Kommunstyrelsen (20)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (20) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 1 oktober 2007 kl Paragrafer Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson m Kersti Lagergren m Per Vorberg fp Leif Persson fp Solveig Einarsson Lundqvist kd Håkan Eriksson c Holger Karlsson s Britt-Marie Nordin s Jan Linde s Anna Palmér s Thomas Gustavsson mp Carin Nilsson Övriga deltagande Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning Utses att justera Jan Linde Justeringens plats och tid Kommunhuset, Mölnlycke, torsdagen den 4 oktober 2007 kl Sekreterare... Ilona Martinson Ordförande... Annette Eiserman-Wikström Justerande... Jan Linde Organ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningen, kommunkansliet, Mölnlycke Underskrift... Ilona Martinson

2 Kommunstyrelsen Ks 261 Dnr 2007/ MOTION ANGÅENDE ÖRONSKOLA Kommunfullmäktige beslutade i 239/2007 till kommunstyrelsen remittera motion från Peter Wågsjö (kd) angående Öronskola. Motionären hänvisar till ett förebyggande arbete för att förhindra buller och höga ljudnivåer vid en förskola i Växjö och föreslår att man i kommunens skolor skall arbeta på liknande sätt för att motverka tinnitus och andra hörselskador. Från sektorn för utbildning och kultur föreligger skrivelse av den 20 augusti Enligt sektorn pågår ett arbete i förskolor och skolor i kommunen för att motverka höga ljudnivåer. Ytterligare åtgärder kommer att genomföras efter de prioriteringar som görs vid de årliga fysiska arbetsmiljöronderna. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige anser motionen besvarad med hänvisning till skrivelse av den 20 augusti 2007 från sektorn för utbildning och kultur.

3 Kommunstyrelsen Dnr 2007/ Ks 262 Dnr 2005/ AVGIFTER INOM HANDIKAPPOMSORGEN FÖR BRUKARE FRÅN HÄRRYDA KOMMUN SOM BOR I ANNAN KOMMUN Kommunfullmäktige fastställde i 61/2006 avgifter inom handikappomsorgen för brukare som bor i Härryda kommun. För att kommunen skall ta ut korrekta och enhetliga avgifter har sektorn för socialtjänst tagit fram ett förslag till avgifter för brukare från Härryda kommun som bor på särskilt boende i annan kommun. Avgifterna föreslås gälla från och med den 1 januari 2008 och därefter justeras årligen i januari av sektorn för socialtjänst utifrån förändringar i basbelopp, lag om underhållsstöd och socialstyrelsens föreskrifter. Avgifter för brukare inom handikappomsorgen som bor i Härryda kommun skall enligt det beslut som fullmäktige fattade i 61/2006 justeras årligen av fullmäktige. För att uppnå en enklare och enhetlig hantering föreslår sektorn att även dessa avgifter från och med den 1 januari 2008 justeras årligen i januari av sektorn för socialtjänst utifrån förändringar i basbelopp, konsumentverkets riktlinjer, kostnaden för månadskort i kollektivtrafiken, lag om underhållsstöd och socialstyrelsens föreskrifter. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 29 maj Handikapprådet behandlade ärendet i 35/2007. Rådet har inget att erinra mot förslaget. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige fastställer avgifter i samband med LSS-insatser för brukare från Härryda kommun som bor i annan kommun enligt föreliggande förslag att gälla från och med den 1 januari 2008 och därefter justeras årligen i januari av sektorn för socialtjänst. Fullmäktige beslutar att avgifter i samband med LSS-insatser för brukare som bor i Härryda kommun från och med den 1 januari 2008 justeras årligen i januari av sektorn för socialtjänst.

4 Kommunstyrelsen Ks 263 Dnr 2006/ LÄNSSTYRELSENS TILLSYN AV KOMMUNALA RIKTLINJER FÖR BEDÖMNING AV OCH BESLUT OM INSATSER ENLIGT LSS Länsstyrelserna i landet har i regleringsbrevet för 2006 fått i uppdrag att följa upp kommunernas riktlinjer för insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Länsstyrelserna skall även, enligt uppdraget, se till att dessa utformas så att de inte begränsar enskildas rättigheter. Länsstyrelsen i Västra Götalands län riktar i beslut av den 30 januari 2007 kritik mot Härryda kommun för att de tillämpningsanvisningar som kommunstyrelsen antog i 198/2005 begränsar den enskildes rättigheter. Länsstyrelsen förutsätter att kommunstyrelsen snarast vidtar åtgärder utifrån vad länsstyrelsen anger i detta beslut samt utifrån vad som anges i den nationella rapporten. Kommunstyrelsen beslutade i 79/2007 uppdra åt förvaltningen att utifrån länsstyrelsens beslut och vad som anges i den nationella rapporten göra en översyn av kommunens Tillämpningsanvisningar vid handläggning av LSSärenden samt lägga fram förslag till åtgärder. Sektorn för socialtjänst anför i skrivelse av den 27 juni 2007 följande: Utifrån länsstyrelsens beslut bör kommunens tillämpningsanvisningar revideras eller upphävas. Om man i tillämpningsanvisningarna tar bort de generella begränsningar och formuleringar som länsstyrelsen kritiserar samt angivelsen om att beslut skall tidsbegränsas kvarstår endast utdrag från lagtext och förarbeten samt praktiska handläggningsrutiner. Länsstyrelsen påpekar att det saknas bestämmelser om att kommunerna måste ha riktlinjer för bedömning av LSS-insatser. Vidare påpekas att det i Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd finns en bestämmelse som säger att kommunens ledningssystem skall säkerställa att det finns rutiner för handläggning och dokumentation av ett ärende. Detta ledningssystem är under utarbetande i kommunen och rutiner för handläggning av dokumentation finns. Med anledning härav anser sektorn att det inte finns någon anledning att ha tillämpningsanvisningar för detta ändamål. Inte heller finns det skäl att i sådana anvisningar återge de bestämmelser som står att finna i lag och förarbeten.

5 Kommunstyrelsen forts Ks 263 Handikapprådet behandlade ärendet i 36/2007. Rådet har inget att erinra mot förslaget. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen upphäver sitt beslut i 198/2005 beträffande tillämpningsanvisningar vid handläggning av LSS-ärenden.

6 Kommunstyrelsen Ks 264 Dnr 2007/ YTTRANDE ÖVER FÖRSLAG OM GR-KOMMUNERNAS MOTTAGANDE AV ENSAMKOMMANDE, ASYLSÖKANDE BARN Kommunerna har genom lagändring fått ett ökat ansvar för att ta emot ensamkommande, asylsökande barn. Samtidigt har antalet asylsökande, både vuxna och barn, ökat markant. Göteborgsregionens kommunalförbund, GR, har därför tagit initiativ till att utreda förutsättningarna för ett gemensamt mottagande av ensamkommande, asylsökande barn. GR:s sociala styrgrupp har utrett ärendet och redovisar sitt förslag i skrivelse av den 12 september Förbundsstyrelsen beslutade den 14 september remittera förslaget till samtliga medlemskommuner. Förslaget går ut på att varje enskild kommun, med undantag för Mölndal och Göteborg, tecknar avtal med Migrationsverket. Förslaget innebär även att 30 platser erbjuds inom regionen för ensamkommande asylsökande barn och att detta åtagande fördelas utifrån invånarantalet i de berörda 11 kommunerna. Kommunerna kan teckna avtal om ett visst antal platser eller ett visst antal barn. För Härryda kommuns del innebär det ett avtal på 3 platser eller 5 barn. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 20 september Sektorn föreslår att kommunen lämnar följande yttrande till GR: Härryda kommun ställer sig positiv till att teckna avtal med Migrationsverket om mottagande av minst 5 ensamkommande asylsökande barn. Antalet platser förutsätts kunna justeras utifrån hur flyktingströmmen utvecklas och avtalet med Migrationsverket bör därför avse ett år i taget. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar ovanstående yttrande från sektorn för socialtjänst som eget yttrande till Göteborgsregionens förbundsstyrelse Kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att utreda och återkomma med förslag om organisation och finansiering av mottagandet.

7 Kommunstyrelsen Ks 265 Dnr 2006/ MOTION OM DEN NATIONELLA MINORITETSPOLITIKENS GENOMFÖRANDE I KOMMUNEN Kommunfullmäktige beslutade i 179/2006 till kommunstyrelsen remittera motion från Eija Tolonen (kp) angående den nationella minoritetspolitikens genomförande i kommunen. Motionären föreslår att fullmäktige tar fram förslag till konkreta åtgärder för att förbättra för den stora minoritetsgruppen sverigefinnar när det gäller följande områden: 1. Information om samhällsservice på finska 2. Modersmålsstöd i förskolan och modersmålsundervisning i grundskola och gymnasieskola 3. Bättre äldreomsorg och service genom finsktalande personal. Kommunstyrelsen behandlade i 146/2007 yttrande från sektorn för socialtjänst. Yttrandet besvarade endast motionens punkt 3 och återremitterades därför till förvaltningen för komplettering av yttrandet beträffande punkt 1 och 2 i motionen. Från förvaltningen föreligger yttrande av den 23 augusti 2007 som kommenterar samtliga punkter i motionen. Förvaltningen gör följande bedömning: 1. Kommunens informationsfunktion ansvarar för produktionen av kommunens gemensamma information till invånarna, företagen och kommunens anställda. Några särskilda insatser för översättning till utländska språk görs för närvarande inte. Om förvaltningen får i uppdrag att översätta utgående information till andra språk krävs en analys av behov, omfattning och kostnader. Sannolikt gör Härryda Finska förening och Härryda Finska pensionärsförening en viktig insats när det gäller att förmedla information till kommuninvånare som enbart talar finska. 2. Inom sektorn för utbildning och kultur pågår en översyn för att erbjuda modersmålsundervisning i förskolan samt för att erbjuda studiestöd till elever i grundskolan.

8 Kommunstyrelsen forts Ks Den genomgång som sektorn för socialtjänst har gjort visar att det hittills inte är något stort problem för finsktalande äldre att få vård och omsorg på sitt modersmål. I möjligaste mån organiserar äldreomsorgen sig så att finsktalande personal ger vård och omsorg till de äldre som endast talar finska. I den mån äldreomsorgen inte kan lösa behovet av finsktalande personal med egna resurser finns möjlighet för kommunen att köpa tjänsterna genom andra utförare. Yrkanden Annette Eiserman-Wikström (m) yrkar att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att anse motionen besvarad med hänvisning till förvaltningens skrivelse av den 23 augusti Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar att kommunstyrelsen dessutom föreslår fullmäktige att uppdra åt kommunstyrelsen att bevaka regeringens pågående arbete kring minoritetspolitikens framtida utformning. Efter ställd proposition på i tur och ordning Annette Eiserman-Wikströms yrkande och Ing-Marie Samuelssons tilläggsyrkande finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla båda yrkandena. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige anser motionen besvarad med hänvisning till förvaltningens skrivelse av den 23 augusti Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att bevaka regeringens pågående arbete kring minoritetspolitikens framtida utformning.

9 Kommunstyrelsen Ks 266 Dnr 2007/ YTTRANDE ÖVER KOMMUNREVISIONENS GRANSKNING AV STRATEGISK FASTIGHETSFÖRVALTNING Från revisionsnämnden föreligger rapporten Granskning av strategisk fastighetsförvaltning. Nämnden bedömer att kommunen har en väl fungerande modell och arbetssätt när det gäller arbetet med den strategiska och behovsstyrda lokalresursplaneringen. Detta gäller både arbetet i gruppen för lokalresursplanering och ingående kompetenser och verksamheter. Nämnden anser dock att det finns behov av en dokumenterad underhållsplan och att arbetet med att inventera underhållsbehovet för samtliga fastigheter bör prioriteras för att kommunen skall kunna säkerställa god ekonomisk hushållning och undvika kapitalförstöring. Nämnden konstaterar också att genomfört planerat underhåll inte uppgår till det mål på 75 kronor/kvm som kommunstyrelsen har uppställt. Sektorn för teknik och försörjningsstöd kommenterar rapporten i skrivelse av den 21 augusti 2007 och redovisar vilka åtgärder som kommer att vidtas med anledning av rapporten. Yrkande Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar att ärendet återremitteras till förvaltningen för utredning av vilka resurser som krävs för att ta fram en underhållsplan som kan presenteras under Efter ställd proposition på återremiss och avgörande idag finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat återremittera ärendet. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen återremitterar ärendet till förvaltningen för utredning av vilka resurser som krävs för att ta fram en underhållsplan som kan presenteras under 2009.

10 Kommunstyrelsen Ks 267 Dnr 2007/ FÖRVÄRV AV FASTIGHETEN RYDET 1:4 I HÄLLINGSJÖ Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till avtal med Einar Jonsson om köp av fastigheten Rydet 1:4 i Hällingsjö. Fastigheten omfattar kvm och är bebyggd med en 1,5-plansvilla med enkel standard samt garage/lada. Köpeskillingen uppgår till kronor. Fastigheten ligger centralt i Hällingsjö i anslutning till Hällingsjö skola. Kommunen har under våren 2007 även förvärvat fastigheten Hällingsjö 1:34 i nära anslutning till skolan. De båda förvärven bidrar till en möjlighet att förbättra området runt skolan samt till att i framtiden underlätta en utbyggnad av Hällingsjö samhälle i närområdena kring skolan. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 13 juni Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner köpeavtal mellan kommunen och Einar Jonsson enligt föreliggande förslag. Köpet finansieras med medel inom ramen för redan beslutad upplåning. Kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

11 Kommunstyrelsen Ks 268 Dnr 2007/ YTTRANDE ÖVER FÖRSLAG TILL MILJÖMÅL FÖR VÄSTRA GÖTALANDS LÄN Riksdagen antog hösten 2005 nya och reviderade nationella miljömål. Därefter har de regionala miljömålen för Västra Götaland setts över De regionala miljömålen utgår från de av riksdagen antagna miljömålen. Vart fjärde år görs en fördjupad utvärdering av miljömålen och måluppfyllelsen. Utifrån utvärderingen beslutar riksdagen om eventuella ändringar av befintliga miljömål och eventuella nya miljömål. Kommunen har fått möjlighet att yttra sig över länsstyrelsens förslag till nya och förändrade miljömål för Västra Götalands län. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 28 augusti 2007 samt förslag till yttrande. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar yttrande av den 28 augusti 2007 från sektorn för samhällsbyggnad som eget yttrande till länsstyrelsen.

12 Kommunstyrelsen Ks 269 Dnr 2007/ YTTRANDE ÖVER FÖRSLAG TILL UTÖKNING AV NATUR- RESERVATET DELSJÖOMRÅDET Länsstyrelsen förelägger kommunen att i egenskap av mark- och sakägare yttra sig över förslaget att utöka det befintliga naturreservatet Delsjöområdet med Skatås och Härlanda tjärn. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 22 augusti Sektorn föreslår att kommunen lämnar följande yttrande till länsstyrelsen: Under rubriken Beslut om bildande står det att Göteborgs Stad utses som förvaltare. Detta stämmer inte med vad som står i bilaga 3 i remisshandlingarna. Texten skall ändras så att Härryda kommun även fortsättningsvis förvaltar den del som Härryda kommun äger. Utöver ovanstående har Härryda kommun inget att anföra i ärendet. Samråd har skett med Skogssällskapet och park- och naturförvaltning i Göteborgs stad. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar ovanstående yttrande från sektorn för samhällsbyggnad som eget yttrande till länsstyrelsen.

13 Kommunstyrelsen Ks 270 Dnr 2007/ YTTRANDE ÖVER LERUMS FRAMTIDSPLAN ÖP 2008 Kommunen har fått utställningshandlingar för Lerums framtidsplan ÖP 2008 på remiss. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 17 september Sektorn föreslår att kommunen lämnar följande yttrande i ärendet: Härryda kommun instämmer med Lerums kommun om att tvärförbindelsen mellan E 20 och Rv 40 är en förutsättning för att verksamheter i Jeriko skall byggas ut. Högre kapacitet på Västra stambanan är av intresse för hela regionen alltså även för Härryda kommun. Kommunen instämmer i yttrande från Göteborgsregionens kommunalförbund, GR, som citeras nedan: Lerum förespråkar i sin översiktsplan en utbyggnad av Västra stambanan i en ny dragning norr om sjön Aspen. Förslaget innebär att järnvägen byggs ut till fyra spår på sträckan från Floda till Utby i Göteborgs kommun. Förbundsstyrelsen antog den 26 september 2005 ett yttrande till Banverket angående Järnvägsutredning inklusive miljökonsekvensbeskrivning (MKB) Västra stambanan, fyrspår, delen Floda Aspen i vilket förordas en utbyggnad av järnvägen i befintlig sträckning. GR har också, tillsammans med övriga kommunalförbund i länet, i en skrivelse daterad den 13 februari 2007 till Banverket och Västra Götalandsregionen understrukit angelägenheten i att en kapacitetsförstärkning och en tidig utbyggnad av sträckan Floda Aspen kommer till stånd. Denna bedömning kvarstår. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar ovanstående yttrande från sektorn för samhällsbyggnad som eget yttrande till Lerums kommun.

14 Kommunstyrelsen Ks 271 Dnr 2007/ MOTION ANGÅENDE ENERGIBESPARINGSPROGRAM Kommunfullmäktige beslutade i 129/2007 till kommunstyrelsen remittera motion från Gunnar Carlson (kp) angående upprättande av ett energibesparingsprogram för kommunens verksamheter. Motionären föreslår att ett energibesparingsprogram omfattande alla kommunens verksamheter upprättas med målsättningen att det blir påbörjat och genomfört snarast möjligt. Sektorn för samhällsbyggnad anför i skrivelse av den 7 september bland annat följande: Enligt lagen om kommunal energiplanering skall kommunerna ha en plan för distribution och användning av energi. Av lagen framgår också att kommunerna skall främja energihushållningen. Fullmäktige har antagit - energipolitiska mål och strategier med övergripande målsättningar för energianvändningen i kommunen - energiplan för Härryda kommun som är uppbyggd med mål, strategier och handlingsplan och där energieffektivisering är en av strategierna - miljöpolicy för Härryda kommun. Förvaltningen arbetar sedan flera år tillbaka efter de mål, strategier och handlingsplaner som fullmäktige antagit och sektorn gör bedömningen att några ytterligare styrdokument för energieffektivisering och besparing inte behövs. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar med hänvisning till ovanstående avslå motionen.

15 Kommunstyrelsen Ks 272 Dnr 2007/ BOLAGSHANDLINGAR FÖR HÄRRYDA ENERGI AB Nuvarande bolagsordning för Härryda Energi AB antogs av kommunfullmäktige år 2000 och ägardirektiven antogs Bolagsordningen reglerar de formella och övergripande kraven på bolaget medan ägardirektiven är något mer detaljerade och anger ägarens ambition och syften med bolaget. En ny aktiebolagslag gäller från Lagen innebär att vissa justeringar måste göras i befintlig bolagsordning. Ägardirektiven är idag till viss del otydliga och behöver även justeras med anledning av den förändrade aktiebolagslagen. Från sektorn för administrativt stöd föreligger skrivelse av den 10 september 2007 samt förslag till ny bolagsordning och nya ägardirektiv. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar ägardirektiv för Härryda Energi AB enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen överlämnar ägardirektiven för fastställande vid kommande bolagsstämma i Härryda Energi AB. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige fastställer bolagsordning för Härryda Energi AB enligt föreliggande förslag.

16 Kommunstyrelsen Ks 273 Dnr 2007/ ARBETSMILJÖPOLICY Kommunens nuvarande arbetsmiljöpolicy gäller sedan år Från sektorn för administrativt stöd föreligger skrivelse av den 17 augusti 2007 samt förslag till ny arbetsmiljöpolicy. Förslaget har behandlats i den centrala samverkansgruppen. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar arbetsmiljöpolicy enligt föreliggande förslag. Policyn från 2000 upphör därmed att gälla.

17 Kommunstyrelsen Ks 274 Dnr 2006/ MOTION OM ATT GÖRA HÄRRYDA KOMMUN TILL EN FAIRTRADE CITY Kommunfullmäktige beslutade i 211/2006 till kommunstyrelsen remittera motion från Anna Palmér (s) och Björn Magnusson (s) om att göra Härryda kommun till en kommun för rättvis handel, en Fairtrade City. Sektorn för administrativt stöd anför i skrivelse av den 30 augusti 2007 bland annat följande: Fairtrade City är en diplomering från Rättvisemärkt till städer som engagerar sig för etisk konsumtion. Fairtrade City innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör etisk upphandling i kommunen, ett aktivt informationsarbete samt utbud i butiker och på arbetsplatser av etiskt märkta produkter. Idag finns tre Fairtrade Cities i Sverige: Malmö, Munkfors och Lund. Innan initiativ tas för att göra kommunen till en Fairtrade City anser sektorn att en förstudie bör göras för att se om förutsättningarna för en diplomering finns i kommunen. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att göra en förstudie som visar om Härryda kommun har förutsättningar för att bli en Fairtrade City. Motionen anses härmed besvarad.

18 Kommunstyrelsen Ks 275 Dnr 2007/ STATISTISKA UPPGIFTER PER DEN 31 JULI 2007 Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger statistiska uppgifter per den 31 juli 2007 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen delger kommunfullmäktige de statistiska uppgifterna.

19 Kommunstyrelsen Ks 276 DELGIVNING AV PROTOKOLL FRÅN UTSKOTT OCH RÅD Kommunstyrelsen delges följande protokoll: Brottsförebyggande rådets protokoll av den 28 augusti 2007.

20 Kommunstyrelsen Ks 277 ANMÄLAN AV DELEGATIONSBESLUT Kommunstyrelsen delges delegationsbeslut från sektorn för samhällsbyggnad (Dnr 2007/5 002), bilaga 1 från sektorn för socialtjänst (Dnr 2007/45 002), bilaga 2 från sektorn för utbildning och kultur (Dnr 2007/28 002), bilaga 3 från sektorn för teknik och försörjningsstöd (Dnr 2007/13 002), bilaga 4 från kommundirektör Sture Wernersson (Dnr 2007/15 002), bilaga 5 från kommunalrådet Annette Eiserman-Wikström (Dnr 2007/ ), bilaga 6.