Justering av Kommunfullmäktiges protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Justering av Kommunfullmäktiges protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla"

Transkript

1 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl ande Se blad 2 Övriga närvarande Per Nordenstam, kommunchef Helena Broberg, sekreterare Utses att justera Ulrika Löfgren (S) och Gunnar Larsson (FP) Justeringens plats och tid Kommunhuset, torsdag 25 februari 2010 kl Underskrifter Paragrafer 1-23 Sekreterare Helena Broberg Vidimerande Per Nordenstam Ordförande Bo S Englund Justerande Ulrika Löfgren Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Organ Sammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp Paragrafer 1-23 Underskrift Utdragsbestyrkande

2 (25) Sammanträdet hade 48 beslutande fram till 13 och därefter 47 beslutande. ande Bo S Englund (S) ordförande Ewa Johansson (S) 1:e v ordf Fritz Wahlund (C) 2:e v ordf Bengt-Olov Eriksson (S) Pia Wårdsäter (S) Göran Carlsson (S) Anneli Larsson (S) Ulrika Löfgren (S) Lars-Peter Hållstrand (S) Hans Edin (S) Inger Johansson (S) Villy Wahlström (S) Lennart Hillberg (S) Barbro Wiklund (S) Patrik Årman (S) Margaretha Magnusson (S) Lize-Lotte Löfgren (S) Torsten Lindberg (S) Elisabeth Rosengren (V) Urban Blomster (V) Daniel Blomstedt (M) Gunilla Pettersson (M) Per Davidsson (M) Åsa Sikberg (M) Sven Lokander (M) Per Bergsten (M) Catarina Deremar (C) Anna Ahlin (C) Erik Kolm (C) Bengt Jansson (C) Lilian Carlsson (C) Bertil Ahlin (C) Mats Wikander (C) Lars Mattsson (C) Gunnar Larsson (FP) Lars Svensk (KD) Gunilla Wisell (KD) Jenny Lundström (MP) Håkan Thomsson (MP) Kjell Hentilä (SD) Närvarande tjänstgörande ersättare Närvarande ej tjänstgörande ersättare Håkan Ståhlberg (S) Gunnar Jansson (S) Stefan K Andersson (S) Lars-Åke Nygren (S) Anette Pettersson (S) Per Wendin (C) Barbro Jurell (FP) 1-13 Susanna Ljungberg (FP) Carolina Nylander (S) Carl-Bertil Wallin (S) Hans-Olov Andersson (S) Eva Berglund (V) Anna Zmudzin-Ågren (V) Carina Elofsson (M) Torgny Jansson (C)

3 (25) 1 Allmänhetens frågestund Vid mötets början, informerar ordföranden om att dagens sammanträde sänds via webbradio. Mötet kan följas direkt på webben eller så kan man lyssna i efterhand. Information om detta finns på kommunens hemsida. Allmänhetens frågestund är ett tillfälle då medborgare har möjlighet att ställa frågor till fullmäktigeförsamlingen. Frågor kan lämnas in skriftligen i förväg eller framföras muntligen vid sammanträdet. Vid dagens sammanträde framförs följande: Anders Pettersson ställer frågor om kommunens syn på kostnaden för nybyggnation av bostäder, huruvida det blir någon etablering vid trafikplats Arvidsbo, samt erbjuder medfinansiering till en konstgräsplan i Tierp. Kommunstyrelsens ordförande Bengt-Olov Eriksson (S) svarar att nybyggnation är väsentligt dyrare för den enskilde köparen än att köpa i befintligt bestånd. Kommunens roll är inte att bygga bostäder, utan att möjliggöra för andra att bygga, exempelvis genom framtagande av detaljplaner och försäljning av mark. Vad gäller etablering vid trafikplatsen, konstateras att marken är privatägd, men att kommunen har tagit fram en detaljplan som möjliggör byggande av en drivmedelsanläggning. Kommunen är inte emot byggandet av en konstgräsplan, men bedömningen är att det är tveksamt om kommunen ska äga en sådan anläggning.

4 (25) 2 Dnr Ks Motion om att införa gratis kollektivtrafik för alla barn och ungdomar Urban Blomster (V) beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Fullmäktigeledamoten Urban Blomster har i motion den 21 december 2009 föreslagit att kommunen utreder möjligheten att införa gratis kollektivtrafik för alla barn och ungdomar mellan 6-19 år. Den ekonomiska situationen för många barnfamiljer i kommunen gör att barn och ungdomar i vissa fall saknar möjligheten att ta sig till bland annat idrottsevenemang eller besöka ungdomens hus i Tierps köping.

5 (25) 3 Dnr Ks Motion om skyltning in mot Tierp från nya E4:an Urban Blomster (V) beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Fullmäktigeledamoten Urban Blomster har den 21 december 2009 lämnat en motion om att flytta de befintliga konstverken närmare infarten från E4:an till Tierp.

6 (25) 4 Dnr Ks Motion om att Stoppa privatiseringar Urban Blomster (V) beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Fullmäktigeledamoten Urban Blomster har den 19 januari 2010 lämnat en motion om att Stoppa privatiseringar. Flera kommuner i Sverige jobbar med valfrihet på ett sätt som visar att begreppet INTE behöver innebära konkurrensutsättning och privatisering. I Falu kommun så har man utvecklat en modell inom hemtjänsten med brukare och vårdbiträden i centrum. I praktiken innebär det att man kan byta en insats mot en annan inom biståndsbeslutets ram. Brukarinflytandet har fallit väldigt väl ut då brukarna oftare får de insatser de vill ha. När personalen fått ökat inflytande så har också motivationen för arbetet ökat och sjukfrånvaron minskat. I Falun har inga extra medel behövts för att införa den här typen av brukarinflytande. När insatserna så som sker i Tierps kommun delas på flera olika instanser som till exempel städning genom Huijas och tvätt/inköp genom Samhall gör att kontinuiteten blir lidande med efterföljande oro hos brukarna. Det blir också svårt att vara flexibel som t.ex. att byta städningen mot en promenad en solig dag. Med hänvisning till ovanstående föreslår vänsterpartiet att kommunen inte konkurrensutsätter eller privatiserar äldre- och handikappomsorgen att kommunen utvecklar den kommunala verksamheten för att uppnå största möjliga valfrihet inom vård och omsorg att kommunen prioriterar inflytande och demokratisering både bland personal och brukare att biståndsbesluten ska fattas utifrån sammanvägda behov att brukaren inom biståndsbeslutets ram ska kunna påverka innehållet i hjälpen att de ansvariga regelbundet ska inhämta synpunkter från brukarna på den hjälp de får och genomföra förändringar utifrån detta.

7 (25) 5 Dnr Ks Motion om att erbjuda avgående gymnasieelever en praktikplats Urban Blomster (V) beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Fullmäktigeledamoten Urban Blomster har den 27 januari 2010 lämnat en motion om att erbjuda avgående gymnasieelever en praktikplats. Efter flera år inom barnomsorg och skola kommer den dagen då studierna på gymnasieskolan är över. Många ungdomar fortsätter att studera, andra kanske har fått ett arbete och för andra väntar arbetslöshet och understimulans. Ungdomsarbetslösheten brer ut sig och droganvändandet ökar markant i kommunen. De främsta orsakerna till att ungdomar faller in i kriminalitet och drogmissbruk är avsaknaden av kontakt med vettiga vuxna. Vänsterpartiet vill att kommunen erbjuder alla elever som slutar gymnasieskolan heltidspraktik i ett år. Detta skulle ge eleven en sysselsättning, vuxenkontakter och vardagsrutiner vilket skulle ge eleverna en arbetslivserfarenhet som i sin tur förbättrar möjligheterna att hitta ett arbete. Denna åtgärd skulle kunna genomföras ganska omgående. Det skulle också kunna vara en anledning till att eleverna väljer att studera här i Tierp. Vänsterpartiet ser helst att detta fortlöper det vill säga att alla elever som skrivs ut från gymnasieskolan erbjuds praktik under ett år. Med hänvisning till ovanstående vill vänsterpartiet att kommunen snarast utreder möjligheten att fortlöpande erbjuda alla avgående gymnasieelever en praktikplats på heltid under ett år samt att kommunen tar erforderliga kontakter med arbetsförmedlingen för att kunna erbjuda eleven en praktikplats med aktivitetsstöd.

8 (25) 6 Dnr Ks Motion om kvalitetssäkring av vården för barn Åsa Sikberg (M) beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. ledamoten Åsa Sikberg har i motion den 1 februari 2010 föreslagit att kommunen skapar och implementerar en plan med syfte att säkerställa kvalitén för de barn som omhändertagits och vårdas i kommunen. I planen ska man särskilt beskriva - hur man skall gå tillväga för att lyckas rekrytera vårdare med rätt kompetens - hur dessa vårdares kompetens skall vidareutvecklas - vilket kontinuerligt och systematiskt stöd vårdgivaren ska få av kommunen - vilka olika anställnings- och ersättningsformer som behövs för att tillgodose barnens behov av förståelse, engagemang och närvaro - kontinuerlig uppföljning utav brottsregistret, försäkringskassa, socialtjänst och kronofogden - kontinuerlig utvärdering och uppföljning av familjehem, jourfamiljer, fosterfamiljer, kontaktfamiljer, HVB-hem. Där även föräldrar och barnet får säga sitt efter vårdtid - kontinuerlig utvärdering och uppföljning av samverkan mellan skola, placering, familj, barnets vänner, släkt och socialtjänsten - hur barnet ska kunna byta handläggare/vårdhem om de inte når fram till varandra Bra kvalitet i vården av de barn som omhändertas leder till att dessa barn får det stöd de behöver och därmed den livskvalitet de har rätt till. För kommunen innebär en högre kvalité på sikt - kortare vårdtider och lägre kostnader. Mot bakgrund av ovanstående yrkar motionären att kommunfullmäktige måtte besluta att kommunstyrelsen uppdras utarbeta en plan för kvalitetssäkring av omhändertagande av barn.

9 (25) 7 Dnr Ks Interpellation om konsekvenser av avtal med Samhall Catarina Deremar (C) beslutar att interpellationen får framställas och kommer att besvaras på dagens sammanträde, 11. Fullmäktigeledamoten Catarina Deremar har den 15 januari 2010 lämnat in en interpellation om konsekvenser av avtal med Samhall. Rätten att bestämma över sin egen vardag är grundläggande för Centerpartiets politik. Om jag har behov av hjälp för att klara min vardag så är det viktigt att jag så långt som möjligt får bestämma över på vilket och med vad jag ska bli hjälpt. Som arbetsgivare har vi också ett ansvar att se över våra medarbetares situation och på vilket sätt de får använda sina kunskaper på bästa sätt. Kan vi hitta effektiva metoder att få ut så mycket som möjligt av våra skattepengar ska vi naturligtvis göra det, men det får inte gå ut över den enskilde brukarens rätt att bestämma över sitt eget liv och i det här fallet sina egna pengar. När samarbetet med Samhall presenterades för kommunstyrelsens arbetsutskott var det som interpellanten uppfattade det främst för att hitta meningsfulla arbetsuppgifter till personer som finns inom Samhall. Inköp av varor och att sköta tvätten kunde vara två sådana uppgifter. Så långt är det bra. Men när det får konsekvenser för den enskilde brukarens självbestämmande då måste man fundera en gång till innan man skriver ett projektavtal. Med hänvisning till ovanstående vill interpellanten ställa följande frågor: När blev det känt för kommunledningen att avtalet skulle innebära att inköpen av varor skulle göras på ett ställe? Innebär detta att man inte kan få hjälp med varor som inte förs av denna butik? Jag tänker då på till exempel Apotek eller Systembolaget. Har man på något sätt haft kontakt med presumtiva kunder för att inhämta deras synpunkter? Både när det gäller inköp av varor och skötsel av tvätt. Hur ställer sig detta i kostnad för kommunen om man jämför med den kostnad vi har för det hemsändningsbidrag som finns där Länsstyrelsen står för en del?

10 (25) 8 Dnr Ks Fråga om att ställa in fullmäktiges sammanträde Daniel Blomstedt (M) beslutar att frågan får ställas och kommer att besvaras vid dagens sammanträde, 12. Fullmäktigeledamoten Daniel Blomstedt har den 12 februari 2010 lämnat en fråga till fullmäktiges ordförande: Vi har nyligen lämnat 2009 bakom oss och även om verksamheternas bokslut inte är fastställda så tyder alla prognoser på ett kraftigt underskott jämfört med budget. Både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen har under det gångna året fattat en rad beslut i syfte att begränsa detta underskott bland annat genom att uppmana presidier att överväga behovet av alla planerade sammanträden. De ekonomiska förutsättningarna/prognoserna för innevarande år och kommande år tyder enbart på ett behov av en ekonomiansvarskänsla än större än tidigare visad. Jag vill minnas att ett kommunfullmäktigesammanträde kostar i storleksordningen kr till kr, lite beroende på närvaro och längd. Av dagordningen för sammanträdet den 16 februari föreligger endast ett beslutsärende berett av kommunstyrelsen och det är en redovisning av obesvarade motioner. Som kommunfullmäktigeledamot bör vi utöver att fatta kloka beslut även ta vårt direkta ekonomiska ansvar och föregå med gott exempel gentemot den övriga verksamheten. Personligen anser jag det inte motiverat att ta upp till kr av skattebetalarnas pengar i anspråk med anledning av föreliggande dagordning. Mot bakgrund härav ställs följande frågor: Hade det inte varit bevis på ekonomiskt ansvarstagande att ställa in dagens sammanträde? Vad krävs förutom ett riktat beslut att ett sammanträde ställs in? Vad är den faktiska kostnaden för ett kommunfullmäktigesammanträde?

11 (25) 9 Dnr Ks Fråga om åtgärdsprogram för enkelt avhjälpta hinder Per Bergsten (M) beslutar att frågan får ställas och kommer att besvaras vid dagens sammanträde, 13. Fullmäktigeledamoten Per Bergsten har den 10 februari 2010 lämnat en fråga. Vid utgången av år 2010 ska enkelt avhjälpta hinder i offentliga miljöer och på allmän plats vara åtgärdade. Beredningen för omsorg och livsmiljö utarbetade ett förslag till tillgänglighetspolicy som antogs av kommunfullmäktige 89/2008. Fullmäktige gav samtidigt i uppdrag till kommunstyrelsen att ta fram ett åtgärdsprogram. Det har nu snart gått ett och ett halvt år sedan policyn antogs. När kommer kommunstyrelsens åtgärdsprogram att presenteras och hur ska programmet hinna förverkligas före 2010 års utgång?

12 (25) 10 Dnr Ks Svar på interpellation om kommunens arbete med att införa valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorg Per Davidsson (M) beslutar att därmed anse den av Per Davidsson väckta interpellationen vara besvarad. har 86/2009 behandlat ärendet. ledamoten Per Davidsson har i interpellation den 9 december 2009 lämnat en interpellation om kommunens arbete med att införa valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorg, i enlighet med lagen om valfrihetssystem, LOV. Socialstyrelsen har den 10 oktober 2008 beviljat Tierps kommun 2 mnkr för att förbereda och utveckla valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorg enligt Socialtjänstlagen. Det har nu gått över ett år sedan dess och ännu finns inget beslut om när Tierps kommun tänker införa ett system som bygger på LOV. Kommunstyrelsens ordförande Bengt-Olov Eriksson (S) har den 9 februari 2010 besvarat interpellationen. Av svaret framgår att det kartläggnings- och förberedelsearbete som beviljats statligt stöd nu är i sin slutfas. Fullmäktige kommer att ta ställning till tillämpningen av LOV på sammanträdet i april Därefter ska kommunstyrelsen besluta om ett antal tillämpningsfrågor såsom ersättningssystem/-nivåer med mera. När alla förutsättningar är klara vidtar en procedur för att kunna godkänna olika utförare. Det är således en ganska omfattande process från fullmäktiges principbeslut till ett genomförande. En realistisk tidpunkt för genomförande är någon gång i slutet av år Yttranden Per Davidsson, Elisabeth Rosengren (V), Håkan Thomsson (MP), Bengt-Olov Eriksson, Gunnar Larsson (FP), Urban Blomster (V) och Jenny Lundström (MP) yttrar sig i ärendet.

13 (25) 11 Dnr Ks Svar på interpellation från Catarina Deremar (C) angående konsekvenser av avtal med Samhall beslutar att därmed anse den av Catarina Deremar väckta interpellationen vara besvarad. har 7/2010 behandlat ärendet. Fullmäktigeledamoten Catarina Deremar har, mot bakgrund av kommunens avtal med Samhall avseende servicetjänster, i interpellation den 15 januari 2010 ställt ett antal frågor. Kommunstyrelsens ordförande Bengt-Olov Eriksson (S) har besvarat interpellationen den 15 februari Av svaret framgår att samarbetsprojektet med Samhall om inköp av varor samt tvättjänster inom hemtjänsten fanns med i den åtgärdsplan om kommunens ekonomi som kommunstyrelsen behandlade i juni För att Samhall effektivt skulle kunna leverera, krävdes i praktiken samarbete med endast en butik, vilket meddelades på kommunstyrelsens arbetsutskott i december. Ärenden till post, bank och apotek ryms inom insatsen Övriga inköp och utförs även framgent av personal från hemtjänsten. Inför projekttiden har samråd ägt rum med intresseorganisationerna, men dock inte med enskilda kunder. Tidigare har hemsändningsbidraget inte nyttjats av så många butiker, men när Samhall började med inköp och distribution av varor, så ökade intresset. Detta innebär att kunderna i dessa fall kan välja vem som ska distribuera matvarorna till dem. Yttranden Catarina Deremar, Lars Svensk (KD), Anna Zmudzin-Ågren (V), Bengt-Olov Eriksson, Håkan Thomsson (MP), Gunnar Larsson (FP), Daniel Blomstedt (M), och Jenny Lundström (MP) yttrar sig i ärendet.

14 (25) 12 Dnr Ks Svar på fråga från Daniel Blomstedt (M) om att ställa in fullmäktiges sammanträde beslutar att därmed anse den av Daniel Blomstedt ställda frågan vara besvarad. Fullmäktigeledamoten Daniel Blomstedt har 8/2010 ställt en fråga till fullmäktiges ordförande om det inte hade varit att visa ekonomiskt ansvar att ställa in dagens fullmäktigesammanträde. Frågan besvaras muntligen av fullmäktiges ordförande Bo S Englund (S). Av svaret framgår att en avvägning gjorts mellan det ekonomiska ansvarstagandet och demokratins viktiga roll. Ordföranden menar att de nya motioner och interpellationer som inkommit, samt kommande svar på dessa, ska hanteras med respekt. Därtill står temadiskussion kring Äldre 2020 på agendan, som är en viktig del i Beredningen för omsorg och livsmiljös arbete. Ordföranden påtalar, med hänvisning till fullmäktiges arbetsordning, att han i samråd med presidiet avgör om ett sammanträde ska ställas in och konstaterar att kostnaden för ett fullmäktigesammanträde är uppskattningsvis 100 tkr. Yttranden Bo S Englund och Daniel Blomstedt yttrar sig i ärendet.

15 (25) 13 Dnr Ks Fråga om åtgärdsprogram för enkelt avhjälpta hinder Per Bergsten (M) beslutar att därmed anse den av Per Bergsten ställda frågan vara besvarad. Fullmäktigeledamoten Per Bergsten har 9/2010 ställt en fråga om kommunens åtgärdsplan avseende enkelt avhjälpta hinder i offentliga miljöer och på allmän plats, som ska vara avklarat vid utgången av år Kommunstyrelsens ordförande Bengt-Olov Eriksson (S) besvarar frågan muntligen. Av svaret framgår att den tillgänglighetsdag som genomfördes 14 januari 2010 var både en avstämning av arbetet så långt och en avstamp för kvarvarande åtgärder. Det är Samhällsbyggnadsenheten som svarar för åtgärdsplanen, inte kommunstyrelsen. För år 2010 finns 1 mnkr i investeringsbudgeten och 1 mnkr i driftbudgeten för åtgärder. Inomhus har arbetet påbörjats, medan det finns mer saker kvar att göra i utomhusmiljöerna. Det är därför tveksamt om det är möjligt att hinna klart med alla åtgärder innan årets slut. Yttranden Bengt-Olov Eriksson och Per Bergsten yttrar sig i ärendet.

16 (25) 14 Redovisning av obesvarade motioner beslutar att lägga ärendet till handlingarna. Kommunstyrelsen har 10/2010 handlagt ärendet. Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning 29 ska kommunstyrelsens två gånger varje år redovisa de motioner som inte har beretts färdigt. Redovisningen ska göras på fullmäktiges ordinarie sammanträden i januari och augusti. Av förteckningen framgår att följande motion är obesvarad den 31 december Motion angående att skapa trygghetsboende Urban Blomster (V)

17 (25) 15 Dnr Ks Temadiskussion avseende Äldre 2020 Beredningen för omsorg och livsmiljö Ajournering Fullmäktige ajournerade sig kl för att sedan återuppta sammanträdet. Beredningen för omsorg och livsmiljö har i uppdrag att ta fram Äldre 2020, som utgör den politiska viljeinriktningen för Tierps kommun. Dokumentet grundar sig på beredningens dialog med organisationer, anhöriga, personal i äldreomsorgen, tjänstemän i andra verksamheter samt enskilda medborgare. Äldreplanen ska utgöra grund för en långsiktig och hållbar utveckling av service, omsorg och vård för de äldre i kommunen. Vid dagens sammanträde äger en temadiskussion rum, med utgångspunkt i den version av Äldre 2020 där synpunkter från den genomförda remissrundan har förts in. Yttranden Barbro Wiklund (S), Jenny Lundström (MP), Per Davidsson (M), Håkan Thomsson (MP), Catarina Deremar (C), Elisabeth Rosengren (V), Patrik Årman (S), Lars Svensk (KD), Gunnar Larsson (FP), Susanne Ljungberg (FP), Gunilla Wisell (KD) och Per Bergsten (M) yttrar sig i ärendet.

18 (25) 16 Delgivning beslutar att delgivningen tas som en anmälan till protokollet. Fullmäktiges ledamöter och ersättare delges: Dnr Ks Länsstyrelsen i Uppsala läns beslut om ny ersättare i kommunfullmäktige från och med 11 december 2009 till och med 31 oktober Ny ersättare är Margareta Wikström Svensk efter avgående ersättaren Gunilla Melin. Dp 23 OB 242 Länsstyrelsens beslut den 22 januari 2010 om att inte pröva kommunens beslut att anta områdesbestämmelser för Untra kraftverk och Kraftverksbyn, Untraverket 26:2 m.fl. Sveriges Kommuner och Landstings styrelsebeslut nr 18 om godkännande av överenskommelse med staten om ett program för en god äldreomsorg. Demokratiberedningens protokoll från sammanträde Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll från sammanträde Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll från sammanträde Yttranden Jenny Lundström (MP) och Göran Carlsson (S) yttrar sig i ärendet.

19 (25) 17 Dnr Ks Entledigande från uppdrag som ledamot i Beredningen för tillväxt och samhällsbyggande BG Hillergren (SD) beslutar att bevilja BG Hillergrens framställan om entledigande. BG Hillergren, Gyllby 101, Örbyhus har i skrivelse inkommen den 7 januari 2010 begärt entledigande från sitt uppdrag som ledamot i Beredningen för tillväxt och samhällsbyggande. Delges BG Hillergren Personalenheten Sekreteraren i beredningen Troman

20 (25) 18 Dnr Ks Entledigande från uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige Erik Laakso (S) beslutar att bevilja Erik Laaksos framställan om entledigande. Erik Laakso, Grevegatan 11 B, Tierp har i skrivelse den 14 januari 2010 begärt entledigande från sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige. Delges Länsstyrelsen Erik Laakso Personalenheten Troman

21 (25) 19 Dnr Ks Entledigande från uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige Bert Sandberg (M) beslutar att bevilja Bert Sandbergs framställan om entledigande. Bert Sandberg, Salbergavägen 35, Skärplinge har i skrivelse den 3 februari 2010 begärt entledigande från sitt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige. Delges Länsstyrelsen Bert Sandberg Personalenheten Troman

22 (25) 20 Dnr Ks Entledigande från uppdrag som revisor tillika vice ordförande för granskning av kommunens räkenskaper och förvaltning Bert Sandberg (M) beslutar att bevilja Bert Sandbergs framställan om entledigande. Bert Sandberg, Salbergavägen 35, Skärplinge har i skrivelse den 3 februari 2010 begärt entledigande från sitt uppdrag som revisor tillika vice ordförande för granskning av kommunens räkenskaper och förvaltning. Delges Revisorerna Bert Sandberg Personalenheten Troman

23 (25) 21 Dnr Ks Entledigande från uppdrag som ledamot i Demokratiberedningen Gunilla Lundqvist (KD) beslutar att bevilja Gunilla Lundqvists framställan om entledigande. Gunilla Lundqvist, Sutarevägen 4, Tierp har i skrivelse den 11 februari 2010 begärt entledigande från sitt uppdrag som ledamot i Demokratiberedningen. Delges Gunilla Lundqvist Demokratiberedningens sekreterare Personalenheten Troman

24 (25) 22 Val av revisor tillika vice ordförande för granskning av kommunens räkenskaper och förvaltning beslutar att till revisor tillika vice ordförande för granskning av kommunens räkenskaper och förvaltning utse Revisor Gunilla Lundqvist (M) Sutarevägen Tierp har 20/2010 beviljat Bert Sandberg entledigande från sitt uppdrag som revisor tillika vice ordförande för granskning av kommunens räkenskaper och förvaltning. Delges Gunilla Lundqvist Personalenheten Revisorerna Troman

25 (25) 23 Redovisning av kommuninvånarnas postlåda beslutar att lägga informationen till handlingarna. Fullmäktige beslutade 115/2003 att inrätta en postlåda där folkbokförda kommuninvånare, oavsett ålder, kan lämna förslag och synpunkter på kommunens verksamheter. Inkomna förslag/synpunkter ska enligt beslutet hanteras på ett enkelt och rationellt sätt för att sedan redovisas till fullmäktige. Till dagens sammanträde finns ingen fråga med svar att redovisa.

Justering av kommunfullmäktiges protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunfullmäktiges protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Kommunhuset A-salen, Tierps köping kl. 18.00-18.40 Se Blad 2 Yvette Axelsson, kommunchef Susanne Ahlman, sekreterare Margaretha Magnusson (S) och Catharina Deremar (C) Kommunhuset, 21 oktober 2014, kl

Läs mer

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-03-22 11 (18) Plats och tid Björken, samlingssalen, Tierps köping Kl. 15.00-17.00 Beslutande Se sid. 12 Övriga närvarande Åsa Joelsson, sekreterare Utses att justera Håkan Ståhlberg Justeringens plats

Läs mer

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2011-10-10 46 (52) Plats och tid Björken samlingssalen, Tierps köping kl. 17.00-19.00 Beslutande Se sidan 47 Övriga närvarande Åsa Joelsson, sekreterare Utses att justera Barbro Jurell (FP) Justeringens

Läs mer

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S)

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S) Tid och plats 31 oktober 2018, kl. 13:00-14:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 5-9 Utses att justera Stig Lundqvist Beslutande Ledamöter Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg

Läs mer

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-12-21 16 (21) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp, kl 14.00 16.30 Beslutande Se förteckning sid 17 Övriga närvarande Claes Breitholtz, konsult Krister Sernbo. konsult Helena Gåije, planarkitekt

Läs mer

Justering av Kommunfullmäktiges protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Kommunfullmäktiges protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-06-08 62 (87) Plats och tid Folkets hus, Söderfors kl 19.00 21.55 ande Se sidan 63 Övriga närvarande Per Nordenstam, kommunchef Helena Broberg, sekreterare Utses att justera Ulrika Löfgren (S) och

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Arkivet kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 6-10 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-01-27 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, B-salen, Tierp, kl 13.00 14.30 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Juhlin, utredare Caroline

Läs mer

Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00

Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00 Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Erik Kolm, Barbro Wiklund

Erik Kolm, Barbro Wiklund Tid och plats Paragrafer 98-104 Utses att justera 16 oktober 2018, kl. 18:00 18:45, A-salen, Kommunhuset, Tierps Köping Erik Kolm, Barbro Wiklund Plats och tid för justering Rådrummet, 2018-10-18 kl. 15:00

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2016-05-18 1 (8) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 18.00-20.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 15-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG 2011-05-10 8 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Pia Wårdsäter (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Urban Blomster

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00-16:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Sara Sjödal Paragrafer 31-38 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl. 13.00 16.10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 13-18 Utses att justera Carina Larsson Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl

Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl. 14.00-16.00 Lars-Peter Hållstrand (S) ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Per Bergsten (M) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD) Bengt Jansson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 16-22 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl. 13.00 16.10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 8-12 Utses att justera Sven Lokander Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG 2017-01-19 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00-16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Linda Wallberg Justeringens plats och

Läs mer

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl.

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 4 TIERPS 2016-04-14 1 (7) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-17:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 7-11 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Justeringens

Läs mer

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55 Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Per Bergsten (M) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-10-09 134 (142) Plats och tid Kommunhuset Rådrummet kl 13.00-16:00 ande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ordförande Anette Pettersson (S) Håkan Thomsson (MP) Catarina Deremar (C) Elisabet Rosengren

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 9-11 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20 2011-11-09 20 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 10:00-11:45 Beslutande Pia Wårdsäter (S), ordförande Urban Blomster (V) Gert Berlin (PRO), vice ordförande Göran Pettersson (PRO) Marianne Pettersson

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats Paragrafer 19 december 2018, kl. 09:00-11:00 i Kommunhuset, Arkivet, Tierp 108-114 Utses att justera Viktoria Söderling (S) ande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S)

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-12-18 104 (112) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 08.30-11.10 ande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 35-40 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 36-39 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24 (29) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl 13.00-16.00 Se sid 25 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Göran Pettersson Underskrifterr Paragrafer 16-19 Sekreterare

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 11-15 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Björken samlingssalen, Tierps köping kl. 17.00-19.00 Se sidan 30 Susanne Ivarsson, utredare/utvecklare Åsa Joelsson, sekreterare Christina Svensson (S) Kommunhuset måndag den 8 oktober 2012 kl.07.30 Justering

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S)

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S) Tid och plats 5 mars 2019, kl. 13:00 15:15 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 18-33 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00- Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars Peter Hållstrand Paragrafer 14-21 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.20 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Arkivet kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-5 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 9 oktober 2018, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Kommunhuset, Tierps Köping, Tierp Paragrafer 64-73 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Bengt-Olov Eriksson (S), ordförande

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

Ulrika Löfgren (S) Underskrifter Paragrafer Louise Pettersson. Lars-Peter Hållstrand. Ulrika Löfgren BEVIS OM ANSLAG

Ulrika Löfgren (S) Underskrifter Paragrafer Louise Pettersson. Lars-Peter Hållstrand. Ulrika Löfgren BEVIS OM ANSLAG 2014-06-11 28 Plats och tid Utställningssalen, Tierps bibliotek kl. 14.00-16.00 Beslutande Lars-Peter Hållstrand (S) ordförande Ulrika Löfgren (S) Per Bergsten (M) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2016-03-22 1 (6) Plats och tid B-salen, kl. 11:30 12:10 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Se förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan

Läs mer

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG TIERPS 2016-03-03 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-16:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Gunilla Wisell Justeringens plats

Läs mer

3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp

3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Tid och plats 3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 75-82 Utses att justera Viktoria Söderling Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Bengt-Olov Eriksson (S),

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 14.30 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 24-27 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Justering av jävsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av jävsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-08-16 11 (16) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp, kl 14.00 15.00 ande Bertil Ahlin (C), ordförande Stig Lundquist (M) Anette Eriksson (S) Stefan Wårdsäter (S) Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Ajournering Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15 Kl.

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Utbildningssalen, Förvaltningshuset, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Älvkarleby kommun Marie Larsson (S) Ordförande iksson (S) BEVIS OM ANSLAG. IT-nämnden i p 1(0

Älvkarleby kommun Marie Larsson (S) Ordförande iksson (S) BEVIS OM ANSLAG. IT-nämnden i p 1(0 4 TIERPS 1 (8) Plats och tid IT-centrum, konferensrummet kl. 09:45-10:45 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 5-10 Utses att justera Marie Larsson (S) Justeringens plats och tid Underskrifter

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 1 Plats och tid Borgmästaren 09:00-11:30 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare tjänstemän Utses att justera Maritza Villanueva Contreras (V) Lars Kempe (S) Gunilla Nilsson (S) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 41-45 Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström PROTOKOLL 1(13) Tid: Kl 13:00-14:50 Plats: Forsen Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2018-12-17 Paragrafer:

Läs mer

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-08-24 33 (47) Plats och tid Kommunhuset Tierp, Rådrummet kl 13.30-16.00 Beslutande Pia Wårdsäter (S) ordförande Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Håkan Thomsson (MP), ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(11) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

SAMMANT. Kommunhus. enligt sida 2. Sara Rådbo. Kommunhus. Justering av. Plats och tid. Paragrafer Utses att justera. Underskrifter.

SAMMANT. Kommunhus. enligt sida 2. Sara Rådbo. Kommunhus. Justering av. Plats och tid. Paragrafer Utses att justera. Underskrifter. Plats och tid Kommunhus et, Rådrummet, kl. 13. 00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 13-17 Utses att justera Justeringenss plats och tid Sara Rådbo Kommunhus et Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S) Lars-Göran Birkehorn Karlsen (M)

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S) Lars-Göran Birkehorn Karlsen (M) Tid och plats 19 december 2018, kl. 08:00-09:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 135-146 Utses att justera Anna Ahlin (C) ande Ledamöter Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice

Läs mer

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset 2011-11-01 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, kl. 13:00-16:10 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Emelie Olsson (V) 1: e vice ordförande Björn Fagerlund (M) 2: e vice ordförande Leif

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-02-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-02-11 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C)

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C) Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:00-14:30, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 9-12 Utses att justera Olof Nilsson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 15.00-15.10 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Utses justera Bert Öhlund och Hans-Eric Wallin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

L 14,----1(-71--<-"..5- -C

L 14,----1(-71--<-..5- -C 4 TIERPS SAM MANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00-16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 40-44 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V)

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V) Tid och plats 14 februari 2019, kl. 09:00-10.30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 6-11 Utses att justera Catrin Björk ande Ledamöter ande ersättare Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 6 mars 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 45-50 Utses att justera Viktor Hage ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-08-21 35 (10) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 13.00-16.00 Beslutande Se sid 36 Övriga närvarande Susanne Ivarsson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:30-14:45, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 6-9 Utses att justera Peter Evansson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C) ordförande Peter Evansson (S) Beslutande ersättare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Kommunhuset, A-salen, kl :00

Kommunhuset, A-salen, kl :00 Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl.13.00 15:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 16-22 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2013-05-06 Sid 1 av 15 Plats Tranemosalen, kommunkontoret, Tranemo Tid 18.00 20.00 Beslutande Enligt närvarolista 4/2013 Övriga närvarande Annika Hedvall, kommunchef Sebastian Olofsson, funktionschef ca

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Anna Trankell, sekreterare Anders Badner, kommunikationsstrateg

Anna Trankell, sekreterare Anders Badner, kommunikationsstrateg Tid och plats 17 januari 2019, kl. 09:00 10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Tomas Delgado Pinto Beslutande Ledamöter Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Justering av lönenämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Justering av lönenämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 2012-03-05 1 (6) Plats och tid Tierps kommun, kommunhuset, Rådrummet 5 mars 2012 kl 9.00-10.15 Beslutande Se blad 2 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Svanfeldt, personalchef

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 08.00-09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD)

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

15 maj 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp

15 maj 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp van12345 Tid och plats Paragrafer 12-19 15 maj 2018, kl. 18:00-19.00 i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp Utses att justera Helena Broman Beslutande Ledamöter Inger Wennberg (S), ordförande Monica

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare Tid och plats 25 april 2019, kl. 18:00-19:00 i Kommunhuset, A-salen, Kommunhuset, Tierp Paragrafer 13-26 Utses att justera Monica Norén ande Ledamöter Catarina deremar (C), Ordförande Jessica Tindre Falk

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(12)

Sammanträdesprotokoll 1(12) Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 20 oktober 2014, klockan 16.00-17.40. Beslutande Övriga närvarande Sten Nordström (S), ordförande, Åsa Eriksson (S), Kent

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Biblioteket, Örbyhus kl. 17.00-18.45 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Alfred Mujambere Paragrafer 22 28 Justeringens plats och tid Kommunhuset, Tierps kommun,

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer