Ditt Unika Jag - Webinar 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ditt Unika Jag - Webinar 1"

Transkript

1 Ditt Unika Jag - Webinar 1 Gå igenom frågorna utifrån din energityp och profil. Skapa ett startläge. Ställ dig frågan och markera på en skala 0-10: Manifestor: Hur mycket peace (lugn) känner jag i varje del av mitt liv? Generator /Manifesting Generator: Hur tillfredsställd känner du i varje del av ditt liv? Projektor: Hur framgångsrik känner du dig i varje del av ditt liv? Reflektor: Om en känsla skulle beskriva varje del av ditt liv, vilken är det? (Kan vara olika känslor för olika delar av ditt liv.) Hur nöjd är du på en skala 0-10? Fick du någon insikt av att titta på helhetsbilden? Vad skulle göra mest att förändra i ditt liv? Väljer du att göra den förändringen, vilket då kommer att påverka hela ditt liv?

2 Manifestor: Är ilska närvarande i ditt liv (0-10)? Tillåter du dig att känna ilska? När du var arg, hur bemöttes du av din mamma/pappa/omgivning? Står du i din kraft (0-10)? Vad upplever du stoppar dig att vara i din kraft fullt ut? Vad skulle hända om du skulle kliva in i den både positivt och vad som upplevs negativt? Attraktionslagen fungerar så här för en Manifestor: Det du sannerligen längtar efter ÄR din själs kommunikation med dig. Ta emot det och välj det. Känn efter när det är dags att börja, informera de som är påverkade och agera. Är det några tankar som dök upp när du lyssnade på det inspelade webinaret om att vara en Manifestor?

3 Manifesting Generator: Älskar du ditt jobb? Om inte vad har du lust att jobba med? Vad stoppar dig? (skriv ärligt ner vad du upplever stoppar dig) Vad vinner du på att välja att hålla kvar blockeringarna? (slut ögonen, andas och lyssna på det ärliga svaret) Hur mycket frustration upplever i ditt liv (0-10)? Vad specifikt är frustrerande? Hur mycket tillfredställelse har du i ditt liv (0-10)? Vad specifikt är tillfredställande? Ändrar du inriktning nu och då? Provar du nya saker och slutar snabbt? Går det ibland för snabbt så du får går tillbaka och göra om? Har du gjort någon destruktiv betydelse av det? Fördömde dina förändrar det? I så fall hur? När går saker lätt i ditt liv då du initierar något p g a att du är inspirerad eller när du svarar an på något/någon utifrån (titta tillbaka i det förflutna? OBS! Under avsnittet om Generators, finns det sakrala frågor till dig som Manifesting Generator.

4 Attraktionslagen fungerar så här för en Manifesting Generator: Det du sannerligen längtar efter ÄR din själs kommunikation med dig. Ta emot det och välj det. Ha ett tillstånd att Undra hur det här kommer att komma till mig? Du kan göra en testköra din idé, genom att kommunicera om den så att du på det sättet får något att respondera på. Hur kan jag förbereda mig så att jag är redo när jag får något att respondera på? Släpp taget och tillåt livets magi arbeta. (Observera alla eventuella motstånd som kommer upp att vänta på något att svara an på) Är det några tankar som dök upp när du lyssnade på det inspelade webinaret om att vara en Manifesting Generator?

5 Generator: Älskar du ditt jobb? Om inte vad har du lust att jobba med? Vad stoppar dig? (skriv ärligt ner vad du upplever stoppar dig) Vad vinner du på att välja att hålla kvar blockeringarna? (slut ögonen, andas och lyssna på det ärliga svaret) Hur mycket frustration har du i ditt liv (0-10)? Vad specifikt är frustrerande? Hur mycket tillfredställelse har du i ditt liv (0-10)? Vad specifikt är tillfredställande? Har du lagt märke till att du utvecklar dig i trappsteg? Ibland sker kvantumhopp och ibland står du still? När du står still, fråga ditt sakrala ljud. Är det här rätt för mig? Ska jag fortsätta att öva? Ska jag avsluta det jag gör? Ska jag förändra det jag gör? När går saker lätt i ditt liv då du initierar något p g a att du är inspirerad eller när du svarar an på något/någon utifrån (titta tillbaka i det förflutna? Attraktionslagen fungerar så här för en Generator: Det du sannerligen längtar efter ÄR din själs kommunikation med dig. Ta emot det och välj det. Ha ett tillstånd att Undra hur det här kommer att komma till mig?

6 Hur kan jag förbereda mig så att jag är redo när jag får något att respondera på? Släpp taget och tillåt livets magi arbeta. (Observera alla eventuella motstånd som kommer upp att vänta på något att svara an på) Är det några tankar som dök upp när du lyssnade på det inspelade webinaret om att vara en Generator? EXEMPEL PÅ FRÅGOR TILL BÅDE GENERATORS OCH MANIFESTING GENERATORS Be någon neutral person (dvs inte har någon vinning om du svarar ja eller nej på frågorna) ställa dig ja och nej frågor och låt endast ditt sakrala ljud svara. Lek med jag och nej frågor, ställ frågor på olika områden i ditt liv, både de du är tillfredställd med och de du är frustrerad över. Be personen som ställer frågorna dubbeltesta varje svar. Det kan komma ett svar från huvudet som skrala ljudet inte håller med om Gillar du choklad? Är chokad bra för din kropp? Gillar du kött? Är kött bra för din kropp? Är varm mat bra för din kropp? Är råkost bra för din kropp? Är en blandning av varm och råkost det bästa för din kropp? Gillar du värme? Är värme bra för din kropp? Älskar du ditt jobb? Vet du vad du skulle vilja jobba med? Vad är det? x

7 Testa en ja och nej fråga på svaret på ovanstående fråga Är x ett jobb som du skulle älska? Är det jobbet korrekt för dig att agera för att göra till verklighet? Är det timing att välja fullt ut och börja agera? Är det korrekt att vänta? Behöver du någon resurs för att komma igång? Har du den resursen inom dig? Känner du till någon som har den resursen? Vänta på svar x Är x rätt resurs för dig? Är det någon blockering som stoppar dig att attrahera möjligheter som leder dig till att föreverkliga att jobba med x? Testa svaren.. Blockerar x dig? Bor du på en plats du älskar? Vill du flytta? Till landet? Till staden? Flytta till ett annat land? Villa? Lägenhet? Radhus? Vill du ha en trädgård? Vill du göra trädgårdsjobbet själv? Vill du hyra in någon annan som gör jobbet? Fråga på om de områden du har lust att bli ärlig med och ställ process frågor som går för det sakrala ljudet att svara ja och nej på.

8 Projektor: Hur framgångsrik upplever du dig (0-10)? Var specifikt är du framgångsrik i ditt liv? Hur bitter är du i ditt liv (0-10)? Var specifikt är du bitter över i ditt liv? Hur fungerar go and get it för dig? Har du provat? Om det inte har fungerat, hur har du reagerat (vilka, tankar känslor, kroppsspråk, beetende)? Vad trivs du mest med, att prata med en och en eller i en grupp? Hur synlig känner du dig i en grupp? Vad gör du för att göra dig synlig och bli inbjuden? (Andas in och blunda och observera ärligt hur du gör, vad tänker du, vad känner du, hur blir ditt kroppsspråk och hur agerar du? Träna på att känna när någon energimässig lyssnar och bjuder in och de är där men inte där energimässigt. Prata endast när de energimässigt är med dig. Ge en tesked, låt dem fråga efter mer.. (Många projektors blir så upprymda när de får frågor att de ger ett badkar och inte märker när personen slutat vara närvarande) Vilka känslor och tankemönster dyker upp när du inte blir inbjuden? En projektor mår bra att fokusera på att göra det som de mår bra av. En välmående projektor är en attraktiv guide för generators. En projektor behöver gå och lägga sig innan de är trött och må gott, läsa en bok, varva ner. Projektors behöver öppna upp för mottagande, att bli försörjd, att få pengar på fler sätt än att jobba och få lön per timme.

9 Attraktionslagen fungerar så här för en projektor: Det du sannerligen längtar efter ÄR din själs kommunikation med dig. Ta emot det och välj det. Ha ett tillstånd att Undra hur det här kommer att komma till mig? Hur kan jag förbereda mig så att jag är redo när inbjudan kommer? (Studera, skapa en hemsida, skriva en bok ) Släpp taget och vet att alla människor har en plats på jorden, observera det som pågår med människor och släpp taget att du behöver berätta det för dem. Energimässigt vet de att du vet. De som är redo frågar och bjuder in. Är det några tankar som dök upp när du lyssnade på det inspelade webinaret om att vara en Projektor?

10 Reflektor: De kan bli ta in någon annan mycket djupt och bli bättre. Jag kallar det Maxi Me (motsatsen till Mini Me) Var runt bra förebilder. Han jag känner blir Brittisk Mästare i en kampsport 1 år efter han började. De tar in omvärlden så djupt, pga av att alla deras centran är öppna, och de kan vara mycket vis och känna den mänskliga potentialen. Det kan göra att de känner sig besviken när de ser att människor inte lever upp till sin potential. Det är viktigt för en reflektor att ha en stabil vängrupp, som kan prata med om deras beslut. Deras energisystem är föränderligt att de behöver stabilitet genom att ha nära familj och vänner. Byter sällan relation när de väl gått in i en. Om de inte mår bra någonstans då ska de lämna stället/relationen. En restaurang ska de lämna direkt en relation/jobb/bostad ska de vänta minst 28 dagar. Viktigt att gå och lägga sig innan du är trött. Varva ner och släpp taget om alla energier du har varit runt under dagen. Bra med regelbunden egen tid för att balansera sitt system. Det är bra för en Reflektor att ta en personlig läsning för de behöver bli medveten om hur måncykeln förflyttar sig genom olika energier. Lägg märke till hur olika influenser påverkar dig under måncykeln. Är det några tankar som dök upp när du lyssnade på det inspelade webinaret och att läsa extra informationen här, om att vara Reflektor?

11 Profiler 1:3 Är du fri med att göra ett misstag? Om inte lägg märke till vilken energi som dyker upp när du har gjort ett misstag? Är roten till den energin din, eller kan du se den i din mamma eller pappa? Gillar du att utforskar du det du blir intresserad i på djupet? Börjar du experimentera sedan med informationen? Om inte, vad stoppar dig att experimentera? Det finns inga misstag i din värld! Varje steg längs din väg hjälper dig att bli mer och mer vis om vad som fungerar! 2:4 Lägger du märke till att en del i dig vill vara själv och en annan vill vara en del i gemenskapen? Är du fri i de båda sidorna eller är det en dragkamp? Lyssna på tankarna och känslorna i både eremiten och i nätverkaren? Kan du aktivt göra en förändring efter att du har lyssnat på deras behov för att skapa en bättre balans för dig? Att ge dig själv egen tid är att ge dig själv en ny möjlighet 2:5 /5:2 Är du fri med vad andra förväntar av dig? Förväntar de något du känner att du kan leverera? Gömmer du dig för andra människors förväntningar? Om ja, När började du känna att du inte kunde motsvara andras förväntningar, i detta liv (mamma/pappa/skolan/någon annan/, i mammas mage eller tidigare liv? Vad är du naturligt bra på? Vad är du naturligt motiverad att göra? (Har du lagt märke till att ingen kan få dig att göra det du inte vill, inte ens du själv)

12 Vad är din reaktion på att andra inte ser vem du verkligen är, utan att de ser sin projektion av dig? (Var med den reaktionen och utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den? ) Agera i samklang med din strategi och din inre kompass och du kommer alltid att var i rätt projektionsfält och kunna leverera och göra skillnad! 3:5 /5:3 Är du fri med vad andra förväntar av dig? Förväntar de något du känner att du kan leverera? Gömmer du dig för andra människors förväntningar? Om ja, När började du känna att du inte kunde motsvara andras förväntningar, i detta liv (mamma/pappa/skolan/någon annan/, i mammas mage eller tidigare liv? Har du fått negativa konsekvenser när du experimenterat och inte levt upp till förväntningar du inte ens visste att du hade? Vad var din reaktion utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den? ) Om du är äldre än 42 år, vilken erfarenhet har du fått av det du experimenterat med de första 40 åren av ditt liv? Det är en resurs som är värdefull för andra människor! Gillar du att vara i relation med samma person och vara med dem hela tiden? Troligtvis inte, 3:5/5:3or behöver gå i och ur en relation för att upptäcka att de vill tillbaka eller inte. Tar tid att känna att de vill vara med en person eller ej. Det kan ta 20 år att komma på det! Inget fel bara helt naturligt för denna profil. Frige alla meningar du och andra har gjort om dig för att du har det beteendet. Agera i samklang med din strategi och din inre kompass och du kommer alltid att var i rätt projektionsfält och kunna leverera och göra skillnad! 1:4 /4:1 Upplever du dig älskad och accepterad för vem du är, av de du omger dig med? Om inte, vad får det dig att känna? Vad var din reaktion utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den? ) Hur känns det att få kritik? Har du fått det någon gång? Vad var din reaktion utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den? ) Det är viktigt för dessa profiler att ha ett nätverk/en familj/vänner i sitt liv, har du det? Om inte och du är en 1:4, håller du på att samla information? I så fall kommer nätverket då du har informationsbasen redo! Vilken information är du fascinerad av och vad studerar du?

13 Om du är en 4:1 och inte har känslan att tillhöra, Vad var din reaktion utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den?) Viktigt att frigöra för det är din natur att tillhöra något. Du är här för att göra information människovänlig, så att den tas emot lätt av nätverket/gruppen/stammen 5:1 Är du fri med vad andra förväntar av dig? Förväntar de något du känner att du kan leverera? Gömmer du dig för andra människors förväntningar? Om ja, När började du känna att du inte kunde motsvara andras förväntningar, i detta liv (mamma/pappa/skolan/någon annan/, i mammas mage eller tidigare liv? Har du fått negativa konsekvenser när du delat revolutionerande information? Vad var din reaktion utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den?) Observera om du följt din strategi och kompass! Marknadsför/säljer in/förför du människor in till att ta del av information du verkligen står för och kan leverera? Om du gör det härligt! Om inte förändra budskapet så att du känner dig kongruent! Det är viktigt att du agerar i samklang med din strategi och din inre kompass och du kommer alltid att dela rätt info till rätt person/grupp! 4:6 Vad var din upplevelse av dina 29 första år i relation till att misslyckas? Observera energin som kommer upp. Vad var din reaktion utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den?) Vad experimenterade du med de första 29 åren? Relationer? (Även om du var omedveten att det var det du gjorde) Vad lärde du dig av dina experiment? Vad fungerar inte? Vad fungerar? Vad är/var din upplevelse under andra fasen 29-ca.50 år) dvs att vara uppe på taket, att vara observerande? Vad är/var din reaktion utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den? Vad lär/lärde du dig av att observera andra? Vad fungerar inte och vad fungerar för andra (inom det område du själv experimenterade de första 29 åren)? Om du är runt 50 års åldern, då kan du möta de reaktioner du hade de första 29 åren (om de inte var frigjorda sedan tidigare)

14 Har du känslor som tex Borde jag inte vara färdig med detta? Du har möjligheten att släppa nu! 6:2 Vad var din upplevelse av dina 29 första år i relation till att misslyckas? Observera energin som kommer upp. Vad var din reaktion utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den?) Vad experimenterade du med de första 29 åren? (även om du var omedveten att det var det du gjorde) Vad lärde du dig av dina experiment? Vad fungerar inte? Vad fungerar? Vad är/var din upplevelse under andra fasen 29-ca.50 år) dvs att vara uppe på taket, att vara observerande? Vad är/var din reaktion utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den? Vad lär/lärde du dig från att observera andra? Vad fungerar inte och vad fungerar för andra (inom det område du själv experimenterade de första 29 åren)? Om du är runt 50 års åldern, då kan du möta de reaktioner du hade de första 29 åren (om de inte var frigjorda sedan tidigare) Har du känslor som tex Borde jag inte vara färdig med detta? Du har möjligheten att släppa nu! 3:6 / 6:3 Vad var din upplevelse av dina 29 första år i relation till att misslyckas? Observera energin som kommer upp. Vad var din reaktion utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den?) Vad experimenterade du med de första 29 åren? (även om du var omedveten att det var det du gjorde) Vad lärde du dig av dina experiment? Vad fungerar inte? Vad fungerar? Vad har du för reaktion till att misslyckad? Vad har andra haft för reaktion runt dig på ditt experimenterande? Har du provat på många olika saker i ditt liv? Vad har du lär dig utifrån vad som fungerar och hur kan det vara en resurs för andra?

15 Vad är/var din upplevelse under andra fasen 29-ca.50 år) dvs att vara uppe på taket, att vara observerande? Vad är/var din reaktion utforska den (vad tänker den, vad känner den, hur blir kroppsspråket och agerar den?) Vad lär/lärde du dig från att observera andra? Vad fungerar inte och vad fungerar för andra (inom det område du själv experimenterade de första 29 åren)? Om du är runt 50 års åldern, då kan du möta de reaktioner du hade de första 29 åren (om de inte var frigjorda sedan tidigare) Har du känslor som tex Borde jag inte vara färdig med detta? Du har möjligheten att släppa nu!

Ditt unika Jag. Ditt unika Jag. med. Med Susanne Billander

Ditt unika Jag. Ditt unika Jag. med. Med Susanne Billander Ditt unika Jag Ditt unika Jag med Med Susanne Billander Med 1 Human Design Hemsida En hemsida där du kan ladda ner ett program för att göra Human Design grafer på din dator. Detta är endast för windows.

Läs mer

Har du 64/47: Brukar du känna dig förvirrad? Tillåt att du inte alltid har svaret men det kommer ett aha över tid

Har du 64/47: Brukar du känna dig förvirrad? Tillåt att du inte alltid har svaret men det kommer ett aha över tid 9 Energicenter Huvud: Har du 63/4: Tvivlar du på dig själv? Har du mental oro? Vänd det inte mot dig själv Det är ett tecken på att ett mönster/process inte ger lätthet i livet och för framtiden. Vad kan

Läs mer

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning.

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning. Finn din kärna Allt fler styr med självledarskap. Självkännedom och förmågan att kunna leda dig själv gör det lättare att kunna se klart och att leda andra som chef. Självledarskap handlar om att behärska

Läs mer

De viktigaste. Till Inre balans och välmående

De viktigaste. Till Inre balans och välmående De viktigaste stegen Till Inre balans och välmående De viktigaste stegen till inre balans Att hitta hem Att bli hel Att leva i inre balans Inre styrka Beskrivningarna från våra deltagare, på hur de upplever

Läs mer

Mina bästa tips! Gå emot dina rädslor. Så steg 1, gå emot din rädsla. hanterar du din ångest

Mina bästa tips! Gå emot dina rädslor. Så steg 1, gå emot din rädsla. hanterar du din ångest Gå emot dina rädslor Jag bestämde mig tidigt för att inte låta mina rädslor stoppa mig. Eftersom det är så mycket jag är rädd och orolig för så är jag medveten om att rädslorna kan växa om jag inte utsätter

Läs mer

Tänk om det handlar om dina försök att undvika smärtan? - Lektion 6. Kärlek Glädje Nyfikenhet Ilska Rädsla Sorg Skuld/skam Chock Avsmak

Tänk om det handlar om dina försök att undvika smärtan? - Lektion 6. Kärlek Glädje Nyfikenhet Ilska Rädsla Sorg Skuld/skam Chock Avsmak - Lektion 6 Att acceptera och tillåta oss själva att ha jobbiga känslor och kroppstillstånd utan att behöva tappa kontrollen över beteendet. mariahelander.se mariahelander.se Tänk om det handlar om dina

Läs mer

Hantera motstånd och få ett bättre liv

Hantera motstånd och få ett bättre liv Hantera motstånd och få ett bättre liv Ett bättre liv betyder olika saker för olika människor men för de flesta innebär det att ha trygghet, glädje och harmoni i sitt liv. Det finns många sätt att skapa

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

2016-03-02. Tänk om det handlar om dina försök att undvika smärtan? - Lektion 5. Kärlek Glädje Nyfikenhet Ilska Rädsla Sorg Skuld/skam Chock Avsmak

2016-03-02. Tänk om det handlar om dina försök att undvika smärtan? - Lektion 5. Kärlek Glädje Nyfikenhet Ilska Rädsla Sorg Skuld/skam Chock Avsmak - Lektion 5 Att acceptera och tillåta oss själva att ha jobbiga känslor och kroppstillstånd utan att behöva tappa kontrollen över beteendet. mariahelander.se mariahelander.se Tänk om det handlar om dina

Läs mer

Till dig som har ett syskon med adhd eller add

Till dig som har ett syskon med adhd eller add Till dig som har ett syskon med adhd eller add Namn: Hej! Den här broschyren är skriven till dig som har ett syskon med adhd eller add. När det i broschyren bara står adhd så betyder det både adhd och

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 8

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 8 Vägledning vecka 8 Guds kärlek till oss Förlåtande nåd Vägledning: Hur mycket Gud måste glädja sig Den här veckankommer vi att vandra runt i Guds kärlek till oss. Vi vill smaka - och till fullo njuta av

Läs mer

Det som kan ställa till problem är om vi delar upp vårt agerande och vår känsla på samma sätt.

Det som kan ställa till problem är om vi delar upp vårt agerande och vår känsla på samma sätt. Att Leva som du lär Många upplever att de har en obalans i sina liv, denna obalans kan komma av att de delar upp sitt liv även känslomässigt. Att dela upp sitt liv på olika sätt behöver vi ofta göra, vi

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Hur man använder ordböcker och andra hjälpmedel för stavning och ordförståelse. (SV åk 4 6)

Hur man använder ordböcker och andra hjälpmedel för stavning och ordförståelse. (SV åk 4 6) SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? David och Otto är bästa kompisar. Men en dag gör Otto någonting som får David att tänka om. Det blir riktigt farligt och de börjar slåss. Boken handlar om att

Läs mer

Ta kommando över dina tankar

Ta kommando över dina tankar Ta kommando över dina tankar Vår hjärna vän eller fiende! Har du någon gång hört uttrycket det är bara ord, eller, det var bara en oskyldig tanke. Min vän, det finns ingenting så förödande som ord och

Läs mer

Emotion och motivation. Motivation. Motivation. Vad motiverar oss? Arousal. Upplägg & innehåll Ebba Elwin.

Emotion och motivation. Motivation. Motivation. Vad motiverar oss? Arousal. Upplägg & innehåll Ebba Elwin. Upplägg & innehåll Emotion och motivation Ebba Elwin ebba.elwin@psyk.uu.se Grundläggande om motivation och emotion Mer finns att läsa i boken (kap 11 och första delen av kap 12) På slutet riktlinjer och

Läs mer

Helena Hammerström 1

Helena Hammerström 1 Helena Hammerström 1 Behov 52 kort för att bli medveten om mänskliga behov Text: Helena Hammerström Design: Ewa Milunska Helena Hammerström Sociala Nycklar AB Vitkålsgatan 109 754 49 Uppsala www.socialanycklar.se

Läs mer

Kommunikationsanalys

Kommunikationsanalys Att skapa sig en tydlig förståelse Arbeta med valt fokus Återskapa färdigheter och planera för framtiden Malin Bäck relatera@me.com Hjälpa patienten att: Kunna se/förstå sitt sätt att kommunicera och koppla

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Grunder Medialitet !!!

Grunder Medialitet !!! Grunder Medialitet Välkommen Trevligt att du har valt att ladda ner detta övningshäfte. Innan man börjar att utveckla sin andliga sida, rekommenderar jag att man funderar lite på om du är redo för att

Läs mer

Foto: Sophie Eriksson

Foto: Sophie Eriksson Foto: Sophie Eriksson Att skapa tydlighet och strukturerade samtal Elisabeth Almgren Eriksson Leg.Sjuksköterska Omvårdnadshandledare Utbildare och Föreläsare Tillsammans blir vi bättre Nationell kontrollkonferens

Läs mer

Hur är du som älskarinna? Hämmad, Ambivalent eller Trygg?

Hur är du som älskarinna? Hämmad, Ambivalent eller Trygg? Hur är du som älskarinna? Hämmad, Ambivalent eller Trygg? 1. Hur visar du att du uppskattar din partners kropp? 1. Jag är mest orolig över att hen inte ska gilla min kropp. 2. Jag säger att min partner

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

KOMMUNIKATION ATT LÄRA AV

KOMMUNIKATION ATT LÄRA AV KOMMUNIKATION ATT LÄRA AV VARANDRA Agenda Inledning och incheckning Kommunikation vad är det? Övning Dialogens principer Feedback när, hur och varför? Övning Avslutning Incheckning En saga Vad var Rabbinens

Läs mer

SAPU Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning

SAPU Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning KÄNSLOFOKUSERAD PSYKOTERAPI SAPU Claesson McCullough 2010 Information för dig som söker psykoterapi Det finns många olika former av psykoterapi. Den form jag arbetar med kallas känslofokuserad terapi och

Läs mer

http://youtu.be/04vx_pmid6c http://www.youtube.com/watch?v=zw-a8eqbjdq Mindfulness Kerstin Kronqvist Karin Forsell 2 Mindfulness Karin Forsell Kerstin Kronqvist Harmoni för hela dig -Hur stavas kärlek?

Läs mer

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss.

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss. FredsProjektet är en ideell organisation vars mål är att belysa den kunskap som både göms och glömts av konventionella medier samt att inspirera varje unik människa att se till sitt eget unika vetande

Läs mer

Vår gemensamma värdegrund.

Vår gemensamma värdegrund. Vår gemensamma värdegrund. Dynamiskt engagemang Bemötande Personligt mod Gemensamt arbete Kunskapstörst På vår skola visar vi ett positivt och varmt engagemang i varandra och i skolan. Vi visar vilja att

Läs mer

Kärleken till Dig. Känner du igen dig i något av nedanstående påstående?

Kärleken till Dig. Känner du igen dig i något av nedanstående påstående? Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att känna kärlek till sig själv. Hur känner du? Känner du igen dig i något av nedanstående påstående?

Läs mer

Att göra likaplanen levande i verksamheten

Att göra likaplanen levande i verksamheten Att göra likaplanen levande i verksamheten Värdegrundsfrågor och ett medvetet förhållningssätt kring likabehandling är ett ständigt pågående arbete på Korvetten. Vi vill försöka ge en bild av hur vi arbetar

Läs mer

Insikt & Utveckling Renée Ohlson

Insikt & Utveckling Renée Ohlson Insikt & Utveckling Renée Ohlson ta kontakt; www.insiktutveckling.se E-post: renee@insiktutveckling.se Tel. 0709 22 44 95 Mottagning i centrala Gbg Insikt & Utveckling Renée Ohlson Bakgrund; civilekonom

Läs mer

Ett färgstarkt känsloliv hör till det goda livet. Alla känslor är värdefulla och man kan lära sig att uttrycka dem. Barnet behöver hjälp med att möta

Ett färgstarkt känsloliv hör till det goda livet. Alla känslor är värdefulla och man kan lära sig att uttrycka dem. Barnet behöver hjälp med att möta INNEHÅLL Ett färgstarkt känsloliv En känsla är alltid ett budskap Du är en modell för hur barnet uttrycker känslor Hjälp barnet identifiera Hjälp barnet benämna Ilskan som utmaning för barnet När barnet

Läs mer

52 kort för att förstå, uttrycka & bemöta känslor. Helena Hammerström. Helena Hammerström, www.alltomart.se

52 kort för att förstå, uttrycka & bemöta känslor. Helena Hammerström. Helena Hammerström, www.alltomart.se 52 kort för att förstå, uttrycka & bemöta känslor Helena Hammerström Helena Hammerström, www.alltomart.se 1 Känslor 52 kort för att förstå, uttrycka och bemöta känslor Text: Helena Hammerström Design:

Läs mer

Kommunikation och beteende

Kommunikation och beteende Kommunikation och beteende Inledning I ditt arbete som växtskötare kommer du i kontakt med två grupper av varelser: Växter och människor. Delkurserna tills nu har rört sig om att hjälpa dig med att bli

Läs mer

Hålla igång ett samtal

Hålla igång ett samtal Hålla igång ett samtal Introduktion Detta avsnitt handlar om fyra olika samtalstekniker. Lär du dig att hantera dessa på ett ledigt sätt så kommer du att ha användning för dem i många olika sammanhang.

Läs mer

meditation ÖVNINGSBOK

meditation ÖVNINGSBOK meditation ÖVNINGSBOK Meditera en sinnlig väg till hälsobalans Innehåll Hur vi hittar inspiration till att träna och leva våra liv är ytterst individuellt. Några känner att de behöver stark fysisk utmaning,

Läs mer

"Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen

Magiska tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen Guidad barnmeditation för harmoni och inre styrka "Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen www.helenespjut.se Du är unik och värdefull känn det!... 4 Varför guidad meditation?...

Läs mer

EQ-programmet. Utbildning i medvetet självledarskap för ett helare och rikare liv

EQ-programmet. Utbildning i medvetet självledarskap för ett helare och rikare liv EQ-programmet Utbildning i medvetet självledarskap för ett helare och rikare liv EQ-programmet EQ-programmet handlar om hur du kan frigöra kraften och använda din fulla potential. En hög EQ, innebär att

Läs mer

Hur ska jag hinna med allt? Informationspass för nya studenter 5 september 2019

Hur ska jag hinna med allt? Informationspass för nya studenter 5 september 2019 Hur ska jag hinna med allt? Informationspass för nya studenter 5 september 2019 Måste komma ihåg att mejla till Det är väl klart att man fixar dubbla kurser Varför kan jag inte registrera mig på kurserna?

Läs mer

Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv

Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv 1 www.ashtarcommandcrew.net www.benarion.com www.benarion.com/sverige copyright Ben-Arion (se sista sidan) Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv Av Ben-Arion Jag får många frågor

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

Led dig själv med visioner

Led dig själv med visioner Var är du i livet Söker du färdigheter r och verktyg för att kunna Led dig själv med visioner en kurs i personligt ledarskap och effektivitet hantera förändringar? Är du intresserad av personlig utveckling

Läs mer

Vad är det som gör ett svårt samtal svårt?

Vad är det som gör ett svårt samtal svårt? Vad är det som gör ett svårt samtal svårt? Budskapets innehåll Var mottagaren befinner sig kunskapsmässigt, känslor, acceptans Konsekvens av det svåra samtal, vad det ger för resultat Relationen Ämnet

Läs mer

Livet är en magisk resa där tiden inte existerar

Livet är en magisk resa där tiden inte existerar Livet är en magisk resa där tiden inte existerar 1 Livet är en magisk resa där tiden inte existerar - för det enda som finns är nuet och i varje nytt nu skapar Du Dig själv på nytt i den mest storslagna

Läs mer

DANS OCH RÖRELSE med äldre

DANS OCH RÖRELSE med äldre DANS OCH RÖRELSE med äldre Foto: Män som Dansar - bild av Susanne Svantesson om män, mod och modern dans! Dans utmanar och inspirerar. Det får oss att börja tänka, känna och fundera. Genom dans utvecklas

Läs mer

Mei UPPGIFT 8 - PEDAGOGIK. Framförandeteknik. Jimmie Tejne och Jimmy Larsson

Mei UPPGIFT 8 - PEDAGOGIK. Framförandeteknik. Jimmie Tejne och Jimmy Larsson Mei UPPGIFT 8 - PEDAGOGIK Framförandeteknik Jimmie Tejne och Jimmy Larsson Innehåll Inledning... 1 Retorik för lärare... 2 Rätt röst hjälper dig nå fram konsten att tala inför grupp... 3 Analys... 4 Sammanfattning:...

Läs mer

Många gånger förväxlar vi gränslöshet med vänlighet och är rädda för att personer som vi gillar inte skulle gilla oss om vi satte gränser.

Många gånger förväxlar vi gränslöshet med vänlighet och är rädda för att personer som vi gillar inte skulle gilla oss om vi satte gränser. Att sätta gränser på arbetet är en bra grund för att skapa en trivsam och effektiv arbetsmiljö. Vi, tillsammans med våra kollegor, har olika värderingar, behov och föreställningar om vad som är rätt. Otydliga

Läs mer

1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4.

1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4. Färdighet 1: Att lyssna 1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4. SÄGER Jag säger det jag vill säga. Färdighet 2: Att

Läs mer

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Min Ledarskapsresa Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Dina första förebilder De första ledare du mötte i ditt liv var dina föräldrar. De ledde dig genom din barndom tills det var dags

Läs mer

Hur ska jag hinna med allt?

Hur ska jag hinna med allt? Hur ska jag hinna med allt? Informationspass om att hantera stress 2018-09-13 Måste komma ihåg att maila till Det är väl klart att man fixar dubbla kurser Varför kan jag inte registrera mig på kurserna?

Läs mer

Verksamhetsplan. för förskolan. Rapphönan 2016/2017

Verksamhetsplan. för förskolan. Rapphönan 2016/2017 Verksamhetsplan för förskolan Rapphönan 2016/2017 Innehållsförteckning Värdegrund Örkelljunga kommun 3 Styrdokument 4 Vision 5 Förskolans uppdrag 6 Våra mål - Profil Tema/Projekt Lek 7 Profil 8-9 Tema/Projekt

Läs mer

HUR ÄR DET ATT VARA MAN?

HUR ÄR DET ATT VARA MAN? HUR ÄR DET ATT VARA MAN? En guide till samtal om synen på manlighet INSTRUKTION 1. Utse en samtalsledare som får läsa högt från korten. Vid indelning i smågrupper ska varje grupp ha varsin samtalsledare.

Läs mer

Arbetslös men inte värdelös

Arbetslös men inte värdelös Nina Jansdotter & Beate Möller Arbetslös men inte värdelös Så behåller du din självkänsla som arbetssökande Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag

Läs mer

Att använda sig av sin intuition och tala med Änglarna

Att använda sig av sin intuition och tala med Änglarna Att använda sig av sin intuition och tala med Änglarna En guide hur du kan använda dig av orakelkort för att träna upp din intuition. av Carina Jansson, goacarina@gmail.com Certifierad Oracle Messenger

Läs mer

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor.

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor. Din inrementor Den inrementorn är en 20 år äldre, visare version av dig. Allteftersom du får en levande känsla för denna äldre, visare och mer autentisk version av dig själv, kommer du märka att hon existerar

Läs mer

Minska din oro. öka ditt lugn. Nina Jansdotter. Brain Books

Minska din oro. öka ditt lugn. Nina Jansdotter. Brain Books Minska din oro öka ditt lugn Nina Jansdotter Brain Books Brain Books AB Box 344 551 15 Jönköping www.brainbooks.se 2008 Nina Jansdotter Utgåva enligt avtal med Loud Literary Agency, Malmö Kopieringsförbud.

Läs mer

Feedback SRBP Stress Reducerande Balanserande Process med Lisa.

Feedback SRBP Stress Reducerande Balanserande Process med Lisa. Feedback SRBP 2017 Stress Reducerande Balanserande Process med Lisa. SRBP: Jag hade under hösten 2016 fått behandling hos en sjukgymnast ett antal gånger efter som jag hade smärta i foten som gick upp

Läs mer

GRUPPER OCH REGLER. Scen 1

GRUPPER OCH REGLER. Scen 1 Socialpsykologi GRUPPER OCH REGLER Scen 1 Du kliver in i en hiss där det står en annan person. Det är gott om plats med du går och ställer dig bredvid den andra så att era ärmar nuddar varandra. Scen 2

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret Läroplanens mål 1.1 Normer och värden. Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand omfatta

Läs mer

Kommunikation. Tieto PPS AH086, 3.2.1, Sida 1

Kommunikation. Tieto PPS AH086, 3.2.1, Sida 1 Kommunikation Sida 1 Kommunikation uppstår i alla relationer och möten människor emellan. Kommunikation betyder överföring av budskap. En fungerande kommunikation är en viktig förutsättning för framgång

Läs mer

Ditt unika Jag. Ditt unika Jag. med. Webinar2. Med Susanne Billander

Ditt unika Jag. Ditt unika Jag. med. Webinar2. Med Susanne Billander Ditt unika Jag Ditt unika Jag med Webinar2 Med Susanne Billander Med 1 9 Energicenter OBS! Ändring från 7 till 9 center skedde år 1781 1. Huvud 2.Ajna (3 ögat) 3. Hals 4.Identitet 5. Hjärta/vilja 6.Sakrala

Läs mer

KLIVA FRÅN ATT VARA OFÖRBERED D TILL UTRUSTAD LEDAR VERSIONEN

KLIVA FRÅN ATT VARA OFÖRBERED D TILL UTRUSTAD LEDAR VERSIONEN KLIVA FRÅN ATT VARA OFÖRBERED D TILL UTRUSTAD LEDAR VERSIONEN TANKEN BAKOM Som kristen är det viktigt att vara medveten och förbereda sig på den inre kamp som kommer ske i och med att vi dras emellan vårt

Läs mer

Träningsprogram på 80 dagar

Träningsprogram på 80 dagar Träningsprogram på 80 dagar Dag 1-10: HRV Träning- Träna upp min fokusering Jag lär mig påverka mitt eget nervsystem till samstämmighet och balans. Genom 2 steg (Hjärtfokus och hjärtandning) får jag mitt

Läs mer

Tankens kraft. Inre säkerhetsbeteenden

Tankens kraft. Inre säkerhetsbeteenden Tankens kraft Inre säkerhetsbeteenden Ett inre säkerhetsbeteende är en tanke eller ett eget förhållningssätt vi har för hur vi får agera. Många har ett avancerat mönster av regler som vi kontrollerar i

Läs mer

Att vara facklig representant vid uppsägningar

Att vara facklig representant vid uppsägningar Att vara facklig representant vid uppsägningar PASS När beskedet kommit Det är inte lätt att vara en av de få som vet att det är uppsägningar på gång. När kollegorna sedan får beskedet är det inte heller

Läs mer

Presentation av resultat från samverkan kring föräldrakurser till föräldrar med barn i förskoleålder

Presentation av resultat från samverkan kring föräldrakurser till föräldrar med barn i förskoleålder 2017 Presentation av resultat från samverkan kring föräldrakurser till föräldrar med barn i förskoleålder FRÅN KURSER I HÄSTVEDA, VITTSJÖ, HÄSSLEHOLM OCH VINSLÖV Inledning Under höstterminen 2017 erbjöd

Läs mer

FÖRÄNDRING. 18 Copyright Tina Lee Center

FÖRÄNDRING. 18 Copyright Tina Lee Center Om det finns mer än en aspekt, kommer du (ibland snabbt) att skifta till nästa aspekt när den blir aktuell eller gör sig påmind. Ibland lättar inte problemet nämnvärt förrän fler eller alla aspekter behandlats.

Läs mer

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa Förord Det här är en speciell bok, med ett annorlunda och unikt budskap. Dess syfte är att inspirera dig som läsare, till att förstå hur fantastisk du är, hur fantastisk världen är och vilka oändliga möjligheter

Läs mer

Spring, Amina! Arbetsblad

Spring, Amina! Arbetsblad Spring, Amina! Arbetsblad Jag som har skapat de här övningarna heter Annelie Drewsen. Jag har även skrivit böckerna om Amina och flera andra böcker. Förut jobbade jag som lärare i svenska som andraspråk.

Läs mer

Bemötande av vårdnadshavare i konflikt. Daniela Sundell Vasa

Bemötande av vårdnadshavare i konflikt. Daniela Sundell Vasa Bemötande av vårdnadshavare i konflikt Daniela Sundell Vasa 16.1.2018 Hur vi arbetar inom medling Restorativ rätt Medlingsprocessen Medlingens möjligheter Om vårdnastvist https://www.youtube.com/watch?v=6w0v-lm-ah0

Läs mer

Prestation Resultat Potential

Prestation Resultat Potential Arbetsblad Prestation Resultat Potential Ett arbetsblad för att bedöma och skapa dialog om prestation, resultat och potential. Arbetsblad Prestation, resultat och potential För att bedöma prestation och

Läs mer

En bok om att bygga självkänsla och skapa lycka från början.

En bok om att bygga självkänsla och skapa lycka från början. Trygg hamn En bok om att bygga självkänsla och skapa lycka från början. Kanske kommer våra barn att möta en tuff värld men inte desto mindre kan vi lära dem att bemöta den. Eva Träff Trygg hamn Copyright

Läs mer

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra!

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra! Barn mår bra av att veta Den här berättelsen handlar om habiliteringen. Ditt barn får veta vad habilitering är och höra om barn med olika funktionsnedsättningar. Igenkänning kan ge ditt barn trygghet och

Läs mer

Undra besöker habiliteringen

Undra besöker habiliteringen Barn mår bra av att veta Den här berättelsen handlar om habiliteringen. Ditt barn får veta vad habilitering är och höra om barn med olika funktionsnedsättningar. Igenkänning kan ge ditt barn trygghet och

Läs mer

EN GUIDE AV. Så matchar du kandidat med företagskultur!

EN GUIDE AV. Så matchar du kandidat med företagskultur! EN GUIDE AV Så matchar du kandidat med företagskultur! EN GUIDE AV Inledning En av de vanligaste anledningarna till att medarbetare säger upp sig är att de inte känner sig hemma i företagskulturen. Det

Läs mer

Janne Tengvall. Janne Tengvall. Nycklarna till framgång och välmående för dig, ditt ledarskap, företag och organisation.

Janne Tengvall. Janne Tengvall. Nycklarna till framgång och välmående för dig, ditt ledarskap, företag och organisation. Håll upp din hand framför dig. Sträck ut alla fingrar och titta på dem. Du tittar just nu på den hand som kommer att vara ditt redskap och din hjälp under din positiva utveckling de kommande åren. Bilden

Läs mer

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Programmet bygger på Kognitiv biobeteendeterapeutisk självhjälpsmanual för tvångssyndrom av Jeffrey Schwartz. Texten har översatts av Susanne Bejerot. Texten

Läs mer

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut I den första övningsdelen började du stärka din självbild bland annat med hjälp av en lista med positiva affirmationer anpassade just för dig. Förhoppningsvis

Läs mer

Passion for life Skapa Ditt drömliv. Visionality. Förverkliga Din vision

Passion for life Skapa Ditt drömliv. Visionality. Förverkliga Din vision Visionality Förverkliga Din vision Hej och varmt välkommen! Jag heter Anneli Svensson, jag är grundare av Visionality och coach för kreativa kvinnor och män som vill förverkliga sina visioner I den här

Läs mer

Olsson / VÅGA NÅ TOPPEN / 1. Våga nå toppen. En e-bok om grunderna i mental träning. Cattis Olsson Capuma

Olsson / VÅGA NÅ TOPPEN / 1. Våga nå toppen. En e-bok om grunderna i mental träning. Cattis Olsson Capuma Olsson / VÅGA NÅ TOPPEN / 1 Våga nå toppen En e-bok om grunderna i mental träning Cattis Olsson Capuma Olsson / VÅGA NÅ TOPPEN / 2 Våga nå toppen är utgiven av Capuma.se Text: Cattis Olsson Omslag, form

Läs mer

Kliva från Outvecklad till mogen

Kliva från Outvecklad till mogen Kliva från Outvecklad till mogen LEDAR VERSIONEN TANKEN BAKOM Alla kristna behöver vara del i eller befinna sig i en miljö som karakteriseras av bra relationer med Gud och andra kristna så väl som okristna,

Läs mer

LÄSGUIDE till Boken Liten

LÄSGUIDE till Boken Liten LÄSGUIDE till Boken Liten LÄSGUIDE till Boken Liten Den här läsguiden är ett stöd för dig som vill läsa och arbeta med boken Liten på din förskola. Med hjälp av guiden kan du och barnen prata om viktiga

Läs mer

Falkenbergsortens Ryttarförening Mental träning för tävlingsryttare. Om du gör som du alltid gjort

Falkenbergsortens Ryttarförening Mental träning för tävlingsryttare. Om du gör som du alltid gjort Falkenbergsortens Ryttarförening Mental träning för tävlingsryttare 15 september 2015 Presentera dig för din granne, om ni inte redan känner varandra. Berätta varför du kommit hit idag. Om du gör som du

Läs mer

Från boken "Som en parkbänk för själen" -

Från boken Som en parkbänk för själen - En öppen himmel Som människor har vi både djupa behov och ytliga önskningar. Vi är fria att tänka, känna och välja. När vi gör kloka val är kropp och själ i balans, när vi inte lyssnar inåt drar själen

Läs mer

8 tecken på att du har en osund relation till kärlek

8 tecken på att du har en osund relation till kärlek ! Tisdag 28 mars 2017 Av Alexandra Andersson 8 tecken på att du har en osund relation till kärlek Hamnar du alltid i destruktiva förhållanden? Känner du att du alltid förändrar dig själv för att accepteras

Läs mer

Ett första steg i att påminna dig om att andas optimalt är att lägga märke till hur du andas.

Ett första steg i att påminna dig om att andas optimalt är att lägga märke till hur du andas. Favoritmeditationer Här hittar några andningsövningar, två föremålsmeditationer och två visualiseringmeditationer. Prova dig fram till vilken den eller de som passar dig bäst. När du mediterar till dessa

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Man ska vara positiv för att skapa något gott. Ryttare är mycket känslosamma med hänsyn till resultatet. Går ridningen inte bra, faller

Läs mer

2 Marknadsföring från Hjärtat Modul 2: Tillåtelse Vad hindrar dig från att lyckas?

2 Marknadsföring från Hjärtat Modul 2: Tillåtelse Vad hindrar dig från att lyckas? Instruktioner Så här använder du arbetsboken Ladda ner din arbetsbok Planera in ditt arbete med kursen i din kalender Vår vardag är ofta fylld med många måsten. För att du ska få så stor nytta som möjligt

Läs mer

Ann-Charlotte Wesley & Laila Karlsson

Ann-Charlotte Wesley & Laila Karlsson Ann-Charlotte Wesley & Laila Karlsson 1 Den här lilla boken är skapad utifrån vår önskan om att hjälpa dig hitta glädje och lycka i vardagen för att kunna leva Ditt Magiska Liv Övningar som sätter guldkant

Läs mer

Livet är enkelt att leva

Livet är enkelt att leva Livet är enkelt att leva 2 Livet är enkelt att leva Teresa M Rask 3 Livet är enkelt att leva 2013, Teresa M Rask Ansvarig utgivare Novaera. ISBN 978-91-637-1031-5 Illustrationer Eva Rask. Omslagsfotografi

Läs mer

Transseans på Öppna Spiritualister den 10 april Del 2 Efraim och Mahatma om energier samt energiövningar. Efraim fortsätter..

Transseans på Öppna Spiritualister den 10 april Del 2 Efraim och Mahatma om energier samt energiövningar. Efraim fortsätter.. Transseans på Öppna Spiritualister den 10 april 2016 Del 2 Efraim och Mahatma om energier samt energiövningar Efraim fortsätter.. Jag vill nu prata lite om Universum, om solar och planeter. Ni har en underbar

Läs mer

Konflikthantering. Detta kan ske genom att vi respekterar varandra och accepterar varandras värderingar och åsikter

Konflikthantering. Detta kan ske genom att vi respekterar varandra och accepterar varandras värderingar och åsikter Konflikthantering Enligt RAT (Relationship Awareness Theory) styrs vi av vissa inre behov som vi försöker tillfredställa Man tillfredställer sitt behov på olika sätt genom att ändra sitt beteende, vilket

Läs mer

Varför vi är onödigt besatta av vad andra människor tycker om oss.

Varför vi är onödigt besatta av vad andra människor tycker om oss. Varför vi är onödigt besatta av vad andra människor tycker om oss. För att kunna förstå varför vi alla går runt med den här galna fixeringen om att hela tiden bry oss om, och oroa oss över vad andra tycker

Läs mer

Mindfull STÅENDE Yoga

Mindfull STÅENDE Yoga Mindfull STÅENDE Yoga Tack min kollega Leg psykolog och MBSR-lärare Åshild Haaheim som fotograferat rörelserna på Garrison Institute. Intention & Yogafilosofi Intentionen med mindfull yoga är att utforska

Läs mer

FRÅGOR OM HÄLSA OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN

FRÅGOR OM HÄLSA OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN FRÅGOR OM HÄLSA OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN Ifylles av vårdgivare Efternamn Förnamn Personnummer - Internkod program 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Internkod flow Inskr Avsl Uppf I Uppf II Kvalitetsgranskat OK Sign

Läs mer

Schema meditationer och utvecklingsbok Här&Nu programmet

Schema meditationer och utvecklingsbok Här&Nu programmet Schema meditationer och utvecklingsbok Här&Nu programmet Här är en sammanställning över hur meditationerna genomförs varje dag. Schemat hjälper dig att planera in tiden för din träning. Skriv ut detta

Läs mer

Extramaterial till skola och förskola

Extramaterial till skola och förskola Extramaterial till skola och förskola Hej! För tredje året i rad lanserar vi Snällkalendern en julkalender med uppmaningar om att göra något snällt varje dag fram till julafton. Vi har tagit fram Snällkalendern

Läs mer