Motion nr 1: Regler för renovering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Motion nr 1: Regler för renovering"

Transkript

1 Motion nr 1: Regler för renovering Hej styrelsen, I påminnelsen om boendereglerna som kom samtidigt med Sturebybladet, föll tyvärr en punkt bort; den om någorlunda reglerade tider för renoveringsarbeten. Som det nu är, kan man ohämmad borra, slipa, välta väggar, hamra, etc., etc., på vardagar mellan och helger mellan Det kan väl ändå inte vara meningen. Det verkar ju som om det renoveras hela tiden i något hus i någon lägenhet; och det är inte mer än rätt att grannarna som delar huset med vederbörande inte skall behöva störas hur mycket som helst byggoljud. Därför nedanstående Motion om att styrelsen fastställer regler ang. tider under helger/helgdagar för renoveringsarbeten, t.ex. skulle man kunna slopa borrning, golvslipning, att ta ner väggar eller kakel, hamrande etc., alltså arbeten som förorsakar kraftigt oljud, helt under söndagar. Det renoveras numera hela tiden i någon lägenhet i något hus och grannarna där är ofrivilliga deltagare i allt som försiggår hela tiden, ibland under flera veckor. Självklart kan detta inte undvikas på vardagar, men just för helger anser jag att det bör finnas snävare tidsramar. Det bör även påpekas att den som i samband med renoveringsarbeten skräpar ner i trapphuset också bör städa upp efter sig - om nödvändigt varje dag. Stureby 14 februari 2007 Marion Franke Styrelsen anser att det inte finns någon anledning att ändra befintliga regler. Vid renoveringen av lägenheten bör man dock informera grannarna. Styrelsen påpekar att den som renoverar även är ansvarig att städa trapphuset efter sig. Styrelsen föreslår att motionen avslås.

2 Motion nr 2: Barnvagnsförråd Motion till HSB BRF Sturebys föreningsstämma Ett, sannolikt, ständigt återkommande problem för boende i BRF Stureby är bristen på förrådsutrymmen. Undertecknade har själva drabbats av detta då det i dagsläget inte finns några platser för barnvagnar. Förvisso ska det i källaren vid Götaforsvägen 3 finnas ett barnvagnsförråd, texten på en källardörr antyder det, men tydligen är själva förrådsutrymmet uthyrt för andra ändamål. Vi vill nu att styrelsen ser över detta problem och vidtar åtgärder. Det är orimligt att en barnfamilj ska tvingas förvara sin barnvagn i lägenheten. En enkel lösning vore att använda just barnvagnsförrådet till det som det är avsett för. Med hopp om en smidig lösning Johannes Bethanis & Jenny Lönnbjer Vi håller med om att det finns brist på barnvagnsförråd på vissa ställen i föreningen. Anledningen till detta är att det under en längre tid inte har bott så många småbarnsfamiljer här. Vi undersöker vilka förråd som behövs för barnvagnar och kommer att säga upp hyresavtalen när avtalen löper ut. Styrelsen anser därmed motionen besvarad. Motion nr 3: Gatubelysning Stureby, den 25 feb -07 Motion till årsmötet Det är många med mej som undrar varför ni satt upp så många utelampor på Götaforsv Annars är det brukligt att det är vid varannan hörna och knappt det. Gatubelysningen är ju så nära där som lyser upp. Så nog är det slöseri med el som vi alla får betala. En del av dessa lampor borde sitta på något annat ställe i vårt område, det är många ställen det är mörkt. Önskar svar på detta vid årsmötet. Gunnel Eriksson Styrelsen har redan planerat att i samband med fasadrenoveringen se över belysningen i hela området. Där ingår bl.a. att minska antalet lampor vid Götaforsvägen Vi anser därmed motionen besvarad.

3 Motion nr 4: Sammanslagning av lägenheter Stureby 27 februari 2007 Motion om sammanslagning av lägenheter. Vi har en etta och en tvåa (lgh nr. 302 & 303) som är sammanslagna till en trea. Vi har för avsikt att låta det förbli så eftersom det är en mycket bra planlösning. Vi önskar få våra lägenheter sammanslagna samt att en kontroll av hyran görs, då vi finner hyran orimligt hög i förhållande till ytan (vi betalade dessutom mer i inköpspris för lägenheterna). Exempel på hyror som vi har sett ute till försäljning nyligen och som är betydligt billigare: 4 ROK 86 kvm Avgift: 3755:-/mån 44:-/kvm 3 ROK 70 kvm Avgift: 3435:-/mån 49:-/kvm 3 ROK 76 kvm Avgift: 4059:-/mån 54:-/kvm (Den understa lägenheten är vår) Detta att hyran är hög kommer också även påverka oss i vårt ev framtida köp av vinden eftersom hyran kommer stiga ytterligare då. Vårt önskemål är nu att hyran revideras likvärdigt andra treor i området. Vänliga hälsningar Linn & Jonas Oldaeus Styrelsen påpekar att detta rör sig om två lägenheter bestående av en tvåa och en etta. Andelstalen bestämdes vid föreningens bildande på 50-talet. Anledningen till att dessa två lägenheter har högre avgift än en trea med samma storlek är att det finns flera våtrumsgrupper samt att varje lägenhet är med och delar på föreningens gemensamma kostnader, t.ex. fastighets- och markskötsel, tvättstugor, m.m. För att slå ihop lägenheterna till en enda så krävs att andelstalen för hela föreningen räknas om, vilket skulle betyda att övriga lägenheter i området skulle få högre avgift. Styrelsen föreslår därför avslag på motionen. Siffrorna ovan är ej kontrollerade av styrelsen och adresserna i motionen är borttagna.

4 Motion nr 5: Tvättstuga Motion till styrelsen HSB-STUREBY från familjen Holst, Eriksson, Gerén Ovannämnda boende i Brf Stureby motionerar om en tvättstuga till hus på Skönviksvägen. Mvh Roger Holst med familj Gunnel Eriksson Anna Gerén Styrelsen har översiktligt undersökt utnyttjandet av våra tvättstugor och anser att det är ett ganska högt tryck på dessa i allmänhet, varför det kan vara motiverat med ytterligare en. Dock är det inte säkert att denna ska ligga i huset på Skönviksvägen eftersom det finns andra, kanske mer lämpliga lokaler i andra hus. Det är inte heller möjligt att alla boende har tillgång till tvättstuga i sitt hus. Eftersom en ny tvättstuga innebär stora kostnader för föreningen, behövs det bättre underlag för ett beslut. Styrelsen yrkar följande: Motionen avslås och att vi tillsätter en grupp som - Utreder behovet av en till tvättstuga - Utreder kostnader - Utreder var tvättstugan ska finnas för allas bästa - Föreslår en lämplig lokal - Utreder medlemmarnas tvättstugetillhörighet Motion nr 6: Sophus Motion sophus!! Helena Holtbo Styrelsen undersöker sophusfrågan och tittar på olika lösningar. Vi anser därmed motionen besvarad. Styrelsen ser gärna att fler intresserade engagerar sig.

5 Motion nr 7: Biltrafik Hej styrelsen! Vi vill lämna in en motion angående biltrafiken i området. Vi har nu bott här i närmare 9 år, och sett hur både tillväxten av barnfamiljer samt biltrafiken ökat i området. Vi undrar om det skall behöva offras ett barn innan något görs åt den snabba trafiken på Skönviksvägen och Götaforsvägen. Vägarna används i stor del som genomfartsled och någon 30 km/timbegränsning har vi ej märkt av. Då hela området är fyllt av parkerade bilar är det näst intill livsfarligt att gå över gatan för ett barn. De blir tvungna att passera en bra bit ut i vägen för att se att kusten är fri. Vår önskan är att ni inom styrelsen kan driva detta vidare mot kommunen. Ett förslag skulle kunna vara att stänga trafiken i korsningen Skönviksvägen/Götaforsvägen, så att man ej kunde köra igenom. De boende får köra in från respektive håll. Ett annat alternativ kunde ju vara ett gäng rejäla fartgupp. Då vi diskuterat detta med andra barnfamiljer vet jag att det finns ett brett stöd från dem, om en önskan om snar åtgärd mot biltrafiken. Erik o Pernilla Tidigare styrelser har varit i kontakt med kommunen i detta ärende och tyvärr fått avslag för önskemål om upprättande av fartgupp. Då styrelsen inte har något inflytande över biltrafiken; varken antalet bilar som passerar respektive parkerar på våra gator eller hastighetsbestämmelser och deras efterlydnad, föreslår vi att medlemmarna tar saken i egna händer och uppvaktar kommunen med en namnlista samt krav på åtgärder. Det finns dessutom fler föreningar i området vars medlemmar säkert är intresserade av frågan. Styrelsen föreslår därmed avslag på motionen.

6 Motion nr 8: Vindsutbyggnad Motion om ombyggnad och inredning av vindsutrymme för underliggande lägenheter I stadsplanebestämmelser som omfattar Brf. Stureby framgår att vindar får inredas med bonings- och arbetsrum, som utgör en del av och står i direkt förbindelse med underliggande lägenhet. Vindar som är outnyttjade får byggas ut till två tredjedelar av vindsbottens yta. Det innebär att det går att söka bygglov för vindsutbyggnad för de vindar på Skönviksvägen som idag är outnyttjade. Längs Götaforsvägen är samtliga vindar redan utbyggda (vilket skedde vid områdets tillkomst). Hösten 2006 bildades en arbetsgrupp bestående av medlemmar som bor i lägenheter direkt under de vindar på Skönviksvägen som står outnyttjade. Jag motionerar, å denna arbetsgrupps vägnar, om styrelsens och föreningens tillåtelse att söka bygglov för vindsutbyggnad för samtliga berörda lägenheter och,om bygglov beviljas, för berörda att sedan genomföra vindsutbyggnad om de så önskar. Bygglovet, som söks hos stadsbyggnadskontoret, rör tillstånd att ta upp takfönster och takkupor samt göra förstärkningar i vindstakens konstruktion. Endast de tomma vindsutrymmen som ligger direkt ovanför lägenheter på tredje våningen längs Skönviksvägen berörs. Vid bygglov, avgör varje bostadsrättinnehavare i direkt anslutning till en outnyttjad vind själv om vinden skall byggas ut eller ej. Våra anledningar till att vilja bygga ut vindarna är följande: - Vi som vill bygga ut vindarna ovanför våra lägenheter trivs väldigt bra i föreningen och vill helst bo kvar, men flera av oss skulle av olika skäl vilja ha större boendeyta. - Föreningens andel större lägenheter är förhållandevis liten. En vindsutbyggnad skulle öka antalet större lägenheter. Därigenom skulle möjligheterna bli större för exempelvis familjer med två eller fler barn att bo (kvar) inom föreningen. - En jämnare fördelning mellan mindre och större lägenheter i föreningen skulle därmed kunna öka föreningens attraktivitet både för nuvarande och nya medlemmar. - Området har redan idag (på Götaforsvägen) utbyggda vindar med ateljé eller etagelägenheter, varför utbyggda vindar inte är främmande för området. Stor hänsyn kommer att tas till husens befintliga arkitektur. - De vindar som vi önskar bygga ut ovanför lägenheterna står idag helt tomma, outnyttjade. - Det blir endast ökade kostnader för de som väljer att bygga ut. Det blir inga extra kostnader för övriga lägenhetsinnehavare i föreningen. Vänliga hälsningar Arbetsgruppen Vindsutbyggnad, genom Marja Lundgren

7 Vi föreslår att motionen bifalles så att medlemmarna ges möjlighet att bygga ut vindarna. Detta ska dock göras så att det inte blir några extra kostnader för föreningen, vilket bl.a. innebär att utbyggnaden ska bekostas av medlemmarna själva samt att de ökade drifts- och underhållskostnaderna läggs på respektive lägenhet. Utrymmena ägs idag av föreningen och får köpas av medlemmarna till en skälig kostnad. Hur detaljerna ska skötas anser vi att styrelsen kan fatta beslut om.

Ombyggnad av vind för bostäder

Ombyggnad av vind för bostäder Motion till BRF Morkullan Ombyggnad av vind för bostäder Bakgrund Flertalet lägenheter i den byggnad som ägs av BRF Morkullan ( Föreningen ) är möjliga att bygga ihop med byggnadens vind ( Vindsutrymmet

Läs mer

Vindsutbyggnad Brf Betel

Vindsutbyggnad Brf Betel Vindsutbyggnad Brf Betel Ett förslag utarbetat av Vindsgruppen 2009 Inledning och historik... 2 Förutsättningar för vindsutbyggnad... 3 Brandsäkerhet och utrymningsvägar... 3 Vindsutbyggnad... 3 Torkvindar

Läs mer

Extra Föreningsstämma BRF Östervägen 14 Solna

Extra Föreningsstämma BRF Östervägen 14 Solna Extra Föreningsstämma BRF Östervägen 14 Solna Datum: 2008-11-19 Plats: Råsunda skola, Solna 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Helena Terzakis förklarade stämman som öppnad. 2. Godkännande av dagordning

Läs mer

Hägersten 16/3, Välkommen! Styrelsen Brf Rovfågeln

Hägersten 16/3, Välkommen! Styrelsen Brf Rovfågeln Hägersten 16/3, 2017 Kallelse och dagordning - ordinarie årsstämma i Brf Rovfågeln Medlemmar i Brf Rovfågeln kallas till ordinarie årsstämma i Brf Rovfågeln. Medlemmar är de som äger sin andel i Brf Rovfågeln,

Läs mer

Kallelse till extra årsstämma

Kallelse till extra årsstämma Kallelse till extra årsstämma Hej grannar, Härmed kallas ni till föreningens årsstämma. Datum: 2018-11-28 Tid: 18:00-21:00 Plats: Kulturhuset i Huddinge Centrum (Folkes) Sal: Aprikosa rummet Det är väldigt

Läs mer

Kallelse till Bf. Hemfrids föreningsstämma 2017

Kallelse till Bf. Hemfrids föreningsstämma 2017 Bostadsföreningen Hemfrid UPA 746000-1584 Personligt meddelande till alla medlemmar i Bostadsföreningen Hemfrid u.p.a. Kallelse till Bf. Hemfrids föreningsstämma 2017 Datum: Onsdagen den 29 november 2017

Läs mer

Bybladet. December 2014

Bybladet. December 2014 Bybladet December 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Oförändrad årsavgift Datum för årsstämman 2015 Motioner till årsstämman Information från valberedningen Våra informationskanaler Snösäsongen

Läs mer

Ombyggnad av lägenhet

Ombyggnad av lägenhet Bostadsrättsföreningen Geten 30 Ombyggnad av lägenhet I allmänhet kräver ombyggnad i lägenhet tillstånd av föreningen. När vitala delar av huset berörs vid en planerad ombyggnad i lägenhet skall styrelsen

Läs mer

Protokoll föreningsstämma

Protokoll föreningsstämma 2012-05- 18 Protokoll föreningsstämma 2012-05-09 1. Mötets öppnande Mötet öppnades den 9:e maj klockan 19:04 2. Val av ordförande vid stämman Jens Schou valdes till ordförande för stämman. 3. Val av sekreterare

Läs mer

Med anledning av ändringar i lagen om ekonomisk föreningar och bostadrättslagen som började gälla den 1 juli 2016 behöver våra stadgar uppdateras.

Med anledning av ändringar i lagen om ekonomisk föreningar och bostadrättslagen som började gälla den 1 juli 2016 behöver våra stadgar uppdateras. Motion 1 Ändring av stadgar Med anledning av ändringar i lagen om ekonomisk föreningar och bostadrättslagen som började gälla den 1 juli 2016 behöver våra stadgar uppdateras. Gammal text: 17 Kallelse Kallelse

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF STRANDPIPAREN 1934

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF STRANDPIPAREN 1934 ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF STRANDPIPAREN 1934 Bostadsrättshavare: Adress: Lägenhetsnummer: Telefon: E-post: Start (åååå-mm-dd): Beräknat färdigt (åååå-mm-dd): Beskrivning av

Läs mer

HSB BRF LAESTADIUSPARKEN LUGNA GATAN MITT I CENTRUM

HSB BRF LAESTADIUSPARKEN LUGNA GATAN MITT I CENTRUM HSB BRF LAESTADIUSPARKEN LUGNA GATAN MITT I CENTRUM ENKELT OCH BEKYMMERSFRITT BOENDE I CENTRALA GÄLLIVARE OLOF BERGQVISTGATAN LAPPFOGDEGATAN 7 VÅN 6 VÅN MALMBERGSVÄGEN I Laestadiusparken A-metodik bor

Läs mer

Mäklarinformation Brf Vattenspegeln. 1. Huset Allmänt. Brf Vattenspegeln

Mäklarinformation Brf Vattenspegeln. 1. Huset Allmänt. Brf Vattenspegeln Mäklarinformation Brf Vattenspegeln Kontakt i föreningen: Ordförande Calle Hagerström 076-586 95 31 Mail: brfvattenspegeln@gmail.com Organisationsnummer: 769605-2724 1. Huset Allmänt 1.1 Byggår? 1930 1.2

Läs mer

Mäklarinformation Q&A

Mäklarinformation Q&A Mäklarinformation Q&A BRF Jordgubben 18 Organisationsnummer: 769605-0660 Kontaktuppgifter för spekulanter info@brfjordgubben18.se Allmän information föreningen och fastigheten Fastigheten byggdes 1937

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2014

Kallelse till årsmöte 2014 Bostadsföreningen Hemfrid UPA 746000-1584 Personligt meddelande till alla medlemmar i Bostadsföreningen Hemfrid u.p.a. Kallelse till årsmöte 2014 Datum: Torsdagen den 22 maj 2014 kl. 18.00-21.00 Plats:

Läs mer

Plats: Sammy Hadfis lägenhet på Vikingagatan 21. Förslag till dagordning

Plats: Sammy Hadfis lägenhet på Vikingagatan 21. Förslag till dagordning Kallelse till extra föreningsstämma för BRF Viking Karl den 18 oktober kl. 19.00 Styrelsen kallar till extra föreningsstämma för presentation samt beslut gällande två förslag till köp av del av vind. Det

Läs mer

Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster

Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster 2015-07-03 Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster Foto: Håkan Hedqvist Hej! Lite sent på året kommer det första Informationsbladet för 2015. Sommaren i år är även den sen men nu äntligen

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

2. Ändring av befintliga ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten. 3. Installation av insatser såsom kasset eller kamininsats i eldstad eller

2. Ändring av befintliga ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten. 3. Installation av insatser såsom kasset eller kamininsats i eldstad eller 017-09-07 POLICY VID OMBYGGNAD Detta policydokument har antagits av styrelsen i BRF Kungshuset Tre Portaler. Syftet med dokumentet är att ge vägledning till medlemmar hur man ska gå till vid ombyggnad

Läs mer

Inför kommande renoveringar

Inför kommande renoveringar December 2017 Till dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra Norrlandsgatan 38 A E Inför kommande renoveringar I slutet av november bjöd vi in dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Södra långgatan 21 A Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m². Tillträde tidigast

Län Kalmar Gatuadress Södra långgatan 21 A Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m². Tillträde tidigast Län Kalmar Gatuadress Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område " Oskarshamn/ Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Vi trivs med läget, perfekt att man kan gå ner till centrum

Läs mer

Viktig information från styrelsen

Viktig information från styrelsen Viktig information från styrelsen Informationsmöte Styrelsen ordnar 12 februari kl. 19.00 ett informationsmöte för föreningens boende med Johan Bengtsson från Balco och Carita Schönbaum från HSB Sydost

Läs mer

NY EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HILLTORP SÖDRA 1

NY EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HILLTORP SÖDRA 1 NY EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HILLTORP SÖDRA 1 1. Allmänna förutsättningar 2. Beskrivning av fastigheten 3. Försäkring 4. Taxeringsvärde 5. Förvärvskostnader 6. Finansieringsplan 7. Beräkning

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Skönstaholm

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Skönstaholm Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Skönstaholm Tid: Tisdag 2 juni 2015, kl 18.30 Plats: Skönstaholmsskolans matsal Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordningen

Läs mer

Nu är det dags för vår gemensamma höststädning av innergårdarna.

Nu är det dags för vår gemensamma höststädning av innergårdarna. Nu är det dags för vår gemensamma höststädning av innergårdarna. Vi träffs söndag den 30 oktober, kl 11.00 på innergården. Där finns krattor, sopsäckar och allt vad vi behöver för att städa våra gårdar.

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen.

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen. Malmö 2009-12-01 Till medlemmarna i Brf. Krabban Härmed kommer kallelsen till extra föreningsstämma den 8:e december. Det som mötet huvudsakligen kretsar kring är huruvida vi ska byta eller måla om/reparera

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

SICKLA STRAND NO. 1719. Revidering av EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SICKLA STRAND NO. 1719 NACKA KOMMUN

SICKLA STRAND NO. 1719. Revidering av EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SICKLA STRAND NO. 1719 NACKA KOMMUN SICKLA STRAND NO. 1719 Revidering av EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SICKLA STRAND NO. 1719 NACKA KOMMUN 1 Revidering av EKONOMISK PLAN för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SICKLA STRAND NO. 1719 NACKA

Läs mer

INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD

INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD Vi har nedan samlat viktig information som du som medlem bör känna till i samband med renovering och ombyggnad. Ta del av information innan du påbörjar arbetena.

Läs mer

Kollegiegatan 3B. Län Skåne Gatuadress Kollegiegatan 3B Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Kollegiegatan 3B. Län Skåne Gatuadress Kollegiegatan 3B Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning En sammanslagen tvåa och trea. Två utbyggda inglasade balkonger

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar.

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. BRF Fjällnäset Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. Öppet hus kommer hållas i lokalen på Högklintavägen 20 onsdag

Läs mer

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen Introduktion På förekommen anledning och för att undvika problem och störningar vid större ombyggnation och/eller

Läs mer

Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN

Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN Bakgrund till varför vi bygger om Regnbågen Regnbågen (eller kvarteret Harven 2-4) byggdes under miljonprogramtiden, 1965-1967 vilket innebär att husen

Läs mer

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga 1. Varför rustar ni upp husen? Husen är byggda på 60-talet och är i stort behov av stambyte och upprustning. Elinstallationerna uppfyller

Läs mer

Loka Brunn. 153 lägenheter i hjärtat av Stockholm

Loka Brunn. 153 lägenheter i hjärtat av Stockholm Loka Brunn. 153 lägenheter i hjärtat av Stockholm Tradition i ständig utveckling. sedan början av seklet, det förra, har vår verksamhet byggt på samma värderingar och kärnvärden. Det har tvingat oss att

Läs mer

Motion a. Hej. Det är tråkigt att behöva jaga folk som parkerar på ens privata plats. Mvh Rickard Sleipnergatan 20

Motion a. Hej. Det är tråkigt att behöva jaga folk som parkerar på ens privata plats. Mvh Rickard Sleipnergatan 20 Motion a From: hugin-styrelse@googlegroups.com on behalf of Rickard Bengtsson To: hugin-styrelse@googlegroups.com Subject: [Hugin-styrelse] motion - märk upp parkeringsplatserna Date: den 19 februari 2011

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4 Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014 Innehåll. 1. Objekt 2 2. Syfte och omfattning 3 3. Underlag 3 4. Tidigare renoveringar 4 5. Kortfattad byggnadsbeskrivning 4 6. Underhållsbehov och avsättning

Läs mer

Boende enkät Söderby 2:14 hösten 2011

Boende enkät Söderby 2:14 hösten 2011 Boende enkät Söderby 2:14 hösten 211 Bakgrund Den 28 december 21 förvärvades fastigheten av Akelius Fastigheter och Brf Söderby 2:14 blev verklighet. Föreningen hade vi förvärvet 9 hyresrätter och 179

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN Du bor i en av Sundbybergs äldsta bostadsföreningar. Den bildades redan 1920 och fungerar fortfarande som en ekonomisk förening, det vill säga vi bestämmer själva

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 150110 På föreningens hemsida

Läs mer

Kungsberget - Verandan

Kungsberget - Verandan Kungsberget - Verandan Pris fr: 1 149 000 kr Avgift fr: 1 400 kr/mån inkl. Värme,VVS o El Typ: Lägenhet Rum: 3 4 rum + kök och bastu Bäddar: 6-8st Boarea: 52 eller 77 kvm Byggår: 2011 6 Bädds lägenheter

Läs mer

Cykelparkering 27A flyttas så att den står på vänster sida om entrén framför 27A.

Cykelparkering 27A flyttas så att den står på vänster sida om entrén framför 27A. Bilaga 2 Punkt 20 i kallelsen, Motioner På grund av miljöskäl har motionerna skrivits av. För att läsa motionerna i sin helhet finns de tillgängliga på bostadsrättsföreningen hemsida (www.brf-flyttfageln.se)

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2017 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

VAD HÄNDER VID EN UPPRUSTNING?

VAD HÄNDER VID EN UPPRUSTNING? VAD HÄNDER VID EN UPPRUSTNING? 1 UPPRUSTNING PÅ GÅNG I DITT BOSTADSOMRÅDE Din hyresvärd planerar att genomföra en upprustning i ditt hus. En upprustning är en omfattande renovering av fastighetens lägenheter

Läs mer

Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439

Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439 2009,10,06 Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439 Postadress: Tomtebogatan 26 A, 113 38 STOCKHOLM Om fastigheten Fastighetsbeteckning: Smältan 12, med tre trappuppgångar: Tomtebogatan

Läs mer

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Fastställd av styrelsen 2014-01-22 2(8) Välkommen till Brf Morkullan! Brf Morkullan ligger mitt i centrala Malmö och har en lång historia. Husen

Läs mer

Styrelsens proposition till stämman rörande hantering av ärenden avseende sammanläggning och tilläggsavtal

Styrelsens proposition till stämman rörande hantering av ärenden avseende sammanläggning och tilläggsavtal 2014-03-10 Styrelsens proposition till stämman rörande hantering av ärenden avseende sammanläggning och tilläggsavtal I Bostadsrättsföreningen Måttbandet i Stockholm har det förekommit frågor kring ombyggnationer

Läs mer

BRF Blekinge. Motioner till föreningsstämman

BRF Blekinge. Motioner till föreningsstämman 1 (12) Motioner till föreningsstämman Det har kommit in totalt 10 motioner till föreningsstämman och på inrådan av SBC har vi valt att dela ut samtliga motioner och styrelsens svar på dessa innan stämman.

Läs mer

Hej, här kommer en motion från mig till stämman.//vänliga hälsningar Susanne Sundling lägenhetnr 529

Hej, här kommer en motion från mig till stämman.//vänliga hälsningar Susanne Sundling lägenhetnr 529 Från: Susanne Sundling Skickat: torsdag den 30 januari 2014 15:47 Till: styrelse@brffredhall.se Ämne: Motion till stämman Hej, här kommer en motion från mig till stämman.//vänliga

Läs mer

Släggan 10 Peder Holmsgatan 3 och 5, Ronneby

Släggan 10 Peder Holmsgatan 3 och 5, Ronneby Peder Holmsgatan 3 och 5, Ronneby Med ett centralt läge i Ronneby, men ändå på en lugn gata ligger detta omsorgsboende som i dagsläget hyrs ut till kommunen genom blockavtal. Huset är nyligen helrenoverat

Läs mer

Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år!

Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år! Till Bostadsrättsinnehavarna BRF Duetten Skogås den 7 december 2010 Hej! Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år! Vi kommer att under denna månad att passera

Läs mer

MOTION OM ATT STYRELSEN SKA FÅ TILLÅTELSE ATT TITTA PÅ MÖJLIGHETEN ATT BYGGA OM RÅVIND TILL BOYTA

MOTION OM ATT STYRELSEN SKA FÅ TILLÅTELSE ATT TITTA PÅ MÖJLIGHETEN ATT BYGGA OM RÅVIND TILL BOYTA MOTION OM ATT STYRELSEN SKA FÅ TILLÅTELSE ATT TITTA PÅ MÖJLIGHETEN ATT BYGGA OM RÅVIND TILL BOYTA BAKGRUND OCH INFORMATION Några av oss som bor högst upp i föreningen har gått tillsammans till en vindsgrupp

Läs mer

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd Brf lomma läge Bofakta 6,2 takhöjd Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017

Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017 Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017 Borttagande av fast avgift för gemensam el Jag har i skrivelse till styrelsen i samband med att dess förslag 2016 till kostnader för förbrukning vid gemensam el

Läs mer

INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN 2015-09- 02

INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN 2015-09- 02 INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN 2015-09- 02 INLEDNING Följande dokument är framtaget av balkonggruppen i Brf. Slottsskogen och syftar

Läs mer

Informationsbroschyr

Informationsbroschyr Informationsbroschyr Medlemmar BRF Bostadsrättsföreningen Kungsklippan 7-9 Beslutad av föreningen styrelse 2016-10-11 Informationsbroschyr BRF Kungsklippan 7-9 v1.0 beslutad 1(6) Om det här dokumentet

Läs mer

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas.

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas. 1 Föreningens webbplats http://www.gbghus45.se Hej! Hoppas ni alla har njutit av den fina sommaren. Nu ser vi fram emot en fin höst. Tillsammans med Riksbyggen är ambitionen alltid att göra vårt bästa

Läs mer

Vilka kan bo kvar på Pennygången efter renoveringen? Rapport från Nätverket Pennygångens framtid

Vilka kan bo kvar på Pennygången efter renoveringen? Rapport från Nätverket Pennygångens framtid Vilka kan bo kvar på Pennygången efter renoveringen? Rapport från Nätverket Pennygångens framtid s. 1 Inledning Under våren 2012 har många hyresgäster på Pennygången i olika sammanhang uttryckt stor oro

Läs mer

EKONOMISK PLAN. FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TIO 769627-8071, Box 22117, 702 04 Örebro

EKONOMISK PLAN. FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TIO 769627-8071, Box 22117, 702 04 Örebro EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TIO 769627-8071, Box 22117, 702 04 Örebro Ekonomiska plan har upprättats med följande huvudrubriker: 1. Allmänna förutsättningar 2. Beskrivning av fastigheten

Läs mer

Fredriksbergsgatan 2. 4 300 kr/månad Gatuadress Fredriksbergsgatan 2

Fredriksbergsgatan 2. 4 300 kr/månad Gatuadress Fredriksbergsgatan 2 Utgångspris 1 495 000 kr Avgift 4 300 kr/månad Gatuadress Kommun Malmö Storlek 3 rum och kök / 80 m² Område Slussen/Rörsjöparken Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Rymlig sekelskifteslägenhet med

Läs mer

Boendeenkät Allmänt Vad tycker du om servicen från föreningen?

Boendeenkät Allmänt Vad tycker du om servicen från föreningen? Boendeenkät 2016 Det här är en sammanfattning av svaren på boendeenkäten som genomfördes i början av 2016. Totalt svarade ungefär en femtedel av de som bor i föreningen på enkäten, så det kan vara svårt

Läs mer

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Kontaktperson: Sven-Olof Nilsson, ordf Organisationsnummer: 716418-0635 1. Hus Allmänt 1.1 Byggår 1985/1986 1.2 Föreningens adress: Brf Ekeby i Ekerö,

Läs mer

BRF TIMOTEJEN

BRF TIMOTEJEN BRF TIMOTEJEN 2011-03-14 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En bostadsrättsförening (brf) är en ekonomisk förening en sorts bostadsföretag med syfte att upplåta lägenheter med bostadsrätt, på obestämd tid.

Läs mer

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp 2014-11-12 HSB Brf Bergshamra Agenda Bakgrund Nuläge varför behöver vi göra något? Styrelsens ställningstagande och förslag till åtgärder Kostnader

Läs mer

Sicklingsvägen 9, 2tr

Sicklingsvägen 9, 2tr Län Stockholm Gatuadress Kommun Stockholm Storlek 3 rum (2 sovrum) / 68 m² Område Gubbängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Gubbängens finaste 3:a? Lägenheten är i absolut toppskick! Lugnt

Läs mer

INFÖR FÖRENINGSSTÄMMAN 2017

INFÖR FÖRENINGSSTÄMMAN 2017 HSB Brf Björklången 2017-04-09 INFÖR FÖRENINGSSTÄMMAN 2017 Stämmohandlingar Så snart handlingarna till stämman är färdigställda kommer de att läggas upp på vår hemsida www.bjorklangen.se. Önskar du handlingarna

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Motioner till årsstämma 14 juni år 2012

Motioner till årsstämma 14 juni år 2012 Motioner till årsstämma 14 juni år 2012 Styrelsen har mottagit 8 stycken motioner inom utsatt tid. Motion nr 5 och 6 kommer från olika medlemmar och innefattar samma förslag. Motion nr 1 (Margot Lönnback,

Läs mer

Bygga ut och Renovera

Bygga ut och Renovera Bygga ut och Renovera Läs igen detta innan ni tänker börja Bostadsrättsinnehavaren har, enligt Bostadsrättslagen och föreningens stadgar, ansvar för att lägenheten hålls i ett bra skick. Detta brukar uttryckas

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Linnégatan 14, 2tr

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Linnégatan 14, 2tr Län Västmanland Gatuadress Kommun Västerås Storlek 3 rum (2 sovrum) / 98 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Centralt läge, moderniserat men med bevarad äldre charm. Egen gavel

Läs mer

Årsredovisning Brf Imatra

Årsredovisning Brf Imatra Årsredovisning 2015 Brf Imatra Att bo i en bostadsrättsförening - Vad innebär det? I Brf Imatra bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsagviften

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMAN. i Brf. Solstrålen Röstlängden fastställdes" till 23 rösterberättigade varav en fullmakt.

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMAN. i Brf. Solstrålen Röstlängden fastställdes till 23 rösterberättigade varav en fullmakt. PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMAN i Brf. Solstrålen 2017-05-29 l. Stämmans öppnande Bo Måbrink förklarade stämman öppnad. 2. Godkännande av dagordningen Stämman godkände dagordningen 3. Val av ordförande

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

Den gömda skattebomben

Den gömda skattebomben Den gömda skattebomben En rapport om hur dubbelbeskattningen av bostadsrätter slår mot hushållen i Stockholm Fastighetsägarna Stockholm Alströmergatan 14 Box 12871, 112 98 Stockholm Tel 08-617 75 00 Fax

Läs mer

Välkommen till Brf Killingen 34

Välkommen till Brf Killingen 34 Välkommen till Brf Killingen 34 Vårt hus, byggt 1936, är ett klassiskt funkishus ritat av arkitekt Sture Frölén och uppfört av byggherre NW Carlsson. Sture Frölén blev känd för sina elegant utformade bostadshus

Läs mer

Om föreningen Lund, Svar Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer

Om föreningen Lund, Svar Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer Allmänt Föreningens namn? Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer 745000-1370 Är föreningen en äkta eller oäkta förening? Om den är oäkta, varför? Finns det några planer på att den ska bli

Läs mer

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Representativ GAVELLÄGENHET, 130 m 2, 5 R+K våning I på Torggatan 21

Representativ GAVELLÄGENHET, 130 m 2, 5 R+K våning I på Torggatan 21 Representativ GAVELLÄGENHET, 130 m 2, 5 R+K våning I på Torggatan 21 Presentation Representativ och rymlig bostadsvåning i centrum av Mariehamn. Gavellägenheten som ligger på våning I har två öppna spisar,

Läs mer

1. Allmänna regler för ombyggnad av lägenhet i Brf Gillet nr 9

1. Allmänna regler för ombyggnad av lägenhet i Brf Gillet nr 9 1. Allmänna regler för ombyggnad av lägenhet i Brf Gillet nr 9 Det kan vara både trevligt och ibland även nödvändigt att bygga om den egna lägenheten, öppna en vägg eller dela av ett av de större rummen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar Information till medlemmar Innehållsförteckning Sida Kontaktuppgifter till styrelsen... 3 Teknisk förvaltning... 4 Ekonomisk förvaltning... 4 Andrahandsuthyrning... 4 Renoveringar och ombyggnationer...

Läs mer

Hyresgästsamråd. Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001. Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10

Hyresgästsamråd. Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001. Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10 Fastighetsutveckling Distrikt Söderort Hyresgästsamråd Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001 Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10 Närvarande Anita Sundh Hyresgäst

Läs mer

Protokoll för årsstämma i Bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12

Protokoll för årsstämma i Bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12 Tidpunkt: 16 april 2013, kl. 19:00. Närvarande: Se Bilaga 1 Närvarolista. 1. Årsmötet öppnades. 2. Dagordningen godkändes. 3. Leif Andersson valdes till stämmans ordförande. 4. Ordföranden utsåg Magnus

Läs mer

Bo på Alnarp - ett levande campus

Bo på Alnarp - ett levande campus Bo på Alnarp - ett levande campus Bostadsansvarig har hand om 220 boende inom Campus Alnarp samt i Lommas och Burlövs kommuner. Bostadskö Man kan ställa sig i bostadskö från den 15 april samma år som man

Läs mer

Minnesanteckningar från bomöte

Minnesanteckningar från bomöte 2018-10-14 Minnesanteckningar från bomöte Vi är otroligt glada över att ni var så många som kom för att lyssna och ställa frågor. Uppskattningsvis var ni runt 400 hyresgäster som kom för att träffa oss.

Läs mer

Enkät strandnära områden i Koviksudde och Skeviksstrand. Inledning och bakgrund

Enkät strandnära områden i Koviksudde och Skeviksstrand. Inledning och bakgrund Inledning och bakgrund Stora Kovik vägförening innehar och förvaltar områdets vägar och den mark som vägföreningens medlemmar äger tillsammans. En del av denna mark sträcker sig längs områdets strandlinje

Läs mer

Ansökan om ombyggnation/ändring av bostadsrätt

Ansökan om ombyggnation/ändring av bostadsrätt Ansökan om ombyggnation/ändring av bostadsrätt När behövs tillstånd från Restate för en ombyggnation/ändring? Generellt gäller att samtliga större ändringar och renoveringar i lägenheten kräver tillstånd

Läs mer