PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdag"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (14) Tid och plats Kl Omfattning Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Morgan Hjalmarsson (FP) Marie Fridén (M) Kerstin Hermansson (C) Krister Maconi (-) Erika Storme Martinger (S) Ingela Hallgren (KD) ordförande förste vice ordförande andre vice ordförande tjg för Per Carlsson (S) tjg för Falco Güldenpfennig (KD) Ersättare Olle Hermansson (Vägv) Lennart Andreasson (V) Ellie Blickfors (MP) Lars-Åke Johansson (S) Ingegerd Nyborg (M) Ismail Bublic (M) Hamid Fard (FP) Cecilia Andersson (C) Övriga Svante Stomberg Christer Johansson Stig Wallerman Bengt Himmelman Eva Andreasson Bertil Ekwall Kennet Öhlund Göran Björklund kommunchef ekonomichef informatör samhällsplaneringschef utvecklingsstrateg blocksekreterare blocksekreterare sekreterare

2 PROTOKOLL 2 (14) Ordföranden tillkännager följande: "Detta sammanträde direktsänds. Borås Stad har beslutat att i stället för utgivaren, var och en som framträder i programmet själv skall svara för de eventuella yttrandefrihetsbrott som han/hon begår. 472 Justering Att jämte ordföranden justera protokollet utses Kerstin Hermansson (C) med Morgan Hjalmarsson (FP) som ersättare. 473 Föredragning och ajournering Efter föredragning i ett antal ärenden ajournerar Kommunstyrelsen sammanträdet under tiden kl för politisk beredning i partigrupperna /KS Ny infartsväg för fastigheter inom kvarteret Hevea på Nordskogen I samband med utbyggnaden av den nya förbifarten på Sjöbo kommer befintliga infarter för fastigheterna Hevea 4 och 5 att stängas. Mellan fastigheterna anläggs nu en ny lokalgata som byggs ut i samma entreprenad som förbifarten. Kommunen har i förlängningen av lokalgatan låtit projektera en 400 meter lång väg, som ska försörja fastigheten Hevea 5 (Stena Metall) med ny infart. Eftersom inoch utfartsförbud råder från väg 42 kommer vägen även att nyttjas som infart till fastigheten Hevea 6, som ägs av Borås Stad. För den nya infartsvägen kommer det att bildas en gemensamhetsanläggning, där berörda fastigheter ansvarar för framtida drift och underhåll. I området finns sedan tidigare två entreprenörer som dels arbetar med förbifart Sjöbo och dels med markförberedande åtgärder inför O-ringen För att undvika fler entreprenörer i området har kommunen låtit Veidekke Entreprenad AB och Servicekontoret komma in med anbud. Finansiering föreslås ske genom avsatta medel för projekt Förbifart Sjöbo. Kommunen antar Veidekke Entreprenad AB:s anbud på kronor exklusive moms för utförande av ny infartsväg till bl.a. fastigheten Hevea 5 (Stena Metall).

3 PROTOKOLL 3 (14) /KS Delegationsbeslut: Upplåtelse av sessionssalen i Fullmäktigehuset Följande delegationsbeslut anmäls och läggs till handlingarna: den 8 oktober 2013 (ärendenummer 3/2013) /KS Administrativ service till Sverigedemokraternas gruppledare i Kommunstyrelsen De politiska partiernas företrädare i Kommunstyrelsen (kommunalråd och gruppledare) har ett administrativt stöd. Alla partier utom Sverigedemokraterna får del av stödet via fyra st anställda Blocksekreterare (två per politiskt block). Sverigedemokraterna erhåller motsvarande proportionellt stöd genom köp av tjänsten direkt från partiet. Sverigedemokraterna gruppledare i Kommunstyrelsen har skrivit och meddelat att den köpta tjänsten inte är till någon hjälp i det politiska arbetet och att Kommunstyrelsen borde ompröva beslutet om utbetalning av dessa pengar. Sverigedemokraterna i Borås har yttrat sig över skrivelsen och framfört att pengarna används så som det regleras i den politiska överenskommelsen. Det är de politiska partierna som träffar överenskommelse om villkoren för det politiska arbetet och som också nominerar sina företrädare. Det administrativa stödet är inte personligt till kommunalråd/gruppledare, utan är mer generellt till sin karaktär. Ett politiskt parti och en företrädare kan ha olika uppfattningar om hur ett administrativt stöd skall användas, utan att Kommunstyrelsen för den skull skall ändra/göra tillägg till förutsättningar givna i den politiska överenskommelsen. Om det administrativa stödets utformning behöver preciseras för att kunna följas upp och utvärderas, kan detta behandlas i de politiska förhandlingarna inför en ny politisk överenskommelse. Kommunstyrelsen beslutar på förslag av kommunalrådet Ulf Olsson (S): Kommunstyrelsen vidtar ingen åtgärd med anledning av inkomna skrivelser.

4 PROTOKOLL 4 (14) /KS Arbetsgrupp för Medborgardialog i Borås Stad upphör Kommunstyrelsen beslutar på förslag av kommunalrådet Ulf Olsson (S): Arbetsgruppen för Medborgardialog i Borås Stad som representeras av Tom Andersson (MP), Mohammed Kossir (S), Anita Spjuth (V), Jaana Ben Maaouia (Vägv), Anne- Marie Ekström (FP), Maj-Britt Eckerström (C), Ulla-Britt Åsén (SD), Åke Ekvad (KD) och Gunvie Peeker (M), upphör och ersätts av Kommunfullmäktiges beredningsgrupp för Medborgardialog /KS m.fl. Kvalitet- och utveckling, anmälningsärenden Följande ärenden anmäls och läggs till handlingarna: a) Ställe/lokal där de äldre skall kunna komma och få professionell hjälp att aktivera sig. (Lena Palmén (S) har besvarat skrivelsen) (2013/KS ) b) Representation i Centrala Pensionärsrådet och Kommunala funktionshinderrådet. (2010/KS ) /KS Svar på motion av Morgan Hjalmarsson (FP); Genuspedagoger till Borås Stads förskolor Morgan Hjalmarsson (FP) har vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 22 augusti 2013 inlämnat rubricerad motion. I motionen föreslås att - Borås Stads förskolor får genuspedagoger, enligt motionens intentioner. Motionen har varit remitterad till stadsdelsnämnderna och Ungdomsrådet. Kommunstyrelsen menar att förskolans uppdrag när det gäller jämställdhetsfrågorna är mycket tydligt och det finns också bra stödmaterial som kan användas för att utveckla arbetet. Nämnderna har ansvaret för verksamheten och avgör vilka kompetenser som behövs för att leva upp till bestämmelserna i styrdokumenten. Nämnderna kan därmed anställa genuspedagoger, om de bedömer att det behövs för att utveckla arbetet med jämställdhet på förskolorna.

5 PROTOKOLL 5 (14) Kommunstyrelsen anser dock att Stadsdelsnämnden Norr ska belysa frågan om hur förskolan arbetar med jämställdhet i nästa kvalitetsrapport Värdegrund som kommer våren Förslag och yrkanden Kommunalrådet Lena Palmén (S) har föreslagit att Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige besluta: Nämnderna har ansvaret för verksamheten och kan därmed anställa genuspedagoger om de bedömer att det behövs för att utveckla arbetet med jämställdhet på förskolorna. Stadsdelsnämnden Norr ges uppdraget att belysa frågan om hur förskolan arbetar med jämställdhet i nästa kvalitetsrapport Värdegrund som kommer våren Motionen är besvarad. Kommunalrådet Morgan Hjalmarsson (FP) yrkar att Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige besluta: Motionen bifalles. Proposition Ordföranden ställer proposition på bifall dels till Lena Palméns förslag och dels till Morgan Hjalmarssons yrkande och finner förstnämnda proposition med övervägande ja besvarad. Utan omröstning beslutar Kommunstyrelsen på förslag av kommunalrådet Lena Palmén (S) föreslå Kommunfullmäktige besluta: Nämnderna har ansvaret för verksamheten och kan därmed anställa genuspedagoger om de bedömer att det behövs för att utveckla arbetet med jämställdhet på förskolorna. Stadsdelsnämnden Norr ges uppdraget att belysa frågan om hur förskolan arbetar med jämställdhet i nästa kvalitetsrapport Värdegrund som kommer våren Motionen är besvarad. Reservation Mot beslutet reserverar sig Morgan Hjalmarsson (FP) till förmån för sitt eget yrkande /KS Överenskommelse med Trafikverket om genomförande av ny cirkulationsplats i anslutning till Filtret 5 Borås Stad har utfört arbetet av cirkulationsplatsen vid kvarteret Filtret i Borås. Cirkulationsplatsen ligger inom statligt vägområdet, vilket innebär att Trafikverket ska ta över framtida drift och underhåll av detta. Vid gemensamma syn på platsen konstateras brister som behöver åtgärdas före ett överlämnande av väghållaransvaret för cirkulationsplatsen till Trafikverket.

6 PROTOKOLL 6 (14) Kommunen ersätter Trafikverket Region Väst med (fyrahundratusen kronor) kronor för åtgärdande av brister i efterskott mot faktura. Avtal har upprättats av Trafikverket i september månad. Godkänna avtalet med Trafikverket Region Väst /KS Försäljningspris för tomträttsfastigheter, småhus för år 2014 Kommunfullmäktige bemyndigade Kommunstyrelsen 2005, 21, att vid varje kommande årsskifte justera försäljningspriserna för friköp av tomträttsfastigheter, småhus efter den årliga förändringen i SCB: fastighetsprisindex för Västsverige. Försäljningspriserna som gäller sedan den 1 januari 2013 bygger på 2012-års marktaxeringsvärde och har varit för friliggande småhus 80 % av marktaxeringsvärdet och för radhus 70 % av marktaxeringsvärdet. För friköp av tomträtter 2013 inom fritidshusområdena Bosnäs och Viareds sommarstad har följande försäljningspriser gällt; - Bosnäs, byggrätt på 100 m², kronor; - Bosnäs, byggrätt på 60 m², kronor; - Viareds sommarstad, kronor. SCB:s fastighetsprisindex för Västsverige visar nu att för tiden :a kv 2013 har en prisökning av småhus skett på ca 1 %. För 2014 års försäljningspris torde det vara skäligt att för friliggande småhus använda 80 % och för radhus 70 % av 2012-års marktaxeringsvärde samt att priserna räknas upp med 1 %, vilket motsvarar prisökningen enligt SCB:s fastighetsindex för Västsverige. Även friköpspriserna för 2014 för tomträtterna och kvarvarande arrendetomter inom fritidshusområdena Bosnäs och Viared bör räknas upp med prisökningen enligt SCB:s fastighetsindex, 1 %, jämfört med 2013 års friköpspriser. Med 1 % prisökning blir priserna då: - Bosnäs, byggrätt på 100 m², kronor; - Bosnäs, byggrätt på 60 m², kronor; - Viareds sommarstad, kronor.

7 PROTOKOLL 7 (14) Kommunen justerar från den 1 januari 2014 försäljningspriset vid friköp av tomträttsfastigheter, småhus, samt arrendetomter inom Bosnäs och Viared sommarstad till att beräknas efter angivna principer och angivna priser /KS Hulta kolonilotter Ett område invid Hultagatan har tagits i anspråk som odlingslotter. Området som är ca m 2 är detaljplanelagt för sådant ändamål men några upplåtelseavtal med de ca 25 personer som nyttjar marken finns inte. Det har inkommit många klagomål från grannar på hur området används och sköts. De försök att styra upp markanvändningen har misslyckats. Under hösten 2013 sattes skyltar upp där de som nyttjar marken uppmanades att kontakta kommunen för att organisera verksamheten på ett lämpligt sätt. Under försommaren 2013 kom representant från kommunen överens med brukarna om att området skulle vara uppröjt vid september månads utgång och att föreningsbildning, markupplåtelse etc skulle ske under kommande vinterhalvår. Den överenskomna uppröjningen har dock inte genomförts ännu. Då området är synnerligen ovårdat måste en uppröjning ske. Om det finns intresse av att därefter nyttja området för odling får de intresserade anmäla sig till kommunen och bilda en förening i vanlig ordning. Kommunen tecknar därefter ett arrende med föreningen om marken. För att verksamheten skall kunna organiseras på detta sätt krävs att området mäts upp och en lämplig uppdelning av odlingslotter görs. Kostnaden för uppröjning uppskattas till kronor och kostnaden för erforderliga mätningsarbeten uppskattas till kronor. Dessa kostnader föreslås tas ut i ev kommande arrendeavtal. Uppröjning av det aktuella området skall ske. Kostnader för uppröjning och uppmätning om totalt ca kronor tas ur markavdelningens driftbudget.

8 PROTOKOLL 8 (14) /KS Ekonomistyrning, anmälningsärende Följande ärende anmäls och läggs till handlingarna: a) Ansökan om ekonomiskt bidrag till Stiftelsen Vitryssland (2013/KS ) /KS Delegationsbeslut: Likviditetsfrågor - upptagande av lån Följande delegationsbeslut anmäls och läggs till handlingarna: den 18 oktober 2013 (ärendenummer 16/2013) /KS Fördelning av riktade statsbidrag till barnomsorgen 2014 Borås Stad kommer under 2014 liksom tidigare år att erhålla riktade statsbidrag till barnomsorgen för inkomstbortfall med anledning av maxtaxan, och för kvalitetssäkrande åtgärder. För 2014 gäller följande preliminära belopp: Kompensation för inkomstbortfall avseende maxtaxa: kronor Kvalitetssäkrande åtgärder: kronor Principen för kommunernas statsbidrag är samma som föregående år vilket innebär att fördelningen görs utifrån ett index som beräknas med hjälp av standardkostnaden för förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i kostnadsutjämningen för kommunerna. Statsbidragen fördelas, som föregående år, i sin helhet till stadsdelsnämnderna med resursfördelningsmodellen som grund. Statsbidraget för kvalitetssäkrande åtgärder ska i likhet med 2013 användas till personalförstärkning i barnomsorgen vilket även inbegriper färre barn i barngrupperna. Fördelning av riktade statsbidrag till barnomsorgen 2014: Inkomstbortfall Kvalitetssäkrande Totalt statsbidrag Belopp i kr maxtaxa åtgärder Sdn Norr Sdn Väster Sdn Öster Summa

9 PROTOKOLL 9 (14) Kommunstyrelsen beslutar på förslag av kommunalrådet Lena Palmén (S): Fördela statsbidrag till barnomsorgen avseende inkomstbortfall med anledning av maxtaxan samt kvalitetssäkrande åtgärder enligt nedan: Stadsdelsnämnden Norr kronor Väster kronor Öster kronor Summa kronor /KS Anslagsframställning för ny förskola vid Milstensgatan på Boda Lokalförsörjningsnämnden har den 24 september 2013 föreslagit att Kommunstyrelsen skall godkänna nämndens förslag till nybyggnad av Milstensgårdens förskola för en utgift på kronor. När Kommunstyrelsen tog ställning till förslaget hade ännu inte Stadsdelsnämnden Öster godkänt förslaget. En förutsättning är att Öster kommer att ge ett godkännande innan byggprojektet kan starta. I budgeten för 2014 finns kronor avsatt för detta projekt. Kommunfullmäktige har den 21 februari 2013 godkänt ett projekteringsuppdrag inom en utgiftsram på kronor. Stadsdelsnämnden Öster tar ställning till förslaget den 7 november. I handlingarna finns en kalkyl om förändringar av hyreskostnader som stadsdelsförvaltningen har upprättat. Denna kommer att ingå som en del i underlaget när stadsdelsnämnden behandlar förslaget. Lokalförsörjningsnämnden anvisas kronor för en nybyggnad av Milstensgårdens förskola i enlighet med nämndens förslag den 29 september /KS Anslagsframställning för ny förskola vid Johannelundsgatan på Sjöbo Lokalförsörjningsnämnden har den 24 september 2013 föreslagit att Kommunstyrelsen skall godkänna nämndens förslag till nybyggnad av en förskola vid Johannelundsgatan för en utgift kronor. Stadsdelsnämnden Norr har 26 november 2013 godkänt förslaget.

10 PROTOKOLL 10 (14) Stadsdelsnämnden Norr har i skrivelse daterad sant begärt till Lokalförsörjningsnämnden en nyproduktion av en permanent förskola för 6 avdelningar och 120 barn samt en nattverksamhet med en avdelning för 20 barn vid Johannelundsgatan. Den föreslagna tomen är belägen på nedre Sjöbo. Projekteringsuppdrag för ny förskola på Johannelundsgatan/Sjöbo har i skrivelse daterad beviljats av Kommunstyrelsen. Lokalförsörjningsförvaltningen har genomfört projektering i samarbete med verksamheten. I budgeten för 2014 finns kronor avsatt för detta projekt. Lokalförsörjningsnämnden anvisas kronor för en nybyggnad av en förskola vid Johannelundsgatan i enlighet med nämndens förslag den 24 september /KS Förhöjd limit i Internbanken för AB Sandhultsbostäder AB Sandhultsbostäder har hemställt om en höjning av kreditlimiten med kronor till en total limit på kronor. Orsak till det höjda behovet är nybyggnation på Alingsåsvägen 4 i Sandared samt ombyggnad av Sanderöds äldreboende. Investeringen på Alingsåsvägen 4 är godkänd i budgeten för 2013 med kronor, men limiten höjdes då endast med kronor då bolaget avsåg invänta verkligt behov under året. Kommunstyrelsen konstaterar att utrymmet att höja limiten utifrån den godkända investeringsbudgeten för 2013 är kronor. Den därutöver begärda limithöjningen på kronor får bolaget begära i samband med budgeten för Kommunstyrelsen beslutar på förslag av kommunalrådet Ulf Olsson (S): Kreditlimiten för AB Sandhultsbostäder ökas med kronor till kronor /KS /KS /KS /KS Delegationsbeslut: Strandskyddsdispens Följande delegationsbeslut anmäls och läggs till handlingarna: den 21 januari-28 februari 2013.

11 PROTOKOLL 11 (14) /KS /KS /KS /KS /KS /KS Delegationsbeslut: Strandskyddsdispens Följande delegationsbeslut anmäls och läggs till handlingarna: den 20 mars -12 juli /KS Yttrande över betänkandet Samordnade bullerregler för att underlätta bostadsbyggandet Betänkandet Samordnade bullerregler för att underlätta bostadsbyggandet (SOU 2013:57) har av Socialdepartementet remitterats till Borås Stad för yttrande. Som ett led i ärendets beredning har Kommunstyrelsen översänt betänkandet till Samhällsbyggnadsnämnden, Miljö- och konsumentnämnden, Tekniska nämnden samt AB Bostäder i Borås för yttrande. Kommunstyrelsens yttrande baseras på tjänstemannaskrivelser. De formella nämndsvaren inväntas i slutet av oktober. Betänkandet har föregåtts av en av Regeringen tillsatt utredning som haft i uppdrag att se över hur samordningen av planläggning och lovgivning enligt plan- och bygglagen (2010:900) med prövning och tillsyn enligt miljöbalken kan ökas. Syftet har varit att underlätta planering och byggande av bostäder i bullerutsatta miljöer. Utredarens förslag innebär sammanfattningsvis en ökad samordning av plan- och bygglagen och miljöbalken för att underlätta planering och byggande av bostäder i bullerutsatta miljöer, en hälsobedömning vid planering och byggande av bostäder som motsvarar miljöbalkens krav, tillsyn enligt miljöbalken som utgår från den bedömning av en bostad som gjorts enligt plan- och bygglagen, tydligare och generösare regler om undantag från riktvärden för buller från väg- och spårtrafik, nya möjligheter att göra undantag från riktvärden för industribuller, och ökade möjligheter att förtäta städer och tätorter. Yttrandena från nämnderna samt bolagen är positiva till betänkandet i stort men har önskat förtydligande i flertal fall vilka framförs i yttrandet till Socialdepartementet.

12 PROTOKOLL 12 (14) Kommunstyrelsens bedömning är att ökade möjligheter till förtätning av bostadsbebyggelse i centrala lägen är viktigt och att lagregleringen för buller inte ska vara avgörande. Bra lösningar för minskade bullernivåer ska dock alltid efterstävas. Översända yttrande till Socialdepartementet enligt skrivelse /KS Yttrande över detaljplan för del av Viared 8:118 (Viared 5:1 Segloravägen) Samhällsbyggnadsnämnden har översänt rubricerat förslag till detaljplan för samrådsyttrande. Detaljplanens syfte är att skapa förutsättningar för en utbyggnad av befintligt verksamhetsområde med tomter för industriändamål. Planområdet ligger sydväst om Viareds verksamhetsområde, längs med Segloravägen. I nordost gränsar området till detaljplanelagt område för industri, i söder och väster mot en skogsklädd höjd. Planområdet omfattar drygt 17 hektar. Ett förslag till yttrande har utarbetats. Kommunstyrelsen är positiv till att tillskapa ytterligare attraktiv mark för näringslivsetableringar. Planområdet ligger inom utredningsområdet för Götalandsbanan. Det är därför viktigt med fortsatt dialog med Trafikverket under planarbetet. Med anledning av att verksamhetsbebyggelsen sannolikt kommer att karaktäriseras av en eller flera storskaliga byggnadsvolymer är det viktigt att verka för ett tilltalande helhetsintryck samt bästa möjliga anpassning i landskapet. Kommunstyrelsen ställer sig positiv till detaljplan för del av Viared 8:118 (Viared 5:1 Segloravägen) och avger skrivelse enligt upprättat förslag /KS Yttrande över remiss: Gemensam regional avfallsplan Förslag till regional avfallsplan har arbetats fram av tjänstemän från kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda. Avsikten med avfallsplanen är att lägga en grund för det gemensamma arbetet i regionen. Ambitionen är att öka samarbetet i kommunerna och göra det enklare för kommunernas invånare att känna igen sig i de olika kommunernas avfallshantering. En aktivitetsplan med planerade aktiviteter för de olika fokusområdena är framtagen.

13 PROTOKOLL 13 (14) En informationsgrupp ska verka för enhetlig information till regionens invånare. Medverkande kommuner ska arbeta för att allt farligt avfall ska samlas in. En intern remiss har genomförts i Borås Stad. Miljö- och konsumentnämnden samt Borås Energi och Miljö har haft möjlighet att yttra sig över remissen. Borås Stad anser att det är positivt med ett ökat samarbete mellan de medverkande kommunerna och tillstyrker förslaget till gemensam regional avfallsplan /KS Yttrande över detaljplan för del av Hedared, Hedareds kyrkogård Samhällsbyggnadsnämnden har översänt rubricerat förslag till detaljplan yttrande. Ändringen av detaljplanen innebär att kyrkogården utökas med ca 1100 m 2 som omfattar en redan byggd teknisk anläggning som hör till kyrkogården. Fastigheten kommer sedan att regleras i enlighet med detaljplanen. Planområdet ligger i centrala Hedared vid Hedareds stavkyrka. Planområdet uppgår till ca 1100 m 2. Kommunstyrelsen har inget att erinra mot förslag till detaljplan för Hedared, Hedareds kyrkogård /KS Samhällsplanering, anmälningsärende Följande ärende anmäls och läggs till handlingarna: a) Överflyttning av ärende angående informationsmöte till Samhällsbyggnadsnämnden. (Ärendet överflyttas till Samhällsbyggnadsnämnden för handläggning) (2013/KS )

14 PROTOKOLL 14 (14) Vid protokollet Göran Björklund Justeras Ulf Olsson (S) Kerstin Hermansson (C) Justeringen tillkännagiven på kommunens anslagstavla den 19 november 2013 Göran Björklund

PROTOKOLL 1 (4) Sammanträdesdag 2014-03-17

PROTOKOLL 1 (4) Sammanträdesdag 2014-03-17 PROTOKOLL 1 (4) Tid och plats Kl 14.00 14.15 Omfattning 7-11 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Per

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (17) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (17) Tid och plats Kl 14.04 15.25 Omfattning Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Morgan Hjalmarsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdag 2015-01-12

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdag 2015-01-12 PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats Kl 14.00 15.30 Omfattning 1-15 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Morgan

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 ( 6) 2012-10-12 OBS! dagen och tiden Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, onsdagen den 24 oktober 2012 kl 09.30.

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag 2015-11-02

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag 2015-11-02 PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats Kl 14.00 15.00 Omfattning 494-506 Närvarande Annette Carlson (M) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Marie Fridén (M) Kerstin Hermansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (20) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (20) Tid och plats Kl 14.00 15.30 Omfattning 1 38 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Per

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2012-01-13 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 23 januari 201 012,, kl 14.00. Ulf Olsson Göran

Läs mer

PROTOKOLL 1 (37) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (37) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (37) Tid och plats Kl 14.00 16.40 Omfattning 184 228 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Kjell Classon (S) Per Carlsson (S) Morgan Hjalmarsson (FP)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats Kl 14.00 15.34 Omfattning 1 14 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Per

Läs mer

2015-02-27. Göran Björklund

2015-02-27. Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2015-02-27 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 9 mars 2015 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

OBS! tiden måndagen den 26 oktober 2015 kl

OBS! tiden måndagen den 26 oktober 2015 kl KALLELSE 1 (7) 2015-10-16 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, OBS! tiden måndagen den 26 oktober 2015 kl 09.30. Ulf Olsson

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2012-04-13 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 23 april 2012, kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (5) 2017-02-03 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 13 februari 2017 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2016-08-26 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 5 september 2016 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag 2015-12-14

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag 2015-12-14 PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats Kl 14.00 14.05 Omfattning 11 16 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Per

Läs mer

måndagen OBS! tiden den 6 maj 2013 kl

måndagen OBS! tiden den 6 maj 2013 kl KALLELSE 1 (6) 2013-04-26 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen OBS! tiden den 6 maj 2013 kl 15.30. Ulf Olsson Göran

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2016-05-20 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 30 maj 2016 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

2014-05-16. Göran Björklund

2014-05-16. Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2014-05-16 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 26 maj 2014 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2016-05-04 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 16 maj 2016 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

2012-01-27. Göran Björklund

2012-01-27. Göran Björklund KALLELSE 1 (8) 2012-01-27 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 6 februari 2012. Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2016-02-26 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 7 mars 2016 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

2014-08-08. Göran Björklund

2014-08-08. Göran Björklund KALLELSE 1 (8) 2014-08-08 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 18 augusti 2014 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats Kl 14.00 14.21 Omfattning 1 7 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Malin Carlsson (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Per

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (17) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (17) Tid och plats Omfattning Närvarande! %&!' ('&) *(+&,-. '!+/.&0'!#0#)! #/& 0$123#+4 #!$#4 5#,&!#+ Ersättare ##"#-7+" (- 5#8#$,!' (9:,;< *++=>?+! ;

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2016-01-15 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 25 januari 2016 Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

2012-11-23. Göran Björklund

2012-11-23. Göran Björklund KALLELSE 1 (5) 2012-11-23 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 3 december 2012, kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (11) Tid och plats Kl 14.00 16.30 Omfattning 44 56 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Morgan Hjalmarsson

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2017-05-05 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 15 maj 2017 Ulf Olsson Göran Björklund OBS! Kommunstyrelsen

Läs mer

2013-09-27. OBS! måndagen den 7 oktober 2013, kl 09.30 tisdagen den 8 oktober 2013, kl 09.30. Göran Björklund. Tidsprogram för Kommunstyrelsen

2013-09-27. OBS! måndagen den 7 oktober 2013, kl 09.30 tisdagen den 8 oktober 2013, kl 09.30. Göran Björklund. Tidsprogram för Kommunstyrelsen KALLELSE 1 (5) 2013-09-27 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset: OBS! måndagen den 7 oktober 2013, kl 09.30 tisdagen den 8

Läs mer

2014-06-05. Göran Björklund

2014-06-05. Göran Björklund KALLELSE 1 (10) 2014-06-05 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 16 juni 2014 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2016-03-11 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 21 mars 2016 Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

Arbetsmöte för Borås Stadshus ABs ledamöter och ersättare kl (Ej öppet för allmänheten)

Arbetsmöte för Borås Stadshus ABs ledamöter och ersättare kl (Ej öppet för allmänheten) KALLELSE 1 (6) 2016-12-02 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 12 december 2016 Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (8) 2014-12-05 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 15 december 2014 Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

2013-12-06. Göran Björklund

2013-12-06. Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2013-12-06 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 16 december 2013 Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (8) 2016-06-10 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 20 juni 2016 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2012-05-25 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndage agen den 4 juni 2012, kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 18.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 87 100 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Anethe Tolfsson (S) 89-100 Ida Legnemark

Läs mer

2015-08-07. Göran Björklund

2015-08-07. Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2015-08-07 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 17 augusti 2015 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (13) Tid och plats Kl 14.00 15.10 Omfattning 415-434 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S)

Läs mer

2015-06-04. Göran Björklund

2015-06-04. Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2015-06-04 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 15 juni 2015, kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats Kl 14.00 14.49 Omfattning 557 567 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Malin Carlsson (S) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Morgan Hjalmarsson

Läs mer

Direktionsprotokoll

Direktionsprotokoll Direktionsprotokoll 2015-05-08 Plats och tid Borås, kl. 09.30-11.30 Omfattning 33-42 Beslutande Ersättare Adjungerade Övriga Ulf Olsson (S) ordförande Margareta Lövgren (M) 1-e vice ordförande 33-36 (930-1040)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats Kl 14.00 14.56 Omfattning 404 414 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Per

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Sammanträdesdag 2013-09-09

PROTOKOLL 1 (18) Sammanträdesdag 2013-09-09 PROTOKOLL 1 (18) Tid och plats Kl 14.00 15.39 Omfattning 367 396 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S)

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2015-05-12 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 25 maj 2015 Ulf Olsson Göran Björklund OBS! Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats Kl 14.00 15.13 Omfattning 41 54 Övriga Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Yvonne Persson (S) Per Carlsson (S) Morgan Hjalmarsson

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (10) 2011-12-02 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 12 december 2011. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2017-06-02 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 12 juni 2017 kl 14.00 Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Göran Björklund. Fotografering av Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare

Göran Björklund. Fotografering av Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare KALLELSE 1 (6) 2014-10-17 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 27 oktober 2014 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (14) Tid och plats Kl 14.00 15.44 Omfattning 276-300 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

2013-05-08. Göran Björklund

2013-05-08. Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2013-05-08 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 20 maj 2013 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (14) Tid och plats Kl 14.00 16.47 Omfattning 301 321 Närvarande Ulf Olsson (S) ordförande Annette Carlson (M) förste vice ordförande Tom Andersson (MP) andre vice ordförande Lena Palmén (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl. 13:30

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl. 13:30 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2013-10-04 kl. 13:30 Beslutande: Övriga närvarande: Åsa Herbst (M) Kjell Erixon (MP), tjg. ersättare för Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Ola Carlsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2013-02-22 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 4 mars 2013 Ulf Olsson Göran Björklund OBS! Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Sammanträdesdag 2014-04-22

PROTOKOLL 1 (18) Sammanträdesdag 2014-04-22 PROTOKOLL 1 (18) Tid och plats Kl 09.00 11.30, 14.00 16.26 Omfattning 180 204 Närvarande Ulf Olsson (S) ordförande Annette Carlson (M) förste vice ordförande Tom Andersson (MP) andre vice ordförande Lena

Läs mer

2011-11-18. Göran Björklund

2011-11-18. Göran Björklund KALLELSE 1 (9) 2011-11-18 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till extra sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 28 november 201 011, 1, kl 14.00. Ulf Olsson

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (5) 2014-04-11 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, tisdagen den 22 april 2014 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2014-02-14 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 24 februari 2014 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

måndagen den 19 november 2012, kl 14.00.

måndagen den 19 november 2012, kl 14.00. KALLELSE 1 (8) 2012-11-09 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 19 november 2012, kl 14.00. Ulf Olsson Göran

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

PROTOKOLL 1 (26) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (26) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (26) Tid och plats Kl 14.00 18.00 Omfattning 150 183 Närvarande Ulf Olsson (S) ordförande Annette Carlson (M) förste vice ordförande Tom Andersson (MP) andre vice ordförande Lena Palmén (S)

Läs mer

OBS! måndagen den 12 oktober 2015, kl tisdagen den 13 oktober 2015, kl Göran Björklund. Tidsprogram för Kommunstyrelsen

OBS! måndagen den 12 oktober 2015, kl tisdagen den 13 oktober 2015, kl Göran Björklund. Tidsprogram för Kommunstyrelsen KALLELSE 1 (8) 2015-10-02 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset: OBS! måndagen den 12 oktober 2015, kl 09.30 tisdagen den 13

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats Kl 14.00 14:51 Omfattning 507 525 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S)

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2017-03-10 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 20 mars 2017 Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Sammanträdesdag

PROTOKOLL 1 (18) Sammanträdesdag PROTOKOLL 1 (18) Tid och plats Kl 14.00 16.10 Omfattning 52 83 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Per

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl , Scandic Plaza Borås

Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl , Scandic Plaza Borås 2016-11-10 1(5) Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl. 15.00-17.15, Scandic Plaza Borås Omfattning 1-9 Beslutande ledamöter Leif Johansson (S) Marie Fridén (M) Linda Ikatti (S) Robert Sandberg

Läs mer

Bjarne Olsson (S), ordförande Anne-Marie Wallouch (V), 1:e vice ordförande Åke Thörnesjö (M), 2:e vice ordförande

Bjarne Olsson (S), ordförande Anne-Marie Wallouch (V), 1:e vice ordförande Åke Thörnesjö (M), 2:e vice ordförande Sida PROTOKOLL 1(5) 2012-06-19 Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:00-14:50 Beslutande Ledamöter Bjarne Olsson (S), ordförande Anne-Marie Wallouch (V), 1:e vice ordförande Åke Thörnesjö (M), 2:e vice

Läs mer

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer:

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer: Tid: 17:00-18:20 Plats: Granlidens äldreboende Paragrafer: 279-303 Närvarande Beslutande Camilla Widman (S) ordförande tjg. ej p.g.a jäv 282 Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Paragrafer 87-90 BESLUTANDE Ledamöter Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

PROTOKOLL 1 (30) Sammanträdesdag 2012-11-19

PROTOKOLL 1 (30) Sammanträdesdag 2012-11-19 PROTOKOLL 1 (30) Tid och plats Kl 14.00 17.29 Omfattning 536-579 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdag 2011-09-19

PROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdag 2011-09-19 PROTOKOLL 1 (22) Tid och plats Kl 14.00 16.07 Omfattning 410 439 Närvarande Ulf Olsson (S) ordförande Tom Andersson (MP) andre vice ordförande Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne

Läs mer

Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden

Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden Utlåtande 2008: RI (Dnr 302-1715/2008) Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Enebybergs gård, kl. 18.45 19.46 Paragrafer 55 59 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) ordförande Artimis

Läs mer

mark- och exploateringsingenjör

mark- och exploateringsingenjör PROTOKOLL 1 (16) Tid och plats Kl 14.00 14.48 Omfattning 568 591 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Malin Carlsson (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S)

Läs mer

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar.

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. PROTOKOLL 1(5) Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. Omfattning 13-23 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2008-06-16 Ärendelista Sid nr Justering...3 479 Mål och resursplan för 2009 med plan för ekonomin 2010-2011...4 480 Korrigering av tidigare beslut: Ansvar för elit- och evenemangsarenor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:35-18:30 Mötet ajournerades mellan 18:24 till 18:28 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 6. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 6. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2018-11-26 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Ordförande Eva Älander (S) Förhinder anmäls till respektive gruppledare Sida 1 av 6 1. Upprop, val av

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2015-09-11 OBS! platsen Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde på Säröhus konferensanläggning, Kungsbacka, måndagen den 21 september 2015 kl 14.00. Ulf Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt ~ ' ÖREBRO Protokoll Ks 27/2017 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2017-03-14 Klockan: 09:00-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Per-Åke Sörman

Läs mer

2014-10-03. Göran Björklund

2014-10-03. Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2014-10-03 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 13 oktober 2014 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Skolnämnd nordost. Protokoll Sno 350/2010. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Vinön, Stadsbyggnadshus 2, Tomtagatan 9, 1 tr

Skolnämnd nordost. Protokoll Sno 350/2010. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Vinön, Stadsbyggnadshus 2, Tomtagatan 9, 1 tr Protokoll Sno 350/2010 Skolnämnd nordost Datum: 2011-01-11 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Vinön, Stadsbyggnadshus 2, Tomtagatan 9, 1 tr Närvarande ledamöter Johan Åqvist (FP) Inger Carlsson (S) Linda Smedberg

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 16.45 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 140-153 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer