Skånes Nya Växtkraft, 29 september 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skånes Nya Växtkraft, 29 september 2008"

Transkript

1 Skånes Nya Växtkraft, 29 september 2008

2

3 H.K.H. Kronprinsessan gör ett officiellt besök i Skåne under två dagar hösten Landshövding Göran Tunhammar och Länsstyrelsen i Skåne bjuder in till träffen i Turning Torso den 29:e september Övriga gäster är femton unga entreprenörer från olika branscher och olika delar av Skåne. H.K.H. Kronprinsessan Victoria

4 Foto: Thomaz Lundstedt

5 Förord Toppmöte i Turning Torso 29 september 2008 För inte så länge sedan uppfattades Skåne av andra, och kanske i någon mån av oss skåningar också, som en landsända i utkanten av riket. Skåne skakades av strukturkriser. Industrier lades ned i snabb takt. Arbetslösheten var hög, framtidstron låg. Men ett nytt Skåne och framförallt ett nytt Malmö har växt fram. Detta nya Skåne präglas av informations- och tjänsteekonomi, kosmopolitisk mångfald, gränsöverskridande integration och tillväxt. Skåne är på god väg att etableras som en central tillväxtmotor för Sverige och norra EU. Den gamla dysterheten har ersatts av framtidstro. De goda tiderna, det intensiva byggandet och den nya andan i Skåne har av somliga förklarats med fenomenet brooptimism. Det är dock att göra det lite enkelt för sig. Det lyft vi nu känner. Den våg av framgång vi rider på är en produkt av ambitiösa, djärva och dynamiska personer som aktivt väljer att satsa på Skåne och Öresundsregionen. Till kvällens middag med kronprinsessan Victoria har vi på Länsstyrelsen bjudit in 15 av dessa unga och driftiga personer. Vi vill visa några goda exempel på Skånes nya växtkraft. Göran Tunhammar, Landshövding i Skåne

6

7 Kajsa Cappelen Holst, Righteous fashion Kajsa Cappelen Holst, entreprenör Righteous Fashion är ett exklusivt klädmärke för den medvetna kvinnan. Righteous kombinerar en stilren Skandinavisk design med en miljövänlig och rättvis produktion genom produktionens samtliga led. Righteous vill genom sitt unika koncept skapa spännande möten mellan det klassiskt formgivna och en hållbar utveckling. Nya tider-nya metoder Genom att förena två, till synes, olika branscher, utveckling och mode, skapas spännande möten. Hållbar utveckling och miljö är frågor som genomsyrar alla verksamhetsområden och modevärlden är inget undantag. Textilindustrin generellt i världen är ofta en smutsig verksamhet och därför känns det spännande att påvisa att det går att förena mode och hållbarhet. Righteous fashion Slottsgatan Malmö tel: Mail:

8

9 Johan Söderman, Malmö högskola Johan Söderman, lektor Johan Söderman, lektor på Malmö högskola, har nyligen disputerat med Sveriges, än så länge, enda avhandling om hiphopkulturen. Pågående forskningsområden är bland annat att undersöka det kreativa entreprenörskap som finns bland hiphopungdomar i Malmö. Därför är jag verksam i Skåne? Jag flyttade till Lund för att studera. Lund/Malmö-regionen är mycket attraktivt område att både bo och arbeta i. Malmö är dessutom Sveriges hiphophuvudstad vilket passar min forskning som handen i handsken. Malmös unga som jag möter i min forskargärning är fascinerande. Min drivkraft är att synliggöra och problematisera ungdomskulturella företeelser som sker just nu och som kan förutspå framtida samhällsförändringar. Fördelar med Öresundsregionen är närheten mellan tre intressanta städer (Lund-Malmö-Köpenhamn). Det finns även en väldig optimism i Malmö just nu som är mycket inspirerande att möta. Den kreativitet hos Malmö högskola Malmö tel: Mail:

10

11 Maja V. Mutsson, Oyra rekrytering & mångfaldsutveckling Maja V. Mutsson, mångfaldsutvecklare Oyra är Sydsveriges enda rekryteringsföretag som fokuserar på kandidater med utländska meriter samt internationella yrkeserfarenheter. Förutom mångfaldsmedvetna rekryteringar arbetar Oyra med mångfaldsutveckling mot både ledningsgrupper och styrelser. Fördelar med Öresundsregionen, nya tider nya metoder. Det bor 3,5 miljoner människor i Öresundsregionen, varav mer än hälften är högutbildade och var tredje har rötterna någon annanstans i världen, vilket har skapat den största och mest spännande rekryteringsbasen i Skandinavien. När människor flyttar till Sverige så har de oftast med sig ett tungt bagage fylld med kunskaper och kompetenser som de vill kunna använda sig av. Utländska meriter är värdefulla och kan tillföra företagen konkurrensfördelar på den internationaliserade marknaden, men det är inte många företag medvetna om än. Nya tider kräver nya metoder för tillvaratagande av den unika kompetensen som många arbetssökande har samtidigt som näringslivet måste lära sig att bejaka den naturliga mångfalden som finns i vårt samhälle. Det är dessa frågor som vi på Oyra arbetar med. Oyra rekrytering & mångfaldsutveckling Anckargripsgatan Malmö tel: Mail:

12

13 Robert Lillhonga, Green Jacket Productions Robert Lillhonga, producent/ regissör Producerat & regisserat långfilmen Hata Göteborg (2007), en lågbudgetfilm om grupptryck som först var gjord som skolfilm, men som också gick upp på svenska biografer. Samt dokumentärfilmen Stumpen - teater på liv & död. En film om hemlösa som reste sig upp och startade en teatergrupp. Jobbar nu med en ny långfilm. Hur fungerar samarbetet mellan städerna i Skåne? Jag har bott på flera olika ställen i Skåne och under uppväxten upplevde jag ibland nästan en fientlighet mellan städerna. Men på senare tycker jag det har blivit bättre. Bl a tack vare bättre kommunikationer och att människor i större utsträckning hellre samarbetar än motverkar varandra. Fördelar med Öresundsregionen? Jag trivs verkligen i Öresundsregionen. Framför allt för det är så varierat inom regionen med två länder och flera olika städer, men ändå nära till allt. Nyligen bodde jag nio månader i Köpenhamn och lärde mig hygglig danska. Det var kul att se vad som förenar oss, men framför allt vad som skiljer oss åt, så att vi kan lära av varandra. Green Jacket Productions Grubbagatan 39 A Helsingborg tel: Mail:

14

15 Ludvig Linge, TAT Ludvig Linge, entreprenör TAT The Astonishing Tribe tillhandahåller produkter och tjänster för att göra mobiltelefoner vackrare och lättare att använda. TATs produkter finns i över 200 miljoner mobiltelefoner och bland kunderna finns världens ledande telekomföretag. TAT har 140 anställda och kontor i Malmö, USA och Sydkorea. Min drivkraft Jag brinner för att hjälpa till att skapa förutsättningar för människor att våga förverkliga sina drömmar. En skola som framhäver entreprenörskap som ett positivt och möjligt vägval. En stad som skapar miljöer där människor kan mötas och idéer kan växa tillsammans. Myndigheter som förenklar och öppnar dörrar för blivande entreprenörer. Ett etablerat näringsliv som vågar arbeta med mindre nystartade företag. Kort sagt en miljö där ingenting blir omöjligt. För mig har Öresundsregionen goda förutsättningar att vara en sådan miljö. TAT AB Torggatan Malmö tel: Mail:

16

17 Celestine Soumah Stuermer, smyckeformgivare Celestine formger och tillverkar smyckeskollektioner och unika smycken. Material och tekniker blandas lekfullt med silver och guld i centrum. Smyckena säljs från verkstan på Österlen samt hos ett antal butiker och gallerier för närvarande främst i Sverige. Fördelar med Öresundsregionen Efter några års lärlingskap och 3 års designstudier i London var det härligt att komma tillbaka till Sverige. Celestine Soumah Stuermer, Smycken ter i verkligheten. Jag arbetar därför aktivt med att hela tiden medvetet välja småskalighet, personliga och lokala nätverk. Man måste våga prova, våga satsa och våga välja. Jag trivs på Österlen och bygden jag lever påverkar mitt skapande positivt. Jag har först nu börjat ana komplexiteten i att driva företag och samtidigt göra det man brinner för utan att släcka lågan, tappa bort nyfikenheten och skapar lusten. Det är spännade och viktigt att testa sina idéer och moraliska ståndpunk- Celestine Soumah Jewellery Celestine Soumah Smycken Ystadsvägen Hammenhög tel: / Mail:

18

19 Fredrik Edling, Good Old Fredrik Edling, konceptutvecklare Internet förändras och därmed sättet att kommunicera och arbeta. Good Old hjälper företag i Sverige och Danmark med att ta fram strategier för hur man utnyttjar nätet och den ständiga utveckling som sker där. Vi analyserar hur marknader ser ut idag och i framtiden, vilka trender som råder och hur man ska förhålla sig till dem. Byggt på dessa insikter levererar vi tekniska lösningar som ligger i framkant, både affärsmässigt och teknikmässigt. Fördelar med Öresundsregionen Sakta men säkert börjar vi nu verkligen se den integration som man pratat om sedan Företagen har börjat leta både konsulter och arbetskraft på båda sidorna av sundet och det är vardagsmat att pendla. Det kanske inte låter så märkligt, men det är två olika länder med helt olika kultur som sakta med säkert börjar hitta de verkligt intressanta med att man byggt en bro över ett par kilometer vatten. Good Old Kalendegatan Malmö tel: Mail:

20

21 Johanna Olofsson, Skånes ljudpark Johanna Olofsson, journalist/ dj/ klubbarrangör Sedan dryga decenniet jobbar jag som musikjournalist, dj och klubbarrangör. Bland uppdragsgivarna finns SvD, Expressen, Sonic, P3 Dans, Musikbyrån, Bobster och Robins på SVT. Jag har dj:at världen över och driver ihop med Timbuktu och min pojkvän Malmöklubben Skånes Ljudpark. De fyra senaste åren har jag dessutom varit delaktig i arbetet med Am I black enough for you, en långfilmsdokumentär om Philly-soulartisten Billy Paul som har premiär i vinter. Därför är jag verksam i Skåne Jag är född och uppvuxen i Lund, flyttade till Stockholm direkt efter gymnasiet där jag bodde i elva år innan längtan till familj och gamla vänner i södern, min kärlek och nu också pappan till min åtta månaders son tog mig till Malmö. När jag var liten var Lund kulturmeckat, Malmö en hård industristad. Numer är Lund (bortsett från studentlivet) hyfsat dött och Malmö Skånes nya kulturcentrum. Folk i Malmö är inte lika tillknäppta och ängsliga som i Stockholm, här finns en orädd påhittighet och en avspändhet som jag älskar. Dessutom gör de generellt låga levnadskostnaderna i Malmö att folk kan ägna mer tid åt sina hobbys och inte behöver streta dygnet runt för överlevnad. Det gör stan till en fantastisk grogrund för kreativitet. Rolfsgatan Malmö tel: Mail:

22

23 Mats Persson, Lunds Universitet Mats Persson, doktorand Jag är verksam som doktorand på Centrum för Ekonomisk Demografi, som är ett forskningsinstitut på Ekonomihögskolan, Lunds Universitet. Min forskning handlar om etniskt entreprenörskap och invandrares ställning i socialförsäkringssystemet. Därför är jag verksam i Skåne Skåne är sista utposten innan kontinenten och Europa, något som konstigt nog märks av, inte minst genom närheten till fantastiska Köpenhamn. med har betydelse och gör en skillnad. Här finns en känsla av framåtanda och expansion. Här samlas unga, kreativa människor med öppet sinne inför omvärlden. Vad är min drivkraft? Att utvecklas som människa. Det är viktigt att känna att det jag sysslar Mats Persson Fredsgatan Lund tel: Mail:

24

25 Sandra Möller, Backa Horse Invest Sandra Möller, tävlingsryttare Jag heter Sandra Möller och är egen företagare. Jag driver Backa Horse Invest AB, utbildnings- och försäljningsstall beläget utanför Höganäs i Nordvästra Skåne. Företaget har som mål att föda upp talangfulla hopphästar med internationellt gångbar stam, samt att utbilda och utveckla hästar till att nå toppen av deras potential inom hoppning. Min drivkraft Min drivkraft är det stora intresse jag har för min verksamhet. Jag har förmånen att syssla med det jag finner roligast i livet på heltid. Därför är jag verksam i Skåne Min verksamhet ligger i Skåne, vilket öppnar många dörrar för försäljnings- och tävlingsverksamheten. Närheten till kontinenten är mycket betydelsefull. Backa Horse Invest AB Backagårdsv Höganäs tel: Mail:

26

27 Ebba- Maria Olson, Mossagården Ebba- Maria Olson,ekobonde Mossagården är mycket mer än en ekologisk gård. Varje vecka tar vår nätbutik emot beställningar och vi levererar frukt- och grönsakslådor till prenumeranter runt om i Sverige. Vår ekologiska övertygelse gör att vi hela tiden söker nya utmaningar! Vad är bäst med Skåne? Skåne är en väldigt dynamisk och spännande region, där nya idéer snabbt anammas. Det passar Mossagården väldigt bra. Vi arbetar med en stor öppenhet gentemot de omkring oss, vilket gör oss mer flexibla och nytänkande. Steget mellan infall och förverkligande ska inte vara så stort, tycker vi! Vad är min drivkraft? Mitt ekologiska engagemang har alltid grundat sig i en vilja att ta vara på naturens resurser och erbjuda mina medmänniskor renodlad och giftfri mat. Mitt budskap är att ekologi varken behöver vara tråkigt eller präktigt. Det är helt enkelt ett självklart livsval! Mossagården Eko AB Veberöd tel: Mail:

28

29 Adi Celik, brando designbyrå Adi Celik, art director Brando är en designbyrå som inriktar sig särskilt på varumärkesbyggande genom grafiska produktioner. Vår mission är att kunna skapa och förnya företags identiteter till något som förbättrar deras förutsättningar att nå ut till sin målgrupp. Därför är jag verksam i Skåne? Det hela började med att jag flyttade till Malmö strax efter gymnasiet. Jag gillade Malmö och snart kände jag mig hemma här. Efter ett par år var det dags att börja studera vid Växjö Universitet men redan efter ett halvår ville jag flytta tillbaka till Malmö. Jag började då studera på Malmö högskola, programmet Materiell och virtuell design (idag, Design och Visuell Kommunikation). Klimatet, kontakterna och kompanjonerna fanns i Malmö. Det i sin tur gjorde det självklart att etablera sig här. Första året tillbringade vi i Lund, men kände att Malmö var en större marknad och där är vi nu och stortrivs. Brando designbyrå Södergatan Malmö tel: Mail:

30

31 Yasemin Arhan, Yasemin Arhan Consulting Yasemin Arhan, konsult Jag heter Yasemin Arhan och är ensamföretagare. Min huvudsakliga inriktning är projektledning av olika större arrangemang framför allt inom näringslivsfrågor. Jag vill kunna skapa ett intressant innehåll i ett seminarium, men även hålla i allt praktiskt runt om kring i form av marknadsföring, talarförslag och inbjudningar och upplägg. Därför är jag verksam i Skåne Jag flyttade tillbaka till Malmö för 3 år sedan efter 8 år i Stockholm. Anledningen var att vi fick barn och ville vara nära familjen. Nu är det framför allt den fantastiska entreprenörsanda som finns i regionen som gör att jag vill verka här. sektor. Möjligheter som uppstår med en väldigt stor del människor med annan bakgrund än svensk. Fördelar med Öresundsregionen Nära till mycket. Ett nytänk och entreprenörsanda som jag inte upplevde i Stockholm. Samarbetet mellan akademi, näringsliv och offentlig Yasemin Arhan Consulting Kantvägen Klagshamn tel: Mail:

32

33 Mikael Håkansson, Ugly Duckling Mikael Håkansson, project manager Mikael Håkansson driver konsultbyrån Ugly Duckling inom konceptdesign, projektledning och event management samt är delägare i Wild Idea Management som bla driver en företagsinkubator i Hässleholm. Mikael har de senaste åren varit delaktig i flertalet satsningar på entreprenörskap och tillväxt i olika former i Malmö. Vad finns det för möjligheter med att verka inom din bransch i Malmö? Det känns verkligen som man är mitt i utvecklingen av denna dynamiska region och Malmö har under de senaste åren utvecklats till en riktig knytpunkt där näringsliv och kulturliv utvecklas tillsammans. Jag får även känslan av att vi numera har ett bättre självförtroende och att det gynnar entreprenörsandan. För min del har jag lyckats profilera mig här genom att arbeta gränsöver- skridande, med såväl offentliga aktörer som näringsliv och kulturliv och trots att jag är ensam i mitt företag har jag kunnat ta stora uppdrag genom goda samarbeten med andra konsulter. Ugly Duckling Salongsgatan 18 M Malmö tel: Mail:

34

35 Lovisa Hessle Bergman, Capra Science Lovisa Hessle Bergman, medicine doktor Capra Science producerar skräddarsydda antikroppar för sjukdomsdiagnos och forskning med hjälp av getter som blodgivare. Verksamheten bedrivs som ett ekologiskt lantbruk med djurens välbefinnande i centrum. Företaget utgör ett svenskt alternativ till ofta förekommande import. Min drivkraft Under min tid som doktorand i USA och senare som forskare i Lund såg jag hur viktiga antikroppar är vid diagnos av sjukdomar och också inom medicinsk forskning. De antikroppar som används i Sverige är ofta importerade och framtagna på ett sätt som inte alltid är bra för djuren. Jag ville skapa ett svenskt alternativ med djurens välbefinnande i centrum. Om djuren mår bra får man också en bra kvalitet på produkten. På det här sättet har jag lyckats kombinera mitt intresse för djur med fortsatta kontakter med forskningen. Capra Science Ingelstorpsvägen Ängelholm tel: Mail:

36

37 Eleni Cronström, Viaeleni Eleni Cronström, mötesarrangör Viaeleni designar möten från koncept till genomförande. Vi projektleder och skapar stora och små mötesplatser inom såväl det privata näringslivet som inom organisationsvärlden och den offentliga sektorn. Vi tar även uppdrag som processledare, moderatorer och samtalsledare och är övertygade om att det är i det fysiska mötet som ny kunskap föds. Fördelar med Öresundsregionen Öresundsregionen är en enda stor smältdeg av kunskap, vilket gör regionen så spännande att verka i. I Malmö och Skåne är allt möjligt och ännu inte genomfört, det är en väldig sporre och inspiration för framtida projekt. Viaeleni Skomakaregatan Malmö tel: Mail:

38 Länsstyrelsen i Skåne län Ö Boulevarden 62 A, Kristianstad Kungsgatan 13, Malmö Tel 044/ , Fax 044/ Kontaktperson: Gustaf Lorentz Utvecklingsstrateg Strategiavdelningen Tel mobil: Tel direkt: 040/ E-post: Layout: Brando designbyrå,

39

40

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Entreprenör Skåne 2014

Entreprenör Skåne 2014 Entreprenör Skåne 2014 Entreprenör Skåne 2014 är en brokig samling av unga kreativa företagare från artister till ölbryggare. De kommer från olika delar av Skåne och har nominerats av sina respektive kommuner

Läs mer

JAG, EN ENT REP RENÖR?

JAG, EN ENT REP RENÖR? Att starta företag har verkligen varit en häf tig resa. Jag har vuxit som människa. Hanna Jörnhammar, Linliving JAG, EN ENT REP RENÖR? Jag vet ingen ENT REP RENÖR som har lyckats med sin första idé. De

Läs mer

Affärsutveckling ger tillväxt exempel från 21 län

Affärsutveckling ger tillväxt exempel från 21 län Affärsutveckling ger tillväxt exempel från 21 län Fler broschyrer kan beställas från tillvaxtverket.se/publikationer Har du frågor om denna publikation, kontakta: Gunilla Thorstensson Telefon växel, 08-681

Läs mer

L A N D S B Y G D E N S B Ä S T A 2013

L A N D S B Y G D E N S B Ä S T A 2013 LANDSBYGDENS BÄSTA 2013 Fakta om Landsbygdsnätverket: Drivs inom ramen för Sveriges landsbygdsprogram 2007 2013 och ska stärka genomförandet. Samlar myndigheter och organisationer som är engagerade i arbetet

Läs mer

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna Jobba hos oss här hittar du möjligheterna 1 Överallt där människor arbetar och kommunicerar! För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare som ger goda möjligheter till personlig utveckling

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

Det är viktigare än någonsin för företag att ha en tydlig Employer Branding-Strategi

Det är viktigare än någonsin för företag att ha en tydlig Employer Branding-Strategi 4 juni 2010 Det är viktigare än någonsin för företag att ha en tydlig Employer Branding-Strategi Vi är förberedda inför en generationsväxling Jeanette Saveros, Affärsområdeschef Öst, Hifab Sociala medier

Läs mer

XXXprogrammet. Innehåll

XXXprogrammet. Innehåll Ekonomi XXXprogrammet Innehåll Ekonomer växer här 3 Framtidens ekonomutbildning 4 Civilekonomprogrammet 6 Detaljhandel och Service Management 8 Ekonomprogrammet 10 Enterprising & Business Development 12

Läs mer

"PLOCKAR DET BÄSTA FRÅN BÅDA SIDOR"

PLOCKAR DET BÄSTA FRÅN BÅDA SIDOR HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN ÖRESUNDSKOMITEEN EXPANSIV STORSTADSREGION "PLOCKAR DET BÄSTA FRÅN BÅDA SIDOR" Isabell Nilsson går sista året på Copenhagen Business School i Köpenhamn och har sitt extraarbete

Läs mer

modern management network ab

modern management network ab Idea Inventum är ett helt unikt affärsutvecklingsprogram för företag med ca 10-50 anställda, som ägs eller delägs av kvinnor, och vill växa genom att utmana invanda arbetssätt och tankemönster, för att

Läs mer

Handlingsplaner med handlingskraft! Så skapar vi världens bästa skola! En som gör! Kattdagis eller idoljuryn? Ta barnens framtidsplaner på allvar!

Handlingsplaner med handlingskraft! Så skapar vi världens bästa skola! En som gör! Kattdagis eller idoljuryn? Ta barnens framtidsplaner på allvar! December 2007 kap 1. Entreprenör - en som gör! En som gör! Så skapar vi världens bästa skola! Läs mer om entreprenörskap i skolan på www.uestockholm.se Sveriges framtid och konkurrenskraft är beroende

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

MALMÖi serien om framtidens kommuner

MALMÖi serien om framtidens kommuner kreativa MALMÖi serien om framtidens kommuner FOTO: KASPER DUDZIK I Hyllie skapas ett svenskdanskt centrum, sidan 28 I Västra Hamnen samlas talangen, sidan 6 Mer än en rättvisemärkt stad - Malmö satsar

Läs mer

XXXprogrammet. Innehåll

XXXprogrammet. Innehåll Ekonomi XXXprogrammet Innehåll Ekonomer växer här 3 Framtidens ekonomutbildning 4 Civilekonomprogrammet 6 Detaljhandel och Service Management 8 Ekonomprogrammet 10 Enterprising & Business Development 12

Läs mer

SPACE MAGAZINE AFFÄRSIDÉER FÖR EN SMARTARE LIVSSTIL PARKEN ZOO ÖKAR FARTEN GENOM INNOVATION ENAD FRONT FÖR NÄRINGSLIVET

SPACE MAGAZINE AFFÄRSIDÉER FÖR EN SMARTARE LIVSSTIL PARKEN ZOO ÖKAR FARTEN GENOM INNOVATION ENAD FRONT FÖR NÄRINGSLIVET SPACE MAGAZINE ETT MAGASIN FRÅN MUNKTELL SCIENCE PARK ESKILSTUNA AFFÄRSIDÉER FÖR EN SMARTARE LIVSSTIL PARKEN ZOO ÖKAR FARTEN GENOM ENAD FRONT FÖR NÄRINGSLIVET ER SKAPAR KUNDVÄRDE FÖR GLOBALT FÖRETAG 1

Läs mer

NYinflyttad. Vi vill ha dig här! En tidning för alla nyblivna Växjöbor

NYinflyttad. Vi vill ha dig här! En tidning för alla nyblivna Växjöbor NYinflyttad En tidning för alla nyblivna Växjöbor 2014 Vi vill ha dig här! Livet här är sämre utan dig och betydligt bättre med dig! Vi välkomnar dina egenheter, dina vilda idéer, din drivkraft, din kritiska

Läs mer

4TIPS STARTA EGET. Affärsutveckling Så får du ditt företag att växa på marknaden. Rekrytering Hur kan man anställa med ett mångfaldsfokus?

4TIPS STARTA EGET. Affärsutveckling Så får du ditt företag att växa på marknaden. Rekrytering Hur kan man anställa med ett mångfaldsfokus? ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Mars 2011 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus Nr. 2 STARTA EGET 4TIPS FOTO: OLIVER CRONA STENBERG Bambuser och CoolStuff:

Läs mer

ledarskap som gör skillnad

ledarskap som gör skillnad ledarskap som gör skillnad Marcus Strömberg, VD AcadeMedia Våra ledare ska vara goda före bilder, för var andra såväl som för sina medarbetare. Ledarskapet ska präglas av affärsmässighet, integritet, tydlighet

Läs mer

Innehållsförteckning: 3 THE LINE - VÄRLDENS MEST INNOVATIVA FÖRETAGSmiljö & STRÅK? 26 Idélaboratoriet 30 ISU 34 Jernhusen.

Innehållsförteckning: 3 THE LINE - VÄRLDENS MEST INNOVATIVA FÖRETAGSmiljö & STRÅK? 26 Idélaboratoriet 30 ISU 34 Jernhusen. The Line Atlas Innehållsförteckning: 3 THE LINE - VÄRLDENS MEST INNOVATIVA FÖRETAGSmiljö & STRÅK? 6 introduktion - skanska 8 trender & tendenser 14 Arkitema Architects 16 Doc Piazza 20 Fojab 24 ID kommunikation

Läs mer

Alla behövs. i bygget av ett bättre Sverige

Alla behövs. i bygget av ett bättre Sverige Alla behövs i bygget av ett bättre Sverige 1 2 Alla behövs i bygget av ett bättre Sverige Innehåll Om boken Utgiven av Nya Moderaterna 2014 Box 2080, 103 12 Stockholm Tel 08-676 80 00 info@moderat.se www.moderat.se

Läs mer

Svenska kluster. Etablering för framgång. Kvarteret med. framtidsutsikt s.12

Svenska kluster. Etablering för framgång. Kvarteret med. framtidsutsikt s.12 SWEDEN NOVEMBER DECEMBER 2011 Svenska kluster Standardlogotype Logotype utan rastrerad skugga, används i stora storlekar och Standardlogotype Logotype när tekniken utan inte rastrerad tillåter rasterade

Läs mer

FRÅN TOKYO TILL TASTELINE

FRÅN TOKYO TILL TASTELINE EN TIDNING OM HUR IDÉER BLIR FÖRETAG NUMMER 2 2005 AnnaOmstedt Lindgren FRÅN TOKYO TILL TASTELINE Dags att se entreprenören med nya ögon GODA RÅD NÄR DU SKA 4STARTA FÖRETAG Kvalité gör Max succé 4 Electrolux

Läs mer

Se verkligheten Erfarenheter och idéer för ett nytt arbetsliv

Se verkligheten Erfarenheter och idéer för ett nytt arbetsliv Se verkligheten Erfarenheter och idéer för ett nytt arbetsliv Text Maria Evertsson. Foto Maria Evertsson, Stickan Kenne, Samer al Khalili, PhotoDisc, Svenska ESF-rådets bildarkiv Grafisk produktion Contactor

Läs mer

> Här bor var femte göteborgare > En fjärdedel av Göteborgs yta > Framtidens Göteborg växer i nordost

> Här bor var femte göteborgare > En fjärdedel av Göteborgs yta > Framtidens Göteborg växer i nordost OM sveriges största eu-projekt inom stadsutveckling > Här bor var femte göteborgare > En fjärdedel av Göteborgs yta > Framtidens Göteborg växer i nordost Utveckling Nordost satsar på nya jobb, fler mötesplatser

Läs mer

Innovativa kommuner. Sammanfattning av lärdomar från åtta kommuner och relevant forskning. vinnova Rapport VR 2013:10. vinnova I samarbete med:

Innovativa kommuner. Sammanfattning av lärdomar från åtta kommuner och relevant forskning. vinnova Rapport VR 2013:10. vinnova I samarbete med: Innovativa kommuner Sammanfattning av lärdomar från åtta kommuner och relevant forskning vinnova Rapport VR 2013:10 vinnova I samarbete med: INNEHÅLL Förord 3 1. Bakgrund 4 1.1 SOU 2003:90 Innovativa processer

Läs mer

VinnVinn. Användarhandbok. Entreprenörspåret Business Arena Imaging. Bengt-Göran Bengtner Lena Holmberg

VinnVinn. Användarhandbok. Entreprenörspåret Business Arena Imaging. Bengt-Göran Bengtner Lena Holmberg VinnVinn Användarhandbok Entreprenörspåret Business Arena Imaging Bengt-Göran Bengtner Lena Holmberg VINNVINN Handbok E-spåret 2 (41) Version 0.8 Förord Denna handbok är en fortsättning på den tidigare

Läs mer

Innehåll. Inledning 6. Så driver vi Volati framåt 8. Tankar om affären med Kellfri 12. Så fogades TeamOlmed samman 16. Så arbetar Corroventas vd 22

Innehåll. Inledning 6. Så driver vi Volati framåt 8. Tankar om affären med Kellfri 12. Så fogades TeamOlmed samman 16. Så arbetar Corroventas vd 22 2010 VOLATI 2010 5 Innehåll Inledning 6 Så driver vi Volati framåt 8 Tankar om affären med Kellfri 12 Så fogades TeamOlmed samman 16 Så arbetar Corroventas vd 22 Martin investerar åt Volati 24 Volati stöder

Läs mer

KKN-AKTÖRER I JÖNKÖPINGS LÄN

KKN-AKTÖRER I JÖNKÖPINGS LÄN KKN-AKTÖRER I JÖNKÖPINGS LÄN [2] INLEDNING Forskning framhäver ofta att de kulturella och kreativa näringarna kommer att ha en avgörande betydelse för städernas framtid. De städer som är attraktiva nog

Läs mer

Dokumentering av projektet Mångfald ger tillväxt. Örebro 2006-2007

Dokumentering av projektet Mångfald ger tillväxt. Örebro 2006-2007 Dokumentering av projektet Mångfald ger tillväxt Örebro 2006-2007 1 INLEDNING... 1 1.1 BAKGRUND & SYFTE... 1 2 ARBETSSÄTT... 2 3 VILL DU VETA MER OM PROJEKTET MÅNGFALD GER TILLVÄXT?... 2 4 FÖRELÄSNINGAR...

Läs mer