Forsgårdens Golfklubb PROTOKOLL FRÅN HÖSTMÖTE 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Forsgårdens Golfklubb PROTOKOLL FRÅN HÖSTMÖTE 2010"

Transkript

1 Inledningsanförande Klubbens och styrelsens ordförande Pigge Lindén hälsade välkommen och inledde mötet med en reservation för att höstmötet inte kommer att kunna fatta alla beslut på dagordningen. Klubben står inför en svår likviditetssituation, då drygt 200 medlemmar har begärt sitt utträde ur klubben och rekrytering av nya medlemmar är mycket låg. Medlemmar som begär utträde har enligt klubbens stadgar rätt att få sitt lån återbetalt inom 12 månader. Mängden utträden har eskalerat under september och oktober månad. Styrelsen har därför snabbt, tvingats lägga ett förslag om konvertering från lån till spelrätter. Ett informationsmöte för alla medlemmar har hållits på Kungsbacka Teater den 1 december. Klubben har tagit hjälp i processen av Anders Hammarström (Svensk Golfutveckling). Styrelsen kommer att fortsätta arbeta med alla frågor, förslag och scenarier vid nästa styrelsemöte den 13 december. En sammanställning av allt presentationsmaterial samt Frågor och svar om spelrätter finns på klubbens hemsida. Beslut i frågan om spelrätter kommer att tas på ett Extra medlemsmöte den 20 januari på Kungsbacka Teater. Pigge Lindén betonade att styrelsen arbetar för klubbens bästa, liksom för medlemmarnas bästa och för Forsgårdens framtid. Pigge Lindén förklarade Höstmötet 2010 öppnat och lämnade därefter ordet till ordförande i Tävlingskommittén Margareta Jaldeborg för förrättning av prisutdelning. 1 Prisutdelning KM och GGF Mästarmöte samt utdelning av stipendium ur Scandinavian Masters Juniorfond Margareta Jaldeborg fick, till Höstmötets applåder dela ut blommor och bucklor till årets Klubbmästare; Caroline Melander och Oskar Nyström. Oskar befinner sig i USA (Golfcollege) och kunde inte själv närvara. Stipendium ur Scandinavian Masters Juniorfond mottogs av Fredrik Svärd och Sofia Wendel. Göran Persson (GGF) fick ordet och överlämnade priset för seger i GGF Mästarmöte till Caroline Melander. Caroline är den enda som vunnit GGF Mästarmöte tre gånger! 2 Fastställande av röstlängd Röstlängden, upprättad genom avprickning i medlemslista, omfattade 171 st röstberättigade medlemmar och 1 icke röstberättigad. Röstlängden fastställdes. 3 Fråga om mötet utlysts på rätt sätt Konstaterades att mötet utlysts i enlighet med klubbens stadgar. 1 (6)

2 4 Fastställande av föredragningslista Föredragningslistan fastställdes. 5 Val av ordförande och sekreterare för mötet På valberedningens förslag valdes Ralph Håkansson till mötesordförande och Jeanette Hallgren till mötessekreterare. Ralph Håkansson tackade för förtroendet och inledde mötet med en kort beskrivning av nuläget för golfen i Sverige. Han redogjorde för problematiken i att fastställa budget för 2011 då den är avhängig styrelsens förslag om konvertering från medlemslån till spelrätter. Inte heller avgifter eller verksamhetsplan kan fastställas då dessa inte är finansierade. 7 i sin helhet måste återupptas och fastställas på det Extra medlemsmötet som kommer att hållas den 20 januari. 6 Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte mötets ordförande skall justera protokollet. Till protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte mötets ordförande skall justera protokollet, valdes Marianne Wallin och Anders Corderfeldt. 7 Fastställande av medlemsavgifter, medlemslån samt verksamhetsplan och budget för det kommande verksamhetsåret. Alla frågor som rör avgifter, lån, verksamheter och budget bordlades till Extra medlemsmöte 20 januari. Styrelsens och kommittéernas verksamhetsplan gicks igenom. Vid punkten Organisation fick Pigge Lindén ordet och vädjade till medlemmarna om ökat ideellt engagemang för att stärka hela klubbens organisation. Ett gott exempel är det arbete Torsdagsgänget gör på banan. Arthur Anderson berättade kort om detta gäng som nu består av 64 personer. Under 2010 har de träffats 26 gånger och arbetat timmar med förbättringar på och kring banan. Höstmötet gav Torsdagsgänget en stor applåd. Margareta Andersson ifrågasatte Tävlingskommitténs verksamhetsplan och önskar en utvärdering av antalet tävlingar när klubbens ekonomiska situation ser ut som den gör. 2 (6)

3 Björn Öhman, ordförande i Marknadskommittén begärde ordet och välkomnade hjälp, tips och förslag för att stärka klubbens arbete med att hitta, vårda och aktivera samarbetspartners och sponsorer. 8 Val Peter Schroeder, ordförande i Valberedningen, redogjorde för valberedningens förslag. Höstmötet beslutade i enlighet med valberedningens förslag att välja: a b Pigge Lindén (omvall) till klubbens ordförande för en tid av 1 år Arthur Anderson (omval), Ingemar Karlsson (omval) och Cecilia Ekvall (nyval) till ledamöter i styrelsen för en tid av 2 år. c d e f Ingrid Andersson (omval) samt Thomas Setterberg (omval) till suppleanter, i nämnd ordning för en tid av 1 år. Tomas Blomkvist (omval) till ordinarie revisor för en tid av 1 år. Claes I Andersson (nyval) till suppleant för en tid av 1 år. Till GGF-ombud valdes klubbens ordförande eller den som denne utser i sitt ställe. På höstmötets förslag valdes till Valberedning för en tid av 1 år. Peter Schroeder, (omval) ordförande Birgitta Friberg, (nyval) ledamot Marianne Persson, (omval) ledamot 9 Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner Daniel Johanssons motion i tre delar rörande snabbare spel med starttider för endast 2-bollar, medlemskap utan lån och differentierad greenfee. Krister Ell ifrågasatte möjligheten att genomföra tider med endast 2-bollar praktiskt. Mötet gav styrelsen i uppdrag att ytterligare utreda förslaget. Övriga frågor bifölls i enlighet med styrelsens förslag. Rune Mattssons motion om utökat samarbete med Kungsbacka GK rörande fritt spel på varandras banor, om samordning av tävlingsprogram samt samordning av banskötsel och administration. Krister Ljungberg och Rune Mattsson uttryckte vikten av ökat medlemsvärde, inte minst om förslaget om spelrätter går igenom. Att Forsgårdens medlemmar spelar fritt på Kungsbacka GK och tvärtom menar man är ett bra mervärde. Styrelseledamot Lennart Löfberg förklarar styrelsens ställningstagande i frågan om fritt spel och lägger stor vikt vid tillgänglighet på den egna banan. Fritt spel skulle gynna Kungsbacka GK:s medlemmar eftersom de har problem med trängsel på banan, då de har långt fler medlemmar än Forsgården. Fritt spel för Kungsbacka GK:s medlemmar skulle öka spelfrekvensen på vår bana därmed också ske på bekostnad av möjligheter till andra greenfee- 3 (6)

4 intäkter. Det är dessutom Kungsbacka GK som tagit initiativ till att sänka greenfee-rabatten till 30% från 50% som vi tidigare haft i vårt samarbete. Höstmötet biföll, i frågan om fritt spel, i enlighet med styrelsens förslag. I frågan om utökat samarbete med Kungsbacka GK vad gäller tävlingsprogram och samordning av banskötsel och administration biföll Höstmötet styrelsens förslag om att utreda ytterligare samordning med Kungsbacka GK. 10 Övriga frågor Morgan Reinler ställde frågor om banans status i nuläget med snö, kyla och skiftande temperaturer. Han frågade också om medlemmarna på något vis kan vara behjälpliga om insatser som t ex skottning av greener blir aktuella. Klubbens banchef Mattias Jöckert, förklarade att nuläget för våra greener är goda. Greenerna har lagom djup tjäle, torr yta och ett skyddande lätt snölager. Han berättade också om de seminarier som kontinuerligt hålls om invintring och vinterskötsel för greenkeepers runt om i landet. Man har kommunikation och rådgivning mellan kollegor och bankonsulenter. Mattias förklarade att gräsets främsta fiende är is och ihållande sträng kyla. Det är inte heller bra om snön tinar och blir tung och snabbt därpå fryser. Att lufta och göra hål i isen har inte visat sig ge positiv effekt. Vi använder all kunskap och samlad erfarenhet för att ge gräset (det levande materialet) de bästa förutsättningar för att klara vintern. Mattias avslutade med att tacka Morgan för hans engagemang. Pigge Lindén fick ordet och tackade mötesordförande Ralph Håkansson för ordförandeskapet med en blomma. Avgående styrelseledamot och ordförande i Junior- och Elitkommittén Mia Eurenius (ej närvarnade) tackades för sina insatser. Avgående ordförande i Medlemskommittén Mikael Jeppsson (ej närvarande) tackades också han för sitt arbete. Avgående ordförande i Marknadskommittén Kenneth Arkdal (ej närvarande) tackades för sitt engagemang. Avgående ledamot i Bankommittén Bernt Ekström tackades för sitt drygt 20- åriga engagemang och fick varma applåder, blomma och en vacker tavla. Bengt Gustafsson fick ordet och presenterade det arbete delar av Bankommittén gjort i projektet Facelift Forsgården där en rad önskvärda åtgärder på banan listats. Efter en analys av banan och klubben; styrka, svagheter, möjligheter och hot, har man utarbetat ett förslag som man överlämnat till styrelsen och som ska vara ett levande dokument. Gustavsson menar att banan underprioriterats i många år och att vi nu har en bana som medlemmarna till stor del har att ansvara för. Ansvar i den mening att man som medlem har möjlighet att engagera sig, påverka och rösta. Nu har vi möjlighet att välja väg in i framtiden. Vår bana är vår viktigaste produkt. 4 (6)

5 Under punkten Övriga frågor fortsatte mötet med fokus på förslaget om spelrätter. Medlemmarna fick chansen att ställa frågor och komma med ytterligare förslag. Bosse Dahlström fick ordet och undrade om vi fått några reaktioner från medlemmar efter informationsmötet onsdag den 1 december. Jeanette Hallgren svarade att vi under dagarna efter mötet har tagit emot samtal från ungefär 10 personer som överväger eller redan har tagit tillbaka sin begäran om utträde. Rolf Henerius undrade varför styrelsen föreslagit alla medlemmar 1 spelrätt plus ett värdebevis på en halv (att skänka eller sälja). Lennart Löfberg förklarade att man tagit hänsyn till hur många aktiva seniorer vi har plats för utan att riskera problem med tillgängligheten. Man har då kommit fram till att förslaget innebär en bra nivå för Forsgården. Vid en snabb handuppräckning (enbart för en kontroll av höstmötets åsikt) konstaterades en 50/50 uppdelning i värdebevis motsvarande en halv kontra en hel spelrätt. Sven Andersson menade att risken är liten att vi får för många medlemmar, om varje nuvarande medlem får ytterligare 1 hel spelrätt. Bernt Ekström berättade att han var delaktig i att utforma de första stadgarna för Forsgårdens Golfklubb och att man där uttryckligen skrev in att en medlem som begär utträde inte får tillbaka sitt lån förrän en ny medlem kommer in med nytt lån. Denna formulering fick man inte ha enligt SGF och därför ersattes den med regeln att medlem som begär utträde har rätt till återbetalning inom 12 månader. Detta har nu visat sig ödesdigert för vår liksom för många andra klubbar. I frågan om en halv eller en hel spelrätt extra drog Bernt paralleller med en annan klubb i Göteborgsdistriktet som gav varje medlem en extra spelrätt vid konvertering. Resultatet blev en överdimensionerad marknad för klubbens spelrätter och priserna blev låga. Bernt menade att en halv spelrätt för varje medlem att sälja eller överlåta är bra. Mervärden för medlemmen borde vara detsamma som mervärdet för klubben som helhet. Att ha en vision för framtiden och att arbeta aktivt för ett framgångsrikt samarbete med företag och sponsorer är också mycket viktigt. Bengt Svensson fick ordet och hade argument för att ändra i det lagda förslaget om konvertering till spelrätter. Bengt menar att den mest rättvisa lösningen är att alla medlemmar involveras i ett ackord. Även de som under 2010 begärt sitt utträde. Ett 25% ackord att utbetala kontant skulle innebära en utbetalning på ca 6,5 mkr. Därtill skulle varje medlem få en spelrätt. Vår balansräkning visar att vi inte har några externa lån, men värden i bl a fastigheter som ligger på egen mark, menar Bengt att vi skulle kunna belåna våra fastigheter. All försäljning av spelrätter skulle därefter skötas från klubben. Lennart Löfberg fick ordet och förklarade att de banker styrelsen kontaktat inte är intresserade av att låna ut pengar för att lösa ett systemfel. Golfklubbar anses som en riskbransch och marknadsvärdet på våra fastigheter är inte högt. 5 (6)

6 En frivillig konvertering och ett ackord med de som vill lämna klubben anses som den bästa vägen att gå. Ett extern lån och de räntekostnader med amorteringar som följer kan äventyra klubbens framtid. De externa lån banken inte ställer sig lika negativ till är de som finansierar investeringar som ökar klubbens värde. Frågan uppkom var gränsen går för tvingande ackord. Detta ska kontrolleras. Thomas Persson undrade om valmöjligheten för frivilligt ackord för alla medlemmar finns på den JA/NEJ-blankett som skickats ut. Pigge Lindén svarade att denna blankett endast ska ge en svar på hur många som avsäger sig konvertering till spelrätter och vilka som är positiva. Förslaget som sådant och detaljer runt konverteringen kommer att röstas fram på Extra medlemsmötet 20 januari. PA Hainer föreslog för styrelsen att djupare analysera Bengt Svenssons förslag. 11 Mötet avslutas Klubbens ordförande Pigge Lindén tackade för förtroendet och uttryckte sin målsättning i att fortsätta möta framtiden och ser med tillförsikt på en lösning av klubbens nuvarande situation. Därefter tackade Pigge Lindén samtliga mötesdeltagare och förklarade mötet avslutat. Vid protokollet:... Jeanette Hallgren Mötessekreterare Justerat av:.... Ralph Håkansson Mötesordförande... Marianne Wallin Anders Corderfeldt 6 (6)

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Hållpunkter Höstmöte 28 november 18:30-21:00

Hållpunkter Höstmöte 28 november 18:30-21:00 Hållpunkter Höstmöte 28 november 18:30-21:00 Introduktion Medlemsundersökningen Presentation av ny restaurangentreprenör Höstmöte Prisutdelning årets Hole in One Utdelning Stipendium Oscar Mellqvist minne

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Forsgårdens Golfklubb 2012

Forsgårdens Golfklubb 2012 Forsgårdens Golfklubb 2012 Styrelsemöte 2012-04-16 Närvarande Pigge Lindén (PL) Arthur Andersson (AA) Lennart Löfberg (LL) Elisabeth Schumacher (ES) Annika Harrysson (AH) Torleif Thomsen (TT) Pierre Reinler

Läs mer

1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var närvarande samt fyra genom fullmakt.

1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var närvarande samt fyra genom fullmakt. PROTOKOLL från Upsala Golfklubbs årsmöte 2012-10-22. Plats: Katedralsskolans aula, Uppsala. 1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var

Läs mer

Höstmöte Välkomna!

Höstmöte Välkomna! Höstmöte 2016 Välkomna! Dagordning Höstmöte 2016-11-09 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet utlysts på rätt sätt. 3. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 4. Val av två protokolljusterare,

Läs mer

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand HaningeStrand GK Höstmöte 2018 Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand Innehållsförteckning Kallelse... 2 Föredragningslista... 2 Förslag till HaningeStrand Golfklubbs

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/ i IF Rigors klubbstuga.

Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/ i IF Rigors klubbstuga. Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/2 2016 i IF Rigors klubbstuga. Närvarande: HOF: Sven-Erik Dahlberg Frida Andersson Anders Larsson Fredrik Böregård Peter Badenfelt Tomas

Läs mer

Protokoll fört vid HaningeStrand GK: s 17:e årsmöte måndagen den 21 mars kl 1900 i Quality hotell Winn, Rudsjöterassen 3, Haninge

Protokoll fört vid HaningeStrand GK: s 17:e årsmöte måndagen den 21 mars kl 1900 i Quality hotell Winn, Rudsjöterassen 3, Haninge Protokoll fört vid HaningeStrand GK: s 17:e årsmöte måndagen den 21 mars kl 1900 i Quality hotell Winn, Rudsjöterassen 3, Haninge Hans-Ola Jonsson hälsade välkommen och gav en kort tillbakablick över säsongen.

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1(5) Tomelilla Golfklubb Höstmöte Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla Närvarande: personer Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 1. Fastställande

Läs mer

Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013

Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013 Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013 Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb När: Onsdagen den 23 oktober Kl: 18.30 Plats:Folkan i Borås Föredragningslista: 1. Mötets öppnande

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 2 8 N OV E M B E R

H Ö S T M Ö T E 2 8 N OV E M B E R HÖSTMÖTE 28 N OV E MBE R 201 7 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK.

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. SSG Årsmöte 2012 Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om årsmötets behöriga utlysande 4. Fastställande av dagordning 5.

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Årsmötesprotokoll för TK SAAB

Årsmötesprotokoll för TK SAAB Årsmötesprotokoll för TK SAAB Protokoll fört vid TK SAAB:s årsmöte torsdagen 26 mars 2015 i klubbrummet. 1. Mötets öppnande TK SAAB:s vice ordförande Göran Egefalk öppnade årsmötet och hälsade de närvarande

Läs mer

5. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden ska justera mötesprotokollet.

5. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden ska justera mötesprotokollet. KALLELSE till Extra medlemsmöte i Forsgårdens Golfklubb Plats: Elof Lindälvs Gymnasium Aulan Tid: Tisdag den 8 februari 2011 kl. 19.00 Styrelsen i Forsgårdens Golfklubb kallar härmed till Extra medlemsmöte

Läs mer

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand.

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. ÅRSMÖTE Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. Välkomna! 1 Innehåll Höstårsmöte 2017 Kallelse och föredragningslista Sid 3 Förslag till verksamhetsplan för 2018

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna.

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna. Årsmöte Lindesbergs Curlingklubb Tid och plats 2016.09.23 i klubblokalen Närvarande Sören Edelton, Kjell Guldbrand, Sören Eriksson, Lars-Uno Karlsson, Patrick wiiand, Patrik Klockare, Kenneth Carlsson,

Läs mer

VÄLKOMNA TILL. Årsmöte

VÄLKOMNA TILL. Årsmöte VÄLKOMNA TILL Årsmöte 2017.10.25 Inledning med en röst som vill berätta om framtiden 2017-10-25 2 Inledning med en röst som vill berätta om framtiden Länken till rösten 2017-10-25 3 Vad tänker du, jag,

Läs mer

Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb

Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb ! Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb Måndag 23 november 2015 klockan 18.30 Kulturhuset Vingen Amhults Torg 7, Torslanda!1 ! Höstmöte i Torslanda Golfklubb Måndag den 23 november 2015 klockan

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 061122 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 22 november 2006, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 65 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Protokoll årsmöte 13 november 2015

Protokoll årsmöte 13 november 2015 Protokoll årsmöte 13 november 2015 Tid kl 16.30-18.00 Plats Svenska Mässan, Göteborg Närvarande Röstlängd Södra lokalavdelningen Kurt Månsson Peter Danielsson Västra lokalavdelningen Björn Smedberg Anders

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06. Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda Stadgar 2010-02-06 Sidan 1 av 6 Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 051123 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 23 november 2005, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Forsgårdens Golfklubb 2013

Forsgårdens Golfklubb 2013 Forsgårdens Golfklubb 2013 Styrelsemöte 2013-04-15 Närvarande Lars-Åke Fritzson (LF) Bo Dahlström (BD) Gert Karlsson (GK) Pierre Reinler (PR) Thomas Setterberg (TS) Annika Harrysson (AH) Elisabeth Schumacher

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Årsmöte Strandtorp GK

Årsmöte Strandtorp GK Årsmöte Strandtorp GK 2019-02-26 Plats:IF Metallhuset Älesvägen 2 Datum 2019-02-26 Tid Mötesstart 18:00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening.

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Orgnr: 716417-1980 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Plats: Länna Bygdegård, Hysingsvik Tid: Lördagen den 29 mars 2014, kl 14.00. Närvarande: 88 deltagare.

Läs mer

Svensk Flyghistorisk Förening

Svensk Flyghistorisk Förening Svensk Flyghistorisk Förening Protokoll fört vid årsmöte på F 7 Såtenäs 5 april 2014 1. Årsmötets öppnande Årsmötet inleddes med premiärvisning av SFF rekryteringsfilm varefter ordförande öppnade mötet

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Kongressprotokoll 2014

Kongressprotokoll 2014 Västergötlands Schackförbund Sid 1 Kongressprotokoll 2014 Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds Kongress lördagen den 29 mars 2014. Förhandlingarna startade kl 11. Kongressen hölls på Hultasjöns

Läs mer

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västerås Astronomi- och RymdforskningsFörening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Västergötlands Golfförbund Sida 1(7) Höstårsmöteshandlingar 19 november 2016

Västergötlands Golfförbund Sida 1(7) Höstårsmöteshandlingar 19 november 2016 Sida 1(7) Höstårsmöteshandlingar 19 november 2016 Sida 2(7) 1. Mötets öppnande Höstårsmöte 2016-11-19 Föredragningslista 2. Upprop, fullmaktsgranskning och fastställande av röstlängd av den av FS upprättande

Läs mer

Riksbyggens brf. PROTOKOLL Årsmöte Verksamhetsåret 10/11 Umeåhus Nr 7 23 Nov. 2011

Riksbyggens brf. PROTOKOLL Årsmöte Verksamhetsåret 10/11 Umeåhus Nr 7 23 Nov. 2011 Slag av sammanträde: Ordinarie föreningsstämma Tid: 19.00 22.00 Plats: Föreningslokalen, Mariehemsvägen 13E Närvarande: Enligt bifogad närvarolista a) Stämmans öppnande Dennis Larsson förklarade ordinarie

Läs mer

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 1 juni 2014 kl 16:00 i föreningens egen lokal Täppgränd 11 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Nyköpings Segelsällskaps årsmöte

Nyköpings Segelsällskaps årsmöte Nyköpings Segelsällskaps årsmöte 2015-11-11 1 Mötets öppnande Ordföranden, Karl-Inge Forslund hälsade alla välkomna till det 126:e årsmötet och förklarade mötet öppnat. 2 Fastställande av röstlängd för

Läs mer

Dagordning Sotenäs GK Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3.

Dagordning Sotenäs GK Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Välkomna! Dagordning Sotenäs GK 2018-04-28 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av Ordförande och Sekreterare

Läs mer

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Svensk Senior Golf Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Protokoll 1 Årsmötets öppnande Tf ordföranden Per Ljungberg hälsade medlemmarna hjärtligt välkomna och förklarade årsmöte

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Forsgårdens Golfklubb PROTOKOLL FRÅN HÖSTMÖTE 2008 Den 1 december kl 19:00 Vittra i Forsgläntan, Kungsbacka

Forsgårdens Golfklubb PROTOKOLL FRÅN HÖSTMÖTE 2008 Den 1 december kl 19:00 Vittra i Forsgläntan, Kungsbacka Inledningsanförande Klubbens och styrelsens ordförande Lars Äng, välkomnade mötesdeltagarna och presenterade GGFs representant Göran Persson och mötesordförande Kenneth Nilsson. Styrelsen och kommittéordföranden

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum Tid Mötesstart 18:30

Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum Tid Mötesstart 18:30 Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum 2018-02-15 Tid Mötesstart 18:30 Strandtorp GK 2018-02-15 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt 4 Fastställande av

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

Huvudstadens GK Protokoll höstmöte Sida 1

Huvudstadens GK Protokoll höstmöte Sida 1 Sida 1 Protokoll: HGK årsmöte höst 2014 Plats: Lindö golfanläggning Tidpunkt: 2014-12-08 19.00 21.25 Deltagare: 46 röstberättande medlemmar inklusive styrelsen. Ordförande Stefan Thorberg hälsade alla

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 1 Fråga om stämman blivit behörigen utlyst Mötet konstaterade att årsmötet utlysts i behörig ordning. 2 Val av ordförande vid stämman Maria

Läs mer

Årsmöte Närvarande. 1. Fastställande av röstlängd. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av justerare och rösträknare

Årsmöte Närvarande. 1. Fastställande av röstlängd. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av justerare och rösträknare Alingsås Discgolf Årsmöte 2018-02-17 Plats: Gustav Adolfskolan, Alingsås Närvarande Inge Johansson Henrik Bergqvist Mats Hjerpe Oskar Johansson Olle Samuelsson Crister Kämpsten Johan Johnsson Svante Möller

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

2 Val av ordförande för stämman. Stämman valde enhälligt Claes Wittboldt till ordförande för stämman.

2 Val av ordförande för stämman. Stämman valde enhälligt Claes Wittboldt till ordförande för stämman. PROTOKOLL: Från ordinarie föreningsstämma i Kullaviks Hamn ekon. förening (Khef) 716408-2658, i Kullaviksskolans Matsal torsdagen den 22 mars 2012, kl. 18:30-20:15 Närvarande 73 medlemmar, varav 1 innehade

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Birgitta

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID MIDSOMMARGÅRDENS FOTOKLUBBS ÅRSMÖTE 2011-03-09

PROTOKOLL FÖRT VID MIDSOMMARGÅRDENS FOTOKLUBBS ÅRSMÖTE 2011-03-09 2011-03-16 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID MIDSOMMARGÅRDENS FOTOKLUBBS ÅRSMÖTE 2011-03-09 1 Årsmötets öppnande Klubbens ordförande hälsade deltagarna välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Fråga om mötets

Läs mer

Protokoll Boxerfullmäktige

Protokoll Boxerfullmäktige Protokoll Boxerfullmäktige 2018-03-18 Sidan 1 av5 1. Boxerfullmäktiges öppnande Vice ordförande Pernilla Sundberg hälsade alla välkomna till Boxerfullmäktige och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

Närvarande: Mikael Dahlström, Håkan Hedrén, Joakim Karlmark, Ny Björn Gustafsson, Jonas Furuholm, Peter Bergkvist samt Stefan Hansson (utan rösträtt)

Närvarande: Mikael Dahlström, Håkan Hedrén, Joakim Karlmark, Ny Björn Gustafsson, Jonas Furuholm, Peter Bergkvist samt Stefan Hansson (utan rösträtt) Årsmöte, Stockholms Låsbågesällskap, 11 december 2004 Närvarande: Mikael Dahlström, Håkan Hedrén, Joakim Karlmark, Ny Björn Gustafsson, Jonas Furuholm, Peter Bergkvist samt Stefan Hansson (utan rösträtt)

Läs mer

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Stockholm (Förslag antaget av Utrikespolitiska Föreningens medlemsmöte 7 oktober 2008)

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Stockholm (Förslag antaget av Utrikespolitiska Föreningens medlemsmöte 7 oktober 2008) Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Stockholm (Förslag antaget av Utrikespolitiska Föreningens medlemsmöte 7 oktober 2008) 1 Föreningen Firma, Säte och Firmateckning - Föreningens firma är Utrikespolitiska

Läs mer

PROTOKOLL från ordinarie årsstämma

PROTOKOLL från ordinarie årsstämma PROTOKOLL från ordinarie årsstämma 2014-02- 25 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande, Kenth Nilsson, hälsade deltagarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 2. Fastställande av röstlängd Närvarande

Läs mer

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll fört vid årsmöte för Sydskanes Emse på Ring Knutstorp den 27 oktober 2012. Ordföranden Thomas Christiansson hälsar samtliga mötesdeltagare välkomna till

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2003-04-21 med Svinninge Tomtägareförening på Skåvsjöholms Konferensgård, Åkersberga

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2003-04-21 med Svinninge Tomtägareförening på Skåvsjöholms Konferensgård, Åkersberga 1 SVINNINGE TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2003-04-21 med Svinninge Tomtägareförening på Skåvsjöholms Konferensgård, Åkersberga 1 Stämmans öppnande Ordförande i Svinninge

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening

Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening den 26 april 2015 i Torsö Bygdegård. 1 Stämmans öppnande Ingemar Carlström hälsade de närvarande välkomna till stämman

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande.

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande. Protokoll Årsmöte Distriktssköterskeföreningen i Stockholm 2016-04-07 Bygget Fest & Konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm Närvarande: 54 medlemmar 1 Mötets öppnande Ordförande Ina El-Sherif förklarade

Läs mer

Mötespunkter. Årsmöte. Träningsverkstan 2012-05-22. Enligt röstlängd

Mötespunkter. Årsmöte. Träningsverkstan 2012-05-22. Enligt röstlängd PROTOKOLL 1 (5) Mötesgrupp, ärende Årsmöte Mötesplats Protokollnummer Mötesdatum Träningsverkstan 2012-05-22 Deltagare Enligt röstlängd Kopiemottagare Mötespunkter 1) Fastställande av röstlängd Gunilla

Läs mer

STADGAR För den ideella föreningen Tamam Lund med hemort i Lund. Bildad den 16/5 2011.

STADGAR För den ideella föreningen Tamam Lund med hemort i Lund. Bildad den 16/5 2011. STADGAR För den ideella föreningen Tamam Lund med hemort i Lund. Bildad den 16/5 2011. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn Föreningens namn är Tamam Lund. 2 Föreningens syfte Föreningens ändamål är

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

Välkommen. Årsmöte Tisdag 28 februari kl 18.30

Välkommen. Årsmöte Tisdag 28 februari kl 18.30 Välkommen Årsmöte 2017 Tisdag 28 februari kl 18.30 IF Friskis&Svettis Malmö Årsmöte Tisdag 28 feb 2017 kl 18.30 på Heleneholm Innehåll årsmöteshandlingar Kallelse Dagordning Föregående års protokoll Årsredovisning/förvaltningsberättelse

Läs mer

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal.

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. Protokoll Årsstämma 2009 Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. 1. MÖTETS ÖPPNANDE Björn Ericsson öppnade stämman och

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 2(10) 1. Mötets öppnande Höstårsmöte 2018-11-17 Föredragningslista 2. Upprop, fullmaktsgranskning och fastställande av röstlängd av den av FS upprättande

Läs mer

Bangolfklubben Linjen

Bangolfklubben Linjen Närvarande: Enligt bifogad närvarolista och röstlängd för mötet Tid / Plats 7 mars 2016, kl 18.30 / Badkolonin i Lill-Olas 1. Årsmötets öppnande Vice ordföranden Andreas Feuk hälsade alla välkomna och

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer