Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00"

Transkript

1 Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Joakim Larsson (SD) Bengt Jansson (C) ersättare för Barbro Jurell (FP) Lars Broberg, produktionschef, 2 Susanne Ivarsson, utredare/utvecklare Finn Hurtig, projekt utv. i Karlholm Lars Gunnarsson UNT Elin Norgren UNT Åsa Joelsson, sekreterare Ulrika Löfgren (S) Justering av demokratiberedningens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

2 1 Ordförande Lars-Peter Hållstrand hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade därmed sammanträdet för öppnat. Dagens öppna sammanträde hade 3 stycken besökare. Annonsering har skett i Lokaltidningen Norra Uppland, kommunens anslagstavla, bibliotek och hemsida.

3 2 Politiska partier i skolorna Beslut Demokratiberedningen beslutar att rekommendera Högbergsskolan att skapa möjlighet för de politiska partierna, som representerar regeringen och kommunfullmäktige, att besöka skolan 1 ggr/år. Bakgrund Joakim Larsson har tidigare lyft frågan om de politiska ungdomsförbundens möjlighet att besöka Högbergsskolan. Till dagens sammanträde bjöds produktionschef Lars Broberg in för att redogöra för vilka möjligheterna är. Broberg välkomnar frågan och refererade ur Skolverkets skrift Politisk information i skolan reviderad i juni Skriften delgavs ledamöterna. Utdrag ur Politisk information i skolan ; - Punkt 4.4.1; Rektor måste göra en egen bedömning. Även om kommunfullmäktige eller styrelsen för skolan har tagit fram ritlinjer för skolans hantering av politisk opinionsbildning i skolorna så måste skolledningen och rektor ändå fatta egna beslut utifrån lämpliga bestämmelser. Kommunen kan inte genom riktlinjer eller på annat sätt besluta om avsteg från grundlagarnas reglering. Hänvisning till: Jk:s beslut den 24 april 2008; dnr Punkt 7.1; Bestämmelserna om yttrandefrihet och tryck frihet innefattar emellertid inte någon rätt för medborgare - eller grupp av medborgare - att få till träde till en plats som inte är allmän för att sprida sitt budskap eller sina tryckta skrifter. Inte heller råder mötesfrihet i egentlig mening på en skola då skolan inte är en allmän plats. På en skola måste rektor ge tillstånd till utomstående att sprida information, dela ut flygblad eller sätta upp ett bokbord eller affischer. Ledningen måste också behandla alla som vill komma till skolan lika. Beredningen diskuterade frågan och kom fram till att kontakta skolans ledning och föra en dialog om att införa ett besök/år. Delges Rektor, Högbergsskolan Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige

4 3 Projekt utveckling i Karlholm Finn Hurtig Beslut Demokratiberedningen beslutar att uppdra till ordförande Lars- Peter Hållstrand delta vid Karlholms Idéoch utvecklingsgrupps årsmöte den 19 mars 2013 att om det är möjligt lägga demokratiberedningens nästa sammanträde den 28 maj 2013 i Karlholm och bjuda in representanter från olika föreningar och organisationer som finns i där att undersöka möjligheten att arrangera kommunfullmäktiges sammanträden den 11 juni 2013 i Karlholm att eventuellt använda Tierpspanelen för att få förslag till utvecklingsförslag i Karlholmsregionen. Bakgrund Finn Hurtig arbetar med projekt utveckling i Karlholm tillsammans med konkursförvaltaren. Projektet har startats på grund av nedläggningen av Kadax och Karlit. Han finns stationerad vid Karlitplan i Karlholm (F.d.Swedbanks lokal). Beredningen diskuterade frågan och vilka förutsättningar den har för att visa invånarna i Karlholm att den är engagerade och intresserade av deras framtid.

5 4 Utbildning Medborgardialog SKL Enligt demokratiberedningens 9/2012 har utredare Susanne Ivarson skickat en inbjudan till seminarium - Medborgardialog som del i demokratiutvecklingen och styrningen till samtliga beredningar enligt nedan: Datum: 2 april Tid: kl Var: A-salen i kommunhuset Seminarieledare: Britt-Marie Hedlund, SKL Ni som inte hade möjlighet att delta på det föregående seminariet om medborgardialog den 19 september 2012 får nu ett nytt tillfälle. Den 2 april kommer Britt-Marie Hedlund från SKL till oss för att prata medborgardialog och styrning. SKL har under flera år arbetat med särskilt fokus på att ge stöd till medlemmarna (kommuner och landsting) i arbetet med att utveckla dialogen med medborgarna och att interagera resultat i styrprocesser och verksamhetsutveckling. Kika gärna på mer på om det arbete som varit hittills. Vi bjuder på fika. Meddela Susanne Ivarsson om du inte kan komma susanne.ivarsson@tierp.se senast den 25 mars

6 5 Goda exempel på ungdomsnätverk Susanne Ivarsson presenterade exempel på hur andra kommuner arbetar med ungdomsnätverk och liknade. Beslut Demokratiberedningen beslutar att uppdra till Susanne Ivarsson att förbereda SKL att det i samband med seminariet för Medborgardialog ges möjlighet att diskutera frågan att läsa skriften - Medborgardialog för unga SKL - och diskutera frågan vid nästkommande sammanträde. Bakgrund Beredningen har vid flera tillfällen tidigare berört frågan om vikten att fånga ungdomars intresse för politik och samhällsutveckling. Det är viktigt att ge dem förutsättningar och forum till delaktighet.

7 6 Kommunens styrdokument Beslut Demokratiberedningen beslutar att uppdra till Susanne Ivarsson att fortsätta arbetet med att inventera styrdokumenten. Bakgrund Beredningen har fått i uppdrag att se över kommunens befintliga policys och andra styrdokument. Susanne Ivarsson överlämnade vid dagens sammanträde ett utkast av de dokument som hon har inventerat. Inventeringen är inte fullständig. Hon kommer att fortsätta med arbetet. Beredningen återkom till diskussionen att begreppen för styrdokumenten behöver definieras. De föreslog att en språkvårdare eller motsvarande kontaktas för stöd i att definiera de begrepp som ska gälla för Tierps kommun. Förbättringsområden: - Vad menar vi i Tierps kommun med policy respektive handlingsplan m.m.? - Kommunfullmäktige behöver bli tydligare när de formulerar uppdragen till bl.a. beredningarna. - Dokumenten behöver efterlevas och följas upp bättre än vad det gör idag.

8 7 Demokratidagen den 24 april 2013 Beredningen anmäler 2 stycken ledamöter till Demokratidagen i Stockholm den 24 april Lars-Peter Hållstrand och Barbro Jurell anmäls.

9 8 Tierpspanelen Ordförande informerar att punkten Tierpspanelen alltid kommer att tas upp på dagordningen framöver enligt demokratiberedningens beslut 8/2012. Susanne Ivarson informerar att hon har presenterat Tierpspanelen på kommunens interna websida. Vad det är och hur man kan använda den. Beredningen diskuterade hur Tierpspanelen ska användas i framtiden.

10 9 Ny vision för kommunen Bilden av Tierp Ordförande informerar att arbetet med Bilden av Tierp har gått in i fas 2. Kommunikationschefen Karin Andersson-Lundqvist är ansvarig. Ehsan Nasari från konsultföretaget Popullate är behjälplig med arbetet. Beredningen delges vid sammanträdet minnesanteckningar från deras senaste möte. För att undersöka och belysa hur Demokratiberedningen kan sammankopplas med Bilden av Tierp bjuds Ehsan Nasari in till nästkommande sammaträde.

11 10 Medborgarförslag och Medborgarnas postlåda Beslut Demokratiberedningen beslutar att uppdra till webmaster att förtydliga och synliggöra Medborgarnas postlåda på kommunens websida i samråd med tjänstemän från enheten för processtöd att diskutera frågan vidare vid nästkommande sammaträde. Bakgrund Vid dagens sammanträde visas hur Medborgarnas postlåda presenteras på kommunens websida. Ledamöterna Gunnar Larsson (FP) och Barbro Jurell (FP) har i motion inkommen den 26 juli 2012 föreslagit att demokratiberedningen får i uppdrag att utreda införandet av medborgarförslag i fullmäktige och att återkomma med redovisning och eventuellt förslag till fullmäktige senast under våren 2013, att medborgarnas postlåda skall redovisas tidigare under fullmäktiges sammanträden och även omfatta post som ännu inte besvarats och att en länk till medborgarnas postlåda läggs väl synlig direkt på kommunens startsida på nätet. Till kommuninvånarnas postlåda finns möjligheten för alla kommuninvånare, oavsett ålder, att lämna förslag och/eller synpunkter på kommunens verksamheter. Fullmäktiges beslut om att inrätta postlådan är ett alternativ till medborgarförslag men hanteringen är enklare och smidigare.

12 11 Övriga frågor - Beredningen har fått inbjudan till - Europeiska veckan för lokal demokrati, SKL - den 12 april 2013, men kommer inte att deltaga. - Håkan Thomsson fortsätter som representant i Nätverket för Medborgardialog. - Beredningens sammanträdesdatum för hösten 2013 fastställs vi nästkommande sammaträde.

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55 Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Per Bergsten (M) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl

Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl. 14.00-16.00 Lars-Peter Hållstrand (S) ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Per Bergsten (M) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD) Bengt Jansson

Läs mer

Ulrika Löfgren (S) Underskrifter Paragrafer Louise Pettersson. Lars-Peter Hållstrand. Ulrika Löfgren BEVIS OM ANSLAG

Ulrika Löfgren (S) Underskrifter Paragrafer Louise Pettersson. Lars-Peter Hållstrand. Ulrika Löfgren BEVIS OM ANSLAG 2014-06-11 28 Plats och tid Utställningssalen, Tierps bibliotek kl. 14.00-16.00 Beslutande Lars-Peter Hållstrand (S) ordförande Ulrika Löfgren (S) Per Bergsten (M) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl.

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 4 TIERPS 2016-04-14 1 (7) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-17:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 7-11 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Justeringens

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG TIERPS 2016-03-03 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-16:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Gunilla Wisell Justeringens plats

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00-16:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Sara Sjödal Paragrafer 31-38 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Björken samlingssalen, Tierps köping kl. 17.00-19.00 Se sidan 30 Susanne Ivarsson, utredare/utvecklare Åsa Joelsson, sekreterare Christina Svensson (S) Kommunhuset måndag den 8 oktober 2012 kl.07.30 Justering

Läs mer

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG 2017-01-19 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00-16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Linda Wallberg Justeringens plats och

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2016-05-18 1 (8) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 18.00-20.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 15-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00- Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars Peter Hållstrand Paragrafer 14-21 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2018-09-27 1 (9) Plats och tid B-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 14:00 16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Sara Sjödal Paragrafer 11-15 Justeringens plats och

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Cafeterian, Högbergsskolan kl. 11.00-14.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Paragrafer 41-44 Justeringens plats och tid Tisdag 23 januari,

Läs mer

O\P Ås. Joelsson TIERPS KOMMUN. Medborgarummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 09:00-10:45. Lasse Karlsson

O\P Ås. Joelsson TIERPS KOMMUN. Medborgarummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 09:00-10:45. Lasse Karlsson 2015-01-23 1 (10) Plats och tid Medborgarummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 09:00-10:45 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-5 Utses att justera Lasse Karlsson Justeringens plats

Läs mer

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-03-22 11 (18) Plats och tid Björken, samlingssalen, Tierps köping Kl. 15.00-17.00 Beslutande Se sid. 12 Övriga närvarande Åsa Joelsson, sekreterare Utses att justera Håkan Ståhlberg Justeringens plats

Läs mer

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V)

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V) Tid och plats 14 februari 2019, kl. 09:00-10.30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 6-11 Utses att justera Catrin Björk ande Ledamöter ande ersättare Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

Ca_ TIERPS ULL KOMMUN. A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl :40. Sara Sjödal. Kommunhuset, Tierps Köping, 13 mars

Ca_ TIERPS ULL KOMMUN. A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl :40. Sara Sjödal. Kommunhuset, Tierps Köping, 13 mars SAM MANTRÄDESPROTOKOLL 2017-03-08 Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00-16:40 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 7-13 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2011-10-10 46 (52) Plats och tid Björken samlingssalen, Tierps köping kl. 17.00-19.00 Beslutande Se sidan 47 Övriga närvarande Åsa Joelsson, sekreterare Utses att justera Barbro Jurell (FP) Justeringens

Läs mer

Anna Trankell, sekreterare Anders Badner, kommunikationsstrateg

Anna Trankell, sekreterare Anders Badner, kommunikationsstrateg Tid och plats 17 januari 2019, kl. 09:00 10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Tomas Delgado Pinto Beslutande Ledamöter Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

Justering av kommunfullmäktiges protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunfullmäktiges protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Kommunhuset A-salen, Tierps köping kl. 18.00-18.40 Se Blad 2 Yvette Axelsson, kommunchef Susanne Ahlman, sekreterare Margaretha Magnusson (S) och Catharina Deremar (C) Kommunhuset, 21 oktober 2014, kl

Läs mer

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Björken samlingssalen, Tierps köping kl. 17.00-19.00 Se sidan 2 Åsa Joelsson, sekreterare Jan Salomonsson (M) Kommunhuset måndag den 23 januari 10.00 Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS 2013-03-25 1 (9) Plats Kommunhuset, rum 212, våning 2. Tid Måndagen den 25 mars, kl. 13.00 14:30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Biblioteket, Örbyhus kl. 17.00-18.45 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Alfred Mujambere Paragrafer 22 28 Justeringens plats och tid Kommunhuset, Tierps kommun,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.00-09.00 Beslutande och övriga närvarande Utses att justera Inger Wenneberg (S) ordförande Monica Norén (S) 1:e vice ordförande Lilian Carlsson (C) 2:e vice

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

Granskning av Fullmäktigeberedningarna

Granskning av Fullmäktigeberedningarna Revisionsrapport Granskning av Fullmäktigeberedningarna Tierps kommun Augusti 2010 Roger Burström Johan Spåre (1) 1. INLEDNING...3 1.1 UPPDRAG OCH BAKGRUND...3 1.2 REVISIONSFRÅGA...3 1.3 METOD...4 2. ORGANISATIONEN

Läs mer

Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05

Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05 Minnesanteckningar 1 (2) Datum 2012-11-05 Demokratiberedningen Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05 Deltagare: Björn Johansson (MP), Dag Bergentoft (M), Lotta Johnsson-Fornarve

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M) ordf Gunnar Bengtsson (S) 1:e v ordf Fredrik Jönsson (C) 2:e vice ordf Bedrija

Läs mer

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Eriksson (V) Robin Pleines (C) Bo Hedlund (C) Erkki Vuorijärvi (GL) Göran Strömqvist

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG 2011-05-10 8 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Pia Wårdsäter (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Urban Blomster

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Lärande och stödutskottet

ARVIKA KOMMUN, Lärande och stödutskottet Lärande och stöd 2007-01-16 Plats och tid Verkstaden, sal A+B klockan 08 30-15 10 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) 7-17 Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund (s) Pia Everskog (v)

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Gunnar Bengtsson (S), 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C),

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Motion om att skapa diskussionsforum på Sala kommuns hemsida

Motion om att skapa diskussionsforum på Sala kommuns hemsida o/r~' ~~:~ :r SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 29 (44) KOMMUNSTYRELSEN SALA KOMMUN Sammanträdesdatum 2011-10-13 Y~F : s HANDLING NR 67 2011 202 Dnr 2011/111 Motion om att skapa diskussionsforum på Sala kommuns hemsida

Läs mer

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-12-21 16 (21) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp, kl 14.00 16.30 Beslutande Se förteckning sid 17 Övriga närvarande Claes Breitholtz, konsult Krister Sernbo. konsult Helena Gåije, planarkitekt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) Demokratiberedningen

PROTOKOLL 1 (10) Demokratiberedningen PROTOKOLL 1 (10) Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl 13.00 16.20 Närvarande: Liselott Nilsson ( C ), ordförande Agneta Stjärnlöf (M) Margareta Ingemansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (7) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (7) ANSLAG/BEVIS 2014-03-03 1 (7) Plats Kommunhuset, 214 våning 2. Tid Måndagen den 3 mars, kl. 13.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (9) Folkets Hus, Kungsgatan 15, Vänersborg ANSLAG/BEVIS. Peter Göthblad. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (9) Folkets Hus, Kungsgatan 15, Vänersborg ANSLAG/BEVIS. Peter Göthblad. Plats 2010-05-12 1 (9) Plats Folkets Hus, Kungsgatan 15, Vänersborg Tid Onsdagen den 12 maj, kl. 15.00 18.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24 (29) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl 13.00-16.00 Se sid 25 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Göran Pettersson Underskrifterr Paragrafer 16-19 Sekreterare

Läs mer

Kommunhuset, A-salen, Tierps köping kl 18:00-19:40

Kommunhuset, A-salen, Tierps köping kl 18:00-19:40 Kommunhuset, A-salen, Tierps köping kl 18:00-19:40 Patrik Årman (S), ordförande Viktoria Wennberg (S) Helena Broman (S) Linda Wallberg (MP) Sven Lokander (M) Sara Sjödal (C) Martin Larsson (FP) Henry Wisell

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

Se sid. 18. Justering av. Plats och tid. Beslutande. Övriga närvarande. Utses att justera. Paragrafer 13-17. Underskrifterr BEVIS OM ANSLAG 2014-

Se sid. 18. Justering av. Plats och tid. Beslutande. Övriga närvarande. Utses att justera. Paragrafer 13-17. Underskrifterr BEVIS OM ANSLAG 2014- 17 (23) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, A-salen, Tierp,, 13.00-15.30 Se sid. 18 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifterr Paragrafer 13-17 Sekreterare Susanne

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar

Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar 2(5) Innehåll 1 Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar i Hällefors, dnr KS 14/00142... 3 1.1 1 De fasta beredningarnas uppgifter... 3 1.2 2 Val

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2018-01-23 Demokratiberedningen Plats och tid 2018-01-23 kl. 13.00-16.30, Medlefors folkhögskola Deltagare Tomas Marklund (S), ordförande Gabriella Rymark (C) till kl. 15.00 Kjell Bergmark

Läs mer

styrdokument i botkyrka kommun

styrdokument i botkyrka kommun styrdokument i botkyrka kommun Riktlinjer för dialogforum Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2015:201 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den:

Läs mer

Valnämnden Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:00

Valnämnden Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:00 Malung-Sälens kommun Valnämnden 2017-04-07 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:00 Ronny Larsson (S), ordförande Sven-Ove Halvarsson Lill (C)

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen, kl. 16:30-18:30 ande Elisabeth Mattsson (L) Ordförande Thomas Alpner (M) Vice ordförande Pia Gillerstedt (S) Carl Adiels (MP) Rolf Vadström (SD) Camilla

Läs mer

Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete

Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete 2012-02-14 Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete Innehåll Sida 1 Inledning 3 2 Demokratiberedningens uppdrag 3 3 Mål och syfte 3 4 Åtgärder och aktiviteter 2012 4 4.1 Utvecklad medborgardialog

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/14 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 19.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M) ordförande Gunnar Bengtsson (S) 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C)

Läs mer

Biblioteket, Vänersborg

Biblioteket, Vänersborg 2009-02-05 1 (11) Plats Biblioteket, Vänersborg Tid Torsdagen den 5 februari 2009, kl. 15.00 17.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Protokoll 1 (13) Se nästa sida.

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Protokoll 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-10-15, kl. 17.30 Se nästa sida. Gun Andersson, Sekreterare Henrik Lundblad, Näringslivsstrateg, 38

Läs mer

0), TIERPS KOMMUN. Hembygdsgården Söderfors kl Emma Lokander. fredag 23 mars, 10.00, Tierps kommunhus

0), TIERPS KOMMUN. Hembygdsgården Söderfors kl Emma Lokander. fredag 23 mars, 10.00, Tierps kommunhus 2018-03-20 1 (7) Plats och tid Hembygdsgården Söderfors kl. 17.00-19.35 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-4 Utses att justera Justeringens plats och tid Emma Lokander fredag 23

Läs mer

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S)

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S) Tid och plats 31 oktober 2018, kl. 13:00-14:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 5-9 Utses att justera Stig Lundqvist Beslutande Ledamöter Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (5) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Plats Scandic Winn, kl. 09.00 15.00 Närvarande Malin Berglund (M), ordförande

Läs mer

Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Sekreterare:... Pirjo Öster. Justerare:...

Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Sekreterare:... Pirjo Öster. Justerare:... 1 (5) Datum: fredag 16 mars 2018 Tid: 1000-1200 Plats: Beslutande: Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Närvarande: Pirjo Öster Socialt ansvarig samordnare

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden

Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden 1 (10) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sessionssalen, Rådhuset kl. 13:15 16.30 ande MP Bruno Kaufmann, ordförande S Anna Fält, 1:e vice ordf. S Runo Nilsson KD Sonja Shirwani M Håkan Hammar, 4 del

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (10) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-10-07 Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle kl 14.00 15.20 Paragrafer 6-13 Närvarande Se sidan 2 Justeringens tid/plats 2016-10-14 Kommunledningskontoret

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 PROTOKOLL 1(6) Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Närvarorätt enligt särskilt beslut Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-907-000 SID 1 (5) 2008-12-10 Handläggare: Anne-Marie Hemphälä Telefon: 08-508 10 034 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2008-12-18

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 16-22 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Projekt Medborgardialog 2012 Inledning Det finns ett generellt behov av att öka medborgardialogen i Sverige och så även

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Arkivet kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 6-10 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Kommunhuset, 212 våning 2, trapphuset

Kommunhuset, 212 våning 2, trapphuset 2012-09-10 1 (10) Plats Kommunhuset, 212 våning 2, trapphuset Tid Måndagen den 10 september 2012, kl. 13.00 16.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Kompletterande handlingar till kommunfullmäktiges sammanträde den 16 september 2014

Kompletterande handlingar till kommunfullmäktiges sammanträde den 16 september 2014 Kompletterande handlingar till kommunfullmäktiges sammanträde den 16 september 2014 Ärende 3 Redovisning av kommuninvånarnas postlåda Dnr. Ks 2014.528 2.7.3 Svar från tf Gata/park chef. Ärende 4 - Anmälan

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-09-11, kl. 17.30-18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Ann-Charlotte Oredsson, Kultursamordnare Justerade paragrafer 52-60 Justeringens

Läs mer

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Plats och tid Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-5 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 11-15 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Tjänstgörande ersättare Linda Viklund (C ), Marianne Kronberg (M), Peter Jonsson (M), Britt-Marie Essell (S).

Tjänstgörande ersättare Linda Viklund (C ), Marianne Kronberg (M), Peter Jonsson (M), Britt-Marie Essell (S). 1(1) Plats och tid Alléskolan, 13:30-15:15 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), Lars Halvarsson (S), Henrieta Vedberg (M), Barbro Aastrup (S). Tjänstgörande ersättare Linda Viklund (C ), Marianne

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (11) Datum Tid Kl. 13.00-16.00 Plats ande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Johnny Högberg, kommunchef Jonny Ohlsson, kostchef Niklas Nordén, chefsekonom

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning. Ledamot som är hindrad att delta i sammanträdet ska anmäla detta till resp gruppledare.

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning. Ledamot som är hindrad att delta i sammanträdet ska anmäla detta till resp gruppledare. Kallelse Föredragningslista l(!) 2016-01-28 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid stadshuset, Barken, vån 3, kl. 9:00 tisdagen den 09 februari 2016 Ordförande sekreterare Alf Gillberg Annica Åberg

Läs mer

9 oktober 2018, kl. 08:30 i Kommunhuset, A-salen, Tierp. Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Christer Niklasson (S)

9 oktober 2018, kl. 08:30 i Kommunhuset, A-salen, Tierp. Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Christer Niklasson (S) Tid och plats 9 oktober 2018, kl. 08:30 i Kommunhuset, A-salen, Tierp Paragrafer 269-273 Utses att justera Christer Niklasson ande Ledamöter Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Christer

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida.

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Protokoll 1 (14) Plats och tid Biblioteket Skurup, 2019-04-02, kl. 18.00 20.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Gun Andersson, sekreterare Maria Christensen, bibliotekschef Ann-Charlotte Oredsson-Holm,

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Alf Gillberg (S), Ordforande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl. 13.00 16.10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 8-12 Utses att justera Sven Lokander Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Protokoll för kommunstyrelsen

Protokoll för kommunstyrelsen 1(6) Protokoll för kommunstyrelsen Plats: Datum och tid: Kommunhusets sessionssal, Skutskär 2015-06-24 kl. 10.00-11.30 Sammanträdet ajourneras kl. 10.45-11.10 för överläggning. Justering Plats: Kommunhuset,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 13-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Gunnar Jansson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-05-17 11-19 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-05-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Protokoll för kommunstyrelsen

Protokoll för kommunstyrelsen 1(13) Protokoll för kommunstyrelsen Plats: Kommunhusets sessionssal, Skutskär Datum och tid: 2015-01-21 kl. 9.00-9.40 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2015-01-23 kl. 15.00 Paragrafer:

Läs mer

L 14,----1(-71--<-"..5- -C

L 14,----1(-71--<-..5- -C 4 TIERPS SAM MANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00-16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 40-44 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Rådrummet, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 17:00 18:45 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Sara Sjödal Paragrafer 5 10 Justeringens plats och tid 31 maj, 12.45,

Läs mer

POLICY. Policy för medborgardialog

POLICY. Policy för medborgardialog POLICY Policy för medborgardialog Typ av styrdokument Policy Beslutsinstans Kommunfullmäktige Fastställd 2017-06-26 Diarienummer KS 2016/509 101 Giltighetstid Från och med den 15 juli 2017 och tillsvidare

Läs mer

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-10-09 134 (142) Plats och tid Kommunhuset Rådrummet kl 13.00-16:00 ande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ordförande Anette Pettersson (S) Håkan Thomsson (MP) Catarina Deremar (C) Elisabet Rosengren

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Övriga Denise Olsson

Läs mer

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson.

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson. 2012-08-15 12 (5) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ord, (S) Gert Berlin, vice ord (PRO) Urban Blomster, (V) Hanne Bothén, (M) Göran Pettersson,

Läs mer

Peter Göthblad. Justerande... Peter Göthblad. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Peter Göthblad. Justerande... Peter Göthblad. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-11-22 1 (10) Plats Vänersborg & Co, Sundsgatan 17, Vänersborg Tid Den 22 november 2007, kl. 15.00 16.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp

3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Tid och plats 3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 75-82 Utses att justera Viktoria Söderling Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Bengt-Olov Eriksson (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Yxningen, kommunhuset Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lennart Haraldsson, (S), ordförande Bo Hasselblad, (M), Ann Hemmingsson

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (8) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (8) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Föreskrift för medborgarstämmor

Föreskrift för medborgarstämmor Föreskrift för medborgarstämmor Föreskrift Ersätter Arbetsordning för medborgarstämmor Diarienummer: KS 2015/2028 Dokumentansvarig: utvecklingsledare, utveckling, planering och uppföljning Beredande politiskt

Läs mer