Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen"

Transkript

1 Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen

2 FÖR FÖRETAG SOM VILL VÄXA Entreprenörskap skapar jobb. Jobb stärker tillväxt och framtidstro och minskar segregation och utanförskap. Med denna övertygelse grundades stiftelsen Uppstart Landskrona En stiftelse som drivs genom ett kompetent och engagerat samarbete mellan lokala företagspartners och investerare. Idén är enkel: Fler människor ska ges möjlighet att komma ut i arbetslivet. Vägen vi har valt är att erbjuda lösningar till dig som företagare genom rådgivning, coachning och finansiellt stöd. Allt för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för dig att lyckas ta nästa steg i företagandet, och därmed kunna anställa fler personer. Vi vänder oss till i huvudsak tre målgrupper: Företag som står inför ett generationsskifte inom en snar framtid, befintliga företag med ambition att växa samt samhällsentreprenörer vilket vi definierar som framtida företag med inriktning på att skapa sociala värden på ett långsiktigt och affärsmässigt sätt. Vårt mål Uppstart Landskrona är en del av en satsning som ska bidra till att skapa uppåt 100 nya arbetstillfällen i Landskronaområdet. När vi når detta mål blir det inte bara till glädje för de personer som får ett arbete, det kommer även att gynna Landskrona som region i ett större perspektiv. Och, för dig som företagare innebär det inte bara en möjlighet till ökad tillväxt utan även en fantastisk chans att vara delaktig i en satsning för ett positivare och starkare Landskrona. Att få fler invånare i arbete är utan tvekan en av Landskronas största utmaningar, inte minst för att lösa integrationen. Att ha ett jobb ger stolthet, respekt och självförtroende. Den känslan borde alla få ha. Genom Uppstart Landskrona kan vi nå företagare som har den breda kompetens och de kontaktytor som behövs för att öka antalet arbetstillfällen i Landskrona. Tillsammans med mig är ett antal välkända och framgångsrika entreprenörer beredda att ta ett gemensamt samhällsansvar för att få fler människor i arbete genom att satsa tid och bidra med nätverk och kapital till Landskronas framtid. Michael Herbing, stiftelsens VD

3 VÅRA ERBJUDANDEN Vi erbjuder flera olika typer av engagemang, och strukturerna för samarbetet utformas alltid i en nära dialog mellan Uppstart Landskrona och respektive företag. Till exempel kan det handla om löpande rådgivning eller förmedling av nya, värdefulla affärskontakter. Vid behov kan vi erbjuda olika finansieringslösningar, partnerskap samt delaktighet i ett stort och varierat nätverk UPPSTART NÄTVERK I Uppstart Nätverk får du inbjudan till våra seminarier, utbildningar och andra former av aktiviteter. Du har en personlig kontaktperson hos oss och du får möjlighet till inledande rådgivning. Om denna rådgivning behöver utvecklas, finns möjlighet att teckna ett Rådgivaravtal inom Tillväxt Rådgivning. UPPSTART RÅDGIVNING I Uppstart Rådgivning kan du som företagare få coachning och rådgivning av vårt rådgivarnätverk. Nätverket består av företag som är experter inom sina områden, vilket gör att du som företagare kan få stöd och hjälp med den kompetens du själv saknar. Ingen kan ju allt, eller hur. UPPSTART FINANSIERING I de fall ditt företag behöver någon form av finansiering, kan denna utformas på olika vis. Det kan handla om lån till låg ränta, men det kan också innebära att någon av våra investerare går in med kapital i ditt företag mot en överenskommen typ av ersättning, till exempel vinstandel eller delägarskap. Det är dialogen oss emellan som visar vilket alternativ som blir det bästa för alla parter. Vi ger dig En personlig kontaktperson Kontakt vid behov, dock minst en gång per kvartal Marknadsföring via Uppstart Landskronas hemsida och andra aktiviteter Möjlighet att delta i Uppstart Landskronas seminarier och andra utbildnings- och nätverksaktiviteter Tillgång till stöd via Uppstart Landskronas nätverk av samarbetspartners. Du bidrar med Marknadsföring av Uppstart Landskrona, utifrån dina resurser Ditt företag ställer upp som referens för Uppstart Landskronas verksamhet Efter framgången med Uppstart Malmö och de effekter den satsning har gett, är det mycket roligt att Uppstart Landskrona nu kör igång enligt samma koncept. Att stötta företag i tillväxt så att de kan, vill och vågar anställa människor som står utan jobb är ett koncept som säkert kommer fungera lika bra i Landskrona som det gjort i Malmö. Dan Olofsson, investerare.

4 VÅRA INVESTERARE Uppstart Landskronas investerare är alla väletablerade och välmeriterade företagsledare verksamma i Landskronaregionen. Investerarna kan var för sig eller i grupper gå in med olika former av finansiering eller delägarskap för att hjälpa ditt företag att växa. Engagemanget bygger alltid på en affärsmässighet där båda parter kan se långsiktiga förtjänstmöjligheter. På denna sida ser du några av våra engagerade investerare. Erfarna och kloka människor som vi är mycket stolta över att få samarbeta med. En komplett förteckning över Uppstart Landskronas investerare finner du på Landskrona är en fantastisk stad med fantastiska möjligheter. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan bidra på ett positivt sätt för att ge Landskrona det rykte vår fina stad förtjänar. MEN krafttag måste tas, enligt mig är skapandet av arbetstillfällen en nyckelfaktor för att Landskrona stad skall komma på rätt köl. Vi måste satsa på invånarna och göra allt vad vi kan för att skapa meningsfull sysselsättning. Uppstart Landskrona fokuserar just på detta, och med den kompetensbank samt kontaktnät som finns i detta projekt så känns det verkligen som rätt väg att satsa på. Let s begin! Jonas Hansson, VD Oresund Heavy Industries AB och en av initiativtagarna bakom återstarten av Öresundsvarvet Uppstart Landskrona är ett positivt och intressant projekt, och det känns självklart för mig som Landskronabo att vara med och att sprida de kunskaper och erfarenheter som jag har skaffat genom åren som företagare. Vi står inför en spännande utveckling där jag ser möjligheter att skapa nya arbetstillfällen. Uppstart Landskrona utgör en viktig bas för att synliggöra konkreta projekt, och där har vi direktkontakt med verkliga företag. Vi har en otroligt fin grund att bygga på med vårt geografiska läge mitt i den expansiva Öresundsregion. Lyfter vi blicken, kan vi lyckas hela vägen. Christer Ohlsson, grundare och VD Ohlssons AB, huvudägare till NSR Återvinning AB i Helsingborg och stiftelsens styrelseordförande. För mig kändes det självklart att engagera mig i Uppstart Landskrona. Jag har alltid jobbat med integrering och försökt hjälpa till att skapa jobb till människor, oavsett bakgrund. Alla människor har rätt till ett jobb. I Landskrona finns mycket kraft samt många förmågor som vi kan hjälpa och ge möjlighet till att blomma ut genom de nätverk vi tillhandahåller. Det känns spännande att träffa dessa människor, en del från andra kulturer, som kan ge oss nya spännande idéer. Uppstart Landskrona kommer att bli den arena där vi kan mötas. Jag brukar säga att man skall se möjligheterna, inte svårigheterna. Göran Andersson, VD Thanda AB där bolagen Hotel Öresund, Hotel Tornet, Hotel Kärnan, Catera samt Landskrona Slott ingår. Blev 2010 utsedd till Årets Företagare i Landskorna.

5 VÅRA PARTNERS OCH RÅDGIVARE Uppstart Landskrona har tillgång till ett stort nätverk av partners och rådgivare. Vårt täta samarbete med dessa gör att vi smidigt kan lotsa dig vidare till rätt företag, och sammanföra dig med just den person du behöver för att få din verksamhet att växa. Vi kan erbjuda allt från kontakt med bankmän och företagsrådgivare till utbildningar inom marknadsföring eller ekonomi. Genom min medverkan kommer jag att kunna erbjuda inledande juridisk rådgivning, både till nystartande och befintliga företag som vill expandera och anställa personal. Jag ser projektet som en ny ingång till arbetsmarknaden för de som står utanför, genom andra kanaler in till arbetsgivarna. Landskrona ligger väldigt bra till geografiskt, med ett strategiskt läge mellan Malmö och Helsingborg en av de platser som har störst utvecklingspotential med tillgång på industrimark, perfekt läge vid E6:an och järnvägen. Dessutom finns det tillgång på arbetskraft. Det borde vara ett givet scenario för de företag som vill starta nytt, växa eller etablera sig i regionen. Urban Jansson är sedan 1987 verksam advokat i Landskrona och har en allmän juridisk inriktning med betoning på Affärs- och bolagsrätt, straffrätt och ekobrott. Blev ledamot av Sveriges advokatsamfund Landskrona har ett intressant läge mitt i den expansiva Öresundsregionen, jag anser att det finns en fantastisk potential att utveckla företagsamheten. Under mitt år som kontorschef på Sparbanken Öresunds kontor i Landskrona har jag blivit positivt överraskad och imponerad över den företagsanda som finns i staden. Sandra Fridolf, kontorschef vid Sparbanken Öresund. Mitt mål som samarbetspartner i Uppstart Landskrona är att dela med mig av 29 års erfarenhet och kompetens som revisor i ägarledda företag, det i kombination med ett helhjärtat engagemang för små och medelstora företag med tillväxtambitioner. Genom att vårt eget företagande har sin grund i entreprenörskap känns det oerhört stimulerande att vara med och stötta unga entreprenörer i olika utvecklingsfaser. Jan Kjäll, en av regionens mer erfarna auktoriserade revisorer, är delägare och en av initiativtagarna till Revisionsbyrån Baker Tilly Helsingborg.

6 NÅGRA FÖRETAG I UPPSTART MALMÖ- FAMILJEN Uppstart Landskrona arbetar efter samma koncept som Uppstart Malmö med målet att stötta företag så att de får ny luft under vingarna. Inom Malmöprojektet är en del av företagen mindre och nystartade medan andra redan är etablerade med flera anställda. Gemensamt är att de ingår i Uppstart Malmös nätverk och får ta del av de resurser som finns där. Vi startade Worq i maj 2012, och även om vi besitter stora kontaktnätverk och tidigare har drivit egna företag under många år, presenterade vi vårt upplägg för Firas Mohamad, investerare i Uppstart Malmö. Han tyckte upplägget var klockrent och han backade oss direkt både ekonomiskt och med massor av nya kontakter. Via hans mentorskap fick vi nya kunder, bra lokaler med mera och vi kunde komma igång och fokusera på verksamheten i stort sett direkt och bli ekonomiskt självbärande från dag ett. Vi är redan nu fyra anställda och behöver snart utöka personalstyrkan ytterligare. Richard Lindroth, partner Worq. Worq

7 Vi hade varit igång i ungefär ett år när vi kom i kontakt med Uppstart Malmö. Vi fick värdefull rådgivning redan från start och efter en tid lyckades vi knyta till oss en av nätverkets investerare i vår verksamhet. Detta gav oss både en ekonomisk skjuts och ett stärkt självförtroende. Tammy Jara, VD Elevsupport. Elevsupport I mitt jobb som VD på ett expansivt företag får jag genom Uppstart Malmö/Tillväxt Malmö tillgång till oerhört kunniga och erfarna rådgivare samt partners. Vi får support inom olika områden och hjälp när vi inte själva har kraften eller kunnandet som behövs. Deras vision och målsättning är att vi som företag ska lyckas, och därmed kunna anställa fler personer. Det tycker jag är helt fantastiskt. Carolina Palmqvist, VD TicTac Interactive AB TicTac

8 Uppstart Landskrona vänder sig till etablerade företag med ambition att växa för att med affärsmässighet skapa växtkraft och nya arbetstillfällen i Landskronaområdet. Vi kan erbjuda er som företagare flera olika typer av stöd, t ex rådgivning, finansiering eller partnerskap. Uppstart Landskrona är en del av en satsning som ska bidra till att skapa 100 nya jobb i Landskronaområdet. När vi når detta mål blir det inte bara till glädje för de människor som får jobb. Det blir också en insats som gynnar Landskrona i ett större perspektiv. Östervångsplan 15, Landskrona. Tel

Behöver du hjälp att starta eget? En guide till organisationer och nätverk i Malmö.

Behöver du hjälp att starta eget? En guide till organisationer och nätverk i Malmö. Behöver du hjälp att starta eget? En guide till organisationer och nätverk i Malmö. 5 Förord 6 ALMI Företagspartner Skåne 8 ALMI IFS / ALMI Innovation Skåne 10 Arbetsförmedlingen i Malmö 12 Connect Skåne

Läs mer

Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr. i Sverige

Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr. i Sverige Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr i Sverige Verksamhetsberättelse 2012 1 Index 5 6 8 Godkänd affärsplan, mentor Presentationsträning Kompetenspanel Uppföljning Riskkapital, kompetensforum SPRÅNGBRÄDAN

Läs mer

Det hänger på chefen. fyra chefer om mångfald och lönsamhet

Det hänger på chefen. fyra chefer om mångfald och lönsamhet Det hänger på chefen fyra chefer om mångfald och lönsamhet Därför startar jag nätverk för mångfald Jag ska vara personlig. Två saker fick mig att inse att jag måste engagera mig mer i mångfaldsarbetet.

Läs mer

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export - Fokus import och export - Mentor fokus import och export Innehåll Mentorskapsprogram med fokus på import och export 3 Utveckla ditt företag med en mentor 4 Varför mentorskap 5 Almi tipsar inför import

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 S V E R I G E Verksamhetsberättelse 2013 Vi är en ideell organisation som matchar entreprenörer med kompetens och kapital från näringslivet. Därigenom förkortar vi deras väg till verkliga och varaktiga

Läs mer

Besöksnäringen. Slutrapport projekt: Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun. Projekttid: 2013-03-01 2013-08-31 Bergsjö 2013-08-31 Lena Strömstedt

Besöksnäringen. Slutrapport projekt: Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun. Projekttid: 2013-03-01 2013-08-31 Bergsjö 2013-08-31 Lena Strömstedt Besöksnäringen Slutrapport projekt: Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun Projekttid: 2013-03-01 2013-08-31 Bergsjö 2013-08-31 Lena Strömstedt Projekt Samverkan Besöksnäring i Nordanstigs kommun

Läs mer

VinnVinn. Användarhandbok. Entreprenörspåret Business Arena Imaging. Bengt-Göran Bengtner Lena Holmberg

VinnVinn. Användarhandbok. Entreprenörspåret Business Arena Imaging. Bengt-Göran Bengtner Lena Holmberg VinnVinn Användarhandbok Entreprenörspåret Business Arena Imaging Bengt-Göran Bengtner Lena Holmberg VINNVINN Handbok E-spåret 2 (41) Version 0.8 Förord Denna handbok är en fortsättning på den tidigare

Läs mer

Visa lärare. Uppföljning av pilotprojektet. Vetenskap i Skolan. Visa lärare 1

Visa lärare. Uppföljning av pilotprojektet. Vetenskap i Skolan. Visa lärare 1 Visa lärare Uppföljning av pilotprojektet Vetenskap i Skolan Visa lärare 1 Förord Kommunförbundet Skåne har skapat en regional samverkansorganisation, FoU Skola, som innebär att 32 kommuner samarbetar

Läs mer

Främja Kvinnors företagande. Projektrapport 2007 2010

Främja Kvinnors företagande. Projektrapport 2007 2010 Främja Kvinnors företagande Projektrapport 2007 2010 Fler framgångsrika företag! Kvinnors företagande bidrar till ökad sysselsättning och ekonomisk tillväxt. Statistik från Tillväxtverket visar att företag

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980 HELA DENNA BILAGA ÄR EN FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980 LÄS MER PÅ SID 6 ÖVNING GER LÄS MER PÅ SID 4-5 LÄROMEDEL I ENTREPRENÖRSKAP NU ÄVEN FÖR GRUNDSKOLAN

Läs mer

Ägarskifte Hur gör du med ditt företag när du vill göra något annat?

Ägarskifte Hur gör du med ditt företag när du vill göra något annat? Ägarskifte Hur gör du med ditt företag när du vill göra något annat? Våra gamla ägare var väldigt måna om att göra ägarskiftet i god tid så att det inte skulle påverka den dagliga verksamheten. VD/NYBLIVEN

Läs mer

modern management network ab

modern management network ab Idea Inventum är ett helt unikt affärsutvecklingsprogram för företag med ca 10-50 anställda, som ägs eller delägs av kvinnor, och vill växa genom att utmana invanda arbetssätt och tankemönster, för att

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING FÖRETAGARES BEHOV AV STÖDSYSTEMET för Det företagsamma Värmland. Av Dotank AB

SAMMANSTÄLLNING FÖRETAGARES BEHOV AV STÖDSYSTEMET för Det företagsamma Värmland. Av Dotank AB SAMMANSTÄLLNING FÖRETAGARES BEHOV AV STÖDSYSTEMET för Det företagsamma Värmland Av Dotank AB 2012 Inledning Nedan följer en sammanställning över fem grupper med företagare som diskuterat stöd för entreprenörskap

Läs mer

Bankuellt Nr 10 Januari 2014

Bankuellt Nr 10 Januari 2014 Bankuellt Nr 10 Januari 2014 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Vi har faktiskt varit med om ytterligare en historisk händelse. Den förra var att vi öppnade kontor i Storfors (som

Läs mer

Nyhetsbrev maj 2015. Bästa Brismedlemmar,

Nyhetsbrev maj 2015. Bästa Brismedlemmar, Nyhetsbrev maj 2015 Bästa Brismedlemmar, Först och främst tack för att just du är medlem. Via ditt medlemskap har vi möjlighet att hänga med i barnens behov och utveckla verksamheten. Fler får en större

Läs mer

Utsett till Europas BÄSTA. evenemang för entreprenörskap. Emax Sverige. för de främsta och mest drivna unga entreprenörerna i Sverige. emaxevent.

Utsett till Europas BÄSTA. evenemang för entreprenörskap. Emax Sverige. för de främsta och mest drivna unga entreprenörerna i Sverige. emaxevent. Utsett till Europas BÄSTA evenemang för entreprenörskap Emax Sverige för de främsta och mest drivna unga entreprenörerna i Sverige emaxevent.com Det här är Emax Sverige Emax Sverige är ett evenemang för

Läs mer

Rapatac och vår omvärld

Rapatac och vår omvärld www.rapatac.se Bilaga Rapatac och vår omvärld Innehåll Förord... 2 Rapatac och vår omvärld... 3 Rapatac en del av näringslivet... 3 Rapatac för invånarna i Gävle kommun... 4 Minska utanförskapet i Gävle

Läs mer

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE Vi erbjuder personaluthyrning och rekrytering av Young Professionals - det är vår nisch och vårt expertområde. Vi hjälper företag att attrahera och rekrytera just denna målgrupp, som i dag blir mer och

Läs mer

EXPORTKOMPETENS SKÅNE. Stärk konkurrenskraften och öka exporten

EXPORTKOMPETENS SKÅNE. Stärk konkurrenskraften och öka exporten EXPORTKOMPETENS SKÅNE Stärk konkurrenskraften och öka exporten Skånska företag borde kunna exportera betydligt mer. Det skulle vara bra för företagen, arbetsmarknaden och hela den skånska ekonomin. Detta

Läs mer

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige!

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Foto: Felicia Oreholm Det behövs nya livskraftiga företag! Jobs and Society NyföretagarCentrum hjälper dem som vill starta eget företag med kostnadsfri rådgivning

Läs mer

Växa och utvecklas. Kommunalpolitiskt handlingsprogram 2007-2010. Socialdemokraterna Karlskrona

Växa och utvecklas. Kommunalpolitiskt handlingsprogram 2007-2010. Socialdemokraterna Karlskrona Växa och utvecklas Kommunalpolitiskt handlingsprogram 2007-2010 Mer info: http://www.karlskrona.socialdemokraterna.se Växa och utvecklas i Karlskrona Varje gång fontänen på Klaipedaplatsen skickar sina

Läs mer

DRIVA FÖRETAG 4TIPS TA STEGET MED DIN AFFÄRSIDÉ &

DRIVA FÖRETAG 4TIPS TA STEGET MED DIN AFFÄRSIDÉ & ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET Nr.2 / November 2009 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus ANNONS DRIVA FÖRETAG 4TIPS TA STEGET MED DIN AFFÄRSIDÉ & FOTO: MIDDAGSFRID

Läs mer

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

HEJ! In business. Lycka till!

HEJ! In business. Lycka till! HEJ! Att som självständig operatör driva en McDonald s restaurang är något av det roligaste, mest utmanande och mest utvecklande som finns. Att tillsammans med teamet på restaurangen vidareutveckla McDonald

Läs mer

Utbildningskatalog Våren 2008

Utbildningskatalog Våren 2008 Vi hjälper företag att växa Utbildningskatalog Våren 2008 10 goda råd för att lyckas som företagare Sidan 3 Ditt bästa nätverk en aktiv styrelse Sidan 5 VD-utbildning sid 4 Rekryteringsutbildning sid 4

Läs mer

LIVSKRAFTIGA FORETAG

LIVSKRAFTIGA FORETAG 1 UPPFÖLJNING AV TRRs NYFÖRETAGARE: LIVSKRAFTIGA FORETAG EN RAPPORT FRÅN TRR TRYGGHETSRÅDET EN RAPPORT FRAN TRR TRYGGHETSRADET 2 UPPFÖLJNING AV TRRs NYFÖRETAGARE: LIVSKRAFTIGA FORETAG EN RAPPORT FRÅN TRR

Läs mer

Dubbelt Upp! Slutrapport 2014-11-31. Dubbelt Upp! Kontaktperson: Camilla Saarinen E-post: camilla@quentia.se

Dubbelt Upp! Slutrapport 2014-11-31. Dubbelt Upp! Kontaktperson: Camilla Saarinen E-post: camilla@quentia.se Slutrapport 2014-11-31 Antal deltagare under hela projektet: 24 Antal deltagare under 35 år: 2 Antal deltagare med utländsk härkomst: 0 Antal nystartade företag inom projekttiden: 2 Syfte Syftet med projektet

Läs mer

Vi har en stark tilltro till vår kompetens

Vi har en stark tilltro till vår kompetens Medlem i BUS En ordnad privatekonomi är en förutsättning för familjer och enskilda att klara sin vardag i dagens samhälle. Det är viktigt att kommunerna så långt det är möjligt informerar om vikten av

Läs mer

IFS - MOT ALLA ODDS EN BESKRIVNING AV 14 ÅRS ARBETE FÖR ÖKAT INVANDRARFÖRETAGANDE I SVERIGE. Mars 2010

IFS - MOT ALLA ODDS EN BESKRIVNING AV 14 ÅRS ARBETE FÖR ÖKAT INVANDRARFÖRETAGANDE I SVERIGE. Mars 2010 IFS - MOT ALLA ODDS EN BESKRIVNING AV 14 ÅRS ARBETE FÖR ÖKAT INVANDRARFÖRETAGANDE I SVERIGE Mars 2010 Innehåll Förord 3 Sammanfattning 5 Perspektiv: Handel och migration mot gemensamt mål 6 Med förändringar

Läs mer