Statens e-faktureringstjänst

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Statens e-faktureringstjänst"

Transkript

1 Statskontoret Bilaga 4 Förvaltningens styrning 1 (17) Statens e-faktureringstjänst Bilaga till Statskontorets anvisning Statsförvaltningens leverantörsfakturor blir e-fakturor (Dnr VK 66/03/2012) Innehållsförteckning 1 Ibruktagande av statens e-faktureringstjänst och användningsändamål Användning av portalen Inloggning på portalen Leverantörens registrering som användare av portalen Godkännande av registreringsbegäran i bokföringsenheten (huvudanvändarna) Sammanställning av en faktura via portalen Bläddring i fakturans historieuppgifter Rådgivningstjänster för leverantörerna och bokföringsenheterna Bokföringsenheternas upprätthållande av uppgifter i portalen Beställning av ändringar och prissättning hos Basware Ansvarsfördelningen mellan de olika parterna Sörnäs strandväg 13, Helsingfors PB 18, STATSKONTORET Tfn (09) 77251, Fax (09) ,

2 2 (17) 1 Ibruktagande av statens e-faktureringstjänst och användningsändamål Statskontoret har sedan ställt e-faktureringstjänsten (nedan portal) till förfogande för stens leverantörer som inte har ett system för att generera e- fakturor. Genom portalen kan leverantören sammanställa e-fakturor och foga bilagor till denna. Från portalen finns det ingen anslutning till leverantörernas egna system. För att kunna använda portalen måste leverantören registrera sig som portalanvändare och bokföringsenheten godkänna registreringen. I samband med att portalen togs i användning skapades statsförvaltningens organisationsstruktur inklusive e-fakturaadresserna färdigt i portalen. Då en leverantör sammanställer en registreringsbegäran eller en faktura väljs den bokföringsenhet eller de organisationer som hör till denna från alternativförteckningen i organisationens portal. En leverantör som använder portalen behöver till exempel inte känna till mottagarens e-fakturaadress, förmedlarkod eller FO-nummer, eftersom dessa uppgifter finns i uppgifterna om den valda bokföringsenheten eller den organisation som hör till enheten. Faktureringsportalen är en del av orderhanteringssystemet Tilha som levereras av Basware. Ibruktagandet av portalen kräver inte i detta skede att bokföringsenheten eller leverantören tar Tilha i användning eller använder det. Portalen används genom datorn på webbläsaren, och inloggningen sker genom länken Länken finns också på sidan (avgiftsfri e- faktureringstjänst). På Statskontorets webbplats finns också anvisningar om användningen av portalen samt telefonnumret till Baswares avgiftsbelagda rådgivningstjänst för leverantörerna.

3 3 (17) Portalen består av följande delar: Registrering Leverantören registrerar sig som användare av portalen Bokföringsenheten eller Palkeet godkänner eller avvisar leverantörens begäran om registrering Upprätthållande av uppgifter Bokföringsenheten upprätthåller de egna e-fakturaadresserna och andra kontaktuppgifter. Bokföringsenheten kan bläddra i leverantörsuppgifterna Leverantören upprätthåller företagsuppgifterna Leverantören kan bläddra i kunduppgifterna Fakturering Basware upprätthåller fakturablankettmallen Leverantören sammanställer och sänder fakturor Leverantören bläddrar i de historiska uppgifterna Basware sänder de e-fakturor som har sammanställts i portalen till statsförvaltningens leverantör av fakturaförmedlingstjänsten, Itella Information Ab, som vidarebefordrar dessa till registerservern Rondo

4 4 (17) 2 Användning av portalen 2.1 Inloggning på portalen I punkt 2 beskrivs användningen av portalen ur leverantörens perspektiv på en allmän nivå samt huvudanvändarfunktionen i fråga om godkännande och avvisande av en registreringsbegäran. En närmare anvisning om huvudanvändarfunktionerna distribueras i samband med utbildningen som ordnas för huvudanvändarna. Leverantörerna och bokföringsenheternas huvudanvändare loggar på webbläsaren in på portalen, adress eller (Avgiftsfri e-faktureringstjänst). Genom adressen öppnas följande skärm. På skärmen väljs först språk (t.ex. Finnish/Suomi).

5 5 (17) Leverantörer som ännu inte har registrerat sig som användare av portalen, väljer efter språkvalet funktionen Registrering i högra övre kanten av skärmen. I detta skede har leverantören ännu ingen användarkod och inget lösenord. Bokföringsenheternas huvudanvändare och leverantörer som redan ha godkänts (registrerat sig) för portalen anger på denna skärm användarkoden och lösenordet samt godkänner valen med funktionen Logga in Leverantörens registrering som användare av portalen Leverantören registrerar sig endast en gång som användare av portalen. I samband med registreringen väljer leverantören den bokföringsenhet eller de bokföringsenheter och den organisation som hör till dessa som ska faktureras. Efter registreringen kan leverantören sända en ny registreringsbegäran till bokföringsenheter som senare ansluter sig till leverantörens kunder. Nedan visas skärmarma för registreringsbegäran, kundval och sändning av begäran. Registreringsbegäran:

6 6 (17) På skärmen fyller leverantören i åtminstone de obligatoriska uppgifterna som har markerats med en röd stjärna. Systemet skapar utifrån uppgiften i leverantörens FO-nummerfält automatiskt en e-fakturaadress som behövs för att sända en e-faktura (sändarens förmedlaruppgift). Istället för FO-numret kan ett personnummer anges i FO-nummerfältet, om leverantören är en yrkesutövare och inte har ett FO-nummer.

7 7 (17) Val av kund Val ab kund startas från den gula stjärnan (Lägg till kund). Huvudnivån i kundvalsförteckningen öppnas. Därefter övergår man på huvudnivån till punkten Statsförvaltningen. Genom +-valet som står före Statsförvaltningen öppnas följande kundnivå med en förteckning över bokföringsenheterna och organisationerna under dessa.

8 8 (17) Närmare anvisningar om innehållet i uppgiftsfälten på skärmen registreringsbegäran och uppgifterna som sparas i dessa finns i leverantörsanvisningarna på webbplatsen och kan också hämtas genom att trycka på tangenten info i övre kanten av skärmen. Sändning av registreringsbegäran: Efter att leverantören har fyllt i alla registreringsuppgifter i systemet sänds begäran genom funktionen Sänd i övre kanten av skärmen. Om någon obligatorisk uppgift saknas i registreringsuppgifterna eller om uppgiften är felaktig, lämnar registreringsbegäran inte systemet, utan blir kvar på registreringsskärmen, och efter uppgiften som saknas eller är bristfällig syns en röd kvadrat som tecken på felet. Leverantören kompletterar uppgiften som saknas eller är bristfällig, varefter leverantören på nytt sänder begäran genom funktionen Sänd. Därefter får leverantören Baswares avtalsvillkor för godkännande. Leverantören kvitterar dessa med OK-funktionen. På skärmen visas dessutom den e-fakturaadress som bildats av systemleverantörens FOnummer (0037 och leverantörens FO-nummer utan bindestreck) och som leverantören godkänner med OK-funktionen. På den sända registreringsbegäran får leverantören från Basware Support ett e-postmeddelande om att begäran har vidarebefordrats, och därtill bekräftas användarkoden och lösenordet.

9 9 (17) Godkännande av registreringsbegäran i bokföringsenheten (huvudanvändarna) På leverantörens registreringsbegäran får bokföringsenheten automatiskt en begäran om godkännande av registreringen till den e-postadress som finns bland bokföringsenhetens uppgifter i portalen. I e-postmeddelandet anges den bokföringsenhet eller organisation under denna till vilken registreringsbegäran har adresserats samt en länk till portalens inloggningsskärm. Bokföringsenhetens huvudanvändare loggar med sina egna koder in på portalen och söker enligt följande sökfaktorer den leverantör som har sänt registreringsbegäran: Kund: Genom rutan med de tre punkterna som står efter Statsförvaltningen öppnas statsförvaltningens organisationsstruktur. Här väljs den bokföringsenhet eller den organisation som hör till denna till vilken registreringsbegäran har adresserats. Status: Som status väljs Väntar på aktivering. Sökningen inleds genom funktionen Sök, och denna resulterar i följande skärm som innehåller uppgifterna om den leverantör som har sänt registreringsbegäran.

10 10 (17) Bokföringsenheten kontrollerar att namnet på leverantörens företag motsvarar namnet i handelsregistret. Uppgiften kan kontrolleras på adressen Om namnet inte motsvarar det som finns i handelsregistret, avvisar bokföringsenheten begäran och anger orsaken till detta. Dessutom kontrollerar bokföringsenheten att fältet för e-fakturaadressen innehåller 0037 och företagets FO-nummer samt att punkten fakturering har kryssats för. Om krysset saknas, kompletterar bokföringsenheten den aktuella uppgiften. Efter kompletteringen av uppgifterna sparas uppgifterna med funktionen Spara. Om leverantörsuppgifterna är korrekta, godkänner bokföringsenheten leverantören med valet Aktivera. Palkeets registergrupp svarar för behandlingen av registreringsuppgifterna från bokföringsenheterna som är Palkeets kunder. När leverantörens registreringsbegäran har godkänts, får leverantören ett automatiskt e-postmeddelande om detta, och leverantörens användarkod och

11 11 (17) lösenord aktiveras. Därefter kan leverantören logga in på portalen för att sammanställa fakturor och upprätthålla sina egna uppgifter. 2.2 Sammanställning av en faktura via portalen Leverantören startar sammanställningen av fakturan med funktionerna Fakturor Skapa fakturor. Därefter väljer leverantören den kund som ska faktureras, om denna har godkänts som flera bokföringsenheters fakturerare fakturatyp, antingen faktura eller krediteringsfaktura bankkonto, om leverantören använder flera bankkonton När uppgifterna har valts, kvitterar leverantören valen med funktionen Följande. Därefter övergår leverantören automatiskt till portalens färdiga fakturablankett där leverantören sparar fakturauppgifterna. Blanketten ska innehålla minst de fakturauppgifter som har angetts som obligatoriska och markerats med en röd stjärna. Som fakturamall kan leverantören också använda fakturor som tidigare har sänts genom portalen.

12 12 (17) Fakturauppgifter Fakturablankettmallen är indelad i två delar: Fakturauppgifter och Fakturarader. I Fakturauppgifter anges automatiskt de mottagaruppgifter samt basuppgifter för leverantören som finns i portalen. Förutom dessa kompletterar leverantören de övriga nödvändiga uppgifterna, till exempel betalningsreferensnumret, namnet på mottagarens organisation, order- eller avtalsnumret och bokföringsenhetens konteringsuppgifter. Konteringsuppgifterna kan sparas i fältet Förklaring. Uppgiften på fakturaraden aktiveras genom den gula stjärnan som finns under punkten Fakturarader i vänstra nedre kanten av skärmen. I raduppgifterna sparas de egentliga prissättningsuppgifterna som hänför sig till produkten eller tjänsten som ska faktureras. Fakturarader Närmare anvisningar om innehållet i informationsfälten på fakturablanketten och uppgifterna som lagras i denna finns i anvisningarna om hur fälten fylls i

13 13 (17) på webbplatsen och kan också hämtas genom att trycka på tangenten info i övre kanten av skärmen. När leverantören har sparat fakturauppgifterna på blanketten sänder leverantören fakturan vidare genom att trycka på tangenten Sänd. Då sänds fakturan från portalsystemet till mottagaren. I praktiken sänds fakturan som en e-faktura från Basware till statens leverantör av fakturaförmedlingstjänsten Itella som vidarebefordrar fakturan till registerservern Rondo. Om fakturan inte kan förmedlas till mottagaren, får leverantören ett e-postmeddelande om detta. 2.3 Bläddring i fakturans historieuppgifter Under tre månader kan leverantören granska fakturor som har sänts genom portalen. Därefter raderar Basware dem från systemet. Bokföringsenheterna ska råda leverantörerna att efter sändningen av fakturorna spara de sända fakturorna i sitt eget datasystem. Leverantören kan hämta sparade och sända fakturor genom funktionen Hämta fakturor. Alla fakturor, Sparade fakturor eller Sända fakturor kan väljas som status för fakturan. Förutom dessa val av fakturastatus finns det också andra fakturastatus i portalen, men dessa kan inte väljas av statsförvaltningens leverantörer. Nedan visas skärmen för sökresultatet på en sänd faktura.

14 14 (17) Från sökresultatet öppnas följande skärm där förutom uppgifterna i den egentliga fakturan också en visuell bild av fakturan samt eventuella fakturabilagor kan kontrolleras. Portalen skapar automatiskt en visuell bild av en faktura som har sammanställts i portalen (fil i htm-format). Bilden kan öppnas på skärmen Fakturabilder. Visuellt ser fakturan likadan ut hos sändaren och mottagaren:

15 15 (17) Leverantören kan spara fakturabilden i sitt eget datasystem eller vid behov skriva ut den på papper. 2.4 Rådgivningstjänster för leverantörerna och bokföringsenheterna Avtalet om ibruktagande av portalen (Statskontoret Basware) inkluderar Baswares telefonrådgivningstjänst på finska och svenska för leverantörerna. Rådgivningstjänstens telefonnummer är Samtalsavgiften är 2,51 /min + lna, betjäning mån-fre kl Förutom till bokföringsenhetens rådgivning kan leverantörerna hänvisas till denna tjänst av bokföringsenheten. Statskontorets kontaktuppgifter ska i fortsättningen inte lämnas till leverantörerna. I frågor som gäller användningen och underhållet av portalen ställer Basware Support en rådgivnings- och underhållstjänst till förfogande för bokföringsenhetens huvudanvändare. Rådgivningstjänsten är avgiftsfri. Rådgivningstjänstens e-postadress är bc.servicedesk.fi(at)basware.com och telefonnummer Basware Supports kontaktuppgifter ska inte lämnas till leverantörerna. 2.5 Bokföringsenheternas upprätthållande av uppgifter i portalen I samband med ibruktagandet av portalen har ett register över samtliga bokföringsenheter och organisationer som hör till dessa inrättats i portalen. Bokföringsenhetens huvudanvändare kan i portalen upprätthålla e- fakturaadresserna och kontaktuppgifterna för bokföringsenheten och organisationerna som hör till denna. Övriga ändringar (inrättande av en ny organisation eller radering av en gammal) beställer bokföringsenheten från Basware.

16 16 (17) Nedan visas en skärm för bokföringsenhetens uppgifter i portalen. I dessa uppgifter kan bokföringsenhetens huvudanvändare göra ändringar. Ändringarna sparas med funktionen Spara. 2.6 Beställning av ändringar och prissättning hos Basware Basware fakturerar ändringarna enligt timpriserna i avtalet om orderhanteringssystemet Tilha. Priset är 154 /h. Priserna påförs moms. Arbetet faktureras i efterhand i slutet av månaden då arbetena har utförts. Ändringar beställs från Basware på e-postadressen bc.servicedesk.fi(at)basware.com. Innan det egentliga arbetet inleds kan bokföringsenheten vid behov begära en uppskattning av arbetsmängden från Basware. För begäran om en uppskattning av arbetsmängden används samma e-postadress som för order.

17 17 (17) 3 Ansvarsfördelningen mellan de olika parterna Basware Statskontoret Palkeet Bokföringsenhet leverantörerna Rådgivning om användningen av portalen för leverantörer Rapportering om eventuella fel i portalen bokföringsenheterna Skapande och radering av huvudanvändarkoder enligt bokföringsenheternas uppdrag Registrering och upprätthållande av uppgifterna om bokföringsenheterna i portalen enligt bokföringsenheternas uppdrag Rådgivning för huvudanvändarna Rapportering om eventuella fel och tidsplanerna för korrigering av dessa i portalen Testning av versionsuppdateringar Information om versionsuppdateringarna en månad innan uppdateringen överförs till produktion Upprätthållande av leverantörsanvisningarna i portalen Respons på andra uppdrag från bokföringsenheterna Handledning och anvisningar för bokföringsenheterna Samordning av portalens utveckling Registergrupp: Godkännande av begäran om registrering från kundämbetsverken Svar på leverantörernas frågor om huruvida en faktura har nått fram Bokföringsenheter utanför Palkeet: godkännande av leverantörernas begäran om registrering Hantering av ändringar i bokföringsenheternas e-fakturaadresser och kontaktuppgifter Beställning av huvudanvändarkoder och organisationsändringar från Basware Support Rådgivning om övergången till e-faktura och användningen av portalen för leverantörerna

S-gruppens portal för e-fakturor Snabbanvisning

S-gruppens portal för e-fakturor Snabbanvisning S-gruppens portal för e-fakturor Snabbanvisning 1 Allmänt Portalen för e-fakturor är en applikation på nätet och via den kan man skicka e-fakturor. Portalen för e-fakturor passar leverantörer som inte

Läs mer

Basware Supplier Portal Fakturering 5.2.6

Basware Supplier Portal Fakturering 5.2.6 Snabbguide för leverantörer Basware Supplier Portal Fakturering 5.2.6 Processöversikt Basware Supplier Portal är avsedd för leverantörorganisationer (senare kallad leverantörer). Beroende på systeminställningarna

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Registrera er för er Pagero Free Web Portal till Volvo Car För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor har Volvo

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Bruksanvisning 31.10.2007 1 (1) Innehållsförteckning 1 Program för fakturerarmeddelande... 1 2 Uppgörande av fakturerarmeddelande... 1 3 Datainnehållet i

Läs mer

Fakturaportal för Leverantörer

Fakturaportal för Leverantörer Fakturaportal för Leverantörer Via fakturaportalen kan du enkelt och kostnadsfritt registrera och skicka elektronisk faktura till Swedac. Fakturan registreras i ett webbformulär. Portalen når du via en

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens ANVISNINGAR 1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens e-tjänst 2 1.2 Registrering 2 1.2 Identifiering 3 1.2.1 Identifiering med identitetskort 3 1.2.2 Identifiering med mobilcertifikat

Läs mer

Kom igång med Fakturaportalen!

Kom igång med Fakturaportalen! Kom igång med Fakturaportalen! Invoice Portal www.fakturaportalen.s e support@fakturaportalen.se +46 8 446 34 00 Innehåll Innehåll...2 Registrera...3 Användarinformation...4 Organisationsinformation...4

Läs mer

E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten

E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten Innehåll Ta emot fakturor i nätbanken eller filöverföringen... 3 För vem är tjänsten avsedd?... 3 Tillgänglighet... 4 Handläggningstid... 4 Bankdag... 4 Förvara

Läs mer

Kom igång med Fakturaportalen!

Kom igång med Fakturaportalen! Kom igång med Fakturaportalen! Invoice Portal www.fakturaportalen.se support@fakturaportalen.se +46 8 446 34 00 Innehåll Innehåll... 2 Registrera... 3 Användarinformation... 3 Organisationsinformation...

Läs mer

Utlåtande.fi. Administratörens guide

Utlåtande.fi. Administratörens guide Utlåtande.fi Administratörens guide Januari 2017 Innehåll 1 Vad är utlåtande.fi?... 3 2 Guidens målgrupp och innehåll... 3 3 Utnämnande av och fullmakt för organisationens administratör... 3 4 Administratörens

Läs mer

Manual för registrering som fakturaleverantör i Umeå kommuns webbportal för e fakturering

Manual för registrering som fakturaleverantör i Umeå kommuns webbportal för e fakturering Manual för registrering som fakturaleverantör i Umeå kommuns webbportal för e fakturering I detta dokument hittar du som vill skicka en faktura till Umeå kommun mer information om hur du går tillväga.

Läs mer

Bruksanvisning för registrering i Finlands Banks DCS2-system 1 (13)

Bruksanvisning för registrering i Finlands Banks DCS2-system 1 (13) Bruksanvisning för registrering i Finlands Banks DCS2-system 1 (13) 2 (13) Innehåll 1 Registrering i tjänsten... 3 1.1 Personuppgifter... 4 1.2 Finlands Banks datainsamlingar... 5 1.2.1 Preliminär kontroll

Läs mer

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Denna anvisning är avsedd för dem som ansöker om anslutning till Kanta-tjänsten eller uppdaterar sina kunduppgifter. I anvisningen

Läs mer

Skapa konto. HantverksID.se C/O Seriline AB Gå in på 2. Klicka på Registrera konto.

Skapa konto. HantverksID.se C/O Seriline AB Gå in på   2. Klicka på Registrera konto. Skapa konto - befintlig HantverksID-kund loggar in på sitt konto och följer länken Klicka här för att registrera ID06 konto på förstasidan (hoppa till sid. 3 i denna guide) 1. Gå in på www.hantverksid.se.

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-10 Exder

Läs mer

Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar.

Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar. 1 Inledning Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar. Ellevio använder Basware system och erbjuder en Cloud lösning för leverantörer via Basware - Supplier Portal - där

Läs mer

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum:

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum: ABBs leverantörsfakturaportal Handledning - Användare Version: 1.0 Datum: 2005-10-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Att komma igång... 3 3. Inloggning och huvudfunktioner... 4 4. Företagsinställningar...

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ATT SKICKA FAKTUROR GENOM BASWARE PORTAL

INSTRUKTION FÖR ATT SKICKA FAKTUROR GENOM BASWARE PORTAL INSTRUKTION FÖR ATT SKICKA FAKTUROR GENOM BASWARE PORTAL Logga in på ert konto genom att gå till https://portal.basware.com och fylla i era användaruppgifter (emailadress + lösenord) som ni skapade vid

Läs mer

Lunchkort Webbtjänst. 6. Beställa Lunchkort... 6 7. Skapa och ta bort betalningsgrupper... 7 8. Uppgifter om företaget... 8 9. Logga ut...

Lunchkort Webbtjänst. 6. Beställa Lunchkort... 6 7. Skapa och ta bort betalningsgrupper... 7 8. Uppgifter om företaget... 8 9. Logga ut... Lunchkort Webbtjänst Införande av tjänsten och definitioner 1.1.2012 1. Logga in och välja företag... 2 2. Skapa och ta bort företagskonton och underkonton... 3 3. Lägga till företagsanvändare i Lunchkort

Läs mer

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Skatteförvaltningen Användarguide, VETUMA-identifierad skattskyldig Punktskattedeklaration 1/36 Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Innehåll INLOGGNING

Läs mer

Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering

Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering Gå till www.proceedo.net/suppliercenter. Logga in med ditt Användarnamn och Lösenord. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Har

Läs mer

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter Eviras anvisning Eviras anvisning Tas i bruk 10/2009 TIHY Godkänd av Föredragande Mera information Matti Huttunen Pia Vilen Dataadministrationsenheten

Läs mer

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page:

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page: COFI/SASLS Lars Andersson 2010-10-13 Andersson Lars V 2011-12-07 sv A 1 (15) Godkänd ABBs Leverantörsfakturaportal - Handledning Användare Giltighetsområde Denna instruktion gäller för samtliga leverantörer

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Quick guide for Basware Portal

Quick guide for Basware Portal Quick guide for Basware Portal INSTRUKTIONER FÖR ATT SKICKA FAKTUROR GENOM BASWARE PORTAL Er kund har införskaffat en lösning genom Basware för att erbjuda sina leverantörer en möjlighet att kostnadsfritt

Läs mer

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 1. Inloggning och val av företag... 2 2. Val av företag... 2 3. Val av språk... 3 4. Aktivering och hantering av lunchförmåns beställningar...

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-12 Exder

Läs mer

Folkpensionsanstalten FAKTURABLANKETT FÖR MÅLTIDSSTÖD. Förhandsifylld fakturablankett

Folkpensionsanstalten FAKTURABLANKETT FÖR MÅLTIDSSTÖD. Förhandsifylld fakturablankett Folkpensionsanstalten ANVISNING 21.1.2013 FAKTURABLANKETT FÖR MÅLTIDSSTÖD Förhandsifylld fakturablankett FPA har skickat i januari 1 12 st förhandsifyllda pappersfakturablanketter per post till innehavare

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare

Minimanual för Baltzaranvändare Minimanual för Baltzaranvändare Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via länken i mailet Ange användare och lösenord och logga in Du hamnar nu i din Inkorg Tryck på knappen F11 för att få hel bildskärm samt

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-06-14 Exder Säljdag

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 13 Lathund Elektronisk fakturahantering 2014-11-01 Sidan 2 av 13 1 Introduktion... 3 2 Logga in... 4 2.1 Glömt lösenord... 5 3 Mina fakturor... 6 3.1 Status... 6 3.2 Sortera och selektera...

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Denna anvisning är avsedd för dem som ansöker om anslutning till Kanta-tjänsten. I anvisningen behandlas alla punkter som krävs

Läs mer

EXTRANET-ANVÄNDARGUIDE / RETURSTÄLLEN

EXTRANET-ANVÄNDARGUIDE / RETURSTÄLLEN EXTRANET-ANVÄNDARGUIDE / RETURSTÄLLEN Innehåll REGISTRERING AV ETT NYTT RETURSTÄLLE... 2 INLOGGNING OCH UPPDATERING AV SINA EGNA UPPGIFTER... 2 Byte av returställe... 3 RETURSTÄLLE... 4 Hantera kontaktuppgifter...

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

GULDLINKEN- BANKFÖRBINDELSEPROGRAMMET OCH ANDELSBANKENS E-FAKTURATJÄNST

GULDLINKEN- BANKFÖRBINDELSEPROGRAMMET OCH ANDELSBANKENS E-FAKTURATJÄNST ANDELSBANKEN KUNDANVISNING 1 (10) GULDLINKEN- BANKFÖRBINDELSEPROGRAMMET OCH ANDELSBANKENS E-FAKTURATJÄNST BRUKSANVISNING April 2009 ANDELSBANKEN KUNDANVISNING 2 (10) INNEHÅLL 1 Att börja e-fakturera med

Läs mer

Visteon webbportal - Instruktioner

Visteon webbportal - Instruktioner Instruktionerna på följande sidor sammanfattas nedan: Inloggning Första lösenordsändring Användning av funktionen Formulär för begäran om direktreparation för att slutföra och skicka ett formulär för begäran

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Anvisningar för e-tjänster Användarstöd för Helsingfors stads e-tjänster öppet må fr kl tfn (09)

Anvisningar för e-tjänster   Användarstöd för Helsingfors stads e-tjänster öppet må fr kl tfn (09) Anvisningar för e-tjänster https://asiointi.hel.fi Användarstöd för Helsingfors stads e-tjänster öppet må fr kl. 08-18 tfn (09) 310 88800 6.9.2017 1 Innehållsförteckning 1. Framsida och telefonrådgivningens

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST 1 (8) MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST Månadsenkät om utländska finansiella fordringar och skulder i betalningsbalansen (BOPM) Statistikcentralens och Finlands Banks

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

TEBOIL Kortextranet, bruksanvisning

TEBOIL Kortextranet, bruksanvisning TEBOIL Kortextranet, bruksanvisning Innehållsförteckning I. Innehållsförteckning... 1 II. Presentation... 4 III. Administration av användaruppgifterna... 5 Logga in... 5 Bortglömt lösenord... 6 Byte av

Läs mer

Bekräfta medlemskap i rederigrupp 1. Medlemskapet kan bekräftas, då användaren har fått följande automatiska svar per e-post.

Bekräfta medlemskap i rederigrupp 1. Medlemskapet kan bekräftas, då användaren har fått följande automatiska svar per e-post. Bekräfta medlemskap i rederigrupp 1. Medlemskapet kan bekräftas, då användaren har fått följande automatiska svar per e-post. Hej! Du har fått en inbjudan om att ansluta dig till aktören ${organization}.

Läs mer

Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på

Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på Ansökan om tomt Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på. Viktigt att notera vid ansökning av tomt: 1) Sökande fyller i endast en ansökan under ansökningstiden

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Logga in För att förenkla och ge bättre överblick över sin arbetstid har var och en som tidrapporterar sina unika inloggningsuppgifter.

Logga in För att förenkla och ge bättre överblick över sin arbetstid har var och en som tidrapporterar sina unika inloggningsuppgifter. Inledning Bakgrunden till införandet av systemet har bl a varit att minska dubbelarbete och automatisera sammanställningen av tidrapporterna samt överföringen av underlaget för kostnadsfördelningen till

Läs mer

Man gör en ny ansökan helt från början genom att klicka på länken "Stöd för handelsfartyg".

Man gör en ny ansökan helt från början genom att klicka på länken Stöd för handelsfartyg. ELEKTRONISK ANSÖKAN OM STÖD FÖR HANDELSFARTYG (Anvisningar - ifyllande av ansökan http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/s/tjanster_yrkestrafik/tillstand_stod/handelsjofarten) E-tjänsten fungerar med

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

MANUAL Registrering av faktura till Östhammars kommun i InExchange Fakturaportal

MANUAL Registrering av faktura till Östhammars kommun i InExchange Fakturaportal MANUAL Registrering av faktura till Östhammars kommun i InExchange Fakturaportal Avsnitt Sida Innehållsförteckning 1 1. Skapa inloggning i InExchange Fakturaportal 2 2 Komplettera användaruppgifter 2 3

Läs mer

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27 Innehåll Inloggning... 2 Aktivering... 2 Logga in... 5 Glömt användarnamn eller lösenord... 6 Certifierade lönesystem... 9 Lämna löneuppgifter... 10 Lämna fil från certifierat lönesystem... 10 Webbformulär...

Läs mer

Anmälan om att du har fått ett säkert e-postmeddelande

Anmälan om att du har fått ett säkert e-postmeddelande Tullens tjänst Turvasähköposti Kundanvisning www.tulli.fi version 2.2 8.1.2015 ersätter version 2.1 22.5.2014 Tullens tjänst Turvasähköposti Tullen skickar dig ett krypterat e-postmeddelande när meddelandet

Läs mer

Handledning för Örebro Kommun

Handledning för Örebro Kommun Handledning för Örebro Kommun Fristående faktura SFTI Fulltextfaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast uppdaterat: 10-12-07 Exder Örebro Kommun, Fristående

Läs mer

Fakturaportalen Axfood Administrationsgränssnittet

Fakturaportalen Axfood Administrationsgränssnittet Fakturaportalen Axfood Administrationsgränssnittet Varje Fakturaportal har ett administrationsgränssnitt där användaren/ägaren till Fakturaportalen kan ändra inställningar, lista fakturor i arkivet, lägga

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

Inköpsfaktura

Inköpsfaktura Inköpsfaktura Beställningar till universitetets avtalsleverantörer ska göras via universitetets inköpssystem samt belastningsattesteras och leveranskvitteras i det samma. Fakturamatchningen av godkända/belastningsattesterade

Läs mer

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter ROT-avdrag Sedan 1 juli 2009 kan köpare dra av halva arbetskostnaden på husarbeten. Som säljare fakturerar du kunden med halva arbetskostnaden inklusive moms. Först när fakturan har blivit slutbetald kan

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Ibruktagning av auktorisering som sekundär huvudanvändare

Ibruktagning av auktorisering som sekundär huvudanvändare Ibruktagning av auktorisering som sekundär huvudanvändare Organisationens huvudanvändare kan bevilja Katso-kodens innehavare en auktorisering som sekundär huvudanvändare (administrativ användare). Auktorisering

Läs mer

Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR)

Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR) Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR) Svefaktura Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-06-16 Exder Västra Götalandsregionen Sida 2 av 18 Innehållsförteckning 1. Användarhandledning... 3 2. Affärsprocessbeskrivning...

Läs mer

ELEKTRONISK KOMMUNIKATIONSTJÄNST FÖR SKOLMJÖLKSSTÖD Instruktioner om användningen till kunderna

ELEKTRONISK KOMMUNIKATIONSTJÄNST FÖR SKOLMJÖLKSSTÖD Instruktioner om användningen till kunderna ELEKTRONISK KOMMUNIKATIONSTJÄNST FÖR SKOLMJÖLKSSTÖD Instruktioner om användningen till kunderna 1 Innehållsförteckning 1. ALLMÄNT OM DEN ELEKTRONISKA KOMMUNIKATIONSTJÄNSTEN FÖR SKOLMJÖLKSSTÖD...3 1.1.

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

Användarmanual. Inrapportering lönestatistik

Användarmanual. Inrapportering lönestatistik Användarmanual Inrapportering lönestatistik 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLOGGNING 2 INRAPPORTERING 2 Företagsuppgifter 3 Registrering 3 SUPPORT 7 1 INLOGGNING I år sker all rapportering av lönestatistik

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Internfakturaportalen

Internfakturaportalen Internfakturaportalen Manual för samordnare 1 Innehåll Inledning... 3 Internfaktura... 3 Registrera faktura... 3 Viktigt vid ändring av fakturarad... 7 Viktig information för bilagor... 8 Inledning...

Läs mer

Instruktion för registrering

Instruktion för registrering Instruktion för registrering Introduktion Den här instruktionen visar steg för steg hur registrering går till. Här hittar du också vanliga problem som kan uppstå, de visas i en blå ruta. Vi använder ett

Läs mer

Handbok IST Kundcenter

Handbok IST Kundcenter Handbok IST Kundcenter http://support.ist.com/se Uppdaterad: 2015-03-24/MÅ IST Sverige AB Växjö Arabygatan 82 Stockholm Arenavägen 27, 6 tr Info.se@ist.com 352 46 Växjö 121 77 Johanneshov www.ist.com Tel:

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

BEHÖRIGHETSHANTERING KÄYTTÖVALTUUSHALINTA. Bruksanvisning till Fastighetsdatatjänstens kontaktpersoner

BEHÖRIGHETSHANTERING KÄYTTÖVALTUUSHALINTA. Bruksanvisning till Fastighetsdatatjänstens kontaktpersoner 1 (16) Bruksanvisningens innehåll s. 1: FÖRSTA INLOGGNING BYTE AV LÖSENORD s. 2 GRUNDVY/STARTVY s. 3 Bild på vyn i kontaktpersonens självbetjäningsgränssnitt. MENYER s. 4 I detta stycke går vi igenom de

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-19 Exder Härjedalen

Läs mer

PIC registreringen i deltagarportalens (Participant Portal) URF databas

PIC registreringen i deltagarportalens (Participant Portal) URF databas PIC registreringen i deltagarportalens (Participant Portal) URF databas PIC = Participant Identification Code URF = Unique Registration Facility CIMO 26.2. Hur förbereder jag mig på att mata in uppgifterna?

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR FAKTURAPORTALEN... 2 Allmänt om Fakturaportalen... 2 Obligatoriska fält... 2 Informationstext... 2 Klickbar text...

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR FAKTURAPORTALEN... 2 Allmänt om Fakturaportalen... 2 Obligatoriska fält... 2 Informationstext... 2 Klickbar text... Innehållsförteckning ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR FAKTURAPORTALEN... 2 Allmänt om Fakturaportalen... 2 Obligatoriska fält... 2 Informationstext... 2 Klickbar text... 2 INLOGGNING... 3 FÖRETAGSUPPGIFTER... 4

Läs mer

Beställning av marknadsföringsutdelning

Beställning av marknadsföringsutdelning Beställning av marknadsföringsutdelning PTP 1 Innehåll Inloggning i Extranet-tjänsten Skapa namn på marknadsföringsutdelningen Kontroll av företagets kontaktuppgifter Inled beställning av marknadsföringsutdelning

Läs mer

Manual dinumero Webb

Manual dinumero Webb Hugo Hallqvist Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Välj företag... 3 3. Fakturalista... 4 3.1. Avancerad... 5 4. Visa faktura... 6 4.1. Attest... 7 4.2. Kontering... 9 4.3. Logg...

Läs mer

Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion för föreningar

Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion för föreningar Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion för föreningar 19.9.2016 2(13) Instruktion för föreningar Föreningsuppgifter-fliken... 3 Val av förening - Kenneldistrikt och grenförbund... 3 Val av förening

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Handledning Exder efaktura för Svefaktura 1.0 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-14 Exder efaktura Sida 2 av 24 Innehållsförteckning

Läs mer

Införande av CEREMP-systemet

Införande av CEREMP-systemet Införande av CEREMP-systemet Anvisning till marknadsaktörer på grossistmarknaderna för energi om införande av CEREMP-systemet och registrering av marknadsaktörer i det första skedet Version 1.0 Vad är

Läs mer

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5 Full Spårbarhet Full spårbarhet av dina DHL sändningar Benutzerhandbuch, November 2009 Seite 2 Innehållsförteckning Introduktion... 3 1.Åtkomst 4 2. Registrering...

Läs mer

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Promemoria 1 (8) Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Innehåll 1 Inledning... 1 2 Ta emot ett skyddat meddelande... 1 3 Läsa ett skyddat meddelande...

Läs mer

PALPA Extranet Användarguide för returställen

PALPA Extranet Användarguide för returställen PALPA Extranet Användarguide för returställen Version 22.4.2015 22.4.2015 Innehåll REGISTRERING OCH INLOGGNING Registrerade returställen Registrering av nytt returställe EXTRANET ANVÄNDNING Returställets

Läs mer

Version

Version 2 Inloggning i Viltdata För att registrera eller administrera uppgifter i viltdata, navigera till webbplatsen www.viltdata.se På startsidan finns allmän information och nyheter samt kontaktuppgifter till

Läs mer

Ansökan om tomt. Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på

Ansökan om tomt. Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på Esbo stad Teknik- och miljösektorn Tomtenheten tonttiyksikko@espoo.fi Tfn 09 81621 (växel) Tomtansökningar: tfn 050 395 2151 eller 043 825 1557 Ansökan om tomt Alla som lämnat in en godkänd ansökan i tid

Läs mer

F31 - Sök faktura INNEHÅLL. Karolinska Institutet

F31 - Sök faktura INNEHÅLL. Karolinska Institutet F31 - Sök faktura INNEHÅLL 1 Generellt...1 1.1 Beskrivning av rutinen...1 1.1.1 Koppling till övriga rutiner...1 2 Fliken Sök...2 2.1 Fältförklaring...5 2.1.1 Fält i huvudet...5 2.1.2 Fält på konteringsrader...6

Läs mer

Så skickar ni elektroniska fakturor till. Hasselfors Garden AB

Så skickar ni elektroniska fakturor till. Hasselfors Garden AB Så skickar ni elektroniska fakturor till Information till leverantörer 2 (5) Bästa leverantör, For English see How to send e-invoice to. har nu möjlighet att ta emot e-fakturor via Basware. Det här dokumentet

Läs mer

Guideline till http://seportal.mi.dk

Guideline till http://seportal.mi.dk Guideline till http://seportal.mi.dk Skriv in Kundnummer, Användarnamn och Lösenord och tryck sedan på Logga in Fritext sökning: Söker på Varunummer, Beskrivning och Produktnamn Varunummer sökning: Söker

Läs mer