Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)"

Transkript

1 Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården Lördagen den 3 mars kl 18:00. Sedvanliga årsmötesförhandlingar utlovas med efterföljande PUB-kväll. Välkomna! Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, sekreterare och två protokolljusterare för mötet. 3. Mötets stadgeenliga utlysande 4. Behandling av verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning och revisionsberättelse. 5. Beslut om ansvarsfrihet 6. Fastställande av verksamhetsplan och budget. 7. Fastställande av medlemsavgift för Beslut om antal ledamöter i styrelsen 9. Val av ordförande på ett år 10. Val av kassör 11. Val av styrelseledamöter på ett år 12. Val av två revisorer på ett år 13. Beslut om arvode kassör 14. Beslut om arvode till hemsidesansvarig 15. Val av valberedning 16. Övriga frågor 17. Avslutning

2 Verksamhetsberättelse 2011 Det här är Knutby Kulturförenings åttonde verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen 500 medlemmar inskrivna i matrikeln. Styrelsen har bestått av: Ordförande Kassör Sekreterare Övriga ledamöter Iréne Nygren Tomas Lindh Ann Schaumann Christoffer Berglund Margaretha Niska Erdenborg Carl-Erik Falkman Fredrika von Sydow Erland Hedén Maria Lundell Åsa Pousette Revisorer har varit Torsten Winge och Jan Olofsson. Styrelsen har haft 5 protokollförda sammanträden under året. Under året har erhållits ett bidrag på :- kronor från Uppsala kommuns kulturnämnd. Vi har även fått bidrag till en konsert med ETHNO ON THE ROAD från Musik i Uppland. Övriga intäkter har bestått av medlemsavgifter, inträden, medarrangörsbidrag av Svenska kyrkan i Knutby-Bladåker, sponsring av studieförbundet Vuxenskolan, ICA samt försäljning av våran egen kalender. Styrelsen har fortsatt att fungera som programgrupp. Föreningens ekonomi är stabil, se ekonomisk rapport. KNUTBY SLAGVERKARE Är en öppen trumgrupp i KUF:s regi med varierande antal medlemmar som kommer och trummar när orken, lusten och tiden finns. I år har vi träffats 11 gånger. Reptider görs upp från gång till gång och man kan komma och gå när man vill utan förpliktelser. Gruppen spelar mest afrikanska trumrytmer men sysslar även med mellanösternrytmer då både djembetrummor och darboukatrummor finns representerade. Det går alltid att komma med i gruppen om man vill. De första gångerna får man låna trumma, sen investera i en men det är nästan bara det som kostar. Trumgruppen har deltagit i årets spelmansstämma. Sid 1(10)

3 PR-BLAD för hösten 2011 Trycktes upp i 800 exemplar och delades ut till alla hushåll med postadress Knutby. Ett digert men meningsfull arbete med tanke på att för varje år blir kulturföreningen ett mer känt begrepp och många vet nu att vi existerar och ordnar program i byn. KALENDER för 2012 Efter ett förslag från Fredrika von Sydow sattes en arbetsgrupp ihop som arbetade fram en Knutby-kalender där de som bor i Knutby inbjöds att skicka in egentagna foton under temat naturbilder från området. Bilderna valdes sedan ut av arbetsgruppen och 50 ex av kalendern trycktes upp. Den började säljas i november och fick en rykande åtgång. Föreningen har under året genomfört 39 evenemang/programpunkter. Dessa är: STICKKAFÉER 8 träffar blev det under året. Ewa Lindh kom upp med idén för ett par år sen och nu seglar det på. Stickkaféerna är öppna för alla som gillar att handarbeta. En plats för stickning, fika och kreativa idéer som genomförs. Stickkaféerna är även motorn till att Annemor Sundbö från Norge kom hit och att Knutby kommer att vara representerade på utställningen Hemslöjden 100 år som går av stapeln på Liljevalchs i Stockholm Minst 6 stora löv är gjorda härifrån. Samarr: Studieförbundet Vuxenskolan JULGRANSPLUNDRING Lördag 15 januari Kulturföreningen ordnade åter Julgransplundring för alla danssugna barn och vuxna. Mattias spelade dragspel och Anna och Malin ledde dansen kring granen. TEXTILFIXARDAG Lördag 22 januari Dagen blev lyckad och det kom ca 15 personer under dagen. Några kom och gick men en kärna av ca 12 personer jobbade på med oavslutade projekt de haft i lådorna hemma. Det var stickat, sytt, återbrukat och tovat. Sid 2(10)

4 MUSIK-KAFÉ Lördag 29 januari Det kom 38 betalande och totalt var vi ca 65 personer under dagen. Fem felare drog igång publiken med låtar från mestadels Dalarna och utstrålningen från gruppen var varm, generös och med mycket livsglädje! Sen kom Knutby manskör som bestod av 14 herrar i olika åldrar som sjöng underbara sånger. Sist ut var Trio Brandt som spelade egna jazz/blueslåtar tillsammans med jazzstandards. Ett lyckat program med musikbredd. Samarr: Svenska Kyrkan i Knutby-Bladåker, Studieförbundet Vuxenskolan KLÄDBYTARDAG Söndag 6 februari Åsa Pousette drog igång en klädbytardag i Knutbygården. Söndagen blev bra och trevlig då 9 glada och entusiastiska familjer kom och hyrde bord. Man kunde fynda begagnade vuxen/barn/bebiskläder, leksaker och div vinterutrustning mm. Det kom och gick folk under hela dagen och responsen från de som hyrde bord var god. ÅRSMÖTE Måndag 28 februari Årets årsmöte var det mest välbesökta någonsin i kulturföreningens styrelse! Vi fick packa ihop oss ordentligt. Årsmötesdagordningen avlöpte väl och några diskussioner uppkom om bl a "vad är kultur?", kanske vi ska separera pub och dans till olika programpunkter då de har lite olika publik. Sedan avtackades Anna Larsson för sitt gedigna och långa arbete i styrelsen samt Janne Olofsson som skött våran viktiga hemsida sedan start. MAGIC KNITTING med Annemor Sundbö Onsdag 23 mars Annemor Sunbö kom direkt från Norge med två stora kappsäckar fulla med en dator, böcker, nyuppstickade tröjor och långkalsonger. Hon började med ett föredrag om stickning i konsten där hon mycket levande berättade om hur hon studerat Norska målare och utifrån de fragment hon kunde se på bilderna rekonstruerade mönster och stickade upp nya plagg. Efter det blev det fika. Nybakta bullar, kakor och smörgåsar fanns tillhands. När alla blivit mätta fick vi prova magic knitting, dvs att dubbelsticka en liten katt-maskot. Några hade gjort detta förut men för många var det en ny teknik. Sid 3(10)

5 Författarcafé med Susanna Alakoski den 28 mars De drygt 30 personer, som kom till församlingshemmet måndagen den 28 mars, fick uppleva en engagerad och inspirerande författare berätta om sitt skrivande. För de flesta är Susanna Alakoski nog mest bekant genom sin debutroman Svinalängorna, som blivit både teater och film. Mest uppehöll hon sig dock vid sin senaste roman Håpas du trifs bra i fengelset (utkom 2010). Under hösten 2011 kommer Susanna Alakoski ut med en barnbok Dagens Harri. Hon har också påbörjat en ny roman, men den befinner sig än så länge bara i embryostadiet. Författarkaféer och bokbytardagar drivs av Margaretha Niska Erdenborg och Agneta Brandtberg. Medarr: Svenska Kyrkan i Knutby-Bladåker, Studieförbundet Vuxenskolan Ljudhjältarna den 4 april Ljudhjältarna besökte Knutby skola. Ett öra hade larmat. Kapten Tone, Ljudo och Prins Poff kom genom ljudrymden och landade i Knutby skola för att fånga det stora oljudet. Snart visade det sig att de behövdes förstärkning av Ljudit, rektor och professor på Ljudhjälteakademin med sin assistent och instruktör Brus, för att leda alla barnen genom Ljudhjälteakademins inträdesprov. I fyra olika workshop fick barnen efter musikteaterföreställningen lära sig mer om hårceller, städet, hammaren och mycket annat.i slutet av dagen var alla 80 barnen nyutexaminerade Ljudhjältar och fick var sitt Ljudhjältecertifikat. Entusiasmen bland barnen var stor och teatergruppen lyckades engagera barnen både under skådespelet och i de fyra olika workshoparna som följde. Ann Schaumann engagerar sig för att barn i bygden ska nås av kulturaktiviteter och det här är en av de aktiviteter som blivit av tack vare hennes insats. "Prova på" Zumba 27/4 En onsdagkväll i april ordnades en "prova på Zumba" i Knutbygården av bl a Åsa Pousette Det kom 35 personer och alla "dansade" sig varma och glada i en timme under ledning av en otroligt glad och positiv Simon Monserrat. BOKBYTARDAG 7 maj Lördagen den 7 maj var det åter dags för Bokbytardag. Vädret visade sig från sin soligaste och varmaste sida och såväl vi KUF:ar som besökande till bokborden mådde gott i solskenet. Drygt 20 personer visade så stort intresse att de också lämnade bokborden med nya, olästa böcker i händerna. Sid 4(10)

6 SPELMANSSTÄMMA Söndag 22 maj I år var vädret äntligen med oss och vi anordnade stämman för åttonde året. Det startade med spelmansgudstjänst i kyrkan kl 11 där Inge Thorsson uppträdde tillsammans med Mattias Jansson och Stefan. Sedan kom spelmännen tågande från kyrkan och stämman öppnade. Thomas Brandt var förutom musiker under dagen även konfrencier och höll i trådarna. Jonas Kuling skötte ljudet förträffligt. Publiken bjöds på Inge Thorssons show där han visade vilken mästare han är både på fiolen och på roliga historier. Knutby Folk och Fä spelade låtar från Knutbyområdet av spelmän som verkat i Knutby med omnejd där man plötsligt fick höra en låt som vävdes in med tonerna från en annan låt. Melodierna spelades på saxofon och gitarr. Trummor och bas/kontrabas ingick och tillsammans tolkades Knutbylåtar på ett underbart sätt. Skäringby Överraskningsorkester var något färre än vanligt men 18 personer är inte så lite heller. Här spelades det låtar från Norrtälje, Uppland och egna låtar bl a Göstas Polska, dopvals till Elin och Skäringby brudvals skrivna av Thomas Brandt. Knutby slagverkare deltog på två låtar. Förutom de här fasta inslagen kom även spelmän upp som körde några låtar var. Det spelades nyckelharpa, fiol och ngt riktigt spännande: dalasäckpipa av två musiker. Ca ett 100-tal spelmän kom och förgyllde varje hörn av Gammelgården med ljuvliga toner från när och fjärran. Ett stort tack till alla er som jobbar med stämman. Ni som sitter i biljettkassan, bakar bröd, står i serveringen, plockar fram bänkar, kollar att toan är okej, drar fram vatten, diskar och städar mm mm. Utan er skulle stämman aldrig bli av så HATTEN AV OCH ETT STORT TACK! Medarr: Svenska Kyrkan i knutby-bladåker, Uppsala Kulturnämnd, Knutby-Faringe- Bladåkers hembygdsförbund, Studieförbundet Vuxenskolan VINPROVNING med Karsten Thurfjell den 19 augusti Karsten Thurfjell höll ett inspirerande och roligt föredrag om vinturismen som bara blir större och större. Arkitekter specialritar vingårdar runt om i Europa, en del med stora konferensanläggningar dit företag förlägger sina sammankomster och passar samtidigt på att prova vin. Vissa var enorma, andra inglasade eller hade roliga former men alla producerade vin. Under föredraget fick deltagarna prova tre vita viner och tre röda viner och föra lite anteckningar om vad de tyckte om varje sort. Ett särskilt tack till Gunnel och Leni för all hjälp innan och efter. Sid 5(10)

7 KUL I TRÄDGÅRDEN 21 augusti Nog var det kul i trädgårdar, plantskolor och gammelgården den här dan. Vädret var strålande och solen började lysa vid 10-tiden och sken så vacket hela dagen. Vi vet att det var mellan ca personer som besökte de olika trädgårdarna och platserna under dagen. Hos Pia Gustavsson bjöds det förutom på själva trädgården även på foto-utställning av fotograf Leif Gustavsson och oljemålningar av Charlotta Blomgren. Hos Inger Holm var det full rulle med lång kö till fiket under dagen där det bjöds på fantastiska bakverk till en mycket billig peng som Anette Holm och Susanne Holm hade bakat. Yvonne Liström i Solvalla fick prata oavbrutet med trädgårdsintresserade i fem timmar. Hos Iréne Nygren fanns Ellionor Karlsson och sålde trädgårdsrelaterade smycken. Roger surdegsbröd tog slut efter 45 minuter och mungiporna gick ner på de som ville ha men kom försent. Gammelgårdens örtagård visade på hur man odlade viktiga grönsaker och örter förr. Hos plantskolan VARIEGATA (Elisabeth Dec Carlborg) kunde man handla brokbladiga växter och här fanns också SVEA REDSKAP. Martin Enkler demonstrerade olika sätt att bekämpa ogräs på. Jessica Edlund höll ett inspirerande föredrag om Feng Shui, tillämpad i trädgårdsmiljö. På plantskolan FLOWERBEAUTY kunde man köpa hostor och dagliljor. Tatiana Brink visade på hur man på ett enkelt sätt kan jordförbättra med träkol - en metod som kallas Terra Preta. Vi hade nog aldrig kunnat ana att intresset skulle bli så stort som det blev. Roligt var även att flera personer från olika ställen i Uppland hade hittat Knutbys trädgårdsliv. Utmattade med glada efteråt kändes det som att vi kanske borde upprepa det hela nästa år. BOKBYTARDAG lö 17 spetember Bokbytardagen den 17 september var ovanligt välbesökt. På bokborden fanns böcker för alla smaker, för stora och för små, och många böcker bytte ägare under dagen. Det strålande sensommarvädret inbjöd också till många samtal om läsning, om böcker och om KUF-aktiviteter i allmänhet Kort sagt, en lyckad dag med mycket positiv respons från besökarna. Sid 6(10)

8 Musik-pub med bandet Calloa 17 september Calloa gav allt och hade många låtar som kördes under kvällen. Det eminenta ljudet sköttes av Jonas Kuling och när han kör ljud blir det en superb upplevelse. Många tog fram dansbenen och körde loss på golvet. Roligt den här gången var också att så många ville vara med och jobba med programmet. TEXTILFIXARDAG med ULL-tema lö 24 september Trots konkurrens med varm höstsol utanför fönstret kom det några glada själar och tog med sig handarbeten. Det blev broderi, stickat och sytt. Christoffer Berglund visade hur man spinner ull till först entrådigt och när man spunnit två spolar så spinner man ihop de två trådarna till en som man kan sticka eller väva med. Flera provade detta. På Maria Lundells bord fick man prova på att våt-tova med ull och det skapades löv, tavlor och hårsmycken. Sen var det ju inte fel att ta upp medhavda kaffekorgen och ta en härlig fika mitt upp i alltihop. Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan TEATER LILLA PARKEN 13 oktober KUF deltog som sponsor i förskolorna Lustigkullens och Kråkskogens satsning att tillsammans bjuda in teatern Lilla Parken från Stockholm till Knutby. Den 13 oktober kom teatern Lilla Parken för att spela upp sin föreställning "Vatten är dyrare än guld". Barnen från både Lustigkullen och Kråkskogen hade samlats i Församlingshemmet för att se pjäsen. Det var en fartfylld uppvisning med indianer som barnen fick uppleva. Teaterensemblen kom dock 1,5 timme försent till Knutby pga av att man hade kört åt fel håll vilket i sin tur resulterade i att de allra yngsta barnen tyvärr inte kunde se föreställningen. FOLK- och VÄRLDSMUSIK-KONSERT to 13 oktober Sex ungdomar och två ledare äntrade scenen och efter första tonens anslag förstod vi snabbt vilken fantastiskt musikresa vi precis hade startat. ETHNO ON THE ROAD bjöd på musik från Palestina, Frankrike, Spanien, Belgien, Skåne, Norge, England, Sverige, Balkan m fl. Låtar som redan spelats i världen och en del eget material. Efter serveringspaus var det så dags för KNUTBY FOLK OCH FÄ och här bjöds på en del låtar från trakten och några utifrån. Thomas Brandt och Mats Andersson - på saxofon resp klarinett - samt Johan Sundström på gitarr förde melodierna i vackra, roliga, snabba och Sid 7(10)

9 smäktande stämmor. Zacharias Alvik gav det härliga gunget på trummorna och basisten Jonas Lindberg gjorde bas-solon som kändes ända in i hjärtat. Ett särskilt tack även till MUSIK I UPPLAND - utan er hjälp hade vi inte kunnat genomföra den här konserten. Rolle - som ordnat övernattning för några Ethno-medlemmar, Jonas Kuling för det superba ljudet och Fredrika, Maria, Margaretha, Ann S, Erland, Christoffer, Agneta, Louise och Kalle som ställde upp och jobbade. Samarr: Musik i Uppland, Studieförbundet Vuxenskolan. JULMARKNAD 26 november Så blev det dags för årets julmarknad, en premiär i KUF. Borden hade ställts upp dagen innan och det hade varit ett hårt tryck på bokningarna som Ewa löste på bästa sätt. Av max 12 bord blev det till slut 14 då så många hade bl a hemslöjdade alster att sälja. Tänk att så många håller på med olika skapande verksamheter i Knutby. Det gick t o m att få tag på granar tack vare KIF. Det kom minst 200 personer under dagen som bjöds på glögg, handlade loss, fikade i Cissi och Lindas kafé och njöt av Mattias och Stefans julpärlor från scenen. Succe alltså och något vi troligen gör om. Vi vill särskilt tacka alla utställare, serveringspersonalen, Mattias och Stefan samt stickkafé-gruppen som jobbade hårt för att det skulle bli så bra som möjligt. Och förstås: alla ni besökare som kom! Samarr: Studieförbundet vuxenskolan MUSIK-PUB lö 29/10 Coverbandet TRACTÖR som spelade blandad tals hårdrock med bl a Thin lizzy, Kiss, Deep purple, Robin Trower, Alice Cooper, Iron maiden och Queen. Det rockades loss på Knutbygården. En medlemspub. SAMMANFATTNING om året som gått: Knutby Kulturförening har prövat formerna mellan för lite och för mycket program. Några program har varit välbesökta och några har fått väldigt lite publik trots massiv marknadsföring. Pubarna förvånade genom det låga antalet besökare medans ex kul i trädgården och julmarknaden exploderade av folk. Musik, handarbete, tradition, nytänkande och litteratur har stor plats och många satsningar finns där. Det finns mycket energi i styrelsen med individer som driver på och genomför olika programidéer och som tar hjälp av både styrelsen och medlemmar när det behövs. Roligt även att almanackan blev av och att försäljningen gick så bra. Som vanligt är det människorna i föreningen som avgör om det ska bli program, hur många och vad de ska innehålla. Sid 8(10)

10 Styrelsen fungerar som programgrupp och gör allt för att stötta initiativ som kommer från medlemmarna. Det är KUF:s åttonde verksamhetsår. Publikmässigt ligger vi mellan personer per program. Styrelsen och de aktiva medlemmarna är nu rutinerade när det gäller att genomföra program med allt från planering, marknadsföring, ta hand om artister och inte minst städningen av ex Knutbygården efteråt när vi varit där. Fortfarande gör vi program på höst-vinter-vår och tar sen sommarlov. På det sättet blir det återhämtningstid i föreningen och vi konkurrerar inte med ex Hembygdsförbundet om publik. Knutby har då förmånen att ha kulturprogram hela året om. Det är en rikedom för bygden. I föreningen finns bredd vad gäller olika kulturella intressen (musik, teater, barnkultur, dans, rörelse, handarbete, litteratur mm). Varje program kräver budget, planering, marknadsföring, målgrupp och själva genomförandet. Våran förening bygger på lusten att göra program som vi vill se i Knutby. Ett tag såg det mörkt ut när vi behövde någon som kunde tänka sig att bli kassör men det löste sig till slut och föreningen kan fortsätta. Tomas Lindh våran eminenta kassör ska göra nya saker nu. Tomas var med och startade upp kulturföreningen och har suttit i styrelsen i åtta år! Han har gjort en stor, viktig insats och garanterat att den ekonomiska biten i föreningen skötts oklanderligt. I och med det har föreningen tryggt kunnat explodera i kreativa idéer som kunnat genomföras utan att göra avkall på grundläggande viktiga föreningskrav. Tomas införde från början noggrannhet i ekonomin: budget ska upprättas inför varje program och godkännas i styrelsen, redovisning efteråt ska räknas och redovisas av två personer. Växelkassan har vi hämtat och lämnat vid hans dörr. Dessutom är han en doer med många intressen i både fotbollsverksamhet och musik och det är kort avstånd mellan tanke och handling. Personer med dom förmågorna är något alla föreningar har stor nytta av. Då blir saker gjorda helt enkelt. Ett stort varmt TACK till dig Tomas för dina år i KUF och vi önskar dig allt gott i framtiden! Vi är tacksamma över fortsatt väl fungerande samarbete med Uppsala Kulturnämnd, Musik i Uppland, Knutby-Faringe-Bladåkers hembygdsförbund, Svenska kyrkan och Studieförbundet Vuxenskolan. Vi har en informationstavla på gaveln till ICA-knuten (tack Kenneth och Tomas för eran sponsring), Erland Hedén har bland andra uppgifter skött om den när plasten åkt av ibland frivilligt, ibland ofrivilligt. Jämte denna har vi också webbsidan, som har ett eget domännamn: Webbsidan sköts förtjänstfullt av Astrid Sid 9(10)

11 Klementsson som ständigt uppdaterar från Belgien där hon studerar. Övrig marknadsföring riktas beroende på typ av evenemang och tidpunkt. Det kan vara information till P4 Uppland, TV 4 Uppland, ABC, dagstidningar m fl. Vi har annonserat i UNT och Lokalsvepet samt gett ut eget infoblad som gick ut till alla hushåll i Knutby i augusti. Inför varje evenemang försöker vi få upp affischer i bygden och någon gång delar vi ut flygblad i brevlådorna. Informationstavlan sköts gemensamt av styrelsen och aktiva medlemmar. Iréne Nygren - ordf Ann Schaumann - sekr Fredrika von Sydow Carl-Erik Falkman Christoffer Berglund Thomas Lindh - kassör Margaretha Niska Erdenborg Erland Hedén Maria Lundell Åsa Pousette Sid 10(10)

12 Budget 2011 Inkomster Budget Ack Utfall Diff Utgifter Bidrag ,00 kr ,00 kr -506,00 Inträde ,00 kr ,00 kr ,00 Försäljning ,00 kr ,00 kr 1 009,00 Medlemsavgifter ,00 kr ,00 kr 850,00 Övrigt 500,00 kr - kr -500,00 Totalt: ,00 kr ,00 kr ,00 Varuinköp ,00 kr ,00 kr 4 143,00 Adm/kontor 4 000,00 kr 4 363,75 kr -363,75 Reklam/marknad ,00 kr ,50 kr ,50 Hyror 7 500,00 kr 3 584,00 kr 3 916,00 Gager ,00 kr ,00 kr ,00 Övrigt 9 000,00 kr 1 465,50 kr 7 534,50 Totalt: ,00 kr ,75 kr ,75 Årets resultat: 0,00 kr ,75 kr ,75

13 BOKSLUT FÖR KUF ÅR 2011 Behållning vid årets början Kontant i kassan 7 480,00 Postgiro , ,45 kr Skulder 0,00 Inkomster Inträde Kredit ,00 Försäljning Kredit ,00 Bidrag Kredit ,00 Räntor Kredit 0,00 Medlemsintäkter Kredit ,00 Övriga intäkter Kredit 0, ,00 kr Utgifter Varuinköp Debet ,00 Adm/Kontor Debet 4 363,75 Reklam Marknad Debet ,50 Hyreskostnader Debet 3 584,00 Gager Debet ,00 Övriga kostnader Debet 1 465,50 Räntor Debet 0, ,75 kr Förändring (Överskott) ,75 kr ,75 kr Behållning vid årets slut Kontant i kassan ,00 Postgiro , ,70 kr Skulder - kr Fordringar - kr Ort datum år Namnförtydligande Kassör

14

15 Preliminär verksamhetsplan 2012 Vår: STICKKAFE 11 januari kl Knutbygården Ansv: Ewa Lindh, Iréne Nygren SEDVANLIG JULGRANSPLUNDRING 15 januari kl Dans kring granen, fiskdamm och servering. Knutbygården Ansv: Maria Lundell, Jessica Edlund, Anna Larsson TRUMMERI 29/1 Skäringby Skola Workshop där Knutby slagverkare bjuder in alla som vill trumma några timmar. Ansv: Iréne Nygren Ev MUSIKKAFÉ 11/2 kl med INDIGO + Kalle Ans: Kalle Falkman STICKKAFÉ on 15/2 kl Knutbygården Ansv: Ewa Lindh, Iréne Nygren ÅRSMÖTE med efterföljande PUB 3/3 kl Knutbygården Ansv: KUF:s styrelse DOMINOSTICKNING - NÅLBINDNING & LITE MAGIC LOOP lö 24/3 Kerstin Öhman från riksorg STICKA lär ut dominostickning och Magic loop-teknik. AnnKristin Hult, länshemsslöjdskonsulent, lär ut nålbindning. Ansv: Iréne Nygren och stickkaféets kärntrupp STICKKAFÉ on 4/4 kl Knutbygården Ansv: Ewa Lindh, Iréne Nygren MUSIKKAFÉ med Hubbe, Chappe och Malin Ans: Tomas Lindh Knutby Kulturförening 1 Postadress: Kontakt: Org. Nr: c/o Tomas Lindh Tfn xxxxxx-xxxx Tallhöjden e-post: Postgiro: Knutby xxxxxx-x

16 KONSERT med UPPSALA KAMMARSOLISTER 21/4 kl Samarr: Musik i Uppland, Svenska Kyrkan i Knutby-Bladåker Ansv: Fredrika von Sydow, Margaretha Niska Erdenborg BOKBYTARDAG april-maj Ansv: Margaretha Niska Erdenborg, Agneta Brandtberg-Falkman STICKKAFÉ on 4/5 kl Knutbygården Ansv: Ewa Lindh, Iréne Nygren SPELMANSSTÄMMA 20/5 alt 27/5 Ansv: Thomas Brandt, Olav Eriksson, Anne Granberg, Lillevi Pousette, Anna-Kari Lindh Fler vårförslag utan datum än så länge: - Författarkafé, ansv: Margaretha Niska Erdenborg - Kultur för barn, ansv: Ann Schaumann, Maria Lundell - KUF:s kalender 2013, ansv: Åsa Pousette Höstförslag 2012: - Stickkaféer - PUB - Julmarknad med tema utställning: FLÄRD, ansv: Ewa Lindh - Bokbytardag - Musikkaféer - Barnkultur - Trädgårdsvisning i augusti Knutby Kulturförening Postadress: Kontakt: Org. Nr: c/o Tomas Lindh Tfn xxxxxx-xxxx Tallhöjden e-post: Postgiro: Knutby xxxxxx-x 2

17 Budget 2012 Inkomster Utgifter Bidrag Inträde Försäljning Medlemsavgifter Övrigt Totalt: Varuinköp Adm/kontor Reklam/marknad Hyror Gager Övrigt Totalt: Årets resultat: Budget ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr 500,00 kr ,00 kr ,00 kr 5 500,00 kr ,00 kr 4 000,00 kr ,00 kr 2 000,00 kr ,00 kr 0,00 kr

18 Stadgar för Knutby Kulturförening (KUF). Antagna Föreningens namn Föreningens namn är Knutby Kulturförening (KUF). 2 Föreningens syfte Föreningens syfte är att anordna regelbundna kulturevenemang samt stimulera till kulturaktiviteter i Knutby med omnejd. 3 Medlemskap Var och en som respekterar föreningens målsättning äger rätt att bli medlem. 4 Medlemsavgift Årsmötet fastställer årligen medlemsavgiften. 5 Beslutande organ A. Föreningens högsta beslutande organ är årsmötet. Ordinarie årsmöte hålls årligen före februari månads utgång. B. Årsmötet kungöres senast en månad före sammanträdet. Eventuella motioner skall vara styrelsen tillhanda senast en månad före årsmötet. C. Vid årsmötet äger samtliga närvarande medlemmar rösträtt. D. Vid årsmötet skall följande ärenden behandlas; 1. Mötets stadgeenliga utlysande 2. Val av ordförande, sekreterare och två protokolljusterare för mötet. 3. Behandling av verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning och revisionsberättelse. 4. Beslut om ansvarsfrihet 5. Fastställande av verksamhetsplan och budget 6. Fastställande av medlemsavgift 7. Val av ordförande på ett år 8. Val av tre styrelseledamöter på ett år 9. Val av två revisorer på ett år 10. Behandling av motioner och styrelsens förslag 11. Val av valberedning 6 Styrelsen Förvaltningen handhas av en styrelse bestående av ordförande och minst tre ordinarie ledamöter. I övrigt konstituerar styrelsen sig själva. Styrelsen är beslutsmässig vid minst 3 närvarande ledamöter. 7 Extra årsmöte Styrelsen äger rätt att inkalla extra årsmöte när styrelsens majoritet anser det påkallat eller om 2/3 av medlemmarna så begär. Kallelse, med angivande av tid, plats och motiv för extra årsmöte, skall utskickas till medlemmarna senast en månad före det extra årsmötet. 8 Stadgeändring Förändring av dessa stadgar kan endast ske vid årsmöte. Förslag härom insändes minst 6 veckor före årsmötet till styrelsen som avger utlåtande. För förslagets antagande fordras 2/3 majoritet av avgivna röster. 9 Räkenskap och förvaltning Föreningens firma är Knutby Kulturförening. Firmatecknare utses av styrelsen. Föreningens verksamhets- och räkenskapsår omfattar tiden 1 januari t.o.m. 31 december

19 10 Upplösning Upplösning av föreningen kan endast ske vid årsmöte. Förslag härom insändes minst 6 veckor före årsmötet. Styrelsen avger utlåtande. För förslagets antagande krävs 2/3 majoritet av avgivna röster. Vid upplösning tillfaller föreningens tillgångar något av årsmötet utsett kulturfrämjande ändamål. 11 Beslut Beslut fattas med enkel majoritet med undantag för 8 och 9. Vid lika röstetal har ordförande utslagsröst utom vid personval då lottdragning avgör

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården torsdagen den 26 februari kl 19:00. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening 2005 Att bilda en förening För att bilda en förening måste det finnas ett antal personer (minst tre) som har ett intresse och vill utöva en verksamhet tillsammans. En ideell förening är bildad när den

Läs mer

Fältbiologernas organisation..3 Historien bakom...5 Hur får man en klubb att fungera?. 7

Fältbiologernas organisation..3 Historien bakom...5 Hur får man en klubb att fungera?. 7 Innehållsförteckning Välkommen till din guide i klubbgalaxen.. 1 Vilka är Fältbiologerna? 2 Fältbiologernas organisation..3 Historien bakom..........5 Hur får man en klubb att fungera?. 7 Att skapa god

Läs mer

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Klubbledare En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Till kursledaren I arbetet med att skapa en klubbledarutbildning (styrelsefunktionärskurs) kom vi till slutsatsen att

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till Vi Unga-föreningen.

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till er Vi Unga-förening.

Läs mer

Växa. ansvar. i tro och. Styrelsearbete i lokalavdelning

Växa. ansvar. i tro och. Styrelsearbete i lokalavdelning Växa i tro och ansvar Styrelsearbete i lokalavdelning Förord Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska Kyrkan Så börjar Svenska Kyrkans Ungas syftesparagraf. Demokrati

Läs mer

IM som MEDLEMSORGANISATION. Inspiration för att bilda lokalförening!

IM som MEDLEMSORGANISATION. Inspiration för att bilda lokalförening! IM som MEDLEMSORGANISATION Inspiration för att bilda lokalförening! Introduktion Den här lathundens syfte är att ge vägledning och inspiration till hur och varför en IM-grupp kan bilda lokalförening. Tillsammans

Läs mer

Svenska Kyrkans Unga i Täby

Svenska Kyrkans Unga i Täby ÅRSMÖTE 2014 Svenska Kyrkans Unga i Täby 8 februari Karlberg Årsmöteshandlingarnas innehåll s. 3 Schema och praktisk information s. 4 Stadgar för Svenska Kyrkans Unga i Täby s. 6 Sammanträdesordning s.

Läs mer

Bilda förening? - värt att tänka på version 6.02

Bilda förening? - värt att tänka på version 6.02 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Kultur och Föreningsstöd Karlstad 2011-08-09 Anders Ek, 054-540 24 38; 0702-39 58 40 anders.ek@karlstad.se Anders/KuN7förci/bildafören2011 Till dig som funderar på att

Läs mer

FÖRENINGAR. - grunderna i hur ideella föreningar fungerar MARITA ISAKSSON

FÖRENINGAR. - grunderna i hur ideella föreningar fungerar MARITA ISAKSSON FÖRENINGAR - grunderna i hur ideella föreningar fungerar MARITA ISAKSSON Får kopieras om källan anges. Marita Isaksson 2009 INNEHÅLL FÖRENING VAD ÄR EN FÖRENING? s. 1 Ideell förening Ekonomisk förening

Läs mer

Pysslingen Årgång 25 Nr 2 2005

Pysslingen Årgång 25 Nr 2 2005 Pysslingen Årgång 25 Nr 2 2005 Ordföranden har ordet Midsommar är en tid fylld av mystik. Plocka de sju rätta blommorna, lägg dem under huvudkudden och du får träffa din tillkommande i drömmen det är bara

Läs mer

Kassören rapporterar

Kassören rapporterar En föreningstidning i samarbete mellan Bunkeflostrands villaförening och LB07. Nr 2 December 2010 Fastighetsmarknaden Sidan 4 Kassören rapporterar Sidan 7 El-avtalet klart! Sidan 11 Ansvariga utgivare:

Läs mer

SYSKONBANDET. Medlemstidning för Kristna synskadades förening Syskonbandet. Calle

SYSKONBANDET. Medlemstidning för Kristna synskadades förening Syskonbandet. Calle Nr 1, 2015 Årgång 107 SYSKONBANDET Medlemstidning för Kristna synskadades förening Syskonbandet Calle Kait Gun Anki Madeleine Jenny Dags att välja styrelsekandidater Boktips Syskon emellan Hälsningar från

Läs mer

Nr 2 2014 I detta nummer: 6:orna på Kilhults skola tackar för sig. Hantverksmässa i Svensköpsgården.

Nr 2 2014 I detta nummer: 6:orna på Kilhults skola tackar för sig. Hantverksmässa i Svensköpsgården. BYANYTT Nr 2 2014 I detta nummer: 6:orna på Kilhults skola tackar för sig. Hantverksmässa i Svensköpsgården. Till minne av Jens Andreasson, Elmhult Jag lärde känna Jens när vi började jobba tillsammans

Läs mer

Mieninfo. Theas kontakt: 0459-851 46 thekla.johansson@hotmail.se. Jan kommer att koncentrera sig mer på webbsidan. webbsida: www.miengruppen.

Mieninfo. Theas kontakt: 0459-851 46 thekla.johansson@hotmail.se. Jan kommer att koncentrera sig mer på webbsidan. webbsida: www.miengruppen. Mieninfo Nr 2 / 2013 juni, juli & augusti. Red: Jan Sikkema 0459-851 30 / Eivor Lindstrand 0459-851 22 Thea Johansson 0459-851 46 / Björn Jäderås 0459-851 43 e-post: info@bjk.g.se Adress: Hakefors 3, 362

Läs mer

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN November December Januari * Ordförandekonferens * Föreningsårsmöten * Bokslut & revision Februari * Föreningsårsmöten * Medlemsrapportering klar 28 februari * Planeringskonferens * Bokslut & revision *

Läs mer

Välkomna. Midsommar På Högelycke. Vi klär Midsommarstången kl. 10.00 Midsommarafton Tag med blommor Kaffe, saft och bullar serveras.

Välkomna. Midsommar På Högelycke. Vi klär Midsommarstången kl. 10.00 Midsommarafton Tag med blommor Kaffe, saft och bullar serveras. EN TIDNING FRÅN HOLSLJUNGA BYALAG Midsommar På Högelycke Vi klär Midsommarstången kl. 10.00 Midsommarafton Tag med blommor Kaffe, saft och bullar serveras. Kl 14.00 blir det Midsommarfirande traditionsenligt

Läs mer

Elevkårens 1) verksamhet 2) organisation 3) aktiva 4) medlemmar

Elevkårens 1) verksamhet 2) organisation 3) aktiva 4) medlemmar Elevkårens 1) verksamhet 2) organisation 3) aktiva 4) medlemmar Elevkårens verksamhet 1 Inledning. I elevkåren finns evenemangen och aktiviteterna, förmånerna och erbjudandena, föreställningarna och uppträdandena,

Läs mer

Informationsblad för KFUK-KFUM Centrals medlemmar Nummer 1 2008 Mästerligt, KFUM! Första guldet på 20 år

Informationsblad för KFUK-KFUM Centrals medlemmar Nummer 1 2008 Mästerligt, KFUM! Första guldet på 20 år Informationsblad för KFUK-KFUM Centrals medlemmar Nummer 1 2008 Mästerligt, KFUM! Första guldet på 20 år KFUK KFUM Ängsholmen 1 - Årets förening 2007 Hej kära läsare! CENTRALBLADET NUMMER 1 2008 Innehållet

Läs mer

UngDrive Värnamo kommun 2011

UngDrive Värnamo kommun 2011 Projektutvärdering UngDrive Värnamo kommun 2011 1 Vi samlar... UNGA ENTREPRENÖRER Meritlistan för våra coacher kan göras lång. Europas främsta Unga Entreprenörer, Årets Studentföretagare, Sveriges främsta

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Kultur och Fritid Föreningsservice Mölndals Stad 1 Innehållsförteckning Föreningen Sidan 3 Uppstartskede Sidan 3 Dagordning - Ett PM för den som leder mötet Sidan 3 Styrelsen Sidan

Läs mer

KONSTFÖRENINGSSKOLAN 1

KONSTFÖRENINGSSKOLAN 1 KONSTFÖRENINGSSKOLAN 1 2 Varmt välkommen till Konstföreningsskolan! Att arbeta ideellt i en konstförening är något av det roligaste man kan göra när man är konstintresserad. Det är KONST man tänker när

Läs mer

BIOGRAFRAPPORT 2013. Av: Ninni Norlinder, Biografutvecklare på Film i Värmland, 22 mars 2013. Film i Värmland

BIOGRAFRAPPORT 2013. Av: Ninni Norlinder, Biografutvecklare på Film i Värmland, 22 mars 2013. Film i Värmland BIOGRAFRAPPORT 2013 Av: Ninni Norlinder, Biografutvecklare på Film i Värmland, 22 mars 2013 Film i Värmland Innehåll Inledning sid 3 Metod sid 3 Läget för biograferna sid 4 Film i Värmlands arbete sid

Läs mer

Schackledarens handbok. Jesper Hall. Quality Chess

Schackledarens handbok. Jesper Hall. Quality Chess Schackledarens handbok Jesper Hall Quality Chess Första upplagan 2007 av Quality Chess Europe AB Vegagatan 18, 413 09 Göteborg, Sverige. 031-244790 www.qualitychessbooks.com Copyright 2007 Jesper Hall

Läs mer

Nytt för ÅS. Information för Åsbygden. Ås IF Ås församling Ås hembygdsförening Ås föreningshus Ås framtid. Bli medlem i våra föreningar!

Nytt för ÅS. Information för Åsbygden. Ås IF Ås församling Ås hembygdsförening Ås föreningshus Ås framtid. Bli medlem i våra föreningar! Information för Åsbygden Nytt för ÅS Nr 2 /2013 Lokalt informationsblad mars - maj EVENEMANGS- KALENDER Möt Majvor frisörskan Bli medlem i våra föreningar! Ozza - Natalies pingisvardag Vad var en forbonde?

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015-03-22 LÄNSFÖRSÄKRINGAR FYRISBORGSGATAN 4 UPPSALA Anneli Strand Johan Holmqvist Liza Darmell

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015-03-22 LÄNSFÖRSÄKRINGAR FYRISBORGSGATAN 4 UPPSALA Anneli Strand Johan Holmqvist Liza Darmell ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015-03-22 LÄNSFÖRSÄKRINGAR FYRISBORGSGATAN 4 UPPSALA Anneli Strand Johan Holmqvist Liza Darmell Annelie Levin Olivia Rotegren 1 SVENSKA LEONBERGERKLUBBENS ÅRSMÖTE 2015-03-22 DAGORDNING

Läs mer

INNEHÅLL. DISTRIKTET Distriktens funktioner...22. FÖRBUNDET Vision, mål och handlingsplan...25 Stadgar för Sveriges Konstföreningar...

INNEHÅLL. DISTRIKTET Distriktens funktioner...22. FÖRBUNDET Vision, mål och handlingsplan...25 Stadgar för Sveriges Konstföreningar... I konst finns inget som är givet INNEHÅLL INLEDNING: Med glädje och lust... 4 Bejaka lusten!...5 PARAPLYET: Konstföreningar Distrikt Förbund... 6 Kurser, seminarier, konstresor och mycket mer...7 KONSTFÖRENINGAR

Läs mer

Arrangöra! - Om engagemang, arrangemang och hur du lyckas som arrangör.

Arrangöra! - Om engagemang, arrangemang och hur du lyckas som arrangör. Arrangöra! - Om engagemang, arrangemang och hur du lyckas som arrangör. Redaktör: Pernilla Alexandersson. Referensgrupp: Herman Geijer, Sara Bergsmark och Charlotta Nordblom Nellgård. Illustration och

Läs mer

volleyboll-danskurs i älvsborg

volleyboll-danskurs i älvsborg Klöverbladet Medlemstidning för Riksförbundet Sveriges 4H och Jordbrukare-Ungdomens förbund #4 2011 volleyboll-danskurs i älvsborg extra stämma 4H-dagen bruksridning 1 Ledare Gunnarsson, Kretsinstruktör

Läs mer