Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)"

Transkript

1 Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården onsdagen den 27 februari kl 19:00. Förutom sevanliga årsmötesförhandlingar utlovas fika och eventuellt några muntrationer från styrelsen. Välkomna! Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, sekreterare och två protokolljusterare för mötet. 3. Mötets stadgeenliga utlysande 4. Behandling av verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning och revisionsberättelse. 5. Beslut om ansvarsfrihet 6. Fastställande av verksamhetsplan och budget. 7. Fastställande av medlemsavgift för Beslut om antal ledamöter i styrelsen 9. Val av ordförande på ett år 10. Val av kassör 11. Val av styrelseledamöter på ett år 12. Val av två revisorer på ett år 13. Beslut om arvode kassör 14. Val av valberedning 15. Övriga frågor 16. Avslutning Knutby Kulturförening Postadress: Kontakt: Org. Nr: c/o Tomas Lindh Tfn Ellstavägen 12B e-post: kulturforeningen.kuf@telia.com Postgiro: Knutby

2 Verksamhetsberättelse 2007 Här kommer Knutby Kulturförenings fjärde verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen 350 medlemmar inskrivna i matrikeln. Styrelsen har bestått av: Ordförande Kassör Sekreterare Övriga ledamöter Iréne Nygren Tomas Lindh Anna Larsson Anneli Sandberg Anna Larsson Carl-Erik Falkman Fredrika von Sydow Revisorer har varit Torsten Winge och Jan Olofsson. Styrelsen har haft 8 protokollförda sammanträden under året. Under året har erhållits ett bidrag på kronor från Uppsala kommuns kulturnämnd. Vi har även fått indirekt bidrag i form av en konsert som kulturnämnden har betalt alla kostnader för (Linda Tillery & The Heritage Cultural Choir). Övriga intäkter har bestått av medlemsavgifter, inträden, medarrangörsbidrag av Studieförbundet Vuxenskolan och Uppsala Kulturnämnd, sponsring av ICA samt försäljning. Styrelsen har fortsatt att fungera som programgrupp. Föreningens ekonomi är stabil, se ekonomisk rapport. Föreningen har under året genomfört 15 evenemang. Dessa är: Julgransplundring 13/1 Dans kring granen, fiskdamm och servering. En gammal tradition som vi kommer att försöka hålla vid liv. KUF Årsmöte 7/2 Förhandlingar, fika och eftersnack. Några medlemmar vi inte sett tidigare kom. En tillfrågad till styrelsen som sagt ja dök aldrig upp och sade sen nej vilket gjort att vi haft en vakant plats detta år. Sid 1(7)

3 Dockteater, bok-café och dans 24/2 Omkring 20 förväntansfulla barn kom till Knutbygården för att se Teater Spektaklets föreställning om Carl von Linne. En hel del vuxna hade också letat sig dit, några till och med utan barn i sällskap...och föreställningen var verkligen så bra som recensionerna skvallrat om - fin scenografi, roligt och lärorikt om Linne s person och gärningar, och spännande att höra om lärljungarnas resor till främmande länder. Även de minsta barnen blev helt uppslukade av berättelsen, dockornas påhitt och den stämningsskapande musiken - och alla härliga ljudeffekter som Omnibus kammarblåsare gav ifrån sig. Efter teatern serverades det korv, smörgåsar och smarriga kakor i lilla salen. Under tiden alla prylar från dockteatern plockades undan flödade barnens kreativitet vid pysselborden - med allt från färgglada målningar till roliga hattar och kärleksbrev som följd... Sedan var det dags för Lena Haraldsson att lära ut sång- och danslekar som ett smakprov inför vårens kurser. De barn som ville vara med fick värma upp med roliga lekar och sedan pröva på gamla klassiker som En bonde i vår by, En ensam liten fågel och andra ringlekar. Barnen hade verkligen kul och svetten lackade! Under sista timmen fanns möjlighet för alla att låna böcker från Bokbussen. Medarr: Uppsala Kulturnämnd Vädercafe 31/3 Det var ett 25-tal väderintresserade Kuf'are som trotsade vädret och kom till Knutbygården för att höra en av TV4's meterologer, Anders Nylund berätta om varför vi har väderprognoser, hur man förr i tiden tog fram dessa och hur man gör idag. Han berättade också för oss noviser på ett mycket pedagogiskt och intressant sätt, hur man ser på det framtida klimatet och vad som sannolikt kommer att hända om vi inte gör något åt koldioxidutsläppen, som är vårt stora hot mot jordens klimat. Efter Anders intressanta föreläsning, så var det tid för lite frågor och några kul videosekvenser som visade hur vädret presenterades i Sveriges television i begynnelsen. Efter fikat, så gästades kaféet av Bo Kjellén, diplomat och veteranförhandlare som arbetat i många år med miljöfrågor. Bosse berättade med inlevelse hur det går till när man genom diplomati och hårt arbete kämpar sig igenom processen att förhandla med andra stater, (såväl stora som små) och försöker få alla att komma överens i klimatfrågor. Våra båda väder- och klimatexperter, gjorde ett fantastiskt jobb och jag tror att samtliga i publiken skriver under på att båda föredragen var lärorika, intressanta och underhållande. Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan, Uppsala Kulturnämnd Sid 2(7)

4 Gökotta 6 maj KUF ordnade i samarbete med Almunge/Knutby ornitologiska förening, för tredje året i rad med gökotta. 11 morgonpigga träffades i ottan för att lyssna och spana in fågellivet vid hosjön. Det var en härlig morgon om än lite blåsig och si, framåt 8-tiden hördes göken. För många var det första gången för året. Söndagen den 20 maj Under söndagen hölls spelmansstämman i Knutby, den fjärde i ordningen sedan nystarten Efter den inledande spelmansgudstjänst i kyrkan, där både Knutby- och Bladåkerskörerna medverkade, tågade man ner till den sköna Gammelgården. I samband med allspelet mottog Sixten Mattson, spelman från Norrtälje, ett minnesdiplom. Sixten är en av de dem som var med redan då Gammelgårdens Spelmanslag bildades Stämman fortsatte sedan med ett fint program av Durpiggarna, även de från Norrtälje. Deras sättning är något ovanlig, åtta durspel och fyra stränginstrument. Men fint låter det. De avslutade sitt framträdande med att spela Knutbyvalsen efter Kalle Noak (känd Knutbybo). Valsen har letats fram ur arkiven, noter delades ut och den lär återkomma vid kommande stämmor. Dagen till ära hade valsmelodin fått en text, som framfördes av Monica Röding. Till sist framträdde Skäringby Överaskningsorkester med moderna arrangemang på kända äldre Knutbylåtar. Thomas Brandt hade denna gång samlat 19 musikanter för detta unika framträdande och det var verkligen en överraskning, medverkade gjorde bl a erkänt kända och duktiga musikerna Roland Keijser och Arne Forsén. Stämman, som också i år slog publikrekord, hade 130 betalande och minst 90 spelmän som kom. Medarr var Hembygdsförbundet, Svenska Kyrkan samt Kulturnämnden i Uppsala Kommun. Bokbuss med fika 25/8 Den 25/8 bjöd Knutby kulturförening på fika vid Knutbygården i samband med bokbussens besök. Vädret var strålande och den som ville kunde också köpa ekologiska grönsaker av Elisabeth Karlborg, som stod och sålde hemodlade produkter. Sid 3(7)

5 Trum work-shop 1/9 Så blev det höstlördag med 12 grader varmt ute och sol. Ingmar kom åkande från Uppsala och tog fram sin darbouka eller tabla som den också heter. En efter en kom trumfolket in. Några från våran trumkurs var förhindrade den här dagen, tre nya förmågor kom och vi blev 9 personer som prövade på att spela mellanöstern-rytmer. Det började med en ordentlig uppvärmning av fingrar och axlar innan vi gick lös på trummorna med slagteknik och rytmövningar eller osv. Det svängde riktigt bra när vi fick in rytmen AYOB och det fortsatte svänga när vi prövade rytmer från Marocco och Turkiet. Tiden glömdes bort och vi spelade en halvtimme längre än vad det var tänkt. ÄLGSTUDS - musik-café 12/9 Den nystartade gruppen Älgstuds bjöd på höstens första konsert. Trots att bandet är nytt så är medlemmarna ytterst kompetenta och erfarna. Basisten Matts Alsberg har "spelat med alla" och slagverkaren Tomaz Nilsson är en rutinerad orkesterslagverkare, numer anställd I Stockholms Blåsarsymfoniker. Bygdens son Thomas Brandt på saxofon mm är inte heller någon nykomling i branschen. Låtmaterialet bestod av drygt 50 procent eget och resten lånat - folkmusik, pop och jazzlåtar. Kvällens kanske mest oväntade inslag var Rolling Stones-covern "Paint it Black" i balkantappning. Under den (enligt Thomas) naivistiska "Tingpling" tillät sig bandet att fara ut på en helt oplanerad resa i improvisationens rike, där bl a den hemliga lådan öppnades, denna gång med t ex speldosa och steppskor. Om man ska sätta en etikett på detta band skulle det nog vara "jazz med nordisk grundton". (Och osedvanligt mycket frihet i improvisationerna.) Det var en spännande kväll för en nyfiken publik, med ett band som har ett verkligt unikt sound. Tango och bugg, prova-på kväll 16/9 KUF & Vuxenskolan s Prova på Kväll med Tango och Bugg i Knutbygården samlade 16 personer! Det blev tango, bugg och lite annat också. Våra lärare Maud och Kalle var som vanligt i toppform. Efter denna kväll bildades en danscirkel som pågått under hösten och som fortsätter i vår och avslutas med ett tang-café. Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan Sid 4(7)

6 Musikcafé för barn 6/10 Musikcafé på Knutbygården blev verkligen lyckat. Omkring 25 barn och vuxna kom för att fika och umgås, lyssna på musik, pyssla och låna böcker. Eriksson och Falkmans har en bred repertoar och denna gång blandades rock, pop och blues med en mängd barnlåtar. Barn och föräldrar svängde runt på dansgolvet med en väldig fart till tonerna av Astrid Lindgrens och Georg Riedels sånger medan det vid pysselbordet inbjöds till mer stillsamma aktiviteter i form av maraccastillverkning och måleri. Flera trummor, xylofoner och en hel låda med olika rytminstrument fanns till förfogande och barnen kom snabbt på att det är vid scenen man ska stå när man spelar! Att Christer, Kalle, Per och Micke verkligen lät barnen stå i centrum var verkligen roligt. Hembakat och barnvänligt kaffebröd uppskattades av såväl stora som små och ute i Bokbussen blev det denna gång riktigt trångt och gemytligt. Medarr: Uppsala Kulturnämnd Linda Tillery and The Cultural Heritage Choir 11/10 Så kom dom äntligen till oss, Miss Linda Tillery and the Cultural Heritage Choir äntrade scenen strax efter De satte genast igång med att skapa stämning med rytmer, körsång, underbara scenkläder som gick i orange och gult och det stämningsskapande ljuset som de hade med sig. Under 2 x 45 minuter med paus fick vi vara med om fantastiska sånger, underbara rytmer som gjorde det svårt att sitta still och danser från både kören och spontant från publiken. Det blev en varm, härlig stämning i församlingshemmet. Från början skulle vi varit i kyrkan men ekot blev så svårt med både rytminstrument och sång samtidigt så vi fick byta över till församlingshemmet - STORT TACK till våran medarrangör Svenska Kyrkan, som genom Barbro, hjälpte oss att snabbt kunna flytta spel-lokal och vaktmästare Sten som fixade fram extrastolar. Det hade vi inte fixat utan er. Dessutom finns det ett praktiskt och välorganiserat kök i församlingshemmet så vi som inte arbetat där förut lätt som en plätt hittade vad vi behövde - vilket behövdes när allt var upp och ner under ett par timmar före konserten. Medarr: Uppsala Kulturnämnd, Svenska Kyrkan KUFs frågesportskamp. 14/11 En mörk novemberkväll drabbade sex lag från några Knutbyföreningar samman i Knutbygården i en frågesportskamp. De medverkande föreningarna var PRO, SPF, KIF, KUF, Knutby Folkets Park samt hembygdsförbundet. Varje lag bestod av fyra styrelsemedlemmar från respektive förening. Frågesportstävlingen leddes av det kunniga paret Marianne och Torbjörn Fagerström som bor utan för Almunge. Thomas Brandt hanterade sitt dragspel under betänketiden vilket bidrog till att höja spänningen. Det blev en intensiv kamp med Knutbyrelaterade frågor om djur- och växtliv, klimat, ortsnamnsbetydelse, den kära 809:an samt lite kultur rörande gamla filminspelningar och kokböcker. Välförtjänta segrare blev Knutby, Faringe och Bladåkers Sid 5(7)

7 hembygdsförbund vilka fick var sin rökt lax och deltagarna i övriga lag tröstades med en sardinburk. Syftet med tävlingen var att styrelserna i föreningarna skulle träffa varandra och det vore trevligt med en uppföljning. Kanske vi blir inbjudna av vinnarna nästa år? Halloweenfest i Knutbygården 17/11 Det kom barn och vuxna under hela eftermiddagen - den ena efter den andra fantasifullt målade och utklädda. Levande ljus, pysselbord där man bl a kunde göra ljuslyktor och läskigt otäcka trolldegsbakelser, fikabord med blodsprängda ögonmuffins och häxfingerkakor, ljudillustrerad sagoläsning med Freja och Anneli och rätt vad det var blev det lekar och disco. Grönskande drömmar att föröka sin egen trädgård 5/12 Mitt I höstmörkret var det dags att drömma sig bort och börja planera lite inför våren. Elisabeth Carlborg gav ett fantastiskt föredrag om hur man kan föröka olika växter med bl a fröer, sticklingar, avläggare och ympar. Det fanns en massa roliga sätt att få till fler plantor av gamla favoriter i trädgården. Vad sägs om att bananympa, sätta rossticklingar, köldbehandla vissa fröer innan dom gror, slå kokande vatten på sturska frön? Det här föredraget är tänkt som upptakt till studiecirkel som ska pågå under våren. I skrivande stund är det inte klart om den kommer att starta. Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan KUF har fyra verksamhetsår bakom sig och när vi startade hade vi som plan att i första steget genomföra regelbundna arrangemang (c:a ett per månad) under två år, för att efter det utvärdera verksamheten. Vi har haft många arrangemang i år, 15 stycken. Hösten var ganska tuff med tanke på att styrelsen fungerar som programgrupp och det har varit svårt att få tag i nya personer som skulle vilja hjälpa till med programmen. Varje program kräver budget, planering, marknadsföring, målgrupp och själva genomförandet. Händer oförutsedda händelser går vi in och täcker för varann, det kan bli tungt om det är en hektisk period i arbets- eller familjelivet samtidigt. Styrelsen, med hjälp av tidigare styrelsemedlemmar (tänker särskilt på Per-Erik Nyström och Fredrik Nilsson bl a) och enskilda engagerade medlemmar (Janne Olofsson, vad skulle vi göra utan dina insatser på webb-sidan! eller Susanne Holm som sa ja direkt till att hjälpa till på trädgårdsprogrammet), har fortsatt att satsa på det som vi som medlemmar tycker är roligt att arbeta med. Så behöver det förmodligen fortsätta. Våran förening bygger i mångt och mycket på lusten att göra program som vi vill se i Knutby - att genomföra program som vi hoppas ska tilltala fler som bor här. Sid 6(7)

8 Vi försökte få en ny samarbetspartner, LRF:s lokalavdelning, när det gäller väder-caféet men LRF:s lokalavd tackade nej med hänvisning till den egna ekonomin och att programmet inte enbart vände sig till egna medlemmar. Vi gjorde i allafall ett försök och kanske kan vi hitta något annat ämne att samarbeta om i framtiden? Vi är glada över fortsatt väl fungerande samarbete med Uppsala Kulturnämnd, Musik i Uppland, Knutby-Faringe-Bladåkers hembygdsförbund, Svenska kyrkan och Studieförbundet Vuxenskolan. Vi hoppas vi kan fortsätta samarbeta på samma smidiga sätt som hittills. Alla medlemmar är naturligtvis fortsatt välkomna att komma med initiativ till aktiviteter inom föreningen. Den medlem som har en idé och är villig att jobba har mycket goda möjligheter att kunna genomföra sina idéer (naturligtvis med hjälp av styrelsen). Dessutom är vi rutinerade nu så vi kan lära ut enklaste vägarna till nya arrangemang. Vi är mycket glada för vår informationstavla på gaveln till ICA-knuten (tack Kenneth och Tomas för eran sponsring). Jämte denna är vår andra kontinuerliga infokanal websidan, som har eget domännamn: Websidan sköts fortfarande förtjänstfullt av Janne Olofsson. Övrig marknadsföring sköts beroende på typ av evenemang och tidpunkt. Vi har annonserat i UNT, Sigtunabygden och Lokalsvepet. Inför varje evenemang försöker vi få upp 3-30 affischer i bygden och någon gång delar vi ut flygblad i brevlådorna. Informationstavlan sköts gemensamt av styrelsen. Iréne Nygren - ordf Tomas Lindh - kassör Anna Larsson - sekr Anneli Sandberg Anna Larsson Carl-Erik Falkman Sid 7(7)

9 BOKSLUT FÖR KUF ÅR 2007 Behållning vid årets början Kontant i kassan 1 891,50 Postgiro , ,95 kr Skulder 0,00 Inkomster Inträde Kredit ,00 Försäljning Kredit ,00 Bidrag Kredit ,00 Räntor Kredit 0,00 Medlemsintäkter Kredit 6 800,00 Övriga intäkter Kredit 100, ,00 kr Utgifter Varuinköp Debet 9 105,50 Adm/Kontor Debet 4 125,00 Reklam Marknad Debet 6 802,00 Hyreskostnader Debet 1 770,00 Gager Debet ,00 Övriga kostnader Debet 6 770,00 Räntor Debet 0, ,50 kr Förändring (Överskott) 6 004,50 kr 6 004,50 kr Behållning vid årets slut Kontant i kassan 3 442,00 Postgiro , ,45 kr Skulder - kr Fordringar - kr Ort datum år Namnförtydligande Kassör

10 Budget 2007 Inkomster Budget Ack Utfall Diff Utgifter Bidrag ,00 kr ,00 kr ,00 Inträde ,00 kr ,00 kr 5 650,00 Försäljning ,00 kr ,00 kr -372,00 Medlemsavgifter 8 000,00 kr 6 800,00 kr ,00 Övrigt 1 000,00 kr 100,00 kr -900,00 Totalt: ,00 kr ,00 kr ,00 Varuinköp ,00 kr 9 105,50 kr 1 894,50 Adm/kontor 3 000,00 kr 4 125,00 kr ,00 Reklam/marknad 5 000,00 kr 6 802,00 kr ,00 Hyror 2 000,00 kr 1 770,00 kr 230,00 Gager ,00 kr ,00 kr ,00 Övrigt 3 000,00 kr 6 770,00 kr ,00 Totalt: ,00 kr ,50 kr ,50 Årets resultat: 0 kr 6 004,50 kr 6 004,50

11

12 Verksamhetsplan 2008 Vår: Lördag 12 januari AFRIKANSK DANS för hela familjen med proffesionelle trum- och danslärare Jack Babacar från Senegal, servering och bokbussen är på plats. Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan, Uppsala kulturnämnd Söndag 13 januari Traditionell julgransplundring med fiskdamm, tomte och fika samt något ovanligare musikinstrument, servering. Söndag 24 februari TRUM-WORKSHOP med slagverkaren/musikern Simon Monserrat. Det blir rytmer från hela världen. Enklare servering. Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan, Uppsala Kulturnämnd Onsdag 27 februari Årsmöte i Knutbygården. Lördag 5 april Rock-pub med rockmusik, såväl live som på skiva och alltifrån "soft-" till hårdrock. Lördag 12 april TANGO-CAFÉ till levande orkester, Tango Curazon spelar upp till Argentinsk tango. Prova på-tango med instruktörer, servering. Medarr: Uppsala Kulturnämnd, Studieförbundet vuxenskolan. Söndag 18 maj Spelmansstämma i Gammelgården. Favorit i repris. Buskspel, många artister från när och fjärran, försäljning. Medarr: Studieförbundet vuxenskolan, Uppsala Kulturnämnd, Hembygdsförbundet samt Svenska Kyrkan. Lördag 31 maj I huvet på en gammal stubbe. Naturexursion med entomologen (insektskännaren) Bengt Ehnström. Ta med okända insekter för artbestämning. Knutby Kulturförening 1 Postadress: Kontakt: Org. Nr: c/o Tomas Lindh Tfn xxxxxx-xxxx Tallhöjden e-post: kulturforeningen.kuf@telia.com Postgiro: Knutby xxxxxx-x

13 Höst: Oktober Önskemål om att ha konsert med Musik i Uppland, inget klart ännu. November Stor handarbetsutställning under två dagar där Knutbys gömda skatter i form av vävt, broderat, stickat, virkat, tovat mm visas. Stick-café samt proffessionell handarbetshjälp för dig som vill starta på stört med något roligt handarbete ska pågå under båda dagarna, servering. Fler program befinner sig på idéstadiet. Vad har DU för idéer? Vad vill du ska hända i Knutby under året som har kulturanknytning? Du kan komma med förslag och få hjälp med att genomförandet. Knutby Kulturförening Postadress: Kontakt: Org. Nr: c/o Tomas Lindh Tfn xxxxxx-xxxx Tallhöjden e-post: kulturforeningen.kuf@telia.com Postgiro: Knutby xxxxxx-x 2

14 Budget 2008 Inkomster Utgifter Bidrag Inträde Försäljning Medlemsavgifter Övrigt Totalt: Varuinköp Adm/kontor Reklam/marknad Hyror Gager Övrigt Totalt: Årets resultat: Budget ,00 kr ,00 kr ,00 kr 7 000,00 kr 500,00 kr ,00 kr ,00 kr 4 000,00 kr 5 000,00 kr 2 000,00 kr ,00 kr 2 500,00 kr ,00 kr 0,00 kr

15 Stadgar för Knutby Kulturförening (KUF). Antagna Föreningens namn Föreningens namn är Knutby Kulturförening (KUF). 2 Föreningens syfte Föreningens syfte är att anordna regelbundna kulturevenemang samt stimulera till kulturaktiviteter i Knutby med omnejd. 3 Medlemskap Var och en som respekterar föreningens målsättning äger rätt att bli medlem. 4 Medlemsavgift Årsmötet fastställer årligen medlemsavgiften. 5 Beslutande organ A. Föreningens högsta beslutande organ är årsmötet. Ordinarie årsmöte hålls årligen före februari månads utgång. B. Årsmötet kungöres senast en månad före sammanträdet. Eventuella motioner skall vara styrelsen tillhanda senast en månad före årsmötet. C. Vid årsmötet äger samtliga närvarande medlemmar rösträtt. D. Vid årsmötet skall följande ärenden behandlas; 1. Mötets stadgeenliga utlysande 2. Val av ordförande, sekreterare och två protokolljusterare för mötet. 3. Behandling av verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning och revisionsberättelse. 4. Beslut om ansvarsfrihet 5. Fastställande av verksamhetsplan och budget 6. Fastställande av medlemsavgift 7. Val av ordförande på ett år 8. Val av tre styrelseledamöter på ett år 9. Val av två revisorer på ett år 10. Behandling av motioner och styrelsens förslag 11. Val av valberedning 6 Styrelsen Förvaltningen handhas av en styrelse bestående av ordförande och minst tre ordinarie ledamöter. I övrigt konstituerar styrelsen sig själva. Styrelsen är beslutsmässig vid minst 3 närvarande ledamöter. 7 Extra årsmöte Styrelsen äger rätt att inkalla extra årsmöte när styrelsens majoritet anser det påkallat eller om 2/3 av medlemmarna så begär. Kallelse, med angivande av tid, plats och motiv för extra årsmöte, skall utskickas till medlemmarna senast en månad före det extra årsmötet. 8 Stadgeändring Förändring av dessa stadgar kan endast ske vid årsmöte. Förslag härom insändes minst 6 veckor före årsmötet till styrelsen som avger utlåtande. För förslagets antagande fordras 2/3 majoritet av avgivna röster. 9 Räkenskap och förvaltning Föreningens firma är Knutby Kulturförening. Firmatecknare utses av styrelsen. Föreningens verksamhets- och räkenskapsår omfattar tiden 1 januari t.o.m. 31 december

16 10 Upplösning Upplösning av föreningen kan endast ske vid årsmöte. Förslag härom insändes minst 6 veckor före årsmötet. Styrelsen avger utlåtande. För förslagets antagande krävs 2/3 majoritet av avgivna röster. Vid upplösning tillfaller föreningens tillgångar något av årsmötet utsett kulturfrämjande ändamål. 11 Beslut Beslut fattas med enkel majoritet med undantag för 8 och 9. Vid lika röstetal har ordförande utslagsröst utom vid personval då lottdragning avgör

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Knutby Kulturförening Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården onsdagen den 7 februari kl 19:00. Förutom sevanliga

Läs mer

Det här är Knutby Kulturförenings tolfte verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen

Det här är Knutby Kulturförenings tolfte verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen Verksamhetsberättelse 2016 Det här är Knutby Kulturförenings tolfte verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen 213 medlemmar. Styrelsen har bestått av: Ordförande Lena Forsman, Kassör Bo Forssell,

Läs mer

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården Lördagen den 26 januari 2013 kl 18:00. Sedvanligt årsmöte utlovas

Läs mer

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården onsdagen den 9 februari kl 18:30. Förutom sevanliga årsmötesförhandlingar

Läs mer

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 1 Föreningens namn är Föreningen Kulturcentra Alvik, förkortat FKC Alvik 2 Föreningens hemvist är Stockholm. 3 FKC Alvik är en allmännyttig

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna 2013-10-17 Inledning 1 Tyresö Kammarkör är en ideell förening som har sitt säte i Tyresö. Kören är en blandad amatörkör som strävar efter att utveckla

Läs mer

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Grundad den 8 maj 2014 Reviderade och antagna den 25 februari 2015 Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Innehåll 1. Föreningens namn 2. Föreningens

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning STADGAR Antagna vid årsmötet 24 mars 2013 Innehållsförteckning 1 Namn, verksamhetsområde... 3 2 Hembygdsrörelsens grundsyn... 3 3 Hembygdsrörelsens ändamål... 3 4 Hembygdsförenings organisation... 3 5

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå STADGAR för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/12 2011. Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

Öppna Händer Välgörenhet

Öppna Händer Välgörenhet Öppna Händer Välgörenhet Stadgar Antagna: Antagna vid föreningsmöte 2010-01-20. Innehåll Allmänt 3 Styrelsen 3 Revision 4 Årsmöte 4 Stadgeändring 5 Övrigt 5 2 Allmänt 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Antagna vid årsmöte 201-02-03 i Knutbygården, Knuby. Ersätter tidigare antagna stadgar för LPo Uppsala kommun 2013. 1 Föreningens namn Landsbygdspartiet

Läs mer

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade 110227 vid årsmöte SYFTE OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningen är en ideell förening. Föreningen har som syfte att erbjuda sina medlemmar ett alternativ till det kommersiella

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Stadgar för Edsleskogs Byalag

Stadgar för Edsleskogs Byalag Stadgar för Edsleskogs Byalag Dessa stadgar är antagna av Edsleskogs Byalag vid årsmöte den 3/2 2008 förutom 19 som är antagen vid konstituerande årsmöte 21/10 2007. Allmänna bestämmelser 1 Edsleskogs

Läs mer

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB.

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Billeruds Jaktskytteklubb. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja intresse och färdighet i jakt- och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Knutby Kulturförening Verksamhetsberättelse 2015 Det här är Knutby Kulturförenings elfte verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen 240 medlemmar. Styrelsen har bestått av: Ordförande Lena Forsman

Läs mer

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening STADGAR Stadgarna antagna vid bildandemöte den 2012 02-19 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen skall verka för historiska värden angående Wisingsborgs Grevskap och Grevarna Brahes påverkan och betydelse

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Och Ungdomar Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1 Allmänna bestämmelser Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 2. Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att verka för åretrunt-

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls före utgången av april månad på tid och plats som styrelsen bestämmer.

Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls före utgången av april månad på tid och plats som styrelsen bestämmer. 1. Ändamål. Föreningens målsättning är att erbjuda människor i alla åldrar möjlighet till ett varierat dansutbud inom scenisk dans av god kvalitet till en rimlig kostnad. En meningsfull fritid, där även

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige.

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige. Stadgar 2015-05-04 Stadgar NJURCANCERFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802495-4342 1 Namn Föreningens namn är NJURCANCERFÖRENINGEN. Cancerföreningen NJURCANCERFÖRENINGEN är en intresseförening för personer

Läs mer

Föreningen Lästringebygden

Föreningen Lästringebygden Stadgar för Föreningen Lästringebygden Namn och verksamhetsområde Föreningens namn är Föreningen Lästringebygden. Föreningen är medlem i Södermanlands hembygdsförbund och därigenom ansluten till Sveriges

Läs mer

Stadgar för Hembygdsföreningen Facklan

Stadgar för Hembygdsföreningen Facklan Stadgar för Hembygdsföreningen Facklan Antagna vid Hembygds- och Studieföreningen Facklans bildande. Ändrade vid årsmöte den 9 mars 2014. 1. Namn och verksamhetsområde Hembygdsföreningen Facklan, nedan

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär 2 Ändamål 3 Verksamhet 4 Organisation 5 Medlemsmöten 6 Medlemskap 7 Medlemsavgift 8 Lokalt samarbete 9

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

Ludvigsborgs Byförening Org nr

Ludvigsborgs Byförening Org nr STADGAR för den ideella föreningen Ludvigsborgs Byförening (LBF) med hemort i Ludvigsborg, Hörby kommun. LBF bildades 1975. Stadgarna ändrade av årsmöte den 20 mars 2011. Organisationsnummer: 842000-6325

Läs mer

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården torsdagen den 26 februari kl 19:00. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013.

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. Kap. 1 Om föreningen 1 Föreningens namn är Barnaktiviteter i Örnsköldsvik. Föreningen ska bedriva sin verksamhet i Örnsköldsviks

Läs mer

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 1 Namn, säte, ändamål m.m. Föreningens namn skall vara Classic Car Week. Föreningen är en ideell förening

Läs mer

Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund

Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund Antagna av stämman 091024 1 NAMN Luleå stifts norra kyrkosångsförbund (LUNK) är en sammanslutning av kyrkokörer och andra körer samt instrumentalgrupper,

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte Stadgar ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte 2018-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Felkod40. 1 Ändamål Föreningen har till ändamål att driva LAN och andra dator-/teknikrelaterade träffar.

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel Stadgar Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel 2016-02-03 Innehåll 1 Föreningens namn... 1 2 Föreningens sätesort... 1 3 Föreningens ändamål... 2 4 Elektronisk kommunikation... 2 5 Medlemskap... 2

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING Dessa stadgar har blivit initialt antagna vid föreningsmöte den 28 mars 1996. Revidering har beslutats och införts vid årsmöte: I. Den 9 mars 2008. II. Den 11 mars

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge.

Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge. Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge. Förening Bildades 2011-03-21 Stadgar antogs av konstituerande årsmötet 2011-03-21 Allmänna bestämmelser 1 Föreningens

Läs mer

Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd

Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd STADGAR FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSSEKTORNS ETISKA RÅD Antagna vid konstituerande möte den 9 december 2008. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd ( Föreningen ) och är en

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västerås Astronomi- och RymdforskningsFörening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb 2 Varför starta mc-klubb? Att starta en mc-klubb innebär att man samlas runt det gemensamma intresset motorcykeln. En SMC-klubb visar genom

Läs mer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer 802513-5388 1 Föreningens syfte Uppsala Spelmanslag, som är en politiskt och religiöst obunden ideell förening och som har sitt verksamhetsområde i Uppsala

Läs mer

STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND

STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde 2 Föreningens grundsyn 3 Industrihistoriska föreningens ändamål

Läs mer

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Antagna vid årsmöte 7 juni 2007 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål, sammansättning och hemort Wings Hockey Club Arlanda ( Föreningen ) har som ändamål att bedriva ishockeyverksamhet.

Läs mer

Stadgar för Musikforum Organisationsnr: med sätesort Karlshamn Antagna Musikforum har som ändamål att främja musik som

Stadgar för Musikforum Organisationsnr: med sätesort Karlshamn Antagna Musikforum har som ändamål att främja musik som Stadgar för Musikforum Organisationsnr: 836200-6176 med sätesort Karlshamn Antagna 2019-03-09 1 Musikforum har som ändamål att främja musik som kulturyttring i Karlshamn och Blekinge genom att stödja det

Läs mer

Matfors Bridgeklubb stadgar

Matfors Bridgeklubb stadgar Adress: c/o kassör Organisationsnr: 802471-6733 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att spela bridge i trivsamma former. Föreningen verkar speciellt med tanke på pensionärer. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Sveriges Guideförbund

Stadgar för Sveriges Guideförbund Stadgar för Sveriges Guideförbund Antagna på SveGuides 31:a förbundsstämma den 29 mars 2014 i Kramfors 1 Förbundets firma och ändamål Sveriges Guideförbund, SveGuide är en organisation för auktoriserade

Läs mer

För Västra Göinge Hembygdsförening

För Västra Göinge Hembygdsförening 1 1 Namn, verksamhetsområde Stadgar För Västra Göinge Hembygdsförening Antagna av årsmöte 2017-03-21 Västra Göinge hembygdsförening är en allmännyttig, ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

SIG Securitys stadgar

SIG Securitys stadgar SIG Securitys stadgar Fastställda 2002-10-08. Reviderade 2006-03-16. Reviderade 2008-03-14. Reviderade 2013-04-18. 1 Firma Föreningens benämning skall vara SIG Security. 2 Ändamål SIG Security är en intressegrupp

Läs mer

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär ~Sida 1 ~ STADGAR för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär Örebro Läns Hembygdsförbund (nedan även kallad förbundet) är en samlande organisation för hembygdsrörelsen i Örebro

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF)

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) STADGAR 1 Föreningsnamn och säte Föreningsnamn är Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF). Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalands

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Intresseförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att:

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att: STADGAR 2013.08.15 Stadgar för Innovationsledarna (802475-0567), Association for Innovation Management Professionals in Sweden med säte i Stockholm. Föreningen bildades 2013-08-15 och dessa stadgar ändrades

Läs mer

Ideella intresseföreningen DELA FLERA

Ideella intresseföreningen DELA FLERA ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att aktivt arbeta för att sprida samhällsinformation om, samt uppmuntra till, delningsekonomi genom olika produkter och tjänster. Föreningen skall

Läs mer

STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG

STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG Näldens Byalag är en religiöst och politiskt obunden ideell förening med hemort i NÄLDEN, Krokoms kommun. Föreningen bildades 1992-11-25 och ombildades 2008-04-10. Stadgarna

Läs mer

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd)

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) Sida 1 av 5 Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) 1 Föreningens firma Föreningen är en partipolitiskt och religiöst

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD

STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD Hemort Stockholms stad Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet för att utveckla kristen tro och gemenskap

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening StorStockholms Genealogiska Förening Förslag till revidering av stadgarna för SSGF. Nu gällande stadgar. 1 Föreningens namn är StorStockholms Genealogiska Förening, förkortat SSGF. Föreningen är en ideell

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGENS NAMN. Organisations nr: xxxxxx-xxxx med hemort i stad. Bildad år XXXX

STADGAR FÖR FÖRENINGENS NAMN. Organisations nr: xxxxxx-xxxx med hemort i stad. Bildad år XXXX Datum 2018-04-12 Uppdaterad Utbildnings- och fritidsförvaltningen Föreningsstadgar (Mall) Här är ett exempel på hur stadgar kan se ut. Det som är angivet i röd kursiv text är sådant som brukar skilja sig

Läs mer

Normalstadgar för Lokalförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft

Normalstadgar för Lokalförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft 1 Normalstadgar för Lokalförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Namn, verk- 1.1 samhetsområde och uppgifter 1 Lokalföreningens namn är Hjärnskadeförbundet Hjärnkrafts lokalförening i kommun. Lokalföreningen

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

Norrbottens Körsångarförbund

Norrbottens Körsångarförbund Styrelsens förslag Norrbottens Körsångarförbund www.bdkör.se info@bdkor.se 1. Namn Norrbottens Körsångarförbund. 2. Ändamål Förbundet har till ändamål att verka för körsångens utveckling att sprida kännedom

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

BOFORS FRITID, KARLSKOGA

BOFORS FRITID, KARLSKOGA BOFORS FRITID, KARLSKOGA Stadgar för Bofors Fritid, Karlskoga antagna i november 1993. Reviderat och antaget: 2007-03-06 1 Föreningens namn och Ändamål Föreningen, vars namn är Bofors Fritid, Karlskoga,

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

STADGAR. 2 Sammansättning Föreningen består av de fysiska eller juridiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

STADGAR. 2 Sammansättning Föreningen består av de fysiska eller juridiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. STADGAR för den ideella föreningen Föreningen Fair Trade Shop i Norrköping, organisationsnummer 825001-7731 med hemort i Norrköping. Bildad den 1983-01-26. Stadgarna justerade vid föreningsmöte 2013-12-05

Läs mer

Stadgar för föreningen Niejda

Stadgar för föreningen Niejda Stadgar för föreningen Niejda Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Syftet med Niejda är att erbjuda samiska tjejer och kvinnor forum där de kan känna gemenskap, ha roligt med andra och utvecklas utifrån sina

Läs mer

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING 1 FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är: Gårdsjöbygdens Förening. Verksamhetsområdet är Gårdsjö m.o. 2. FÖRENINGENS ORGAN Föreningens organ är ÅRSMÖTET, STYRELSEN OCH REVISORERNA.

Läs mer

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun.

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningens stadgar För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningen bildades den 27 november 2007 med antagande av nedanstående stadgar. Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Stadgar för KIRUB Kirurger under utbildning

Stadgar för KIRUB Kirurger under utbildning Stadgar för KIRUB Kirurger under utbildning 1 Ändamål KIRUBs ändamål är att främja utbildning av kirurger, genom att bilda nätverk mellan STläkare i landet och att driva och utveckla kirurgisk utbildning,

Läs mer

UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016

UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016 UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av årsmötets utlysning. 3. Val av mötets ordförande 4. Val av sekreterare för förhandlingarna. 5. Val av justerare. 6. Anmälan

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund Äpplegårdens Boule Center 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. Innehåll

Läs mer

Föreningen Ventus Stadgar

Föreningen Ventus Stadgar Föreningen Ventus Stadgar Namn 1 Föreningens namn skall vara Ventus och ha sitt säte i Malmö Målsättning 2 Föreningen har som mål: - att starta och driva en kulturförening med tyngdpunkt på musik. - att

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening

Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening 2016-10-19 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening. 2 Ändamål Föreningen är en sammanslutning

Läs mer

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet 2015-04-17 Stadgar för den ideella föreningen CENTRAL SWEDEN med säte i Falun. Föreningen har bildats och stadgarna antagits vid konstituerande

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer