Skånes Nya Växtkraft, 29 september 2008

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skånes Nya Växtkraft, 29 september 2008"

Transkript

1 Skånes Nya Växtkraft, 29 september 2008

2

3 H.K.H. Kronprinsessan gör ett officiellt besök i Skåne under två dagar hösten Landshövding Göran Tunhammar och Länsstyrelsen i Skåne bjuder in till träffen i Turning Torso den 29:e september Övriga gäster är femton unga entreprenörer från olika branscher och olika delar av Skåne. H.K.H. Kronprinsessan Victoria

4 Foto: Thomaz Lundstedt

5 Förord Toppmöte i Turning Torso 29 september 2008 För inte så länge sedan uppfattades Skåne av andra, och kanske i någon mån av oss skåningar också, som en landsända i utkanten av riket. Skåne skakades av strukturkriser. Industrier lades ned i snabb takt. Arbetslösheten var hög, framtidstron låg. Men ett nytt Skåne och framförallt ett nytt Malmö har växt fram. Detta nya Skåne präglas av informations- och tjänsteekonomi, kosmopolitisk mångfald, gränsöverskridande integration och tillväxt. Skåne är på god väg att etableras som en central tillväxtmotor för Sverige och norra EU. Den gamla dysterheten har ersatts av framtidstro. De goda tiderna, det intensiva byggandet och den nya andan i Skåne har av somliga förklarats med fenomenet brooptimism. Det är dock att göra det lite enkelt för sig. Det lyft vi nu känner. Den våg av framgång vi rider på är en produkt av ambitiösa, djärva och dynamiska personer som aktivt väljer att satsa på Skåne och Öresundsregionen. Till kvällens middag med kronprinsessan Victoria har vi på Länsstyrelsen bjudit in 15 av dessa unga och driftiga personer. Vi vill visa några goda exempel på Skånes nya växtkraft. Göran Tunhammar, Landshövding i Skåne

6

7 Kajsa Cappelen Holst, Righteous fashion Kajsa Cappelen Holst, entreprenör Righteous Fashion är ett exklusivt klädmärke för den medvetna kvinnan. Righteous kombinerar en stilren Skandinavisk design med en miljövänlig och rättvis produktion genom produktionens samtliga led. Righteous vill genom sitt unika koncept skapa spännande möten mellan det klassiskt formgivna och en hållbar utveckling. Nya tider-nya metoder Genom att förena två, till synes, olika branscher, utveckling och mode, skapas spännande möten. Hållbar utveckling och miljö är frågor som genomsyrar alla verksamhetsområden och modevärlden är inget undantag. Textilindustrin generellt i världen är ofta en smutsig verksamhet och därför känns det spännande att påvisa att det går att förena mode och hållbarhet. Righteous fashion Slottsgatan Malmö tel: Mail:

8

9 Johan Söderman, Malmö högskola Johan Söderman, lektor Johan Söderman, lektor på Malmö högskola, har nyligen disputerat med Sveriges, än så länge, enda avhandling om hiphopkulturen. Pågående forskningsområden är bland annat att undersöka det kreativa entreprenörskap som finns bland hiphopungdomar i Malmö. Därför är jag verksam i Skåne? Jag flyttade till Lund för att studera. Lund/Malmö-regionen är mycket attraktivt område att både bo och arbeta i. Malmö är dessutom Sveriges hiphophuvudstad vilket passar min forskning som handen i handsken. Malmös unga som jag möter i min forskargärning är fascinerande. Min drivkraft är att synliggöra och problematisera ungdomskulturella företeelser som sker just nu och som kan förutspå framtida samhällsförändringar. Fördelar med Öresundsregionen är närheten mellan tre intressanta städer (Lund-Malmö-Köpenhamn). Det finns även en väldig optimism i Malmö just nu som är mycket inspirerande att möta. Den kreativitet hos Malmö högskola Malmö tel: Mail:

10

11 Maja V. Mutsson, Oyra rekrytering & mångfaldsutveckling Maja V. Mutsson, mångfaldsutvecklare Oyra är Sydsveriges enda rekryteringsföretag som fokuserar på kandidater med utländska meriter samt internationella yrkeserfarenheter. Förutom mångfaldsmedvetna rekryteringar arbetar Oyra med mångfaldsutveckling mot både ledningsgrupper och styrelser. Fördelar med Öresundsregionen, nya tider nya metoder. Det bor 3,5 miljoner människor i Öresundsregionen, varav mer än hälften är högutbildade och var tredje har rötterna någon annanstans i världen, vilket har skapat den största och mest spännande rekryteringsbasen i Skandinavien. När människor flyttar till Sverige så har de oftast med sig ett tungt bagage fylld med kunskaper och kompetenser som de vill kunna använda sig av. Utländska meriter är värdefulla och kan tillföra företagen konkurrensfördelar på den internationaliserade marknaden, men det är inte många företag medvetna om än. Nya tider kräver nya metoder för tillvaratagande av den unika kompetensen som många arbetssökande har samtidigt som näringslivet måste lära sig att bejaka den naturliga mångfalden som finns i vårt samhälle. Det är dessa frågor som vi på Oyra arbetar med. Oyra rekrytering & mångfaldsutveckling Anckargripsgatan Malmö tel: Mail:

12

13 Robert Lillhonga, Green Jacket Productions Robert Lillhonga, producent/ regissör Producerat & regisserat långfilmen Hata Göteborg (2007), en lågbudgetfilm om grupptryck som först var gjord som skolfilm, men som också gick upp på svenska biografer. Samt dokumentärfilmen Stumpen - teater på liv & död. En film om hemlösa som reste sig upp och startade en teatergrupp. Jobbar nu med en ny långfilm. Hur fungerar samarbetet mellan städerna i Skåne? Jag har bott på flera olika ställen i Skåne och under uppväxten upplevde jag ibland nästan en fientlighet mellan städerna. Men på senare tycker jag det har blivit bättre. Bl a tack vare bättre kommunikationer och att människor i större utsträckning hellre samarbetar än motverkar varandra. Fördelar med Öresundsregionen? Jag trivs verkligen i Öresundsregionen. Framför allt för det är så varierat inom regionen med två länder och flera olika städer, men ändå nära till allt. Nyligen bodde jag nio månader i Köpenhamn och lärde mig hygglig danska. Det var kul att se vad som förenar oss, men framför allt vad som skiljer oss åt, så att vi kan lära av varandra. Green Jacket Productions Grubbagatan 39 A Helsingborg tel: Mail:

14

15 Ludvig Linge, TAT Ludvig Linge, entreprenör TAT The Astonishing Tribe tillhandahåller produkter och tjänster för att göra mobiltelefoner vackrare och lättare att använda. TATs produkter finns i över 200 miljoner mobiltelefoner och bland kunderna finns världens ledande telekomföretag. TAT har 140 anställda och kontor i Malmö, USA och Sydkorea. Min drivkraft Jag brinner för att hjälpa till att skapa förutsättningar för människor att våga förverkliga sina drömmar. En skola som framhäver entreprenörskap som ett positivt och möjligt vägval. En stad som skapar miljöer där människor kan mötas och idéer kan växa tillsammans. Myndigheter som förenklar och öppnar dörrar för blivande entreprenörer. Ett etablerat näringsliv som vågar arbeta med mindre nystartade företag. Kort sagt en miljö där ingenting blir omöjligt. För mig har Öresundsregionen goda förutsättningar att vara en sådan miljö. TAT AB Torggatan Malmö tel: Mail:

16

17 Celestine Soumah Stuermer, smyckeformgivare Celestine formger och tillverkar smyckeskollektioner och unika smycken. Material och tekniker blandas lekfullt med silver och guld i centrum. Smyckena säljs från verkstan på Österlen samt hos ett antal butiker och gallerier för närvarande främst i Sverige. Fördelar med Öresundsregionen Efter några års lärlingskap och 3 års designstudier i London var det härligt att komma tillbaka till Sverige. Celestine Soumah Stuermer, Smycken ter i verkligheten. Jag arbetar därför aktivt med att hela tiden medvetet välja småskalighet, personliga och lokala nätverk. Man måste våga prova, våga satsa och våga välja. Jag trivs på Österlen och bygden jag lever påverkar mitt skapande positivt. Jag har först nu börjat ana komplexiteten i att driva företag och samtidigt göra det man brinner för utan att släcka lågan, tappa bort nyfikenheten och skapar lusten. Det är spännade och viktigt att testa sina idéer och moraliska ståndpunk- Celestine Soumah Jewellery Celestine Soumah Smycken Ystadsvägen Hammenhög tel: / Mail:

18

19 Fredrik Edling, Good Old Fredrik Edling, konceptutvecklare Internet förändras och därmed sättet att kommunicera och arbeta. Good Old hjälper företag i Sverige och Danmark med att ta fram strategier för hur man utnyttjar nätet och den ständiga utveckling som sker där. Vi analyserar hur marknader ser ut idag och i framtiden, vilka trender som råder och hur man ska förhålla sig till dem. Byggt på dessa insikter levererar vi tekniska lösningar som ligger i framkant, både affärsmässigt och teknikmässigt. Fördelar med Öresundsregionen Sakta men säkert börjar vi nu verkligen se den integration som man pratat om sedan Företagen har börjat leta både konsulter och arbetskraft på båda sidorna av sundet och det är vardagsmat att pendla. Det kanske inte låter så märkligt, men det är två olika länder med helt olika kultur som sakta med säkert börjar hitta de verkligt intressanta med att man byggt en bro över ett par kilometer vatten. Good Old Kalendegatan Malmö tel: Mail:

20

21 Johanna Olofsson, Skånes ljudpark Johanna Olofsson, journalist/ dj/ klubbarrangör Sedan dryga decenniet jobbar jag som musikjournalist, dj och klubbarrangör. Bland uppdragsgivarna finns SvD, Expressen, Sonic, P3 Dans, Musikbyrån, Bobster och Robins på SVT. Jag har dj:at världen över och driver ihop med Timbuktu och min pojkvän Malmöklubben Skånes Ljudpark. De fyra senaste åren har jag dessutom varit delaktig i arbetet med Am I black enough for you, en långfilmsdokumentär om Philly-soulartisten Billy Paul som har premiär i vinter. Därför är jag verksam i Skåne Jag är född och uppvuxen i Lund, flyttade till Stockholm direkt efter gymnasiet där jag bodde i elva år innan längtan till familj och gamla vänner i södern, min kärlek och nu också pappan till min åtta månaders son tog mig till Malmö. När jag var liten var Lund kulturmeckat, Malmö en hård industristad. Numer är Lund (bortsett från studentlivet) hyfsat dött och Malmö Skånes nya kulturcentrum. Folk i Malmö är inte lika tillknäppta och ängsliga som i Stockholm, här finns en orädd påhittighet och en avspändhet som jag älskar. Dessutom gör de generellt låga levnadskostnaderna i Malmö att folk kan ägna mer tid åt sina hobbys och inte behöver streta dygnet runt för överlevnad. Det gör stan till en fantastisk grogrund för kreativitet. Rolfsgatan Malmö tel: Mail:

22

23 Mats Persson, Lunds Universitet Mats Persson, doktorand Jag är verksam som doktorand på Centrum för Ekonomisk Demografi, som är ett forskningsinstitut på Ekonomihögskolan, Lunds Universitet. Min forskning handlar om etniskt entreprenörskap och invandrares ställning i socialförsäkringssystemet. Därför är jag verksam i Skåne Skåne är sista utposten innan kontinenten och Europa, något som konstigt nog märks av, inte minst genom närheten till fantastiska Köpenhamn. med har betydelse och gör en skillnad. Här finns en känsla av framåtanda och expansion. Här samlas unga, kreativa människor med öppet sinne inför omvärlden. Vad är min drivkraft? Att utvecklas som människa. Det är viktigt att känna att det jag sysslar Mats Persson Fredsgatan Lund tel: Mail:

24

25 Sandra Möller, Backa Horse Invest Sandra Möller, tävlingsryttare Jag heter Sandra Möller och är egen företagare. Jag driver Backa Horse Invest AB, utbildnings- och försäljningsstall beläget utanför Höganäs i Nordvästra Skåne. Företaget har som mål att föda upp talangfulla hopphästar med internationellt gångbar stam, samt att utbilda och utveckla hästar till att nå toppen av deras potential inom hoppning. Min drivkraft Min drivkraft är det stora intresse jag har för min verksamhet. Jag har förmånen att syssla med det jag finner roligast i livet på heltid. Därför är jag verksam i Skåne Min verksamhet ligger i Skåne, vilket öppnar många dörrar för försäljnings- och tävlingsverksamheten. Närheten till kontinenten är mycket betydelsefull. Backa Horse Invest AB Backagårdsv Höganäs tel: Mail:

26

27 Ebba- Maria Olson, Mossagården Ebba- Maria Olson,ekobonde Mossagården är mycket mer än en ekologisk gård. Varje vecka tar vår nätbutik emot beställningar och vi levererar frukt- och grönsakslådor till prenumeranter runt om i Sverige. Vår ekologiska övertygelse gör att vi hela tiden söker nya utmaningar! Vad är bäst med Skåne? Skåne är en väldigt dynamisk och spännande region, där nya idéer snabbt anammas. Det passar Mossagården väldigt bra. Vi arbetar med en stor öppenhet gentemot de omkring oss, vilket gör oss mer flexibla och nytänkande. Steget mellan infall och förverkligande ska inte vara så stort, tycker vi! Vad är min drivkraft? Mitt ekologiska engagemang har alltid grundat sig i en vilja att ta vara på naturens resurser och erbjuda mina medmänniskor renodlad och giftfri mat. Mitt budskap är att ekologi varken behöver vara tråkigt eller präktigt. Det är helt enkelt ett självklart livsval! Mossagården Eko AB Veberöd tel: Mail:

28

29 Adi Celik, brando designbyrå Adi Celik, art director Brando är en designbyrå som inriktar sig särskilt på varumärkesbyggande genom grafiska produktioner. Vår mission är att kunna skapa och förnya företags identiteter till något som förbättrar deras förutsättningar att nå ut till sin målgrupp. Därför är jag verksam i Skåne? Det hela började med att jag flyttade till Malmö strax efter gymnasiet. Jag gillade Malmö och snart kände jag mig hemma här. Efter ett par år var det dags att börja studera vid Växjö Universitet men redan efter ett halvår ville jag flytta tillbaka till Malmö. Jag började då studera på Malmö högskola, programmet Materiell och virtuell design (idag, Design och Visuell Kommunikation). Klimatet, kontakterna och kompanjonerna fanns i Malmö. Det i sin tur gjorde det självklart att etablera sig här. Första året tillbringade vi i Lund, men kände att Malmö var en större marknad och där är vi nu och stortrivs. Brando designbyrå Södergatan Malmö tel: Mail:

30

31 Yasemin Arhan, Yasemin Arhan Consulting Yasemin Arhan, konsult Jag heter Yasemin Arhan och är ensamföretagare. Min huvudsakliga inriktning är projektledning av olika större arrangemang framför allt inom näringslivsfrågor. Jag vill kunna skapa ett intressant innehåll i ett seminarium, men även hålla i allt praktiskt runt om kring i form av marknadsföring, talarförslag och inbjudningar och upplägg. Därför är jag verksam i Skåne Jag flyttade tillbaka till Malmö för 3 år sedan efter 8 år i Stockholm. Anledningen var att vi fick barn och ville vara nära familjen. Nu är det framför allt den fantastiska entreprenörsanda som finns i regionen som gör att jag vill verka här. sektor. Möjligheter som uppstår med en väldigt stor del människor med annan bakgrund än svensk. Fördelar med Öresundsregionen Nära till mycket. Ett nytänk och entreprenörsanda som jag inte upplevde i Stockholm. Samarbetet mellan akademi, näringsliv och offentlig Yasemin Arhan Consulting Kantvägen Klagshamn tel: Mail:

32

33 Mikael Håkansson, Ugly Duckling Mikael Håkansson, project manager Mikael Håkansson driver konsultbyrån Ugly Duckling inom konceptdesign, projektledning och event management samt är delägare i Wild Idea Management som bla driver en företagsinkubator i Hässleholm. Mikael har de senaste åren varit delaktig i flertalet satsningar på entreprenörskap och tillväxt i olika former i Malmö. Vad finns det för möjligheter med att verka inom din bransch i Malmö? Det känns verkligen som man är mitt i utvecklingen av denna dynamiska region och Malmö har under de senaste åren utvecklats till en riktig knytpunkt där näringsliv och kulturliv utvecklas tillsammans. Jag får även känslan av att vi numera har ett bättre självförtroende och att det gynnar entreprenörsandan. För min del har jag lyckats profilera mig här genom att arbeta gränsöver- skridande, med såväl offentliga aktörer som näringsliv och kulturliv och trots att jag är ensam i mitt företag har jag kunnat ta stora uppdrag genom goda samarbeten med andra konsulter. Ugly Duckling Salongsgatan 18 M Malmö tel: Mail:

34

35 Lovisa Hessle Bergman, Capra Science Lovisa Hessle Bergman, medicine doktor Capra Science producerar skräddarsydda antikroppar för sjukdomsdiagnos och forskning med hjälp av getter som blodgivare. Verksamheten bedrivs som ett ekologiskt lantbruk med djurens välbefinnande i centrum. Företaget utgör ett svenskt alternativ till ofta förekommande import. Min drivkraft Under min tid som doktorand i USA och senare som forskare i Lund såg jag hur viktiga antikroppar är vid diagnos av sjukdomar och också inom medicinsk forskning. De antikroppar som används i Sverige är ofta importerade och framtagna på ett sätt som inte alltid är bra för djuren. Jag ville skapa ett svenskt alternativ med djurens välbefinnande i centrum. Om djuren mår bra får man också en bra kvalitet på produkten. På det här sättet har jag lyckats kombinera mitt intresse för djur med fortsatta kontakter med forskningen. Capra Science Ingelstorpsvägen Ängelholm tel: Mail:

36

37 Eleni Cronström, Viaeleni Eleni Cronström, mötesarrangör Viaeleni designar möten från koncept till genomförande. Vi projektleder och skapar stora och små mötesplatser inom såväl det privata näringslivet som inom organisationsvärlden och den offentliga sektorn. Vi tar även uppdrag som processledare, moderatorer och samtalsledare och är övertygade om att det är i det fysiska mötet som ny kunskap föds. Fördelar med Öresundsregionen Öresundsregionen är en enda stor smältdeg av kunskap, vilket gör regionen så spännande att verka i. I Malmö och Skåne är allt möjligt och ännu inte genomfört, det är en väldig sporre och inspiration för framtida projekt. Viaeleni Skomakaregatan Malmö tel: Mail:

38 Länsstyrelsen i Skåne län Ö Boulevarden 62 A, Kristianstad Kungsgatan 13, Malmö Tel 044/ , Fax 044/ Kontaktperson: Gustaf Lorentz Utvecklingsstrateg Strategiavdelningen Tel mobil: Tel direkt: 040/ E-post: Layout: Brando designbyrå,

39

40

Tillsammans. Vår väg mot visionen

Tillsammans. Vår väg mot visionen Vision 2031 Vad är en vision? Visionen är vår gemensamma önskan om hur det ska vara att leva, arbeta och besöka Kramfors kommun i framtiden. Ett läge som utmanar, inspirerar och ger energi. Med visionen

Läs mer

version Vision 2030 och strategi

version Vision 2030 och strategi version 2012-01-25 Vision 2030 och strategi Två städer - en vision För att stärka utvecklingen i MalmöLund som gemensam storstadsregion fördjupas samarbetet mellan Malmö stad och Lunds kommun. Under år

Läs mer

Paula & Kajsa Vinnare av Terre de Femme 2008/09

Paula & Kajsa Vinnare av Terre de Femme 2008/09 Paula & Kajsa Vinnare av Terre de Femme 2008/09 TEXT: Rikard Lehmann. FOTO: Hampus Brefelt, The Studio, Malmö Vänd blad Fair Trade - ett vinnarekoncept för Paula och Kajsa i Terre de Femmes Det skiljer

Läs mer

B E N G T S F O R S K O M M U N

B E N G T S F O R S K O M M U N BENGTSFORS KOMMUN 25 2 EN VISION, ETT MÅL, EN LEDSTJÄRNA Du läser nu en sammanfattning av den Utvecklings- och kommunikationsstrategi Bengtsfors kommun tagit fram i samarbete med kommunens Utvecklingsgrupp.

Läs mer

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Skåne nov 2013 maj 2014 Camilla Bengtsson Utveckling och projektledning inom samhälle och kultur. t 0705 712 533 m camilla@camillabengtsson.se w www.camillabengtsson.se

Läs mer

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ FÖRORD Malmö högskola var redan från början en viktig pusselbit i stadens omvandling från industristad till kunskapsstad och

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

FÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2011-06-01

FÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2011-06-01 UTVECKLINGSPLAN FÖR DALS-EDS KOMMUN 2012-2015 Dals-Eds kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2011-06-15, FÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2011-06-01 Genomstruken text föreslås att tas bort Vision för Dals-Eds kommun

Läs mer

BättRe liv i Skåne Skåne. Region Skåne

BättRe liv i Skåne Skåne. Region Skåne Bättre liv i Skåne Bättre liv i Skåne Grafisk formgivning: Annelie Christensen, Enheten för kommunikation, Region Skåne Fotograf: Kasper Dudzik, Ingram, Dan Ljungsvik, Håkan Sandbring Tryck: AM-Tryck &

Läs mer

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Kurbits hjälper företagare att tjäna mer på det de brinner för. Våra affärsutvecklingsprogram är utvecklade och designade specifikt för företag inom

Läs mer

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet Strategi för arbetet med Sverigebilden i utlandet Arbetet med Sverigebilden i utlandet Sverige är ett land med gott rykte, men världen förändras i snabb

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

FÖRSKOLAN SPILTANS PEDAGOGISKA VISION

FÖRSKOLAN SPILTANS PEDAGOGISKA VISION Varje individ är huvudpersonen i konstruktionen av sin kunskap, en dialog mellan individen och omvärlden. Varje individ blir därför unik i historien Paula Cagliari 2002 Innehållsförteckning 1. Reggio Emilia

Läs mer

Tryggare kan ingen vara? En studie om ungdomars arbete, trygghet och framtid i Sverige och Danmark

Tryggare kan ingen vara? En studie om ungdomars arbete, trygghet och framtid i Sverige och Danmark Tryggare kan ingen vara? En studie om ungdomars arbete, trygghet och framtid i Sverige och Danmark Svenskt näringsliv 2006 Grafisk form: Brando designbyrå Öresundsungdomar om dagens och morgondagens arbetssituation

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Gävle sätter segel. Livet i Gävle är gemenskap och öppenhet, för varandra och världen.

Gävle sätter segel. Livet i Gävle är gemenskap och öppenhet, för varandra och världen. Gävle Vision 2025 Gävle sätter segel Vision 2025 Livet i Gävle är gemenskap och öppenhet, för varandra och världen. Trygghet och nyfikenhet ger mod att växa, tillsammans och individuellt. Mångfalden ger

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar mar okt 2014 Camilla Bengtsson Utveckling och projektledning inom samhälle och kultur. t 0705 712 533 m camilla@camillabengtsson.se w www.camillabengtsson.se

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009 Kulturpolitiskt program för 2008 2020 Kommunfullmäktige 14 april 2009 1 2 Förord Tänk er ett torg en fredagseftermiddag i maj som myllrar av liv. Människor möts och skiljs, hittar nya vägar eller stannar

Läs mer

VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS. Vilka vi är och vart vi är på väg

VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS. Vilka vi är och vart vi är på väg VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS Vilka vi är och vart vi är på väg Inledning INLEDNING Denna skrift beskriver Högskolan i Borås vision, mission och kärnvärden. Syftet är att skapa en ökad samsyn om vad Högskolan

Läs mer

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Satsa på Eslöv Kultur - fritid - framtid Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Godkänt av Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-07 samt antaget av kommunfullmäktige 2008-04-28 Att välja Eslöv Eslöv

Läs mer

en halländsk Innovationsstrategi Det vi vill se är att i Halland, den bästa livsplatsen, trivs inte bara människorna utan även deras idéer.

en halländsk Innovationsstrategi Det vi vill se är att i Halland, den bästa livsplatsen, trivs inte bara människorna utan även deras idéer. en halländsk Innovationsstrategi Det vi vill se är att i Halland, den bästa livsplatsen, trivs inte bara människorna utan även deras idéer. Varför en innovationsstrategi? Syftet med en halländsk innovationsstrategi

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI Vi forskar för en säkrare värld 2 Den här skriften har flera hundra författare Skriften i din hand tydliggör vad vi på FOI menar med medarbetarskap och

Läs mer

Sveriges högsta ungdomsarbetslöshet

Sveriges högsta ungdomsarbetslöshet Sveriges högsta ungdomsarbetslöshet Ronneby kommun har sedan slutet av 2012 toppat listan av kommuner med högst ungdomsarbetslöshet i Sverige. Trots ett flertal försök till arbetsmarknadsinsatser i samverkan

Läs mer

Tal till skånska riksdagsgruppen den 22 november 2011 Sveriges Riksdag, Stockholm. Per Tryding, Vice VD

Tal till skånska riksdagsgruppen den 22 november 2011 Sveriges Riksdag, Stockholm. Per Tryding, Vice VD Tal till skånska riksdagsgruppen den 22 november 2011 Sveriges Riksdag, Stockholm Per Tryding, Vice VD Jag har blivit ombedd att tala om Skåne specifikt och regionens utveckling med särskilt fokus på infrastruktur.

Läs mer

Nästa station: Framtiden!

Nästa station: Framtiden! Vi möter framtiden Nästa station: Framtiden! Hur föreställer du dig framtidens transporter? En vanlig bild är svävande fordon som rör sig med ljusets hastighet. Än är vi inte där men vi satsar stort för

Läs mer

Projektnamn: Innovativum Uppdragsgivare: Ingrid Thuresson, Charlotte Engblom & Philip Bengtsson Projektgruppdeltagare: Sara Nasser, Arianita Rexha &

Projektnamn: Innovativum Uppdragsgivare: Ingrid Thuresson, Charlotte Engblom & Philip Bengtsson Projektgruppdeltagare: Sara Nasser, Arianita Rexha & Projektnamn: Innovativum Uppdragsgivare: Ingrid Thuresson, Charlotte Engblom & Philip Bengtsson Projektgruppdeltagare: Sara Nasser, Arianita Rexha & Jesper Zanton Projektkordinator: Dina Jacobson Innehåll:

Läs mer

Internationell strategi. för Gävle kommun

Internationell strategi. för Gävle kommun Internationell strategi för Gävle kommun Innehåll Inledning Sammanfattning... 4 Syfte med det internationella arbetet... 5 Internationell strategi För invånare, företag och Gävle kommunkoncern Foto: Mostprotos.com

Läs mer

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN BBrass MUSIKERUTBILDNINGEN MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ Musikerutbildningen brass Musikerutbildningen erbjuder specialiserade utbildningsprogram som förbereder dig

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

olo/ i or SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom Näringslivsstrategi för Sollentuna kommun Innehållsförteckning

olo/ i or SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom Näringslivsstrategi för Sollentuna kommun Innehållsförteckning SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom olo/ i or 3Ö för Sollentuna kommun Antagen av fullmäktige 2013-xx-xx Innehållsförteckning 1 Inledning 2 1.1 EU strategiskt läge i en stark region 2 1.2

Läs mer

För att närma oss vår vision så har vi formulerat en mission eller en affärsidé. Det här är vårt erbjudande.

För att närma oss vår vision så har vi formulerat en mission eller en affärsidé. Det här är vårt erbjudande. Ebba Petterssons Privatskola Vad är det som gör att man väljer en skola egentligen? Läget, pedagogiken, lärarna eller kompisarna? Och vad är det som gör att man väljer Ebba Petterssons Privatskola? För

Läs mer

Arbeta för en bättre värd

Arbeta för en bättre värd Arbeta för en bättre värd Långsiktig lönsamhet och tillväxt skapas genom nöjda kunder och engagerade medarbetare. Som arbetsgivare ska Vasakronan erbjuda branschens bästa utvecklingsmöjligheter och arbetsmiljö.

Läs mer

Utan sina elever, sina lärare, och det värdefulla samspelet dem emellan, är en skola bara en byggnad med golv, väggar och tak.

Utan sina elever, sina lärare, och det värdefulla samspelet dem emellan, är en skola bara en byggnad med golv, väggar och tak. På följande sidor presenteras AMBs värdegrunder och lite tankar kring dessa. Dessa värdegrunder genomsyrar hela skolan och kommuniceras på en mängd olika sätt varje vecka under samtliga tre skolår. 1.

Läs mer

Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen

Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen FÖR FÖRETAG SOM VILL VÄXA Entreprenörskap skapar jobb. Jobb stärker tillväxt och framtidstro och minskar segregation och utanförskap. Med denna

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

Via Nordica 2008 session 7

Via Nordica 2008 session 7 Via Nordica 2008 session 7 Lisbeth Wester Informationschef Lunds Tekniska Högskola, LTH Lunds universitet 1 Åldersgruppen 19 åringar i Sverige 1990-2020 2 Den nya generationen studenter och medarbetare.

Läs mer

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared FÖRELÄSNINGAR MODESHOW KONTAKTER INSPIRATION ETABLERINGAR HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 MODESHOW MED BUTIKER INSPIRERANDE FÖRELÄSARE Fotograf: Gekås Ullared VÄLKOMMEN TILL HANDELNS

Läs mer

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. vision 2022 Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. Vi närmar oss Vision Mölndal 2022 när: Fler än två av tre invånare starkt rekommenderar

Läs mer

På vilket sätt präglar ditt intresse

På vilket sätt präglar ditt intresse Text: Erik Laquist Bild: Felix Gerlach Felix Gerlach: Född 1984 och uppvuxen i Malmö, där han är bosatt även i dag. Utbildning: Fotoskolan i Gamleby, Reklam och magasin, 2004 2006. Karriär: Blandade frilansuppdrag

Läs mer

Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna?

Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna? Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna? En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval och värderingar i yrkeslivet. En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval

Läs mer

Vision: Triple Steelix skall med stålet som bas verka för ökad tillväxt och attraktionskraft i Bergslagen.

Vision: Triple Steelix skall med stålet som bas verka för ökad tillväxt och attraktionskraft i Bergslagen. Vår verksamhet 2007 Vision: Triple Steelix skall med stålet som bas verka för ökad tillväxt och attraktionskraft i Bergslagen. Underlättar för innovationer och nytänkande Det är i mötet mellan olika kompetenser

Läs mer

Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby

Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby Projektet har bl.a. bidragit till att en vacker lekstuga blivit verklighet på Laxön. Projektägare: Destination Älvkarleby, ideell förening Projektledare: Sanna

Läs mer

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina

Läs mer

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande - jämställdhetspolitisk arena - för de invandrakvinnor som vill och kan arbeta

Läs mer

Anställningsbar i tid

Anställningsbar i tid Anställningsbar i tid En sammanfattning av Eva Sennermarks rapport På bara två år kan nyanlända tekniker och ingenjörer med utländsk bakgrund komma ut i arbetslivet eller gå vidare till högre studier.

Läs mer

VINNOVA. Sveriges innovationsmyndighet INFORMATION 1 VI 2014:07

VINNOVA. Sveriges innovationsmyndighet INFORMATION 1 VI 2014:07 VINNOVA Sveriges innovationsmyndighet INFORMATION 1 VI 2014:07 Kort om oss Så fördelas pengarna Vad vi erbjuder Vi investerar 2,7 MILJARDER KRONOR varje år i runt 2400 FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSPROJEKT.

Läs mer

Service Manager for future tourism

Service Manager for future tourism YH Malmö stad Service Manager for future tourism Yrkeshögskoleutbildning Näringslivet söker Vi utbildar Skåne och Sverige växer som besöksdestination vilket innebär en stark efterfrågan på projektledare

Läs mer

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Vad är varumärket Trelleborg? Enkelt uttryckt så är varumärket inget annat än de föreställningar, känslor, tankar, associationer, erfarenheter

Läs mer

Samverkansplanen fokuserar på tre målgrupper inom grundskolan: Lärare, studie- och yrkesvägledare och elever samt näringslivet.

Samverkansplanen fokuserar på tre målgrupper inom grundskolan: Lärare, studie- och yrkesvägledare och elever samt näringslivet. Samverkansplan Skola-Näringsliv Tingsryds kommun 2014-2016 Syfte Samverkansplanens syfte är att stimulera en god och naturlig samverkan mellan skola och näringslivet i Tingsryds kommun. Ett väl fungerande

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

Framtidskuster för människa och miljö

Framtidskuster för människa och miljö Framtidskuster för människa och miljö Hur ser ekonomisk tillväxt ut som är skonsam mot både människa och miljö? Framtidskuster är ett projekt där forskare, tjänstemän och näringsliv arbetar tillsammans

Läs mer

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Förslag 2012-03-13 Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Kulturplanen bygger på insikten att vi, för att må bra, ha framtidstro och kunna utvecklas, behöver en god miljö att leva i, möjligheter till

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Entrepreneurship for Women

Entrepreneurship for Women Catching the Future Entrepreneurship for Women 5 oktober Ingrid Thuresson Välkomna! Vad är det för fel på Kvinnor.. Tolv myter om kvinnors företagande Uppdraget Ambassadör för kvinnors företagande Erfarenhet

Läs mer

Kvinnliga företagares intresse för kraft

Kvinnliga företagares intresse för kraft Tellas Consulting Kvinnliga företagares intresse för kraft 2 fokusgrupper med kvinnliga småföretagare på temadagen om kraft 2002-03-20 Upplägg: Rapport: Marianne Sökjer-Petersen, Kirsti Tellas Kirsti Tellas

Läs mer

Vad gör en naturvetare?

Vad gör en naturvetare? Vad gör en naturvetare? HÖGSKOLAN I Halmstad 035-16 71 00 www.hh.se/set FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina valmöjligheter och din trygghet på

Läs mer

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Kronoberg nov 2013 maj 2014 Camilla Bengtsson Utveckling och projektledning inom samhälle och kultur. t 0705 712 533 m camilla@camillabengtsson.se w www.camillabengtsson.se

Läs mer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer MUC 25 MiLprogrammet för nya chefer 2011 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer MUC 24 MiLprogrammet för nya chefer 2009-2010 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult.

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Hade du inte tänkt bli IT-konsult? I så fall vill vi gärna ha ditt CV. Hur får man folk att trivas på jobbet? På Altran bygger vi

Läs mer

NÄRINGSLIVSSTRATEGI STRÖMSUNDS KOMMUN

NÄRINGSLIVSSTRATEGI STRÖMSUNDS KOMMUN SAMMANFATTNING Strömsunds Kommun skall präglas av framtidstro och goda förutsättningar för ett rikt och mångfacetterat näringsliv. NÄRINGSLIVSSTRATEGI Strömsunds kommun 2016 STRÖMSUNDS KOMMUN Innehåll

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Transport & magasinering 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden som tillväxt,

Läs mer

Entreprenörskap i skolan

Entreprenörskap i skolan Entreprenörskap i skolan Vad är entreprenöriellt lärande? Entreprenöriellt lärande innebär att utveckla och stimulera generella kompetenser som att ta initiativ, ansvar och omsätta idéer till handling.

Läs mer

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Mångfald för ökad konkurrenskraft Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Vår framtid Skåne har väldigt bra förutsättningar att bli en av Europas mest konkurrenskraftiga

Läs mer

Sydsvensk REGION BILDNING. Ideell förening

Sydsvensk REGION BILDNING. Ideell förening Sydsvensk REGION BILDNING Ideell förening Upplägg av arbetet och tolkning av direktivet samt vilka som deltagit i arbetet Arbetsgruppen för Hållbar Regional Utveckling En redovisning till arbetsutskottet

Läs mer

MED KULTUR GENOM HELA LIVET

MED KULTUR GENOM HELA LIVET MED KULTUR GENOM HELA LIVET KULTURPLAN för Vänersborgs kommun 2014-2016 Kulturens Vänersborg Vänersborg ska vara känt för sitt kulturliv långt utanför kommungränsen. Kultur ska vara en drivkraft för utveckling

Läs mer

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Inledning Med det här dokumentet vill vi visa på kulturens 1 - kulturarvens 2 och konstarternas 3 - betydelse för ett samhälle som blickar framåt och vill växa.

Läs mer

Röster från er ambassadörer detta vill ni berätta om Växjö

Röster från er ambassadörer detta vill ni berätta om Växjö Röster från er ambassadörer detta vill ni berätta om Växjö En stad där livspusslet går ihop. Närhet till stadsliv, naturliv och kulturliv. /Sebastian Villabos på Remium Aktiv Förvaltning, Klas Qvarnström

Läs mer

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild!

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! jubileum Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! Bröderna Perssons Specialsnickeri i Bromölla är ett av Sveriges ledande specialsnickerier. Efter 30 års verksamhet är vi idag 23 medarbetare

Läs mer

Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER

Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER Sveriges Kommuner och Landsting erbjuder på nytt den uppskattade utbildningen Förenkla helt enkelt som syftar

Läs mer

Obunden Samling för Åland r.f.

Obunden Samling för Åland r.f. Obunden Samling för Åland r.f. För det moderna, dynamiska och gröna Åland Åländskt hållbart rättvist Partiprogram 2014 Reviderat 16.10.2014 1. OBUNDEN SAMLING R.F. 1.1 INLEDNING Obunden Samling på Åland

Läs mer

MINNNESANTECKNINGAR Unga på landsbygden 20 okt 2014

MINNNESANTECKNINGAR Unga på landsbygden 20 okt 2014 1 (8) MINNNESANTECKNINGAR Unga på landsbygden 20 okt 2014 WORKSHOP Vilka möjligheter finns för unga på landsbygd? Grupp 1 1. Trygghet och stark gemenskap 2. Föreningar aktiva starka grupper 3. Företagandet

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

Bondens Torg historia och framtid

Bondens Torg historia och framtid Bondens Torg historia och framtid Intresset för varor av bra kvalitet, närproducerat och miljövänligt, har under en lång tid ökat. Det ökade intresset har dock inte fullt ut kunnat mötas av lokala producenter,

Läs mer

Verksamhetsplan (utdrag ur Marknadsstrategi )

Verksamhetsplan (utdrag ur Marknadsstrategi ) Verksamhetsplan (utdrag ur Marknadsstrategi 2016-2018) Döda Fallet med nya ögon Döda Fallet är både historia och framtid. Här kan vi lära av historien och skapa en ny hållbar framtid med hjälp av naturens

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Framtidens tillväxt och näringslivn

Framtidens tillväxt och näringslivn Regionens attraktionskraft Hur skapar vi en attraktiv region för morgondagens kompetens och företagande? 1.Kommunikation & infrastruktur (41) Bind ihop regionen, stå sig i konkurrens med Kastrup 2.Utveckla

Läs mer

Bakgrund. Fatme Ibrahim vid Yalla Trappans uteservering. Foto: Urszula Striner

Bakgrund. Fatme Ibrahim vid Yalla Trappans uteservering. Foto: Urszula Striner Bakgrund Det arbetsintegrerande sociala företaget och kvinnokooperativet Yalla Trappan på Rosengård i Malmö har sedan starten 2010 framgångsrikt verkat för att skapa arbetstillfällen för utrikes födda

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Foto: Tomas Utsi/imagebank.sweden.se VERSION 1.0 DEN GLOBALA RESENÄRENS BILD AV SVERIGE INLEDNING Foto:

Läs mer

Förstudie: Kreativa lantbrukare Se möjligheten med alla dessa hästar

Förstudie: Kreativa lantbrukare Se möjligheten med alla dessa hästar Förstudie: Kreativa lantbrukare Se möjligheten med alla dessa hästar Studiebesök vid Stall Hammarhagen i Sala. Projektägare: Företagarcentrum i Sala, ekonomisk förening Projektledare: Ingela Hedström Kommun:

Läs mer

Ditt sociala liv har fått ett ansikte

Ditt sociala liv har fått ett ansikte Prime Public Relations i Sverige AB, Box 38065, SE-100 64 Stockholm, Sweden TEL +46 8 503 146 00 FAX +46 8 503 146 99, info@primepr.se, www.primepr.se 1 (5) Idag reflekterar vi kring den i USA sjätte mest

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Uthyrning, fastighetsservice 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom

Läs mer

Videdal för Framtida Malmö

Videdal för Framtida Malmö Videdal för Framtida Malmö Vi har varit med om en resa. Kanske en annan resa än vad som var tänkt från början. Det har blivit annorlunda än om det inte funnits något projekt. Men vi vet inte ännu vad det

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter. - Att utveckla och vårda arbetslivskontakter 100415 Kristianstad

Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter. - Att utveckla och vårda arbetslivskontakter 100415 Kristianstad Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter - Att utveckla och vårda arbetslivskontakter 100415 Kristianstad Syfte: att dela erfarenheter kring och skapa bättre förutsättningar för

Läs mer

OM VÄRDSKAP. konsten att få människor att känna sig välkomna

OM VÄRDSKAP. konsten att få människor att känna sig välkomna OM VÄRDSKAP konsten att få människor att känna sig välkomna 1 Tänk dig en värld där alla känner sig väntade och välkomna. En värld där barn, vänner, främlingar, gäster, kunder och medarbetare vågar och

Läs mer

www.eksjo.se/eprofilen För dig som vågar och vill mer!

www.eksjo.se/eprofilen För dig som vågar och vill mer! www.eksjo.se/eprofilen För dig som vågar och vill mer! Vad är E-profilen? Entreprenörsprofilen är ett individuellt val som är öppet för Dig, oavsett vilket programval du gör på Eksjö Gymnasium! Det här

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Det mångkulturella samhället Journalnummer: 2010-68

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Verksamhet inom Juridik, ekonomi, vetenskap & teknik 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever

Läs mer