INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför"

Transkript

1 LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå. Vi har också handikapp ridning och massor av andra aktiviteter. Kika gärna in på vår hemsida för att se vad vi pysslar med. INFORMATIONSBLAD! Det går bra att kontakta oss på följande sätt: Telefon vi har telefontid måndagar , onsdagar samt fredagar Web Ni hittar oss även på facebook där vi informerar om allt som händer. Välkomna!

2 VÅRA SEKTIONER! TÄVLINGSSEKTIONEN! Klubben har en aktiv tävlingssektion som anordnar ett antal tävlingar per år. Vi har tävlingar från lokal nivå upp till nationell och det är blandat ponny och häst. Är du intresserad av att veta mera så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss på Välkommen! UNGDOMSSEKTIONEN! Alla som är medlemmar i Lilla Edets Ridklubb och är under 26 år är automatiskt med i US, alltså alla föreningens barn och ungdomar! Vi är 8 tjejer som sitter i US styrelse, och det är vi som planerar och ansvarar för alla klubbtävlingar och aktiviteter som klubben har för barn och ungdomar. Men alla barn och ungdomar, upp till 26 år, är med i LUS! (Lilla Edets Ridklubbs Ungdomssektion) STALLFRITIDS! Nu startar Lerk upp stallfritids. Detta riktar sig till barn mellan 5-10 år. 5 onsdagar framöver kommer vi gå igenom allt ifrån borstning till putsning och självklart kommer det bli ridning. Barnen kommer delas upp i 2 grupper från gång 2. Antalet platser är begränsat till 12 st Ridning kommer ingå varje gång men teoriämnena varierar, se nedan. V 1 Genomgång av stallregler & säkerhet. V 2 Borstning och pyssel med hästarna. V. 3 Putsning och skötsel av utrustning V.4 Stallskötsel V 5 Sammanfattning samt lite roliga lekar Det är alla vi tillsammans som genomför klubbtävlingarna och aktiviteterna. Är det något ni undrar så har vi en mailadress: :) Vi i US styrelse försöker få med så många som möjligt på våra aktiviteter, både små och stora! Så titta gärna här på hemsidan ibland, kanske har vi någon aktivitet som passar dig. Kram LUS styrelse! Startdatum: 15 Maj 2013 Tid: Ledare: Emelie Olsson & Angelica Ström Pris: 300 kr för alla tillfällena För info & Anmälan kontakta: Emelie Olsson går också bra att maila på

3 Startdatum: 15 Maj 2013 Tid: Barn: Vuxna: 18:15-18:45 Pris: 60 kr/person & gång Ledare: Emelie Olsson För info & Anmälan kontakta: Emelie Olsson PROVA PÅ RIDNING! Är du sugen på att börja rida eller känner du någon som skulle vilja? Lilla Edets Ridklubb kommer på onsdagar starta upp prova på ridning för barn och vuxna. Ta på dig skor/stövlar med liten klack hjälm finns att låna! US ANORDNAR ÖVERNATTNING! Hej! Den 25/5 kommer vi att anordna en övernattning på klubben, det är en aktivitet vi har som brukar vara väldigt uppskattad! :) Under kvällen kommer vi att leka lekar, äta tacos, rida, mysa till en film och gå spökrunda för dom som vill gå på det! Vi samlas i cafeterian kl 17:00 då vi väljer sovplatser och har upprop så att alla är på plats! Vi i ungdomssektionen kommer att vara på plats från kl 15:30 på lördag eftermiddag- 11:00 på söndag förmiddag så vi lämnar ingen ensam, jätte viktigt för oss! Kl 10:00 dagen efter är det hemgång :) Pris: 100kr Det du ska ha med dej: Sovsäck/täcke, kudde, liggunderlag, det snacks du vill ha under kvällen, kommer finnas möjlighet till att handla i cafeterian! Frukost till dagen efter (kyl finns). Anmäl dig på mailen som står nedanför eller på plats i lektionsstallet! Frågor? Maila: eller ring Johanna:

4 RIDLÄGER I SOMMAR RIDLÄGER 1 Datum: 1-5/7, Var: Lilla Edets RidKlubb (GÖTA) Tid: (Dagridläger) Instruktör: Magdalena Trönnberg Pris: 1700:- Välkomna till sommarens ridläger 2013 på LERK! För att kunna vara med på ridlägret behöver du kunna rida hästen själv i alla gångarterna. Ridlägret är måndag till fredag vecka 27 med 2 ridpass per dag samt andra aktiviteter som bad och lek. Lunch och eftermiddagsfika ingår och du väljer själv om du vill låna en lektionshäst eller ta med en egen! RIDLÄGER 2 Datum: 5-8/8 Var: Lilla Edets RidKlubb (GÖTA) Tid: (Dagridläger) Instruktör: Emelie Olsson Pris: 1300:- Välkomna till sommarens ridläger på LERK! För att kunna vara med på detta ridläger där hästarna ska ridas igång igen efter betet behöver du kunna rida hästen självständigt i skritt och trav. Ridlägret är måndag till torsdag vecka 32 med 2 ridpass per dag, förutom på torsdagen då det endast är ridning på fm. Tag med badkläder om du vill bada. Lunch och eftermiddagsfika ingår. PAY & RIDE & PROGRAMRIDNING! Under året anordnar Lerk även en hel del pay & ride där du som har en grön häst eller är nybörjare som tävlingsryttare har möjlighet att komma och hoppa en bana. En jättebra träning för gröna hästar och ryttare. Håll utkik på vår hemsida när dessa är. Programridning är också något vi har startat upp och försöker ha med jämna mellanrum. Vi bjuder in en godkänd dressyrdomare och man har möjlighet att komma och rida ett dressyrprogram och bli bedömd. Efter sin första ritt får man tips och råd av domaren och sedan får man möjligheten att rida programmet en gång till. Mycket populär aktivitet. För bokning och eventuella frågor kontakta kontoret på mail:

5 TRÄNINGAR & KURSER! Under året händer det en hel del på Lerk förutom vår lektionsverksamhet. Vi anordnar en hel del tävlingar samt har olika gästtränare på besök. Vårt mål är att kunna erbjuda träningar för så många målgrupper som möjligt. Idag har vi hopp och dressyrträningar men vi har också startat upp en voltige grupp på lördagar för de som gillar gymnastik på hästryggen. Vi har också planer på att starta upp gymnkhana träningar. Så håll utkik på vår hemsida för vad som kommer att hända. Tränare som kommer till klubben idag är bland annat Mathieu Boissonneau (hoppning), Berit Norberg (dressyr), Sten Lindgren (hoppning). GRÖNT KORT! På Lerk anordnar vi kurser för att ta Grönt Kort för att du ska kunna tävla. Vi planerar att starta upp en ny kurs till hösten för att förbereda inför Håll utkik på hemsidan för kursstart. Allmän info om Grönt Kort kan ni läsa om här. Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort. Oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Alla som är 18 år och äldre, som inte har Grönt kort idag men vill börja tävla, bör gå Grönt kort-kurs. De kan dock välja att under en halvdag göra både de delprov som kursen innehåller samt det slutliga praktiska och det teoretiska provet. Från det år ryttaren/kusken fyller 14 år är det obligatoriskt att ha ett eget Grönt kort. Från det år ryttaren fyller 13 år får ryttaren gå kursen själv. Barn som är 12 år och yngre får delta tillsammans med en förälder/ målsman eller annan myndig person som följer med och ansvarar för barnet och dess handlingar under tävling. Målsman/annan vuxen skall delta i kursen och ta Grönt kort. Uppsuttna krav gäller dock inte Under sommaren kommer vi anordna dressyrkurs för Marie Törnqvist och hoppkurs för Helen Landström. Håll utkik på hemsidan för mer info och anmälan. målsman, det är ryttarens ridkunskap som skall intygas. Ridkunskapen intygas av lägst Ridlärare Level 1 eller C-tränare. Ex. Ett barn som gått Grönt kort-kurs med målsman vid 12 års ålder eller yngre måste alltså ändå gå om kursen själv, tidigast det år han/hon fyller 13 år.

6 SUMMER DRESSAGE FESTIVAL! V /7 går vårt största dressyrevenemang av stapeln. Summer Dressage Festival är ett dressyrmeeting som i år sträcker sig över 5 dagar med totalt 19 klasser att tävla i och nivån på tävlingen är från lokal till nationell. Detta evenemang har blivit mycket populärt och vi har ryttare från hela Sverige samt Norden som kommer till oss. I år avslutar vi detta evenemang med en Grand Prix klass och detta får man inte missa. LAXHOPPET! 1-4/ Laxhoppet är vårt stora hoppevenmang som vi anrodnar varje år. Tävlingen är från lokal nivå till nationell och vi har klasser från 1 m upp till 1.50 m. Laxhoppet är en 4 dagars tävling där vi får besök av ryttare från hela Sverige och även våra grannländer. Under detta meeting har vi närmare 1000 starter. Besök oss gärna och ta med familjen för några dagar av riktigt rolig hoppning. Välkomna! Lite historik om tävlingen Tävlingen startades upp för första gången 2009 men då bara under 2 dagar & 2011 utökade vi till 3 dagar och även 2011 gick vi upp i nivå och klasser. Vårt mål är att hela tiden utveckla denna tävlingen och se hur långt vi kan komma. Och med detta mål så tog vi ytterligare ett steg uppåt 2012 med fler klasser ytterligare en dag samt högre nivå på klasserna. Under detta meeting finns det 4 cuper man kan tävla i och fina priser kan man vinna från vår sponsor Xtreme HorseMakeover Välkomna till en fantastisk dressyrupplevelse!