Skånes Nya Växtkraft, 29 september 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skånes Nya Växtkraft, 29 september 2008"

Transkript

1 Skånes Nya Växtkraft, 29 september 2008

2

3 H.K.H. Kronprinsessan gör ett officiellt besök i Skåne under två dagar hösten Landshövding Göran Tunhammar och Länsstyrelsen i Skåne bjuder in till träffen i Turning Torso den 29:e september Övriga gäster är femton unga entreprenörer från olika branscher och olika delar av Skåne. H.K.H. Kronprinsessan Victoria

4 Foto: Thomaz Lundstedt

5 Förord Toppmöte i Turning Torso 29 september 2008 För inte så länge sedan uppfattades Skåne av andra, och kanske i någon mån av oss skåningar också, som en landsända i utkanten av riket. Skåne skakades av strukturkriser. Industrier lades ned i snabb takt. Arbetslösheten var hög, framtidstron låg. Men ett nytt Skåne och framförallt ett nytt Malmö har växt fram. Detta nya Skåne präglas av informations- och tjänsteekonomi, kosmopolitisk mångfald, gränsöverskridande integration och tillväxt. Skåne är på god väg att etableras som en central tillväxtmotor för Sverige och norra EU. Den gamla dysterheten har ersatts av framtidstro. De goda tiderna, det intensiva byggandet och den nya andan i Skåne har av somliga förklarats med fenomenet brooptimism. Det är dock att göra det lite enkelt för sig. Det lyft vi nu känner. Den våg av framgång vi rider på är en produkt av ambitiösa, djärva och dynamiska personer som aktivt väljer att satsa på Skåne och Öresundsregionen. Till kvällens middag med kronprinsessan Victoria har vi på Länsstyrelsen bjudit in 15 av dessa unga och driftiga personer. Vi vill visa några goda exempel på Skånes nya växtkraft. Göran Tunhammar, Landshövding i Skåne

6

7 Kajsa Cappelen Holst, Righteous fashion Kajsa Cappelen Holst, entreprenör Righteous Fashion är ett exklusivt klädmärke för den medvetna kvinnan. Righteous kombinerar en stilren Skandinavisk design med en miljövänlig och rättvis produktion genom produktionens samtliga led. Righteous vill genom sitt unika koncept skapa spännande möten mellan det klassiskt formgivna och en hållbar utveckling. Nya tider-nya metoder Genom att förena två, till synes, olika branscher, utveckling och mode, skapas spännande möten. Hållbar utveckling och miljö är frågor som genomsyrar alla verksamhetsområden och modevärlden är inget undantag. Textilindustrin generellt i världen är ofta en smutsig verksamhet och därför känns det spännande att påvisa att det går att förena mode och hållbarhet. Righteous fashion Slottsgatan Malmö tel: Mail:

8

9 Johan Söderman, Malmö högskola Johan Söderman, lektor Johan Söderman, lektor på Malmö högskola, har nyligen disputerat med Sveriges, än så länge, enda avhandling om hiphopkulturen. Pågående forskningsområden är bland annat att undersöka det kreativa entreprenörskap som finns bland hiphopungdomar i Malmö. Därför är jag verksam i Skåne? Jag flyttade till Lund för att studera. Lund/Malmö-regionen är mycket attraktivt område att både bo och arbeta i. Malmö är dessutom Sveriges hiphophuvudstad vilket passar min forskning som handen i handsken. Malmös unga som jag möter i min forskargärning är fascinerande. Min drivkraft är att synliggöra och problematisera ungdomskulturella företeelser som sker just nu och som kan förutspå framtida samhällsförändringar. Fördelar med Öresundsregionen är närheten mellan tre intressanta städer (Lund-Malmö-Köpenhamn). Det finns även en väldig optimism i Malmö just nu som är mycket inspirerande att möta. Den kreativitet hos Malmö högskola Malmö tel: Mail:

10

11 Maja V. Mutsson, Oyra rekrytering & mångfaldsutveckling Maja V. Mutsson, mångfaldsutvecklare Oyra är Sydsveriges enda rekryteringsföretag som fokuserar på kandidater med utländska meriter samt internationella yrkeserfarenheter. Förutom mångfaldsmedvetna rekryteringar arbetar Oyra med mångfaldsutveckling mot både ledningsgrupper och styrelser. Fördelar med Öresundsregionen, nya tider nya metoder. Det bor 3,5 miljoner människor i Öresundsregionen, varav mer än hälften är högutbildade och var tredje har rötterna någon annanstans i världen, vilket har skapat den största och mest spännande rekryteringsbasen i Skandinavien. När människor flyttar till Sverige så har de oftast med sig ett tungt bagage fylld med kunskaper och kompetenser som de vill kunna använda sig av. Utländska meriter är värdefulla och kan tillföra företagen konkurrensfördelar på den internationaliserade marknaden, men det är inte många företag medvetna om än. Nya tider kräver nya metoder för tillvaratagande av den unika kompetensen som många arbetssökande har samtidigt som näringslivet måste lära sig att bejaka den naturliga mångfalden som finns i vårt samhälle. Det är dessa frågor som vi på Oyra arbetar med. Oyra rekrytering & mångfaldsutveckling Anckargripsgatan Malmö tel: Mail:

12

13 Robert Lillhonga, Green Jacket Productions Robert Lillhonga, producent/ regissör Producerat & regisserat långfilmen Hata Göteborg (2007), en lågbudgetfilm om grupptryck som först var gjord som skolfilm, men som också gick upp på svenska biografer. Samt dokumentärfilmen Stumpen - teater på liv & död. En film om hemlösa som reste sig upp och startade en teatergrupp. Jobbar nu med en ny långfilm. Hur fungerar samarbetet mellan städerna i Skåne? Jag har bott på flera olika ställen i Skåne och under uppväxten upplevde jag ibland nästan en fientlighet mellan städerna. Men på senare tycker jag det har blivit bättre. Bl a tack vare bättre kommunikationer och att människor i större utsträckning hellre samarbetar än motverkar varandra. Fördelar med Öresundsregionen? Jag trivs verkligen i Öresundsregionen. Framför allt för det är så varierat inom regionen med två länder och flera olika städer, men ändå nära till allt. Nyligen bodde jag nio månader i Köpenhamn och lärde mig hygglig danska. Det var kul att se vad som förenar oss, men framför allt vad som skiljer oss åt, så att vi kan lära av varandra. Green Jacket Productions Grubbagatan 39 A Helsingborg tel: Mail:

14

15 Ludvig Linge, TAT Ludvig Linge, entreprenör TAT The Astonishing Tribe tillhandahåller produkter och tjänster för att göra mobiltelefoner vackrare och lättare att använda. TATs produkter finns i över 200 miljoner mobiltelefoner och bland kunderna finns världens ledande telekomföretag. TAT har 140 anställda och kontor i Malmö, USA och Sydkorea. Min drivkraft Jag brinner för att hjälpa till att skapa förutsättningar för människor att våga förverkliga sina drömmar. En skola som framhäver entreprenörskap som ett positivt och möjligt vägval. En stad som skapar miljöer där människor kan mötas och idéer kan växa tillsammans. Myndigheter som förenklar och öppnar dörrar för blivande entreprenörer. Ett etablerat näringsliv som vågar arbeta med mindre nystartade företag. Kort sagt en miljö där ingenting blir omöjligt. För mig har Öresundsregionen goda förutsättningar att vara en sådan miljö. TAT AB Torggatan Malmö tel: Mail:

16

17 Celestine Soumah Stuermer, smyckeformgivare Celestine formger och tillverkar smyckeskollektioner och unika smycken. Material och tekniker blandas lekfullt med silver och guld i centrum. Smyckena säljs från verkstan på Österlen samt hos ett antal butiker och gallerier för närvarande främst i Sverige. Fördelar med Öresundsregionen Efter några års lärlingskap och 3 års designstudier i London var det härligt att komma tillbaka till Sverige. Celestine Soumah Stuermer, Smycken ter i verkligheten. Jag arbetar därför aktivt med att hela tiden medvetet välja småskalighet, personliga och lokala nätverk. Man måste våga prova, våga satsa och våga välja. Jag trivs på Österlen och bygden jag lever påverkar mitt skapande positivt. Jag har först nu börjat ana komplexiteten i att driva företag och samtidigt göra det man brinner för utan att släcka lågan, tappa bort nyfikenheten och skapar lusten. Det är spännade och viktigt att testa sina idéer och moraliska ståndpunk- Celestine Soumah Jewellery Celestine Soumah Smycken Ystadsvägen Hammenhög tel: / Mail:

18

19 Fredrik Edling, Good Old Fredrik Edling, konceptutvecklare Internet förändras och därmed sättet att kommunicera och arbeta. Good Old hjälper företag i Sverige och Danmark med att ta fram strategier för hur man utnyttjar nätet och den ständiga utveckling som sker där. Vi analyserar hur marknader ser ut idag och i framtiden, vilka trender som råder och hur man ska förhålla sig till dem. Byggt på dessa insikter levererar vi tekniska lösningar som ligger i framkant, både affärsmässigt och teknikmässigt. Fördelar med Öresundsregionen Sakta men säkert börjar vi nu verkligen se den integration som man pratat om sedan Företagen har börjat leta både konsulter och arbetskraft på båda sidorna av sundet och det är vardagsmat att pendla. Det kanske inte låter så märkligt, men det är två olika länder med helt olika kultur som sakta med säkert börjar hitta de verkligt intressanta med att man byggt en bro över ett par kilometer vatten. Good Old Kalendegatan Malmö tel: Mail:

20

21 Johanna Olofsson, Skånes ljudpark Johanna Olofsson, journalist/ dj/ klubbarrangör Sedan dryga decenniet jobbar jag som musikjournalist, dj och klubbarrangör. Bland uppdragsgivarna finns SvD, Expressen, Sonic, P3 Dans, Musikbyrån, Bobster och Robins på SVT. Jag har dj:at världen över och driver ihop med Timbuktu och min pojkvän Malmöklubben Skånes Ljudpark. De fyra senaste åren har jag dessutom varit delaktig i arbetet med Am I black enough for you, en långfilmsdokumentär om Philly-soulartisten Billy Paul som har premiär i vinter. Därför är jag verksam i Skåne Jag är född och uppvuxen i Lund, flyttade till Stockholm direkt efter gymnasiet där jag bodde i elva år innan längtan till familj och gamla vänner i södern, min kärlek och nu också pappan till min åtta månaders son tog mig till Malmö. När jag var liten var Lund kulturmeckat, Malmö en hård industristad. Numer är Lund (bortsett från studentlivet) hyfsat dött och Malmö Skånes nya kulturcentrum. Folk i Malmö är inte lika tillknäppta och ängsliga som i Stockholm, här finns en orädd påhittighet och en avspändhet som jag älskar. Dessutom gör de generellt låga levnadskostnaderna i Malmö att folk kan ägna mer tid åt sina hobbys och inte behöver streta dygnet runt för överlevnad. Det gör stan till en fantastisk grogrund för kreativitet. Rolfsgatan Malmö tel: Mail:

22

23 Mats Persson, Lunds Universitet Mats Persson, doktorand Jag är verksam som doktorand på Centrum för Ekonomisk Demografi, som är ett forskningsinstitut på Ekonomihögskolan, Lunds Universitet. Min forskning handlar om etniskt entreprenörskap och invandrares ställning i socialförsäkringssystemet. Därför är jag verksam i Skåne Skåne är sista utposten innan kontinenten och Europa, något som konstigt nog märks av, inte minst genom närheten till fantastiska Köpenhamn. med har betydelse och gör en skillnad. Här finns en känsla av framåtanda och expansion. Här samlas unga, kreativa människor med öppet sinne inför omvärlden. Vad är min drivkraft? Att utvecklas som människa. Det är viktigt att känna att det jag sysslar Mats Persson Fredsgatan Lund tel: Mail:

24

25 Sandra Möller, Backa Horse Invest Sandra Möller, tävlingsryttare Jag heter Sandra Möller och är egen företagare. Jag driver Backa Horse Invest AB, utbildnings- och försäljningsstall beläget utanför Höganäs i Nordvästra Skåne. Företaget har som mål att föda upp talangfulla hopphästar med internationellt gångbar stam, samt att utbilda och utveckla hästar till att nå toppen av deras potential inom hoppning. Min drivkraft Min drivkraft är det stora intresse jag har för min verksamhet. Jag har förmånen att syssla med det jag finner roligast i livet på heltid. Därför är jag verksam i Skåne Min verksamhet ligger i Skåne, vilket öppnar många dörrar för försäljnings- och tävlingsverksamheten. Närheten till kontinenten är mycket betydelsefull. Backa Horse Invest AB Backagårdsv Höganäs tel: Mail:

26

27 Ebba- Maria Olson, Mossagården Ebba- Maria Olson,ekobonde Mossagården är mycket mer än en ekologisk gård. Varje vecka tar vår nätbutik emot beställningar och vi levererar frukt- och grönsakslådor till prenumeranter runt om i Sverige. Vår ekologiska övertygelse gör att vi hela tiden söker nya utmaningar! Vad är bäst med Skåne? Skåne är en väldigt dynamisk och spännande region, där nya idéer snabbt anammas. Det passar Mossagården väldigt bra. Vi arbetar med en stor öppenhet gentemot de omkring oss, vilket gör oss mer flexibla och nytänkande. Steget mellan infall och förverkligande ska inte vara så stort, tycker vi! Vad är min drivkraft? Mitt ekologiska engagemang har alltid grundat sig i en vilja att ta vara på naturens resurser och erbjuda mina medmänniskor renodlad och giftfri mat. Mitt budskap är att ekologi varken behöver vara tråkigt eller präktigt. Det är helt enkelt ett självklart livsval! Mossagården Eko AB Veberöd tel: Mail:

28

29 Adi Celik, brando designbyrå Adi Celik, art director Brando är en designbyrå som inriktar sig särskilt på varumärkesbyggande genom grafiska produktioner. Vår mission är att kunna skapa och förnya företags identiteter till något som förbättrar deras förutsättningar att nå ut till sin målgrupp. Därför är jag verksam i Skåne? Det hela började med att jag flyttade till Malmö strax efter gymnasiet. Jag gillade Malmö och snart kände jag mig hemma här. Efter ett par år var det dags att börja studera vid Växjö Universitet men redan efter ett halvår ville jag flytta tillbaka till Malmö. Jag började då studera på Malmö högskola, programmet Materiell och virtuell design (idag, Design och Visuell Kommunikation). Klimatet, kontakterna och kompanjonerna fanns i Malmö. Det i sin tur gjorde det självklart att etablera sig här. Första året tillbringade vi i Lund, men kände att Malmö var en större marknad och där är vi nu och stortrivs. Brando designbyrå Södergatan Malmö tel: Mail:

30

31 Yasemin Arhan, Yasemin Arhan Consulting Yasemin Arhan, konsult Jag heter Yasemin Arhan och är ensamföretagare. Min huvudsakliga inriktning är projektledning av olika större arrangemang framför allt inom näringslivsfrågor. Jag vill kunna skapa ett intressant innehåll i ett seminarium, men även hålla i allt praktiskt runt om kring i form av marknadsföring, talarförslag och inbjudningar och upplägg. Därför är jag verksam i Skåne Jag flyttade tillbaka till Malmö för 3 år sedan efter 8 år i Stockholm. Anledningen var att vi fick barn och ville vara nära familjen. Nu är det framför allt den fantastiska entreprenörsanda som finns i regionen som gör att jag vill verka här. sektor. Möjligheter som uppstår med en väldigt stor del människor med annan bakgrund än svensk. Fördelar med Öresundsregionen Nära till mycket. Ett nytänk och entreprenörsanda som jag inte upplevde i Stockholm. Samarbetet mellan akademi, näringsliv och offentlig Yasemin Arhan Consulting Kantvägen Klagshamn tel: Mail:

32

33 Mikael Håkansson, Ugly Duckling Mikael Håkansson, project manager Mikael Håkansson driver konsultbyrån Ugly Duckling inom konceptdesign, projektledning och event management samt är delägare i Wild Idea Management som bla driver en företagsinkubator i Hässleholm. Mikael har de senaste åren varit delaktig i flertalet satsningar på entreprenörskap och tillväxt i olika former i Malmö. Vad finns det för möjligheter med att verka inom din bransch i Malmö? Det känns verkligen som man är mitt i utvecklingen av denna dynamiska region och Malmö har under de senaste åren utvecklats till en riktig knytpunkt där näringsliv och kulturliv utvecklas tillsammans. Jag får även känslan av att vi numera har ett bättre självförtroende och att det gynnar entreprenörsandan. För min del har jag lyckats profilera mig här genom att arbeta gränsöver- skridande, med såväl offentliga aktörer som näringsliv och kulturliv och trots att jag är ensam i mitt företag har jag kunnat ta stora uppdrag genom goda samarbeten med andra konsulter. Ugly Duckling Salongsgatan 18 M Malmö tel: Mail:

34

35 Lovisa Hessle Bergman, Capra Science Lovisa Hessle Bergman, medicine doktor Capra Science producerar skräddarsydda antikroppar för sjukdomsdiagnos och forskning med hjälp av getter som blodgivare. Verksamheten bedrivs som ett ekologiskt lantbruk med djurens välbefinnande i centrum. Företaget utgör ett svenskt alternativ till ofta förekommande import. Min drivkraft Under min tid som doktorand i USA och senare som forskare i Lund såg jag hur viktiga antikroppar är vid diagnos av sjukdomar och också inom medicinsk forskning. De antikroppar som används i Sverige är ofta importerade och framtagna på ett sätt som inte alltid är bra för djuren. Jag ville skapa ett svenskt alternativ med djurens välbefinnande i centrum. Om djuren mår bra får man också en bra kvalitet på produkten. På det här sättet har jag lyckats kombinera mitt intresse för djur med fortsatta kontakter med forskningen. Capra Science Ingelstorpsvägen Ängelholm tel: Mail:

36

37 Eleni Cronström, Viaeleni Eleni Cronström, mötesarrangör Viaeleni designar möten från koncept till genomförande. Vi projektleder och skapar stora och små mötesplatser inom såväl det privata näringslivet som inom organisationsvärlden och den offentliga sektorn. Vi tar även uppdrag som processledare, moderatorer och samtalsledare och är övertygade om att det är i det fysiska mötet som ny kunskap föds. Fördelar med Öresundsregionen Öresundsregionen är en enda stor smältdeg av kunskap, vilket gör regionen så spännande att verka i. I Malmö och Skåne är allt möjligt och ännu inte genomfört, det är en väldig sporre och inspiration för framtida projekt. Viaeleni Skomakaregatan Malmö tel: Mail:

38 Länsstyrelsen i Skåne län Ö Boulevarden 62 A, Kristianstad Kungsgatan 13, Malmö Tel 044/ , Fax 044/ Kontaktperson: Gustaf Lorentz Utvecklingsstrateg Strategiavdelningen Tel mobil: Tel direkt: 040/ E-post: Layout: Brando designbyrå,

39

40

Paula & Kajsa Vinnare av Terre de Femme 2008/09

Paula & Kajsa Vinnare av Terre de Femme 2008/09 Paula & Kajsa Vinnare av Terre de Femme 2008/09 TEXT: Rikard Lehmann. FOTO: Hampus Brefelt, The Studio, Malmö Vänd blad Fair Trade - ett vinnarekoncept för Paula och Kajsa i Terre de Femmes Det skiljer

Läs mer

BättRe liv i Skåne Skåne. Region Skåne

BättRe liv i Skåne Skåne. Region Skåne Bättre liv i Skåne Bättre liv i Skåne Grafisk formgivning: Annelie Christensen, Enheten för kommunikation, Region Skåne Fotograf: Kasper Dudzik, Ingram, Dan Ljungsvik, Håkan Sandbring Tryck: AM-Tryck &

Läs mer

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Skåne nov 2013 maj 2014 Camilla Bengtsson Utveckling och projektledning inom samhälle och kultur. t 0705 712 533 m camilla@camillabengtsson.se w www.camillabengtsson.se

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ FÖRORD Malmö högskola var redan från början en viktig pusselbit i stadens omvandling från industristad till kunskapsstad och

Läs mer

Projektnamn: Innovativum Uppdragsgivare: Ingrid Thuresson, Charlotte Engblom & Philip Bengtsson Projektgruppdeltagare: Sara Nasser, Arianita Rexha &

Projektnamn: Innovativum Uppdragsgivare: Ingrid Thuresson, Charlotte Engblom & Philip Bengtsson Projektgruppdeltagare: Sara Nasser, Arianita Rexha & Projektnamn: Innovativum Uppdragsgivare: Ingrid Thuresson, Charlotte Engblom & Philip Bengtsson Projektgruppdeltagare: Sara Nasser, Arianita Rexha & Jesper Zanton Projektkordinator: Dina Jacobson Innehåll:

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Bilden av Malmö. Malmö stads varumärkesarbete. bilden av malmö

Bilden av Malmö. Malmö stads varumärkesarbete. bilden av malmö Bilden av Malmö Malmö stads varumärkesarbete bilden av malmö Innehåll Bilden av Malmö 3 En resa i tiden 4 Det medvetna bildskapandet 5 Den goda spiralen 6 Ett målinriktat arbete 7 Kommunikation & Utveckling

Läs mer

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared FÖRELÄSNINGAR MODESHOW KONTAKTER INSPIRATION ETABLERINGAR HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 MODESHOW MED BUTIKER INSPIRERANDE FÖRELÄSARE Fotograf: Gekås Ullared VÄLKOMMEN TILL HANDELNS

Läs mer

lll#vyazc#cj CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI Vi forskar för en säkrare värld 2 Den här skriften har flera hundra författare Skriften i din hand tydliggör vad vi på FOI menar med medarbetarskap och

Läs mer

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009 Kulturpolitiskt program för 2008 2020 Kommunfullmäktige 14 april 2009 1 2 Förord Tänk er ett torg en fredagseftermiddag i maj som myllrar av liv. Människor möts och skiljs, hittar nya vägar eller stannar

Läs mer

Service Manager for future tourism

Service Manager for future tourism YH Malmö stad Service Manager for future tourism Yrkeshögskoleutbildning Näringslivet söker Vi utbildar Skåne och Sverige växer som besöksdestination vilket innebär en stark efterfrågan på projektledare

Läs mer

Utan sina elever, sina lärare, och det värdefulla samspelet dem emellan, är en skola bara en byggnad med golv, väggar och tak.

Utan sina elever, sina lärare, och det värdefulla samspelet dem emellan, är en skola bara en byggnad med golv, väggar och tak. På följande sidor presenteras AMBs värdegrunder och lite tankar kring dessa. Dessa värdegrunder genomsyrar hela skolan och kommuniceras på en mängd olika sätt varje vecka under samtliga tre skolår. 1.

Läs mer

Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17

Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17 Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17 Dialogmöten och workshops Enskildas förslag Tidigare utredningar Verksamhetsidén styr det fortsatta arbetet i projektet Cecilia Larsson,

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna?

Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna? Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna? En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval och värderingar i yrkeslivet. En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval

Läs mer

THE SOCIAL MEDIA SHOW OFF SKÅNEMEJERIER

THE SOCIAL MEDIA SHOW OFF SKÅNEMEJERIER THE SOCIAL MEDIA SHOW OFF SKÅNEMEJERIER OM OSS Vi är visionärer som får saker gjorda med ett stort driv och ett ännu större sinne för kreativitet. Vi jobbar med korta och koncista budskap med en kreativ

Läs mer

en halländsk Innovationsstrategi Det vi vill se är att i Halland, den bästa livsplatsen, trivs inte bara människorna utan även deras idéer.

en halländsk Innovationsstrategi Det vi vill se är att i Halland, den bästa livsplatsen, trivs inte bara människorna utan även deras idéer. en halländsk Innovationsstrategi Det vi vill se är att i Halland, den bästa livsplatsen, trivs inte bara människorna utan även deras idéer. Varför en innovationsstrategi? Syftet med en halländsk innovationsstrategi

Läs mer

På vilket sätt präglar ditt intresse

På vilket sätt präglar ditt intresse Text: Erik Laquist Bild: Felix Gerlach Felix Gerlach: Född 1984 och uppvuxen i Malmö, där han är bosatt även i dag. Utbildning: Fotoskolan i Gamleby, Reklam och magasin, 2004 2006. Karriär: Blandade frilansuppdrag

Läs mer

Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen

Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen FÖR FÖRETAG SOM VILL VÄXA Entreprenörskap skapar jobb. Jobb stärker tillväxt och framtidstro och minskar segregation och utanförskap. Med denna

Läs mer

Entrepreneurship for Women

Entrepreneurship for Women Catching the Future Entrepreneurship for Women 5 oktober Ingrid Thuresson Välkomna! Vad är det för fel på Kvinnor.. Tolv myter om kvinnors företagande Uppdraget Ambassadör för kvinnors företagande Erfarenhet

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

Anställningsbar i tid

Anställningsbar i tid Anställningsbar i tid En sammanfattning av Eva Sennermarks rapport På bara två år kan nyanlända tekniker och ingenjörer med utländsk bakgrund komma ut i arbetslivet eller gå vidare till högre studier.

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Att leda nästa generation Generation Y, obotliga egoister eller oslipade diamanter?

Att leda nästa generation Generation Y, obotliga egoister eller oslipade diamanter? Boksammanfattning Att leda nästa generation Generation Y, obotliga egoister eller oslipade diamanter? Generation Y kallas de 80- och 90-talister som är på väg in på arbetsmarknaden och som i stor utsträckning

Läs mer

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Grand Hotel, Lund den 12 september 2012 DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Arrangör: Forum Idéburna organisationer med social inriktning Sveriges Kommuner och Landsting Processledning och dokumentation:

Läs mer

TÄNK JAKT 2015. www.studieframjandet.se

TÄNK JAKT 2015. www.studieframjandet.se TÄNK JAKT 2015 www.studieframjandet.se Studiefrämjandet Svenska Jägareförbundets studieförbund! Studiefrämjandet värdesätter samarbetet med våra medlemsorganisationer, där Svenska Jägareförbundet är ett

Läs mer

VÄRLDEN I LUND. om internationalisering och mänskliga rättigheter. Integrationspolitiskt program för Lunds kommun

VÄRLDEN I LUND. om internationalisering och mänskliga rättigheter. Integrationspolitiskt program för Lunds kommun VÄRLDEN I LUND om internationalisering och mänskliga rättigheter Integrationspolitiskt program för Lunds kommun 1. Inledning och syfte Idéernas Lund har sin öppenhet mot omvärlden att tacka för framgång

Läs mer

Regional utvecklingsstrategi för social hållbarhet i Region Skåne. Daniel Persson, stf utvecklingsdirektör

Regional utvecklingsstrategi för social hållbarhet i Region Skåne. Daniel Persson, stf utvecklingsdirektör Regional utvecklingsstrategi för social hållbarhet i Region Skåne Daniel Persson, stf utvecklingsdirektör Var och en har rätt till arbete, fritt val av sysselsättning, rättvisa och tillfredsställande arbetsförhållanden

Läs mer

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande - jämställdhetspolitisk arena - för de invandrakvinnor som vill och kan arbeta

Läs mer

Uppdrag: Stärk Sveriges konkurrenskraft

Uppdrag: Stärk Sveriges konkurrenskraft BILD 1 2012-03-21 Uppdrag: Stärk Sveriges konkurrenskraft BILD 2 2012-03-21 Högskolornas forskningsfinansiär KK-stiftelsen finansierar forskning och kompetensutveckling vid Sveriges nya universitet och

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för?

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Kerstin Sahlin Sahlins Struts 2010/2011 Omsättning: +50 % Besökare: +40 % Med inspiration från Kurbits införde vi dagliga guidade

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Vad gör en naturvetare?

Vad gör en naturvetare? Vad gör en naturvetare? HÖGSKOLAN I Halmstad 035-16 71 00 www.hh.se/set FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina valmöjligheter och din trygghet på

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

ANSVARSFULL ARKITEKTUR

ANSVARSFULL ARKITEKTUR OM WHITE ANSVARSFULL ARKITEKTUR Människans inverkan får allt tydligare konsekvenser för det ekologiska system vi alla tillhör. Aldrig har en generation behövt bry sig så mycket om vad som händer med jorden

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

Flyingebygden ett Öresund i miniatyr

Flyingebygden ett Öresund i miniatyr Flyingebygden ett Öresund i miniatyr 2003-01-01 av Gunnar Petersson, ordförande Flyinge Utveckling www.flyinge.nu Sammanfattning Föreningen Flyinge Utveckling (FU) vill skapa en väl integrerad bygd inom

Läs mer

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm SERUS Ek. För. 19-20 februari 2007 Analys s. 25: Svagheter i stödsystem och finansiering Ytterligare en aspekt som betonades är att kvinnor

Läs mer

Forshaga - en attraktiv kommun

Forshaga - en attraktiv kommun Forshaga - en attraktiv kommun Strategi för tillväxt Fastställd av kommunfullmäktige 2013-08- 27, 82 Att öka attraktionskraften En kommun där medborgare och företag trivs och vill skapa sin framtid. En

Läs mer

LÄTTLÄST om förslag till ny vision för Tierps kommun. Vision. för Tierps kommun

LÄTTLÄST om förslag till ny vision för Tierps kommun. Vision. för Tierps kommun LÄTTLÄST om förslag till ny vision för Tierps kommun Vision för Tierps kommun Innehåll 2 Grund för visionsdokumentet 3 Varför en vision? 3 Vem skapar framtiden? 3 Hur tar vi fram en vision? 4 Våra utmaningar

Läs mer

Lära för Livets. Talarutbildning. Introduktionskurs för dig som vill bli talare

Lära för Livets. Talarutbildning. Introduktionskurs för dig som vill bli talare Lära för Livets Talarutbildning Introduktionskurs för dig som vill bli talare Utbildning för dig som vill bli talare Vissa talare talar så bra, så övertygande och med sådan inlevelse att deras ord betingar

Läs mer

AshokA IDÉER och MÄNNIskoR som FÖRÄNDRAR VÄRLDEN

AshokA IDÉER och MÄNNIskoR som FÖRÄNDRAR VÄRLDEN Ashoka IDÉER OCH MÄNNISKOR SOM FÖRÄNDRAr VÄRLDEN Sedan 2012 finns Ashoka i Skandinavien, med huvudkontor i Stockholm. I den här broschyren presenterar vi oss och några av våra så kallade s; sociala entreprenörer

Läs mer

Boka våra BARNEXPERTMÖTEN och låt barnen uppleva artikel 12 i barnkonventionen om deras rätt att vara med och bestämma i frågor som rör dem.

Boka våra BARNEXPERTMÖTEN och låt barnen uppleva artikel 12 i barnkonventionen om deras rätt att vara med och bestämma i frågor som rör dem. 1 Boka våra BARNEXPERTMÖTEN och låt barnen uppleva artikel 12 i barnkonventionen om deras rätt att vara med och bestämma i frågor som rör dem. LÅT BARNEN LEKA SIG TILL EN BÄTTRE VÄRLD HOS ER! 1 2 Om våra

Läs mer

Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson

Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson kulturvara Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson Välkommen till Karta x 2 Vara kommun 16 000 invånare - varannan på landsbygd - var fjärde i Vara Tillverkn/Jordbruk Tillverkningsindustri Jordbruk Låg utbildningsnivå

Läs mer

Integrationsprogram för Västerås stad

Integrationsprogram för Västerås stad för Västerås stad Antaget av kommunstyrelsen 2008-10-10 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås som ort

Läs mer

Varför ska tjugofem elever ha samma bok?

Varför ska tjugofem elever ha samma bok? 86 Varför ska tjugofem elever ha samma bok? Hon hade dåliga betyg i skolan och var övertygad om att hon var dum. Lärare var det sista hon skulle kunna bli, även om hon i hemlighet alltid drömt om det.

Läs mer

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina

Läs mer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer MUC 24 MiLprogrammet för nya chefer 2009-2010 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder

Läs mer

Hjälp oss skapa framtidstro för barn och unga i Sverige stöd Polstjärna

Hjälp oss skapa framtidstro för barn och unga i Sverige stöd Polstjärna Polstjärna Hjälp oss skapa framtidstro för barn och unga i Sverige stöd Polstjärna Vi stödjer eldsjälar som brinner för ett medmänskligare samhälle Allt för många svenska barn och ungdomar växer upp i

Läs mer

För att närma oss vår vision så har vi formulerat en mission eller en affärsidé. Det här är vårt erbjudande.

För att närma oss vår vision så har vi formulerat en mission eller en affärsidé. Det här är vårt erbjudande. Ebba Petterssons Privatskola Vad är det som gör att man väljer en skola egentligen? Läget, pedagogiken, lärarna eller kompisarna? Och vad är det som gör att man väljer Ebba Petterssons Privatskola? För

Läs mer

East Sweden Business Solutions. Effektiv logistik

East Sweden Business Solutions. Effektiv logistik East Sweden Business Solutions Effektiv logistik Välkommen till East Sweden, affärsmiljön med växtkraft! Rätt läge Vad har globala industriföretag som Siemens, Ericsson, Toyota, Saab och Väderstadverken

Läs mer

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Antagen av Kommunfullmäktige den 17 juni 2013 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Strategin är framtagen i bred samverkan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Innehåll Hur leker man sig till en bättre värld?... 3 2011 -året då tusentals barn började skapa en bättre värld med Retoy... 3 Leksaksbytarbazaren och Retoy lab i Retoys verksamhet...

Läs mer

ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D)

ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D) ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D) Hej! Det är jag som är Anna Lindh. Ska vi förändra världen tillsammans? KONTAKTUPPGIFTER ADRESS Anna Lindh Tyghusvägen 10 415 27 Göteborg TELEFON 0704-807

Läs mer

Bjud in till. inspiration

Bjud in till. inspiration Bjud in till inspiration Vi älskar möten! Ja, vi älskar faktiskt alla sorts möten. Speciellt den sköna stämning som sprids och den kreativitet som uppstår när människor samlas utanför vardagens väggar.

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Som ledare i Lunds kommun har du en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Du har stort inflytande på hur medarbetare presterar och trivs samt hur

Läs mer

olo/ i or SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom Näringslivsstrategi för Sollentuna kommun Innehållsförteckning

olo/ i or SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom Näringslivsstrategi för Sollentuna kommun Innehållsförteckning SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom olo/ i or 3Ö för Sollentuna kommun Antagen av fullmäktige 2013-xx-xx Innehållsförteckning 1 Inledning 2 1.1 EU strategiskt läge i en stark region 2 1.2

Läs mer

Yrkesutbildning nu - BRvux

Yrkesutbildning nu - BRvux Välkommen till BRvux Nyhetsbrev! I detta nummer har vi intervjuat gymnasiechef Pär Hyss om Viskastrandsgymnasiets samarbete med Vuxenutbildningen. Förbundsdirektör Henrik Bäckström, Bemanningsföretagen,

Läs mer

Projekt Skånsk Nätverkskraft. Mål. Syfte. Projektplan Bakgrund

Projekt Skånsk Nätverkskraft. Mål. Syfte. Projektplan Bakgrund Projekt Skånsk Nätverkskraft Mål Att via nätverksbyggande och föreläsningar stimulera de deltagande företagens affärsutveckling. Syfte Att genom projektet få kunskap om kompetensbehovet land företagare

Läs mer

Dags för ännu ett spännande program från Piku AB, med fokus på lönsamma affärer för dig som driver företag inom besöksnäringen!

Dags för ännu ett spännande program från Piku AB, med fokus på lönsamma affärer för dig som driver företag inom besöksnäringen! 1 Tadaaa! Dags för ännu ett spännande program från Piku AB, med fokus på lönsamma affärer för dig som driver företag inom besöksnäringen! Det här är en unik chans för dig som: Vill ha fler besökare och

Läs mer

Malmö stad Arbetsmarknads, gymnasie och vuxenutbförvaltningen 1 (1)

Malmö stad Arbetsmarknads, gymnasie och vuxenutbförvaltningen 1 (1) Malmö stad Arbetsmarknads, gymnasie och vuxenutbförvaltningen 1 (1) Datum 2015-10-08 Vår referens Sofia Sjödin Utredningssekreterare sofia.sjodin@malmo.se Tjänsteskrivelse Ansökan från Transfer Syd GYVF-2015-3852

Läs mer

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN!

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! OM ATT TRO PÅ FRAMTIDEN Fotbollen har en fantastisk förmåga att sammanföra

Läs mer

Nästa station: Framtiden!

Nästa station: Framtiden! Vi möter framtiden Nästa station: Framtiden! Hur föreställer du dig framtidens transporter? En vanlig bild är svävande fordon som rör sig med ljusets hastighet. Än är vi inte där men vi satsar stort för

Läs mer

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET ENTREPRENAD LEVERANS AV INDUSTRIFÄRG BALLINGSLÖV STOBY FLYGAREGATAN12GATA ATANAN STOBY VÄXJÖ STOBY HALMSTAD BUTIK & ENTREPRENAD BUTIK, ENTREPRENAD, INDUSTRI & HUVUDKONTOR OKVÄGEN 6 BALLINGSLÖV STOBY NÄSSELVÄGEN

Läs mer

MED KULTUR GENOM HELA LIVET

MED KULTUR GENOM HELA LIVET MED KULTUR GENOM HELA LIVET KULTURPLAN för Vänersborgs kommun 2014-2016 Kulturens Vänersborg Vänersborg ska vara känt för sitt kulturliv långt utanför kommungränsen. Kultur ska vara en drivkraft för utveckling

Läs mer

Näring till näringslivet!

Näring till näringslivet! Näring till näringslivet! Näringslivspolitisk strategi för Malmö stad 2008-12-19 Stadskontoret Näringslivspolitisk strategi för Malmö stad...3 Visionen för Malmö stads näringslivspolitik...10 Mål för Malmö

Läs mer

14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster

14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster 14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster Varför marknadsföring? Nätverksarbete med bibliotekscheferna 2005: Vilken är den viktigaste utvecklingsfrågan för biblioteket?

Läs mer

Vi dokumenterar Er konst

Vi dokumenterar Er konst Vi dokumenterar Er konst För oss är det viktigt att konsten syns Konst finns överallt, vi vill hjälpa er att dokumentera den. Vi dokumenterar konst genom virtuella gallerier, konst genom hemsidor filmningsdokumentation

Läs mer

Vår gemensamma målbild

Vår gemensamma målbild Vår gemensamma målbild från nu till 2017 Foto: Leif Samuelsson Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som arbetar inom kultur- och fritidsförvaltningen För att veta vart vi ska styra måste vi veta vart

Läs mer

Tillsammans skapar vi vår framtid

Tillsammans skapar vi vår framtid Mål för Köpings kommun 2013-2019 Här presenteras de mål som Köpings kommunfullmäktige fastställt för perioden 2013-2019. De senaste mandatperioderna har kommunfullmäktige i politisk enighet beslutat om

Läs mer

EN UNIK MÖJLIGHET. Småland och Blekinge gör gemensam satsning

EN UNIK MÖJLIGHET. Småland och Blekinge gör gemensam satsning EN UNIK MÖJLIGHET. Småland och Blekinge gör gemensam satsning för att marknadsföra regionen och dess näringsliv på en internationell arena. 2010 deltar man i världsutställningen i Shanghai, Expo 2010.

Läs mer

de Satsar stort för att nå ut

de Satsar stort för att nå ut Santusa är aymaraindian i Bolivia och en av kvinnorna som Maja Suslin kommer att följa under 50 år. Men sedan Maja fotograferade henne för åtta år sedan har Santusa skilt sig och försvunnit. Det ska bli

Läs mer

Skellefteå vår gemensamma identitet.

Skellefteå vår gemensamma identitet. Skellefteå vår gemensamma identitet. Vad är det speciella med platsen Skellefteå? Och varför är den frågan viktig? Det kan du läsa om i den här boken. Den beskriver den bild av Skellefteå som nu ska spridas

Läs mer

Internationell strategi. för Gävle kommun

Internationell strategi. för Gävle kommun Internationell strategi för Gävle kommun Innehåll Inledning Sammanfattning... 4 Syfte med det internationella arbetet... 5 Internationell strategi För invånare, företag och Gävle kommunkoncern Foto: Mostprotos.com

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 dansfunk [dansfunk ] s. -en -er förk. av dans & funktionsnedsättningar KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 Skånes Dansteater har sedan

Läs mer

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se TÄNK HUND 2014 studieframjandet.se Studiefrämjandet hundorganisationernas självklara studieförbund! Studiefrämjandet har även 2014 valt att satsa extra på samarbetet med Sveriges stora hundorganisationer:

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Mångkulturell företagsutveckling Journalnummer:

Läs mer

Förstudie: Kreativa lantbrukare Se möjligheten med alla dessa hästar

Förstudie: Kreativa lantbrukare Se möjligheten med alla dessa hästar Förstudie: Kreativa lantbrukare Se möjligheten med alla dessa hästar Studiebesök vid Stall Hammarhagen i Sala. Projektägare: Företagarcentrum i Sala, ekonomisk förening Projektledare: Ingela Hedström Kommun:

Läs mer

Projektinformation Förändringsarbete Workshop kring mål

Projektinformation Förändringsarbete Workshop kring mål Välkommen! Projektinformation Förändringsarbete Workshop kring mål Mångfald för ökad konkurrenskraft Internationella Kvinnoföreningen i Malmö är projektägare till projektet Mångfald för ökad konkurrenskraft

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Ung delaktighet i Skåne

Ung delaktighet i Skåne Ung delaktighet i Skåne - dokumentation av workshop 2012-09-27 i Eslöv (Medborgarhuset) om arbete Sammanfattning och förslag Efter att ca 15 unga och 15 vuxna under en dag diskuterat kring frågeställningen

Läs mer

Projekt Bygdens Marknad

Projekt Bygdens Marknad Projekt Bygdens Marknad Ett litet bildspel om vad vi åstadkommit hittills. Första träffen 4 mars - Bygdens Vecka 20-25 augusti 2012. Monika Hulthe Projektet har 12 delmål 1. Att få ihop en grupp producenter

Läs mer

Förskola, arbetsliv & framtidstro

Förskola, arbetsliv & framtidstro Foto: Foto: Med tillstånd av Nyckelpigans förskoleklass, Nyckelbergsskolan Köping Förskola, arbetsliv & framtidstro Foto: Publiceras med tillstånd av Nyckelpigans förskoleklass, Nyckelbergsskolan Köping

Läs mer

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Anmälan t o m 31 oktober 2013 - är uppföljaren till det mycket uppskattade

Läs mer

Framtidens tillväxt och näringslivn

Framtidens tillväxt och näringslivn Regionens attraktionskraft Hur skapar vi en attraktiv region för morgondagens kompetens och företagande? 1.Kommunikation & infrastruktur (41) Bind ihop regionen, stå sig i konkurrens med Kastrup 2.Utveckla

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869 SIGNERAD Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (3) Datum 2013-12-09 Vår referens Anna Lyrevik kulturstrateg anna.lyrevik@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Läs mer

S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G

S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G Vi har världens roligaste uppdrag! När våra kunder är framgångsrika har vi lyckats. Vårt arbete går ut på att hjälpa ambitiösa organisationer

Läs mer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer MUC 25 MiLprogrammet för nya chefer 2011 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~

STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~ STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~ FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR GOD LIVSKVALITET Vår främsta uppgift är att skapa förutsättningar för god livskvalitet. Detta gör vi genom att bygga välfärden på en solidarisk och jämlik

Läs mer

Ett kvinnokooperativ som drivs av den ideella föreningen Yalla Trappan Arbetsintegrerande socialt företag

Ett kvinnokooperativ som drivs av den ideella föreningen Yalla Trappan Arbetsintegrerande socialt företag Ett kvinnokooperativ som drivs av den ideella föreningen Yalla Trappan Arbetsintegrerande socialt företag För ett socialt hållbart samhälle Yalla Trappan Von Rosens väg 1 213 66 Malmö 040 21 86 30 info@yallatrappan.se

Läs mer

Via Nordica 2008 session 7

Via Nordica 2008 session 7 Via Nordica 2008 session 7 Lisbeth Wester Informationschef Lunds Tekniska Högskola, LTH Lunds universitet 1 Åldersgruppen 19 åringar i Sverige 1990-2020 2 Den nya generationen studenter och medarbetare.

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret Läroplanens mål 1.1 Normer och värden. Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand omfatta

Läs mer

Strategi för entreprenörskap inom utbildningsområdet

Strategi för entreprenörskap inom utbildningsområdet Strategi för entreprenörskap inom utbildningsområdet Förord Eget företagande måste bli ett lika naturligt val som anställning. För att nå dit kan utbildningsväsendet fylla en viktig funktion genom att

Läs mer

VISION MARIESTAD 2020. ENKELT, TRYGGT OCH INSPIRERANDE SJÖSTADEN... TRÄDGÅRDSSTADEN... BO och LEVA-STADEN :-)

VISION MARIESTAD 2020. ENKELT, TRYGGT OCH INSPIRERANDE SJÖSTADEN... TRÄDGÅRDSSTADEN... BO och LEVA-STADEN :-) VISION MARIESTAD 2020 ENKELT, TRYGGT OCH INSPIRERANDE SJÖSTADEN... TRÄDGÅRDSSTADEN... BO och LEVA-STADEN :-) VAD ÄR EN VISION? VISION - ÄR EN GEMENSAM BILD AV FRAMTIDEN - Visionen ska formuleras så att

Läs mer

underlag i pressmeddelanden mm. Texten kan även användas som underlag för juryns motivering. Nomineringstexten bör vara högst 35 ord lång.

underlag i pressmeddelanden mm. Texten kan även användas som underlag för juryns motivering. Nomineringstexten bör vara högst 35 ord lång. Nominering - Årets landsbygdsföretagare Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets landsbygdsföretagare. Namn på nominerad företagare eller grupp av företagare: Peter och Jonna Jakobsson

Läs mer