10 bästa tipsen för att få jobbet!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "10 bästa tipsen för att få jobbet!"

Transkript

1 10 bästa tipsen för att få jobbet! 10 bästa tipsen för att få jobbet Här bjuder vi på läsning matad med information om hur du blir bättre på att söka och få jobb! Läs inte bara texten, följ tipsen på en gång. Testa dig fram, gör anteckningar och notera idéer du får under tiden som du läser. Lycka till! Tips 1. Tänk först sök sen Lägg energin på att söka jobb du verkligen vill ha. Skicka inte samma ansökningshandlingar till alla lediga jobb du hittar. Arbetsgivaren märker att du slentriansökt och din ansökan utstrålar nog inte att du brinner för att få det här jobbet. Så börja med att tänka igenom vad du vill - och kan. Vad vill du egentligen? Lägg tid på det här, det lönar sig! Börja med att skriva ner vad du vill och motivera sedan varför. Formulera också vad du inte vill. Jag gillar/vill/vill inte - Varför: Jag vill jobba med människor - Jag blir tokig av att sitta ensam i ett rum en hel dag! Jag gillar att hjälpa till - Det får mig att må bra, jag blir glad av det. Jag vill jobba i mataffär - Jag gillar att fixa, ordna, hjälpa folk. Jag gillar att laga mat. Jag är bra på huvudräkning. Jag vill jobba i klädaffär - Jag älskar kläder. Jag gillar att ge folk tips om vad de passar i. Jag vill inte jobba inom vården - Har sprutfobi. Kan inte se blod. Dålig rygg. Och så vidare. Den här listan får gärna bli hur lång som helst. Genom att göra det här jobbet kommer det bli allt tydligare för dig själv vad du verkligen vill. Och då blir det lättare att göra riktigt bra ansökningar. För den här personen verkar det till exempel som att ett jobb i butik, kanske någon av de stora livsmedels- eller klädkedjorna skulle passa. Kartlägg dig själv vad gör dig till den rätta? Nu ska du kartlägga dig själv. Vad har du som gör dig till den bästa för jobbet? Också sådant som inte är jobb och utbildningar kan vara till stor nytta.

2 Givetvis för dig som är ny på arbetsmarknaden, men också för dig med bra kvalifikationer. Har du till exempel elitidrottat? Det är det inte många som klarat av. Det vittnar om att du är uthållig, klarar av att ta instruktioner och samarbeta, och att du är målmedveten. Det imponerar säkert mer på arbetsgivaren än om du i likhet med 90 procent av övriga sökande har pluggat ekonomi. Så gör en lista över dina erfarenheter och egenskaper. Och tänk igenom vad arbetsgivaren kan ha för nytta av det. Ungefär så här: (har gjort = nytta för arbetsgivaren) Läst ekonomiskt program på gymnasiet = Fattar ekonomi. Förstår att butiken behöver sälja mycket för att gå med vinst. Gått Data Grundkurs, programmering = Orädd för kassasystem et c, lätt för att lära. Jobbat på Smultroncaféet 6 månader = Kan kassan. Bra på service, plock, fylla på. Jobbat på telefonförsäljare 1 år 2 mån = Lätt för att ta kontakt med folk, kan sälj. Jobbat på dagis 2 år = Stresstålig, kan göra fem saker samtidigt. Tränat handboll 7 år samt tränare för F-98 = Lagspelare, ledaregenskaper, tar ansvar, ger inte upp, vinnarskalle. Drivit kiosken på alla handbollsmatcher = Bra på huvudräkning. Bloggar om kläder, smink mm = Brinner för mode, mina vänner frågar om tips, alltid stenkoll. Kattuppfödare = Kan vara en grej som sticker ut, och visar på engagemang. Men kan också få dig att framstå som crazy cat lady. Så hantera kuriosainformation varsamt! Ta med allt! I det här läget ska du göra en bruttolista. Censurera inte. Ta med allt du kan komma på, stort och smått. Här finns guldkornen. Det är i nästa steg vi gallrar ut vad som ska vara med i din ansökan. Fråga gärna någon bekant hur de uppfattar dig, det kan vara lärorikt. Tips 2. Hur ser andra på dig? Ett bra sätt att komma på vad man är bra på är att fråga andra: vad tycker de är dina bästa sidor? Vad tycker de du skulle passa att jobba med? Man kan bli ganska förvånad när man kollar med andra hur de uppfattar en. Be dina vänner, någon f.d chef eller lärare som du har bra kontakt med att beskriva dig. Berätta att du håller på utveckla dig själv för att komma på vad du egentligen vill jobba med. Be dem till exempel svara på frågorna: Hur skulle du beskriva mig som person? Vad är mina bästa sidor? Vad tycker du att jag borde utveckla?

3 Det kan bli ett spännande samtal eller mail som väcker nya idéer! Tips 3. Fyll i kunskapsluckor snabbt Är det något som arbetsgivarna saknar i din meritlista? Ta tag i saken och fyll igen kunskapsluckan! Om du är arbetslös kanske du kan få en arbetsmarknadsutbildning via Arbetsförmedlingen. Hör med din arbetsförmedlare eller jobbcoach. På vår sajt hittar du alla de kurser och utbildningar vi erbjuder. De är framtagna för att passa dig som är arbetslös och behöver fylla igen kunskapsluckor snabbt. De är för det mesta ca 3-12 veckor och innehåller oftast även praktik. Tips 4. Att söka jobb är också ett jobb Skaffa rutiner. Kliv upp i tid. Klä på dig. Gå till kontoret (även om det råkar vara ditt köksbord just nu). Kolla jobbannonser, ring runt och kolla om någon du känner hört om någon som söker. Att vara arbetslös är tufft, och det är lätt hänt att man tappar både självförtroende och tempo. Tänk på att majoriteten av alla människor är arbetslös någon gång i sitt liv. Men om du håller igång, gör som man ska så kommer du att få jobbet du vill ha förr eller senare! Och du som redan har ett jobb, men vantrivs och vill ha ett annat: du måste också göra rutiner för hur du ska hålla igång sökandet. Annars kanske du sitter där på nästa julfest också och undrar hur det gick ett år till. Bestäm till exempel att du ska söka igenom nätet efter alla lediga jobb som passar en kväll i veckan? Mycket är en mental fråga. Det brukar ha stor effekt att tala om att man söker jobb. För vänner, på Facebook (inte om du redan har ett jobb) och när du träffar någon ny kontakt som kan vara en nyckel till nya jobbet. Tips 5. Gör ditt cv som en filmtrailer om dig Det finns ingen standard för hur man gör ett cv. Men tänk film. Du vet hur en filmtrailern kan göra dig sugen på att gå och se filmen. Precis så ska ett bra cv fungera. En del säger att en cv ska vara som en innehållsförteckning. Om du bara rabblar upp allt du gjort blir det ju inte direkt någon rolig filmtrailer. Det kan gärna innehålla de vanliga rubrikerna, men det kan se ut lite hur som helst. Gör den som en tidning, tryck den på en t-shirt, eller snyggt och prydligt i svartvitt på ett A4-papper. Allt beror ju på vilket jobb du ska söka och hur du är. Men glöm inte detta, att cv:t och brevet ska göra rekryteraren sugen på att se filmen, det vill säga träffa dig. Därför ska du helst ha med ett foto på dig själv. Företaget vill inte se om du är tillräckligt snygg. De vill få en känsla av vem och hur du är. Om du inte har med ett foto och alla andra har det såär det en klar nackdel för dig, även om ditt cv är bra i övrigt. Så ta gärna ett där du ler och ser sympatisk och. Och du, inga semesterbilder från playan! Arbetsgivaren vill att du ska jobba, inte slappa!

4 Bra cv-rubriker: Personuppgifter Målsättning Personlig profil Arbete Utbildning Kurser Övriga meriter / eller Ideellt arbete Språkkunskaper Datakunskaper Referenser Tips 6. Se cv:t som dagens outfit När du ska söka jobb tänk igenom vad det är för slags företag? För det är som när du ska på fest. Du väljer ju bara ut det som passar. Ska du på dop eller nyårsfest liksom? Så ta inte med ALLT i din ansökan. Man hör ofta rådet att ett cv ska vara en innehållsförteckning över allt du gjort. Det stämmer inte, kan vi bestämt hävda efter att ha jobbat med det här i drygt tjugo år. En arbetsgivare vill bara läsa det som är relevant för henne. Annars tappar hon intresset direkt. Tänk att du ska gå på fest. Vad tar du på dig? Ja, inte hela garderoben, då blir det garanterat fel. Du anpassar ju dig till vad det är för slags fest, eller hur. Så vem är din arbetsgivare? Dop, 30-årsfest eller bröllop? Det här påverkar allt från hur du söker, hur du formulerar dig i cv:t och personliga brevet, hur du beter dig på intervjun och hur du följer upp den. Tips 7. När googlade du dig själv senast? Mer än var tredje arbetsgivare googlar de potentiella kandidater som de överväger att anställa. Därför är det viktigt att du har koll på vilken bild som ges av dig på internet och hur du kan påverka den. Har du inte googlat dig själv på länge gör det! Hur ser bilden ut? Handlar sökträffarna om dig? Tycker du att resultatet ger en korrekt och relevant bild av dig? Vet du hur du kan påverka dina googleresultat? Tänk dock på att sökresultatet anpassar sig utifrån hur du brukar söka så det kan vara en god idé att rensa webbläsare för att få ett helt rent resultat. Här ser förutsättningar lika olika ut beroende på om du har ett namn som du är ensam om eller om det finns många som heter samma som du. Ju vanligare ditt namn är desto större konkurrens är det om att finnas med bland de översta sökresultaten. Du kan aldrig fullt ut kontrollera hur ditt sökresultat ska se ut, men med viss kunskap om

5 hur Google fungerar kan du påverka och därmed göra det lättare för människor som söker information om dig att hitta sådant som du vill att de ska hitta. Grundprincipen är att det är bra att vara aktiv på nätet. Ju mer du själv publicerar, desto större är chansen att det är din information som arbetsgivaren hittar. Du kan sällan påverka sådant som andra har publicerat, om det inte handlar om direkta olagligheter, så satsa istället på att din egen information ska bli mer synlig och tillgänglig än de andra sökträffarna. Många bloggtjänster och sociala nätverk är skapade så att Google lätt ska hitta informationen man publicerar. Genom att skapa en egen närvaro på dessa sajter förbättrar man alltså avsevärt sina förutsättningar att hittas via Google. En miniminivå för en person som söker jobb är att ha en aktuell och uppdaterat profil på det jobbrelaterade sociala nätverket LinkedIn. Många rekryterare, särskilt inom IT-, media- och kommunikationsbranschen, använder aktivt LinkedIn i sitt arbeta med att matcha kandidater mot jobb så därför bör du satsa på att finnas där. Vill du få bättre kontroll över ditt sökresultat är det även en god idé att finnas på flera sociala nätverkssajter. Eftersom Facebook är störst är det rimligt att prioritera närvaro där, och efter det välja nätverk utifrån intressen. Tycker du om att fotografera så passar kanske Flickr eller Instagram dig bra, tycker du om att samtala och diskutera kanske Twitter är ett bra alternativ för dig. Tycker du om att skriva kan det vara en god idé att starta en blogg. Använda gärna färdiga bloggvertyg som Wordpress eller Blogger då de är gratis, enkla att komma igång med och snabbt kommer högt upp när man googlar. Tänk på att du kan blogga om helt andra saker än det ditt jobb ska handla om. Om du söker jobb som logistiker och har en trevlig och informativ blogg om din trädgård, så ger det ändå arbetsgivaren en bild av hur du är som person. Är du hårt arbetande och välorganiserad i din trädgård, så kan man ju anta att du har liknande egenskaper på jobbet också. Är du kreativ och originell i hur du skriver om ditt trädgårdsarbete så ger det en bra bild av hur du kommer vara på jobbet. Du behöver inte göra allt. Välj den eller de plattformar du gillar och prova dig fram. Är du bara någorlunda hyfsad och frekvent så kommer det du lägger upp att ranka högt när någon söker på ditt namn. Tips 8. De flesta lediga jobb är dolda jobb Ditt nätverk är större än du tror. Alla har ett nätverk. Många jobb annonseras aldrig ut. Scanna av ditt eget nätverk, du kanske inte behöver svara på en enda annons! Eller ta hjälp av en jobbcoach med bra nätverk. Det finns massor av lediga jobb därute som aldrig annonseras ut. Många arbetsgivare vill inte annonsera för de har så mycket att göra att de inte hinner ta hand om alla svar som kommer in. Ring runt till de företag du gärna vill jobba på. Be att få prata med den som är högst ansvarig och hör om de behöver folk. Läs i tidningen; vilka företag går det bra för på din ort? Det är stor chans att de behöver folk också. Kanske dags att göra ett

6 Powered by TCPDF ( karriärbyte? En del har aldrig tänk på att de kan jobba med sin hobby. Är du truckförare och vansinnigt intresserad av trädgård? Eller bilar? Du kanske ska fråga om de behöver folk nästa gång du handlar på din Blomsterlandet eller Biltema, framförallt om du är tjenis med personalen? Tips 9. Se intervjun som en dejt Tänk på att intervjun inte är ett förhör. Se det som en första dejt se där ni ska se om ni passar ihop. Förbered dig för de klassiska intervjufrågorna. Många ser fram emot anställningsintervjun ungefär som mot ett tredje gradens polisförhör. Men ta det lugnt! Tänk på att arbetsgivaren antagligen behöver dig desperat! I alla fall om du är rätt person. Och det är precis det som intervjun är till för. Så förbered dig väl. Då minskar också nervositeten. Kolla upp företaget. Osäker på vad du ska ha på dig? Vad tror du de har för stil? Kan du hitta någon som känner någon som jobbar där, som kan komma med lite info? Tips 10. Skaffa en bra coach En coach hjälper dig att komma på vad du verkligen vill, och en plan för hur du når dit. Du får hjälp att skaffa kontakter, lär dig att skriva cv och massor av annat nyttigt.

10 tips när du skriver CV

10 tips när du skriver CV 10 tips när du skriver CV 10 tips när du skriver CV Att skriva CV är egentligen är det inte så svårt. Ett CV ska lyft fram det du kan på ett sätt som gör att arbetsgivaren känner att han eller hon behöver

Läs mer

Hur du tacklar intervjusituationen!

Hur du tacklar intervjusituationen! Hur du tacklar intervjusituationen! Denna artikel är skriven av Linda U Johansson, KarriärCoachen Informationen får ej spridas eller kopieras utan författarens medgivande www.karriarcoachen.nu Inledning

Läs mer

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN 1 2 Innehåll Konsten att söka jobb... sid 05 Söka annonserade jobb... sid 07 Innehållsidé till grundläggande brev... sid 08 Innehållsidé

Läs mer

ATT SKRIVA SITT CV. En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst. Valentino Berti. Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden

ATT SKRIVA SITT CV. En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst. Valentino Berti. Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden ATT SKRIVA SITT CV En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst Av Valentino Berti Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden Grunder Ett CV skall på ett enkelt och lättförståeligt sätt

Läs mer

Hitta ditt nya arbete genom oss

Hitta ditt nya arbete genom oss Hitta ditt nya arbete genom oss Välkommen till Arbetsförmedlingen Här hittar du information om vad vi på Arbetsförmedlingen kan göra för dig och vad som är bra att tänka på när du precis har börjat söka

Läs mer

Hitta ditt nya arbete genom oss. Lättläst

Hitta ditt nya arbete genom oss. Lättläst Hitta ditt nya arbete genom oss Lättläst Anmäl att du söker jobb När du anmäler dig till Arbetsförmedlingen för att söka jobb kallas det för att du skriver in dig på Arbetsförmedlingen. Du kan få service

Läs mer

Ansökningsdokument. En kort tid efter att du har skickat din ansökan kan du ringa upp arbetsgivaren och fråga hur det går.

Ansökningsdokument. En kort tid efter att du har skickat din ansökan kan du ringa upp arbetsgivaren och fråga hur det går. Att söka arbete Olika vägar Du kan gå till Arbetsförmedlingen och söka arbete genom deras annonser om lediga jobb på Platsbanken Du kan registrera dig i Vikariebanken Du kan kontakta bemanningsföretag

Läs mer

Välkommen till Arbetsförmedlingen

Välkommen till Arbetsförmedlingen PÅ LÄTTLÄST SVENSKA Välkommen till Arbetsförmedlingen Information till dig som söker jobb 1 2 Det här är Arbetsförmedlingen...... 6 När du behöver extra hjälp... 10 Din arbetsgivare kan få ersättning...

Läs mer

Ta med dig idrottens. mentalitet in i arbetslivet

Ta med dig idrottens. mentalitet in i arbetslivet Ta med dig idrottens mentalitet in i arbetslivet Företag letar efter dig Genom träning och föreningsliv utvecklar du beteenden som kan kännas självklara. Till exempel ledarskap, teamkänsla och dedikation.

Läs mer

Hitta ditt nya arbete genom oss

Hitta ditt nya arbete genom oss Sida: 1 av 7 Ny på Arbetsförmedlingen (textversion av filmen ny.arbetsformedlingen.se) Hitta ditt nya arbete genom oss Välkommen till Arbetsförmedlingen Här hittar du information om vad vi på Arbetsförmedlingen

Läs mer

Hur fixar jag ett jobb?

Hur fixar jag ett jobb? Hur fixar jag ett jobb? 1 2 Hej då, gymnasium! Hej jobb! Nu börjar det Kommunal vill tipsa dig om hur du kan scanna arbetsmarknaden och hur du skriver bra ansökningar. Du får råd om hur du gör det bästa

Läs mer

HUR SKRIVER DU ETT BRA PERSONLIGT BREV?

HUR SKRIVER DU ETT BRA PERSONLIGT BREV? HUR SKRIVER DU ETT BRA PERSONLIGT BREV? av Sara Birgerson och Karin Andersson INNEHÅLL INLEDNING... 3 ATT SKRIVA ANSÖKAN... 4 Do s... 4 Don't's... 4 INTERNATIONELLT... 5 EXEMPEL PÅ PERSONLIGT BREV... 6

Läs mer

Rapport. Framtidsjobb i staten 2011-2016

Rapport. Framtidsjobb i staten 2011-2016 Heléne Savio Konsult, rådgivare & coach sen 10 år tillbaka Arbetar med individ- och grupputveckling Erfarenhet av rekrytering ST Karriärcoach Gift med Roberto Två barn Bor i Sollentuna Rapport Framtidsjobb

Läs mer

Kronologisk meritförteckning. Personligt brev. Personligt brev

Kronologisk meritförteckning. Personligt brev. Personligt brev Att skriva en vinnande ansökan Agenda Meritförteckning / CV Personligt brev Checklista för din ansökan Intervjutips och vanliga intervjufrågor Vilka bedömningskriterier utvärderas du på? Var och hur hittar

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

Marknadsföring ring av mig

Marknadsföring ring av mig Välkomna till förelf reläsning Marknadsföring ring av mig Marie Simonsson, affärsomr rsområdeschef JENSEN education Innehåll KY-utbildningens roll påp arbetsmarknaden LiA/arbetss /arbetssökande >Vad krävs

Läs mer

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande 1 Innehåll Det här är Arbetsförmedlingen... sid 04 När du behöver extra hjälp... sid 07 Din arbetsgivare kan få ersättning...

Läs mer

Personal Strategerna. Inför intervju

Personal Strategerna. Inför intervju Kapitel 9. Sid 1 Inför intervju Förbered dig Ta reda på information om arbetsgivaren. Gå igenom hemsidan, vad finns det för information om verksamheten, produkter, kunder etc. Hur försöker arbetsgivaren

Läs mer

Modul 7 Att söka arbete För Handledare

Modul 7 Att söka arbete För Handledare Modul 7 Att söka arbete För Handledare Kindly reproduced from Foundations for Work project with permission from DiversityWorks (Project no 2012-1-GB2-LEO05-08201) Introduktion Söka efter ett jobb kan ta

Läs mer

MINA FEM BÄSTA TIPS Hur du ska få komma på intervju till ditt drömjobb

MINA FEM BÄSTA TIPS Hur du ska få komma på intervju till ditt drömjobb MINA FEM BÄSTA TIPS Hur du ska få komma på intervju till ditt drömjobb Nina Boustedt BOUSTEDT KONSULT http://boustedtkonsult.se 1. Vad vill du egentligen? Om du vet exakt vad det är du söker kan du hoppa

Läs mer

CV, personligt brev och intervju

CV, personligt brev och intervju CV, personligt brev och intervju VÄLKOMNA! INTRODUKTION En jobbansökans två delar CV Personligt brev Anställningsintervjun ÖVNING CV och personligt brev Intervjuer och feedback ANSÖKAN BESTÅR AV CV OCH

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE

KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE 4.1. ANSÖKNINGSHANDLINGAR Ansökningar kan skrivas på olika sätt. Ansökningshandlingar består oftast av ett ansökningsbrev och ett cv eller en meritförteckning. Hur ansökningshandlingen

Läs mer

Experternas bästa tips

Experternas bästa tips Textstorlek: Foto: ERIK LUNDBACK, THINKSTOCK, PRIVAT Så får du jobb ålder för ålder Experternas bästa tips Var aktiv, ha en strategi, använd dina kontakter råden för att få jobb är många. Men det är olika

Läs mer

UNIONENS KARRIÄRPROGRAM för nästa steg i din utveckling

UNIONENS KARRIÄRPROGRAM för nästa steg i din utveckling UNIONENS KARRIÄRPROGRAM för nästa steg i din utveckling Är du redo för nästa steg i din utveckling? Funderar du ibland på vad du vill göra med resten av ditt arbetsliv? Du kanske undrar om du ens är i

Läs mer

Konkreta tips inför anställningsintervjun

Konkreta tips inför anställningsintervjun Konkreta tips inför anställningsintervjun Ofta är det intervjun som till slut avgör om du får jobbet och därför är det viktigt att du förbereder dig. Gör du ett gott intryck och lyckas presentera dig på

Läs mer

Arbetslös men inte värdelös

Arbetslös men inte värdelös Nina Jansdotter & Beate Möller Arbetslös men inte värdelös Så behåller du din självkänsla som arbetssökande Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Hur du kan blogga organiskt

Hur du kan blogga organiskt Från noll till bloggninja Hur du kan blogga organiskt enklaknep. se - Inspiration för briljanta människor Innehåll Om författarinnan Vad är en organisk blogg? Språket att föredra Ge din blogg lite mänsklighet

Läs mer

Kan man rekrytera på magkänsla?

Kan man rekrytera på magkänsla? Ålands Näringsliv Kan man rekrytera på magkänsla? HOME OF RECRUITMENT 2019-03-04 Vem är jag? Vad? Vad är kompetensbaserad rekrytering? Rekryteringsfällor Kandidatupplevelse Kravprofilen Intervjuteknik

Läs mer

Karriärcentrum CV, personligt brev och anställningsintervjun Kristin Sjölander Per Arvidsson www.liu.se/karriarcentrum karriarcentrum@liu.

Karriärcentrum CV, personligt brev och anställningsintervjun Kristin Sjölander Per Arvidsson www.liu.se/karriarcentrum karriarcentrum@liu. Karriärcentrum CV, personligt brev och anställningsintervjun Kristin Sjölander Per Arvidsson www.liu.se/karriarcentrum karriarcentrum@liu.se Upplägg 1. Karriärcentrum LiU 2. Självinventering 2. Var hittar

Läs mer

INTRODUKTION STEG Övning ger färdighet. Träna gärna på intervjusituationen med en vän eller genom att filma dig själv och dina svar.

INTRODUKTION STEG Övning ger färdighet. Träna gärna på intervjusituationen med en vän eller genom att filma dig själv och dina svar. INTRODUKTION Ibland är en lyckad intervju allt som ligger mellan dig och ditt drömjobb. Många upplever därför anställnings intervjun som oerhört stressande, såväl de som söker sitt första jobb som de med

Läs mer

Talmanus till presentation om nätvardag 2015

Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Bild 1: Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på www.surfalugnt.se om du vill ha manuset separat. Om du inte

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Vilka tycker du är de bästa valen?

Vilka tycker du är de bästa valen? Vilka tycker du är de bästa valen? På vår webbplats www.respect4me.org kan du titta på berättelserna om våra liv och de situationer vi råkar ut för. Varje berättelse börjar på samma sätt med en kort film,

Läs mer

BRÖLLOP. prislista 2015

BRÖLLOP. prislista 2015 BRÖLLOP prislista 2015 BRÖLLOP Bröllop är något väldigt, väldigt speciellt. Även om jag fotograferat massor av bröllop, så blir jag varje gång tagen av hur tydligt man ser personligheter i alla val som

Läs mer

Filmen Ny i Sverige. Om filmen. Om Arbetsförmedlingen

Filmen Ny i Sverige. Om filmen. Om Arbetsförmedlingen Sida: 1 av 5 Svenska Ny i Sverige (textversion av filmen nyanland.arbetsformedlingen.se) Filmen Ny i Sverige Om filmen Hej och välkommen till vår guide för dig som fått uppehållstillstånd i Sverige och

Läs mer

Låt Allas bli din lugna stund i vardagen

Låt Allas bli din lugna stund i vardagen Låt Allas bli din lugna stund i vardagen Allas är kreativ, färgstark och mångsidig! Tidningen bjuder på inspirerande recept, intressant läsning, hälsa och roligt mode men också skön avkoppling mitt i veckan.

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Allting började när. Vi är väldigt snabba, det är oftast väldigt snabba processer.

Allting började när. Vi är väldigt snabba, det är oftast väldigt snabba processer. På Skånegatan mitt på Södermalm befinner sig den lilla mediebyrån Fast Forward Media. Tatsumi Suzuki och Carl Efvergren som är grundarna och delägarna i företaget har nu efter 1 år på Liljeholmen flyttat

Läs mer

Anställningsintervju

Anställningsintervju Anställningsintervju När du kommit så långt som till anställningsintervjun så har du kommit långt i rekryteringsprocessen. Det är det första tillfället där du och arbetsgivaren, alternativt rekryteringsföretaget,

Läs mer

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Bilder ur ett företagsperspektiv har sedan marknadsföringens begynnelse varit viktiga för att inspirera, väcka ett

Läs mer

En onboarding i världsklass så lyckas du!

En onboarding i världsklass så lyckas du! EN GUIDE AV En onboarding i världsklass så lyckas du! EN GUIDE AV Inledning Det är ingen hemlighet att det är kandidatens marknad och många chefer kämpar med samma sak att attrahera, utveckla och behålla

Läs mer

#Killmiddag. För högstadiet och gymnasiet. Obs: Ladda ned instruktionsbladet på killmiddag.se innan ni sätter igång.

#Killmiddag. För högstadiet och gymnasiet. Obs: Ladda ned instruktionsbladet på killmiddag.se innan ni sätter igång. För högstadiet och gymnasiet Obs: Ladda ned instruktionsbladet på killmiddag.se innan ni sätter igång. Konceptet är framtaget av Make Equal och frågorna är en del avsatsningen Allt vi inte pratar om. Läs

Läs mer

Sommarjobb, tips och idéer

Sommarjobb, tips och idéer Sommarjobb, tips och idéer Vill du tjäna extra pengar under sommaren och samtidigt få ut det mesta av lovet? Då är det ett perfekt tillfälle att söka jobb under sommaren! Vem vet, kanske leder sommarjobbet

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

XOVATION. Anneli Bengtsson

XOVATION. Anneli Bengtsson XOVATION Anneli Bengtsson Projekttid aug 2009 juli 2012 Triple Helix Om XOVATION XOVATION är ett spännande utvecklingsprojekt som vill finna nya vägar till dialog mellan människorna och det offentliga

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

Om rapporten. Direkt effekt 2014 - PostNord

Om rapporten. Direkt effekt 2014 - PostNord Direkt effekt 0 - PostNord Om rapporten Rapporten DR-monitorn 0 bygger på resultaten från en undersökning av svenskarnas attityder till och vanor kring att ta emot reklam i olika kanaler, främst direktreklam

Läs mer

Är det jobbigt på jobbet?

Är det jobbigt på jobbet? Är det jobbigt på jobbet? Har inte du varit otroligt missnöjd med din arbetsplats? Vad håller din chef på med? Känner du dig trött på allt skvaller? Har du bra arbetskamrater? Känner du dig motiverad att

Läs mer

Anställningsintervjun

Anställningsintervjun Anställningsintervjun Rekryteringsgruppen förbereder intervjun genom att förbereda frågor, generella och individuella samt bestämma vem som är huvudansvarig för själva intervjun och vem som för anteckningar.

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Olika perspektiv. Resurser

Olika perspektiv. Resurser Olika perspektiv Deltagarna undersöker vilken roll perspektiv spelar vid utvärdering av information som är länkad till deras eller andras onlinenärvaro. De får kännedom om relevanta kontextuella faktorer

Läs mer

SÖKA ARBETE. Tips på vägen.. Uddevalla Gymnasieskola Studie och Yrkesvägledning

SÖKA ARBETE. Tips på vägen.. Uddevalla Gymnasieskola Studie och Yrkesvägledning SÖKA ARBETE Tips på vägen.. Uddevalla Gymnasieskola Studie och Yrkesvägledning SÖKA ARBETE Samhället och arbetsmarknaden förändras i rasande tempo, människor byter oftare arbete och karriär, livslånga

Läs mer

För en rättvis start i. arbetslivet

För en rättvis start i. arbetslivet För en rättvis start i arbetslivet Det här är VI SKA MED VI SKA MED arbetar för att förbättra förutsättningarna för unga döva och unga med hörselskada eller kombinerad syn- och hörselnedsättning på arbetsmarknaden.

Läs mer

CV och jobbintervju. Valentino Berti. MSemploy AB Box 1073 164 25 Kista Valentino.berti@vebeit.se

CV och jobbintervju. Valentino Berti. MSemploy AB Box 1073 164 25 Kista Valentino.berti@vebeit.se CV och jobbintervju Valentino Berti MSemploy AB Box 1073 164 25 Kista Valentino.berti@vebeit.se CV och jobbintervju Hur skall CV se ut? Det personliga brevet Anställningsintervjun Hålla sig anställningsbar

Läs mer

ditt förbund Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer

ditt förbund Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Välkomna! ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco Sveriges Ingenjörer bildades 2006/07 efter en sammanslagning av Civilingenjörsförbundet

Läs mer

www.workitsimple.se Lotta Carlberg, lotta@workitsimple.se, 070-204 19 07 2015 workitsimple Alla rättigheter reserverade

www.workitsimple.se Lotta Carlberg, lotta@workitsimple.se, 070-204 19 07 2015 workitsimple Alla rättigheter reserverade 1 2 30 sätt att få flera kunder till ditt företag. En Gratis guide av Lotta Carlberg företagsrådgivare och mentor på 3 När jag arbetar med mina kunder så går vi tillsammans igenom hur de kan få in nya

Läs mer

För en rättvis start i. arbetslivet

För en rättvis start i. arbetslivet För en rättvis start i arbetslivet Det här är VI SKA MED VI SKA MED arbetar för att förbättra förutsättningarna för unga döva och unga med hörselskada eller kombinerad syn- och hörselnedsättning på arbetsmarknaden.

Läs mer

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Konsten att ta en chans och få saker att hända! Vad krävs för att vi ska nå våra mål och förverkliga våra drömmar? Hur blir man bra på något? Standardtipset

Läs mer

Tusen möjligheter HITTA DITT NYA ARBETE GENOM OSS

Tusen möjligheter HITTA DITT NYA ARBETE GENOM OSS Tusen möjligheter HITTA DITT NYA ARBETE GENOM OSS 1 2 Arbetsförmedlingen är till för alla som vill hitta ett nytt jobb. Vår uppgift är att föra samman dig som söker jobb med intressanta arbetsgivare på

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer

Jobbsökarguide. Vägen till drömjobbet

Jobbsökarguide. Vägen till drömjobbet Jobbsökarguide Vägen till drömjobbet Inledning Hitta jobb Söka jobb Intervju Steg för steg mot nytt jobb Innan du börjar leta Var hittar du jobben Glöm inte bemanningsföretagen Att läsa en platsannons

Läs mer

En slipad ansökan - Cv och personligt brev

En slipad ansökan - Cv och personligt brev En slipad ansökan - Cv och personligt brev Upplägg Kort om Jusek Cv/meritförteckning - Syfte och mål - Mall för CV - Trendspaning Det personliga brevet - Syfte och mål - Frågor att besvara - Tips Intervjun

Läs mer

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG?

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? BLI PROFFS PÅ VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? 75% använder sociala medier eller google för att undersöka leverantöter och företag innan de betsämmer sig för vem de ska använda sig av. 57% av

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

Integrationsträffar för unga

Integrationsträffar för unga Integrationsträffar för unga en kortguide för föreningar Sverok Västerbotten Här kommer en föreningsguide för att arrangera träffar för asylsökande ungdomar, och vad som kan vara bra att tänka på som

Läs mer

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Aktivitetsinformation Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Alma Folkhögskola Uppdrag Nyckeln till Din framtid Aktiviteter Aktiviteterna på Alma Folkhögskola Uppdrag är till för att stärka och förbereda dig

Läs mer

Ansökan Följebrev. Följebrev - Inledning. Formellt, manlig mottagare, namnet okänt. Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt

Ansökan Följebrev. Följebrev - Inledning. Formellt, manlig mottagare, namnet okänt. Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt - Inledning Bäste herrn, Formellt, manlig mottagare, namnet okänt Bästa fru, Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt Bästa herr eller fru, Formellt, både mottagarens namn och kön är okända Bäste herrn,

Läs mer

FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE

FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE Tips för att ta din affärsidé till nya nivåer FEEDBACK, FEEDBACK, FEEDBACK, FEEDBACK... OCH FEEDBACK! Feedback är guld värt. Skaffa feedback på din affärsidé. Ta steget och våga

Läs mer

JOBTIP SOCIAL RECRUITING

JOBTIP SOCIAL RECRUITING JOBTIP SOCIAL RECRUITING Idag finner du inte de bästa kandidaterna på jobbsajter de befinner sig redan på arbetsplatser. För att fånga potentiella kandidater behöver man ta jobbet till dem. Med Jobtips

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

En elev en dator, Botkyrka kommun sept Elevenkäten besvaras senast 11

En elev en dator, Botkyrka kommun sept Elevenkäten besvaras senast 11 En elev en dator, Botkyrka kommun sept. 2013. Elevenkäten besvaras senast 11 Genom att besvara den här enkäten bidrar du med viktig kunskap om en till en projektet och hjälper oss att förbättra och utveckla

Läs mer

ORVESTO Employer Branding Hur och var når du dina framtida stjärnor?

ORVESTO Employer Branding Hur och var når du dina framtida stjärnor? ORVESTO Employer Branding Hur och var når du dina framtida stjärnor? I dagens hårda konkurrens om talangerna är det både utmanande och tidskrävande att rekrytera nya medarbetare. Det är svårt att hitta

Läs mer

CHECK LISTA. inför första jobbet. Råd och tips för dig som är på väg in i elteknikbranschen.

CHECK LISTA. inför första jobbet. Råd och tips för dig som är på väg in i elteknikbranschen. CHECK LISTA 3 inför första jobbet Råd och tips för dig som är på väg in i elteknikbranschen. Nu ska du sälja dig själv Nu är det allvar. Du är på väg mot ditt första jobb. Ett jobb där du ska trivas, utvecklas

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

2017 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript NSW Education Standards Authority

2017 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript NSW Education Standards Authority 2017 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript 2017 NSW Education Standards Authority Section 1, Part A Question 1, Text 1 Stockholm stad firar jubileum

Läs mer

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt Socialdemokraterna i Göteborg är en förening som drivs av viljan att skapa ett jämlikt samhälle, en stad som ger barn de bästa möjliga uppväxtvillkor, där alla som kan jobba också ska ha ett jobb och där

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola:

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Hej! Vad roligt att just du ska få gå på Ung Företagsamhets mässa för unga företagare! Det kommer att bli en dag fylld av upplevelser och kreativitet! I

Läs mer

Syns du inte finns du inte

Syns du inte finns du inte Sociala medier för företagare Syns du inte finns du inte Oscar Höglund 2013 3 Innehåll: Förord 5 Sociala medier 7 Hur använder företag sociala medier?..9 Nätverkande medarbetare?.10 Varför LinkedIn 11

Läs mer

JOBTIP SOCIAL RECRUITING

JOBTIP SOCIAL RECRUITING JOBTIP SOCIAL RECRUITING Idag finner du inte de bästa kandidaterna på jobbsajter de befinner sig redan på arbetsplatser. För att fånga potentiella kandidater behöver man ta jobbet till dem. Med Jobtips

Läs mer

My Dream Now - att skriva ett CV

My Dream Now - att skriva ett CV My Dream Now - att skriva ett CV Ett CV är ett sätt att ge en sammanfattning av din utbildning, erfarenheter och kunskaper. Till skillnad från ett personligt brev där det är meningen att du ska skriva

Läs mer

Twitter Att marknadsföra sig i sociala medier som ett företag. Christina A

Twitter Att marknadsföra sig i sociala medier som ett företag. Christina A 20120511 Twitter Att marknadsföra sig i sociala medier som ett företag. Christina A Högskolan väst Webmasterprogrammet Kurs Digitala distributionsformer 7,5 hp Kurskod DDB302 1 av 7 Innehållsförteckning

Läs mer

HUR OPTIMERAR DU DITT CV?

HUR OPTIMERAR DU DITT CV? HUR OPTIMERAR DU DITT CV? av Sara Birgerson och Karin Andersson INNEHÅLL INLEDNING... 3 INTERNATIONELLT... 4 SKILLNAD PÅ CV OCH MERITFÖRTECKNING... 5 Meritförteckning... 5 CV... 6 OLIKA SORTERS CV... 8

Läs mer

Med över 20 års erfarenhet inom rekrytering kan vi hjälpa er att hitta rätt kandidater via sociala medier!

Med över 20 års erfarenhet inom rekrytering kan vi hjälpa er att hitta rätt kandidater via sociala medier! 2007 2001 Med över 20 års erfarenhet inom rekrytering kan vi hjälpa er att hitta rätt kandidater via sociala medier! 1996 Erfarna rekryteringsspecialister ser till att varje kampanj alltid är i trygga

Läs mer

VARFÖR VIT JUL? Diskutera

VARFÖR VIT JUL? Diskutera ARRANGERA VIT JUL VARFÖR VIT JUL? När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks och när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet då finns vi där och gör julen till

Läs mer

Dagen du blev en bättre jobbsökare

Dagen du blev en bättre jobbsökare Dagen du blev en bättre jobbsökare Att skriva CV och personligt brev Använd en snygg CV mall Från Pages Från Word (går att exportera som.docx) F.U.C.K. = functionality, usability, cosmetics and kärlek

Läs mer

Min kunskap om vårt samhälle. Lärarhandledning. Bokens syfte och upplägg: Så här använder du boken:

Min kunskap om vårt samhälle. Lärarhandledning. Bokens syfte och upplägg: Så här använder du boken: Min kunskap om vårt samhälle Lärarhandledning Bokens syfte och upplägg: Boken Min kunskap om vårt samhälle följer Skolverkets mål för kursen Samhällskunskap för gymnasiesärskolan. Boken är upplagd med

Läs mer

FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT

FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT VÄRNA OM DINA MEDLEMMAR GENOM OMSTÄLLNINGSSTÖD VI HAR HJÄLPT MÄNNISKOR SEDAN 1912 AVSTÄLLNING ELLER OMSTÄLLNING? ABF Jobb ägs av Arbetarnas Bildningsförbund. Vi har en lång

Läs mer

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben Från tanke TILL HANDLING Detta blad innehåller en samling tips på hur ni kan komma igång och påverka på webben genom att blogga och andra sociala medier. Metodblad: Påverka på webben Påverka på webben

Läs mer

Driva Eget - direktkanalen till Sveriges småföretagare

Driva Eget - direktkanalen till Sveriges småföretagare MEDIAPLAN 2014 Driva Eget - direktkanalen till Sveriges småföretagare - Ökar med 14 % Tidning Sajt Mobil Event FAKTA OM TIDNINGEN Småföretagare 0-10 anställda Når beslutsfattare och VD Utgåvor per år:

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning

TÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning ÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning Ordlista arbetslöshetskassa kassakort montera reparera preliminärt gatubelysning övertid projekt gatukontoret fackman installation armatur arbetsmoment högspänning

Läs mer

Lisa 36 år - Min jobbresa Uppsägningen Tidsaspekten Jobbsökarstrategier Bollplank och stöd från andra

Lisa 36 år - Min jobbresa Uppsägningen Tidsaspekten Jobbsökarstrategier Bollplank och stöd från andra Lisa 36 år - Min jobbresa Uppsägningen Att bli uppsagd är alltid jobbigt. Jag intalade mig länge att jag inte brydde mig, att jag ändå ville sluta. Trots det var det tufft när det väl blev uttalat. Känslan

Läs mer

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn Med över 300 miljoner användare är LinkedIn världens största professionella nätverk och två miljoner svenskar är medlemmar.

Läs mer

1 Välkommen till TRR

1 Välkommen till TRR Välkommen till TRR 1 2 Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dig! Vad man än bestämmer sig för så spelar den egna motivationen en stor roll och det är här Trygghetsrådet kommer in i bilden. Vi coachar

Läs mer