Redovisning av SRK:s verksamhet 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Redovisning av SRK:s verksamhet 2008"

Transkript

1 Årsmöte Redovisning av SRK:s verksamhet 2008 Verksamhetsplan 2009

2 Innehållsförteckning Föredragningslista 4 Styrelsen 2009 Övriga funktioner 5 Ordföranden har ordet 6-9 Verksamhetsberättelse - Medlemmar & aktiviteter - Föräldrasektionen - Ungdomssektionen - Dressyrsektionen - Körsektionen - Hoppsektionen 10 Förslag till budget Verksamhetsplaner - Föräldrasektionen - Ungdomssektionen - Dressyrsektionen - Körsektionen - Hoppsektionen 2(12)

3 Föredragningslista 1 Mötets öppnande 2 Godkännande av dagordning Val av årsmötets ordförande, sekreterare, en rösträknare och 3 två protokolljusterare 4 Röstlängd 5 Årsmötets behöriga utlysande 6 Verksamhetsberättelse med årsredovisning 7 Revisionsberättelse 8 Fråga om ansvarsfrihet 9 Fråga om ersättning till styrelsen och övriga 10 Val av styrelsens ordförande, ledamöter, suppleanter och adjungerad kassör 11 Representant från ungdomssektionen 12 Personval till särskilda funktioner 13 Val av två revisorer samt två revisorssuppleanter 14 Val av valberedning 15 Val av representant till Gotlands Ridsportförbund 16 Godkännande av förslag till budget Verksamhetsplaner Fastställande av årsavgift 2009 samt beslut om årsavgift Övriga frågor 20 Mötets avslutande 3(12)

4 Styrelsen 2008 Ordförande Vice ordförande GRF representant Sekreterare Ledamot Körsektionen Ledamot Föräldrasektionen Ledamot Dressyrsektionen Ledamot Hoppsektionen Ledamot Ungdomssektionen Suppleant Anläggning Mia Ljungblom Stefan Svensson Åsa Karén Eva Karlsson Jan Britse Johanna Engfeldt Susanne Carlsson Emma Ljungblom Torbjörn Kotz Suppleant Övriga funktioner Yvonne Anbåtels Lyngstad Adjungerad kassör Revisorer Revisorssuppleanter Ungdomssektionen Kioskansvariga Valberedning Anläggningsgrupp Medlemsregister Utbildningsansvarig Reseansvarig Bokningsansvarig Webbansvarig Marie-Louise Pettersson Lars Ahlgren & Mats Wilson Kjell Olsson & Åke Ahlsten Emma Ljungblom & Josefin Kotz Ewa Lindbom & Bitte Ahlin Kristina Jacobsson, Maria Palje, Emelie Ahlin & Ewa Lindbom Torbjörn Kotz, Olof Vahlgren, Mats Bondesson & Mats Ljungblom Marianne Britse Gerd Jansson Marie-Louise Pettersson Lajla Wikberg Paul Pålle Ahlin 4(12)

5 Ordföranden har ordet Hej alla SRK:are! Då visar almanackan 2009 och vi har alla nya utmaningar och roliga saker att se fram emot under året. Men det är också härligt att blicka tillbaka på allt trevligt som hänt...och det händer MYCKET i SRK. Vi har energiska sektioner och framgångsrika ekipage. I fjol fick vi också tillbaka distansbiten, och vi ser fram emot att lära oss mer om denna gren. Det är mycket vi har framför oss, där den största utmaningen fortfarande är att bygga om vår anläggning så att den blir funktionell för alla som kommer i kontakt med vår verksamhet. Här behöver styrelsen allt stöd vi kan få med tips, hjälp och diskussioner om vad som kan göras och på vilket sätt. Något som präglade 2008 och kommer att ligga i fokus även 2009 är säkerheten - hur våra anläggningar, tävlingar och träningar kan bli säkrare och hur vi ska agera om det händer något. Ytterligare utbildningar kommer att anordnas i detta tema - för Er skull! Medlemmarna - alltså NI - är det viktigaste vi har i klubben...utan Er ingen klubb eller verksamhet. Men vi har, som flesta andra föreningar, vikande medlemssiffror. Hur kan vi vända på trenden? Även här behövs Er åsikt - vad gör vi bra? Vad kan göras bättre? Vilka behov finns? Etc. HJÄLP oss att utvecklas och bli bättre i det vi gör! Detta är också ett steg i att alla i SRK känner sig delaktiga och är integrerade i klubben och kan påverka - vilket är superviktigt. Men ni hör av Er för litet! Vi vill veta mer - använd Er rätt att påverka... Andra saker som händer 2009 är att jag avgår som ordförande. Det har varit fantastiskt trevliga år, men nu är det tid för andra krafter med nya tankar och förhållningssätt att ta över rodret. Jag vill på detta sätt tacka för Ert förtroende under dessa år och på samma gång hälsa den nya ordföranden välkommen till klubben med hela mitt hjärta. Du har så mycket skoj att se fram emot - bara att få lära känna våra medlemmar som är de trevligaste en klubb kan ha! KRAM på Er alla! Tack för min tid och låt 2009 bli ännu ett RIKTIGT bra SRK år! MIA 5(12)

6 Verksamhetsberättelse 2008 Medlemmar Under år 2008 hade Suderbys Ridklubb 170 medlemmar jämfört med 2007 då vi hade 157 stycken. Medlemsavgift Under år 2008 var medlemsavgiften 175 kronor för licensryttare och 125 kronor för icke licenserad ryttare. För år 2009 är avgiften fastställd att inte höjas (beslut på årsmötet 2008) utan kvarstår med 175 kronor för licensryttare och 125 kronor för icke licensierad ryttare. Aktiviteter Under år 2008 hade vi färre sammankomster och färre deltagare jämfört med 2007; År Aktiviteter Deltagare Webben Vår hemsida är fortsatt väldigt populär, uppskattad och informativ via webbmaster Pålles försorg även för andra ryttare och personer utanför SRK. Ett forum för alla åldrar! Föräldrasektionen Föräldrasektionen har genomfört två klubbtävlingar verksamhetsåret 2008 (varav en gick 2009); Påskhoppet lördagen den 29 mars med arton starter i L:D Clear Round och tolv stycken tvåmannalag i maskeradhoppningen. Nyårshoppet söndagen den 8 februari med tjugo starter i L:D Clear Round och nio tvåmannalag i maskeradhoppningen. Ungdomssektionen Den nya ungdomssektionen träffades i början av året hemma hos Emma, för att laga mat och lära känna varandra. Vid det tillfället valdes även Emma och Josefine gemensamt till ordförande. Vi har träffats sporadiskt under året som gått, haft mycket planer men tyvärr inte genomfört så mycket som vi hade önskat. Men vi har, med viss hjälp, haft en klädförsäljning där vinsten går till en sponsrad resa till Falsterbo Horse Show i juli 2009 för dem som har anmält sitt intresse att följa med. 6(12)

7 Försäljningen gick mycket bra och vi fick in ca kronor till vår resa. Vi hade även en hästprylmarknad på klubbens anläggning i november. Tyvärr hade vi otur med vädret, säsongens första snöfall bestämde sig för att komma just då! Vi hade inte så många besökare som vi hade hoppats på, men vi planerar att göra om det igen. Dressyrsektionen Dressyrsektionen består av Lina Sandström, Johanna Engfeldt, Lina Ahlin, Marie-Louise Pettersson och Åsa Svensson. Sektionen har under året träffats regelbundet för att planera kommande arrangemang samt även deltagit i diverse sammankomster för dressyrsporten på Gotland. Verksamhetsåret 2008 har varit ett lyckosamt och aktivt år när det gäller deltagande och framgångar för klubbens dressyrryttare. Sektionen har på klubbens anläggning genomfört två inbjudningstävlingar och tre klubbtävlingar, varav två vid Rosendals ridhus samt augustitävlingen vid Suderbys Gård och Ridskola där även klubbmästerskapet avgjordes. Intresset har varit stort bland våra ryttare och det har varit roligt och stimulerande för dressyrsektionen att anordna aktiviteter som varit uppskattade. Nya och gamla ryttare har kommit till våra arrangemang och det är glädjande med lokal tillväxt! Suderbys ridklubbs ryttare har representerat samtliga dressyrtävlingar under året. De har även skördat fina framgångar på tävlingsbanan. Bland annat vann Suderbys dressyrlag i RAS div II samtliga omgångar och blev därmed segrande lag. Klubben har även haft deltagande ryttare på Dressyr-SM. Dressyrsektionen vill framför ett stort varmt tack till alla ryttare, medhjälpare, lagkamrater, funktionärer och domare som på något sätt deltagit och stöttat, och på detta sätt bidragit till att göra arbetet lätt och roligt! Vinnande lag i RAS 2008 Katrin Pettersson/Deliza Louise Johansson/Puccini Emma Ljungblom/Strass Gabrielle Svensson/Ceyday Elin Löwenberg/Velvet Årets Klubbmästerskap Ponny Kat B: Matilda Dreborg/Emma III Kat C: Therese Sandelin/Caprice Kat D: Josefin Bendelin/Cola S: t Martin Årets Klubbmästerskap Ridhäst Emma Ljungblom/Strass Körsektionen I körningen på Gotland samarbetar vi över gränserna, även fast vi tävlar för olika klubbar, vilket är mycket trevligt. Under året har vi haft ett flertal möten, framför allt runt Bungetävlingen. Arbetet runt ett nytt Rid- & körcentrum vid Skrubbs startas. Klubben har haft många tävlande ekipage. 7(12)

8 Årets prestation stod Isabell Kotz med Dolly för, hon körde till sig en rosett i prova-påklassen vid klubbens anläggning i maj. Mycket bra gjort Isabell är bara 7 år! Hanna Almgren kör låneponnyn Jelina shettis, som hon bland annat placerade sig som 2:a med i den lokala klassen vid Bungetävlingarna, även det en prestation. Jonna Britse med Mildas Melba har även hon tävlat under våren, men nu är Melba dräktig så vi får se när ekipaget kommer tillbaka. Gun Holmberg med Sala Islandshäst har även dom kommit till start. Fanny Almgren har kört Aladin Welsh i Cervus Cup dressyr med en hedrande 5:e plats. I juni var i på Flyinge, Skåne. Vilken upplevelse att köra maraton bland stallarna runt Flyinge hästsportcentrum! Själv har jag varit i Bunge och kört min första MSV där jag körde tyvärr bort mig, men kul var det. Till Bollnäs bar det av mitt i juli och årets varmaste helg, stackars Fanny fick grooma två hästar, det vill säga åka banan med två ekipage. Århundradets första KM i körning genomfördes den 4 oktober, fyra ekipage från klubben deltog. Hanna Almgren och Jelina tog hem titeln. Marie Kahrle har även i år gästat ön och det är alltid lika trevligt när hon kommer. Marie Ågren har regelbundna träningar i körning, med eller utan vagn, vid klubbens anläggning. Det är förmånligt att ha en sån bra tränare att tillgå. Körutflykter har vi haft, två stycken. En på östra ön runt nabben i När och en längs Ekstakusten med korvgrillning och kaffekorg. Mycket trevligt. Året avslutades med sedvanlig kuskfest, i år var det i Hemse där ett 50-tal personer deltog. Gotlands vandringspriser i körning delades ut och SRK:s Hanna Almgren fick priset för bästa debutant. Hoppsektionen Det trogna glada gänget i hoppsektionen har även under 2008 varit Bitte Ahlin, Ewa Lindbom, Gerd Jansson, Karin Adman, Anna-H-Malmborg och Susanne Carlsson. Vi har välkomnat Anna Nylén och Inger Ljunggren som förstärkning då Karin, Anna och Susanne valt att sluta har varit ett aktivt år där medlemmar ur sektionen varit representerade vid distriktets grenledarträffar vid fyra tillfällen. Många trevliga tävlingar har anordnats och SRK har representerat två lag till PAS. Vi vill även framföra ett stort TACK till alla funktionärer som gjort så att vi kunnat genomföra våra tävlingar. Tävlingar Semlehoppet med stilbedömning den 10 februari - Pay and Jump Special (banhoppning + terräng) den 14 maj - Lokal hopptävling för Ridhäst & Ponny med Agria Cup den 19 juli - Summa Cupen den 23 juli 8(12)

9 - Lokal hopptävling med PAS & RAS div2 omg 2 den september, (lag från SRK segrade i PAS denna omgång) - Poänghoppning med Lilla och Stora KM den 1 november PAS-lag div I, våren 2008 Caroline Ohlsson / Hurry Up Josefin Bendelin/Cola St Martin Isabelle Ruthström/Alexa Felicia Engfeldt/Wilma Amanda Lindbom/Lassie PAS-lag div II, hösten 2008 Asta B Pettersson/Sapho Alva Wallen Keller/Yasmin Rebecca Gustavsson/Hedda Hanna Almgren/Roxette Matilda Dreborg/Emma III Detta lag segrade i omg 2 på hemma plan ett jättestort grattis till er! Klubbmästare i hoppning 2008 Lilla KM (L:C m hopp) Kat B Hanna Almgren/Roxette Kat C Rebecca Gustavsson/Hedda Kat D Felicia Tyrsen/Golden Orchevita Ridhäst ingen start Stora KM L:B Kat B Matilda Dreborg/Emma III Kat C Emma Wilhelmsson/Ken Mare Lass Kat D Caroline Ohlsson/Hurry Up Ridhäst: Emma Ljungblom/Strass Summa Cupens vandringspris 2008 Lätt D Cecilia Ljunggren/Kida Lätt C Emma Ahlin/Lassie SRK:s hoppryttare Amanda Löwenberg har även under 2008 haft stora framgångar i lag- SM där det blev silver och en individuell tredje placering på samma tävling i Bunge samt en andra placering i Övedskloster Horse Events Internationella, en *ig klass. Amandas stora mål 2009 är Junior-SM i juni och NM i augusti. På SM och NM är Amandas mål att ta medalj. Vi önskar henne lycka till! 9(12)

10 Förslag till budget 2009 Intäkter Budget 2009 Budget 2008 Medlemsavgifter Aktivitetsstöd Anläggning Resebidrag Dressyr Hoppning Körning Föräldra Ungdom Kommunala bidrag Kiosk Handslaget 0 0 Försäljning 0 0 Ridläger Summa intäkter Kostnader Kostnad 2009 Kostnad 2008 Styrelse, administ Årsmöte Aktivitetsersättning Avgifter kronan Annonser Priser Resor Dressyr Hoppning Körning Föräldra Anläggning Kiosk Ungdom Mat till funktionärer Utbildning Övriga kostnader Summa kostnader Beräknat resultat (12)

11 Verksamhetsplan 2009 Föräldrasektionen Verksamhetsåret planerar sektionen att genomföra två klubbtävlingar samt en uteritt. Ungdomssektionen För 2009 vill vi fullfölja de planer vi hade för 2008, men tyvärr aldrig hade möjlighet att genomföra. Vi ska till exempel göra en ridorientering, vi ha en hästprylmarknad under en tävling samt åka till Falsterbo Horse Show i juli. Dressyrsektionen Dressyrsektionen kommer att anordna tre interntävlingar under året. Datum för dessa är den 7 mars, den 5 alternativt 6 september, samt den 10 oktober med reservation för ändringar. Klubbmästerskap anordnas vid septembertävlingen. Plats meddelas senare. Sektionen skall även arrangera två inbjudningstävlingar på klubbens anläggning. Datum för dessa är den 6-7 juni samt den 1-2 augusti. Dressyrsektionens ambition är att ha tävlande lag i PAS och RAS samt i division I. Sektionen kommer att vara behjälplig med samordning av lagsammansättning samt, om det finns önskemål, arrangera träningar för de tävlande lagen. Dressyrsektionens ambition är även att anordna evenemang i lagom mängd, så att arbetet som sker med ideella krafter, inte skall bli oöverstigligt. Dessutom skall vi inom klubben inte konkurrera med arrangemangen utan komplettera varandra, för att få en bredd på verksamheten och därmed tillgodose så många som möjligt av våra medlemmar. Slutligen, sektionens ambition är att genomföra aktiviteter efter medlemmarnas önskemål, därför är det viktigt att ni hör av er om idéer och förslag. Målen som dressyrsektionen arbetar genom är följande: Att verka för en bred verksamhet bland klubbens ryttare Att väcka intresse för dressyrsporten genom att arrangera interna aktiviteter som bland annat programridning och intertävling Att ha deltagande lag i PAS och RAS division II och uppåt i klasserna Att genomföra minst två inbjudningstävlingar per år Att aktivt främja och utveckla dressyren på Gotland tillsammans med öns övriga ridklubbar Medverka till god sammanhållning och gemenskap bland unga och vuxna ryttare i klubben Med hopp (?) om ett gott dressyrår! 11(12)

12 Körsektionen Körsektionen kommer att anordna två tävlingar; den 21 februari dressyr vid Suderbys Gårds ridhus, Inomhus Cup i tre omgångar samt den 17 maj Maskeradprecision på Lövsta landsbrukscentrum. Vi ska även delta i lagserien som täcker hela Sverige i olika zoner, bra tävling för nya kuskar! Körutflykter planeras i sommarvärmen och vi fortsätter samarbetet med de övriga klubbarna på ön där vi hjälps åt med allt som händer i körningen. Målet för körningen är att få ännu fler aktiva. Om fler önskemål kommer så tar vi givetvis upp det. Sektionen vill medverka till sammanhållning och gemenskap bland unga och gamla kuskar och att alltid sätta säkerheten i fokus. Hoppsektionen Hoppsektionen kommer att ordna fem interntävlingar under året, datum är inte fastställda så håll utkik på hemsidan under hoppsektionen. - Semle-Hoppet - Summa Cupen - Hästrally tillsammans med övriga sektioner - Terränghoppning - KM banhoppning Utöver dessa interntävlingar har SRK - lokal Ridhäst/Ponny med Agria Junior Cup omg 2 den 2-3 maj - Lokal Ridhäst/Ponny den 4-5 juli Vi ska även - Genomföra en ryttar- och kuskträff den 1 februari - Stå som värd vid distriktsgrenledarträff den 9 mars - Tre träffar i grunden mental träning för ryttare - Vara representant till arbetsgrupp i Ponia Cup, Ewa Lindbom utsetts Hoppsektionens målsättning - Att hålla tävlingar med säkerhet i fokus som bidrar till att utveckla både ryttare och häst - Skapa tävlingar på en högre nivå som motiverar att få nya tävlingsryttare samt att få gamla att stanna kvar - Vi vill verka för att engagera och stimulera fler till att bli aktiva ryttare och funktionärer, även för övriga inom SRK - Sektionens mål är att funktionärer ska kunna jobba ½ dag alternativt hel dag vid tvådagarstävling Vi ser fram emot ett glatt hoppår 2009! Med gemensamma krafter kan vi växa annars vissnar vi! /SRK Årsmöte 2009-VB 2008/Åsa Karén 12(12)

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 14 februari 2016, kl 13.00 Dagordning

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Hässleholms Hästsportförening

Protokoll fört vid årsmöte i Hässleholms Hästsportförening Protokoll fört vid årsmöte i Hässleholms Hästsportförening 2012-02-26 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Eva Nyström. 2 Val av ordförande för mötet Eva Nyström valdes till att leda mötet. 3

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb (TGPK) i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 12 februari 2017, kl 13.00

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Styrelsens sammansättning för Ölands Ryttare Förening ÖRF under verksamhetsåret: Ida Petersson Ordförande, Avgick 7/12 Emma Arvidsson - Vice Ordförande, Ordförande från 7/12 Julia Richardsson Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse TS 2018

Verksamhetsberättelse TS 2018 Bilaga 1 Verksamhetsberättelse TS 2018 Tävlingssektionen har under 2016 anordnat 16 stycken tävlingar och fyra Pay and Jump. Vi har haft 3 547 starter fördelat på 2 444 starter i hoppning och 1 103 starter

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Informationsblad och inbjudan till Körmöte i Vartofta den 20/10 2012 Efter bollracet. Här med inbjuds alla kuskar och groomar till en höst träff där vi tackar för året som

Läs mer

Suderbys ridklubb. Verksamhetsberättelse 2015

Suderbys ridklubb. Verksamhetsberättelse 2015 Suderbys ridklubb Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Suderbys ridklubb Styrelsen 2015 Ordförande Johanna Engfeldt 1 år, 2015 Vice ordförande Eva Karlsson 2 år, 2015-16 Sekreterare Ingela

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte för Hylte Ryttarförening

Protokoll fört vid Årsmöte för Hylte Ryttarförening Protokoll fört vid Årsmöte för Hylte Ryttarförening 2013-02-24 1. Katja Larsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Dagordningen godkändes. 3. Val av mötespresidium Ordförande: Jan Liwenius Sekreterare:

Läs mer

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset.

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Närvarande: 25 deltagare. 1. Årsmötets öppnande Ordförande Robin Gustavsson hälsade välkommen och öppnade

Läs mer

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013.

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Sandra Nilsson Född 95 Meriter : Lag-SM medaljer på ponny Startat

Läs mer

Nyhetsbrev oktober/november 2018

Nyhetsbrev oktober/november 2018 Nyhetsbrev oktober/november 2018 Hösten har gjort oss påmind, vi har dragit tillbaka klockan och med det även mörkare dagar. Våra fyrbenta vänner har säkerligen fått på sig sina höstkostymer dvs. många

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Ämne: Mötesordförande: Ordförande: Ridhus Chef: Årsmöte Borås Fältrittklubb Pia Kilbo Nanette Espinasse Sara Eriksson Datum: 2016-02-28 Plats: Borås Fältrittklubb,

Läs mer

Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK

Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK Närvarande: Sverker Magnuson, Eva Karlberg, Hanna Johansson, Yvonne Johansson, Claes Angersjö och Tomas Boman Ej närvarande: Kerstin Collin,

Läs mer

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008!

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008! 6-2007 Årsmöte 4-klubbs Gott Nytt 2008! Hejsan! Ordföranden har ordet God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla haft en skön och avkopplande jul och nyår! Denna gång hade jag förmånen att få vara

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

6-2009 God Jul och Gott Nytt år

6-2009 God Jul och Gott Nytt år 6-2009 God Jul och Gott Nytt år Hejsan! Ordföranden har ordet Vi är halvvägs in i december och julen står snart för dörren i år som tidigare år. Utomhus tror jag dock fortfarande det är höst det är enbart

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

Vi ber alla som innehar ett vandringspris att lämna in dem senast den 10/11!

Vi ber alla som innehar ett vandringspris att lämna in dem senast den 10/11! PROPOSITION till Torns Ryttarförenings Klubbmästerskap och Minimästerskap 2016 Hoppning och Dressyr för häst och ponny 19 och 20 november 2016 KLUBBTÄVLING Vi ber alla som innehar ett vandringspris att

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SIGGESTA RYTTARE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SIGGESTA RYTTARE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SIGGESTA RYTTARE Målet för verksamheten Det övergripande målet för verksamheten har varit främja och utveckla ridningen öka föräldrar-engagemanget inom ridklubben skapa en ekonomisk

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

ÅRSMÖTE. Gotlands Islandshästförbund

ÅRSMÖTE. Gotlands Islandshästförbund ÅRSMÖTE Gotlands Islandshästförbund 16 februari 2019 Sida 1 av 5 Årsmöte Gotlands Islandshästförbund 16 februari 2018 i Bro Bygdegård mötet hålls direkt efter Austurs avslutade årsmöte Förslag till dagordning

Läs mer

Aktivietetsrapport från SvRF körkommitté (KK),

Aktivietetsrapport från SvRF körkommitté (KK), Aktivietetsrapport från SvRF körkommitté (KK), 201208 Nu börjar vi närma oss slutet av säsongen, men det finns ännu ca 10 tävlingar som skall genomföras innan höstmörkret sänker sig på riktigt.jag hoppas

Läs mer

B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012

B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012 2012 B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING ANSVARSOMRÅDE Ordförande Christina Svensson press/media Vice ordförande Kristina Printzlow grenledare hoppning Ledamöter och

Läs mer

Bohuslän-dals konståkningsförbund

Bohuslän-dals konståkningsförbund Bohuslän-dals konståkningsförbund Styrelsen Verksamhetsberättelse 2016-2017 Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning Ordförande Helen Karlsson Vice ordförande Therese Arvidsson

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Kick-Off För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Dagens upplägg Tävlingar 2016 och 2017 Vad krävs för att få tävla? SoRK:s funktionärer T-SEK Verksamhetsplan/Värdegrund TDB och Equipe och tävlingsplatsen

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 22/9-2016 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 19 medlemmar deltar på

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Möte med KF Rävhagen Ordf Styrelsen deltar Redovisning från KF. Birgitta, ridskolorna Desirée, tävling Söndag 16 kl1600

Möte med KF Rävhagen Ordf Styrelsen deltar Redovisning från KF. Birgitta, ridskolorna Desirée, tävling Söndag 16 kl1600 Verksamhetsplan 2014 för WRK Januari Söndag 12 Styrelsemöte Rävhagen Ordf Föreningsrapport Årsmötet Onsdag 15 Ansökan Resestöd GI Kassören/ Anita Onsdag 15 Föreningsrapporten SvRF Tisdag 21 kl 1730 Februari

Läs mer

Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland Upprättad

Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland Upprättad Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland 2010 Upprättad 2010-01-21 Vad händer under året 2010 Allmänt Tävlingssektionen består under 2010 av Ordförande Grenledare Hoppnng häst Grenledare Hoppning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2018 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING Ordförande Rebecca Olofsson Vice ordförande Martina Björkman Kassör Cecilia Rosenqvist Sekreterare Carolina Suomenniemi Ordinarie ledamöter Sofia Lindqvist-Lacinai

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhets berättelse för 2010 Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010. Ändamålet är att främja och utveckla

Läs mer

WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05

WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05 WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05 De viktigaste frågorna att ta tag i direkt! Utbilda domare, överdomare och banbyggare inom klubben. Arrangera nationell tävling i någon form: Samverka med andra

Läs mer

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare.

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Strategi 2024 WE Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Grupp1 : Anna N, Ulrika P, Gabriella P, Malin B, Åsa T, Ingela H Delmål för 2016/2017

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014 Ändringar är markerade med fetstil. BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa.

Läs mer

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar.

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vi hoppas att ni och ert företag vill vara med och sponsra

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

NCHA Of Scandinavia Årsmöte 2019

NCHA Of Scandinavia Årsmöte 2019 NCHA Of Scandinavia Årsmöte 2019 1. Mötets öppnande: 12.10 2. upprop och fastställande av röstlängd: Röstberättigade medlemmar är 19st+3 (telefon med fullmakt) 3. Fastställande av om mötet blivit i laga

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING Välkommen till årsmöte på Bowlinghallen, onsdagen den 9 september 2015 Förslag till dagordning 1 Mötets öppnande samt justering av röstlängd 2 Årsmötets stadgeenliga utlysning

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län Gemensamma Deltagare i DM måste tävla för klubb som är ansluten till Stockholms bestämmelser Läns Ridsportförbund StRF. DM och -DM arrangeras

Läs mer

Protokoll ÅRSMÖTE 2008

Protokoll ÅRSMÖTE 2008 Sida 1 av 7 Protokoll ÅRSMÖTE 2008 1. Mötets öppnande 2. Val av a. Mötesordförande Anders Arvidsson b. Sekreterare c. Två protokolljusterare tillika rösträknare Olle Björquist, Daniel Johansson 3. Fråga

Läs mer

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 RALLY DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd vid mötet. 3. Godkännande av kallelsen till årsmötet. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av ordförande för

Läs mer

SMK Västerås Årsmöte

SMK Västerås Årsmöte SMK Västerås Årsmöte 2018-02-22 1. Mötets öppnande. Ordförande Mikael Wadsten hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. 2. Fastställande av närvarolista och röstlängd Röstlängd och närvarolistan godkändes

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Verksamhetsberättelse Hästhagens Ryttarförening

Verksamhetsberättelse Hästhagens Ryttarförening Verksamhetsberättelse 2018 Hästhagens Ryttarförening Verksamhetsberättelse Hästhagens Ryttarförening 2018 Styrelsen för Hästhagens Ryttarförening i Billinge avger härmed berättelse för verksamhetsåret

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014

Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014 Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014 Tack till alla medverkande! Bakgrund: Med anledning av den rådande situationen i Västerbottens Ridsportförbund, där tävlingsorganisation för närvarande

Läs mer

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK.

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. SSG Årsmöte 2012 Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om årsmötets behöriga utlysande 4. Fastställande av dagordning 5.

Läs mer

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Protokoll ÅRSMÖTE SHKK 2013 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet.

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet. --Medlemsblad 1, Januari 2019-- Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Medlemsbladet har gått ut var tredje månad under ett års tid och jag hoppas det är något ni uppskattat. För mig blir

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie,

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2017 Södermanlands ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och

Läs mer

Protokoll från Djarfurs årsmöte på Hanhalsgården

Protokoll från Djarfurs årsmöte på Hanhalsgården Protokoll från Djarfurs årsmöte 2008-01-27 på Hanhalsgården Närvarande: 17 medlemmar, se närvarolista sist i protokollet 1. Mötets öppnande Hans Ericson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Godkännande

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Ponnyallsvenskan 2010

Ponnyallsvenskan 2010 Regler Ponnyallsvenskan 2010 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2010 2009-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Elitserien i

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västmanland för året 2017 Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och Elitserierna

Läs mer

Årsmöteshandlingar. Hälla GK

Årsmöteshandlingar. Hälla GK Årsmöteshandlingar Hälla GK till årsmöte den 31 mars 2009 Innehåll Verksamhetsberättelse 2009 Händelser under året Årsredovisning med förvaltnings- och revisionsberättelse Verksamhetsplan 2010 Budgetförslag

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening 2017-01-01 2017-12-31 Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening, MDRF 2017 Styrelsen får härmed avge verksamhetsberättelse

Läs mer

11 november klockan Studiefrämjandet, Verkstadsgatan 1, Karlstad

11 november klockan Studiefrämjandet, Verkstadsgatan 1, Karlstad Välkommen till Värmlandslänsförbund av Sveriges 4Hs länsförbundsstämma & planeringskonferens 11 november klockan 13.00 Studiefrämjandet, Verkstadsgatan 1, Karlstad Alla medlemmar är varmt välkomna (rösträtt

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar.

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION 2010 DUS STYRELSEN 2010 UPPDRAG OCH VERKSAMHET Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Övriga ledamöter Karolina Peterson Louise Bergström

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 29st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 29st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Ordförande Johanna Stone hälsade de närvarande varmt välkomna. Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015 REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2015 för Allsvenskan 2015 För att klubb ska få Har betalt sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och delta med lag i Svenska Ridsportförbundet. Allsvenskor krävs att

Läs mer

SRK Verksamhetsberättelse 2018

SRK Verksamhetsberättelse 2018 SRK Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen för Suderbys Ridklubb avger härmed följande berättelse rörande verksamheten 2018. Styrelsen Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Lotta Löwhagen

Läs mer

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSMÖTESPROTOKOLL för Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte hos Bollnäs Ridsällskap 2012.03.24 1. Mötet öppnas Distriktsordförande Eva Myrgren hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Från Svenska Ridsportförbundet

Läs mer

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K 2019-02-09 Kick-off för alla tävlingsintresserade på Sork Dagens upplägg: Presentation av TSEK, tävlingsåret 2018 och kommande tävlingar 2019 Föreläsning

Läs mer

Protokoll för MASKUS Årsmöte

Protokoll för MASKUS Årsmöte Protokoll för MASKUS Årsmöte 2013-02-09 Plats: Ekelund 1 Mötets öppnande Bella Segerlund hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Val av a) Mötesordförande Bella Segerlund väljs till ordförande för mötet.

Läs mer

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 218 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap

Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap Den lilla klubben med det stora hjärtat SRS verksamhetsidé Vi är en klubb med familjär karaktär som alltid utgår från hästens välbefinnande.

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1 Mötet öppnas, parentation - Yvonne Haglöf, vår ordförande hälsade alla närvarade välkomna. - Hon tände ett ljus och

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

Årsmöte Strandtorp GK

Årsmöte Strandtorp GK Årsmöte Strandtorp GK 2019-02-26 Plats:IF Metallhuset Älesvägen 2 Datum 2019-02-26 Tid Mötesstart 18:00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Årsberättelse 2018 Strömsholms Ridsportförening

Årsberättelse 2018 Strömsholms Ridsportförening Årsberättelse 2018 Strömsholms Ridsportförening Åter igen ett händelserikt år med stora sportsliga framgångar för våra ekipage och många väl arrangerade SRF tävlingar. Ett stort GRATTIS till alla våra

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg.

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Närvarande: Helen Larsson, Yvonne Johansson, Ingela Lindgren, Jeanette Sande, Karin Nylander, Glenn J Unger, Ulrika

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2013. Styrelsen har under året bestått av:

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Ponnyallsvenskan 2011

Ponnyallsvenskan 2011 Regler Ponnyallsvenskan 2011 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2011 2010-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Elitserien i

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSMÖTESPROTOKOLL för Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte på Högbo Ridklubb, Sandviken 2011.03.26 1. Mötet öppnas Distriktsordförande Eva Myrgren hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Från Svenska

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 30/9 2017 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 15 medlemmar med rösträtt

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Styrelsen. Utbildning DUS. Verksamhets- och förvaltningsberättelse. första priset.

Styrelsen. Utbildning DUS. Verksamhets- och förvaltningsberättelse. första priset. Verksamhetsberättelse 2014 - första priset. Verksamhets- och förvaltningsberättelse för 2014 Annat exempel är Hästkampen som genomfördes i samarbete med Kvinnerstaskolan med kesbergs Hästsportförenings

Läs mer