De viktigaste. Till Inre balans och välmående

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "De viktigaste. Till Inre balans och välmående"

Transkript

1 De viktigaste stegen Till Inre balans och välmående

2 De viktigaste stegen till inre balans Att hitta hem Att bli hel Att leva i inre balans Inre styrka Beskrivningarna från våra deltagare, på hur de upplever förändringen inom sig själv, efter en kurs hos oss, är många Vad längtar du efter? Med hjälp av dessa enkla steg kan du börja din resa till inre balans och välmående direkt. Lycka till! // Susanne Jönsson Grundaren av Soul & Heart Journey School

3 Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att känna kärlek till sig själv. Hur känner du? Känner du igen dig i något av nedanstående påstående? Jag känner mig otillräcklig med kärlek till dig själv vet du att du alltid gör så gott du kan, mer kan ingen begära. Jag har inte tid med kärlek till dig själv så prioriterar du annorlunda, i grund och botten, tid är det enda vi har resten handlar om prioriteringar Jag tycker inte om mig själv med kärlek till dig själv lär du dig att till och med älska dig själv, utan att det stockar sig i halsen bara du tänker tanken. Andras behov är viktigare än mina behov med kärlek till dig själv så vet du att du måste vara den viktigaste personen i ditt liv, att du måste sätta gränser. Lär dig säga nej ibland, lär dig lyssna på dig själv och ställa frågan: Vill jag? Kan jag? Orkar jag? innan du svarar JA, det fixar jag.

4 När du tänker efter innan du svarar ja då kommer du att välja bort det som blir för mycket. På så vis får du gott om energi till dig själv och till allt du väljer att svara JA på. Jag har svårt att prioritera mig själv med kärlek till dig själv så prioriterar du annorlunda för att du är värd det! Jag tar inte den plats jag egentligen önskar och behöver med kärlek till dig själv så tar du alltid det utrymme du behöver utan att trampa på andra Jag tycker inte om min kropp med kärlek till dig själv så lär du dig att älska din kropp, precis som den är helt perfekt på alla sätt Jag är besviken på min kropp för att jag är sjuk med kärlek till dig själv så förstår du att din kropp gör så gott den kan för att hjälpa dig och att du faktiskt behöver göra så gott du kan för att lyssna på din kropp och dess behov. Lär dig älska din kropp ni ska leva tillsammans för hela resten av ditt liv

5 Jag är rädd att göra fel med kärlek till dig själv vet du att du alltid gör så gott du kan, även om det inte alltid blir perfekt. När du gör så gott du kan, kan ingen, inte ens du själv, begära något mer. Detta är bara ett fåtal exempel kärleken till dig själv är grunden i hela ditt liv. Kärlek eller Ego? När jag pratar om Kärlek till Dig själv, har det inget med ditt ego att göra.

6 Men om du säger Jag älskar mig själv för jag är bättre än alla andra - då är det ditt ego som talar. Ditt ego som kan få dig att tro att du är bättre och mer värd än vad andra människor är. Ditt ego är även den som vill begränsa dig och att hindra dig från att finna din inre kraft och styrka. - Ditt ego vill helst få dig att tro att alla andra har ett större värde än vad du själv har. - Att du inte kan och att du inte duger till - Ditt ego vill att du ska tro att ditt välbefinnande beror på vad andra tycker om dig, inte vad Du tycker om dig. När du är beroende av vad andra tycker om dig och dina handlingar lägger du all din kraft utanför dig själv, du bli tvungen att anpassa dig efter omvärldens tänkande och tyckande. Du blir utan ansvar för ditt liv eftersom du tror att det är andras tyckande som styr.

7 Från ditt hjärta När du säger Jag älskar mig själv och jag önskar att alla kunde göra det då är det ditt Hjärta som talar. I ditt Hjärta så vet du innerst inne om att du är värd allt du önskar, precis som alla är.

8 Ja, okey jag förstår att Kärleken till mig själv är viktig men HUR gör jag? När vi arbetar med att skapa eller förstärka kärleken till oss själva, är affirmationer det bästa verktyget att använda. Vad är en affirmation? En affirmation är ord som du upprepar till dig själv i syfte att skapa en ny sanning inom dig. Affirmationer är också en form av hjärntvätt Du vet att hjärntvätt fungerar du har använt den tekniken i hela ditt liv. Du har stått framför din spegel och sagt Jag är för lång, Jag är för kort eller Jag är för smal eller Jag är för tjock, Jag har för små tänder Jag har för stora tänder o.s.v. o.s.v. Vi människor i västvärlden är väldigt envisa med att tala om för oss själva alla dessa brister och fel som vi tror att vi

9 har. Vi talar om detta så ofta så vi till sist tror att det är sant. Med andra ord du hjärntvättar dig själv tills du tror att det är sant -Så, du vet alltså om att hjärntvätt fungerar. Affirmation är ett trevligare ord för hjärntvätt så nu vet vad affirmation egentligen betyder ;) Affirmationer fungerar för att vi övertalar oss om att de är sanna allt vi har hört tillräcklig många gånger blir sant.

10 Affirmationer skall alltid upprepas tre gånger. Allt nytt som ska tränas in bör upprepas tre gånger för då börjar det fastna. 1. Först sägs bara orden 2. Sen börjar vi höra vad vi säger 3. Sist börjar vi lyssna och ta till oss det vi säger, orden börjar fastna Hur en affirmation är formulerad är mycket viktigare än de flesta förstår. Den bästa, rakaste och mest effektiva affirmation du kan använda är: Jag Älskar mig Själv! - Jag är Värd att Må Bra! Upprepa denna affirmation tre gånger på morgonen och tre gånger på kvällen SAMT vid behov. Vad är Vid Behov?

11 Jo, det är alla de gånger som du säger negativa saker om dig själv jag är för dum, för ful, för tjock, för smal, för lång och så vidare och så vidare i ALL oändlighet! Varje gång du är negativ mot Dig så ändra den tanken till din affirmation! Din affirmation får dig så småning om att inse att du är bra precis som du är, att du ALLTID gör så gott du kan även de gånger som det kanske inte blev så himla bra, även då gjorde du så gott du kunde. Förstå att just DU, just NU, ALLTID gör så gott du kan, börja älska dig själv så förstår du precis vad jag menar. Det bästa och mest effektiva sättet att säga en affirmation är att titta dig själv i ögonen i en spegel och säga affirmationen högt dock klarar de flesta inte av det.

12 Många får tårar i ögonen och kramp i magen av att säga Jag älskar Mig Själv Om det är svårt så blunda och upprepa din affirmation tyst inom dig. Förstå att ju svårare du har att säga den desto viktigare är den för dig.

13 Att Leva som du lär Många upplever att de har en obalans i sina liv, denna obalans kan komma av att de delar upp sitt liv även känslomässigt. Att dela upp sitt liv på olika sätt behöver vi ofta göra, vi delar det i arbete/fritid, socialt liv/ privatliv, hemma/borta o.s.v. detta är inget vi (oftast)mår dåligt av. Det som kan ställa till problem är om vi delar upp vårt agerande och vår känsla på samma sätt. Många människor vill och väljer att leva från sitt hjärta, de har insett att det är från och via vårt hjärta som vi finner balans, ro och harmoni. De flesta klarar det enkelt och bra i den delen av sitt liv där de är bekväma och trygga. Svårigheten är att hitta samma balans i de andra situationerna. Vill du veta hur du enklare: Hitta lugnet Skapa harmoni Öka livskvalitén Lär dig leva från ditt hjärta på riktigt!

14 När du en gång lärt dig att leva från ditt hjärta, då vet du att det är SÅ du vill leva. Att leva från sitt hjärta innebär inte att vi slutar ta ansvar i vårt liv, det har aldrig handlat om att bara släppa taget och låta allting ske som det sker. Att leva från sitt hjärta är att leva sitt liv med full medvetenhet och med fullt ansvar för allt du gör. Att leva från sitt hjärta innebär inte heller att du ska sluta använda din hjärna, du blir faktiskt mer intelligent när dina beslut fattas i ditt hjärta och sen utförs rent praktiskt tillsammans med din hjärna alla delar av dig ska arbeta tillsammans är det tänkt. De allra flesta kan leva från sitt hjärta även på jobbet, i affären på kurs eller på släktmiddag. Du behöver inte välja bort den delen av dig även om du inte befinner dig i perfekt trygghet och lugn.

15 Givetvis finns det undantag. Den som har ett svårt arbete i kombination med t.ex. utsatta människor kanske behöver dela upp sitt sinne för att klara av sitt jobb men det måste vara undantag! Har du ett arbete som du mår dåligt av borde du kanske hitta ett arbete som får dig att må bättre. Det finns många olika tekniker som kan hjälpa dig och du som vet hur du ska: - förankra ditt hjärta i Jorden och Solen för att sedan andas Prana gör det varje dag! - arbetar konkret och praktiskt i dina rum i ditt hjärta, gör detta så snart du upplever motstånd i din vardag. - göra en chakra balansering på ett korrekt sätt! Gör detta varje dag när du går och lägger dig. (ett korrekt sätt att balansera sina chakran är viktigt, vi lever i en väldigt speciell tid där frekvensen på Jorden är högre än den någonsin tidigare varit, det innebär att många tekniker som fungerade bra för 10 år sedan kan vara skadliga idag Är du osäker på din teknik avstå tills du lärt dig en uppdaterad teknik)

16 För dig som inte har den kunskapen tänk/gör så här: För att hitta lugnet - Skriv en kom ihåg lista till dig själv på 10 punkter som just DU mår bra av att göra. Det ska vara snabba enkla saker som kan hjälpa dig att bryta ett mönster eller ett beteende som du vill undvika att stanna kvar i. På din lista kan det t.ex. stå: Använd Bubblan (om du har den aktiverad) Andas djupt 3 ggr Upprepa din affirmation Jag älskar mig själv! Jag är värd att må bra Se hur speciella kommentarer glider FÖRBI dig istället för rakt in i dig Drick ett glas vatten, det är mer distraherande än du tror Tänk av Kärlek och respekt måste jag låta andra människor vara precis som de är Påminn dig om att andra människors reaktioner inte alltid handlar om dig, kanske har den personen haft en himla tråkig dag innan du råkade komma i vägen.

17 Andas Solsken Det hjälper dig att få snabb energi och direkt få frekvensen i din kropp balanserad. Tänk dig att du drar ett djupt andetag av varmt gult solsken rakt in i din kropp och fyller dig dra tre djupa andetag varje gång. Fyll listan med sådant som hjälper just DIG ha listan med dig och använd den varje dag!

18 Skapa harmoni För att skapa harmoni i ditt liv bör du alltid börja i ditt hem, omge dig med de människor du mår bra av, med de saker prylar möbler du mår bra av. Skapa ditt hem som en lugn oas där du kan hämta energi eller som en mötesplats för mängder med människor med massor av rörelse och energi om det är just det DU önskar. Skapa ditt hem så som DU mår bra av! Välj med noggrannhet allt du har i ditt hem, allt som du kan påverka. Välj även vem som har tillträde till ditt hem. Tillåt dig att rensa bort det du inte längre mår bra av och om/när du köper något nytt välj bara det som ger dig glädje i ditt hjärta, inte ditt ego.

19 Öka livskvalitén Du ökar din livskvalité genom att fyll dig med DIN kärlek till dig själv! Det är det enda sättet du kan öka din livskvalité på djupet, på riktigt. Genom att du ökar din kärlek till dig själv så fattar du bättre beslut om vad som är bra för dig, vad du mår bra av och enklare väljer bort allt annat. Det mest effektiva sättet att fylla dig med din kärlek till dig är genom affirmationer, detta har jag skrivit om tidigare. Du kan aldrig öka din livskvalité på djupet genom att köpa dig en massa saker men om du köper något, gör det av rätt skäl. För att DU väljer det - för att DU vill. Och ja, ibland handla det bara om att koppla av, vara kreativ, äta god mat, umgås med någon du tycker om.

20 Hantera motstånd och få ett bättre liv Ett bättre liv betyder olika saker för olika människor men för de flesta innebär det att ha trygghet, glädje och harmoni i sitt liv. Det finns många sätt att skapa sig ett bättre liv, för att kunna göra det är det en förutsättning att veta vad som påverkar vårt mående. Är du en av dem som har upplevt att livet just nu är ganska trögt att det är mycket motstånd i det mesta du gör? Att det känns som om du blir stoppad på olika sätt? Har du upplevt något av följande: Brist på pengar? Tappat tron på dig själv? Känner att du inte räcker till? Känner dig uttråkad tycker allt står stilla? Många människor upplever detta och mer Jorden runt. Eftersom många människor upplever samma sak kommer den känslan ut i det kollektiva fältet och då påverkas alla djupare.

21 När känslan förstärks från det kollektiva fältet blir din upplevelse starkare och mer påtaglig. Den känns dessutom som din egen känsla, det är svårt att känna skillnaden. Genom att ändra det sätt du tänker och ser på dessa motstånd kan du enklare släppa dem och därmed må bättre. Steg 1: Bli medveten om att din upplevelse förstärks av kollektiva känslor, allt är inte ditt! Genom att ifrågasätta din upplevelse Är detta rimligt? skapar du en omedelbar distans och därmed är det lättare för dig att släppa känslan. Steg 2: Ändra din tanke eller ditt sätt att se på känslan. När du förstår hur dina tankar påverkar dig är det enklare att vända på bilden och tänka på ett annat sätt.

22 Vad får just dig att tappa orken och tilliten? Är det. Brist på pengar? När du bara ser bristen ser du inte möjligheterna, ibland räcker det att du tänker Jag är värd att för att exakt rätt summa pengar ska landa hos dig. För att kunna känna Jag är värd att behöver du grunda med din kärlek till dig själv. Vet om att du är värd att ha det bra. Det finns många sätt att arbeta med flödet av pengar och annat vet om att det finns en oändlig tillgång av allt och att Du är värd att ha det bra. Du tar inte från någon annan, du skapar din önskan från flödet istället. Har du känslan av att Jag har inget att bidra med? Jag har inte det som krävs? Jag känner mig otillräcklig? Jag är rädd för att misslyckas

23 Detta är samma tema som yttrar sig på olika sätt. I grund och botten är det din kärlek till dig själv som du behöver arbeta med. Du gör detta enklast genom en affirmation. Den mest effektiva affirmation du kan använda är: Jag älskar mig själv! Jag är värd att må bra! Här bygger du och förstärker din kärlek till dig själv på ett djupare plan. Tänk på att ju svårare du upplever att det är att säga till dig Jag älskar mig själv - desto viktigare är det! Nästa del som är viktig att tänka på är insikten att allt är energi även tankar. När du tänker/grubblar på samma sak så stärker du känslan d.v.s. om du känner dig otillräcklig så är det OTILLRÄCKLIGHETEN som du stärker när du grubblar över den. Styr dina tankar, förstå att de skapar ditt liv.

24 Känner du dig uttråkad? Är du uttråkad i livet, i din livssituation? Det är för att du tappat ditt engagemang och din passion för det du gör. Gå tillbaka till din Livsuppgift, när du arbetar med den eller strävar för att komma dit då är du inte uttråkad, då har du en drivkraft i dig som håller igång din passion och glädje i ditt arbete. Vet också om att ibland behöver allting förankras i vårt sinne och i vår kropp. Har du utvecklats mycket på senare tid? Har du vuxit på många plan? Ja, då är det inte så konstigt att det blir stilla ett tag allt det nya måste förankras för att hamna på plats i dig. Njut av din lediga tid snart allt är på plats och då kommer nästa steg i din utveckling. Stoppas du av fysiska hinder i din vardag eller i din kropp? När det händer för mycket på samma gång i livet så kan kroppen reagera rent fysiskt, du får mer ont, sämre minne, svårt med koncentrationen och simultanförmåga.

25 Detta är symtom på stress, vi har en viss mängd stresstålighet men när vi övertrasserar den mängden gång på gång så säger till sist kroppen ifrån rent konkret. Det behöver inte vara stora händelser på samma gång, det kan lika gärna vara många små detaljer som till sist blir för mycket. Det kan handla om vardagsdetaljer som barnens läxor, hinna till frissan, till tandläkaren, ha en högre arbetsbelastning på jobbet än vad som egentligen är bra för dig, hinna handla, vad ska vi ha till kvällsmat? släkten kommer på middag och du vet inte hur du ska få ihop det, du har för många obesvarade mail i din inkorg, du har för mycket att hålla reda på instagram och Face Book. o.s.v. Vårt vardagsliv består av en oändligt stor mängd information som hela tiden ska sorteras och hanteras Du behöver tillåta dig att välja bort! Att säga Nej! Att sätta gränser!

26 När din kropp eller ditt sinne proteserar och du inte mår bra - Lär dig att ta en sak i taget, att sortera bort allt som inte måste göras NU även en del av det som är roligt behöver kanske sorteras bort under en period. Ibland kanske det är bra att bara backa och andas, andas, andas

27 Tillhör du dem som har kort tålamod? Gör din hjärtförankring, andas Prana och påminn dig att allt har sin gång ibland måste vi vänta in olika händelser innan det går att ta nästa steg. Tillhör du dem som oroar sig om klienter eller vänner avbokar ett möte med dig, känner du att du inte är bra nog? Tänk på att. Andra människors reaktioner och agerande handlar inte alltid om dig (nästan aldrig faktiskt). Det handlar nästan alltid om dem själva. Något har inträffat i deras liv som gör att de måste ändra sina planer oplanerade besök, oväntade räkningar, bråkat med chefen, bilen strular eller vad som helst När du förstår att det finns många orsaker till att möten avbokas kan du enklare hantera det.

28 Tänk på att det tar tid att förändra ett gammalt mönster och det är lätt att trilla dit igen. Bli inte arg, ledsen eller frustrerad på dig själv om du faller tillbaka. Bara dra ett djupt andetag, upprepa din affirmation och vet om att du alltid gör så gott du kan. Du kommer mycket snart att känna att livet blir lite enklare och lättare och att du kan lägga din energi på roligare delar i ditt liv. Vill du veta mer? I Soul & Heart Journey School hittar du många verktyg som hjälper dig på din resa till inre balans och välmående. Varmt lycka till! Susanne Jönsson Grundaren av Soul & Heart Journey School

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Lev utan Stress & Oro

Lev utan Stress & Oro Det finns olika nivåer av stress i våra liv. Ofta talas det om olika sorters stress, som om den ena sortens stress är annorlunda än den andra. Men i grund och botten handlar det om samma sorts stress,

Läs mer

Skapa ditt Liv. Soul and Heart Journey School. Du kan skapa ditt liv bara du gör det på rätt sätt. Tillåt dig att skapa ditt liv! www.sj-school.

Skapa ditt Liv. Soul and Heart Journey School. Du kan skapa ditt liv bara du gör det på rätt sätt. Tillåt dig att skapa ditt liv! www.sj-school. Skapa ditt Liv. Du kan skapa ditt liv bara du gör det på rätt sätt Tillåt dig att skapa ditt liv! Soul and Heart Journey School www.sj-school.se 0 Att skapa med ditt hjärta och känsla Egentligen borde

Läs mer

Lev utan Stress & Oro

Lev utan Stress & Oro Tillåt dig att skapa ditt liv! Att skapa med din tanke och känsla Egentligen borde det heta Hjärtats Kraft att skapa med ditt Hjärta för det är just det som allt handlar om Först och främst, ja! Du kan

Läs mer

Mina bästa tips! Gå emot dina rädslor. Så steg 1, gå emot din rädsla. hanterar du din ångest

Mina bästa tips! Gå emot dina rädslor. Så steg 1, gå emot din rädsla. hanterar du din ångest Gå emot dina rädslor Jag bestämde mig tidigt för att inte låta mina rädslor stoppa mig. Eftersom det är så mycket jag är rädd och orolig för så är jag medveten om att rädslorna kan växa om jag inte utsätter

Läs mer

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut I den första övningsdelen började du stärka din självbild bland annat med hjälp av en lista med positiva affirmationer anpassade just för dig. Förhoppningsvis

Läs mer

"Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen

Magiska tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen Guidad barnmeditation för harmoni och inre styrka "Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen www.helenespjut.se Du är unik och värdefull känn det!... 4 Varför guidad meditation?...

Läs mer

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland 2011 Sandra Leierth Design Kropp & Själ från A-Ö w w w.sandraleierth.com Text: Lena Leierth

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

SAPU Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning

SAPU Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning KÄNSLOFOKUSERAD PSYKOTERAPI SAPU Claesson McCullough 2010 Information för dig som söker psykoterapi Det finns många olika former av psykoterapi. Den form jag arbetar med kallas känslofokuserad terapi och

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

år kropp och den nya tidens justeringar

år kropp och den nya tidens justeringar år kropp och den nya tidens justeringar V Det har under lång tid funnits skrifter om den nya tiden och meningen bakom. Vi är en varelse i ett komplext system som påveraks på ett eller annat sätt av dessa

Läs mer

Ta kommando över dina tankar

Ta kommando över dina tankar Ta kommando över dina tankar Vår hjärna vän eller fiende! Har du någon gång hört uttrycket det är bara ord, eller, det var bara en oskyldig tanke. Min vän, det finns ingenting så förödande som ord och

Läs mer

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor.

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor. Din inrementor Den inrementorn är en 20 år äldre, visare version av dig. Allteftersom du får en levande känsla för denna äldre, visare och mer autentisk version av dig själv, kommer du märka att hon existerar

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd Ätstörningar Ätstörningar innebär att ens förhållande till mat och ätande har blivit ett problem. Man tänker mycket på vad och när man ska äta, eller på vad man inte ska äta. Om man får ätstörningar brukar

Läs mer

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Programmet bygger på Kognitiv biobeteendeterapeutisk självhjälpsmanual för tvångssyndrom av Jeffrey Schwartz. Texten har översatts av Susanne Bejerot. Texten

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Lektion 4 Ditt inre kompass

Lektion 4 Ditt inre kompass Lektion 4 Ditt inre kompass Att sätta upp ett mål kan vem som helst göra. Men om du inte förstår värdet av att nå det målet du har satt upp, kommer du med stor sannolikhet inte kunna nå ditt mål. Värdet

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Om stress och hämtningsstrategier

Om stress och hämtningsstrategier Om stress och åter erhämtningsstrat hämtningsstrategier Av Christina Halfor ord Specialistläkare vid CEOS Att tala inför en grupp personer man inte känner är något som kan kännas obehagligt för de allra

Läs mer

Vad betyder Tarotkortet du dragit för kärleken?

Vad betyder Tarotkortet du dragit för kärleken? Ess i Stavar Starka nya passionerade känslor, dominerande och kraftfulla. Du kan nu drabbas av passion och längtan och tappa kontrollen. 2 i Stavar Det utvecklas en stark gemenskap, besvarade känslor,

Läs mer

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man?

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Välbefinnande inifrån och ut Du är själv portvakten som har nyckeln till medvetandets dörr och dina obegränsade möjligheter Annika Karlsson Hälsoinspiratör

Läs mer

ATT MÅ DÅLIGT Vad kan orsaka att man börjar må dåligt?

ATT MÅ DÅLIGT Vad kan orsaka att man börjar må dåligt? ATT MÅ DÅLIGT De allra flesta har någon gång i livet känt hur det är att inte må bra. Man kan inte vara glad hela tiden och det är bra om man kan tillåta sig att känna det man känner. Man kanske har varit

Läs mer

Gabriella Wejlid & Jenny Åkerman Goda Hjärningar! 32 aktiviteter som gör dig både lyckligare och smartare Brain Books

Gabriella Wejlid & Jenny Åkerman Goda Hjärningar! 32 aktiviteter som gör dig både lyckligare och smartare Brain Books Gabriella Wejlid & Jenny Åkerman Goda Hjärningar! 32 aktiviteter som gör dig både lyckligare och smartare Brain Books Brain Books AB Box 344 551 15 Jönköping www.brainbooks.se 2008 Gabriella Wejlid & Jenny

Läs mer

Medan Aktiv inlärning

Medan Aktiv inlärning Studieteknik Mål Överblick Före Förbered för studier Planera Delta i undervisningen Medan Aktiv inlärning Lyssna och anteckna Tänk aktivt Kunskap och förståelse Efteråt Behållning av studierna Aktivera

Läs mer

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop.

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop. Självkänsla Självkänsla är lika med att bottna i sitt innerst. Självkänslan finns i varje människa och söker plats att få fäste i och växa ur. Vissa ger den utrymme medan vissa inte låter den gro. Det

Läs mer

Ditt Unika Jag - Webinar 1

Ditt Unika Jag - Webinar 1 Ditt Unika Jag - Webinar 1 Gå igenom frågorna utifrån din energityp och profil. Skapa ett startläge. Ställ dig frågan och markera på en skala 0-10: Manifestor: Hur mycket peace (lugn) känner jag i varje

Läs mer

BIRKAN TORE. lär oss hur vi kan länka oss samman med vår andlighet

BIRKAN TORE. lär oss hur vi kan länka oss samman med vår andlighet BIRKAN TORE lär oss hur vi kan länka oss samman med vår andlighet 36 Inspire - vinter 2011/2012 B irkan Tore är känd från TV-programmet Det Okända. Han ser ut som en ängel och utstrålar lugn, medkänsla

Läs mer

JAG & du. En relation byggd på kunskap, förståelse och bemötande. Sanna Stjernenfall och Anna Carlsson ADHDHJÄRTAT

JAG & du. En relation byggd på kunskap, förståelse och bemötande. Sanna Stjernenfall och Anna Carlsson ADHDHJÄRTAT JAG & du En relation byggd på kunskap, förståelse och bemötande Sanna Stjernenfall och Anna Carlsson ADHDHJÄRTAT www.addhjartat.se 2017-05-10 Om dokumentet Detta dokument skapades utifrån ett behov att

Läs mer

1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4.

1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4. Färdighet 1: Att lyssna 1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4. SÄGER Jag säger det jag vill säga. Färdighet 2: Att

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

VIC Nationella utbildningsdagar i hjärtsvikt - Jonna Norman Stockholm 2012 2014-10- 27

VIC Nationella utbildningsdagar i hjärtsvikt - Jonna Norman Stockholm 2012 2014-10- 27 VIC Nationella utbildningsdagar i hjärtsvikt - Jonna Norman Stockholm 2012 2014-10- 27 Program Nationella utbildningsdagar i hjärtsvikt Fredag den 17 oktober 2014 i Stockholm u 09.00-09.50 Anna Strömberg

Läs mer

Vad är stress? Olika saker stressar. Höga krav kan stressa

Vad är stress? Olika saker stressar. Höga krav kan stressa Stress Att uppleva stress är en del av livet - alla blir stressade någon gång. Det händer i situationer som kräver något extra och kroppen brukar då få extra kraft och energi. Men om stressen pågår länge

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Man ska vara positiv för att skapa något gott. Ryttare är mycket känslosamma med hänsyn till resultatet. Går ridningen inte bra, faller

Läs mer

Till dig som har ett syskon med adhd eller add

Till dig som har ett syskon med adhd eller add Till dig som har ett syskon med adhd eller add Namn: Hej! Den här broschyren är skriven till dig som har ett syskon med adhd eller add. När det i broschyren bara står adhd så betyder det både adhd och

Läs mer

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme.

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme. Om lärstilstestet et syftar till att hjälpa dig att få insikt om de olika lärstilar som finns och dina egna styrkor och svagheter när gäller lärandet. Genom att medvetet arbeta med olika lärstilar kan

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE

Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. 2. Manus: Det finns många olika typer av kroppslig träning. Idag går många unga på gym för ren muskelstyrketräning. Andra kanske tränar någon

Läs mer

Mot Högre Medvetande

Mot Högre Medvetande Mot Högre Medvetande Introduktion Susanne Jönsson Mångfaldigande av i detta kursmaterial ingående blad - helt eller delvis - samt utnyttjande i undervisningssyfte är förbjudet utan tillstånd av Susanne

Läs mer

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss.

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss. FredsProjektet är en ideell organisation vars mål är att belysa den kunskap som både göms och glömts av konventionella medier samt att inspirera varje unik människa att se till sitt eget unika vetande

Läs mer

Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv

Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv 1 www.ashtarcommandcrew.net www.benarion.com www.benarion.com/sverige copyright Ben-Arion (se sista sidan) Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv Av Ben-Arion Jag får många frågor

Läs mer

Denna tunga klump i mitt hjärta blir bara större och större för varje dag som går och jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte vad jag ska göra

Denna tunga klump i mitt hjärta blir bara större och större för varje dag som går och jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte vad jag ska göra Denna tunga klump i mitt hjärta blir bara större och större för varje dag som går och jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Inte längre. Den kärlek jag har för dig slutar

Läs mer

Må Bra skolan. Du väljer själv

Må Bra skolan. Du väljer själv Må Bra skolan Du väljer själv Du väljer själv. Hur vill du leva ditt liv? Det var en ruggig torsdagsförmiddag på kontoret. Humöret var långt ifrån på topp. Dagen hade inte direkt börjat på bästa sätt När

Läs mer

Insikt & Utveckling Renée Ohlson

Insikt & Utveckling Renée Ohlson Insikt & Utveckling Renée Ohlson ta kontakt; www.insiktutveckling.se E-post: renee@insiktutveckling.se Tel. 0709 22 44 95 Mottagning i centrala Gbg Insikt & Utveckling Renée Ohlson Bakgrund; civilekonom

Läs mer

Studiematerial till webbutbildningen i svenskt BPSD-register

Studiematerial till webbutbildningen i svenskt BPSD-register Studiematerial till webbutbildningen i svenskt BPSD-register Detta material kan användas som underlag till diskussioner i grupp, till exempel vid arbetsplatsträffar eller internutbildningar. Det kan även

Läs mer

1 av 35 3. DU HAR SVÅRT ATT SÄGA NEJ. 2. DU SITTER FAST. 1. DU ÄR INTE MEDVETEN OM DINA INRE BEHOV OCH HUR DITT DRÖMLIV KAN SE UT. 2 av 35 3. DU HAR SVÅRT ATT SÄGA! NEJ.! Du tackar ofta ja utan att tänka

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

1

1 www.supermamsen.com 1 Skolan ser: En elev som fungerar. Jobbar på. Har vänner. Det är inga problem i skolan! Hemmet ser: Ett barn som trotsar, inte orkar med Inte orkar träffa vänner... Inte orkar fritidsaktiviteter

Läs mer

Livet är enkelt där allt är möjligt även det omöjliga. Jag går med glädje och lätthet mot mina drömmar & mål.

Livet är enkelt där allt är möjligt även det omöjliga. Jag går med glädje och lätthet mot mina drömmar & mål. DECEMBER/JANUARI 2017 26 annandag jul Stefan, Staffan 27 Vecka 52 Livet är enkelt där allt är möjligt även det omöjliga. Jag går med glädje och lätthet mot mina drömmar & mål. Johannes, Johan 28 Benjamin

Läs mer

Träningsprogram på 80 dagar

Träningsprogram på 80 dagar Träningsprogram på 80 dagar Dag 1-10: HRV Träning- Träna upp min fokusering Jag lär mig påverka mitt eget nervsystem till samstämmighet och balans. Genom 2 steg (Hjärtfokus och hjärtandning) får jag mitt

Läs mer

Värderingskartlägging. Vad är värderingar?

Värderingskartlägging. Vad är värderingar? Värderingskartlägging. Vad är värderingar? Man kan säga att värderingar är frågor som är grundläggande värdefullt för oss, som motiverar och är drivkraften bakom vårt beteende. De är centrala principer

Läs mer

Det är nu du lever! Nu är det snart midsommar, sade alltid gamla moster Mary på jul - afton.

Det är nu du lever! Nu är det snart midsommar, sade alltid gamla moster Mary på jul - afton. Det är nu du lever! Nu är det snart midsommar, sade alltid gamla moster Mary på jul - afton. Nu förstår jag henne. Åren krymper till månader, månaderna till veckor, veckorna till dagar som rusar fram i

Läs mer

Genomförandeplan. Min vilja

Genomförandeplan. Min vilja Genomförandeplan Min vilja 1 LSS LSS ska stödja personer med funktionsnedsättning att leva som andra. LSS ger rätt till stöd och service till personer med stora funktionsnedsättningar. Personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Min Ledarskapsresa Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Dina första förebilder De första ledare du mötte i ditt liv var dina föräldrar. De ledde dig genom din barndom tills det var dags

Läs mer

Målplanering för relationer Exempel 3:1

Målplanering för relationer Exempel 3:1 Målplanering för relationer Exempel 3:1 Våra relationer mår bra av en fungerande arbetsfördelning hemma. Ställer upp för maka/make och barn. Sköter allt hemarbete trots mera smärta. Täta konflikter. Känner

Läs mer

Studie- & diskussionsmaterial WEBBUTBILDNINGEN

Studie- & diskussionsmaterial WEBBUTBILDNINGEN Studie- & diskussionsmaterial WEBBUTBILDNINGEN Studie- och diskussionsmaterial till webbutbildningen i BPSD-registret Materialet kan användas som underlag för gruppdiskussioner vid till exempel arbetsplatsträffar

Läs mer

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray Jag är mycket förtjust över att du vill vara delaktig i Livmodersvälsignelsen. Välsignelsen är till för att hela och förena dig med din egna livmoder och din kvinnlighet. Den är också skapad för att förankra

Läs mer

HÄR OCH NU! Tina Persson Hälsoinspiratören

HÄR OCH NU! Tina Persson Hälsoinspiratören HÄR OCH NU! Tiden går fort, även om den under tiden kan gå väldigt långsamt. Det är mycket jag vill här i livet, men livet tar sån tid på sig. Fast jag vet att det är nog jag som behöver tiden för att

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 2

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 2 i En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet Vägledning vecka 2 Vägledning: Vi tittar närmare på våra berättelser Vår historia från djupet När vi granskade vårt livs historia i fotoalbumet förra veckan,

Läs mer

Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar

Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar Kurs för förskollärare och BVC-sköterskor i Kungälv 2011-2012, 8 tillfällen. Kursbok: Ditt kompetenta barn av Jesper Juul. Med praktiska exempel från

Läs mer

Text & Layout: Linnéa Rosenberg & Lovisa Schiller Riksförbundet Attention 2014 Illustration: Emelie Stigwan, Lilla Kompisen Tryck: Katarina Tryck

Text & Layout: Linnéa Rosenberg & Lovisa Schiller Riksförbundet Attention 2014 Illustration: Emelie Stigwan, Lilla Kompisen Tryck: Katarina Tryck Vad ar ADHD? Elsa tycker att det ar som att ha myror i brallan och i huvudet. Robin tycker att det ar som en jattesnabb bergochdalbana. Att ha ADHD kan vara bade en styrka och en utmaning. Har hittar du

Läs mer

Tankemönster. Maria Dellenmark Blom Leg.psykolog Barn och ungdomspsykiatrin

Tankemönster. Maria Dellenmark Blom Leg.psykolog Barn och ungdomspsykiatrin Maria Dellenmark Blom Leg.psykolog Barn och ungdomspsykiatrin UPPLÄGG 1. När används Tankemönster? 2. Vad är Tankemönster? 3. Varför är Tankemönster viktigt? Tankefällor. 4. Hur bryter och ändrar vi våra

Läs mer

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem En rapport från PersonligEffektivitet.com Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Önskelistan... 4 Misstag #2: Parkinsons lag... 7 Misstag

Läs mer

Scouternas gemensamma program

Scouternas gemensamma program Scouternas mål Ledarskap Aktiv i gruppen Relationer Förståelse för omvärlden Känsla för naturen Aktiv i samhället Existens Självinsikt och självkänsla Egna värderingar Fysiska utmaningar Ta hand om sin

Läs mer

8 tecken på att du har en osund relation till kärlek

8 tecken på att du har en osund relation till kärlek ! Tisdag 28 mars 2017 Av Alexandra Andersson 8 tecken på att du har en osund relation till kärlek Hamnar du alltid i destruktiva förhållanden? Känner du att du alltid förändrar dig själv för att accepteras

Läs mer

Schema meditationer och utvecklingsbok Här&Nu programmet

Schema meditationer och utvecklingsbok Här&Nu programmet Schema meditationer och utvecklingsbok Här&Nu programmet Här är en sammanställning över hur meditationerna genomförs varje dag. Schemat hjälper dig att planera in tiden för din träning. Skriv ut detta

Läs mer

Mötesordning. Nu stillar vi oss en stund och mediterar över varför vi är här och läser sedan ACA-bönen tillsammans.

Mötesordning. Nu stillar vi oss en stund och mediterar över varför vi är här och läser sedan ACA-bönen tillsammans. Mötesordning Välkommen till detta ACA möte, jag heter och är ett vuxet barn. ACA vuxna barn till alkoholister och från andra dysfunktionella familjer är en sammanslutning av män och kvinnor med det gemensamt

Läs mer

Det gränslösa arbetet - kan vi hantera det?

Det gränslösa arbetet - kan vi hantera det? Det gränslösa arbetet - kan vi hantera det? Prestation Sammanbrottspunkt 0 10 20 30 40 50 Tid Återhämtning Prestation Maximum Utmattad Optimum mår dåligt Trött Välbefinnande Sjuk Arbetsoförmåga Arbetsbelastning

Läs mer

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt

Läs mer

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA Innehåll FÖRORD NÄR DU VAKNAR FOKUSERA OMSORG

Läs mer

Mindfulness i harmoni med den sköna naturen. Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1

Mindfulness i harmoni med den sköna naturen. Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1 Handledare: Bengt Rundquist 1 Vad är Mindfulness? Att vara närvarande i nuet (ha tålamod) Att vara medveten om vad som pågår Att rikta uppmärksamheten på din avsikt Att acceptera din situation utan att

Läs mer

Mina tankar om empati och sympati hos personer med autismspektrumtillstånd

Mina tankar om empati och sympati hos personer med autismspektrumtillstånd Mina tankar om empati och sympati hos personer med autismspektrumtillstånd Av Henrik Ståhlberg Det sägs ibland att människor med autism inte kan tycka synd om andra. Hos människor som inte kan så mycket

Läs mer

Tro på dig själv Lärarmaterial

Tro på dig själv Lärarmaterial sidan 1 Författare: Eva Robild och Mette Bohlin Vad handlar boken om? Den här boken handlar om hur du kan få bättre självkänsla. Om du har bra självkänsla så blir du mindre stressad. I boken får du tips

Läs mer

Swedish. www.ashtarcommandcrew.net www.benarion.com www.benarion.com/sverige copyright Ben-Arion (se sista sidan) BenArion

Swedish. www.ashtarcommandcrew.net www.benarion.com www.benarion.com/sverige copyright Ben-Arion (se sista sidan) BenArion 1 Swedish www.ashtarcommandcrew.net www.benarion.com www.benarion.com/sverige copyright Ben-Arion (se sista sidan) BenArion 15 april 2013 Hur känns det att bli upplyst? (What Does Enlightenment Feel Like?)

Läs mer

Smakprov DIG SJÄLV. ur: KÄRLEKSBOMBA NINA JANSDOTTER BRAIN BOOKS

Smakprov DIG SJÄLV. ur: KÄRLEKSBOMBA NINA JANSDOTTER BRAIN BOOKS Smakprov ur: KÄRLEKSBOMBA DIG SJÄLV NINA JANSDOTTER BRAIN BOOKS Brain Books AB Box 344 551 15 Jönköping www.brainbooks.se 2007 Nina Jansdotter, samt Brain Books AB Avtal genom Tönnheim Literary Agency

Läs mer

10 steg till ett mer av Sanna självmedvetet Föräldraskap. www.sannanovaemilia.se. och värde blir ett

10 steg till ett mer av Sanna självmedvetet Föräldraskap. www.sannanovaemilia.se. och värde blir ett 10 steg till ett mer av Sanna självmedvetet Nova Emilia Föräldraskap Att lära l med hjärtat www.sannanovaemilia.se Författare När till kunskap boken och värde blir ett Innan något förälder? jag du sätter

Läs mer

Avtryck Avbild. 1:a Mosebok 1. Liksom varje snöflinga, varje blad, är unikt. Är ditt fingeravtryck bara ditt. Skapades du till människa

Avtryck Avbild. 1:a Mosebok 1. Liksom varje snöflinga, varje blad, är unikt. Är ditt fingeravtryck bara ditt. Skapades du till människa Avtryck Avbild Här är du Du är den du är Du är unik 1:a Mosebok 1 Gud sade: Vi skall göra människor som är vår avbild, lika oss Liksom varje snöflinga, varje blad, är unikt Är ditt fingeravtryck bara ditt

Läs mer

Introduktionsmaterial till Rotarys mentorprogram

Introduktionsmaterial till Rotarys mentorprogram Introduktionsmaterial till Rotarys mentorprogram 1. Mentorskap vad och varför? I den grekiska mytologin berättas att Odysseus, strax innan han lämnade ön Ithaka, anförtrodde sin son Telmachos uppfostran

Läs mer

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare!

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! White Paper #6 Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! Malin Trossing för Kontentan, augusti 2013 Kontentan Förlags AB www.kontentan.se För att bli programmerare krävs flera års programmeringsutbildning

Läs mer

MADRS-S (MADRS självskattning)

MADRS-S (MADRS självskattning) Sida av MADRS-S (MADRS självskattning) Institutionen för klinisk neurovetenskap, sektionen för psykiatri, Karolinska Institutet, Stockholm. Namn Ålder Kön Datum Kod Summa Avsikten med detta formulär är

Läs mer

Ett namn på sina problem Omgivningen Förståelse för sig själv Möjlighet att få rätt stöd Tänka funktionshinder istället för lat, slarvig, en ökad tro

Ett namn på sina problem Omgivningen Förståelse för sig själv Möjlighet att få rätt stöd Tänka funktionshinder istället för lat, slarvig, en ökad tro Hade du känt mig hade du inte dömt mig Hade jag hjälpt dig hade du aldrig glömt mig Hade du ta t dig tid hade du kanske fattat Hade jag vågat hade vi kanske snackat Hade vi bara haft mer tid Hade jag kanske

Läs mer

Livet är enkelt att leva

Livet är enkelt att leva Livet är enkelt att leva 2 Livet är enkelt att leva Teresa M Rask 3 Livet är enkelt att leva 2013, Teresa M Rask Ansvarig utgivare Novaera. ISBN 978-91-637-1031-5 Illustrationer Eva Rask. Omslagsfotografi

Läs mer

1. Jag har bra självkänsla och tycker om mig själv som jag är oavsett vad jag presterar.

1. Jag har bra självkänsla och tycker om mig själv som jag är oavsett vad jag presterar. Balanshäftet, arbetsblad Nedanstående påståenden hjälper dig att hitta balans eller obalans i dig själv och din tillvaro just nu. Läs varje påstående lugnt och noggrant och försök att svara med det du

Läs mer

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL Skellefteå skriver # 6 Hålet En berättelse från Skellefteå Författaren & Skellefteå berättarförening 2013 Tryck: Skellefteå Tryckeri, april 2013 Jag var ute

Läs mer

Soul & Heart Blueprint

Soul & Heart Blueprint Soul & Heart Soul & Heart 1.Soul & Heart Om Oss Kunskap direkt från hjärtat Medkänsla & Tolerans Både online och på plats Våra lärare 2.Soul & Heart Medlemmar Alla är välkomna! Vi arbetar med alla nivåer

Läs mer

Kan jag bara nå min bild av framtiden kommer allt blir bra.

Kan jag bara nå min bild av framtiden kommer allt blir bra. Guide: De vanligaste besluts- och tankefällorna Du är inte så rationell som du tror När vi till exempel ska göra ett viktigt vägval i yrkeslivet, agera på börsen eller bara är allmänt osäkra inför ett

Läs mer

Monica Nilsson KONSTEN ATT VARA SNÄLL -UTIFRÅN ETT HANDLEDAR- PERSPEKTIV

Monica Nilsson KONSTEN ATT VARA SNÄLL -UTIFRÅN ETT HANDLEDAR- PERSPEKTIV Monica Nilsson 2017-04-18 KONSTEN ATT VARA SNÄLL -UTIFRÅN ETT HANDLEDAR- PERSPEKTIV Syfte med föreläsningen: Förståelse och verktyg för att ge konstruktiv feedback/återkoppling Upplägget på föreläsningen

Läs mer

Handmatning och beröm!

Handmatning och beröm! Handmatning och beröm! Det finns vissa saker som vi människor gärna gör dagligen med våra hästar för att vara visa hästarna att vi är vänliga och vill dem väl, eller visa vår uppskattning och kärlek. Ibland

Läs mer

Heartful Endless Love - HEL. Heléne F Sandström. Heléne F Sandström Krealiv www.krealiv.se

Heartful Endless Love - HEL. Heléne F Sandström. Heléne F Sandström Krealiv www.krealiv.se Heartful Endless Love - HEL Heléne F Sandström Heléne F Sandström Krealiv www.krealiv.se Heartful Endless Love HEL Hur har du det med kärleken min vän? Älskar du hårt och passionerat eller är kärleken

Läs mer

AD/HD självskattningsskala för flickor

AD/HD självskattningsskala för flickor AD/HD självskattningsskala för flickor Använd för varje påstående någon av siffrorna nedan för att visa hur väl den känslan eller det beteendet stämmer in på dig. 0 = det är inte alls som jag; det händer

Läs mer

Ett första steg i att påminna dig om att andas optimalt är att lägga märke till hur du andas.

Ett första steg i att påminna dig om att andas optimalt är att lägga märke till hur du andas. Favoritmeditationer Här hittar några andningsövningar, två föremålsmeditationer och två visualiseringmeditationer. Prova dig fram till vilken den eller de som passar dig bäst. När du mediterar till dessa

Läs mer

SPRAYESSENSER. Copyright 2016 Harmonikompaniet Harmonikompaniet K&M AB Lindängsvägen Ulricehamn

SPRAYESSENSER. Copyright 2016 Harmonikompaniet Harmonikompaniet K&M AB Lindängsvägen Ulricehamn SPRAYESSENSER Våra nya Pure Vibrationer Essence Sprays är särskilt utformade för att ge omedelbart energimässigt stöd som kan hjälpa dig att behålla positiv vibrationsfrekvens oavsett vilka utmaningar

Läs mer

En bok om att bygga självkänsla och skapa lycka från början.

En bok om att bygga självkänsla och skapa lycka från början. Trygg hamn En bok om att bygga självkänsla och skapa lycka från början. Kanske kommer våra barn att möta en tuff värld men inte desto mindre kan vi lära dem att bemöta den. Eva Träff Trygg hamn Copyright

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

The Work of Byron Katie är helt enkelt fyra frågor och en vändning. När de används vaknar de upp inom dig och förändrar radikalt ditt perspektiv.

The Work of Byron Katie är helt enkelt fyra frågor och en vändning. När de används vaknar de upp inom dig och förändrar radikalt ditt perspektiv. The Work of Byron Katie är helt enkelt fyra frågor och en vändning. När de används vaknar de upp inom dig och förändrar radikalt ditt perspektiv. Genom The Work befriar sig tusentals människor från kroniskt

Läs mer