1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-12-05. Sammanträdestid 08.30-11.20"

Transkript

1 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Övr ersättare Rie Boulund, ordf. (m) Göran Persson (s) Monica Hansson (c) Gert Persson (ap) Kerstin Rosell (s) för Britt-Marie Jonsson (s) Dan Roskvist (m) Irhan Kasic (s) t o m 144 kl Elisabet Karlsson (fp) Bernth Karlsson (kd) Övr deltagare Lars Fröding, t f socialchef Anders Hedenby, sekreterare Dusanka Reljanovic, avdchef Christina Stehn, avdchef Anders Bergqvist, avdchef Annika Ulfström, avdchef Lars Lacke, alkoholhandläggare, 141 Mårten Andersson, utredningssekr, Paragrafer Justering Ordföranden och Göran Persson Underskrifter Sekreterare... Ordförande... Justerande... Protokollet justerat och anslaget Underskrift... Anders Hedenby

2 2 138 Förlängning av samverkansavtal i hälso- och sjukvårdsfrågor 1 Förlänga befintligt lokalt samverkansavtal om hälso- och sjukvårdsfrågor till Eftersom träffande av nytt samverkansavtal med landstinget dröjer till finns behov av att befintligt avtal förlängs till dess. Socialnämnden beslöt att säga upp det lokala samverkansavtal i hälso- och sjukvårdsfrågor som är tecknat med landstinget. Uppsägningen gällde i första hand för omreglering av den del som avser palliativ vård. Arbete pågår med att träffa ett nytt länsövergripande samverkansavtal mellan kommunerna i Halland och Landstinget Halland. Det nya avtalet kommer att träda ikraft För att inget avtalslöst tillstånd ska inträffa föreslås att befintligt avtal förlängs att gälla till Samråd har skett med övriga kommuner i Halland. 139 Införande av kundvalssystem i äldreomsorgen 1 Införa ett kundvalssystem inom hemtjänsten i enlighet med föreliggande förslag och med iakttagande av kommande lagstiftning inom området. 2 Uppdra åt förvaltningen att under 2008 återkomma med ett detaljerat förslag till genomförande. 3 Kundvalssystemet bör träda ikraft så snabbt som möjligt under sunderlag Socialförvaltningens PM om kundval inom äldreomsorgen Förvaltningen har fått i uppdrag att lägga fram förslag till införande av kundvalssystem inom äldreomsorgen.

3 3 Förvaltningen framlägger principförslag på införande av ett kundvalssystem inom hemtjänsten. Förslaget bygger i stora drag på det kundvalssystem som sedan mars 2007 tillämpas i Varbergs kommun. Övervägande Förvaltningen har kartlagt förekomst, utformning samt erfarenheter av kundval i ett 30-tal svenska kommuner som infört detta. En närmare studie har gjorts av kundvalet i Varbergs kommun. Förvaltningen har ej funnit anledning att utveckla ett helt eget synsätt, utan väljer att i allt väsentligt anta den kundvalsmodell som förekommer i Varberg. Det innebär att kundvalet omfattar hemtjänst i ordinärt boende inom äldreomsorgen. Kundvalet gäller service- och omvårdnadsinsatser samt delegerade och/eller instruerade hemsjukvårdsinsatser. Förvaltningen lägger härmed fram en huvudinriktning som ska kompletteras med detaljfrågor under I synnerhet kommer hänsyn tas till regeringens utredning om kundval som presenteras under februari Yrkanden, votering och beslut Göran Persson (s) yrkar med instämmande av Kerstin Rosell (s) avslag på socialförvaltningens förslag. Monica Hansson (c) yrkar bifall. Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att arbetsutskottet beslutat enligt Monica Hanssons yrkande. Votering begärs. Följande propositionsordning fastställs. Den som bifaller Monica Hanssons yrkande röstar Ja, den som bifaller Göran Perssons yrkande röstar Nej. Vid omröstning avges Ja-röster av Rie Boulund (m), Gert Persson (ap) och Monica Hansson (c), Nej-röster av Göran Persson (s) och Kerstin Rosell (s). Arbetsutskottet har således med 3 röster mot 2 bifallit socialförvaltningens förslag. Bernth Karlsson (kd) antecknar till protokollet att han instämmer i Monica Hanssons yrkande. Protokollsanteckning Antecknas att behovet av konsekvensbeskrivningar ska uppmärksammas i det fortsatta planeringsarbetet. 140 Utvärderingar 2007 enligt utvärderingsplan 1 Anteckna föreliggande rapporter. sunderlag PM om utvärderingar enligt utvärderingsplan för 2007: Utvärdering enligt utvärderingsplan personlig assistans. Utvärdering enligt utvärderingsplan äldreomsorgen. Utvärdering enligt utvärderingsplan råd- och stödverksamheten. Bilaga 1. Personlig assistans.

4 4 Bilaga 2. Äldreomsorgen. Bilaga 3. Råd- och stödverksamheten normal version. Bilaga 4. Råd- och stödverksamheten lättläst version. Förvaltningen redovisar resultaten av enkätundersökningar som genomförts inom äldre- och handikappomsorgen. Undersökningen är ett led i förvaltningens utvärderingsplan i enlighet med socialnämndens budget för Förvaltningen har genomfört följande brukarundersökningar i enlighet med utvärderingsplanen för 2007: Bemötande, information, delaktighet och upplevda resultat hos personer som erhåller personlig assistans. Bemötande, information och delaktighet i samband med framtagningen/revideringen av den senaste genomförandeplanen inom särskilda boenden och hemtjänst. Bemötande, väntetider, information och upplevda resultat hos personer som har kontakt med råd- och stödverksamheten. Förvaltningen redovisar nu tre rapporter samt fyra bilagor med resultaten från de ovan angivna brukarundersökningarna. I de tre rapporterna redovisas svaren på de påståenden och frågor där brukaren har fått välja bland angivna alternativ. I de fyra bilagorna redovisas svaren på den fråga där brukaren själv har fått delge sina övriga synpunkter. 141 Information från alkoholhandläggaren 1 Anteckna informationen. 2 Göra förändringar i delegationsförteckningen enligt socialförvaltningens förslag. 3 Ordförandebeslut gällande serveringstillstånd löpande ska anmälas till nämnden. 4 Verksamhetsberättelse avseende alkoholhandläggningen ska redovisas i nämndens årliga bokslut. sunderlag Alkoholhandläggarens skrivelse med bilaga: aktuella serveringstillstånd. Alkoholhandläggaren Lars Lacke redogör för utbildning av restaurangpersonal, införande av administrationsprogrammet Alk-T, aktuella serveringstillstånd samt handläggning av ärenden enligt alkohollagen och därmed sammanhängande delegationsfrågor.

5 5 142 Kostnad för utfart till allmän väg 1 Ej bekosta utfarten sunderlag Socialförvaltningens skrivelse. SKL och Arbetsmiljöverket fastslår att kommunen har ansvaret för anläggning av en utfart från en privatbostad i ett personligt assistentärende. Bostaden är belägen invid väg 154 och utfarten var godkänd av vägverket enbart som utfart från en privatbostad. Brukaren har råkat ut för en olyckshändelse och beviljats personlig assistans enligt LASS och det finns 12 personer anställda i ärendet för att utföra insatserna personlig assistans och hemsjukvård och hemmet har även blivit en arbetsplats. Vägverket godkänner inte utfarten som utfart från en arbetsplats och har krävt en ny. I samband med bostadsanpassning anlades en tillfällig utfart. Den tillfälliga utfarten bekostades av kommunen genom utnyttjande av stadsbyggnadskontorets medel till bostadsanpassning. Enligt uppgifter från SKL, från arbetsrättskunnig och jurist, är kommunen skyldig att bekosta en ny utfart. Brukaren ifråga har rätt till insatsen enligt LASS och har valt kommunen som assistansanordnare. Kommunen blir då arbetsgivare och som sådan har man ett arbetsmiljöansvar och skall se till att personalen har en trygg och säker arbetsplats och kan ta sig till och från på ett säkert sätt. Vid en förfrågan till Arbetsmiljöverket i Göteborg har svaret varit detsamma. Kommunens trafikingenjör har informerat ansvarig verksamhetschef om att de medel som kommunen har för trafiksäkerhetsåtgärder är öronmärkta för Falkenbergs innerstad. Övervägande Anläggandet av utfart hör inte till socialnämndens normala ansvarsområde. Trots Arbetsmiljöverkets och SKL:s utlåtanden bedöms rättsläget som oklart och socialnämnden bör därför tillsvidare inte bekosta utfarten. Yrkanden och beslut Monica Hansson (c) yrkar med instämmande av Gert Persson (ap) att arbetsutskottet ska föreslå socialnämnden att ej bekosta utfarten. Göran Persson (s) yrkar med instämmande av Kerstin Rosell (s) att ärendet ska överlämnas till kommunstyrelsen för vidare handläggning. Arbetsutskottet beslutar enligt Monica Hanssons yrkande.

6 6 143 Transporter till och från daglig verksamhet Arbetsutskottet beslutar 1 Anteckna informationen Daglig verksamhet och boende utför idag transporter till och från daglig verksamhet mot en avgift. SKL har i cirkulär 07:49 fastslagit att utförande av transporter mot betalning är att betrakta som yrkesmässig trafik för vilket krävs tillstånd och förarna måste ha särskild behörighet. Om transporterna är kostnadsfria krävs däremot inget tillstånd. Transporter ingår inte i insatsen daglig verksamhet enligt LSS. Verksamheten har utfört transporterna mot en avgift som enligt ett fullmäktigebeslut skall följa Hallandstrafikens kontantpris med buss för zontaxa 1. Målsättningen det senaste året har varit att föra över så många resor som möjligt till Hallandstrafiken och färdtjänsten. Arbetet har gått långsamt p g a Hallandstrafikens begränsade kapacitet att ta över resorna samt problem med betalningssättet då brukarna har svårt att hantera kontanter. I dagsläget är det 7 brukare som har förts över till färdtjänst. Daglig verksamhet transporterar dagligen ca 30 brukare och boendepersonal ytterligare 19 personer. Det finns i dagsläget två brukare där färdtjänsten vägrar att utföra transporten. I cirkuläret från SKL konstateras att rättsläget har varit osäkert men att det nu står klart att transporter mot betalning är att se som yrkesmässig trafik för vilket det krävs tillstånd. Om transporterna är kostnadsfria krävs däremot inget tillstånd. Kommunerna uppmanas att följa SKL:s tolkning. Speciella förhållanden p g a av brukarnas handikapp P g a brukarnas handikapp kommer ett antal brukare att behöva ledsagning för att kunna åka färdtjänst. Ledsagaren åker med gratis men kostnaden för ledsagarens lön ligger på kommunen. Förvaltningen kommer att tillsammans med representant för tekniska nämnden som upphandlar färdtjänsten ta upp diskussioner med Hallandstrafiken i december. 144 Ekonomisk uppföljning november

7 7 1 Lägga redovisningen med beaktande till handlingarna sunderlag Socialförvaltningens skrivelse med bilagor. Månatlig ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen redovisar preliminär ekonomisk uppföljning till och med november. 145 Upphandling av behandlingsresurser inom Individ- och familjeomsorgen 1 Deltaga i upphandling av vårdplatser hos enskilda/ offentliga vårdgivare inom Individ och Familjeomsorgen. 2 Kostnaden 19485:- för 2008 samt 22070:- vardera för åren belastar nämndens kostnader för externa placeringar inom Individ och Familjeomsorgen. sunderlag Skrivelse från Skånes kommunförbund samt möte med deltagande kommuner I samband med möten för länets socialchefer under inom region Halland överenskom socialcheferna på förslag från regionkansliet att delta i Skåne läns förnyade upphandling av vårdplatser inom kommunernas IFO-verksamhet. Gruppen överenskom vidare att inte för närvarande deltaga i upphandling av motsvarande platser inom ÄO/LSS/Socialpsykiatriverksamheten och inte heller deltaga i upphandling av handledare till kommunernas socialsekreterare. Vid uppföljning har det dock visat sig: 1) att Kungsbacka och Varberg kommuner avstår helt från deltagande i upphandlingen 2) att Halmstad och Laholms kommuner ämnar delta i upphandling av vårdplatser inom alla områden samt 3) att Hylte kommun står kvar vid den gamla överenskommelsen. För Falkenbergs del har upphandling enbart varit aktuell inom Individ och familjeomsorgen. Kostnaderna för deltagande i upphandlingen är fördelad efter kommunernas befolkningstal och innebär att ju fler kommuner som deltager i upphandlingen inom respektive område desto billigare blir kostnaden per kommun.

8 Avgiften är avsedd för att finansiera ett upphandlingskansli som redan nu finns och drivs inom ramen för kommunförbundet Skåne. Kansliet svarar för administration av upphandling, kvalitetssäkring av institutionerna samt svarar för en databas som underlättar placeringar på lämpliga institutioner för enskilda handläggare. I dagsläget har 36 kommuner anmält sitt deltagande i upphandlingen. Övervägande Genom att ansluta Falkenbergs kommun till nu aktuell upphandling kommer kostnaderna att minska med cirka 15% per plats. Detta kan troligen också åstadkommas genom egna förhandlingar med vårdgivare som används mera frekvent men då begränsas självfallet urvalet. Än viktigare är dock den kvalitetskontroll som utförs inom ramen för upphandlingskansliet och de möjligheter till referenstagning som systemet medger. Kostnaden för upphandlingen beräknas kunna tjänas in genom att placeringskostnaderna minskar. Att i dagsläget utöka upphandlingen till andra sektorer bedöms inte vara aktuellt då antalet externa placeringar inom Äldre och handikappomsorgen är minimalt. Falkenbergs socialpsykiatri har exempelvis endast två externa placeringar i genomsnitt. För att uppnå optimal effekt av upphandlingen förslås nämndens socialutskott att begära speciell motivering av handläggande socialsekreterare till placering utanför ramavtalet i samband med placeringsbeslut. Yrkanden och beslut Göran Persson (s) och Monica Hansson (c) yrkar bifall till socialförvaltningens förslag. Arbetsutskottet beslutar enligt detta yrkande Övriga frågor Göran Persson (s) föreslår att någon form av träffar/ömsesidigt informationsutbyte bör ske med nämnd och förvaltningens verksamhetschefer. Frågan tas upp vid seminarium med nämnd och förvaltningsledning den 22 januari 2008 då samverkansformer kommer att diskuteras.

9 9

10 10

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 12

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 12 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 12 Socialnämnden NÄRVARANDE Sammanträdesdatum 2008-12-19 Sammanträdestid 08.30 10.30 Ledamöter Tjänstg ersättare Övriga ersättare Övriga deltagare Rie Boulund, ordf (m)

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-08-13. Sammanträdestid 08.30-15.00

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-08-13. Sammanträdestid 08.30-15.00 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-15.00 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Övr deltagare Rie Boulund, ordf. (m) Britt-Marie Jonsson (s)

Läs mer

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd)

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2008-09-10 Sammanträdestid 8.30-11.45 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice ordförande Monica

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-12-06. Sammanträdestid 08.30-11.00

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-12-06. Sammanträdestid 08.30-11.00 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Övr ersättare Jan Berge, ordf. (mp) Monica Hansson (c)

Läs mer

Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Ordföranden och Gert Persson. Ordförande... Justerare...

Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Ordföranden och Gert Persson. Ordförande... Justerare... Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-03-11 Sammanträdestid 8.30-12.00 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-02-13. Sammanträdestid 08.30-12.00

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-02-13. Sammanträdestid 08.30-12.00 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Ersättare Övr deltagare Rie Boulund, ordf. (m) Britt-Marie

Läs mer

Tjänstgörande ersättare Irhan Kasíc (s) för Britt-Marie Jonsson (s) till 11.30 80 Dan Roskvist (m) för Irhan Kasíc (s) från 11.

Tjänstgörande ersättare Irhan Kasíc (s) för Britt-Marie Jonsson (s) till 11.30 80 Dan Roskvist (m) för Irhan Kasíc (s) från 11. Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2009-11-11 Sammanträdestid 8.30-11.45 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Monica Hansson (c), 1:e vice ordförande Göran Persson

Läs mer

Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S) Kerstin Klang (SD) Elisabet Karlsson (L) Anita Andersson (KD) Ulla Lindén (S)

Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S) Kerstin Klang (SD) Elisabet Karlsson (L) Anita Andersson (KD) Ulla Lindén (S) Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2018-05-23 Sammanträdestid 09:15-09:30 samt 10:50-10:55 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S)

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-06-11. Sammanträdestid 08.30-12.15

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-06-11. Sammanträdestid 08.30-12.15 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.15 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Övr deltagare Rie Boulund, ordf. (m) Britt-Marie Jonsson (s)

Läs mer

Niklas Liljeroth (M) Henrik Bertilsson (M) Tomas Jansson (V)

Niklas Liljeroth (M) Henrik Bertilsson (M) Tomas Jansson (V) Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2018-08-22 Sammanträdestid 09:10 09:45, 10:15 10:20 Ledamöter Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Gunnar Andersson (S) Gert Persson (M) Kerstin Klang

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 8 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-09-12. Sammanträdestid 08.30-11.50

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 8 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-09-12. Sammanträdestid 08.30-11.50 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 8 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.50 NÄRVARANDE Ledamöter Rie Boulund, ordf. (m) Britt-Marie Jonsson, 2.e v ordf (s) Göran Persson

Läs mer

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson FALKENBERGS KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 1 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik, ordf (m) Jerry Karlsson, v. ordf (s) Monica Hansson (c), gick

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-08. Sammanträdestid 08.30-12.30

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-08. Sammanträdestid 08.30-12.30 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.30 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Övr deltagare Jan Berge, ordf (mp) Britt-Marie Jonsson, v.

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 1

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 1 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 1 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-10.35 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Övriga ersättare Tjänstemän Jan Berge, ordf (mp) Britt-Marie Jonsson,

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-06-13. Sammanträdestid 08.30-11.30

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-06-13. Sammanträdestid 08.30-11.30 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.30 NÄRVARANDE Ledamöter Övr ersättare Övr deltagare Rie Boulund, ordf. (m) Britt-Marie Jonsson,

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-08-11 185 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2004-05-12. Sammanträdestid 08.30-11.45

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2004-05-12. Sammanträdestid 08.30-11.45 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2004-05-12 Sammanträdestid 08.30-11.45 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Jan Berge, ordf. (mp) Britt-Marie Jonsson, v.

Läs mer

Ersättare Monica Hansson (C) 1-4 Elisabet Karlsson (L) Ann-Margret Kristensson (C)

Ersättare Monica Hansson (C) 1-4 Elisabet Karlsson (L) Ann-Margret Kristensson (C) Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2019-01-08 Sammanträdestid 08:30 11:00 Ajournering 09:15 09:45 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kerstin Rosell (S), ordförande Rie Boulund (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2004-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 39-46 Tid: Måndagen 7 juni 2004 kl 09:00-15:00 Plats: Husläkarna AB, Kungsbacka Ledamöter Margareta Ödman (m) ordförande Bo Karlsing

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 6 Socialnämnden NÄRVARANDE Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-10.30 Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Rie Boulund, ordf (m) Britt-Marie Jonsson, 2:e v ordf (s)

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN 1(9) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 25 april 2007 kl 19.00 21.15 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP)

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP) 1(14) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 09.00-10.30 ande Ledamöter Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD), vice ordförande Kajsa Adolfsson (S) Bo Andersson (S) Carina Johansson (S)

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-06-09 178 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-03-14 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

Protokoll Nr 3. Närvarande

Protokoll Nr 3. Närvarande Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-03-25 Sammanträdestid 08.30-12.00 Socialnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s),

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 10

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 10 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 10 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.20 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Tjänstemän Jan Berge, ordf (mp) Britt-Marie Jonsson, v ordf (s) Sigge Dahnberg

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Socialnämnden 2012-02-09. Föredragningslista

Socialnämnden 2012-02-09. Föredragningslista 2 Föredragningslista 25 Val av protokolljusterare 26 Anmälan om övriga ärenden 27 Informationsärenden a. Statistik boenderådet och meddelande om utskrivningsklara från heldygnssjukvård b. Politikerbesök

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

2013-01-08. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta

2013-01-08. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta kommunstyrelsen i Falkenberg 2013-01-08 13 Överföring av verksamhets- och kostnadsansvaret för trygghetslarm och natthemtjänst till Räddningstjänsten Väst (RVäst). (AU 363) Dnr KS 2012-427 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kalin 2013-04-24 KS 2012/0776 Kommunstyrelsen Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna 6-9 i Smedby Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Tjänstledighet för kommunal personal i samband med verksamhetsövergång enligt lagen om offentlig upphandling (LOU)

Tjänstledighet för kommunal personal i samband med verksamhetsövergång enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) Tjänstledighet för kommunal personal i samband med verksamhetsövergång enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) Ks 2010:149 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Tjänstledighet

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl. 14.30-14.45 Beslutande Anita Hultgren (S), Ordförande Göte Pettersson (M) 1:e vice ordförande Lena Fyhr (V) 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50 Lokal: Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (FP), 1:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(20)

Sammanträdesprotokoll 1(20) Sammanträdesprotokoll 1(20) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S) 1:e vice ordförande Åke Andersson (V) Fredrik Johansson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (21)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (21) Plats Lomma kommunhus, Stora Sessionssalen Tid 2017-12-19, kl. 09:17-10:09 Sammanträdesdatum s. 1 (21) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Tid Klockan 13.15 14.00 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Ulla-Maj Persson M Jörgen Hagman Lindén MBP Ylva Höglund C Erika Arnell tjänstgör för Rolf Hallberg (FP)

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.30 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) 18-33 Rune Carlsson (KD) Renée Solstad

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl 13.00 16:00 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) ersättare för Janet

Läs mer

Kommunhuset Höjden Torsdagen den 19 januari 2017 kl 13:40 16:50

Kommunhuset Höjden Torsdagen den 19 januari 2017 kl 13:40 16:50 2017-01-19 1 (26) Plats och tid ande Kommunhuset Höjden Torsdagen den 19 januari 2017 kl 13:40 16:50 Anders Magnhagen (S), ordförande Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf Linda Andersson (S) Ellinor Dahlgren

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-04 1 (1) Sida 38 KS/2015:207 Förlängning av Ramavtal för ungdomshälsor i Östergötland Sammanfattning Sedan 1 juli 2015 finns ett ramavtal

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Motion om förenkling vid betalning av resor med färdtjänst. KS 2014-119

Motion om förenkling vid betalning av resor med färdtjänst. KS 2014-119 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-08-19 237 Motion om förenkling vid betalning av resor med färdtjänst. KS 2014-119 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 1 (11) Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Britt-Louise Åberg (M) Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 5 mars 2019, kl

Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 5 mars 2019, kl a 2019-03-05 1 (26) Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 5 mars 2019, kl. 13.05-16.17 Beslutande Patrik Boström (S) ordförande, ej 38 Cecilia Östergren (S) Peter Tuike (V) Inge Larsson, (C),

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-9 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.00 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2010-05-12 Sammanträdestid 8.30-12.15

Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2010-05-12 Sammanträdestid 8.30-12.15 Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2010-05-12 Sammanträdestid 8.30-12.15 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13:30-17:30 ande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Annica Eriksson (s) Sölve Persson (s) Gunnel Kask (s) Stefan Svensson (s) Lisbet Björklund

Läs mer

Ester Lindstedt-Staaf (KD) Lena Dygården (S) Ordföranden och Gerd Stenström. Underskrifter Sekreterare... Anders Hedenby. Ordförande...

Ester Lindstedt-Staaf (KD) Lena Dygården (S) Ordföranden och Gerd Stenström. Underskrifter Sekreterare... Anders Hedenby. Ordförande... Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2012-09-12 Sammanträdestid 8.30-11.30 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Rie Boulund (M), ordförande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Beslutande: Anders Malm (M) tjänstgörande ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Marita

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 15.00-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Kristina

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-08-26 2 SN 100 Dnr 5.09 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Länsstyrelsens beslut 2009-06-04 ang ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (7) Datum Tid Kl. 08.30 12.00 Plats Beslutande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Annika Modéen, verksamhetschef individ- och familjeomsorg,

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 8 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Lars-Anders Ottosson (M) Ingemar Narheim (M) Anna Hedbrant (C) Roger Nilsson (S) Ann-Margreth Larsson (S) Peter

Läs mer