Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)"

Transkript

1 Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården Lördagen den 3 mars kl 18:00. Sedvanliga årsmötesförhandlingar utlovas med efterföljande PUB-kväll. Välkomna! Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, sekreterare och två protokolljusterare för mötet. 3. Mötets stadgeenliga utlysande 4. Behandling av verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning och revisionsberättelse. 5. Beslut om ansvarsfrihet 6. Fastställande av verksamhetsplan och budget. 7. Fastställande av medlemsavgift för Beslut om antal ledamöter i styrelsen 9. Val av ordförande på ett år 10. Val av kassör 11. Val av styrelseledamöter på ett år 12. Val av två revisorer på ett år 13. Beslut om arvode kassör 14. Beslut om arvode till hemsidesansvarig 15. Val av valberedning 16. Övriga frågor 17. Avslutning

2 Verksamhetsberättelse 2011 Det här är Knutby Kulturförenings åttonde verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen 500 medlemmar inskrivna i matrikeln. Styrelsen har bestått av: Ordförande Kassör Sekreterare Övriga ledamöter Iréne Nygren Tomas Lindh Ann Schaumann Christoffer Berglund Margaretha Niska Erdenborg Carl-Erik Falkman Fredrika von Sydow Erland Hedén Maria Lundell Åsa Pousette Revisorer har varit Torsten Winge och Jan Olofsson. Styrelsen har haft 5 protokollförda sammanträden under året. Under året har erhållits ett bidrag på :- kronor från Uppsala kommuns kulturnämnd. Vi har även fått bidrag till en konsert med ETHNO ON THE ROAD från Musik i Uppland. Övriga intäkter har bestått av medlemsavgifter, inträden, medarrangörsbidrag av Svenska kyrkan i Knutby-Bladåker, sponsring av studieförbundet Vuxenskolan, ICA samt försäljning av våran egen kalender. Styrelsen har fortsatt att fungera som programgrupp. Föreningens ekonomi är stabil, se ekonomisk rapport. KNUTBY SLAGVERKARE Är en öppen trumgrupp i KUF:s regi med varierande antal medlemmar som kommer och trummar när orken, lusten och tiden finns. I år har vi träffats 11 gånger. Reptider görs upp från gång till gång och man kan komma och gå när man vill utan förpliktelser. Gruppen spelar mest afrikanska trumrytmer men sysslar även med mellanösternrytmer då både djembetrummor och darboukatrummor finns representerade. Det går alltid att komma med i gruppen om man vill. De första gångerna får man låna trumma, sen investera i en men det är nästan bara det som kostar. Trumgruppen har deltagit i årets spelmansstämma. Sid 1(10)

3 PR-BLAD för hösten 2011 Trycktes upp i 800 exemplar och delades ut till alla hushåll med postadress Knutby. Ett digert men meningsfull arbete med tanke på att för varje år blir kulturföreningen ett mer känt begrepp och många vet nu att vi existerar och ordnar program i byn. KALENDER för 2012 Efter ett förslag från Fredrika von Sydow sattes en arbetsgrupp ihop som arbetade fram en Knutby-kalender där de som bor i Knutby inbjöds att skicka in egentagna foton under temat naturbilder från området. Bilderna valdes sedan ut av arbetsgruppen och 50 ex av kalendern trycktes upp. Den började säljas i november och fick en rykande åtgång. Föreningen har under året genomfört 39 evenemang/programpunkter. Dessa är: STICKKAFÉER 8 träffar blev det under året. Ewa Lindh kom upp med idén för ett par år sen och nu seglar det på. Stickkaféerna är öppna för alla som gillar att handarbeta. En plats för stickning, fika och kreativa idéer som genomförs. Stickkaféerna är även motorn till att Annemor Sundbö från Norge kom hit och att Knutby kommer att vara representerade på utställningen Hemslöjden 100 år som går av stapeln på Liljevalchs i Stockholm Minst 6 stora löv är gjorda härifrån. Samarr: Studieförbundet Vuxenskolan JULGRANSPLUNDRING Lördag 15 januari Kulturföreningen ordnade åter Julgransplundring för alla danssugna barn och vuxna. Mattias spelade dragspel och Anna och Malin ledde dansen kring granen. TEXTILFIXARDAG Lördag 22 januari Dagen blev lyckad och det kom ca 15 personer under dagen. Några kom och gick men en kärna av ca 12 personer jobbade på med oavslutade projekt de haft i lådorna hemma. Det var stickat, sytt, återbrukat och tovat. Sid 2(10)

4 MUSIK-KAFÉ Lördag 29 januari Det kom 38 betalande och totalt var vi ca 65 personer under dagen. Fem felare drog igång publiken med låtar från mestadels Dalarna och utstrålningen från gruppen var varm, generös och med mycket livsglädje! Sen kom Knutby manskör som bestod av 14 herrar i olika åldrar som sjöng underbara sånger. Sist ut var Trio Brandt som spelade egna jazz/blueslåtar tillsammans med jazzstandards. Ett lyckat program med musikbredd. Samarr: Svenska Kyrkan i Knutby-Bladåker, Studieförbundet Vuxenskolan KLÄDBYTARDAG Söndag 6 februari Åsa Pousette drog igång en klädbytardag i Knutbygården. Söndagen blev bra och trevlig då 9 glada och entusiastiska familjer kom och hyrde bord. Man kunde fynda begagnade vuxen/barn/bebiskläder, leksaker och div vinterutrustning mm. Det kom och gick folk under hela dagen och responsen från de som hyrde bord var god. ÅRSMÖTE Måndag 28 februari Årets årsmöte var det mest välbesökta någonsin i kulturföreningens styrelse! Vi fick packa ihop oss ordentligt. Årsmötesdagordningen avlöpte väl och några diskussioner uppkom om bl a "vad är kultur?", kanske vi ska separera pub och dans till olika programpunkter då de har lite olika publik. Sedan avtackades Anna Larsson för sitt gedigna och långa arbete i styrelsen samt Janne Olofsson som skött våran viktiga hemsida sedan start. MAGIC KNITTING med Annemor Sundbö Onsdag 23 mars Annemor Sunbö kom direkt från Norge med två stora kappsäckar fulla med en dator, böcker, nyuppstickade tröjor och långkalsonger. Hon började med ett föredrag om stickning i konsten där hon mycket levande berättade om hur hon studerat Norska målare och utifrån de fragment hon kunde se på bilderna rekonstruerade mönster och stickade upp nya plagg. Efter det blev det fika. Nybakta bullar, kakor och smörgåsar fanns tillhands. När alla blivit mätta fick vi prova magic knitting, dvs att dubbelsticka en liten katt-maskot. Några hade gjort detta förut men för många var det en ny teknik. Sid 3(10)

5 Författarcafé med Susanna Alakoski den 28 mars De drygt 30 personer, som kom till församlingshemmet måndagen den 28 mars, fick uppleva en engagerad och inspirerande författare berätta om sitt skrivande. För de flesta är Susanna Alakoski nog mest bekant genom sin debutroman Svinalängorna, som blivit både teater och film. Mest uppehöll hon sig dock vid sin senaste roman Håpas du trifs bra i fengelset (utkom 2010). Under hösten 2011 kommer Susanna Alakoski ut med en barnbok Dagens Harri. Hon har också påbörjat en ny roman, men den befinner sig än så länge bara i embryostadiet. Författarkaféer och bokbytardagar drivs av Margaretha Niska Erdenborg och Agneta Brandtberg. Medarr: Svenska Kyrkan i Knutby-Bladåker, Studieförbundet Vuxenskolan Ljudhjältarna den 4 april Ljudhjältarna besökte Knutby skola. Ett öra hade larmat. Kapten Tone, Ljudo och Prins Poff kom genom ljudrymden och landade i Knutby skola för att fånga det stora oljudet. Snart visade det sig att de behövdes förstärkning av Ljudit, rektor och professor på Ljudhjälteakademin med sin assistent och instruktör Brus, för att leda alla barnen genom Ljudhjälteakademins inträdesprov. I fyra olika workshop fick barnen efter musikteaterföreställningen lära sig mer om hårceller, städet, hammaren och mycket annat.i slutet av dagen var alla 80 barnen nyutexaminerade Ljudhjältar och fick var sitt Ljudhjältecertifikat. Entusiasmen bland barnen var stor och teatergruppen lyckades engagera barnen både under skådespelet och i de fyra olika workshoparna som följde. Ann Schaumann engagerar sig för att barn i bygden ska nås av kulturaktiviteter och det här är en av de aktiviteter som blivit av tack vare hennes insats. "Prova på" Zumba 27/4 En onsdagkväll i april ordnades en "prova på Zumba" i Knutbygården av bl a Åsa Pousette Det kom 35 personer och alla "dansade" sig varma och glada i en timme under ledning av en otroligt glad och positiv Simon Monserrat. BOKBYTARDAG 7 maj Lördagen den 7 maj var det åter dags för Bokbytardag. Vädret visade sig från sin soligaste och varmaste sida och såväl vi KUF:ar som besökande till bokborden mådde gott i solskenet. Drygt 20 personer visade så stort intresse att de också lämnade bokborden med nya, olästa böcker i händerna. Sid 4(10)

6 SPELMANSSTÄMMA Söndag 22 maj I år var vädret äntligen med oss och vi anordnade stämman för åttonde året. Det startade med spelmansgudstjänst i kyrkan kl 11 där Inge Thorsson uppträdde tillsammans med Mattias Jansson och Stefan. Sedan kom spelmännen tågande från kyrkan och stämman öppnade. Thomas Brandt var förutom musiker under dagen även konfrencier och höll i trådarna. Jonas Kuling skötte ljudet förträffligt. Publiken bjöds på Inge Thorssons show där han visade vilken mästare han är både på fiolen och på roliga historier. Knutby Folk och Fä spelade låtar från Knutbyområdet av spelmän som verkat i Knutby med omnejd där man plötsligt fick höra en låt som vävdes in med tonerna från en annan låt. Melodierna spelades på saxofon och gitarr. Trummor och bas/kontrabas ingick och tillsammans tolkades Knutbylåtar på ett underbart sätt. Skäringby Överraskningsorkester var något färre än vanligt men 18 personer är inte så lite heller. Här spelades det låtar från Norrtälje, Uppland och egna låtar bl a Göstas Polska, dopvals till Elin och Skäringby brudvals skrivna av Thomas Brandt. Knutby slagverkare deltog på två låtar. Förutom de här fasta inslagen kom även spelmän upp som körde några låtar var. Det spelades nyckelharpa, fiol och ngt riktigt spännande: dalasäckpipa av två musiker. Ca ett 100-tal spelmän kom och förgyllde varje hörn av Gammelgården med ljuvliga toner från när och fjärran. Ett stort tack till alla er som jobbar med stämman. Ni som sitter i biljettkassan, bakar bröd, står i serveringen, plockar fram bänkar, kollar att toan är okej, drar fram vatten, diskar och städar mm mm. Utan er skulle stämman aldrig bli av så HATTEN AV OCH ETT STORT TACK! Medarr: Svenska Kyrkan i knutby-bladåker, Uppsala Kulturnämnd, Knutby-Faringe- Bladåkers hembygdsförbund, Studieförbundet Vuxenskolan VINPROVNING med Karsten Thurfjell den 19 augusti Karsten Thurfjell höll ett inspirerande och roligt föredrag om vinturismen som bara blir större och större. Arkitekter specialritar vingårdar runt om i Europa, en del med stora konferensanläggningar dit företag förlägger sina sammankomster och passar samtidigt på att prova vin. Vissa var enorma, andra inglasade eller hade roliga former men alla producerade vin. Under föredraget fick deltagarna prova tre vita viner och tre röda viner och föra lite anteckningar om vad de tyckte om varje sort. Ett särskilt tack till Gunnel och Leni för all hjälp innan och efter. Sid 5(10)

7 KUL I TRÄDGÅRDEN 21 augusti Nog var det kul i trädgårdar, plantskolor och gammelgården den här dan. Vädret var strålande och solen började lysa vid 10-tiden och sken så vacket hela dagen. Vi vet att det var mellan ca personer som besökte de olika trädgårdarna och platserna under dagen. Hos Pia Gustavsson bjöds det förutom på själva trädgården även på foto-utställning av fotograf Leif Gustavsson och oljemålningar av Charlotta Blomgren. Hos Inger Holm var det full rulle med lång kö till fiket under dagen där det bjöds på fantastiska bakverk till en mycket billig peng som Anette Holm och Susanne Holm hade bakat. Yvonne Liström i Solvalla fick prata oavbrutet med trädgårdsintresserade i fem timmar. Hos Iréne Nygren fanns Ellionor Karlsson och sålde trädgårdsrelaterade smycken. Roger surdegsbröd tog slut efter 45 minuter och mungiporna gick ner på de som ville ha men kom försent. Gammelgårdens örtagård visade på hur man odlade viktiga grönsaker och örter förr. Hos plantskolan VARIEGATA (Elisabeth Dec Carlborg) kunde man handla brokbladiga växter och här fanns också SVEA REDSKAP. Martin Enkler demonstrerade olika sätt att bekämpa ogräs på. Jessica Edlund höll ett inspirerande föredrag om Feng Shui, tillämpad i trädgårdsmiljö. På plantskolan FLOWERBEAUTY kunde man köpa hostor och dagliljor. Tatiana Brink visade på hur man på ett enkelt sätt kan jordförbättra med träkol - en metod som kallas Terra Preta. Vi hade nog aldrig kunnat ana att intresset skulle bli så stort som det blev. Roligt var även att flera personer från olika ställen i Uppland hade hittat Knutbys trädgårdsliv. Utmattade med glada efteråt kändes det som att vi kanske borde upprepa det hela nästa år. BOKBYTARDAG lö 17 spetember Bokbytardagen den 17 september var ovanligt välbesökt. På bokborden fanns böcker för alla smaker, för stora och för små, och många böcker bytte ägare under dagen. Det strålande sensommarvädret inbjöd också till många samtal om läsning, om böcker och om KUF-aktiviteter i allmänhet Kort sagt, en lyckad dag med mycket positiv respons från besökarna. Sid 6(10)

8 Musik-pub med bandet Calloa 17 september Calloa gav allt och hade många låtar som kördes under kvällen. Det eminenta ljudet sköttes av Jonas Kuling och när han kör ljud blir det en superb upplevelse. Många tog fram dansbenen och körde loss på golvet. Roligt den här gången var också att så många ville vara med och jobba med programmet. TEXTILFIXARDAG med ULL-tema lö 24 september Trots konkurrens med varm höstsol utanför fönstret kom det några glada själar och tog med sig handarbeten. Det blev broderi, stickat och sytt. Christoffer Berglund visade hur man spinner ull till först entrådigt och när man spunnit två spolar så spinner man ihop de två trådarna till en som man kan sticka eller väva med. Flera provade detta. På Maria Lundells bord fick man prova på att våt-tova med ull och det skapades löv, tavlor och hårsmycken. Sen var det ju inte fel att ta upp medhavda kaffekorgen och ta en härlig fika mitt upp i alltihop. Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan TEATER LILLA PARKEN 13 oktober KUF deltog som sponsor i förskolorna Lustigkullens och Kråkskogens satsning att tillsammans bjuda in teatern Lilla Parken från Stockholm till Knutby. Den 13 oktober kom teatern Lilla Parken för att spela upp sin föreställning "Vatten är dyrare än guld". Barnen från både Lustigkullen och Kråkskogen hade samlats i Församlingshemmet för att se pjäsen. Det var en fartfylld uppvisning med indianer som barnen fick uppleva. Teaterensemblen kom dock 1,5 timme försent till Knutby pga av att man hade kört åt fel håll vilket i sin tur resulterade i att de allra yngsta barnen tyvärr inte kunde se föreställningen. FOLK- och VÄRLDSMUSIK-KONSERT to 13 oktober Sex ungdomar och två ledare äntrade scenen och efter första tonens anslag förstod vi snabbt vilken fantastiskt musikresa vi precis hade startat. ETHNO ON THE ROAD bjöd på musik från Palestina, Frankrike, Spanien, Belgien, Skåne, Norge, England, Sverige, Balkan m fl. Låtar som redan spelats i världen och en del eget material. Efter serveringspaus var det så dags för KNUTBY FOLK OCH FÄ och här bjöds på en del låtar från trakten och några utifrån. Thomas Brandt och Mats Andersson - på saxofon resp klarinett - samt Johan Sundström på gitarr förde melodierna i vackra, roliga, snabba och Sid 7(10)

9 smäktande stämmor. Zacharias Alvik gav det härliga gunget på trummorna och basisten Jonas Lindberg gjorde bas-solon som kändes ända in i hjärtat. Ett särskilt tack även till MUSIK I UPPLAND - utan er hjälp hade vi inte kunnat genomföra den här konserten. Rolle - som ordnat övernattning för några Ethno-medlemmar, Jonas Kuling för det superba ljudet och Fredrika, Maria, Margaretha, Ann S, Erland, Christoffer, Agneta, Louise och Kalle som ställde upp och jobbade. Samarr: Musik i Uppland, Studieförbundet Vuxenskolan. JULMARKNAD 26 november Så blev det dags för årets julmarknad, en premiär i KUF. Borden hade ställts upp dagen innan och det hade varit ett hårt tryck på bokningarna som Ewa löste på bästa sätt. Av max 12 bord blev det till slut 14 då så många hade bl a hemslöjdade alster att sälja. Tänk att så många håller på med olika skapande verksamheter i Knutby. Det gick t o m att få tag på granar tack vare KIF. Det kom minst 200 personer under dagen som bjöds på glögg, handlade loss, fikade i Cissi och Lindas kafé och njöt av Mattias och Stefans julpärlor från scenen. Succe alltså och något vi troligen gör om. Vi vill särskilt tacka alla utställare, serveringspersonalen, Mattias och Stefan samt stickkafé-gruppen som jobbade hårt för att det skulle bli så bra som möjligt. Och förstås: alla ni besökare som kom! Samarr: Studieförbundet vuxenskolan MUSIK-PUB lö 29/10 Coverbandet TRACTÖR som spelade blandad tals hårdrock med bl a Thin lizzy, Kiss, Deep purple, Robin Trower, Alice Cooper, Iron maiden och Queen. Det rockades loss på Knutbygården. En medlemspub. SAMMANFATTNING om året som gått: Knutby Kulturförening har prövat formerna mellan för lite och för mycket program. Några program har varit välbesökta och några har fått väldigt lite publik trots massiv marknadsföring. Pubarna förvånade genom det låga antalet besökare medans ex kul i trädgården och julmarknaden exploderade av folk. Musik, handarbete, tradition, nytänkande och litteratur har stor plats och många satsningar finns där. Det finns mycket energi i styrelsen med individer som driver på och genomför olika programidéer och som tar hjälp av både styrelsen och medlemmar när det behövs. Roligt även att almanackan blev av och att försäljningen gick så bra. Som vanligt är det människorna i föreningen som avgör om det ska bli program, hur många och vad de ska innehålla. Sid 8(10)

10 Styrelsen fungerar som programgrupp och gör allt för att stötta initiativ som kommer från medlemmarna. Det är KUF:s åttonde verksamhetsår. Publikmässigt ligger vi mellan personer per program. Styrelsen och de aktiva medlemmarna är nu rutinerade när det gäller att genomföra program med allt från planering, marknadsföring, ta hand om artister och inte minst städningen av ex Knutbygården efteråt när vi varit där. Fortfarande gör vi program på höst-vinter-vår och tar sen sommarlov. På det sättet blir det återhämtningstid i föreningen och vi konkurrerar inte med ex Hembygdsförbundet om publik. Knutby har då förmånen att ha kulturprogram hela året om. Det är en rikedom för bygden. I föreningen finns bredd vad gäller olika kulturella intressen (musik, teater, barnkultur, dans, rörelse, handarbete, litteratur mm). Varje program kräver budget, planering, marknadsföring, målgrupp och själva genomförandet. Våran förening bygger på lusten att göra program som vi vill se i Knutby. Ett tag såg det mörkt ut när vi behövde någon som kunde tänka sig att bli kassör men det löste sig till slut och föreningen kan fortsätta. Tomas Lindh våran eminenta kassör ska göra nya saker nu. Tomas var med och startade upp kulturföreningen och har suttit i styrelsen i åtta år! Han har gjort en stor, viktig insats och garanterat att den ekonomiska biten i föreningen skötts oklanderligt. I och med det har föreningen tryggt kunnat explodera i kreativa idéer som kunnat genomföras utan att göra avkall på grundläggande viktiga föreningskrav. Tomas införde från början noggrannhet i ekonomin: budget ska upprättas inför varje program och godkännas i styrelsen, redovisning efteråt ska räknas och redovisas av två personer. Växelkassan har vi hämtat och lämnat vid hans dörr. Dessutom är han en doer med många intressen i både fotbollsverksamhet och musik och det är kort avstånd mellan tanke och handling. Personer med dom förmågorna är något alla föreningar har stor nytta av. Då blir saker gjorda helt enkelt. Ett stort varmt TACK till dig Tomas för dina år i KUF och vi önskar dig allt gott i framtiden! Vi är tacksamma över fortsatt väl fungerande samarbete med Uppsala Kulturnämnd, Musik i Uppland, Knutby-Faringe-Bladåkers hembygdsförbund, Svenska kyrkan och Studieförbundet Vuxenskolan. Vi har en informationstavla på gaveln till ICA-knuten (tack Kenneth och Tomas för eran sponsring), Erland Hedén har bland andra uppgifter skött om den när plasten åkt av ibland frivilligt, ibland ofrivilligt. Jämte denna har vi också webbsidan, som har ett eget domännamn: Webbsidan sköts förtjänstfullt av Astrid Sid 9(10)

11 Klementsson som ständigt uppdaterar från Belgien där hon studerar. Övrig marknadsföring riktas beroende på typ av evenemang och tidpunkt. Det kan vara information till P4 Uppland, TV 4 Uppland, ABC, dagstidningar m fl. Vi har annonserat i UNT och Lokalsvepet samt gett ut eget infoblad som gick ut till alla hushåll i Knutby i augusti. Inför varje evenemang försöker vi få upp affischer i bygden och någon gång delar vi ut flygblad i brevlådorna. Informationstavlan sköts gemensamt av styrelsen och aktiva medlemmar. Iréne Nygren - ordf Ann Schaumann - sekr Fredrika von Sydow Carl-Erik Falkman Christoffer Berglund Thomas Lindh - kassör Margaretha Niska Erdenborg Erland Hedén Maria Lundell Åsa Pousette Sid 10(10)

12 Budget 2011 Inkomster Budget Ack Utfall Diff Utgifter Bidrag ,00 kr ,00 kr -506,00 Inträde ,00 kr ,00 kr ,00 Försäljning ,00 kr ,00 kr 1 009,00 Medlemsavgifter ,00 kr ,00 kr 850,00 Övrigt 500,00 kr - kr -500,00 Totalt: ,00 kr ,00 kr ,00 Varuinköp ,00 kr ,00 kr 4 143,00 Adm/kontor 4 000,00 kr 4 363,75 kr -363,75 Reklam/marknad ,00 kr ,50 kr ,50 Hyror 7 500,00 kr 3 584,00 kr 3 916,00 Gager ,00 kr ,00 kr ,00 Övrigt 9 000,00 kr 1 465,50 kr 7 534,50 Totalt: ,00 kr ,75 kr ,75 Årets resultat: 0,00 kr ,75 kr ,75

13 BOKSLUT FÖR KUF ÅR 2011 Behållning vid årets början Kontant i kassan 7 480,00 Postgiro , ,45 kr Skulder 0,00 Inkomster Inträde Kredit ,00 Försäljning Kredit ,00 Bidrag Kredit ,00 Räntor Kredit 0,00 Medlemsintäkter Kredit ,00 Övriga intäkter Kredit 0, ,00 kr Utgifter Varuinköp Debet ,00 Adm/Kontor Debet 4 363,75 Reklam Marknad Debet ,50 Hyreskostnader Debet 3 584,00 Gager Debet ,00 Övriga kostnader Debet 1 465,50 Räntor Debet 0, ,75 kr Förändring (Överskott) ,75 kr ,75 kr Behållning vid årets slut Kontant i kassan ,00 Postgiro , ,70 kr Skulder - kr Fordringar - kr Ort datum år Namnförtydligande Kassör

14

15 Preliminär verksamhetsplan 2012 Vår: STICKKAFE 11 januari kl Knutbygården Ansv: Ewa Lindh, Iréne Nygren SEDVANLIG JULGRANSPLUNDRING 15 januari kl Dans kring granen, fiskdamm och servering. Knutbygården Ansv: Maria Lundell, Jessica Edlund, Anna Larsson TRUMMERI 29/1 Skäringby Skola Workshop där Knutby slagverkare bjuder in alla som vill trumma några timmar. Ansv: Iréne Nygren Ev MUSIKKAFÉ 11/2 kl med INDIGO + Kalle Ans: Kalle Falkman STICKKAFÉ on 15/2 kl Knutbygården Ansv: Ewa Lindh, Iréne Nygren ÅRSMÖTE med efterföljande PUB 3/3 kl Knutbygården Ansv: KUF:s styrelse DOMINOSTICKNING - NÅLBINDNING & LITE MAGIC LOOP lö 24/3 Kerstin Öhman från riksorg STICKA lär ut dominostickning och Magic loop-teknik. AnnKristin Hult, länshemsslöjdskonsulent, lär ut nålbindning. Ansv: Iréne Nygren och stickkaféets kärntrupp STICKKAFÉ on 4/4 kl Knutbygården Ansv: Ewa Lindh, Iréne Nygren MUSIKKAFÉ med Hubbe, Chappe och Malin Ans: Tomas Lindh Knutby Kulturförening 1 Postadress: Kontakt: Org. Nr: c/o Tomas Lindh Tfn xxxxxx-xxxx Tallhöjden e-post: Postgiro: Knutby xxxxxx-x

16 KONSERT med UPPSALA KAMMARSOLISTER 21/4 kl Samarr: Musik i Uppland, Svenska Kyrkan i Knutby-Bladåker Ansv: Fredrika von Sydow, Margaretha Niska Erdenborg BOKBYTARDAG april-maj Ansv: Margaretha Niska Erdenborg, Agneta Brandtberg-Falkman STICKKAFÉ on 4/5 kl Knutbygården Ansv: Ewa Lindh, Iréne Nygren SPELMANSSTÄMMA 20/5 alt 27/5 Ansv: Thomas Brandt, Olav Eriksson, Anne Granberg, Lillevi Pousette, Anna-Kari Lindh Fler vårförslag utan datum än så länge: - Författarkafé, ansv: Margaretha Niska Erdenborg - Kultur för barn, ansv: Ann Schaumann, Maria Lundell - KUF:s kalender 2013, ansv: Åsa Pousette Höstförslag 2012: - Stickkaféer - PUB - Julmarknad med tema utställning: FLÄRD, ansv: Ewa Lindh - Bokbytardag - Musikkaféer - Barnkultur - Trädgårdsvisning i augusti Knutby Kulturförening Postadress: Kontakt: Org. Nr: c/o Tomas Lindh Tfn xxxxxx-xxxx Tallhöjden e-post: Postgiro: Knutby xxxxxx-x 2

17 Budget 2012 Inkomster Utgifter Bidrag Inträde Försäljning Medlemsavgifter Övrigt Totalt: Varuinköp Adm/kontor Reklam/marknad Hyror Gager Övrigt Totalt: Årets resultat: Budget ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr 500,00 kr ,00 kr ,00 kr 5 500,00 kr ,00 kr 4 000,00 kr ,00 kr 2 000,00 kr ,00 kr 0,00 kr

18 Stadgar för Knutby Kulturförening (KUF). Antagna Föreningens namn Föreningens namn är Knutby Kulturförening (KUF). 2 Föreningens syfte Föreningens syfte är att anordna regelbundna kulturevenemang samt stimulera till kulturaktiviteter i Knutby med omnejd. 3 Medlemskap Var och en som respekterar föreningens målsättning äger rätt att bli medlem. 4 Medlemsavgift Årsmötet fastställer årligen medlemsavgiften. 5 Beslutande organ A. Föreningens högsta beslutande organ är årsmötet. Ordinarie årsmöte hålls årligen före februari månads utgång. B. Årsmötet kungöres senast en månad före sammanträdet. Eventuella motioner skall vara styrelsen tillhanda senast en månad före årsmötet. C. Vid årsmötet äger samtliga närvarande medlemmar rösträtt. D. Vid årsmötet skall följande ärenden behandlas; 1. Mötets stadgeenliga utlysande 2. Val av ordförande, sekreterare och två protokolljusterare för mötet. 3. Behandling av verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning och revisionsberättelse. 4. Beslut om ansvarsfrihet 5. Fastställande av verksamhetsplan och budget 6. Fastställande av medlemsavgift 7. Val av ordförande på ett år 8. Val av tre styrelseledamöter på ett år 9. Val av två revisorer på ett år 10. Behandling av motioner och styrelsens förslag 11. Val av valberedning 6 Styrelsen Förvaltningen handhas av en styrelse bestående av ordförande och minst tre ordinarie ledamöter. I övrigt konstituerar styrelsen sig själva. Styrelsen är beslutsmässig vid minst 3 närvarande ledamöter. 7 Extra årsmöte Styrelsen äger rätt att inkalla extra årsmöte när styrelsens majoritet anser det påkallat eller om 2/3 av medlemmarna så begär. Kallelse, med angivande av tid, plats och motiv för extra årsmöte, skall utskickas till medlemmarna senast en månad före det extra årsmötet. 8 Stadgeändring Förändring av dessa stadgar kan endast ske vid årsmöte. Förslag härom insändes minst 6 veckor före årsmötet till styrelsen som avger utlåtande. För förslagets antagande fordras 2/3 majoritet av avgivna röster. 9 Räkenskap och förvaltning Föreningens firma är Knutby Kulturförening. Firmatecknare utses av styrelsen. Föreningens verksamhets- och räkenskapsår omfattar tiden 1 januari t.o.m. 31 december

19 10 Upplösning Upplösning av föreningen kan endast ske vid årsmöte. Förslag härom insändes minst 6 veckor före årsmötet. Styrelsen avger utlåtande. För förslagets antagande krävs 2/3 majoritet av avgivna röster. Vid upplösning tillfaller föreningens tillgångar något av årsmötet utsett kulturfrämjande ändamål. 11 Beslut Beslut fattas med enkel majoritet med undantag för 8 och 9. Vid lika röstetal har ordförande utslagsröst utom vid personval då lottdragning avgör

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Det här är Knutby Kulturförenings tionde verksamhetsberättelse. Vid årets slut hade föreningen 175 medlemmar Styrelsen har bestått av: Ordförande Kassör Sekreterare Övriga ledamöter

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Grundad den 8 maj 2014 Reviderade och antagna den 25 februari 2015 Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Innehåll 1. Föreningens namn 2. Föreningens

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND

STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde 2 Föreningens grundsyn 3 Industrihistoriska föreningens ändamål

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013.

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. Kap. 1 Om föreningen 1 Föreningens namn är Barnaktiviteter i Örnsköldsvik. Föreningen ska bedriva sin verksamhet i Örnsköldsviks

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Intresseförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun.

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningens stadgar För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningen bildades den 27 november 2007 med antagande av nedanstående stadgar. Föreningens

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1 Allmänna bestämmelser Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 2. Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att verka för åretrunt-

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN Reviderade och antagna av årsmötet i mars 2013 Föreningens namn är Västbergaträffen med organisationsnummer 802004-6937. Västbergaträffens hemvist är Stockholm. Västbergaträffen

Läs mer

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Och Ungdomar Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

Stadgar för Fritidsföreningen NBN Antagna på årsmöte den 24 mars 1996

Stadgar för Fritidsföreningen NBN Antagna på årsmöte den 24 mars 1996 1 Stadgar för Fritidsföreningen NBN Antagna på årsmöte den 24 mars 1996 1 Ändamål Fritidsföreningen Nobba Brass & Nubbe (NBN) har till ändamål att stödja och främja missbrukares behov av aktiv och meningsfull

Läs mer

Passalen Stockholm. Stadgar

Passalen Stockholm. Stadgar Passalen Stockholm Stadgar Innehållsföreteckning 1 kap Allmänna bestämmelser... 3 1 Ändamål... 3 2 Föreningsnamn och säte... 3 3 Beslutande organ... 3 4 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 5 Firmateckning...

Läs mer

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västerås Astronomi- och RymdforskningsFörening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Företagarförening

STADGAR. Stora Rörs Företagarförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Företagarförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Stadgar för Västernärkes hembygdsförening

Stadgar för Västernärkes hembygdsförening Stadgar för Västernärkes hembygdsförening Antagna 2002 och reviderade på årsmötet 26 mars 2011 1. Namn, verksamhetsområde och karaktär Föreningen heter Västernärkes Hembygdsförening, är medlem i Örebro

Läs mer

STADGAR. 2 Sammansättning Föreningen består av de fysiska eller juridiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

STADGAR. 2 Sammansättning Föreningen består av de fysiska eller juridiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. STADGAR för den ideella föreningen Föreningen Fair Trade Shop i Norrköping, organisationsnummer 825001-7731 med hemort i Norrköping. Bildad den 1983-01-26. Stadgarna justerade vid föreningsmöte 2013-12-05

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske Dessa stadgar är antagna den 26 mars 2011 efter att ha behandlats vid föreningsmöte den 16 oktober 2010 och vid föreningens årsmöte den 26 mars 2011. Malmö Dövas Förening Svenske är ansluten till Sveriges

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad: 2013-06-02

Stadgar. Senast reviderad: 2013-06-02 Stadgar Senast reviderad: 2013-06-02 1 Förening 1.1 Chalmers Robotförening är en ideell förening som är religiöst och partipolitiskt obunden. 1.2 Chalmers Robotförening är en kårförening under Chalmers

Läs mer

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000.

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgar För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgarna är fastställda den 24/8 2000. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 Förslaget har upprättats av Anders Klasson, Göran Wendelin och Jan Säbb 1 KAP ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA

WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA STADGAR Antagna vid extra årsmöte 2015- xx- xx ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål, sammansättning och hemort Wings Hockey Club Arlanda ( Föreningen ) har som ändamål att bedriva

Läs mer

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06. Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda Stadgar 2010-02-06 Sidan 1 av 6 Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

STADGAR SOUTH WETTERN CHAPTER SWEDEN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

STADGAR SOUTH WETTERN CHAPTER SWEDEN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER STADGAR SOUTH WETTERN CHAPTER SWEDEN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn Föreningens namn är South Wettern Chapter med Org Nr 802421 5900. 2 Föreningens säte Förenings säte är Jönköping, Sverige.

Läs mer

Stadgar HSO Stockholms stad

Stadgar HSO Stockholms stad Stadgar HSO Stockholms stad Antagna 1994-04-25 Reviderade 1997-04-07 Reviderade 1998-04-22 Reviderade 1999-04-27 Reviderade 2001-04-24 Reviderade 2003-04-10 Reviderade 2006-04-05 Reviderade 2008-04-09

Läs mer

Stadgar Frösunda Fritidsförening

Stadgar Frösunda Fritidsförening Stadgar Frösunda Fritidsförening Frösunda Fritidsförenings verksamhetsidé Syfte: Att främja gemenskap och en aktiv fritid för kunder och anställda inom Frösunda LSS AB. Mål: Regelbundna medlemsaktiviteter

Läs mer

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik.

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik. Bilaga 1 till Protokoll Årsmöte 2015 STADGAR för Kullaviks Havsbastuförening antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Allmänna bestämmelser 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar för. Söderbykarls fornminnes- och hembygdsförening

Stadgar för. Söderbykarls fornminnes- och hembygdsförening Stadgar för Söderbykarls fornminnes- och hembygdsförening Ändring av lydelse i 5 antagen på ordinarie årsmöten 2014-03-09 och 2015-03-01. 1. Föreningens namn och karaktär Föreningens namn är Söderbykarls

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

Senast reviderad 2010-05-19

Senast reviderad 2010-05-19 STUDENTFIKET CAMPUS NORRKÖPING Studentfiket Campus Norrköping Senast reviderad 2010-05-19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT... 4 1.1. SYFTE... 4 1.2. FIRMA... 4 1.3. SÄTESORT... 4 1.4. VERKSAMHETSÅR... 4

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014)

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla, stödja och bedriva motionsverksamhet för alla åldrar, samt i övrigt verka

Läs mer

Stadgar för SeniorNet Helsingborg

Stadgar för SeniorNet Helsingborg Stadgar för SeniorNet Helsingborg Fastställda den 26 augusti 1999 Reviderad: Extra medlemsmöte den 23 augusti 2001 Årsmöte den 28 februari 2002 Årsmöte den 16 mars 2006 Årsmöte den 8 mars 2007 Årsmöte

Läs mer

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Stadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening.

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att verka för en levande landsbygd och tillvarata

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL Mom 1 Föreningen skall verka för att personer som har eller har

Läs mer

INBJUDAN TILL ALLA FÖRENINGAR I NORDANSTIG

INBJUDAN TILL ALLA FÖRENINGAR I NORDANSTIG INBJUDAN TILL ALLA FÖRENINGAR I NORDANSTIG Din förening inbjuds för att diskutera ett bildande av en samlingsförening för Nordanstigs föreningar. Därigenom kan vi tillsammans söka medel hos Länsstyrelsen

Läs mer

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige Normalstadgar För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige September 2010 Normalstadgar för Djurskyddet Sveriges föreningar antagna 22-23 maj 2010 vid förbundsstämman i Södertälje. Reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Föreningen Ventus Stadgar

Föreningen Ventus Stadgar Föreningen Ventus Stadgar Namn 1 Föreningens namn skall vara Ventus och ha sitt säte i Malmö Målsättning 2 Föreningen har som mål: - att starta och driva en kulturförening med tyngdpunkt på musik. - att

Läs mer

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö 1. Ändamål: Vattenföreningen Hagen har till ändamål att handha till föreningen anslutna fastighetsägares vattenanläggning föruppfordring

Läs mer

Föreningen Friends in line Uppsala Org. Nr. 802 441 2804

Föreningen Friends in line Uppsala Org. Nr. 802 441 2804 Föreningen Friends in line Uppsala Org. Nr. 802 441 2804 Stadgan antogs 21 april 2008 1 Firma Moment 1. Föreningens namn (firma) är Friends in line Uppsala. Moment 2.Föreningens säte är Uppsala kommun.

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

STADGAR För den ideella föreningen Tamam Lund med hemort i Lund. Bildad den 16/5 2011.

STADGAR För den ideella föreningen Tamam Lund med hemort i Lund. Bildad den 16/5 2011. STADGAR För den ideella föreningen Tamam Lund med hemort i Lund. Bildad den 16/5 2011. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn Föreningens namn är Tamam Lund. 2 Föreningens syfte Föreningens ändamål är

Läs mer

STADGAR. 2 Sammansättning. Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

STADGAR. 2 Sammansättning. Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. STADGAR för den ideella föreningen 1300 RallyCup med hemort i Rejmyre. Bildad den 5 November 2011. Stadgarna är fastställda på styrelsemöte 2011-11-05 och befästade på extra föreningsmöte 2012-02-04. Föreningens

Läs mer

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16)

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) Stadgar Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) INNEHÅLL 1 NTF:s Ändamål 1 2 Föreningens säte 1 3 Organisatorisk uppbyggnad 1 4 Medlemskap 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM

Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM VERKSAMHETSOMRÅDE: STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING SAMT GOTLAND OCH ÅLAND Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM Antagna på extra årsmöte den 20 november 2011.

Läs mer

STADGAR FÖR IDROTTSALLIANS. I KOMMUN (ideell förening)

STADGAR FÖR IDROTTSALLIANS. I KOMMUN (ideell förening) STADGAR FÖR IDROTTSALLIANS I KOMMUN (ideell förening) 1 Ändamål Idrottsallians har till ändamål: inför kommunen föra idrottsföreningarnas talan inom de områden som alliansen bemyndigats av medlemsföreningarna,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN LOMMA TRÄNINGSVERK. Förslag till 2013-03-06

STADGAR FÖR FÖRENINGEN LOMMA TRÄNINGSVERK. Förslag till 2013-03-06 STADGAR FÖR FÖRENINGEN LOMMA TRÄNINGSVERK Förslag till 2013-03-06 Stadgar för Lomma Träningsverk, ideell, förening, fastställda 2013 03 06, sid 1 av 5 1. Ändamål. Föreningen ska, i egen regi eller via

Läs mer

Stadgar för Linköpings fäktklubb

Stadgar för Linköpings fäktklubb 1(6) Stadgar för Linköpings fäktklubb Syfte 1 Föreningens namn är Linköpings fäktklubb, i förkortad form LFK. Föreningens syfte är att bedriva fäktning i Linköping. Föreningen skall vara organiserad enligt

Läs mer

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige 1. ORGANISATIONENS NAMN Organisationens namn är Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling

Läs mer

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering S t a d g a r för föreningen Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering Reviderade 26 mars 2015 1 Föreningens namn Föreningens namn är Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering. Föreningen är en

Läs mer

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF)

Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Kallelse till årsmöte med Knutby Kulturförening (KUF) Härmed kallas du i egenskap av medlem i KUF till ordinarie årsmöte i Knutbygården torsdagen den 26 februari kl 19:00. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar

Läs mer

SIG Securitys stadgar

SIG Securitys stadgar SIG Securitys stadgar Fastställda 2002-10-08. Reviderade 2006-03-16. Reviderade 2008-03-14. Reviderade 2013-04-18. 1 Firma Föreningens benämning skall vara SIG Security. 2 Ändamål SIG Security är en intressegrupp

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

Stadgar för POSTEN SENIORERNA

Stadgar för POSTEN SENIORERNA Stadgar för POSTEN SENIORERNA 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Posten Seniorerna. 2 FÖRENINGENS SYFTE Föreningen är en ideell, politiskt och fackligt neutral, rikstäckande organisation med syfte

Läs mer

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING 1 Ändamål Föreningen, vars namn är Vallda Toråsskolans Föräldraförening (VTFF) har till uppgift inom Toråsskolan och dess förskolor stödja hemmen och skolan

Läs mer

Förslag till NORMALSTADGAR

Förslag till NORMALSTADGAR Förslag till NORMALSTADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENING med årsavgifter 1. NAMN Föreningens namn är... 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, har till uppgift att

Läs mer

Stadgar för ideella föreningen FMK Södermanland

Stadgar för ideella föreningen FMK Södermanland 2013-11-21 Sida 1 (5) Stadgar för ideella föreningen FMK Södermanland 1.kap Ändamål FMK Södermanland är en ideell förening med verksamhet inom trafiksäkerhet, trafikmiljö och konsumentfrågor. Föreningen

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

SKÅNES FÖRENINGAR. Organisationsnummer 802476-9419. Stadgar

SKÅNES FÖRENINGAR. Organisationsnummer 802476-9419. Stadgar SKÅNES FÖRENINGAR Organisationsnummer 802476-9419 Stadgar för den ideella föreningen Skånes Föreningar med hemort i Malmö kommun. Bildad den 21 november 2013. Stadgarna fastställda av bildandemötet den

Läs mer

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española 1 - Föreningens namn Föreningens officiella namn är Region XX Pura Raza Española (XX P.R.E.) På spanska är föreningens namn XX 2 Föreningens säte Föreningens

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

3 BESLUTANDE ORGAN Föreningens beslutande organ är årsmöte, extra årsmöte och styrelsen.

3 BESLUTANDE ORGAN Föreningens beslutande organ är årsmöte, extra årsmöte och styrelsen. STADGAR för Showdansföreningen FLEX, som är en ideell förening, stiftad i januari 2002 och med hemort i Vallentuna kommun. Stadgarna antagna av årsmötet den 7 december 2001 och fastställda av årsmötet

Läs mer

RFSU Stockholms stadgar

RFSU Stockholms stadgar RFSU Stockholms stadgar 1 Namn Föreningens namn är Riksförbundet för sexuell upplysning Stockholm och förkortas RFSU Stockholm. 2 Säte Föreningens säte är Stockholm. 3 Ändamål Föreningen utgår från övertygelsen

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands län.

Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands län. Stadgar 2009-04-29 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands

Läs mer

3. Medlem som motverkar föreningens syfte kan uteslutas av styrelsen och erlagd medlemsavgift anses förverkad.

3. Medlem som motverkar föreningens syfte kan uteslutas av styrelsen och erlagd medlemsavgift anses förverkad. Stadgar för Sundskanalen i Nordvästra Skåne 1Firma namn Sundskanalen i Nordvästra Skåne med säte i Helsingborgs Kommun, skall vara en föreningskanal. Sändningskanalens namn är Sundskanalen. 2 Syfte & mål

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Årsmöteshandlingar 2004 Linköpings scoutråd Sid 1 (6) Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Linköpings scoutråd kallar till ordinarie årsmötesförhandlingar. Datum: Torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00.

Läs mer

Stadgar Umeå Cheerleadingförening

Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Föreningens namn, m.m. 2 Syfte 3 Beslutande organ 4 Verksamhets- och räkenskapsår 5 Firmateckning 6 Stadgeändring

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Stockholm (Förslag antaget av Utrikespolitiska Föreningens medlemsmöte 7 oktober 2008)

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Stockholm (Förslag antaget av Utrikespolitiska Föreningens medlemsmöte 7 oktober 2008) Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Stockholm (Förslag antaget av Utrikespolitiska Föreningens medlemsmöte 7 oktober 2008) 1 Föreningen Firma, Säte och Firmateckning - Föreningens firma är Utrikespolitiska

Läs mer

STADGAR FÖR Författarcentrum Öst

STADGAR FÖR Författarcentrum Öst STADGAR FÖR Författarcentrum Öst (organisationsnr: 802008-2031), antagna 20 februari 1976, 15 december 1977, 25 mars 1998, 27 mars 2006, 26 mars 2007, 18 april 2013, 31 mars 2014, 22 januari 2015 och 30

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

Stadgar för regioner inom Kulturens Bildningsverksamhet

Stadgar för regioner inom Kulturens Bildningsverksamhet 1 (6) Stadgar för regioner inom Kulturens Bildningsverksamhet 1 Namn Föreningens namn är Region Väst inom Kulturens Bildningsverksamhet, nedan kallat Regionen. (organisationsnummer 802456-6369) Regionen

Läs mer

Stadgar. För Hagby bygdegård Gällade från 2010. Hagby Bygdegårdsförening. Ändamål

Stadgar. För Hagby bygdegård Gällade från 2010. Hagby Bygdegårdsförening. Ändamål Stadgar För Hagby bygdegård Gällade från 2010 1. Hagby Bygdegårdsförening 2. Ändamål Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religöst obunden, har till uppgift till att driva en allmän samlingslokal,

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Dessa stadgar gäller för den ideella föreningen Hilti BJJ Västerås med hemort i Västerås kommun.

Dessa stadgar gäller för den ideella föreningen Hilti BJJ Västerås med hemort i Västerås kommun. STADGAR FÖR HILTI BJJ VÄSTERÅS Enligt årsmöte 30 december 2013 Dessa stadgar gäller för den ideella föreningen Hilti BJJ Västerås med hemort i Västerås kommun. Hilti BJJ Västerås bildades 2013. 1 ÄNDAMÅL

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Dat. 2014-03-12 Dat. 2015-03-11 Utgåva 1.0 Utgåva2.0 1 1 Kulturföreningen Ebenesers ändamål Kulturföreningen Ebeneser ska erbjuda ett mångkulturellt utbud i en inspirerande

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Fritidskontoret Hur du bildar en förening En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse (interimsstyrelse) utses som

Läs mer

FÖRSLAG TILL NY STADGA: NUVARANDE STADGA:

FÖRSLAG TILL NY STADGA: NUVARANDE STADGA: NUVARANDE STADGA: 1 Namn Föreningens namn är Föreningen för folkbildningsforskning. 2 Uppgift Föreningen som har hela Sverige till arbetsfält har till uppgift att främja och stimulera forskning och studier

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Stadgar RFSL Stockholm

Stadgar RFSL Stockholm Stadgar RFSL Stockholm 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm 2 Tillhörighet Reviderade vid årsmöte 16 mars 2013 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en avdelning inom Riksförbundet

Läs mer

Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet

Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet 1 Riksförbundet Svenska Kattskyddsförbundet är ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Svenska Kattskyddsförbundet

Läs mer