WHITE PAPER. Marknadsföring som ger ett bestående intryck. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "WHITE PAPER. Marknadsföring som ger ett bestående intryck. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified."

Transkript

1 WHITE PAPER Marknadsföring som ger ett bestående intryck Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified.

2 De 5 stora problemen inom marknadsföring idag och den enda lösningen du behöver för att lyckas Idag utsätts en storstadsbo för fler reklambudskap än vad en människohjärna kan ta in. Under 70-talet uppskattades den genomsnittliga mängden till 500 meddelanden per dag, jämfört med svindlande 5000 meddelanden per dag 30 år senare. Det blir allt svårare för företag att förmedla sina budskap. Samtidigt som internet har öppnat upp många nya kanaler har även antalet konkurrenter ökat. I detta white paper diskuteras problemet om hur man hittar ett unikt sätt att presentera ett varumärke på och hur man säkerställer att din målgrupp tar emot och kommer ihåg ditt budskap. Hur kan du nå fram till en avtrubbad publik och locka deras intresse? Och av alla tillgängliga medier, vilken tror du ger det längsta bestående intrycket? 2 (8)

3 PROBLEMET Möjligheterna inom marknadsföring idag är många. Kärnfrågan är: hur man fångar uppmärksamheten hos en målgrupp som konstant bombarderas med reklambudskap? Hur hittar man ett sätt att berätta en trovärdig historia om ditt företag när kunden inte har tid att smälta alla intryck? Dagens informationsflöde är intensivt Med bilder och ljud överallt dränks vi av reklambudskap varje minut. Det är fysiskt omöjligt för människohjärnan att ta in och behandla all den information som dagens marknadsföring producerar. Även om du lyckas fånga betraktarens öga, är det en utmaning att ligga top-of-mind (när det redan är svårt att få människor att komma ihåg en) utsattes den genomsnittlige amerikanen för minst 560 reklambudskap om dagen. 1 Och enligt Yankelovich marknadsundersökningar har antalet stigit till otroliga 5000 per dag. 2 Om ingen känner till ditt företag eller vad du erbjuder är du dömd att snabbt gå i konkurs. Tyvärr är det svårare än någonsin att nå fram och fånga allmänhetens intresse. Svårigheten i att utmärka sig Har du en budget stor nog att utmärka dig? Stora företag har råd att annonsera på häpnadsväckande och extravaganta sätt för att fånga betraktarens uppmärksamhet. Hur tävlar man med en 12 meter bred reklamskylt? I många tidningar slåss tiotals annonser om utrymmet på en och samma sida. Oavsett hur speciell din reklam är kommer klustret av meddelanden att förvirra och trötta ner läsaren, som förmodligen vänder blad för att läsa vidare. Traditionell TV-reklam orsakar irritation genom att avbryta program utan att ge mottagaren möjligheten att välja att titta vidare. Många väljer att använda extratiden till att gå på toaletten, hämta mer snacks eller genom att helt enkelt byta kanal för att försöka hitta någonting annat att titta på tills reklamen är över. Du kan ha skapat den mest fantastiska reklamfilmen i historien men om det inte finns någon som tittar är den ändå ingenting värd. Om ingen känner till ditt företag eller vad du erbjuder kommer du i slutändan att misslyckas. 3 (8)

4 Dyrt att ligga top-of-mind Med ett enormt antal konkurrenter är reklamplatser något mycket eftertraktat. Att annonsera är dyrt, och om din strategi inte är tydlig kan det snabbt leda till en dålig affär. Vid de flesta events delas tusentals broschyrer ut som snart hamnar i närmaste papperskorg. Webbannonser klickas bort och radioreklam slår man dövörat till. En marknadsföringsbudget består av ett begränsat antal resurser. Du måste få så stor avkastning på dina investeringar som möjligt. Du måste få ut mer av dina investeringar. Problemet ligger i detta: även om din reklam väcker uppmärksamhet idag, kan den ha glömts bort redan imorgon. Du vill att människor ska komma ihåg dig under en lång tid, men att köpa plats för långsiktig reklam skulle kosta en förmögenhet. Svårt att välja rätt kanal Print, webb, TV, radio och så vidare.. Oavsett vilken mediekanal du väljer riskerar du att störa din målgrupp i vad de håller på med, samtidigt som du försöker nå fram med ditt budskap. Hur kan du på ett framgångsrikt sätt kommunicera med någon som du samtidigt stör? Du har redan fått en dålig start, och du kommer att behöva leverera ett extremt välformulerat budskap för att kunna förändra situationen. Om du lyckas med att skapa ett intressant budskap har du dock fortfarande kvar följande problem: Hur ska du veta vilken kanal du ska använda dig av? Det finns fördelar och nackdelar med samtliga, men i slutändan är det mycket osannolikt att du har råd eller ens bör använda allihop. Överflöd av andra företag Oavsett vem avsändaren är lyder budskapet för de flesta annonser likadant: Vi är ett fantastiskt företag, och detta är varför. Ingen gillar när budskapet är övertydligt. Om det inte finns någon möjlighet för mottagarna att själva kunna pussla ihop ett och ett, kommer uppfattningen att vara att de blir tillsagda om vad de ska tycka. Det är komplicerat att skapa en relation med kunden dagens överflöd av företag och produkter tillhandahåller många olika alternativ att välja mellan, och när nästa stora grej lanseras om och om igen, skiftar uppmärksamheten från existerande produkter till de nya. Hur kan du se till att intresset och goodwill för just ditt varumärke upprätthålls? 4 (8)

5 LÖSNINGEN När du väljer brand items får du en unik kommunikationskanal med en mycket lång livslängd. Aktivera alla dina fem sinnen Lukt, känsel, smak, hörsel och syn. En brand item är den enda kanalen som har möjlighet att aktivera alla fem sinnen, vilket ger mottagaren möjligheten att på egen hand uppleva ditt företag fullt ut. Jämför en brand item med en annons: Annonsen kan endast uppfattas med hjälp av synen. Om du inte lyckas tilltala detta sinne, har du förlorat alla dina chanser att nå fram till mottagaren. En brand item, å andra sidan, har många möjligheter kvar om den utvecklas på ett kreativt sätt. Tankens kraft är stark och ett sätt att bibehålla intresset för dina budskap är att försöka att påkalla uppmärksamhet från så många sinnen som möjligt att få allt att handla om ditt företag. Positiva känslor för ditt varumärke genom användbara saker Brand items med genomslagskraft är användbara. Om produkten är målinriktad kommer ditt företags logotyp att synas varje dag och skapa en relation till mottagaren. Brand items, jämfört med andra kommunikationskanaler, kommer att hålla i längden. De blir kvar hos mottagaren som ständiga följeslagare till en engångskostnad. Den främsta anledningen till att man tar med en brand item hem är dess användbarhet. Om du skapar något användbart kommer mottagaren själv välja att behålla någonting från ditt företag. Den främsta anledningen till att människor tar med sig en brand item hem är dess användbarhet. 3 Lär känna din kund, gör din research och producera något som underlättar deras vardag. Detta skapar en positiv känsla gentemot ditt varumärke och de kommer ständigt 5 (8)

6 att påminnas om det. Ditt företag kommer alltid att vara top-ofmind. Underskatta inte heller intern marknadsföring via brand items medarbetare som har på sig och använder dina produkter signalerar en stolthet över företaget som inte kan köpas på något annat sätt. De väljer att vara dina vandrande reklampelare, vilket visar att de tror på sin arbetsplats och företagets värderingar. Brand items stör aldrig Brand items gör det möjligt att göra reklam för ditt företag när det passar din målgrupp att ta emot budskapet. I och med att de kan tilltala mottagarens alla sinnen är det enkelt att få full uppmärksamhet när produkten ges bort. Du kan skapa en upplevelse som är unik. Ytterligare en sällsynt tillgång är att brand items är något mottagaren faktiskt är tacksam över. Det är reklam som mottagaren aktivt har valt att ta med sig hem och någon som förhoppningsvis används under en längre tid. Brand items skapar goodwill när de ges bort och leder till att mottagaren vill ge någonting i utbyte det kan vara en e-postadress, ett telefonnummer eller kanske en rekommendation till en vän. Vid en mässa eller ett event kan det mycket väl vara så att det är användandet av brand items som lockar besökarna till din monter besökare som annars kanske inte hade gjort ett besök. Rätt sorts produkt kan hjälpa dig att ta kunder från dina konkurrenter som du annars kanske inte hade haft en möjlighet att komma i kontakt med. Bli ihågkommen 83 % i USA uppgav att de kunde identifiera annonsören för en PR-produkt de äger, vilket var mycket likt 2008 (84 %). Men produkterna gör inte bara intryck på alla människor som ser dem, utan budskapet sprids vidare varje gång någon använder produkten, när den bidrar till att möta användarens behov. Inga andra kanaler gör det möjligt för en annonsör att knyta en fördel så nära en mottagare av budskapet eller varumärket. 4 Brand items är kostnadseffektiva I och med att produkten används under en så lång tid är den ett extremt kostnadseffektivt sätt att sprida dina varumärkesvärderingar på, vilket ger en otroligt långvarig effekt. I USA var kostnaden per intryck för en PR-produkt oförändrad mellan 2008 och ,005 cent. Jämfört med andra sorters medieverktyg, såsom TV eller radio, är PR-produkter mycket prisvärda och effektiva. För en ringa investering kan ett mindre företag få samma typ av exponering som vanligtvis endast är förbehållen stora företag med stora reklambudgetar. 5 Utmärk dig och skapa brand items specialanpassade för ditt varumärke Ett företags unika försäljningsargument (USP) och varumärkesvärderingar kan, när de framgångsrikt överförts till en brand item, mycket väl kommuniceras utan att behöva verka vara övertydliga. 6 (8)

7 Ett exempel: Danske Bank ville visa på sin förmåga att alltid ligga ett steg före, och att det går att lita på dem när man vill ha sina pengar på ett säkert ställe. Wackes skapade ett paket som innehåller tre strumpor istället för två: om du tappar bort en har denna bank redan täckt din förlust, innan du själv ens hunnit tänka på det. Ett subtilt men ändå smart sätt att låta mottagaren själv förstå budskapet. För skumgodistillverkaren Ahlgrens bilar har Wackes skapat någonting mycket användbart, och något som utnyttjade godisets välkända form. Ett USB-minne för Ahlgrens bilar designades. Konsumenterna fick sedan samla godispaket för att få ett USB-minne gratis. Thomas Davidsson, CEO Wackes: Detta visade sig vara en fantastisk idé och vi har fått tusentals svar från män och kvinnor i alla åldrar som vill få sina godisbil-minnen. Jättekul och ett fantastiskt projekt hela vägen från idé till faktisk produktion och distribution. Ett fantastiskt sätt att ligga top-of-mind och samtidigt sätta ett leende på kundens läppar när de använder produkten en brand item som även fungerar som en konversationsstartare med sin ovanliga USB-form. Brand items fungerar som kontinuerlig reklam, från din mottagare till människor i dennes närhet... Frekvens Brand items kan också fungera som kontinuerlig reklam, från din mottagare till människor i dennes närhet, vilket skapar en imponerande frekvens. Då vårt medieverktyg används flera gånger om kommer din publik och människor runtomkring dem att utsättas för budskapet om och om igen. Enligt en PPAI-studie kan en väska med tryck på ge mer än 1000 intryck per månad. På liknande sätt kan pennor, kepsar och andra klädesplagg ses om och om igen, och inte bara av användaren själv utan av hundratals andra som hon eller han interagerar med. Ja, den överanvända frasen om att reklamprodukter är vandrande reklampelare passar väl in här. 6 Skapa brand items med hjälp av en expert En väl genomtänkt brand item bär ditt budskap på ett unikt och effektivt sätt. Se till att du ställer samma krav på resultat av dina reklamprodukters som du gör på t.ex. en tidningsannons. Du kommer att börja se på denna kanal med helt nya ögon och utnyttja alla möjligheter som erbjuds. När du förbereder dig på att skapa dina brand items bör du alltid se till att du väljer en leverantör som kan tillmötesgå alla nödvändiga krav och som kan bli din kreativa partner. Med någon erfaren vid din sida får du möjligheten att fullt ut dra nytta av och lyckas nå fram med dina brand items. 7 (8)

8 Om Wackes Wackes skapar relationer genom produkter. Relationer som bygger och stärker våra kunders varumärken. Ca 50 experter med enorm erfarenhet arbetar runt om i världen på Wackes kontor i Borås, Lund, Stockholm, Paris, Oslo, Atlanta, Hong Kong, Ningbo and Shanghai. Wackes är ISO-9001/14001 certifierade och medlemmar i UN Global Compact för företagande med respekt för människors rättigheter, miljöfrågor och arbete mot korruption. Allt startade 1983 Fyra unga kollegor beslutade att testa vingarna Tack vare deras gemensamma sportintresse grundande Staffan Pousette, Stefan Lydén, Christer Hellqvist och Lars-Olof Wackelin Wackes AB. I starten koncentrerade de sig på att leverera sportkläder och utrustning till lokala föreningar så som de gjort hos sin tidigare arbetsgivare Sportjohan. Allt eftersom företaget växte, ökade kvartetten på sitt sortiment och kunde snabbt serva medel- och storföretag med ett fullskaligt produkt-sortiment anslöt sig den forne NHL ishockeyspelaren Stefan Persson i företaget och blev delägare. Några år senare slog man upp portarna till sitt nya kontor i Stockholm och 1999 gick Wackes ihop med PTH-Z Promotion i Lund. Från PTH-Z kommer idag Wackes VD Thomas Davidsson. Sedan dess har man köpt upp flertalet bolag så som Sporrong, BANG Promotion och Stadium Promotion vilket gör Wackes till en av nordens starkaste bolag i sitt slag. Wackes ägs idag av VD Thomas Davidsson, Key Account Manager Stefan Persson, Ekonomichef Dennis Stenmark, Sortimentsansvarig Bengt Krantzén och Styrelseordförande Kurt Karlsson alla aktiva i bolaget. Genom vår representation i Europa, Kina och USA har du alltid nära till Wackes. Det ger inte bara möjlighet till snabba leveranser. Tack vare vår internationella närvaro kan vi också ge dig produkter som förmedlar rätt värden även på andra marknader. Referenser: 1. Shenk, David. Data Smog: Surviving the Information Glut. 2009, HarperCollins. 2. Story, Louise. Anywhere the Eye Can See, It s Likely to See an Ad. 2007, New York Times. 3. The Global Advertising Specialties Impressions Study. 2010, Advertising Specialty Institute. 4. Ibid. 5. Ibid. 6. Kiewiet, Paul - MAS, CIP, CPC. Take A Bite Out Of Other Media. 2013, PPAI Publications. 8 (8)

Strategier för framgångsrika event. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified.

Strategier för framgångsrika event. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified. WHITE PAPER Strategier för framgångsrika event Copyright Wackes AB 2015. ISO 9001 & 14001 certified. 4 huvudsakliga utmaningar som hindrar ditt event från att uppnå sin fulla potential För många av dagens

Läs mer

Företagsjulklappen så ger ni en genomtänkt gåva. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified.

Företagsjulklappen så ger ni en genomtänkt gåva. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified. WHITE PAPER Företagsjulklappen så ger ni en genomtänkt gåva Copyright Wackes AB 2015. ISO 9001 & 14001 certified. Glädjen i att ge. Och glädjen i att få. Företagsjulklappens vara eller icke-vara är en

Läs mer

Så får du ut det mesta av din merchandise.

Så får du ut det mesta av din merchandise. Så får du ut det mesta av din merchandise. Merchandise i form av profilkläder och andra profilprodukter är inte bara en av de absolut bästa marknadsföringsmetoderna som finns, det skapar även goda kundrelationer

Läs mer

PRODUKTMEDIA. En stark del av marknadsmixen

PRODUKTMEDIA. En stark del av marknadsmixen PRODUKTMEDIA En stark del av marknadsmixen Cecilia Grahn Nyd Marknadschef MEC Gruppen AB MEC Group Fuzhou China MEC Hong Kong Trading Ltd ROI Stora Reklamkakan 2014 Produktion 17,7 % Digital reklam 16,0

Läs mer

Affärer direkt. 9 skäl att testa DR

Affärer direkt. 9 skäl att testa DR Affärer direkt 9 skäl att testa DR Direktreklam är en snabb, enkel och kostnadseffektiv marknadsföringskanal direkt till dina kunder. Du&Co listar några av de främsta skälen för dig att testa direktreklam.

Läs mer

PRODUKTMEDIA EN LITEN GUIDE

PRODUKTMEDIA EN LITEN GUIDE PRODUKTMEDIA EN LITEN GUIDE ATT TÄNKA PÅ NÄR MAN SKALL GÖRA PRODUKT- MEDIA TILL EN DEL AV MARKNADSPLANEN I dagens mediebrus är det svårt att hitta kanaler som bryter igenom och når önskad målgrupp. Vi

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

25 år med Sales Promotion & Action Marketing = Beteendemarknadsföring

25 år med Sales Promotion & Action Marketing = Beteendemarknadsföring 25 år med Sales Promotion & Action Marketing = Beteendemarknadsföring Krav från kunder & krav på kunder 1. Good products ej tobak, sprit, politik 2. Good people visa ömsesidig respekt 3. Good resources

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Varför arbetar vi med det här?

Varför arbetar vi med det här? Reklam Varför arbetar vi med det här? För att lära sig att analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner. För att lära sig att kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Läs mer

När alla delar samspelar.

När alla delar samspelar. När alla delar samspelar. VISSTE DU ATT STARKA VARUMÄRKEN ÄR NÄSTAN DUB- BELT SÅ LÖNSAMMA SOM SVAGA? I Brand Orientation Index*, ett stort forskningsprojekt av varumärkeskonsulterna och ekonomiforskarna

Läs mer

FÖRETAGARPAKETET WEB

FÖRETAGARPAKETET WEB Vi växer FÖRETAGARPAKETET WEB Sveriges enda kvalitetsnätverk till småföretagare 01 När Paketet du vill nå företagare och entreprenörer ÅTTA KVALITESSAJTER NOGA UTVALDA SAJTER Sveriges största mötesplats

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

Goda råd för reklamköpare

Goda råd för reklamköpare Goda råd för reklamköpare Innehåll > Kommunicera din position > Gör fler flugor på smällen > Följ din målgrupp, inte konkurrenterna > Var lite wild & crazy > Våga vara ledande eller Stureplanseffekten

Läs mer

Vad är visuell kommunikation?

Vad är visuell kommunikation? Vad är visuell kommunikation? Det vi ser upplever läser tar in... och påverkas av... då är det mycket att förhålla sig till. Hur klarar vi av att sortera? Varför påverkas vi av viss kommunikation och inte

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett.

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Bestäm hur den ska se ut i fysisk form I ena hörnet ska vi placera en knapp som håller ihop själva affärsplanen. Nere i ett

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

Co-branding. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified.

Co-branding. Copyright Wackes AB ISO 9001 & certified. WHITE PAPER Co-branding Copyright Wackes AB 2015. ISO 9001 & 14001 certified. Co-branding Idén med co-branding är att kombinera två, eller ibland flera, varumärken och på så sätt uppnå en marknadsföringseffekt

Läs mer

FORSBERGS SKOLA DISTANSKURS BREV 23. Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland. Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland

FORSBERGS SKOLA DISTANSKURS BREV 23. Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland. Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland FORSBERGS SKOLA DISTANSKURS BREV 23 Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland REKLAM Varje dag gör du reklam fast du inte tänker på det. Du

Läs mer

Om annonsering i fackpress generellt

Om annonsering i fackpress generellt Om annonsering i fackpress generellt och i Dagens Samhälle specifikt 1 Vilken effekt vill man ha? Ökad kännedom Ökad lojalitet Ökat antal leads Försäljning Fler? 2 Mest önskad effekt är Att sälja sina

Läs mer

Anders Ericson, vd. Sveriges Annonsörer. Marknadschefens bästa vän

Anders Ericson, vd. Sveriges Annonsörer. Marknadschefens bästa vän Anders Ericson, vd Sveriges Annonsörer Marknadschefens bästa vän I HUVUDET PÅ EN ANNONSÖR 1. Vad är en annonsör? De störta annonsörerna i Sverige medieinvesteringar brutto i miljoner kronor 2015 1.

Läs mer

Grafi skprofi l. för. Kanal 7 Tjejkanalen

Grafi skprofi l. för. Kanal 7 Tjejkanalen Grafi skprofi l för Kanal 7 Tjejkanalen Kanal 7 Tjejkanalen Ska vara tydlig som avsändare i all produktion och det som förmedlas ska stämma överens med det som varumärket Kanal 7 Tjejkanalen står för.

Läs mer

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation.

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Välfärdskonferens Vänersborg augusti 2014 Pedagog: Elisabeth Ericson, Lindfors & Co 070-797 87 20 elisabeth@lindforsco.se Kulturkapital Alla företag,

Läs mer

Budskap. Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal...

Budskap. Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal... Budskap Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal... Den grafiska formen tillsammans med formuleringen av budskapet - en kanal

Läs mer

Praktikrapport. Historia. Filosofi. MKVA13, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kvalificerad yrkespraktik. Lunds Universitet VT - 13.

Praktikrapport. Historia. Filosofi. MKVA13, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kvalificerad yrkespraktik. Lunds Universitet VT - 13. MKVA13, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kvalificerad yrkespraktik Lunds Universitet VT - 13 Nina Glücksman Praktikrapport Under en 12 veckors period har jag praktiserat på Minnesota Communication AB.

Läs mer

Promotion (Påverkan) Thomas Rosenfall IEI

Promotion (Påverkan) Thomas Rosenfall IEI Promotion (Påverkan) Thomas Rosenfall IEI 1 Agenda Masskommunikation Personlig försäljning Direktkommunikation Promotion mix Interaktiv kommunikation Att utforma en marknadskommunikationskampanj 2 Påverkan:

Läs mer

7 steg för att starta ett affiliateprogram

7 steg för att starta ett affiliateprogram 7 steg för att starta ett affiliateprogram Affiliatemarknadsföring är en internetbaserad försäljningskanal där sk publicister (även affiliates eller publishers ) förmedlar besökare till en annonsör och

Läs mer

Företagsekonomi C-uppsats, HT-13. Gabriel Gimdal & Max Johnson. Titel: Hur Påverkar Gerillamarknadsföring Generation Y?

Företagsekonomi C-uppsats, HT-13. Gabriel Gimdal & Max Johnson. Titel: Hur Påverkar Gerillamarknadsföring Generation Y? Bilaga 1. Företagsekonomi C-uppsats, HT-13. Gabriel Gimdal & Max Johnson. Titel: Hur Påverkar Gerillamarknadsföring Generation Y? Intervjufrågor Fokusgrupp. Varumärkesattityd * Vilka tankar och känslor

Läs mer

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo.

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo. Välkommen! önskar & Om VIVA Viva Media är en digital affärspartner som erbjuder strategier och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer. Bolaget har kontor

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN 2016-02-28 KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Svenska Aikidoförbundet 2 OM KOMMUNIKATIONS- PLATTFORMEN INNEHÅLL: SYFTE: Syftet med den här kommunikationsplattformen

Läs mer

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA En av våra servicebilar FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA HISTORIA Freetrailer grundades i Danmark 2003 och kom till Sverige 2008. Bakom den rullande succén står ett par danska herrar med grundtanken

Läs mer

MÄSS MONTER NÄSTAN ALLT DU BEHÖVER VETA OM DIN - EN LITEN HANDBOK FRÅN FAIRLINK.SE -

MÄSS MONTER NÄSTAN ALLT DU BEHÖVER VETA OM DIN - EN LITEN HANDBOK FRÅN FAIRLINK.SE - MÄSS NÄSTAN ALLT DU BEHÖVER VETA OM DIN MONTER - EN LITEN HANDBOK FRÅN FAIRLINK.SE - Montern är det centrala navet under mässan. Därför är det viktigt att den är utformad så att den ger rätt hjälp för

Läs mer

Hur kopplas publicitet till försäljning? En undersökning av Spotlight PR

Hur kopplas publicitet till försäljning? En undersökning av Spotlight PR Hur kopplas publicitet till försäljning? En undersökning av Spotlight PR Oktober 2006 Synopsis: PR påverkar försäljningen mer än reklam Ett företags publicitet påverkar dess försäljning mer än annonsering.

Läs mer

Ditt sociala liv har fått ett ansikte

Ditt sociala liv har fått ett ansikte Prime Public Relations i Sverige AB, Box 38065, SE-100 64 Stockholm, Sweden TEL +46 8 503 146 00 FAX +46 8 503 146 99, info@primepr.se, www.primepr.se 1 (5) Idag reflekterar vi kring den i USA sjätte mest

Läs mer

Svensk Digital Handel. En sammanfattning av kvartal 2, 2016

Svensk Digital Handel. En sammanfattning av kvartal 2, 2016 Svensk Digital Handel En sammanfattning av kvartal 2, 2016 Svensk Digital Handel Sedan 1973 har Svensk Digital Handel varit intresseorganisationen för digital handel i Sverige. Vi arbetar proaktivt med

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

ALEX RÅBERG. head of analysis & distribution

ALEX RÅBERG. head of analysis & distribution ALEX RÅBERG head of analysis & distribution Globalt användande av ad-blockers Antalet personer som aktivt använder ett ad-blockingverktyg varje månad (gäller endast mobil) 376m Användandet ökade med 90%

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

Tidningsannonser En personlig ton

Tidningsannonser En personlig ton Tidningsannonser En personlig ton Uppmärksamhetsord: Gratis, nyhet! Annonsen skall ge upphov till en åtgärd hos mottagaren kupong,tävling,utlottning mm I vilka tidningar annonserar de konkurrenter som

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

OMVÄRLDSBEVAKNING Vet du vad som sägs om ert varumärke?

OMVÄRLDSBEVAKNING Vet du vad som sägs om ert varumärke? OMVÄRLDSBEVAKNING Vet du vad som sägs om ert varumärke? 80% av Sveriges journalister omvärldsbevakar i sociala medier. Vikten av omvärldsbevakning Omvärldsbevakning, eller att omvärldsbevaka handlar om

Läs mer

KISTAMÄSSAN 31 JANUARI - 1 FEBRUARI 2018 EXPO XTRA. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan

KISTAMÄSSAN 31 JANUARI - 1 FEBRUARI 2018 EXPO XTRA. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan KISTAMÄSSAN 31 JANUARI - 1 FEBRUARI 2018 EXPO XTRA Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan KISTAMÄSSAN - MÖJLIGHETERNAS ARENA På Kistamässan anstränger vi oss för att skapa bästa möjliga förutsättningar

Läs mer

Alla är media Ny Strategisk Marknadsföring.

Alla är media Ny Strategisk Marknadsföring. Alla är media Ny Strategisk Marknadsföring. Bakgrund 1. Macro Under hela 1900-talet har vår ekonomi byggt på att nå massorna. Massproduktion > massdistribution > massmedia > mass..a köpare! (Mass)mediaföretagens

Läs mer

Profilering genom en trovärdig hemsida. Lönsammare miljöaffärer Workshop 13 oktober, 2010

Profilering genom en trovärdig hemsida. Lönsammare miljöaffärer Workshop 13 oktober, 2010 Profilering genom en trovärdig hemsida Lönsammare miljöaffärer Workshop 13 oktober, 2010 Mats Johansson, VD Bodil Czarnecki, projektledare Varför ska man ha en hemsida? Alla finns på nätet idag! 84% av

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

** Mestadels om Marknadsföring **

** Mestadels om Marknadsföring ** Hur du skaffar fler kunder... en beprövad online-strategi I förra numret av nyhetsbrevet (http://www.webbutveckling.com/mestadels1238.php) pratade vi om kundanskaffning och kundvärde och hur du använder

Läs mer

Guide. Kundvärde Optimering

Guide. Kundvärde Optimering Guide Kundvärde Optimering Syftet med denna guide är att på ett enkelt sätt förklara samma system som de mest framgångsrika företagen använder i sin marknadsföring. Den bygger på gamla principer inom marknadsföring

Läs mer

BELYST BUDSKAP ISOFRAME LIGHT BOX 2.0

BELYST BUDSKAP ISOFRAME LIGHT BOX 2.0 BELYST BUDSKAP ISOFRAME LIGHT BOX 2.0 ISOFRAME LIGHT BOX 2.0 ÖKAR DIN SYNLIGHET Mark Brics produkter är alltid tillverkade enligt högsta standard vad gäller yrkesskicklighet och material. Samtliga produkters

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Vad innebär det att vara datadriven?

Vad innebär det att vara datadriven? TIPS OCH VERKTYG FÖR DATADRIVEN E-HANDEL Vad innebär det att vara datadriven? Ett datadrivet företag mäter hela tiden och följer upp resultatet inte bara ekonomiskt utan även utifrån KPI:er som anses viktiga

Läs mer

Betala endast för resultat så fungerar affiliatemarknadsföring

Betala endast för resultat så fungerar affiliatemarknadsföring Betala endast för resultat så fungerar affiliatemarknadsföring Affiliatemarknadsföring är prestationsbaserad försäljning på Internet där sk Publicister (även affiliates eller publishers ) förmedlar besökare

Läs mer

Tidskrifter säljer produkter!

Tidskrifter säljer produkter! säljer produkter! engagerar! är det medium man generellt värdesätter högst. Dessutom sysslar man sällan med annat samtidigt som man läser. Konsumenterna i Ball States undersökning ägnade sitt främsta intresse

Läs mer

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Vadå hur vi jobbar? Som reklambyrå och inte minst reklambyråkund rör man sig i en värld där en spade inte alltid är en spade. Där ord som

Läs mer

ERV - Effektiv räckvidd Xtreme Nordic

ERV - Effektiv räckvidd Xtreme Nordic ERV - Effektiv räckvidd Xtreme Nordic Viktigt att veta Vi ser till A-regioner Dold avsändare Print Annons Vi mäter alltid på A-region och inte läsekretsen Vi maskerar alltid avsändare i reklamen för att

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04 Uppdrag Vi har valt att för ett annat företags räkning undersöka hur möjligheterna ser ut för att starta upp, sprida och marknadsföra en virtuell sida som riktar sig till studenterna vid Linköpings universitet.

Läs mer

Budskap. Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal...

Budskap. Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal... Budskap Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal... Den grafiska formen tillsammans med formuleringen av budskapet - en kanal

Läs mer

Medborgardialog en del av styrprocessen

Medborgardialog en del av styrprocessen en del av styrprocessen Övergripande kommunikationsplan www.vindeln.se Antagen av Kommunstyrelsen, den 28 april 2015, 95 Kommunikationsplan Sida 2(7) Bakgrunden till dialogen I ett samhälle där valdeltagandet

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

PULSEN WHITEPAPER #IRCE15 Chicago - trendspaning. Signerad David Landerborn Affärsområdeschef Pulsen Production

PULSEN WHITEPAPER #IRCE15 Chicago - trendspaning. Signerad David Landerborn Affärsområdeschef Pulsen Production PULSEN WHITEPAPER #IRCE15 Chicago - trendspaning Signerad David Landerborn Affärsområdeschef Pulsen Production #IRCE15 Chicago - trendspaning På plats på IRCE i Chicago var jag till en början rätt fundersam.

Läs mer

COPYWRITRING. ATT SKRIVA REKLAM. Föreläsare: KATARINA AVERÅS Kreatör, kommunikatör och skribent

COPYWRITRING. ATT SKRIVA REKLAM. Föreläsare: KATARINA AVERÅS Kreatör, kommunikatör och skribent COPYWRITRING. ATT SKRIVA REKLAM. Föreläsare: KATARINA AVERÅS Kreatör, kommunikatör och skribent EN COPYWRITER. Tillsammans med en art director kreativt ansvarig för en reklamkampanj eller enstaka enheter.

Läs mer

WORKSHOP FÖR DIGITAL MARKNADSFÖRING MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL

WORKSHOP FÖR DIGITAL MARKNADSFÖRING MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL H1 WORKSHOP FÖR DIGITAL MARKNADSFÖRING MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL 22.2.2018 FACILITERARE Markku Ikonen Expert på digital marknadsföring, Morgan Digital Tradenom (högre YH) 1999-2001 Nymedia-branschen

Läs mer

Storytelling. Katarina Björk, +46(0)

Storytelling. Katarina Björk, +46(0) Storytelling Katarina Björk, katarina.bjork@thestorylab.se +46(0)702165900 BERÄTTELSER SKAPAR FÖRÄNDRING FÖRÄNDRING SKAPAR BERÄTTELSER 2 Berättelser skapar förändring Förändring skapar berättelser 09.30

Läs mer

Filmbarometer 2013. Saltmätargatan 8, 113 59 Stockholm +46 8 29 92 70. Kungsgatan 12, 753 23 Uppsala +46 (0) 18 12 71 12

Filmbarometer 2013. Saltmätargatan 8, 113 59 Stockholm +46 8 29 92 70. Kungsgatan 12, 753 23 Uppsala +46 (0) 18 12 71 12 Filmbarometer 2013 Kungsgatan 12, 753 23 Uppsala +46 (0) 18 12 71 12 Saltmätargatan 8, 113 59 Stockholm +46 8 29 92 70 info@populate.se www.populate.se Populates filmbarometer 2013 En gång i tiden var

Läs mer

Redaktionell publicitet Del 2: Pressreleaser

Redaktionell publicitet Del 2: Pressreleaser Ramverk för: Redaktionell publicitet Del 2: Pressreleaser Datum: Företag: Produktgrupp: Kontaktperson: Uppgjord av: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Utnyttja pressens slagkraft Modern marknadsföring

Läs mer

ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN

ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN Stockholm, 3 juli 2013 ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN Hängivna fans från hela världen träffades i Stockholm för att hylla ett uppskattat varumärke. Skulle du vara beredd att resa över 1 300 mil fem gånger

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Reklam Nej tack!? Inledning. Sammanfattning

Reklam Nej tack!? Inledning. Sammanfattning En attitydundersökning gjord av QuickWise på uppdrag av Annonsörföreningen April 2005 1 Reklam Nej tack!? QuickWise har på uppdrag av Annonsörföreningen genomfört en attitydundersökning med syfte att ge

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

FÖRETAGARPAKETET WEB

FÖRETAGARPAKETET WEB Vi växer FÖRETAGARPAKETET WEB Sveriges enda kvalitetsnätverk till småföretagare 01 När Paketet du vill nå företagare och entreprenörer ÅTTA KVALITESSAJTER Om Paketet Här når du på ett enkelt sätt direkt

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Expo Xtra. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. www.signochprintscandinavia.se

Expo Xtra. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. www.signochprintscandinavia.se Expo Xtra Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan Kistamässan - Möjligheternas Arena På Kistamässan anstränger vi oss för att skapa bästa möjliga förutsättningar för det personliga mötet;

Läs mer

Affärsplan. Grupp 13. Simplex

Affärsplan. Grupp 13. Simplex Grupp 3 Affärsplan Simplex Simplex gör det möjligt för alla med ett hushåll att låna samt hyra ut prylar som inte används kontinuerligt i hemmet. Via en hemsida sparar kunden pengar och utrymme samtidigt

Läs mer

250 200 150 100 50 0 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29 31 400 350 300 250 200 150 100 50 0 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29 31 40000 35000 30000 25000 20000 15000 10000 5000 0 1 3 5 7 9 11

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Delprov 1 rapport över sociala webben

Delprov 1 rapport över sociala webben Delprov 1 rapport över sociala webben I denna uppgift ska jag försöka att förklara grundligt hur 5 principer som ska beskriver webbens spelregler, det vill säga karaktäristiska egenskaper som är centrala

Läs mer

Content marketing-annonser vs vanliga annonser

Content marketing-annonser vs vanliga annonser Content marketing-annonser vs vanliga annonser En effektstudie för annonsering i tryckta tidskrifter STUDIEN ÄR GENOMFÖRD ÅR av undersökningsföretaget RAM, Research and Analysis of Media, på uppdrag av

Läs mer

ebok Guide till framgångsrik influencer marketing

ebok Guide till framgångsrik influencer marketing ebok Guide till framgångsrik influencer marketing Hej, Den här checklistan är en vägledning för dig som funderar på att inleda ett influencer-samarbete som en del i din kommunikationsstrategi. Ett influencersamarbete

Läs mer

Dukat och klart. Mikael Randau, Creative Director, MSR

Dukat och klart. Mikael Randau, Creative Director, MSR Dukat och klart. Vinna marknadsandelar. Skapa tillväxt. Lyckas med en lansering. Förändra attityder och försäljningssiffror. Vi vet inte vilka erfarenheter du har av reklam, men för oss är resultatet det

Läs mer

Svensk Digital Handel. En sammanfattning av kvartal 1, 2016

Svensk Digital Handel. En sammanfattning av kvartal 1, 2016 Svensk Digital Handel En sammanfattning av kvartal 1, 2016 Svensk Digital Handel Sedan 1973 har Svensk Digital Handel varit intresseorganisationen för digital handel i Sverige. Vi arbetar proaktivt med

Läs mer

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog Hej Nazar! För att ni ska lära känna er nya primära målgrupp seniorer och få förståelse för hur ni på bästa sätt ska kunna kommunicera med dessa har vi träffat män och kvinnor i åldrarna 65-82 år. Utifrån

Läs mer

Hållbarhet behöver inte vara svårt så gör ni

Hållbarhet behöver inte vara svårt så gör ni Hållbarhet behöver inte vara svårt så gör ni Idag ställer talanger, kunder, investerare och lagstiftare allt hårdare krav på företags hållbarhetsarbete. I grunden handlar det om att företag själva ska

Läs mer

EXPO XTRA MARKNADSFÖRINGSYTOR OCH REKLAMPLATSER PÅ KISTAMÄSSAN

EXPO XTRA MARKNADSFÖRINGSYTOR OCH REKLAMPLATSER PÅ KISTAMÄSSAN EXPO XTRA MARKNADSFÖRINGSYTOR OCH REKLAMPLATSER PÅ KISTAMÄSSAN XTRA MÖJLIGHETER Vi har tagit fram en serie tjänster som förstärker ditt mässdeltagande och underlättar för besökaren att komma ihåg din monter,

Läs mer

Nyfiken på influencer marketing? Inte konstigt alla pratar om det.

Nyfiken på influencer marketing? Inte konstigt alla pratar om det. Nyfiken på influencer marketing? Inte konstigt alla pratar om det. VAR 3 FÖR Viral spridning behöver inte ske av slump. Någon fundering? Hör av dig till info@interlaced.in. Vad är influencer marketing?

Läs mer

Sandströms Modehus AB Marknadsföring 722g83

Sandströms Modehus AB Marknadsföring 722g83 Sandströms Modehus AB Marknadsföring 722g83 Av: Viktor Andersson, Axel Johansson, David Bååth, Josefin Ribers, Hesam Jafaei Innehållsförteckning Nuvarande Situation Intern och extern marknadsföringsanalys

Läs mer

PRINT MANAGEMENT. Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete

PRINT MANAGEMENT. Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete PRINT MANAGEMENT Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete 1 2 STRÅLFORS RELEASE THE POWER OF COMMUNICATION 3 Total kontroll över din tryckta kommunikation Vill du fokusera på din kärnverk

Läs mer

Mediaglide ett nytt sätt för ditt budskap att ta sig fram

Mediaglide ett nytt sätt för ditt budskap att ta sig fram Mediaglide ett nytt sätt för ditt budskap att ta sig fram Glid in och väck naturlig uppmärksamhet i de flesta miljöer med Mediaglide. Den ultimata branding-produkten syns väl och tar dig fram lätt där

Läs mer

VAD ÄR KOMMUNIKATION?

VAD ÄR KOMMUNIKATION? KOMMUNIKATION VAD ÄR KOMMUNIKATION? Ordet kommunikation VAD ÄR kommer KOMMUNIKATION? från det latinska ordet communis och betyder att dela eller att göra gemensam. Kommunikation är förmågan att dela information

Läs mer

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun Riktlinjer Kommunikationsplattform Luleå kommun 1 2 Kommunikationsplattform Kommunikationsplattformen sammanfattar de huvudsakliga kanaler som vi använder i vår kommunikation. Det är viktigt att vi ser

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01. Affärsplan. Håbo kommun, Uppsala län. Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund

Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01. Affärsplan. Håbo kommun, Uppsala län. Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01 Affärsplan Håbo kommun, Uppsala län Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Företaget...2

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

DISTRIBUTION. Så kan nya metoder hjälpa dig att nå din målgrupp. Mynewsdesk PR Academy. Studieuide 3 av 5

DISTRIBUTION. Så kan nya metoder hjälpa dig att nå din målgrupp. Mynewsdesk PR Academy. Studieuide 3 av 5 DISTRIBUTION Så kan nya metoder hjälpa dig att nå din målgrupp Mynewsdesk PR Academy Studieuide 3 av 5 Del 1 Grunderna i innehållsdistribution För att nå maximal räckvidd för ditt innehåll bör du bli bekant

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media SM.170321.S1 IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media INNEHÅLL Vad är sociala medier? s. 3 Statistik & Sociala medier s. 4-6 Annonsering i sociala medier s. 7-8 Vad är en hashtag #? s.9 Uppföljning

Läs mer

Relationsbyggande med hjälp av fakturan

Relationsbyggande med hjälp av fakturan Relationsbyggande med hjälp av fakturan Bygg relationer med fakturan Kampen om uppmärksamhet ökar. Vi bombarderas dagligen med flera hundra, i vissa fall tusen budskap från organisationer och bekanta.

Läs mer