Detaljplan för fastigheten Resedan 21, 22 och 24 inom Holmsund i Umeå kommun, Västerbottens län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för fastigheten Resedan 21, 22 och 24 inom Holmsund i Umeå kommun, Västerbottens län"

Transkript

1 Planbeskrivning Samrådshandling Sida 1 av 12 Diarienummer: BN-2014/00468 Datum: Handläggare: Maria Norstedt för fastigheten Resedan 21, 22 och 24 inom Holmsund i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - Planbeskrivning PLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att skapa planmässiga förutsättningar för bostäder. PLANDATA Planområdet är beläget i Holmsund ca 18 km från centrala Umeå. Planen avgränsas av fastigheterna Resedan 21,22 och 24. Området kring planområdet utgörs av Svedbergsgatan i norr, Resedan 23 samt Resedan i öst, en matvarubutik i söder samt Centralgatan i väst. Närområdet utgörs i huvudsak av en- och flerbostadshus och ett centrumområde i söder. Planområdet har en area på ca 3600 m 2. Fastigheterna Resedan 21 och 22 ägs av och fastigheten Resedan 24 ägs av ett bolag. Orienteringskarta, röd markering visar planområde.

2 BEHOVSBEDÖMNING Sida 2 av 12 En behovsbedömning enligt Plan- och bygglagen och MKB-förordningen har gjorts av, ering. Planen innebär inte någon betydande miljöpåverkan. Någon miljökonsekvensbeskrivning enligt Miljöbalken 6 kap 11, 12 har därför inte upprättats. Länsstyrelsen har den 11 september 2015 tagit del av beslutet och delar kommunens bedömning att planen inte innebär någon betydande miljöpåverkan. Beslutet har offentliggjorts på kommunens anslagstavla under tiden 2 oktober till och med 23 oktober TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Översiktsplan I översiktsplan Fördjupning för Umeå (2011) står det att bostadsbyggandet ska främjas i centrala Holmsund. Enligt översiktsplanen bodde det år 2011 ca 6000 personer i centrala Holmsund och samhället föreslås växa med ca 2000 personer. Holmsund bedöms ligga inom rimligt pendlingsavstånd från centralorten och har förutsättningar för en bra kollektivtrafik, goda sociala miljöer och bra kapacitet när det gäller skola och barnomsorg. ÖPL 98 I ÖPL 98 beskrivs Holmsund som en av de orter som ska växa. I översiktsplanen beskrivs grönstrukturen som ett identitetsskapande element. Gällande detaljplan för fastigheten Resedan 21 och del av fastigheten Resedan 22 är detaljplan 2480K-P79/1990. för den norra delen av Resedan 22 och Resedan 24 är 2480K-P HO A3/30 antagen år K-P79/1990 medger parkering inom det aktuella planområdet. 2480K-P HO A3/30 medger ett flertal utplacerade byggrätter för bostadsändamål i två våningar med inredd vind. Det finns två byggrätter för garage. Marken kring de utplacerade byggrätterna är reglerad med prickmark som inte får bebyggas. Bild till vänster visar detaljplan 2480K-P79/1990. Bild till höger visar 2480K-P HO A3/30.

3 Sida 3 av 12 Holmsund Inventering och bevarandeförslag I Holmsund Inventering och bevarandeförslag 1983 benämns endast den angränsande fastigheten Resedan 17 med huvudbyggnad som bevarandevärd byggnad. Huvudbyggnaden är ett bostadshus från 1920-talet i en och en halv våning med fasad i vit slätputs och tegeltäckt sadeltak. BEGREPPSFÖRKLARING Nedan finns en kort förklaring och illustrationer av begrepp som förekommer i planbeskrivningen och i bestämmelserna på plankartan. Bilden ovan illustrerar begreppen byggnadshöjd, nockhöjd och takvinkel. Bilden ovan illustrerar en byggnads bruttoarea(bta). Bruttoarea är summan av alla våningsplans area och räknas från de omslutande byggnadsdelarnas utsida. Bruttoarea i vindsutrymmen räknas 0,6 meter från där takhöjden är 1,9 meter.

4 FÖRUTSÄTTNINGAR Sida 4 av 12 Mark och vegetation Planområdet är beväxt med högt gräs och träd. Höjdskillnader i marknivå påverkar hela planområdet. Fastigheterna Resedan 22 och 24 genomskärs idag av en gångstig som sträcker sig över fastigheterna mellan Centralgatan och Svedbergsgatan upp mot Nygatan. Under 1900-talets senare del höjdes Svedbergsgatan vilket har påverkat övergången från gatumark till kvartersmark vid fastigheterna Resedan 23 och 24. Mest märkbar är höjdskillnaden vid fastigheten Resedan 23 mot trottoaren, där huvudbyggnaden som är byggd i fastighetsgräns står med sin husgrund under gatunivå. I södra delen av planområdet angränsar fastigheten Resedan 21 till en asfalterad parkering samt varuintag som tillhör den intilliggande matvarubutiken. Bilden till vänster visar planområdet sett från Centralgatan. Bilden till höger visar planområdet sett från norr. Bebyggelseområden Planområdet var tidigare på 1900-talet uppdelat mellan tre gårdar bebyggda med bostadshus och uthus. Bostadshusen var trähus i vinkel med två våningar. Strukturen var småskalig med byggnader byggda parallellt längs med fastighetsgränserna. I kvarteret samt längs Centralgatan är bebyggelsen blandad med en- och flerbostadshus från början av 1900-talet och framåt. Bebyggelsen domineras av tvåvåningshus i varierande höjder och med olika utseende och karaktär. Fasadmaterial är trä, puts eller tegel och taken är mestadels sadeltak i tegel eller plåt. I kvarteret finns flera stora tomter och fastighetsgränserna kantas av träd eller staket. FÖRÄNDRINGAR Med ny detaljplan bekräftas användningen bostadsändamål [B] inom planområdet. Sammanlagt medges tre separata områden med byggrätt, varav två är placerade inom fastigheten Resedan 22 och en är placerad inom fastigheten Resedan 24. En av byggrätterna som medges inom Resedan 22 är placerad i fastighetsgräns längs Centralgatan. Området med byggrätt sträcker sig 13,5 meter in på fastigheten Resedan 22. Byggrätten är placerad 9 meter från planområdesgräns mot söder och 3 meter från fastighetsgräns mot Resedan 24. Avståndet från planområdesgränsen i söder är reglerat för att minska påverkan mellan eventuella nya bostadshus och varuintag för matvarubutiken i söder. Avståndet från fastighetsgräns mot Resedan 24 är reglerat för att skapa avstånd mellan bostadshusen samtidigt som gemensam infart och parkeringslösning mellan fastigheterna möjliggörs. Inom fastigheten Resedan 24 medges område med byggrätt för bostäder [B]. Området är placerat närmast Centralgatan och Svedbergsgatan med avstånd 13,5 meter från Centralgatan och 16,5-19 meter från Svedbergsgatan. Avstånd mellan bygg-

5 Sida 5 av 12 rätt och fastighetsgräns mot Resedan 22 är 3 meter. Avståndet 3 meter möjliggör för Resedan 24 att större yta byggrätt kan nyttjas mot Centralgatan ifall att en gemensam parkeringslösning anläggs mellan fastigheterna. Mot Resedan 23 är minsta avstånd mellan byggrätt och fastighetsgräns 4,5 meter. I kvarterets inre på fastigheten Resedan 22 medges en 12 meter bred byggrätt för bostäder [B] placerad 4,5 meter från fastighetsgräns mot Resedan 16, 17, 18 och 23. Avstånden till fastighetsgräns mot angränsande fastigheter regleras för att minska påverkan på omkringliggande fastigheter. Bebyggelsen på de angränsande fastigheterna är placerad längs gatorna med friyta och parkering närmast planområdet, med undantag för huvudbyggnaden på fastigheten Resedan 18. Eftersom huvudbyggnaden på Resedan 18 ligger nära planområdesgränsen regleras marken närmast Resedan 18 med bestämmelsen [ej parkering] utöver bestämmelse om prickmark. Bestämmelse [ej parkering] säkerställer att eventuell parkering i den södra delen av planområdet inte anordnas närmare än 4,5 meter från bostadshuset på Resedan 18. Bestämmelsen gäller även för området närmast Resedan 16 och 17 för att minska eventuella störningar från en ny parkering på angränsande trädgårdstomter. Byggrätterna inom planområdet är till stor del omgivna av prickmark där mark inte får förses med byggnad. Reglering med prickmark i de inre delarna av planområdet ger förutsättningar för en öppen sammanhängande friyta bland bebyggelsen. Inom område [e] i den norra delen av planområdet på fastigheten Resedan 24 medges högst 620kvm bruttoarea. Området är reglerat med bestämmelse om placering [p] med huvudbyggnad ska placeras utmed gatan. I övriga delar av planområdet på områden ej markerade med [e] är största sammanlagda bruttoarea 1500 kvm. Högsta byggnadshöjd inom planområdet är 6 meter. Tak ska vara sadeltak. Högsta takvinkel är 35 grader. Balkonger får ej uppföras över allmän platsmark. Balkonger får uppföras över prickmark men högst 1,5 meter av balkongen får kraga ut över prickmark. Längs delar av Centralgatan och längs Svedbergsgatan är planområdet reglerat med inoch utfartsförbud. Mot Centralgatan kan endast två in- och utfarter anordnas. Mot Svedbergsgatan medges inte in- och utfart med hänsyn till gatuutformningen samt med hänsyn till busshållplatsen längs gatan. Inom planområdet finns möjlighet till enskilda parkeringar för fastigheten Resedan 21 och 22 respektive 24 alternativt en gemensam parkeringslösning mellan fastigheterna. Om en gemensam lösning utformas finns möjlighet till att nyttja marken närmast fastighetsgräns mellan Resedan 22 och Resedan 24 som är reglerad med prickmark för infart. Inom planområdet finns två områden med korsmark där marken endast får förses med uthus och carport som placeras minst 1 meter från planområdesgräns.

6 Sida 6 av 12 Bilderna ovan visar exempel på bebyggelse som planen medger med nyttjande av full byggrätt. Nya hus är illustrerade i vitt. Bild till vänster visar en disposition utifrån att en gemensam parkeringslösning mellan fastigheterna ordnas. Bild till höger visar en disposition utifrån att skilda parkeringslösningar ordnas. Observera att bild till höger med skild parkeringslösning har 2 färre parkeringsplatser än exemplet till vänster. Antalet parkeringsplatser kan enligt gällande parkeringsnorm påverka antalet bostäder samt bostädernas storlek. Sektion genom Centralgatan och kvarteret Resedan med vy åt norr med exempel på bebyggelse. Observera att höjderna på husen kan skilja från skissen beroende på höjdskillnader i marknivå. Den totala ytan inom fastigheterna Resedan 21 och 22 är ca 2650 kvm. Exploateringstalet inom fastigheterna Resedan 21 och 22 med nyttjande av maximal byggrätt 1500 kvm bruttoarea är 0,56. Den totala ytan inom fastigheten Resedan 24 är ca 980kvm. Exploateringstalet inom fastigheten med nyttjande av maximal byggrätt 620 kvm bruttoarea är ca 0,63. Byggrätterna som medges i planen har ett högre exploateringstal och medger tätare bebyggelse än den befintliga på angränsande fastigheter i kvarteret. Det högre exploateringstalet är satt för att möjliggöra för fler bostäder i ett centralt område av Holmsund som är utpekat i översiktsplanen som ett samhälle som ska växa framöver. Exploateringstalet är möjligt utifrån de förutsättningar som finns i översiktsplanen gällande friyta och parkering.

7 Sida 7 av 12 Modell över bebyggelse enligt exemplet ovan. Observera att höjderna på husen kan skilja från skissen beroende på höjdskillnader i marknivå. Inom planområdet finns höjdskillnader. De lägre områdena inom planområdet har liknande höjdnivå som Centralgatan. I områdets södra och norra del är marken som högst med lågpunkt inom Resedan 22. Angränsande fastigheter till planområdet ligger på samma nivå eller något högre än planområdet. Resedan 16 och 17 har sina tomter närmast planområdet medan Resedan 18 har sin huvudbyggnad närmast planområdet på en höjd jämfört med kringliggande mark. Höjdförhållandena bör beaktas vid exploatering av fastigheten samt med tanke på dagvattenhanteringen. Bild visar höjdkurvor inom planområdet och mot angränsande fastigheter. Planområdet är markerat i rött.

8 Skuggor Sida 8 av 12 Skuggstudien utgår från förhållanden vid vårdagjämning datumet 20 mars och visar skuggförhållanden vid fyra klockslag under dagen. Ljusförhållandena blir bättre fram till midsommarsolståndet. Friytor Friytan ska vara minst en tredjedel av bostadens totala yta (BTA). Vidare ställs det krav på friytans kvalitet. Friytan ska bland annat: ha ett skyddat läge från buller och avgaser innehålla buskar och träd samt ge en god rumsverkan och möjlighet att följa årstidsväxlingarna utformas så att barns behov av friytor särskilt beaktas.

9 Sida 9 av 12 Naturmiljö, lek och rekreation I Holmsund finns ett flertal utspridda naturområden inne i samhället. Mellan planområdet och en del av naturområdena finns dock barriärer i form av omkringliggande vägar och järnvägen. Ca 1km sydost om planområdet ligger Bränte friluftsområde med naturstig, belyst motionsspår och pulkabacke. Lekplats finns tillgänglig i Holmsunds centrum på Himmelska fridens torg. Arbetsplatser, övrig bebyggelse Planområdet ligger centralt vid Holmsunds centrum. Kommunikationer mellan Holmsund och Umeå finns med buss eller tåg. Planområdet ligger nära Holmsunds industriområde. Offentlig service och kommersiell service Holmsunds centrum har livsmedelsbutiker, bank, post, vårdcentral och servicehus. Planområdet angränsar till Holmsunds centrum med matvarubutik i söder. Tillgänglighet Planområdet ligger i anslutning till två lokalgator. Planområdet har vissa höjdskillnader. Nya byggnader och utemiljöer ska utformas med god tillgänglighet. Gator och trafik Kollektivtrafik Centralgatan och Svedbergsgatan är bussgata med hållplats angränsande till fastigheten Resedan 23. Parkering Parkering kan angöras från Centralgatan. Parkering anordnas inom respektive fastighet alternativt genom en gemensam lösning mellan fastigheterna inom planområdet. Enligt översiktsplan innefattas Holmsund i parkeringszon C, vars minimikrav redovisas i tabellen nedan. Buller Trafikbullerförordning (2015:216) som trädde i kraft innehåller bestämmelser kring buller från väg och järnväg vid bostadsbyggnader utomhus. Förordningen anger att buller från vägar inte bör överskrida nedanstående nivåer: 55 dba ekvivalent ljusnivå vid en bostadsbyggnads fasad 50 dba ekvivalent ljudnivå samt 70 dba maximal ljudnivå vid uteplats om en sådan ska anordnas i anslutning till byggnaden. För en bostad om högst 35 kvm gäller att buller inte bör överskrida 60 dba ekvivalent ljudnivå vid bostadsbyggnads fasad.

10 Sida 10 av 12 Om denna ljudnivå överskrids ska minst hälften av bostadsrummen i en bostad vara vända mot en sida där 55 dba ekvivalent ljudnivå inte överskrids vid fasaden, och minst hälften av bostadsrummen vara vända mot en sida där 70 dba maximal ljudnivå inte överskrids mellan klockan och vid fasaden. Förordningens krav ska uppfyllas vid bygglovsprövning. För bullernivåer inomhus gäller de riktvärden som anges av Boverkets författningssamling BBR. Utifrån kommunens bullerkartläggning berörs planområdet inte märkbart av flyg- eller tågbuller. Industribuller är mätt upp till 45 dba som dygnsmedelvärde och 50 dba som maxvärde. Vägbuller har dygnsmedelvärde 35 dba och maxvärde dba längs fastighetsgräns mot Centralgatan. Bebyggelse inom fastigheten bedöms kunna utformas och disponeras så att bullernivåerna understiger de värden som föreskrivs i trafikbullerförordningen. Bilderna ovan visar kartor över uppmätta vägtrafikbullernivåer. Den övre bilden visar buller från vägtrafik som dygnsmedelvärde och den nedre bilden visar maxvärden från buller från vägtrafik.

11 Teknisk försörjning El Bebyggelsen ska kunna anslutas till Umeå Energi AB:s elnät. Sida 11 av 12 Avfall Där så är möjligt rekommenderas att avfall ska kunna tas omhand via källsortering och kompostering av köks- och trädgårdsavfall. UMEVA:s gällande anvisningar för nyeller ombyggnationer av avfallsutrymmen (NOA 11) ska följas. Vatten och avlopp Planområdet ligger inom det kommunala verksamhetsområdet för vatten och avlopp. Dagvattenhantering Fördröjning av dagvatten lokalt inom planområdet erfordras. För fördröjning kan fastigheternas friyta nyttjas. Byggteknik Vid avstånd mindre än 8 meter mellan byggnader tillkommer krav på brandavskiljandevägg vid bygglovsskedet. För att kunna uppfylla kommunens långsiktiga mål för en hållbar utveckling vid planeringen för det framtida Umeå, rekommenderas för bostadsbyggnaders uppförande att byggmaterial väljs som ger sunda bostäder. För att få sunda bostäder måste även byggmetoder användas som förhindrar att fukt tillförs under byggskedet. Val av material och byggmetoder ska göras med hänsyn till framtida återvinning och återanvändning. För installationer rekommenderas att energisnåla system för vatten, uppvärmning och ventilation installeras. Vattenkvalitet en bedöms inte försämra vattenkvaliteten i intilliggande vattendrag. Planen bedöms heller inte innebära försämrad status för grundvattenförekomsten i området. GENOMFÖRANDEFRÅGOR Genomförandetid Genomförandetiden för detaljplanen är satt till 5 år efter den dag planen vinner laga kraft. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Planen omfattar endast kvartersmark, inom vilken fastighetsägaren svarar för alla åtgärder. Kommunen är huvudman för angränsande allmän plats. FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR Resedan 21 och 22 ägs av. Resedan 24 ägs av Jetz Holding AB. Området kan delas upp i flera bostadsfastigheter beroende på utformning, markägaren ansöker om avstyckning hos Lantmäterimyndigheten på. Beroende på hur man väljer att exploatera området kan alla behov lösas inom den egna fastigheten eller så kan exploateringen göras i större enheter. För att lösa gemensamma behov som parkering, grönytor, infarter, soprum etc kan dessa inrättas som gemensam-

12

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning samrådshandling Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2014/00386 Datum: 2015-11-25 Handläggare: Sandra Thomée Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2014/01458 Datum: 2015-06-08 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Samråd Sida 1 av 8 Diarienummer: BN-2014/00904 Datum: 2015-10-02 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Nejlikan 3 inom Grisbacka i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Nejlikan 3 inom Grisbacka i Umeå kommun, Västerbottens län Sida 1 av 8 Planbeskrivning Samråd Diarienummer: BN-2013/00402 Datum: 2013-12-18 Handläggare: Sara Bäckström för fastigheten Nejlikan 3 inom Grisbacka i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta

Läs mer

Detaljplan för fastigheten KLUBBEN 3:9 m.fl. samt upphävande för del av fastigheten KLUBBEN 3:1, inom Yttersjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten KLUBBEN 3:9 m.fl. samt upphävande för del av fastigheten KLUBBEN 3:1, inom Yttersjö i Umeå kommun, Västerbottens län Antagandehandling Handläggare: 1 (5) Johan Sjöström Detaljplan för fastigheten KLUBBEN 3:9 m.fl. samt upphävande för del av fastigheten KLUBBEN 3:1, inom Yttersjö i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Lärkdrillen 1 och Stadsliden 5:1 inom Mariehem i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Lärkdrillen 1 och Stadsliden 5:1 inom Mariehem i Umeå kommun, Västerbottens län Sida 1 av 6 Planbeskrivning Samråd Diarienummer: BN 2016/02545 Datum: 2017 02 23 Handläggare: Peter Jönsson för fastigheten Lärkdrillen 1 och Stadsliden 5:1 inom Mariehem i, Västerbottens län Handlingar

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 12 och Flaggan 3 inom Haga i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 12 och Flaggan 3 inom Haga i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Samrådsskede Sida 1 av 10 Diarienummer: BN-2013/00313 Datum: 2014-05-21 Handläggare: Sara Bäckström för fastigheterna Svärdet 12 och Flaggan 3 inom Haga i, Västerbottens län HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning 2014-08-04 Dnr 2014/TK091 Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser. Planens syfte och huvuddrag

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna SKARVEN 1 8 inom Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna SKARVEN 1 8 inom Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (5) PLA10-55 Tomas Strömberg Detaljplan för fastigheterna SKARVEN 1 8 inom Teg i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - Planbeskrivning

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för fastigheten BLADET 1 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Planbeskrivning. Detaljplan för fastigheten BLADET 1 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Sida 1 av 9 Planbeskrivning Granskning Diarienummer: BN-2014/02121 Datum: 2015-09-16 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheten BLADET 1 inom stadsdelen Teg i, Västerbottens län HANDLINGAR Plankarta Planbeskrivning

Läs mer

SIKEÅ HAMN Detaljplan för del av fastigheterna Sikeå hamn 1:33 m.fl. Robertsfors kommun, Västerbottens län

SIKEÅ HAMN Detaljplan för del av fastigheterna Sikeå hamn 1:33 m.fl. Robertsfors kommun, Västerbottens län 1(3) GRANSKNINGSHANDLING 1(5) SIKEÅ HAMN Detaljplan för del av fastigheterna Sikeå hamn 1:33 m.fl. Robertsfors kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANHANDLING. ADOLFSSTRÖM 2:5, del av DETALJPLAN. Samrådshandling MBR 2014/472. Arjeplogs kommun. Arjeplogs kommun, Norrbottens län

PLANHANDLING. ADOLFSSTRÖM 2:5, del av DETALJPLAN. Samrådshandling MBR 2014/472. Arjeplogs kommun. Arjeplogs kommun, Norrbottens län Arjeplogs kommun Samrådshandling 2014-11-03 MBR 2014/472 PLANHANDLING ADOLFSSTRÖM 2:5, del av DETALJPLAN Arjeplogs kommun, Norrbottens län Upprättat av GG-arkitekter i Piteå Förslag till detaljplan för

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Kruthornet 5 inom Haga- Sandbacka, Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Kruthornet 5 inom Haga- Sandbacka, Umeå kommun, Västerbottens län Utsällningshandling Handläggare: 1(7) Stina Fahlgren Detaljplan för fastigheten Kruthornet 5 inom Haga- Sandbacka, Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR Detaljplanen omfattar följande handlingar: Denna

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande Dp 1707 2009-04-14 Dnr 08:10104-BN 540 Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län Detaljplan för Detaljplan för Sävast 23:163, Sävast 23:11, samt Sävast 23:12 och Sävast

Läs mer

Samrådshandling Dnr: PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Storkåge 67:2. inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län

Samrådshandling Dnr: PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Storkåge 67:2. inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län 2016-11-08 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Storkåge 67:2 inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län Detaljplan för Storkåge 67:2 inom orten Kåge, Skellefteå kommun, Västerbottens län. Samhällsbyggnad,

Läs mer

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ Datum 2009-05-26 Dnr SN 66/08 Samhällsbyggnadsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Järnvägsstationen

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (5) 2011-10-14 Anna Zimdahl Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län PLANHANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Planbeskrivning Utställningshandling

Planbeskrivning Utställningshandling Planbeskrivning Utställningshandling 1(7) Dnr PLA 07-05 Detaljplan för fastigheten Kruthornet 5 inom Haga- Sandbacka, Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00223 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 &

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Flygaren 2 inom Alvik i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Flygaren 2 inom Alvik i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Samrådshandling Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2013/01071 Datum: 2014-04-22 Handläggare: J. Sundén, Sweco för fastigheten Flygaren 2 inom Alvik i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för fastigheterna APOTEKAREN 2 M.FL, Vindelns kommun, Västerbottens län

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för fastigheterna APOTEKAREN 2 M.FL, Vindelns kommun, Västerbottens län 1(8) Detaljplan för fastigheterna APOTEKAREN 2 M.FL, Vindelns kommun, Västerbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Samrådsredogörelse planprogram - Plankarta - Planbeskrivning - Bilaga: Rapport, Kv Apotekaren,

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00169 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Detaljplan för fastigheten NÖTSKRIKAN 1 inom Teg Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten NÖTSKRIKAN 1 inom Teg Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Handläggare: 1 (10) Magdalena Blomquist Detaljplan för fastigheten NÖTSKRIKAN 1 inom Teg Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - Planbeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Granskningshandling Dnr: PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Storkåge 67:2. inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län

Granskningshandling Dnr: PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Storkåge 67:2. inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län 2016-12-09 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Storkåge 67:2 inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län Detaljplan för Storkåge 67:2 inom orten Kåge, Skellefteå kommun, Västerbottens län. Samhällsbyggnad,

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Bajonetten 13 och 14 inom Haga i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Bajonetten 13 och 14 inom Haga i Umeå kommun, Västerbottens län Sida 1 av 11 Planbeskrivning Samråd Diarienummer: BN-2016/02710 Datum: 2017-05-22 Handläggare: Jonas Söderlind för fastigheten Bajonetten 13 och 14 inom Haga i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (5) Anna Zimdal Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län PLANHANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - - Genomförandebeskrivning

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet:

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet: SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Stanstorp 1:168 Valhallavägen i Staffanstorp, Staffanstorps kommun TILLÄGG till PLANBESKRIVNING och BESTÄMMELSER Staffanstorps kommun Tillägg till

Läs mer

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Förslag till Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, Bodens kommun. PLANBESKRIVNING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR TENNBRICKAN 2, HELENELUND. Laga kraft 2013-08-23 Dnr 2008/524 KS.203 Nr 628

DETALJPLAN FÖR TENNBRICKAN 2, HELENELUND. Laga kraft 2013-08-23 Dnr 2008/524 KS.203 Nr 628 DETALJPLAN FÖR TENNBRICKAN 2, HELENELUND Laga kraft 2013-08-23 Dnr 2008/524 KS.203 Nr 628 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten FÄLLFORSÅN 4:4 i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för del av fastigheten FÄLLFORSÅN 4:4 i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (5) Linnea Grahn Detaljplan för del av fastigheten FÄLLFORSÅN 4:4 i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - - Genomförandebeskrivning -

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Västerteg 47:1 och Västerteg 10:11 inom Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för del av fastigheterna Västerteg 47:1 och Västerteg 10:11 inom Teg i Umeå kommun, Västerbottens län 1 (8) Planbeskrivning Antagande Diarienummer: BN-2016/02320 Datum: 2018-05-16 Handläggare: Karin Berggren Detaljplan för del av fastigheterna Västerteg 47:1 och Västerteg 10:11 inom Teg i Umeå kommun,

Läs mer

Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län

Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län Skogsvägen Samrådshandling 2010-12-08 Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län Länsmansvägen Nyhemsvägen Stenåsavägen PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Samrådshanlingen

Läs mer

Plandata Planområdets läge och areal Planområdet är beläget norr och väster om Segelvägen i stadsdelen Dalgången och omfattar c:a 6000 kvadratmeter.

Plandata Planområdets läge och areal Planområdet är beläget norr och väster om Segelvägen i stadsdelen Dalgången och omfattar c:a 6000 kvadratmeter. DNR C 2/2003 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE DETALJPLAN FÖR OMRÅDE VID SEGELVÄGEN omfattande del av fastigheten Oxelö 8:20 Oxelösunds kommun, Södermanlands län PLANBESKRIVNING Planens syfte och

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Planhandling. Detaljplan för fastigheten Forellen 7 och 8 Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: GG Arkitekter

Planhandling. Detaljplan för fastigheten Forellen 7 och 8 Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: GG Arkitekter Dnr. MBN 2014-523 Version Plannr. 1 D 2060 Planhandling Detaljplan för fastigheten Forellen 7 och 8 Piteå kommun, Norrbottens län Upprättad av: GG Arkitekter Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅRÖ 1:14 (POSTHUSET) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅRÖ 1:14 (POSTHUSET) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅRÖ 1:14 (POSTHUSET) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Bullerutredning Upprättad: 2017-12-12

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 10 januari 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer PBN 2014-109 214 Detaljplan för Krok 1:15, Örby, Marks kommun, Västra Götalands län MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2015-03-17 Planhandläggare Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks

Läs mer

DP Dnr MSN 2011/

DP Dnr MSN 2011/ 1 (5) DP 532 2012-09-02 Dnr MSN 2011/135-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING PLANKARTA och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Detaljplan 19, del av Kummelnäs (Kummelnäs III),

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna APOTEKAREN 2 M.FL, Vindelns kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna APOTEKAREN 2 M.FL, Vindelns kommun, Västerbottens län 1(8) Detaljplan för fastigheterna APOTEKAREN 2 M.FL, Vindelns kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Samrådsredogörelse planprogram - Plankarta - Planbeskrivning - Bilaga: Rapport, Kv Apotekaren, Vindeln

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Planområde Antagen av byggnadsnämnden 2010-10-21 Laga kraft

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

PLANHANDLING. ADOLFSSTRÖM 1:7, del av DETALJPLAN. Samrådshandling 2015-01-30 MBR 2014/472. Arjeplogs kommun. Arjeplogs kommun, Norrbottens län

PLANHANDLING. ADOLFSSTRÖM 1:7, del av DETALJPLAN. Samrådshandling 2015-01-30 MBR 2014/472. Arjeplogs kommun. Arjeplogs kommun, Norrbottens län Arjeplogs kommun Samrådshandling 2015-01-30 MBR 2014/472 PLANHANDLING ADOLFSSTRÖM 1:7, del av DETALJPLAN Arjeplogs kommun, Norrbottens län Upprättat av GG-arkitekter i Piteå Förslag till detaljplan för

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Skogsbo 32:115 och 32:116 Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2014-01-07. Ingalis Morfeldt Plan- och byggchef /Stadsarkitekt

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 ANTAGANDEHANDLING 1(6) Detaljplan för TALLBACKEN Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2009-06-01 Reviderad 2009-11-11 Godkänd

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Datum Diarienummer 2012-03-15 KS/2010:236-214 1 (1) Lagakraftbevis detaljplan nr 234 Detaljplan för Åkarp

Läs mer

Kommunala beslut. Sida 2 av 7

Kommunala beslut. Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Figur 1 Planområdets ungefärliga läge (markeras med röd ring) BEHOVSBEDÖMNING en bedöms vara av begränsad betydelse och inte av allmänt intresse. Då planen också är förenlig med översiktsplanens

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Borrmaskinen 20 m fl inom Grubbe i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Borrmaskinen 20 m fl inom Grubbe i Umeå kommun, Västerbottens län Sida 1 av 8 Planbeskrivning Granskning Diarienummer: BN 2016/01695 Datum: 2018 04 12 Handläggare: Peter Jönsson för fastigheten Borrmaskinen 20 m fl inom Grubbe i, Västerbottens län Handlingar Plankarta

Läs mer

PL AN BES K R I VN I N G

PL AN BES K R I VN I N G 1 Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Laga kraft PL AN BES K R I VN I N G Planförfarande Prövning av detaljplanen sker genom enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen. Förfarandet tillämpas eftersom

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Urmakaren 9 Kiruna kommun, Norrbottens län

Detaljplan för fastigheten Urmakaren 9 Kiruna kommun, Norrbottens län Samhällsbyggnadskontoret Antagandehandling 1 (7) Detaljplan för fastigheten Urmakaren 9 Kiruna kommun, Norrbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - - Samrådsredogörelse -

Läs mer

Detaljplan för fastigheten NÖTSKRIKAN 1 inom Teg Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten NÖTSKRIKAN 1 inom Teg Umeå kommun, Västerbottens län 1 (11) Planbeskrivning Granskning Diarienummer: PLA 11-21 Datum: 2013-09-17 Handläggare: Magdalena Blomquist för fastigheten NÖTSKRIKAN 1 inom Teg, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Operetten 37 och del av Backen 6:1 inom Umedalen i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Operetten 37 och del av Backen 6:1 inom Umedalen i Umeå kommun, Västerbottens län Sida 1 av 9 Planbeskrivning Granskning Diarienummer: BN 2016/00476 Datum: 2016 11 01 Handläggare: Peter Jönsson för fastigheten Operetten 37 och del av Backen 6:1 inom Umedalen i, Västerbottens län HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Detaljplan för Gäddan 10 12, Götene kommun

Detaljplan för Gäddan 10 12, Götene kommun Detaljplan för Gäddan 10 12, Götene kommun Stadsarkitekt Ola Andreasson 2018-05-29 Detaljplan för Gäddan 10-12, Götene kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande handlingar: Plankarta

Läs mer

Planbeskrivning Samråd. Detaljplan för fastigheten Stenfrukten 64 inom Böleäng i Umeå kommun, Västerbottens län

Planbeskrivning Samråd. Detaljplan för fastigheten Stenfrukten 64 inom Böleäng i Umeå kommun, Västerbottens län 1 (12) Planbeskrivning Samråd Diarienummer: BN 2015/02411 Datum: 2018 06 26 Handläggare: Lisa Andersson Detaljplan för fastigheten Stenfrukten 64 inom Böleäng i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 2014-10-01 2014-10-31 ANTAGANDE 2015-01-20 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Område vid kyrkan Hov 73:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala län Enkelt

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård)

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) Datum Diarienr 2011-09-26 KS 23/11 Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Planområdet

Läs mer