Protokoll från styrelsemöte 10 oktober 2016.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från styrelsemöte 10 oktober 2016."

Transkript

1 Protokoll från styrelsemöte 10 oktober Närvarande: Ordinarie ledamöter: Gerd Nielsen, Klas Wennerberg, Björn Rosspher, Inger Nilsson, Erika von Buxhoeveden, Åke Persson, Ola Pagels och Kristina Rubèr. Adjungerande ledamöter: Birgitta Steneld, Anders Bromée, Bengt Johansson. 98 Inledning. Ola Pagels hälsade alla välkomna till kvällens styrelsemöte uppe på Hoby GIF-s klubblokal. 99 Välkommen vår nye präst Gunnar Åkesson. Gunnar informerade att han var kommen från Kalmar. Kyrkan och kyrkans roll är att hjälpa till vid olika kriser. Jobbat som jourhavande präst alla sina år. Ansvarat för denna sak med ett antal personer. Intresserad av idrott främst fotboll och ishockey. Men även arkeologi och historia. Naturligt att man hittar sina samarbetspartner. Inger ställer frågan: hur blir det att tillhöra Ronneby pastorat. Gunnar svarar: Jag har min arbetsplats i Bräkne-Hoby. Ni är välkomna dit. Vid dop m.m sköts allt från Ronneby. Björn berättar: Vi här i Bräkne-Hoby startade Byn på nätet. Sedan blev det natur Bräkneån. Cykelåkning Bräknetrampen. Cykelturistveckan år Byafesten startades i en arbetsgrupp detta år. Vi är 14 olika föreningar. Vi driver ett arbetsmarknadslag. Vi brinner för vår hembygd. Projekt har ringar på vattnet. Mycket av våra idéer Få mervärde i detta. Kyrkan är viktig i allt. Det sista stora är integrationsprojektet. Ola: Vi heter BIS. Vi sporrar varandra. Alla närvarande presenterar sig för Gunnar. Frågor: Hur kan vi samarbeta med kyrkan? Erika: Tidigare gjort Jakt som kultur allt som hänger ihop med jakten. Avslutades med en liten Hubertusmässa i kyrkan. Bengt Johansson: Byafesten Musik i sommarkväll ev. klockan Gunnar : Viktigt att samarbeta vid arrangemang. 100 Val av ordförande för styrelsemötet. Till detta valdes Björn Rosspher vilken tackade för förtroendet. 101 Val av justeringsman. Till att justera kvällens protokoll valdes Birgitta Steneld. 102 Fastställande av dagordning och eventuellt tillkommande frågor. Dagordningen godkändes.

2 103 Godkännande av föregående protokoll. Protokollet från den 15 augusti godkändes med komplettering av Beslut av 91 och 92 från detta protokoll. 104 Kassarapport, huvudföreningen och projektet Attraktiv Landsbygd. Gerd informerade att alla fått hemsänt de ekonomiska redovisningarna. Se bilagor. Gerd redogjorde för huvudföreningen och projektet Attraktiv landsbygd Kan vi godkänna dessa rapporter frågar ordföranden. Ja, säger styrelseledamöterna. ( Ola infogar att Ronneby kommun säger att vår förening är en allians. Då kan vi inte få några bidrag från kommunen.) 105 Kassarapport Bräknetrampen och Bräkne Byafest. Gerd redogjorde för Bräknetrampen. Inte så mycket som har hänt. Bengt Johansson redogjorde för Byafesten. Nästa Byafest 26/ Kan vi godkänna dessa rapporter frågar ordföranden. Ja, säger styrelseledamöterna. ( Bengt infogade att Byafesten nästa år har 5- årsjubileum. Vi arbetar detta år men vill ha in nya medarbetare som är ansvariga. Nya förslag meddela Bengt. Lite mer i Svenmanska parken mer lokala förmågor och underhållning. Staffan Håkansson är konferencier. Björn tillägger att vid nästa styrelsemöte finns det en punkt om detta. Ingegerd meddelat att Bräknetrampen blir den 20 maj Åke Persson infogar att Möte med Våren är den 13 maj och 108 Ordförandena information och turerna kring Tallet. Hänt mycket sista månaden. Vi har fått följa dessa människor hjälpt till med boende och arbete (Iman på Lanthallen och Jihad i Karlskrona.) Anställt Jenny Ryberg. Sökt pengar till ett projekt år 2017 genom Ronneby kommun. Vi fortsätter trots upphörandet av asylboendet på Tallet men ändrar fokus till arbete med asylsökande på hela Ronneby kommuns landsbygd men utgår från kulturhuset i Bräkne-Hoby Ronneby kommun blir projektägare men det kommer att bedrivas från Bräkne-Hoby. Bygd i Samverkan har skaffat sig goda kunskaper i integrationsarbete genom en kompetent personal och duktiga volontärer. Av denna anledning vill Ronneby kommun fortsätta samarbetet med Bygd i Samverkan. Blekingeleden Bygd i Samverkan har ett arbetslag med arbetsnamnet Attraktiv Landsbygd Syftet med arbetslaget har varit att genom skötselåtgärder i naturen skapa aattraktiva entréer och omgivningar till Ronneby kommuns samhällen. Exempel är infoplatsen vi E22 med vacker klippt gräsmatta, byns infart från ST1 macken med genomsikt till kyrkan m.m. Arbetslaget har också skött alla de naturplatser Bygd i Samverkan har iordningställt.

3 Landbygds-TV finns i Lanthallen. Flyttat den två gånger. Jag har ringt runt till olika intressenter och då visade det sig att många var intresserade. Viktigt att landsbygden har en egen marknadsföringskanal för att synas och att utveckla denna. Snittingfallet Bygd i Samverkan har för några år sedan med projektmedel byggt en trappa för att göra fallet tillgängligt för besökande. Bygd i Samverkan vill nu att man gör promenadslingor i samband med att ny fiskväg anläggs vid Snittingfallet för att besökaren ska kunna se hur fisken går upp genom den nya fiskvägen och uppleva den dramatiska naturen på bägge sidor ån. Genom detta skapas också möjligheter till rekreation. Bygd i Samverkan vill också att möjligheten att dra cykelleden ner till Järnavik genom Snitting utreds och påbörjas i samband med anläggandet av ny fiskväg vid Snitting. Bengt: Turistbyrån har varit stängd senaste sommar. Backaryds turistbyrå har alltid varit obemannad men kunnat hållas öppen. Ola: Riktigt turistboden varit stängd senaste sommaren. Bygd i Samverkan klargjorde i våras att man ansvarat för och bemannat turistboden i över fem år, men inte kunde klara detta för innevarande år. Denna information lämnades till Företagarföreningen och besöksnäringen. Ola: Eldsjälen Jan-Erik Ronneback har dock tagit på sig ansvaret för skötseln. Vår tanke är att i framtiden ha en obemannad turistinformation inne i Lanthallen. Turistbroschyrer skall finnas där. Annars är det Bygd i Samverkans intention att ha bemannad turistinformation på Kulturhuset. Anders: Tekniska nämnden i Ronneby har anställt nyanlända flyktingar med uppehållstillstånd Inget är bestämt för 2017 men Bygd i Samverkan bör undersöka om någon i så fall kan placeras hos Bygd i Samverkan om det blir aktuellt med anställningar även för nästa år. Skall vi ha någon hustomte kanske vi kan hitta någon där. Björn: På vilken nivå. Ta kontakt med Magnus Graad. Ola: Vi måste utvecklas. Göra Svenmanska parken till en besökspark. Vi kan inte göra detta med våra ideella krafter. Låter bra det Anders tar upp. Björn: Yrka på att få hjälp med Svenmanska parken och våra grönytor. 107 Rapportering från respektive arbetsgrupp och ansvarsområde. Kulturprisgruppen: Kulturpriset skall vara klart i kvartal tre för förslag. Har ni någon eller några informera skriftligt till Björn eller Cecilia. I dagsläget finns två förslag. Nästa arbetsmöte redovisa. Sista styrelsemötet veta vem eller vilka som får priset. Klas: Det heter Bräknebygdens Kulturpris. Vilken är definitionen vad som behövs för att få detta pris? Det finns duktiga medarbetare i Eringsboda, Hallabro, Belganet, Backaryd och Öljehult Björn: Från kusten upp till Kronobergs gräns Om man finns i detta geografiska område. Var börjar och slutar Bräknebygden? Vi diskuterar detta i gruppen. Samordnings och verksamhetsgruppen: Har inte haft något möte när tiden inte har räckt till.

4 Svenmanska parken och Kulturhuset : Inger informerade att de föreslår att det står en skylt med Kulturhuset på huset. Det skall finnas vägvisare till huset. Erika: Vi har förberett detta. Bara att fylla i papperen. Ingegerd har ritat ett förslag på skylt. Ola: Låt ett förslag ligga klart om en månad. Detta är en högprioriterad fråga. Björn: Skylten ingår i skrivelsen för det kommande hyresavtalet för Kulturhuset. Ola: Parken och Kulturhuset skall vara en enhet. Måste se helheten. Ett möte i denna grupp inom 14 dagar. Hyresavtalet Vi måste själva ta tag i detta om inte kommunen hör av sig. Brandtrappa mm mm. Mycket bra att gruppen har lyft upp ovanstående förslag. Björn: Skrivelsen Roland läste upp på förra månadsmötet. Nu bör vi ta tag i detta. Varit ute i tidningarna vill ha som en besökspark. Mycket bra jobbat. Bräknetrampen och webbsidan: Protokollen skall publiceras på webbsidan. Sekreteraren skickar protokollen till Ingegerd. Bräkne Byafest : Bengt Johansson sade att det var klart så här långt. Nästa Byafest den 26/ Hoby GIF : Anders informerade om den planerade allaktivitetsparken. Är i full gång. Vi skall se till att vi får så mycket som möjligt för våra pengar. Har ca 4 miljoner kronor. Inte säkert att vi börjar bygga i år. Allt ska bli rätt. Tommy Håkansson projektledare. Eventuellt färdig 6/ Arbetar med en layout. Näringsfrågor för Bräknebygden: Bo Nilsson som ej var närvarande ansvarar för denna grupp. Kulturgruppen och samhällsutveckling: Erika : Kulturgruppen har haft ett möte och träffas nästa gång 12/10. Avslutat en utställning och nästa vernissage är den 15/10. Foto Janet Joelsson och Andreas Bakteman med drivved bruksföremål. För övrigt planerar för fullt nästa års utställningar och kommer snart med en komplett lista. Vi är glada om ni kan komma med förslag på utställare. BIS-utställningen har haft två möten. Vi samlar in material och idéer till utställningen. Nästa möte 3/11 klockan på Kulturhuset. Integrationsprojektet : Erika: Stora förändringar eftersom Tallet skall stängas. Jenny Ryberg fungerar strålande i sitt arbete som samordnare. Vi har hittat boende för flera familjer som har fått uppehållstillstånd. Flera är kallade till Migrationsverket för intervju. Alla är olyckliga över förflyttning som kan vara var som helst i Sverige på ett MIG-ägt boende. Särskilt barnen är oroliga och ledsna. Familjen som har två handikappade barn har fått hjälp med att komma in på rehabilitering och skola för handikappade barn. Två har fått praktik. Svenskan haltar alla deppar. Ola: Vi har själva funderat på våra aktiviteter. Mer fokus på att lära känna enskilda familjer komma dem nära. Vill arbeta mer individuellt. Erika: Vi måste arbeta på ett annat sätt än vi har planerat. Orkar de ta emot kontakt.? Anders: Ska ha fått information 5/12-15/12 vart de skall flytta. De är bland de sista. Björn: Vi får följa utvecklingen. Erika: Vi kan göra mycket med alla våra kontakter. Hembygdsverksamhet: Klas: En engelsk professor vill se Runamo. Behövs skyltar för att

5 hitta dit. Blekingeposten har haft ett helsidesuppslag om Runamo. Tidningen är intresserad om vad som händer på landsbygden. En nejlikeplantering längs museet planeras av Åke Persson. 1) Sista årsmötet beslutades ett möte för att göra en paragrafändring. Alla styrelseledamöter skall ha rösträtt på årsmötet. 2) Behövs en ny vit mittlinje vid ST1- infarten. Den togs bort när man gjorde cykelbanan. En trafikverksfråga. ( Kolla med Johan Wolgast.) 3) Fågelbadet i koppar på stubben vid ingången till parken. Hur är det förankrat? Frågan bör bevakas. Kontrollera med Roland hur det är förankrat. 4) Kungastenen har skrubbats så man ser vad där står. 5) Lamineringen av skyltarna vid våra platser bör ses över. Musik ungdomsfrågor: Sofia Janninge. Fortsätter att utveckla. Natursköna platser i Norra Bräkne-Hoby : Ola: Ove och Johnny har tidigare inventerat skyltar, lampor, vägräcken mm som blivit skadade i byn. En byvaktmästare behövs. Reparationsåtgärder från centrala myndigheter tar för lång tid. Johnny vill gärna göra detta. 109 Behandling av förslag som uppkommit under respektive styrelsemedlems ansvarsområde. Behandlades i punkterna 107 och Övriga frågor. 1. Bräkne-Hoby Norra samhällsförening Pubafton den 12/ Hoby GIF-s årsfest den 12/11 i Bygdegården. 3. Söndagen den 16/10 på Hembygdsmuseet föreläsning av Jane Betts. 111 Tid och plats för nästa möte. Nästa styrelsemöte blir måndagen den 7 november klockan på Kulturhuset Bjudit in landsbygdutvecklaren Ebon Kaisajunti och kommer att bjuda in Jenny Ryberg Avslutning. Ordföranden Björn tackade alla för ett bra möte. Han tackade också för att han fått sitta ordförande för mötet. Tack Gunnar för att du satt kvar hela mötet. Vi som var närvarande tackade Anders för fika med tilltugg Kristina Rubèr Birgitta Steneld Sekreterare Justerare Björn Rosspher Ordförande

Protokoll från styrelsemöte 3 maj 2016.

Protokoll från styrelsemöte 3 maj 2016. Protokoll från styrelsemöte 3 maj 2016. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Gerd Nielsen, Erika von Buxhoeveden, Klas Wennerberg, Cecilia Broad, Bo Nilsson, Björn Rosspher, Johnny Magnusson, Birgitta Steneld,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 20 mars 2017.

Protokoll från styrelsemöte 20 mars 2017. Protokoll från styrelsemöte 20 mars 2017. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Gerd Nielsen, Cecilia Broad Klas Wennerberg,, Inger Nilsson, Erika von Buxhoeveden, Ingegerd Lindén, Johnny Magnusson, Ninni Norberg,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 24 april 2017.

Protokoll från styrelsemöte 24 april 2017. Protokoll från styrelsemöte 24 april 2017. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Gerd Nielsen, Cecilia Broad Klas Wennerberg,, Kristina Wolgast, Erika von Buxhoeveden, Ingegerd Lindén, Johnny Magnusson, Ninni

Läs mer

Årsmötesprotokoll 4 april 2016

Årsmötesprotokoll 4 april 2016 Årsmötesprotokoll 4 april 2016 1 Upprop och fastställande av röstlängd. Ola hälsade alla välkomna till kvällens 17-e årsmöte i konferenslokalen Lagårn hos turistföretagare Åke Karlsson i Svalemåla. En

Läs mer

Bygd i Samverkan önskar alla i Bräknebygden och i hela Ronneby kommun och övriga kontakter God fortsättning och ett Gott Nytt år 2016.

Bygd i Samverkan önskar alla i Bräknebygden och i hela Ronneby kommun och övriga kontakter God fortsättning och ett Gott Nytt år 2016. Bygd i Samverkan önskar alla i Bräknebygden och i hela Ronneby kommun och övriga kontakter God fortsättning och ett Gott Nytt år 2016. Speciellt vill vi tacka alla som arbetat ideellt och lagt ner massor

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd I Samverkan ideella förening

Verksamhetsberättelse 2011 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd I Samverkan ideella förening Verksamhetsberättelse 2011 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd I Samverkan ideella förening Årets stora händelse i föreningen Bygd i Samverkan var när föreningen i Varberg tog emot stafettpinnen" som innebar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2017 för föreningen Bräkne-Hoby - Bygd i Samverkan - ideella förening

Verksamhetsberättelse för år 2017 för föreningen Bräkne-Hoby - Bygd i Samverkan - ideella förening Verksamhetsberättelse för år 2017 för föreningen Bräkne-Hoby - Bygd i Samverkan - ideella förening Årets stora händelse i föreningen Bygd i Samverkan var Utställningen och foldern om Bygd i Samverkan från

Läs mer

Följ med på tåget mot framtiden

Följ med på tåget mot framtiden Följ med på tåget mot framtiden En resa genom åren med Bygd i Samverkan Utställning i Bräknebygdens Kulturhus och Ronneby Stadshus 2017 Foldern du håller i handen är helt enkelt en miniversion av de planscher

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Sekreterare Sekreterarens uppgift är att skriva protokoll vid styrelsemöten. Ett protokoll är anteckningar från ett möte och visar vilka beslut som tagits. Protokollet påminner

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd i Samverkan ideella förening

Verksamhetsberättelse 2013 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd i Samverkan ideella förening Verksamhetsberättelse 2013 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd i Samverkan ideella förening Årets stora händelse i föreningen Bygd i Samverkan var genomförandet av Cykelturistveckan den 28 juli 2 augusti med

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sammanträde nr 3 Hotell Ett, Oskarshamn 19 mars 2015, klockan 13.00-14.30 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Hmida Benatallah Dan Nilsson Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 6 Fastställande av styrdokument Deltagande vid SABO:s förtroendemannakonferens 5-6 december 2018

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Hjälp till styrelser i Equmenia 11 Ordförande Ordföranderollen är en viktig post i styrelsen. I de flesta föreningar är det årsmötet som väljer ordförande. Här kan du se en bild

Läs mer

Uthammar Udds Samfällighetsförening

Uthammar Udds Samfällighetsförening Uthammar Udds Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie årsstämma lördagen den 9 juli 2016 kl 10.00 i Smedjan Uthammar. Närvarande enligt deltagarlista (bilaga 1) 1 Ordförande Karl-Åge Skansberg

Läs mer

Bärby Hage egnahemsförening

Bärby Hage egnahemsförening Bärby Hage egnahemsförening Årsmötesprotokoll 2009-03-31 1 Årsmötet öppnas Ordförande Anders Lindblad hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 2 Årsmötets behöriga utlysande Det konstateras, att

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Målsättningar - modellkartan Skärgårdskarta sjökort turistkarta Karlshamn/ Blekinge Att främja friluftsliv i natur- och kulturmiljö i en skärgård av riksintresse. Att förbättra tillgängligheten både till

Läs mer

Konstituerande styrelsemöte. Datum: 15 mars Tid: 18:05 19:05. SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund. Närvarande: Conny Olsson ordförande

Konstituerande styrelsemöte. Datum: 15 mars Tid: 18:05 19:05. SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund. Närvarande: Conny Olsson ordförande STYRELSEN PROTOKOLL Konstituerande styrelsemöte Datum: 15 mars 2016 Tid: 18:05 19:05 Plats: SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund Närvarande: Conny Olsson ordförande Marko Dimovski Emmy B Lindskog Lars-Erik

Läs mer

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr.

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 5. Extra årsmöte Beslutades att ett extra årsmöte om revisionsrapporten hålls söndagen den 24 mars 13.00 14.00 i föreningslokalen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 6. Kansliet stängt måndagar tills vidare Bengt

Läs mer

Årsmöte. Lördagen den 23 februari 2013 klockan I Sunna båtklubbs klubblokal.

Årsmöte. Lördagen den 23 februari 2013 klockan I Sunna båtklubbs klubblokal. Årsmöte Lördagen den 23 februari 2013 klockan 1400 I Sunna båtklubbs klubblokal. 1 Ordförande Bengt-Göran Koffed öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna. 2 Den föreslagna dagordningen godkändes

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat. Neurologiskt Handikappades NHR MotalaNadstena Riksförbund Protokoll fort vid NHR MotalaNadstena ÅRSMÖTE Ort: 59: an, Gamla Stan, Motala Datum: 2011-02 -13 Klockan: 15.00-17.30 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Bojen, Lysingsbadet, Västervik 29 mars 2017, klockan 10.00 11.00 Sammanträde nr 3 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand

Läs mer

Protokoll från öppet styrelsemöte

Protokoll från öppet styrelsemöte Protokoll från öppet styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Onsdagen den 6 februari 2008 Plats: Bräkne-Hoby Folkets Hus kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Webbmaster: Revisorer:

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-01-09 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte När: 7 februari 2016, klockan 19:00 Plats: Telefonmöte Närvande: Cattlin Marques, Ordförande Jenny Andersson- Mård, sekreterare Mona Fagerbrink, ledamot Suhandan Killic, suppleant

Läs mer

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum. Nils-Magnus Angantyr, t f verkställande direktör

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum. Nils-Magnus Angantyr, t f verkställande direktör 2015-11-13 1(5) Plats och tid Beslutare Astrid Lindgrens Näs, Vimmerby 2015-11-13 kl. 10.00-14.00 Kristina Alsér, ordförande Eric Sjöström Ingrid Jonasson Blank Micael Glennfalk Peter Högberg Övriga deltagare

Läs mer

PROTOKOLL Fört vid årsstämma med Länsbygderådet Blekinge den 11 april 2017 Plats: Kulturcentrum, Ronneby

PROTOKOLL Fört vid årsstämma med Länsbygderådet Blekinge den 11 april 2017 Plats: Kulturcentrum, Ronneby PROTOKOLL Fört vid årsstämma med Länsbygderådet Blekinge den 11 april 2017 Plats: Kulturcentrum, Ronneby Årsstämman inleds med ett kulturevenemang. Ukkeorkestern, bestående av fyra duktiga ukulelespelare

Läs mer

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande PROTOKOLL 2013-03-05 Adelöv Framtidsgrupp Datum 2013-03-05 Tid 19.00 Plats Närvarande Adjungerad Adelövs skola Ingemar Karlsson Kjell Persson Uno Ljungberg Eva Engström Kristina Karlsson Gunilla Jansson

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem Föreningen SPF Seniorerna Västra Kind. Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem 2016-02-10. 1 Mötet öppnades och ordförande hälsade välkommen. 2 Parentation hölls över 5 medlemmar

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 9 januari 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson,

Läs mer

Lennart E Johansson (s) Ersättare. Anders Härdelin (m) Ulla Svensson (kd) 1(8) Sammanträdesprotokoll Valnämnden

Lennart E Johansson (s) Ersättare. Anders Härdelin (m) Ulla Svensson (kd) 1(8) Sammanträdesprotokoll Valnämnden Sammanträdesprotokoll 1(8) 2010-03-04 Valnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-14.20 ande Monika Lindqvist (s) Christina Yngvesson (s) Birgitta Nilsson (c) Lennart E Johansson

Läs mer

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes PROTOKOLL fört vid Årsmöte med Företagarna i Norrhult/Klavreström Torsdagen den 27mars 2014. Närvarande Företag: Dina Försäkringar, Norrhults Taxi, RosdalaButiken, Gästhamnsguiden, Noma Industri AB, Nordic

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-05-08 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

På Bräknecykel i Sveriges Trädgård

På Bräknecykel i Sveriges Trädgård På Bräknecykel i Sveriges Trädgård Bygd i Samverkans slutrapport av projekt 2011-2014 Projektledarnas summering Vi projektledare vill härmed överlämna slutrapporten för projektet På Bräknecykel i Sveriges

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat. Länsbygderådet Protokoll Medlemsmöte Länsbygderådet i Kalmarlän 2010-11-29 Plats: Forum Oskarshamn 1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

Läs mer

N A V. industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst

N A V. industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst Protokoll nr tre (3) 2011 fört vid styrelsemöte med NAV Plats: Göteborgs Remfabrik Tid: 2011-10-13 kl. 10.00-15.00 Närvarande: Ingvar Axelsson Einar Brodin Chris Centerwall Thomas Gruvesäter Per Hållén

Läs mer

Möte i Halasjö Hembygdsgård. EXTRA ÅRSMÖTE HALASJÖBYGDENS ÄLG OCH KRONVILTSKÖTSELOMRÅDE

Möte i Halasjö Hembygdsgård. EXTRA ÅRSMÖTE HALASJÖBYGDENS ÄLG OCH KRONVILTSKÖTSELOMRÅDE 2015-09-28 Möte i Halasjö Hembygdsgård. EXTRA ÅRSMÖTE HALASJÖBYGDENS ÄLG OCH KRONVILTSKÖTSELOMRÅDE Dagordning 1. Val av ordförande och sekreterare för mötet samt val av två personer att jämte ordföranden

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

1. Mötet öppnas Jörgen Almquist hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

1. Mötet öppnas Jörgen Almquist hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Håk fiber ekonomisk förening 2017-06-18 Möte nr 31 Plats Årsstämma Hedens bystuga Tid Klockan 10.00 12.00. 1. Mötet öppnas Jörgen Almquist hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Val av ordförande

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Revisorer: Rauno Lakso,

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30 Närvarande: Frånvarande: Styrelse: Övriga: Bengt Sjöstedt ordf Staffan Marmelin 22 Hussein Darwiche

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sammanträde nr 5 Prosten, Bryggaren, Västervik 28 maj 2015, klockan 15.00 17.00 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 19 juni 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016 216 216 Dagordning vid årsstämma den 23/3 217 1 Stämmans öppnande 2 Stämmans behöriga utlysande 3 Godkännande av dagordning 4 Val av ordförande för stämman 5 Val av sekreterare för stämman 6 Val av justerare

Läs mer

FÅNGA VINDEN RONNEBY KOMMUN. Slutrapport av Leader+ Blekinge. Foto: Ingegerd Lindén

FÅNGA VINDEN RONNEBY KOMMUN. Slutrapport av Leader+ Blekinge. Foto: Ingegerd Lindén FÅNGA VINDEN Slutrapport av Leader+ Blekinge Foto: Ingegerd Lindén Vi har nu arbetat med Leader+ i Blekinge i sex år och nuvarande programperiod håller på att avslutas. Nu riggar vi seglen inför nästa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Konferensbuss från Göteborg till Västervik 30 november 2016, klockan 14.00 15.30 Sammanträde nr 8 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson Annkatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Dagordning för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Chapmangården Klockan: 13.30 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående mötes

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Rauno Lakso, Petra Lakso, Laila

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte

Protokoll från Styrelsemöte Protokoll från Styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 13 januari 2008 Plats: Laila Myhr Hyndekullavägen 56 Kallinge kl. 14:30 Närvarande: Ledamöter: Ulf Nelsén, Laila Myhr, Lars-Ove Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Bryggaren, Västervik 3 november 2016, klockan 14.00 16.30 Sammanträde nr 7 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand Andreas

Läs mer

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6)

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) 1 Stämmans öppnande Ordförande Lennart Eriksson hälsade välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 Röstlängd Röstlängd upprättades. Närvarande var 30 fastigheter. Se

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Närvarande: Birgitta Eklöf, Stig Ewaldson, Sven-Åke Hansson, Anita Lindfors, Marianne

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Torsdagen den 5 augusti 2004 Plats: Galtsjön i Ronneby, kl 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Irene Nilsson, Christina Henriksson, Gerry Kjellsson och Oddvar

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen Protokoll fört vid årsmötet 2008 för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet Tid: 2008-06-15 kl. 10.00-11.45 Plats: Norra Havsängens hamn Tomtägarföreningen 1 Ordförande förklarar

Läs mer

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 3 april 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström,

Läs mer

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet.

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet. Årsmöte med Svenska IFYE-klubben den 4 oktober 2015 Närvarande: Ett 35-tal medlemmar Plats: Everdal, Växjö 1 Årsmötets öppnande Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-06-14 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 1 mars 2015 med Dacke Scoutdistrikt

för styrelsemöte söndagen den 1 mars 2015 med Dacke Scoutdistrikt Dagordning för styrelsemöte söndagen den 1 mars 2015 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Sporthallen, Bräkne-Hoby Klockan: 10.00. 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående

Läs mer

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Sid 1 Plats: Galtsjöns Wärdshus, Ronneby Tid: 24 oktober 2011, kl.1000-1200, 1300-1500 Närvarande: Inez Arbrahamzon, ordförande

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Miklagårds samfällighet år 2017

Kallelse till årsmöte i Miklagårds samfällighet år 2017 Kallelse till årsmöte i Miklagårds samfällighet år 2017 Tid: Den 7 maj 2017, klockan 13.00 Plats: Öppna förskolans lokaler på Holmgårdsvägen 4 Som vanligt är det dessförinnan städdag mellan klockan 09.00

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

Noteringar affärsföreningen ordinarie Styrelsemöte 1, samt konstituerande möte den 21 mars 2016.

Noteringar affärsföreningen ordinarie Styrelsemöte 1, samt konstituerande möte den 21 mars 2016. Noteringar affärsföreningen ordinarie Styrelsemöte 1, samt konstituerande möte den 21 mars 2016. Närvarande: "Urban Johansson", "Jan-Anders Andresson", "Gunnar

Läs mer

Länsbygderådet Blekinge Protokoll

Länsbygderådet Blekinge Protokoll Länsbygderådet Blekinge Protokoll Art: Årsstämma för Länsbygderådet Tid: Tisdagen den 21 april 2009 Plats: Kreativum, Karlshamn Öppning Ordföranden Bengt Grönblad inleder Länsbygderådets årsstämma med

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 24 september 2015.

Sammanträdesprotokoll nr fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 24 september 2015. Sida 1 av 5 Sammanträdesprotokoll nr 5 2015 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 24 september 2015. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Jesper Rehn, 1:e vice ordf. tom punkt 9. Christer

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 2 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Söndagen den 16 mars 2014 Plats: Golfklubben, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Per Lindqvist,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Tisdagen den 1 mars 2005 Plats: Hos vice sekreterare Ås-Marie Johnsson i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Oddvar

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2007-09-03

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2007-09-03 Fördelning: Handläggare Liza Stolt 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2007-09-03 Styrelsen, revisorerna, samtliga sektionsledare NÄRVARANDE Peder Johansson Ingvar Wihlborg Bill Svensson Sune Pettersson

Läs mer

3 Val av ordförande och sekreterare för årsmötet Till ordförande för mötet väljs Roland Nilsson och till sekreterare väljs Eva Uggla.

3 Val av ordförande och sekreterare för årsmötet Till ordförande för mötet väljs Roland Nilsson och till sekreterare väljs Eva Uggla. 1(2) www.sydostgis.se Protokoll från föreningen Sydost-GIS årsmöte 2011-03-02 1 Inledning Föreningens ordförande Roland Nilsson hälsar mötesdeltagarna välkomna till föreningens årsmöte på Linnéuniversitetet

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem Ärende 1. Mötets öppnande. Frågan om mötet utlysning. Mötet öppnades. Mötet hade utlysts enligt stadgarna. Dagordningen delades ut till deltagarna. 2. Val av ordförande för mötet. Till ordförande för mötet

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Dagordning 160420: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Plats: Hos Johanna H, Studentvägen

Läs mer

Styrelsemöte 5 för den ideella föreningen Spelens hus den 1/ kl 18:30 på Nobelvägen 145A, Malmö.

Styrelsemöte 5 för den ideella föreningen Spelens hus den 1/ kl 18:30 på Nobelvägen 145A, Malmö. Protokoll Styrelsemöte 5 för den ideella föreningen Spelens hus den 1/11 2016 kl 18:30 på Nobelvägen 145A, Malmö. Närvarande med rösträtt: Thomas Björk, Niklas Killander, Alexandra Hjortswang, Oskar Sjövall,

Läs mer

Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm.

Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Stockholm 2015-05-20 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 3/15 Tid och plats Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på s kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Roland

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE Tid: Onsdagen den 24 augusti 2010 kl. 19.00 Plats: Heimdal, Ekeby-Almby - Örebro Närvarande: Lars-Inge Carlsson, ordförare Jan Hörman Rolf Elsrud Pontus Norlin Lars Henriksson Karl-Gustaf Larsson Ulf Andersson

Läs mer

Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka Jussi.

Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka Jussi. Ärende: Styrelsemöte Datum: 2018-06-11 Plats: Arena Jernvallen Tid: 18:15 Närvarande: Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

Styrelsemöte. Datum: 8 oktober Tid: SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund. Närvarande: Conny Olsson ordförande.

Styrelsemöte. Datum: 8 oktober Tid: SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund. Närvarande: Conny Olsson ordförande. STYRELSEN PROTOKOLL Styrelsemöte Datum: 8 oktober 2015 Tid: 18.00 19.10 Plats: SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund Närvarande: Conny Olsson ordförande Marko Dimovski Emmy B Lindskog Lars-Erik Nilsson Jeanette

Läs mer

TJUREDA STYRELSEPROTOKOLL nr 0707 HEMBYGDSFÖRENING 2007-10-16

TJUREDA STYRELSEPROTOKOLL nr 0707 HEMBYGDSFÖRENING 2007-10-16 Tid 2007-10-16 kl. 18.00-20.30 Plats Sjövillan, Åby Närvarande Gunnar Johansson ordförande Bo Josefson kassör Viola Josefson Helen Gunnarsson sekreterare Karl-Ove Gustafsson Lennart Johansson Per Karlsson

Läs mer

3 Val av ordförande för stämman Beslut att välja Hans-Erik Lindeblad till ordförande för stämman.

3 Val av ordförande för stämman Beslut att välja Hans-Erik Lindeblad till ordförande för stämman. Protokoll fört vid föreningsstämman med Ankarsmeden/Låssmedens Samfällighetsförening söndagen den 24 mars 2013 klockan 18.00 i Högalids Folkhögskolans matsal. 1 Mötets öppnande och upprop Ordförande Hans-Erik

Läs mer

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-08-30 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15.

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-08-30 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15. 2005-08-30 1 Plats och tid Beslutande Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15.00 Styrelseledamöterna Berit Karlsson, ordförande Kurt Gustavsson Mayvor Lundberg

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

PROTOKOLL (5)

PROTOKOLL (5) PROTOKOLL 180419 1(5) Ärende: Styrelsemöte Datum: 2018-04-09 Tid: 13:30-16:30 Plats: Hansonrummet, Stadshuset, Plan 5 Närvarande: Andreas Gleisner Carita Gruvesäter Per Gertow Karin Jacobsson Mauritzson

Läs mer

Protokoll av styrelsemo te Furuby Sockenlag

Protokoll av styrelsemo te Furuby Sockenlag Protokoll av styrelsemo te Furuby Sockenlag 2018-11-15 Tid och plats: 18.30 Furuby Församlingshem Närvarande: Gudrun Holmberg, Gisela Soprani, Birgitta Estberg, Klas Bronvall, Rickard Olbrant, Björn Nilsson

Läs mer

KYRKOFULLMÄKTIGE KF Simrishamn Närvaro enligt protokollsbilaga KF 2016:6 Kl 18-20

KYRKOFULLMÄKTIGE KF Simrishamn Närvaro enligt protokollsbilaga KF 2016:6 Kl 18-20 11 Sammanträdets Ordförande Peter Burman hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. öppnande 12 Upprop Upprop förrättas och det konstateras att 16 tjänstgörande ledamöter är Röstlängd närvarande.

Läs mer

Protokoll Övre Norra Bilsportförbundet

Protokoll Övre Norra Bilsportförbundet Protokoll Övre Norra Bilsportförbundet 894001-7083 Protokoll: Konstituerande styrelsemöte nr 1/18 Datum: den 17/2-18 Tid: 1520 Plats: Fysiskt möte, Älvsbyn Närvarande: Per-Åke Nilsson Benny Karlberg Lars

Läs mer

Protokoll nr / Gunnar Holmberg tillf. Kassör Stellan Mattila sekreterare Bengt-Olof Tallroth Martin Johnsson.

Protokoll nr / Gunnar Holmberg tillf. Kassör Stellan Mattila sekreterare Bengt-Olof Tallroth Martin Johnsson. Protokoll nr 5 2012/13 2013-01-28 Protokoll fört vid styrelsemöte ( telefon ) 2013-01-28 NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Suppleanter FRÅNVARANDE Ordinarie ledamöter ADJUNGERAD Stig Sjunnesson ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Bryggaren, Västervik 21 april 2016, klockan 9.00 11.30 Sammanträde nr 4 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand Andreas

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från styrelsemöte fredagen den 21 februari 2014 Mötet ägde rum i Konsthallen, Borgmästaregatan 17 i Karlskrona klockan 10-14.30. Närvarande: Landstinget

Läs mer

Dyröns IF Årsmöte 2015

Dyröns IF Årsmöte 2015 Dyröns IF Årsmöte 2015 Tid och plats 2015-02- 28 kl 14.00, Dyröns IF samlingslokal. Närvarande Ann- Gerd Grahm Ordförande Suzanne Friis Sekreterare Maj- Britt Aronsson Christer Eliasson Eric Gustafsson

Läs mer

Styrelsemöte 24/ i Umeå

Styrelsemöte 24/ i Umeå Styrelsemöte 24/1 2010 i Umeå Närvarande: Kenneth Ericsson, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Janet Robertsson, Magnus Sandberg, Johannes Sandström 1. Mötets öppnande Ordförande Kenneth Ericsson öppnar mötet

Läs mer

Söndag 30 oktober, kl Idrottens Hus Stockholm. Yvonne Mattsson Lena Johnsson Johnny Pettersson Lars Henriksson Peter Hoxell Stig Thybelius

Söndag 30 oktober, kl Idrottens Hus Stockholm. Yvonne Mattsson Lena Johnsson Johnny Pettersson Lars Henriksson Peter Hoxell Stig Thybelius Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 7/05 Tid och Plats Söndag 30 oktober, kl 09.00 Idrottens Hus Stockholm Närvarande ledamöter Åke Hansson, förbundsordförande Yvonne Mattsson Lena Johnsson Johnny

Läs mer