om drivkraft, motivation, fokus och inställning Vad är det som får oss att ticka och gå? Vilka parametrar är det som gör att vi tar de stora eller små besluten som förändrar våra

Läs mer

Hur kan man uppnå tillståndet där Lean/Verksamhetsutveckling är en naturlig del av tillvaron?

Hur kan man uppnå tillståndet där Lean/Verksamhetsutveckling är en naturlig del av tillvaron? Hur kan man uppnå tillståndet där Lean/Verksamhetsutveckling är en naturlig del av tillvaron? Av Ronny Brandqvist Sida 1 av 19 Lean är INTE ett statiskt tillstånd Sida 2 av 19 Hur kan det se ut? Attityder,

Läs mer

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Utan frågor & svar stannar världen OM BISNODE Det finns små och stora frågor inom alla företag, organisationer och verksamheter. Frågor som kräver uppmärksamhet

Läs mer

2006-05-01. Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare!

2006-05-01. Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare! x 2006-05-01 Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare! 2005 ett starkt år 2005 blev ett starkt år för H&M med en god försäljningsutveckling, många nya kunder och en fortsatt ökad lönsamhet.

Läs mer

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND OM OSS VISION Europas ledande leverantör av inredning med design från land och hav. Nordic Green Design en naturlig del av kontor och offentliga miljöer

Läs mer

To become the champion of fashion underwear

To become the champion of fashion underwear Björn Borg Q3 2009 To become the champion of fashion underwear Kvartalet i sammandrag Fortsatt utmanande marknad Positiv valutaeffekter och lägre kostnader Nya finansiella mål Nästa steg för USA Portugal

Läs mer

ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM

ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM version 1.0 2018-05-06 INNEHÅLL INLEDNING 3 VÄRDEGRUND 4 MÅL 5 BUDSKAP 6 KOMMUNIKATIONSKANALER 7 HUR 8 UTVÄRDERING OCH AVSLUT 9 INLEDNING Örebro Fältrittklubb

Läs mer

IHM GROWTH & MARKETING STRATEGY

IHM GROWTH & MARKETING STRATEGY IHM GROWTH & MARKETING STRATEGY IHM GROWTH & MARKETING STRATEGY Growth & Marketing Strategy handlar om hur man utvecklar en marknadsstrategi för en specifik produkt-/tjänstekategori. När man bedömer företagets

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer