ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott (31) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Hans Andersson (FP), observatör Tommie Eriksson, kommundirektör Gunnel Löfqvist, tf kommunstyrelsekontorschef Annica Johansson, tf ekonomichef Monica Pettersson, tf chef planering och utveckling Helena Purmonen, planering och utveckling Lars Härlin, planering och utveckling Kristina Nitsch, planering och utveckling Sara Helmersson, bygg och miljöchef Mats Wiktorsson, kommunstyrelsekontoret Lena Boman, tf lokalförsörjningschef Björn Engart, lokalförsörjning Agneta Hildén Möllenborg, tf chef teknik och service Peter Hoogeveen, teknik och service Bertil Rusk, teknik och service Eva Kutscher, sekreterare Margareta Lundgren (S), vice ordf bygg och miljönämnden Eva Olander (C), ledamot bygg och miljönämnden Elisabeth Björk (S) Justeringens Kommunstyrelsekontoret torsdagen den 24 februari plats och tid Underskrift Sekreterare... Paragrafer Eva Kutscher Ordförande... Kjell Jansson Justerande... Elisabeth Björk ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsekontoret Underskrift utdragsbestyrkand

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 28 Allmän planinformation Utveckling av Norrtälje hamn Kommunstyrelsekontorets chef Gunnel Löfqvist informerar om Projektet omvandling av Norrtälje hamn. Projektet syftar till en sammanhållen och långsiktig gestaltning av området i samråd med berörda markägare och övriga intressenter. Förslag på upplägg redovisas och deltagarna i arbetsgrupperna korrigeras i enlighet med arbetsutskottets synpunkter. Klargörande av artikel i Norrtelje tidning om Örsten (Singö-Tranvik 1:41) Bygglov har beviljats för byggnation av en fastighet, som ligger inom en gammal befintlig detaljplan, antagen Fastigheten har tidigare varit obebyggd men har en byggrätt. Platsen sammanfaller inte med det så kallade stoppade planförslaget på Örsten. Bygglovsärendet är överklagat till länsstyrelsen men inte inhiberat. Med anledning av inkomna anmälningar om sprängning och trädfällning, som påstås ha skett utanför fastigheten Singö- Tranvik 1:41 har bygg- och miljökontoret upprättat ett olagaärende. Kontoret har besiktigat platsen och konstaterat att sprängning och slyavverkning har skett inom fastigheten på ett, enligt kontorets bedömning, lagligt sätt. Inom gällande planområde, antaget 1973, har dock en annan fastighetsägare tagit ner ett par större granar på sin egen mark. Bygg- och miljökontoret avser att fatta ett formellt beslut i ärendet. Beslut om utökad kapacitet för grundkarteproduktion För att inte bristen på grundkartor ska bromsa tillväxten i Norrtälje kommun beslutar arbetsutskottet att bygg- och miljönämnden får i uppdrag att utreda möjligheterna till en ökad kapacitet för grundkarteproduktion i Norrtälje kommun. Möjlighet till leverans av grundkartor till både interna och externa beställare ska utredas inom uppdraget.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 29 Dnr KS Godkännande och antagande av detaljplan för fastigheten Maskrosen 1 i Norrtälje stad Beslut 1. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5: Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med stöd av PBL 5:29 anta detaljplan för fastigheten Maskrosen 1 i Norrtälje stad. Syftet med planen är att omvandla den befintliga förskoletomten till område för bostadsändamål för att tillgodose efterfrågan på mark för bostäder. Föreliggande planförslag medger cirka 58 lägenheter fördelade på två punkthus. Förslaget har varit utställt mellan den 14 december 2010 och 18 januari Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5:29.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 30 Dnr KS Godkännande och antagande av detaljplan för Hallsta idrottspark, etapp 2 (Lundås 10:1 och del av Skärsta 1:64 m.fl.) i Häverö-Edebo-Singö församling Beslut 1. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5:29 samt att godkänna förslaget till upphävande av strandskydd inom del av planområdet. 2. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med stöd av PBL 5:29 anta detaljplan för Hallsta idrottspark, etapp 2 (Lundås 10:1 och del av Skärsta 1:64 m.fl.) i Häverö-Edebo-Singö församling. Idrottsplatsen, ishallen och tennisbanan öster om Hallsta pappersbruks fabriksområde måste flyttas eftersom de kommer i konflikt med brukets framtida expansion. Kommunstyrelsen beslutade den 2 maj 2007 att planeringsprocessen för ett idrottscentrum i Hallstavik skulle inledas. Detaljplanen för den första etappen söder och öster om Skeboån, som innehöll friluftsbadet antogs av kommunfullmäktige den 14 december Den nu aktuella detaljplanen omfattar resterande del av idrottsparken norr och väster om Skeboån och innehåller fotbollsplaner, ishall, rackethall m.m. Länsstyrelsen har den 11 januari 2011 upphävt strandskyddet för den del, som berörs av rubricerade detaljplan.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 30 Dnr KS (forts) Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5:29 samt att godkänna förslaget till upphävande av strandskydd inom del av planområdet.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 31 Dnr KS Utställning enligt PBL 5:23 Detaljplan för kvarteren Phaeton och Minerva m.fl. fastigheter i Norrtälje stad Ärendet utgår.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 32 Dnr KS Utställning enligt PBL 5:23 Detaljplan för del av fastigheten Norra Sund 28:13 i Väddö församling Beslut Arbetsutskottet beslutar: att godkänna det reviderade förslaget till detaljplan för ny utställning enligt PBL 5:23. Planförslaget omfattar sex tomter för enbostadshus. I gällande detaljplan är marken platsmark/grönområde enligt Bygglagen (BL) 113. Kommunen har ansökt om upphävande av förordnandet varvid förvaltningsrätten hänvisar till 6 kap 19 PBL, som ersatt BL 113, att mark som omfattas av ett förordnande får bytas ut mot annan mark. Med anledning av förvaltningsrättens beslut har planförslaget utökats med ersättningsmark. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 14 januari 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna det reviderade förslaget till detaljplan för ny utställning enligt PBL 5:23.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 33 Dnr KS Utställning enligt PBL 5:23 Detaljplan för Görla 1:15, 1:11, 7:1 m.fl. inom Frötuna församling Beslut Arbetsutskottet beslutar: att godkänna det reviderade förslaget till detaljplan för ny utställning enligt PBL 5:23. Planens syfte är att ange förutsättningar för bebyggelse inom ett område öster om Frötuna trafikplats i Norrtälje. Planen har tidigare varit utställd men efter utställningen har ytterligare diskussioner förts om hur lokalgatan ska byggas och bekostas vilket medfört att planförslaget har reviderats. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 februari 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna det reviderade förslaget till detaljplan för ny utställning enligt PBL 5:23.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 34 Dnr KS Besvarande av motion från Kristian Krassman (S) om handläggningstider för motioner Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att motionen anses som besvarad med hänvisning till den borgerliga majoritetens yttrande från den 3 februari Reservation Socialdemokraternas ledamot reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Motionen lämnades in vid kommunfullmäktiges sammanträde den 24 januari 2011, 27. Motionären önskar att Norrtälje kommun initierar ett arbete med att slussa och följa lagda motioner med ökat fokus för att korta handläggningstiderna och snabba på remissvaren från berörda nämnder. Vidare föreslås att kommunen inför en notering om handläggningstiden på varje motion inför beslutande kommunfullmäktigesammanträde. Politiskt yttrande Dagen efter att en motion lämnats in på fullmäktiges sammanträde diarieförs den av kommunstyrelsekontoret. Därefter tar kommunstyrelsens ordförande och 1:e vice ordförande ställning till vem eller vilka motionen ska remitteras till. I samband med att motionen remitteras vidare lägger registratorn in i diariet när motionen senast ska vara kommunstyrelsekontoret tillhanda. Hon tar då hänsyn till respektive nämnds sammanträdeskalender. Ska motionen handläggas av en handläggare på kommunstyrelsekontoret så ska svaret inkomma så fort som möjligt med hänsyn till frågans art. Är tid-

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 34 Dnr KS (forts) planen orimlig ska berörd handläggare anmäla detta till kommunstyrelsekontorets registrator varpå en ny bevakningstid läggs in. När bevakningsdatumet närmar sig går genom diarieföringssystemet en påminnelse per automatik ut till handläggaren och/eller registratorn för berörd nämnd. Även manuella och muntliga påminnelser registreras. I diariet kan man följa hela handläggningsförloppet för en motion från det att den lämnats in på kommunfullmäktiges sammanträde till dess att den arkiverats i kommunens stadsarkiv. För att snabba på handläggningsprocessen ytterligare har kommunstyrelsekontoret sedan ett år tillbaka lagt ytterligare fokus på motionsfrågorna. Även kommunstyrelsens sekreterare är numera behjälplig vid beredning av motioner och påminner dessutom regelbundet handläggarna, ansvariga chefer och nämndsekreterare för att få in motionssvaren i tid. Av statistik bifogad den borgerliga majoritetens yttrande kan utläsas att mellan åren 2007 och 2010 är totala antalet besvarade/återremitterade motioner högre än antalet inlämnade. Den 25 augusti 2008 fanns 65 obesvarade motioner. Vid motionsredovisningen för kommunfullmäktige den 24 januari 2011 hade antalet minskat till 27 stycken. Med hänvisning till ovanstående föreslår den borgerliga majoriteten att motionen kan anses som besvarad. Beslutande sammanträde Yrkanden Berit Jansson (C) att motionen anses som besvarad. Elisabeth Björk (S) bifall till motionens andra att-sats om notering av handläggningstiden inför beslutande kommunfullmäktigesammanträde. I övrigt bifall Berit Janssons yrkande. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på framställda yrkanden och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet med Berit Janssons yrkande.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 35 Dnr KS Val av ledamöter till näringslivsrådet Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att utse kommunstyrelsens ordförande Kjell Jansson (M) till ordförande i näringslivsrådet, att utse kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Berit Jansson (C) och 2:e vice ordförande Elisabeth Björk (S) till ledamöter i rådet, att kalla ordföranden i kommunens företagarföreningar att representera företagen i näringslivsrådet, att upphäva näringslivsrådets stadgar från 1979 och 1986 samt att anta arbetsordning enligt kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 10 januari Norrtälje kommuns näringslivsråd är ett samverkansorgan där företrädare för kommunen och näringslivets representanter träffas ett par gånger per år för samråd och utbyte av erfarenheter. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 10 januari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att utse kommunstyrelsens ordförande Kjell Jansson (M) till ordförande i näringslivsrådet, att utse kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Berit Jansson (C) och 2:e vice ordförande Elisabeth Björk (S) till ledamöter i rådet, att kalla ordföranden i kommunens företagarföreningar att representera företagen i näringslivsrådet, att upphäva näringslivsrådets stadgar från 1979 och 1986 samt att anta arbetsordning enligt kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 10 januari 2011.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 36 Dnr KS Godkännande av rivnings- och miljösaneringskostnader för rivning av byggnad på Förrådet 1 i Norrtälje Ärendet utgår.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 37 Dnr KS Återkallande av ansökan om medel för projektet Hästriket Roslagen/Utveckla hästnäringens livskraft i Norrtälje kommun Beslut Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att återkalla ansökan om medel för projektet Hästriket Roslagen/Utveckla hästnäringens livskraft i Norrtälje kommun. Kommunstyrelsen beslutade den 3 juni 2010 att godkänna ansökan om medel hos länsstyrelsens landsbygdsprogram för rubricerade projekt. Initiativtagarna till projektet vill nu att ansökan återkallas eftersom projektet ska genomföras inom ramen för Leaderprogrammet. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 5 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att återkalla ansökan om medel för projektet Hästriket Roslagen/Utveckla hästnäringens livskraft i Norrtälje kommun.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 38 Dnr KS Beviljande av lån till Väddö IF Beslut Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att låna ut kr med en årlig amortering om kr till Väddö IF så att de kan lösa befintliga lån hos Roslagens Sparbank, att bevilja Väddö IF amorteringsfrihet under år 2011 samt att begära av Väddö IF att till kommunstyrelsen senast under oktober 2011 presentera en hållbar ekonomisk plan för kommande år. Norrtälje kommun beviljade den 28 maj 2001 Väddö IF kommunal borgen för ett lån om 11,1 mkr så att de kunde bygga idrottshallen Vikingahallen. Lånet skulle amorteras med 333 tkr per år. Hallen hyrs för närvarande bland annat av kommunen så att eleverna i Norrsundsskolan kan nyttja den som gymnastiksal. På grund av ekonomiska svårigheter har Väddö IF tillskrivit kommunen med en begäran om hjälp. Kommunen har sedan hallen byggdes beviljat föreningen amorteringsfrihet vid fem tillfällen. Föreningen har totalt amorterat 1,4 mkr. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 7 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att låna ut kr med en årlig amortering om kr till Väddö IF så att de kan lösa befintliga lån hos Roslagens Sparbank, att bevilja Väddö IF amorteringsfrihet under år 2011 samt att begära av Väddö IF att till kommunstyrelsen senast under oktober 2011 presentera en hållbar ekonomisk plan för kommande år.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 39 Dnr KS Skrivelse till Trafikverket gällande krav på omklassning av vägarna 661 och 1113 mellan Hallstavik och länsväg 284 i Uppsala län Beslut Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 7 februari 2011 som kommunens yttrande i ärendet. För att förstärka utvecklingen av den norra delen av Norrtälje kommun har Hallstaviks nätverk drivit ett projekt, som bland annat syftar till att förbättra standarden på vägarna till Hallstavik. Vid nätverkets sammanträde den 27 januari 2011 beslutades att kommunen respektive Hallsta pappersbruk skulle tillskriva Trafikverket och hemställa att väg 1113 i Norrtälje kommun och väg 661 i Uppsala län omklassas till en primär länsväg. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 7 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 7 februari 2011 som kommunens yttrande i ärendet.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 40 Dnr KS Besvarande av revisorernas granskning av kommunens strategier för chefsförsörjning Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att uppdra till kommunstyrelsekontoret att ta fram riktlinjer för när rekryteringskonsult ska anlitas samt för rekrytering och avveckling av chefer, att uppdra till kommunstyrelsekontoret att ta fram kommunövergripande kompetensutvecklingsplan för nyrekryterade och befintliga chefer. KPMG har på uppdrag av kommunrevisionen granskat kommunens strategier för chefsförsörjning. Av revisionsrapporten framgår att kommunen bör ta fram strategier för rekrytering, utveckling och avveckling av chefer. Vidare påpekas att det bör finnas riktlinjer för när en rekryteringskonsult ska anlitas. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 24 januari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att uppdra till kommunstyrelsekontoret att ta fram riktlinjer för när rekryteringskonsult ska anlitas samt för rekrytering och avveckling av chefer, att uppdra till kommunstyrelsekontoret att ta fram kommunövergripande kompetensutvecklingsplan för nyrekryterade och befintliga chefer.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 41 Dnr KS Tecknande av Norrtälje kommuns firma Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Kjell Jansson (M) eller vid dennes frånvaro kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Berit Jansson (C) att i förening med kommundirektören Tommie Eriksson eller i dennes frånvaro kommunstyrelsekontorschefen Gunnel Löfqvist samt gällande ärenden avseende kommunal ekonomisk redovisning koncernredovisningschefen Lena Stockman teckna Norrtälje kommuns firma. Med anledning av organisationsförändringar och långtidssjukskrivningar av berörda tjänstemän har bemyndigandet avseende tecknande av Norrtälje kommuns firma setts över. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 9 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Kjell Jansson (M) eller vid dennes frånvaro kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Berit Jansson (C) att i förening med kommundirektören Tommie Eriksson eller i dennes frånvaro kommunstyrelsekontorschefen Gunnel Löfqvist samt gällande ärenden avseende kommunal ekonomisk redovisning koncernredovisningschefen Lena Stockman teckna Norrtälje kommuns firma.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 42 Dnr KS Preliminärt markanvisningsavtal med Bromskärs Hamnförening gällande Bromskärs hamn, fastigheten Oxhalsö 1:125 Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna preliminärt markanvisningsavtal med Bromskärs Hamnförening gällande Bromskärs hamn, fastigheten Oxhalsö 1:125, som bilagts kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 11 februari Upprättat förslag till preliminärt markanvisningsavtal reglerar upplåtelse av mark- och vattenområden inom fastigheten Oxhalsö 1:125 avseende den del i detaljplanen för Bromskärs hamn, som avser småbåtshamnen samt ett tillhörande parkeringsområde. Avtalet reglerar kvarstående förutsättningar gällande utbyggnaden av hamnanläggningen, miljötillstånd, tidplan, samordning, finansiering m.m. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 11 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna preliminärt markanvisningsavtal med Bromskärs Hamnförening gällande Bromskärs hamn, fastigheten Oxhalsö 1:125.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 43 Dnr KS Förlängning av preliminärt markanvisningsavtal med Seniorgården ang Båtsman Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna tilläggsavtal nr 1 till preliminärt markanvisningsavtal gällande områden av fastigheten Tälje 4:13 m.fl. (Båtsman) tecknat med Seniorgården AB. Parterna tecknade ett preliminärt markanvisningsavtal den 23 februari 2010 och den 10 maj 2010 under förutsättning att berörda områden prövas lämpliga för bostäder enligt pågående detaljplanering. Under samrådsförfarandet har länsstyrelsen ställt krav på att arkeologiska undersökningar genomförs. Detta innebär att utställningen av detaljplanen blir försenad, vilket i sin tur medför att det preliminära markanvisningsavtalet måste förlängas. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 11 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna tilläggsavtal nr 1 till preliminärt markanvisningsavtal gällande områden av fastigheten Tälje 4:13 m.fl. (Båtsman) tecknat med Seniorgården AB.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 44 Dnr KS Förvärv av fastigheten Tor 20 (Rodret), Norrtälje stad Beslut Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna köp av fastigheten Tor 20 enligt upprättat köpekontrakt med Norrtälje Industri- och Hantverkshus AB under namnändring till Campus Roslagen AB. Enligt borgerliga handlingsprogrammet för innevarande mandatperiod ska Campus Roslagen AB koncentrera sitt fastighetsinnehav och förvaltning av fastigheter till Campus Roslagen AB. Fastigheten Tor 20 har ett strategiskt läge vid bussterminalen, vilket motiverar ett kommunalt ägande av fastigheten. Socialnämnden och tiohundranämnden kommer att inrätta en specialmottagning för unga med missbruks- och beroendeproblematik, en så kallad MiniMaria, i fastigheten. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 11 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna köp av fastigheten Tor 20 enligt upprättat köpekontrakt med Norrtälje Industri- och Hantverkshus AB under namnändring till Campus Roslagen AB.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 45 Dnr KS Sjövärnskårens ansökan om befrielse från hamnavgift i Norrtälje hamn Beslut Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att så länge som avtalet mellan Roslagens Sjövärnskår och Norrtälje kommuns räddningstjänst gäller godkänna att Sjövärnskårens fartyg befrias från hamnavgift på sätt och omfattning som beslutas av kommundirektören. Roslagens Sjövärnskår har ansökt om befrielse från hamnavgiften för två fartyg i Norrtälje hamn. Enligt en överenskommelse mellan kommunen och Sjövärnskåren har kommunen möjlighet att nyttja kårens resurser i samband med hjälpinsatser. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 11 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att så länge som avtalet mellan Roslagens Sjövärnskår och Norrtälje kommuns räddningstjänst gäller godkänna att Sjövärnskårens fartyg befrias från hamnavgift på sätt och omfattning som beslutas av kommundirektören.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 46 Dnr KS Norrtälje kommuns ansökan om att ingå i förvaltningsområde för finska Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att Norrtälje kommun, med skrivelse bilagd kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 10 februari 2011, ansöker i enlighet med lagen (2009:714) om nationella minoriteter och minoritetsspråk om att ingå i förvaltningsområde för finska, att remittera ansökan till kommunens nämnder och bolag för synpunkter och förslag om hur de kan bidra i arbetet med inrättande av ett förvaltningsområde för finska i Norrtälje kommun samt att yttrandet ska vara kommunstyrelsekontoret tillhanda senast den 31 maj Med hänvisning till punkt 18 i det borgerliga handlingsprogrammet för mandatperioden föreligger rubricerade ansökan ställd till Arbetsmarknadsdepartementet. Regeringen beslutar om huruvida Norrtälje kommun får upptas som ett förvaltningsområde. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 14 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att Norrtälje kommun, med skrivelse bilagd kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 10 februari 2011, ansöker i enlighet med lagen (2009:714) om nationella minoriteter och minoritetsspråk om att ingå i förvaltningsområde för finska, att remittera ansökan till kommunens nämnder och bolag för synpunkter och förslag om hur de kan bidra i arbetet med inrättande av ett förvaltningsområde för finska i Norrtälje kommun samt att yttrandet ska vara kommunstyrelsekontoret tillhanda senast den 31 maj 2011.

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 47 Dnr KS Synpunkter på promemoria om den framtida yttre organisationen för vissa tingsrätter Arbetsutskottet beslutar: att Norrtälje kommun skickar skrivelse bilagd kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 10 februari 2011 som kommunens yttrande till Domstolsverket. Domstolsverket önskar Norrtälje kommuns yttrande över promemorian : Den framtida organisationen för vissa tingsrätter. I promemorian föreslås att Norrtälje och Attunda tingsrätter läggs samman med Sollentuna som kansliort. Med hänvisning till att yttrandet ska vara Domstolsverket tillhanda senast den 11 mars 2011 föreslår kommunstyrelsekontoret i skrivelse daterad den 10 februari 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att Norrtälje kommun skickar skrivelse bilagd kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 10 februari 2011 som kommunens yttrande till Domstolsverket.

25 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 48 Dnr KS Förslag till prioritering av planerat underhåll samt vissa verksamheter inom planering och utveckling Beslut Arbetsutskottet beslutar: att inom ramen för kommunstyrelsens budget godkänna planerat underhåll för gata/park enligt förslag bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 15 februari 2011 motsvarande tkr, att inom ramen för kommunstyrelsens budget godkänna planerat underhåll för fastigheter enligt förslag bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 15 februari 2011 motsvarande tkr, att inom ramen för kommunstyrelsens budget godkänna medel för naturvård motsvarande 210 tkr, att inom ramen för kommunstyrelsens budget godkänna medel för regional utveckling motsvarande tkr, att inom ramen för kommunstyrelsens budget godkänna medel för Färsna gård motsvarande 966 tkr samt att finansiering av underhållsmedel och verksamheter inom planering och utveckling finansieras med de medel som i kommunstyrelsens verksamhetsplan avsatts för särskild prioritering i kommunstyrelsens arbetsutskott. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att bevilja kommunstyrelsekontoret 500 tkr 2011 för försköning av Norrtälje stad enligt fastställt borgerligt handlingsprogram samt att finansiering sker med kommunstyrelsens anslag för exploatering och utveckling 2011.

26 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 48 Dnr KS (forts) Reservation och protokollsanteckning Socialdemokraternas ledamot reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande och lämnar en protokollsanteckning. I kommunens budgetjusteringar för 2011 ingår en reduktion av medel för planerat underhåll och vissa verksamheter och projekt inom planering och utveckling. Samtliga medel för planerat underhåll på fastigheter och gata/park samt för bryggor, Agenda 21, naturvård, Färsna gård och internationella frågor (regional utveckling) har i kommunstyrelsens verksamhetsplan lyfts ut ur avdelningarna för särskild prioritering i kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunstyrelsekontoret fick i uppdrag att återkomma med prioriteringar av medel för planerat underhåll och vissa verksamheter och projekt inom planering och utveckling. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 15 februari 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att inom ramen för kommunstyrelsens budget godkänna planerat underhåll för gata/park enligt förslag bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 15 februari 2011 motsvarande tkr, att inom ramen för kommunstyrelsens budget godkänna planerat underhåll för fastigheter enligt förslag bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 15 februari 2011 motsvarande tkr, att inom ramen för kommunstyrelsens budget godkänna medel för naturvård motsvarande 210 tkr, att inom ramen för kommunstyrelsens budget godkänna medel för regional utveckling motsvarande tkr, att inom ramen för kommunstyrelsens budget godkänna medel för Färsna gård motsvarande 966 tkr samt att finansiering av underhållsmedel och verksamheter inom planering och utveckling finansieras med de medel som i kommunstyrelsens verksamhetsplan avsatts för särskild prioritering i kommunstyrelsens arbetsutskott. Vidare föreslås kommunstyrelsen besluta att bevilja kommunstyrelsekontoret 500 tkr 2011 för försköning av Norrtälje stad enligt fastställt borgerligt handlingsprogram samt att finansiering sker med kommunstyrelsens anslag för exploatering och utveckling 2011.

27 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 48 Dnr KS (forts) Beslutande sammanträde Yrkanden Kjell Jansson (M) bifall kommunstyrelsekontorets förslag. Elisabeth Björk (S) att 700 tkr för upphandling av driftentreprenad istället finansieras av kommunstyrelsens anslag till förfogande och att 700 tkr fördelas enligt följande: Agenda tkr, naturvård 50 tkr, trädvårdsplan 300 tkr, bullerutredningar 200 tkr, att bevilja kommunstyrelsekontoret 100 tkr för försköning av Rimbo centrum samt 100 tkr för försköning av Hallstaviks centrum, att finansiering sker med kommunstyrelsens anslag för exploatering och utveckling I övrigt bifall till kommunstyrelsekontorets förslag. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på framställda yrkanden och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet med Kjell Janssons yrkande.

28 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 49 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag för ombyggnad vid Hallsta skola och installation av ny ventilation i den gula skolbyggnaden Beslut Arbetsutskottet beslutar: att godkänna förfrågningsunderlag avseende ombyggnad vid Hallsta skola och installation av ny ventilation, som bifogats kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 21 februari Kommunstyrelsen beslutade den 15 mars 2010 att anslå tkr till ny ventilation i den nya skolbyggnaden vid Hallsta skola samt ombyggnad av souterrängvåningen. Entreprenaden är en generalentreprenad med fast pris utan index. Ombyggnaden och installationen av ventilationen ska vara klar för överlämnande till verksamheten den 19 december Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 21 februari 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förfrågningsunderlag avseende ombyggnad vid Hallsta skola och installation av ny ventilation, som bifogats kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 21 februari 2011.

29 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 50 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag för tillbyggnad av Svanberga skola Beslut Arbetsutskottets beslutar att godkänna förfrågningsunderlag avseende tillbyggnad av Svanberga, som bifogats kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 18 februari Kommunfullmäktige beslutade den 18 februari 2011 att anslå 45,4 mkr för omoch tillbyggnad av Svanberga skola. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 16 juni Den 20 oktober 2010 avbröts upphandlingen eftersom inkommet anbud inte rymdes inom anvisade medel. Förfrågningsunderlaget har därefter omarbetats. Föreliggande förfrågningsunderlag avser en generalentreprenad med fast pris utan index. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 18 februari 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förfrågningsunderlag avseende tillbyggnad av Svanberga, som bifogats kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 18 februari 2011.

30 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 51 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag för förskolepaviljong i Svanberga Beslut Arbetsutskottet beslutar: att godkänna förfrågningsunderlag avseende förskolepaviljonger i Svanberga, som bifogats kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 18 februari 2011 med följande ändring av AFB.52 Utvärderingskriterier: 95% etablerings- och hyreskostnader, pris och procentsatser samt 5% tidigare utförda liknande projekt. Organisation, personal och resurser utgår. Kommunstyrelsen beslutade bland annat den 11 oktober 2010 att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att vidta åtgärder för placering av paviljonger för två förskoleavdelningar i Svanberga. Underhand har det framkommit att bästa placeringen av paviljongerna är invid Svanberga skola och inte vid förskolan, som det först var tänkt. Enligt beräkningar ska paviljongerna, som ska hyras under fem år, vara klara att överlämna till verksamheten den 20 juni Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 18 februari 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förfrågningsunderlag avseende förskolepaviljonger i Svanberga, som bifogats kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 18 februari 2011.

31 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 52 Dnr KS KS Godkännande av förfrågningsunderlag avseende va-ledningar och gc-väg mellan Norrtälje och Björnö gård etapp 1 Beslut Arbetsutskottet beslutar: att godkänna föreliggande förfrågningsunderlag, som bifogats kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 22 februari 2011 avseende byggande av va-ledningar samt gc-väg till Björnö gård. Kommunstyrelsen beslutade den 1 juni 2009, 150, att anslå kronor för utbyggnad av anslutningsledningar avseende vatten och spillvatten fram till Björnö etapp 1, (Björnö gård). Dessutom anslog kommunstyrelsen den 10 januari tkr för byggandet av en gång- och cykelväg på samma sträcka som va-ledningarna. Entreprenaden är en totalentreprenad med fast pris utan index. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 22 februari 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna föreliggande förfrågningsunderlag, som bifogats kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 22 februari 2011 avseende byggande av va-ledningar samt gc-väg till Björnö gård.

32 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 53 Information Anbudsansökansinbjudan avseende upphandling av driftentreprenad för gata/park ( Brysselannonsen ) förevisades av kommundirektören Tommie Eriksson. Handlingarna presenteras även under punkten meddelanden vid kommunstyrelsens sammanträde den 21 mars Kommundirektören Tommie Eriksson informerar om innebörden i tecknad överenskommelse om samverkan mellan Norrtälje kommun och Roslagens Polisdistrikt. Pågående arbete med ny delegationsordning.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-07 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 392 pga jäv) Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) ordförande 392

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-16 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Åke Malmström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-12 1 (20) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Kerstin Bergström (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2011-03-21 1(60) Plats och tid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl 18.00-18.45 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Tommie Eriksson, kommundirektör Gunnel Löfqvist,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.40 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-14 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-20 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-22 1 (33) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.35 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (19) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-23 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida m N0RRTÄL1E, KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-22 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 12.00-13.45 Nils Matsson (M) Åsa Wennerfors

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-01 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret- Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren NORRTÄLJE KOMMUN Bygg- och miljönämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Kommunhuset, Rådmansö-rummet kl 08:45-09:00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sara Helmersson, bygg- och miljöchef Tore

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29 ÖVERKALIX 2018-IO-29 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 29 oktober 2018, kl.09.00-09.30, sammanträdesrum 2, kommunförvaltnihgeri- Mikael Larsson (v) Anne Jakobsson (s) Sarah Karlsson

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-10-30 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.30-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 13 juni 2016 kl 16.00 17.25 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Gunilla

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-06-16 1 (24) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.10 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör 1(10) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 2 mars 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Berit Jansson (C), Mats Wedberg (MP) Kjell Jansson (M) Bino Drummond

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Underskrift Sekreterare... Paragrafer 19-22. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrift Sekreterare... Paragrafer 19-22. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(8) Plats och tid Ununge, kommunhuset Ankaret, klockan 13.15 15.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Tommie Eriksson, vice kommundirektör

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄL1E M,...i KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.20 Asa Wennerfors (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-10 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00 09.40 Beslutande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum, kl 13.30-15.35 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Carlsson Bo Olsson Peter Johansson Anita Widman

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-22 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) ej 218-219, 224-230, 232 Berit Jansson (C) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Stig Eng (c) ordf Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Enebybergs gård, kl. 18.45 19.46 Paragrafer 55 59 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) ordförande Artimis

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 15.00-17.30 Beslutande Lennart Månsson (M) ordförande Patric Bystedt (M) tjg. ersättare för Alf Michelsen (M) Ola Ahlqvist

Läs mer

Plats och tid Häverösalen onsdagen den 2 oktober 2019 kl. 13:00-14:10

Plats och tid Häverösalen onsdagen den 2 oktober 2019 kl. 13:00-14:10 Plats och tid Häverösalen onsdagen den 2 oktober 2019 kl. 13:00-14:10 ande Ledamöter Bino Drummond (M) (ordförande) Anders Olander (C) Ulrika Falk (S) Staffan Tjörnhammar (M) Robert Beronius (L) Olle Jansson

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

Kommunstyrelsekontoret fredagen den 18 mars (Britt-Marie Bohlin. ÅsaJ^årljnder. Justerande...yjdfc^ Kristian Krassman ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsekontoret fredagen den 18 mars (Britt-Marie Bohlin. ÅsaJ^årljnder. Justerande...yjdfc^ Kristian Krassman ANSLAG/BEVIS Klimatnämnden 2011-03-10 1(12) Piatsociitid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Häverö, kl 13.15-15.00, 16.00-16.20 ande Enl förteckning övriga deltagande Britt-Marie Bohlin, sekreterare Gunnel Löfqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21 Sida 1 (8) Bäckhammarskolan Ramnäs Måndag 21 maj, kl. 15.00 16.40

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21 Sida 1 (8) Bäckhammarskolan Ramnäs Måndag 21 maj, kl. 15.00 16.40 1 (8) Plats och tid Beslutande Bäckhammarskolan Ramnäs Måndag 21 maj, kl. 15.00 16.40 Kennet Hedlund (S), ordförande Inga-Lill Ohldin (S) Kjell Krüger(S) Regina Ericsson (S) Johanna Olofsson (M) Göran

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl 13.00 14.00 Beslutande ledamöter Stig Karlsson (S), ordförande Kenneth Sandberg (MP), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2014-06-11 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Lilla Intiman, klockan 13.00 13.55 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Sara

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2013-09-24, kl 13:15-14:45 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00 10-30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2011-12-15 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 11.00-11.45 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 25 juni 2015 kl 9.00 10.25. Beslutande Anders Burman (S), ordförande Erik Grähs (V),

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 28 juni 2016 kl 10:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 28 juni 2016 kl 10:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS - Plats och tid C-salen, Heby Folkets Hus kl 14:00-15:10 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande Sixten Larsson (M) Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Bengt Löfling (V) Bernt-Ove Stenmark (KD) Anne-Charlotte

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 15.50-16.20 Louise Branting (C), ordförande Ann Lewerentz (M), 1 :e vice ordförande Sören Forslund (M) Ulrika

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum Protokoll/Bygg- och trafiknämnden 1(7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum 14.00 14.30 Pirjo Veteli, S, ordf Anders Johansson, S, 1:e vice ordf Mats Sigfridsson, C, 2:e

Läs mer

PROTOKOLL Tekniska nämnden

PROTOKOLL Tekniska nämnden sid 1 av 6 Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 - Beslutande: Mats Dahlbom Ordförande (C) Katrin Johansson Vice ordf (S) Lars Hasselgren Ledamot (M) Tor Billing Ledamot (SD) Stig Johansson Ledamot (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7) Tekniska Nämnden 2010-01-19 1(7) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, tisdag 2010-01-19 klockan 18.00-18.30 Beslutande Magnus Nilsén, m, ordf Lars Petersson, s. Tomas Holgersson, s, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer