SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2011 Idrottens Hus Stockholm 41 48

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2011 Idrottens Hus Stockholm 41 48"

Transkript

1 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2011 Idrottens Hus Stockholm Protokoll fört vid styrelsens möte den 31 juli i Mora. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Linda Liljedahl, Peter Andersson, Lena Marmstål Hammar, Karl Skoog, Nils Larsson, Emma Wallgren, Arne Nilsson och Anne Österberg. Christian van Dartel och Sebastian Falk besökte mötet den 30 juli mellan och 15.15, se 47. Roger Bodin hälsar alla välkomna och vi börjar mötet med en genomgång kring vart var och en av mötesdeltagarna står i dag. 40 JUSTERING Styrelsen beslutade att utse Karl Skoog att justera dagens protokoll samt att göra en sammanställning av dagens möte att presentera på hemsidan. 41 DAGORDNING Styrelsen beslutade att arbeta enligt utdelad dagordning. 42 UPPDRAGSLISTA Styrelsen beslutade att lägga uppdragslistan till handlingarna. 43 PROTOKOLLSJUSTERING Styrelsen beslutade att godkänna protokoll nr 3 och 4 i befintligt skick. 44 KANSLI och PERSONAL Anne Österberg informerar om dagsläget för kansli och personal. Sebastian Falks projektanställning avslutades, enligt avtal, den 31 juli. Andreas Larsson har under säsongen (1/7 30/3) för SSF, via ett konsultavtal uppdraget att vara coach vid världscuper och mästerskap. Samma konsultavtal reglerar även Andreas uppdrag för SOK (personlig tränare för Joel Eriksson och Daniel Friberg, samt ansvarig för förbundets lagtemposatsning) och för CBA där Andreas är assisterande tränare.

2 Den planerade tjänsten Idrottschef skjuts på framtiden Statistik Styrelsen beslutade att uppdra åt Anne Österberg att förhandla med Kenth Borgström angående uppdrag inom förbundet för hantering av statistik, resultatservice mm. Dessutom uppdras Kenth Borgström att utvärdera tävlingsmodulen i IdrottOnline inom ramen för samma uppdrag. 45 EKONOMI Budgetprocess Anne Österberg informerade om att hon tillsammans med Ulf Lindén sätter igång budgetarbetet för Ansvariga för kommittéer, projektgrupper och arbetsgrupper kommer inom kort att få information kring årets budgetarbete. Resultatrapport En rapport kommer under augusti/september skickas ut till styrelsens ledamöter. 46 SKRIVELSER ISU I samband med beslut vid ISU kongressen 2010 så återkom nu ISU med önskemål om medlemsförbundets åsikter i ett antal frågor. Roger Bodin hade förberett svaret från oss och efter diskussioner så korrigerades förslaget avseende årtal för ordinarie kongressen. Styrelsen beslutade åt Roger Bodin att justera skrivelsen och att skicka den till ISU. RF/SISU/Malmö Idrottsakademi Inbjuder till Forum för barn- och ungdomsidrott den oktober i Malmö. Styrelsen beslutade att uppdra åt Sofia Larsson att delta. Vidare beslutades att kansliet erbjuder tränare som är engagerade inom förbundets verksamhet att delta 47 ÖVRIGA FRÅGOR och RAPPORTER Utträde och Inträde i förbundet Följande föreningar har beviljats inträde i förbundet sedan senaste mötet, Stockholm Roller Derby club, Gothenburg Roller Derby förening, Crime City Rollers Malmö Roller Derby Club. Rapporter Elitrådet Per-Arne Spiik rapporterar från elitrådets verksamhet Junior- och talangsatsning har startat under sommaren med Mattias Hadders som tränare. Elit hastighet Anne Österberg och Per-Arne Spiik informerade Det har under hela våren och fram till efter midsommar förhandlats kring deltagande i CBA teamet för Joel Eriksson och Daniel Friberg. Nu är avtal tecknade med CBA/SST för träningsverksamhet under hösten Personliga avtal har även tecknats mellan SSF/Daniel/Joel och CBA/Daniel/Joel, Konsultavtal har upprättats med Andreas Larsson via CBA teamet.

3 Förhandlingarna med SOK har pågått parallellt med övriga förhandlingar och en överenskommelse är nådd och avtal kommer att skrivas inom kort. Budget för samtliga delar av elitverksamheten för hösten 2011 är fastställd. Hastighet senior: Joel, Daniel, Johan och Ola, Hastighet juniorsatsning med Mattias Hadders. Andreas Larsson som coach på konsultuppdrag. Tävlingskostnader för VC, VM och EM Short Track senior: Ranya Ezzi och juniorsatsning med Linda Liljedahl som ansvarig Inline senior: Helena Gustafsson KIA Speedskating Academy Under säsongen startades denna akademi av Marnix Wieberdink och vi har under våren fått förfrågan från Johanna Östlund om stöd för att träna med akademin i Inzell. Vi har informerat Johanna om att vi stöttar hennes satsning, men att vi inte har någon möjlighet att bidra rent ekonomiskt. Ansvariga från akademin har via ISU fått ett bidrag på 8000 euro avseende denna satsning. Inline Helena Gustafsson har under säsongen haft hjälp av tränare (skidgymnasiet) på hemmaplan och vid tävlingar har hon valt att ha med Peter Adamsson som stöd. Helena har tränat i Holland och Danmark och har deltagit vid flertalet Europacuper. Vid sittande möte så deltar Helena i EM i Holland. Vi har fått information via FIRS om att Inlines är en av åtta idrotter som IOK nu ser över som möjliga nya grenar vid OS programmet Det är glädjande eftersom detta bl a innebär att Inline är en växande sport internationellt. LUP:en - Jonas Schön och Linda Liljedahl har gjort ytterligare en översyn av det underlag som Sebastian Falk presenterade vid senast elitrådsmöte. Material är nu ute på remiss hos 10 tränare och ska inom kort presenteras på vår hemsida. Vi har ambitioner om att starta en tjejsatsning under säsongen Grand prix tävling Under mötet fick vi besök av Christian van Dartel som informerade om det uppdrag han har från Holländska förbundet kring Holländska mästerskapen (Grand prix) i Marathon på Runn. Vid denna tävling har man ca 45 minuters sändningstid i holländsk TV från varje lopp med omkring 2 miljoner tittare. Grand Prix tävlingarna (världscup på naturis) har haft deltagare från Holland, Österrike, Italien och Sverige. Man utser 1 vinnare per tävling och en total vinnare för hela cupen arrangeras Runn Winter week och Grand prix tävlingen i Falun den 8 och 16 februari för damer och för herrar den 8 februari. Under Runn Winter week så kör man även Ornäsrännet, erbjuder utbildningar, skridskoevenemang, barnaktiviteter, motionislopp, teknikträning och företagsevenemang. Förutom detta så försöker man ha aktivitet nästa varje helg från den 2 december fram till den andra veckan i april på 50 km plogad banan på sjön Runn.

4 Christian vill starta ett samarbete med oss för att marknadsföra och lyfta skridskoverksamheten i Sverige. Vidare har han en plan på en maratoncup i Sverige där han vill samarbeta med oss kring arrangemangen, regelverk, utbildning, domare, information och rekrytering, skolaktiviteter mm. Cupen ska bl a genomföras vid redan befintliga tävlingar såsom Botnialoppet, Östersund och Sollentunaloppet. Runt loppen planerar man att göra aktiviteter såsom företagsstafetter, motions- och barnaktiviteter. De lopp som kan bli aktuella måste ha en etablerad organisation och kunna garantera säkerhet och kvalitet på banan. Runn Winter Week har ett eget svenskt lag som skall delta i Cupen, villkor för att få vara en del av den Svenska cupen är att man kan ha ett eget lag samt att man står får vissa delar av kostnaderna. Det finns planer på att ha ett stort möte med Skridskosverige i Falun/Borlänge i september. Christian van Dartel återkommer till förbundet med skriftlig information kring arrangemanget. Det Holländska Skridskoförbundet har erbjudit sig att hjälpa till med utbildning av domare mm. Christian önskar även att förbundet deltar med representation i samband med de Holländska mästerskapen som genomförs på Runn. Hastighetskommittén Kalle Skoog informerade om att tävlingskalendern är fastställd gällande SM tävlingar och att vi har arrangörer till samtliga av årets SM tävlingar. Allround SM arrangeras av IF Castor och genomförs i samband med SM veckan i Östersund i slutet av januari Mötet diskuterade kring masstart eller inte vid SM:et Styrelsen beslutade att uppdra åt Kalle att göra en mindre research i frågan kring m, masstart eller inte. Inlines kommittén Nytt för i år är den Nordisk cup som vi arrangerar i samarbete med Danmark och Norge. Short track kommittén Linda Liljedahl informerade om att årets SM kommer att arrangeras i Sollentuna, Stockholm. Årets Scandinavian Cup arrangeras i Oslo, Köpenhamn och Malmö. Linda rapporterade kort om att hon representerat förbundet vid årets Europeiska möte för Short track. Fullständig rapport från mötet finns att läsa på förbundets hemsida. Det pågår just nu ett stort arbete i Malmö inför tävlingen StarClass som arrangeras i oktober. Kuddprojektet Linda rapporterade vidare att SSF har insänt en ansökan till ISU om medel för att köpa in ett godkänt kuddsett att bl a användas vid tävlingarna StarClass och EM.

5 Långfärdskommittén Nils Larsson informerade kring en idé han har för mätning av långfärdsskridsko aktiviteter. Nils förslag handlar om att kunna dokumentera motionsaktiviteter på is och arbetsnamnet är Skridsko till tiotusen. Idén innehåller företags och individuell aktivitet för att tillsammans uppnå mil. Styrelsen beslutade att uppdra åt Nils Larsson att arbeta vidare med projektet. Arbetsgrupper Rekrytering/Bredd/Motion/läger Inbjudningar till höstens multiskateläger är publicerade. Örebro augusti och september i Vänersborg. Moralägret pågår 30/7 4/8 och årets lägerdeltagare erbjuds, clinics, träning på inline och barmark, föreläsningar, utbildning mm. Utbildning Lena Marmstål Hammar informerade om att man i maj genomförde ett kommitté möte i Stockholm. Gruppen skulle fram till Moracampen arbeta fram ett material för funktionärsutbildning som spänner över alla våra discipliner. Den första utbildningen med det nya materialet sker i samband med Moracampen. Lena informera vidare om att man har för avsikt att få fram material för steg 1 3 utbildningar för skiljedomare och starter (hastighet och short track). När detta är avklarat går man över till att skapa material för tränarutbildningar. Ett utbildningsmaterial för Skridskoledare kombinerat med skridskoteknik med författare Carl-Johan Thorell beräknas vara färdigt så att vi kan erbjuda två utbildningstillfällen under hösten Anläggning Arne Nilsson rapporterade att projektet med hall i Karlstad pågår och att man idag har 3-4 olika hallalternativ att se över. Styrelsen beslutade att uppdra åt Arne Nilsson att ta fram en handbok för bestämmelser kring inomhushallar och mästerskap. Vidare beslutades att uppdra åt Anne Österberg att översänder ISU:s guideline för mästerskap till Arne och att försöka få tillgång till bandyförbundets handbok för inomhushallar. Marknad/sponsorer och finansiering Roger Bodin informerade om att avtalet med SportsNavigator ska omförhandlas under Projektgrupper Idrottslyftet SSF:s regler för ansökningar till idrottslyftet har förändrats något. Vi har numera ett max tak för storleken på ekonomiska medel per ansökan. Ansökningarna för årets bidrag kan endast göras via idrottonline. Informationsfolder för Idrottslyftet och skridsko finns framtagen. Marathon Per-Arne Spiik och Anne Österberg har sedan tidigare haft ett uppdrag att slutföra reglementet för marathon SM och det är nu klart. Ett möte med arrangören Orsa Mora Skating genomförs nu under dagarna i Mora. Nils Larsson går in som medarbetar i projektgruppen.

6 Skridskoakademin Ett avslutande läger för år 2 genomfördes i Köpenhamn i juni. Projektledningen har genomfört möte i Helsingfors för bl a planering av år 3. En utbildning för deltagande tränare arrangerades i Helsingfors. Ansökningshandlingar för deltagande till år 3 av skridskoakademin är utsända och sista ansökningsdag är den 1 augusti. Projektansökan för år 3 är insänd till ISU. Rapport för år 2 insänds till ISU under augusti månad. Under hösten 2012 står vi som värd för en tränarutbildning för Skridskoakademin i Stockholm. Short Track EM 2013 Den lokala organisationen med Jan Klev i spetsen är rutinerade och vid ett möte i början av juli kändes det som om allt är väl under kontroll. Anne Österberg och Roger Bodin har deltagit vid två möten med organisationen. Organisationskommittén räknar med att ha ett större möte i september för att sätta igång arbetet. Star Class tävlingen Tävlingen är en Europa Cup för ungdomar junior, år som den oktober i Malmö. Cupen består av tre deltävlingar med ca 120 aktiva under tre dagar. Cupen genomförs i en rolig tävlingsform där alla aktiva får ca 12 lopp om dagen. Kommittén har uppskattat att ca hastighetsungdomar skulle ha en möjlighet att kvala till tävlingen i Malmö. Kvaltävlingar kommer att genomföras under multiskatelägren. Utmärkelser Margareta Schön, tidigare vice ordförande i förbundet, har nu under två år varit administrativt ansvarig för MoraCampen, fyller den 5 augusti 70 år. Styrelsen beslutade att tilldela Margareta Schön förbundets högsta utmärkelse Guldmedalj. Marathon SM Styrelsen beslutade att inför veteranklasser vid Marathon SM på is. Stadgar Per-Arne Spiik påminde om att förbundets stadgar måste uppdateras med anledning av att man vid förbundsmöte valde in idrotten Roller Derby som en ny disciplin i förbundet. Uppdragslista /9 Marathon SM på inlines - Stockholm Nils Larsson 28-30/10 Star Class i Malmö Hela styrelsen /1 Sprint SM i Hagaström Emma Wallgren 28-29/1 Allround SM i Östersund Roger Bodin 4-5/2 Junior och Veteran SM i Stockholm Nils Larsson 18-19/2 USM i Göteborg Peter Andersson 10/3? Marathon SM - Orsa Per-Arne Spiik och Anne Österberg Datum? Short Track SM Sollentuna Karl Skoog

7 48 NÄSTA MÖTE Mötesplan för hösten september, Stockholm (start 18:00) oktober, Malmö 10 december, Idrottens Hus i Stockholm Justeras: Vid protokollet: Roger Bodin Ordförande Anne Österberg Justeras: Karl Skoog

8 Utvärdering sedan förbundsmöte 2009 Vid förbundsmötet 2009 valdes en nästintill helt ny styrelse in i Skridskoförbundet. Vid en återblick kan vi se att förbundet tagit ett flertal steg framåt och även om det fortfarande är en väg att vandra för att nå vår vision: offensivt förbund attraktiva förningar så har vi kommit en bra bit på väg. Den nya styrelsen och kansliet har under perioden arbetat fram en hel del organisationsdokument och i samarbete med kommittéer, föreningar m fl så har det startats upp nya aktiviteter och genomförts läger och tävlingar mm. Här följer en lista, som säkert inte är komplett, men som visar på vad som faktiskt har åstadkommits och genomförts. Detta är en sammanställning över vad som har hänt: Organisation och organisationsutveckling - styrelsen genomför mellan 6-8 möten per år - deltagande vid flertalet möten med SOK och RF - representation vid möten/årsmöten/kongresser i de organisationer vi är medlemmar i RF/SOK/SISU/ISU/CERS/FIRS/ Svenskt Friluftsliv, Europeisk konferens för hastighet och short track, - representerat vid iskongress för långfärdsskridsko - representation i styrgrupp för Vikingarännet - arrangerat förbundsmöte och konferens - arrangerat konferenshelg för kommittéer och dess ledamöter - Ny organisation införd - anställt generalsekreterare - Ny vision är presenterad - Ny hemsida - Grafisk profil är framtagen - Vi har nu en Mediapolicy och en trafiksäkerhetspolicy - Verksamhetsinriktning är framtagen - varumärkesarbete pågår - statistikbok - tecknat avtal med Lorini (tävlingsutrustning) - tecknat avtal med Svenska Resebolaget (resor) - tecknat avtal med Sporrong (märken och medaljer) Föreningsutveckling - tränarutbildningar i form av clinics har startats - föreningsutvecklingsprojekt i samarbete med SISU pågår - vi har fått nya föreningar - ny disciplin Roller Derby - aktiviteter i Idrottslyftet - multiskateläger - skridskoakademin - konsulenten har genomfört en föreningsresa och besökt majoriteten av våra föreningar

9 Utbildning - ett antal short track utbildningar är genomförda i Malmö - domarutbildningar i Karlstad och Varberg - utbildning av tränare och aktiva inom skridskoakademin - vi har stått som arrangör för en internationell skiljedomarkurs i Stockholm - ett antal arbetsmöten är genomförda - ett nytt utbildningsmaterial är påbörjat - våra mästerskapsdomare har varit ute på många uppdrag runt om i värden - våra mästerskapsdomare har deltagit på utbildningar via ISU Elitrådet - ett elitråd bildades - multiskateläger infördes - en elitplan arbetades fram - förbundstränare tillsattes för samtliga discipliner - samarbetsavtal tecknades med CBA/SST - junior och talangsatsning för hastighet och short track infördes - utvärdering gjordes efter OS med deltagare och ledare - möte med elitaktiva och deras föreningar genomfördes - förhandlingar med SOK och RF genomförs årligen - modell för ekonomiskt stöd för elitåkare är framtagen men ej sjösatt Banor - kartläggning av bandyhallar - Karlstad planerar hall med 400 m bana - Karlstad har fått en inlinesbana - Sundsvall upprustning av banan och nya tidtagningsutrusning - Isbana i Linköping är invigd - vi har deltagit i projekt kring en hall i Östersund - ny 400 m bana (utomhus) i Östersund - ett antal föreningar har skaffat nya skydds/short track kuddar Tävlingsarrangemang - masstart har provats under SM veckan i Sundsvall - vi har sökt och fått Short Track EM som skall arrangeras i Malmö kravspecifikation för SM är framtagen - vi har infört Marathon SM på sjöis - USM har införts för Inlines och Short Track - representation vid OS, VM, EM och världscuper - veteran SM och USM har införts för Inlines och Short Track - Vikingarännet arrangeras - delaktighet i alla SM tävlingar - Scandinavian Cup genomförs - vi har arrangerat ungdomslandskamp - vi har sökt och blivit tilldelade arrangemanget för den internationella ungdomstävlingen StarClass

10 Motion/läger och rekrytering - ny disciplin Roller Derby - Nytt teknikmärke för ungdom (inline och is) - utökad satsning på Skrisko till tusen (nytt material) - ca märken säljs per år skolor kontaktas varje år - skridskons dag har arrangerats i Stockholm - påbörjade planer om att starta Skridskons dag i Göteborg - Vikingarännet - MoraCampen - Flertalet Multiskateläger är genomförda - arrrangerat återträff för före detta skridskoåkare

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 7, 2011 Idrottens Hus Stockholm 59-68

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 7, 2011 Idrottens Hus Stockholm 59-68 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 7, 2011 Idrottens Hus 2011-12-10 114 73 Stockholm 59-68 Protokoll fört vid styrelsens möte den 10 december i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Lena

Läs mer

Vi hade bjudit in Karin Karlsson från SISU för att berätta lite om ett erbjudande som vi fått av SISU.

Vi hade bjudit in Karin Karlsson från SISU för att berätta lite om ett erbjudande som vi fått av SISU. SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2010 Idrottens Hus 26-36 114 73 Stockholm Protokoll fört vid Svenska Skridskoförbundets styrelsemöte den 23 april 2010 i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2012 Idrottens Hus Stockholm 1-10

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2012 Idrottens Hus Stockholm 1-10 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2012 Idrottens Hus 2012-02-11 114 73 Stockholm 1-10 Protokoll fört vid styrelsens möte den 11 februari i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Linda

Läs mer

Roger Bodin rapporterar att det nya visionsdokumenten uppdateras med nya bilder och distribueras via hemsidan inom kort.

Roger Bodin rapporterar att det nya visionsdokumenten uppdateras med nya bilder och distribueras via hemsidan inom kort. SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 6, 2010 Idrottens Hus 59 68 114 73 Stockholm Protokoll fört vid Svenska Skridskoförbundets styrelsemöte den 3 oktober 2010 i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Peter

Läs mer

39 UPPDRAGSLISTA Listan gicks igenom och man beslutade att komplettera med SISU projekt och föreningskonferens. (bilaga 1)

39 UPPDRAGSLISTA Listan gicks igenom och man beslutade att komplettera med SISU projekt och föreningskonferens. (bilaga 1) SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 4, 2010 Idrottens Hus 37-47 114 73 Stockholm Protokoll fört vid Svenska Skridskoförbundets styrelsemöte den 5-6 juni 2010 i Malmö. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2012 Idrottens Hus Stockholm 31-37

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2012 Idrottens Hus Stockholm 31-37 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2012 Idrottens Hus 2012-08-25 114 73 Stockholm 31-37 Protokoll fört vid styrelsens möte den 25 augusti i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Peter Andersson, Nils

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2012 Idrottens Hus Stockholm 18-26

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2012 Idrottens Hus Stockholm 18-26 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2012 Idrottens Hus 2012-04-28 114 73 Stockholm 18-26 Protokoll fört vid styrelsens möte den 28 april i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Linda

Läs mer

DET HÄR ÄR SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET Svenska Skridskoförbundet är en organisation som idag (130911) har omkring 80 anslutna föreningar som tillsammans har omkring 20 000 medlemmar. Förbundet bildades 1904 och är idag en av 69 idrotter i Riksidrottsförbundet.

Läs mer

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR 2017 2018 HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER Svenskt deltagande Svenska Skridskoförbundet har för avsikt att delta vid världscuper och mästerskap under säsongen under förutsättningen

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2015-2016 1. Målsättning Svenska

Läs mer

Skridsko en idrott för alla - hela livet!

Skridsko en idrott för alla - hela livet! Skridsko en idrott för alla - hela livet! Ni håller just nu i det första samlade förbundsfakta som är ännu ett steg i att informera och uppdatera er om vad Svenska Skridskoförbundet är, vad vi står för

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

kan komma att få fullt finansierat uppdrag. kan ges möjlighet att delta mot en egenavgift. kan komma att få delar av aktiviteten finansierad.

kan komma att få fullt finansierat uppdrag. kan ges möjlighet att delta mot en egenavgift. kan komma att få delar av aktiviteten finansierad. UTTAGNINGSKRITERIER 2016-2017 SHORT TRACK - senior och junior Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier 1 Målsättning Svenska Skridskoförbundets målsättning är att arbeta kontinuerligt

Läs mer

HASTIGHET - senior, junior och ungdom

HASTIGHET - senior, junior och ungdom UTTAGNINGSKRITERIER 2016-2017 HASTIGHET - senior, junior och ungdom Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier. 1. Målsättning Svenska Skridskoförbundets målsättning är att

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2014-2015 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2014-2015 En generell beskrivning

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2018 för seniorer, juniorer och veteraner Svenska Skridskoförbundets

Läs mer

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm Stockholm 2015-04-19 PROTOKOLL 2/2015 Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, vice ordförande (AB) Ella Lindgren, ledamot (EL)

Läs mer

Roger Bodin Ordförande

Roger Bodin Ordförande Utvecklingen inom Svensk Skridsko tecknas många gånger genom att hastighetsåkningen kommer i förgrunden. Nu är ju skridsko mycket mer än så med Short Track, Inline, Långfärd och nu också den nya sporten

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011-01-01 2011-12-31 Foton på omslagets framsida: Jonas Schön, Anders Tysk, Anne Österberg, mfl Sida Innehåll 1 Inledning 2 Organisation 3 Representation

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET SENIOR, JUNIOR och UNGDOM

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET SENIOR, JUNIOR och UNGDOM UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET 2015-2016 - SENIOR, JUNIOR och UNGDOM Hastighet - Senior Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen 2015-2016. 1. Målsättning

Läs mer

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR SHORT TRACK Seniorer - Juniorer SENIORER

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR SHORT TRACK Seniorer - Juniorer SENIORER KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR 2017 2018 SHORT TRACK Seniorer - Juniorer SENIORER Svenskt deltagande Svenska Skridskoförbundet har för avsikt att delta vid världscuper och mästerskap under säsongen under förutsättningen

Läs mer

nr 7, 2007-08-18 och 19 2 Val av protokolljusterare för mötet Styrelsen beslutar att utse Olle Dahlin till protokolljusterare.

nr 7, 2007-08-18 och 19 2 Val av protokolljusterare för mötet Styrelsen beslutar att utse Olle Dahlin till protokolljusterare. PROTOKOLL nr 7, 2007-08-18 oh 19 Svenska Skidskytteförbundet Plats: Quality Hotel, Arlanda Närvarande: Björn Eriksson, Björn Lindblom, Marianne Nilsson, Ingemar Arwidson, Lage Woutilainen, Stefan Söderblom,

Läs mer

Svenska Skridskoförbundets Organisation, arbetsstruktur och uppdragsbeskrivningar

Svenska Skridskoförbundets Organisation, arbetsstruktur och uppdragsbeskrivningar Svenska Skridskoförbundets Organisation, arbetsstruktur och uppdragsbeskrivningar 2016-10-05 Fastställd 2016 Innehåll: 1) Svenska Skridskoförbundets organisation 2) Förbundsstyrelsen och Arbetsutskottet

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll styrelsemöte 2 (2016-12-12) Storgatan 28, Stockholm Anmält frånvaro: Anders Stark, Tommy Jakobsson och Jesper Zander Närvarande: Eric Jakobsson, Johan Österberg, Jonas Gustafsson, Mikael Hamrén,

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Protokoll. Styrelsens sammanträde nr 1/17. Måndag 20 mars klockan 10:00 till 16:00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm.

Protokoll. Styrelsens sammanträde nr 1/17. Måndag 20 mars klockan 10:00 till 16:00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Stockholm 2017-03-20 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 1/17 Tid och plats Måndag 20 mars klockan 10:00 till 16:00 på s kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Eje Andersson

Läs mer

Beslut om nytt upplägg / Senior - SM i Hastighet

Beslut om nytt upplägg / Senior - SM i Hastighet Beslut om nytt upplägg / Senior - SM i Hastighet Bakgrund Enligt sammanställningen av enkätundersökningen från två genomförda SM i hastighet som avser det nya konceptet, konstaterades att det fanns ett

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 15-2011 251-270 Plats: Telefon Datum: 2011-12-12 Tid: 19.30-22.30 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Kerstin Karlsson, Jonny Svensson, Lars

Läs mer

EN FÖRENING I SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET

EN FÖRENING I SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET EN FÖRENING I SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET BARA EN SOLSKENSHISTORIA Det är en fantastisk lördag i slutet av april och vattnet i sjön Namnlösen glittrar i kapp med solen. Namnlösa, där jag bor, är en liten

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 1-16 Tid: Plats: 6-7 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Mats Peterson (MP) Carina

Läs mer

Protokoll från 2019 års konstflygting.

Protokoll från 2019 års konstflygting. Protokoll från 2019 års konstflygting. Tid 20190906 LEN:s flygfält Sjögesta. Närvarande: Kristoffer Gustavsson, Kjell Mattsson, Ingmar Svensson, Sven Löfqvist, Johan Brorsson, Edvard Käll, Tomas Johansson

Läs mer

PROTOKOLL nr 4/14. Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på Idrottens Hus i Stockholm.

PROTOKOLL nr 4/14. Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på Idrottens Hus i Stockholm. PROTOKOLL nr 4/14 Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på i Stockholm. Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordförande (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren,

Läs mer

Protokoll Nr 2, 26-48, 2016

Protokoll Nr 2, 26-48, 2016 Datum: 1/2 2016 Tid: 20.00-21.30 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Hamid Fazeli (ledamot). Frånvarande:

Läs mer

SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET

SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Senast uppdaterad: 2018-08-31 INLEDNING I detta dokument presenteras Svenska Kälksportförbundets verksamhetsplan för verksamhetsåret 2018-2019. Den

Läs mer

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique TeamGym inom UEG Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG UEG = Union Européenne de Gymnastique Agenda Utvecklingen i Europa Truppkommittén i UEG (TC-TG) Fokusområden Vad är på gång? Frågor

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

ELIT GÖTEBORG DEN MEST ATTRAKTIVA FRIIDROTTSMILJÖN I SVERIGE

ELIT GÖTEBORG DEN MEST ATTRAKTIVA FRIIDROTTSMILJÖN I SVERIGE ELIT GÖTEBORG DEN MEST ATTRAKTIVA FRIIDROTTSMILJÖN I SVERIGE Visionen är att Göteborg ska ha den mest attraktiva friidrottsmiljön i Sverige BAKGRUND På distriktsårsmötet 2009 beslutade Göteborgsklubbarna

Läs mer

Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm.

Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Stockholm 2015-05-20 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 3/15 Tid och plats Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på s kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Roland

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 Närvarande: Se sid 4 1. Mötets öppnande Lukas hälsade alla välkomna och öppnande mötet. Sverker Olsson Ordförande i hälsade även han välkommen och berättar lite om

Läs mer

Fokusområde 1 - Elit och landslag

Fokusområde 1 - Elit och landslag 1(5) Fokusområde 1 - Elit och landslag Mål 1 och 2: Sverige ska ta sex medaljer på inomhus-em i Göteborg. Sverige ska ta minst en medalj på varje internationellt mästerskap. Genomför Teamsatsningar med

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

INNEHÅLL. 2 Föredragningslista. 3 Röstlängd. 4 Styrelsens förslag. 4 Motioner. 5 Inledning. 8 Styrelse, valberedning och revisorer

INNEHÅLL. 2 Föredragningslista. 3 Röstlängd. 4 Styrelsens förslag. 4 Motioner. 5 Inledning. 8 Styrelse, valberedning och revisorer INNEHÅLL 2 Föredragningslista 3 Röstlängd 4 Styrelsens förslag 4 Motioner 5 Inledning 8 Styrelse, valberedning och revisorer 9 Förbundskansli och personal 9 Representation 10 Information 11 Rapport Kommittéarbete

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Mötet godkände framtagen dagordning med några tillägg.

2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Mötet godkände framtagen dagordning med några tillägg. Protokoll Enduro 2008-1 Sammanträdesdata Tid: 19 Januari Plats: Norrköping Närvarande Robert Svensson RS Sammankallande Patricia Eneroth PE Ledamot Anders Tibbling AT Koordinator 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Minnesanteckningar från föreningskonferens på Arlandastad

Minnesanteckningar från föreningskonferens på Arlandastad Minnesanteckningar från föreningskonferens på Arlandastad 2013-04-20 Deltagare: Jonas Schön Nils Larsson Mattias Hadders Peter Andersson Jarle Petersen Lars Hammarström Fredrik Decker Hans Klingvall Göran

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (19:15-20:45) Telefonmöte

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (19:15-20:45) Telefonmöte PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE 10-2018 2018-11-28 (19:15-20:45) Telefonmöte Deltagare - Svemo Tommy Allansson Magnus Markenfelt Joakim Svensson Malin Nylund Peter Isgren Sammankallande Koordinator Motocross

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013- Innehåll 1 Formalia... 2 1.1 Organisation... 2 1.1.1 Medlemmar... 2 1.1.2 Förbundsstyrelsen... 2 1.1.3 Möten... 2 1.1.4 Revisorer... 3 1.1.5 Valberedning... 3 1.1.6 Arbetsgrupper...

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

IB hälsar alla välkomna och förklarar mötet för öppnat klockan att lägga till en punkt om USM 2018 på dagordningen.

IB hälsar alla välkomna och förklarar mötet för öppnat klockan att lägga till en punkt om USM 2018 på dagordningen. Gränna 2018-09-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 6/18 Tid och plats Söndag 9 september, 16.15 till 20:10 i Gränna. Kommentar: Måndagen den 10 september, 8.30-16.00, ägnade styrelsen åt att diskutera

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner REGELVERK ! Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2017 för juniorer, seniorer och veteraner

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 1 (5) FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 2019-04-26 77-92 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Martin Klabere (MK) Sekreterare Victoria Wikström (VW) Helen Sundström-Hetta (HS) (telefon) Krister

Läs mer

Enkätundersökning från SM i hastighet 2017 & 2018

Enkätundersökning från SM i hastighet 2017 & 2018 Enkätundersökning från SM i hastighet 2017 & 2018 I denna sammanställning redovisas vad aktiva, arrangörer, funktionärer samt föreningsrepresentanter anser om de justeringar och förändringar som gjordes

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

Sveriges Schackförbund Styrelsen

Sveriges Schackförbund Styrelsen Sveriges Schackförbund Styrelsen Sammanträde 2011:3 Västerås 2011-07-15 SSF:s styrelse Protokoll Nr 2011:3 Tid: 20.30 21.30 Plats: Västerås SKs klubblokal, Källgatan 9 A Närvarande: Anil Surender, ordförande

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / 2009 132-151 Plats: Telefonmöte Datum: 2009-04-21 Tid: 19.30 22.45 Närvarande: Ulf Gustafsson, Jan Lund-Jensen, Per Olof Larsson (från punkt 133e), Björn

Läs mer

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN Svenska Baseboll och Softboll Förbundet Om SBSFs Internationella Handlingsplan Denna handlingsplan skall utgöra riktmärke och ange ambitionsnivå för Svenska Baseboll och Softboll

Läs mer

Protokoll nr 7/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 19 oktober 2013 på Idrottens Hus, Stockholm

Protokoll nr 7/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 19 oktober 2013 på Idrottens Hus, Stockholm Protokoll nr 7/13 Fört vid styrelsens sammanträde den 19 oktober 2013 på, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande Anders Bromée, v ordförande Lotta Jegenstam, ledamot Åsa Nilsson, ledamot Ulf

Läs mer

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE Styrelsen i Svenska Kälksportförbundet föreslår, till Årsmötet 2018-09-15, en förändring av Förbundsstadgarna som innebär

Läs mer

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande 1 (5) FS - möte nr 5 år 16/17 Clarion hotel, Arlanda 2017-02-09 68--81 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Märit Bergendahl (MB) Vice ordförande Krister Azelius (KA) Martin Klabere (MK) Jan

Läs mer

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande 1 (5) FS - möte nr 8 år 17/18 Globe Hotel, Stockholm 2018-04-20 105--123 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Märit Bergendahl (MB) Vice ordförande Krister Azelius (KA) Martin Klabere (MK)

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET SENIOR, JUNIOR och UNGDOM

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET SENIOR, JUNIOR och UNGDOM UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET 2014-2015 - SENIOR, JUNIOR och UNGDOM Hastighet - Senior En generell beskrivning och tolkning av ISU s uppsatta regler för världscupen finns i Bilaga 1. Generell beskrivning

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarlörbundet

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarlörbundet Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarlörbundet Tid: 12 februari 2011 Plats: MunktellArenan, Eskilstuna Omfattning ~ 69-86 Beslutande Folke Andersson Karin Dahl Birger Fält Alexandra Kreuzer Boberg Börje

Läs mer

Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte

Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte Tid: 2008-09-05 kl. 20:00 22.00 2008-09-06 kl. 09.00 15.00 Plats: Scandic Örebro Väst Närvarande: Mats Sjödin kommittéordförande Maria Berg Hans

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2018-03 2018-04-13 (13:00-16:00) Stockholm Deltagare - Svemo Håkan Leeman Åke Knutsson Fredrik Hansson Jonas Gustafsson Josefin Lundin Thomas Avelin Tony Jacobsson Ulla Peterson

Läs mer

Föregående protokoll är justerat och godkänt.

Föregående protokoll är justerat och godkänt. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 12 februari 2015, telefonmöte. Närvarande (de i fetstil på plats i Öresunds kontor/stockholm): Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Lars Persson

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel:

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel: SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN 2010 1 INLEDNING s anordnade en utvecklingskonferens i November 2009 där förbundets verksamhet utvärderades. Målet var att försöka lyfta fram positiva händelser under

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL 4-2012 2012-10-15 (20.00-22.00) Deltagare SVEMO Anders Tibbling Peter Alfredsson Nils Granath Lars Nyberg Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande Gäster Magnus Liljeblad

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2013 Idrottens Hus Stockholm 1-3

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2013 Idrottens Hus Stockholm 1-3 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2013 Idrottens Hus 2013-01-08 114 73 Stockholm 1-3 Protokoll fört vid styrelsens telefonmöte den 8 januari med start kl 20:00. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2007 60-69 Plats: Telefonmöte Datum: 2007-05-15 Tid: 20.00 22.15 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

SMKF Modern Femkamp 2011-03-02 Protokoll nr 2/2011 Styrelsemöte 2011-02-24

SMKF Modern Femkamp 2011-03-02 Protokoll nr 2/2011 Styrelsemöte 2011-02-24 SMKF Modern Femkamp 2011-03-02 Protokoll nr 2/2011 Styrelsemöte 2011-02-24 1 Plats: White & Case Advokat AB, Stockholm Närvarande: Ordförande - Kicki Molin (KM) - Peo Danielsson (PD) - Herman Håkansson

Läs mer

Verksamhetsidé - VOIB

Verksamhetsidé - VOIB Verksamhetsidé - VOIB VOIB ansvarar för all landslagsverksamhet för svenska badmintonspelare. VOIB ska tillse bästa förutsättningar för landslagsspelare i kvalitetssäkrade miljöer och tillsammans med individen

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2019/2020

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2019/2020 190214 SDF Grenledare i längd Tävlingsansvarig längd Cup- och SM-arrangörer 2018/2019 Internationella arrangörer 2018/2019 SSFs anslutna skidklubbar TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2019/2020 Skidvänner

Läs mer

1 Mötet öppnas Roland öppnar mötet och hälsar alla välkomna till Idrottens hus.

1 Mötet öppnas Roland öppnar mötet och hälsar alla välkomna till Idrottens hus. Protokoll till styrelsemöte 1 (2018-01-10) Kallade: Annika Wrenkler, Jeanne Céwe, Johan Johansson, Johan Österberg, Jonas Gustafsson, Josefin Due-Boje, Oskar Samuelsson, Roland Edin och Tommy Jacobsson

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet. Preliminär dagordning för J/70 förbundets årsmöte 28 november 2014

Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet. Preliminär dagordning för J/70 förbundets årsmöte 28 november 2014 Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet Plats: Tid: Pantaenius kontor, Hamngatan 25, Marstrand 20:00 (vi börjar med glögg 19:30 för de som vill ha) Preliminär dagordning för J/70 förbundets

Läs mer

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna.

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 9/2016 Datum söndag den 11 december, 2016 Tid Kl. 13.00 16.00 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Virpi Alajarva och Johanna Rydberg, Adjungerade Mona

Läs mer

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 ÖVERGRIPANDE a.) Aktiva till U23 och eller Senior ska nominera sig själva till laget (nominering innebär att man

Läs mer

Protokoll 8 september 2011

Protokoll 8 september 2011 Protokoll 8 september 2011 Styrelsens sammanträde nr 5/11 Tid och plats Torsdagen den 8 september 2011 klockan 09,30-15,30 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Solna. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 4/13 Tid och plats Onsdagen den 6 maj klockan 09,35 till 15,35 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Anders Kullen Havdelin

Anders Kullen Havdelin Anders Kullen Havdelin Roligt att vara här! Friidrotten idag Verksamhetsplanen Prioriterade utvecklingsprojekt Vår närmaste framtid Svensk Friidrotts styrelse Friidrotten i hela landet Nio valbara ledamöter

Läs mer

Protokoll nr 10/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen

Protokoll nr 10/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen Protokoll nr 10/2018 85-96, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2018-12-07 08 i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Sussan Eriksson, inte 85-88,

Läs mer

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje.

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Stockholm 2014-11-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 10/14 Tid och plats Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 UTBILDNING Tränarutbildning Kursen TGU 2 byggs ut till 8 dagar över 12 månader. Genomförs i samverkan SvTF / SDF med start i mars 2016. Beräknat antal deltagare 40. Kursen TGU 3 byggs ut till 10 dagar

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (18:00-19:30) Telefonmöte

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (18:00-19:30) Telefonmöte PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE 02-2016 2016-03-07 (18:00-19:30) Telefonmöte Deltagare Svemo Tommy Allansson Joakim Svensson Magnus Markenfelt Peter Isgren Sammanfallande Ledamot Ledamot Koordinator

Läs mer

Protokoll Nr , 2016

Protokoll Nr , 2016 Datum: 28/11 2016 Tid: 20.30 22.15 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Hamid Fazeli (ledamot),

Läs mer