årsmötet Tornedalingar i Stockholm Välkommen till lördagen den 24 november 2001 på Själagårdsgatan 13 C - s-2001 eget + mos ja puolasyltti med

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "årsmötet Tornedalingar i Stockholm Välkommen till lördagen den 24 november 2001 på Själagårdsgatan 13 C - s-2001 eget + mos ja puolasyltti med"

Transkript

1 Tornedalingar i Stockholm Nr 4 november 2001 Lokalavdelning till STR-T, Svenska Tornedalingars Riksförbund Torniolaaksolaiset Välkommen till årsmötet lördagen den 24 november 2001 på Själagårdsgatan 13 C + - s mos ja puolasyltti eget + med

2 Styrelsen för Tornedalingar i Stockholm år 2001 Ordförande Rut Niska Säfström Vice ordf Anna Jonsson-Storm Sekreterare Christina Hedström Kassör Pertti Spets , Ledamot Karin Broberg Suppleant Irene Eriksson Klubbmästare Sten Jatko Adjungerad Gunvor Hjärtström Revisor Tage Rova Föreningens postadress; Tornedalingar i Stockholm c/o Christina Hedström Lidköpingsvägen 36, 3 tr JOHANNESHOV Föreningens postgirokonto; Betala alltid din medlemsavgift till lokalavdelningens postgirokonto. Medlemsavgiften är 150:-per år varav 60:- går till riksorganisationen, STR-T Minoritetsseminarium, laestadiansk gudstjänst och författarbesök på Finlandsinstitutet Lördagen den 15 september hölls ett minoritetsseminarium där sverigefinnars, norska kveners och tornedalingars situation som minoriteter diskuterades. Seminariet arrangerades av Finlandsinstitutet. På söndag fm hölls ett laestadianskt bönemöte med Erling Wälivaara som predikant. Efter bönemötet blev det kyrkkaffe med kaffeost och kangoskakor Ylva och Torvald var förband till Mikael Niemis kåseri. De sjöng visor från Tornedalen på både svenska och finska. Mikael Niemi berättade om sin hembygd Pajala och varför han kan skriva om den som han gör. - Det är tillåtet för jag bor där, var Mikaels förklaring. Publiken fick ställa frågor till honom som han besvarade på ett öppet och positivt sätt. Vi, Tornedalingar i Stockholm, var medarrangörer och hade ett svettigt jobb med att koka kaffe serverat med kaffeost och kangoskakor till de ca 270 peroner som kom. Det var mycket uppskattat av alla. Yngst var Albin, 4 år, från Björkhagen, som beundrade Torvald och hans gitarr. Efter ca 2 timmar var den stämningsfulla eftermiddag slut. Anna Jonsson-Storm Kväll med Gunnar Kieri Många hade samlats den 3 okt på Själagårdsgatan för att lyssna till författaren Gunnar Kieri, som är född och uppvuxen i svenska Tornedalen med tornedalsfinska som sitt modersmål. I så gott som hela hans litterära produktion finns mötet mellan hembygden och omvärlden från 1600-talets historiska miljöer till levnadsskildringar i modern tid. Med klar och skarpa minnesbilder började han med att berätta om tiden innan han debuterade 1972 vid 43 års ålder och hur debuten förändrade hans liv. Få kan med sådan öppenhet, humor och också med stort allvar berätta om sitt liv och författarskap. Han skildrade och berättade om de flesta böckerna han skrivit och läste roliga epiloger ur dem. I somras gav han ut sin trettonde roman Bara ett liv. Romanen är mycket stark, fängslande och handlar om en familjs relationer, vardag och arbete. Det blev en mycket trevlig och minnesrik kväll som lämnade många intryck. Karin Broberg Kassören vädjar Skicka alltid in din medlemsavgift till vår förenings postgiro med avsändarnamn så att du får all information om våra aktiviteter i Stockholm.

3 Välkommen till årsmöte och underhållning Kvällens hålltider Välkomstdrinken klar för servering Årsmötesförhandlingar Varmrätt serveras Underhållning, del Dessert och kaffe Underhållning, del 2 Mingel, frågesport, lotteri med finfina priser Tornedalsmeny Renskav med potatismos och lingon Dessert på kaffeost med hjortron och kaffe Allt detta betalar du 150:- till Pertti när du kommer. Anmälan, som är bindande, ringer du in så fort du har bestämt dig, senast den 18 november till Pertti eller Karin Valfri dryck tar du med dig! Råvarorna levereras till Cityterminalen från Karl-Åke Nykäinen och Eva Kauppi Brodin i Kangos Susanna Levonen, mezzosopran, kvällens artist med sin ackompanjatör Bernt Wilhelmsson Hennes repertoar omfattar musik från den tidiga barocken till nutida musik och jazz. Hon har turnerat runt om i Sverige, de nordiska länderna och i stora delar av USA. Säsongen är Susanna anställd vid Norrlandsoperan, där hon bl a kommer att vara med och inviga det nya operahuset med H Rosenbergs opera Lycksalighetens ö. Hon är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, Sibelius Akademien i Helsingfors samt Operastudio 67. Bland de stipendier som Susanna tilldelats kan nämnas Jenny Lind-stipendiet, Nordiska Kulturrådets stipendium och Musikaliska akademiens utlandsstipendium i barocksång.

4 TORNEDALINGAR I STOCKHOLM Verksamhetsberättelse 2001 INLEDNING I likhet med tidigare år har verksamheten till stor del inriktats på aktiviteter där föreningens medlemmar får träffas och där det ges tillfällen till samtal och gemenskap. Under detta år har Mikael Niemi genom sin bok verkligen satt Tornedalen och Pajala på Sverigekartan, vilket vi tror har gynnat oss tornedalingar i förskingringen och vår verksamhet på ett positivt sätt. MEDLEMMAR Rekrytering av nya medlemmar pågår ständigt, samtidigt som vi tappar ett antal varje år. Vid årsskiftet kan vi rapportera 202 medlemmar varav 10 familjemedlemmar. En ökning med två personer. Liksom tidigare år är det några personer som betalat in medlemsavgift men glömt att skriva sitt namn. Flera boende i Stockholmsområdet missar tyvärr information från oss, eftersom de betalar in avgiften direkt till STR-T i Aapua, vilka ej förmedlar adresserna till oss. ORGANISATION STYRELSE Efter årsmötet den 25 november 2000, har styrelsen konstituerat sig enligt följande: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot Suppleanter Klubbmästare Adjungerad Rut Niska Säfström Anna Jonsson Storm Christina Hedström Pertti Spets Karin Broberg Sten Jatko och Irene Eriksson Sten Jatko Gunvor Hjärtström REVISORER Ordinarie Tage Rova och Gunvor Hjärtström VALBEREDNING Gunilla Tingbro (sammankallande) och Catharina Isaksson STYRELSEARBETE Styrelsen har hållit sju protokollförda sammanträden, varav ett långsammanträde. Några spontanmöten före medlemsträffarna har också ägt rum. Inför utgivning av medlemsbladet har Gunvor Hjärtström och Christina Hedström träffats. Ordföranden och förbundssekreterare Anita Kangas, Finlandsinstitutet, har träffats ett par gånger under våren och sommaren och planerat minoritetsseminariet. MEDLEMSINFORMATION STR:T s tidning MET som utkommer 4 ggr per år når alla medlemmar. Fyra utskick av medlemsbladet Tornedalingar i Stockholm har utgivits av redaktionen bestående av Gunvor Hjärtström och sekreteraren Christina Hedström. Kassören Pertti Spets har för det mesta ensam sett till att distributionen fungerat.

5 AKTIVITETER Onsdagsträffarna med kaffe/te och smörgås på Själagårdsgatan 13 i Gamla Stan har varit välbesökta. Våra gästföreläsare: Erik Hornmalm, förre näringslivschef i Haparanda, och riksdagsman Erling Wälivaara, för tillfället boende i Gamla Stan, höll intressanta anföranden. Styrelseledamöterna Rut Niska Säfström och Sten Jatko avslutade vårterminen med diabilder från Tornedalen och Esteri Muotka läste dikter. Vårfesten anordnades enligt många medlemmars önskemål med en resa till Mariehamn, lördagen den 12 maj. Dagen blev mycket lyckad med trevlig samvaro, god mat och dans. Från styrelsen deltog Christina, Anna, Irene och Pertti. Minoritetsseminariet i september var ett spännande samarrangemang med Finlandsinstitutet. På lördag föreläste personer från olika minoriteter. De som representerade oss tornedalingar var Kerstin Johansson, Kangos och STR-T:s ordförande Torvald Pääjärvi, Siekasjärvi. Ett tjugfem tal personer deltog under lördagen. På söndag kom mer än tvåhundrasjutio personer för att lyssna till författare Mikael Niemi, Pajala när han berätta om sin bok Populärmusik från Vittula. Utflykt, blev det i september då Pertti Spets inbjöd oss att följa med på svampplockning. Ett tiotal glada personer hittade massvis med trattkantareller och andra svampsorter. Höstens onsdagsträffar inleddes med ett besök av författare Gunnar Kieri som presenterade sin senaste bok Bara ett liv, som handlar om en tornedalsk mans uppväxt och arbete. Höstens träffar avslutades med allsång som leddes av en gammal kändis, Lena Gille Lindberg. SLUTORD Av verksamhetsberättelsen framgår att 2001 varit ett framgångsrikt år. Styrelsen vill rikta ett varmt tack till alla som medverkat under året, till SKS Stockholm-Gotland som ekonomiskt stöttat oss. Slutligen vill styrelsen också tacka alla medlemmar för deras engagemang och medverkan på olika sätt. Stockholm i november 2001 Rut Niska Säfström Anna Jonsson Storm Christina Hedström Pertti Spets Karin Broberg Sten Jatko Irene Eriksson Kortfilmer från Tornedalen på meänkieli Den ena heter Iskungen, manus och musik av Erling Fredriksson, regi av Erik Norberg. Den andra heter En strimma dag, manus av Mona Mörtlund, Ulla Lyttkens har regisserat och Håkan Rudehill har gjort musiken. De har haft premiär i Pajala och Kangos och fått ett fantastiskt mottagande. Jag hoppas ni kan sprida information om visningen bland STR-T:s medlemmar här i Stockholm. Det är de första filmerna på tornedalsfinska och det kanske finns intresse av att se dem? skriver Mona Mörtlund i ett mail. Producenten Göran Lindström fick vi inte kontakt med, för att få veta hur och var vi i föreningen skulle kunna se filmerna, innan detta skulle kopieras. Vi återkommer.

6 Enkäten om vad föreningen ska ha för aktiviteter gav ett ganska magert resultat Ladda er med nya och fler idéer om vad vi ska anordna för aktiviteter och tyck gärna till om det gångna årets. Sten Hjärtligt tack för all uppvaktning och omtanke när vi gifte oss Christina och Birger Vi önska Eder alla en skön höst i väntan på en god och Fröjdefull Jul Styrelsen

Tornedalingar i Stockholm

Tornedalingar i Stockholm Tornedalingar i Stockholm Nr 1 februari 2003 Årgång 20 Lokalavdelning till STR-T, Svenska Tornedalingars Riksförbund Torniolaaksolaiset Möt våren och möt varandra med vårt programutbud Onsdagen den 5 mars

Läs mer

Tornedalingar i Stockholm

Tornedalingar i Stockholm Tornedalingar i Stockholm Nr 1 januari 2002 Lokalavdelning till STR-T, Svenska Tornedalingars Riksförbund Torniolaaksolaiset I Telias reklam får man läsa: Alla letar efter Mr Mäkitalo... Fråga oss vi vet

Läs mer

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 Styrelsen hälsar medlemmarna välkomna till årets verksamhet i Piteå. Kallelse till årsmöte. Tisdagen den 14 februari 2012 Plats: Vardagsrummet, Gamla Bryggeriet samma

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Föreningen Norden Örebroavdelningen VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Övriga ledamöter: Suppleanter: Eva Bellsund Torgny Larson

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014 1 Förtroendevalda Sekreterare: Lena Lindbäck Suppleant: Martina Bergman Ledamot, Vice ordförande: Ulf Kvist Suppleant: Jesper Andersson Kassör: Börje Ulander Ordförande: Göran

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2014 God Jul och ett riktigt Gott Nytt Squaredans År 2015 1 Ordförandens spalt Som en tack för ännu en mycket trevlig danstermin kommer här en liten

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö kl i Parkgårdens lokaler i Nässjö.

Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö kl i Parkgårdens lokaler i Nässjö. Organisationsnummer: 827000-8413 Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö 2019 02 13 kl 16.30 i Parkgårdens lokaler i Nässjö. Öppnande av mötet Ordförande Stig Hild hälsade ett 65-tal

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Förvaltningsberättelse för år 2011

Förvaltningsberättelse för år 2011 Förvaltningsberättelse för år 2011 Träpatronernas styrelse får härmed avge sin förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 201 inkluderande resultat- och balansräkning. Träpatronerna fyller nio år i mars

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 5-- -- 5--3 Målbeskrivning Länsföreningen Halland HjärtLung har till målsättning att arbeta för de hjärt-och lungsjukas intressen genom kärnverksamheterna - opinionsbildning, livsstilsförändring

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014-04-23 Årsmöteshandlingar Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013... 3 ÅRSREDOVISNING FÖR 2013... 4 REVISIONSBERÄTTELSE... 5 LOKAL MEDLEMSAVGIFT... 6 BUDGET 2014...

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2016, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2015, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd Årsmöte Jönköpings län 08-10-25 Bankeryd Verksamhetsberättelse för SMC Jönköpings län 07090 901-08083 831 Styrelsemedlemmar Ordförande Inge Svensson Skede Vice Ordförande Berndt Lööf Eksjö Kassör Pamela

Läs mer

Nordskånes lokalförening Årsmöte 2016

Nordskånes lokalförening Årsmöte 2016 Nordskånes lokalförening Årsmöte 2016 Verksamhetsberättelse 2015 Ekonomisk berättelse 2015 Verksamhetsplan 2016 Budget 2016 Rehabilitering Tillgänglighet Påverkan Nordskånes lokalförening Verksamhetsberättelse

Läs mer

KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning.

KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning. Stadgar för Föreningen Kyrkoskrivare i Svenska kyrkan Antagna av årsmöte 2011-05-19 och 2013-04-18 1 Ändamål KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning.

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 Plats: Berättarladan, Rottneros Närvarande: ett drygt hundratal av sällskapets medlemmar, ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman,

Läs mer

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna.

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna. Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se VÅRPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är åter i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

med Luleå Svampklubb som ansvarig utgivare.

med Luleå Svampklubb som ansvarig utgivare. Verksamhetsberättelse 2015 1 Förtroendevalda Sekreterare: Lena Lindbäck Suppleant: Martina Bergman Ledamot, Vice ordförande: Ulf Kvist Suppleant: Jesper Andersson Kassör: Börje Ulander Ordförande: Göran

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601-7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2017 samt verksamhetsplan för 2018-2019 Vi räddar liv Sid 1 Styrelsen har haft följande sammanställning år 2017: Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla Program hösten 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Jeepläkare i Kenya berättar Pegasus spelar miniteater Grannarna underhåller på höstens

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde Verksamhetsberättelse Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde 2017 Ekonomisk redovisning Balans- och resultaträkning 2017 Revisionsberättelsen 2017 Förslag till budget 2018 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

9 februari 2013 Södertälje Brukshundklubb. Välkommen!

9 februari 2013 Södertälje Brukshundklubb. Välkommen! 9 februari 2013 Södertälje Brukshundklubb Välkommen! Dagordning 1. Justering av röstlängden 2. Val av ordförande för mötet 3. Styrelsens anmälan av protokollförare vid mötet 4. Val av två justeringpersoner

Läs mer

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen under 2014: Ordförande: Alrik Nilsson Vice ordförande: Rolf Jakobsson Sekreterare: Kerstin Svensson Kassör: Gugge Björstad Ledamöter: Paul Olofsson,

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte När: 7 februari 2016, klockan 19:00 Plats: Telefonmöte Närvande: Cattlin Marques, Ordförande Jenny Andersson- Mård, sekreterare Mona Fagerbrink, ledamot Suhandan Killic, suppleant

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 febr 2015 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 16 mars 2016, kl 13.00 Plats:

Läs mer

Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem.

Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem. 2016-04-02 1 (4) Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem. Vid årsmötet deltog 20 personer. Närvarande styrelseledamöter Britta Håkans Elly Gunnarsson Inger Söderlind

Läs mer

Årsberättelse för verksamhetsåret 2014

Årsberättelse för verksamhetsåret 2014 Söderhamns Kust& Skärgårdsförening Årsberättelse för verksamhetsåret 2014 Årsmötet äger rum ONSDAGEN den 18 mars kl 1900 i SMS-lokalen (Båtklubbens lokal) Kallelse till Kust & Skärgårdsföreningens Årsmöte

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 22 februari 2017 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Monica Helgesson hälsade de drygt 140 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

DOMSJÖ S-FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

DOMSJÖ S-FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 DOMSJÖ S-FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 STYRELSEN Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Ersättare Britt Westman Jan-Erik Juhlin Stefan Dahl Torsten Nyman Birgith Mårtenzon Ulla Grundberg

Läs mer

Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård.

Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård. Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård. Mötesdeltagare: ca; 18 st. 1 Årsmötet öppnades. 2 Fastställdes att kallelsen till mötet gjorts

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Innehållsförteckning Ordförande har ordet 3 DUS STYRELSEN 2012 4 SAMMANTRÄDEN UNDER ÅRET 4 DUS VERKSAMHET UNDER 2012 5 DUS årsmöte 5 US-campen 5 Vi i

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Tornedalingar i Stockholm

Tornedalingar i Stockholm Tornedalingar i Stockholm Nr 1 2011 Årgång 29 Lokalavdelning till STR-T, Svenska Tornedalingars Riksförbund Tornionlaaksolaiset Vårens program Stadsflytten av Kiruna och Malmberget Mona Mörtlund Gunnar

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2005 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE ÅRSMÖTE 2005 SÖNDAG DEN 13/2 KLOCKAN 15:00 PÅ VALLENCIA Där ska vi som vanligt behandla de frågor som hör ett årsmöte till såsom val av styrelse, kommittéer,

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Ordföranden hälsar de närvarande medlemmarna (ca 40 st) välkomna och förklarar mötet öppnat.

Ordföranden hälsar de närvarande medlemmarna (ca 40 st) välkomna och förklarar mötet öppnat. Årsmötesprotokoll Datum: 14 april 2013 Plats: Församlingshemmet Norra 1 Mötet öppnas Ordföranden hälsar de närvarande medlemmarna (ca 40 st) välkomna och förklarar mötet öppnat. 2 Val av ordförande och

Läs mer

DALSLANDS GILLE I STOCKHOLM

DALSLANDS GILLE I STOCKHOLM DALSLANDS GILLE I STOCKHOLM ÅRSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Dalslands Gille i Stockholm får härmed avgiva följande årsberättelse för år 2014. Antalet medlemmar i Gillet vid utgången av år 2014 var 124

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018 Antal närvarande medlemmar: 49 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Barbro

Läs mer

Års m ö t e 09030 1 Skä str a byaf ör e n i n g

Års m ö t e 09030 1 Skä str a byaf ör e n i n g Till årsmötet anlände ett 25tal medlemmar 1 Helena Hälsar alla välkommna till årsmötet och öppnar mötet 2 Fråga om mötet är behörigt utlyst: ja 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet: Ordförand

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari i Älta Kulturknut. Styrelsemedlemmar efter årsmötet

Läs mer

Medlemmar: Sista december, 31/ hade vi 181 betalande medlemmar.

Medlemmar: Sista december, 31/ hade vi 181 betalande medlemmar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Föreningen Freija Roslagens företagarkvinnor Styrelsen Styrelsen för Freija Roslagens företagarkvinnor, lämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 Styrelsen,

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt nr 1 våren 2017 Hej! Vi hoppas att ni alla har haft det lugnt och skönt i jul! Det är inte lönt att stressa, för det

Läs mer

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet)

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) PRO-Skellefteå Program hösten 2014 och våren 2015 Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) Vi vill med vår verksamhet stimulera våra medlemmar till aktiviteter

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Om oss Våra verksamheter Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation med 100 000 medlemmar och 7000 ideella ledare. I

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Eyvind Johnson och musiken (se separat program)

Eyvind Johnson och musiken (se separat program) 2013-03- 06 Eyvind Johnson- sällskapet årsmöte lördagen den 6 april 2012, kl. 13.00 Lokal: Auditoriet, Manne Siegbahn- husen (Humanistvillan), Stockholms universitet, Frescati Årsmötesförhandlingar följt

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

Ericsson Seniorers årsmöte den 8 mars 2016

Ericsson Seniorers årsmöte den 8 mars 2016 Dagordning Ericsson Seniorers årsmöte den 8 mars 2016 1. Årsmötets öppnande 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Upprättande och godkännande av röstlängd 5. Val av två justeringsmän,

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2017 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2017. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 19 februari 2012 klockan 12:30 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015.

Verksamhetsberättelse 2015. Verksamhetsberättelse 2015. Föreningen HjärtLung Eksjö. STYRELSE Ordförande Vice ordförande o ledamot Kassör o ledamot Sekreterare o ledamot Hjärt-Evo Lung-Evo Studieorganisatör REVISORER REVISORSERSÄTTARE

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4 Hjärtbladet Medlemsblad nr 4 Juli 2017 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Hej alla, 2 0rdet! Efter en härlig vår och sommar med många trevliga träffar vill jag passa på att välkomna nya

Läs mer

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING 1) Öppnande av mötet 2) Val av ordförande för mötet 3) Val av sekreterare för mötet 4) Val av 2 justeringsmän, tillika rösträknare, för mötet. 5) Fråga om mötets stadgeenliga

Läs mer

Varabygden. Program. April April Vi samarbetar med

Varabygden. Program. April April Vi samarbetar med Varabygden Program April 2018 - April 2019 Vi samarbetar med Våra resor 2018 17 maj Huttla 12 juni Besöker vi Cloettas affär, Bergs slussar, Gamla Linköping, Vadstena klosterkyrka och Huskvarna 23 juli

Läs mer

FAMY. Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING

FAMY. Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING 2015 FAMY Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2015 Styrelsen för föreningen FAMY får härmed avge följande verksamhetsberättelse för

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Medlemssekreterare

Läs mer

Program Föredrag av biskop Susanne Rappmann Fika till självkostnadspris Årsmöte c:a Mötet avslutas

Program Föredrag av biskop Susanne Rappmann Fika till självkostnadspris Årsmöte c:a Mötet avslutas KALLELSE TILL ÅRSMÖTE FÖR POSK I GÖTEBORGS STIFT Årsmötet äger rum lördagen den 21 april 2018 kl. 12.00 i Carl Johans församlingshem, Carl Johans kyrkoplan 1, Göteborg Program 12.00 Föredrag av biskop

Läs mer

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson Protokoll fört vid årsmöte med Gothems sockenförening den 8 mars 2015 i Gothems Bygdegård Närvarande: Ca 40 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Christina Näslund hälsade alla välkomna och inledde med

Läs mer

4. Godkännande av dagordningen. Fyra punkter las till under Övriga frågor. Årsmötet godkände dagordningen.

4. Godkännande av dagordningen. Fyra punkter las till under Övriga frågor. Årsmötet godkände dagordningen. PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET I FÖRENINGEN KÄRRRINGEN Årsmöte 2013-01-29 Plats Närvarande Frånvarande Hotel Nordic Light Vasaplan 7, Stockholm 27 medlemmar enligt bifogad lista se bifogad lista 1. Årsmötets

Läs mer

Årsmöteshandlingar inklusive Verksamhetsberä else för 2018

Årsmöteshandlingar inklusive Verksamhetsberä else för 2018 Årsmöteshandlingar inklusive Verksamhetsberä else för 2018 KF nummer 2282001 Reg.nr. 888400-2117 Föredragningslista Kramfors Kons örenings årsmöte 25 mars 2019, Gudmundrå församlingsgård. A. Val av ordförande

Läs mer

Handlingar inför SKrHs årsmöte 2015 Torsdagen 30 juli 2015 kl 11.30 Västkustgården, Lerkil, Busshållplats - Kärret

Handlingar inför SKrHs årsmöte 2015 Torsdagen 30 juli 2015 kl 11.30 Västkustgården, Lerkil, Busshållplats - Kärret Sveriges Kristna Handikappförbund, SKrH Handlingar inför SKrHs årsmöte 2015 Torsdagen 30 juli 2015 kl 11.30 Västkustgården, Lerkil, Busshållplats - Kärret Ombud, medlemmar och intresserade VARMT VÄLKOMNA

Läs mer

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Till samtliga medlemmar i Saab Aktiv INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Saab AKTIV inbjuder härmed till årsmöte lördagen den 13 april 2013, kl. 15:00 på Vikingterminalen, Stockholm. Eventuella motioner till

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010-2011 avseende Stockholmspostens konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2011 var 102 (111). Vi har fått två nya medlemmar under året

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014 Plats: Stallet på Mårbacka Närvarande: ett femtiotal av sällskapets medlemmar samt ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman, Herta

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer