STRATEGIPLAN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STRATEGIPLAN"

Transkript

1 STRATEGIPLAN VISION STRATEGIPLAN ÅRLIGA VERKSAMHETSPLANER 1. OMFATTNING & SYFTE Detta dokument omfattar en beskrivning av s strategiplan för Det innehåller en övergripande beskrivning av 5 st. utvecklingsresor med prioriterade målområden. Syftet är att vara ett sammanfattande dokument för föreningens styrning och utveckling samt en grund för respektive års verksamhetsplaner i vilka konkreta aktiviteter beskrivs. s vision samt årliga verksamhetsplaner beskrivs inte i detta dokument utan finns på csrvastsverige.se 2. BAKGRUND har sedan starten år 2008 etablerats som Sveriges största CSR-nätverk. Det som kännetecknar föreningen är ett inkluderande och sektoröverskridande arbetssätt, där alla typer av verksamheter via ett medlemskap kan ta del av ett relevant stöd för att utveckla sitt CSR-arbete och att på olika sätt bidra till en positiv och hållbar samhällsutveckling, lokalt som globalt. är som icke vinstdrivande förening medlemsstyrd. På ordinarie årsmöte fastställs en verksamhetsplan som föreningens kansli och styrelse arbetat fram. 1(5)

2 Verksamhetsplanerna för de tre senaste åren har styrts av en långsiktig affärsplan där fyra strategiska utvecklingsresor definierats för föreningen: Varumärkesresan kännedom och positionering Erbjudanderesan förädla erbjudandet till medlemmar Geografiresan skapa närvaro och aktivitet i hela Västsverige Ekonomiresan långsiktighet genom ökad egenfinansiering Tidigare resor har en naturlig fortsättning varför dessa kommer tjäna som ramverk även framöver. Därtill har en ny resa definierats. Föreningsresan denna tar sin utgångspunkt i den potential som föreningens medlemmar utgör genom ökad delaktighet och känslan av att tillsammans äga agendan. 3. UTVECKLINGSRESOR MED PRIORITERADE MÅLOMRÅDEN 3.1 VARUMÄRKESRESAN ska vara ett brett och sektoröverskridande nätverk med ett relevant stöd för många verksamheter som vill utveckla ett strategiskt CSR-arbete. ska uppfattas som den självklara arenan i Västsverige för verksamheter som tar ansvar för sin påverkan och gör framsteg för en hållbar värld. Ett medlemskap i föreningen ska motiveras av en vilja att vara med i en kraftsamling för en ansvarstagande region som bidrar till en hållbar utveckling, lokal och globalt. Arbetet med att sprida kännedomen om ska fortsätta genom en hög aktivitetsnivå, både fysiskt och digitalt. PRIORITERAT MÅLOMRÅDE 1: TYDLIGARE PROFIL & POSITIONERING Föreningen ska än mer positioneras som förespråkare för strategisk CSR (dvs. ett långsiktigt arbete som är integrerat med kärnverksamheten och sker i samverkan med intressenter och samhälle i stort). En del i detta arbete är utveckling av s eget hållbarhetsarbete. Kansliet behöver även öka tydligheten i sin kommunikation avseende föreningens roll (dvs. tillhandahållare och understöd, inte konsulter ansvaret att utveckla arbetet och göra framsteg ligger hos medlemmarna). 3.2 ERBJUDANDESRESAN Erbjudandet till medlemmar har stärkts betydligt under de senaste åren. Det är idag samlat i fyra resursområden (kompetensutveckling; The Good Society; verktyg och metoder; Good matchmaking). Kompetensutvecklingsprogrammet är något av föreningens livsnerv och har funnits med sedan starten. Övrigt medlemserbjudande i form av digitala funktioner och verktyg 2(5)

3 har tillkommit relativt nyligen. Möjligheter att vidareutveckla erbjudandet till medlemmar ska undersökas. PRIORITERAT MÅLOMRÅDE 2: KUNSKAPSSPRIDNING & ERFARENHETSUTBYTE Medvetenheten om att dagens kurs inte är hållbar växer och många efterfrågar kunskap, men också möjligheten att träffa och ta del av hur andra arbetar med CSR. Konkurrensen på marknaden har ökat det finns idag både fler aktörer och ett större antal seminarier inom hållbarhetsområdet än för 3 år sedan. Föreningen behöver därför arbeta med att förädla sitt kompetensutvecklingsprogram, exempelvis genom nya former för kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte. Målsättningen är att detta ska vara ett stöd i medlemmarnas arbete med att utveckla ett systematiskt och långsiktigt CSR-arbete. Kansliets omvärldsbevakning och förståelse för vad andra aktörer gör och arrangerar ska fortsätta för att stödja utvecklingen av föreningens fysiska mötesplatser. PRIORITERAT MÅLOMRÅDE 3: FÖRÄDLING AV DET DIGITALA ERBJUDANDET & ÖKAD TILLGÄNGLIGHET Synlighet runt särskilda delar av s erbjudande ska förstärkas på webbplatsen som ett led i att förädla det digitala erbjudandet. Vidare ska tillgängligheten för medlemmar främjas, bl.a. genom en omarbetning av medlemssidan på csrvastsverige.se samt förenklade ingångar genom smarta informationsmail baserade på hur medlemmar har (eller inte har) använt det digitala stödet. 3.3 GEOGRAFIRESAN Geografiresans mål är att ska ses som en organisation med utbud, närvaro och arbete i hela Västra Götaland (Göteborgsregionen, Sjuhärad, Fyrbodal, Skaraborg) samt Halland. Framgångsfaktorer för geografiresan är etablering av grupper med en bred uppslutning av olika aktörer med lokal förankring, ett utökat regionalt arbete och fokus på medlemsrekrytering. Sammantaget kräver detta att större resurser avsätts för arbete runtom i Västsverige. PRIORITERAT MÅLOMRÅDE 4: NY REGIONAL ETABLERINGSSTRATEGI & UTÖKADE RESURSER För att regionalt etablera föreningen som den självklara arenan för verksamheter som vill utveckla ett strategiskt CSR-arbete behöver tidigare eventbaserat arbete (seminarier, utbildningar, frukostmöten) kompletteras med mer direkta insatser. Målet är därför att inom ramen för föreningens ekonomi tillsätta och finansiera extra personal som kan arbeta fokuserat med att bygga upp och fördjupa kontakter med potentiella medlemmar. 3(5)

4 PRIORITERAT MÅLOMRÅDE 5: REGIONAL MEDLEMSREKRYTERING Medlemsrekrytering ska vara i fokus för att kunna bygga upp en kritisk massa av medlemmar regionalt. Uppsökande verksamhet ska göras med ett tydligt medlemserbjudande där regionala nätverksaktiviteter kompletterar s generella erbjudande. Att bygga upp en kritisk massa av medlemmar är dels viktigt ur finansiell synpunkt men även för att säkra god närvaro och deltagande på de aktiviteter som arrangeras. 3.4 EKONOMIRESAN Föreningens självfinansieringsgrad ska öka för att säkra och utveckla en långsiktigt ekonomiskt hållbar verksamhet. PRIORITERAT MÅLOMRÅDE 6: ÖKAT MEDLEMSANTAL En fortsatt ökning av antalet medlemmar är av centralt värde. Målet till år 2018 är att vara 325 medlemmar. Denna ökning beräknas ge ett extra intäktsbidrag på ca tkr/år jämfört med nivån år PRIORITERAT MÅLOMRÅDE 7: ÖKADE EGNA INTÄKTER Övriga intäkter i form av kursavgifter och specifika uppdrag ska öka. För detta krävs satsningar i form av paketering och marknadsföring samt effektiv resursallokering för att säkra leverans av hög kvalitet. PRIORITERAT MÅLOMRÅDE 8: ANDRA EXTERNA BIDRAGSKÄLLOR För att kunna utveckla föreningens verksamhet och kapacitet ska former för ytterligare finansiering (utöver medlemsavgifter, egenfinansiering och bidrag från VGR) undersökas och om möjligt erhållas. Detta gäller både nya finansiärer samt mer projektspecifik finansiering. 3.5 FÖRENINGSRESAN Tidigare utvecklingsresor under har i huvudsak haft ett internt perspektiv hur kansliet bör arbeta för att föreningens kännedom, erbjudande, geografiska närvaro och ekonomi ska kunna utvecklas på ett ändamålsenligt sätt. I Föreningsresan vänds perspektivet istället mot medlemmarna med syftet att skapa en ökad delaktighet samt en stärkt gemensam identitet. Målet är att öka viljan till att aktivt bidra till den kraftsamling som ligger i att hundratals verksamheter arbetar med samma mål för ögonen en positiv och hållbar samhällsutveckling, lokalt och globalt. I detta arbete ryms även en förstärkning av vikten av ett värdeskapande både för enskilda organisationer och samhället i stort. 4(5)

5 PRIORITERAT MÅLOMRÅDE 9: FÖRSTÄRKT GEMENSAM VISION Ett arbete ska göras för att förtydliga, stärka och sprida föreningens vision, budskap och identitet. Målet är att visionen ska upplevas som gemensamt ägd av föreningens samtliga medlemmar med en relevans för alla, dvs. detta är något vi vill uppnå och således vara med och aktivt bidra till. PRIORITERAT MÅLOMRÅDE 10: ÖKADE INCITAMENT & FÖRUTSÄTTNINGAR ATT SAMLA OCH SPRIDA Genom att etablera en samsyn kring värdet av att vi delar för att inspirera och lära kan kraftsamlingen i form av föreningens alla medlemmar tas till en högre nivå. En framgångsfaktor för detta är att öka medlemmarnas incitament till att bidra. Genom att motivera medlemmar att regelbundet dela med sig av goda exempel, framsteg, lärdomar, värdeskapande aktiviteter osv. kan vi tillsammans accelerera takten i omställningen och inspirera fler att agera. I detta sammanhang behöver föreningens förväntan på medlemmar ses över. Den digitala kommunikationskanalen och databasen The Good Society är i en viktig komponent för systematisk ackumulering och spridning av kunskap och erfarenheter. PRIORITERAT MÅLOMRÅDE 11: STÄRKT RELATION MELLAN MEDLEMMAR & KANSLI Intern förankring kring CSR skapar förutsättningar för ett framgångsrikt, systematiskt och långsiktigt CSR-arbete. Särskilda insatser ska göras för att öka kännedomen om hos medlemmarna, både generellt i organisationen och på ledningsnivå. Likaså ska kansliets förståelse för medlemmarnas verksamheter fördjupas. Detta förstärker relationen mellan medlemsorganisationen och s kansli. 5(5)

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 VISION STRATEGIPLAN 2016-2018 ÅRLIGA VERKSAMHETSPLANER 1. OMFATTNING & SYFTE Verksamhetsplanen för år 2016 beskriver centrala aktiviteter för innevarande år och styr verksamheten på

Läs mer

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2019-2021 VISION STRATEGIPLAN 2019-2021 ÅRLIGA VERKSAMHETSPLANER OMFATTNING & SYFTE Detta dokument tar sin utgångspunkt i föreningens vision ett Västsverige där alla verksamheter tar ansvar

Läs mer

Verksamhetsplan Nuläge. Långsiktiga mål år Public & Private Social Responsibility Initiative CSR Västsverige Org. nr.

Verksamhetsplan Nuläge. Långsiktiga mål år Public & Private Social Responsibility Initiative CSR Västsverige Org. nr. Verksamhetsplan 2013 Övergripande mål s övergripande mål är att bidra till att fler vill och får möjlighet att ta ansvar för att samhället utvecklas i en mer hållbar riktning. Det inbegriper en sund, dynamisk

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Starkt nuläge som knutpunkt. Public & Private Social Responsibility Initiative CSR Västsverige Org. nr.

Verksamhetsplan 2015. Starkt nuläge som knutpunkt. Public & Private Social Responsibility Initiative CSR Västsverige Org. nr. Verksamhetsplan 2015 Övergripande ambition och mål s ambition är att medlemmarna och hela vår region skall kunna vara föregångare, nationellt såväl som internationellt, då det gäller ansvarstagande och

Läs mer

CSR VÄSTSVERIGE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Ett västsverige där alla verksamheter. och gör skillnad för världen

CSR VÄSTSVERIGE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Ett västsverige där alla verksamheter. och gör skillnad för världen CSR VÄSTSVERIGE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Ett västsverige där alla verksamheter tar ansvar och gör skillnad för världen TILLSAMMANS FÖR AFFÄRER OCH SAMHÄLLSANSVAR Innehåll 2 Inledning 3 Styrning och ledning

Läs mer

1 (5) Verksamhetsplan 2012

1 (5) Verksamhetsplan 2012 1 (5) Verksamhetsplan 2012 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring betydelsen

Läs mer

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR Initiativet för Socialt ansvar är en av CSR Västsveriges tipslistor för ökat ansvarstagande, lokalt och globalt. Det är tänkt att kunna fungera

Läs mer

InItIatIvet för. miljö ansvar

InItIatIvet för. miljö ansvar InItIatIvet för miljö ansvar Initiativet för miljöansvar Initiativet för Miljöansvar är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt att kunna fungera

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2011

Förslag till Verksamhetsplan 2011 1 (5) Förslag till Verksamhetsplan 2011 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring

Läs mer

CSR VÄSTSVERIGE VERKSAMHETSBERÄTTELSE En region där alla verksamheter tar ansvar och gör skillnad för världen

CSR VÄSTSVERIGE VERKSAMHETSBERÄTTELSE En region där alla verksamheter tar ansvar och gör skillnad för världen CSR VÄSTSVERIGE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 En region där alla verksamheter tar ansvar och gör skillnad för världen TILLSAMMANS FÖR AFFÄRER OCH SAMHÄLLSANSVAR Innehåll 2 Inledning 3 Styrning och ledning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015 VERKSAMHETSPLAN 2016 -beslutad av styrelsen december 2015 Tillväxt Gotland har 2015 påbörjat en förändringsprocess kallat projekt Branschsamverkan. I ett första av totalt tre år har föreningen börjat utveckla

Läs mer

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Strategisk plan 1 (6) Datum 20141125 Diarienr 2012-1845 version 1.1 Projekt Ledning och samverkan Enheten för samverkan och ledning Bengt Källberg Patrik Hjulström

Läs mer

Riktlinjer. Internationellt arbete. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2002-05-27

Riktlinjer. Internationellt arbete. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2002-05-27 Riktlinjer Internationellt arbete Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2002-05-27 Datum: 2012-02-01 Dnr: Sida: 2 (7) Riktlinjer för internationellt arbete Kommunfullmäktiges beslut 62/02 Bakgrund

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 utkast Beslutas på årsmöte maj 2018

Verksamhetsplan 2018 utkast Beslutas på årsmöte maj 2018 Verksamhetsplan 2018 utkast 20180320 Beslutas på årsmöte maj 2018 Verksamhetsidé Geoforum Sverige är branschorganisationen för geodataområdet Våra medlemmar samlar in, analyserar, berikar och visualiserar

Läs mer

Information kring VG2020 och strategisk styrning

Information kring VG2020 och strategisk styrning Information kring VG2020 och strategisk styrning Lars Jerrestrand lars.jerrestrand@borasregionen.se 0723-666561 1 Varför gör vi det vi gör? Invånarna i Västra Götaland ska ha bästa möjliga förutsättningar

Läs mer

FYRBODALS KOMMUNALFÖRBUND

FYRBODALS KOMMUNALFÖRBUND FYRBODALS KOMMUNALFÖRBUND Strategisk kompetensförsörjning i Fyrbodal 2019-2020 Kompetensplattformsarbetet 2009-2020 2020 2009 Regeringsuppdrag Start 2014 VG2020 Genomförandeplan 2019 Arbetskraftsbrist

Läs mer

Policy för EU- och internationellt arbete. Antagen av kommunfullmäktige den 25 augusti 2016, 176

Policy för EU- och internationellt arbete. Antagen av kommunfullmäktige den 25 augusti 2016, 176 Policy för EU- och internationellt arbete Antagen av kommunfullmäktige den 25 augusti 2016, 176 Inledning Vi lever i en allt mer globaliserad värld där människor reser, handlar, semestrar och arbetar i

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

InItIatIvet för. socialt ansvar

InItIatIvet för. socialt ansvar InItIatIvet för socialt ansvar Initiativet för socialt ansvar Initiativet för Socialt ansvar är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt att kunna

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Nationell handlingsplan för Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar Förbundsstyrelsen december 2015 F.1.1 Utvecklingsområde

Nationell handlingsplan för Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar Förbundsstyrelsen december 2015 F.1.1 Utvecklingsområde Nationell handlingsplan för Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar 2016 Förbundsstyrelsen 17-18 december 2015 F.1.1 Utvecklingsområde Nationell handlingsplan för Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-10-04 138 KS 338/17 Ansökan om medfinansiering från Reväst för verksamhetsåret 2018 Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen

Läs mer

Internationell strategi. för Gävle kommun

Internationell strategi. för Gävle kommun Internationell strategi för Gävle kommun Innehåll Inledning Sammanfattning... 4 Syfte med det internationella arbetet... 5 Internationell strategi För invånare, företag och Gävle kommunkoncern Foto: Mostprotos.com

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-02-15 26 KS 351/16 Medverkan i och medfinansiering av Reväst 2017 Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Reväst

Läs mer

Sammanställning av utvärderingar för Västsveriges tematiska mål Tillväxtverket

Sammanställning av utvärderingar för Västsveriges tematiska mål Tillväxtverket Sammanställning av utvärderingar för Västsveriges tematiska mål Tillväxtverket 2017-08-31 Tematiskt mål 1 Stärka forskning, teknisk utveckling och innovation Programmet har en tydlig koppling till tillväxtstrategin

Läs mer

2 Internationell policy

2 Internationell policy Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 19 februari 2002 Reviderad den: 20 augusti 2009 För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För ev uppföljning och tidplan för denna ansvarar: Dokumentet gäller för:

Läs mer

KALMAR LÄN UPPFÖLJNING AV REGIONALA DIGITALA AGENDOR. September 2015 RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING

KALMAR LÄN UPPFÖLJNING AV REGIONALA DIGITALA AGENDOR. September 2015 RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING KALMAR LÄN UPPFÖLJNING AV REGIONALA DIGITALA AGENDOR September 015 RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING BAKGRUND Spindeldiagrammen är baserade på ett genomsnitt av hur respondenterna instämmer i påståendena som

Läs mer

InItIatIvet för. reko arbetsplats

InItIatIvet för. reko arbetsplats InItIatIvet för reko arbetsplats Initiativet för reko arbetsplats Initiativet för Reko Arbetsplats är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt

Läs mer

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID!

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! Svensk industri står inför utmaningar. Digitaliseringen driver på industrins redan höga omställningstakt och öppnar för nya affärsmodeller. Särskilt för små företag

Läs mer

GRYNING VÅRD ÅRET 2014 I KORTHET

GRYNING VÅRD ÅRET 2014 I KORTHET GRYNING VÅRD ÅRET 2014 I KORTHET Kommunernas Gryning VD har ordet Gryning är idag ett av Sveriges största bolag för hem för vård eller boende, HVB. Genom sin ägarstruktur, där 49 kommuner i Västra Götaland

Läs mer

Remiss Regional folkhälsomodell

Remiss Regional folkhälsomodell sida 1 2014-02-19 Dnr: 2014-83 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Regional folkhälsomodell Bakgrund Västra Götalandsregionen (VGR) har ett väl förankrat folkhälsoarbete sedan många år. Synen på folkhälsoarbete

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 1 (11) Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie, bildnings- och utbildningsorganisation. SISU Idrottsutbildarna består av specialidrottsförbund (SF) samt övriga medlemsorganisationer

Läs mer

Strategi för EU- och internationellt arbete/ antagande

Strategi för EU- och internationellt arbete/ antagande Tjänsteskrivelse 1(1) 2016-11-28 Dnr: KS 2016/327 Kommunstyrelsen Strategi för EU- och internationellt arbete/ antagande Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Strategi för EU-arbetet i Kävlinge kommun

Läs mer

Reglab 2015-2019. Projektplan

Reglab 2015-2019. Projektplan 141001 Reglab 2015-2019 Projektplan Inledning Projektet Reglab är ett forum för lärande om regional utveckling, där regionala utvecklare, myndigheter, forskare och andra intresserade möts för kunskaps-

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Gemensamma förvaltningen DATUM: 28 oktober 2016 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2017-2019 Gemensamma

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Verksamhetsplan & Budget 2018 Syftet med Verksamhetsplanen är att skapa en ram för året Föreningens ändamål 2 i föreningens stadgar Föreningens ändamål är att verka för ett projektivare

Läs mer

Dnr KK15/768. e-strategi för Nyköpings kommun. Antagen av kommunfullmäktige

Dnr KK15/768. e-strategi för Nyköpings kommun. Antagen av kommunfullmäktige Dnr KK15/768 e-strategi för Nyköpings kommun 2016-11-08 Dnr KK15/768 2/7 Innehållsförteckning Inledning... 3 1 Syfte... 4 2 Utgångspunkter och principer... 4 3 Insatsområden... 5 Stärkt medborgardialog

Läs mer

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte... 3 2. Tillämpning... 3 3. Definition... 4 3.1 Avgränsningar... 4 3.2 Beroenden till andra processerv... 4 4. Nuläge... 4

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2015-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2016 2018

Läs mer

Kommunstyrelsens handling nr 31/2014. INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete. Tillväxt och integration

Kommunstyrelsens handling nr 31/2014. INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete. Tillväxt och integration INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete Tillväxt och integration Katrineholm Läge för liv & lust Vision 2025: I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling

Läs mer

Handlingsplan för hållbar utveckling,

Handlingsplan för hållbar utveckling, UFV 2013/386 Handlingsplan för hållbar utveckling, 2016- Fastställd av rektor 2016-01-12 Utgångspunkter och syfte Uppsala universitet ska, i enlighet med 1 kap. 5 Högskolelagen (1992:1434), främja en hållbar

Läs mer

Samordningsplan. Vision e-hälsa 2025

Samordningsplan. Vision e-hälsa 2025 Samordningsplan 2018 Vision e-hälsa 2025 Innehåll Sammanfattning av förslag... 3 Regelverk... 3 Enhetligare begreppsanvändning och standarder... 3 Övriga insatser... 3 Inledning... 4 Styr- och samverkansorganisationen...

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Arbetsplan 2020-2021 Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Junis strävan är att alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld. Vårt mål är att göra positiv skillnad

Läs mer

Haninge kommuns internationella program

Haninge kommuns internationella program Haninge kommuns internationella program POSTADRESS 136 81 Haninge BESÖKSADRESS Rudsjöterrassen 2 TELEFON 08-606 70 00 E-POST haningekommun@haninge.se Dokumenttyp Dokumentnamn Beslutat datum Gäller från

Läs mer

INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete. Tillväxt och välfärd

INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete. Tillväxt och välfärd INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete Tillväxt och välfärd Katrineholm Läge för liv & lust Vision 2025: I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling

Läs mer

VERKSAMETSPLAN 2017 INLEDNING

VERKSAMETSPLAN 2017 INLEDNING VERKSAMETSPLAN 2017 INLEDNING Verksamhetsplanen beslutades av styrelsen i SGA den 11 januari 2017 och gäller under förutsättning att den godkänns på SGA:s ordinarie årsstämma den 15 mars 2016. Verksamhetsplanen

Läs mer

Handlingsplan. Bygg- och fastighetsnätverk i Örebro län, åren Fastställd

Handlingsplan. Bygg- och fastighetsnätverk i Örebro län, åren Fastställd Handlingsplan Bygg- och fastighetsnätverk i Örebro län, åren 2016-2020 Fastställd 2016-02-02 [INNEHÅLL Handlingsplan: innehåller vision, mål, insats- och utvecklingsområden som bygg- och fastighetsnätverket

Läs mer

Internationell strategi för Jönköpings kommun. Ks/2018:372. kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning

Internationell strategi för Jönköpings kommun. Ks/2018:372. kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Internationell strategi för Jönköpings kommun Ks/2018:372 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Internationell strategi för Jönköpings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2018-11-22

Läs mer

CSR-verkstaden. för ett hållbart företagande i Halland. Lägg grunden till ett strategiskt hållbarhetsarbete.

CSR-verkstaden. för ett hållbart företagande i Halland. Lägg grunden till ett strategiskt hållbarhetsarbete. CSR-verkstaden för ett hållbart företagande i Halland Lägg grunden till ett strategiskt hållbarhetsarbete. Få kunskap, praktiska verktyg och stöd för att komma igång! MILJÖ SAMHÄLLSENGAGEMANG ETIK MÅNGFALD

Läs mer

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan Invest in Skåne AB 2015 Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan 2015 för Invest in Skåne AB, 1. Verksamhetsidé Våra aktiviteter skall göra skillnad för att utveckla internationaliseringen av

Läs mer

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun 2019-01-14 KS 2018.327 1.4.5.3 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2019-01-14 11 Avdelning/enhet med ansvar för revidering: Kommunledningskontoret/Ekonomiavdelningen

Läs mer

Jamtli STRATEGIPLAN Stiftelsen Jamtli. Lustfyllt, levande, lärande!

Jamtli STRATEGIPLAN Stiftelsen Jamtli. Lustfyllt, levande, lärande! Jamtli Lustfyllt, levande, lärande! Stiftelsen Jamtli STRATEGIPLAN 2019 2022 1 Stiftelsen Jamtli STRATEGIPLAN 2019 2022 Stiftelsen Jamtlis viktigaste utmaningar 2019 2022 Att utnyttja och förvalta den

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 t t Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 1 VERKSAMHETSPLANEN OCH BUDGET Verksamhetsplanen utgör basen för den operativa verksamheten för Friluftsfrämjandet i Genarp, och beskriver våra övergripande syften

Läs mer

Medlemmar. VÄSTSVENSKA Kemi- och Materialklustret

Medlemmar. VÄSTSVENSKA Kemi- och Materialklustret Medlemmar Vi vill. Utveckla och stärka samarbetet mellan aktörer från näringslivet, akademi/institut och det offentliga. Initiera innovations- och utvecklingsprojekt inom prioriterade områden. Styrka Klustrets

Läs mer

Verksamhetsplan 2013. Länsturismen. Effektivitet genom samverkan

Verksamhetsplan 2013. Länsturismen. Effektivitet genom samverkan Verksamhetsplan 2013 Länsturismen Effektivitet genom samverkan Verksamhetsplan för Turismfunktionen vid VKL 2013 Bakgrund Turismfunktionen har sedan 2006 arbetat på uppdrag av föreningens medlemmar i nära

Läs mer

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER Kansli Svenska Cykelstäder info@svenskacykelstader.se 073-324 77 84 Svenska Cykelstäder Verksamhetsplan för 2018 2019 Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 Introduktion Svenska Cykelstäder vill öka andelen

Läs mer

PRESENTATION KARTLÄGGNING AV KULTURSKOLORNAS BEHOV AV STÖD

PRESENTATION KARTLÄGGNING AV KULTURSKOLORNAS BEHOV AV STÖD PRESENTATION KARTLÄGGNING AV KULTURSKOLORNAS BEHOV AV STÖD 2019-03-21 Agenda Om Rambolls uppdrag Genomförande av kartläggningen Resultat a) Våra iakttagelser för ett urval av kartläggningens temaområden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-09-19 132 KS 305/18 Medfinanisering av Reväst, verksamhetsåret 2019 Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Reväst

Läs mer

Strategi för Kristianstads kommuns internationella

Strategi för Kristianstads kommuns internationella STRA- TEGI 1(5) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Kristina Prahl 2011-10-04 Strategi för Kristianstads kommuns internationella arbete Bakgrund Dagens globaliserade värld utgör många viktiga

Läs mer

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID!

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! Svensk industri står inför utmaningar. Digitaliseringen driver på industrins redan höga omställningstakt och öppnar för nya affärsmodeller. Särskilt för små företag

Läs mer

ULI Geoforum Verksamhetsplan Antagen på föreningens årsmöte, 26 april 2016

ULI Geoforum Verksamhetsplan Antagen på föreningens årsmöte, 26 april 2016 ULI Geoforum Verksamhetsplan 2016-2019 Antagen på föreningens årsmöte, 26 april 2016 1 Förankring av verksamhetsplan för ULI Geoforum Underlag från kansliet Styrelsen Dialog med medlemmar Årsmötet Aug

Läs mer

internationell strategi 1

internationell strategi 1 Internationell strategi internationell strategi 1 Internationell strategi Bakgrund Vi lever idag i ett globaliserat samhälle där ländernas gränser suddas ut. Fler reser, studerar eller bor i andra länder,

Läs mer

Power Väst Västra Götalandsregionens utvecklingsnätverk för vindkraft

Power Väst Västra Götalandsregionens utvecklingsnätverk för vindkraft Power Väst Västra Götalandsregionens utvecklingsnätverk för vindkraft Vindkraft Förnybar energikälla Inga utsläpp Nyttjar vinden som är en oändlig resurs Ger lokal och regional utveckling Mindre sårbar

Läs mer

TILLVÄXTPROGRAM FYRBODAL HANDLEDNING/DISKUSSIONSUNDERLAG

TILLVÄXTPROGRAM FYRBODAL HANDLEDNING/DISKUSSIONSUNDERLAG 20110909 TILLVÄXTPROGRAM FYRBODAL HANDLEDNING/DISKUSSIONSUNDERLAG Tillväxtprogram Fyrbodal Prioriterade programområden Projekt Förstudier Verksamheter t med programområdenas prioriteringar och insatser

Läs mer

GOTLANDS LÄN UPPFÖLJNING AV REGIONALA DIGITALA AGENDOR. September 2015 RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING

GOTLANDS LÄN UPPFÖLJNING AV REGIONALA DIGITALA AGENDOR. September 2015 RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING GOTLANDS LÄN UPPFÖLJNING AV REGIONALA DIGITALA AGENDOR September 015 RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING BAKGRUND Spindeldiagrammen är baserade på ett genomsnitt av hur respondenterna instämmer i påståendena

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan - 2016-1 Inledning Hela Sverige ska leva Sjuhärad är kanske viktigare än någonsin. I och med en ny omvärld, nya utmaningar och nya möjligheter har vår organisation en mycket viktigt roll

Läs mer

Yttrande Agenda 2030 och Sverige: Världens utmaning, världens möjlighet

Yttrande Agenda 2030 och Sverige: Världens utmaning, världens möjlighet Datum Yttrande Agenda 2030 och Sverige: Världens utmaning, världens möjlighet (dnr ) Länsstyrelsen i Jönköpings län yttrar sig över Agenda 2030-delegationens slutbetänkande Agenda 2030 och Sverige: Världens

Läs mer

Lärpass Region Södermanland "Tillväxt kräver planering"

Lärpass Region Södermanland Tillväxt kräver planering Lärpass Region Södermanland "Tillväxt kräver planering" 2017-03-09 Isaac Karlsson Isaac.Karlsson@tillvaxtverket.se 08-681 65 59 TILLVÄXTSKAPANDE SAMHÄLLSPLANERING TILLVÄXT KRÄVER PLANERING Vi stärker

Läs mer

Regionförbundet Östsams Internationella strategi

Regionförbundet Östsams Internationella strategi 1(5) Regionförbundet Östsams Internationella strategi Regionförbundet Östsams Internationella strategi har antagits av Regionfullmäktige den xxxxx 2010 ( x) och gäller för förbundets verksamhet. Strategins

Läs mer

MÅNGA MÖJLIGHETER RYMS I OMSTÄLLNINGEN

MÅNGA MÖJLIGHETER RYMS I OMSTÄLLNINGEN Klimatstrategi MÅNGA MÖJLIGHETER RYMS I OMSTÄLLNINGEN I Västra Götaland har vi ett ambitiöst klimatmål vi ska vara en fossiloberoende region till år 2030. Det är en utmaning som också innebär många möjligheter.

Läs mer

Utredning av Bris medlemsarbete. En sammanfattning

Utredning av Bris medlemsarbete. En sammanfattning Utredning av Bris medlemsarbete En sammanfattning På förbundsstyrelsemötet den 4/9-2015 gavs uppdrag till förbundskansliet att utreda Bris medlemsarbete samt ta fram förslag på en strategisk inriktning

Läs mer

Rapport medlemsundersökning

Rapport medlemsundersökning CSR VÄSTSVERIGE Rapport medlemsundersökning Undersökning utförd av: Ingela Fondin, Carl Höjman, Kia Hultin och Anna Bruun Månsson UPPDRAGSGIVARE CSR Västsverige Box 170 405 30 Göteborg KONSULT WSP Environmental

Läs mer

STRATEGISK PLAN. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX

STRATEGISK PLAN. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX STRATEGISK PLAN Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX 2016-2019 sidan 1 av 5 Vara vågar! Vision 2030... 2 Övergripande mål... 2 I Vara kommun trivs alla att leva och bo... 2 Framgångsfaktorer...

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer Vi bidrar till samhällsnyttan! En samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgarna och näringslivet

Läs mer

Åt samma håll Nationella insatser för stärkt ledarskap i hälso- och sjukvården. Stockholm 2019

Åt samma håll Nationella insatser för stärkt ledarskap i hälso- och sjukvården. Stockholm 2019 Åt samma håll Nationella insatser för stärkt ledarskap i hälso- och sjukvården Stockholm 2019 Innehåll Regeringens uppdrag till Vårdanalys och våra utgångspunkter Svar på regeringens frågor om förutsättningar

Läs mer

Styrande dokument. Strategi e-hälsa inom H2O Fastställd av kommunfullmäktige , 109. Gäller från och med

Styrande dokument. Strategi e-hälsa inom H2O Fastställd av kommunfullmäktige , 109. Gäller från och med Styrande dokument Strategi e-hälsa inom H2O- 2017-2025 Fastställd av kommunfullmäktige 2017-09-11, 109 Gäller från och med 2017-09-26 Strategi e-hälsa inom H2O 2017-2025 Sida 1 av 8 Innehåll Inledning...

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

MÅNGA MÖJLIGHETER REGIONALT KLIMATMÅL RYMS I OMSTÄLLNINGEN

MÅNGA MÖJLIGHETER REGIONALT KLIMATMÅL RYMS I OMSTÄLLNINGEN Klimatstrategi MÅNGA MÖJLIGHETER RYMS I OMSTÄLLNINGEN I Västra Götaland har vi ett ambitiöst klimatmål vi ska vara en fossiloberoende region till år 2030. Det är en utmaning som också innebär många möjligheter.

Läs mer

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde?

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde? Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden Hur gör man i Skövde? Utlysning av projektmedel 2013-2014 Dnr RUN 614-0186-13 Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin 1. Inbjudan

Läs mer

Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården

Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården Beslutad av: Diarienummer: Version: Plan Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården Planen gäller för: Samtliga förvaltningar inom Västra Götalandsregionen Innehållsansvar: Koncernstab

Läs mer

Översyn av den kommunala energioch. klimatrådgivningen

Översyn av den kommunala energioch. klimatrådgivningen Bilaga Översyn av den kommunala energioch klimatrådgivningen - Uppdrag 3 i Energimyndighetens regleringsbrev för budgetåret 2015 ER 2015:14 Förord Statligt stöd till kommunal energirådgivning är en företeelse

Läs mer

Verksamhetsinriktning hösten 2018

Verksamhetsinriktning hösten 2018 2018-06-27 Verksamhetsinriktning hösten 2018 Innehåll 1. Verksamhetsinriktning hösten 2018... 3 1.1 Händelser som påverkar esam... 3 1.2 Förslag till övergripande inriktning hösten 2018... 3 2. Mål och

Läs mer

IT-strategi. För Vallentuna kommun Antagen i kommunfullmäktige Reviderad SID 1/5 BILAGA 1

IT-strategi. För Vallentuna kommun Antagen i kommunfullmäktige Reviderad SID 1/5 BILAGA 1 2016-02-11 SID 1/5 BILAGA 1 IT-strategi För Vallentuna kommun Antagen i kommunfullmäktige 2016-05-09 Reviderad 2016-03-09 SID 2/5 IT strategi Syfte och bakgrund Digitaliseringen och IT som stöd och verktyg

Läs mer

Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för

Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för Bilaga 6 Dnr: 695-16 Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för 2017-2019 CAV, Centrum för Arbetsliv och Vetenskap är en centrumbildning vid Högskolan i Borås (HB). CAVs devis är Samverkan

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Bakgrund och syfte 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Kännetecken 7. Strategier 8. Kanaler 9. Tidplan 1 1.

Läs mer

Smart region Västra Götaland Enklare, öppnare, effektivare och hållbart

Smart region Västra Götaland Enklare, öppnare, effektivare och hållbart Smart region Västra Götaland Enklare, öppnare, effektivare och hållbart Smart region betyder i detta sammanhang ett län som arbetar tillsammans för att nå målen. Samarbete och samverkan ska stimuleras

Läs mer

Veberöd en unik företagsplats

Veberöd en unik företagsplats Veberöd en unik företagsplats Strategi 2015 för Veberöds Företagarförening Dokumentation strategimöte #3 2015-02-12 Nästa möte 2014-02-12 kl 7:30 9:30 i en lokal med projektor Önskat utfall från nästa

Läs mer

Möjligheten att etablera en återkommande, internationell konferens med fokus på social hållbarhet

Möjligheten att etablera en återkommande, internationell konferens med fokus på social hållbarhet Möjligheten att etablera en återkommande, internationell konferens med fokus på Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2014-11-04 1.0 Marie Holmberg Stadskontoret Näringslivsavdelningen

Läs mer

SYFTET är att få en grundläggande utbildning i Svenska Stadskärnors BID-modell.

SYFTET är att få en grundläggande utbildning i Svenska Stadskärnors BID-modell. BILAGA 1 PROCESSEN STEG FÖR STEG BID-modellen löper under ca 18 månader och är uppdelad i sju steg. Samtliga deltagare arbetar tillsammans inom projektet för erfarenhetsutbyte och kunskapsöverföring. Utgångspunkten

Läs mer

Strategi för digital utveckling

Strategi för digital utveckling Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Strategi Utvecklings- och 6 kommunikationsavdelningen Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Henrik Svensson Landstingsstyrelsen 2018-05-22

Läs mer

Målsättningen är att koordinatorsfunktionen i varje län leder till att länen:

Målsättningen är att koordinatorsfunktionen i varje län leder till att länen: Inriktningsdokument för regionala bredbandskoordinatorer Programförklaring Regeringen har beslutat att under perioden 2015-2020 avsätta medel för en funktion som regional bredbandskoordinator i alla län.

Läs mer

K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy

K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy Beslutad av: Regionfullmäktige, 2019-01-29 Diarienummer: RS 2017 04450 Giltighet: från 2019-03-01 till 2023-12-31 K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy 2 01 9 2 02 3 Policyn gäller för:

Läs mer

Fotograf Bengt Ekberg. Strategi för Värmdö kommuns internationella arbete. Antagen av kommunfullmäktige 2009-03-04 51

Fotograf Bengt Ekberg. Strategi för Värmdö kommuns internationella arbete. Antagen av kommunfullmäktige 2009-03-04 51 Fotograf Bengt Ekberg Strategi för Värmdö kommuns internationella arbete Antagen av kommunfullmäktige 2009-03-04 51 Övergripande plattform Värmdö kommuns internationella arbete ska vara förankrat i den

Läs mer

Digitaliseringens transformerande kraft

Digitaliseringens transformerande kraft Digitaliseringens transformerande kraft Vad innebär utvecklingen? Omvärldsanalys Vad bör staten göra? förslag till strategiska områden för digitaliseringspolitiken förslag inom sakområden Om Digitaliseringskommissionen

Läs mer

Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge. Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182

Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge. Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182 Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182 Innehållsförteckning Vårdsamverkan/Fördjupad samverkan

Läs mer

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ FÖRORD Malmö högskola var redan från början en viktig pusselbit i stadens omvandling från industristad till kunskapsstad och

Läs mer

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Diarienummer 241/17 Digitaliseringsstrategi för Hallstahammars kommun Dagens samhällsutveckling drivs och formas till stor del av digitalisering. Digitaliseringen för med sig att vi kan göra helt nya saker

Läs mer

Tillsynsutveckling i Väst. kunskap, glädje, samverkan

Tillsynsutveckling i Väst. kunskap, glädje, samverkan Tillsynsutveckling i Väst kunskap, glädje, samverkan Detta var projektet 999 personer på 50 arbetsplatser Vi arbetar på Västsveriges miljömyndigheter Fokus på de mjuka frågorna Länsstyrelsen i Västra Götaland

Läs mer