Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund"

Transkript

1 KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Gottskär hotell / Klockan 16:00-17:40 ande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande Marianne Pleijel (M), första vice ordförande Susann Petrusson (S), andra vice ordförande Helen Billström (M) Honore Lulendo (S) Gunilla Apler (M) Marianne Hultén (M) Annika Hedman (C) Mikaela Zackrisson (KB) Violet Dunér (V) Tjänstgörande ersättare Frida Schill Örne (M) ersätts av Magnus Bodin (M) Övriga närvarande Ersättare Vakant (S) Love Barkman (C) Birgitta Grundell (L) Lisbeth Larsson (S) Tommy Bech (SD) Thomas Lundberg (MP) Tjänstemän Staffan Hallström, förvaltningschef Carin Johansson, sekreterare Tony Jivéus, utvecklingsledare Personalföreträdare Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund Övriga - Plats och tid justering Underskrifter Sekreterare Carin Johansson Paragrafer Ordförande Ulrika Landergren (L) Protokolljusterare Gunilla Apler (M)

2 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (19) Organ Sammanträdesdatum Anslagsdatum ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Anslaget ska sättas upp inom 2 dagar efter justering. Datum då anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Gymnasie & Vuxenutbildning Underskrift

3 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (19) Innehåll Begäran om yttrande: Motion om feministiskt självförsvar (V) 4 Begäran om yttrande: Motion om självförsvarskurs i högstadiet (SD) 6 Återkoppling sommaraktiviteter 8 Enheten för etablering - Information inför sommaren 9 Återrapportering förstelärare 10 Motion till IFO om nyanländas hälsoundersökning 11 Systematiskt arbetsmiljöarbete Hur organiserar vi praktikanskaffning i kommunen? 14 Nämndens vision/målbild 15 Uppdatering av delegeringsförteckning 16 Förvaltningschefen informerar 17 Rapporter från ledamöter 18 Anmälan av delegeringsbeslut 19

4 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (19) 68 Begäran om yttrande: Motion om feministiskt självförsvar (V) Dnr GV/2016:59 Ärendet återremitteras. Svaret ska kompletteras med argumentation om att vi inte erbjuder några kurser som enbart vänder sig till ett kön. Det är eleverna själv som väljer vilka kurser de vill gå. I förslag till beslut ska det också framgå att nämnden föreslår att motionen avslås. Utbildning i självförsvar för unga kan vara värdefull ur olika aspekter men av flera skäl är det svårt att inrymma en sådan kurs i elevernas gymnasieutbildning. Inom gymnasieskolan ligger en sådan utbildningskurs närmast ämnet idrott och hälsa. I gymnasieskolan finns centralt innehåll för varje ämne som tex idrott och hälsa. Det innehåll som kursen omfattar beskrivs i ett antal punkter. De olika betygsstegen har en koppling till beskrivningen av centralt innehåll i respektive kurs. Utifrån det beskrivna innehållet i kurserna för idrott och hälsa 1, 100 p och idrott och hälsa 2, 100 p ser förvaltningen ingen möjlighet att rymma en utbildning i självförsvar. Det ingår inte i utbildning för lärare inom ämnet Idrott- och hälsa att ha tillräcklig kompetens att utbilda i självförsvar. Detta kan naturligtvis lösas med extern kompetens men eftersom legitimation krävs för lärare kan det uppstå svårigheter. Eftersom det inte är del av ämnet Idrott- och hälsa kan det inte ingå som obligatoriskt utan måste bygga på frivilligt deltagande i utbildningen. Mot bakgrund av det ovanstående anser förvaltningen för Gymnasie & Vuxenutbildning att en sådan utbildning inte sak genomförs inom ramen för gymnasieskolan. Däremot kan sådan utbildning arrangeras av lämplig förening och gymnasieskolan ställer sig positiv till att samverka med annan anordnare av sådan frivillig kurs i skolans lokaler. Förvaltningschef Staffan Hallström redogör för ärendet. Förslag under sammanträdet Ulrika Landergren (L) föreslår att ärendet återremitteras. Svaret ska kompletteras med argumentation om att vi inte erbjuder några kurser som enbart vänder sig till ett kön. Det är eleverna själva som väljer vilka kurser de vill gå. I förslag till beslut ska det också framgå att nämnden föreslår att motionen avslås. sgång

5 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (19) Ordförande ställer proposition på eget förslag och finner det bifallet. sunderlag Tjänsteskrivelse, (Motion) Feministiskt självförsvar KF 36 Motion om feministiskt självförsvar KS KSAU 94 Motion om feministiskt självförsvar (V)

6 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (19) 69 Begäran om yttrande: Motion om självförsvarskurs i högstadiet (SD) Dnr GV/2016:58 Ärendet återremitteras. Svaret ska kompletteras med argumentation om att vi inte erbjuder några kurser som enbart vänder sig till ett kön. Det är eleverna själv som väljer vilka kurser de vill gå. I förslag till beslut ska det också framgå att nämnden föreslår att motionen avslås. I motionen så yrkas det på att Kungsbacka Kommun erbjuder kostnadsfri grundkurs i självförsvar till ungdomar i Åk: 7-9. Förvaltningens svar bygger på hur ett sådant yrkande skulle fungera inom gymnasieverksamheten. Utbildning i självförsvar för unga kan vara värdefull ur olika aspekter men av flera skäl är det svårt att inrymma en sådan kurs i elevernas gymnasieutbildning. Inom gymnasieskolan ligger en sådan utbildningskurs närmast ämnet idrott och hälsa. I gymnasieskolan finns centralt innehåll för varje ämne som tex idrott och hälsa. Det innehåll som kursen omfattar beskrivs i ett antal punkter. De olika betygsstegen har en koppling till beskrivningen av centralt innehåll i respektive kurs. Utifrån det beskrivna innehållet i kurserna för idrott och hälsa 1, 100 p och idrott och hälsa 2, 100 p ser förvaltningen ingen möjlighet att rymma en utbildning i självförsvar. Det ingår inte i utbildning för lärare inom ämnet Idrott- och hälsa att ha tillräcklig kompetens att utbilda i självförsvar. Detta kan naturligtvis lösas med extern kompetens men eftersom legitimation krävs för lärare kan det uppstå svårigheter. Eftersom det inte är del av ämnet Idrott- och hälsa kan det inte ingå som obligatoriskt utan måste bygga på frivilligt deltagande i utbildningen. Mot bakgrund av det ovanstående anser förvaltningen för Gymnasie- och vuxenutbildning att en sådan utbildning inte sak genomförs inom ramen för gymnasieskolan. Däremot kan sådan utbildning arrangeras av lämplig förening och gymnasieskolan ställer sig positiv till att samverka med annan anordnare av sådan frivillig kurs i skolans lokaler. Förvaltningschef Staffan Hallström redogör för ärendet. Förslag under sammanträdet Ulrika Landergren (L) föreslår att ärendet återremitteras. Svaret ska kompletteras med argumentation om att vi inte erbjuder några kurser som enbart vänder sig till ett kön. Det är eleverna själva som väljer vilka kurser de vill gå. I förslag till beslut ska det också framgå att nämnden föreslår att motionen avslås.

7 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (19) sgång Ordförande ställer proposition på eget förslag och finner det bifallet. sunderlag Tjänsteskrivelse, (Motion) Självförsvarskurs i högstadiet KSAU 78 Motion om självförsvarskurs i högstadiet (SD)

8 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (19) 70 Återkoppling sommaraktiviteter Informationen noteras i protokollet. Utvecklingsledare Tony Jivéus informerar om de sommaraktiviteter som förvaltningen anordnar under sommaren.

9 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (19) 71 Enheten för etablering - Information inför sommaren Informationen noteras i protokollet. Den nya enheten för Etablering är inordnad under Kompetenscentrum. Tony Jivéus, tf enhetschef, informerar om enhetens uppdrag och verksamheten som kommer att ske under sommaren.

10 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 (19) 72 Återrapportering förstelärare Dnr GV/2016:64 Informationen noteras till protokollet. Karriärtjänsterna förstelärare och lektor ska göra läraryrket mer attraktivt, säkra god undervisning för elever och är en statlig satsning. Reformen gäller alla skolformer utom förskolan. Förstelärare och lektor måste ha lärarlegitimation. Förvaltningen har fått i uppdrag av nämnden att utöka antalet karriärtjänster. Under våren 2016 har förvaltningen för Gymnasie & Vuxenutbildning rekryterat 18 nya karriärtjänster som kommer att börja sin anställning 1/ Förvaltningen har i september 33 förstelärare varav två lektorer. De riktade statsbidragen var sökbara från och med hösten 2013 och fram till Förvaltningschef Staffan Hallström redogör för ärendet. sunderlag Tjänsteskrivelse, , Utökning av antalet karriärstjänster inom gymnasieskolan.

11 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (19) 73 Motion till IFO om nyanländas hälsoundersökning Dnr GV/2016:65 Nämnden noterar tjänstemännens skrivning till protokollet och översänder skrivelsen till IFO. Sverige Demokraterna har inkommit med en motion, SD Motion , Hälsoundersökning för alla asylsökande ensamkommande som har överlämnats till förvaltningen för Individ & Familjeomsorg. Förvaltningen för Gymnasie & Vuxenutbildning har getts möjlighet att yttra sig om betänkandet. Utgångspunkten är att alla ensamkommande asylsökande ska hälsoundersökas innan man börjar skola. Förslaget i detta betänkande bör kunna sammanfattas i följande punkter; Skolförordning och Allmänna råd reglerar hur skolan ska hantera skolgång för nyanlända elever. Här föreskrivs att eleven ska påbörja sin skolgång så snart detta är möjligt senast en månad efter ankomsten. I samband med att eleven kommer till skolan ska det påbörjas ett kartläggningsarbete kring elevens kunskaper och förutsättningar för studier. Skolan äger det pedagogiska ansvaret. Vad gäller hälsoundersökningar äger landsting och region ansvaret att genomföra detta. I dagsläget finner Förskola & Grundskola inte att detta utgör något problem, utan hälsovården har kunnat fullgöra denna uppgift på ett tillfredsställande sätt, utan fördröjningar. Avseende elevhälsa, så skiljer sig inte uppdraget vad gäller nyanlända elever från det som gäller alla andra elever. Här har skolan ett tydligt uppdrag. Inte heller här har Förskola & Grundskola och Gymnasie & Vuxenutbildning någon annan uppfattning än att detta fungerat på ett nöjaktigt sätt. Sammantaget finner inte Förskola & Grundskola och Gymnasie & Vuxenutbildning att det finns anledning att på något sätt frångå det regelverk som framställs i förordning och Allmänna Råd. Förvaltningschef Staffan Hallström redogör för ärendet. sunderlag Tjänsteskrivelse, et skickas till

12 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 (19) Elevhälsan, Individ & Familjeomsorg

13 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 (19) 74 Systematiskt arbetsmiljöarbete 2016 Dnr GV/2016:68 Informationen noteras till protokollet. Enligt föreskrifterna i AFS 2001:1 ska arbetsgivaren varje år göra en uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) och undersöka om arbetsmiljöarbetet bedrivs i enlighet med föreskrifterna. Syftet med uppföljningen är dels att undersöka om organisationen har ändamålsenliga rutiner och arbetar efter dem, dels att få indikationer på områden/rutiner som behöver förbättras. Uppföljning 2015 visar på följande; Inom samtliga verksamhetsområden har det regelbundet genomförts olika typer av aktiviteter som uppmärksammar arbetsmiljön och det finns forum där elever, medarbetare, fackliga och arbetsgivarrepresentanter tillsammans diskuterar, kontrollerar och följer upp arbetsmiljön. Utifrån de rapporter som inkommit från verksamheterna genomförs arbetsplatsträffar, medarbetarsamtal och arbetsmiljöronder kontinuerligt, vilket torde innebära att arbetsgivaren har goda möjligheter att inhämta information om arbetsmiljön och brister i denna. svis tyder inkommit underlag, samt dialog i förvaltningens samverkansforum, på att mycket av det systematiska arbetsmiljöarbetet flyter på väl och att det finns väl inarbetade rutiner i förvaltningen för att undersöka arbetsmiljön, och åtgärda brister och risker som framkommer. Förvaltningschef Staffan Hallström redogör för ärendet. sunderlag Tjänsteskrivelse, Bilaga Uppföljning SAM 2015 GV et skickas till Verksamhetschefer Förvaltningen för Gymnasie & Vuxenutbildning

14 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 (19) 75 Hur organiserar vi praktikanskaffning i kommunen? Informationen noteras i protokollet. Förvaltningschef Staffan Hallström och förvaltningschefen för Service har fått i uppdrag av kommundirektionen, kommunens högsta ledningsgrupp, att utreda hur kommunen kan förbättra processen med praktikanskaffning. Förvaltningschef Staffan Hallström presenterar arbetsförslaget.

15 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 (19) 76 Nämndens vision/målbild Dnr GV/2016:69 Vision/målbild 2030 godkänns med följande förändringar: Texten under rubriken Tillsammans är vi starka ändras till Vi välkomnar nya människor och ser mångfald som en styrka. Tillsammans utvecklar vi Kungsbacka. Nämnden har arbetat fram en vision/målbild 2030 för nämnd och förvaltning. Förslag under sammanträdet Ulrika Landergren (L) föreslår att texten under rubriken Tillsammans är vi starka ändras till Vi välkomnar nya människor och ser mångfald som en styrka. Tillsammans utvecklar vi Kungsbacka. Violet Dunér (V) föreslår att huvudrubriken utbildning i världsklass ändras och att ordet världsklass byts ut. sgång Ordförande ställer proposition på eget förslag och finner det bifallet. Ordförande ställer proposition på Violet Dunérs (V) förslag och finner det avslaget. Reservation Violet Dunér (V) reserverar sig mot att ordet världsklass används i visionen/målbilden.

16 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16 (19) 77 Uppdatering av delegeringsförteckning Dnr GV/2015:49 Den nya delegeringsförteckning 2016 för Gymnasie & Vuxenutbildning godkänns. Förvaltningen uppdaterade i september 2015 sin delegeringsförteckning i enlighet med den mall som kommunstyrelsen hade fastslagit skulle gälla för alla nämnder. Förvaltningen har dock därefter genomgått en organisationsförändring. Förteckningen är nu anpassad efter de tjänster som nu finns i förvaltningen. Förteckningen är också uppdaterad under delen som handlar om Personal. Även punkt 4.1:31 är nyinlagd och delegerar att utvecklingsledaren för gymnasiesärskolan kan godkänna eller avslå utbildningskostnad för elever som söker till individuella program inom gymnasiesärskolan utanför kommunen. Förslag Uppdatering av delegeringsförteckning för Gymnasie & Vuxenutbildning godkänns. Förslag under sammanträdet Ulrika Landergren (L) föreslår att beslutet ska ändras till att nämnden godkänner den nya delegeringsförteckningen. sgång Ordförande ställer proposition på eget förslag och finner det bifallet. sunderlag Tjänsteskrivelse, Delegeringsförteckning 2016

17 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17 (19) 78 Förvaltningschefen informerar a) Uppstarten av verksamhet i Kyrkskolan vid Kungsbacka torg har blivit försenat. Det är i huvudsak färdigställande av lokalerna som har dragit ut på tiden, t ex installation av ventilation. b) Förvaltningen har i veckan fått besked om att vi kan söka statliga pengar för att utbilda lärare i SFI och Svenska som andraspråk. Behovet är främst lärare i Svenska som andraspråk.

18 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18 (19) 79 Rapporter från ledamöter a) Annika Hedman (C) rapporterar från verksamhetsrådet för vuxenutbildningen. b) Violet Dunér (V) rapporterar från programråd för Barn- och fritidprogrammet.

19 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19 (19) 80 Anmälan av delegeringsbeslut Redovisning av beslut som fattats på nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildnings vägnar, enligt bilagor till detta protokoll, godkänns. Vid sammanträdet redovisas beslut, som fattats på nämndens vägnar med stöd av nämndens delegeringsförteckning från september Sammanställningen omfattar beslut fattade eller inkomna till förvaltningen under perioden : Nr om mottagande av sökanden (gymnasieskolan) utanför samverkansområdet Nr Yttranden om ansökan till program utanför samverkansområdet

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Yrkeshögskolan/ Klockan 17:45-18:00 Beslutande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Aranäsgymnasiet/ Klockan 17:00-19.45 ande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande Marianne

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Yrkeshögskolan/ Klockan 17:00-17:45, 18:00-19:30 ande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Klockan 17.30-19.45 Beslutande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice ordförande Börje

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Yrkeshögskolan Kungsbacka Klockan 16:30-19.40 ande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kompetenscentrum Klockan 16.30-19.10 ande Ledamöter Marie Wadström (KD), 1:e vice ordförande Helen Billström (M) Sören Lindgren

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Gottskärs hotell Klockan 16.00 17.50 ande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice ordförande

Läs mer

Nämnden för Förskola & Grundskola

Nämnden för Förskola & Grundskola KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Omsorgens Hus Klockan 15:00.16:20 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Jan Eric Knutas (L), 1:a vice ordförande Maj-Britt Rane

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Söderbro, Kungsbacka Torg / Klockan 17:00-20.45 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren

Läs mer

Helen Billström (M) ersätts av Magnus Bodin (M) Frida Schill Örne (M) ersätts av Carl- Johans Aurell (M)

Helen Billström (M) ersätts av Magnus Bodin (M) Frida Schill Örne (M) ersätts av Carl- Johans Aurell (M) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Stadshuset/ Klockan 17:00-20:25 Beslutande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande Marianne

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kompetenscentrum Klockan 15.30 19 ande Ledamöter Jan Österdahl (M), ordförande Marie Wadström (KD), 1:e vice ordförande Helen

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Beda Hallbergs gymnasium Klockan 16.30-20.10 ande Ledamöter Jan Österdahl (M), ordförande Marie Wadström (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kompetenscentrum Klockan 16.30-20.45 ande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice ordförande

Läs mer

Ulrika Landergren (FP), ordförande Franklin Eck (FP), vice ordförande Jan Österdahl (M) Kristina Karlsson (C) Johan Tolinsson (S)

Ulrika Landergren (FP), ordförande Franklin Eck (FP), vice ordförande Jan Österdahl (M) Kristina Karlsson (C) Johan Tolinsson (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-10.40 Beslutande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Franklin Eck (FP), vice ordförande

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17-21:15 Beslutande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 16:30-19.10 Beslutande Ledamöter Ulrika Landerberg (FP), ordförande

Läs mer

Ersättare Honore Lulendo (S) Lisbeth Larsson (S) Tommy Bech (SD) Thomas Lundberg (MP) Marie Karlsson, elevskyddsombud Aranäsgymnasiet 53

Ersättare Honore Lulendo (S) Lisbeth Larsson (S) Tommy Bech (SD) Thomas Lundberg (MP) Marie Karlsson, elevskyddsombud Aranäsgymnasiet 53 KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00 20:45 Beslutande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Sjöallén 9D, Kungsbacka Klockan 15-18.20 Ajournering 16.30-16.47 ande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S),

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Elof Lindälvs gymnasium / Klockan 17:00 21.13 ande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD)

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Teknikgatan 12 Klockan 15-17 ande Övriga närvarande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S), vice ordförande Bo

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Förskola & Grundskola arbetsutskott. Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane-Andersson (S) Karin Green (C)

Förskola & Grundskola arbetsutskott. Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane-Andersson (S) Karin Green (C) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Löftadalsrummet Klockan 15:00-17.00 ande Ledamöter Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane-Andersson (S) Karin

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Stadshuset, Kungsbackarummet Klockan

Stadshuset, Kungsbackarummet Klockan Plats och tid för sammanträde Beslutande Stadshuset, Kungsbackarummet Klockan 08.30 09.50 Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande, deltar ej vid 474 p.g.a. jäv Fredrik Hansson (C), vice ordförande, deltar

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.20 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Sara Hansson (S), tjänstgörande ers. Katrine Mattsson

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2016-05-09 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Birgitta Persson (S) ersätter Jan-Olof

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Plats och tid Gualövs skola kl. 13:00-16:00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande 72-77, 80-81 (ej 78-79) Mathias Gerdin (Alt), ej 78-79 Stefan Sturesson (M) Annika Molldén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Peter Söderberg (M) Monica Neptun (FP) Christine Lindeberg (M) Lars Thelén (M) Stefan Thorslund (M), 48 50 Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S)

Peter Söderberg (M) Monica Neptun (FP) Christine Lindeberg (M) Lars Thelén (M) Stefan Thorslund (M), 48 50 Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Särörummet Klockan 08:30 - ande Övriga närvarande Ledamöter Peter Söderberg (M) Monica Neptun (FP) Christine Lindeberg (M) Lars Thelén

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund Malou Werner, Lärarförbundet

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund Malou Werner, Lärarförbundet KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kungsbacka Praktiska gymnasiet / Klockan 17:00-20.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Landergren

Läs mer

Marianne Kierkemann (M), ordförande Christian Haneson (L), första vice ordförande Annika Hamberg (M) Ulf Persson (C)

Marianne Kierkemann (M), ordförande Christian Haneson (L), första vice ordförande Annika Hamberg (M) Ulf Persson (C) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Anhörigcenter, Västergatan 23, Kungsbacka Klockan 14-17.30, fika 15.25-15.45 Beslutande Ledamöter Marianne Kierkemann (M), ordförande Christian

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Nämnden för Förskola & Grundskolas arbetsutskott

Nämnden för Förskola & Grundskolas arbetsutskott Plats och tid Stadshuset, klockan 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Christian Haneson (FP), 1:e vice ordförande Maj-Britt Rane Andersson (S), 2:de vice ordförande Lisa Andersson

Läs mer

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan Ajournering Kungsbacka

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan Ajournering Kungsbacka KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Näsbofjorden, Teknikgatan 12, Kungsbacka Klockan 15 17.20 Ajournering 16.15-16.35 ande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Nämnden för Service. Christine Lindeberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Särörummet Klockan 8:30 12:30

Nämnden för Service. Christine Lindeberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Särörummet Klockan 8:30 12:30 Nämnden för Service SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Särörummet Klockan 8:30 12:30 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Christine

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 8.30 12.25, paus 9.40 10.05 och 11.35 11.40. Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans Forsberg (M) Fredrik Hansson (C) Eva Borg (S)

Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans Forsberg (M) Fredrik Hansson (C) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 10-12 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M) Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S) Anna-Lena Engström (MP)

Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M) Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S) Anna-Lena Engström (MP) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Aranäsgymnasiet Klockan 08:30 12:00 Beslutande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 6 mars 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 45-50 Utses att justera Viktor Hage ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbacka rummet Klockan 10-12.30 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 10 12.05 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturskolan, Esteten Klockan 16.30-19.45 ande Ledamöter Jan Österdahl (M), ordförande Marie Wadström (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 18:00 onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lennart Carlsson (M), Ordförande

Läs mer

Paragraf 89 justeras omedelbart.

Paragraf 89 justeras omedelbart. Nämnden för Förskola & Grundskola SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 18.00-19.30 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Christian Haneson (FP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (8) För- och grundskolenämnden 2016-09-20 Plats och tid Stadshuset, kl. 13.00-13.45 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Mari-Louise Larsson (S) Kamel Mnad (S) Jan Lundgren (S) Lena Nyström

Läs mer

Förskola & Grundskola arbetsutskott

Förskola & Grundskola arbetsutskott KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Löftadalsrummet Klockan 08:30-11.30 ande Ledamöter Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane-Andersson (S) Axel

Läs mer

Valnämnd. Jan Eric Knutas (FP) ersätter Alf Olofsson (S) Peter Wesley (KD) ersätter Cecilia Wiklund (V)

Valnämnd. Jan Eric Knutas (FP) ersätter Alf Olofsson (S) Peter Wesley (KD) ersätter Cecilia Wiklund (V) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Särörummet, Stadshuset Klockan 17-17.45 ande Övriga närvarande Ledamöter Christian Johansson (M), ordförande Inger Offneby (C) Lennart

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan Kungsbacka. Gunilla Hasewinkel (M) Kristina Karlsson (C) Gunilla Hasewinkel (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan Kungsbacka. Gunilla Hasewinkel (M) Kristina Karlsson (C) Gunilla Hasewinkel (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för Funktionsstöd SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Borg, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka Klockan 15-16.45 ande Övriga närvarande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar

Läs mer

Anders Bergstedt (M) Christina von Schwerin (M) Carina Peleg (FP) 08:10 08:45 Annika Saxevall (C) 08:10 10:15 Renée Sylwan (S) 08:10 08:50

Anders Bergstedt (M) Christina von Schwerin (M) Carina Peleg (FP) 08:10 08:45 Annika Saxevall (C) 08:10 10:15 Renée Sylwan (S) 08:10 08:50 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Hotell Gottskär Klockan 08:10 12:00 ande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M)

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson 1 (8) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Rådhusets Sessionssal kl. 13:15 14:05 ande S Susanne Norberg, ordförande S Krister Johansson, 1:e vice ordförande M Christina Haggren, 2:e vice ordförande S Lena

Läs mer

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan 13-16.03 Ajournering 14.50-15.15 ONSALA

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan 13-16.03 Ajournering 14.50-15.15 ONSALA KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Gottskär Hotell, Landstormsvägen 31, ONSALA Klockan 13-16.03 Ajournering 14.50-15.15 ande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 12 Plats och tid Rhone, klockan 13:15 15.45 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S) Mona Wettergren Ledamot (SD) Torgny Lindqvist

Läs mer

Villmyran konferensrum, kl

Villmyran konferensrum, kl 1(7) Plats och tid Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Villmyran konferensrum, kl.09.50-10.20 Thomas Näsholm (S) Ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Göran Molin (S) Inga-Britt Andersson (C) Maria

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.05-15.40 Ajournering, kl. 14.35-14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Ingrid Ekström (SD), tjg. ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande , 324 Fredrik Hansson (C), vice ordförande , 324, ordförande Lisa Andersson (M) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande , 324 Fredrik Hansson (C), vice ordförande , 324, ordförande Lisa Andersson (M) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 08.30 14.55 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande 305 321, 324 Fredrik Hansson (C), vice

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Susanne Persson (M) för Henrik Gradén (M) Hans Callerfelt (L) Gerhard Isacsson (KD) Conny Loftander (S) Clas Rosander (MP) Sven-Åke Pedersen (KB)

Susanne Persson (M) för Henrik Gradén (M) Hans Callerfelt (L) Gerhard Isacsson (KD) Conny Loftander (S) Clas Rosander (MP) Sven-Åke Pedersen (KB) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet Klockan 15:30 Beslutande Ledamöter Christian Johansson (M), ordförande Eva Glansén (KD), vice ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Nr 04 Kultur- och utbildningsnämnden 2017-04-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 april 2017, klockan 08.30 12.00, i Erikstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden

Protokoll. Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 1-6 2 1 Information och överläggningar...5 2 Val av Utbildningsnämndens arbetsutskott...6 3 Utbildningsnämndens Flerårsstrategi 2017-2019...7 4 Digital agenda för utbildningsnämnden...9

Läs mer

Nämnden för Förskola & Grundskolas arbetsutskott

Nämnden för Förskola & Grundskolas arbetsutskott Plats och tid Stadshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Christian Haneson (FP), 1:e vice ordförande Lisa Andersson (M) Karin Green (C) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Valnämnd. Helén Ung Le (S) ersätter Alf Olofsson (S) Jan Eric Knutas (L) ersätter Lennart Kollmats (L)

Valnämnd. Helén Ung Le (S) ersätter Alf Olofsson (S) Jan Eric Knutas (L) ersätter Lennart Kollmats (L) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Särörummet Klockan 17.00 17.45 ande Ledamöter Christian Johansson (M), ordförande Inger Offneby (C) Niklas Mattson (KD) Emil Erdelius (MP)

Läs mer

Datum: kl 08:30-11:45 Paragrafer:

Datum: kl 08:30-11:45 Paragrafer: Datum: kl 08:30-11:45 Paragrafer: 253-269 Plats: Konferensrummet, Gullstensskolan, Gullspång Underskrifter Anja Nyström Ordförande Susanne Karlsson Sekreterare Justeringens plats och tid: Justeras Pia

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

Nämnden för Förskola & Grundskola

Nämnden för Förskola & Grundskola Nämnden för Förskola & Grundskola SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 18.00 20.00 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Christian Haneson (FP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:40-10:35

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:40-10:35 Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:40 11:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Sammanträdesrummet Stora Kraft, Omsorgens hus, Kungsbacka

Sammanträdesrummet Stora Kraft, Omsorgens hus, Kungsbacka KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde ande Sammanträdesrummet Stora Kraft, Omsorgens hus, Kungsbacka Ledamöter Christian Haneson (FP), tjänstgörande ordförande Johan Tolinsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer