Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott"

Transkript

1 Sida 1/17 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande Birgitta Jönsson (S) ordförande Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund (FP) Ej tjänstgörande ersättare Karl-Erik Kruse (S), Linda Lindberg (SD) Ann Pettersson (S) Övriga deltagare Fredrik Löfqvist, kommunchef Britta Fremling, nämndsekreterare Jan Bengtsson, ekonomichef Paul Eklund, personalchef Thomas Arnström, strategisk utvecklare, Mika Holmér, student, Stockholms universitet

2 Sida 2/17 Utses att justera Justeringens tid och plats Olof Röstin Justerade paragrafer Sekreterare Ordförande Kommunhuset, torsdag den 18 december 2014, kl Britta Fremling Birgitta Jönsson Olof Röstin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdesdatum Anslag under tiden Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunstyrelsens Kommunförvaltningen Britta Fremling

3 Sida 3/17 67 Beslutad ärendelista 68 Närvaro för utomstående Uppföljning per för kommunstyrelsens Budget 2016, plan tidplan Tilläggsanslag för extra riksdagsval Ersättning till förtroendevalda Partistöd Policy för lån av sammanträdeslokaler i kommunhuset Rapportering av arbetet med Svalövs kommuns robusthet mot strömavbrott med fokus på reservkraft, inklusive lista över reservelsaggregat Överenskommelse mellan närpolisen i Svalöv och Svalövs kommun om åtgärdsplan för Sysselsättningsprojekt för ungdomar inom näringsliv och kultur Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden Verksamhetsplan Skåne Nordväst Återrapportering av synpunkter för kommunstyrelsens kvartal Information...18

4 Sida 4/17 Dnr: - 68 Närvaro för utomstående Kommunstyrelsens s beslut 1. Mika Holmér, student vid Stockholms universitet, beviljas av ett enigt utskott rätt att närvara på sammanträdet. Mika Holmér, student i ämnet socialantropologi vid Stockholms universitet, följer under en period kommunstyrelsens ordförandes arbete. Kommunförvaltningen (FKLT)

5 Sida 5/17 Dnr: Uppföljning per för kommunstyrelsens Kommunstyrelsens s beslut 1. Uppföljning per för kommunstyrelsens noteras. Kommunförvaltningen har sammanställt en ekonomisk uppföljning för ets verksamheter per den sista oktober Uppföljningen visar på ett överskott för perioden med kronor. Prognosen vid årets slut är ett överskott på kronor. Uppföljning per för kommunstyrelsens Kommunförvaltningen (JBN)

6 Sida 6/17 Dnr: Budget 2016, plan tidplan Kommunstyrelsens s beslut 1. Informationen noteras. Kommunförvaltningen har sammanställt en tidplan för 2016 års budgetarbete. Tidplan för arbete med budget 2016, plan Kommunförvaltningen (JBN)

7 Sida 7/17 Dnr: Tilläggsanslag för extra riksdagsval Kommunstyrelsens s förslag till beslut i kommunstyrelsen 1. Under förutsättning av formellt beslut om extra val, beviljas tilläggsanslag om kr för verksamhet 1320 Allmänna val. Finansiering sker ur kommunstyrelsens anslag till förfogande. Regeringen förväntas utlysa extra riksdagsval Något anslag för detta finns inte i 2015 års budget. Statsbidrag förväntas utgå för förtidsröstning, men för övriga kostnader får ett anslag beslutas. Denna del genererade 2014 ett visst överskott, men förändringar i vallagen om bemanning och öppettider gör att kostnaderna förväntas öka. Beloppet speglar kostnaderna för valet 2014, med ett tillägg för en utökning med 0,25 tjänst under januari till mars för administration av valet. Någon möjlighet att hantera också detta val utan resursförstärkning finns inte, bl a p g a den korta tid som står till buds, och en nyvald valnämnd. Förslagsskrivelse från kommunförvaltningen, daterad Förslag till beslut på sammanträdet Birgitta Jönsson (S) och Torbjörn Ekelund (FP): Under förutsättning av formellt beslut om extra val, beviljas tilläggsanslag om kr för verksamhet 1320 Allmänna val. Finansiering sker ur kommunstyrelsens anslag till förfogande. Beslutsgång Ordföranden tar upp förslaget för beslut och finner att utskottet beslutar enligt detta. Kommunförvaltningen (MAN, FKLT, BRG)

8 Sida 8/17 Dnr: Ersättning till förtroendevalda 2015 Kommunstyrelsens s beslut 1. Informationen noteras. Kommunfullmäktige antog reviderade bestämmelser och ersättningsnivåer till förtroendevalda i Svalövs kommun. Uppräkning ska enligt beslutet ske fr.o.m med förändringen av inkomstbasbeloppet. Inkomstbasbeloppet år 2015 är kr. Ersättning till förtroendevalda 2015, uppräknat enligt index. Kommunförvaltningen (BRG, CAKK, KALN, MAN)

9 Sida 9/17 Dnr: Partistöd 2015 Kommunstyrelsens s beslut 1. Informationen om partistöd 2015 noteras. Det kommunala partistödet förändrades från och med år 2008 på så sätt att det räknas upp/ner i enlighet med inflations-/deflationsjusteringar av budgetramarna. Någon justering har inte skett så partistödet är 2015 är lika stort som Partistöd 2015 Kommunförvaltningen (BRG, CAKK, KALN, MAN)

10 Sida 10/17 Dnr: Policy för lån av sammanträdeslokaler i kommunhuset Kommunstyrelsens s förslag till kommunstyrelsen för beslut i kommunfullmäktige 1. Policy för lån av sammanträdeslokaler i kommunhuset antas att gälla fr.o.m Kommunförvaltningen har tagit initiativ till en policy för hur utlån av kommunhusets sammanträdeslokaler ska ske. I förslaget till policy framgår bl.a. att sammanträdeslokalerna i kommunhuset endast får nyttjas för sammanträden av politiska partier representerade i fullmäktige samt avtalsslutande personalorganisationer. Förslag till policy för lån av sammanträdeslokaler i kommunhuset, daterat Kommunförvaltningen (MAN, FKLT, receptionen)

11 Sida 11/17 Dnr: Rapportering av arbetet med Svalövs kommuns robusthet mot strömavbrott med fokus på reservkraft, inklusive lista över reservelsaggregat Kommunstyrelsens s beslut 1. Informationen noteras. Räddningschefen har sammanställt en informationsskrivelse där hon informerar om kommunens reservelsaggregat. Skrivelsen tas upp för information i et, som tillika är krisledningsnämnd, samt i bygg-, trafik och räddningsnämnden som ansvarar för räddningstjänsten. Totalt äger Svalövs kommun 15 fungerande reservkraftverk. Av dessa är fyra stycken fast placerade på kommunhuset och äldreboenden. Reservkraftverket på brandstationen tillhör Landskrona stad och lånas ut till Svalövs kommun. Ett reservkraftverk lånar EON för placering på halmvärmeverket och ett aggregat finns på Ring Knutstorp. Övriga 9 reservkraftverk är placerade i kommunens förråd. Skrivelse från kommunförvaltningen, daterad Kommunförvaltningen (EOL)

12 Sida 12/17 Dnr: Överenskommelse mellan närpolisen i Svalöv och Svalövs kommun om åtgärdsplan för 2015 Kommunstyrelsens s förslag till kommunstyrelsen för beslut i kommunfullmäktige 1. Förslaget till överenskommelse mellan närpolisen i Svalöv och Svalövs kommun om åtgärdsplan för fastställs. Kommunfullmäktige fastställde överenskommelse mellan närpolisen i Svalöv och Svalövs kommun om åtgärdsplan för Förvaltningen har tagit fram ett förslag till förlängning av detta avtal som sträcker sig fram till den 1 juli Organisatoriskt tillhör arbetsområdet numer kommunstyrelsens. Polisen i Sverige genomgår för närvarande en omfattande omorganisation. Utgångspunkten är att bemanning av stationen i Svalöv kommer att ske på liknande sätt i den nya organisationen. När stationschef och personal är på plats ska en åtgärdsplan för det brottsförebyggande arbetet upprättas och trygghetsskapande mätbara mål identifieras. Överenskommelsen för 2014 bör utvärderas under våren Förslag till överenskommelse Kommunförvaltningen (FKLT, TAM)

13 Sida 13/17 Dnr: Sysselsättningsprojekt för ungdomar inom näringsliv och kultur Kommunstyrelsens s beslut 1. Informationen noteras. Kommunstyrelsens uppdrog åt kommunförvaltningen att ta fram en projektplan avseende arbetet med Kulturinkubator/ Sysselsättningsprojekt för ungdomar inom näringsliv och kultur. Utgångspunkten för projektet har varit att kommunen deltar i ett sådant projekt med arbetstid kombinerat med extern finansiering. Förvaltningen har under en tid undersökt förutsättningarna för extern finansiering vilket resulterat i ett ställningstagande att avvakta med en handlingsplan och projektförslag. Anledning till detta är att möjligheterna till externa projektpengar är mycket liten vid denna tidpunkt. Samtliga EUprogram är inte färdigförhandlade ännu, ca ett år efter programperiodens öppnande. I de flesta fall innebär detta att ansökan kan lämnas in under våren med projektstart tidigast efter sommaren På samma sätt hanteras de nationella fonderna där lång handläggningstid gör att ett eventuellt projekt inte kan påbörjas före halvårsskiftet Förvaltningen kommer att återkomma med förslag till fortsatt hantering när möjligheterna till extern finansiering klar. Skrivelse från kommunförvaltningen, daterad Kommunstyrelsens s protokoll Kommunförvaltningen (TAM)

14 Sida 14/17 Dnr: Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden Kommunstyrelsens s förslag till beslut i kommunstyrelsen 1. Svalövs kommun är positiv till att medverka i ett arbete med Lokalt ledd utveckling, i enlighet med föreslagen strategi, under perioden Kommunal medfinansiering av lokalt ledd utveckling under programperioden kräver ett särskilt beslut i ordinarie budgetprocess under Svalövs kommun har beretts möjlighet att lämna synpunkter på Lokal utvecklingsstrategi för lokalt ledd utveckling med leadermetoden , senast 27 november Med anledning av den korta remisstiden har inte remissen kunnat behandlas genom en fullständig hantering i utskott och kommunstyrelse. Istället har ett svar lämnats på delegation av kommunstyrelsens ordförande. Kommunen skriver i sitt svar bl.a. att Svalövs kommun anser att en viktigt karaktär som bör läggas till i strategin är den internationella dimensionen. Skåne och även Skåne Nordväst är ett gränsområde till kontinenten och har ett stort behov att av hantera gränsfrågorna bättre än vad som sker. Ett annat område som kommunen vill framhålla är det stora utbudet av folkhögskolor som finns i regionen. Kommunen menar att dessa föreningar kommer att vara viktiga samverkansparter i ett lokalt utvecklingsperspektiv. I svaret framhåller även kommunen den unika småortsstrukturen i Skåne och att den är särskilt tydlig i Nordvästra Skåne. Synpunkter från Svalövs kommun på utvecklingsstrategi för lokalt ledd utveckling med Leadermetoden för Nordvästra Skåne med Öresund , daterade Skrivelse angående lokal utvecklingsstrategi för lokalt ledd utveckling med leadermetoden , daterad Lokal utvecklingsstrategi för lokalt ledd utveckling med leadermetoden , Nordvästra Skåne med Öresund, daterad Remiss, Utvecklingsstrategi för lokalt ledd utveckling med leadermetoden för Nordvästra Skåne med Öresund , daterad Kommunförvaltningen (FKLT, TAM)

15 Sida 15/17 Dnr: Verksamhetsplan Skåne Nordväst 2015 Kommunstyrelsens s beslut 1. Informationen noteras. Skåne Nordväst har överlämnat verksamhetsplan för Verksamhetsplan för Skåne Nordväst 2015, daterad Kommunförvaltningen (FKLT)

16 Sida 16/17 Dnr: Återrapportering av synpunkter för kommunstyrelsens kvartal Kommunstyrelsens s beslut 1. Informationen noteras. Kommunförvaltningen tog under hösten 2012 fram en rutinbeskrivning för hur synpunkter från allmänheten som lämnats in till kommunen ska hanteras. Enligt dessa rutiner ska nämndsadministrationen för varje kvartal redovisa inlämnade synpunkter till ansvarigt politiskt organ. En sammanställning av de synpunkter som inkom till kommunstyrelsens kvartal har tagits fram. Tolv synpunkter har kommit in. Förslagsskrivelse från kommunförvaltningen, daterad Sammanställning av synpunkter till kommunstyrelsens kvartal Kommunförvaltningen (KALN) -- Ajournering kl

17 Sida 17/17 Dnr: - 81 Information Kommunstyrelsens s beslut 1. Informationen noteras. Kommunchef Fredrik Löfqvist informerar om: a) Uppdrag ang matsal och idrottshall i Svalövs tätort (Dnr ) b) Skrivelse angående arbete mot dödsstraff, "Cities for life/cities against death penalty" (Dnr ) c) Finansiering av gemensamt projekt om livskraftiga orter 6K (Dnr ) d) Införande av Flexpay för Svalövs kommuns medarbetare Personalchef Paul Eklund informerar om: e) Tvisteförhandling f) Uppföljning av rökfri arbetstid (dnr ) Karl-Erik Kruse (S) ställer en fråga ang. fortsatt uppföljning av kommunens arbete med tobaksfri arbetstid och utlovas återkoppling på kommande sammanträde. Kommunförvaltningen (PAEK)

Birgitta Jönsson (S), ordf. Fredrik Jönsson (C), vice ordf. Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund (L)

Birgitta Jönsson (S), ordf. Fredrik Jönsson (C), vice ordf. Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund (L) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 13.30-17.10 Ajournering kl. 14.45 15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf. Fredrik Jönsson (C), vice ordf. Teddy

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/14 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl. 13.30 15.50 Ajournering: kl. 14.30 14.40 Beslutande Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Gunnar Bengtsson (S) Lennart Pettersson (C) tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl. 13.30 15.00 Beslutande Övriga deltagare Gunnar Bengtsson (S) Christer Laurell (C), tjänstgörande ersättare Olof Röstin (M) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/15 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 15.35 Beslutande Birgitta Jönsson (S) ordförande Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) 74-84 Torbjörn Ekelund (FP) Marie Irbladh (C), tjg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/12 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl. 13.30 15.15 Ajournering, kl. 14.45 14.50 Beslutande Birgitta Jönsson (S), ordf 12 delar av 13 Christer Laurell (C), vice ordf 12 och delar av 13, ordf

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:00 Ajournering: kl. 14:10-14:20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S) ordf Fredrik Jönsson (C) vice ordf Teddy

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Lennart Pettersson (C) tjg ers

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16.15 Ajournering: kl. 15.00 15.05 Beslutande Birgitta Jönsson (S) ordf Fredrik Jönsson (C) vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, , kl Ajournering kl , kl , kl , kl

Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, , kl Ajournering kl , kl , kl , kl Sida 1/5 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl. 08.30-16.20 Ajournering kl. 10.10-10.25, kl. 12.10-13.15, kl. 14.10-14.15, kl. 15.15-15.30 Beslutande Birgitta Jönsson (S), ordförande, 64-65 g) Fredrik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14:00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/14 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl. 09.00 10.25 Beslutande Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Gunnar Bengtsson (S) Christer Laurell (C), v ordf Charlotte Wachtmeister (M) Torbjörn

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: kl. 14:28 14:50. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: kl. 14:28 14:50. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16.20 Ajournering: kl. 14:28 14:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :50 Ajournering kl.14:57 15:13. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :50 Ajournering kl.14:57 15:13. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 13.30 15:50 Ajournering kl.14:57 15:13 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Olof Röstin (M)

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16.10 Ajournering 15.20-15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/14 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 13.30 16.00 Ajournering 14.00-14.15, 14.50-14.55 Beslutande Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C), vice ordförande Teddy Nilsson (SD)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/16 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 16.15 Ajournering, kl 14.25 14.35 Beslutande Birgitta Jönsson (S) ordförande Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Teddy Nilsson (SD)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 16.00 Ajournering 14.20 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/5 Plats och tid Fullmäktigesalen, kommunhuset i Svalöv, kl 14.30 16.00 Beslutande Birgitta Jönsson (S) ordförande Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg (SD), tjg ers för Teddy Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :45 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :45 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14:45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :08 Ajournering: 14:33 14:50. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :08 Ajournering: 14:33 14:50. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16:08 Ajournering: 14:33 14:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Linda Lindberg (SD) tjg

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Gunnar Bengtsson (S), 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C),

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.30. Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Övriga deltagare Gunnar Bengtsson (S) Rolf Svensson (C) Personalchef Paul Eklund Ekonomichef

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.35 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Övriga deltagare Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers Kommunchef Åsa Ratcovich Ekonomichef

Läs mer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll 2015-06-15. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, 2015-06-15, kl. 17.30 17.45 Beslutande

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll 2015-06-15. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, 2015-06-15, kl. 17.30 17.45 Beslutande Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl. 17.30 17.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M), 1:e vice ordförande Teddy Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :15 Ajournering: kl. 13:58 14:16. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :15 Ajournering: kl. 13:58 14:16. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:15 Ajournering: kl. 13:58 14:16. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/14 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 19.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M) ordförande Gunnar Bengtsson (S) 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl. 13.30 14.30 Beslutande Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Gunnar Bengtsson (S) Christer Laurell (C), vice ordf Charlotte Wachtmeister (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(15) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Kommunhuset, Svalöv, kl 10:30 12:15, fullmäktigesalen Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/18 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 08:30-12:00 Ajournering kl. 08:35 09:55, kl. 10:20 10:30 Beslutande Birgitta Jönsson (S) ordförande Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Teddy

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.30 Ajournering: kl 15.55 16.00. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Charlotte Wachtmeister (M), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Ajournering kl

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Ajournering kl 1(16) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 9.00 12.00 Ajournering kl. 09.44 10.02 Ajournering kl. 10.55 11.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), vice ordf Fredrik

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.45. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C), vice

Läs mer

Kommunfullmäktige. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Sida 1/7

Kommunfullmäktige. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Sida 1/7 Sida 1/7 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 19.45 Beslutande Anette Hallberg (S), tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Teddy Nilsson (SD) Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M) Karl-Erik Kruse (S),

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.10 15.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (L), tjg.

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.05 16.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 14.27-14.36 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 16.00 16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Annie Karlsson (S), tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M), tjg

Läs mer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, , kl Beslutande

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, , kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl. 17.30 17.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Anders Svärd, tjg ers för Olof Röstin (M), 1 :e vice

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl. 13.30 14.20 Beslutande Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Anette Hallberg (S) tjänstgörande ersättare för Gunnar Bengtsson (S) Christer Laurell

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.35. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annette Hallberg (S) tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 15.50. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Ej tjänstgörande ersättare Charlotte Wachtmeister (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1/21 Plats och tid Lokal Strået kl. 14.00 16.00 Ajournering: kl. 15.20-15.25 Beslutande Birgitta Jönsson (S), ordf Gunnar Bengtsson (S) Christer Laurell (C), v ordf Charlotte Wachtmeister (M) Torbjörn

Läs mer

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, kl. 18.30-21.00 Ajournering kl. 19.20-19.30 Beslutande Ann Pettersson (M) Julius Hansson (S), tjg ers för Afrim Goxhuli (S) Gösta Nilsson (FP) Björn Nordström (C), tjg

Läs mer

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S)

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 18.30 19.00 Beslutande Anette Hallberg (S) Teddy Nilsson (SD) Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M) Ann Böndergaard (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S) Joakim

Läs mer

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, kl. 19.00-19.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Göran Winér (S), ordförande Margareta Stenström (M), tjg ers för Leif Hägg (M) Anette Hallberg

Läs mer

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, kl. 19.00-19.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Göran Winér (S), ordförande Leif Hägg (M) Anette Hallberg (S) Bengt-Göran Grönvall (C), tjg ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 9.00 11.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Angelie Fröjd (M), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C) Wioletta Kopanska

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M) ordf Gunnar Bengtsson (S) 1:e v ordf Fredrik Jönsson (C) 2:e vice ordf Bedrija

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M) 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.30 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M) Ej tjänstgörande ersättare Gunnar Bengtsson (S) Rolf Svensson (C) Övriga deltagare

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 15.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Ej tjänstgörande ersättare Annie Carlsson (S) Lennart

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C) Sida 1/9 Plats och tid Lokal Strået, kl. 14.15 15.25 (ajournering kl. 14.15 14.30) Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: kl 15:20-15:30. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: kl 15:20-15:30. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16.10 Ajournering: kl 15:20-15:30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (L) Fredrik Jönsson (C) Linda Lindberg (SD) Jan

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-16.00 Ajournering kl. 14.40-14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa (S)

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/12 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.45 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda Lindberg (SD), tjänstgörande

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 08.30 10.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Marcus Zadenius (FP) tjänstgörande ersättare för Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.30 Ajournering kl 14.30-14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Olof Röstin (M), ordförande Leif Johansson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C),

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.00 16.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.15-15.25 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.00 Ajournering 14.42-14.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Kommunfullmäktige. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunfullmäktige. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 19.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S) Claes-Olof Malmberg (M), tjg ers för Charlotte Wachtmeister (M) Christer

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.20 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Jan Zielinski (S) Angelie Fröjd (M)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Nina Renarve (MP), tjg ersättare för Eva Olofsson (C), vice ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 15.00 15.50. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

Björn Johansson, Närpolis Svalöv Jenny Kristinsson, behandlingsassistent 9 Karolina Larsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Björn Johansson, Närpolis Svalöv Jenny Kristinsson, behandlingsassistent 9 Karolina Larsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.00 16.30 Beslutande Agnetha Persson (C) vice ordförande Anneli Persson (S) Marcus Zadenius (FP) ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal fullmäktigesalen, kl. 13.30-16.00 Ajournering 14.50-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.30 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Christer Laurell (C), vice ordförande Torsten Vigre (M) Olof Röstin (M) Kerstin Lingebrant,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Valnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Valnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(14) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, 14.00 15.30 Beslutande Ingrid Ekström (SD) Anette Hallberg (S) Pernilla Ekelund (L) Eva Olofsson (C) Wioletta Kopanska Larsson (SD) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats ersättare Övriga deltagare Olof Röstin (M), ordförande Leif Johansson (S), tjg ersättare för Stefan

Läs mer

Maria Svensson (C) Sanna Brobeck (SD) - (S) Anna Berg von Linde (M) Jenny Ulfvin (SD) Anders Bjerehjelm (KD) - (S)

Maria Svensson (C) Sanna Brobeck (SD) - (S) Anna Berg von Linde (M) Jenny Ulfvin (SD) Anders Bjerehjelm (KD) - (S) 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 13.30-15.25 Ajournering kl. 14.55-15.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Martin Rosdahl (C) Kim Hellström (SD) Èmilie Lundgren (S), vice

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.45 16.00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.45 16.00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/9 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.45 16.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :27 Ajournering kl. 14:54 15:05. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :27 Ajournering kl. 14:54 15:05. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16:27 Ajournering kl. 14:54 15:05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (L) Fredrik Jönsson (C) Angelie Fröjd (M) tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/18 Plats och tid Nya idrottshallen i Svalöv och därefter lokal Strået, kommunhuset, kl. 13.30 16.20 Ajournering: kl. 15.15 15.25 Beslutande Birgitta Jönsson (S) ordförande 12, delar av 13, 14-24

Läs mer

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svalöfs gymnasium, kl 14.30 15.45 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordförande Birgitta Jönsson (S), tjg ers för Charlotte Wachtmeister (M) Christer Laurell (C) Övriga deltagare Lena Hansson,

Läs mer

Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Torbjörn Ekelund (FP) ordförande

Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Torbjörn Ekelund (FP) ordförande Sida 1/5 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 15.00 15.15 Beslutande Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Torbjörn Ekelund (FP)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-12-16. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.20 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-12-16. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.20 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/7 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.20 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (L), tjg

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.10 Ajournering kl. 14.10-14.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa (S)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.05-15.35 Ajournering: kl. 14.55 15.05 Beslutande Ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha

Läs mer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, , kl Ajournering, kl

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, , kl Ajournering, kl Sida 1/18 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl. 13.30 16.00 Ajournering, kl. 14.50 15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Olof

Läs mer