Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning"

Transkript

1 Kommunfullmäktige (23) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 22 oktober 2007 kl Paragrafer Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt särskild förteckning Sture Wernersson, kommundirektör Lena Magnusson, sekr Utses att justera Niklas Andrén och Ingrid Duwe Justeringens plats och tid Kommunhuset, Mölnlycke, måndagen den 29 oktober 2007 kl Sekreterare... Lena Magnusson Ordförande... Anders Halldén Justerande Niklas Andrén Ingrid Duwe Organ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningen, kommunkansliet, Mölnlycke Underskrift... Ilona Martinson

2 Kommunfullmäktige Kf 157 Dnr 2007/ INFORMATION OM DELÅRSBOKSLUT PER DEN 31 AUGUSTI OCH PROGNOS FÖR 2007 Ekonom Maria Warg informerar om kommunens delårsbokslut per den 31 augusti och prognos för år Kommunfullmäktige noterar informationen.

3 Kommunfullmäktige Kf 158 Dnr 2006/ RAPPORT FRÅN DEN TILLFÄLLIGA BEREDNINGEN MED UPPDRAG ATT TA FRAM POLITISKA INRIKTNINGSMÅL SOM UNDERLAG FÖR ÖVERSIKTSPLANEN I samband med att fullmäktige inrättade den tillfälliga beredningen med uppdrag att ta fram politiska inriktningsmål som underlag för översiktsplanen beslutades att avstämning skall göras vid varje fullmäktigemöte tills beredningen lämnar sitt slutliga förslag. Beredningsledare Grim Pedersen lämnar en lägesrapport. Kommunfullmäktige noterar informationen

4 Kommunfullmäktige Dnr 2007/ Kf 159 Dnr 2005/ AVGIFTER INOM HANDIKAPPOMSORGEN FÖR BRUKARE FRÅN HÄRRYDA KOMMUN SOM BOR I ANNAN KOMMUN Kommunfullmäktige fastställde i 61/2006 avgifter inom handikappomsorgen för brukare som bor i Härryda kommun. För att kommunen skall ta ut korrekta och enhetliga avgifter har sektorn för socialtjänst tagit fram ett förslag till avgifter för brukare från Härryda kommun som bor på särskilt boende i annan kommun. Avgifterna föreslås gälla från och med den 1 januari 2008 och därefter justeras årligen i januari av sektorn för socialtjänst utifrån förändringar i basbelopp, lag om underhållsstöd och socialstyrelsens föreskrifter. Avgifter för brukare inom handikappomsorgen som bor i Härryda kommun skall enligt det beslut som fullmäktige fattade i 61/2006 justeras årligen av fullmäktige. För att uppnå en enklare och enhetlig hantering föreslår sektorn att även dessa avgifter från och med den 1 januari 2008 justeras årligen i januari av sektorn för socialtjänst utifrån förändringar i basbelopp, konsumentverkets riktlinjer, kostnaden för månadskort i kollektivtrafiken, lag om underhållsstöd och socialstyrelsens föreskrifter. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 29 maj Handikapprådet behandlade ärendet i 35/2007. Rådet har inget att erinra mot förslaget. Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 262/2007. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige fastställer avgifter i samband med LSS-insatser för brukare från Härryda kommun som bor i annan kommun enligt föreliggande förslag, bilaga 1, att gälla från och med den 1 januari 2008 och därefter justeras årligen i januari av sektorn för socialtjänst. Fullmäktige beslutar att avgifter i samband med LSS-insatser för brukare som bor i Härryda kommun från och med den 1 januari 2008 justeras årligen i januari av sektorn för socialtjänst.

5 Kommunfullmäktige Kf 160 Dnr 2007/ BOLAGSORDNING FÖR HÄRRYDA ENERGI AB Nuvarande bolagsordning för Härryda Energi AB antogs av kommunfullmäktige år 2000 och ägardirektiven antogs Bolagsordningen reglerar de formella och övergripande kraven på bolaget medan ägardirektiven är något mer detaljerade och anger ägarens ambition och syften med bolaget. En ny aktiebolagslag gäller från Lagen innebär att vissa justeringar måste göras i befintlig bolagsordning. Ägardirektiven är idag till viss del otydliga och behöver även justeras med anledning av den förändrade aktiebolagslagen. Från sektorn för administrativt stöd föreligger skrivelse av den 10 september 2007 samt förslag till ny bolagsordning och nya ägardirektiv. Kommunstyrelsen behandlade i 272/2007 båda dokumenten och överlämnade ägardirektiven för fastställande vid kommande bolagsstämma i Härryda Energi AB. Bolagsordningen skall fastställas av kommunfullmäktige. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige fastställer bolagsordning för Härryda Energi AB enligt föreliggande förslag.

6 Kommunfullmäktige Kf 161 Dnr 2007/ MOTION ANGÅENDE ÖRONSKOLA Kommunfullmäktige beslutade i 239/2007 till kommunstyrelsen remittera motion från Peter Wågsjö (kd) angående Öronskola. Motionären hänvisar till ett förebyggande arbete för att förhindra buller och höga ljudnivåer vid en förskola i Växjö och föreslår att man i kommunens skolor skall arbeta på liknande sätt för att motverka tinnitus och andra hörselskador. Från sektorn för utbildning och kultur föreligger skrivelse av den 20 augusti Enligt sektorn pågår ett arbete i förskolor och skolor i kommunen för att motverka höga ljudnivåer. Ytterligare åtgärder kommer att genomföras efter de prioriteringar som görs vid de årliga fysiska arbetsmiljöronderna. Kommunstyrelsens behandling Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 261/2007 och beslutade då föreslå fullmäktige att anse motionen besvarad med hänvisning till skrivelse av den 20 augusti 2007 från sektorn för utbildning och kultur. Kommunfullmäktiges behandling Yttranden Rickard Joelsson (v) och Peter Brych (kp). Yrkande Rickard Joelsson yrkar med instämmande av Peter Brych bifall till motionen. Efter ställd proposition på kommunstyrelsens förslag och Rickard Joelssons yrkande finner ordföranden att fullmäktige beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige anser motionen besvarad med hänvisning till skrivelse av den 20 augusti 2007 från sektorn för utbildning och kultur.

7 Kommunfullmäktige Kf 162 Dnr 2006/ MOTION OM DEN NATIONELLA MINORITETSPOLITIKENS GENOMFÖRANDE I KOMMUNEN r Kommunfullmäktige beslutade i 179/2006 till kommunstyrelsen remittera motion från Eija Tolonen (kp) angående den nationella minoritetspolitikens genomförande i kommunen. Motionären föreslår att fullmäktige tar fram förslag till konkreta åtgärder för att förbättra för den stora minoritetsgruppen sverigefinnar när det gäller följande områden: 1. Information om samhällsservice på finska 2. Modersmålsstöd i förskolan och modersmålsundervisning i grundskola och gymnasieskola 3. Bättre äldreomsorg och service genom finsktalande personal. Kommunstyrelsen behandlade i 146/2007 yttrande från sektorn för socialtjänst. Yttrandet besvarade endast motionens punkt 3 och återremitterades därför till förvaltningen för komplettering av yttrandet beträffande punkt 1 och 2 i motionen. Från förvaltningen föreligger yttrande av den 23 augusti 2007 som kommenterar samtliga punkter i motionen. Förvaltningen gör följande bedömning: 1. Kommunens informationsfunktion ansvarar för produktionen av kommunens gemensamma information till invånarna, företagen och kommunens anställda. Några särskilda insatser för översättning till utländska språk görs för närvarande inte. Om förvaltningen får i uppdrag att översätta utgående information till andra språk krävs en analys av behov, omfattning och kostnader. Sannolikt gör Härryda Finska förening och Härryda Finska pensionärsförening en viktig insats när det gäller att förmedla information till kommuninvånare som enbart talar finska. 2. Inom sektorn för utbildning och kultur pågår en översyn för att erbjuda modersmålsundervisning i förskolan samt för att erbjuda studiestöd till elever i grundskolan.

8 Kommunfullmäktige forts Kf Den genomgång som sektorn för socialtjänst har gjort visar att det hittills inte är något stort problem för finsktalande äldre att få vård och omsorg på sitt modersmål. I möjligaste mån organiserar äldreomsorgen sig så att finsktalande personal ger vård och omsorg till de äldre som endast talar finska. I den mån äldreomsorgen inte kan lösa behovet av finsktalande personal med egna resurser finns möjlighet för kommunen att köpa tjänsterna genom andra utförare. Kommunstyrelsens behandling Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 265/2007 och beslutade då föreslå fullmäktige att anse motionen besvarad med hänvisning till förvaltningens skrivelse av den 23 augusti 2007 samt uppdra åt kommunstyrelsen att bevaka regeringens pågående arbete kring minoritetspolitikens framtida utformning. Kommunfullmäktiges behandling Yttranden Nils Bengtsson (kp), Siw Hallbert (s) och Annette Eiserman-Wikström (m). Yrkanden Nils Bengtsson yrkar att ärendet återremitteras till kommunstyrelsen med motiveringen att relevanta fakta redovisas och konkreta åtgärder vidtages enligt föreliggande motion. Annette Eiserman-Wikström yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Propositioner Återremiss Efter ställd proposition på återremiss och avgörande idag finner ordföranden att fullmäktige beslutat avgöra ärendet idag. Kommunstyrelsens förslag Efter ställd proposition på kommunstyrelsens förslag finner ordföranden att fullmäktige beslutat bifalla förslaget.

9 Kommunfullmäktige forts Kf 162 Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige anser motionen besvarad med hänvisning till förvaltningens skrivelse av den 23 augusti Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att bevaka regeringens pågående arbete kring minoritetspolitikens framtida utformning.

10 Kommunfullmäktige Kf 163 Dnr 2007/ MOTION ANGÅENDE ENERGIBESPARINGSPROGRAM Kommunfullmäktige beslutade i 129/2007 till kommunstyrelsen remittera motion från Gunnar Carlson (kp) angående upprättande av ett energibesparingsprogram för kommunens verksamheter. Motionären föreslår att ett energibesparingsprogram omfattande alla kommunens verksamheter upprättas med målsättningen att det blir påbörjat och genomfört snarast möjligt. Sektorn för samhällsbyggnad anför i skrivelse av den 7 september 2007 bland annat följande: Enligt lagen om kommunal energiplanering skall kommunerna ha en plan för distribution och användning av energi. Av lagen framgår också att kommunerna skall främja energihushållningen. Fullmäktige har antagit - energipolitiska mål och strategier med övergripande målsättningar för energianvändningen i kommunen - energiplan för Härryda kommun som är uppbyggd med mål, strategier och handlingsplan och där energieffektivisering är en av strategierna - miljöpolicy för Härryda kommun. Förvaltningen arbetar sedan flera år tillbaka efter de mål, strategier och handlingsplaner som fullmäktige antagit och sektorn gör bedömningen att några ytterligare styrdokument för energieffektivisering och besparing inte behövs. Kommunstyrelsens behandling Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 271/2007 och beslutade då föreslå fullmäktige att med hänvisning till ovanstående avslå motionen. Kommunfullmäktiges behandling Yttrande Gunnar Carlson. Yrkande Gunnar Carlson yrkar bifall till motionen.

11 Kommunfullmäktige forts Kf 163 Efter ställd proposition på kommunstyrelsens förslag och Gunnar Carlsons yrkande finner ordföranden att fullmäktige beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige beslutar med hänvisning till ovanstående avslå motionen. Mot beslutet reserverar sig Gunnar Carlson (kp), Peter Brych (kp) och Nils Bengtsson (kp). Bilaga 2 skriftlig reservation från Gunnar Carlson.

12 Kommunfullmäktige Kf 164 Dnr 2006/ MOTION OM ATT GÖRA HÄRRYDA KOMMUN TILL EN FAIRTRADE CITY Kommunfullmäktige beslutade i 211/2006 till kommunstyrelsen remittera motion från Anna Palmér (s) och Björn Magnusson (s) om att göra Härryda kommun till en kommun för rättvis handel, en Fairtrade City. Sektorn för administrativt stöd anför i skrivelse av den 30 augusti 2007 bland annat följande: Fairtrade City är en diplomering från Rättvisemärkt till städer som engagerar sig för etisk konsumtion. Fairtrade City innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör etisk upphandling i kommunen, ett aktivt informationsarbete samt utbud i butiker och på arbetsplatser av etiskt märkta produkter. Idag finns tre Fairtrade Cities i Sverige: Malmö, Munkfors och Lund. Innan initiativ tas för att göra kommunen till en Fairtrade City anser sektorn att en förstudie bör göras för att se om förutsättningarna för en diplomering finns i kommunen. Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 274/2007. Kommunfullmäktiges behandling Yttrande Anna Palmér. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att göra en förstudie som visar om Härryda kommun har förutsättningar för att bli en Fairtrade City. Motionen anses härmed besvarad.

13 Kommunfullmäktige Kf 165 Dnr 2007/ INTERPELLATION ANGÅENDE PERSONALPOLITIKEN I HÄRRYDA KOMMUN Från Rickard Joelsson (v) föreligger interpellation till kommunstyrelsens ordförande angående personalpolitiken i Härryda kommun. Kommunfullmäktige beslutade i 152/2007 medge att interpellationen får ställas. Kommunfullmäktiges behandling Kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman-Wikström (m) besvarar interpellationen. Yttranden Rickard Joelsson (v), Gunnar Carlson (kp) och Jan Linde (s). Ajournering på grund av allmänhetens frågestund Under denna paragraf ajournerades sammanträdet för allmänhetens frågestund kl i enlighet med kungörelsen.

14 Kommunfullmäktige Kf 166 ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND Allmänhetens frågestund hölls kl i enlighet med kungörelsen. Inga frågor ställdes.

15 Kommunfullmäktige Kf 167 Dnr 2007/ INTERPELLATION ANGÅENDE BILLIGARE KOLLEKTIVRESOR FÖR PENSIONÄRER ÄVEN I HÄRRYDA KOMMUN Från Peter Brych (kp) föreligger interpellation till kommunstyrelsens ordförande angående billigare kollektivresor för pensionärer även i Härryda kommun. Kommunfullmäktige beslutade i 152/2007 medge att interpellationen får ställas. Kommunfullmäktiges behandling Kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman-Wikström (m) besvarar interpellationen. Yttranden Peter Brych (kp), Nils Bengtsson (kp), Per Vorberg (m) och Ing-Marie Samuelsson (s).

16 Kommunfullmäktige Kf 168 Dnr 2007/ INTERPELLATION OM MER EMPATI INOM FÄRDTJÄNSTEN I HÄRRYDA KOMMUN Från Eija Tolonen (kp) föreligger interpellation till kommunstyrelsens ordförande om mer empati inom färdtjänsten i Härryda kommun. Kommunfullmäktige beslutade i 152/2007 medge att interpellationen får ställas. Kommunfullmäktiges behandling Kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman-Wikström (m) besvarar interpellationen. Yttrande Nils Bengtsson (kp).

17 Kommunfullmäktige Kf 169 INKOMNA INTERPELLATIONER Nedanstående interpellationer till kommunstyrelsen ordförande har inkommit: Dnr 2007/ Från Jan Linde (s) angående uppföljningen av Östraberedningens arbete. Dnr 2007/ Från Jan Linde (s) angående medarbetare med Plusjobb. Dnr 2007/ Från Peter Brych (kp) angående mopedterrorismen i kommunen. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige medger att interpellationerna får ställas.

18 Kommunfullmäktige Kf 170 Dnr 2007/ FRÅGA ANGÅENDE TILLGÄNGLIGHETEN TILL BRÅTATIPPEN Från Jan Linde (s) föreligger fråga till kommunstyrelsens ordförande angående tillgängligheten till Bråtatippen. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige medger att frågan får ställas. Kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman-Wikström (m) besvarar frågan. Yttrande Jan Linde.

19 Kommunfullmäktige Kf 171 REMITTERING AV INKOMNA MOTIONER Nedanstående motioner har inkommit: Dnr 2007/ Från Nils Bengtsson (kp) och Eija Tolonen (kp) angående vårdnadsbidrag för anhörigvårdare. Dnr 2007/ Från Gunnar Carlson (kp) angående handikapprådets och pensionärsrådets roll i den politiska organisationen. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige remitterar motionerna till kommunstyrelsen.

20 Kommunfullmäktige Kf 172 Dnr 2007/ INRÄTTANDE AV EN TILLFÄLLIG BARN- OCH UNGDOMS- BEREDNING Kommunfullmäktige beslutade i 159/2006 att en tillfällig barn- och ungdomsberedning skall inrättas. Beredningen skall ha till uppgift att, med utgångspunkt i bland annat det arbete som arbetsgruppen för förebyggande arbete bland barn och ungdomar gjort, genomlysa nuvarande insatser för målgruppen 0-19 år och ta fram inriktningsmål. Kommunfullmäktiges presidium föreslår i skrivelse av den 4 oktober 2007 att fullmäktige inrättar en tillfällig barn- och ungdomsberedning i enlighet med fullmäktiges beslut i 159/2006. Vidare föreslår presidiet att beredningen skall bestå av 11 ledamöter inklusive ordförande och vice ordförande. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige beslutar inrätta en tillfällig barn- och ungdomsberedning bestående av 11 ledamöter inklusive ordförande och vice ordförande. Beredningen skall ha till uppgift att, med utgångspunkt i bland annat det arbete som arbetsgruppen för förebyggande arbete bland barn och ungdomar gjort, genomlysa nuvarande insatser för målgruppen 0-19 år och ta fram inriktningsmål. Fullmäktige utser följande personer att ingå i beredningen: m Per Vorberg m Karin Wickman fp Göran Hildén kd Jan Bromander c Jan Johansson s Britt-Marie Nordin s Wiwiann Niklasson mp Anders Wall v Kerstin Sandberg kp Anita Jeppsson sd Reine Wahlberg. Fullmäktige utser Göran Hildén till ordförande och Wiwiann Niklasson till vice ordförande i beredningen.

21 Kommunfullmäktige Kf 173 Dnr 2007/8 102 FYLLNADSVAL EFTER KARL-GÖRAN ZEYBRANDT (S) SOM REVISOR I FÖRBO AB Kommunfullmäktige entledigade i 155/2007 Karl-Göran Zeybrandt som revisor i Förbo AB. Revisionsnämnden beslutade i 65/2007 nominera Ingrid Duwe (s) till revisor i Förbo AB för återstoden av mandatperioden. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige utser Ingrid Duwe (s) till revisor i Förbo AB för återstoden av mandatperioden.

22 Kommunfullmäktige Kf 174 Dnr 2007/8 102 AVSÄGELSE, FREDRIK NORDBERG (M) Fredrik Nordberg (m) avsäger sig i skrivelse av den 12 oktober 2007 följande uppdrag: - Ledamot i kommunfullmäktige - Ledamot i utbildnings- och kulturberedningen. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige entledigar Fredrik Nordberg från ovanstående uppdrag.

23 Kommunfullmäktige Kf 175 ÄRENDEN FÖR FULLMÄKTIGES KÄNNEDOM Dnr 2007/ Statistiska uppgifter per den 31 juli Kommunfullmäktige noterar informationen.

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20)

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 1 oktober 2007 kl 17.00 17.40 Paragrafer 261-277 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Plats och tid Föreningsgården, Rävlanda, måndagen den 22 maj 2006 kl 19.00 21.30 Paragrafer 74-87 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-03-26 1 (32) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 26 mars 2007 kl 1900 23.20 Paragrafer 47-70 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (11)

Kommunstyrelsen - information (11) Kommunstyrelsen - information 2007-09-17 1 (11) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 17 september 2007 kl 16.00 21.20 Paragrafer 251-260 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-02-27 1 (20) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 27 februari 2006 kl 19.00 22.30 Paragrafer 22-36 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9)

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 18 april 2006 kl 16.00 20.00 Paragrafer 138-145 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunfullmäktige (35) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (35) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-09-24 1 (35) Plats och tid Föreningsgården, Rävlanda, måndagen den 24 september 2007 kl 18.00 21.30 Paragrafer 131-156 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-05-14 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 14 maj 2007 kl 17.00 21.55 Paragrafer 164-170 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8)

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 15 oktober 2007 kl 16.00 19.45 Paragrafer 278-284 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-09-17, kl. 13.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Gertrud Ekman (S), 32

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 2019KS106. Page 128 of 530

Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 2019KS106. Page 128 of 530 Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 10 2019KS106 Page 128 of 530 Sektorn för samhällsbyggnad Hanna Henningsson Datum 2019-02-07 2019KS106 073 Dnr Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt Sammanfattning

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Kommunfullmäktige (34) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (34) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-04-23 1 (34) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 23 april 2007 kl 19.00 22.30 Paragrafer 71-93 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.30 Ajournering: kl 15.55 16.00. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Charlotte Wachtmeister (M), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.05 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Kommunfullmäktige (16) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (16) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-10-16 1 (16) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 16 oktober 2006 kl 19.00 21.00 Paragrafer 133-143 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

û/t KOMMUN SD Calle Johansson .../.[A,Ð. Mats Werner Datum för anslass nedtagande HÄRRYDA I (4) MP Birgitta Olsson

û/t KOMMUN SD Calle Johansson .../.[A,Ð. Mats Werner Datum för anslass nedtagande HÄRRYDA I (4) MP Birgitta Olsson HÄRRYDA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-06-21 I (4) Plats och tid Paragrafer Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset i Mölnlycke, tisdagen den 2l juni 2016, kl 16.00-17.40 2rl-212 M Per Vorberg, ordf

Läs mer

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert HÄRRYDA KOMMUN SAM MANTRADES PROTOKOLL 2015-1 l-09 I (8) Plats och tid Paragrafer Beslutande Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 9 november 2015, kl. 16.00-20.00 32s-33r M Per Vorberg, ordf. S Mats Werner

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:00 Ajournering: kl. 14:10-14:20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S) ordf Fredrik Jönsson (C) vice ordf Teddy

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden. Tornet 1, Arboga klockan

ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden. Tornet 1, Arboga klockan ARBOGA KOMMUN Tekniska nämnden 2015-02-13 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Tornet 1, Arboga klockan 15.00-15.15 Carl-Erik Almskoug (OPA) Andreas Silversten (S) Ola Eriksson (S) Börje Blomqvist

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Kommunstyrelsen (27)

Kommunstyrelsen (27) Kommunstyrelsen 2008-02-04 1 (27) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 4 februari 2008 kl 16.00 20.55 Paragrafer 32-53 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Benny Nilsson, kanslichef, sekreterare Staffan Olofsson, nämndsadministratör

Benny Nilsson, kanslichef, sekreterare Staffan Olofsson, nämndsadministratör 1 (8) Plats och tid Älvkullen, onsdagen den 15 oktober 2014 kl. 19:00 20.00 ande Anders Netterheim (M), ålderspresident 61-64, ordförande 65-66 Övriga beslutande, se bilagda sammanträdeslista Övriga Benny

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid och plats 2015-06-11 - i Kommunhuset klockan 13.00-15.30 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - 1:e vice ordförande Leif Svensson (S) - 2:e vice ordförande Gunilla Edman (S)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9 2010-01-27 1-9 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunchef Svante Melander Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-19 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.15-14.55 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (S) Sune Gustavsson (OPA) Christina

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Protokoll. Kommunfullmäktige

Protokoll. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 115-121 2 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige - Johanna Frisk (V)... 5 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ledamot av kommunfullmäktige - Annika Qarlsson (C)...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA)

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Kommunstyrelsen 2016-12-12 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 08.00-09.05 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Irene Homman (S) ordförande Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS 1(7) Plats och tid Rådhuset, måndagen den 23 april 2018 kl 10:00-11:10, Ajournering kl 10:05-10:37, 10:42-11:00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den, kl. 13.00-13.30 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunsekreterare Pamela Lindqvist Socialchef Madeleine Moberg Utses att justera Tommy Falk (SD)

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Närvarande ersättare Conny Timan (S) Fredrik Kjos (M) Jan-Erik Björk (KD)

Närvarande ersättare Conny Timan (S) Fredrik Kjos (M) Jan-Erik Björk (KD) PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Gemaket, 15.00 16.00 Ajournering Beslutande Ledamöter Sara Ridderstedt, ordförande (MP) Mattias Peterson, 1:a vice ordförande (C) Göran Malmestedt, 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

... Helena Rehn. ... Rolf Nersing (S) ... Kaj Bergenhill (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Helena Rehn. ... Rolf Nersing (S) ... Kaj Bergenhill (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Gemaket, 23-02-2016 15:00-17:00 Ajournering Beslutande Ledamöter Rolf Nersing, (S) ordförande Lisa Edwards, (C) 1:a vice ordförande Kaj Bergenhill, (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 5 november 2018 kl. 11:00

Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 5 november 2018 kl. 11:00 1(8) Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 5 november 2018 kl. 11:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret,

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-01-03 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-01-03 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30 2011-01-03 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30 Beslutande Henrik Kvennberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Jessica Ashworth, (m), ledamot Birgitta Krüger

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl Mötet ajournerades

Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl Mötet ajournerades Styrelsemöte nr 6 2014-06-16 1 [7] Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl.09.00 10.30 Mötet ajournerades 09.15 09.30 Beslutande Anders Wernesten (FP), ordförande Berne Petersson (KD),

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14. Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.50 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Björn Hoflund (M) Göran Lindgren (M) Claes

Läs mer

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD)

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11juni 2013, klockan 16.00-17.35 ande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S), Margareta

Läs mer

KALLELSE Kommunfullmäktige

KALLELSE Kommunfullmäktige KALLELSE Kommunfullmäktige kallas härmed till sammanträde onsdagen kl. 19.00 på Älvkullen, Älvgatan i Höör Höör 2012-01-17 Ellinor Dahlgren Ordförande /Benny Nilsson FÖREDRAGNINGSLISTA vid kommunfullmäktiges

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Otto Natt och Dag (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S)

Otto Natt och Dag (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S) 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 21:10 41-51 Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ledamöter och 7 tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer Närvarande Närvarande ersättare,

Läs mer

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S)

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 18.30 19.00 Beslutande Anette Hallberg (S) Teddy Nilsson (SD) Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M) Ann Böndergaard (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S) Joakim

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C)

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15 februari 2017, klockan 16.00 17.50, ajournering 16.40-16.45. Beslutande Margareta Johansson (S), Mikael Peterson

Läs mer

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V)

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Marieskolan klockan 18.00 21.00 Beslutande Övriga närvarande Lena Emilsson (S) Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) Istvan Barborg (S) Lars Lindkvist (S) Therese

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan 8.15 16.30 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats 2011-02-17 1 (7) Plats Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön Tid Torsdagen den 17 februari 2011, kl 08,30-16.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer