Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)"

Transkript

1 Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården torsdagen den 26 februari kl 19:00. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar utlovas fika. Välkomna! Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, sekreterare och två protokolljusterare för mötet. 3. Mötets stadgeenliga utlysande 4. Behandling av verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning och revisionsberättelse. 5. Beslut om ansvarsfrihet 6. Fastställande av verksamhetsplan och budget. 7. Fastställande av medlemsavgift för Beslut om antal ledamöter i styrelsen 9. Val av ordförande på ett år 10. Val av kassör 11. Val av styrelseledamöter på ett år 12. Val av två revisorer på ett år 13. Beslut om arvode kassör 14. Val av valberedning 15. Övriga frågor 16. Avslutning Knutby Kulturförening Postadress: Kontakt: Org. Nr: c/o Tomas Lindh Tfn Ellstavägen 12B e-post: Postgiro: Knutby

2 Verksamhetsberättelse 2008 Här kommer Knutby Kulturförenings femte verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen 408 medlemmar inskrivna i matrikeln. Styrelsen har bestått av: Ordförande Kassör Sekreterare Övriga ledamöter Iréne Nygren Tomas Lindh Anna Larsson Miqe Erikzén Margaretha Niska Erdenborg Carl-Erik Falkman Fredrika von Sydow Revisorer har varit Torsten Winge och Jan Olofsson. Styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden under året. Under året har erhållits ett bidrag på 21000:- kronor från Uppsala kommuns kulturnämnd. Vi har även fått indirekt bidrag i form av en konsert som kulturnämnden har betalt alla kostnader för (Uppsala Kammarsolister med Irma Schultz som reciterade Schubertiana). Övriga intäkter har bestått av medlemsavgifter, inträden, medarrangörsbidrag av Studieförbundet Vuxenskolan, sponsring av ICA samt försäljning. Styrelsen har fortsatt att fungera som programgrupp. Föreningens ekonomi är stabil, se ekonomisk rapport. Föreningen har under året genomfört 17 evenemang. Dessa är: AFRIKANSK DANS 12 januari Mitt i vintern kom vuxna och barn till Knutbygården för att prova på afrikansk dans under ett par timmar på lördagseftermiddagen. Lärare för dagen var Babacar "Jack" Camara med 25 års erfarenhet som trum- och danslärare i Senegal. Under uppvärmningen kom vi igång ordentligt - svetten lackade, tröjor åkte av och fönster öppnades. Afrikansk dans innebär verkligen rörelse för hela kroppen och skratten var många när armar och ben inte riktigt ville hänga med i Jacks koreografi. De mindre barnen tyckte ibland att stegen var lite för svåra, men då kunde man busa i Sid 1(8)

3 kapprummet, äta russin eller kila ut till Bokbussen istället. Vi andra kämpade på tills vi hade lärt oss hela dansen - inklusive höftrullningarna! Sista stunden ägnades helt åt barnen med ringdans och enkla rörelser som passade även de minsta - mycket uppskattat av de barn som var kvar! Känslan efter dagen är att afrikansk dans och afrogympa verkligen är en rolig form av träning. Medarr: Uppsala Kulturnämnd, Studieförbundet Vuxenskolan i Almunge-Knutby JULGRANSPLUNDRING 13 januari Till årets julgransplundring i Knutbygården kom drygt 85 personer. Lena och Lasse ledde som vanligt dansen kring granen men på scenen detta år var det ovanligt trångt. Dragspel,bas och gitarr och så hela åtta personer från Knutby slagverksensemble spelandes djembe, darbouka och tamburin. Efter den traditionsenliga långdansen fylldes golvet i stora salen av grodor, musikanter, gummor, kråkor och andra favoriter innan det var dags för paus. Energiförrådet hos både stora och små fylldes på med goda kakor och bullar, barnen provade lyckan i fiskdammen medan föräldrarna fick hålla sig till lotteriet och lyckohjulet. TRUM-WORKSHOP 23 februari Simon kom med sina röda congas, olika rytminstrument och ett strålande humör och drog igång med rytmövningar för kroppen. Vi gick i en 6-takt samtidigt som händerna klappade osv. Det var en svår övning men kändes jättehäftig att göra när den väl satt. Sen blev det afrikanska rytmer för hela slanten. Vi trummande med händer, pinnar, på golvet och på en klocka, vi dansade krigsdans och parningsdans. På slutet hann vi med en sång från yoruba-stammen samtidigt som vi dansade den. Medarr: Uppsala kulturnämnd, Studieförbundet Vuxenskolan i Almunge-Knutby KUF ÅRSMÖTE 27 februari Årsmötet hölls som vanligt i februari med förhandlingar och fika. Vi fick två nya styrelsemedlemmar med nya intressen, bl a litteratur rock n roll och kräldjur. Sid 2(8)

4 ROCK-PUB 5 april Kvällen bjöd på rock i alla möjliga former, alltifrån lite softare rockballader till tung hårdrock. Från 60-talet fram till nutid. Bandet Y.B.T.U.N.K rockade så det stod härliga till och fick dra några låtar en gång till (bara för att vi inte fick nog). Bandet spelade bl.a låtar av Thin lizzy, ACDC, Whitesnake, Darkness och Deep Purple. TANGO-CAFÉ 12 april En fantastisk kväll i Tangons tecken. Att anordna en tangokväll i Knutby kändes som en något vågad idé. Kommer det några? Kommer musiken som Tango Corazon spelar att passa? Kommer nån att våga dansa till den? Idén kom upp som ett infall under en danskurs en kväll i höstas, en rolig idé men går den att genomföra? Nu vet vi. Det kom mer folk än vi vågat hoppas, musiken var helt fantastisk och det blev fullt på dansgolvet! Kort sagt vi lyckades över förväntan, Jättekul! Medarr: Uppsala Kulturnämnd, Studieförbundet Vuxenskolan i Almunge-Knutby SPELMANSSTÄMMA 18 maj Gustafsson/Marin är en het konstellation på folkmusikhimlen just nu. De gästade Spelmansstämman i Knutby och visade upp ett enastående följsamt och andlöst vackert samspel i den annars kyliga och regntunga vädret - vi hade +5 grader och regn! Men Mia och Mikael lät sig inte avskräckas under sitt framträdande utan höjde tempot på flera av sina låtar. Två spelmän med anknytning till bygden uppträdde. Det var Roland Winge och Thomas Brandt. Roland spelade med sin grupp Hemulernas gatumusikanter och Thomas Brandt i gruppen Motvals där Thomas spelade med kända musikerna Roland Keijser, Mats Andersson och Jayant Bäckström. De bjöd på folkmusik på blåsinstrument. Gruppen Motvals var också kärnan i Skäringby Överraskningsorkester där ett 35-tal musiker deltog. Gruppen Endes gjorde också ett uppskattat uppträdande med sina tre nyckelharpor. På slutet av dagen uppträdde också den legendariske nyckelharpspelmannen Nisse Nordström från Upplands Väsby och bördig från Bladåker. Nisse är kanske den nu levande viktigaste traditionsbäraren av den lokale spelmannen Gustav i Gropens låtskatt. Gammelgårdens hus erbjuder många möjligheter till buskspel inomhus och även så den Sid 3(8)

5 här gången. Det dryga hundratal spelmän och publik som trotsade vädret fick uppleva kanske den bästa stämman hittills när det gäller den musikaliska nivån på scenframträdandena. Spelmännen ville ge något extra den här dagen. Medarr: Svenska Kyrkan, Studieförbundet Vuxenskolan i Almunge-Knutby, Uppsala Kulturnämnd, Knutby-Faringe-bladåkers hembygdsförbund FAMILJEDAG MED NATURTEMA 24 maj Det blev ett barncafé förlagt utomhus. Lillevi Pousette berättade om Vilse - hur man ska göra om man går vilse när man är barn. Lillevi läste Vilsesagan, alla övade på att krama träd och gick en liten tipsrunda med naturfrågor. Det blev bullar och muffins under bar himmel samtidigt som barnen jobbade med vilse-bilder. Sen kom bokbussen och familjerna lånade böcker. Flera idéer dök upp om vad man kan göra för och med barn i kulturföreningens regi. INSEKTSLIVET I KNUTBYSKOGARNA 31 maj Den varma och soliga lörden den 31 maj hade vuxna och barn tagit sig till Pansaruddens parkeringsplats för att tillsammans med den riksbekante entomologen och författaren Bengt Ehnström få se spåren av insekter, höra om ett antal sällsynta arter som finns i Knutbyområdet samt även få se några av dem från Bengts samlingar. Vi behövde inte gå många steg förrän det första stoppet kom. Bengt såg spåren av insekter i vad som ter sig som en grön spenat för oss andra. Det blev därför många stopp längs den gamla körvägen tills vi nådde den äldre granskogen som på grund av sin långa kontinuitet härbärgar bl.a. den sällsynta svartoxen. Lyckat och en fantastiskt fin dag. SPÅNARCAFÈ 23 augusti Spånarcafé för barnfamiljer som träffades för att fika, pyssla, leka och spåna fram idéer till framtida kulturarrangemang för barn. Härligt se med vilken energi barnen tar sig an det pysselmaterial som finns att tillgå på dessa barnaktiviteter - frenetiskt klippande och målande, både barn och föräldrar. Att stereon kom med denna gång utnytttjades av de mest danssugna, med Alice i spetsen. Roligt att våra barncaféer blivit så uppskattade och välbesökta - omkring trettio barn och föräldrar kom denna eftermiddag. Många barn har varit med tidigare men också flera nya kom och alla lekte och hade roligt tillsammans. Bokbussen kom förstås och många böcker lånades. Som alltid jättetrevlig personal på Bokbussen. Sid 4(8)

6 VÄXTBYTARDAG Lördag 30 augusti Vi hade tur med vädret. Sol och moln om vartannat men stadigt ca grader. Precis lagom när man ska byta växter. Vi höll till på Källingby gård där Hortonom Elisabeth Dec-Carlborg hade på sig sin fantastiska hortonom-hatt och svarade på många trädgårdsfrågor som kom under dagen. Här byttes och såldes växter som folk hade för mycket av hemma i sina trädgårdar och massor tips bytte ägare. Trädgårdsfrågor diskuterades i olika hörn, så blir det lätt när trädgårdsentusiaster träffas. Harriet stod för serveringen, kaffe, thé eller juice med goda kakor till. Förhoppningsvis kan det bli en tradition framöver, en mötesplats för områdets alla trädgårdsintresserade att träffas,byta växter och olika tips. Medarr: Studieförbundet Vuxenskola i Almunge-Knutby TRUMTRÄFF 31 augusti Söndag började med regn...lite trist eftersom det hade varit väldigt roligt att spela utomhus men en fd gympasal är inte heller fy skam. Den här gången hade vi extra djembetrummor hemma så vi körde afrikanska rytmer, både 4-takt och 6-takt. Vilket sväng det blev alltså! Det låter så bra och det är så härligt att trumma stressen ur kroppen eller bara få till det så hela gruppen låter bra. SALSA WORKSHOP 13 september Samma dag som Kulturnatten startade vi med Salsa på dan. Simon Monserrat med fru Birgitta ledde dansen. Det var mycket att hålla reda på men när man väl fick det att funka så var tillfredsställelsen desto större. Danslärarna gick igenom grundstegen som salsan bygger på, några piruetter samt lite work out i salsatakt för att lösgöra axlar, höfter m.m. Det gick åt mycket dricka! Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan i Almunge-Knutby Sid 5(8)

7 UPPSALA KAMMARSOLISTER & IRMA SCHULTZ KELLER 26 oktober Den här söndagen började lite oroligt, skulle vintertids-omställningen ställa till det för musiker och publik? Men inte alls, allt flöt på bra ända från början. Uppsala Kammarsolister äntrade scenen tillsammans med Irma Schultz Keller som reciterade dikten SCHUBERTIANA, skriven av Tomas Tranströmer. Dikten, mjukt och finstämt framförd, bildade fond till kvällens underbara konsert. Tonerna flödade genom kyrkorummet och stråkinstrument kom till sin rätt i just detta rum. Vi fick lyssna på musik komponerad av Steve Reich och Franz Schubert, stundtals böljande, stundtals med mycket stark energi som gick under huden. Medarr: Musik i Uppland och Svenska Kyrkan HALLOWEENFEST 15 november Halloweenfest för mindre barn, en repris från förra årets lyckade maskeradcafé med samma tema. Drygt femtio personer varav mer än trettio barn - rekord för barnaktivitet, näst efter julgransplundringen. Barnen kom mer eller mindre läskigt utklädda, dansade, lekte, pysslade och fikade medan alla föräldrar hann umgås och faktiskt måla en del de med... På pysselbordet fanns bl a en låda med små trolldegsfigurer att måla - fladdermöss, spöken, dödskallar och andra kusligheter. Varenda en gick åt! GÖMDA SKATTER I KNUTBY 22 november Kl 07 vräkte snön ner. Det hade redan kommit 1 dm, det var otroligt vackert - men skulle det komma någon och titta på våran utställning? Knutbygården förändrades under några morgontimmar. Kl 10 var skärmarna på plats och alla alster utlagda på 8 bord och ingen av alla vi som jobbade sa något högt men nog tänkte vi "är det möjligt att få upp allt till 12?" Men tro det eller ej, var utställningen färdig med helt otroliga handarbeten i alla möjliga tekniker. Där fanns stickat, virkat, broderat, quiltat, knypplat, tovat, påtat, vävt mm mm. En duk vävd av en av traktens fantastiska väverskor hade mönstret KNUTBYDRÄLL som är vävt på 16 skaft. Mönstret ska ha hittats i klockstapeln i Knutby för länge sedan. Det var gammalt som mötte nytt. Bl a tovning, påtning och quiltning visade vad man kan göra idag av materialet. Runt om pågick prova-på tekniker. Det blev en sån där mysig stämning man kan få när man är inne i något arbete samtidigt som det småsnackas lite. I Stick-kaféet bjöds på kaffe och goda kakor på broderade och vävda dukar med riktigt porslin och kandelabrar som förgyllde Sid 6(8)

8 upplevelsen. Publiken kom under hela eftermiddagen trots snön och njöt av allt vackert som gjorts från 1800-talet och framåt. Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan i Almunge-Knutby ROCK-PUB II 29 november Dags för årets andra rockpub. Återigen samlades Kufare från när och fjärran för att lyssna, se och uppleva rock när den är som bäst, totalt var vi nästan 70 personer i Knutbygården. Denna gång gästades pubben av Märstabandet Weddïn Cräsherz och vilket tunggung. Bandat radade upp klassiker från bl.a Deep purple, Whitesnake, Judas Priest, Bon Jovi, AD/DC, Guns 'n'roses m.fl. Som en lite extra piff på pubben, så hade vi besök av Almunges egen rappare Micke, som intog scenen och dominerade en hel låt själv! Även denna gång blev det några nya medlemmar som vi välkomnar lite extra. KUF har fem verksamhetsår bakom sig och när vi startade hade vi som plan att i första steget genomföra regelbundna arrangemang (c:a ett per månad) under två år, för att efter det utvärdera verksamheten. Vi har haft många arrangemang i år, 17 stycken. Det är många program det med tanke på att styrelsen även fungerar som programgrupp. Det som har lyft upp årets verksamhet är att det verkar ha lossnat under hösten när det gäller publik. Barnaktiviteterna har gått mycket bra och det kom ganska många personer till handarbetsutställningen TROTS de enorma snömängderna som vräkte ner. Vi har bred täckning i styrelsen vad gäller olika kulturella intressen och alla får plats. Nya idéer kommer och vi har fortfarande en massa vi vill genomföra här i byn. Fortfarande kräver varje program budget, planering, marknadsföring, målgrupp och själva genomförandet. Det behövs alltid folk till varje program men även där har det börjat lossna. Det går lättare att få med folk att jobba på programmen nu vilket är roligt! Ibland händer oförutsedda händelser och då går vi in och täcker för varann. Styrelsen har, med hjälp av tidigare styrelsemedlemmar och enskilda engagerade medlemmar fortsatt att satsa på det som vi tycker är roligt att arbeta med. Våran förening bygger i mångt och mycket på lusten att göra program som vi vill se i Knutby. Så vi fortsätter att genomföra program som vi hoppas ska tilltala fler som bor här. Sid 7(8)

9 Vi håller på med en KUF-tidning som ska sammanfatta de fem år som gått och även ge en inblick i våra planer inför framtiden. Tidningen ska ges ut till alla med postadress Knutby samt skickas till våra medlemmar med annan postadress. Där finns många foton från våra genomförda aktiviteter under åren. Tack vare ett bidrag på 5000:- från Uppsala Kulturnämnd (ingår i den totala summan på första sidan) kan vi trycka och få iväg den till alla hushåll i Knutby. Vi är glada över fortsatt väl fungerande samarbete med Uppsala Kulturnämnd, Musik i Uppland, Knutby-Faringe-Bladåkers hembygdsförbund, Svenska kyrkan och Studieförbundet Vuxenskolan. Vi hoppas vi kan fortsätta samarbeta på samma smidiga sätt som hittills. Alla medlemmar är naturligtvis fortsatt välkomna att komma med initiativ till aktiviteter inom föreningen. Den medlem som har en idé och är villig att jobba har mycket goda möjligheter att kunna genomföra sina idéer. Dessutom är vi rutinerade nu så vi kan lära ut enklaste vägarna till nya arrangemang. Vi är mycket glada för vår informationstavla på gaveln till ICA-knuten (tack Kenneth och Tomas för eran sponsring). Jämte denna är vår andra kontinuerliga infokanal webbsidan, som har eget domännamn: Webbsidan sköts fortfarande förtjänstfullt av Janne Olofsson. Övrig marknadsföring sköts beroende på typ av evenemang och tidpunkt. Det kan vara info till P4 Uppland, TV 4 Uppland, ABC, dagstidningar m fl. Vi har annonserat i UNT, Sigtunabygden och Lokalsvepet. Inför varje evenemang försöker vi få upp affischer i bygden och någon gång delar vi ut flygblad i brevlådorna. Informationstavlan sköts gemensamt av styrelsen. Iréne Nygren - ordf Anna Larsson - sekr Fredrika von Sydow Tomas Lindh - kassör Margaretha Niska Erdenborg Miqe Erikzén Carl-Erik Falkman Sid 8(8)

10 BOKSLUT FÖR KUF ÅR 2008 Behållning vid årets början Kontant i kassan 3 442,00 Postgiro , ,45 kr Skulder 0,00 Inkomster Inträde Kredit ,00 Försäljning Kredit ,00 Bidrag Kredit ,00 Räntor Kredit 0,00 Medlemsintäkter Kredit 8 950,00 Övriga intäkter Kredit 0, ,00 kr Utgifter Varuinköp Debet ,50 Adm/Kontor Debet 4 425,50 Reklam Marknad Debet 4 331,00 Hyreskostnader Debet 5 874,00 Gager Debet ,00 Övriga kostnader Debet 1 750,00 Räntor Debet 0, ,00 kr Förändring (Överskott) 2 846,00 kr 2 846,00 kr Behållning vid årets slut Kontant i kassan 9 891,00 Postgiro , ,45 kr Skulder - kr Fordringar - kr Ort datum år Namnförtydligande Kassör

11 Budget 2008 Inkomster Budget Ack Utfall Diff Utgifter Bidrag ,00 kr ,00 kr 6 294,00 Inträde ,00 kr ,00 kr 1 535,00 Försäljning ,00 kr ,00 kr 7 079,00 Medlemsavgifter 7 000,00 kr 8 950,00 kr 1 950,00 Övrigt 500,00 kr - kr -500,00 Totalt: ,00 kr ,00 kr ,00 Varuinköp ,00 kr ,50 kr ,50 Adm/kontor 4 000,00 kr 4 425,50 kr -425,50 Reklam/marknad 5 000,00 kr 4 331,00 kr 669,00 Hyror 2 000,00 kr 5 874,00 kr ,00 Gager ,00 kr ,00 kr ,00 Övrigt 2 500,00 kr 1 750,00 kr 750,00 Totalt: ,00 kr ,00 kr ,00 Årets resultat: 0,00 kr 2 846,00 kr 2 846,00

12

13 Preliminär verksamhetsplan 2009 Vår: Söndag 10 januari Traditionell julgransplundring med fiskdamm, tomte och fika samt något ovanligare musikinstrument, servering. Torsdag 5 februari Mig äger ingen - föredrag av författare ÅSA LINDERBORG Åsa Linderborg, historiker och kulturjournalist, berättar om sin självbiografiska bok "Mig äger ingen". Boken handlar om Åsas pappa, härdarmästare vid ASEA i Västerås. Föräldrarna skiljdes när Åsa var fyra år och hon växte upp hos sin pappa. "Mig äger ingen" var nominerad till Augustpriset Vi vänder oss till alla litteraturintresserade oavsett ålder. Servering Medarr: Svenska Kyrkan, Studieförbundet Vuxenskolan, Uppsala Kulturnämnd Torsdag 26 februari Årsmöte i Knutbygården. Lördag 7 mars NYBÖRJARPOLSKA samt POLSKEDANSKVÄLL Vi lär oss grundstegen i vanlig rundpolska. En dans man dansar parvis medurs i en cirkel längs väggarna i danslokalen. Dansen har en promenaddel och en snurr-del. Gammeldans är på väg tillbaka och vi vill naturligtvis vara med och lära oss den här dansen. Därför har vi preliminärt engagerat en dansinstruktör Andreas Berchtold och Nyckleharpsspelare Sonia Sahlström och Håkan att instruera själva dansen. Målgrupp är alla dans- och musikintresserade i vuxen ålder. Servering. Ta med en kompis, släkting, partner och kom och dansa. Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan, Uppsala Kulturnämnd Söndag 17 maj Spelmansstämma i Gammelgården. Favorit i repris. Buskspel, många artister från när och fjärran, försäljning. Medarr: Studieförbundet vuxenskolan, Uppsala Kulturnämnd, Hembygdsförbundet samt Svenska Kyrkan. BARNAKTIVITETER KOMMER - både vår och höst men är ej klara ännu. Knutby Kulturförening Postadress: Kontakt: Org. Nr: c/o Tomas Lindh Tfn xxxxxx-xxxx Tallhöjden e-post: Postgiro: Knutby xxxxxx-x 1

14 Höst: Oktober Stor ÅTERBRUKS-utställning och work-shop med Uppsala stadsteaters kostymateljé. Kom och gör nytt av gammalt och se på vad andra gjort av gammalt i ny tappning. Servering och förhoppningsvis många samarbetspartners. November Önskemål om att ha konsert med Musik i Uppland, inget klart ännu. November Pub Fler program befinner sig på idéstadiet. Vad har DU för idéer? Vad vill du ska hända i Knutby under året som har kulturanknytning? Du kan komma med förslag och få hjälp med genomförandet. Knutby Kulturförening Postadress: Kontakt: Org. Nr: c/o Tomas Lindh Tfn xxxxxx-xxxx Tallhöjden e-post: Postgiro: Knutby xxxxxx-x 2

15 Budget 2009 Inkomster Utgifter Bidrag Inträde Försäljning Medlemsavgifter Övrigt Totalt: Varuinköp Adm/kontor Reklam/marknad Hyror Gager Övrigt Totalt: Årets resultat: Budget ,00 kr ,00 kr ,00 kr 8 000,00 kr 500,00 kr ,00 kr 8 000,00 kr 4 000,00 kr 6 500,00 kr 2 000,00 kr ,00 kr 2 000,00 kr ,00 kr 0,00 kr

16 Stadgar för Knutby Kulturförening (KUF). Antagna Föreningens namn Föreningens namn är Knutby Kulturförening (KUF). 2 Föreningens syfte Föreningens syfte är att anordna regelbundna kulturevenemang samt stimulera till kulturaktiviteter i Knutby med omnejd. 3 Medlemskap Var och en som respekterar föreningens målsättning äger rätt att bli medlem. 4 Medlemsavgift Årsmötet fastställer årligen medlemsavgiften. 5 Beslutande organ A. Föreningens högsta beslutande organ är årsmötet. Ordinarie årsmöte hålls årligen före februari månads utgång. B. Årsmötet kungöres senast en månad före sammanträdet. Eventuella motioner skall vara styrelsen tillhanda senast en månad före årsmötet. C. Vid årsmötet äger samtliga närvarande medlemmar rösträtt. D. Vid årsmötet skall följande ärenden behandlas; 1. Mötets stadgeenliga utlysande 2. Val av ordförande, sekreterare och två protokolljusterare för mötet. 3. Behandling av verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning och revisionsberättelse. 4. Beslut om ansvarsfrihet 5. Fastställande av verksamhetsplan och budget 6. Fastställande av medlemsavgift 7. Val av ordförande på ett år 8. Val av tre styrelseledamöter på ett år 9. Val av två revisorer på ett år 10. Behandling av motioner och styrelsens förslag 11. Val av valberedning 6 Styrelsen Förvaltningen handhas av en styrelse bestående av ordförande och minst tre ordinarie ledamöter. I övrigt konstituerar styrelsen sig själva. Styrelsen är beslutsmässig vid minst 3 närvarande ledamöter. 7 Extra årsmöte Styrelsen äger rätt att inkalla extra årsmöte när styrelsens majoritet anser det påkallat eller om 2/3 av medlemmarna så begär. Kallelse, med angivande av tid, plats och motiv för extra årsmöte, skall utskickas till medlemmarna senast en månad före det extra årsmötet. 8 Stadgeändring Förändring av dessa stadgar kan endast ske vid årsmöte. Förslag härom insändes minst 6 veckor före årsmötet till styrelsen som avger utlåtande. För förslagets antagande fordras 2/3 majoritet av avgivna röster. 9 Räkenskap och förvaltning Föreningens firma är Knutby Kulturförening. Firmatecknare utses av styrelsen. Föreningens verksamhets- och räkenskapsår omfattar tiden 1 januari t.o.m. 31 december

17 10 Upplösning Upplösning av föreningen kan endast ske vid årsmöte. Förslag härom insändes minst 6 veckor före årsmötet. Styrelsen avger utlåtande. För förslagets antagande krävs 2/3 majoritet av avgivna röster. Vid upplösning tillfaller föreningens tillgångar något av årsmötet utsett kulturfrämjande ändamål. 11 Beslut Beslut fattas med enkel majoritet med undantag för 8 och 9. Vid lika röstetal har ordförande utslagsröst utom vid personval då lottdragning avgör

Det här är Knutby Kulturförenings tolfte verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen

Det här är Knutby Kulturförenings tolfte verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen Verksamhetsberättelse 2016 Det här är Knutby Kulturförenings tolfte verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen 213 medlemmar. Styrelsen har bestått av: Ordförande Lena Forsman, Kassör Bo Forssell,

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Grundad den 8 maj 2014 Reviderade och antagna den 25 februari 2015 Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Innehåll 1. Föreningens namn 2. Föreningens

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013.

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. Kap. 1 Om föreningen 1 Föreningens namn är Barnaktiviteter i Örnsköldsvik. Föreningen ska bedriva sin verksamhet i Örnsköldsviks

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västerås Astronomi- och RymdforskningsFörening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Knutby Kulturförening Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården onsdagen den 7 februari kl 19:00. Förutom sevanliga

Läs mer

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården onsdagen den 9 februari kl 18:30. Förutom sevanliga årsmötesförhandlingar

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND

STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde 2 Föreningens grundsyn 3 Industrihistoriska föreningens ändamål

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade 110227 vid årsmöte SYFTE OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningen är en ideell förening. Föreningen har som syfte att erbjuda sina medlemmar ett alternativ till det kommersiella

Läs mer

Stadgar för Hembygdsföreningen Facklan

Stadgar för Hembygdsföreningen Facklan Stadgar för Hembygdsföreningen Facklan Antagna vid Hembygds- och Studieföreningen Facklans bildande. Ändrade vid årsmöte den 9 mars 2014. 1. Namn och verksamhetsområde Hembygdsföreningen Facklan, nedan

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå STADGAR för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/12 2011. Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF)

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) STADGAR 1 Föreningsnamn och säte Föreningsnamn är Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF). Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalands

Läs mer

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING Dessa stadgar har blivit initialt antagna vid föreningsmöte den 28 mars 1996. Revidering har beslutats och införts vid årsmöte: I. Den 9 mars 2008. II. Den 11 mars

Läs mer

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1 Allmänna bestämmelser Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 2. Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att verka för åretrunt-

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Intresseförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel Stadgar Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel 2016-02-03 Innehåll 1 Föreningens namn... 1 2 Föreningens sätesort... 1 3 Föreningens ändamål... 2 4 Elektronisk kommunikation... 2 5 Medlemskap... 2

Läs mer

UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016

UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016 UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av årsmötets utlysning. 3. Val av mötets ordförande 4. Val av sekreterare för förhandlingarna. 5. Val av justerare. 6. Anmälan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Det här är Knutby Kulturförenings tionde verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen 175 medlemmar Styrelsen har bestått av: Ordförande Kassör Sekreterare Övriga ledamöter

Läs mer

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb 2 Varför starta mc-klubb? Att starta en mc-klubb innebär att man samlas runt det gemensamma intresset motorcykeln. En SMC-klubb visar genom

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

Stadgar för Sveriges Guideförbund

Stadgar för Sveriges Guideförbund Stadgar för Sveriges Guideförbund Antagna på SveGuides 31:a förbundsstämma den 29 mars 2014 i Kramfors 1 Förbundets firma och ändamål Sveriges Guideförbund, SveGuide är en organisation för auktoriserade

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna 2013-10-17 Inledning 1 Tyresö Kammarkör är en ideell förening som har sitt säte i Tyresö. Kören är en blandad amatörkör som strävar efter att utveckla

Läs mer

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Och Ungdomar Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

Passalen Stockholm. Stadgar

Passalen Stockholm. Stadgar Passalen Stockholm Stadgar Innehållsföreteckning 1 kap Allmänna bestämmelser... 3 1 Ändamål... 3 2 Föreningsnamn och säte... 3 3 Beslutande organ... 3 4 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 5 Firmateckning...

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening STADGAR Stadgarna antagna vid bildandemöte den 2012 02-19 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen skall verka för historiska värden angående Wisingsborgs Grevskap och Grevarna Brahes påverkan och betydelse

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action På årsmötet 2015 beslutades att föreningen byter namn till Fair Action och att stadgarna ändras i enlighet med beslutet. Stadgarna antogs av Fair Trade Centers konstituerade

Läs mer

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Antagna vid årsmöte 7 juni 2007 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål, sammansättning och hemort Wings Hockey Club Arlanda ( Föreningen ) har som ändamål att bedriva ishockeyverksamhet.

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården onsdagen den 24 februari kl 19:00. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar

Läs mer

Föreningen heter MENSEN Forum för menstruation (MENSEN). Hädanefter kallad föreningen.

Föreningen heter MENSEN Forum för menstruation (MENSEN). Hädanefter kallad föreningen. MENSENS stadgar 1 Namn Föreningen heter MENSEN Forum för menstruation (MENSEN). Hädanefter kallad föreningen. 2 Ändamål 2.1 Föreningen är en religiöst och partipolitiskt obunden demokratisk och feministisk

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge.

Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge. Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge. Förening Bildades 2011-03-21 Stadgar antogs av konstituerande årsmötet 2011-03-21 Allmänna bestämmelser 1 Föreningens

Läs mer

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000.

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgar För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgarna är fastställda den 24/8 2000. Allmänna bestämmelser

Läs mer

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING 1 FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är: Gårdsjöbygdens Förening. Verksamhetsområdet är Gårdsjö m.o. 2. FÖRENINGENS ORGAN Föreningens organ är ÅRSMÖTET, STYRELSEN OCH REVISORERNA.

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Normalstadgar för Lokalförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft

Normalstadgar för Lokalförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft 1 Normalstadgar för Lokalförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Namn, verk- 1.1 samhetsområde och uppgifter 1 Lokalföreningens namn är Hjärnskadeförbundet Hjärnkrafts lokalförening i kommun. Lokalföreningen

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

SIG Securitys stadgar

SIG Securitys stadgar SIG Securitys stadgar Fastställda 2002-10-08. Reviderade 2006-03-16. Reviderade 2008-03-14. Reviderade 2013-04-18. 1 Firma Föreningens benämning skall vara SIG Security. 2 Ändamål SIG Security är en intressegrupp

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERFÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERFÖRENING NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERFÖRENING Antagna på Riksteaterns kongress den 22 maj 2011 Inledande bestämmelser 1 Riksteaterföreningen., är medlem i Riksteatern genom både ändamåls- och demokratiparagraf.

Läs mer

STADGAR FÖR TORSLUNDA HEMBYGDSFÖRENING Antagna vid årsmötet på Ölands Folkhögskola 2010 Reviderade vid årsmötet på Ölands Folkhögskola 2013

STADGAR FÖR TORSLUNDA HEMBYGDSFÖRENING Antagna vid årsmötet på Ölands Folkhögskola 2010 Reviderade vid årsmötet på Ölands Folkhögskola 2013 STADGAR FÖR TORSLUNDA HEMBYGDSFÖRENING Antagna vid årsmötet på Ölands Folkhögskola 2010 Reviderade vid årsmötet på Ölands Folkhögskola 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär 2

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening.

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att verka för en levande landsbygd och tillvarata

Läs mer

STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern

STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern Normalstadgar - Antagna på Riksteaterns kongress den 10 maj 2015 Inledande bestämmelser 1 Riksteaterföreningen Landskrona Musik & Teater en del

Läs mer

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun.

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningens stadgar För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningen bildades den 27 november 2007 med antagande av nedanstående stadgar. Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG

STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG Näldens Byalag är en religiöst och politiskt obunden ideell förening med hemort i NÄLDEN, Krokoms kommun. Föreningen bildades 1992-11-25 och ombildades 2008-04-10. Stadgarna

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Stadgar för SeniorNet Helsingborg

Stadgar för SeniorNet Helsingborg Stadgar för SeniorNet Helsingborg Fastställda den 26 augusti 1999 Reviderad: Extra medlemsmöte den 23 augusti 2001 Årsmöte den 28 februari 2002 Årsmöte den 16 mars 2006 Årsmöte den 8 mars 2007 Årsmöte

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Senast reviderad 2010-05-19

Senast reviderad 2010-05-19 STUDENTFIKET CAMPUS NORRKÖPING Studentfiket Campus Norrköping Senast reviderad 2010-05-19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT... 4 1.1. SYFTE... 4 1.2. FIRMA... 4 1.3. SÄTESORT... 4 1.4. VERKSAMHETSÅR... 4

Läs mer

Stadgar för Örebro Sportklubb

Stadgar för Örebro Sportklubb Stadgar för Örebro Sportklubb Örebro Sportklubb bildades den 28 oktober och har sin hemort i Örebro Kommun. Stadgarna senast ändrade och reviderade av årsmötet 2002 03 30 och 2005 04 26. Örebro Sportklubbs

Läs mer

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland, ideell förening. 1 FÖRENINGENS NAMN Byrån mot diskriminering

Läs mer

Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund

Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund Antagna av stämman 091024 1 NAMN Luleå stifts norra kyrkosångsförbund (LUNK) är en sammanslutning av kyrkokörer och andra körer samt instrumentalgrupper,

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

2003-2008. Det firar vi med den här tidningen som du nu håller i handen. Vi sammanfattar åren som gått och spanar mot framtiden...

2003-2008. Det firar vi med den här tidningen som du nu håller i handen. Vi sammanfattar åren som gått och spanar mot framtiden... 2003-2008 Knutby Kulturförening fyller 5 år! Det firar vi med den här tidningen som du nu håller i handen. Vi sammanfattar åren som gått och spanar mot framtiden... KUF-STYRELSE Iréne Nygren - ordförande.

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Företagarförening

STADGAR. Stora Rörs Företagarförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Företagarförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

Matfors Bridgeklubb stadgar

Matfors Bridgeklubb stadgar Adress: c/o kassör Organisationsnr: 802471-6733 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att spela bridge i trivsamma former. Föreningen verkar speciellt med tanke på pensionärer. Föreningen

Läs mer

STADGAR för Villaföreningen Solbacken

STADGAR för Villaföreningen Solbacken STADGAR för Villaföreningen Solbacken Fastställda av årsmöte 2011-03-03 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaföreningen Solbacken nedan kallad föreningen är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Stadgar för föreningen Niejda

Stadgar för föreningen Niejda Stadgar för föreningen Niejda Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Syftet med Niejda är att erbjuda samiska tjejer och kvinnor forum där de kan känna gemenskap, ha roligt med andra och utvecklas utifrån sina

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

- Skapa intresse för och sprida kunskap om modern squaredans enligt Callerlab.

- Skapa intresse för och sprida kunskap om modern squaredans enligt Callerlab. STADGAR För Blue Ribbon Squares Stiftad 2011-04-10 1. Ändamål 1.1 Blue Ribbon Squares är en ideell förening med syfte att: - Skapa intresse för och sprida kunskap om modern squaredans enligt Callerlab.

Läs mer

Rö Hembygdsförening Sida 1 (7)

Rö Hembygdsförening Sida 1 (7) Rö Hembygdsförening Sida 1 (7) STADGAR FÖR RÖ HEMBYGDSFÖRENING Antagna av konstituerande mötet 2011-09-15, ändrade genom beslut på årsmötet 2012-02-23. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Föreningens namn, verksamhetsområde

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige 1. ORGANISATIONENS NAMN Organisationens namn är Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling

Läs mer

STADGAR. 2 Sammansättning Föreningen består av de fysiska eller juridiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

STADGAR. 2 Sammansättning Föreningen består av de fysiska eller juridiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. STADGAR för den ideella föreningen Föreningen Fair Trade Shop i Norrköping, organisationsnummer 825001-7731 med hemort i Norrköping. Bildad den 1983-01-26. Stadgarna justerade vid föreningsmöte 2013-12-05

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Knutby Kulturförening Verksamhetsberättelse 2015 Det här är Knutby Kulturförenings elfte verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen 240 medlemmar. Styrelsen har bestått av: Ordförande Lena Forsman

Läs mer

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16)

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) Stadgar Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) INNEHÅLL 1 NTF:s Ändamål 1 2 Föreningens säte 1 3 Organisatorisk uppbyggnad 1 4 Medlemskap 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske Dessa stadgar är antagna den 26 mars 2011 efter att ha behandlats vid föreningsmöte den 16 oktober 2010 och vid föreningens årsmöte den 26 mars 2011. Malmö Dövas Förening Svenske är ansluten till Sveriges

Läs mer

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att:

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att: STADGAR 2013.08.15 Stadgar för Innovationsledarna (802475-0567), Association for Innovation Management Professionals in Sweden med säte i Stockholm. Föreningen bildades 2013-08-15 och dessa stadgar ändrades

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN LOMMA TRÄNINGSVERK. Förslag till 2013-03-06

STADGAR FÖR FÖRENINGEN LOMMA TRÄNINGSVERK. Förslag till 2013-03-06 STADGAR FÖR FÖRENINGEN LOMMA TRÄNINGSVERK Förslag till 2013-03-06 Stadgar för Lomma Träningsverk, ideell, förening, fastställda 2013 03 06, sid 1 av 5 1. Ändamål. Föreningen ska, i egen regi eller via

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik.

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik. Bilaga 1 till Protokoll Årsmöte 2015 STADGAR för Kullaviks Havsbastuförening antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Allmänna bestämmelser 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

STADGAR. för Hönö Öråd med hemort på Hönö i Öckerö kommun (antagna vid konstituerande föreningsmöte )

STADGAR. för Hönö Öråd med hemort på Hönö i Öckerö kommun (antagna vid konstituerande föreningsmöte ) STADGAR för Hönö Öråd med hemort på Hönö i Öckerö kommun (antagna vid konstituerande föreningsmöte 2009-09-08) ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hönö Öråd. 2 Föreningens ändamål

Läs mer

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING 1 Ändamål Föreningen, vars namn är Vallda Toråsskolans Föräldraförening (VTFF) har till uppgift inom Toråsskolan och dess förskolor stödja hemmen och skolan

Läs mer

STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING. Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte

STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING. Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte 2015-03-26 Mål och inriktning Skebäcks Varfsförening är en ideell, förening vars verksamhet skall inriktas

Läs mer

Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM

Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM VERKSAMHETSOMRÅDE: STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING SAMT GOTLAND OCH ÅLAND Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM Antagna på extra årsmöte den 20 november 2011.

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening.

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Antagna vid årsmöte den..org. Nr: 802473-9081 1 Föreningens namn. Föreningens namn är Miljöpartister i Svenska

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Stadgar för föreningen. 1 Föreningens namn, samt bildandedatum

Stadgar för föreningen. 1 Föreningens namn, samt bildandedatum Stadgar för föreningen 1 Föreningens namn, samt bildandedatum Föreningens namn är CARE (Changing Aspirations into Realities by Education). Föreningens bildandedatum är 2008-06-27. 2 Föreningens ändamål

Läs mer