Kvalitetsutvecklingsprojekt inom utbildningsnämnden för Ingenjörshögskolan vid Linköpings tekniska högskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsutvecklingsprojekt inom utbildningsnämnden för Ingenjörshögskolan vid Linköpings tekniska högskola"

Transkript

1 LiTH - Bilaga 5 Kvalitetsutvecklingsprojekt inom utbildningsnämnden för Ingenjörshögskolan vid Linköpings tekniska högskola J.C. Carlberg Tekniska fakultetskansliet Linköpings tekniska högskola C. Nyman KPMG

2 Kvalitetsutvecklingsprojekt inom utbildningsnämnden för Ingenjörshögskolan vid Linköpings tekniska högskola Catarina Carlberg, Tekniska fakultetskansliet, Linköpings teknisk högskola Caroline Nyman, KPMG Innehållsförteckning 1. Inledning Bakgrund Syfte och mål med projektet Rapportens disposition Tillvägagångssätt i kvalitetsutvecklingsarbetet Projektorganisation Vad är kvalitet? Metoder och system för kvalitetsutveckling Det balanserade styrkortet Vision och strategi Kännedom om den egna verksamheten Formulera mål och nyckeltal för verksamheten Uppföljning och implementering Kvalitetssäkring av nämndens arbete UNINGs uppdrag UNINGs verksamhet Kärnprocesser Ledningsprocesser Stödprocesser Framväxt av ett instrument för kvalitetsstyrning Faktorer för framgång Mål och mätetal Processperspektivet Studentperspektivet Resursperspektivet Utvecklingsperspektivet Kvalitet - för ständig förbättring Utbildningsnämndens styrkort Utförda nyckeltalsmätningar verksamhetsåret Handlingsplan för verksamhetsåret Framtida kvalitetsutvecklingsprojekt inom LiTH Referenser... 30

3 1. Inledning Föreliggande uppsats är en beskrivning av ett kvalitetsutvecklingsarbete som genomförts på Utbildningsnämnden för ingenjörshögskolan under ett år (hösten 1999 t.o.m. hösten 2000). Kvalitetsutvecklingsarbetet har skett i samarbete med en extern konsult från KPMG. 1.1 Bakgrund Linköpings tekniska högskola ingår som en fakultet vid Linköpings universitet. Ingenjörshögskolan har utbildningsansvar för omkring 1000 studenter på högskoleingenjörsutbildning (7 utbildningsprogram) och yrkesteknisk högskoleutbildning (2 utbildningsprogram). Utbildningen anordnas i Linköping, Norrköping och Nässjö. I utbildningsnämnden sitter representanter för verksamheten vid universitetet, studeranderepresentanter samt ledamöter från näringslivet i regionen. Till sin hjälp har utbildningsnämnden personal anställd vid tekniska fakultetskansliet, TFK. Utbildningsnämndens uppdrag innebär ett planerings-, utvecklings- och kvalitetsansvar för utbildningsprogrammen samt att arbeta fram ett förslag till budget som sedan lämnas vidare till tekniska högskolans styrelse. Då de resurser som ställs till utbildningsnämndens förfogande är begränsade innebär detta arbete att prioriteringar måste göras. För att kunna göra prioriteringar som bäst gynnar studenterna i deras studiesituation behöver utbildningsnämnden få en bättre insikt i sin egen verksamhet samt se över sina relationer med studenterna, institutionerna samt övriga samarbetspartners. Man vill dessutom också ta fram verktyg för uppföljning och återkoppling så att en effektivare och mer ändamålsenlig verksamhet kan erhållas. Utbildningsnämnden initierade därför ett kvalitetsutvecklingsarbete. Ledordet i ett kvalitetsarbete är kontinuitet. Detta innebär att kvalitetsarbetet skall bli en naturlig del av den ordinarie verksamheten. Ett kvalitetsarbete skall därför utformas så att förutsättningar skapas för att verksamheten skall kunna driva ett kontinuerligt kvalitetsarbete på egen hand. Det förutsätter en väl formulerad vision och strategi för verksamheten, kännedom om den egna verksamheten, nyckeltal och mål som tydliggör visionen och strategin, uppföljning av målen och att arbetssättet blir en del av vardagen. För att mäta kvalitet krävs en gemensam syn på verksamheten och dess relation till omvärlden, men också ett verktyg som kan hantera detta. För att strukturera upp kvalitetsutvecklingsarbetet används det balanserade styrkortet. Tanken bakom detta verktyg är att finansiella mått inte är tillräckliga utan behöver kompletterande mått som även ger annan information om verksamheten. Styrkortet är att betrakta som ett ramverk som översätter vision och strategi till mål och mätetal/indikatorer för uppföljning och utvärdering utifrån olika perspektiv. 2 (30)

4 1.2 Syfte och mål med projektet Utgångspunkten för projektet var att kvalitetssäkra utbildningsnämndens arbete. I projektet utvecklades ett system som gör det möjligt att mäta och utvärdera kvaliteten på resultatet av UNINGs arbete. Systemet skapar förutsättningar för ett arbetssätt där studenten sätts i fokus. Syftet med projektet var att öka nämndens kännedom om den egna verksamheten samt att genomföra förändringar som kan medverka till att skapa en effektivare och mer ändamålsenlig verksamhet som uppfyller studenternas behov och förväntningar. Målet med projektet var att: analysera verksamheten ta fram mätverktyg ta fram verktyg för fortsatt kvalitetsarbete 1.3 Rapportens disposition I kapitel 1 återfinns bakgrund, syfte och mål med kvalitetsutvecklingsarbetet. I kapitel 2 ges en översiktlig beskrivning av de metoder som använts, med tyngdpunkt på det balanserade styrkortet. I kapitel 3 och 4 presenteras projektgruppens arbete med kvalitetsutvecklingsarbetet vilket resulterat i ett styrkort med olika styrtal. Det sista kapitlet är projektgruppens förslag till hur styrkortet ska kunna fortsätta utvecklas samt en handlingsplan för ett kontinuerligt förbättringsarbete. Det är viktigt att ett kvalitetstänkande uppstår i hela organisationen och blir en del av vardagen. Kvalitet ska inte vara några få medarbetares angelägenhet, utan allas. 3 (30)

5 2. Tillvägagångssätt i kvalitetsutvecklingsarbetet I detta kapitel presenteras projektorganisationen och den definition av kvalitet som projektgruppen använt sig av. Dessutom ges en kort översikt av de metoder och system som använts av gruppen för att kvalitetssäkra UNINGs arbete. 2.1 Projektorganisation Kvalitetsutvecklingsarbetet har letts av en projektgrupp bestående av sju personer representerande utbildningsnämnden, kanslipersonal och studenter med utbildningsledare från fakultetskansliet som projektledare och en metodkonsult från KPMG. En styrgrupp bestående av utbildningsnämndens ordförande, fakultetsledningen samt en seniorkonsult från KPMG fanns också som ett stöd för projektgruppen. Eftersom ett av målen med kvalitetsutvecklingsarbetet varit att ta fram verktyg för fortsatt kvalitetsarbete, innebär det att metoden, verktygen och arbetssättet måste "ägas" av UNING. Detta har inneburit att konsultens roll varit att vara stöd och bollplank i arbetet, medan projektets ledning och styrning har genomförts av projektledaren och projektgruppen. KPMG har bistått projektgruppen med frågor som fokuserar bl.a. hur syftet med projektet kan uppnås, synpunkter och tankar, erfarenhet, metoder och verktyg, utbildningsstöd och arbetssätt. 2.2 Vad är kvalitet? För att ett kvalitetsutvecklingsarbetet ska ha förutsättningar att lyckas måste alla bli delaktiga och ha samma definition av kvalitet. Det är viktigt att bilden av vad kvalitet är uppfattas på ett likartat sätt av alla inblandade. Den definition av kvalitet som projektgruppen arbetat efter omfattar två beståndsdelar; inre- och yttre kvalitet. 1 2 Den inre kvaliteten är verksamhetens förmåga att på ett optimalt sätt använda sig av de resurser verksamheten förfogar över. Brister i den inre kvaliteten medför kvalitetsbristkostnader i form av att verksamheten tar mer resurser i anspråk än vad som är nödvändigt med tanke på vad som utförs i organisationen. 3 Den yttre kvaliteten är verksamhetens förmåga att erbjuda det som efterfrågas på marknaden, samt att genomförandet och resultatet blir det som kunden önskar. Brister i den yttre kvaliteten medför ett missnöje hos kunden. 4 1 FAR, 1999/ Grönroos C, Ibid 4 Ibid 4 (30)

6 Kvalitetsarbetet syftade därför till att öka UNINGs inre och yttre kvalitet. Detta innebär att genomföra de förändringar som syftar till en effektivare och mer ändamålsenlig verksamhet, vilken i sin tur uppfyller studentens (kundens) behov och förväntningar. Kvalitet är, med detta synsätt, att samtidigt tillgodose behov och infria (realistiska) förväntningar hos kunder, medarbetare och uppdragsgivare. 5 Kvalitetsutveckling kan därför ses som en vinna-vinna situation där ingen får bli förlorare. Tjänstekvalitet kan sägas handla om ett förhållningssätt, och inom tjänsteforskning har fem kvalitetsfaktorer identifierats som generella, giltiga och av särskild betydelse för kundernas uppfattning om tjänster och kvalitet. Dessa faktorer är följande 6 7 : Påtaglighet Denna faktor avser den fysiska miljön i organisationen d.v.s. konkreta saker som kunden lätt kan se och lägga märke till (lokaler, utrustning etc.) Pålitlighet Organisationens förmåga att fullgöra det den åtagit sig. Det handlar om att villkor uppfylls, tidsgränser beaktas, att tjänsten utförs korrekt från början etc. Beredskap Verksamhetens förmåga att utföra tjänsten snabbt, att ställa upp för kunden och att vara tillgänglig när kunden behöver hjälp. Säkerhet Denna faktor handlar om personalens kunskaper och kompetens samt deras förmåga att förmedla tillit och förtroende. Empati Denna faktor handlar om inlevelseförmåga hos medarbetarna i organisationen d.v.s. att kunna leva sig in i kundens situation Det som varit avsikten med UNINGs kvalitetsprojekt och det som skulle åstadkommas med styrkortet var att stödja verksamhetens utvecklings- och kvalitetsarbete, att starta förändringsprocesser vilka baseras på kvalitativa beslutsunderlag. UNING skall också samordna och underlätta kvalitetsarbetet och skapa möjligheter att lära av varandra. Ett kvalitetsutvecklingsarbete måste därför börja med beteendet. Verktygen och metoderna är bara ett stöd i arbetet. Kvalitetsarbete handlar alltså till stor del om att förändra beteende. 5 Edvardsson B, Ibid 7 Edvardsson B, (30)

7 Ett kvalitetsutvecklingsarbete omfattar tre delar, kvalitetssäkring (före), kvalitetsstyrning (under) och kvalitetskontroll (efter). 8 Projektgruppens roll har inte varit att "ta hand om kvaliteten", utan att initiera och skapa förutsättningar för ett kontinuerligt kvalitetsarbete, d.v.s. ansvara för kvalitetssäkringen. Alla i organisationen måste på ett eller annat sätt bli delaktiga i kvalitetsarbetet så att ett kvalitetstänkande uppstår inom organisationen, vilket underlättar kvalitetsstyrning och kvalitetskontroll. 2.3 Metoder och system för kvalitetsutveckling Kvalitetsarbetet handlar i stor utsträckning om att förmedla en koppling mellan verksamhetens vision och strategi till hur man skall arbeta i den dagliga verksamheten. Detta förutsätter : En väl formulerad vision och strategi om hur verksamheten skall utvecklas (2.3.2) Kännedom om den egna verksamheten (2.3.3) Nyckeltal och mål som tydliggör visionen och strategin (2.3.4) Uppföljning av målen, samt ett arbetssätt som främjar en god kvalitet implementeras (2.3.5) Ovanstående punkter har därför krävt olika metoder och tekniker för att kunna genomföras. Det går ingen tydlig gräns för när vilken metod eller modell tillämpats, utan de har integrerats i utvecklingsarbetet. Av den anledningen beskrivs de olika modellerna och synsätten enligt de olika stegen ovan. Det balanserade styrkortet är det ramverk runt vilken hela kvalitetsutvecklingsarbetet byggts upp, beskrivningen av den sker därför separat. 8 Edwardsson B, (30)

8 2.3.1 Det balanserade styrkortet The Balanced Scorecard eller det balanserade styrkortet utgör en ansats för att bygga upp en mål och mätetalsstyrning som väger in såväl ekonomiska som mer operativa mål och mätetal. Ansatsen är en följd av ett utvecklingsarbete som bedrivits i växelvis samverkan mellan Harvardprofessorn Robert Kaplan och representanter för konsultoch utvecklingsföretagen Nolan Norton och KPMG Management Consulting. 9 Det balanserade styrkortet betraktat som ledningsinformationssystem skall ge en snabb, relevant, tillförlitlig och lättillgänglig information. Informationen skall vara allsidig och beskriva verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Detta ger möjlighet till en bättre styrning av verksamheterna samtidigt som informationen i styrkortet stödjer verksamheterna i deras utvecklings- och förändringsarbete. Människor i en organisation har en klar tendens att bete sig i linje med de kriterier enligt vilka deras prestationer mäts och värderas. På engelska brukar detta uttryckas mera kortfattat - "You get what you measure!". Ett balanserat styrkort kan i sin enklaste form beskrivas som en instrumentbräda som enbart innehåller de instrument som de verksamhetsansvariga behöver för att kunna styra sin verksamhet. Det mest typiska för den grundläggande formen av ett styrkort är att den innehåller mål och mätetal utifrån fyra olika perspektiv eller fokusområden, som utgör svar på fyra olika typer av frågeställningar. 12 Se figur 1. Ekonomiskt Mål Kund Mätetal Hur ser våra kunder på oss och vår verksamhet Vad är viktigt för att kunden ska vara nöjd? Mål Mätetal Hur ser ägaren/huvudmannen på vår verksamhet? Vad gör ägaren/huvudmannen nöjd? Vision Affärsidé Strategi Kompetens & utveckling Mål Mätetal De egna processerna Mål Mätetal Vilka processer eller aktiviteter måste vi ha hög produktivitet i? Vad måste vi vara duktiga på? Vilka är de kritiska kontrollpunkterna? Hur klarar vi att kontinuerligt och i tillräckligt hög grad utveckla våra produkter/tjänster processer, produktionsfaktorer? Hur uppnår vi tillräcklig flexibilitet mot oväntade förändringar? FIGUR 1: Arkitektur balanserat styrkort, omarbetad efter Kaplan, Kaplan R, Kaplan R, Olve L-G, Kaplan R, (30)

9 Antal perspektiv eller fokusområden kan variera och det är vanligt att medarbetarna/personalen har ett eget perspektiv. Målen är verbala och mera allmänt hållna beskrivningar, medan mätetalen oftast utgörs av värden. Målen konkretiseras i det värde på mätetalet som det är önskvärt att uppnå, ett målvärde. Målen skall alltid ha någon koppling till verksamhetens framtagna framgångsfaktorer vilka i sin tur leder till verksamhetens strategier, vision och verksamhetsidé. Med hjälp av ett balanserat styrkort kan därför en organisation hitta en väl avvägd balans mellan den operativa nivån och den finansiella för att sedan lära sig styra efter denna balans. Det balanserade styrkortet utgör ett ramverk vilken översätter företagets vision och strategi till ett antal sammanhängande mått som visar organisationens prestationer. 15 Målen definieras så att suboptimeringar motverkas i och med att en balans mellan kort och lång sikt uppstår vilket innebär att förbättringar inom ett område inte kan ske på bekostnad av ett annat därför att balans ska råda mellan olika mätetal i perspektiven. En fördel med balanserat styrkort är att organisationen måste identifiera sina kritiska framgångsfaktorer. Organisationen behöver inte längre slösa tid på att ta fram onödig information eftersom medarbetarna istället kan koncentrera sig på det som är väsentligt Vision och strategi Till grund för kvalitetsarbetet ligger verksamhetens vision och strategi. Kvalitetsarbetet skall därför förmedla och förtydliga verksamhetens vision/strategi samt leda till utveckling/förändringar i linje med dessa. Alla leverantörer av en tjänst eller produkt behöver riktlinjer i sitt arbete. Begreppet affärsidé används på ett övergripande sätt för att bestämma färdriktning för företaget, vilka marknader företaget bör verka på och vad slags problem det ska söka lösa. 16 Ibland kan begreppet servicevision användas för att beteckna en tjänsteinriktad affärsidé. Inom ramen för affärsidén/visionen måste konkreta riktlinjer dras upp, med en uttalad idé/strategi om att organisationen har för avsikt att lösa en viss sorts problem på ett särskilt sätt. Strategin ska innehålla information om vad organisationen tänker göra för ett särskilt kundsegment samt hur detta skall uppnås och med vilka resurser. Det ideala är också att alla medarbetare är medvetna om organisationens strategi och hur de ska kunna bidra till att uppfylla visionen i det dagliga arbetet Olve L-G, Svenska Kommunförbundet, Kaplan R, Grönroos C, Olve N-G, (30)

10 2.3.3 Kännedom om den egna verksamheten För att kunna utveckla och förändra verksamheten i rätt riktning krävs en god kännedom om de processer och aktiviteter som verksamheten innehåller samt hur dessa påverkar kvaliteten. En genomlysning av verksamheten med avseende på detta är därför nödvändig. En tjänst kommer till i en process d.v.s. i ett samspel mellan organisationens struktur, resurser, personalen och kunden själv. I denna process, där kunden kan ses som en medproducent, skapas resultatet i kundens ögon. Processen är beroende av de förutsättningar i form av resurser som byggs upp för att tillhandahålla tjänsten d.v.s. möjliggöra den. I ett kvalitetsarbete är det därför viktigt att beakta både kundernas, personalens och uppdragsgivarnas realistiska förväntningar, krav och behov på tjänsten. För att kunna matcha tjänsten med kundens behov måste vi först öka kännedomen om den egna verksamheten. Det är genom att identifiera olika processer eller aktiviteter/flöden som kännedomen om den egna verksamheten konkretiseras och blir tydlig. Traditionellt är en organisation uppbyggd enligt olika funktioner vilka har olika ansvars- och arbetsområden. Ett processorienterat synsätt bygger på att arbetet består av flera olika aktiviteter vilka tillsammans bildar flöden. Dessa flöden kallas för processer och sträcker sig ofta över flera olika funktioner i organisationen. I det processorienterade synsättet bör ansvar och arbetsuppgift definieras utifrån processen istället för att göra detta utifrån funktionen i organisationen. En verksamhets långsiktiga framgång beror på dess förmåga att skapa värde för den som den finns till för - kunden. Alla processer och aktiviteter utförs med ett gemensamt syfte, nämligen att tillgodose ett behov. Kunden kan vara såväl intern som extern. Alla verksamheter, processer och aktiviteter har en kund. 18 Eftersom kunden är anledningen till att processerna utförs bör naturligtvis kunden vara utgångspunkten för arbetet och därmed även för projekt som syftar till att höja kvaliteten på en verksamhets arbete. Ett kundorienterat synsätt fokuserar på kundens behov och förväntningar. För att kunna utveckla processerna i linje med kundens behov och förväntan krävs först och främst att man identifierar vem som är kund till processen. Därefter krävs en stor kunskap om kunden och dennes preferenser för att utvecklingen skall ske i rätt riktning. Information och kommunikation internt inom processen och med kunden är nyckelfaktorer för framgång i utvecklingsarbetet. 18 Grönroos C, (30)

11 Det är därför viktigt att identifiera aktiviteterna d.v.s. vad som görs i verksamheten. En aktivitet kan definieras som en sammanhållen grupp av arbetsuppgifter. Antalet aktiviteter bör inte vara så stort att man tappar överblicken över verksamheten. Det bör inte heller vara så litet att skillnader i arbetssätt inte framgår. Det är mycket viktigt att anpassa ambitionen så att målen för analysen uppfylls. 19 Man brukar skilja mellan tre olika typer av processer: Ledningsprocesser: består av aktiviteter vilka syftar till att styra och leda arbetet Kärnprocesser: består av de aktiviteter vilka direkt skapar ett värde för kunden Stödprocesser: består av aktiviteter vilka stödjer utförandet av kärnprocessen Kärnprocessen eller tjänsteprocessen består av aktiviteter som direkt skapar värde för kunden För att denna process ska fungera friktionsfritt och bra finns stödprocesser och ledningsprocesser. Ledningen och medarbetarna har en särställning vid tjänsteutveckling och kvalitetsutveckling. 22 Ledningen ska dels förvalta verksamheten, men också utveckla den. Medarbetaren är central i produktionen av tjänsten d.v.s. i kärnprocessen varför rekrytering och utveckling av personal är viktiga områden i ledningsfunktionen. Andra viktiga områden är bl.a. kompetens, attityder och förhållningssätt. Ledningens aktiviteter på dessa områden (och ev. fler) kan beskrivas som ledningsprocesser vilka är kopplade till kärnprocessen. För att kärnprocessen ska fungera på ett bra sätt behövs också stödprocesser d.v.s. att det i organisationens struktur finns förutsättningar för att producera en bra tjänst. Det kan röra sig om administrativa och ekonomiska aktiviteter och IT-stöd och dessa beskrivs som stödprocesser. 23 Ovan nämnda processer återkopplas dels till kundens behov av en tjänst, men även till de resurser som ställs till förfogande t.ex. monetära, lokalmässiga, utrustning, personal etc. Detta resulterar i en tjänst d.v.s. ett resultat för kunden som ska mynna ut i ett tillfredsställt behov och därmed en nöjd kund. 24 Se figur 3. Kärnprocessen, stödprocessen och ledningsprocessen påverkas av de resurser verksamheten har till sitt förfogande och de resulterar i en tjänst som ska tillfredsställa kunden. För att styra detta har vi verksamhetens mål och vision. 19 Kaplan R, Grönroos C, Edvardsson B, Ibid 23 ibid 24 Grönroos C, (30)

12 2.3.4 Formulera mål och nyckeltal för verksamheten Genom att arbeta fram nyckeltal och formulera mål för verksamheten förmedlas kopplingen mellan vision/strategi och det som utförs i den egna verksamheten. Målen och nyckeltalen skall tydliggöra vilka områden som är prioriterade i kvalitetsarbetet. Till en början bör de mål som sätts upp för respektive enhet vara få till antalet och lätta att följa upp. Det är alltid lättast att få gehör för kvalitetssatsningen om alla inblandade förstår syftet och känner att de kan påverka resultatet. Huvudsyftet med målen i detta stadiet är att skapa motivation, förståelse och enhet kring kvalitetsarbetets övergripande syfte, nämligen ständig förbättring. Därefter skall målen och måtten genomgå regelbundna revisioner så att inte arbetet kör fast och blir likriktat. Det är lätt att begreppet styrtal eller mätetal leder till associationen att mätningen skall ske med exakta instrument, men det handlar inte om exakta mätningar i den meningen. 25 Att ge avkall på detaljerna och istället fokusera på budskapet leder till en bättre möjlighet att styra. Styrtal som ingår i balanserad styrning är inte primärt en fråga om mätning, utan om ett instrument för att både visa och följa vägen till visionens/verksamhetsidéns förverkligande. Styrtalet behöver därför inte vara ett tal, det kan lika gärna vara ett ja eller nej, ett betyg eller en handlingsplan. Tanken är att styrtalet skall visa status vid en viss tidpunkt. För varje perspektiv (i styrkortet) skall man ta fram: En beskrivning av styrtalen tillsammans med en målsättning En illustration av hur vart och ett av dessa styrtal kan kvantifieras och presenteras En modell av hur styrtalen är sammanlänkade inom perspektivet och med styrtal och målsättningar inom andra perspektiv. Drivande mått och utfallsmått Styrkortet skall beskriva organisationens strategi och åskådliggöras genom att utfallsmått och drivande mått kopplas samman med hjälp av en serie orsak-verkansamband. De drivande måtten är framåtsyftande och signalerar till alla medarbetare vad de bör göra idag för att skapa ett mervärde i framtiden. Utfallsmåtten uttrycker strategins yttersta mål och visar om insatserna kortsiktigt givit det önskade resultatet Svenska Kommunförbundet, Kaplan R, (30)

13 Slutsatsen blir då att utfallsmått utan drivande mått skapar en osäkerhet om hur utfallet ska uppnås vilket riskerar att framkalla suboptimeringar och kortsiktiga handlingar. Drivande mått utan utfallsmått är också olyckligt, eftersom det uppmuntrar till lokala förbättringsprogram som kanske inte genererar värde vare sig på lång eller kort sikt. 27 Orsak-verkan-samband En strategi kan beskrivas som en samling hypoteser om orsak och verkan. Tanken är att mätsystemet skall göra sambanden mellan målen (och styrtalen) i de olika perspektiven så konkreta att verksamheten kan styras med vägledning av dessa. 28 Denna orsakskedja skall framgå genom alla perspektiven. Varje styrtal som väljs till ett balanserat styrkort bör ingå i en orsak-verkan-kedja som förklarar strategin för organisationen. 29 Detta innebär att ett mått/styrtal i ett perspektiv hänger samman med mått i de övriga perspektiven med en blandning av drivande mått och utfallsmått. Detta orsakssammanhang är viktig att förstå vid utvecklingen av styrtalen och vilka samband som är relevanta att mäta och målsätta. Man skulle kunna säga att kund-, process- och utvecklingsperspektivet driver verksamheten framåt och att ekonomiperspektivet är kvittot på gjorda insatser Uppföljning och implementering För att kvalitetsarbetet inte skall rinna ut i sanden efter inkörningsperioden är det viktigt att samtidigt skapa förutsättningar för kontinuitet i arbetet. Detta görs genom att verksamheten har djup kunskap om genomförandet av de olika momenten, men också att ett arbetssätt där diskussioner om kvalitet, mål, mätning/uppföljning, utveckling och förändring blir en naturlig del i det dagliga arbetet. Detta skapar i sin tur förutsättningar för ett organisatoriskt lärande. Begreppet lärande organisation fokuserar på organisationens förmåga att uppmuntra medarbetarna att lära så att det blir en del av organisationens lärande. I en lärande organisation är humankapitalet starkt fokuserat, organisationen investerar i utveckling, kunnande, teamarbete, teamlärande, kapacitet att reflektera och en förmåga att skapa en delad vision och förståelse för den. 30 För att skapa en lärande organisation är det viktigt att kunna se hela organisationen och inte bara delar av den d.v.s. att bli medveten om de system som organisationen är en del av och hur man ska skapa ett systematiskt tänkande hos organisationens medlemmar/medarbetare. Det är också viktigt att påskynda kreativiteten inom organisationen så att medarbetarna slutar konkurrera och börja komplettera varandra, precis som i ett fotbollslag. Enligt Senge (1990, s.14) kan en lärande organisation definieras som "an organization that is continually expanding its capacity to create its future". 27 Ibid 28 Kaplan R, Olve N-G, Senge P, Senge P (30)

14 Genom ett kvalitetsutvecklingsarbete där man tar fram ett balanserat styrkort får organisationen nyckeltal eller mätetal som gör det möjligt att jämföra sig med andra liknande organisationer (benchmarking), men det möjliggör också jämförelse internt över tiden. Mätetalen eller styrtalen kopplar till visionen och är konkret nedbrutna i olika perspektiv eller fokus vilket i sig underlättar utvecklingen av en lärande organisation. 32 Agyris C, (30)

15 3. Kvalitetssäkring av nämndens arbete I detta och nästföljande kapitel presenteras projektgruppens arbete med att kvalitetssäkra nämndens arbete. Det är dock viktigt att läsaren är medveten om att allt arbete bedrivits i nära relation med hela utbildningsnämnden för att på så sätt förankra arbetet. Detta kapitel presenterar UNINGs vision och verksamhet. 3.1 UNINGs uppdrag Till grund för kvalitetsarbetet ligger verksamhetens vision och strategi. Kvalitetsarbetet skall förmedla och förtydliga verksamhetens vision och leda till utveckling/förändring i linje med detta. Visionens uppgift är att ge inriktning och motivation i arbetet, den skall vara ledstjärna i det dagliga arbetet och ge inspiration till nya utmaningar. Visionen skall uttrycka hopp och framtidstro samt påverka beslut och beteenden. UNINGs vision har formulerats på följande sätt: UNING vill skapa förutsättningar för studenter att utvecklas, uppleva lust i lärandet och ges en god grund för framtida ingenjörsarbete. UNING vill skapa flexibla och av alla eftertraktade utbildningar med gott renommé, vilka präglas av vilja till förnyelse i samverkan med studenter, andra utbildningar och arbetsmarknaden. Projektgruppen arbetade fram denna vision med hjälp av 12 nyckelord som presenteras nedan. Utveckling Stöd för personlig och professionell utveckling för studenten, men även att ingenjörerna skall ha kunskaper för att vara med och driva utvecklingen i samhället. Förnyelse Utbildningarna skall ligga i tiden, både vad gäller innehåll och arbetssätt. Samordning Samordning av olika moment i utbildningarna och i nämndarbetet, men också samordning med andra utbildningsprogram inom LiTH Information Studenten behöver relevant information, innehållsmässigt såväl som tidsmässigt. Samverkan Det är viktigt att UNING kan samarbeta med andra utbildningar inom och utom LiU, även med gymnasieskolan, samt med arbetsmarknaden och studerandeorganisationer. 14 (30)

16 Renommé Högskoleingenjörsutbildningarna vid LiTH skall ha gott renommé hos presumtiva studenter och hos presumtiva arbetsgivare för de ingenjörer som examineras. Gott renommé är också väsentligt för god lärarrekrytering, något som naturligtvis också ligger i UNINGs intresse. Lust Lärandet skall vara lustfyllt för både studenter och undervisande personal. Studenterna bör också få känna lust till ett fortsatt, livslångt lärande, även efter avslutande programstudier. Flexibilitet Flexibilitet vad gäller programmens innehåll, upplägg (teoretisk utbildning på högskolan kombinerad med praktisk utbildning förlagd utanför högskolan, alternativa ingångar till utbildningarna m.m.) och storlek. Vi vill kunna erbjuda en större valfrihet för studenterna, vilket på sikt kräver att ingenjörshögskolan kan expandera. Rekrytering Vi vill öka rekryteringen till utbildningsprogrammen, särskilt ur grupper som idag är mindre benägna att söka sig till högskoleutbildning i allmänhet och teknisk högskoleutbildning i synnerhet. Trivsel Studenterna skall trivas på våra utbildningsprogram, de skall ha en bra fysisk och psykisk arbetsmiljö. Kompetens Såväl undervisning som övrig verksamhet skall bedrivas av kompetent personal. Ta vara på kompetens när och där den finns. Kunskap Studenterna skall vara kunskapssökande, inte bara under sin tid på LiTH, utan också i sin framtida yrkesverksamhet. 3.2 UNINGs verksamhet För att kunna utveckla och förändra verksamheten i rätt riktning krävs en djup kunskap om de processer och aktiviteter som verksamheten innehåller och hur dessa påverkar kvaliteten. Därför är det viktigt att grundligt analysera verksamheten med avseende på detta, men också med hänsyn till vilka samarbetspartners och kunder UNING har. Alla organisationer finns till för någon eller några; kunden (studenten) är den vi är till för. Det är dennas eller dessas behov, krav och förväntningar som skall vara styrande för organisationen, medarbetarna och verksamheten. 15 (30)

17 När en process identifieras, identifieras samtidigt processens kund. I figur 4 nedan visas en schematisk översikt över UNINGs verksamhet. UPPDRAGSGIVARE: LiTH RESURSER: Ekonomiska medel Personal vid institutioner Personal vid kansli Tekniska resurser UPPDRAG: Delegationen Direktiv Visionen LEDNINGS- PROCESSER KÄRN- PROCESSER STÖD- PROCESSER VERKSAMHETEN Formulera mål och strategi för nämndens verksamhet Utseende av LoT-grupp, samt uppställande av direktiv för LoT-gruppens arbete Ansvara för utbildningarna; planera och utveckla utbildningarna Informera om utbildningarna inom LiTH Utvärdera utbildningarna U T B I L D N I N G S P R O G R A M S T U D E N T E N SAMARBETSPARTNERS Institutioner, andra utbildningsnämnder vid LiTH, näringsliv, CSN, andra lärosäten FIGUR 2: Schematisk översikt över UNINGs verksamhet 16 (30)

18 Projektgruppen har identifierat studenten som UNINGs huvudkund. I alla kärnprocesser är det studenten som är kund, men i stöd- och ledningsprocesserna finns ofta en annan kund. Det beror på att stödprocesserna ytterst skall underlätta genomförandet av kärnprocessen och därför riktar sig aktiviteten till nämnden själv. Arbetet har begränsats till utbildningsnämndens egna processer och således har nyttjandet av t.ex. olika IT-hjälpmedel (LADOK, kursdatabas etc), inte angivits som stödprocesser, utan behandlats som resurser i kärn- och stödprocesserna. Utvärdering av utbildningarna har däremot ansetts vara en stödprocess till de direkt kundrelaterade kärnprocesserna. De processer som projektgruppen identifierat presenteras nedan Kärnprocesser Planera utbildningarna Processen syftar till att skapa attraktiva utbildningar vad gäller såväl innehåll som form samt att optimera resursanvändningen. Nyckelfaktorer för framgång i processen är att rätt personer med erfarenhet och kompetens finns i LoT-grupperna. Nämndens ramar är också viktig liksom ett bra samarbete mellan nämnden, institutionerna och studenterna. Utveckla utbildningarna Syftet med processen är att utbildningarna skall följa utvecklingen (teknik, industri, människorna och samhället). Nyckelfaktorer för framgång är samverkan mellan institutionerna och nämnden. God kännedom om teknikutveckling och samhällsutveckling är också viktiga faktorer. Informera om utbildningarna och UNING Processens syfte är att sprida kunskap om utbildningarna inom LiTH. Nyckelfaktorer för processens framgång är kunskap om utbildningarna och kontaktnät. 17 (30)

19 3.2.2 Ledningsprocesser Formulera mål och strategi för nämndens verksamhet Denna process syftar till att återkoppla resultat av tidigare genomförda mätningar av nyckeltal till nämnden, så att mål och strategier för kommande arbete kan fastställas. Nyckelfaktorer för framgång i processen är ett genomarbetat underlag samt att möjlighet ges för diskussion om och värdering av underlaget. Utseende av läro- och timplane-grupper och formulering av mål och policy för deras arbete Denna process syfte är att delegera arbete till personer med relevant och detaljerad kompetens. Nyckelfaktorer för framgång i processen är kunskap om utbildningarna och institutionernas personal. Formulera mål, policy och direktiv till verkställande avdelningen (VA) Denna process syfte är att ta fram strategier för VA-ärenden. Nyckelfaktorer för framgång i processen är rimliga principer för VA-arbetet, en aktiv utbildningsnämnd och att återkoppling sker från VA till nämnden Stödprocesser Utvärdera utbildningarna Syftet med processen är att skaffa kunskap om resursutnyttjande i utbildningarna, hur relevanta utbildningarna är för ingenjörernas yrkesverksamhet samt hur studenterna upplever sin studiesituation. Nyckelfaktorer för framgång i processen är studentengagemang, tillgång till relevant och koncist material, återkoppling av utvärderingsresultat till det fortsatta planerings- och utvecklingsarbetet samt till studenter och institutioner. 18 (30)

20 4. Framväxt av ett instrument för kvalitetsstyrning 4.1 Faktorer för framgång Genom att arbeta fram nyckeltal och formulera mål för verksamheten förmedlas kopplingen mellan vision/strategi och det som utförs i den egna verksamheten. Målen och nyckeltalen skall tydliggöra vilka områden som är prioriterade i kvalitetsarbetet. Verksamhetens framgångsfaktorer identifieras och beskrivs. (För mer detaljerad teoretisk beskrivning hänvisas till kapitel 2 avsnitt ) Vi har identifierat följande framgångsfaktorer: Framgångsfaktor Beskrivning Bakgrund UNINGs sammansättning Förankring i verksamheten och kontakter med samhället och kundrepresentation. Nämndens sammansättning med representanter för kunder, undervisare och näringsliv är en förutsättning för förankring av nämndens arbete i verksamheten och kontakt med samhället. UNING-ledamöternas kompetens och engagemang Nämndledamöter med god kännedom om och engagemang för utbildningarna, institutioner och andra samarbetspartners, samt teknik- och samhällsutveckling Nämndledamöter som är väl förtrogna med vad som åligger nämnden samt verksamhetens möjligheter såväl som begränsningar är en förutsättning för konstruktivt arbete. UNING bör ta en aktiv roll både på ett nationellt och ett internationellt plan, kartlägga intressant verksamhet inom och utom LiTH. Lärandemiljön Uppmuntra pedagogiskt utvecklingsarbete UNING bör vara inspirationskälla för verksamheten genom att stödja lärare med goda idéer och förnyelselust i det pedagogiska utvecklingsarbetet. Förtroende mellan UNING och institutionerna Konstruktiv dialog och samverkan med institutionerna Ett ömsesidigt förtroende mellan UNING och institutionerna är en förutsättning för utbildningar med hög kvalitet och ett optimalt resursutnyttjande. Det är viktigt att UNING ser till att relevant information om verksamhets ramar når ut till studierektorer och övrig personal på institutionerna, samt att institutionernas grundutbildningsmål är kända och beaktas. 19 (30)

21 Framgångsfaktor Beskrivning Bakgrund Studentengagemang Kundinflytande Studenter som ger sin syn på hela sin lärandesituation (studieresultat, studiemiljö, utbildningsorganisation, bemötande) är en viktig tillgång vid planering och utveckling av utbildningarna. Utvärdering och återkoppling Återkoppling av utvärderingsresultat till planerings- och utvecklingsarbetet Viktigt är att en kontinuerlig utvärdering av verksamheten sker och att resultaten beaktas och att handlingsplaner utarbetas. Konstruktiv respons från företrädare för LiTH, LiU, studenter och näringsliv är en förutsättning för ett framgångsrikt arbete. Resursstyrning Balans mellan mål och medel Personal och ekonomiska medel ska användas på ett sådant sätt att verksamheten följer visionen och strävar efter att uppfylla de mål som sätts upp. Nöjda kunder Studenternas personliga och professionella utveckling Under sin tid på LiTH ska studenterna inte bara skaffa sig teknisk kompetens som gör dem attraktiva på arbetsmarknaden utan också få möjlighet att utvecklas på det personliga planet. Attraktionskraft Eftertraktade utbildningar Om utbildningsplatserna fylls med förstahandssökanden med goda förkunskaper bör prestationerna förbli goda och borga för fortsatt god tilldelning av ekonomiska medel och hög attraktionskraft hos högskoleingenjörer från LiTH. 20 (30)

22 4.2 Mål och mätetal I de olika perspektiven i styrkortet har projektgruppen satt upp ett antal strategiska och operativa mål, som syftar till att fokusera förbättringsarbetet i verksamheten i längre och kortare perspektiv. Målen följs upp genom att man genomför mätningar av ett antal nyckeltal, som analyseras och jämförs över tiden. Nedan redovisas vilka mål som satts upp och vilka nyckeltal som bör mätas för att följa kvalitetsutvecklingen av verksamheten Processperspektivet Strategiska mål: Nämnden ska sträva efter ett konstruktivt samarbete med institutionerna, studenterna och näringslivet. Nämndarbetet ska utföras av engagerade och kompetenta personer. UNING ska marknadsföra begreppet högskoleingenjör inom LiTH, till presumtiva studenter samt till näringslivet. Operativt mål Vad ska mätas? Hur ska det mätas? Planerings- och utvecklingsarbetet ska bedrivas av kompetent personal och baseras på relevant bakgrundsinformation Kontroll av kvalitetsarbetet Alla nyckeltal Nämndens ordinarie ledamöter träffar studenterna (åk 1-3 på samtliga utbildningar) 1 gång per år Nämndens ordinarie ledamöter träffar institutioner (institutionsledning, examinatorer, övriga intresserade) aktiva inom ingenjörsutbildningen varje (eller vartannat) år för att informera om och diskutera utbildningarna. UNINGs praktikråd ska kvalitetssäkra ingenjörspraktikplatserna, samt vara delaktigt i utvecklingen av utbildningarna. Kontaktvägar mellan UNING och studenterna Kontaktvägar mellan UNING och institutionerna. Kunskaper om ingenjörsutbildningarna på institutionerna. Att ingenjörspraktiken har ett fungerande upplägg och relevant innehåll. Avbockning av genomförda träffar. Avbockning av genomförda träffar. Frågor före/efter mötet. Enkäter till studenter som utfört ingenjörspraktik och företag som deltagit. 21 (30)

23 4.2.2 Studentperspektivet Strategiskt mål UNING ska skapa förutsättningar för studenternas personliga och professionella utveckling. Operativt mål Vad ska mätas? Hur ska det mätas? X antal studenter ska utnyttja möjligheten till studier utomlands varje år. Studenternas personliga utveckling. Statistik X antal studenter ska utnyttja möjligheten till ingenjörspraktik varje år. Studenterna ska, oberoende av kön, ålder, och kulturell och social bakgrund, uppleva utbildningarna som relevanta utbildningarna som stimulerande att utbildningarna och lärandemiljön ger möjlighet till personlig utveckling att tillgängligheten på personal, utrustning, lokaler, service etc. inom utbildningarna är god Studenterna ska vara nöjda med kursernas upplägg och genomförande. Studenterna ska vara framgångsrika i sina studier. Studenternas professionella utveckling. Studenternas trivsel och personliga utveckling Studenternas professionella utveckling Studenternas professionella utveckling Statistik Enkät Kursvärderingar Poängproduktion Examinationsstatistik Efter avslutade studier vid LiTH ska de f.d. studenterna vara eftertraktade på arbetsmarknaden. Studenternas professionella utveckling. Ingenjörernas attraktionskraft på marknaden. SCB, enkät 22 (30)

24 4.2.3 Resursperspektivet Strategiska mål UNING ska verka för att utbildningarna ska bedrivas med varierande och studentcentrerade lärandeformer. UNING ska utnyttja den speciella kompetens som finns hos nämndledamöter och andra i nämndarbetet engagerade personer. Operativt mål Vad ska mätas? Hur ska det mätas? Resursfördelningen ska styras av de övergripande målen för utbildningarna. Principer för avsättning av medel kr/poäng (LoT & producerat) per program, institution, andel olika lärandeformer Årlig översyn av ledamöternas och resurspersonalens samlade kompetens och ansvarsområden. Utbildningarna ska bära sin ram samt möjliggöra avsättningar om 10 % för övrig verksamhet (utvecklingsprojekt, kvalitet, punktinsatser) i budget God tillgång på medel genom fullbelagda utbildningar och god poängproduktion. Vilken kompetens UNING har tillgång till och hur den används. Ekonomiskt utfall Utbildningarnas attraktionskraft hos presumtiva studenter samt poängproduktion och registreringsstatistik. Avbockning att översyn gjorts Ekonomisk statistik Antagningsstatistik söktryck antagningspoäng hsp/hst 23 (30)

25 4.2.4 Utvecklingsperspektivet Strategiska mål: UNING ska verka för ett ökat samarbete med näringslivet och andra lärosäten inom och utom landet. Ingenjörshögskolan ska ha en större betydelse inom LiTH. UNING ska arbeta för att utbildningarna ska få en ökad och bred attraktionskraft. UNING ska uppmuntra pedagogisk utveckling. Operativt mål Vad ska mätas? Hur ska det mätas? UNING ska tillhandahålla utbildningar som ligger i tiden Vilka arbeten får studenterna efter avslutade studier? SCB UNINGs utbildningar ska tillhöra de mest eftertraktade i sitt slag i landet Samtliga lärare aktiva inom ingenjörsutbildningen vid LiTH ska ha pedagogisk grundutbildning om åtminstone 5p. UNING ska sträva efter att samtliga ingenjörsutbildningar vid LiTH ska ha åtminstone 60 fyllda platser. Antal sökande per utbildningsplats och totalt? Vad krävs (betyg etc.) för att komma in på utbildningarna? Möjlighet till pedagogisk utveckling för undervisande personal. Antal studenter vid högskoleingenjörsprogram vid LiTH. Antagningsstatistik Förfrågan till institutionerna Antal antagna studenter/antal platser per program UNING ska vara drivande för att LiTH ska engagera sig i grundskolans och gymnasieskolans utveckling. Attityder och kunskaper om LiTH inom underliggande utbildningsorganisationer. Vad gör LiTH? Har UNING tagit initiativ? 24 (30)

26 5. Kvalitet - för ständig förbättring 5.1 Utbildningsnämndens styrkort Nyckeltalen, som kopplar till visionen och är nedbrutna i de olika perspektiven i styrkortet (se figur 3), ska mätas och resultaten årligen presenteras i 'UNING-boken'. Dessa data ska sedan värderas av nämnden och utgöra underlag för diskussion och fastställande av mål och strategi för den framtida verksamheten. Resursperspektiv Mål Mätetal Studentperspektiv Mål UNING ska verka för att utbildningarna ska bedrivas med varierande och studentcentrerade lärandeformer UNING ska utnyttja den speciella kompetens som finns hos nämndledamöter och andra i nämndarbetet engagerade personer Mätetal UNING ska skapa förutsättningar för studenternas personliga och professionella utveckling Utevcklingsperspektiv Mål Mätetal UNINGs vision UNING ska verka för ett ökat samarbete med näringslivet och andra lärosäten inom och utom landet Ingenjörshögskolan ska ha en större betydelse inom LiTH UNING ska arbeta för att utbildningarna ska få en ökad och bred attraktionskraft UNING ska uppmuntra pedagogisk utveckling Processperspektiv Mål Mätetal Nämnden ska sträva efter ett konstruktivt samarbete med institutionerna, studenterna och näringslivet Nämndarbetet ska utföras av engagerade och kompetenta personer UNING ska marknadsföra begreppet högskoleingenjör inom LiTH, till presumtiva studenter samt till näringslivet FIGUR 3: Det balanserade styrkortet för UNINGs verksamhet med de strategiska målen angivna för vart och ett av de fyra perspektiven. 25 (30)

27 5.2 Utförda nyckeltalsmätningar verksamhetsåret 2000 Under december 2000 och januari 2001 genomfördes mätningar av några av de framtagna nyckeltalen. En sammanställning av resultat och tolkningar av ett antal nyckeltalsmätningar sammanställdes till utbildningsnämndens internat i januari 2001 och fungerade som ett viktigt underlag för mål- och strategidiskussioner inför det kommande verksamhetsåret. Rådata hämtades ur LADOK, antagningsenhetens sammanställningar över antagningssiffror, fakultetskansliets kursdatabas samt internationaliseringsavdelningens databas över studenter som deltar i utbytesprogrammen. Följande nyckeltal analyserades och värderades: UNINGs personella resurser Definition: Översyn av vilken kompetens och ansvarsområden UNINGs ledamöter och resurspersonal har. Nedbrytning: Har översyn gjorts? Sammanfattning av resultatet: En översyn av nämndens personella resurser har gjorts i form av en enkät till ledmöter och suppleanter. Platsindex Definition: Hur många utbildningsplatser har vi på högskoleingenjörsprogrammen vid LiTH? Nedbrytning: Hur har antalet utbildningsplatser förändrats sedan föregående år? Sammanfattning av resultatet: Medie- och kommunikationsteknik har under 2000 temporärt minskat från 60 till 45 platser. Återgång till 60 platser planeras inför antagning Datateknik ökade från 32 till 60 platser genom att de extraplatser man haft sedan 1998 permanentades. Antagningsstatistik Definition: Hur attraktiva utbildningarna är hos presumtiva studenter Nedbrytning: Hur många söker i första hand till de olika ingenjörsutbildningarna vid LiTH? Hur många antas till utbildningarna? Hur många av de antagna studenterna sökte till sin utbildning i första hand? 26 (30)

28 Antagningspoäng; sist antagne student, samt hur de antagna studenterna fördelar sig mellan olika poängintervall. Hur står sig LiTHs utbildningar i dessa avseenden jämfört med motsvarande utbildningar på andra tekniska högskolor? Sammanfattning av resultatet: Samtliga utbildningsprogram utom kemiteknik fyllde sina platser vid antagningen På KI saknades 10 studenter när samtliga nybörjare hade registrerat sig för höstterminen. Jämfört med högskoleingenjörsutbildningar på andra universitet och högskolor inom Sverige står sig Ingenjörshögskolan vid LiTH mycket bra i konkurrensen Resursfördelning Definition: Hur fördelar UNING de ekonomiska resurserna? Nedbrytning: Budgeterade medel: kr/program, kr/institution, kr/årskurs, kr/kurs, kr/poäng Jämföra budget kr/poäng med utfall poäng/kr för program, årskurser, institutioner, kurser. Sammanfattning av resultatet: Utbildningsnämnden fördelade i budgeten för 2000 ca 26 miljoner kronor direkt till kursbudget på de olika institutionerna,. I snitt fördelade UNING ca 30 kkr per planerad helårsstudent (HÅS), vilket motsvarar en kostnad per studentpoäng (ksp) på 750 kr. Därtill fördelades också riktade medel för drift av studentdatorsalar samt för utveckling av utbildningsprogram och kurser motsvarande ca 3,5 miljoner kronor. Kursindex Definition: Hur nöjda studenterna är med kursernas upplägg och genomförande? Nedbrytning: Sammanfattningsbetyg på samtliga kurser inom ingenjörsutbildningen Sammanfattning av resultatet: Medelvärdet av samtliga sammanfattningsbetyg på utvärderade kurser som UNING ansvarar för var 3,4. 80% av kurserna hade sammanfattningsbetyg 3 eller högre (på en skala 1-5). Poängproduktion Definition: HÅP/HÅS Nedbrytning: Hur många studiepoäng presterar studenterna i genomsnitt? På olika utbildningsprogram, i olika årskurser, i olika kurser 27 (30)

29 Andel studenter som läser i 'rätt' årskurs. Antal spärrkurser som studenterna ej har godkänt resultat på. Sammanfattning av resultatet: Studenterna på högskoleingenjörsprogrammen producerade under 2000 i genomsnitt 34p, vilket motsvarar 85% av nominell studietakt I genomsnitt följer 77% av studenterna nominell studietakt upp till årskurs 2 och 73% till årskurs 3. Ekonomiskt utfall Definition: Bär UNING sin egen ekonomiska ram? Nedbrytning: HÅP/HÅS för ingenjörshögskolan totalt. Hur stor del av den ekonomiska ramen kan UNING lägga på övrig verksamhet? (kvalitetsarbete, utvecklingsprojekt, punktinsatser) Sammanfattning av resultatet: Ett överskott på 52 helårsprestationer (HÅP), men ett underskott på 19 helårsstudenter (HÅS) jämfört med budgetprognosen, vilket ändå innebär att UNING bär sin ekonomiska ram. Utlandsindex Definition: Hur många ingenjörsstudenter som förlägger en del av sin utbildning utomlands. Nedbrytning: Hur många platser erbjuds inom program för 'Utanför Europa för högskoleingenjörer' och hur många utnyttjas? Hur många platser inom utbytesprogram (Erasmus etc.) kan sökas av ingenjörsstudenter? Hur många ingenjörsstudenter åker? Hur många söker till platserna på Master-programmet i Darmstadt? Hur många examensarbeten utförs utomlands? Hur klarar de studenter som åker utomlands sina studier vid det mottagande universitetet? Sammanfattning av resultatet: 2 av 3 platser inom 'Utanför Europa för högskoleingenjörer' utnyttjades. 3 av 15 platser inom Erasmusprogram speciellt riktade till högskoleingenjörer utnyttjades. Det fanns inga sökande till platserna på Masterprogrammet i Darmstadt. Totalt förväntas kurser och examensarbeten motsvarande 180p genomföras utomlands under 2000/ (30)

Det balanserade styrkortet - ett verktyg för verksamhetsutveckling och kvalitetsuppföljning

Det balanserade styrkortet - ett verktyg för verksamhetsutveckling och kvalitetsuppföljning Det balanserade styrkortet - ett verktyg för verksamhetsutveckling och kvalitetsuppföljning Catarina Carlberg Tekniska fakultetskansliet Linköpings tekniska högskola Kvalitetsutvecklingsprojekt syftande

Läs mer

Modell för ledning av kundorienterad och systematisk verksamhetsutveckling (fd Utmärkelsen) Göteborgs stad

Modell för ledning av kundorienterad och systematisk verksamhetsutveckling (fd Utmärkelsen) Göteborgs stad Modell för ledning av kundorienterad och systematisk verksamhetsutveckling (fd Utmärkelsen) Göteborgs stad Innehållsförteckning 1 Frågor... 5 1.1 KUNDEN I FOKUS... 5 1.1.1 Hur tar ni reda på kundernas

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbete med ständiga förbättringar

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbete med ständiga förbättringar Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Riktlinjer för arbete med ständiga förbättringar Fastställt av: Datum: För revidering ansvarar: För ev. uppföljning och tidplan för denna

Läs mer

Kvalitet och verksamhetsutveckling

Kvalitet och verksamhetsutveckling RIKTLINJER Kvalitet och verksamhetsutveckling Fastställd av regiondirektören Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Datum 2019-06-18 Gäller 2019-2021 Version 2.0 God kvalitet har aldrig varit så viktigt

Läs mer

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 1(11) Kommunstyrelsen Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun Intentionen med föreliggande förslag är att utveckla och tydliggöra kommunens mål- och styrmodell.

Läs mer

Riktlinjer. Kvalitetsarbete

Riktlinjer. Kvalitetsarbete Riktlinjer Kvalitetsarbete Riktlinjer för kvalitetsarbete inom Luleå kommun 1. Inledning Riktlinjer för kvalitetsarbete omfattar samtliga verksamheter inom Luleå kommun och är vägledande för de majoritetsägda

Läs mer

Kvalitetsstrategi. för Umeå Kommun. Fastställd av kommunfullmäktige 2003-03-31 1(10) ver.1.2 2003-11-03

Kvalitetsstrategi. för Umeå Kommun. Fastställd av kommunfullmäktige 2003-03-31 1(10) ver.1.2 2003-11-03 Kvalitetsstrategi för Umeå Kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2003-03-31 1(10) 1. UMEÅ KOMMUNS UTVECKLING OCH INRIKTNING PÅ KVALITETSARBETET... 3 2. VERKSAMHETSANPASSAT KVALITETSARBETE... 4 3. VILKA

Läs mer

Kvalitetsvision för Mjölby kommun - samt principer för kvalitetsarbetet

Kvalitetsvision för Mjölby kommun - samt principer för kvalitetsarbetet Kvalitetsvision för Mjölby kommun - samt principer för kvalitetsarbetet Antagen av kommunfullmäktige, 133, Kvalitetsvison 2 Bakgrund Med syfte att ta ett tydligare centralt grepp om kvalitetsfrågorna tillsattes

Läs mer

Innehållsförteckning... 1. 1. Kvalitetsdefinition... 2. 2. Bakgrund...2. 3. Syfte... 2

Innehållsförteckning... 1. 1. Kvalitetsdefinition... 2. 2. Bakgrund...2. 3. Syfte... 2 KVALITETSPOLICY 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 1. Kvalitetsdefinition... 2 2. Bakgrund...2 3. Syfte... 2 4. Mål... 3 4.1 Verksamhetsuppföljningar... 3 4.2 Information om den kommunala

Läs mer

Verksamhetsstyrning VBEN01

Verksamhetsstyrning VBEN01 Verksamhetsstyrning VBEN01 Mål med avsnittet Att skaffa oss grundläggande kunskaper om verksamhetsstyrning och viktiga nyckeltal i ett strategiskt perspektiv. Huvudkomponenter i organisationens affärsidé

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Institutionen för fysik Fastställt 2009-xx-zz av Kjell Rönnmark, prefekt

Institutionen för fysik Fastställt 2009-xx-zz av Kjell Rönnmark, prefekt Definitioner och begrepp inom kvalitetsområdet Institutionen för fysik Fastställt 2009-xx-zz av Kjell Rönnmark, prefekt Institutionen för fysik KVALITETSSYSTEMET Handläggare: Magnus Cedergren Fastställt

Läs mer

Styrmodell för Nybro kommuns mål- och resultatstyrning

Styrmodell för Nybro kommuns mål- och resultatstyrning Styrmodell för Nybro kommuns mål- och resultatstyrning Antaget av: Kommunfullmäktige den 2018-09 xx Antaget av: Kommunstyrelsen den 2018-08 - xx Datum för revidering: 2022-11-29 Ansvarig för revidering:

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel JAG SAMSPELAR JAG VILL LYCKAS JAG SKAPAR VÄRDE JAG LEDER MIG SJÄLV MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel sid 1 av 8 Medarbetar- och ledarpolicy Medarbetare och ledare i samspel Syfte

Läs mer

Strategisk plan 2013-2016

Strategisk plan 2013-2016 Strategisk plan 2013-2016 1 Förord Detta är IKSU:s strategiska plan för perioden 2013-2016. Planen är IKSU:s överordnade och styrande dokument. Den är antagen av IKSU:s styrelse. Alla i beslutande och

Läs mer

Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen

Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen Gotlands kommun Bilaga 3 Barn- och utbildningsförvaltningen AN 2009-09-29 Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen Övergripande vision, verksamhetsidé och gemensamma värderingar

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Kvalitetspolicy för Österåkers kommun ÖFS 2010:14 Fastställd av Kommunfullmäktige 2010-06-14, 88 (dnr KS 2009.31 009) 1. Sammanfattning Kvalitetspolicyn utgör en del av kommunens

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Uppföljningsplan 2015, för Musikskolan

Uppföljningsplan 2015, för Musikskolan Uppföljningsplan till Kulturen 1 (5) Uppföljningsplan 2015, för Musikskolan Mål- och resultatstyrning i Nacka kommun Nacka kommun styrs genom mål och resultatuppföljning vilket bygger på ett delegerat

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2011-2012 Göteborgs universitet kvalitetsplan2011 2012.indd 1 2011-02-02 14.32 Förord Denna plan ersätter Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010. Den har reviderats av Kvalitetsrådet

Läs mer

Låt visionen styra Landstinget i Jönköpings län

Låt visionen styra Landstinget i Jönköpings län Låt visionen styra Landstinget i Jönköpings län Landstinget för ett bra liv i ett attraktivt län Landstingets Budget och Flerårsplan 2000 2002 Framtaget av Qulturum Testupplaga, 2000-04-01 Innehållsförteckning

Läs mer

Lönepolicy för Umeå universitet

Lönepolicy för Umeå universitet Lönepolicy för Umeå universitet Fastställd av rektor 2013-03-26 Dnr: UmU 300-376-13 Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid: Område: Ansvarig enhet: Policy Rektor 2013-03-26 tills vidare Lönebildning

Läs mer

Vision och styrkort 2015. Länsstyrelsen för Norrbottens bästa - 1

Vision och styrkort 2015. Länsstyrelsen för Norrbottens bästa - 1 Länsstyrelsen för Norrbottens bästa Vision och styrkort 2015 Länsstyrelsen för Norrbottens bästa - 1 Länsstyrelsen för Norrbottens bästa Länsstyrelsen och länet står inför stora utmaningar. Vi måste vara

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

Alla ska ständigt utvecklas. Vision för Laholm kommuns grundskolor

Alla ska ständigt utvecklas. Vision för Laholm kommuns grundskolor Alla ska ständigt utvecklas Vision för Laholm kommuns grundskolor Oktober 2018 www.laholm.se Alla ska ständigt utvecklas! Varje elev har rätt att i skolan få utvecklas, känna växandets glädje och få erfara

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010 Göteborgs universitet www.gu.se/kvalitet Form och layout: Anders Eurén Foto: Göran olofsson Tryck: Geson Reg.nr: S-000256 Reg.nr: 3750M Innehåll Plan för kvalitetsarbetet

Läs mer

K v a l i t e t s p o l i c y Antagen av kommunfullmäktige

K v a l i t e t s p o l i c y Antagen av kommunfullmäktige K v a l i t e t s p o l i c y Antagen av kommunfullmäktige 2006-03-27 Innehållsförteckning Inledning 3 Kvalitetspolicy 4 Värderingar 5 Arbetssätt 6 Ordlista 7 2/7 Inledning Syftet med kvalitetsutveckling

Läs mer

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2016-05-12 Dnr 16LS3265 BALANSERAT STYRKORT 2017 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen är Landstinget Västernorrlands ledande

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

ivision vi ska bli Europas bästa och mest attraktiva I-program

ivision vi ska bli Europas bästa och mest attraktiva I-program 2013-11-10 ivision vi ska bli Europas bästa och mest attraktiva I-program Evelina Holgersson Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Bakgrund... 3 Arbetsgång... 4 Pusselbitar... 5

Läs mer

BILDNINGSFÖRVALTNINGENS VISION FÖR VUXENUTBILDNINGEN

BILDNINGSFÖRVALTNINGENS VISION FÖR VUXENUTBILDNINGEN 1 Brett utbildningsutbud för individuell kompetensutvecklingsbehov Samverkan med näringslivet och andra myndigheter En god arbetsmiljö med behöriga lärare och hög kvalité AVESTA KOMMUN Vuxenutbildningen

Läs mer

Det balanserade styrkortet

Det balanserade styrkortet Det balanserade styrkortet ett exempel på intern uppföljning Sandra Hall, administrativ assistent 2010 11 10 Det balanserade styrkortet, BSC En metod och en styrfilosofi för att styra organisationer och

Läs mer

Riktlinjer. Lönekriterier

Riktlinjer. Lönekriterier Riktlinjer Lönekriterier Förord Lönekriterier ger underlag för lönebildning men bidrar också till verksamhetsutveckling. Genom att formulera övergripande lönekriterier vill Luleå kommun hålla den gemensamma

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Regler och riktlinjer för lönesättning vid KTH

Regler och riktlinjer för lönesättning vid KTH REGLER OCH RIKTLINJER FÖR LÖNESÄTTNING VID KTH Skapat av Dokumentdatum Ev. diarienummer Regler och riktlinjer för lönesättning vid KTH Ersätter Lönepolicy nr 1/2006 REGLER OCH RIKTLINJER FÖR LÖNESÄTTNING

Läs mer

Strategi Program Plan Policy >> Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Chefsplattform

Strategi Program Plan Policy >> Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Chefsplattform Strategi Program Plan Policy >> Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Chefsplattform Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2017-11-16, 153 För revidering ansvarar: För ev. uppföljning och tidplan för denna

Läs mer

Informationspolicy för Salems kommun Antagen av kommunfullmäktige 2000-10-26

Informationspolicy för Salems kommun Antagen av kommunfullmäktige 2000-10-26 Informationspolicy för Salems kommun Antagen av kommunfullmäktige 2000-10-26 Förvaltningarnas arbete skall utvecklas och ge resultat i en högre effektivitet och bättre kommunikation med Salemsborna. Den

Läs mer

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 Nordisk Kommunikation AB Olof Palmes gata 13 SE 111 37 Stockholm T +46 8 612 5550 F +46 8 612 5559 info@nordisk-kommunikation.com www.nordisk-kommunikation.se

Läs mer

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (7) STRATEGISKA STABEN/H R LÖNEPOLICY SPÅNGA-TENSTA Syftet med förvaltningens lönepolicy är att ge goda förutsättningar att rekrytera och behålla medarbetare och

Läs mer

Balanserade Styrkort. Västra Götalandsregionen, 2005 1

Balanserade Styrkort. Västra Götalandsregionen, 2005 1 Balanserade Styrkort Västra Götalandsregionen, 2005 1 Kriterier för ledningsstödsystemet Innehåll vision och verksamhetsidé strategiska mål och styrtal aktiviteter för att nå strategiska mål tydlig uppföljningsprocess

Läs mer

Styrmodell i Tjörns kommun

Styrmodell i Tjörns kommun Dokumenttyp och beslutsinstans Riktlinje, Kommunstyrelsen Dokumentansvarig Kommunchef Dokumentnamn Styrmodell i Tjörns kommun Dokumentet gäller för Hela kommunen och de kommunala bolagen. Fastställd/Upprättad

Läs mer

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum Plan för kunskap och lärande med kvalitet och kreativitet i centrum Förord Östersunds kommunfullmäktige har som skolhuvudman antagit denna plan. Med planen vill vi säkerställa att de nationella målen uppfylls.

Läs mer

Sammanfattning Rapport 2010:15. Rektors ledarskap. En granskning av hur rektor leder skolans arbete mot ökad måluppfyllelse

Sammanfattning Rapport 2010:15. Rektors ledarskap. En granskning av hur rektor leder skolans arbete mot ökad måluppfyllelse Sammanfattning Rapport 2010:15 Rektors ledarskap En granskning av hur rektor leder skolans arbete mot ökad måluppfyllelse Sammanfattning Rektor har som pedagogisk ledare och chef för lärarna och övrig

Läs mer

tydlighe kommunice feedback tillit förtroende vision arbetsglädje LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY ansvar delegera närvarande bemötande tillåtande humor

tydlighe kommunice feedback tillit förtroende vision arbetsglädje LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY ansvar delegera närvarande bemötande tillåtande humor dialog delegera tydlighe humor besluta stöd lojal kommunice feedback bemötande motivera rättvis tillåtande lyhörd delaktighet inkluderande ansvar närvaro tydlighet samarbete närvarande förtroende vision

Läs mer

Den attraktiva fakulteten: Strategidokument för den Naturvetenskapliga fakulteten

Den attraktiva fakulteten: Strategidokument för den Naturvetenskapliga fakulteten Styrdokument Dnr A 2 5587/8 Den attraktiva fakulteten: Strategidokument för den Naturvetenskapliga fakulteten 29-213 Publicerad Beslutsfattare http://www.science.gu.se/fakulteten/namnden/policies Naturvetenskapliga

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN

FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN Fastställd av institutionsstyrelsen 2009-05-15 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Läs mer

Sammanträde med Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträde med Utbildningsnämndens arbetsutskott Kallelse/Underrättelse Sammanträde med Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid: Tisdagen den 8 December 2015, kl 13.00 Plats: Kungsgatan 9, förvaltningens sammanträdesrum, plan 3 - Duvemåla Information och

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Gemensamma förvaltningen DATUM: 28 oktober 2016 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2017-2019 Gemensamma

Läs mer

System för säkring och utveckling av kvalitet

System för säkring och utveckling av kvalitet STYRDOKUMENT Dokumenttyp: Direktiv Ärendenummer: HIG-STYR 2017/79 Samlingsnummer: HIG-STYR 2016/105 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2017-05-08 Giltighetstid: Tillsvidare System för säkring och utveckling

Läs mer

KVALITETSPOLICY FÖR HÖGSKOLAN I HALMSTAD

KVALITETSPOLICY FÖR HÖGSKOLAN I HALMSTAD Dnr. 19-2005-76 Kvalitetspolicy för Högskolan i Halmstad KVALITETSPOLICY FÖR HÖGSKOLAN I HALMSTAD Fastställd av styrelsen för Högskolan i Halmstad, juni 2011 Högskolan i Halmstad För utveckling av verksamhet,

Läs mer

ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA

ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA Chefs- och medarbetarpolicy för Stockholms Stadsmission Antagen av Stockholms Stadsmissions och Stadsmissionens Skolstiftelses styrelser 2011-02-21 Dokumentansvarig: Personalchef

Läs mer

Strategi för EU- och internationellt arbete/ antagande

Strategi för EU- och internationellt arbete/ antagande Tjänsteskrivelse 1(1) 2016-11-28 Dnr: KS 2016/327 Kommunstyrelsen Strategi för EU- och internationellt arbete/ antagande Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Strategi för EU-arbetet i Kävlinge kommun

Läs mer

Förändringsledning Hur långt har vi kommit?

Förändringsledning Hur långt har vi kommit? Förändringsledning Hur långt har vi kommit? Förändringsledning har under de senaste åren blivit mer och mer etablerat både inom näringslivet och den offentliga sektorn. Det vi, som har arbetat som förändringsledare

Läs mer

Boomerang 360 ID: 2. Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen Sollentuna

Boomerang 360 ID: 2. Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen Sollentuna Boomerang 360 ID: 2 Totalt har 5 av 5 slutfört analysen (100 %) Analysdatum: 2010-08-11 Utskriftsdatum: 2017-01-24 Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen 4 191 47 Sollentuna +46-8-791

Läs mer

Policy för ledning och organisation

Policy för ledning och organisation Policy för ledning och organisation Vara kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-03-26 26 Innehållsförteckning Ledning och styrning i Vara kommun... 1 Bakgrund... 1 Syfte och innehåll... 1 Medarbetarskap...

Läs mer

Diarienummer KS2016/55. Datum » POLICY. Sandvikens Kommuns. Strategi för Medborgardialog

Diarienummer KS2016/55. Datum » POLICY. Sandvikens Kommuns. Strategi för Medborgardialog KS2016/55» POLICY Sandvikens Kommuns Strategi för Medborgardialog Styrdokumentets data Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum och paragraf: 2017-06-12 113 : Giltighetstid: Dokumentansvarig: För revidering

Läs mer

ATT ARBETA MED PUNK-HANDBOKEN HUR UTFÖRS KVALITETSARBETET?

ATT ARBETA MED PUNK-HANDBOKEN HUR UTFÖRS KVALITETSARBETET? 1 2 ATT ARBETA MED PUNK-HANDBOKEN HUR UTFÖRS KVALITETSARBETET? 2.1 Kunskap, engagemang och lust Kunskap, engagemang och lust är viktiga drivkrafter för alla former av förändringsarbete. Arbetet med kvalitetsutveckling

Läs mer

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND DATUM DIARIENR 1999-03-26 VOS 99223 KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND Inledning Denna policy utgör en gemensam grund för att beskriva, följa upp och utveckla kvaliteten,

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40, Bilaga nr 2 KF 4011 O Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,2010-05-04 l -! Övergripande vision och mål Herrljunga kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare som

Läs mer

Medarbetare i Norrköpings kommun

Medarbetare i Norrköpings kommun Antagen av personalutskottet den 16 december 2011, KS 2011/0765 Medarbetare i Norrköpings kommun Det goda livet finns i Norrköping en framtidsvision för Norrköping Medarbetarskap gör skillnad! Har du tänkt

Läs mer

Policy för kvalitetsarbetet

Policy för kvalitetsarbetet Dnr: BTH-.2.-0278-205 Policy för kvalitetsarbetet gällande utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå Beslutad av högskolestyrelsen 205-2-, 8 Gäller från och med 206-0-0 Ersätter dnr: BTH-.2.-040-204

Läs mer

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2019-08-29 Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Regionstyrelsen är Region Västernorrlands ledande politiska förvaltningsorgan.

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan.

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. STRATEGI 1 (6) Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. Inledning Försäkringskassan mål är att vara en organisation som har medborgarnas fulla förtroende när det gäller service, bemötande och

Läs mer

Medarbetarpolicy i Landstinget

Medarbetarpolicy i Landstinget MISSIV 2012-06-13 LJ2012/690 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Medarbetarpolicy i Landstinget Bakgrund I samband med att Landstingets chefspolicy omarbetades under 2011 aktualiserades frågan

Läs mer

Bifrost Pedagogiska enhet Bifrosts förskola & Västerberg grundskola Livslångt lärande för barn i åldern 1-12 år

Bifrost Pedagogiska enhet Bifrosts förskola & Västerberg grundskola Livslångt lärande för barn i åldern 1-12 år Bifrost Pedagogiska enhet Bifrosts förskola & Västerberg grundskola Livslångt lärande för barn i åldern 1-12 år På Bifrosts Pedagogiska Enhet känner barn och elever glädje och lust till lärande. Kommunikation,

Läs mer

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål HR-strategi Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål Policy, riktlinjer och HR-processer För att förtydliga och förenkla arbetet för chefer, medarbetare

Läs mer

Utbildningspolitisk strategi

Utbildningspolitisk strategi Utbildningspolitisk strategi 2012-2015 för förskola, förskoleklass, skola och fritidshem i Örnsköldsvik Antagen av kommunfullmäktige 2012-05-28 77 Våra huvudmål: Högre måluppfyllelse & Nolltolerans mot

Läs mer

Policy för chefsuppdrag

Policy för chefsuppdrag 1(5) BILAGA 1 DNR: SLU ua 2013.1.1.1-5596 2014-01-14 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Personal Dokumenttyp: Policy Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdelningen Handläggare: Eva Jeppson-Eldrot

Läs mer

Regional strategi för Entreprenörskap i skolan Enheten för kompetensförsörjning och företagande

Regional strategi för Entreprenörskap i skolan Enheten för kompetensförsörjning och företagande Regional strategi för Entreprenörskap i skolan Enheten för kompetensförsörjning och företagande www.regionostergotland.se Innehåll Bakgrund...4 Entreprenöriellt lärande...5 Definition av entreprenörskap

Läs mer

UNING- BOKEN. Mätningar utförda av Camilla Hahn, TFK Sammanställning gjord av Catarina Carlberg, TFK

UNING- BOKEN. Mätningar utförda av Camilla Hahn, TFK Sammanställning gjord av Catarina Carlberg, TFK UNING- BOKEN 2 Mätningar utförda av Camilla Hahn, TFK Sammanställning gjord av Catarina Carlberg, TFK INLEDNING 3 NYCKELTAL 4 1. UNINGS PERSONELLA RESURSER 7 3. PLATSINDEX 8 4. ANTAGNINGSSTATISTIK 1 6.

Läs mer

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Dokumenttyp: Policy Dokumentansvarig: Personalfunktionen Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2012-09-24, 145 DNR: KS000353/2010 Attraktiva och

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

Strategi för en utvecklande skola i Vårgårda ökad måluppfyllelse i grundskolan och grundsärskolan

Strategi för en utvecklande skola i Vårgårda ökad måluppfyllelse i grundskolan och grundsärskolan Strategi för en utvecklande skola i Vårgårda ökad måluppfyllelse i grundskolan och grundsärskolan Beslutat av: Kommunfullmäktige för beslut: 11 januari 2017 För revidering ansvarar: Kommunfullmäktige Ansvarig

Läs mer

Riktlinje för styrkort och ledningssystem

Riktlinje för styrkort och ledningssystem Riktlinje för styrkort och ledningssystem Fastställd av kommunfullmäktige 20xx-xx-xx Dokumentansvarig: Hållbar samhällsutveckling Gäller tillsvidare med årlig översyn och revidering vid behov 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland,

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, UFV 2016/965 Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, 2017-2021 Fastställt av rektor 2017-03-27 Inledning I Program för Uppsala universitet- Campus Gotland 2017-2021, fastställt av konsistoriet

Läs mer

POLICY. Kvalitetspolicy och strategi för Solna stad

POLICY. Kvalitetspolicy och strategi för Solna stad POLICY Kvalitetspolicy och strategi för Solna stad POLICY antas av kommunfullmäktige En policy uttrycker politikens värdegrund och förhållningssätt. Denna typ av dokument fastställs av kommunfullmäktige

Läs mer

Chefs- och ledningspolicy

Chefs- och ledningspolicy STYRDOKUMENT DATUM 2012-12-03 Chefs- och ledningspolicy Detta dokument ersätter Ledningspolicy antagen av kommunstyrelsen 2000-05-15, KS 4.05. Inledning Verksamheten i Älvsbyns kommun ska vara visions-

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Det här är programmet som accelererar

Det här är programmet som accelererar Management Acceleration Program 2019 Inledning Management Acceleration Program Det här är programmet som accelererar din verksamhetsexpertis och ger dig det självförtroende du behöver för att ta nästa

Läs mer

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad Så kan du arbeta med medarbetarenkäten Guide för chefer i Göteborgs Stad Till dig som är chef i Göteborgs Stad Medarbetarenkäten är ett redskap för dig som chef. Resultaten levererar förstås inte hela

Läs mer

Regiondirektören. Chefs- och ledarkriterier i Region Skåne. Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM. Alf Jönsson Regiondirektör BESLUT

Regiondirektören. Chefs- och ledarkriterier i Region Skåne. Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM. Alf Jönsson Regiondirektör BESLUT Regiondirektören Alf Jönsson Tfn: +46 44 309 31 21 Mail: alf.jonsson@skane.se BESLUT Datum 2016-03-29 Dnr 1600180 1 (6) Chefs- och ledarkriterier i Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM.

Läs mer

Framtidens skolor i Gråbo - inriktning

Framtidens skolor i Gråbo - inriktning ! 1 Infrasupport Personalenheten Mia Gottfridson Granath Personalutvecklare 0302-52 12 57 Framtidens skolor i Gråbo - inriktning Bakgrund Sveriges ledande miljökommun Lerums kommun har visionen att år

Läs mer

Skolplanen. Uppdrag. kommunalt styrdokument

Skolplanen. Uppdrag. kommunalt styrdokument Skolplan 2009 2 Skolplanen kommunalt styrdokument Enligt skollagen ska det i varje kommun finnas en skolplan som visar hur kommunens skolverksamhet ska formas och utvecklas. Av skolplanen ska framgå hur

Läs mer

Utvecklingsarbete. Ett stöd för att informera. och inspirera. med vägledningsprogrammet Att göra ett bra jobb SVENSKA KOMMUNFÖRBUNDET KOMMUNFÖRBUNDET

Utvecklingsarbete. Ett stöd för att informera. och inspirera. med vägledningsprogrammet Att göra ett bra jobb SVENSKA KOMMUNFÖRBUNDET KOMMUNFÖRBUNDET Utvecklingsarbete med vägledningsprogrammet Att göra ett bra jobb Ett stöd för att informera och inspirera KOMMUNFÖRBUNDET SKÅNE SVENSKA KOMMUNFÖRBUNDET Innehåll Materialet 4 Del 1 Varför utvecklingsarbete?

Läs mer

AFFÄRSPLAN. LandstingsService i Östergötland

AFFÄRSPLAN. LandstingsService i Östergötland AFFÄRSPLAN 2001 LandstingsService i Östergötland 2 Innehållsförteckning Omvärldsanalys 3 Vision 3 Affärsidé 3 Strategiska mål 4 Operativa mål 4 Strategi 4 Ekonomistyrning 5 Grundläggande värderingar 5

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 & Gy. För studenter antagna fr.o.m. H 11

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 & Gy. För studenter antagna fr.o.m. H 11 UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 & Gy För studenter antagna fr.o.m. H 11 1 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens huvudsyfte är att erbjuda

Läs mer

Boomerang 360 ID: Demo. Ensize AB Peter Karlsson

Boomerang 360 ID: Demo. Ensize AB Peter Karlsson Boomerang 360 Demo Totalt har 17 av 20 slutfört analysen (85 %) Analysdatum: 2012-11-15 Utskriftsdatum: 2018-10-30 +46 735 220370 Innehållsförteckning 3 Introduktion 4 Översikt 5 Mål 9 Kommunikation 13

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober Skolplan 2016-2019 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober 2015 1 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns

Läs mer

ID-begrepp L17_8. Dokumentnamn Dokumenttyp Giltig från Kvalitetspolicy Policy 2014-01-31. Verkställande direktör 2015-02-28.

ID-begrepp L17_8. Dokumentnamn Dokumenttyp Giltig från Kvalitetspolicy Policy 2014-01-31. Verkställande direktör 2015-02-28. 1 (5) Kvalitetspolicy Inom Praktikertjänstkoncernen Antagen vid styrelsemöte den 31 januari 2014 2 (5) Innehåll 1 Kvalitet 3 2 En god och säker vård 3 2.1 Ledstjärnor för kvalitet och utveckling... 3 3

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Strategi för forskning och högre utbildning 2013-2016, Dnr 221/2012

Strategi för forskning och högre utbildning 2013-2016, Dnr 221/2012 17 september 2012 Strategi för forskning och högre utbildning 2013-2016, Dnr 221/2012 Helsingborgs stad behöver fokusera arbetet kring högre utbildning, forskning och attraktiv studentstad för att stärka

Läs mer

Utbildningens namn och syfte Vår ledarskapsutbildning i förändringsledning ger dig ett metodiskt arbetssätt för att genomföra förändringar.

Utbildningens namn och syfte Vår ledarskapsutbildning i förändringsledning ger dig ett metodiskt arbetssätt för att genomföra förändringar. Utbildningens namn och syfte Vår ledarskapsutbildning i förändringsledning ger dig ett metodiskt arbetssätt för att genomföra förändringar. Utbildningen bygger på fem framgångsfaktorer för att lyckas med

Läs mer

Karlsborgs kommun. Ledarskapspolicy. Bilaga 35 KF Diarienummer: Antagen:

Karlsborgs kommun. Ledarskapspolicy. Bilaga 35 KF Diarienummer: Antagen: Bilaga KF 7 201-0 - 0 Karlsborgs kommun Ledarskapspolicy Dokumenttyp: Policy Diarienummer: 66.201 Beslutande: Kommunfullmäktige Antagen: 201-0-0 Giltighetstid: Tillsvidare Dokumentet gäller för: Samtliga

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer