Detaljplan för kv. Chile 2 m.fl.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för kv. Chile 2 m.fl."

Transkript

1 KS Dnr Samrådsredogörelse för Detaljplan för kv. Chile 2 m.fl. Ulricehamns stad, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se BESÖKSADRESS Bogesundsgatan 22 POSTADRESS Ulricehamn WEBB ulricehamn.se FACEBOOK facebook.com/ulricehamnskommun

2 Innehåll Hur samrådet har genomförts... 3 Statliga verk och myndigheter... 3 Kommunala nämnder, styrelser m.fl... 3 Övriga... 3 Sammanfattning och förslag till ändringar... 4 Statliga verk och myndigheter Länsstyrelsen Trafikverket Lantmäteriet... 5 Kommunala nämnder, styrelser m.fl Ulricehamns Energi... 6 Övriga TeliaSonera Skanova Access AB Hökerum Bygg AB Majblommans Fastigheter AB (7)

3 Hur samrådet har genomförts Detaljplan för Kv. Chile 2 m.fl. Bibliotek har varit ute på samråd enligt 5 kap 20 plan- och bygglagen (PBL 2010:900) under tiden 20 mars -17 april Handlingar och underrättelse har sänts till berörda sakägare, kommunala och statliga myndigheter och organ, samt varit utställda på stadshuset, biblioteket i Ulricehamn och på kommunens hemsida Under samrådstiden har 7 skrivelser inkommit till kommunen. Yttrandena sammanfattas och kommenteras. Handlingarna skickas till Kommunstyrelsen i Ulricehamn för granskning. Statliga verk och myndigheter 1. Länsstyrelsen 2. Trafikverket 3. Lantmäteriet Kommunala nämnder, styrelser m.fl. 4. Ulricehamns Energi AB Övriga 5. TeliaSonera Skanova Access AB 6. Hökerum Bygg AB 7. Majblommans Fastigheter AB 3 (7)

4 Sammanfattning och förslag till ändringar Statliga verk och myndigheter 1. Länsstyrelsen Länsstyrelsen anser att en del kompletteringar angående kulturmiljöfrågor behöver göras. Kommentar: Länsstyrelsen har så sent som 2006 ansett att det inte var nödvändigt med några arkeologiska insatser vid en exploatering omfattande ungefär samma yta som den nu aktuella. Det bör därför inte vara nödvändigt med någon arkeologisk förundersökning under detaljplanearbetet (Eivind Claesson, Antikvarie, Kulturmiljöenheten, Länsstyrelsen Västra Götalands län) Likaså på grund av närheten till Åsunden måste planförslaget hantera frågor som berör klimatförändringar, dvs., 100-års flöde och eventuella översvämningsrisker. Kommentar: Planområdet berörs inte av den riskkartering som gjorts av SMHI 2000, rapport nr 12, för översvämning av Ätran och Åsunden. Vattenstånd på +166 meter över havet kan förekomma i Åsunden vid högsta flöde. Detaljplanen säkerställer en lägsta golvnivå i huvudbyggnad på +167,2 meter över nollplanet för att ha en säkerhetsmarginal. Planområdet angörs med bil från en högre liggande nivå + 167,9 och gångvägar från entréer ska ligga på +167,4. Miljökvalitetsnormer för vatten Planförslaget behöver redogöra för eventuell påverkan på miljökvalitetsnormerna (MKN) på grundvattenförekomsten (med beteckning SE ) Det med avseende på avlopp och dagvatten från planområdet. Eventuell påverkan på sjön Åsunden som är regionalt särskilt värdefullt vatten med god ekologisk status (fastställd 2009). Kommunen bör notera att eventuella vägtrummor utgör vattenverksamheter som ska anmälas till länsstyrelsen. Kommentar: Följande vattenförekomst finns i närheten av planområdet: Vattenförekomst Blidsberg Ulricehamn (grundvatten) (SE ). Statusen 2009 är god kemisk grundvattenstatus och god kvantitativ status. Kvalitetskravet till 2015 är god kemisk grundvattenstatus och god kvantitativ status. Genomförandet av planen bedöms inte heller komma att påverka statusen för vattenförekomsten. Länsstyrelsen anser att planförslaget utgör ett allmänt intresse och vill därför föreslå kommunen att överväga att övergå till normalt planförfarande. Kommentar: Noteras. Planen hanteras med normalt planförfarande. 4 (7)

5 Den geotekniska underlag som nämns i planbeskrivning kan anses vara föråldrad med tanke på att nya riktlinjer tillkommit sedan Därför anser Länsstyrelsen att underlaget behöver aktualiseras. Kommentar: En ny geoteknisk undersökning har tagits fram och biläggs planbeskrivningen. Vidare anser Länsstyrelsen i enlighet med Trafikverkets yttrande ( ) att planförslaget bör nämna att området eventuellt kan beröra en av de framtida sträckningarna av den tänkta Götalandsbanan. Kommentar: Noteras 2. Trafikverket Götalandsbanan Planområdet ligger inom område som studerats för sträckning av Götalandsbanan. För sträckan Linköping-Borås finns förstudie framtagen där ett område avgränsats för eventuell fortsatt planering i järnvägsutredning, I den nationella planen för transportsystem finns dock inga medel avsatta för fortsatt planering av Götalandsbanan och utredningsarbetet är nu vilande. Det avgränsade området för Götalandsbanan är stort och i nuläget vet vi inte var inom området som eventuell bana kommer att dras. Då området ligger nära en tänkbar sträckning, är det ändå viktigt att beakta banan i planeringen. Kommentar: Noteras 3. Lantmäteriet Fastighetsförteckningen är från vilket innebär att den kan vara inaktuell idag p.g.a. ägarbyten. Vid en översiktlig kontroll har dock inga sådana skett. Redovisning av konsekvenserna med avseende på bl.a. huvudmanskap, allmänhets tillträde, kommande fastighetsbildning, utförande och deltagande i gemensamhetsanläggningar, förvaltning, ersättningsfrågor, kostnader och byggande saknas i detaljplan. Vid tredimensionell fastighetsbildning måste en fastighet vara huvudfastighet som sedan urholkas av 3D-fastigheter. Tvångsvis upplåtelse av ledningsrätt kan endast ske inom u-område. Gemensamhetsanläggningar g1 och g2 kan ersätta med x-områden. X-områdena kommer att vara tillgängliga för allmän trafik och inte endast för fastigheterna inom kvarteret. I fastighetsförteckningen redovisas en ledningsrätt för transformatorstation, , i sydöstra hörnet av Chile 2. Denna ledningsrätt motsvaras i planen inte av något u- område. Om detta beror på att transformatorn är borttagen bör också ledningsrätten tas bort. Om däremot transformatorn står kvar bör planen kompletteras med ett u-område för denna. 5 (7)

6 Kommentar: Beaktas Kommunala nämnder, styrelser m.fl. 4. Ulricehamns Energi Gällande teknisk försörjning är det inte bara spillvatten som behöver flyttas utan även vatten och dagvattenledningar. Vid byggnation ska grundläggningssätt beaktas då u-området utmed Strandgatan innehåller vattenledning i större dimension som skulle kunna orsaka sättningsskador på fastighet vid läckage. Vid teknisk försörjning står det ny bebyggelse ska anslutas men bör stå kan anslutas till utbyggt etc. då man inte kan tvingas på alla nyttigheter. Elnät station ska bytas till rätt benämning transformatorstation. Vid upprättande av avtal bör man ta med ang. flytt/omläggning av ledningar. Kommentar: Beaktas Övriga 5. TeliaSonera Skanova Access AB Inget att erinra 6. Hökerum Bygg AB Vår fastighet Södra Amerika 12 ligger tydligen på mark som inte tillhör oss. Jag tror att befintlig plan tillåter detta men att lantmäteri ej är gjort. Kommentar: Noteras. Plankarta justeras. 7. Majblommans Fastigheter AB (Nuvarande fastighetsägare är Hökerum Bygg AB) I planbeskrivningen står att Majblommans fastigheter hyr p-platser av ICA vilket är felaktigt. Det är inte ett hyresrättsligt förhållande och Majblommans Fastigheter AB via fastigheten Södra Amerika 13 äger rätten till 41 av parkeringsplatserna på parkeringsdäcket (enligt stadsplanen som antogs 1986). Kommentar: Noteras Däcket har 67 parkeringsplatser och inte 57 som nämns i planförslaget, 4 av dessa är idag uthyrda till en fiskbil. Utifrån samrådsritningar kommer 10 platser att tas i anspråk av den anslutningsgång som är ritad längs den norra fasaden. En minskning av antal platser som att Biblioteket potentiellt kommer att försörjas av parkeringar från det övre däcket (ICA:s huvudsakliga entré är idag på markplan) kommer innebära att tillgången till de platser vi har rätt till begränsas. Vi kan sålunda inte acceptera sådana förändringar utan att kompensera med nya godtagbara p-platser. Parkeringsytan här är att ses som mycket viktig för den handel som bedrivs i Majblommans lokaler på Södra Amerika 13 och längs övriga Storgatan. Ändrade förhållanden kommer i stor utsträckning påverka kundernas möjlighet att nyttja de platser vi har rätt till, det vore i detta sammanhang viktigt att veta var biblioteket kommer ha sin huvudentré. 6 (7)

7 Kommentar: Vid en kontrollräkning (den 5 maj 2014), fick vi veta att 5 p-platser intill fiskbilen (under taket) missades vid tidigare beräkning. Rätt antal p-platser är 62 och enligt planförslaget, kommer 12 av p-platser tas bort. Därmed, 50 p-platser kommer att vara tillgängliga efter genomförandet av detaljplanen för både biblioteket och Team Sportia. Antal p-platser på taket kommer att vara mer än 41 (efter genomförandet), därför är inte kompensation med nya godtagbara p-platser av betydelse. Biblioteket kommer att ha två entré, precis där ICA har sina entré idag. Fiskbilen kommer att flyttas till markplanen och som en följd kommer kunder till fiskbilen att parkera på markplanen till skillnaden från nu. Planen tillåter ett parkeringsdäck på markplanen i två våningar som kommer att vara tillgängligt för alla verksamheter inom planområdet och de som ligger på Storgatan. Samtidigt kommer ICA att minska sin butiksyta i samband med planarbetet vilken innebär mindre biltrafik och fler lediga p-platser. Sebastian Olofsson Samhällsbyggnadschef Miljö- och samhällsbyggnad Saba Khosh Khooee Planarkitekt Samhällsutvecklingsenheten Miljö- och samhällsbyggnad 7 (7)

Samrådsredogörelse för

Samrådsredogörelse för 2017-10-17 2015/00554 Samrådsredogörelse för Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet. Adjunkten 7 i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer

Kalkstenen 2. Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för del av Borgmästarehagen, inom fastigheten. Tillägg till genomförandebeskrivning

Kalkstenen 2. Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för del av Borgmästarehagen, inom fastigheten. Tillägg till genomförandebeskrivning Detaljplaneändring för del av Borgmästarehagen, inom fastigheten Foto: MSB, 2016 Kalkstenen 2 Tillägg till genomförandebeskrivning Ulricehamns stad, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Standardplanförfarande

Läs mer

Holmared 1: Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för detaljplan Holmared 1:24 och 1:25.

Holmared 1: Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för detaljplan Holmared 1:24 och 1:25. Detaljplaneändring för detaljplan Holmared 1:24 och 1:25. Holmared 1:25 i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Standardförfarande enl. 5 kap 7 PBL, med möjlighet till begränsat förfarande enl. 5 kap

Läs mer

Läraren 11. Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för del av stadsplan för område vid Skarpås i Ulricehamn.

Läraren 11. Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för del av stadsplan för område vid Skarpås i Ulricehamn. Detaljplaneändring för del av stadsplan för område vid Skarpås i Ulricehamn. Berörd fastighet: Läraren 11 i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Standardförfarande enl. 5 kap 7 PBL Diarienummer: 2016/00501

Läs mer

Holmared 1:25. Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för detaljplan Holmared 1:24 och 1:25. i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län

Holmared 1:25. Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för detaljplan Holmared 1:24 och 1:25. i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Detaljplaneändring för detaljplan Holmared 1:24 och 1:25. Holmared 1:25 i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Standardförfarande enl. 5 kap 7 PBL, med möjlighet till begränsat förfarande enl. 5 kap

Läs mer

Samrådsredogörelse detaljplan för

Samrådsredogörelse detaljplan för 2015/182 (2012.0429) 2018-08-03 Samrådsredogörelse detaljplan för Bogesund 1:40 m.fl. Handelsträdgården i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Upphävande av del av Detaljplan för del av Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2013-12-02 till 2014-01-12

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VADSTENA 4:132 OCH 4:133 M.FL.

DETALJPLAN FÖR VADSTENA 4:132 OCH 4:133 M.FL. DETALJPLAN FÖR VADSTENA 4:132 OCH 4:133 M.FL. VID KALKHAGSVÄGEN I VADSTENA SAMRÅDSREDOGÖRELSE samrådstid 5 31 oktober 2016 Samrådsredogörelse 2017-06-13 PoB 2015-51 INNEHÅLL Orientering... 3 Genomförande

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av BOGESUND 1:92 m fl Ulricehamns stad Ulricehamns kommun Västra Götalands län Upprättad den 21 mars 2002 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING 02-04-08 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Samrådsredogörelse för

Samrådsredogörelse för 2018-05-03 2016/644 Samrådsredogörelse för Planprogram för Bronäs, Marknadsplatsen och entré Ulricehamn i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59

Läs mer

Granskningsutlåtande för Bogesund 1:40 m.fl. Handelsträdgården

Granskningsutlåtande för Bogesund 1:40 m.fl. Handelsträdgården 2018-11-19 2015/182 (2012.0429) Granskningsutlåtande för Bogesund 1:40 m.fl. Handelsträdgården i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572

Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572 2019-06-19 Diarienr: S-2018-1202 Stadsarkitektkontoret Kjell Jansson Planarkitekt GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572 PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl.

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Dnr: 0559 /13 2017-04-19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Stenungsunds kommun Västra Götalands län Detaljplanens syfte och huvuddrag Syftet med detaljplanen

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Sida 1 av 7 Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Bakgrund och syfte Fastighetsägaren för Anrås 44:1, i Stora Höga, Stenungsunds kommun, har inkommit

Läs mer

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 16 augusti 2005 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling Datum 2013-10-14 1 (7) Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2019-02-19 Dnr SBN 2018/488 Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samrådet och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

VIST 10:2 industriområde etapp 3

VIST 10:2 industriområde etapp 3 Detaljplaneändring för del av: VIST 10:2 industriområde etapp 3 i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Standard planförfarande enl. 5 kap 7 PBL, med möjlighet till begränsat förfarande enl. 5 kap 18

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 ) Datum 2017-04-19 1 (5) Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne

Läs mer

Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet:

Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet: Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet: Adjunkten 7 i Ulricehamns Stad, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Standard planförfarande enl. 5 kap 7 PBL, med möjlighet

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING 03-06-16

ANTAGANDEHANDLING 03-06-16 Detaljplan för del av Ving 10:48 m fl Skolan Upprättad den 23 april 2003 ANTAGANDEHANDLING 03-06-16 ANTAGANDEHANDLING 2003-04-23 2 Detaljplan för del av VING 10:48 m fl Skolan PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/ SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer KS 2011/1753 20161101 Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD ADRESS Stadshuset, 442 81 Kungälv TELEFON 030323 80 00 vx FAX 030323 91 67

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

Kalkstenen Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för del av Borgmästarehagen, inom fastigheten

Kalkstenen Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för del av Borgmästarehagen, inom fastigheten Detaljplaneändring för del av Borgmästarehagen, inom fastigheten Foto: MSB, 2016 Kalkstenen 2 Tillägg till genomförandebeskrivning Ulricehamns stad, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Standardplanförfarande

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING 2016-06-07 Diarienummer PL-2015-22 DP 212 Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun Standardförfarande GRANSKNINGSUTLÅTANDE granskningsutlåtande inkomna

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

Detaljplan för DISAVÄGEN, del av Odenslunda s:1 i Upplands Väsby kommun

Detaljplan för DISAVÄGEN, del av Odenslunda s:1 i Upplands Väsby kommun Granskningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2016-01-22 Fredrik Drotte 08-590 970 00 Dnr Fax 08-590 733 37 BN/2015:385 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för DISAVÄGEN, del av Odenslunda s:1

Läs mer

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län Granskningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2016-01-22 Fredrik Drotte 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2015:386 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Datum 2017-08-30 Diarienummer 2017-000326 1(8) Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Postadress: 447 80 Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 45 Vx: 0322-60 06 00 Fax: 0322-60 09 60 Org.nr: 212000-1454

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

Detaljplan för Skruven 2 och del av Hjälmaryd 2:1 i Tranås stad Upprättad i juni 2014 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen

Detaljplan för Skruven 2 och del av Hjälmaryd 2:1 i Tranås stad Upprättad i juni 2014 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Datum Vår bet 2014-06-23 Dnr 2014-39 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN - Samråd Härmed översändes handlingar för: Detaljplan för Skruven 2 och del av Hjälmaryd 2:1 i Tranås stad Upprättad i juni

Läs mer

1.1 Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras om nedanstående

1.1 Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras om nedanstående 1(5) Detaljplan för delar av Fagersand 1:2 m.fl. Gullspångs kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Ett förslag till detaljplan upprättades i juni 2013. Planärendet handlades med s.k. normalt planförfarande och

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planläggningen är att ändra gällande planbestämmelser för området, från

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Datum 2019-08-05 Dnr Samrådsredogörelse PL 2016/22 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 184 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget. Detaljplaneförslaget

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter:

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter: 1 Antagandehandling 2014-05-05 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2014-03-26

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Förlängning av Wallenqvistgatan Dnr 2015/750

Förlängning av Wallenqvistgatan Dnr 2015/750 Sammanträdesprotokoll Ordförandeberedningen 2016-01-28 Sida 1 av 1 Förlängning av Wallenqvistgatan Dnr 2015/750 Sammanfattning Den nya gatudelen blir en förlängning av Wallenqvistgatan. Avsikten är att

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län 1(7) Samhällsbyggnadsnämnden Bygg- och miljöavdelningen Timothy Levin Timothy.Levin@alvkarleby.se 070-160 63 38 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

Till: Berörda fastighetsägare samt Länsstyrelsens planenhet Lantmäterimyndigheten

Till: Berörda fastighetsägare samt Länsstyrelsens planenhet Lantmäterimyndigheten 1 (2) SAMRÅD 2015-03-24 Dnr MSN 2014/106-214 Till: Berörda fastighetsägare samt Länsstyrelsens planenhet Lantmäterimyndigheten För kännedom till: Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Natur- och trafiknämnden

Läs mer

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget.

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget. 1 (4) Dnr PLAN.2013.13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skyttegillet 3:10 m fl., Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Planhandlingar har varit utställda för samråd under tiden 25 mars-15 april. Underrättelsen

Läs mer

Detaljplan för Rönnen 19

Detaljplan för Rönnen 19 Detaljplan för Rönnen 19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2019-05-28 Dnr. 2017-216 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden utan synpunkter... 4 Trafikverket 2019-04-26...

Läs mer

Antagandehandling. Ändring av detaljplan för kvarteret Lejonet. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/546

Antagandehandling. Ändring av detaljplan för kvarteret Lejonet. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/546 101 Antagandehandling Ändring av detaljplan för kvarteret Lejonet Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/546 Innehåll Planbeskrivning 3 Syfte och huvuddrag 3 Läge, storlek och markägoförhållanden 3 Förenlighet

Läs mer

Adjunkten Miljö och samhällsbyggnad Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm.

Adjunkten Miljö och samhällsbyggnad Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet: Adjunkten 7 i Ulricehamns Stad, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Standard planförfarande enl. 5 kap 7 PBl Diarienummer:

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Samhällsbyggnadsförvaltningen Mars 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt 2012KSM0812 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Del av Bollmora

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE Granskningshandling 2015-12-01 Dnr: 2014-0331 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Här redovisas yttranden inkomna under samrådstiden. DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Handlingar och underrättelse har sänts till kommunala och statliga myndigheter och organ. Berörda sakägare har erhållit underrättelse.

Handlingar och underrättelse har sänts till kommunala och statliga myndigheter och organ. Berörda sakägare har erhållit underrättelse. Detaljplan för 2000-12-01 Gällstad 1:132 m fl, Alberts väg Gällstads samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län SÄRSKILT UTLÅTANDE Detaljplan för Gällstad 1:132 m fl, Alberts väg har varit föremål

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

PLANBESKRIVNING Diarienummer S Plan nr 452

PLANBESKRIVNING Diarienummer S Plan nr 452 LAGA KRAFT 2018-05-18 PLANBESKRIVNING Diarienummer S-2017-1005 Plan nr 452 ANTAGANDEHANDLING 2018-05-18 Ändring av detaljplan genom tillägg till detaljplan, upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning 1 (9) Samrådsbeslut, SBU, 2015-06-25 Antagande, KS, 2015-12-0 Laga kraft, 2016-01-0 Detaljplan för Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Rättvik Rättviks kommun Plan- och genomförandebeskrivning Plannr. B 325

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Datum 2017-10-13 Dnr SBN 2015/166 Detaljplan för Orion 1, Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på i stadshuset under perioden 13 september och 4 oktober 2017. Kungörelse

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd Datum Vår bet 2014-09-05 Dnr 2014-77 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN - Samråd Härmed översändes handlingar för: Tillägg till DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) Upprättad

Läs mer

0486K-M3. Köpmannen 1 och 7, Mariefred Strängnäs Kommun. Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(8) -upphävande av tomtindelning

0486K-M3. Köpmannen 1 och 7, Mariefred Strängnäs Kommun. Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(8) -upphävande av tomtindelning Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(8) Erika Svensson 2018-09-14 Rev Datum DNR: SBN/2018:334 Planarkitekt Planbeskrivning Tillägg till detaljplan 0486K-M3 -upphävande av tomtindelning Tillhörande

Läs mer