Beslut efter kvalitetsgranskning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut efter kvalitetsgranskning"

Transkript

1 Besk Huvudman Verksamhetschef vid sjukhusskolan: Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Jönköpings kommun Skolinspektionen..

2 ',YJSSLYr'1" 1 (7) Inledning Skolinspektionen genomför höstterminen 2016 en kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus. Syftet är att granska om särskild undervisning på sjukhus så långt det är möjligt motsvarar den undervisning eleverna inte kan delta i. Detta uppnås genom att följande frågeställningar besvaras: /. Vad innehåller den särskilda undervisningen på sjukhus? 2. Får elever, som på grund av sjukdom inte kan delta i den vanliga undervisningen, en behovsanpassad undervisning på sjukhus? Skolinspektionen besökte sjukhusskolan i Jönköpings kommun den 11 oktober Besöket genomfördes av Lena Dahlquist och Anna Wide. Vid besöket intervjuades lärare och verksamhetschef. Skolinspektionen har också studerat dokument från verksamheten. Vidare har en enkätundersökning genomförts med samtliga sjukhusskolor i landet. För mer information om granskningen se Skolinspektionens webbplats Här hittar du underlag som använts i granskningen i form av bestämmelser på området och intervjuguider. Bakgrundsuppgifter om verksamheten Sjukhusskolan i Jönköping består av två delar. Den ena för elever som får somatisk vård (Soma) och den andra, Solåsskolan, för elever som får barn- och ungdomspsykiatrisk vård (BUP). Sjukhusskolan i Jönköping ligger organisatoriskt under Barn-och elevhälsoenheten som är en central stödfunktion inom Utbildningsförvaltningen. Verksamhetschefen för sjukhusskolan är också verksamhetschef för tre kommunövergripande särskilda undervisningsgrupper samt för rörligt kommunövergripande "skolstöd". Sjukhusskolan är placerad på Ryhovs sjukhus i Jönköping och har egna lokaler. Lokalen för skolverksamheten som är kopplad till Soma består av ett rum i anslutning till lekterapin och ligger inte i anslutning till vårdavdelningarna. Lokalen för verksamheten som är kopplad till BUP ligger relativt nära vårdavdelningen och består av flera olika utrymmen för undervisning och samvaro. Lokalerna för Soma och för BUP är belägna på cirka 10 minuters gångavstånd från varandra. Vid enheten för Soma arbetar en lärare, vid enheten för BUP arbetar tre lärare. Lärarna vid

3 2(7) BUP arbetar i arbetslag medan läraren vid Soma bedriver sitt arbete ensam. De har gemensamma möten med verksamhetschefen varannan vecka. Antal elever 2016 t o m 1 september. Somal 280 BUP2 50 Antal lärare Antal Omräknat till heltidstjänster Med lärarlegitimation Soma BUP 3 2, Speciallärare/specialpedagoger Bedömning Samverkan och informationsöverföring Sjukhusskolan i Jönköping har generellt väl fungerande strukturer för samverkan med vårdnadshavare och sjukhusets barnavdelningar. När det gäller samverkan med elevens ordinarie skola finns väl fungerande strukturer för elever som vårdas på BUP medan samverkan med ordinarie skola varierar när det gäller elever som vårdas på Soma. Sjukhusskolans verksamhet och pedagogiska perspektiv integreras i planering av behandlingsarbetet framförallt avseende elever som vårdas på BUP. Vid återgång till ordinarie skola samverkar och informerar sjukhuslärarna om elevernas behov av anpassningar och särskilt stöd. Sjukhusskolan i Jönköping har rutiner för att försäkra sig om att de känner till samtliga barn som är inlagda och ges vård vid barnavdelning. Däremot saknas rutiner för att få vetskap om elever som fyllt 18 år och därför vårdas på vuxenavdelning. Det saknas också rutiner för att identifiera elever som är yngre än 18 år men vårdas på annan avdelning är barnavdelning (till exempel infektionsavdelning). Vidare saknas rutiner för hur elever som återkommande, eller en längre tid, vårdas vid sjukhuset men inte är inneliggande ska identifieras och eventuellt undervisas. 1 Somatisk (kroppslig) vård 2 Barn- och ungdomspsykiatrisk vård

4 Beskyl 3(7) Anpassning och genomförande av undervisningen Sjukhuslärarna vid BUP skaffar sig på olika sätt kunskap om elevernas individuella behov, förutsättningar och kunskapsnivå. De genomför strukturerade samtal med elever och vårdnadshavare samt har alltid kontakt med elevens ordinarie skola. De har också en kontinuerlig kontakt med den medicinska personalen för att kunna anpassa undervisningen utifrån de möjligheter och begränsningar som elevens sjukdomstillstånd innebär. Eleverna ges möjlighet till delaktighet i planering och genomförande av undervisningen. Läraren för Soma utgår från att det material eleverna får av sin ordinarie skola är anpassat utifrån elevernas individuella behov, förutsättningar och kunskapsnivå. Om läraren upptäcker att materialet inte är lämpligt för eleven tar hen kontakt med ordinarie skola för att hitta lösningar på detta. Begränsningar i sjukhusskolans lokaler, utrustning och lärarnas kompetens gör att det kan vara svårt att erbjuda eleverna undervisning i vissa ämnen till exempel de naturorienterande. Undervisningen vid sjukhusskolan i Jönköping är främst fokuserad på engelska, matematik, svenska samt till delar samhällsorienterande ämnen och estetiska ämnen. I de fall sjukhuslärarnas kompetens inte räcker för elevernas behov av undervisning samverkar lärarna med lärare vid elevens ordinarie skola, förstalärare inom kommunen samt använder sig av digital teknik, till exempel Youtube. Det förekommer inte fjärrundervisning för att möjliggöra för eleverna att vara mer delaktiga både i undervisning och social samvaro med sin ordinarie klass. Vid faktagranskningen förtydligar verksamhetschefen att utrustning för fjärrundervisning finns och kan erbjudas om ordinarie skola har möjlighet att genomföra detta. Utvecklingsområden Skolinspektionen bedömer att utvecklingsarbete i första hand behöver inledas inom följande områden: Sjukhusskolan behöver se till att det finns system för att få kännedom om elever som vårdas vid andra avdelningar än barnavdelningar respektive inte är inneliggande på sjukhus för vård och som kan vara i behov av särskild undervisning vid sjukhus. Sjukhusskolan kan ytterligare arbeta för att utveckla sin redan fungerande samverkan med elevernas ordinarie skola genom att till exempel initiera fjärrundervisning.

5 rju r 4 (7) Sjukhusskolan kan förbättra sitt arbete genom att synliggöra att de kan erbjuda undervisning/handledning i samtliga ämnen eleverna har behov av och att de inte är begränsade till ett fåtal ämnen. Resultat Här redovisas uppgifter från enkäten, dokumenten och intervjuerna. Introducering av sjukhusundervisning Sjukhuslärarna skaffar sig information om elever som läggs in på någon barnavdelning samma dag som de börjar ges vård på sjukhuset. Sjukhusläraren vid Soma besöker eleverna samma dag som de kommit till sjukhuset, om inte deras medicinska tillstånd gör att det bedöms olämpligt, och tar en omedelbar kontakt med vårdnadshavare. Läraren inom Soma ber ofta vårdnadshavaren ta kontakt med ordinarie skola och be dem skicka material till eleven. Om eleven vårdas kort tid på sjukhuset tar läraren vid Soma inte alltid kontakt med ordinarie skola, vid längre vårdtid tar hen telefonkontakt med elevens mentor. Lärarna vid BUP tar alltid en tidig kontakt med elevens ordinarie skola efter att vårdnadshavare och elev signerat ett godkännande kring detta. De genomför vid undervisningens start strukturerade samtal med eleven och med elevens mentor för skaffa sig en bild av elevens situation och behov. Sjukhusskolan saknar rutiner för att identifiera, och erbjuda undervisning till, elever som inte är inneliggande på sjukhuset. Det kan vara elever som återkommande får vård vid sjukhuset under dagtid eller som utreds under en period men inte övernattar där. När det gäller elever under 18 år som är inneliggande på vuxenldinik saknas rutiner för att sjukhusskolan ska få information om att dessa elever ges vård på sjukhus. Det kan handla om elever som, oavsett ålder, ges vård på infektionsklinik eller annan klinik. Det gäller också elever som fyllt 18 år och därmed per automatik ges vård på vuxenklinik men som studerar på gymnasiet. I de fall sjukhusskolan med inriktning mot Soma ändå får kännedom om elever vid annan avdelning erbjuds alltid dessa elever undervisning i samma utsträckning som elever som ges vård på barnavdelningar. Lärarna som arbetar med inriktningen mot BUP uttrycker oro för att elever som fyllt 18 år, och därmed vårdas vid vuxenpsykiatrisk avdelning, inte får undervisning oavsett om de är i behov av det eller ej.

6 Bes 5(7) Undervisningens genomförande Sjukhuslärarna vid BUP i Jönköping kartlägger elevernas behov, förutsättningar och kunskapsnivå genom samtal med eleven, vårdnadshavare och ordinarie skola. Lärarna kombinerar den information de fått med en egen bedömning av elevens behov, förutsättningar och kunskapsnivå. Det förekommer också att sjukhuslärarna vid BUP gör pedagogiska utredningar till exempel dysledutredningar. Lärarna samverkar också med den medicinska personalen på sjukhuset till exempel genom att en av lärarna deltar i ronden då elevens tillstånd och vård diskuteras. Sjukhusundervisningen betraktas som en del av rehabiliteringen av eleverna och integreras med behandlingsarbetet. Lärarna genomför under tiden eleven undervisas kontinuerligt dokumentation av undervisningen vilken kommuniceras med elevens ordinarie skola. Eleven är väl införstådd och ofta delaktig i vad som kommuniceras. Sjukhusläraren vid Soma undervisar och handleder elever utifrån det material som ordinarie skola skickar med. Läraren vid Soma har utvecklat ett system med en pärm som följer en del elever som växelvis undervisas vid annan sjukhusskola, i ordinarie skola och vid sjukhusskolan i Ryhov. Det gäller främst elever med någon form av cancerdiagnos. Pärmen fyller funktionen av en portfolio och med hjälp av den synliggörs vad eleven gjort och behöver fortsätta arbeta med. Någon ytterligare dokumentation gör inte läraren vid Sorna. Ordinarie skola förser elever inom såväl Sorna som BUP med material att arbeta med. Materialet motsvarar det som elevernas ordinarie klass arbetar med under tiden eleverna vårdas vid sjukhuset. Dessa uppgifter anpassar sjukhuslärarna till elevernas behov och förmåga. Sjukhusskolan utgår från varje elevs individuella behov och undervisningen är flexibel avseende tid, innehåll och utformning. Undervisningstiden varierar och avgörs utifrån varje elevs individuella behov, tillstånd och förmåga. De flesta elever som vårdas vid BUP får undervisning i de lokaler sjukhusskolan har i närhet av vårdavdelningen. Här finns slöjdsal, utrymme och material för bildundervisning, TV - och samlingsrum, undervisningslokal samt ett skolbibliotek. Eleverna vid BUPs anorexiavdelning undervisas tillsammans i ett rum på denna avdelning: Elever som vårdas på Somaavdelning får oftast undervisning i, eller i anslutning till, sitt sjukrum. Detta eftersom sjukhusskolans lokaler för Soma är svåra att ta sig till för eleverna. Detta medför i sin tur att eleverna vid Soma oftast får undervisning individuellt.

7 E ss 6 (7) I de fall sjukhuslärarnas egen kompetens inte räcker för att kunna täcka det behov eleverna har av undervisning använder sig lärarna av privata nätverk, digitala medier (till exempel Youtube) och samverkan med ordinarie skolas lärare. En av lärarna på sjukhusskolan som är knuten till BUP ingår dessutom i ett nätverk med kommunens förstelärare och kan använda sig av den kompetens som finns där. Det förkommer inte något kompetensutbyte mellan lärarna vid BUP och läraren vid Sorna. Vid intervju med lärare och verksamhetschef framkommer att fjärrundervisning inte används för att möjliggöra för eleverna att följa undervisningen i den ordinarie klassen och vara delaktiga i vad som händer i klassen i övrigt. Vid faktagranskningen förtydligar verksamhetschefen att utrustning för fjärrundervisning finns och kan erbjudas om ordinarie skola har möjlighet att genomföra detta. Enligt dokumentation, till exempel mall för brev till ordinarie skola, avseende den enhet som arbetar med inriktning mot BUP erbjuds eleverna där undervisning i svenska, engelska, matematik, samhällskunskap och estetisk verksamhet samt eventuellt i idrott. För elever som vårdas på Somaavdelning begränsas enligt läraren möjligheten att ge eleverna undervisning i alla ämnen bland annat av att undervisningen oftast genomförs i, eller i nära anslutning till, elevens sjukrum. Det finns moment i några ämnen som av utrustningsskäl inte kan genomföras vid sjukhusskolan. Till exempel saknar sjukhusskolan tillgång till dragskåp vilket innebär att laborationer som kräver detta inte kan genomföras. Eleverna vid sjukhusskolan knuten till BUP är delaktiga i hur undervisningen läggs upp och i kommunikationen med ordinarie skola. Sjukhuslärarna arbetar systematiskt med värdegrundsfrågor bland annat genom att eleverna ser nyhetssändningar och samtalar utifrån det. De genomför ibland enskilda samtal om värdegrundsfrågor och samarbetar vid behov med den medicinska personalen, till exempel när det gäller elever som varit utsatta för, eller utsatt andra, för kränkande behandling. För elever som vårdas vid Somaavdelning sköts arbetet för elevers delaktighet främst av den ordinarie skolan när det gäller undervisningens innehåll eftersom de är inlagda så kort tid. Däremot genomför läraren ofta samtal med eleverna om deras situation och hur de bemöts av, respektive bemöter, andra människor. Återgång till ordinarie undervisning Sjukhusskolan vid BUP har täta kontakter med elevens mentor under tiden eleven undervisas vid sjukhusskolan. När eleven återgår till ordinarie undervisning genomförs ett telefonmöte eller ett fysiskt möte med den ordinarie skolan.

8 B ss 1 "1'1 7 (7) Eleven är med hela, eller delar av, mötet och vad som ska tas upp på mötet planeras med eleven i förväg. Sjukhusskolan vid Soma förlitar sig på att den tidigare beskrivna pärmen, portfolion, innehåller den information ordinarie skola behöver vid elevens återgång. Hen lägger också mycket kraft på att informera vårdnadshavare vilka rättigheter till stöd och hjälp deras barn kan tänkas ha utifrån sitt sjukdomstillstånd. Vid behov tar hen kontakt med ordinarie skola. Sjukhuslärarna tydliggör för ordinarie skola om eleven har behov av anpassningar eller särskilt stöd. De förmedlar elevens behov och om behoven har förändrats under tiden eleven fått undervisning på sjukhusskolan. Uppföljning Huvudmannen ska senast den 2 maj 2017 redovisa till Skolinspektionen vilka åtgärder som vidtagits utifrån de identifierade utvecklingsområdena. Redogörelser skickas per post till Skolinspektionen, Box 2320, Göteborg, eller via e-post, till skolinspektionen.goteborg@skolinspektionen.se Hänvisa till Skolinspektionens diarienummer för granskningen (dnr :200) i de handlingar som sänds in. I ärendets slutliga handläggning har juristen Magnus Jonasson deltagit. På Skolinspektionens vägnar Lena Dahlquist enhetschef Anna Wide undervisningsråd/föredragande

Beslut efter kvalitetsgranskning. av särskild undervisning på sjukhus i Luleå kommun

Beslut efter kvalitetsgranskning. av särskild undervisning på sjukhus i Luleå kommun fin Skolinspektionen est Huvudman lulea.kommun@lulea.se Verksamhetschef vid sjukhusskolan carola.tornberg@skollulea.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Luleå kommun

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman kontaktcenter@vasteras.se Verksamhetschef vid sjukhusskolan kerstin.svensson@vasteras.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Västerås kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Skolinspektioner Huvudman lunds.kommun@lund.se Besk'Ic Verksamhetschef vid sjukhusskolan terese.seger@lund.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Lunds kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman kontakt@solna.se Verksamhetschef vid sjukhusskolan Annika.Blomberg@solna.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på Karolinska sjukhuset i Solna kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman kommurk&iinkoping.se Verksamhetschef vid sjukhusskolan Anderz.Bergholtz@linkoping.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Linköpings kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman sundsvalls.kommun@sundsvall.se Verksamhetschef vid sjukhusskolan annelie.haglund@skola.sundsvall.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Sundsvalls kommun

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning esiut Huvudman 201 6-1 1-16 kundtjanst@skelleftea.se Verksamhetschef vid sjukhusskolan par.fransson@skelleftea.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Skellefteå kommun

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning BesiLit Huvudman kommun@kalmar.se Verksamhetschef vid sjukhusskolan ase.porsefjord@kalmar.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Kalmar kommun Skolinspektionen Box 2320

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Huvudman eva.hoas@danderyd.se Beslut Verksam hetschef vid sjukhusskolan gunnarrydwik@edu.danderyd.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Danderyds kommun Box 2320 403

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman karlstadskommunakarlstad.se Verksamhetschef vid sjukhusskolan susanne.eklundakaristad.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Karlstads kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Huvudman huddincieahuddinge.se Beslut Verksamhetschef vid sjukhusskolan christina.dolke-anderssonahuddinde.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Huddinge kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Huvudman kontaktcenterahelsinqbord.se eslut Verksamhetschef vid sjukhusskolan Madeleine.Melanderahelsinciborq.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Helsingborgs kommun

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Kristianstads kommun kommunakristianstad.se Verksamhetschef vid sjukhusskolan monika.czechakristianstad.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Kristianstads kommun

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Huvudman karlskrona.kommunakarlskrona.se Beslut Verksamhetschef vid sjukhusskolan tomas.halakariskrona.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Karlskrona kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning fr% Skolinspektionen Huvudman malmostadamalmo.se Beslut Verksamhetschef vid sjukhusskolan ann-britt.palmamalmo.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus i Malmö kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Huvudman orgryteharlanda@orgryteharlanda.goteborg.se Beslut Verksamhetschef vid sjukhusskolan siv.ijung@orgryteharlanda.goteborg.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman uppsala.kommunauppsala.se Verksamhetschef vid sjukhusskolan erika.norstedtauppsala.se Rättelse* av beslut enl 26 förvaltningslagen (FL 1986:223) den 2 / januari 2017 /Magnus,jonasson Beslut

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman redistrator.utbildnindastockholm.se Verksamhetschef vid sjukhusskolan maria.macineriusastockholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av särskild undervisning på sjukhus som är organiserad

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning r Skolinspektionen Beslu Huvudman regiongotland@gotland.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Björkdungen, Gotlands kommun Skolinspektionen Box 2320 403

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman forskola@stockholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Abrahamsbergsvägen 92, Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069 104 35 Stockholm

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman motala.kommunamotala.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Österstad, Motala kommun Skolinspektionen Box 2320 403 15 Göteborg www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman kommunhammaro.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Skogsdungens förskola, Hammarö kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Skolinspektionen Besluri: Huvudman kundcenter@ostersund.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Ottfjällets förskola, Östersunds kommun Skolinspektionen Box 2320

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Nyköpings kommun konnmun@nykoping.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Kan ntorps förskola, Nyköpings kommun Beslut 1 (4) Inledning genomför under våren

Läs mer

Dals-Eds kommun Dnr :6994. Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering

Dals-Eds kommun Dnr :6994. Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering Beslut Dals-Eds kommun kommun@dalsed.se Beslut Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Dals-Eds kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 2320, 403 15 Göteborg Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Föräldrakooperativet Sagolunden ordforande@sagolunden.se Dnr 400-2016:209 Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Föräldrakooperativet Sagolunden beläget i Göteborgs

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning en B Skolinspektionen Beski; Avesta kommun kommun@avesta.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Blåkullens förskola, Avesta kommun Beslut 1 (4) Inledning Skolinspektionen

Läs mer

Huvudman Dnr :6993 Rektor Beslut

Huvudman Dnr :6993 Rektor Beslut Beslut Huvudman 2017-05-19 info@adm.kunskapsskolan.se Dnr 400-2016:6993 Rektor linda.noaksson@adm.kunskapsskolan.se Beslut för Kunskapsskolan Jönköping i Jönköpings kommun efter kvalitetsgranskning av

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning ik rn Niii i Skolinspektionen Beslut Hässleholm kommun kommunen@hassleholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Stubbens förskola, Hässleholm kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Bes i it Huvudman forskola@stockholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Lyckebo förskola, Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm www.skolinspektionen.se

Läs mer

Göteborgs kommun stadsledningskontoretastadshuset.gote- Dnr :6994 bonse. Beslut

Göteborgs kommun stadsledningskontoretastadshuset.gote- Dnr :6994 bonse. Beslut Beslut Göteborgs kommun stadsledningskontoretastadshuset.gote- bonse Beslut Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Göteborgs kommun Skolinspektionen. Telefon: 08-586 080 00, Postadress:

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av Prolympia Jönköpings arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Jönköpings kommun. Beslut

Beslut. efter kvalitetsgranskning av Prolympia Jönköpings arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Jönköpings kommun. Beslut Beslut Prolympia AB info@prolympia.se 2018-03-01 Dnr 400-2016:11437 Beslut efter kvalitetsgranskning av Prolympia Jönköpings arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Jönköpings kommun Inledning Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning grin Skolinspektionen Bes Huvudman info.forskolansputnik@gmail.com Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Sputniks förskola belägen i Stockholms kommun med Sputnik

Läs mer

Särskild undervisning på sjukhus

Särskild undervisning på sjukhus Publiceringsår 2017 Särskild undervisning på sjukhus Om arbetet för att säkra elevers möjlighet att efter sjukdomstid återgå till ordinarie skola 2 (31) Kvalitetsgranskning 2017 Diarienummer: 40-2016:200

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning rn %or i Beslut Fagersta kommun info@fagersta.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Raketens förskola, Fagersta kommun Box 156, 221 00 Lund www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Solna kommun kontakt@solna.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Augustendals förskola, Solna kommun Beslut 1 (4) Inledning Skolinspektionen genomför under

Läs mer

Beslut. Skolinspektionen. efter granskning av förskolans pedagogiska uppdrag vid Arjeplogs förskola, Arjeplogs kommun

Beslut. Skolinspektionen. efter granskning av förskolans pedagogiska uppdrag vid Arjeplogs förskola, Arjeplogs kommun Skolinspektionen Huvudman 2016-04-27 kommun@arjeplog.se Dnr 400-2015:5671 Beslut efter granskning av förskolans pedagogiska uppdrag vid Arjeplogs förskola, Arjeplogs kommun Skolinspektionen. Box 23069,

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning fin Skolinspektionen Beslut Huvudman info@kungsbacka.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid lvarsgårdens förskola, Kungsbacka kommun Skolinspektionen Box 2320 403

Läs mer

Beslut. Skolinspektionen. Beslut. efter kvalitetsgranskning av Dammfriskolans arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Malmö kommun

Beslut. Skolinspektionen. Beslut. efter kvalitetsgranskning av Dammfriskolans arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Malmö kommun Skolinspektionen Beslut Malmö kommun 2018-02-05 malmostad@malmo.se Dnr 400-2016:11437 Beslut efter kvalitetsgranskning av Dammfriskolans arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Malmö kommun Inledning

Läs mer

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering t 6N v Skolinspektionen Stockholms kommun kontaktcenter@stockholm.se 2017-05-17 Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23 069, 104 35 Stockholm.

Läs mer

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens kiagomålshantering

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens kiagomålshantering Tierps kommun medborciarservicetierp.se Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens kiagomålshantering vid Tierps kommun. Box 330, 581 03 Linköping. Telefon: 08-586 082 89. www.skolinspektionen.se 1 (7)

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning en jp Skolinspektionen Beslut Huvudman kontaktcenter@helsindborg.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Nyckelpigans förskola, Helsingborgs kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut 1 (3) Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Norrskenet i Kalix kommun med Pysslingen förskolor och skolor AB som huvudman Beslut 2 (3) Inledning Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning r% t j ~ Skolinspektionen Beslut Huvudman forskola@stockholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Hinderstorps gränd 27, Stockholms kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Inspira Förskolor & Skolor AB

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Inspira Förskolor & Skolor AB Inspira Förskolor & Skolor AB hk@inspira-fos.se info@inspira-fos.se Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Inspira Förskolor & Skolor AB Box 23 069, 104 35 Stockholm. Telefon:

Läs mer

Beslut. Skolinspektionen. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens. klagomålshantering vid Bollnäs kommun. Beslut

Beslut. Skolinspektionen. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens. klagomålshantering vid Bollnäs kommun. Beslut Bollnäs kommun bollnas@bollnas.se Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23 069, 104 35 Stockholm. Telefon: 08-586 08 00 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Bjuvs kommun Dnr :6993. Beslut

Bjuvs kommun Dnr :6993. Beslut en li Skolinspektionen Beslut Bjuvs kommun 2017-06-28 Dnr 400-2016:6993 Beslut för Jens Billeskolan 7-9 i Bjuvs kommun efter kvalitetsgranskning av undervisningens organisation på skolor där det finns

Läs mer

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering en jp Skolinspektionen Ronneby kommun stadshuset@ronneby.se Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Ronneby kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Besiuti; Huvudman bildningsforvaltningenaoskarshamn.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Påskallaviks förskola i Oskarshamns kommun Skolinspektionen Box 156, 221

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av studiehandledning på modersmålet vid Nytorpsskolan i Göteborgs kommun

Beslut. efter kvalitetsgranskning av studiehandledning på modersmålet vid Nytorpsskolan i Göteborgs kommun Beslut Huvudman angeredaandered.goteborg.se Rektor judit.beres.lagerquistaandered.gotebord.se Beslut efter kvalitetsgranskning av studiehandledning på modersmålet vid Nytorpsskolan i Göteborgs kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut. en Skolinspektionen

Beslut. en Skolinspektionen en Skolinspektionen Beslut Landskrona School of Sports AB Box 654 261 25 Landskrona 2017-05-23 Dnr 400-2016:6993 Roland Schoultze roland.schoultzealasos.se Beslut för LA School of Sports i Landskrona kommun

Läs mer

Lindesbergs kommun kommunalindesberq.se Dnr :6992. Beslut

Lindesbergs kommun kommunalindesberq.se Dnr :6992. Beslut r Beslut Skolinspektionen Lindesbergs kommun 2017-12-06 kommunalindesberq.se Dnr 400-2016:6992 Rektor johan.dietrichsonalindesberq.se Beslut efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan

Läs mer

Beslut. efter tematisk kvalitetsgranskning av hem- och konsumentkunskap vid Vittra Frösunda, belägen i Solna kommun. Beslut

Beslut. efter tematisk kvalitetsgranskning av hem- och konsumentkunskap vid Vittra Frösunda, belägen i Solna kommun. Beslut Beslut Vittraskolorna AB info@vittra.se 2018-06-20 Dnr 400-2018:1489 Beslut efter tematisk kvalitetsgranskning av hem- och konsumentkunskap vid Vittra Frösunda, belägen i Solna kommun Inledning Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Åstorps kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kvidinge skola belägen i Åstorps kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Malmö kommun

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Malmö kommun Beslut Malmö kommun info@malmo.se Beslut Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:5260 Göteborgs kommun lundby@lundby.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bräckeskolan F-6 i Göteborgs kommun 2 (9) Dnr 43-2015:5260 Tillsyn i Bräckeskolan F-6

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av Spånga grundskolas arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Stockholms kommun. Beslut

Beslut. efter kvalitetsgranskning av Spånga grundskolas arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Stockholms kommun. Beslut Beslut Stockholms kommun registrator.utbildning@stockholm.se 2018-02-02 Dnr 400-2016:11437 Beslut efter kvalitetsgranskning av Spånga grundskolas arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Stockholms

Läs mer

Beslut. efter tematiska kvalitetsgranskning av hem- och konsumentkunskap vid Rutsborgskolan i Lomma kommun. Beslut. Lomma kommun

Beslut. efter tematiska kvalitetsgranskning av hem- och konsumentkunskap vid Rutsborgskolan i Lomma kommun. Beslut. Lomma kommun Beslut Lomma kommun info@lomma.se 2018-09-27 Dnr 400-2018:1482 Beslut efter tematiska kvalitetsgranskning av hem- och konsumentkunskap vid Rutsborgskolan i Lomma kommun Inledning Skolinspektionen har med

Läs mer

Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Nya Skolan i Trollhättans kommun. Beslut. Nya skolan i Trollhättan AB.

Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Nya Skolan i Trollhättans kommun. Beslut. Nya skolan i Trollhättan AB. Nya skolan i Trollhättan AB Lasarettsvägen 17 461 52 Trollhättan Beslut 2010-05-25 Dnr 44-2009:4143 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Nya Skolan i Trollhättans kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av Kyrkbacksskolans arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Ljusnarsbergs kommun. Beslut

Beslut. efter kvalitetsgranskning av Kyrkbacksskolans arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Ljusnarsbergs kommun. Beslut Beslut Ljusnarsbergs kommun kommun@ljusnarsberg.se 2018-04-13 Dnr 400-2016:11437 Beslut efter kvalitetsgranskning av Kyrkbacksskolans arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Ljusnarsbergs kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Beslut Tillsyn i Sorgenfriskolan 2010-10-13 Dnr 43-2009:3755 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn av Sorgenfriskolan i stadsdel Södra Innerstaden i Malmö kommun Beslut Tillsyn i Sorgenfriskolan 2010-10-13

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2014:7714 Eksjö kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Grevhagsskolan belägen i Eksjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund,

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skoiinspektionen Beslut 2014-06-26 Utbildningsservice i Västerås AB info@vins.se Rektorn vid Västerås Internationella Skola ulrika.norling@hotmail.com Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut Skolinspektionen 2015-01-26 Pysslingen Förskolor och Skolor AB Rektorn vid Alfaskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Alfaskolan i Solna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut. Skolinspektionen. Beslut. Kunskapsskolan Dnr :6993

Beslut. Skolinspektionen. Beslut. Kunskapsskolan Dnr :6993 Beslut Kunskapsskolan 2017-06-07 info@kunskapsskolan.se Dnr 400-2016:6993 Rektor Kunskapsskolan Saltsjöbaden emil.burman@kunskapsskolan.se Beslut för Kunskapsskolan Saltsjöbaden i Nacka kommun efter kvalitetsgranskning

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Karlbergsgymnasiet 3 i Åmåls kommun. Beslut

Beslut. efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Karlbergsgymnasiet 3 i Åmåls kommun. Beslut Beslut Åmål Kommun kommun@amal.se 2018-02-01 Dnr 400-2016:6992 Rektor magnus.skoglund@amal.se Beslut efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Karlbergsgymnasiet 3 i

Läs mer

Västerås kommun bufavasteras.se Dnr :6992. Beslut

Västerås kommun bufavasteras.se Dnr :6992. Beslut Skolinspektionen Beslut Västerås kommun 2018-01-19 bufavasteras.se Dnr 400-2016:6992 Rektor Johanna Kamph johannakamphavasteras.se Beslut efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2015:9775 Centrina utbildning Aktiebolag Org.nr. 556757-2234 info@centrina.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Centrina Kviberg belägen i Göteborgs kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9775 Tillsyn i Centrina

Läs mer

Författningsstöd Särskild undervisning på sjukhus

Författningsstöd Särskild undervisning på sjukhus Författningsstöd Särskild undervisning på sjukhus Huvudman Särskild undervisning enligt 17 anordnas av den kommun där institutionen är belägen. Sådan undervisning ska stå öppen även för dem som fullgör

Läs mer

Tillsynsbeslut för gymnasieskolan

Tillsynsbeslut för gymnasieskolan Beslut Skolinspektionen 2015-08-27 Göteborgs stad infoaeduc.boteborg.se Gymnasieskolenhetschef och rektorer vid Hvitfeldtska gymnasiet mikael.o.karlssonaeduc.ciotebord.se amela.filipovicaeduc.qotebord.se

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6516 Sollefteå kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn på Vallaskolan 4-6 i Sollefteå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut. rin Skolinspektionen

Beslut. rin Skolinspektionen rin Skolinspektionen Beslut Anton utbildning AB marcus.sundin@antonskolan.com beritiennartsson@antonskolan.com 2017-10-09 Dnr 400-2016:6993 Rektor Ann-Christin Berglund ann-christin.berglund@antonskolan.com

Läs mer

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn i den fristående grundskolan Al-Azharskolan i Örebro

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn i den fristående grundskolan Al-Azharskolan i Örebro Beslut Dnr 44-2010:4159 2011-02-23 Beslut efter tillsyn i den fristående grundskolan Al-Azharskolan i Örebro Beslut Tillsyn i Al-Azharskolan 2011-02-23 2 (8) Dnr 44-2010:4159 Al-Azhar stiftelsen Box 237

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-02-21 Kungsbacka kommun Rektorn vid Särö skola F-3 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Särö skola F-3 i Kungsbacka kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Ik rn i %er Skolinspektionen Beslut Huvudman info@almhult.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Hallaryds förskola, Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola 1 (9) Stockholms kommun för grundskola efter tillsyn i Rålambshovsskolan belägen i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress Sveavägen 159 2 (9) Tillsyn i Rålambshovsskolan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut Helsingborgs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Bårslövs skola belägen i Helsingborgs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-10-16 Eskilstuna kommun eskilstuna.kommun@eskilstuna.se Rektorn vid Hällby skola hakan.forselius@eskilstuna.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hällby skola i Eskilstuna

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Tingsholmsgymnasiets nationella program i Ulricehamns kommun

Beslut. efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Tingsholmsgymnasiets nationella program i Ulricehamns kommun Beslut Ulricehamns kommun kommunaulricehannn.se Rektor matthias.nordgrenaulricehamn.se 2017-11-10 Dnr 400-2016:6992 Beslut efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2015:5438 Göteborgs kommun Karin.mickelbo@vastra.goteborg.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Kannebäcksskolans grundsärskola belägen i Göteborgs kommun 2 (8) Dnr 43-2015:5438 Tillsyn i

Läs mer

Beslut. Skolinspektionen

Beslut. Skolinspektionen en B Skolinspektionen Beslut Stiftelsen Fria InterMiliaskolan 2017-06-07 Rektor Riita Paananen riita.paananen@intermilia.se Dnr 400-2016:6993 Beslut för Fria InterMiliaskolan i Motala efter kvalitetsgranskning

Läs mer

Återkoppling. Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av sex- och samlevnadsundervisning på Ribbaskolan i Jönköpings kommun

Återkoppling. Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av sex- och samlevnadsundervisning på Ribbaskolan i Jönköpings kommun n Återkoppling 2017-12-15 Dnr 400-2016:11445 Jönköpings komm-un kontaktcenter@jonkoping.se Rektor Gunilla Crona gunilla.crona@jonkoping.se Återkoppling efter kvalitetsgranskning av sex- och samlevnadsundervisning

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Kävlinge kommun

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Kävlinge kommun Kävlinge kommun 2017-06-09 kontakt@kavlinge.se Dnr 400-2016:6997 efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Kävlinge kommun Skolinspektionen. Box 156, 221 00

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2015:9129 Svedala kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Naverlönnskolan belägen i Svedala kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Skolbeslut 2010-11-22 Dnr 43-2010:2373 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn i Brickebackens skola F 3 i Örebro kommun Skolbeslut Tillsyn i Brickebackens skola F-3 Örebro kommun 2010-11-22 2 (6) Dnr

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 4 Dnr 43-2015:8971 Linköpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Björn kärrskolan belägen i Linköpings kommun 2 (9) Tillsyn i Björnkärrskolan har genomfört tillsyn av Linköpings

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Bergshyddan AB Org.nr. 556551-0392 för grundsärskola efter tillsyn i Solhagaskolan (tidigare Hyddans skola) belägen i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund,

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Dnr 43-2016:4607 Malmö kommun för grundsärskola efter tillsyn i Sockerbruksskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Beslut. Skolinspektionen. Didaktus Skolor AB susanne.christensonaacademedia.se Dnr :6992. Rektor piajohanssonadidaktus.se.

Beslut. Skolinspektionen. Didaktus Skolor AB susanne.christensonaacademedia.se Dnr :6992. Rektor piajohanssonadidaktus.se. Beslut Didaktus Skolor AB 2017-12-20 susanne.christensonaacademedia.se Dnr 400-2016:6992 Rektor piajohanssonadidaktus.se Beslut efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan

Läs mer

Drottning Blankas Gymnasieskolor AB Annika.silyerupadbgy.se Dnr :6992 Rektor Maria.nilssonadbgy.se. Beslut

Drottning Blankas Gymnasieskolor AB Annika.silyerupadbgy.se Dnr :6992 Rektor Maria.nilssonadbgy.se. Beslut rin Skolinspektionen Beslut Drottning Blankas Gymnasieskolor AB 2017-11-13 Annika.silyerupadbgy.se Dnr 400-2016:6992 Rektor Maria.nilssonadbgy.se Beslut efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2013-06-12 Magelungen Utveckling AB Stefan.berg@magelungen.com Rektorn vid MBC skolan Södertälje Aiman.jihar@magelmigen.com Beslut för grundskola efter förstagångstillsyn i den

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2016:4570 Malmö kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Karl Johansskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6169 Västerås kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rösegårdsskolan i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Till Undervisningsråd Magdalena Karlsson, Skolverket

Till Undervisningsråd Magdalena Karlsson, Skolverket Till Undervisningsråd Magdalena Karlsson, Skolverket Remissyttrande rörande Allmänna råd med kommentarer utbildning på sjukhus eller institution knuten till ett sjukhus lämnat av Sveriges Sjukhuslärarförening.

Läs mer

Beslut grundskola. efter riktad tillsyn av den internationella skolan International School of the Gothenburg Region i Göteborg kommun

Beslut grundskola. efter riktad tillsyn av den internationella skolan International School of the Gothenburg Region i Göteborg kommun Beslut 2013-06-19 Göteborgsregionens internationella skola AB birgitta.sandstrom.barac@isgr.se Rektor vid Göteborgsregionens internationella skola jayson.williams@isgr.se Beslut grundskola efter riktad

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Segrande Liv Grundskola Org.nr. 843001-7593 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Segrande Liv Grundskola belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Plusgymnasiet i Uddevalla, belägen i Uddevalla kommun

Beslut. efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Plusgymnasiet i Uddevalla, belägen i Uddevalla kommun Beslut Plusgymnasiet AB lena.ericssonaplusqvmnasiet.se Rektor lotten.elminqaplusqymnasiet.se 2017-12-01 Dnr 400-2016:6992 Beslut efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Kumla kommun servicecenter@kumla.se efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmens skola i Kumla kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress

Läs mer