Bygd i Samverkan önskar alla i Bräknebygden och i hela Ronneby kommun och övriga kontakter God fortsättning och ett Gott Nytt år 2016.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bygd i Samverkan önskar alla i Bräknebygden och i hela Ronneby kommun och övriga kontakter God fortsättning och ett Gott Nytt år 2016."

Transkript

1 Bygd i Samverkan önskar alla i Bräknebygden och i hela Ronneby kommun och övriga kontakter God fortsättning och ett Gott Nytt år Speciellt vill vi tacka alla som arbetat ideellt och lagt ner massor av timmar för att skapa positiva saker i vår bygd. Vi vill också tacka personalen i vårt arbetsmarknadslag och alla våra medlemsföreningar samt Ronneby kommun och dess personal samt våra sponsorer som stött oss i vårt Vår personal i vårt arbetsmarknadslag: Jan Erik Johansson, Anders Jönsson, Anna Lindberg och Johan Palmgren. Vår allt i allo och vår eminente reportageskrivare Andreas Nordkvist saknas på bilden. arbete att utveckla vår bygd. Också ett tack för det gångna året till Bräknebygdens Utvecklingsbolag och n lyckönskan om fortsatt positiv utveckling. Ert arbete med vatten och avlopp till kusten och fiber till de norra delarna är jätteviktigt. Vi har nu tvåstarka utvecklings-organisationer i Bräknebygden, där var och en kan koncentrera siig på sina hjärtefrågor. Ronneby kommunbygderåd 1 Jag vill också tacka Ronneby Kommunbygderåd för fint samarbete under det senaste året och då ett speciellt tack till Jan Erik Ronneback för vårt mycket nära och konkreta samarbete i projektet Attraktiv Landsbygd När vi tänker tillbaka på allt som gjorts ut av alla som varit engagerade för vår bygd genom Bygd i Samverkan under det gångna året känns det som att man skulle vilja skriva ett personligt tack till var och en. Varje insats betyder oerhört mycket för vår bygd. Det är tack vare er som Bräknebygden runt om i vårt län anses som en bygd där det händer saker och där det finns en framtidstro och där man hjälps åt och bryr sig om varandra. Vår samverkan i Bräknebygden i olika projekt mellan bygden och Ronneby kommun röner respekt från vår kommuns beslutsfattare. Mycket av det vår förening arbetar med gynnar vår kommun och vi behöver stöd framgent för att kunna fortsätta utvecklingen av vår bygd. Samtidigt vill vi också som framförts ovan passa på att tacka för det stöd vår bygd fått från Ronneby kommun under det gångna året.

2 Jag gör nedan en komprimerad sammanställning av det som hänt i vår förening genom att utgå från våra arbetsgrupper och projekt. Bräknetrampen arbetsgrupp Sjunde upplagan av Bräknetrampen genomfördes lördagen den 16 maj. Återigen hade man en fantastisk tur med vädret och arrangemanget fungerade perfekt på de allra flesta punkter. Cirka 1000 personer njöt av det vackra vädret och gav sig ut på vägarna i Bräkneåns dalgång med omnejd. Bräknetrampen förblir Bräknebygdens flaggskepp och är känt vida omkring. Tack projektledningen och till alla som gjort det möjligt. Bräkne Byafest arbetsgrupp Kaffeservering utanför Kulturhuset

3 Bräkne Byafest genomfördes för tredje gången sista onsdagen i juli - den 29:e. Väderprognoserna var inte de bästa, men liksom de tidigare två åren hade man en otrolig tur och eftermiddagen på Häradsvägen blev fantastisk med cirka besökare. Stort tack till Er som gjorde det möjligt. Utställarantalet har ökat varje år och denna gång hade över 60 utställare tagit plats på den gamla bygatan. Man slogs av vilken kvalité alla utställare hade - här trängdes olika slags erbjudande av mat med hantverk och konst av olika slag. En nyhet var att man utnyttjade den nyrestaurerade Svenmanska parken till underhållning och servering av sillamackor. Många kom på detta sätt in i parken som levt en ganska undanskymd tillvaro sen den skapades. Kulturgruppen Gruppen har arrangerat utställningar med jämna mellanrum med en ny utställning varje månad under Öppettider för dessa följer som regel Bygd i Samverkans och bibliotekets öppettider. Dessutom har under hösten andra kulturevenemang ägt rum. Ett stort tack till Er alla som gjort detta egentligen helt omöjliga att arrangera en utställning varje månad.. Fantastiskt att läsa i BLT på kultursidan: där Bräknebygdens kulturhus omnämndes som ett äkta kulturhus med ett inneboende engagemang i det som anordnas. BLT skriver att vi behöver mer av sådana kulturhus. Ove Nielsen Louise Persson o Roland Gustavsson vid vernissage Planeringsgruppen. Varje eller varannan vecka träffas vi i en mindre grupp och planerar övergripande verksamheten. Ett stort tack till gruppen. Gruppen blir någon form av bollplank för att leda den dagliga verksamheten. AU:s arbetsgrupp.

4 Under hösten har undertecknad och våra två vice ordförande samt vår kassör börjat träffas för att förbereda styrelsemötena. Det här har känts bra och vi skall fortsätta utveckla detta sätt att jobba. Stort tack att vi kommit så här långt. Arbetsgruppen för Bräknebygdens kulturpris. Det blev Strångamålarevyn som fick Bräknebygdens första kulturpris. Det delades ut på Folkhögskolans pampiga entrétrappa på fredagen, den 29 maj. Landshövdingen Berit Andnor Bylund var prisutdelare och hon sa i sitt tal att hon är imponerad av den kraft som finns bland människor i Bräknebygden. Stort tack till arbetsgruppen. Det blev succé direkt. Fortsättning följer.. Arbetsgruppen Attraktiv Landsbygd. Varje måndag träffas vår personal undertecknad, Jan Erik Ronneback och Rolf Östman och planerar veckans arbete för vårt arbetslag. Jan Erik Ronneback från Backaryd och Kommunbygderådet deltar eftersom arbetsmarknadsprojektet drivs i samarbete med Ronneby Kommunbygderåd. Stort tack för den fina stämningen i gruppen. Härligt att jobba med Er. Vårt projekt Attraktiv Landsbygd är banbrytande. Arbetslaget jobbar i hela Ronneby kommun, och dess intentioner är att röja och snygga till runt och i våra byar. Det är oerhört viktigt att våra byar är attraktiva för att människor skall vilja bo och verka där. Arbetsgruppen Bräknebygdens kulturhus. I Gerd Nielsen och Eva Holmberg samband med att vi flyttade vår verksamhet från Karlssonhuset till blivande kulturhuset inreddes hela ovanvåningen. Därför skapades en inredningsgrupp för att möblera ovanvåningen. Denna

5 arbetsgrupp har sedan arbetat vidare med källarens trädgårdsutrymme. Stort tack för ert sätt att skapa ordning och reda. Arbetsgruppen Grönstrukturplanen. Under 2015 har vi i Bygd i Samverkan lämnat in förslag till Grönstrukturplan för Bräkne-Hoby och dess närområde och Järnavik-Gyö-Garnanäsområdet. En arbetsgrupp träffades och tog fram förslag som sedan sammanställdes och har blivit underlag till vårt områdes grönstrukturplan inom vår kommun. Tack för ert engagemang. Nu väntar vi på resultatet. Här tas fram förslag till grönstrukturplan Arbetsgruppen skötsel och nyinvigning av Svenmanska parken. I samarbete med Trädgårdsföreningen har under året organiserats plantering och skötsel av delar av Svenmanska parken. Tre stycken grupper har bildats. Varje grupp träffas var 6:e vecka. Tillsammans med Bygd i Samverkans arbetslag, Ronneby kommuns parkavdelning samt Blekinge Folkhögskolas vaktmästare samt Folkhögskolans etableringskurs har l de olika delarna av parken sköts. En inte helt enkel operation att få att fungera. Trots de många inblandade har det hela fungerat utmärkt under det första året. Tack alla inblandade Våra syriska parkarbetare med Carina Stjernkvist handledare i Folkhögskolans etableringskurs.

6 Arbetsgruppen Blekingeleden. Under sommaren 2015 slöts ett avtal med Ronneby kommun om skötsel av Blekingeleden i Ronneby kommun. I avtalet ingick att göra en skötselplan. Denna färdigställdes under hösten. Tyvärr tog Ronneby kommuns pengar slut för att göra de åtagande som fanns i planen. Med nya krafter inför 2016 hoppas vi att arbetet kommer igång och att vårt arbetslag kan fortsätta sitt arbete. För att planera och fullfölja detta uppdrag har en arbetsgrupp bildats med Per Engkvist som representant för Ronneby kommun, Maria Strand som representant för Länsstyrelsen och Bengt Ignell som ursprunglig planläggare av Blekingeleden. Dessutom ingår representanter från vårt arbetsmarknadsprojekt Attraktiv Landsbygd. Nedan ett bildkollage från Järnavik där vårt arbetslag arbetat i reservatet år Länsstyrelsen. Vårt lag har gjort ett fantastiskt fint arbete i reservatet där en av Blekinges absolut vackraste utsiktsplatser finna. Ta gärna en promenad bortanför badplatsen upp på berget. Gör detta helst på

7 morgonen och ni får en vidunderlig naturupplevelse ut mot hela Järnaviksfjorden. Vi har skapat en mycket kompetent arbetsgrupp och vill uttrycka mitt tack för det fina arbete vi hitintills gjort med vårt arbetslag och arbetsgrupp.

8 Arbetsgrupp för att ta fram förslag till naturområdet vid Snitting blivande naturliga fiskväg. Bygd i Samverkan har sedan lång tid engagerat sig i arbetet att utveckla ett naturområde på gångavstånd till Bräkne-Hoby samhälle. Föreningen LIONs påbörjade detta arbete med röjningar och Bygd i Samverkan har genom projektmedel och ideellt arbete fortsatt tillgängliggörandet genom anläggning av gång och cykelväg trappor och parkeringsplatser. När nu det konstgjorda vattenfallet skall tas bort på grund av fiskeintressen och säkerhetsaspekter engagerar sig ånyo Bygd i Samverkan för att i samband med dessa omfattande ingrepp tillgängligöra området med en vandringsslinga på bägge sidor ån, byggande av spångar för både cykel och tillfots med förberedelse till en eventuell cykelväg förbi söderut ner mot Järnavik. Undertecknad har fått sätta samman en mycket kompetent arbetsgrupp på uppdrag av Tekniska förvaltningschefen Magnus Graad. Arbetsgruppen har kommit igång med två konstruktiva möten inkluderande en exkursion på platsen. Ett stort tack till Ronneby kommun och Tekniska förvaltningen för samarbetsinviten och övriga ideella deltagare för ert engagemang i frågan. Vi hoppas att på detta sätt få fram en helhetslösning där även övriga intressen utöver fiskeintressena blir blir ordentligt tillfredställda. Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År och hoppas på fortsatt utveckling av Bräknebygden Bräkne-Hoby den 30 december 2015 Ola Pagels

Årsmötesprotokoll 4 april 2016

Årsmötesprotokoll 4 april 2016 Årsmötesprotokoll 4 april 2016 1 Upprop och fastställande av röstlängd. Ola hälsade alla välkomna till kvällens 17-e årsmöte i konferenslokalen Lagårn hos turistföretagare Åke Karlsson i Svalemåla. En

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 3 maj 2016.

Protokoll från styrelsemöte 3 maj 2016. Protokoll från styrelsemöte 3 maj 2016. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Gerd Nielsen, Erika von Buxhoeveden, Klas Wennerberg, Cecilia Broad, Bo Nilsson, Björn Rosspher, Johnny Magnusson, Birgitta Steneld,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 10 oktober 2016.

Protokoll från styrelsemöte 10 oktober 2016. Protokoll från styrelsemöte 10 oktober 2016. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Gerd Nielsen, Klas Wennerberg, Björn Rosspher, Inger Nilsson, Erika von Buxhoeveden, Åke Persson, Ola Pagels och Kristina Rubèr.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 20 mars 2017.

Protokoll från styrelsemöte 20 mars 2017. Protokoll från styrelsemöte 20 mars 2017. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Gerd Nielsen, Cecilia Broad Klas Wennerberg,, Inger Nilsson, Erika von Buxhoeveden, Ingegerd Lindén, Johnny Magnusson, Ninni Norberg,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd I Samverkan ideella förening

Verksamhetsberättelse 2011 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd I Samverkan ideella förening Verksamhetsberättelse 2011 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd I Samverkan ideella förening Årets stora händelse i föreningen Bygd i Samverkan var när föreningen i Varberg tog emot stafettpinnen" som innebar

Läs mer

Följ med på tåget mot framtiden

Följ med på tåget mot framtiden Följ med på tåget mot framtiden En resa genom åren med Bygd i Samverkan Utställning i Bräknebygdens Kulturhus och Ronneby Stadshus 2017 Foldern du håller i handen är helt enkelt en miniversion av de planscher

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 24 april 2017.

Protokoll från styrelsemöte 24 april 2017. Protokoll från styrelsemöte 24 april 2017. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Gerd Nielsen, Cecilia Broad Klas Wennerberg,, Kristina Wolgast, Erika von Buxhoeveden, Ingegerd Lindén, Johnny Magnusson, Ninni

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd i Samverkan ideella förening

Verksamhetsberättelse 2013 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd i Samverkan ideella förening Verksamhetsberättelse 2013 för föreningen Bräkne-Hoby Bygd i Samverkan ideella förening Årets stora händelse i föreningen Bygd i Samverkan var genomförandet av Cykelturistveckan den 28 juli 2 augusti med

Läs mer

På Bräknecykel i Sveriges Trädgård

På Bräknecykel i Sveriges Trädgård På Bräknecykel i Sveriges Trädgård Bygd i Samverkans slutrapport av projekt 2011-2014 Projektledarnas summering Vi projektledare vill härmed överlämna slutrapporten för projektet På Bräknecykel i Sveriges

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2013

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2013 Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2013 Styrelse Länsbygderådets styrelse har under året bestått av: Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Bengt Grönblad Hjördis Clarberg Anders

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2017 för föreningen Bräkne-Hoby - Bygd i Samverkan - ideella förening

Verksamhetsberättelse för år 2017 för föreningen Bräkne-Hoby - Bygd i Samverkan - ideella förening Verksamhetsberättelse för år 2017 för föreningen Bräkne-Hoby - Bygd i Samverkan - ideella förening Årets stora händelse i föreningen Bygd i Samverkan var Utställningen och foldern om Bygd i Samverkan från

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Rapport från arbetsgruppen Lokaler till Tallets föreningar

Rapport från arbetsgruppen Lokaler till Tallets föreningar Rapport från arbetsgruppen Lokaler till Tallets föreningar Läkarstationen Futurum Gästis /Thornska skolan PRO-lokalen Sporthallens övervåning Bibliotekets övervåning Lokal i friställd del av bibliotekets

Läs mer

2011-11-30 1. Bräknemodellen. En utvecklingsmodell för småorter på landsbygden.

2011-11-30 1. Bräknemodellen. En utvecklingsmodell för småorter på landsbygden. 2011-11-30 1 Bräknemodellen. En utvecklingsmodell för småorter på landsbygden. Bakgrund Sedan ett år tillbaka har Hoby Företagarförening och Bygd i Samverkan, båda ideella föreningar, arbetat med att ta

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Fagered en pärla i våra hjärtan Välkommen till Fagereds socken en spännande socken att upptäcka på egen hand eller tillsammans med andra.

Fagered en pärla i våra hjärtan Välkommen till Fagereds socken en spännande socken att upptäcka på egen hand eller tillsammans med andra. Fagered en pärla i våra hjärtan Välkommen till Fagereds socken en spännande socken att upptäcka på egen hand eller tillsammans med andra. Fagereds socken kan erbjuda mycket allt ifrån avskildhet, lugn

Läs mer

Innehåll sidan Ordförande har ordet... 1 Anslagstavlan 2 Nyinflyttade m.m 3 Långnäs IdéEllas styrelse

Innehåll sidan Ordförande har ordet... 1 Anslagstavlan 2 Nyinflyttade m.m 3 Långnäs IdéEllas styrelse Innehåll sidan Ordförande har ordet... 1 Anslagstavlan 2 Nyinflyttade m.m 3 Långnäs IdéEllas styrelse 2006.. 4 Ordförande har ordet... Hej igen! Då var det åter dags med några rader igen På årsmötet 2006-03-12

Läs mer

22 Tvärbanan Alvik Sickla udde

22 Tvärbanan Alvik Sickla udde Tvärbanan Noter n Endast natt mot lördag, söndag och helgdag. Måndag fredag s strand............................................................................................................................................................................................................

Läs mer

Länsbygderådet Blekinge Protokoll

Länsbygderådet Blekinge Protokoll Länsbygderådet Blekinge Protokoll Art: Årsstämma för Länsbygderådet Tid: Tisdagen den 21 april 2009 Plats: Kreativum, Karlshamn Öppning Ordföranden Bengt Grönblad inleder Länsbygderådets årsstämma med

Läs mer

10, 23, 28, 30 km med besöksstationer Elitsträckor 60, 70, 90 km

10, 23, 28, 30 km med besöksstationer Elitsträckor 60, 70, 90 km Cykla i Bräkneåns dalgång mitt i Blekinge - Sveriges Trädgård BRÄKNETRAMPEN Blekinge Cykelfestival 5-årsjubileum för Bräknetrampen 18 maj Foto: Bengt Mauritzson Foto: Ingmar Elofsson Lyckat koncept När

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Biblioteket kl 13.30 16.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Laila Andersson SPF

Läs mer

Enkät muséet 2014 ny. Är du man eller kvinna? Namn Antal % A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total Svarsfrekvens 100% (57/57) Hur gammal är du?

Enkät muséet 2014 ny. Är du man eller kvinna? Namn Antal % A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total Svarsfrekvens 100% (57/57) Hur gammal är du? Enkät muséet 2014 ny Är du man eller kvinna? A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total 57 100 100% (57/57) Hur gammal är du? A. 0-18 0 0 B. 19-34 1 1,8 C. 35-64 25 43,9 D. 65-31 54,4 Total 57 100 100% (57/57)

Läs mer

Brottsförebyggande program. för Ronneby kommun

Brottsförebyggande program. för Ronneby kommun Brottsförebyggande program för Ronneby kommun Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Gäller från: 2012-04-26 Antagen: KF 121/2012 Innehållsförteckning Lokala brottsförebyggande rådets uppgift... 2 Ronneby

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR MEDELPADS HEMBYGDSFÖRBUND 2011 Anslutna föreningar (20 ) Alnö, Attmar, Borgsjö, Gudmundstjärns intresseförening, Haverö, Holm, Hässjö, Indal, Liden,

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2016-12-22 2 (5) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Inledning Länsbygderådet i Blekinge arbetar övergripande med frågor som rör hela länet. Styrelsen har kontakt med myndigheter och andra organisationer

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Varbergs fornminnesförenings Verksamhetsberättelse för år 2008 Styrelsen har under 2008 bestått av: Ordförande: Göran Bengtsson, Varberg Vice ordförande: Göran Bengtsson, Apelvik Sekreterare: Maud Enqvist

Läs mer

Nr 1: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad.

Nr 1: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad. Nr 1: 2017 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen i Skåne län skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Helsingborg, Höganäs,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Föreningen Förläggargårdar i Sjuhärad Verksamhetsår 2013 www.forlaggargardar.se Styrelsen 2013 Thomas Andreén, Ordförande Leif-Åke Åkesson, Kassör Carin Nyhage, Sekreterare Birgitta

Läs mer

Bakgrund till ReDA i Jönköpings län

Bakgrund till ReDA i Jönköpings län Bakgrund till ReDA i Jönköpings län Jönköpings län ska bli en region som präglas av högt IT-användande som gynnar en hållbar utveckling. Regionförbundet, Landstinget och Länsstyrelsen i Jönköpings län

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Här är framtidstron stark. Nya företag startas och byggkranar snurrar. Detta präglar den goda stämningen och klimatet mellan människor.

Här är framtidstron stark. Nya företag startas och byggkranar snurrar. Detta präglar den goda stämningen och klimatet mellan människor. Ett enkelt val. Här är framtidstron stark. Nya företag startas och byggkranar snurrar. Detta präglar den goda stämningen och klimatet mellan människor. VISION Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och

Läs mer

Delsbo Byaråd och kommunen - möte om förslag handlingsplan for fortsatt arbete med utvecklingen av Delsbo och Dellenbygden

Delsbo Byaråd och kommunen - möte om förslag handlingsplan for fortsatt arbete med utvecklingen av Delsbo och Dellenbygden Sida: 1 (8) Delsbo Byaråd och kommunen - möte om förslag handlingsplan for fortsatt arbete med utvecklingen av Delsbo och Dellenbygden Tid kl. 16-19 Plats Dellenhörnan, Dellenbygdens servicecenter i biblioteket

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Målsättningar - modellkartan Skärgårdskarta sjökort turistkarta Karlshamn/ Blekinge Att främja friluftsliv i natur- och kulturmiljö i en skärgård av riksintresse. Att förbättra tillgängligheten både till

Läs mer

RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER

RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER Workshopen arrangerades i Gula Villan i Aneby. Ett 60-tal personer medverkade i den fyra timmar långa workshopen. Aktiviteten inleddes med ett föredrag av Peter Eklund,

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

LÅNGSIKTIG ARBETSPLAN FÖR VERKSAMHETSÅREN 2015-2017 (fortsättning på, av tidigare årsmöte beslutad, långsiktig arbetsplan 2003-2014)

LÅNGSIKTIG ARBETSPLAN FÖR VERKSAMHETSÅREN 2015-2017 (fortsättning på, av tidigare årsmöte beslutad, långsiktig arbetsplan 2003-2014) ALLIANSFÖRENINGEN FÖR BORGSTENA/TÄMTA/MOLLA ALLAKTIVITETSHALL LÅNGSIKTIG ARBETSPLAN FÖR VERKSAMHETSÅREN 2015-2017 (fortsättning på, av tidigare årsmöte beslutad, långsiktig arbetsplan 2003-2014) ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se Do It Yourself 2013 Stockholm, 5-9 augusti stockholm.viunga.se anton.ljungh@viunga.se Vad är Do It Yourself? Projektet ägs och drivs av Vi Unga Stockholms län. Tillsammans med Leader Uross och Studieförbundet

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Bilaga 3 Enkät - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 3. Loos,%. Kön Antal Procent. Kvinna 4,%. Man 3 6,% Totalt,% Medelvärde,6. Kön,,,

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden

Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden 1 SLUTRAPPORT Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden Dnr LNM-2010-42 Mötesplats Bredgården Stödmottagare Bred Föreningsgård Ekonomisk Förening Kontaktpersoner:

Läs mer

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3 Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3 Programmet dag 3 såg ut så här: 16/8 fredag Kl 0815: Avfärd från hotellet till Hemsö fästning, färja till Hemsön kl 0930 Kl 0930: Guidad tur på Hemsö fästning

Läs mer

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande Blanketter för publikundersökning fanns att hämta på Bella Gästis och att ladda ned från hemsidan. 138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande (under perioden 9 juli 30 september hämtades ca. 4600

Läs mer

Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010

Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010 Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010 Antagen av invånarna i Hestra 2010-09-28 Ansvarig förtroendevald politiker: Mikael Stenquist Handläggare: Martin Berry Arbetsmetod Detta är den första

Läs mer

PROTOKOLL Fört vid årsstämma med Länsbygderådet Blekinge den 11 april 2017 Plats: Kulturcentrum, Ronneby

PROTOKOLL Fört vid årsstämma med Länsbygderådet Blekinge den 11 april 2017 Plats: Kulturcentrum, Ronneby PROTOKOLL Fört vid årsstämma med Länsbygderådet Blekinge den 11 april 2017 Plats: Kulturcentrum, Ronneby Årsstämman inleds med ett kulturevenemang. Ukkeorkestern, bestående av fyra duktiga ukulelespelare

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Område, styrelse, kommunikation

Område, styrelse, kommunikation Område, styrelse, kommunikation Hushållet trivs i äppelträdgårdens samfällighet Vår styrelse visar engagemang och driftighet Vår hemsida är snygg, funktionell och lättnavigerad Styrelsen kommunicerar lagom

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Bilaga Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 5. Stora Skedvi 93 00,00% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 5 55,43% 2. Man 4 44,57% Totalt

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober Nu har det gått nästan en hel månad sedan vårt förra veckobrev. Detta brev har dröjt så länge helt enkelt för att det har hänt så mycket att

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Fiber, bostäder och kollektivtrafik heta frågor i Holmsveden: "Stor vilja i den här bygden"

Fiber, bostäder och kollektivtrafik heta frågor i Holmsveden: Stor vilja i den här bygden SÖDERHAMN 21 mars Fiber, bostäder och kollektivtrafik heta frågor i Holmsveden: "Stor vilja i den här bygden" Omkring 50 personer samlades i Holmsveden för en ortsdialog om bygdens framtid i kommunens

Läs mer

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00 Kungälvsmässan Informationsmöte Dag 2016-08- 25 Tid kl 15,30 17,00 Plats Friskis&Svettis Kungälv 1 Välkommen till informationsmötet, syftet med mötet är att Utställare skall kunna träffas, få information

Läs mer

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 1 DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 2 Styrelsen för Djäkneböle-Bjännsjö Idrotts- och Fritidsförening lämnar härmed verksamhetsberättelse för år 2010. Styrelsen

Läs mer

FÅNGA VINDEN RONNEBY KOMMUN. Slutrapport av Leader+ Blekinge. Foto: Ingegerd Lindén

FÅNGA VINDEN RONNEBY KOMMUN. Slutrapport av Leader+ Blekinge. Foto: Ingegerd Lindén FÅNGA VINDEN Slutrapport av Leader+ Blekinge Foto: Ingegerd Lindén Vi har nu arbetat med Leader+ i Blekinge i sex år och nuvarande programperiod håller på att avslutas. Nu riggar vi seglen inför nästa

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

Vi var alla väldigt positiva till detta initiativ och ett mycket kreativt möte följde.

Vi var alla väldigt positiva till detta initiativ och ett mycket kreativt möte följde. SENIORVECKAN V 36 Vi har nu genomfört seniorveckan här i Håbo Kommun vilket även gjorts i många andra både kommuner och länder. Orsaken är att det är Europeiska pensionärsåret 2012. Det var kommunen som

Läs mer

28 28S Stockholms östra Österskär

28 28S Stockholms östra Österskär Giltighetstid december 20 18 juni 2015 samt 8 november 2015 10 januari 20 S Noter n Endast natt mot lördag, söndag och helgdag. Måndag fredag S S S S S S 05. 05. 05.15 05.17 05.18 05.20 05. 05. 05. 05.

Läs mer

Medlemsblad. Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar

Medlemsblad. Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar Medlemsblad Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar När vintermörker och höstrusk nu lägrar sig över vår vackra bygd kan vi tänka tillbaka på de vackra dagarna under sensommaren och förhösten. Det trägna gäng

Läs mer

Uppföljningsmöte: Inspirations- och Festivaldagen 2013

Uppföljningsmöte: Inspirations- och Festivaldagen 2013 Sida 1 av 6 Uppföljningsmöte: Inspirations- och Festivaldagen 2013 Datum: 130904 Plats: Sammanträdesrummet, våning 1, Strandagat 8, Ronneby Närvarande: Närvarande, kansli: Förhinder: Tolk: Anita Sandberg,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 14 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 18.00-20.45 Beslutande Tommy Andersson, s, ordf. Anna Östergaard, fp, tjänstg. ersättare Jörgen Osbäck,

Läs mer

Visionen- vad jag tycker är bra

Visionen- vad jag tycker är bra Visionen- vad jag tycker är bra Utveckling framåtanda- satsning Vacker stad levande centrum, mysigt, bilfritt, Rekreationsmöjligheter parker, planteringar, natur, bad, friluftsliv Boendemiljö byggnader,

Läs mer

Länsbygderådet Sörmland

Länsbygderådet Sörmland Länsbygderådet Sörmland Nyhetsbrev mars 2015 Hej! Här kommer årets andra Nyhetsbrev med aktuell info från Länsbygderådet. Nyhetsbrev med aktuell information, tips om aktiviteter och kompete nsutvecklande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Lunne, kl. 13.00 16.00. 2. Johanna M går igenom föregående anteckningar.

Plats och tid Sammanträdesrum Lunne, kl. 13.00 16.00. 2. Johanna M går igenom föregående anteckningar. Natur- och friluftsråd 2015-04-10 1(5) Plats och tid Sammanträdesrum Lunne, kl. 13.00 16.00 Närvarande Se bifogad deltagarlista Per N hälsar välkommen och inleder mötet. 1. Dagordningen godkänds. 2. Johanna

Läs mer

Sherlock Holmes funderingsfrågor, diskussion och skrivövning

Sherlock Holmes funderingsfrågor, diskussion och skrivövning en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Sherlock Holmes funderingsfrågor, diskussion och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 7-9, Gym, Vux Lektionstyp: reflektion och

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

Program för EFS i Töllsjö. Program för EFS i Töllsjö. Januari April Januari April 2017

Program för EFS i Töllsjö. Program för EFS i Töllsjö. Januari April Januari April 2017 Program för EFS i Töllsjö Program för EFS i Töllsjö Januari April 2017 Januari April 2017 Januari Servering Vaktmästare Söndag 1/1 Töllsjö kl 17.00 Grupp 1 Lars Töllenius Jonas Ljunggren Solveig mfl Elisabeth

Läs mer

Alla Företagare i Bräcke kommun inbjuds till. Lördag 3 oktober kl.18.00 på Hotell Jämtkrogen Bräcke

Alla Företagare i Bräcke kommun inbjuds till. Lördag 3 oktober kl.18.00 på Hotell Jämtkrogen Bräcke Alla Företagare i Bräcke kommun inbjuds till Lördag 3 oktober kl.18.00 på Hotell Jämtkrogen Bräcke Inspirationsföreläsning av stig WIKLUND Stig har mentalt tränat många kända idrottare och företagare till

Läs mer

SUMMERING. Slå ett slag för prostatan 2009-2012 Golftävling- till förmån för Sonny Schelins arbete med prostatacancer.

SUMMERING. Slå ett slag för prostatan 2009-2012 Golftävling- till förmån för Sonny Schelins arbete med prostatacancer. Leg läkare Sonny Schelin SUMMERING Slå ett slag för prostatan 2009-2012 Golftävling- till förmån för Sonny Schelins arbete med prostatacancer. Under fyra år har Nybro Rotaryklubb tillsammans med Möre Golfklubb

Läs mer

ÅRSREDOVISNING räkenskapsåret 2 nov. 2011 31 dec. 2012 1

ÅRSREDOVISNING räkenskapsåret 2 nov. 2011 31 dec. 2012 1 ÅRSREDOVISNING räkenskapsåret 2 nov. 2011 31 dec. 2012 1 2 Styrelsen för Bräknebygden AB (svb) 556870-3465 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 2 nov. 2011 31 dec. 2012 Innehåll Dagordning...

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

Lägerrapport 2015. KFUM Umeå. Nydala och Norrbyskär. Vi skapar möjligheter för unga människor

Lägerrapport 2015. KFUM Umeå. Nydala och Norrbyskär. Vi skapar möjligheter för unga människor Lägerrapport 2015 Nydala och Norrbyskär K F U M KFUM Umeå Vi skapar möjligheter för unga människor LÄGERSOMMAR PÅ NYDALA OCH NORRBYSKÄR 2015 KFUM Umeå har sedan 1953 bedrivit lägerverksamhet på Norrbyskär

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Mullhyttans Bygdeförenings styrelse avger följande verksamhetsberättelse för år 2012. STYRELSEN har haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Wivianne Högman, ordförande Lena

Läs mer

W

W Projektansökan Svenskt f riluf tsliv 2017 Nakima Ackerhans, 29 september 2016 Tillgänglig scoutverksamhet f ör fler - f rån flykt till trygg och rolig fritid i hela Sverige, År 2 Innehållsförteckning 1

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04 BestKust Feskarna 04 Bra fiske efter havskatt och torsk Sponsored by Innehåll BestKust Feskarna 04, 2:a resan till Grovfjord Nord-Norge Uppresan till

Läs mer

Tid och plats: Klockan , Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad

Tid och plats: Klockan , Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad Kommunala Rådet för 2010-04-08 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 15.45, Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Barbro Kärrstrand (fp)

Läs mer

Kransbindning lördagen 1 december. Skördefest september Mer info på sidan 2

Kransbindning lördagen 1 december. Skördefest september Mer info på sidan 2 2018:3 En saltstänkt hälsning från Föreningen Flatön www.flaton.se Kransbindning lördagen 1 december ellika.sandren@gmail.com anm. senast 26/11 Mer info på flaton.se Skördefest 29-30 september Mer info

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

vansjöarnas Rike Upplev Gyllene Natur i Svanskog Nyhetsbrev nr 8 12/6 2012

vansjöarnas Rike Upplev Gyllene Natur i Svanskog Nyhetsbrev nr 8 12/6 2012 vansjöarnas Rike Vandringsleder Årets pilgrimsvandring startade vid hembygdsgården med en inledning av vår präst Carlo Nielsen och därefter invigdes den nya vandringsleden, som anknyter till pilgrimsleden,

Läs mer

Ökat socialt innehåll i vardagen

Ökat socialt innehåll i vardagen -3-111 -3-3 Tjänsteskrivelse Socialförvaltningen, vård och omsorg Ökat socialt innehåll i vardagen - Utvärdering av hur personal som deltagit i utvecklingsarbete om ökat socialt innehåll i vardagen uppfattar

Läs mer

SAMVERKAN MELLAN DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN. Värdegrund för samverkan mellan DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN

SAMVERKAN MELLAN DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN. Värdegrund för samverkan mellan DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN SAMVERKAN MELLAN DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN 1 Värdegrund för samverkan mellan DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN 2 SAMVERKAN MELLAN DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN

Läs mer

WasaNytt v3 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter

WasaNytt v3 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter WasaNytt v3 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter Nyhetsbrev 2014 Barn och utbildning Viktig information till elever som anmält sig teoriutbildning körkort Ni som har elever som anmält sig

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

1/5. Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Elisabet Petersson

1/5. Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Elisabet Petersson 1/5 Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Erika von Buxhoeveden Lars Åke Nilsson Bengt

Läs mer

Dialogmöte. Älghult 2014 06 03

Dialogmöte. Älghult 2014 06 03 2014-06-24 Dialogmöte Älghult 2014 06 03 1. Välkomna Presentation av deltagare: PO Ekelund, kommunchef Magda Gyllenfjell, ny projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Anders Svensson, ekonomi och

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

Samlade erfarenheter från några medlemmar ur Hämta Hem

Samlade erfarenheter från några medlemmar ur Hämta Hem Samlade erfarenheter från några medlemmar ur Hämta Hem Det som har varit positivt för mig med Hämta Hem att det har varit en väldigt positiv ton i projektet och att man har träffat nya människor, som ger

Läs mer

Vattenråden inom Västerhavets vattendistrikt sammanställning av årsredovisningar för 2013

Vattenråden inom Västerhavets vattendistrikt sammanställning av årsredovisningar för 2013 Vattenråden inom Västerhavets vattendistrikt sammanställning av årsredovisningar för 2013 Inledning Aktiviteter inom vattenråden är en av hörnstenarna för lokal förankring av den svenska vattenförvaltningen.

Läs mer

Enkät 1 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 1 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Enkät - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent. Sollerön 3,% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 33,33% 2. Man 22 66,67% Totalt 33,% Medelvärde,67

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014

PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014 PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014 Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, NSPH, (H)järnkoll samt Kommun- och Landstingspsykiatrin i Blekinge. PSYKIATRIVECKAN 2014,

Läs mer

Bygden i samverkan- BYGDSAM

Bygden i samverkan- BYGDSAM Bygden i samverkan- BYGDSAM 20161025 VISION för landsbygden Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka. Bygd & Stad

Läs mer

1 januari- 31 december 2018

1 januari- 31 december 2018 1 januari- 31 december 2018 Hemslöjdsföreningen Sörmland www.slojdisormland.se org.nr: 819001-1083 Hemslöjdsföreningen Sörmland är en förening för dig som är intresserad av hemslöjd. Bland medlemmarna

Läs mer

Bya Nytt. Höst /vinter Ansvarig utgivare:

Bya Nytt. Höst /vinter Ansvarig utgivare: Bya Nytt Höst /vinter 2010 Ansvarig utgivare: KIIF:s styrelse för 2010 består av: Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Robert Edskär & Larsa Högstomm Ingela Aagesson Iris Berg Roland Berg Markus

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Vetab, Vetlanda måndagen den 21 oktober kl 13.15-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda Gustavsson

Läs mer

Vardagen blir roligare i kollektivhus

Vardagen blir roligare i kollektivhus Vardagen blir roligare i kollektivhus Mer gemenskap, större delaktighet, billigare boende och roligare vardag. Det är några av de faktorer som lockade Mathilda Andersson Nwachukwu och Rafael Jensen att

Läs mer

Tingsryds fågelklubb Vårprogram 2012 natur och om aktiviteter i vår förening. Gå in och läs.

Tingsryds fågelklubb Vårprogram 2012 natur och om aktiviteter i vår förening. Gå in och läs. Tingsryds fågelklubb Vårprogram 2012 Sidensvans www.kofnet.org/tfk På vår hemsida finns massor av intressant läsning om fåglar, natur och om aktiviteter i vår förening. Gå in och läs. Varje dag! Vårprogram

Läs mer