Kommunikationsplan Kårstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunikationsplan Kårstyrelsen"

Transkript

1 Sida 1/9 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Kommunikationsplan Kårstyrelsen Göta studentkårs kommunikationsplan 2011/2012 Kommunikationsplanen ska vara ett stöd för medarbetarna inom Göta studentkår. Syftet är inte bara att ange vilka kanaler som används utan även att inom kårens organ skapa en medvetenhet om vilka kanaler som finns. Därmed ska kommunikationsplanen inte vara ett statiskt styrdokument, utan bör diskuteras, uppdateras och kompletteras kontinuerligt och när behov finns. Dokumentet kan användas: som referens i det dagliga arbetet med information och kommunikation som diskussionsmaterial för att öka medvetenheten kring information och kommunikation som utbildningsmaterial för personal och vid den årliga överlämningen mellan arvoderade Våra målgrupper och mål Ur Göta studentkårs kommunikationspolicy framgår att våra målgrupper är enligt nedan. Primära målgrupper: Befintliga medlemmar Presumtiva medlemmar Sekundära målgrupper: Samarbetsorgan Göteborgs universitet Media Omgivande samhället Alumni Kårföreningar I enlighet med kommunikationspolicy har kommunikationen som mål att befintliga och presumtive medlemmar skall utifrån studentkårens kommunikation få både verktyg för att kunna ta ställning till och motivera sitt medlemskap, men även att själva kunna engagera sig och bidra. Med grund i detta fokuserar föreliggande kommunikationsplan på våra primära målgrupper. Ansvar Alla som arbetar på Göta studentkår representerar organisationen och har därmed ett kommunikationsansvar. Varje medarbetare och förtroendevald har ett ansvar att: bidra till öppenhet och delaktighet när man kommunicerar med kollegor, studenter och övriga målgrupper. vara en professionell representant för Göta studentkår Kårordförande är ytterst ansvarig för informationsverksamheten. Tillsammans med presidiet bör ordföranden vara talesman gentemot media vad gäller övergripande frågor och även vara den som ser till att kommunikationen används som ett strategiskt verktyg i Göta studentkårs utveckling.

2 Sida 2/9 Sektionsordföranden ansvarar för den övergripande kommunikationen inom respektive verksamhetsområde. Informationsgruppen ansvarar för spridning av fysisk information. Det inkluderar skitviktigt, affischer, bordstalare etc. Informationsgruppen agerar på uppdrag av ledningsrådet och regleras i särskild uppdragsbeskrivning. Grafisk profil En stor del av Göta studentkårs identitet består av den visuella delen, den grafiska profilen. Om den är ogenomtänkt eller bristfällig är det risk att kåren inte syns bra i sin kommunikation och att den helt enkelt försvinner i mängden. För att undvika detta, har Göta studentkår tagit experthjälp för att utforma en grafisk profil. En manual för den grafiska profilen finns som bilaga till kommunikationsplanen. Manualen reglerar logotyp, färger, typsnitt, mallar och trycksaker. Den grafiska profilen finns för att skapa en medvetenhet kring, och ett igenkännande av, kårens verksamhet. Därför har den ett avgörande marknadsföringsvärde, då tanken är att målgruppen ska tänka åhå, nu är Göta igång igen. Därför är det mycket viktigt att den grafiska manualen används konsekvent, och att den grafiska manualen konsulteras vid eventuella osäkerheter. Informationskanaler Det finns en mängd olika informationskanaler som kan och bör användas av företrädare för Göta studentkår. Nedan listas informationskanaler tillsammans med riktlinjer för hur de skall användas. De används fördelaktigt i kombination med varandra och vid större arrangemang bör ansvarig fundera på hur man maximerar nyttjandet av alla kanaler. För varje användande av någon av nedan uppräknade informationskanaler bör ansvarig dessutom göra en bedömning om materialet även bör produceras på engelska. I enlighet med Göta studentkårs verksamhetsplan för 2011/12 skall man även tillse att kårgemensam information finns både på svenska och engelska. Exempel på sådan information kan vara stadga, Götaguiden, andra foldrar, särskild hemsidesinfo o.s.v. Personliga möten Alla studenter Alla Så ofta som möjligt Personliga möten ska användas så ofta som möjligt. Personliga möten syftar främst till möten med studenter och med Göteborgs universitet. Genom att svara på frågor samt ge och få feedback fås möjligheten att visa upp vår verksamhet och skapa en positiv bild av den. Det kan ske på kursintroduktioner, storföreläsningar, via fika med studenter, soppluncher, på kårexpeditioner, under kampanjer etc. Samtidigt ger personliga möten kåren möjlighet att reda ut frågetecken, missförstånd eller oklarheter. Vid personliga möten kan dessutom argument och dialog anpassas efter studentens reaktion. Skitviktigt Föreningar Infogruppen 1 gång/månad Skitviktigt är Göta studentkårs nyhetsbrev som postas på toaletter på universitetet. För skitviktigt finns en word-mall som ska följas. Skitviktigt heter på engelska Important Shit.

3 Sida 3/9 Undersökningar 2009/10 visade att Skitviktigt var kårens mest uppskattade informationskanal. Skitviktigt ska stoppas ner i plastfickor som fästs på insidan av toalettdörren alternativt väggen. Skitviktigt ger utrymme till många olika nyheter och bör ge en breddad syn. Bordstalare Infogruppen Varannan vecka Bordstalare kallas de infoblad som ska finnas på caféer, lunchutrymmen där det är möjligt. De är i A5 format och rymmer därmed mindre information än Skitviktigt. Dock ett bra ställe att lyfta fram särskilt aktuell information. Affischering Föreningar Infogruppen Affischering sker både på allmänna anslagstavlor samt anslagstavlor som Göta studentkår förfogar över. För att sätta upp information (där avsändaren inte är Göta studentkår) på anslagstavla som studentkåren förfogar över krävs en stämpel från kåren. Allt som inte är stämplat ska tas ner. Det är viktigt att tavlorna hålls rena och snygga, så att informationen tydligt når mottagaren. TV-skärmar Sektionen TV-skärmar ska utnyttjas på de fakulteter där det är möjligt. TV-skärmarna används med fördel till att få ut ny och het information till kårens medlemmar. Göta kanal Sektionen 8 ggr/år (se utgivningsplan) Spionen är studenttidningen vid Göteborgs universitet. Spionen ges ut åtta gånger/år och skickas hem till studenterna. Dessutom får kåren ett antal exemplar som ska delas ut på de egna fakulteterna. Göta studentkår köper två heluppslag (fyra sidor) i tidningen varje nummer och dessa tituleras Göta kanal. Respektive sektion har en halv sida till sitt förfogande och Götas kårstyrelse har en. Kansliet står för slutlig korrekturläsning och layout. Götaguiden Kansliet En gång/år Göta guiden ansvarar kansliet för. Det är en övergripande folder som skall samla kontaktuppgifter, beskrivning av kårens verksamheter och uppmuntra till medlemskap. Både sektioner och kårföreningar får utrymme i denna folder. Övrig folder/broschyr Kansliet För att komplettera Götaguiden kan det vara önskvärt att framställa riktade informationsfoldrar. Exempelvis mer kortfattade rekryteringsbroschyrer, eller inriktade på särskild information. Mottagningsbok Nyantagna studenter Mottagningsgrupp en gång/termin där detta är möjligt

4 Sida 4/9 Mottagningsboken eller motsvarande är en folder/broschyr som kan delas ut vid terminsstart till alla nyantagna studenter på de sektioner där det förekommer mottagningsverksamhet. Ansvarig mottagningsgrupp inom respektive sektion ansvarar för att samla in material, producera och trycka i samarbete med informatören. Detta är givetvis helt beroende på sektionernas möjlighet till mottagning och informatörens arbetsbelastning. Välkomstmässor Nyantagna studenter Mottagningsgrupp eller sektion I början av varje termin där detta är möjligt Välkomstmässor är utmärkta tillfällen att träffa nya studenter. De bör vara så nära studenterna som möjligt och helst lunchtid, för att maximera exponeringen. Man bör visa upp kårens bredd genom att bjuda in samarbetspartners, kårföreningar och studentgrupper. Finns möjlighet kan man även erbjuda företag monterplats i utbyte mot ersättning. Kårföreningskväll Nyantagna studenter Presidiet I början av varje termin Kårföreningskväll får gärna anordnas i direkt anslutning till mottagningen och skall ge en chans för studenter att komma i kontakt med föreningar för att fördjupa sitt engagemang. Kampanjer Projektgrupp Kampanjer anordnas när man vill uppmärksamma för studenterna och Göta studentkår aktuella och viktiga frågor och/eller medlemsrekrytera. De kan vara sektionsspecifika eller kårövergripande. Hemsidan Kårinternt Media Omgivande samhället Presidiet Sektionen är Göta studentkårs webbplats. Varje sektion har en egen undersida som kan nås genom till exempel natsek.gota.gu.se eller nat.gota.gu.se. Hemsidan skall vara en källa till aktuella nyheter och arrangemang och en relevant information. Den uppdateras genom :s system InfoGlue ( För att ha access till systemet behövs en halvdags-utbildning som kan läsas hos. Webbsystemet har stöd för events, kalender, vanliga sidor, internlänkar m.m. Det finns nyhetsrullar och kalendarium både centralt och på varje sektion. Dessutom finns en särskild nyhetsrulle vid namn Student sökes på förstasidan där spännande uppdrag utlyses, samt företag kan köpa in sig. I kalendariumet bör man fokusera på aktiviteter och händelser som berör och intresserar många studenter, för mer nischade målgrupper kan man använda sektionernas kalendarium. Samma bedömning bör göras kring nyheter.

5 Sida 5/9 Kalendariesystemet är öppet att använda för bland annat sektioner, studentgrupper och kårföreningar via en generell inloggning. Via denna kan man skapa kalenderevents, som dock måste publiceras av annan. Detta bör marknadsföras för att fylla kalendariumet med mer aktiviteter. Medlemsmail Medlemmar Presidiet en gång/månad Medlemsmail skickas ut till alla medlemmar genom ett webbaserat system som kallas Getanewsletter. Sektionerna uppmanas inkomma med information som kan sammanställas till ett mail som går till alla medlemmarna. Systemet kan även hålla koll på hur många som läser mailet, hur många som klickar på länkar i mailet etc. Facebook och Twitter Presidiet Sektion vid behov På Facebook har Göta studentkår sidor, dels en central sida och dessutom sidor för varje sektion som administreras av sektionerna själva. Viktigt att tänka på när man publicerar information på sin sida är att alltid hänvisa till grundkällan (t. ex Syftet att finnas tillgänglig på Facebook är inte bara att synas utan att faktiskt förmedla ett budskap. På Facebook kan man alltså som läsare få tips för att sedan hitta mer information via någon av kårens andra kanaler. Förutom de statusuppdateringar som skapar nyhetsflödet på Facebook är det även bra att skapa evenemang för de utåtriktade arrangemang kåren håller i. Facebook ger även utrymme för frågor och debatt i viss mån och är därmed ett interaktivt forum. Det bör uppmuntras. Däremot bör man vara noggrann med att hålla alla Facebook sidor fria från andra organisationer eller företags information. I anslutning till Facebook har även Göta studentkår centralt, samt IT-sektionen, Twitter konton. Likt Facebook sidorna är tanken att genom Twitter ge en teaser för den aktivitet som informeras om, och det är än mer viktigt på Twitter då utrymmet är begränsat till 140 tecken. Extern media Media Samarbetsorgan Omgivande samhället Presidiet Extern media innefattar i stort alla kanaler som vi själva inte kontrollerar. Det är Spionens debatt- eller artikelsidor, GP, DN och andra tidningar. TV, radio och så vidare. Göta studentkår har som mål att synas och höras även utanför dess reguljära kanaler och för att uppnå det bör det ständigt övervägas hur frågor kan drivas effektivare och bredare. Exempelvis debattartiklar ensamma eller gemensamt med andra kårer, alternativt via samarbetsorganisationerna. Med ökad synlighet i flera arenor ökar kårens relevans för studenterna. Profilmaterial och profilkläder Presidiet Profilmaterial bör alltid finnas tillgängligt i någon mån centralt på nas hus. Det bör variera från billiga give-aways i stora volymer(pennor, godis) till dyrare produkter(paraplyer, kläder o.s.v.).

6 Sida 6/9 Give-aways bör användas vid välkomstmässor, kårföreningskväll och även i viss mån på våra expeditioner. Målet med dessa är att för en liten peng sprida kårens namn och logotyp. Huruvida man väljer 2-färgstryck eller ej beror på kostnad i relation till långvarighet. Exempelvis har godiset 1- färgstryck medan pennorna 2-färgstryck. Som riktlinje kan sägas att en give-away måste kosta under 10:-/st, med fördel under 5:-/st. Dyrare produkter används med fördel som vinster i tävlingar och liknande, under exempelvis mottagning eller kampanjer. Profilkläder skall erbjudas i någon form till både kårstyrelse-, sektionsstyrelse- och fullmäktigeledamöter. Utöver detta skall man jobba för att faddrar och ansvariga under mottagning får möjlighet att profilera sig som Göta studentkår. Vid övriga utåtriktade arrangemang som välkomstmässor, arbetsmarknadsdagar och dylikt skall man också jobba för att involverade använder sig av profilkläder och att profilmaterial används på ett sådant sätt att Göta studentkår framstår som avsändare för arrangemanget. Både profilmaterial och profilkläder bör i någon omfattning finnas ute på respektive sektion för användning, då det är hos sektionerna huvudsakliga verksamheten är och man möter studenter. Det möjliggör ett bättre användande av materialet. Externa parter är för många en attraktiv målgrupp. Kårföreningar och studentgrupper ses som interna parter och ges därmed utrymme i mån av plats i kårens kanaler. Utöver dessa är det många organisationer och företag som vill nå ut med sina budskap. För alla kommersiella aktörer gäller att ersättning krävs. Prislista fastställs av kårstyrelsen, alternativt av kårstyrelsen utsedd grupp, och innefattar kostnad för att få affischera, komma med i medlemsmail och lista jobberbjudande under Student sökes på hemsidan. I övrigt är det stor restriktivitet som gäller, även kring i övrigt förmånliga studentrabatter. Kårrabatter går alltid före och får mer utrymme. Mailadresser Alla som representerar Göta studentkår ska kunna ha Arvoderade, personal och övriga där det är relevant ska ha en personlig adress, detta för att åstadkomma ett personligt bemötande. Man skall ha en tydlig signatur i slutet på sin e-post som tydligt anger vem man är och vilket uppdrag man har i organisationen, samt anger övriga kontaktmöjligheter. Signaturen bör följa grafiska manualen. Generella funktionsadresser bör inte vara personliga (tex repe@gota.gu.se). Exempelvis presidiet och varje sektion skall ha funktionsadresser via vilka man når de arvoderade. Kansliet: Presidiet: ordf@gota.gu.se, vice.utb@gota.gu.se, vice.soc@gota.gu.se Sektioner: utsek@gota.gu.se, natsek@gota.gu.se, doksek@gota.gu.se, itsek@gota.gu.se, humsek@gota.gu.se, samsek@gota.gu.se Personer: fornamn.efternamn@gota.gu.se Hur vi uttrycker oss Precis som att det är viktigt att använda sig av en grafisk profil för att visa på enhetlighet och tydlighet i tryckt material, är det viktigt hur vi uttrycker oss i officiella sammanhang. Göta studentkår skrivs alltid med litet s.

7 Sida 7/9 Göta studentkårs fullmäktige, skrivs i kortform fullmäktige (Inte FUM, det kan användas i talspråk, men aldrig i handlingar). Göta studentkårs styrelse, skrivs i kortform styrelsen eller kårstyrelsen (om det föreligger risk för sammanblandning). Göta studentkårs presidium (d.v.s. ordförande och vice ordförande som kollegium), skrivs i kortform presidiet eller kårpresidiet. Göta studentkårs xsektion, skrivs i kortform sektionen eller xsektionen (Inte xsek, det kan användas i talspråk men aldrig i handlingar). Göta studentkårs xsektions styrelse, skrivs i kortform sektionsstyrelsen, styrelsen för xsektionen eller xsektionens styrelse. Göta studentkårs studentgrupp för x, skrivs i kortform studentgruppen x. I informella sammanhang går det givetvis bra att använda egna namn. Om man ska använda förkortningar i skrift ska man först skriva ut hela namnet i fulltext. T ex Grundutbildningsberedningen (GruB). Detta är för att vi inte ska stöta bort kårovana människor som inte har koll på all den jargong som vi ofta slänger oss med i kårvärlden.

8 Sida 8/9 Bilaga 1: Bordstalare uppdatera lista kallas de infoblad som ska finnas på caféer, lunchutrymmen där det är möjligt. Idag är det bara Pedagogen och campus Haga/Linné som har bordstalare. Vi trycker bordstalarna på nas hus. Pedagogen (ca 50 ex) hus A (caféet) hus B (caféet) hus C (lunchutrymmet i källaren) Campus Haga (ca 90 ex inkl Linné) hus B (entréplan) hus D (caféet) Campus Linné: Annedalsseminariet (caféet) Psykologen (caféet) Skitviktigt uppdatera lista Pedagogen (ca 80 ex) hus A (källarplan, entréplan, plan 1) hus B (entréplan, plan 1) hus C (källarplan, entréplan) Campus Haga (ca 100 ex inkl Linné) hus A (entréplan, plan 1-2) hus B (entréplan, plan 1-2) hus C (entréplan, plan 1-2) hus D (plan 1-2) hus E (plan 1-2) hus F (plan 1) hus K (plan 1) Campus Linné: Mediehuset (plan 1-3) Annedalsseminariet Psykologen Affischering uppdatera lista Pedagogen: hus A (2 st entréplan, 1 st plan 1) hus B (2 st entréplan, 1 st plan 1) hus C (1 st på entréplan, 1 st källarplan) Campus Haga: hus B (3 st plan 2) hus C (1 st entréplan, 1 st plan 1) hus D (1 st plan 1) hus K (1 st plan 1) Humanisten: 1 st entréplan affischering på universitetets anslagstavlor Geovetarcentrum: intill sektionens kontor affischering på universitetes anslagstavlor

9 Sida 9/9 TV-skärmar uppdatera lista Än så länge är detta bara möjligt på Utbildningsvetenskapliga sektionen. TV-skärmarna finns vid huvudentrén i hus A, B och C. Vi har två bilder till förfogande. Maila informationen till torsten.arpi@gu.se (1-3 meningar/bild) varannan fredag (eller vid behov).

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Göteborgs scoutdistrikt 2018-01-01 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn finns för att skapa en så enhetlig kommunikation som möjligt med en tydlig avsändare. Den är tänkt att

Läs mer

Svenska Cykelförbundets kommunikationspolicy

Svenska Cykelförbundets kommunikationspolicy s kommunikationspolicy 1. Bakgrund s kommunikationspolicy utgör grunden för en gemensam syn på intern och extern kommunikation och anger ramarna för vårt arbete med kommunikation. Policyn fastställer Svenska

Läs mer

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige,

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, Sida 1/5 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, 2015-03-25 2015-03-25 Typ av kårförening: Kårförening utan annan anknytning Kårförening

Läs mer

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle INNEHÅLL Övergripande om kommunikation... 3 Definitioner... 3 Information... 3 Kommunikation... 3 Relation... 3 Kommunikationens innehåll...

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

SFF Kommunikationsplan 2012-2013

SFF Kommunikationsplan 2012-2013 SFF Kommunikationsplan 2012-2013 Mål med kommunikationen 2012-13 All kommunikation ska stärka Svenska Fallskärmsförbundets vision och strategi 2012-2016. All kommunikation ska ske på mottagarens villkor.

Läs mer

Luleå Studentkår Vision

Luleå Studentkår Vision Luleå Studentkår Vision Luleå tekniska universitet 971 87 Luleå Mail: ks@luleastudentkar.com Tel: 0920-49 33 00 1/7 Innehållsförteckning VISION...3 MÅLBILD...4 Vad vi gör... 4 Utbildningsbevakning... 4

Läs mer

Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458

Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458 Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458 Kommunikationspolicyn anger Högskolan i Halmstads förhållningssätt till intern och extern kommunikation. Policyn tydliggör dessutom ansvarsfördelning

Läs mer

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Corax Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Verksamhetsplan 2010/2011 Corax ska arbeta för att hjälpa alla studenter som läser under HumUS- akademin vid Örebro universitet med olika ärenden. Vi verkar

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPOLICY

KOMMUNIKATIONSPOLICY KOMMUNIKATIONSPOLICY 2019 Antaget av kommunfullmäktige 190225 25 Gäller från: 20190301 Ansvarig: Kommunikatören Revideras: vid behov Beslutsinstans: Kommunfullmäktige 1 Inledning I Markaryds kommuns kommunikationspolicy

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Flik 6.23 Kommunikationspolicy 2014-2018 Flik 6.23 Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16, 76 att gälla från 2014-08-01. Kommunikationspolicy 2014-2018 Innehåll: 1 Syftet med kommunikationen... 2 2 Strategi...

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Policy för Informationsspridning

Policy för Informationsspridning Policy för Informationsspridning Kommunikationskanaler All information från sektionen skall finnas att tillgå på tre ställen: Hemsidan www.i-chalmers.se Facebooksidan Industriell Ekonomi Onsdagsmailet

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Kommunikationsplan med aktivitetsplanering för Fakultetsnämnden ekonomi och design, FED

Kommunikationsplan med aktivitetsplanering för Fakultetsnämnden ekonomi och design, FED 1(5) ( Växjö och Kalmar 2012-08-23 Kommunikationsplan med aktivitetsplanering för Fakultetsnämnden ekonomi och design, FED Inledning Målet med upprättandet av kommunikationsplanen är att synliggöra kommunikationen

Läs mer

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018.

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Inledning Göta studentkår organiserar studenterna på grund-, avancerad- och forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga

Läs mer

Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11

Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11 9 april 2007 Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11 Övergripande mål och inriktning All information och kommunikation i Haninge kommun ska medverka till kunskap om

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Fyrbodals kommunalförbund Kommunikationsstrategi 2019 2022 Version 1.0 Beslutat 2019-xx-xx Reviderad 2019-xx-xx Ansvarig: Morgan Ahlberg Innehåll Om kommunikationsstrategin... 3 Mål och syfte... 3 Målgrupper...

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Grafisk profil. Föreningen IT-Sektionen Uppsala Universitet GRAFISK PROFIL IT-SEKTIONEN 1

Grafisk profil. Föreningen IT-Sektionen Uppsala Universitet GRAFISK PROFIL IT-SEKTIONEN 1 Grafisk profil Föreningen IT-Sektionen Uppsala Universitet GRAFISK PROFIL IT-SEKTIONEN 1 Innehåll Innehåll 2 Inledning 3 Sektionens logotyper 3 Placering 4 Färg 4 Användningsområden 4 Typsnitt 5 Profilkläder

Läs mer

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten Handbok för webbpublicister Medicinska fakulteten Innehåll 1. Inledning 1.1 Mål 1.2 Fakultetens ansvar 1.3 Publicistens ansvar 1.4 Webben som kommunikationsmedel 2. Så skapar du en bra webbplats 2.2 Skriva

Läs mer

Riktlinjer. Information och kommunikation. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25

Riktlinjer. Information och kommunikation. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25 Riktlinjer Information och kommunikation Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25 Datum: 2012-02-02 Dnr: Sida: 2 (8) Riktlinjer för information och kommunikation Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2011-12-15 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG Antagen av Fullmäktige 2014-10-22 Huvudområden Presidiet har följande fem huvudsakliga områden med arbetsuppgifter: 1. Utföra Fullmäktiges och Styrelsens beslut 2. Sköta utbildningsbevakning a. på fakultetsnivå

Läs mer

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Medias Funktionärspolicy. Antaget av Sektionsmötet

Medias Funktionärspolicy. Antaget av Sektionsmötet Medias Funktionärspolicy 2 Innehållsförteckning FUNKTIONÄRSPOLICY 3 STYRDOKUMENT 3 RAPPORTERING 3 NÄRVARO 3 FUNKTIONÄRSMAIL 4 TESTAMENTE OCH ÖVERLÄMNING 4 KOMMUNIKATION 4 STUDIESOCIALT 5 INTERNT 5 REPRESENTATION

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen ( 255) POLICY

KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen ( 255) POLICY KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN Antagen av kommunstyrelsen 2012-11-26 ( 255) POLICY Kommunikationspolicy för Haninge kommun Syftet med en kommunikationspolicy för kommunen är att skapa effektivitet

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

Partille Ridklubb Kommunikationspolicy

Partille Ridklubb Kommunikationspolicy 1 INLEDNING OCH SYFTE Syftet med denna policy är att beskriva de olika kommunikationskanaler och hur de skall användas för att informera föreningens medlemmar om verksamheten och för att effektivt hantera

Läs mer

THS Näringsliv 2011-2012

THS Näringsliv 2011-2012 Produktportfölj THS Näringsliv 2011-2012 Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivssamverkan.

Läs mer

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Information och kommunikation

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Information och kommunikation FÄRGELANDA KOMMUN Policy Information och kommunikation Jonas Berggren och Josefine Blid 2016-11-16 Dnr: 2016/732 Version: 1 Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-16, 146 Den senaste versionen finns tillgänglig

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2015 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk profil...

Läs mer

Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan

Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan Det här är en bilaga till Civilförsvarsförbundets kommunikationsplan och anger aktiviteter som är planerade för 2016. Häftet innehåller tre delar: En

Läs mer

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten Handbok för webbpublicister Medicinska fakulteten Innehåll 1. Inledning 1.1 Mål 1.2 Fakultetens ansvar 1.3 Publicistens ansvar 1.4 Webben som kommunikationsmedel 2. Så skapar du en bra webbplats 2.2 Skriva

Läs mer

Kommunikationspolicy för Gnosjö kommun. Antagen av kommunfullmäktige, 2015-10-29, 171

Kommunikationspolicy för Gnosjö kommun. Antagen av kommunfullmäktige, 2015-10-29, 171 Kommunikationspolicy för Gnosjö kommun Antagen av kommunfullmäktige, 2015-10-29, 171 Inledning... 3 Övergripande mål... 4 Förhållningssätt... 5 Ansvarsfördelning... 6 Intern kommunikation... 7 Extern kommunikation...

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun 2(8) Innehåll 1 Syfte... 3 2 Målsättning... 3 3 Informations- och kommunikationsansvar... 4 3.1 Ledningsansvar... 4 3.2 Individens ansvar...

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015 Kommunikationspolicy Antagen av Kf 56/2015 Innehåll Innehåll... 1 1. Kommunikation hjälper oss att utföra våra uppdrag... 2 2. Kommunikationsansvar... 2 3. Planerad kommunikation... 2 Checklista för att

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/12 Styrelsemöte 3 verksamhetsåret 2010/11 Datum: 2010-09-08 Tid: Kl. 17.18-21.21 Plats: Centrummet, studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Emelie Arnesson* Marie Norman*

Läs mer

Riktlinjer Sociala medier

Riktlinjer Sociala medier FÖRFATTNINGSSAMLING (8.1.2) Riktlinjer Sociala medier Tillägg till Riktlinjer för kommunikation Dokumenttyp Styrdokument, Tillägg till Riktlinjer för kommunikation Ämnesområde Information Ägare/ansvarig

Läs mer

Informationspolicy för Övertorneå kommun

Informationspolicy för Övertorneå kommun Informationspolicy för Övertorneå kommun Fastställd av Kommunfullmäktige 2008-11-03 Innehållsförteckning 1. Inledning...1 2. Syfte...2 3. Övergripande målsättning...3 4. Riktlinjer för kommunens övergripande

Läs mer

Grafisk manual. Studentkåren i Sundsvall 2013

Grafisk manual. Studentkåren i Sundsvall 2013 Grafisk manual Studentkåren i Sundsvall 2013 STUDENTKÅREN I SUNDSVALL GRAFISK MANUAL INLEDNING 2 Inledning Detta dokument reglerar Sundsvalls studentkårs grafiska profil med logotyper, typsnitt, färger

Läs mer

Kommunikationsplattform

Kommunikationsplattform 1(11) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Malin Bergkvist Kommunikationsplattform för Kristianstads kommun, KS 2011/1002 2013-02-11 044-13 21 00 malin.bergkvist@kristianstad.se Kommunikationsplattform

Läs mer

Policy för information och kommunikation

Policy för information och kommunikation Antagen av fullmäktige 081022 Policy för information och kommunikation Torsås kommun är en politiskt styrd organisation som finns till för medborgarna. Det är deras behov och förutsättningar vi ska se

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/7 Styrelsemöte 6 verksamhetsåret 2010/11 Datum: 2010-11-01 Tid: Kl. 17.10-19.47 Plats: Centrummet, Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Emelie Arnesson* Marie Norman*

Läs mer

Styrdokument för KårsOrdet

Styrdokument för KårsOrdet Styrdokument för KårsOrdet Studentkårens tidning för studenter vid Högskolan i Jönköping Reviderat 120217 Reviderat 140319 0 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Förord... 2 1.3

Läs mer

Studentkåren Malmös Guide för föreningar 2017

Studentkåren Malmös Guide för föreningar 2017 Studentkåren Malmös Guide för föreningar 2017 Bokning av lokaler Kölsvinet Bokas genom Studentkårens vaktmästare Andre Waider. Mail; andre.waider@karen.mah.se Info; Boka i god tid då lokalen används mycket.

Läs mer

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi Publicerad: Beslutsfattare: Anders Fällström, rektor Handläggare: Kicki Strandh, kommunikationschef Beslutsdatum: Giltighetstid: 2019-2023 Sammanfattning:

Läs mer

Kommunikationsplan

Kommunikationsplan Kommunikationsplan Innehåll Inledning... 3 Kommunikationsmål... 3 Budskap... 4 Målgrupper... 4 Kanalval... 4 Tonalitet, logga och färger... 6 Uppföljning... 6 Aktivitetsplan... Error! Bookmark not defined.

Läs mer

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

Kommunikationsplan familjestödsprojektet

Kommunikationsplan familjestödsprojektet Kommunikationsplan familjestödsprojektet Tjänsteskrivelse 2011-03-28 Handläggare: Ida Broman FKN 2006.0023 Folkhälsonämnden Kommunikationsplan familjestödsprojektet Sammanfattning I samband med beviljandet

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 ÖVERGRIPANDE RIKTLINJER Gislaveds kommuns kommunikation ska bidra till att nå och förverkliga våra mål och kommunens vision. I syfte att

Läs mer

Grafisk profil och plattformar för kommunikation

Grafisk profil och plattformar för kommunikation 2017 Grafisk profil och plattformar för kommunikation Abrahamsbergskyrkans ungdom Abrahamsbergskyrkans ungdom Bävervägen 45, 168 30 Bromma abraung.se Inledning Detta dokument ger några konkreta tips på

Läs mer

Kommunikationsstrategi Studentboet

Kommunikationsstrategi Studentboet Antagen av Studentboets styrgrupp den 24/05/2016 Detta dokument utgör riktlinjer för Studentboets kommunikation. Riktlinjerna omfattar all kommunikation där Studentboet står som avsändare. Riktlinjerna

Läs mer

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Kommunikationspolicy Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2019-01-28 Innehållsförteckning Kommunikationspolicy... 3 Inledning... 3 Grundläggande värderingar... 3 Övergripande mål...

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kommunikationspolicy. 21 Dnr 2016/00446

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kommunikationspolicy. 21 Dnr 2016/00446 Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 21 Den 2017-04-24 21 Dnr 2016/00446 Kommunikationspolicy Kommunfullmäktiges beslut Kommunikationspolicyn fastställs enligt utarbetat

Läs mer

Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004

Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004 Riktlinjer 1(6) Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004 Kompletterande dokument till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting 2004 Riktlinjer 2(6) Introduktion Internkommunikation

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 9 verksamhetsåret 2015/16 Datum: 2016-05-10 Tid: Kl. 14:00 17:00 Plats: Studenternas hus/på distans Kallade: Göta studentkårs styrelse, verksamhetsrevisorerna samt kallelse@gota.gu.se

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2013 2014 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 130320 Inledning Denna verksamhetsplan är något mindre betungande än tidigare års och samtidigt som vi har begränsat

Läs mer

PR, marknadsföring och kommunikation

PR, marknadsföring och kommunikation PR, marknadsföring och kommunikation Innehåll Pysslingen Skolors mål och aktiviteter De enskilda skolornas mål och aktiviteter Varumärke Profilprodukter Nå ut med en nyhet Intranät Chefsbrevet Skolans

Läs mer

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Att arbeta med sociala medier

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Att arbeta med sociala medier FÄRGELANDA KOMMUN Policy Att arbeta med sociala medier Jonas Berggren och Josefine Blid 2016-11-16 Dnr: 2016/732 Version: 1 Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-16, 146 Den senaste versionen finns tillgänglig

Läs mer

Kommunikationspolicy samt Grafisk profil för Kungsbacka Ridklubb

Kommunikationspolicy samt Grafisk profil för Kungsbacka Ridklubb Kommunikationspolicy samt Grafisk profil för Kungsbacka Ridklubb Den interna Kommunikationen skall ge kunskap om vad som sker inom och utom ridklubben, den skall också skapa motivation och delaktighet

Läs mer

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi ANTAGEN PÅ ÅRSMÖTE 2014-10-12 Författare: Karin Nordh, föreningsadministratör Karolina Nord, styrelseledamot. 1 Innehåll Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi...

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Informationsenheten Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus 2010-01-26 Dnr 102-88-10 Sid 1 (11) Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Inledning... 3 Övergripande mål... 3 Benämningen Konstnärligt

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN 2017/2018

KOMMUNIKATIONSPLAN 2017/2018 KOMMUNIKATIONSPLAN 2017/2018 Syfte En god kommunikation är viktigt för att en organisation ska fungera så bra som möjligt. Genom den byggs tillit och förtroende mellan människor, den är avgörande för möjlighet

Läs mer

Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun

Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun Tjänsteskrivelse Sida 1 av 10 Information och kultur Christina Nilsson Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun 2014-2016 antagen av kommunfullmäktige 2014-06-18 Tjänsteskrivelse Sida 2 av 10 Inledning

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/10 Styrelsemöte 10 verksamhetsåret 2010/11 Datum: 2011-02-09 Tid: Kl. 16.39-21.08 Plats: Centrummet, Studenternas Hus, Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Emelie Arnesson* Marie Norman*

Läs mer

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Landstinget har öppen och positiv inställning till att verksamheter använder sociala medier i sin kommunikation

Läs mer

Informationspolicy. Allmänt

Informationspolicy. Allmänt Informationspolicy Allmänt Det är självklart och nödvändigt för Rättviks kommun att kunskap och spridning av information sker både inåt och utåt i den kommunala koncernen. Kommunen ska vara en föregångare

Läs mer

SöderS organisationsplan 14/15

SöderS organisationsplan 14/15 SöderS organisationsplan 14/15 Fastställd av fullmäktige 2014-05-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

INFORMATIONS- POLICY

INFORMATIONS- POLICY INFORMATIONS- POLICY 2011-07-21 Inledning Utgångspunkten för vårt informationsarbete är att vi alla vill, kan och förväntas utbyta relevant information med varandra inom kommunorganisationen, med kommuninvånare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2014 Göteborg INNEHÅLL Ett av Göteborgs främsta forum för utrikespolitiska frågor Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska Förbundet Sverige ETT AV GÖTEBORGS

Läs mer

Informations- och kommunikationsstrategi

Informations- och kommunikationsstrategi Kommunledningskontoret Sofia Magnusson, 0531-526003 sofia.magnusson@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 2011-05-18 1(7) Informations- och v:\klk\stab\anna_sofia\policydokument\informations-

Läs mer

kommunikation Riktlinjer Extern

kommunikation Riktlinjer Extern Riktlinjer Extern kommunikation Detta är en sammanfattning av Karlshamns kommuns riktlinjer gällande de externa kommunikationskanalerna. Hela dokumentet hittar du i First Class under Kommunikation. Som

Läs mer

Handbok för föreningar i samarbete med Jönköpings Studentkår

Handbok för föreningar i samarbete med Jönköpings Studentkår Handbok för föreningar i samarbete med Jönköpings Studentkår Detta dokument ska ge föreningar i samarbete med Jönköpings Studentkår den allmänna information som är av vikt för att bedriva en förening i

Läs mer

Informationsspridning på Sektionen

Informationsspridning på Sektionen Informationsspridning på Sektionen Bakgrund Studenterna på Sektionen ska lätt kunna ta del av information på ett enhetligt sätt och i samma kanaler. Därmed krävs riktlinjer för hur marknadsföringen ska

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Konstkårens Presidium

Uppdragsbeskrivning för Konstkårens Presidium Uppdragsbeskrivning för Konstkårens Presidium Antagen av Fullmäktige 2014-10-22 Utkast, revideras av Styrelsen 2015-02-04 Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för Konstkårens

Läs mer

Kommunikationspolicy för Hörby kommun

Kommunikationspolicy för Hörby kommun Kommunledningsförvaltningen Kommunikationspolicy för Hörby kommun Kommunen har en bred verksamhet med många uppdrag och med flera olika roller. Vi som arbetar på kommunen gör det på uppdrag av medborgarna.

Läs mer

Kommunikationspolicy för Botkyrka kommuns förvaltningsorganisation

Kommunikationspolicy för Botkyrka kommuns förvaltningsorganisation TJÄNSTESKRIVELSE 1[5] Referens Kicki Morsing Mottagare Kommunikationspolicy för Botkyrka kommuns förvaltningsorganisation Botkyrka kommun är en offentlig och demokratiskt styrd organisation som ska ge

Läs mer

THS Näringsliv 2011-2012

THS Näringsliv 2011-2012 Produktportfölj THS Näringsliv 2011-2012 Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivssamverkan.

Läs mer

Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet

Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet Inledning Kommunikation handlar inte bara om att prata, det handlar också om att lyssna samt att kunna ta till sig information genom de olika kanaler

Läs mer

1(9) Informationspolicy. Styrdokument

1(9) Informationspolicy. Styrdokument 1(9) Styrdokument 2(9) Styrdokument Dokumenttyp Policy Beslutad av Kommunfullmäktige 2011-08-31 104 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(9) Innehållsförteckning Inledning...4 Vårt förhållningssätt

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy. Antagen av kommunstyrelsen den 29 augusti 2006

Informations- och kommunikationspolicy. Antagen av kommunstyrelsen den 29 augusti 2006 Informations- och kommunikationspolicy Antagen av kommunstyrelsen den 29 augusti 2006 INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY Bakgrund Det behöver tydliggöras att kommunens verksamhet bedrivs på uppdrag

Läs mer

Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun

Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun Sida 1/5 Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun Sociala medier och hur de används Sociala medier är kommunikationskanaler i form av nätverk, forum, chattar och bloggar med innehåll som användarna

Läs mer

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar Vig23119439-1 ESLÖVS KOMMUN Carin Svensson 0413-621 71 Utlåtande 2011-12-01 Vård- och omsorgsnämnden,t. INVESTOR IN PEOPLE Informationsstrategi Vård och Omsorg Förslag till beslut Förvaltningen föreslår

Läs mer

Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1

Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1 Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1 Övergripande inriktningar Information och kommunikation är strategiska styrmedel. Stadens kommunikationsarbete ska bidra till att utveckla, förmedla och förankra

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Alla webbplatser och sociala mediekanaler där LTH står som avsändare räknas som en webbplats vid LTH och omfattas av dessa regler.

Alla webbplatser och sociala mediekanaler där LTH står som avsändare räknas som en webbplats vid LTH och omfattas av dessa regler. Riktlinjer för kommunikation och innehåll på LTH:s domän lth.se och i sociala medier syftar till att säkra en tydlig och enhetlig avsändare, att gällande lagstiftning följs samt att universitetets och

Läs mer

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Kommunikationsprogram för Karlskrona kommuns samlade verksamhet... 1 Relaterade dokument Grafisk profil KS2011.204.103... 3 Kriskommunikationsplan Riktlinjer för

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 140908 Samhällsvetarsektionen

Protokoll styrelsemöte 140908 Samhällsvetarsektionen 1. Preliminä rer 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande, mötessekreterare och protokolljusterare Eva Vargas valdes till mötesordförande Ebba Jacobsson valdes till mötessekreterare Eric Insulahn

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Att använda sociala medier. råd till dig som arbetar i Göteborgs Stad

Att använda sociala medier. råd till dig som arbetar i Göteborgs Stad Att använda sociala medier råd till dig som arbetar i Göteborgs Stad Vad är sociala medier? Med sociala medier menar vi internetbaserade sociala nätverk, forum, bloggverktyg och fildelningssajter för

Läs mer

TraineeGuiden Student Brand Ambassadors

TraineeGuiden Student Brand Ambassadors TraineeGuiden Student Brand Ambassadors Vem kan bli studentambassadör? Om du studerar på högskola eller universitet med minst 2 år kvar på din utbildning så kan du bli studentambassadör för TraineeGuiden.

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK

KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK Version 2013-09-01 Godkänd och fastställd vid styrelsemötet 2013-10-13 Kommunikationsplanen ska ses över årligen av styrelsen. Förslag på ändringar framförs till och beslutas av

Läs mer

Målgrupper. Med målgrupper menar vi. Syfte. Målgrupperna. Vad händer inom fallskärmsvärlden?

Målgrupper. Med målgrupper menar vi. Syfte. Målgrupperna. Vad händer inom fallskärmsvärlden? Målgrupper Med målgrupper menar vi - Ett behovs- eller beteendemönster - i relation till fallskärmsförbundets kommunikation - som är relevant för vårt syfte Syfte - Transparens och insyn ger delaktighet,

Läs mer

STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA

STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA CABOMBA STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA Effektfullt kommunikationsarbete Agenda Lördag 15.00-17.00 Tips och trix Workshop med fika Redovisning i form av vernissage Vårt uppdrag Varumärke

Läs mer

Kommunikationsguide ALLMÄNNA RIKTLINJER OM GRAFISKA PROFILEN. Den här guiden reviderades senast: september 2011

Kommunikationsguide ALLMÄNNA RIKTLINJER OM GRAFISKA PROFILEN. Den här guiden reviderades senast: september 2011 onsdag den 28 september 2011 Kommunikationsguide Den här guiden reviderades senast: september 2011 Kommunikation är en viktig del i all verksamhet i Förbundet Unga Forskare. Vi får fler aktiva medlemmar

Läs mer