Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (12) KS-salen, kl 13:00-14:30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (12) KS-salen, kl 13:00-14:30"

Transkript

1 Utbildningsnämnden (12) Plats och tid KS-salen, kl 13:00-14:30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Jennifer Myrén (S) Rainer Fredriksson (S) Marie Karlsson (S) Tony Lingeby (C) Kristina Post (MP) Birgitta Engholm (M) Andreas Östensson (SD) Chatarina Jeppsson (M) Tobias Josefsson, (L), tjänstgörande ersättare Kristina Selvin (S) Therese Gustafsson (KD) Torsten Ohlsson, (M) Lotta Gylling, utbildningschef Pär Palmgren, chef för Mjölby gymnasium och vuxenutbildning Susanne Christensen, förvaltningsekonom Robert Bostedt, förvaltningsekonom Malin Petersson, resursenhetschef, 89 Helena Kugelberg Palmqvist, förvaltningssekreterare Tobias Josefsson, (L) Justeringens plats och tid Utbildningskontoret, kl. 11:00 Underskrifter Sekreterare Helena Kugelberg-Palmqvist paragrafer Ordförande Jennifer Myrén (S) Justerande Tobias Josefsson, (L) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Utbildningsförvaltningen Underskrift... Helena Kugelberg-Palmqvist

2 Utbildningsnämnden (12) Innehållsförteckning 88 Godkännande av dagordning 89 Arkivering av psykologjournaler 90 Ekonomisk prognos per Skolbiblioteksplan för grundskolan 92 Sammanträdestider för Utbildningsnämnden Multiarena till Lagmansskolan - beredning av medborgarförslag 94 Deltagande vid kommunstyrelsens ordinarie sammanträde Redovisning av delegeringsbeslut 96 Rapporter 97 Övriga frågor Rekrytering av förvaltningschef för utbildningsförvaltningen

3 Utbildningsnämnden (12) 88 Godkännande av dagordning Punkt 5 Äskande av ökad rambudget till vuxenutbildningen stryks från dagordningen. Under punkten Övriga frågor tillkommer Rekrytering av förvaltningschef för utbildningsförvaltningen. att godkänna förändring av dagordningen enligt ovan. -

4 Utbildningsnämnden (12) 89 Dnr UTB/2016:178 Arkivering av psykologjournaler Bakgrund Idag finns en rutin där varje PMO-journal som är skriven av skolpsykolog skrivs ut i pappersform och arkiveras i pappersjournalen i kommunens arkiv. Detta innebär flera risker: Det kan innebära ett sekretessbrott då det inte alltid är psykologen som upprättat journalen som har möjlighet att skriva ut journalen vid arkivering. Enligt patientdatalagen 4 kap 1 paragrafen: Den som arbetar hos en vårdgivare får ta del av dokumenterade uppgifter om en patient endast om han eller hon deltar i vården av patienten eller av annat skäl behöver uppgifterna for sitt ar- bete inom hälso-och sjukvården. Det innebär också att vi utför dubbel journalföring, vilket ger risker kring att all information inte finns i alla journaler. Ett exempel på detta är att när journal begärs ut från arkivet kan vi inte säkra att detta journalförs i datajournalen enligt patientdatalagen 3 kap. 11 paragrafen: Om en journalhandling eller en avskrift eller kopia av handlingen har lämnats ut till någon, ska det dokumenteras i patientjournalen vem som har fått handlingen, avskriften eller kopian och när denna lämnats ut. Datajournaler har införts med tanke på säkerhet och för att kunna begränsa tillgängligheten för obehöriga. Samt för en möjlighet att spåra obehörigt intrång. Dessa anledningar frångår vi om vi ändå skriver ut journalen i pappersformat. Förslag till beslut All journalföring görs i PMO och arkiveras digitalt. Pappersjournal endast på de elever som genomgått kognitiv testning där testprotokoll försluts i kuvert med texten "Endast för behörig psykolog". Dessa test- protokoll arkiveras i kommunens arkiv fram till dess att vi med säkerhet kan scanna in testprotokoll och vara säkra på att dessa aldrig kan begäras ut i journalutdrag. Se psykologförbundets rekommendationer: "Hantering och förvaring av psykologiska test inom hälso- och sjukvården". att besluta enligt ovanstående förslag.

5 Utbildningsnämnden (12) 90 Dnr UTB/2016:15 Ekonomisk prognos per Bakgrund Flera gånger per år görs bokslutsprognos för att prognostisera det innevarande årets resultat vid årsbokslut. Detta utifrån den information som idag är känd och vad som med fog kan antas om kvarstående månader. Sammanfattning Oktober månads bokslutsprognos visar ett underskott på 864 tkr för utbildningsnämnden. Betydande poster är det av nämnden beslutade ianspråktagandet av tilläggsbudgeten för utökning av organisationen i grundskolan. Nedlagd landsbygdstrafik har man behövt kompensera med utökad skolskjuts. Samt ökade kostnader för ensamkommande barn och nyanlända. Interkommunala elevflöden påverkar också resultatet negativt, särskilt i gymnasiet och gymnasiesärskolan. att man tagit del av prognosen.

6 Utbildningsnämnden (12) 91 Dnr UTB/2016:166 Skolbiblioteksplan för grundskolan Bakgrund Biblioteksplanen antagen av kommunfullmäktige omfattar all kommunal biblioteksverksamhet och medieförsörjning. Planen är styrande på en övergripande nivå. För att konkretisera ytterligare för grundskolornas biblioteksverksamhet har ett förslag till skolbiblioteksplan nu tagits fram. Sammanfattning Grundskolbiblioteken ska vara en integrerad del av utbildningsverksamheten och bidra till elevernas måluppfyllelse. Skolbiblioteken ska främja språk-, läs- och skrivutveckling och bidra till elevernas medie- och informationskunnighet med utgångspunkt i grundskolans läroplan. Skolbiblioteksplanen preciserar skolbibliotekens mål, uppdrag, hur kvaliteten ska säkras och ansvarsfördelning. Utbildningsnämnden är som huvudman för grundskolan ansvarig för att samtliga elever har tillgång till skolbibliotekstjänster. Däri ligger bland annat ansvar för att tillhandahålla digitala resurser såsom databaser och gemensam bibliotekskatalog. Barnkonsekvensanalys Skolbiblioteksplanen bedöms få endast positiva effekter för eleverna, genom att bidra till lusten att lära och utveckling mot läroplansmålen. att fastställa skolbiblioteksplanen för Mjölby kommuns grundskolor.

7 Utbildningsnämnden (12) 92 Dnr UTB/2016:133 Sammanträdestider för Utbildningsnämnden 2017 Bakgrund Föreligger förslag till sammanträdesdatum för Utbildningsnämnden Samtliga sammanträdesdagar föreläggs som heldagar där halva dagen är i form av förrättning och halva dagen som nämndsammanträde enligt beslut 5 UTB/2014:49. Måndagen den 30 januari Måndagen den 27 februari Måndagen den 27 mars Tisdagen den 25 april Måndagen den 29 maj Måndagen den 19 juni Måndagen den 28 augusti Måndagen den 25 augusti Tisdagen den 31 oktober Måndagen den 27 november Måndagen den 18 december I samband med sammanträdesdagarna 25 april och 31 oktober förläggs även måndagen den 24 april och måndagen den 30 oktober som heldagar. Vid dessa tillfällen används tiden utöver sammanträdestiden till arbete tillsammans med förvaltningsledning och chefer. att fastställa sammanträdesdatum för Utbildningsnämnden 2017 i enlighet med upprättat förslag.

8 Utbildningsnämnden (12) 93 Dnr UTB/2016:162 Multiarena till Lagmansskolan - beredning av medborgarförslag Bakgrund Robert Sonnelind har skrivit ett medborgarförslag som innebär att en så kallad Multiarena byggs vid Lagmansskolan. Bakgrunden till detta förslag är att elevunderlaget växer på Lagmansskolan. Detta beroende på inflyttning samt att Lagmansskolan sedan några år tillbaka tar emot elever åk 4-9 och Robert menar att Lagmansskolans skolgård i dags-läget ej är funktionell för hela denna åldersgrupp. Robert påpekar också att två multiarenor anlagts på den västra sidan av Mjölby tätort och menar att motsvarande satsning skulle behövas även på den östra sidan. Kommunstyrelsen efterfrågar nu utbildningsnämndens synpunkter på ovan beskrivna medborgarförslag. Utbildningsnämnden föreslås besluta att avge följande svar till Kommunstyrelsen Utbildningsnämndens ansvarsområden avseende utemiljö omfattar främst skolgårdar och förskole-gårdar. I och med att den nu pågående ombyggnaden av skolgården vid Lagmansskolan färdigställs kommer skolgården att fungera på ett tillfredsställande sätt för elever 4-9 på Lagmansskolan. Utbildningsnämnden ställer sig självfallet positiv till en ytterligare utbyggnad av multi-arena/spontanidrottsplats, som kan medföra många positiva effekter för barns och ungas utelek och spontana idrottsutövande. En sådan satsning måste dock självfallet i så fall vävas in i det ordinarie budgetarbetet avseende investeringar. att avge svar till Kommunstyrelsen enligt ovan.

9 Utbildningsnämnden (12) 94 Dnr UTB/2016:133 Deltagande vid kommunstyrelsens ordinarie sammanträde Bakgrund Kommunstyrelsen bjuder in presidier, alternativt hela nämnden till information och analys av flyktingmottagandets kostnader. Informationen ges i Hörsalen i kommunhuset vid kommunstyrelsens ordinarie sammanträde mellan klockan 09:30 11:00. att samtliga ledamöter och ersättare får delta vid information och analys av flyktingsmottagandets kostnader i samband med kommunstyrelsens ordinarie sammanträde mellan klockan 09:30 11:00. Ledamöter och ersättare ersätts för förlorad arbetsförtjänst.

10 Utbildningsnämnden (12) 95 Dnr UTB/2016:1 Redovisning av delegeringsbeslut att godkänna redovisning av delegeringsbeslut förtecknade i bilaga till protokollet.

11 Utbildningsnämnden (12) 96 Rapporter Ordföranden rapporterar från sakområdessamråd angående bildande av regionalt nätverk inom Region Östergötland med fokus på skolutvecklingsfrågor. Den nya organisationen beräknas träda i kraft under Utbildningschefen rapporterar om frukostmöten som en lyckad satsning med deltagare från utbildningsförvaltningen och omsorgs- och socialförvaltningen. Vid mötena diskuteras frågor inom ramen för samverkansavtalet. Ordföranden och chef för Mjölby gymnasium och vuxenutbildning rapporterar från möte med styrgruppen för Teknikcollege Mjölby Rapport lämnas från skolinspektionens dag Utbildningsnämndens presidier tillsammans med förvaltningsledning deltog. Rapport lämnas från konferens om framgångsrik yrkesutbildning och lyckad APL, Ja till Yrkesprogram Utbildningsnämndens presidier deltog. Miljökontorets delegationsbeslut Beslut om att utföra radonmätning, Lagmansskolan (UTB/2016:171) att man tagit del av rapporterna.

12 Utbildningsnämnden (12) 97 Övriga frågor Rekrytering av förvaltningschef för utbildningsförvaltningen Liberaler och Moderater vill försäkra sig om att utbildningsnämnden har en relevant roll vid rekrytering av ny förvaltningschef för utbildningsförvaltningen. Ordföranden meddelar att åtgärder redan vidtagits för att säkerställa utbildningsnämndens intressen. Ordförande och 2:e vice ordförande kommer att delta i rekryteringsprocessen av förvaltningschef. att ordförande och 2:e vice ordförande deltar i rekryteringsprocessen av ny förvaltningschef för utbildningsförvaltningen.

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (9) Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-15:40

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (9) Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-15:40 Utbildningsnämnden 2016-02-22 1 (9) Plats och tid Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-15:40 Beslutande Jennifer Myrén, S Gun-Inger Andersson, L Rainer Fredriksson, S Marie Karlsson, S Tony Lingeby, C Kristina

Läs mer

KS-salen, kl 13:00-15:45

KS-salen, kl 13:00-15:45 Utbildningsnämnden 2015-12-21 1 (12) Plats och tid KS-salen, kl 13:00-15:45 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Jennifer Myrén, S Rainer Fredriksson, S Gun-Inger Andersson, L, 111

Läs mer

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (9) Allhelgona/Skeppsås, kl 13:00 15:45

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (9) Allhelgona/Skeppsås, kl 13:00 15:45 Utbildningsnämnden 2016-05-23 1 (9) Plats och tid Allhelgona/Skeppsås, kl 13:00 15:45 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Jennifer Myrén, S Rainer Fredriksson, S Gun-Inger Andersson, L Marie Karlsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (14) Norrköping, kl. 08:00-12:00 Mötet ajourneras 09:35-09:55. Helena Kugelberg-Palmqvist

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (14) Norrköping, kl. 08:00-12:00 Mötet ajourneras 09:35-09:55. Helena Kugelberg-Palmqvist Utbildningsnämnden 2016-12-19 1 (14) Plats och tid Norrköping, kl. 08:00-12:00 Mötet ajourneras 09:35-09:55 Beslutande Jennifer Myrén (S) Rainer Fredriksson (S) Gun-Inger Andersson (L) Tony Lingeby (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2016-03-21 1 (10) Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-16:10

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2016-03-21 1 (10) Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-16:10 Utbildningsnämnden 2016-03-21 1 (10) Plats och tid Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-16:10 Beslutande Jennifer Myrén, S Rainer Fredriksson, S Gun-Inger Andersson, L Marie Karlsson, S Tony Lingeby, C Kristina

Läs mer

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (13) Svartå, Norrgården kl 13:00-15:50. Helena Kugelberg-Palmqvist

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (13) Svartå, Norrgården kl 13:00-15:50. Helena Kugelberg-Palmqvist Utbildningsnämnden 2016-04-26 1 (13) Plats och tid Svartå, Norrgården kl 13:00-15:50 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Jennifer Myrén, S Rainer Fredriksson, S Gun-Inger Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2018-02-26 1 (15) Plats och tid ande Ersättare Övriga deltagande KS-salen, stadshuset, klockan 13:00-15:50 Mötet ajourneras klockan 14:20 14:40 Jennifer Myrén (S), ordförande Rainer

Läs mer

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (16)

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (16) Utbildningsnämnden 2016-09-26 1 (16) Plats och tid Viby, kl. 13:00-16:30 Beslutande Ersättare Rainer Fredriksson, S, ordförande Gun-Inger Andersson, L Kristina Selvin, S, tjänstgörande ersättare Tony Lingeby,

Läs mer

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (15) Storgården, Rimforsa, kl. 13:00-16:45. Helena Kugelberg-Palmqvist

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden (15) Storgården, Rimforsa, kl. 13:00-16:45. Helena Kugelberg-Palmqvist Utbildningsnämnden 2016-11-01 1 (15) Plats och tid Storgården, Rimforsa, kl. 13:00-16:45 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses justera Jennifer Myrén (S) Rainer Fredriksson (S) Gun-Inger Andersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Svarvaren, onsdagen den 28 mars 2018 kl 16:00-16.35 Beslutande Anne-Marie Wahlström S) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Andreas Rännare (S) Christoffer Johansson (S) Ersätter

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-05 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:30-15:55, ajournering kl. 14.40-14.55 Beslutande Ledamöter Jan Wiklund (M), ordförande Kristina Bolinder (C) Johanna

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden (8) Sammanträdesrum Högby, kl 13:30-15:20

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden (8) Sammanträdesrum Högby, kl 13:30-15:20 Kultur- och fritidsnämnden 2015-12-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum Högby, kl 13:30-15:20 Beslutande Elisabeth Moborg, S Ann Albrektsson, KD, ersätter Maud Steen, C Kristin Kellander, FP Elin Bäckström,

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Fågelviksgymnasiet, kl.13.30-17.00 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotssson (C) Erik Lundgren

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 september 2009. Innehållsförteckning. * Friskoleansökan från Maria Bokföring, enskild firma, begäran om yttrande...

Barn- och utbildningsnämnden 15 september 2009. Innehållsförteckning. * Friskoleansökan från Maria Bokföring, enskild firma, begäran om yttrande... Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida *, begäran om yttrande...2-4 Sammanträdesdatum Sida 1 Tisdagen den 15 september 2009, klockan 08.00 16.00 Beslutande: Tomas Lönneborg, Mp, ordf Karin Wallén,

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl. 17.30 19.35 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid ande Verksamhetsbesök på Kinnekulle förskola, klockan 16.00. Sammanträdet fortsatte sedan i Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 22 april 2015, mötet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 07. Kultur- och utbildningsnämnden (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 07. Kultur- och utbildningsnämnden (10) Nr 07 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-08-29 1(10) Tid och plats onsdagen den 29 augusti 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Marianne Sand Wallin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Nr 04 Kultur- och utbildningsnämnden 2017-04-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 april 2017, klockan 08.30 12.00, i Erikstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Fleming Pedersen Dambo (M) Gustaf Axelsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2012-11-21 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 21 november kl. 9.00 12.15 Beslutande Övriga deltagande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Maria Sundqvist (S) Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD)

Maria Sundqvist (S) Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 21 november 2016 kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 13.00 13.20 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Gunnar Sporrong (MP) Kristina Adolfsson (S) Sven Gustafsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19 Tid och plats Kl. 18:00 onsdag den 27 februari 2019, Skoklosterrummet/Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Carl-Johan Torstenson (M), Ordförande

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-04-15 24 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.40 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Plats och tid VKM, Göteborgsvägen 97 kl. 17:00-19:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Annika Bjerrhede (MP) (ordförande) Johanna Rantsi (M) (vice ordförande)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 17.00 19.15 Beslutande Sven Magnusson, ordförande Anders Westerlund, vice ordförande Patrik Dahlin, ledamot Kerstin den Braver, ledamot Anders Hansson, tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (8) Helena Hultman-Karlsson (C) för vakant

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (8) Helena Hultman-Karlsson (C) för vakant Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-09-28 1(8) Tid och plats onsdagen den 28 september 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2015-05-13 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 13 maj kl.8.30 12.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Jessica Hjärtqvist (S) Bo Karlsson (V) Malin Larsson (MP) Karin Schmidt (L) Hanna Warmark (C) Birgit Bjelkengren (C) Silvia Persson (SD)

Jessica Hjärtqvist (S) Bo Karlsson (V) Malin Larsson (MP) Karin Schmidt (L) Hanna Warmark (C) Birgit Bjelkengren (C) Silvia Persson (SD) 1(17) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 13:00 15:45 Ajournering, 15 minuter Beslutande Ledamöter Sebastian Clausson (S), Ordförande Gunnar Sporrong (MP), 1:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 6 mars 2018 kl. 15.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Monica Björsell (LBPO), ordförande Torsten Lindh (S) Anne-Louise Karlsson (C) Petra Ojala (C) Susanne

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Bokö Paragrafer 9-15 kl. 14:00-17:00 Justeringens plats och tid Sekreterare... Karin Berg Ordförande Justerande.... Kent Perciwall.... ANSLAG/BEVIS et är justerat. Justeringen har tillkännagivits

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Tid, paragraf och ärende

Tid, paragraf och ärende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 18:00 tisdagen den 27 november 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Fred Rydberg (KD), Ordförande Sven-Olov

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (12) Ärendenummer BUN 2018/0280-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Bullarsalen, kommunhuset Tanumshede, kl 08.00 12.00 Ledamöter Se nästa sida. Övriga närvarande Helen Larsholt,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2017-09-12 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 12 september 2017 klockan 13.30 16.40 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF) Malin Brihall (VF)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren, kl. 13.30-17.05 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande Andreas Rännare (S) Micael Algotsson (C) justerande Erik Lundgren

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-11-03 98 (106) Plats och tid Åbrogården Vingåker, tisdagen den 3 november 2015 kl. 08.00-09.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Helena Edrenius (S) ordf Raul Sevefjord (M) Mensud Vrana

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 23 september 2019 kl 13:00-15:00 ande Elisabeth Strid Jenny Svanqvist Ann-Sofie Törnqvist Ingela Berglund Ann-Britt Holmstedt Urban Persson Bodil Sandnes

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-03 BUN 2018/0092-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset, kl 08.30 10.15 Ledamöter Se nästa

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-09 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 9 maj 2017 klockan 13.30 16.45 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF) Malin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen 3 september 2019 klockan 14.27 15.10 Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Beslutande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Peo Rosander (S) Ann Wallnedal (LPo)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-12-15 Utbildningsnämndens AU 2004-12-01 2. lägga protokollet till handlingarna.

Utbildningsnämnden 2004-12-15 Utbildningsnämndens AU 2004-12-01 2. lägga protokollet till handlingarna. 1(11) Plats och sammanträdestid Beslutare Vuxenutbildningscentrum konferensrum, kl 16.00 18.00 Wendelin Müller-Wille (m), ordförande Roger Andersson (c) 73-78 Margareta Larsson (c), tjg R Andersson 79-81

Läs mer

Gymnasienämnden (7)

Gymnasienämnden (7) Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Komvux, Östra vägen 1, 2003-10-21, kl 13.00-16.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Grimsnäs Herrgård, kl. 8.00 15.00 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Lina Cesar (s) Ahmed Yonis Warsame (s) Monika Stasny (s) Anton Håkansson (s) Kristina Eriksson (c) v. ordf. Marcus

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen den 14 maj 2019 klockan 14.00 17.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr ande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Ann Wallnedal (LPo) Louise Björkman (M) Urban

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kosta Folkets Hus kl. 14:00 15:30 ande Övriga deltagare Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Monika Stasny (S) Anton Håkansson (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling

Läs mer

Protokoll Utbildningsnämnden Innehållsförteckning. 19 Utbildning. 20 Bokslut

Protokoll Utbildningsnämnden Innehållsförteckning. 19 Utbildning. 20 Bokslut Protokoll Innehållsförteckning 19 Utbildning 20 Bokslut 21 Omdisponering av anslag i investeringsbudgeten från 2010 till 2011 22 Beslut fattade enligt delegation 23 Delgivningar 24 Information 25 Extra

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S)

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, tisdagen den 30 augusti 2016 kl 08:30-11:45 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M).

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M). Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Plats och tid Björskogsskolan, Valskog, onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 16.00 17.30 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-02-11 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 11 februari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kanslienheten, kommunstyrelsekontoret

Kanslienheten, kommunstyrelsekontoret 1(9) Plats och tid Norrtäljesalen, tisdagen den 22 augusti 2017 kl 13:00-13.25 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Nils Matsson (M), vice ordförande Christina Pettersson (S) Helena Ekekihl (MP)

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll Plats och tid 2011 03 10, Kommunhuset Torsby, kl 10:00 12:10 Beslutande Övriga Utses att justera Hans Lass (S), ordförande Ingela Kåreskog (S) Jörgen Nilsson (S)

Läs mer