FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6"

Transkript

1 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sammanträdestid NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Övriga ersättare Tjänstemän Jan Berge, ordf (mp) Britt-Marie Jonsson, v ordf (s) Sigge Dahnberg (c) Marianne Stenkil-Birgersson (m) Thomas Fagenheim (s) Elisabet Karlsson (fp) Lars Andersson (ap) Monica Hansson (c) Runar Kaattari (s) Rie Boulund (m) Shlomo Gavie (c) Ulla-Britt Sandberg (spi) Margareta Sige (kd) Glenn Ljung (s) för Marie Pettersson Irhan Kasic (s) för Veronica Norberg Lena Carlbom (c) Bengt Martinsson (c) t o m 77 Per Sjövall (v) Bernth Karlsson (kd) Jan Dickens, socialchef Anders Bergqvist, avdchef, Mats Lindén, sektionschef, 81 Eva Jonsson, kvalitetsutvecklare, 81 Heinrich Schöpf, avdchef, 81 Anders Hedenby, sekreterare Paragrafer Justering Ordföranden samt Britt-Marie Jonsson Underskrifter Sekreterare... Ordförande... Justerande... Protokollet justerat och anslaget Underskrift...

2 2 70 Anmälan av utskottens beslut med stöd av delegation Anmäles och antecknas socialutskottets protokoll , och samt arbetsutskottets protokoll och Bilkörning av anställda och uppdragstagare inom socialförvaltningen att bilkörning inte ingår i uppdraget vid personlig assistans, ledsagning samt kontaktmannaskap att att nedanstående skrivning gäller vid bilkörning med brukarens bil respektive kommunalt anställd personals, ledsagares och kontaktpersons bil samt skyldighet att åka med som passagerare i brukarens bil. Det föreligger behov av klarläggande av vad som gäller inom socialförvaltningen i Falkenbergs kommun beträffande kommunalt anställd personal samt uppdragstagare och bilkörning. Reglerna för bilkörning som utförs av kommunalt anställd personal samt uppdragstagare är otydliga. Normalt förutsätts, vid personlig assistans, ledsagning och insatser av kontaktperson, att man vid behov av transporter använder sig av kollektiva transportmedel respektive färdtjänst. Beträffande personlig assistans är reglerna otydliga om bilkörning skall ingå i kommunalt anställda personliga assistenters uppgifter då en brukare ställer eget fordon till förfogande. Generellt sett har Svenska kommunförbundet konstaterat att bilkörning inte ingår i assistansuppdraget, men menar att det är upp till varje kommun att besluta om denna tjänst ingår i assistansuppdraget eller ej. Kommunjurist Anders Eriksson i Varberg har i PM ( , se bilaga) beskrivit rättsläget i frågan. Hans slutsats är att kommunal assistans inte bör omfatta skyldighet för den personliga assistenten att köra ett av brukaren tillhandahållet fordon. Kommunen kan dock ange att kommunen inte har något att erinra mot att assistent och brukaren särskilt överenskommer att assistenten kör brukarens fordon och att kommunen därvid kan tillhandahålla förslag på avtal som reglerar ansvarsfrågan vid en sådan överenskommelse.

3 Om assistenten använder egen bil i arbetet för att köra brukaren uppkommer inget behov av särskilt avtal. Denna situation regleras genom att kommunen i sitt avtal uppger att bilkörning inte ingår i den kommunala assistansen. Om assistenten, av bekvämlighetsskäl, väljer att nyttja det egna fordonet sker det på brukarens ansvar. Föreslås att samma förhållande, som råder vid personlig assistans, gäller även vid ledsagning och för övrig kommunalt anställd personal och uppdragstagare som utför transporter där dessa inte ingår i uppdraget. Andra regler gäller vid transporter som ingår i uppdraget och genomförs genom utnyttjande av kommunens fordon. I uppdraget som personlig assistent, ledsagare och kontaktperson ingår inte heller att åka med i brukarens bil. Den enskilde personen avgör om man är beredd att åka med som passagerare Ansökan om medel för utveckling av stöd till anhöriga som hjälper och vårdar anhöriga att hos Länsstyrelsen ansöka om kronor för projekt om utveckling av anhörigstöd. Kommunen har möjlighet att hos Länsstyrelsen ansöka om bidrag för att utveckla anhörigstöd. I handlingar som socialförvaltningen redovisat redogörs för uppläggning, avgränsning, tidplan m m. 73 Riktlinjer för bedömning av rätten till insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade att fastställa utarbetat förslag till riktlinjer.

4 4 Inom området finns riktlinjer fastställda av socialchef. Kommunrevisorerna anser att riktlinjer bör beslutas av socialnämnden. Sedan något år finns riktlinjer inom området. Dessa är beslutade av socialchef eftersom riktlinjerna är direkt kopplade dels till Lag om stöd och service till funktionshindrade, LSS, dels till prejudikat som följd av domar i Regeringsrätt och Kammarrätt. Kommunens revisorer anser av principiella skäl att riktlinjerna bör beslutas av socialnämnden. Översyn av riktlinjerna planerades ske före sommaren 2005, men på grund av arbetsbelastning kan detta ske tidigast kring årsskiftet varför nuvarande riktlinjer underställs nämndens ställningstagande. 74 Tjänste- och servicekvalitet för vissa insatser enligt socialtjänstlagen till psykiskt funktionshindrade att fastställa Tjänste- och servicekvalitet för vissa insatser enligt Socialtjänstlagen specifikt riktade till psykiskt funktionshindrade att fastställa att Tjänste- och servicekvalitet inom handikappomsorgen, fr o m i tillämpliga delar även gäller för insatser enligt LSS till psykiskt funktionshindrade. Socialförvaltningen har tagit fram förslag till kvalitetsbestämmelser för vissa insatser enligt Socialtjänstlagen, specifikt riktade till psykiskt funktionshindrade. Länsstyrelsen lämnade i november 2004 en rapport avseende verksamhetsöversyn av Torghuset, Falkgruppen och Ormvråksvägen 12, som är några av förvaltningens verksamheter som riktar sig till psykiskt funktionshindrade. I rapporten konstaterades att den inte fanns några av nämnden antagna mål för respektive verksamhet och att verksamheten för sysselsättning och boende inte uppfyllde kraven i gällande bestämmelser (5 kap, 7 och 8 SoL, SOSFS 1998:8) om mål, plan och uppföljning. Socialförvaltningen avser att påbörja en större översyn av kvalitetsbestämmelserna under hösten I avvaktan på denna föreslås att befintliga kvalitetsbestämmelser kompletteras med kvalitetskrav för insatser enligt Socialtjänstlagen, som är specifikt riktade till psykiskt funktionshindrade. Förslaget innebär ingen förändring av nuvarande inriktning av verksamheten.

5 5 75 Rutiner för internkontroll inom socialförvaltningen att fastställa framtagna program för ekonomisk internkontroll under tiden Socialförvaltningen har utarbetat ett förslag till hur ekonomisk internkontroll skall utföras inom Socialnämndens verksamhetsområde under år Kommunrevisionen har tidigare anmodat respektive förvaltning att ta fram ett förslag till ekonomisk internkontroll på nämndsnivå. Förvaltningen har tidigare tagit fram ett förslag till program för internkontroll under tiden till och med Redovisning av utförd internkontroll under denna tid redovisas i annat ärende. Socialförvaltningen föreslår att bifogade program för internkontroll antas att gälla under år 2005 Internkontrollerna kommer främst att genomföras av avdelningschef tillsammans med verksamhetsekonom samt övrig personal inom administrativa avdelningen. 76 Uppföljning av genomförd internkontroll att godkänna redovisad rapport över genomförd ekonomisk internkontroll under tiden Kommunrevisionen har tidigare anmodat respektive förvaltning att ta fram ett förslag till ekonomisk internkontroll på nämndsnivå. Socialnämnden antog under hösten 2003 ett program för den internkontroll som skulle genomföras under främst helåret Socialförvaltningen redovisar vilka insatser som genomförts.

6 6 77 Ekonomisk uppföljningsrapport maj 2005 Socialnämnden beslutar att anteckna informationen Avdelningschef Anders Bergqvist redovisar ekonomisk uppföljning för maj månad Antecknas till protokollet att nämnden förevisas prov på arbetskläder som socialförvaltningen avser att anskaffa till vårdpersonal. 79 Granskning av omsorgstyngd och bemanning att avge yttrande enligt utarbetat förslag. Granskning av vårdtyngd och bemanning vid två särskilda boenden för äldre. Falkenbergs kommuns revisorer har låtit granska omvårdnadsbehov och bemanning vid två särskilda boenden för äldre i kommunen. Revisorerna har begärt socialnämndens yttrande. Revisorerna anger i sin skrivelse att de är medvetna om att socialnämnden har egna mer avancerade mätinstrument, men ser den modell som använts i åsyftad granskning som ett utmärkt komplement för att snabbt kunna göra omfördelningar av personalresurser vid förändring av omvårdnadsbehov. Yttrande Socialnämnden har i Tjänste- och servicekvalitet inom äldre- och handikappomsorg, Särskilda boendeformer beslutat om s k grundbemanning vid särskilda boendeformer för äldre. Dessutom disponerar förvaltningen 7.5 Mkr per år att använda vid de enheter där de boende har extra hög omvårdnadsnivå.

7 Vid minst två tillfällen per år görs mätning av omvårdnadsnivå som grund för fördelning av dessa medel. Om socialtjänsten finner påkallat finns möjlighet att göra mätningar och därmed fördelning av extramedel med tätare intervaller. Mätmetoden har samma struktur som används vid biståndsbedömning vilket innebär att metoden är känd i organisationen. Att parallellt med den nu kända metoden använda ytterligare en metod synes inte vara lämpligt. Socialnämnden har inte för avsikt att genomföra omfördelningar av resurser som innebär att man frångår beslut om grundbemanning Tjänsteköpsavtal sjuksköterskeverksamhet natt att teckna avtal med Hallands läns landsting om tjänsteköp av sjuksköterskeverksamhet natt och kväll i enlighet med föreliggande förslag att ikraftträdandet av avtalet förutsätter att båda parter har accepterat ersättningsbeloppet. Föreligger förslag till avtal med Hallands Landsting om gemensam nattverksamhet i kommunen för sjuksköterskor. Förvaltningen har i tidigare dokument redovisat behovet av en översyn av verksamheten med sjuksköterskor kvällstid och nattetid. Det finns risker med nuvarande organisation vilket även har påpekats vid inspektion. Både kommunen och primärvården har behov av denna typ av verksamhet. Det finns inte underlag och ekonomisk bärkraft i att ha två parallella organisationer i kommunen. Kommunen avser att driva verksamheten i egenregi och har erbjudit primärvården köp av tjänster. Landstinget och kommunen har gemensamt arbetat fram ett förslag till avtal om tjänsteköp som redovisas. Tecknandet av avtalet innebär att kommunen och landstinget från kommer att driva en gemensam sjuksköterskeverksamhet kvälls- och nattetid för båda huvudmännens behov. Kommunen är driftansvarig och landstinget köper tjänster motsvarande sitt behov. Senare kommer även överenskommelse träffas med polismyndigheten som har behov av sjuksköterskeinsatser för provtagning.

8 8 Yrkande Monica Hansson yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. 81 Uppföljning av verksamhetsförändringar med anledning av översyn av metoder, organisation och personalresurs inom barn- och ungdomsvården Socialnämnden beslutar att lägga rapporten till handlingarna Socialförvaltningen redovisar uppföljningsrapport gällande genomförda verksamhetsförändringar inom barn- och ungdomsvården. Socialnämnden beslutade att godkänna förslag om utvecklingsinriktning av barn- och ungdomsvården. Socialförvaltningen har följt upp effekterna av genomförda förändringar i förhållande till uppsatta mål samt pågående och fortsatt utvecklingsarbete. 82 Verksamhetsberättelser för år 2004 Socialnämnden beslutar att anteckna informationen Socialförvaltningen redovisar verksamheten år 2004 för varje avdelning. 83 Underrättelse om eventuellt föreläggande enligt 7 kap 7 arbetsmiljölagen

9 9 att genom en kontinuerlig översyn med fokus på chefsrollen, förstärka möjligheten att utöva ett gott ledarskap, där inriktningen på en anpassning av antalet medarbetare till en rimlig nivå utgör kärnan att fastställa kriterier för utbildningsbakgrund och erforderlig kompetens vid chefsrekrytering att ge chefer stöd i utveckling av ledarrollen genom inrättande av mentorsprogram samt kompetensutveckling baserad på individens behov att tydliggöra ledarrollen genom att befogenheter och ansvar har ett klart samband att upprätta introduktionsprogram att stödja och vidareutveckla nätverken inom kunskapsområdet att kontinuerligt föra in kunskap om forskning och utveckling inom området ledarskap enligt socialnämndens mål att stimulera en ökning av antalet heltidstjänster i vårdlagen, vilket naturligt minskar antalet underställda att utveckla arbetsledarskapet i vårdlagen för att minimera informellt ledarskap att initiera förbättringsarbete under hösten 2005 med målsättning att under 2007 ha en optimal organisation anpassad till lokala förhållanden att i budgetarbetet för åren 2006 och 2007 beskriva nämnda insatser i ekonomiska termer att alla enheter inom äldre- och handikappomsorg före utgången av år 2006 ska vara hälsodiplomerade att översända socialnämndens beslut till Arbetsmiljöverket Arbetsmiljöverket har berett kommunen möjlighet att yttra sig över Underrättelse om eventuellt föreläggande enligt 7 kap 7 arbetsmiljölagen. Efter granskning i mars 2005 av Äldreomsorgen och Handikappomsorgen överväger Arbetsmiljöverket att förelägga kommunen att senast den 1 september 2005 vidta följande åtgärder. 1. Arbetsbelastning Ni skall minska arbetsbelastningen för era verksamhetschefer i sådan omfattning att ni bedömer att belastningen på den enskilde chefen inte utgör hälsorisk. Vidare skall ni se till att verksamhetscheferna ges förutsättningar att bedriva ett förebyggande arbetsmiljöarbete för sina underställda. Se 2 kap. 1 arbetsmiljölagen och 6 Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2001:1 ändrad genom AFS 2003:4) om systematiskt arbetsmiljöarbete.

10 10 2. Systematiskt arbetsmiljöarbete Ni skall ta fram rutiner för att fortlöpande följa upp verksamhetschefernas arbetsbelastning och för att vid behov kunna reglera densamma. Se 5 AFS 2001:1 om systematiskt arbetsmiljöarbete och 2 kap 1 arbetsmiljölagen. Vite Om Arbetsmiljöverket beslutar om ett föreläggande, kan verket också sätta ut ett vitesbelopp, som ni kan bli ålagd att betala om Ni inte följer föreläggandet. Socialnämndens åtgärder Falkenbergs kommun har under året genom en tvärpolitiskt sammansatt arbetsgrupp utarbetat ett personalpolitiskt program som ligger till grund för hur kommunen som arbetsgivare ser på personalpolitiska frågor. Programmet har antagits av Kommunfullmäktige. Under avsnittet ledarskap beskrivs ledarrollen bl a som en viktig del i att skapa förtroende hos medarbetarna genom närvaro och dialog. Delaktighet, inflytande och yrkesmässig utveckling är nyckelord för att medarbetarna ska må bra och trivas. För att uppnå detta och svara upp mot Arbetsmiljöverkets påpekande om en minskning av chefers arbetsbelastning kommer socialnämnden att vidtaga åtgärder utifrån lokala förutsättningar. Yrkanden Lars Andersson, Elisabeth Karlsson, Monica Hansson, Sigge Dahnberg och Britt-Marie Jonsson yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. 84 Ansökan om verksamhetsbidrag för att starta medling vid brott Socialnämnden beslutar att översända ansökan om verksamhetsbidrag till Brottsförebyggande rådet enligt av socialförvaltningen upprättat förslag. att återrapportering till nämnden ska ske efter projekttidens slut. Socialförvaltningen föreslår i skrivelse att socialnämnden hos BRÅ ska söka verksamhetsbidrag för medlingsverksamhet. Medlingsverksamheten, som socialnämnden är huvudman för, kommer under hösten 2005 att bli föremål för ett utvecklingsarbete. Bl a kommer två socionomer vid öppenvårdsverksamheten Bryggan att utbildas till medlare. Medel söks för att kunna förstärka Bryggans bemanning under ett uppbyggnadsskede.

11 11 Yrkande Thomas Fagenheim yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. 85 Bank- och postgirokonton, teckningsrätt Socialnämnden beslutar att följande tjänstemän äger rätt att teckna bankkonto och samt postgirokonto och från och med ; Inger Olofsson, Gittan Samuelsson, Lena Malmgren, Mari Mägi, Karin de Jong, Sylvia Gunnarsson, Kerstin Kristensson, Sonja Svensson, Rose-Marie Rohdén, Karin Johansson samt Lena Nylund, två i förening. Socialförvaltningen har med anledning av personalförändring framlagt förslag gällande vilka tjänstemän som äger rätt att teckna vissa bank- och postgirokonton. 86 Anmälan av delegationsbeslut Socialnämnden beslutar anteckna följande delegationsbeslut: A 3:1 om socialbidrag enligt norm och riktlinjer B 3:1 om socialbidrag avslag C 3:12 om försörjningsstöd åt barn och ungdom i samband med placering, omplacering eller flyttning från familjehem eller hem för vård och boende D 3:13 om bistånd åt vuxna i form av vård (placering/omplacering) i hem för vård eller boende eller i familjehem E 3:13 om bistånd i form av plats vid hem för vård eller boende- vuxna F 3:18 om bistånd i form av kontaktperson/familj G 3:23 om bistånd i form av insats i öppen vård H 3:33 om att utredning skall inledas I 3:34 om att inledd utredning skall läggas ned J 3:34 om att ej inleda utredning K 3:35 om att utredning skall inledas L 3:36 om att utredning inte skall föranleda någon åtgärd M 6:1 Godkännande av faderskapsbekräftelse N 7:1-7:40 om insats eller ersättning O 10:7 att en skrivelse med överklagande har inkommit i rätt tid P 10:8 att avge yttrande med anledning av att delegats beslut överklagats Q 10:18 Yttrande till länsstyrelse eller domstol i körkortsärende R 14 Personalärenden.

12 12 87 Rapporter Runar Kaattari? Från sammanträde med Hjälpmedelsnämnden. Monica Hansson? Från sammanträden med Psykiatrirådet och FUB/FAH samt studiebesök i Varberg. Lena Carlbom? Från sammanträde med Lokala Folkhälsorådet. Britt-Marie Jonsson? Från besök på arbetsplatser med brukare från daglig verksamhet.

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 1

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 1 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 1 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-10.35 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Övriga ersättare Tjänstemän Jan Berge, ordf (mp) Britt-Marie Jonsson,

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 10

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 10 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 10 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.20 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Tjänstemän Jan Berge, ordf (mp) Britt-Marie Jonsson, v ordf (s) Sigge Dahnberg

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-12-06. Sammanträdestid 08.30-11.00

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-12-06. Sammanträdestid 08.30-11.00 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Övr ersättare Jan Berge, ordf. (mp) Monica Hansson (c)

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 8

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 8 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 8 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13.00-16.15 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Tjänstemän Jan Berge, ordf (mp) Britt-Marie Jonsson, v ordf (s) Sigge Dahnberg

Läs mer

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson FALKENBERGS KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 1 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik, ordf (m) Jerry Karlsson, v. ordf (s) Monica Hansson (c), gick

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2004-05-12. Sammanträdestid 08.30-11.45

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2004-05-12. Sammanträdestid 08.30-11.45 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2004-05-12 Sammanträdestid 08.30-11.45 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Jan Berge, ordf. (mp) Britt-Marie Jonsson, v.

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-08-13. Sammanträdestid 08.30-15.00

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-08-13. Sammanträdestid 08.30-15.00 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-15.00 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Övr deltagare Rie Boulund, ordf. (m) Britt-Marie Jonsson (s)

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 12

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 12 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 12 Socialnämnden NÄRVARANDE Sammanträdesdatum 2008-12-19 Sammanträdestid 08.30 10.30 Ledamöter Tjänstg ersättare Övriga ersättare Övriga deltagare Rie Boulund, ordf (m)

Läs mer

Protokoll Nr 2. Närvarande. Ledamöter

Protokoll Nr 2. Närvarande. Ledamöter Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 08.30-11.30 Socialnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Monica Hansson (C), ordförande Britt-Marie Jonsson

Läs mer

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd)

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2008-09-10 Sammanträdestid 8.30-11.45 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice ordförande Monica

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-06-13. Sammanträdestid 08.30-11.30

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-06-13. Sammanträdestid 08.30-11.30 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.30 NÄRVARANDE Ledamöter Övr ersättare Övr deltagare Rie Boulund, ordf. (m) Britt-Marie Jonsson,

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämnden NÄRVARANDE Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-10.30 Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Rie Boulund, ordf (m) Britt-Marie Jonsson, 2:e v ordf (s)

Läs mer

Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S) Kerstin Klang (SD) Elisabet Karlsson (L) Anita Andersson (KD) Ulla Lindén (S)

Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S) Kerstin Klang (SD) Elisabet Karlsson (L) Anita Andersson (KD) Ulla Lindén (S) Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2018-05-23 Sammanträdestid 09:15-09:30 samt 10:50-10:55 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S)

Läs mer

Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Ordföranden och Gert Persson. Ordförande... Justerare...

Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Ordföranden och Gert Persson. Ordförande... Justerare... Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-03-11 Sammanträdestid 8.30-12.00 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-08. Sammanträdestid 08.30-12.30

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-08. Sammanträdestid 08.30-12.30 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.30 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Övr deltagare Jan Berge, ordf (mp) Britt-Marie Jonsson, v.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-12-19 1(9) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 16.55 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Martin Normark (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Ersättare Monica Hansson (C) 1-4 Elisabet Karlsson (L) Ann-Margret Kristensson (C)

Ersättare Monica Hansson (C) 1-4 Elisabet Karlsson (L) Ann-Margret Kristensson (C) Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2019-01-08 Sammanträdestid 08:30 11:00 Ajournering 09:15 09:45 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kerstin Rosell (S), ordförande Rie Boulund (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-06-11. Sammanträdestid 08.30-12.15

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-06-11. Sammanträdestid 08.30-12.15 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.15 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Övr deltagare Rie Boulund, ordf. (m) Britt-Marie Jonsson (s)

Läs mer

Tjänstgörande ersättare Irhan Kasíc (s) för Britt-Marie Jonsson (s) till 11.30 80 Dan Roskvist (m) för Irhan Kasíc (s) från 11.

Tjänstgörande ersättare Irhan Kasíc (s) för Britt-Marie Jonsson (s) till 11.30 80 Dan Roskvist (m) för Irhan Kasíc (s) från 11. Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2009-11-11 Sammanträdestid 8.30-11.45 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Monica Hansson (c), 1:e vice ordförande Göran Persson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Protokoll Nr 1. Närvarande

Protokoll Nr 1. Närvarande Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2010-01-27 Sammanträdestid 08.30-11.15 Socialnämnden Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice ordf. Monica Hansson (c), 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-06-16 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 09.00-16.30 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2005-05-12 1(23) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2005-05-12 Kl. 14-16,35 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Kurt Enell (kd) Sören Ståhlgren

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Niklas Liljeroth (M) Henrik Bertilsson (M) Tomas Jansson (V)

Niklas Liljeroth (M) Henrik Bertilsson (M) Tomas Jansson (V) Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2018-08-22 Sammanträdestid 09:10 09:45, 10:15 10:20 Ledamöter Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Gunnar Andersson (S) Gert Persson (M) Kerstin Klang

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-01-26

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-01-26 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 10 Anmälningsärenden till socialnämnden år 2011 11 Anmälan av delegationsbeslut år 2011 12 Information/Beredning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 9

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 9 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 9 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.30 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Övriga ersättare Tjänstemän Rie Boulund, ordf (m) Britt-Marie Jonsson,

Läs mer

Protokoll Nr 3. Närvarande

Protokoll Nr 3. Närvarande Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-03-25 Sammanträdestid 08.30-12.00 Socialnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s),

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Jonny

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-12-03 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 8.00 10.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2006-04-27 1(11) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2006-04-27 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 8 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-09-12. Sammanträdestid 08.30-11.50

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 8 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-09-12. Sammanträdestid 08.30-11.50 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 8 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.50 NÄRVARANDE Ledamöter Rie Boulund, ordf. (m) Britt-Marie Jonsson, 2.e v ordf (s) Göran Persson

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-02-13. Sammanträdestid 08.30-12.00

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-02-13. Sammanträdestid 08.30-12.00 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Ersättare Övr deltagare Rie Boulund, ordf. (m) Britt-Marie

Läs mer

"[Förvaringsplats för protokollet]"

[Förvaringsplats för protokollet] 1(18) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 13:30 16.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13:00-14:00 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Lennart Samuelsson (M) ersätter Linda Strömblad (C) Börje

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45 Nr 2006-12-19 Socialnämnden 1(15) Plats och tid Skållerudshemmet, klockan 13:00-16:00 Ajournering 14:35-14:45 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2013-01-30 Plats och tid Socialkontoret, konferensrum Älven, kl 08.30-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-12-05. Sammanträdestid 08.30-11.20

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-12-05. Sammanträdestid 08.30-11.20 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.20 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Övr ersättare Rie Boulund, ordf. (m) Göran Persson (s)

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-02-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-02-27, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Annica Moberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186

Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 70 Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2005-10-27 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 16.05 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel Elg (kd) Elisabeth

Läs mer

Protokoll för socialnämnden

Protokoll för socialnämnden 1(10) Socialnämnden Plats och tid Kommunhuset, Kävlinge, kl 18.30-19.45 Ajournering - ande Se sidan 2 Ersättare Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Birgitta Dahlén Mårtensson Justeringens

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Lisa Lindskog Ordförande... Rie Boulund Justerare... Gunnar Andersson

Underskrifter Sekreterare... Lisa Lindskog Ordförande... Rie Boulund Justerare... Gunnar Andersson Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2018-09-19 Sammanträdestid 08:30 11:55 Ledamöter Rie Boulund (M), ordförande Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) fram till 195 Gunnar Andersson (S) Gert Persson

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21 1 Socialnämnden 2014-05-21 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 15.05 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-15.30 Beslutande Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Lise-Lott Lidström (s) Mikael Johansson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 september 2013 kl 14.00-16.15 ande Övriga deltagare Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Emil Wetterling (s) Anita Davoust (m) Leif

Läs mer

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP)

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP) 1(14) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 09.00-10.30 ande Ledamöter Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD), vice ordförande Kajsa Adolfsson (S) Bo Andersson (S) Carina Johansson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-10.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. 22-25 Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD) Anneli

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, IFO kl 13.30 17.30 ande Övriga närvarande: Agnetha Landberg ande (C) ordf. Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers 23-30 Håkan Sjöborg (C) tjg ers Inga Jonsson

Läs mer

Bevis om tillkännagivande av protokoll

Bevis om tillkännagivande av protokoll 1(9) Plats och tid Beslutande Hjässan Solgården, tisdagen den 26 februari 2019 kl 09:00-12.00. Sammanträdet ajournerades mellan 10:00-10:15. Ledamöter och tjänstgörande ersättare Johan Kollberg (S), Ordförande

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Socialnämnden 2012-09-26

Socialnämnden 2012-09-26 229 Delegationsbeslut... 2 230 Delgivningar... 4 231 Angående Kris- och våldsmottagningen för män i Falun... 5 232 Revidering/ sammanslagning av Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete... 6 233

Läs mer

Protokoll Nr 5. Närvarande

Protokoll Nr 5. Närvarande Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sammanträdestid 08.30-15.20 Socialnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15)

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 08.00-10.10 Paragrafer 21-32 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt Gustafsson

Läs mer

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 2017-05-18 1 (19) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 Anders Magnhagen (S), ordförande Lars-Håkan Persson (M), 1:e vice ordf Linda Andersson

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, onsdagen den 14 oktober 2015, klockan 14:00-18:20 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid KF-salen kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Tjänstemän Åselotte Andersson (KD) ordf Håkan Hjelm (C) Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum 2014-10-21 Sammantradestid 16.00-16.30 FALKENBERG Kommunfullmaktige Narvarande Ledamdter Stig Agnaker (C) Mari-Louise Wernersson (C) Per Johansson (C) Kerstin Angel (C)

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 10 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 10 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 10 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 Sammanträdestid 08.30-12.00 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Lars Glimvik, ordf (m) Jerry Karlsson, v. ordf (s) Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer