Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas."

Transkript

1 Forskningsmetoder på kandidatnivå 7,5 högskolepoäng Provmoment: Ladokkod: 21FK1C Tentamen ges för: Tentamensdatum: Tid: Hjälpmedel: valfria metodböcker, inbundna eller i pappersformat, samt studentens egna anteckningar och föreläsningsbilder. Anteckningar, understrykningar och liknande i kursboken är också godkända som stöd. Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas. Totalt antal poäng på tentamen: 59 poäng För att få respektive betyg krävs: Godkänt: 30 poäng Väl Godkänt 45 poäng + minst en G-bedömning på de två valfria frågorna Allmänna anvisningar: Fråga 1 till är obligatoriska och ska besvaras av samtliga. Fråga 7 och 8 är frivilliga frågor för ett högre betyg. Nästkommande tentamenstillfälle: ej fastställt, tidigast två veckor efter rättningen är klar Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller: Lycka till! Ansvarig: Eva Gustafsson Tfn:

2 Fråga 1 (8 poäng) Nedanstående text baseras på en studentuppsats från Handels i Gbg, men den är modifierad ämnesmässigt. Vårt syfte är att undersöka coaching i en västsvensk hotellkedja och ta reda på hur detta uppfattas av de anställda, och då särskilt receptionspersonalen. Vi skall skapa förståelse om hur coaching bidrar till arbetstillfredsställelse, och redogöra för hur de anställda ser på olika typer av coachingaktiviteter. [ ] Vi kom i samråd med regionchefen på hotellkedjan fram till vilka personer som skulle intervjuas. Intervjuobjekten fastställdes till två front-office managers och fyra receptionister på fyra olika hotell i västsverige. Kontakten med intervjupersonerna tog vi via mail. Alla intervjuer genomfördes på respektive hotell i enlighet med intervjupersonernas önskemål. Alla intervjuer tog ca en timme per styck att genomföra. [...] Vi har valt att använda oss av en öppen semistrukturerad intervjuform med motiveringen att vi ville skapa oss en bild av intervjupersonernas subjektiva uppfattning av frågorna. Vi har inte följt intervjumallen till punkt och pricka eftersom vi anser att vi då hade missat något. En hel del frihet att sväva ut lämnades till intervjupersonerna med förhoppningen att det skulle leda till att de gav hela sin bild av situationen. [ ] Intervjuguide medarbetare 1. Hur länge har du varit anställd på hotellkedjan? 2. Trivs du med ditt arbete? 3. Vad är coaching för dig? 4. Känner du till företagets mål och strategier för HR (human resource)? 5. Vilka olika former av coaching uppfattar du att hotellet använder sig? 6. Vad tror du företaget har för syfte med att coacha personalen? 7. Uppnås det som hotellet vill uppnå med nuvarande coaching? 8. Vad ger dig tillfredsställelse i arbetet? 9. Bidrar hotellets coaching till att personalen trivs bättre? 10. Vilket är det bästa sätter att öka din arbetstillfredsställelse? Pengar, belöningar, etc? 11. Skulle bättre karriärmöjligheter få dig att trivas bättre på jobbet? Varför? 12. Hur skulle du vilja förändra hotellets coaching av personalen? a) Vilket teoretiskt begrepp belyser studenterna med sin uppsats? (2 poäng) b) Ange två (2) orsakssamband som studenterna skulle kunna uttala sig om med utgångspunkt i deras intervjufrågor (4 poäng) c) Ange en (1) av studenternas frågor som Bryman och Bell skulle definiera som frågor om värderingar (beliefs) (1 poäng) d) Ange en (1) av studenternas frågor som Bryman och Bell skulle definiera som personliga faktafrågor (personal factual) (1 poäng) Skriv dina svar på ett separat lösblad.

3 Fråga 2 (9 poäng) Ett poäng för rätt svar, och två poäng för korrekt motivering. Skriv dina svar på ett separat lösblad. Olika forskare har olika syn på det objekt som de studerar, det kallas för att de har olika ontologiska synsätt. Nedan finns tre (påhittade) citat från samhällsvetenskapliga forskare. Ange vilket ontologisk synsätt som du kan utläsa ur deras beskrivningar av sin forskning. a) Som forskare av konsumenters köpvanor och attityder till konsumtion anser jag att enkätstudier är olämpliga eftersom enkäter inte kan kan hantera respondenters meningsskapande. b) När jag ska undersöka unga konsumenters köpvanor och attityder till konsumtion brukar jag använda enkäter. Det knepiga är att få respondenterna att tolka frågorna på rätt sätt, men om jag testar min enkät flera gånger så blir den reliabel, och mina resultat speglar sanna förhållanden. d) När jag är reflexiv (reflexivity) i min forskning handlar det främst om hur jag gjort för att minimera variation i svaren som jag själv kan orsaka. Jag är noga med att klä mig och uppträda neutralt under datainsamlingen. Jag beskriver detaljerat om intervjuns genomförande och mitt uppförande i mitt metodkapitel. Använd Brymans (och Bell) ontologiska begrepp och skriv objektivism (objectivism) eller konstruktionism (constructionism) som svar, och ge en kort motivering. Om du anser att det inte går att utläsa ontologisk ståndpunkt i uttalandet så skriver du både och, och en kortfattad motivering till det. Fråga 3: (12 poäng) Nedan beskrivs tre olika studier där metodvalet är bestämt men inte hur urval ska gå till. För var och en av dessa studier, besvara fråga a), b), c) och d). Börja ditt svar på nytt lösblad, och försök att få plats med hela svaret på en sida. Skriv dina svar i ordningen studie 1: a)-d), studie 2: a)-d) och studie 3: a)-d). a) Hur skulle du beskriva respektive studies urvalsram (sampling frame)? Vilka ingår, och är dessa kända eller inte? b) För respektive studie: vilka konsekvenser har svaret på fråga a) på vilka urvalsmetoder som är möjliga att använda sig av? c) Vilken urvalsmetod rekommenderar du för respektive studie? d) För respektive studie: kan vald urvalsmetod innebära ett bortfall? Om "ja", hur ska bortfallet hanteras? om "nej", varför inte? Studie 1 - experiment: En grupp forskare var intresserade av att studera produktplacering i dataspel i förhållande till spelupplevelse. Man började med att kontakta det lokala gamingcentret i Borås för att höra om man fick hyra lokalen, spelare skulle exponeras för olika typer av produktplacering när de spelade onlinespel.

4 För att experimentet skulle lyckas krävdes att deltagarna inte var nybörjare eftersom de då riskerade att "dödas" av andra medspelare on-line. Det krävdes också att deltagarna var av båda könen och i åldrarna För att utnyttja den hyrda lokalen ville man fylla alla platser vilket innebar att man behövde rekrytera 20-talet spelare. Experimentet var tänkt att utföras på kvällstid en vardag mellan kl Studie 2 - enkätundersökning: Högskolan i Borås vill genom en enkät i pappersform kartlägga vad samtliga utexaminerade studenter från det två-åriga butikchefsprogrammet gör idag, vilka jobb de har, hur mycket de tjänar och hur de ser på sin utbildning så här i efterhand. Budgeten för datainsamling är 5000 kr och varje enkät beräknas kosta 50 kr (tryckning och porto). Databearbetning och resultatredovisning däremot är "gratis" eftersom den ingår som en uppgift för studenter på kursen "forskningsmetoder på kandidatnivå". Studie 3 - strukturerade intervjuer: Några forskare på Högskolan i Borås ville undersöka Gekås kunders vanor och attityder i förhållande till återvinning av kläder. Genom Gekås fick man reda på bakgrundsdata från varuhusets besöksstatistik, t ex fördelningen mellan män och kvinnor, ålder och varifrån kunderna kommer. Det bestämdes att man skulle göra strukturerade intervjuer som skulle ta cirka 10 minuter per intervju (om personen inte "krånglade"), och man bedömde att det behövdes cirka 300 enkäter för att kunna presentera ett resultat. Fråga 4 (10 poäng) Börja dina svar på ett nytt svarsblad. Använd max 2 sidor för besvara hela frågan. Du har fått i uppgift att analysera data från en enkätstudie om kundnöjdhet som genomförts utanför en biograf under en helg i februari. De variabler som finns med i undersökningen är: Kön = respondenternas angivna kön (1=kvinna, 2=man) Genrepreferens = vilken typ av film respondenterna tycker bäst om (1=drama, 2=action/äventyr, 3=komedi, 4=skräck) Ålder = respondenternas angivna ålder Helhetsbetyg = respondenternas helhetsbetyg av sitt biografbesök (Från 1-5, där 1 är sämst och 5 är bäst) Besöksfrekvens = hur många gånger per år respondenterna besöker denna biograf (1= 0-2 ggr/år, 2 = 3 5 ggr/år, 3 = 6 10 ggr/år, 4 = mer än 10 ggr/år) Film = vilken av biografens aktuella filmer respondenterna just har sett Bedömning film = respondenternas bedömning av filmen de sett (1=dålig, 2=ganska dålig, 3=varken bra eller dålig, 4=ganska bra, 5=bra) a) På vilken skalnivå (nominal, ordinal, intervall, kvot) befinner sig var och en av de sju variablerna? Ge kortfattade motiveringar till varje svar. (7 poäng) b) Vilken av variablerna ovan bör användas som beroende variabel för att besvara studiens frågeställning? Varför? Ge exempel på två samband mellan denna variabel och övriga variabler som kan vara intressanta att analysera och beskriv kortfattat hur analysen kan göras. (3 poäng)

5 Fråga 5 (10 poäng) För nedanstående 10 påståenden, ange vilka som är falska och skriv en kort motivering till varför. Skriv dina svar på ett separat lösblad. a) Enligt Diener och Crandell finns två typer av etiska principer: det som är etiskt, och det som är oetiskt. b) Att operationalisera (operational definition) betyder att göra ett begrepp (concept) mer abstrakt. c) Om man kan generalisera sina resultat utanför den grupp man har studerat så är det ett tecken på extern reliabilitet (external reliability). d) Att analysera sekundärdata (secondary analysis) betyder att man inte bara använder intevjuer utan också samlar in data från dokument, t ex hemsidor och företagens policydokument. e) Fokusgrupp och gruppintervju är olika namn för samma sak. f) Dold observation (overt observation) är den metod som oftast sammanknippas med etiska problem, och att det saknas informerat samtycke (informed consent). g) Att go native betyder att man glömmer bort sin roll som forskare när man är ute i fält och gör en etnografisk studie. h) Den som leder en fokusgrupp kallas för moderator (moderator). i) Konversationsanalys och diskursanalys (CA and DA) skiljer sig från andra kvalitativa metoder på så sätt att språk betraktas som ett ämne i sig. j) Kvalitativ innehållsanalys är mycket mer flexibel än kvantitativ innehållsanalys. Begrepp (concept) revideras under pågående analys till skillnad från den kvantitativa innehållsanalysen där alla begrepp bestäms i förväg. Fråga 6. (10 poäng) Börja dina svar på ett nytt svarsblad. Använd max 2 sidor för besvara hela frågan. Korstabellen och chi 2 testet på nästa sida baseras på det material som användes vid SPSSworkshopen. Enkäten finns på s i kursboken (i den senaste engelska upplagan, enkäten finns också i tidigare upplagor), och här har vi gjort en SPSS-körning på fråga 1 och fråga 9. a) Hur många respondenter har svarat på frågorna och kan ingå i analysen? (1p) b) Vilken hypotes är utgångspunkt för testet? (2p) c) Hur ser fördelningen mellan könen ut i procent? (1p) d) Är chi2 testet signifikant? (1p) e) Hur många procent av cellerna har ett förväntat värde lägre än 5? (1p) f) Kan vi förkasta noll-hypotesen? Motivera kortfattat ditt svar och beskriv varför du kan, eller inte kan, förkasta nollhypotesen. (4p) * Det kritiska värdet är enligt tabell 9,488 för 4 frihetsgrader och 0,05

6 *********** SLUT OBLIGATORISKA FRÅGOR **************

7 Fråga 7 och 8 är extrafrågor valfria att besvara för studenter som siktar på kursbetyg Väl Godkänt. För Väl Godkänt i slutbetyg krävs, utöver 45 poäng på fråga 1-6, minst ett godkänt svar på fråga 7 eller 8. Fråga 7 Börja dina svar på ett nytt svarsblad. Använd max 2 sidor för besvara hela frågan. Du har hyrts in som konsult av en stor klädkedja för att genomföra en förstudie som skall ligga till grund för utveckling av en mobilapp för kundkortsinnehavare, där man skall kunna få personligt utformade erbjudanden baserat på en profil man själv lägger upp och även kunna handla på ett smidigare sätt (än på webben) i webbutiken. Som grund för utvecklingsarbetet vill man nu inventera intresset hos de kunder som har kundkort hos kedjan för att använda en mobilapplikation för det tänkta syftet. En enkätundersökning bland de registrerade kundkortsinnehavarna i Sverige (för närvarande ca personer) bedöms vara en lämplig datainsamlingsmetod. Beskriv hur du avser att utforma, genomföra och analysera resultatet av enkätundersökningen. Du skall ha med följande: a) Urvalsmetod, med utförlig motivering. b) Vilka områden skall frågorna beröra? Igen, motivera utförligt. c) Ge exakt formulering av centrala frågor kring den tänkta användningen av appen (kursiverade i beskrivningen ovan) i undersökningen. Motivera varför du ställer frågorna på det sättet! Ange även hur svarsalternativen skall utformas för dina frågor. d) En översiktlig beskrivning av hur dataanalysen bör genomföras. Fråga 8: Börja dina svar på ett nytt svarsblad. Använd max 2 sidor för besvara hela frågan FinaTork AB:s produktionschef har hört om möjligheter att outsourca en del av FinaTork AB:s verksamhet till Papua Nya Guinea. I Papua Nya Guinea finns tillgång till råvarumaterial som just FinaTork använder i en av sina produkter. Produktionschefen är intresserad av att veta lite mer om just Papua Nya Guinea. Hon ber dig kolla upp möjligheterna att FinaTork AB skall kunna jobba med Papua Nya Guinea. Hon vill att du gör en mindre kvalitativ studie för att hjälpa FinaTork AB att besluta om de skall outsourca eller inte! Med detta som utgångspunkt: designa en kvalitativ studie med hjälp av Watsons modell ( A what, why, and how framework for crafting research ). //Slut

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas.

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas. Forskningsmetoder på kandidatnivå 7,5 högskolepoäng Provmoment: Ladokkod: 21FK1C Tentamen ges för: Tentamensdatum: 170321 Tid: Hjälpmedel: valfria metodböcker, inbundna eller i pappersformat, samt studentens

Läs mer

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas.

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas. Forskningsmetoder på kandidatnivå 7,5 högskolepoäng Provmoment: Ladokkod: 21FK1C Tentamen ges för: Tentamensdatum: 150324 Tid: Hjälpmedel: valfria metodböcker, inbundna eller i pappersformat, samt studentens

Läs mer

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas.

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas. Forskningsmetoder på kandidatnivå 7,5 högskolepoäng Provmoment: Ladokkod: 21FK1C Tentamen ges för: Tentamensdatum: 140505 Tid: 09.00-14.00 Hjälpmedel: valfria metodböcker, inbundna eller i pappersformat,

Läs mer

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas.

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas. Forskningsmetoder på kandidatnivå 7,5 högskolepoäng Provmoment: Ladokkod: 21FK1C Tentamen ges för: Tentamensdatum: 140325 Tid: 09.00-14.00 Hjälpmedel: valfria metodböcker, inbundna eller i pappersformat,

Läs mer

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas.

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas. Forskningsmetoder på kandidatnivå 7,5 högskolepoäng Provmoment: Ladokkod: 21FK1C Tentamen ges för: Tentamensdatum: torsdagen den 7 nov 2013 Tid: 9.00 14.0 Hjälpmedel: valfria metodböcker, inbundna eller

Läs mer

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas.

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas. Forskningsmetoder på kandidatnivå 7,5 högskolepoäng Provmoment: Ladokkod: 21FK1C, AE1VB1 Tentamen ges för: Tentamensdatum: 180324 Tid: 09.30-15.30 Hjälpmedel: valfria metodböcker, inbundna eller i pappersformat,

Läs mer

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas.

Mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra kommunikationsmedel får inte användas. Forskningsmetoder på kandidatnivå 7,5 högskolepoäng Provmoment: Ladokkod: 21FK1C Tentamen ges för: Tentamensdatum: 140830 Tid: 09.00/(09.30 Varberg)-14.00 (14.30 Varberg) Hjälpmedel: valfria metodböcker,

Läs mer

Allmänna anvisningar: - Nästkommande tentamenstillfälle: Tidigast två veckor efter det att resultatet från denna tenta blivit inregistrerat.

Allmänna anvisningar: - Nästkommande tentamenstillfälle: Tidigast två veckor efter det att resultatet från denna tenta blivit inregistrerat. Forskningsmetoder i företagsekonomi Provmoment: Ladokkod: 22FF1D Tentamen ges för: 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: Lördagen den 14 januari 2017 Tid: 09.30-13.30 Hjälpmedel: Inga restriktioner,

Läs mer

Forskningsmetoder i offentlig förvaltning

Forskningsmetoder i offentlig förvaltning Forskningsmetoder i offentlig förvaltning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen (B) 21FO1C Administratörprogrammet 15 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-09-30 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. FORSKNINGSMETODER I OFFENTLIG FÖRVALTNING 15 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. FORSKNINGSMETODER I OFFENTLIG FÖRVALTNING 15 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS FORSKNINGSMETODER I OFFENTLIG FÖRVALTNING 15 Högskolepoäng Tentamen ges för: ADM12 Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2014-11-07 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Totalt

Läs mer

Tentamen vetenskaplig teori och metod, Namn/Kod Vetenskaplig teori och metod Provmoment: Tentamen 1

Tentamen vetenskaplig teori och metod, Namn/Kod Vetenskaplig teori och metod Provmoment: Tentamen 1 Namn/Kod Vetenskaplig teori och metod Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: 61ST01 Tentamen ges för: SSK GSJUK13v Tentamenskod: Tentamensdatum: 2015 10 02 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Totalt

Läs mer

Provmoment: Tentamen 3 Ladokkod: 61ST01 Tentamen ges för: SSK06 VHB. TentamensKod: Tentamensdatum: 2012-12-14 Tid: 09.00-12.00

Provmoment: Tentamen 3 Ladokkod: 61ST01 Tentamen ges för: SSK06 VHB. TentamensKod: Tentamensdatum: 2012-12-14 Tid: 09.00-12.00 Vetenskaplig teori och metod Provmoment: Tentamen 3 Ladokkod: 61ST01 Tentamen ges för: SSK06 VHB 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2012-12-14 Tid: 09.00-12.00 Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Läs mer

Lycka till! Nämnden för omvårdnadsutbildningar Sjuksköterskeprogrammet 180hp. SJSD10, Sjuksköterskans profession och vetenskap I, 15 hp, Delkurs II

Lycka till! Nämnden för omvårdnadsutbildningar Sjuksköterskeprogrammet 180hp. SJSD10, Sjuksköterskans profession och vetenskap I, 15 hp, Delkurs II Nämnden för omvårdnadsutbildningar Sjuksköterskeprogrammet 180hp Kurs SJSD10, Sjuksköterskans profession och vetenskap I, 15 hp, Delkurs II Prov/moment Vetenskaplig metod och statistik, individuell skriftlig

Läs mer

Forskningsmetoder i offentlig förvaltning

Forskningsmetoder i offentlig förvaltning Forskningsmetoder i offentlig förvaltning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen (B) 21FO1C Administratörprogrammet 15 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2017-09-22 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PC1203 och PC1244 Kursnamn: Kognitiv psykologi och metod och Kognitiv psykologi och utvecklingspsykologi Provmoment: Metod Ansvarig lärare: Linda Hassing Tentamensdatum: 2012-11-17 Tillåtna

Läs mer

Li#eratur och empiriska studier kap 12, Rienecker & Jørgensson kap 8-9, 11-12, Robson STEFAN HRASTINSKI STEFANHR@KTH.SE

Li#eratur och empiriska studier kap 12, Rienecker & Jørgensson kap 8-9, 11-12, Robson STEFAN HRASTINSKI STEFANHR@KTH.SE Li#eratur och empiriska studier kap 12, Rienecker & Jørgensson kap 8-9, 11-12, Robson STEFAN HRASTINSKI STEFANHR@KTH.SE Innehåll Vad är en bra uppsats? Söka, använda och refera till litteratur Insamling

Läs mer

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. Tentamensresultaten anslås med hjälp av kodnummer.

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. Tentamensresultaten anslås med hjälp av kodnummer. KOD: Kurskod: PC1244 Kursnamn: Kognitiv psykologi och utvecklingspsykologi Provmoment: Metod Ansvarig lärare: Sandra Buratti Tentamensdatum: 2014-09-26 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare Tentan består av

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. FORSKNINGSMETODER I OFFENTLIG FÖRVALTNING 15 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. FORSKNINGSMETODER I OFFENTLIG FÖRVALTNING 15 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS FORSKNINGSMETODER I OFFENTLIG FÖRVALTNING 15 Högskolepoäng Tentamen ges för: ADM12 Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2014-12-17 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Totalt

Läs mer

Hjälpmedel: Miniräknare (nollställd) samt allmänspråklig (ej fackspråklig) ordbok utan kommentarer. Formelsamling lånas i tentamenslokalen.

Hjälpmedel: Miniräknare (nollställd) samt allmänspråklig (ej fackspråklig) ordbok utan kommentarer. Formelsamling lånas i tentamenslokalen. Grundläggande statistik med regressionsanalys Ladokkod: TT131A 7,5 högskolepoäng Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 2012-05-28 Tid: 14-18 Hjälpmedel: Miniräknare

Läs mer

KVANTITATIV FORSKNING

KVANTITATIV FORSKNING KVANTITATIV FORSKNING Teorier innehåller begrepp som byggstenar. Ofta är kvantitativa forskare intresserade av att mäta företeelser i verkligheten och att koppla denna kvantitativa information till begrepp

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET VT 2009 Statistiska institutionen Jörgen Säve-Söderbergh

STOCKHOLMS UNIVERSITET VT 2009 Statistiska institutionen Jörgen Säve-Söderbergh STOCKHOLMS UNIVERSITET VT 2009 Statistiska institutionen Jörgen Säve-Söderbergh Skriftlig tentamen på momentet Statistisk dataanalys I (SDA l), 3 högskolepoäng ingående i kursen Undersökningsmetodik och

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller: Statistik 2 Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamen SST021 ACEKO16h, ACIVE16h 7,5 högskolepoäng Tentamensdatum: 2018-05-31 Tid: 14.00-19.00 Hjälpmedel: Valfri miniräknare Linjal

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PC1203 och PC1244 Kursnamn: Kognitiv psykologi och metod och Kognitiv psykologi och utvecklingspsykologi Provmoment: Metod Ansvarig lärare: Linda Hassing Tentamensdatum: 2012-09-28 Tillåtna

Läs mer

Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen VVT012 SSK05 VHB. TentamensKod: Tentamensdatum: Tid:

Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen VVT012 SSK05 VHB. TentamensKod: Tentamensdatum: Tid: Vetenskaplig teori och metod Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen VVT012 SSK05 VHB 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2012-02-17 Tid: 09-11 09.00-11.00 Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PM2315 Kursnamn: Psykologprogrammet, kurs 15, Metoder för psykologisk forskning (15 hp) Ansvarig lärare: Jan Johansson Hanse Tentamensdatum: 14 januari 2012 Tillåtna hjälpmedel: miniräknare

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET VT 2008 Statistiska institutionen Linda Wänström

STOCKHOLMS UNIVERSITET VT 2008 Statistiska institutionen Linda Wänström 1 STOCKHOLMS UNIVERSITET VT 2008 Statistiska institutionen Linda Wänström Skriftlig omtentamen på momentet Statistisk dataanalys I (SDA l), 3 högskolepoäng ingående i kursen Undersökningsmetodik och statistisk

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PM1303 Kursnamn: Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetod Provmoment: Ansvarig lärare: Linda Hassing Tentamensdatum: 2012-11-17 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare Tentan består av

Läs mer

Anvisningar till rapporter i psykologi på B-nivå

Anvisningar till rapporter i psykologi på B-nivå Anvisningar till rapporter i psykologi på B-nivå En rapport i psykologi är det enklaste formatet för att rapportera en vetenskaplig undersökning inom psykologins forskningsfält. Något som kännetecknar

Läs mer

42BK07 Magisterutbildning i byggteknik - hållbart samhällsbyggande

42BK07 Magisterutbildning i byggteknik - hållbart samhällsbyggande Klassningssystem för byggnader och hållbara städer Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 2015-06-03 Tid: Hjälpmedel: Inga

Läs mer

Försök att skriva svaren inom det utrymme som finns på sidan. Skriv tydligt! Svara sammanhängande och med enkla, tydliga meningar.

Försök att skriva svaren inom det utrymme som finns på sidan. Skriv tydligt! Svara sammanhängande och med enkla, tydliga meningar. KOD: Kurskod: PC1307, PC1546 Kursnamn: Samhällsvetenskaplig forskningsmetodik, Forskningsmetodik och fördjupningsarbete. Provmoment: Forskningsmetodik Ansvarig lärare: Uta Sailer Tentamensdatum: 2013-10-25

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2008 Statistiska institutionen Johan Andersson

STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2008 Statistiska institutionen Johan Andersson 1 STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2008 Statistiska institutionen Johan Andersson Skriftlig tentamen på momentet Statistisk dataanalys I (SDA l), 3 högskolepoäng ingående i kursen Undersökningsmetodik och statistisk

Läs mer

Tentamen består av 12 frågor, totalt 40 poäng. Det krävs minst 24 poäng för att få godkänt och minst 32 poäng för att få väl godkänt.

Tentamen består av 12 frågor, totalt 40 poäng. Det krävs minst 24 poäng för att få godkänt och minst 32 poäng för att få väl godkänt. KOD: Kurskod: PC1244 Kursnamn: Kognitiv psykologi och utvecklingspsykologi Provmoment: Metod Ansvarig lärare: Sandra Buratti Tentamensdatum: 2013-09-27 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare Tentamen består

Läs mer

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. Tentamensresultaten anslås med hjälp av kodnummer.

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. Tentamensresultaten anslås med hjälp av kodnummer. KOD: Kurskod: PC1244 Kursnamn: Metod Provmoment: Metod Ansvarig lärare: Sandra Buratti Tentamensdatum: 2014-11-08 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare Tentan består av 13 frågor, totalt 40 poäng. Det krävs

Läs mer

Tentamen Metod C vid Uppsala universitet, , kl

Tentamen Metod C vid Uppsala universitet, , kl Tentamen Metod C vid Uppsala universitet, 170503, kl. 08.00-12.00 Anvisningar Av rättningspraktiska skäl skall var och en av de tre huvudfrågorna besvaras på separata pappersark. Börja alltså på ett nytt

Läs mer

Kriminologi GR (B), 30 hp

Kriminologi GR (B), 30 hp 1 (5) Kursplan för: Kriminologi GR (B), 30 hp Criminology BA (B) 30 credits Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå Progression KR040G Kriminologi Grundnivå (B) Inriktning (namn) Högskolepoäng

Läs mer

Betygsgränser: Tentan kan ge maximalt 77 poäng, godkänd 46 poäng, väl godkänd 62 poäng

Betygsgränser: Tentan kan ge maximalt 77 poäng, godkänd 46 poäng, väl godkänd 62 poäng OMTENTAMEN FÖR DELKURSEN: VETENSKAPLIG METOD, 7,5 HP (AVGA30:3) Skrivningsdag: Tisdag 14 januari 2014 Betygsgränser: Tentan kan ge maximalt 77 poäng, godkänd 46 poäng, väl godkänd 62 poäng Hjälpmedel:

Läs mer

Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: GSJUK15v samt tidigare

Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: GSJUK15v samt tidigare Introduktion till Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad Provmoment: Ladokkod: VVI011/TEN1 Tentamen ges för: GSJUK15v samt tidigare TentamensKod: (Kod och kurs ska också skrivas längst upp på varje

Läs mer

Föreläsning G60 Statistiska metoder

Föreläsning G60 Statistiska metoder Föreläsning 8 Statistiska metoder 1 Dagens föreläsning o Chi-två-test Analys av enkla frekvenstabeller Analys av korstabeller (tvåvägs-tabeller) Problem med detta test o Fishers exakta test 2 Analys av

Läs mer

Tentamen består av 12 frågor, totalt 40 poäng. Det krävs minst 24 poäng för att få godkänt och minst 32 poäng för att få väl godkänt.

Tentamen består av 12 frågor, totalt 40 poäng. Det krävs minst 24 poäng för att få godkänt och minst 32 poäng för att få väl godkänt. KOD: Kurskod: PC1244 Kursnamn: Kognitiv psykologi och utvecklingspsykologi Provmoment: Metod Ansvarig lärare: Sandra Buratti Tentamensdatum: 2013-11-16 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare Tentamen består

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller: Kvalitets- och Miljöstyrning/ Kvalitet och Ledningssystem Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: 7,5 högskolepoäng Skriftlig tentamen 51KM01, 41I13B samt även 41I09B Industriell ekonomi

Läs mer

Vetenskaplig teori och metod Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod:

Vetenskaplig teori och metod Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: Vetenskaplig teori och metod Provmoment: Tentamen 1 Ladokkod: 61ST01 Tentamen ges för: GSJUK12h SSK11 VHB 7,5 Hp (2hp) Tentamenskod: Tentamensdatum: 2015-02-20 Tid: 09-12 Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Totalt

Läs mer

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 Marknad och Politik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 7,5 högskolepoäng Tentamensdatum: 24-05-2018 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Totalt

Läs mer

Kvalitets- och miljöstyrning/ Kvalitet och ledningssystem

Kvalitets- och miljöstyrning/ Kvalitet och ledningssystem Kvalitets- och miljöstyrning/ Kvalitet och ledningssystem 7,5 högskolepoäng Provmoment: Tentamen 5,0 högskolepoäng (4,5 hp gällande annan kursplan) Ladokkod: 41I09B, TI011B samt kod; THS: 51KM01 Tentamen

Läs mer

Försök att rymma svaren i den platsen som finns. Skriv tydligt! Svara sammanhängande och med enkla, tydliga meningar.

Försök att rymma svaren i den platsen som finns. Skriv tydligt! Svara sammanhängande och med enkla, tydliga meningar. KOD: Kurskod: PC1307, PC1546 Kursnamn: Samhällsvetenskaplig forskningsmetodik, Forskningsmetodik och fördjupningsarbete Provmoment: Forskningsmetodik Ansvarig lärare: Uta Sailer Tentamensdatum: 2012-03-19

Läs mer

TT091A, TVJ22A, NVJA02 Pu, Ti. 50 poäng

TT091A, TVJ22A, NVJA02 Pu, Ti. 50 poäng Matematisk statistik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TT091A, TVJ22A, NVJA02 Pu, Ti 7,5 högskolepoäng Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 2012-05-29 Tid:

Läs mer

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Mobiltelefoner ska vara avstängda och förvaras åtskilda från studenten, liksom ytterkläder, väskor och liknande. Bläck eller kulspetspenna ska användas

Läs mer

Hur, när och till vad använder personer sin smarta telefon eller surfplatta? Personers medievanor på mobila enheter.

Hur, när och till vad använder personer sin smarta telefon eller surfplatta? Personers medievanor på mobila enheter. Medieanalys 3 Hur, när och till vad använder personer sin smarta telefon eller surfplatta? Personers medievanor på mobila enheter. Medievanor Datainsamling Vetenskapligt ta fram underlag: Statistik Intervjuer

Läs mer

För Godkänt krävs minst 70% av maxpoängen i kvalitativ metodik och minst 70% av maxpoängen i kvantitativ metodik.

För Godkänt krävs minst 70% av maxpoängen i kvalitativ metodik och minst 70% av maxpoängen i kvantitativ metodik. GÖTEBORGS UNIVERSITET PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN Kurskod: PM2315 Kursnamn: Psykologprogrammet, kurs 15, Metoder för psykologisk forskning (15 hp) Ansvarig lärare: Jan Johansson Hanse Tentamensdatum: 8

Läs mer

KOM IHÅG ATT NOTERA DITT TENTAMENSNUMMER NEDAN OCH TA MED DIG TALONGEN INNAN DU LÄMNAR IN TENTAN!!

KOM IHÅG ATT NOTERA DITT TENTAMENSNUMMER NEDAN OCH TA MED DIG TALONGEN INNAN DU LÄMNAR IN TENTAN!! Kurskod: PM1303 Kursnamn: Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetod Ansvarig lärare: Magnus Lindwall Tentamensdatum: 2011-09-30 kl. 09:00 14:00 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare Tentan består av

Läs mer

EXJOBBSINTRODUKTION 1/22/16

EXJOBBSINTRODUKTION 1/22/16 EXJOBBSINTRODUKTION FORSKNINGSMETODER Vad är vetenskap? En process i vilken vi undersöker kända och okända storheter i vår värld Forskare undersöker och drar slutsatser på basis av sina observationer.

Läs mer

Försök att rymma svaren i den platsen som finns. Skriv tydligt! Svara sammanhängande och med enkla, tydliga meningar.

Försök att rymma svaren i den platsen som finns. Skriv tydligt! Svara sammanhängande och med enkla, tydliga meningar. KOD: Kurskod: PC1307, PC1546 Kursnamn: Samhällsvetenskaplig forskningsmetodik, Forskningsmetodik och fördjupningsarbete Provmoment: Forskningsmetodik Ansvarig lärare: Uta Sailer (Tel.: 786 1700) Tentamensdatum:

Läs mer

Maximalt antal poäng för hela skrivningen är28 poäng. För Godkänt krävs minst 17 poäng. För Väl Godkänt krävs minst 22,5 poäng.

Maximalt antal poäng för hela skrivningen är28 poäng. För Godkänt krävs minst 17 poäng. För Väl Godkänt krävs minst 22,5 poäng. Försättsblad KOD: Kurskod: PC1307/PC1546 Kursnamn: Kurs 7: Samhällsvetenskaplig forskningsmetodik/forskningsmetodik och fördjupningsarbete Provmoment: Statistik, 5 hp Ansvarig lärare: Sara Landström Tentamensdatum:

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PM1303 Kursnamn: Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetod Provmoment: Ansvarig lärare: Linda Hassing Tentamensdatum: 2012-02-17 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare Tentan består av

Läs mer

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08. 3,0 högskolepoäng.

Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08. 3,0 högskolepoäng. Klinisk omvårdnad: Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: Tentamen ges för: SSK 08 3,0 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 120908 Tid: Hjälpmedel: Inga hjälpmedel Totalt

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, till detta tillkommer upp till 5 arbetsdagar för administration, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, till detta tillkommer upp till 5 arbetsdagar för administration, annars är det detta datum som gäller: Matematisk Statistik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen 6.5 hp AT1MS1 DTEIN16h 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 1 juni 2017 Tid: 14-18 Hjälpmedel: Miniräknare Totalt antal

Läs mer

Tentamen i Statistik, STA A10 och STA A13 (9 poäng) Måndag 14 maj 2007, Kl

Tentamen i Statistik, STA A10 och STA A13 (9 poäng) Måndag 14 maj 2007, Kl Karlstads universitet Avdelningen för nationalekonomi och statistik Tentamen i Statistik, STA A10 och STA A13 (9 poäng) Måndag 14 maj 2007, Kl 08.15-13.15 Tillåtna hjälpmedel: Bifogad formelsamling, approximationsschema

Läs mer

KVANTITATIV FORSKNING

KVANTITATIV FORSKNING KVANTITATIV FORSKNING Teorier innehåller begrepp som byggstenar. Ofta är kvantitativa forskare intresserade av att mäta företeelser i verkligheten och att koppla denna kvantitativa information till begrepp

Läs mer

Allmänna anvisningar: Besvara frågorna direkt i frågeformuläret. ANVÄND INTE LÖSBLAD FÖR DINA SVAR.

Allmänna anvisningar: Besvara frågorna direkt i frågeformuläret. ANVÄND INTE LÖSBLAD FÖR DINA SVAR. Introduktion till vårdvetenskap Provmoment: Ladokkod:VVI011/TEN1 Tentamen ges för: GSJUK 16ht Tentamenskod: Kod & Kurs ska skrivas överst på varje sida Tentamensdatum: 161104 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: 61ST01 Tentamen ges för: SSK06 VHB. TentamensKod: Tentamensdatum: Tid:

Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: 61ST01 Tentamen ges för: SSK06 VHB. TentamensKod: Tentamensdatum: Tid: Vetenskaplig teori och metod Provmoment: Tentamen 2 Ladokkod: 61ST01 Tentamen ges för: SSK06 VHB 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2012-11-09 Tid: 09.00-11.00 Hjälpmedel: Inga hjälpmedel

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Styrelsen vid institutionen för psykologi att gälla från och med , höstterminen 2015.

Kursplanen är fastställd av Styrelsen vid institutionen för psykologi att gälla från och med , höstterminen 2015. Samhällsvetenskapliga fakulteten PSPR12, Kurs 12: Vetenskapsteori, forskningsmetod och statistik, 15 högskolepoäng Course 12: Scientific Theory, Research Methods and Statistics, 15 credits Avancerad nivå

Läs mer

Utbildningsplan för Masterprogrammet i Sociologi, med Samhällsanalytisk inriktning 120 högskolepoäng

Utbildningsplan för Masterprogrammet i Sociologi, med Samhällsanalytisk inriktning 120 högskolepoäng Utbildningsplan för Masterprogrammet i Sociologi, med Samhällsanalytisk inriktning 120 högskolepoäng Avancerad nivå Master in Sociology 2(2) 1. Beslut om fastställande Utbildningsplan för Masterprogrammet

Läs mer

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Försättsbladet utgör första sidan i tentamensfilen. Instruktioner för kursansvariga om hanteringen: mah.se/hs/tentamedarbetare * Fylls i av kursansvarig

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. Kurskod: PC1203 och PC1244 Kursnamn: Kognitiv psykologi och metod OCH Kognitiv psykologi och utvecklingspsykologi Provmoment: Metod Ansvarig lärare: Linda Hassing Tentamensdatum: 2011-11-12 Tillåtna hjälpmedel:

Läs mer

BUSR31 är en kurs i företagsekonomi som ges på avancerad nivå. A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

BUSR31 är en kurs i företagsekonomi som ges på avancerad nivå. A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Ekonomihögskolan BUSR31, Företagsekonomi: Kvalitativa metoder, 5 högskolepoäng Business Administration: Qualitative Research Methods, 5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är

Läs mer

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. Tentamensresultaten anslås med hjälp av kodnummer.

Giltig legitimation/pass är obligatoriskt att ha med sig. Tentamensvakt kontrollerar detta. Tentamensresultaten anslås med hjälp av kodnummer. KOD: Kurskod: LP1070 Kursnamn: Undersökningsmetodik och statistik Provmoment: Undersökningsmetodik och statistik Ansvarig lärare: Carl-Christian Trönnberg Tentamensdatum: 2016-01-07 Tillåtna hjälpmedel:

Läs mer

Försök att skriva svaren inom det utrymme som finns på sidan. Skriv tydligt! Svara sammanhängande och med enkla, tydliga meningar.

Försök att skriva svaren inom det utrymme som finns på sidan. Skriv tydligt! Svara sammanhängande och med enkla, tydliga meningar. KOD: Kurskod: PC1307, PC1546 Kursnamn: Samhällsvetenskaplig forskningsmetodik, forskningsmetodik och fördjupningsarbete. Provmoment: Forskningsmetodik Ansvarig lärare: Uta Sailer Tentamensdatum: 2013-12-07

Läs mer

TT091A, TVJ22A, NVJA02 Pu, Ti. 50 poäng

TT091A, TVJ22A, NVJA02 Pu, Ti. 50 poäng Matematisk statistik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TT091A, TVJ22A, NVJA02 Pu, Ti 7,5 högskolepoäng Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 2012-08-31 Tid:

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, annars är det detta datum som gäller: Kvalitets- och Miljöstyrning/ Kvalitet och Ledningssystem Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: 7,5 högskolepoäng Skriftlig tentamen 51KM01, 41I13B samt även 41I09B Industriell ekonomi

Läs mer

Skrivmaterial och eventuella språklexikon. Allmänna anvisningar: Obs! Skriv alla svar direkt på tentamenstesen och lämna in denna.

Skrivmaterial och eventuella språklexikon. Allmänna anvisningar: Obs! Skriv alla svar direkt på tentamenstesen och lämna in denna. Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-06-02 Tid: 09:00 12:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Tentamen i psykologi

Tentamen i psykologi Tentamen i psykologi Kurskod: pc1307/pc1546 Kursnamn: Kurs 7 - Samhällsvetenskaplig forskningsmetodik Provmoment: Forskningsmetodik Ansvarig lärare: Bengt Jansson (031-7861696; 076-7134527) Tentamensdatum:

Läs mer

Religionsvetenskap II Delkurs 2: Teori och metod

Religionsvetenskap II Delkurs 2: Teori och metod Religionsvetenskap II Delkurs 2: Teori och metod Intervjuer: konsten att lyssna och fråga 2010-04-26 Ferdinando Sardella, Fil. dr., VT10 ferdinando.sardella@lir.gu.se Översikt Vad är en intervju Intervjuandets

Läs mer

Checklista för systematiska litteraturstudier 3

Checklista för systematiska litteraturstudier 3 Bilaga 1 Checklista för systematiska litteraturstudier 3 A. Syftet med studien? B. Litteraturval I vilka databaser har sökningen genomförts? Vilka sökord har använts? Har författaren gjort en heltäckande

Läs mer

Tentamen, InteraktionsDesign, 7,5 ECTS

Tentamen, InteraktionsDesign, 7,5 ECTS Högskolan i Borås Sektionen för informationsteknologi Tentamen Tentamen, InteraktionsDesign, 7,5 ECTS Provmoment: Ladokkod: TEN 21ID2B Tentamenskod: Tentamensdatum: 2018-05-24, kl. 09.00-13.00 Hjälpmedel:

Läs mer

Folkhälsovetenskap GR (C), 30 hp

Folkhälsovetenskap GR (C), 30 hp 1 (5) Kursplan för: Folkhälsovetenskap GR (C), 30 hp Public Health Science, BA (C), 30 Credits Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå Progression FH015G Folkhälsovetenskap Grundnivå (C)

Läs mer

Maximalt antal poäng för hela skrivningen är 22 poäng. För Godkänt krävs minst 13 poäng. För Väl Godkänt krävs minst 18 poäng.

Maximalt antal poäng för hela skrivningen är 22 poäng. För Godkänt krävs minst 13 poäng. För Väl Godkänt krävs minst 18 poäng. Försättsblad KOD: Kurskod: PC1546 Kursnamn: Kurs 7: Samhällsvetenskaplig forskningsmetodik/forskningsmetodik och fördjupningsarbete Provmoment: Statistik, 5 hp Ansvarig lärare: Pär Bjälkebring Tentamensdatum:

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2008 Statistiska institutionen Johan Andersson

STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2008 Statistiska institutionen Johan Andersson 1 STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2008 Statistiska institutionen Johan Andersson Skriftlig tentamen på momentet Statistisk dataanalys I (SDA l), 3 högskolepoäng ingående i kursen Undersökningsmetodik och statistisk

Läs mer

Fastställande. Allmänna uppgifter. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Fastställande. Allmänna uppgifter. Samhällsvetenskapliga fakulteten Samhällsvetenskapliga fakulteten SIMM41, Samhällsvetenskap: Samhällsvetenskaplig forskningsmetod, 15 högskolepoäng Social Science: Methods for Research in the Social Sciences, 15 credits Avancerad nivå

Läs mer

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Försättsbladet utgör första sidan i tentamensfilen. Instruktioner för kursansvariga om hanteringen: mah.se/hs/tentamedarbetare * Fylls i av kursansvarig

Läs mer

Metod1. Intervjuer och observationer. Ex post facto, laboratorie -, fältexperiment samt fältstudier. forskningsetik

Metod1. Intervjuer och observationer. Ex post facto, laboratorie -, fältexperiment samt fältstudier. forskningsetik Metod1 Intervjuer och observationer Ex post facto, laboratorie -, fältexperiment samt fältstudier forskningsetik 1 variabelbegreppet oberoende variabel beroende variabel kontroll variabel validitet Centrala

Läs mer

Kursens upplägg. Roller. Läs studiehandledningen!! Examinatorn - extern granskare (se särskilt dokument)

Kursens upplägg. Roller. Läs studiehandledningen!! Examinatorn - extern granskare (se särskilt dokument) Kursens upplägg v40 - inledande föreläsningar och börja skriva PM 19/12 - deadline PM till examinatorn 15/1- PM examinationer, grupp 1 18/1 - Forskningsetik, riktlinjer uppsatsarbetet 10/3 - deadline uppsats

Läs mer

SOCIOLOGISKA INSTITUTIONEN Stockholms universitet. Skrivning i Sociologisk analys, Sociologi I,7,5h. Fredagen den 9 april 2010, kl.

SOCIOLOGISKA INSTITUTIONEN Stockholms universitet. Skrivning i Sociologisk analys, Sociologi I,7,5h. Fredagen den 9 april 2010, kl. SOCIOLOGISKA INSTITUTIONEN Stockholms universitet Skrivning i Sociologisk analys, Sociologi I,7,5h Fredagen den 9 april 00, kl. 9-3 Viktig information läs noga! Denna salstenta består av fyra delar som

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2008 Statistiska institutionen Johan Andersson

STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2008 Statistiska institutionen Johan Andersson 1 STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2008 Statistiska institutionen Johan Andersson Skriftlig tentamen på momentet Statistisk dataanalys III (SDA III), 3 högskolepoäng ingående i kursen Undersökningsmetodik och

Läs mer

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle

Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Försättsblad tentamen Fakulteten för hälsa och samhälle Försättsbladet utgör första sidan i tentamensfilen. Instruktioner för kursansvariga om hanteringen: mah.se/hs/tentamedarbetare * Fylls i av kursansvarig

Läs mer

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014

Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 Marknad och Politik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: TentamensKod: Tentamen B1AMO1 Administratörsprogrammet HT2014 7,5 högskolepoäng Tentamensdatum: 23-05-2016 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Totalt

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PC2311 Kurs 11: Kvalitativ metod i psykologi, 15 högskolepoäng Qualitative Methods in Psychology, 15 Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Jag läser kursen på. Halvfart Helfart

Jag läser kursen på. Halvfart Helfart KOD: Omtentamen Psykologi Kurskod: PC1206, Kurs 6: Individen i ett socialt sammanhang (15 hp) och PC1245 Datum: 25/8-2012 Hel- och halvfart VT 12 Provmoment: Socialpsykologi + Metod Tillåtna hjälpmedel:

Läs mer

Hjälpmedel: Miniräknare (nollställd) samt allmänspråklig (ej fackspråklig) ordbok utan kommentarer. Formelsamling lånas i tentamenslokalen.

Hjälpmedel: Miniräknare (nollställd) samt allmänspråklig (ej fackspråklig) ordbok utan kommentarer. Formelsamling lånas i tentamenslokalen. Industriell ekonomi 2 (IH) Produktionslogistik (THS) Ladokkod: 41I01B 51PL01 7,5 högskolepoäng Namn: (Ifylles av student) Personnummer: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 2012-12-17 Tid: 9-13 Hjälpmedel:

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG301 Marknadsföring, kandidatkurs, 15 högskolepoäng Marketing, Bachelor Course, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

Provmoment: Tentamen 6,5 hp Ladokkod: A144TG Tentamen ges för: TGMAI17h, Maskiningenjör - Produktutveckling. Tentamensdatum: 28 maj 2018 Tid: 9-13

Provmoment: Tentamen 6,5 hp Ladokkod: A144TG Tentamen ges för: TGMAI17h, Maskiningenjör - Produktutveckling. Tentamensdatum: 28 maj 2018 Tid: 9-13 Matematisk Statistik 7,5 högskolepoäng Provmoment: Tentamen 6,5 hp Ladokkod: A144TG Tentamen ges för: TGMAI17h, Maskiningenjör - Produktutveckling Tentamensdatum: 28 maj 2018 Tid: 9-13 Hjälpmedel: Miniräknare

Läs mer

Checklista för systematiska litteraturstudier*

Checklista för systematiska litteraturstudier* Bilaga 1 Checklista för systematiska litteraturstudier* A. Syftet med studien? B. Litteraturval I vilka databaser har sökningen genomförts? Vilka sökord har använts? Har författaren gjort en heltäckande

Läs mer

Kvalitativ intervju en introduktion

Kvalitativ intervju en introduktion Kvalitativ intervju en introduktion Olika typer av intervju Övning 4 att intervjua och transkribera Individuell intervju Djupintervju, semistrukturerad intervju Gruppintervju Fokusgruppintervju Narrativer

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2007 Statistiska institutionen Johan Andersson

STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2007 Statistiska institutionen Johan Andersson 1 STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2007 Statistiska institutionen Johan Andersson Skriftlig omtentamen på momentet Statistisk dataanalys I (SDA l, beskrivande statistik) 3 högskolepoäng, ingående i kursen Undersökningsmetodik

Läs mer

Skrivning i Sociologisk analys, Sociologi I, 7,5hp

Skrivning i Sociologisk analys, Sociologi I, 7,5hp SOCIOLOGISKA INSTITUTIONEN Stockholms universitet Skrivning i Sociologisk analys, Sociologi I, 7,hp Lördagen den 6 februari (Omtenta II för HT) Viktig information läs noga! Denna salstenta består av fyra

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, till detta tillkommer upp till 5 arbetsdagar för administration, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall 15 arbetsdagar, till detta tillkommer upp till 5 arbetsdagar för administration, annars är det detta datum som gäller: Matematisk Statistik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Tentamen TT091A TGMAS15h 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 30 Maj Tid: 9-13 Hjälpmedel: Miniräknare (nollställd) samt allmänspråklig

Läs mer

KOM IHÅG ATT NOTERA DITT TENTAMENSNUMMER NEDAN OCH TA MED DIG TALONGEN INNAN DU LÄMNAR IN TENTAN!!

KOM IHÅG ATT NOTERA DITT TENTAMENSNUMMER NEDAN OCH TA MED DIG TALONGEN INNAN DU LÄMNAR IN TENTAN!! Kurskod: PM1303 Kursnamn: Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetod Ansvarig lärare: Magnus Lindwall Tentamensdatum: 2010-12-04 kl. 09:00 13:00 Tillåtna hjälpmedel: Miniräknare Tentan består av

Läs mer

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon

Projektteknik Tentamen TT141B. Skrivmaterial och eventuella språklexikon Projektteknik Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Projektteknik Tentamen TT141B 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-10-25 Tid: 14:00 17:00 Hjälpmedel: Skrivmaterial och eventuella

Läs mer

Tentamen i Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetodik PM1303, HT 2008

Tentamen i Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetodik PM1303, HT 2008 Tentamen i Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetodik PM1303, HT 2008 Torsdagen den 2e oktober, 2008, kl 09.00-13.00 Kurskod: PM1303 Kursnamn: Vetenskapsteori och grundläggande forskningsmetodik

Läs mer

Allmänna anvisningar: Det framgår i frågan om svaret ska skrivas på ett separat lösblad eller ej.

Allmänna anvisningar: Det framgår i frågan om svaret ska skrivas på ett separat lösblad eller ej. Strategisk marknadsföring 7,5 högskolepoäng Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Omtentamen 21SE1B SGEMA14h TentamensKod: Tentamensdatum: 2016-10-31 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Valfria böcker, inbundna

Läs mer

OBS! Vi har nya rutiner.

OBS! Vi har nya rutiner. KOD: Kurskod: PM2315 Kursnamn: Psykologprogrammet, kurs 15, Metoder för psykologisk forskning (15 hp) Ansvarig lärare: Jan Johansson Hanse Tentamensdatum: 2 november 2011 Tillåtna hjälpmedel: miniräknare

Läs mer

Skrivning i Sociologisk analys, Sociologi I, 7,5h. Onsdagen den 25 augusti Sociologiska institutionen, Stockholms universitet

Skrivning i Sociologisk analys, Sociologi I, 7,5h. Onsdagen den 25 augusti Sociologiska institutionen, Stockholms universitet Skrivning i Sociologisk analys, Sociologi I, 7,5h Onsdagen den 5 augusti 00 VIKTIG INFORMATION LÄS NOGA! Denna salstenta består av fyra delar som vart och ett examinerar ett lärandemål. Generellt gäller

Läs mer