Stockholms allmänna kvinnoklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stockholms allmänna kvinnoklubb"

Transkript

1 Stockholms allmänna kvinnoklubb Årsmöte med Stockholms Allmänna kvinnoklubb måndagen den 3 mars 2014 kl i Plenisalen, LO-huset vid Norra Bantorget Dagordning: 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Val av ordförande och sekreterare för mötet 4. Val av två justerare 5. Styrelsens verksamhetsberättelse 6. Ekonomisk berättelse 7. Revisorernas berättelse 8. Ansvarsfrihet för styrelsen 9. Val av a. ordförande 2 år b. ledamot 2 år (kassör Birgit Skjönberg vald tom 2014, Elisabet Martinsson och Inger Edvardsson valda tom 2014) c. 3 ersättare, 1 år d. 2 revisorer, 1 år c. 1 revisorsersättare, 1 år d. 2 ombud och 6 ersättare till Arbetarekommunens representantskap e. Valberedning 10. Fastställande av medlemsavgift (oförändrad) 11. Val till Kvinnodistriktets årskonferens 22 mars ombud med ersättare 12. Övriga frågor - Valarbetsgrupp - Klubbens arbetssätt 13. Årsmötesförhandlingarna avslutas Program: EU-politik Jytte Guteland, f d SSU-ordförande, vår kandidat till EU-parlamentet talar om EU-valet

2 Stockholms allmänna kvinnoklubb Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2013 Förtroendevalda 2013 Styrelse: Ordförande Kassör Ledamöter Ersättare Revisor Revisorsersättare Valberedning Carina Fredén Birgit Skjönberg Birgitta Castelius Elisabet Martinsson Inger Edvardsson Marie Ekberg Lindahl Margareta Stavling Birgith Lundberg Elisabeth Hellström Christina Ohlsson Gunnel Landberg Marianne Eriksson sammankallande Anita Pospisil Gunhild Glingvall Priftakis Arbetarekommunens representantskap: Ordinarie Carina Fredén Birgit Skjönberg Ersättare Birgitta Castelius Elisabet Martinsson Elisabeth Kling Marie Ekberg Lindahl Birgith Lundberg Anita Pospisil Medlemmar Klubben hade 112 medlemmar vid årsskiftet. Under 2013 har 4 medlemmar lämnat klubben och 14 nya medlemmar tillkommit. Av de nya medlemmarna är 13 medlemmar i partiet sedan tidigare.

3 2 Historik över medlemsantalet: Styrelsen Under 2013 har 10 styrelsemöten hållits: 8/1, 29/1, 26/3, 25/4, 29/5, 28/8, 5/9, 26/9, 30/10, 28/11. Den styrelse som valdes på årsmötet hade sitt första konstituerande möte 26/3 och fördelade arbetsuppgifter, utöver ordförande och kassör som valts på årsmötet, inom sig: -sekreterare och ansvarig för handlingar/arkiv Birgitta Castelius med Elisabet Martinsson som ersättare -ansvarig för medlemsregistret kassören Birgit Skjönberg med Inger Edvardsson som ersättare -ansvar för utskick och kallelser Carina Fredén med Birgit Skjönberg som support -ansvar för bokning av lokaler Marie Ekberg Lindahl -studieansvariga Elisabet Martinsson och Birgith Lundberg Till firmatecknare att var för sig teckna Allmänna kvinnoklubbens firma beslöts ordförande Carina Fredén och kassör Birgit Skjönberg. Styrelsen beslutade tidigt att verksamheten under året ska inriktas på de förestående valen. Styrelsens arbete har under året präglats av glädje och intensitet. Redan från början aktualiserade ordföranden tanken på en hemsida för klubben och vid sista medlemsmötet i slutet av november kunde den invigas. Där lägger styrelsen in den information som bedöms viktig och angelägen för klubben och ser fram emot intresse och medverkan från medlemmar med allt från information till åsikter, idéer och kritik. Året har präglats av de kommande valen och de nomineringar till olika politiska församlingar som gjorts. Processerna fram till slutliga valresultat och de uppdrag som då blir fastlagda är långa och ibland svårbegripliga. Styrelsen har arrangerat sex välbesökta medlemsmöten under året. Studieverksamheten har blomstrat, båda våra studiecirklar fick till vår stora glädje dubbleras. Kassören har sett till att vi fått bättre ekonomirutiner och lägre administrationskostnader genom att klubben bytt bank och övergått till Swedbank. Styrelsen har varit aktiv i diskussioner med distriktet om nomineringar till riksdagen och på arbetarekommunens representantskap vid fastställande av valsedlar. Klubben har ställt motioner både till arbetarekommunen och kvinnodistriktet (se sid 6) Vissa av dessa motioner utarbetades sent inom styrelsen och förankringen vid medlemsmöten kunde varit bättre. Styrelsen avser att ha bättre framförhållning i motionsarbetet nästa år.

4 3 Studier Under våren genomfördes två cirklar på temat Socialdemokratisk ideologi om tre gånger vardera. Under hösten hade vi också två studiecirklar om Framtidskontraktet, det handlingsprogram som partikongressen fastlade för kommande mandatperiod. Även denna cirkel genomfördes tre gånger, på en bestämd veckodag under tre veckor i följd. Denna cirkelmodell har vi funnit passar oss bra. Erfarenheten är att de flesta som börjar cirkeln också fullföljer den. Alla cirklar har letts av duktiga styrelsemedlemmar. Medlemsmöten 2013 DEN 4 MARS hölls klubbens årsmöte på Sveavägen 68. Det var inte vilket årsmöte som helst vi avtackade vår ordförande sedan 27 år Anita Pospisil för hennes stora insats som klubbens ledare. Hon avtackades av arbetarekommunens ordförande Veronica Palm och kvinnodistriktets ordförande Moa Neuman och ett flertal klubbmedlemmar. Stämningen var glad och uppsluppen, och allra gladast var nog Anita själv. Johan Sjölander från arbetarekommunens styrelse, heltidsarvoderad landstingspolitiker, talade om Socialdemokratisk ideologi i vår tid. DEN 15 APRIL medlemsmöte på Sveavägen 68. Kvinnodistriktets ordförande Moa Neuman berättade för ett trettiotal deltagare om partikongressen som hon deltagit i. Moa gav en bra redogörelse för goda och mindre goda beslut som fattades på kongressen, och om struktur, uppbyggnad och genomförande av kongressen. Moa berättade också om hur det gick till när en förhållandevis okänd ersättare i Stockholms arbetarekommunstyrelse valdes in i partistyrelsen och sedan av ordföranden i arbetarekommunen uppmanades avsäga sig uppdraget, vilket han gjorde, och även sitt medlemskap i partiet. Beslut togs om att vi till hösten skulle en ha studiecirkel om Framtidskontraktet vilket väckte stort intresse. DEN 14 MAJ Vid detta medlemsmöte i hörsalen på Sveavägen 68 mötte vi vår blivande finansminister Magdalena Andersson, en tuff och kunnig person som varit med längre i den politiska hetluften än vi kanske trott. 28 deltagare lyssnade, hade synpunkter att skicka med och ställde frågor. Vi fick förslag av Magdalena på litteratur om detta inför valet centrala politikområde. Det kom redan denna dag anmälningar till studiecirkeln om Framtidskontraktet. Glädjande! NOMINERINGSMÖTET DEN 28 AUGUSTI hölls på Sveavägen 68 med 26 deltagare. Sommarbrev hade utgått till medlemmarna den 12 juni med uppmaning att nominera till förtroendeuppdrag i riksdag, landsting och kommunfullmäktige. Mötet inleddes av Ulla Löfven som informerade om det förestående kyrkovalet och vikten av att gå och rösta.

5 4 Styrelsens förslag till nomineringar antogs med vissa kompletteringar. Beslutet skickades samma kväll till distriktsstyrelsen och arbetarekommunen. Klubben nominerade enligt följande: - EU-parlamentet: Jytte Guteland - Riksdagen: Ylva Johansson, Carin Jämtin och Irene Wennemo, - Landstinget: Emma Almgren, Eva Risberg och Gisela Sladic, - Kommunen: Parvin Araghi, Inger Edvardsson, Carina Fredén, Birgit Marklund Beijer, Eva Risberg, Margareta Stavling och Tara Twana. Några dagar senare begärde distriktsstyrelsen nomineringarna i prioriteringsordning som blev som följer: - Riksdagen: Ylva Johansson, Carin Jämtin, Irene Wennemo, - Landstinget: Gizela Sladic, Eva Risberg och Emma Almgren - Kommunen: Carina Fredén, Tara Twana, Margareta Stavling, Inger Edvardsson, Birgit Marklund Beijer och Parvin Araghi Det blev en händelserik kväll när sedan Irene Wennemo, (som vi nominerat till förbundsordförande i S-kvinnor) talade över temat Välfärden, överlever den? och gick igenom bakgrunden till och framväxten av våra välfärdssystem. Hon delgav oss sina tankar och farhågor om framtiden för socialförsäkringarna, detta fundament i välfärdssamhället. DEN 23 SEPTEMBER var det knökfullt i Folkhemmet på Sveavägen 68. Drygt 30 deltagare fick höra Ylva Johansson, riksdagsledamot och vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet, ledamot i arbetarekommunens styrelse och ordförande i arbetarekommunens valprogramgrupp. Mötet var mycket lyckat och Ylva Johansson talade om jobben med både glöd och kunskap. Då mötte vi en stark kvinna! Samtidigt fick vi veta en del om de preliminära diskussionerna om valprogrammet. DEN 23 OKTOBER var det på nytt fullsatt i Folkhemmet på Sveavägen 68. Förra handels- och kulturministern Leif Pagrotsky talade på temat Ekonomisk politik - regeringens och socialdemokratins. 27 deltagare hade mött upp, trots det svåra ämnet, och mötet kunde ha varit dubbelt så långt. Leif talade om vår ekonomiska position och styrka i världen och här hemma och gav oss perspektiv på den diskussion som kommer att föras under resten av valåret och därefter. Leif Pagrotsky är en mycket pedagogisk föreläsare det är få som går ifrån ett möte där han medverkat utan att känna sig klokare. Och lite upplyfta! DEN 27 NOVEMBER höll vi medlemsmöte i ABF-huset. Lokalerna på Sveavägen 68 har fram till valet reserverats för olika valaktiviteter och vi måste hålla våra möten på annat håll. Sjutton klubbmedlemmar och några extrabesökare från inställt möte i rummet intill, åt och drack av glögg och pepparkakor och annat som klubben bjöd på. Ordföranden presenterade och demonstrerade hemsidan allmannakk.se som nu finns på plats och uttryckte förhoppningen att många skulle använda sig av den, Där finns mycket material under bl a rubrikerna Har hänt, Motioner, Galleri, Om oss, Mer på gång, Kultur med oss och Boktipset.

6 5 S-kvinnors nya ordförande Carina Olsson berättade om förbundets politiska plattform och om sitt mångåriga arbete som ordförande i SKR, Sveriges Kvinno- och tjejjourers riksförbund mot våld. Carina är nyvald ordförande för S-kvinnor efter att länge ha varit vice ordförande. Hon sitter i riksdagen för Västra Götaland sedan 1998 och vi var imponerade av vad hon kan, orkar och hinner utan att verka det minsta stressad. Motioner till arbetarekommunens och till kvinnodistriktets årsmöten redovisades och styrelsen fick förtroendet att ta de formella besluten. Motionerna behandlar arbete och resurser inför valet, samverkan inom kvinnodistriktet, kultur i skolan och äldrevården, kvinnors hälsa vid familjebildning, valberedningsuppgiften, ombudsfördelningen inom representantskapet, andrahandsuthyrning i bostadsrättsföreningar, våld mot kvinnor i nära relationer och valprogrammet i Stockholm. Alla motioner finns att läsa i sin helhet på vår hemsida, allmännakk.se Ordföranden hade glädjen att meddela att Birgith Lundberg, ersättare i styrelsen, åtagit sig uppgiften som äldreansvarig och Eva Risberg uppdraget att vara kulturansvarig. Ekonomi Klubbens ekonomi är god. Se den ekonomiska berättelsen sid 7-8. Slutord Det har varit ett tryggt år inom socialdemokratin med Stefan Löfven som partiledare. Partiet återtar väljarsympatier och bygger såväl organisation som kompetens inom en rad olika områden. Vi ser fram emot valet med tillförsikt och känner att stoltheten över vårt gamla parti stadigt ökar. På den mer lokala nivån genomled vi ett häftigt debacle när främst Stockholms arbetarekommun blev orsak till att en väl genomförd partikongress avslutades med ett partistyrelseval som väckte stark kritik. Den mediadebatt som följde gynnade inte vare sig arbetarekommunen eller partiet. På det än mer lokala planet fick vår klubb en ny ordförande efter Anita Pospisil som innehaft denna post i 27 år. Styrelsen och den nya ordföranden bildar tillsammans ett glatt och pratsamt lag med stark gemensam vilja att driva en bra verksamhet som lockar ständigt fler medlemmar, sprider politisk kunskap och stimulerar till god, bred och djup diskussion. Vi tog ett tidigt beslut om att inrikta verksamheten fram till valen just på valen. Mötestalare har valts för att vi ska få en god orientering om valets viktigaste frågor. Vi har återinfört en god vana i klubben, nämligen att skriva referat från våra möten och har nu hemsidan, allmännakk.se, att lägga ut dem på. Vi hoppas att hemsidan ska bli en god kombination av anslagstavla, nyhetstidning och samtidigt arkiv som alla medlemmar ska lära sig att hitta till och där de som vill bli medlemmar kan se bredden i klubbens verksamhet. Styrelsen har påbörjat planeringen av valrörelsen och kommer att göra allt den kan för att klubben på ett aktivt sätt ska medverka till valseger.

7 6 Vi gläder oss åt att klubbens medlemsantal ökar och alldeles särskilt åt att vi också lyckats rekrytera medlemmar med utomnordisk bakgrund. Det behöver vi som verkar i en region där ca 30 procent av väljarna inte är födda i Sverige. Vi ser fram emot klubbens etthundratjugoandra verksamhetsår och hoppas att det ska sammanfalla med att socialdemokratin återtar makten över svensk politik och samhällsutveckling i riktning mot minskade klyftor, ökad jämställdhet, högre sysselsättning och en god, stabil välfärd som människor kan lita på. Stockholm i februari 2014 Carina Fredén Birgit Skjönberg Elisabet Martinsson Inger Edvardsson Birgitta Castelius Marie Ekberg Lindahl Margareta Stavling Birgith Lundberg

8 7 Stockholms allmänna kvinnoklubb Ekonomisk berättelse per den 31 december 2013 Upprättad av kassör Birgit Skjönberg Under 2013 har Allmänna kvinnoklubben, på Stockholms arbetarekommuns inrådan, bytt bank från Nordea till Swedbank. Klubben kommer härefter inte ha några bankavgifter och det administrativa arbetet har förenklats genom att klubben nu har Internetkonto. En annan förändring som skett är att kvinnoklubbarna i Stockholm fr.o.m får medlemsavgifterna utbetalda under aktuellt verksamhetsår. Utbetalningen genomförs på så sätt att kvinnoklubbarna nu får ett klumpbelopp för de sammanlagda avgifter som medlemmarna betalar till Kvinnoförbundet, S-kvinnodistriktet och respektive kvinnoklubb. För 2013 gällde att de avgifter som avsåg Kvinnoförbundet och S- kvinnodistriktet skulle vara återbetalda senast den 1 februari Detta är en handläggningsordning som, sedan tidigare, gäller för kvinnoklubbarna i övriga delar av landet. Efter det att hänsyn tagits till klubbens skulder till S-kvinnor och Stockholmsdistriktet uppgår de sammanlagda tillgångarna vid årsskiftet 2013/14 till ,41 kr.

9 Resultaträkning Inkomster Medlemsavgifter 8713, ,00 Försäljning Från Alma till Ulla 2650, ,00 Jubileumsgåva 0, ,00 Inkomstränta 50,40 227,84 Frivilliga bidrag 1147,00 68,46 Sa inkomster 12560, ,30 Utgifter Bankavgifter 468,00 483,00 Porto 678, ,40 Avgångs- och jubileumsgåvor 2365,00 Kostnader i samband med medlemsmöten 3764, ,77 Hemsida 1821,22 Föreningsavgift Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap 150,00 Avskrivna fordringar 2566,00 Tryckkostnader från Alma till Ulla 5000,00 Resekostnader 275,00 Sa utgifter 11812, ,17 Årets resultat 747, ,87 Balansräkning Tillgångar Kassa 50,00 90,00 Nordea Bank 0, ,12 Nordea Plusgiro 0, ,77 Swedbank ,41 Fordran 0, ,00 Inventarier/Fana 1,00 1,00 Sa tillgångar 57177, ,89 Skulder Skulder ,00 50,00 Balanserat resultat 35842, ,76 Sa skulder I 56429, ,76 Årets resultat 747, ,87 Sa skulder II 57177, , ,41 kr ,00 kr = ,41 kr. Se fotnot 2 2 Allmänna kvinnoklubben har före årsskiftet 2013/14 erhållit utbetalning av kr från Stockholms kvinnodistrikt, motsvarande Allmänna kvinnoklubbens medlemmars sammantagna årsavgifter för 2013 till klubben, distriktet och förbundet. Klubben får behålla kr av totalsumman och en skuldbokföring har gjorts av resterande kr avseende medlemmarnas avgifter till förbundet och distriktet, som ska återbetalas till Kvinnodistriktet senast den 1 februari 2014.

Lokal Sveavägen 68. Tid 18-20. Fika från 17.30. Kvällens program 18.00-19.30. Styrelse: Elisabet Martinsson. Inger Edvardsson. Margareta Stavling

Lokal Sveavägen 68. Tid 18-20. Fika från 17.30. Kvällens program 18.00-19.30. Styrelse: Elisabet Martinsson. Inger Edvardsson. Margareta Stavling Stockholms Allmänna Kvinnoklubb Årsmöte 5 mars 2015 Lokal Sveavägen 68. Tid 18-20. Fika från 17.30. Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Val av ordförande och sekreterare för mötet

Läs mer

STADGAR. Antagna av förbundsmötet Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar

STADGAR. Antagna av förbundsmötet Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar STADGAR Antagna av förbundsmötet 2015 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål Sveriges

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

STADGAR. Antagna av kongressen Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar

STADGAR. Antagna av kongressen Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar STADGAR Antagna av kongressen 2017 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål Sveriges socialdemokratiska

Läs mer

STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar

STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar Stadgar antagna av förbundsmötet 2015. Förbundsstyrelsens förslag till revidering av stadgar till

Läs mer

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011 STADGAR Antagna av förbundsmötet 2011 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar/föreningar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål

Läs mer

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015 Stadgar Antagna av kongressen 2015 Stadgar för förbundet sid 2-5 Normalstadgar för distrikt sid 6-8 Normalstadgar för föreningar sid 9-11 1 FÖRBUND 1 Ändamål HBT Socialdemokrater (HBT-S) Sverige är ett

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2013 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening Verksamhetsberättelse 2011 Domsjö S Förening Årsmötets dagordning 1. Mötets öppnande ordförande ger ordet till kvällens gäst Håkan Olsson. 2. Årsmötets utlysning. 3. In memorian/parentation 4. Fastställande

Läs mer

socialdemokratins värderingar och S-kvinnors program och stadgar verka för ett samhälle där kvinnor och män är jämställda.

socialdemokratins värderingar och S-kvinnors program och stadgar verka för ett samhälle där kvinnor och män är jämställda. Nuvarande lydelse Förbund 1 Ändamål Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund, S-kvinnor, erkänner sig till den demokratiska socialismen, sådan den uttrycks i socialdemokratiska partiets program och stadgar.

Läs mer

För. SRF Jönköpings län

För. SRF Jönköpings län STADGAR För SRF Jönköpings län Antagna vid SRF:s kongress 2014 Reviderade vid SRF Jönköpings läns representantskap 16 april 2016 Inledning Synskadades Riksförbund är en organisation som präglas av öppenhet

Läs mer

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9 Antagna av kongressen 2011 Ändamålsparagraf bekräftad av förbundsårsmötet 2012 Reviderade av förbundsårsmöten 2014, 2015 Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Läs mer

Förslag till nya stadgar för Sveriges Troende Socialdemokrater

Förslag till nya stadgar för Sveriges Troende Socialdemokrater Stockholm den 17 december 2010 Förslag till nya stadgar för Sveriges Troende Socialdemokrater 1 Ändamål Sveriges Troende Socialdemokrater är ett förbund av grupper och enskilda vars övertygelse är att

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Själevads Socialdemokratiska förening 28 februari 2017

Själevads Socialdemokratiska förening 28 februari 2017 Själevads Fotograf Christer Gelfgren, feb 2017 Själevads 2 (7) Föredragningslista för årsmöte onsdag 28 februari 2017 19:00, Västerhusgården 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av föredragningslista 3

Läs mer

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010 ÄNDRING AV STADGAR Huvuddelen av dessa ändringar av stadgar är en konsekvensändring i och med att vi på kongressen 2009 ändrade tidsram för när vi ska hålla kongressen. Dessutom är det en ändring vad gäller

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte kompletterat

Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte kompletterat Stadgar för Bohusläns partidistrikt Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte 2007-10-20 kompletterat 2013-03-23 1. Partidistriktets uppgift Partidistriktet ansvarar för: Utåtriktad opinionsbildning

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013 2 (10) Innehåll 1 Arbetarekommunens uppgift... 3 2 Organisation... 3 3 Medlemskap i arbetarekommunen... 4 4 Avgifter... 4 5 Möten... 5 6 Arbetarekommunens valberedningar... 6 7 Arbetarekommunens styrelse...

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte på Arbetets Museum. Norrköping.

Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte på Arbetets Museum. Norrköping. Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte 2016-02-17 på Arbetets Museum. Norrköping. 01. Mötets öppnande. Ordförande Barbro Mattson hälsar alla välkomna och förklarar mötet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet Datum: 2016-03-12 Tid: Klockan 12:00 Plats: Björkhaga hotell Mullsjö Närvarande: 41 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Val av mötesordförande. 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

DOMSJÖ S-FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

DOMSJÖ S-FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 DOMSJÖ S-FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 STYRELSEN Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Ersättare Britt Westman Jan-Erik Juhlin Stefan Dahl Torsten Nyman Birgith Mårtenzon Ulla Grundberg

Läs mer

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Antagna vid årsmöte 201-02-03 i Knutbygården, Knuby. Ersätter tidigare antagna stadgar för LPo Uppsala kommun 2013. 1 Föreningens namn Landsbygdspartiet

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

Centerpartiet i Vallentuna Årsmöte 2015 02 08. Dagordning

Centerpartiet i Vallentuna Årsmöte 2015 02 08. Dagordning Centerpartiet i Vallentuna Årsmöte 2015 02 08 Dagordning 1. Val av mötesfunktionärer a. mötesordföranden b. sekreterare c. protokolljusterare 2. Godkännande av kallelsen 3. Fastställande av röstlängd 4.

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte )

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte ) RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte 2015-05-10) 1 Namn Distriktets namn är organisationens namn följt av det namn som förbundsstyrelsen

Läs mer

Sörmlands Kristna Socialdemokrater

Sörmlands Kristna Socialdemokrater Sörmlands Kristna Socialdemokrater Verksamhetsberättelse 2009 Styrelse och övriga uppdrag Styrelse: Ordförande Kassör Sekreterare Suppleanter Övriga uppdrag: Revisor Revisorssuppleant Valberedning Lars

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

S-kvinnor i Söderköping

S-kvinnor i Söderköping S-kvinnor i Söderköping kallar till Tisdagen 23 februari 2010 Kl 18.30 SAP-lokalen Alviksgatan 4 Sedvanliga årsmötesförhandlingar Kaffe, smörgåstårta, kaffe och kaka Varmt Välkommen! Styrelsen S-kvinnor

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Dagordning årsmöte 23 mars 2015

Dagordning årsmöte 23 mars 2015 Dagordning årsmöte 23 mars 2015 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Korta gatan Solna Datum: Tid: 19.

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Korta gatan Solna Datum: Tid: 19. Närvarande lokalklubbar: Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Österåkers BK, Värmdö BK och Danderyd-Täby BK Ej närvarande

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 Kapitel 1 Organisation och Ändamål 1 Politiska ändamål Socialdemokratiska studentklubben är en del av den svenska och internationella socialdemokratin

Läs mer

Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar

Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar 1 Den socialdemokratiska föreningens uppgift Den socialdemokratiska föreningen ansvarar för opinionsbildning för partiet, dess idéer och politik

Läs mer

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Närvarande: 45 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

Själevads Socialdemokratiska förening 28 februari 2012

Själevads Socialdemokratiska förening 28 februari 2012 Själevads Västerhusgården och Mobackens förskola Fotograf: Kina Nylén, 26 februari 2012 Själevads 2 (8) Dagordning för årsmöte tisdag 28 februari 2012 18:30 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av dagordningen

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

FiSS ska utgöra basen för beslutsfattande rörande de regionalpolitiska frågorna, liksom för beslut i övriga ärenden av lokal eller regional karaktär.

FiSS ska utgöra basen för beslutsfattande rörande de regionalpolitiska frågorna, liksom för beslut i övriga ärenden av lokal eller regional karaktär. Stadgar för Feministiskt initiativ Storstockholm antagna på extra årsmöte den 6 juni 2016 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Storstockholm (nedan FiSS).

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman Hela Sverige ska leva Sandviken Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april 2019 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringspersoner 3. Fråga om stämman

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte på Hembygdsgården, Jämshög

PROTOKOLL fört vid årsmöte på Hembygdsgården, Jämshög PROTOKOLL fört vid årsmöte 2018-02-22 på Hembygdsgården, Jämshög 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Gunni-Ann Berggren öppnade mötet och hälsade ett 80-tal medlemmar välkomna. 2 Val av ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Reimersholme socialdemokratiska förening

Verksamhetsberättelse 2014 Reimersholme socialdemokratiska förening Verksamhetsberättelse 2014 Reimersholme socialdemokratiska förening Valresultat Reimersholme 2014 Val Valdistrikt 2009/2010 2014 Europaparlamentet 13,68 12,27 17,54 17,00 Riksdagen 19,02 18,58 20,21 24,08

Läs mer

Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna april ch reviderad senast 18 april 2015.

Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna april ch reviderad senast 18 april 2015. Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna 13-14 april 2007 0ch reviderad senast 18 april 2015. 1 Stadsdelskretsens uppgift Stadsdelskretsen ansvarar för: -opinionsbildning

Läs mer

Arbetarekommunen är partiets lokala huvudorganisation i Norrköpings primärkommuns område.

Arbetarekommunen är partiets lokala huvudorganisation i Norrköpings primärkommuns område. RÖTT = strykning GULT = ändring/tillägg Arbetarekommunen ansvarar för opinionsbildning för partiets idéer och politik inom Norrköpings kommun kommunikation med väljare inom Norrköpings kommun valorganisationen

Läs mer

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar.

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Att bilda förening En enkel guide......för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Ordförklaringar samt enkla exempel på skrivelser.

Läs mer

STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN

STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN Kapitel 1 Ändamål 1 Södertälje Arbetarekommunen är socialdemokraternas huvudorganisation i Södertälje och sammansluter alla inom kommunen verksamma

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet 1 of 9 2013-02-11 13:38 Stadgar för Vänsterpartiet Stadgar för Vänsterpartiet Antagna av Vänsterpartiets 39:e kongress 5-8 januari 2012 Innehåll Medlemskap 2 11

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

STADGAR för Villaföreningen Solbacken

STADGAR för Villaföreningen Solbacken STADGAR för Villaföreningen Solbacken Fastställda av årsmöte 2011-03-03 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaföreningen Solbacken nedan kallad föreningen är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 2, 2011-06-18 vid Boulebanan 1 Ordföranden Lars Danielsson hälsade de 15 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015

Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 1 Partidistriktets uppgift Partidistriktet ansvarar för: - utåtriktad

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress 15 18 juni 2012 1 Innehåll 1 Detta är PRO...3 2 Så här ser organisationen ut...4 3 Medlemskap...4 4 Föreningarna...5

Läs mer

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet.

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet. Årsmötesordlista Förklaringar till dagordning på årsmöte 01. Årsmötets öppnande När mötet ska starta enligt kallelsen får någon öppna mötet, exempelvis föreningens ordförande. Det gör man genom att säga

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

Själevads Socialdemokratiska förening 25 februari 2015

Själevads Socialdemokratiska förening 25 februari 2015 Själevads Själevads 2 (6) Agenda för årsmöte onsdag 25 februari 2015 19:00 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av agendan 3 Godkännande av kallelse 4 Parentation 5 Val av presidium: A. Ordförande B. Sekreterare

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA 1 (6) NORMALSTADGAR för lokal förening ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (6) INNEHÅLL Normalstadgar för lokal förening 1 Inledning 12 2 Namn och ändamål 12 3 Antagande

Läs mer

Svenska Pastafarikyrkan

Svenska Pastafarikyrkan Svenska Pastafarikyrkan Standardstadgar lokal församling 1 Församlingens Namn Församlingens namn är [Föreningens Namn]* 2 Föreningen har sitt säte i [Ort] 3 Föreningsform Församlingen är en ideell förening.

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ VSF:S SJUNDE KONGRESS I STOCKHOLM 31 OKT- 2 NOV 2008

STADGAR ANTAGNA PÅ VSF:S SJUNDE KONGRESS I STOCKHOLM 31 OKT- 2 NOV 2008 STADGAR ANTAGNA PÅ VSF:S SJUNDE KONGRESS I STOCKHOLM 31 OKT- 2 NOV 2008 1 FÖRBUNDETS NAMN OCH SYFTE 1 Förbundets namn är Vänsterns Studentförbund, VSF. VSF engagerar studerande på eftergymnasiala utbildningar,

Läs mer

Stadgar för RFSL Sundsvall

Stadgar för RFSL Sundsvall Sidan 1 av 6 Stadgar för RFSL Sundsvall Dessa avdelningsstadgar antogs av RFSL:s kongress 140502-0504. Avdelningsstadgarna gäller för alla avdelningar samt dess verksamheter och ska gälla för alla föreningar

Läs mer

Stadgar för Svenska Pokerförbundet

Stadgar för Svenska Pokerförbundet Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 1 av 10 Stadgar för Svenska Pokerförbundet Dessa stadgar är antagna vid Svenska Pokerförbundets årsmöte 2010-02-13. Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 2 av 10 Kapitel

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i Protokollet sparas av lokalavdelningen. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017, kl i Redovisning av genomfört årsmöte sker genom digital inlämning av valrapport och verksamhetsberättelse senast

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

Årsmöte. Broholmerföreningen. Spånhults Herrgård 26 mars Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017 Budget 2017

Årsmöte. Broholmerföreningen. Spånhults Herrgård 26 mars Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017 Budget 2017 Årsmöte Broholmerföreningen Spånhults Herrgård 26 mars 2017 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017 Budget 2017 Broholmerföreningen Årsmöte 2017 Page 1 Broholmerföreningens Årsmöte 2017 DAGORDNING

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl !

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl ! Till PRO - Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper Eslöv 2017-12-15 Kallelse till distriktets årsmöte 2018-03-21 Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl. 09.30 på Medborgarhuset

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00 Närvarande lokalklubbar: Danderyd-Täby BK, Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Vällingby BK, Värmdö BK och Österåkers BK Ej närvarande

Läs mer

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar För att tydliggöra hur valen i vår fackliga organisation går till på olika nivåer och

Läs mer