1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens"

Transkript

1 ANVISNINGAR 1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens e-tjänst Registrering Identifiering Identifiering med identitetskort Identifiering med mobilcertifikat Identifiering med personliga nätbankskoder Resultatet av identifieringen Uppgifter om användaren 4 2 Ansluta andra användare till kundkontot 7 3 Registrering av inbjuden användare på kundkontot 8 4 Inloggning i fortsättningen Om du glömmer lösenordet 10

2 1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens e-tjänst Användningen av e-tjänsten förutsätter registrering. För registreringen måste användaren också identifiera sig. Användaren kan identifiera sig med identitetskort, mobilcertifikat eller personliga nätbankskoder. Befolkningsregistercentralen rekommenderar att personer som arbetar vid samma enhet bara skapar ett kundkonto som används av hela organisationen. Till ett sådant kundkonto kan flera användare kallas. Fördelen med ett gemensamt kundkonto är att alla användare inom organisationen kan granska tillstånden och avtalen på kontot. I tjänsten kan en registrerad användare endast se de tillstånd och avtal som har gjorts via e- tjänsterna. Användaren kan inte se de tillstånd och avtal som gjorts upp innan tjänsten togs i bruk. Befolkningsregistercentralens e-tjänster använder cookies för att förbättra användningsupplevelsen. När du använder tjänsten för första gången visas ett fält med information om cookies i nedre kanten av sidan. Tryck på knappen Jag godkänner och fortsätt. På Befolkningsregistercentralens extranät för kunderna, Eevertti, kan du läsa mer om processerna för olika e-tjänster innan du registrerar dig i tjänsten. 1.1 Registrering Börja registreringen av ett kundkonto för organisationen genom att trycka på knappen Registrera dig.

3 På nästa vy uppmanas du identifiera dig innan du kan fortsätta registreringen. Gå till identifieringen genom att trycka på länken Gå vidare till identifieringen. 1.2 Identifiering Välj önskat identifieringssätt. Om du väljer identitetskort, gå till punkt i anvisningen. Om du väljer mobilcertifikat, gå till punkt 1.2.2, och om du väljer identifiering med nätbankskoder, tryck på symbolen för din egen bank och följ anvisningarna i punkt Identifiering med identitetskort Identifiering med identitetskort förutsätter att kortet har ett chip. Förutom kortet behöver du en kortläsare och ett program. Mer information om identitetskort finns på Befolkningsregistercentralens webbplats. Välj först ikonen Certifikatkort på menyn och följ anvisningarna på skärmen. Placera kortet i kortläsaren. Kontrollera att kortet är rätt väg. Vänta tills kortuppgifterna har avlästs. Tryck därefter på knappen Identifiera dig. Håll kvar kortet i läsaren under hela identifieringsprocessen. I nästa steg ber kortläsarprogrammet dig välja certifikat. Välj ett certifikat med ditt eget namn. Kortläsarprogrammet frågar också efter PIN-koden (PIN 1). Du har fått denna kod tillsammans med identitetskortet. Fortsätt enligt anvisningarna i punkt Identifiering med mobilcertifikat Du kan också identifiera dig med mobilcertifikatet i din mobiltelefon. Kontakta din telefonoperatör ifall du vill börja använda mobilcertifikat men inte har ett sådant sedan tidigare.

4 Börja identifieringen genom att välja ikonen Mobilcertifikat på menyn. Följ anvisningarna på skärmen. Skriv ditt telefonnummer i de vänstra fältet. Skriv en eventuell störningsspärrkod i det högra fältet. Det högra fältet kan lämnas tomt ifall ingen störningsspärr har anslutits till ditt abonnemang. Tryck därefter på knappen Skicka. En begäran om identifiering skickas till din mobiltelefon. Den egentliga identifieringen sker med mobiltelefonen. Följ anvisningarna på displayen och fortsätt enligt anvisningarna i punkt Identifiering med personliga nätbankskoder Om du väljer att identifiera dig med nätbankskoder ska du välja symbolen för din egen bank på menyn. Följ de instruktioner för identifiering som ges i nätbanken. Identifieringen sker på samma sätt som om du skulle logga in på nätbanken. Om du inte kommer ihåg dina bankkoder eller behöver hjälp med annat som rör identifieringen, kontakta din bank. 1.3 Resultatet av identifieringen Efter identifieringen kan du kontrollera vilka uppgifter som förmedlas om dig till tjänsten. Fortsätt registreringen genom att trycka på knappen Fortsätt till tjänsten. Då öppnas registreringsformuläret. 1.4 Uppgifter om användaren För att registreringen ska lyckas måste du fylla i alla punkter på formuläret. Din personbeteckning och ditt namn fylls i automatiskt via identifieringen.

5 Börja med att ange telefonnummer och e-postadress. Kontrollera att e-postadressen är korrekt eftersom den fungerar som användarnamn när du loggar in på tjänsten i fortsättningen. Till e-postadressen skickas också meddelanden som gäller e-tjänsterna. Hitta på ett lösenord som du kommer ihåg. Lösenordet till tjänsten ska bestå av minst tecken och innehålla både små och STORA bokstäver. I lösenordet ska det också ingå åtminstone en siffra. Skriv lösenordet på nytt i fältet Bekräfta lösenordet. Nästa steg är att fylla i uppgifterna om den organisation du företräder. Ange organisationens FO-nummer. Utifrån FO-numret tar programmet automatiskt organisationens namn och adress från företags- och organisationssystemet (YTJ). Kontrollera att uppgifterna är korrekta och redigera dem vid behov. Bredvid ett ifyllt fält visas ikonen om de ifyllda uppgifterna godkänns. Kontrollera att alla uppgifter i formuläret är korrekta och ifyllda på ett godkänt sätt.

6 Du måste godkänna användningsvillkoren för Befolkningsregistercentralens e-tjänster. Kryssa för punkten Jag godkänner användningsvillkoren för Befolkningsregistercentralens e-tjänster och förbinder mig att iaktta dem nedanför formuläret. Du kan läsa bruksvillkoren genom att trycka på länken användningsvillkor inne i texten. Tryck till sist på knappen Registrera dig. Om det inte lyckas av någon anledning, kontrollera att du har fyllt i alla uppgifter korrekt på formuläret och godkänt användningsvillkoren. Nu har du registrerat dig i tjänsten. Du dirigeras automatiskt till e-tjänsternas framsida och kan börja använda tjänsterna. Anvisningar för hur man använder systemet finns under rubriken Anvisningar.

7 2 Ansluta andra användare till kundkontot När du har loggat in i tjänsten kan du bjuda in andra personer i din organisation att använda kundkontot. Välj Hantering av användare upptill på framsidan. Via den här funktionen kan du också i framtiden granska alla användare som anslutits till kundkontot. Ange e-postadressen för den person du vill lägga till i fältet Bjud in användare och tryck därefter på knappen Inbjudan. Den inbjudna användaren får ett e-postmeddelande med instruktioner för registrering i Befolkningsregistercentralens e-tjänst.

8 3 Registrering av inbjuden användare på kundkontot Även en person som bjudits in som användare av ett tidigare skapat kundkonto måste identifiera sig. Identifieringen sker med Befolkningsregistercentralens identitetskort, mobilcertifikat eller personliga bankkoder. Du kan registrera dig som användare av kundkontot när den som skapade kontot bjuder in dig. För registreringen får du en länk per e-post. Om ingen inbjudan syns till, kontrollera skräpmappen. Tryck på länken i e-postmeddelandet. Då kommer du till en sida där du ska identifiera dig. Läs anvisningarna för identifieringen i punkt 1.2. Efter att du har identifierat dig ska du ange dina egna uppgifter. Fyll i de tomma fälten och skapa ett lösenord som du kommer ihåg. Lösenordet till tjänsten ska bestå av minst tecken och innehålla både små och STORA bokstäver. I lösenordet ska det också ingå åtminstone en siffra. Skriv lösenordet på nytt i fältet Bekräfta lösenordet. Bredvid ett ifyllt fält visas ikonen om de ifyllda uppgifterna godkänns. Kontrollera att alla uppgifter i formuläret är korrekta och ifyllda på ett godkänt sätt. Därefter ska du godkänna användningsvillkoren för Befolkningsregistercentralens e-tjänster.

9 Kryssa för punkten Jag godkänner användningsvillkoren för Befolkningsregistercentralens e-tjänster och förbinder mig att iaktta dem nedanför formuläret. Du kan läsa bruksvillkoren genom att trycka på länken Användningsvillkor inne i texten. Tryck därefter på knappen Registrera dig. Nu har du registrerat dig i tjänsten. Du dirigeras automatiskt till e-tjänsternas framsida och kan börja använda tjänsterna.

10 4 Inloggning i fortsättningen Efter registreringen kan du logga in i Befolkningsregistercentralens e-tjänst med ditt användarnamn och det lösenord som du bestämde i registreringsskedet. Användarnamnet är den e- postadress som du gav vid registreringen. Skriv in e-postadressen och lösenordet i fälten och tryck därefter på knappen Logga in. 4.1 Om du glömmer lösenordet Om du har glömt ditt lösenord kan du skapa ett nytt via länken Har du glömt lösenordet?. Ange din e-postadress i fältet på vyn som öppnas med länken och tryck på knappen Skicka. Systemet skickar ett e-postmeddelande med en länk. Via den kan du byta lösenordet.

Anvisningar för e-tjänster Användarstöd för Helsingfors stads e-tjänster öppet må fr kl tfn (09)

Anvisningar för e-tjänster   Användarstöd för Helsingfors stads e-tjänster öppet må fr kl tfn (09) Anvisningar för e-tjänster https://asiointi.hel.fi Användarstöd för Helsingfors stads e-tjänster öppet må fr kl. 08-18 tfn (09) 310 88800 6.9.2017 1 Innehållsförteckning 1. Framsida och telefonrådgivningens

Läs mer

Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili

Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili 1 (5) Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili Registrering För att registrera dig för rapporteringstjänsten Energiapeili behöver du dina personliga bankkoder. Du kan använda de vanligaste nätbankernas

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på

Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på Ansökan om tomt Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på. Viktigt att notera vid ansökning av tomt: 1) Sökande fyller i endast en ansökan under ansökningstiden

Läs mer

2015-09-09, version 1. Användarmanual för

2015-09-09, version 1. Användarmanual för 2015-09-09, version 1 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för Mina sidor... 4 Vem får ett användarkonto

Läs mer

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Fr om version 2018.2 ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet för en användare av ett eller flera Hogia-system.

Läs mer

Registrering i EU login

Registrering i EU login Registrering i EU login Uppdaterad 2.12.2016 TP ELW EU Login är kommissionens autentiseringstjänst. Det är ett system för att logga in på flera av kommissionens webbtjänster med hjälp av ett användarnamn

Läs mer

EU Login. Verifiera din identitet med EU Login. Skapa ett EU Login-konto

EU Login. Verifiera din identitet med EU Login. Skapa ett EU Login-konto EU Login Verifiera din identitet med EU Login EU Login är en portal för inloggning i Europeiska kommissionens olika tjänster och/eller andra system. EU Login verifierar din identitet och tillåter säker

Läs mer

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter Eviras anvisning Eviras anvisning Tas i bruk 10/2009 TIHY Godkänd av Föredragande Mera information Matti Huttunen Pia Vilen Dataadministrationsenheten

Läs mer

Fakturaportal för Leverantörer

Fakturaportal för Leverantörer Fakturaportal för Leverantörer Via fakturaportalen kan du enkelt och kostnadsfritt registrera och skicka elektronisk faktura till Swedac. Fakturan registreras i ett webbformulär. Portalen når du via en

Läs mer

Dags för lösenordsbyte? Instruktioner för PC/Windows och Mac.

Dags för lösenordsbyte? Instruktioner för PC/Windows och Mac. Dags för lösenordsbyte? Instruktioner för PC/Windows och Mac. TIPS för våra PC-användare: TIPS! Genom att själv göra lösenordsbytet redan nu kan du förenkla hela lösenordbytet. Klicka på tangenterna CTRL

Läs mer

ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE

ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE 1 (20) ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE Utarbetad av: 7.3.2011 Piia Kauppi Evira Granskad av: 10.8.2011, 28.9.2011 Pia Vilen Evira Godkänd av: 29.9.2011 Matti Huttunen Evira 2 (20) DOKUMENTETS ÄNDRINGSHISTORIK

Läs mer

Användarmanual för

Användarmanual för 2016-09-30 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för varje bidrag... 4 Vem får behörighet på Mina sidor?...

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Fr om version 2015.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet

Läs mer

MinEkonomi. Bruksanvisning

MinEkonomi. Bruksanvisning MinEkonomi Bruksanvisning Tjänsten fungerar på följande webbläsare Webbläsare som stöds fullt ut är de två nyaste huvudversionerna av följande webbläsare: Internet Explorer Firefox Chrome Webbläsare som

Läs mer

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID.

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID. Fr om version 2016.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia Ekonomi. Du som använder Hogia einvoice, Hogia Approval Compact Edition eller Hogia Approval Manager har sedan tidigare

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

ANVÄNDARANVISNING. för svinregistret slakterier och förmedlare

ANVÄNDARANVISNING. för svinregistret slakterier och förmedlare för svinregistret slakterier och förmedlare Utarbetad av: 7.3.2011 Piia Kauppi Evira Granskad av: 29.9.2011 Laura Vieraankivi, Pia Vilen Evira Godkänd av: Matti Huttunen Evira DOKUMENTETS ÄNDRINGSHISTORIK

Läs mer

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38. Centralen för utredning av penningtvätt WEBBAPPLIKATION 4.1 REGISTERING GUIDE APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.0 Stödtelefon: tfn: 0295 486 833 (vardagar 8 16) e-post: goaml.krp@poliisi.fi Frågor

Läs mer

Ansökan om tomt. Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på

Ansökan om tomt. Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på Esbo stad Teknik- och miljösektorn Tomtenheten tonttiyksikko@espoo.fi Tfn 09 81621 (växel) Tomtansökningar: tfn 050 395 2151 eller 043 825 1557 Ansökan om tomt Alla som lämnat in en godkänd ansökan i tid

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Registrera närvaro via

Registrera närvaro via Registrera närvaro via https://narvaro.abf.se Inloggning Inloggningsuppgifter För att få tillgång till närvarowebben så kontaktar du din ABF avdelning. Ditt personnummer fungerar som användarnamn och ditt

Läs mer

Annan användare är inloggad

Annan användare är inloggad Instruktion: Logga in i Treserva med tjänste-id eller reservkort När du ska logga in på din arbetsdator ska du använda dig av ditt tjänste-id. Du loggar in på olika sätt beroende på om din dator är avstängd,

Läs mer

Handbok Mäklare Direkt Innehåll

Handbok Mäklare Direkt Innehåll Handbok Mäklare Direkt Innehåll Inledning... 2 Registrering... 3 Köpa objekt... 5 Fakturaköp... 5 Kortköp... 5 Aktivera objekt... 6 Objekt... 7 Mitt konto... 7 Priser och villkor... 7 Kontaktinformation...

Läs mer

Rev Handledning till MTM:s användarregister

Rev Handledning till MTM:s användarregister Handledning till MTM:s användarregister Innehållsförteckning Inledning... 1 Ditt registrerarkonto... 1 Vem får du registrera?... 1 Filmer... 1 Logga in... 2 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter...

Läs mer

Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering

Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering Gå till www.proceedo.net/suppliercenter. Logga in med ditt Användarnamn och Lösenord. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Har

Läs mer

Bruksanvisning för registrering i Finlands Banks DCS2-system 1 (13)

Bruksanvisning för registrering i Finlands Banks DCS2-system 1 (13) Bruksanvisning för registrering i Finlands Banks DCS2-system 1 (13) 2 (13) Innehåll 1 Registrering i tjänsten... 3 1.1 Personuppgifter... 4 1.2 Finlands Banks datainsamlingar... 5 1.2.1 Preliminär kontroll

Läs mer

epayslip - användarmanual

epayslip - användarmanual 2015-02-06 epayslip - användarmanual Medarbetare på Nobina/Swebus har möjlighet att få sin lönespecifikation elektroniskt. För att distribuera lönespecifikationerna elektroniskt, har vi valt Aditro e-payslip,

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 19 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

Instruktion för registrering

Instruktion för registrering Instruktion för registrering Introduktion Den här instruktionen visar steg för steg hur registrering går till. Här hittar du också vanliga problem som kan uppstå, de visas i en blå ruta. Vi använder ett

Läs mer

ebygglov.vasa.fi IFYLLNINGSGUIDE TILL EN ELEKTRONISK ANSÖKAN

ebygglov.vasa.fi IFYLLNINGSGUIDE TILL EN ELEKTRONISK ANSÖKAN ebygglov.vasa.fi IFYLLNINGSGUIDE TILL EN ELEKTRONISK ANSÖKAN 1(7) Allmänt om webbtjänsten Via byggnadstillsynens webbtjänst för byggande kan du ansöka om lov för de flesta byggprojekt, som t.ex. bygglov,

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

BDS-underhåll. Användarens instruktion. Endast för kommunens interna användning

BDS-underhåll. Användarens instruktion. Endast för kommunens interna användning Användarens instruktion Endast för kommunens interna användning 2 (8) Innehållsförteckning 1 Användarvillkor för BDS-underhållet... 3 2 Allmänt om användning av tjänsten för BDS-underhåll.... 4 2.1 Personliga

Läs mer

BDS-UNDERHÅLLET. Användarens instruktion Kommunerna

BDS-UNDERHÅLLET. Användarens instruktion Kommunerna BDS-UNDERHÅLLET Användarens instruktion Kommunerna 2 (8) Innehållsförteckning 1 Allmänt om användning av tjänsten för BDS-underhåll...3 1.1 Beskrivningar och instruktioner...3 1.2 Administrationstjänster...3

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Version 3.1.1 2017-03-03 Inledning Detta dokument ger praktisk information till användare om hur ett konto skapas för rapportering till vaccinationsregistret.

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM AIPAL-UTBILDNINGSAKTÖRENS HUVUDANVÄNDARE!

VÄLKOMMEN SOM AIPAL-UTBILDNINGSAKTÖRENS HUVUDANVÄNDARE! BRUKSANVISNING FÖR AIPAL 30.1.2015 1 ( 7 ) Till AIPAL-utbildningsaktörens huvudanvändare VÄLKOMMEN SOM AIPAL-UTBILDNINGSAKTÖRENS HUVUDANVÄNDARE! I denna anvisning informeras om hur användarrättigheter

Läs mer

Ändring av lösenord: Öppna en webläsare och gå till adressen Logga in enligt instruktion på skärmen.

Ändring av lösenord: Öppna en webläsare och gå till adressen   Logga in enligt instruktion på skärmen. Trio Referral App Appen Trio Referral kan laddas ner från Google Play eller från App Store. Sök efter trio referral. Innan du laddar ner och konfigurerar appen ska du ändra lösenord till appen Ändring

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

Att söka försörjningsstöd. Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut

Att söka försörjningsstöd. Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut Att söka försörjningsstöd Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut 2 Du som är folkbokförd i Hallstahammar kan enkelt söka

Läs mer

ANVISNING Om det inte lyckas att logga in i Kelain på en Mac-dator Innehåll

ANVISNING Om det inte lyckas att logga in i Kelain på en Mac-dator Innehåll Innehåll 1 Kontrollera att DigiSign-kortläsarprogrammet har startat 2 1.1 DigiSign-ikonen 2 1.2 Starta programmet 2 1.3 Verifiera att kortet fungerar 4 2 Om din webbläsare är Mozilla Firefox eller Safari,

Läs mer

Användarguide för byte av lösenord

Användarguide för byte av lösenord 1 (11) IT-enheten Användarguide för byte av lösenord Innehåll Glömt lösenordet... 2 Återställ med din kommundator... 2 Återställ med din Smartphone/ surfplatta... 6 Byta lösenord... 6 Med din kommundator...

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Mina Kanta-sidor är en webbtjänst för medborgare

Mina Kanta-sidor är en webbtjänst för medborgare Mina Kanta-sidor en port till dina hälsouppgifter Mina Kanta-sidor är en webbtjänst för medborgare du kan se dina vårduppgifter och recept du kan själv bestämma hur dina hälsouppgifter används dina hälsouppgifter

Läs mer

CitiManager Snabbstartsguide för kortinnehavare

CitiManager Snabbstartsguide för kortinnehavare 1 CitiManager Snabbstartsguide för kortinnehavare Juli 2015 Treasury and Trade Solutions CitiManager Snabbstartsguide för programadministratörer Innehållsförteckning Innehållsförteckning Ansöka om ett

Läs mer

Skapa e-postkonto för Gmail

Skapa e-postkonto för Gmail Skapa e-postkonto för Gmail I din webbläsare går du in på www.gmail.com för att skapa ett gmail e-postkonto. Vill du ha sidan på svenska kan du längst ned i högra delen på din webbläsare välja Svenska

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Manual för inloggning i softone.online

Manual för inloggning i softone.online Manual för inloggning i softone.online Det här är en manual som guidar dig genom olika delar i inloggningsprocessen till softone.online vår säkerhetslösning och gemensamma inloggningsportal för hela vår

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET

BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET 1. Använda Kulta2 -systemet för första gången s. 1-3 2. Inloggning i systemet med existerande användarnamn och lösenord s. 4-5 3. Följa och redigera ansökan s. 6 4.

Läs mer

Hantera organisationens SDL-användare. Anvisningar för SDL-huvudanvändare

Hantera organisationens SDL-användare. Anvisningar för SDL-huvudanvändare Hantera organisationens SDL-användare Anvisningar för SDL-huvudanvändare Innehåll Allmänt om administrationsgränssnittet Registrera nya användare 3. Återställ en användares lösenord 4. Ändra en användares

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Nu visas PRO:s inloggningssida med olika inloggningsalternativ. Högst upp på sidan kan medlemmar och förtroendevalda logga in.

Nu visas PRO:s inloggningssida med olika inloggningsalternativ. Högst upp på sidan kan medlemmar och förtroendevalda logga in. 8 1 Hjördis Medlem & Organisation Logga in i Hjördis För att du ska kunna arbeta med PRO:s medlemshanteringssystem måste du logga in i Hjördis. Allt arbete du gör i Hjördis sparas på PRO:s servrar, ingen

Läs mer

VIPU ANVÄNDARENS ANVISNING ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 NATIONELLA HUSDJURSTÖDETS FÖRSKOTT

VIPU ANVÄNDARENS ANVISNING ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 NATIONELLA HUSDJURSTÖDETS FÖRSKOTT VIPU ANVÄNDARENS ANVISNING ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 NATIONELLA HUSDJURSTÖDETS FÖRSKOTT Innehåll 1 Allmänt om tillämpningen... 3 1.1 Krav på maskinvara... 3 1.2 Användarrättigheter och inloggningsalternativ...

Läs mer

Weblogin Innehåll Startsida Språkinställning Efter inloggningen Ändra egna data - Personuppgifter Ändra egna data - Inställningar Ändra egna data - Ange lösenordsfråga Ändra lösenord Lösenordet har ändrats

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Manual dinumero Webb

Manual dinumero Webb Hugo Hallqvist Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Välj företag... 3 3. Fakturalista... 4 3.1. Avancerad... 5 4. Visa faktura... 6 4.1. Attest... 7 4.2. Kontering... 9 4.3. Logg...

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20160201 v 1.2 orebro.se 2

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Ansö kan öm barnbidrag

Ansö kan öm barnbidrag Ansö kan öm barnbidrag Anvisningar fö r dig söm anva nder e-tja nsten Du kan ansöka om barnbidrag elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten, men eventuella bilagor måste ändå skickas per

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 FDT Kundportal Copyright 2012 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

Nu visas PRO:s inloggningssida med olika inloggningsalternativ. Högst upp på sidan kan medlemmar och förtroendevalda logga in.

Nu visas PRO:s inloggningssida med olika inloggningsalternativ. Högst upp på sidan kan medlemmar och förtroendevalda logga in. 8 1 Hjördis Medlem & Organisation Logga in i Hjördis För att du ska kunna arbeta med PRO:s medlemshanteringssystem måste du logga in i Hjördis. Allt arbete du gör i Hjördis sparas på PRO:s servrar, ingen

Läs mer

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Denna anvisning är avsedd för dem som ansöker om anslutning till Kanta-tjänsten eller uppdaterar sina kunduppgifter. I anvisningen

Läs mer

Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten

Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten Du kan sända ditt meddelande elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten.om du sänder ett elektroniskt meddelande behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Har du några frågor om denna tjänst? Kontakta oss på alternativt på

Har du några frågor om denna tjänst? Kontakta oss på alternativt på Manual för laddning av gäst- eller kårkort inom Chalmers Konferens & Restaurangers verksamhet Har du några frågor om denna tjänst? Kontakta oss på support@chalmerskonferens.se alternativt på 031-772 3953

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

Manual Ledningskollen i mobilen

Manual Ledningskollen i mobilen Manualer Peter Thorin Öppen 2017-03-17 D 1( Manual Ledningskollen i mobilen 1 av 21 Manualer Peter Thorin Öppen 2017-03-17 D 2( 1. Distributionslista Dokumentet ska distribueras som leverans till PTS.

Läs mer

OpusCapita Business Network Portal

OpusCapita Business Network Portal OpusCapita Business Network Portal ANVÄNDARHANDBOK FÖR LEVERANTÖRER Version 2.0 Svenska Så här kommer du igång med fakturaregistrering i OpusCapita Business Network Portal Innan du kan börja använda portalen

Läs mer

Rapportering av ersättningar och arvoden

Rapportering av ersättningar och arvoden Rapportering av ersättningar och arvoden Manual för förtroendevalda i OK ekonomisk förening Denna manual beskriver hur du genomför rapporteringen av sammanträden och andra uppdrag i rapporteringsverktyget

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky

Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky Aktivering av användarnamn första inloggning till Päikky Daghemmet har skapat åt dig som vårdnadshavare ett användarnamn baserat på din

Läs mer

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES INFORMATION FÖR VERKSAMMA NÄRINGSIDKARE PÅ BYGGARBETSPLATSEN T.EX. UNDERENTREPRENÖRER 1(10) version 0.93 2017-03-27 Information om användande

Läs mer

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17 SKOLKORT Användarmanual Sida 1 av 17 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Inledning...3 Hur man använder manualen... 3 Systemkrav... 3 Att komma igång med Boomerang...4 Logga in och ut... 4 Arbeta

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Collector sparkonto Inloggning

Collector sparkonto Inloggning Collector sparkonto Inloggning Innehållsförteckning Sparkonto Privat... 2 LOGGA IN... 2 LOGGA IN MED E-LEGITIMATION... 2 LOGGA IN MED MOBILT BANKID... 4 LOGGA IN MED ENGÅNGSKOD... 4 Registrera PIN... 6

Läs mer

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningens hemsida På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net ios-appen Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net 1 Fokus på tillgänglighet Med ios-appen kan alla som använder en iphone eller ipad med ios operativsystem få enkel tillgång

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1 Kom igång 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Gå in på Android market och sök på Tidsvar i ett ord. Appen identifieras genom

Läs mer

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Denna anvisning är avsedd för dem som ansöker om anslutning till Kanta-tjänsten. I anvisningen behandlas alla punkter som krävs

Läs mer

Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken

Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken För att öka flexibiliteten och ge varje Dagboksinnehavare möjlighet att vara delaktig på sina egna villkor finns det tre olika sätt

Läs mer

För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord.

För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord. 1(9) Logga in på webbtjänsten För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord. Om du har loggat in på webbtjänsten tidigare, mata in ditt Kund-ID och lösenord

Läs mer

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING. ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Såningsarealens ändringar

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING. ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Såningsarealens ändringar Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Såningsarealens ändringar Innehåll 1 Allmänt om tillämpningen... 3 1.1 Krav på maskinvara... 3 1.2 Användarrättigheter

Läs mer

Användarbeskrivning för T99 Webb

Användarbeskrivning för T99 Webb 1(24) Användarbeskrivning för T99 Webb 2018-02-28 Innehållsförteckning Inledning... 2 Inloggning till T99Webb... 2 Utbildning och studiematerial... 3 Kunskapstest... 5 Ej godkänd... 6 Godkänt resultat...

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

NÄRING FÖR NYFIKNA. Användarhandbok

NÄRING FÖR NYFIKNA. Användarhandbok NÄRING FÖR NYFIKNA Användarhandbok Innehåll 1. Logga in... s.1 2. Glömt dina inloggningsuppgifter... s.2 3. Navigera på Förskoleforum... s.4 3.1 Artiklar... s.5 3.1.1 Artiklar kategoriserade efter ämne...

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Kulturdatabasen.se - projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att skicka och redovisa ansökan om arrangörs- och utvecklingsbidrag samt ansökan

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Guide till Webbshop Luleå Lokaltrafik

Guide till Webbshop Luleå Lokaltrafik Guide till Webbshop Luleå Lokaltrafik Innehåll Hitta till webbshop... 2 Registrera ny användare... 2 Aktiveringsmail... 3 Logga in... 3 Lägg till busskort...4 Ladda reskassa... 5 Ladda produkt...6 Återställ

Läs mer

VIPU ANVÄNDARENS ANVISNING ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 VÄXTHUSPRODUKTIONSSTÖDET

VIPU ANVÄNDARENS ANVISNING ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 VÄXTHUSPRODUKTIONSSTÖDET VIPU ANVÄNDARENS ANVISNING ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 VÄXTHUSPRODUKTIONSSTÖDET Innehåll 1 Allmänt om tillämpningen... 3 1.1 Krav på maskinvara... 3 1.2 Användarrättigheter och inloggningsalternativ...

Läs mer