Berättelsen om ett bageri. (den lite längre versionen)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Berättelsen om ett bageri. (den lite längre versionen)"

Transkript

1 Berättelsen om ett bageri (den lite längre versionen)

2 Det var en gång... Precis som i sagornas värld börjar berättelsen om Almondy med Det var en gång......två unga herrar vid namn Kent Ahlqvist och Lennart Dahlbom var på besök i en liten semesterort på den svenska västkusten. Under besöket blev de bjudna en ovanlig tårta. Den var gjord med bottnar av mandel, varvade med smörkräm och sprödrostade mandelspån. Historien förtäljer inte hur mycket tårta de båda herrarna åt, men något vi helt säkert vet, är att tårtan bjöd på en smakupplevelse som skulle komma att förändra deras liv totalt. Visionen föds Två själar och en tanke. Kent och Lennart var överens om att denna tårta var det godaste de någonsin ätit. En smakupplevelse värd att sprida och delas av så många fler. Och det var just vad de beslöt sig för att göra. Visionen om det företag som skulle komma att heta Mandelbageriet var därmed född. Affärsidén utvecklas Kents bakgrund var inom försäljning; han sålde båtmotorer och utrustning till fritidsbåtar. Lennart gjorde lite av varje; allt från att driva ostbutik till att utforska Australien. Ingen av dem hade någon erfarenhet av vare sig bageri eller konditori. Deras ambition var att på ett rationellt sätt, i kommersiellt syfte, baka Mandeltårtor och sälja dem till konsumenter, restauranger och konditorier. Rättigheterna till tårtan köps Tillverkaren kontaktades och den 5 januari 1982 köper Kent och Lennart Mandelbageriet och rättigheterna till det hemliga receptet på Mandeltårtan för en köpeskilling om kr. Fast egentligen var det så här Kent och Lennart höll på att bygga en båt. De skulle segla jorden runt. Och för att finansiera båtbyggandet behövde de pengar. Idén med mandeltårtorna kom så lägligt! Vi driver bageriet, bygger färdigt båten och sen sticker vi, tänkte de. Och så börjar de att baka... Sagt och gjort. Nu gick allt med fart. Maskiner köptes in och produktionen startades i hyrda lokaler om 70 kvadratmeter på Aschebergsgatan i centrala Göteborg, där man också öppnade en liten butik. Ryktet om den vidunderligt goda Mandeltårta som fanns att köpa någonstans strax ovanför Vasaplatsen spred sig snabbt. Mandeltårtan blev redan från första stund uppfattad som unik. Den gick inte att jämföra med någon annan typ av bakverk. Kent och Lennart bakade tårtor så mycket de orkade. Och när den ene bakade tårtor, då byggde den andre på båten, en fin skapelse som fick namnet Gustav Wasa (efter modellen som var en Wasa 410).

3 1983 Redan ett år efter starten har företaget vuxit ur lokalerna den nya kunden, restauranggrossisten Martin Olsson, slukar i princip hela produktionskapaciteten. 800 rymliga kvadratmeter i Kungstens industriområde blir räddningen. I samband med detta ombildas företaget till ett aktiebolag, Mandelbageriet AB Det är dags för Mandelbageriet att lansera sin andra tårta på marknaden: Chokladmandeltårta. Basen i tårtan är densamma som tidigare. Bottnar av mandel som varvas med ljuvlig chokladkräm toppad med flagad mörk choklad. Det visar sig snabbt att de unga herrarna har gjort det igen. Responsen från kunderna är omedelbar och mycket positiv. Mandelbageriet har nu två mycket omtyckta, högkvalitativa tårtor. De är bakade med enbart naturliga råvaror. Och som om inte det är nog så är tårtorna dessutom glutenfria Med flera stora restauranggrossister som har tårtorna i sortimentet, finns Mandelbageriets tårtor sedan en tid tillbaka i hela Sverige. Nu är det dags för nästa äventyr. Tårtorna ska exporteras! Kent packar bilen full med tårtor (och sin blivande fru Heléne) och åker på tårtturné i grannlandet. Norge blir den första exportkunden Mandelbageriet skriver avtal med Unilever om distribution av tårtorna på den tyska storköksmarknaden. Därmed startar exporten till Tyskland och snart följer även länder som Österrike och England Företaget går bra. Men för att kunna gå vidare och expandera krävs kapital och år 1988 säljs Mandelbageriet till AB Sardus. Kent och Lennart stannar kvar som ansvariga för företaget, precis som tidigare Beslut tas att bygga en riktig tårtfabrik på Hisingen. Investeringen är ca. 30 miljoner kronor, vilket är mycket för ett företag som omsätter knappt 20 miljoner kronor. Det var ganska många som lyfte på ögonbrynen och såg orosmoln inför det lilla företagets utveckling. Men det är klart det ska gå! 1990 Första spadtaget i Norra Arendals Industriområde tas av Kent Ahlqvist den 22 oktober Den nybyggda, helautomatiska tårtfabriken tas i bruk på hösten. Mandelbageriet har nu tolv anställda och maxkapaciteten ligger på tårtor som kan bakas på en dag Kvalitetsledningssystemet ISO 9000 införs på bageriet.

4 1994 Utvecklingen går i stadig takt och Mandelbageriet etablerar sig på marknader i nya länder. För att undanröja eventuella hinder för ytterligare fortsatt expansion, bestäms att ett försök till management buyout ska göras. Kent lyckas via personliga kontakter intressera en norsk finansiär och efter många och långa förhandlingar kan Kent och Lennart köpa tillbaka företaget tillsammans med den norske finansiären, ett privatägt investmentbolag. Den 30 mars 1994 var alla avtal klara och Mandelbageriet AB blir ett helägt dotterbolag till Production Process International AB (senare omdöpt till Almondy Holding AB) Kent och Lennart är glada och lyckliga över att ha fått tillbaka sitt bageri och nu är de sugna på nya utmaningar! Under våren lanseras den tredje av Mandelbageriets tårtor: Äpplemandeltårta. En mandelbotten täckt med välsmakande äpplefyllning med kanel, garnerad med små vaniljkrämsblommor. Exporten går nu till tolv länder i Europa. Hittills har företaget koncentrerat försäljningen till storkökssektorn, men detta år lanseras tårtorna i en mindre storlek, i samtliga tre smaker, för att möta efterfrågan från detaljhandeln Tyskland har kommit att bli en av bageriets viktigaste marknader och med lokal representation skall försäljningen växa vidare. Ett försäljningsbolag i Hamburg bildas: Mandelbageriet Vertriebs GmbH Ett andra försäljningsbolag bildas, The Almond Baker Ltd i USA. Kontoret ligger i New York och helt plötsligt har mandeltårtan erövrat Manhattan (åtminstone ett pyttepytte litet kontorsrum där vi hyr in oss). Detta år inför vi också kvalitetssäkringssystemet HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) som är ett verktyg för analys och hantering av risker och är en grundläggande metodik för att säkra livsmedels kvalitet genom hela processen, från bageri till konsument. Tidningen Allt om Mat rankar Chokladmandeltårtan som Bäst i test. Mot slutet av året tecknar Mandelbageriet kontrakt med IKEA. Nu får göteborgsbagaren baka till 100 varuhus skriver Dagens Industri i en artikel den 11 juni Samarbetet med IKEA inleds i början av Ytterligare ett dotterbolag bildas. Denna gång Le Gâteau Amandine SARL i Frankrike. Under hösten lanseras tårtorna i en ny, unik och bekväm portionsförpackning under varumärket Almondy (som betyder med smak av mandel ). Den fiffiga allt-i-ett förpackningen innehåller en gaffel och har utvecklats för att möta den ökande efterfrågan av take-away produkter och det snabbt växande fastfood-segmentet.

5 1999 Burger King lanserar portionsförpackningen på sina restauranger i Europa. Mandelbageriet erhåller Göteborg&Co:s Companipris. Målmedveten satsning som skapar stabil verksamhet är en del av juryns motivering. Dessutom utses Kent Ahlqvist till Årets Livsmedelsexportör av Food From Sweden. Juryns motivering löd: Kent Ahlqvist har målmedvetet och på relativt kort tid byggt upp en långsiktig export för Mandelbageriets frysta tårtor. Exporten uppgår idag till ca 70 procent av omsättningen. Genom att satsa på en produkt med tydligt koncept har Mandelbageriet med hjälp av egna säljbolag samt systematisk och uthållig bearbetning av marknaderna i Tyskland, Frankrike och USA skapat en framgångsrik export Det har blivit dags för Mandelbagar n att gå i pension. Exporten har sedan länge tagit överhanden och ja, Mandelbageriet är kanske inte så lätt att uttala på andra språk än just svenska... Mandelbageriets klassiska tårtor samlas nu under det lite mer internationella varumärket Almondy och får samtidigt en ny förpackningsdesign som doftar hembakt. Portionsförpackningen belönas med den Skandinaviska Förpackningsbranschens pris, ScanStar, som årets förpackning i konsumentförpackningsklassen. Senare samma år belönas samma förpackning med den internationella utmärkelsen WorldStar från World Packaging Organization Mandelbageriet AB lanserar sitt fjärde original, Almondy Mandeltårta med DAIM, efter att ha ingått ett licensavtal med Kraft Foods, ägare till det kända och älskade varumärket DAIM. Almondy DAIM är en unik produkt som förenar de magiska smaker som utmärker både DAIM och den klassiska mandeltårtan spröda mandelbottnar som varvats med smörkräm, toppad med knäckiga DAIM dragéer och överdragen med Marabou mjölkchoklad. Och precis som alla våra andra tårtor är den bakad utan konserveringsmedel, utan färgämnen och så är den glutenfri. Redan under våren smyglanserades den nya tårtan på inte mindre än 150 IKEA-varuhus över hela världen och blev snabbt en stor försäljningsframgång. Smyglansering och smyglansering förresten... vi skrev ju World Premiere på förpackningen i så stora bokstäver vi bara kunde Mandelbageriet AB certifieras mot BRC (British Retail Consortium) Global Standard Food, en standard som bland annat omfattar HACCP. Certifieringen genomförs av DNV, Det Norske Veritas. Det franska säljbolaget läggs ned (det gick liksom inget vidare). Almondy DAIM når förstaplatsen i försäljningstoppen bland djupfrysta tårtor i Sverige och för att bereda plats för den vidare försäljningsutvecklingen tas Äpplemandeltårtan samt portionsförpackningarna ur sortimentet. Året avslutas med nytt utseende på förpackningarna. Almondy familjen får en lite modernare och enhetligare design och så har loggan blivit röd.

6 2003 Mandelbageriet, Mandelbagar n, Almondy, Almondy/Mandelbageriet Kärt barn har många namn sägs det och om det är så eller om det bara blivit lite rörigt genom årens lopp, det ska vi låta vara osagt. Men nu har vi bestämt oss, det blir bara ett namn framöver! Den 22 juli 2003 byter Mandelbageriet AB namn till Almondy AB. Övriga företag som berörs av namnbytet är moderbolaget (Almondy Holding AB) samt säljbolaget i Tyskland (Almondy Vertriebs-GmbH). Licensavtal skrivs med Masterfoods och under hösten lanseras ytterligare en tårta i familjen, Almondy Mandeltårta med SNICKERS. Tårtan består av spröda mandelbottnar varvade med nougatkräm, mjuk kola, rostade jordnötter och ett överdrag av mjölkchoklad Bageriet växer så det knakar. Sedan vi flyttade in i tårtfabriken i Arendal har vi byggt ut och byggt till, mer och mer för varje år. Men nu har vi byggt ändå ut till tomtgränsen och vi får ändå inte plats. Den 15 januari sätts spaden åter i marken. Denna gång på Torslanda Gamla Flygfält där ett nytt bageri om kvadratmeter ska byggas. Investeringen uppgår till 140 miljoner kronor och i det nya bageriet ska vi vid full drift kunna baka tårtor per dag Fredag den 4 februari är det produktionsstart i det nya bageriet. Den totala dagsproduktionen uppgick dessvärre bara till 216 (små chokladmandel-) tårtor men Lennart är ändå optimistisk inför framtiden. Kl 15:05 torsdag den 24 mars bakas den allra sista tårtan på tårtfabriken i Arendal. Och ja, det var en Mandeltårta! En epok är slut och en ny epok har börjat. I drygt en veckas tid bär vi flyttkartonger och sitter till sist med datorn i knäet när vi inte längre har några skrivbord. Den 1 april skruvar vi ner skylten på dörren och flyttar till ett nytt jättefint bageri. I september öppnas ett nytt säljbolag, Almondy Limited i London, för att serva både detaljhandel och storkökskunder i Storbritannien Vi har funderat lite och kommit fram till att innovation är en del av vår strategi för vidare tillväxt. Först ut på innovationsagendan är två oemotståndligt goda cheesecakes, som lanseras i maj. Även om cheesecakes är ett välkänt koncept är det en helt ny dessertkategori i frysdisken och något som knappt funnits i Sverige tills nu. Almondy Cheesecake Lemon och Almondy Cheesecake Raspberry är två lätta och fräscha desserter som består av spröd mandelbotten, frisk cream cheese och en härlig fruktspegel på toppen. Under hösten fortsätter satsningen på innovation och Mandeltårta med mörk choklad lanseras. Det är en kombination av oemotståndligt goda mandebottnar, en fyllig chokladkräm och ett täcke av riktigt mörk, härligt choklad med 60% kakao. Utmärkt för oväntat besök skriver Allt om Mat, nordens ledande mattidning, om vår nya tårta blev ett rekordår med en försäljningsökning på +30%. Omsättningen landade på 270 Mkr, vilket är en femdubbling sedan år 2000 då omsättningen var 54 Mkr.

7 2007 Innovationstakten fortsätter. I februari lanserade vi världens kanske mest klassiska dessert och gav oss in i kampen med spanjorer, fransmän och britter som länge tvistat om upphovsrätten till Crème Brûlée. Vår Crème Brûléetårta kombinerar en oemotståndligt god mandelbottnen med lenaste vaniljkräm (gjord med äkta vanilj såklart) under ett krispigt täcke av karamelliserat socker. Första kvartalet 2007 avslutades rekordstarkt med en försäljningsökning på +41% jämfört med samma period föregående år. Och som grädde på tårtan en all time high notering i mars 2007 med försäljning på över 30 Mkr. I maj publicerade konsultföretaget Ahrens Rapid Growth den årliga Tillväxtlistan listan över Sveriges snabbast växande företag. Almondy placerade sig på plats 48 med en genomsnittlig tillväxttakt om 30,89% de senaste fem åren. Inget annat livsmedelsföretag rankades högre. Kalastider för frysta tårtor skrev tidningen Affärsvärlden i en artikel den 9 maj. Lagom till sommaren (den som regnade bort) var det dags för rekord igen. Denna gång gällde det rekord i långt namn; vår nya tårta döpte vi till Almondy Cheesecake Vanilla with Strawberries. 100% sommargaranti utlovades i denna supergoda cheesecake som består av spröd mandelbotten som vi lagt samman med frisk cream cheese med äkta vanilj, hackade jordgubbar och jordgubbssås ripplad på toppen. Svensk sommar på förpackning helt enkelt. Strax före sommarsemestern kom beskedet som vi hoppats på så länge: Almondy listas hos den engelska livsmedelsjätten Tesco. Den 8 oktober är det försäljningsstart och Britterna tog verkligen emot tårtorna med förtjusning. I oktober tilldelades Almondy Svenska Exportpriset 2007 för att ha varit det mest framgångsrika svenska exportföretaget till Tyskland under året. 75 procent av vår försäljning kommer från export och Tyskland är den enskilt störta exportmarkanden. Svenska Exportpriset delas ut av Svenska Handelskammaren i Tyskland och Exportrådet, i samarbete med Svenska Ambassaden i Berlin och Generalkonsulatet i Hamburg. Almondy har med uthållighet och långsiktiga strategier nått väsentliga framgångar på den svåra tyska livsmedelsmarkanden var en del av juryns motivering till priset. Vi tackar och bugar! Summa summarum blev 2007 ett riktigt bra år. Men det finns mycket kvar att göra och vad är bättre då än att kavla upp ärmarna och återgå till tårtbakandet. Precis som Kent & Lennart en gång gjorde. Apropå Kent & Lennart. Du kanske undrar hur det gick med deras båt, Gustav Wasa, och jordenruntseglingen? Jodå, båten blev färdig och sjösattes sommaren 1982, men den kom aldrig längre västerut än Skagen. Tårtorna däremot, de finns i 33 länder världen över. Mer tårta åt folket 2008! Fortsättning följer

8 Faktasida Mandelbageriet grundades 1982 i Göteborg av två sanna entreprenörer; Kent Ahlqvist & Lennart Dahlbom bytte Mandelbageriet AB namn till Almondy AB. I Almondy-gruppen ingår idag fyra företag: Almondy Holding AB (moderbolag med huvudkontor i Torslanda), Almondy AB (bageriet i Torslanda), Almondy Vertriebs GmbH (säljbolag i Tyskland) samt Almondy Limited (säljbolag i England). Totalt är vi lite drygt 90 anställda. Omsättning år 2007 var ca 323 miljoner kronor, vilket fördelar sig på 70% till detaljhandeln och 30% till storkökssektorn. Almondy Mandeltårta med DAIM är Nordens mest sålda tårta. Varje dag bakar vi ca tårtor. 7 av 10 tårtor går på export och Tyskland är den enskilt största exportmarknaden. Kent Ahlqvist (bilden överst) som är en av de två grundarna till bageriet och som i mer än 20 år framgångsrikt var vår VD, vår visionär, vår påhejare och vår uppskattade kapten på skeppet, sålde sin andel i företaget i början av Detta för att ägna mer tid till familjen. Idag driver Kent en hästgård strax söder om Göteborg, kör grävskopa på tomten och har tusen järn i elden. Kent hävdar fortfarande att Mandeltårta original är den godaste tårtan i hela världen. Lennart Dahlbom (bilden i mitten), den andra av de två grundarna, är fortfarande delägare och aktiv i bageriet. Lennart är en riktig klurig figur, han vet lite om det mesta men mest om tårtor och maskiner som också är hans ansvarsområde. Något Lennart inte gillar är kontorsarbete så oftast hittar man honom någonstans inne bageriet bland kastruller & slevar där han provar nya recept och spännande smaker. Emellanåt får vi andra smaka på hans fantastiska tårtor och det gillar vi jättemycket!!! Vår VD sedan 1 september 2005 heter Marius Jerndahl (bilden längst ner). Innan Marius blev en av oss jobbade han med andra godsaker som chips och kakor (fast han började sin karriär med att sälja sallad i kruka!), senast som Försäljningsdirektör för Göteborgs Kex AB i Kungälv. Marius är ursprungligen från Norge, men när det gäller att Sverige vinner OS-guld i tex hockey säger han sig vara väldigt flexibel med sitt medborgarskap. Det tackar vi för.

9 Så här har vi sett ut genom åren

10 Bubblare på innelistan: Julfest 2006 som var dubbeltsuperkul (mot tidigare års julfester som bara varit superkul) Det här tror vi på inne Att baka Litet tårtbageri Entreprenörsanda Ute hos kunden Fart Enkelhet Innovation ute Att producera Storföretag Tjänstemannakultur Inne på kontoret Byråkrati Kärnfysik Status Quo

11 Rubriker på senare år Mandeltårtan erövrar Europa (Göteborgs-Posten, 7 april 1993) Bästa mandeltårtan väster om New York (Citynytt, augusti 1995) God idé gjorde bageri till industri (Göteborgs-Posten, 2 juni 1995) Tårtan som blev exportsuccé (Affärer & Företag, nr ) Tårtan föll IKEA i smaken (Dagens Industri, 11 juni 1997) Kents mandeltårta erövrar Manhattan (Allers, nr ) Pour ceux qui ont le gôut des bonnes choses /betyder ungefär: För dem som har smak för det goda/ (Le Monde du Surgelé, april 1997) Räddningen i frysen (Allt om Mat, nr ) Äter sig in på tyska marknaden (Dagens Industri, 9 december 1998) Godbit i nytt skal (Allt om Mat, nr ) Mandelbageriet prisad exportör (Metro, 13 april 1999) Gör tårta med global smak (Göteborg-Posten, 17 juni 1999) Halländsk förpackning bäst (Hallands Nyheter, 10 oktober 2000) Containrar byts mot tårtbageri (Göteborgs-Posten, 16 december 2003) Perfekt att ha på lut i frysen som efterrätt eller lyxig fika (Se & Hör, nr ) Tårtorna lockar fler (Butikens Värld, mars 2003) Seglatsen som slutade med tårtor till 30 länder (Butikens Värld, december 2004) Inga hack i Almondys expansionskurva (Entreprenör, nr ) Tårtan som reser jorden runt (Göteborgs-Posten, 24 januari 2005) Kalastider för frysta tårtor (Affärsvärlden, nr ) Nyanställningar på tårtbageriet Almondy (Göteborgs-Posten, 12 april 2006) Almondy kommer in hos Tesco (Fri Köpenskap, 8 augusti 2007) Indulgence with natural taste (The Grocer, 24 juni 2006) Almondy tror på brittiskt tårtkalas (Göteborgs-Posten, 10 augusti 2007) Almondy styrker posisjonen (Dagligvarehandleren, 28 juni 2006) Cheesecake med sommarsmak (Året Runt, nr ) Utmärkt för oväntat besök (Allt om Mat, nr ) Tårtjakt i frysdiskarna (Dagens Media, 15 augusti 2007) Swedish success (Café Culture, mars 2007) Almondy mest framgångsrika svenska företaget i Tyskland (Foodwire, 17 oktober 2007) Tyskland lyfter exportbolagen (Dagens Industri, 12 mars 2007) Xmas temptations (Crossed Grain, oktober 2007) Rekord för Almondy (Fri Köpenskap, 16 april 2007) Tårtbageriet Almondy tar Europa bit för bit (Market, 19 oktober 2007) Läckert efter maten (Året Runt, nr ) Prisad svensk tårta gör succé i Tyskland (Dagens Industri, 25 oktober 2007)

12 På bilderna ser vi... Sid 2 Överst: Lennart Dahlbom & Kent Ahlqvist, stolta bagare på Aschebergsgatan. Mitten: Kent levererar ägg och sen var det bara att ställa sig och knäcka äggen, för hand... Längst ner: Lennart kokar smörkräm i 10-liters kastruller. Sid 3 Överst: Vårt bageri på Varholmsgatan 1, Kungstens industriområde. Mitten: Chokladmandeltårta i en annonsbild från Längst ner: En tårtfabrik med adress Kärrlyckegatan 22. Sid 4 Överst: Äpplemandeltårta. Mitten: Kent med Malin Hammar (ansvarig för vårt bolag i USA) och Antoine-Guy Bréant (ansvarig för vårt bolag i Frankrike) Längst ner: Mandeltårta i portionsförpackning = en Almondy. Sid 5 Överst: Almondy Challenge, försökt till rekordsegling mellan Skagen och Marstrand av besättningen Rasmus Bergström & Peder Arvefors. Här siktas de utanför Gefveskär. Mitten: Almondy Mandeltårta med DAIM. Längst ner: Almondy familjen & vår nya förpackningsdesign som vi var jättestolta över. Sid 6 Överst: Licensavtalet för SNICKERS är klart. Kent skakar hand med Jesper Lauridsen från Masterfoods. Näst överst: Här byggs det för framtiden! Tredje överst: Mira, en av våra fantastiska bagare i Göteborg (hon har väl jobbat för bageriet sedan 1983 eller så) med sista tårtan som bakades på Kärrlyckegatan. Längst ner: Everybody say cheese... cake! Sid 7 Överst: Crème Brûléetårta. Mitten: Tårtan med det längsta namnet någonsin: Cheesecake Vanilla with Strawberries. Längst ner: Ola Holmsved och Vera Hessel från vårt bolag i Tyskland tar emot Svenska Exportpriset 2007 på en tillställning i Berlin den 17 oktober. Sid 8 Överst: Kent Bagarn Ahlqvist Mitten: Lennart Nisse Dahlbom Längst ner: Marius Jerndahl (han kanske får ett smeknamn såsmåningom) Sid 9 ojojoj så många olika logotyper vi haft genom åren Sid 10 Överst: Kent bakar bottnar. Mitten: Här är vi på mässan Det Goda Köket i Stockholm Under tre hektiska dagar delade vi ut smakprover. Längst ner: Produktutvecklar-Maria och Processutvecklar-Patrik på julfesten Vi hyrde gamla flygtornet som ligger bredvid bageriet i Torslanda och där var det klackarna i taket hela kvällen! Sid 11 Klippet med Dagsens sanning kommer från Göteborgs-Posten. Dessvärre saknas datum då det infördes, men det var någonstans runt

13 Det var allt för nu. Vill du veta mer är du alltid välkommen att kontakta oss. Almondy AB Box 127, SE Torslanda, Sverige (besöksadress: Flygfältsgatan 10, Torslanda) Tel: +46 (0) Almondy Vertriebs GmbH Grindelhof 63A, DE Hamburg, Tyskland Tel: +49 (0) Almondy Limited Atlas House, Third Avenue, Globe Park Marlow, Bucks, SL7 1EY, England Tel: +44 (0)

Art.nr 8104881 Artikel. Art.nr 8108124 Artikel. Art.nr 8108192 Artikel. Vikt/st. Art.nr 8102221 Artikel. Vikt/st. Art.nr 8106183 Artikel.

Art.nr 8104881 Artikel. Art.nr 8108124 Artikel. Art.nr 8108192 Artikel. Vikt/st. Art.nr 8102221 Artikel. Vikt/st. Art.nr 8106183 Artikel. Amerikansk chokladtårta, förskuren Fylld med härlig chokladcrème och täckt med ett tunt lager choklad som toppats med ringlad nougat. En tårta för den passionerade chokladälskaren. Art.nr 8104881 Amerikansk

Läs mer

Välkommen till Skällinge Hembageri!

Välkommen till Skällinge Hembageri! Leveransbageri Ungefär 85 procent av det vi bakar levererar vi till skolor, förskolor, restauranger, butiker och caféer. ICA och Ullared är två av våra stora kunder på kaffebrödssidan. Vi har fyra bussar

Läs mer

Livsmedelsindustrin i Sverige efter EU-inträdet. Carl Eckerdal, Chefekonom, Li

Livsmedelsindustrin i Sverige efter EU-inträdet. Carl Eckerdal, Chefekonom, Li Livsmedelsindustrin i Sverige efter EU-inträdet Carl Eckerdal, Chefekonom, Li Maten på våra bord är inte bara fullkomligt livsnödvändig den försörjer 1 av 10 svenskar Från ax till gör det själv kassan

Läs mer

Cheesecake med jordgubbar, förskuren En äkta amerikansk cheesecake gjord på smördeg. Toppad med ett generöst lager av söta jordgubbar. Art.

Cheesecake med jordgubbar, förskuren En äkta amerikansk cheesecake gjord på smördeg. Toppad med ett generöst lager av söta jordgubbar. Art. Amerikansk chokladtårta, förskuren Fylld med härlig chokladcrème och täckt med ett tunt lager choklad som toppats med ringlad nougat. En tårta för den passionerade chokladälskaren. 8104881 Amerikansk chokladtårta

Läs mer

AMERIKANSKA BAGERIPRODUKTER med originalingredienser

AMERIKANSKA BAGERIPRODUKTER med originalingredienser AMERIKANSKA BAGERIPRODUKTER med originalingredienser VAR ORIGINELL, VÄLJ ORIGINALET! Lär känna den äkta smaken av amerikanska bageriprodukter Den som är intresserad av att prova den äkta smaken av amerikanska

Läs mer

Ronaldo s. en fransk passion. Frankrikes «pâtisserie» av eleganta, kreativa och smakliga efterrätter.

Ronaldo s. en fransk passion. Frankrikes «pâtisserie» av eleganta, kreativa och smakliga efterrätter. franska bakverk Ronaldo s en fransk passion Frankrikes «pâtisserie» har en enorm variationsrikedom av eleganta, kreativa och smakliga efterrätter. Ronaldo s grund idé med konditoriet är att kunna erbjuda

Läs mer

Vikt/st 950 g Vikt/krt 5,7 kg0. Vikt/st g Vikt/krt 8,7 kg

Vikt/st 950 g Vikt/krt 5,7 kg0. Vikt/st g Vikt/krt 8,7 kg Amerikansk chokladtårta, förskuren Fylld med härlig chokladcrème och täckt med ett tunt lager choklad som toppats med ringlad nougat. En tårta för den passionerade chokladälskaren. Art.nr 8104881 Artikel

Läs mer

Smaker att välja på. Klassiska smaker. Franska moussesmaker

Smaker att välja på. Klassiska smaker. Franska moussesmaker Smaker att välja på Beroende på vilken av våra bröllopstårtor ni väljer gör vi olika smaker. Nedan ser ni en presentation av dessa och på kommande sidor följer utföranden. Franska moussesmaker Triple chock

Läs mer

Att tänka på vid beställning Var ute i god tid Smakprover Tårtställning Hämtning av bröllopstårtan

Att tänka på vid beställning Var ute i god tid Smakprover Tårtställning Hämtning av bröllopstårtan Att tänka på vid beställning För att kunna ge er bästa service rekommenderar vi att ni i förväg kontaktar vald butik och stämmer av en tid för ert besök. Eventuella frågor om utförande, allergier eller

Läs mer

Julens gåvor 2015. www.fruktbudet.se Tel 020-55 44 20

Julens gåvor 2015. www.fruktbudet.se Tel 020-55 44 20 Julens gåvor 2015 www.fruktbudet.se Tel 020-55 44 20 ÄR TOMTEN VAKEN? Det bästa med hösten är att julen närmar sig! Ett hett tips för att slippa stressa i sista sekunden är att fixa julklappar till kunder,

Läs mer

Chokladbollar. Displaykartonger NYHET. Delikat chokladboll, rullad i kokos. 27 Delicatoboll 58 g, 35-p

Chokladbollar. Displaykartonger NYHET. Delikat chokladboll, rullad i kokos. 27 Delicatoboll 58 g, 35-p Chokladbollar NYHET Delikat chokladboll i extra stort format. 35 Stor Delicatoboll 90 g, 20-p Delikat chokladboll, rullad i kokos. 27 Delicatoboll 58 g, 35-p Krämig chokladboll med fyllig nougat, toppad

Läs mer

Lättbakade LÄCKRA KAKOR. Kunglig Dansk Hovleverantör

Lättbakade LÄCKRA KAKOR. Kunglig Dansk Hovleverantör Lättbakade LÄCKRA KAKOR Kunglig Dansk Hovleverantör Fina danska kransekager (Biskvier) (cirka 20 stycken) Vit kräm: 2,5 dl vispgrädde 100 g ODENSE Vit Choklad Koka upp grädden och ta bort kastrullen från

Läs mer

Från fotbollsplan till affärsplan

Från fotbollsplan till affärsplan Från fotbollsplan till affärsplan Berättelsen om Newbody PRODUKTION Newbody AB, Göteborg 2011 Telefon 031-709 56 50 TEXT Dahn Renholm ILLUSTRATIONER och GRAFISK FORM Ulf Swerin Tryckt på miljövänligt papper

Läs mer

Recept för småsugna.

Recept för småsugna. Recept för småsugna. Smått och gott Kakor och godbitar i mindre storlek är det senaste på bakfronten! Och handen på hjärtat visst förenas det bästa av två världar? Det godaste goda och ett gott samvete

Läs mer

Receptet för framgångsrik livsmedelsexport. 15 Januari 2014

Receptet för framgångsrik livsmedelsexport. 15 Januari 2014 February 2005 Receptet för framgångsrik livsmedelsexport 15 Januari 2014 3 Anders Hansson, VD för Almondy AB Om: Tillväxt är spännande Vikten av ett unikt erbjudande Export handlar om fokus och kunskap

Läs mer

JULEN 2015 MARSIPAN & ANDRA GODSAKER HANDGJORDA HANDPRESSADE GODSAKER RENA RÅVAROR DIRECT TRADE CHOKLAD

JULEN 2015 MARSIPAN & ANDRA GODSAKER HANDGJORDA HANDPRESSADE GODSAKER RENA RÅVAROR DIRECT TRADE CHOKLAD JULEN 2015 MARSIPAN & ANDRA GODSAKER HANDGJORDA HANDPRESSADE GODSAKER RENA RÅVAROR DIRECT TRADE CHOKLAD HANDGJORDA & HANDPRESSADE FIGURER KLASSISK 801 100 12 802 200 8 804 400 4 805 800 2 806 2000 1 I

Läs mer

February 2005. Handels Alumniförening 19 november 2015

February 2005. Handels Alumniförening 19 november 2015 February 2005 February 2005 Handels Alumniförening 19 november 2015 February 2005 Anders Hansson, VD Almondy Passion for food and people! 2000-2005 Unilever 2005-2009 Orkla 2009 February 2005 3 områden

Läs mer

Whole Foods Market. Från kvartersbutik till börssuccè - en sann entreprenörsaga. Hur man utvecklar en smal nisch till en massmarknad

Whole Foods Market. Från kvartersbutik till börssuccè - en sann entreprenörsaga. Hur man utvecklar en smal nisch till en massmarknad Whole Foods Market Från kvartersbutik till börssuccè - en sann entreprenörsaga Hur man utvecklar en smal nisch till en massmarknad Hur man får värderingar att bli premium på en priskänslig marknad Hur

Läs mer

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt 1000 varma tack för den informativa, kunskapsfyllda, lättillgängliga boken Glutenfritt gott och enkelt! Alla lättbakade, goda och säkra recept kommer

Läs mer

Amerikansk chokladtårta, förskuren. Blåbärstårta med yoghurt, förskuren. Äppelkaka, förskuren. Cheesecake med jordgubbar, förskuren

Amerikansk chokladtårta, förskuren. Blåbärstårta med yoghurt, förskuren. Äppelkaka, förskuren. Cheesecake med jordgubbar, förskuren Konditorns bästa! Amerikansk chokladtårta, förskuren Fylld med härlig chokladcrème och täckt med ett tunt lager choklad som toppats med ringlad nougat. En tårta för den passionerade chokladälskaren. Art.nr

Läs mer

MATBITEN. Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 4, 2010. Nyheter!

MATBITEN. Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 4, 2010. Nyheter! MATBITEN Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 4, 2010 Nyheter! Condito Tårtor Polarbröd Flatbread Druvan Ekologisk senap Ocean Laxnuggets Enghav Koljatärningar och sejfilé Condito Bakom

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev på www.odense-marcipan.se och få ny inspiration

Prenumerera på vårt nyhetsbrev på www.odense-marcipan.se och få ny inspiration ODENSE Mandelmassa Lyx Du smakar garanterat skillnaden Mandelmassa består av mandel och socker. Ingen konst, låter det som. Man tänker lätt att då är ju mandelmassa bara mandelmassa. Men så enkelt är det

Läs mer

Julens gåvor 2014. Tel 020-55 44 20. www.fruktbudet.se

Julens gåvor 2014. Tel 020-55 44 20. www.fruktbudet.se Julens gåvor 2014 Tel 020-55 44 20 www.fruktbudet.se BESTÄLL IDAG OCH SLIPP ALL STRESS, VI LEVERERAR FINA GÅVOR TILL RÄTT ADRESS Tro det eller ej, men det har blivit dags att beställa julens gåvor! Här

Läs mer

EN HELT NY SERIE KVALITETSBURGARE FRÅN LAND OCH HAV

EN HELT NY SERIE KVALITETSBURGARE FRÅN LAND OCH HAV STEAKHOUSE EN HELT NY SERIE KVALITETSBURGARE FRÅN LAND OCH HAV BÄTTRE BURGARE FRÅN LINDSTRÖMS Vi är ett litet livsmedelsföretag med stora planer. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn i Värmland men våra

Läs mer

Allers stora glasstest!

Allers stora glasstest! REPORTAGE MAT & BAK Allers stora glasstest! STICKA & HANDARBETE Riktiga höjdare och några bottennapp. Allers testar årets glassnyheter! VINN FYNDA 24 MARS 2015 06.15 Bild: Shutterstock Vi kan inte garantera

Läs mer

Lansering av www.matvarden.se!

Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsstrategi för Sverige var med och påverka! För mat & dryck i Gävleborg NYHETSBREV NR 1 2015 MatVärdenvad gör vi 2015? Bra mat till fleroffentlig upphandling! Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsfrågan

Läs mer

Företagsägare i Kina mest optimistiska om tillväxt

Företagsägare i Kina mest optimistiska om tillväxt Pressrelease NYA RESULTAT FRÅN GRANT THORNTON-RAPPORTEN: Företagsägare i Kina mest optimistiska om tillväxt Europa sämst på att göra affärer med Kina. Positiv påverkan för svenska företag Nära ett av fem

Läs mer

Oficiell Distributör för Sverige: Scandinavia Handel & Rekrytering KB. www.scandinavia-rekrytering.se

Oficiell Distributör för Sverige: Scandinavia Handel & Rekrytering KB. www.scandinavia-rekrytering.se Oficiell Distributör för Sverige: Scandinavia Handel & Rekrytering KB www.scandinavia-rekrytering.se Handel med livsmedel och dagligvaror av bästa kvalité mellan Tjeckien och Sverige Uthyrning och rekrytering

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för kyliga vinterdagar Receptet kommer från Ann-Louise som bloggar för Kung Markatta. Ann-Louise som bloggar för Ann-Louises Kokoslinssoppa med grön curry, 4 portioner

Läs mer

Delårsrapport 4. Oktober September 2016

Delårsrapport 4. Oktober September 2016 2016-11-18 Delårsrapport 4 Oktober 2015 - September 2016 Dalsspira mejeri erbjuder lokalproducerade get- och komjölksprodukter med god smak och unika egenskaper. Med Dalsspiras produkter kan alla konsumenter

Läs mer

GODISKATALOGEN JULEN 2011

GODISKATALOGEN JULEN 2011 GODISKATALOGEN JULEN 2011 EN GOD JUL En god jul Det ska pysslas, stökas, handlas och såklart bakas när julen står för dörren. Kakor, bröd och godis i massor! Härlig är stunden när allt är på plats och

Läs mer

HANDGJORT AV DIN BAGARE

HANDGJORT AV DIN BAGARE HANDGJORT AV DIN BAGARE Bli certifierad bagare Lär dig hantverket bakom Pain Paillasse och bli en certifierad Nu kommer äntligen det karakteristiska aromatiska mjölet som är hemligheten bakom brödet Pain

Läs mer

Lantmännen Unibake VÅR 2014 Nybakat / butik Nyheter & produktförändringar

Lantmännen Unibake VÅR 2014 Nybakat / butik Nyheter & produktförändringar Lantmännen Unibake VÅR 2014 Nybakat / butik Nyheter & produktförändringar Butiksbakat Butiksbakat Nytt år och nytt varumärke! På Lantmännen Unibake har vi under årens lopp bakat matbröd, kaffebröd och

Läs mer

MATBITEN. Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr.4, 2015. Nyheter! Surdegstunnbröd från Polarbröd Gluten- och laktosfritt från Condito

MATBITEN. Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr.4, 2015. Nyheter! Surdegstunnbröd från Polarbröd Gluten- och laktosfritt från Condito MATBITEN Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr.4, 2015 Nyheter! Surdegstunnbröd från Polarbröd Gluten- och laktosfritt från Condito Tunnbröd bakat på surdeg av råg Nyhet! Vårt nya mjuka surdegstunnbröd

Läs mer

Introduktion. - HÄMTNING - Bröllopstårtan hämtas i vårt konditori. Hämttid under ordinarie öppettider.

Introduktion. - HÄMTNING - Bröllopstårtan hämtas i vårt konditori. Hämttid under ordinarie öppettider. Bröllopstårtor Introduktion - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ - För att kunna ge er bästa service rekommenderar vi att ni i förväg kontaktar vår butik och stämmer av en tid för ert besök. Eventuella frågor om utförande,

Läs mer

Cafemysteriet. Martin Widmark Helena Willis

Cafemysteriet. Martin Widmark Helena Willis Cafemysteriet Martin Widmark Helena Willis Böckerna utspelar sig i och omkring den lilla staden Valleby, där de flesta känner varandra och kyrkan står mitt i byn. Huvudpersonerna Lasse och Maja är klasskompisar

Läs mer

Gott bröd och goda relationer.

Gott bröd och goda relationer. More than quality. Ända sedan vi levererade den första stickugnen 1958 har vi slagit vakt om kvaliteten hos våra produkter. Banbrytande innovationer har avlöst varandra och lagt grunden för Revents försäljningsframgångar

Läs mer

G O DA N Y T T I G A VAC K R A

G O DA N Y T T I G A VAC K R A GODA NYTTIGA VACKRA Mariannes morötter kan vara gula, lila, röda, vita eller orange. I sortimentet fi nns en mångfald av färger, smaker och egenskaper. Du kan prova en knaprig, smakrik orange, en mild

Läs mer

Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter

Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter e-survey Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter FÖRORD OCH KOMMENTAR Socala medier har nu på bred front slagit igenom som en naturlig del i kommunikation och

Läs mer

2006-05-01. Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare!

2006-05-01. Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare! x 2006-05-01 Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare! 2005 ett starkt år 2005 blev ett starkt år för H&M med en god försäljningsutveckling, många nya kunder och en fortsatt ökad lönsamhet.

Läs mer

Naturen levererar. P.S. Från och med 2016 bakar vi helt utan palmolja!

Naturen levererar. P.S. Från och med 2016 bakar vi helt utan palmolja! 2016 Kalasgott! Naturen levererar När man väl har insett att ingen är bättre på att leverera smaker, färger, dofter, konsistenser och former än naturen, så är man fast. Inget annat duger. På Gray s Bakery

Läs mer

MATBITEN. Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr.1, 2015 NYHETER!

MATBITEN. Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr.1, 2015 NYHETER! MATBITEN Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr.1, 2015 NYHETER! Polarbröds nya hamburgerbröd är bakat på surdeg Nu är Polarbröds klassiska Thekaka Kravmärkt Lecoras efterlängtade vårrullar

Läs mer

Tårta & Dessert. Vad roligt att du vill beställa en specialdesignad tårta handgjord av kärlek och passion!

Tårta & Dessert. Vad roligt att du vill beställa en specialdesignad tårta handgjord av kärlek och passion! Tårta & Dessert Vad roligt att du vill beställa en specialdesignad tårta handgjord av kärlek och passion! Vi skräddarsyr alltid era tårtor och därför är det viktigt för oss att först ha en konsultation

Läs mer

Våra godaste desserter

Våra godaste desserter Våra godaste desserter Låt dig inspireras Slutet gott, allting gott Vi är många som tycker att något sött hör till efter en god middag. Här har vi samlat några av våra allra godaste desserter, från exotisk

Läs mer

INDEX-TRAUB Nordic AB firar 50 år

INDEX-TRAUB Nordic AB firar 50 år INDEX-TRAUB Nordic AB firar 50 år Öppet Hus 15 17 maj 2013 1963 grundades Svenska Traub AB som ett helägt dotterbolag till TRAUB AG. Över 4500 kurvstyrda och långt mer än 1000 CNC-styrda verktygsmaskiner

Läs mer

MARS 2015. Företagsamheten 2015. Mymlan Isenborg, Restaurang Surfers. Vinnare av tävlingen Gotlands mest företagsamma människa 2014.

MARS 2015. Företagsamheten 2015. Mymlan Isenborg, Restaurang Surfers. Vinnare av tävlingen Gotlands mest företagsamma människa 2014. MARS 2015 Företagsamheten 2015 Mymlan Isenborg, Restaurang Surfers. Vinnare av tävlingen s mest företagsamma människa 2014. s län Innehåll 1. Inledning...2 Så genomförs undersökningen... 2 Vem är företagsam?...

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

FINGER FOOD SUGEN PÅ NÅT LITET EXTRA? GRAB A BITE! VI STAL DET BÄSTA FRÅN AMERIKA

FINGER FOOD SUGEN PÅ NÅT LITET EXTRA? GRAB A BITE! VI STAL DET BÄSTA FRÅN AMERIKA FINGER FOOD SUGEN PÅ NÅT LITET EXTRA? GRAB A BITE! VI STAL DET BÄSTA FRÅN AMERIKA SVENSKA FRYSAR BEHÖVER MER AMERIKA Vi är ett litet livsmedelsföretag med stora planer. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn

Läs mer

Paula & Kajsa Vinnare av Terre de Femme 2008/09

Paula & Kajsa Vinnare av Terre de Femme 2008/09 Paula & Kajsa Vinnare av Terre de Femme 2008/09 TEXT: Rikard Lehmann. FOTO: Hampus Brefelt, The Studio, Malmö Vänd blad Fair Trade - ett vinnarekoncept för Paula och Kajsa i Terre de Femmes Det skiljer

Läs mer

NYHETER 2012 OKTOBER

NYHETER 2012 OKTOBER NYHETER 2012 OKTOBER Nyhetslansering oktober 2012 I denna nyhetsbroschyr presenterar vi många intressanta och innovativa nyheter med flera inriktningar och användningsområden. Sammanslagningen mellan Unifine

Läs mer

KVALITETSKONFEKTYR DIREKT FRÅN AROMAS & KARAMELLOS FABRIKER! SORTIMENT 2012

KVALITETSKONFEKTYR DIREKT FRÅN AROMAS & KARAMELLOS FABRIKER! SORTIMENT 2012 #1 KVALITETSKONFEKTYR DIREKT FRÅN AROMAS & KARAMELLOS FABRIKER! SORTIMENT 2012 Romarello har startats för att öka närvaron hos våra kunder och göra det enklare för våra kunder att handla flera fabrikers

Läs mer

VD Ulf Wahlstedt, 5 september 2007

VD Ulf Wahlstedt, 5 september 2007 VD Ulf Wahlstedt, 5 september 2007 Fortsatt ökad vinst och omsättning Första halvåret 2007 Omsättningen ökade med 64 procent till 244,4 MSEK (148,7) Resultat före avskrivningar (EBITDA) ökade till 14,1

Läs mer

Vårt finaste kaffe MARTIN OLSSON ÄR EN PREMIUMSERIE AV KVALITETSPRODUKTER FÖR RESTAURANGER OCH STORKÖK. PRODUCERADE FÖR MARTIN & SERVERA.

Vårt finaste kaffe MARTIN OLSSON ÄR EN PREMIUMSERIE AV KVALITETSPRODUKTER FÖR RESTAURANGER OCH STORKÖK. PRODUCERADE FÖR MARTIN & SERVERA. Sortimentslista #1 2014 Vårt finaste kaffe Sortimentslista #1 2014 MARTIN OLSSON ÄR EN PREMIUMSERIE AV KVALITETSPRODUKTER FÖR RESTAURANGER OCH STORKÖK. PRODUCERADE FÖR MARTIN & SERVERA. MARTIN OLSSON KAFFE

Läs mer

VD Ulf Wahlstedt, 8 mars 2007

VD Ulf Wahlstedt, 8 mars 2007 VD Ulf Wahlstedt, 8 mars 2007 Kraftigt ökad vinst och omsättning 2006 Omsättningen ökade med 55 procent till 386,7 MSEK (248,9) Resultat före avskrivningar (EBITDA) ökade till 22,5 MSEK (4,5) Rörelseresultatet

Läs mer

Hemlagade middagar till dörren

Hemlagade middagar till dörren Hemlagade middagar till dörren Det nystartade företaget Ellens gryta erbjuder vällagade middagar med fokus på traditionellt långkok, inspirerade av mormor Ellens goda grytor. Vi träffade grundaren Ann-Louise

Läs mer

KYL&FRYS PRODUKTKATALOG. Dr o g a Ko l i n sk a

KYL&FRYS PRODUKTKATALOG. Dr o g a Ko l i n sk a KYL&FRYS PRODUKTKATALOG Dr o g a Ko l i n sk a Välkommen till Plivit Trade Plivit Trade AB är Sveriges ledande grossist för livsmedelsprodukter från Sydeuropa! Vårt starka och kompletta utbud av fler än

Läs mer

Stöd oss och köp kakor, knäckebröd och godis!

Stöd oss och köp kakor, knäckebröd och godis! Säljkatalog Våren 2017 Stöd oss och köp kakor, knäckebröd och godis! Hjälp oss att nå vårt mål genom att köpa Kakservice jättegoda produkter. Varje såld burk tar oss närmare vårt mål och ger dig något

Läs mer

Exportseminarium Hur exporterar jag livsmedel? -Axel Hansson Marknadsutvecklare LRF

Exportseminarium Hur exporterar jag livsmedel? -Axel Hansson Marknadsutvecklare LRF Exportseminarium Hur exporterar jag livsmedel? -Axel Hansson Marknadsutvecklare LRF Svenskt jordbruk vill växa.och måste ta marknadsandelar både hemma och på exportmarknaderna för att lyckas LRFs mål är

Läs mer

Barnsligt roliga julbak När snön viner runt knuten och julen står för dörren, passa på att samla nära och kära till ett mysigt julbak.

Barnsligt roliga julbak När snön viner runt knuten och julen står för dörren, passa på att samla nära och kära till ett mysigt julbak. Pressmeddelande Oktober 2013 Barnsligt roliga julbak När snön viner runt knuten och julen står för dörren, passa på att samla nära och kära till ett mysigt julbak. Släpp fantasin fri och baka lekfulla

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

LANTMÄNNEN UNIBAKE 2015 Sortimentsguide Nyheter, inspiration och produktguide

LANTMÄNNEN UNIBAKE 2015 Sortimentsguide Nyheter, inspiration och produktguide LANTMÄNNEN UNIBAKE 2015 Sortimentsguide Nyheter, inspiration och produktguide 2015-03-12 / SUO Förbakat Med förbakat bröd i butiken är det enkelt att alltid ha frasigt och nybakat bröd till hands. I vårt

Läs mer

Jays - Företagets bästa kvartal

Jays - Företagets bästa kvartal Jays - Företagets bästa kvartal I oktober i fjol lanserade Jays sin nya hörlur - a-jays Five - individuellt anpassad för Android, ios samt Windows Phone. Oktober var sista månaden i kvartal två 2013, vilket

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

Tjänster i julhandeln

Tjänster i julhandeln Tjänster i julhandeln Innehållsförteckning 1. Förord...3 2. Konsumenterna efterfrågar tjänster i årets julhandel och är redo att betala...4 3. Detaljhandeln tjänstefieras...6 4. Presentkortsförsäljningen

Läs mer

JULEN 2014 MARSIPAN & ANDRA GODSAKER HANDGJORDA & HANDPRESSADE GODSAKER ENBART RENA RÅVAROR

JULEN 2014 MARSIPAN & ANDRA GODSAKER HANDGJORDA & HANDPRESSADE GODSAKER ENBART RENA RÅVAROR JULEN 2014 MARSIPAN & ANDRA GODSAKER HANDGJORDA & HANDPRESSADE GODSAKER ENBART RENA RÅVAROR HANDGJORDA GRISAR & PRESSADE FIGURER KLASSISK 801 100 12 802 200 8 804 400 4 805 800 2 806 2000 1 I KARTONG 801K

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 PRESSINFORMATION 2015-05- 08 Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 Tillväxt i väst fortfarande utmaningar i Ryssland Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 9.8 procent och var 281.3 MEUR

Läs mer

SHEPHERD NEWS. PASSION FÖR FÅRSKINN Stefan Mårdh, VD på Shepherd. VÄRLDENS BÄSTA PRESENT Vissa saker kan man inte ha för många av.

SHEPHERD NEWS. PASSION FÖR FÅRSKINN Stefan Mårdh, VD på Shepherd. VÄRLDENS BÄSTA PRESENT Vissa saker kan man inte ha för många av. THE NATURAL SPIRIT OF SWEDEN SHEPHERD NEWS IN NATURE S OWN FUNCTIONAL MATERIAL PASSION FÖR FÅRSKINN Stefan Mårdh, VD på Shepherd. VÄRLDENS BÄSTA PRESENT Vissa saker kan man inte ha för många av. ÅRET RUNT

Läs mer

KONSTNÄRSKROCKEN program

KONSTNÄRSKROCKEN program KONSTNÄRSKROCKEN program Förra säsongen blev en succé! Ateljén fylldes med människor nyfikna på våra gästande artister. Det pratades och skrattades. Det lyssnades och funderades. Kort sagt blev kvällarna

Läs mer

Att tänka på vid beställning Var ute i god tid Smakprover Tårtställning Hämtning av bröllopstårtan Tips

Att tänka på vid beställning Var ute i god tid Smakprover Tårtställning Hämtning av bröllopstårtan Tips BRÖLLOP Att tänka på vid beställning För att kunna ge er bästa service rekommenderar vi att ni i förväg kontaktar vald butik och stämmer av en tid för ert besök. Eventuella frågor om utförande, allergier

Läs mer

DETTA ÄR VBG GROUP. Vänersborg

DETTA ÄR VBG GROUP. Vänersborg DETTA ÄR VBG GROUP Vänersborg 2016-03-01 DETTA ÄR VBG GROUP Börsnoterad internationell industrikoncern. Tre divisioner. 1,3 miljarder i omsättning, 2015. Grundades 1951 av Herman Krefting. Huvudkontor

Läs mer

EKN:s Småföretagsrapport 2014

EKN:s Småföretagsrapport 2014 EKN:s Småföretagsrapport 2014 Rekordmånga exporterar till tillväxtmarknader Fyra av tio små och medelstora företag tror att försäljningen till tillväxtmarknader ökar det kommande året. Rekordmånga exporterar

Läs mer

Lugnet och närvaron som kom till mig där när jag tittade ut över havet var som balsam för själen. Flyttlasset till ön

Lugnet och närvaron som kom till mig där när jag tittade ut över havet var som balsam för själen. Flyttlasset till ön THE NOA STORY Livet är inget genrep, tänkte Noa Fridmark och sade upp sig från sitt toppjobb. Utan att veta det öppnade han då en ny dörr i livet som ledde fram till den flerfaldigt prisbelönta drycken

Läs mer

Mötesanteckningar från Livsmedelsindustriseminarium den 15 januari 2014

Mötesanteckningar från Livsmedelsindustriseminarium den 15 januari 2014 1(5) 2014-01-21 Enheten för handel och marknad Mötesanteckningar från Livsmedelsindustriseminarium den 15 januari 2014 Leif Denneberg, Jordbruksverket Leif hälsade alla välkomna till seminariet som var

Läs mer

PRALINER & ANDRA GODSAKER. Handgjorda produkter på Direct-trade-choklad från Valrhona & Felchlin Rena råvaror & inget annat

PRALINER & ANDRA GODSAKER. Handgjorda produkter på Direct-trade-choklad från Valrhona & Felchlin Rena råvaror & inget annat PRALINER & ANDRA GODSAKER Handgjorda produkter på Direct-trade-choklad från Valrhona & Felchlin Rena råvaror & inget annat T o m Sommaren 2014 HANDGJORDA GODSAKER med naturliga smaker, gjorda på rena råvaror

Läs mer

+ = VÄLKOMMEN TILL BUSINESS SWEDEN. The Swedish Trade and Invest Council

+ = VÄLKOMMEN TILL BUSINESS SWEDEN. The Swedish Trade and Invest Council BUSINESS SWEDEN VÄLKOMMEN TILL BUSINESS SWEDEN The Swedish Trade and Invest Council Business Sweden bildades den 1 januari 2013, sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden Vi verkar för att stärka

Läs mer

Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter. 10 ljuvliga recept!

Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter. 10 ljuvliga recept! Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter 10 ljuvliga recept! Påskdessert 4 portioner Luftig njutning i portionsformat. 3 dl crème fraiche 1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker 2 citroner ½ dl citronsaft,

Läs mer

Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre.

Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre. Gott på äldre dar Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre. Här har vi samlat recept på goda mellanmål och desserter där näringsinnehållet är

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Äkta svenskt hantverk

Äkta svenskt hantverk Äkta svenskt hantverk SIBES är ett av de ytterst få företag som finns kvar i Sverige som tillverkar kvalitetsbeslag. Vår tillverkning sker i egen fabrik i Småland. Vi har över 70 års erfarenhet av att

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

Take Away. & färdigskuren frukt i lösvikt! 031-780 27 00 www.hebe.se

Take Away. & färdigskuren frukt i lösvikt! 031-780 27 00 www.hebe.se Take Away Fruktsallader & färdigskuren frukt i lösvikt! 031-780 27 00 www.hebe.se Färdigskuren frukt All vår färdigskurna frukt tillverkas i fullständigt livsmedelssäkra lokaler. Detta ger dig en produktsäkerhet

Läs mer

Borås Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017

Borås Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017 Borås 20170522 Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017 Redogörelse första kvartalet 2017 Efter en försening gällande att bli listade på Aktietorget 2016 så är vi nu äntligen

Läs mer

Av: Helen Ljus Klass 7. vt-10

Av: Helen Ljus Klass 7. vt-10 Av: Helen Ljus Klass 7. vt-10 Recept...3 Dokumentation blåbärs pannkaka 8 Dokumentation klassisk svensk pannkaka 9 Pannkakans historia.10 Min egen pannkakas berättelse..11 Källförteckning..13 2 Blåbärspannkaka

Läs mer

ALF Infravärme. Nordisk Distributör - Nor veco AB www.nor veco.se

ALF Infravärme. Nordisk Distributör - Nor veco AB www.nor veco.se ALF Infravärme Nordisk Distributör - Nor veco AB www.nor veco.se ALF - Infravärme En av de bästa Infravärmare alternativen som marknaden kan erbjuda idag. Förutom att den är energieffektiv så är den också

Läs mer

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Mot vår mission och vision Mission Vi vill göra det lättare för människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen Vision Ledande i Norden inom hälsa och välbefinnande

Läs mer

Lingon & Blåbär 2008-03-10 Senast uppdaterad 2008-07-07

Lingon & Blåbär 2008-03-10 Senast uppdaterad 2008-07-07 Lingon & Blåbär 2008-03-10 Senast uppdaterad 2008-07-07 Vinnare av historiens första Beautiful Business Award blev Marie Höckerman och Britt Hörding som driver företaget Lingon & Blåbär. Företaget erbjuder

Läs mer

Oktober 2014. Kronfönster Gasellföretaget, ett av Sveriges snabbast växande företag

Oktober 2014. Kronfönster Gasellföretaget, ett av Sveriges snabbast växande företag Oktober 2014 Kronfönster Gasellföretaget, ett av Sveriges snabbast växande företag Kronfönster har fått många fina utmärkelser genom åren. Kanske den allra roligaste är det priset som delas ut av Sveriges

Läs mer

Julens gåvor 2013. www.fruktbudet.se. www.fruktbudet.se Tel 020-55 44 20

Julens gåvor 2013. www.fruktbudet.se. www.fruktbudet.se Tel 020-55 44 20 Julens gåvor 2013 Tel 020-55 44 20 Några snabba klick på datorns tangenter - och vips har du fixat julens presenter! Det går fort när man har roligt och snart är det dags för vår största och godaste högtid

Läs mer

DIGITAL MATHANDEL Rapport 2014. En rapport om livsmedelsförsäljningen på nätet

DIGITAL MATHANDEL Rapport 2014. En rapport om livsmedelsförsäljningen på nätet DIGITAL MATHANDEL Rapport 2014 En rapport om livsmedelsförsäljningen på nätet B1 Sammanfattning För femte året i följd har Svensk Digital Handel (tidigare Svensk Distanshandel) tagit fram rapporten Digital

Läs mer

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsbranschen växer hela tiden och efterfrågan på utbildad arbetskraft ökar. Är du intresserad av nya trender inom mat & dryck? Har

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Delårsrapport 14 juni 30 september 2005. 1 (8) Roxi Stenhus Gruppen AB (publ) Organisationsnr: 556681-9149. Omsättning: Tkr 6 245

Delårsrapport 14 juni 30 september 2005. 1 (8) Roxi Stenhus Gruppen AB (publ) Organisationsnr: 556681-9149. Omsättning: Tkr 6 245 1 (8) Roxi Stenhus Gruppen AB (publ) Organisationsnr: 556681-9149 Tommarpsvägen 116 231 66 Trelleborg Tel: 0410-471 50 Fax: 0410-174 40 E-mail: Hemsida: roxi@roxistenhus.se www.roxistenhusgruppen.se Delårsrapport

Läs mer

IKEA PRESSMATERIAL/OKTOBER 2016/1. IKEA matnyttigt. NYHETER OKTOBER 2016 PRESSMATERIAL

IKEA PRESSMATERIAL/OKTOBER 2016/1. IKEA matnyttigt. NYHETER OKTOBER 2016 PRESSMATERIAL IKEA PRESSMATERIAL/OKTOBER 2016/1 IKEA matnyttigt NYHETER OKTOBER 2016 PRESSMATERIAL press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL/OKTOBER 2016/2 PH138579 PÅTÅR KAFFESORTER Konsten att dricka kaffe är djupt rotad

Läs mer

25 ÅR EFTER MURENS FALL: ÖSTTYSKLAND FORTFARANDE OUTFORSKAT LAND FÖR MÅNGA SVENSKA FÖRETAG

25 ÅR EFTER MURENS FALL: ÖSTTYSKLAND FORTFARANDE OUTFORSKAT LAND FÖR MÅNGA SVENSKA FÖRETAG Pressmeddelande 25 ÅR EFTER MURENS FALL: ÖSTTYSKLAND FORTFARANDE OUTFORSKAT LAND FÖR MÅNGA SVENSKA FÖRETAG Även 25 år efter murens fall är få svenska företag etablerade i området som utgjorde det gamla

Läs mer

Utsikt över Europapark från ett torn.

Utsikt över Europapark från ett torn. DE SISTA DAGARNA I fredags morgon packade alla sina väskor och steg på bussen för att åka till Europapark! Bussresan gick ganska snabbt och väl framme fanns det massvis med olika attraktioner, allt från

Läs mer

RNB RETAIL AND BRANDS idag

RNB RETAIL AND BRANDS idag 26 juni 2009 1 RNB RETAIL AND BRANDS idag En avyttringsprocess av bolagets verksamhet på NK i Stockholm och NK i Göteborg är förestående. Beslut väntas från Konkurrensmyndigheten senast den 1 september

Läs mer

Bagare och konditor Kurser

Bagare och konditor Kurser Bagare och konditor Kurser Bröd och kaffebröd 40 yhp Undervisningen i kursen skall syfta till att de studerande utvecklar fördjupade kunskaper i rationell produktion och hantering av matbröd och kaffebröd

Läs mer

Prinsesstårta De Lux med hemkokt vaniljkräm 6-8 bit, 8-10 bit, 12-14 bit, 18-20 bit,

Prinsesstårta De Lux med hemkokt vaniljkräm 6-8 bit, 8-10 bit, 12-14 bit, 18-20 bit, Frukt- och mandeltårta 6-8 bit, 8-10 bit, 12-14 bit, 18-20 bit, Hemkokt vaniljkräm(mjölk, vanilj, pastöriserad äggula (konserveringsmedel E202, E211, E330), socker, majsstärkelse, smör), tårtbotten (ägg,

Läs mer

Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic

Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic Praktikfall 6 Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic Anna Carlsson Käck Anledningarna till att man väljer att starta eget är säkert lika många som det finns egenföretagare.

Läs mer