för hushållsel och hemförsäkring Upphandling av metodutbildning och handledning för personal i

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "för hushållsel och hemförsäkring 2010 17 Upphandling av metodutbildning och handledning för personal i"

Transkript

1 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 12 Årsredovisning Reviderad investeringsbudget Redovisning av handkassor och växelkassor inom nämndens verksamhet 15 Vägledande riktlinjer för ekonomiskt bistånd 16 Norm för försörjningsstöd 2010 samt förslag till ny norm/schablon för hushållsel och hemförsäkring Upphandling av metodutbildning och handledning för personal i verksamheten Ungdomslotsen 18 Upphandling av gymnasial omvårdnadsutbildning 19 Förslag till bildande av föreningsråd 20 Erbjudande om etappvärdskap under O-Ringen Detaljplan för del av Skummeslöv 24:1 22 Överföring av kvarstående medel från Laholm turist ekonomisk förening 23 Anslag till projektet Turista hemma 24 Redovisning av delegationsbeslut 25 Anmälan av delegationsbeslut 26 Informationsärenden 27 Anmälningsärenden

2 Laholms kommun Utvecklings- och näringslivsnämnden har haft sammanträde den 4 mars 2010 Protokollet, som justerats den 8 mars 2010, finns tillgängligt i Stadshuset, Humlegången 6, Laholm. Kommunledningskontoret Barbro Nilsson Sekreterare Bevis om anslag Att ovanstående tillkännages på kommunens anslagstavla från och med den 9 mars till och med den 31 mars 2010 intygas. Barbro Nilsson Kommunledningskontoret

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid 1 (18) Plats och tid Lärcentrum, Laholm, kl Beslutande Roland Gottfridsson (C), ordf Magnus Johansson (S) Jan Gottfriedson (FP) Kaj Talik (C) Angela Magnusson (M) Susanne Blixt (M), ej 19, Olof Bertilsson (S) Kenneth Camitz (M), 19, Övriga deltagande Kenneth Camitz (M), ersättare Louise Robertsson, ekonom, Inger Jönsson, 1:e socialsekreterare, 15, 16, 24, 26 Pia Svensson, enhetschef, 17, 18 Annika Fernlund, personalsekreterare, 19 Mats Franzén, projektledare, 19 Reino Jacobsson, vik. turistchef, 20, 23, 26 Tomas Segerlund, turistsamordnare, 20, 23, 26 Anna-Lena Lundby, karttekniker, 21 Marie Holm-Hofve, socialsekreterare, 24 Fredrik Swärdh, näringslivssekreterare, 26 Gerry Andersson, verksamhetschef Barbro Nilsson, kommunsekreterare Utses att justera Olof Bertilsson Plats och tid för justering Kommunledningskontoret, Paragrafer Sekreterare Barbro Nilsson Ordförande Roland Gottfridsson Justerande

4 Olof Bertilsson

5 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 2 UNN 12 Dnr Årsredovisning 2009 Enligt den kommunala redovisningslagen skall för varje räkenskapsår den löpande bokföringen avslutas med ett årsbokslut och en årsredovisning. Syftet med årsredovisningen är att den skall redogöra för utfallet av verksamheten, verksamhetens finansiering och den ekonomiska ställningen vid räkenskapsårets slut. Den kommunala årsredovisningen skall således ge information till olika intressenter samt utgöra underlag för styrning och uppföljning av nämndernas verksamheter. Beslutsunderlag Utvecklings- och näringslivskontorets förslag till årsredovisning. Vid sammanträdet föreslås följande ändringar: Effektmål 3:1: Målet är uppfyllt. Redovisning sidan 7: Redovisningen för 2008 kompletteras med kostnader för ekonomiskt bistånd. 1. Årsredovisningen för 2009 godkännes med de förändringar som föreslagits vid sammanträdet. 2. Årsredovisningen överlämnas till kommunstyrelsen.

6 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 3 UNN 13 Dnr Reviderad investeringsbudget 2010 Utvecklings- och näringslivskontoret redovisar förslag till reviderad investeringsbudget år Beslutsunderlag Förslag till reviderad investeringsbudget år Förslaget till reviderad investeringsbudget för 2010 godkännes och överlämnas till kommunstyrelsen.

7 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 4 UNN 14 Dnr Redovisning av handkassor och växelkassor inom nämndens verksamhet Utvecklings- och näringslivsnämnden beslutar om tilldelning och ansvar avseende handkassor och växelkassor. Information lämnas årligen i samband med bokslutet gällande omslutningen. En handkassa kan användas till mindre inköp där fakturering ej är rimlig och får inte vara större än vad som är motiverat med hänsyn till användningsområdet. Nedanstående personer har utsetts på respektive arbetsställe och dessa får ansvar för varsin handkassa: Annika Stark, Serv-center, ersättare Göran Lago. Handkassan är på 500 kronor. Elisabeth Pauldén, Turistbyrån, ersättare Tomas Segerlund. Handkassa på 200 kronor och växelkassa på kronor. Redovisningen godkännes.

8 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 5 UNN 15 Dnr Vägledande riktlinjer för ekonomiskt bistånd Utvecklings- och näringslivskontoret har upprättat förslag till vägledande riktlinjer för ekonomiskt bistånd. Socialstyrelsens Stöd för rättstillämpning och handläggning, Ekonomiskt bistånd är ett komplement till Socialstyrelsens allmänna råd om ekonomiskt bistånd. I Stöd för rättstillämpning och handläggning ges praktiska råd för handläggning av ekonomiskt bistånd. Det nu upprättade förslaget avser kommunens avvikelse eller tillägg till Socialstyrelsens rekommendationer. Beslutsunderlag Vägledande riktlinjer för ekonomiskt bistånd i Laholms kommun. Föreliggande förslag till vägledande riktlinjer för ekonomiskt bistånd antas att gälla fr o m den 4 mars 2010.

9 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 6 UNN 16 Dnr Norm för försörjningsstöd 2010 samt förslag till ny norm/schablon för hushållsel och hemförsäkring 2010 Regeringen har den 3 december 2009 fattat beslut om ändring i socialtjänstförordningen som innehåller riksnormen för försörjningsstöd. Ändringen har trätt i kraft den 1 januari Normen för 2010 är oförändrad i förhållande till 2009 års norm. Utvecklings- och näringslivsnämnden beslutade den 10 december 2008 att försörjningsstödet skall baseras på den av regeringen fastställda riksnormen. Skäliga kostnader för hushållsel, hemförsäkring och möbler kommer att läggas utanför normen och beräknas utifrån konsumentverkets beräkningar för 2009 samt bedömas utifrån det individuella behovet. Basbeloppet för 2010 har sänkts till kronor. Alla belopp som enligt riktlinjerna är knutna till basbeloppet kommer att justeras för Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse den 12 februari Nämnden lägger redovisningen till handlingarna.

10 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 7 UNN 17 Dnr Upphandling av metodutbildning och handledning för personal i verksamheten Ungdomslotsen Enhetschefen vid vuxenutbildningen informerar om upphandling av metodutbildning och handledning för personal i verksamheten Ungdomslotsen. Upphandlingen har genomförts som en förenklad upphandling. Avtalsperioden omfattar tiden 15 mars mars Nämnden uppdrar åt ordföranden att anta anbud för upphandlingen.

11 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 8 UNN 18 Dnr Upphandling av gymnasial omvårdnadsutbildning Inom ramen för samverkan kring vuxnas lärande slöts ett samverkansavtal under 2009 mellan de halländska kommunerna. Syftet med avtalet är ett ökat utbildningsutbud för medborgarna och därigenom utökad tillgång till utbildning för vuxna i Halland. Avtalet reglerar också hur samverkan sker gällande inventering av utbildningsbehov för att möta efterfrågan samt anpassa befintligt utbud mot behov. En av ambitionerna med samverkansavtalet är att skapa en struktur för vuxnas lärande i Halland genom framtagande av nya utbildningar, gemensam upphandling och gemensam marknadsföring. Just nu pågår en sammanställning av nu gällande upphandlingsavtal i respektive kommun. Denna kartläggning syftar även till att ge underlag för ett utökat framtida samarbete kring gemensam upphandling och utnyttjande av varandras avtal. Noteras bör att gemensam upphandling inte garanterar lägre kostnad per utbildningsplats. Däremot ger det ökad flexibiliteten, ett bredare utbildningsutbud och högre kvalitet ur ett individperspektiv. Laholm har tre pågående upphandlingsavtal avseende gymnasial utbildning för vuxna. I gällande avtal för kurser ur omvårdnadsprogrammet är klausul om förlängning av avtalet redan utnyttjat och gäller till Detta innebär att ny upphandling behöver göras under våren Alternativt kan platser köpas av annan kommun, förslagsvis Halmstad, för att invänta en översyn inom ramen för det regionala samarbetet. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse den 23 februari forts

12 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 9 UNN 18 forts Ny lokal upphandling skall göras för ett år med möjlighet till förlängning.

13 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 10 UNN 19 Dnr Förslag till bildande av föreningsråd Behovet av meningsfull sysselsättning för ungdomar, långtidsarbetslösa och för personer med olika former av arbetsnedsättning har under senare år ökat. Samtidigt uttrycker det ideella föreningslivet ett behov av arbetskraft för olika uppgifter inom den enskilda föreningen av såväl längre som kortare karaktär. Bildande av ett föreningsråd kan vara ett sätt att tillmötesgå båda behoven på ett effektivt och strukturerat sätt. Ett föreningsråd kan utgöra en funktion som gör att ungdomar eller personer med arbetsnedsättning eller liknade fångas upp för att erbjudas arbeten inom föreningslivet. Detta kan gälla personer med lönebidrag eller som befinner sig i Fas 3, nära utförsäkring, inom Lyftet, Ungdomslotsen eller liknade. Synergieffekter kan uppnås med en jämnare årsarbetstid, säsongsarbete i en förening ska kunna kompletteras med arbete i en annan förening övrig tid. Föreningsrådet ska vara en fristående verksamhet som finansieras genom medlemsavgifter, anställningsstöd, avgifter och kommunalt bidrag. Målsättningen är att individer årligen erbjuds sysselsättning inom föreningslivet. Enligt tidsplanen uppgår det kommunala bidraget för 2010 till kronor, för 2011 till kronor och för 2012 till kronor. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse den 22 februari Nämnden godkänner förslaget till bildande av föreningsråd. 2. Utvecklings- och näringslivsnämnden anhåller hos kommunfullmäktige om tilläggsanslag med kronor för verksamheten 2010.

14 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 11 UNN 20 Dnr Erbjudande om etappvärdskap under O-Ringen 2012 O-Ringen som är världens största orienteringsäventyr och ett av Sveriges största idrottsevenemang kommer under 2012 att arrangeras i Halmstad. Evenemanget beräknas då få mer än besökare från över 40 länder. O-Ringen erbjuder i skrivelse kommunen att vara värd för en tävlingsetapp, vilket bl a innebär att tävlingsetappen namnsätts efter kommunen och presenteras i massmedia och i tävlingsbestämmelserna som Laholms etappen. Etappens namn skall exponeras vid tävlingsplatsen på portalerna vid ingångarna till arenan samt på mål och prisutdelningstribun. Dessutom disponeras en monter i marknadsföringstältet samt möjlighet att marknadsföra sig vid O-ringen 2010 och Som ersättning för rättigheterna enligt ovan skall kommunen erlägga kronor. Nämnden beslutade den 18 november 2009 att ställa sig positiv till deltagande i arrangemanget och föreslår att kostnaderna fördelas med hälften vardera av kommunstyrelsen och utvecklings- och näringslivsnämnden. Kommunstyrelsen beslutade den 9 februari 2010 att delta i arrangemanget och vara värd för en tävlingsetapp och anslå kronor för deltagandet. Kommunstyrelsen uppmanar nämnden att tillföra resterande kronor. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll den 9 februari 2010, 35. Turistchefens tjänstskrivelse den 11 januari Utvecklings- och näringslivsnämnden anslår kronor ur nämndens budgetram för arrangemanget.

15 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 12 UNN 21 Dnr Detaljplan för del av Skummeslöv 24:1 Miljö- och byggnadsnämnden har för samråd översänt förslag till detaljplan för Skummeslöv 24:1 m fl. Planområdet ligger i den södra delen av Skummeslövsstrand. Infart till området sker från Stjärnhemsvägen i öster. I väster gränsar området till stugområde vid Fiskaregatan och i norr till grönområde på fastigheten Skummeslöv 3:10. I söder gränsar planområdet till bostadsområde vid Fäladsvägen. Syftet med planförslaget är att pröva lämpligheten att inom fastigheten Skummeslöv 24:1 fortsätta utbyggnaden med friliggande enbostadshus för permanentboende och i västra delen komplettera befintlig sommarbebyggelse med en mindre bostadsgrupp nya fritidshus på relativt små tomter. Mellan de båda bostadsdelarna är planerat ett relativt brett naturstråk. Tillsammans med mark såväl söder som norr om skapar detta ett grönt stråk i landskapet. Beslutsunderlag Samrådshandling den 10 februari Nämnden har ingen erinran mot förslaget, dock skall tillfartsvägarna till området beaktas ur trafiksäkerhetssynpunkt.

16 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 13 UNN 22 Dnr Överföring av kvarstående medel från Laholm turist ekonomisk förening Laholm turist ekonomisk förenings årsstämma beslutade den 15 juni 2005 att avveckla föreningen snarast. I och med detta möte anser sig styrelsen ha uppfyllt det som beslutades vid Laholm turist ekonomisk förenings årsmöte den 30 mars 2005, 11b och därmed upplöses styrelsen. Kvarstående frågor om likvidation handhas av ordföranden och vice ordföranden som har rätt att avsluta verksamheten och därmed sammanhängande frågor. Enligt föreningens stadgar, 17: Föreningens upplösning. Vid en upplösning av föreningen skall kommunen besluta om de bibehållna tillgångarnas användning till ändamål som främjar turistnäringen i föreningens verksamhetsområde. Beslutsunderlag Stadgar för Laholm turist ekonomisk förening. Protokoll från årsstämma den 30 mars Protokoll från extra föreningsstämma den 15 juni Utvecklings- och näringslivsnämnden beslutar enligt föreningens intention att överta kvarstående medel, ,96 kronor, att användas enligt föreningens stadgar. 2. Utvecklings- och näringslivskontoret ges i uppdrag att inkomma med förslag till användning av övertagna medel.

17 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 14 UNN 23 Dnr Anslag till projektet Turista hemma Turistchefen redogör för projektet Turista hemma som är planerat att genomföras i slutet av maj eller början av juni. En enkät om intresset från turistföretagen att delta för en kostnad av kronor/företag har genomförts. Intresset från företagen har varit lågt och anmälningsavgiften, som skall användas till marknadsföring, har upplevts som för hög. Nämnden beslutar anslå kronor ur marknadsföringsanslaget för arrangemanget. Ny enkät till företagen om intresset för deltagande skall göras.

18 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 15 UNN 24 Dnr Redovisning av delegationsbeslut Enligt delegationsordning för utvecklings- och näringslivsnämnden skall beslut som fattats med stöd av delegeringsuppdrag fortlöpande anmälas till nämnden genom överlämnande av förteckning eller protokoll över besluten. Nämnden beslutade vid sammanträde den 22 april 2009, 37, att justeringsmannen skall välja ut ett delegationsbeslut för redovisning vid nämndens nästa sammanträde. Justeringsmannen har valt följande ärende: Avslag enligt SoL 4:1 till försörjningsstöd. Socialsekreterare Marie Holm-Hofve redovisar ärendets handläggning. Redovisningen godkännes.

19 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 16 UNN 25 Dnr Anmälan av delegationsbeslut 1. Arbetsutskottets beslut , Ordföranden, åtgärd för att undvika försörjningsstödsberoende Dnr /20 3. Beslut om ekonomiskt bistånd mm: Januari st Februari

20 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 17 UNN 26 Dnr Informationsärenden Socialbidragsstatistik Inger Jönsson Semestra hemma Reino Jacobsson Stadsfesten Reino Jacobsson Förslag till framtida organisation och samarbetsområden, Offensiva Laholm. Separat bilaga. Fredrik Swärdh Ledamöternas inspel. Verksamhetschefens agenda. _

21 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 18 UNN 27 Dnr Anmälningsärenden 1. Arbetsförmedlingen, lokal överenskommelse om sysselsättning inom jobb- och utvecklingsgarantins tredje fas. Dnr /10 2. Kommunstyrelsen, omdisponering av anslag på grund av lägre internhyror. Dnr / Länsstyrelsen, uppföljning av introduktion december Dnr /10 4. Migrationsverket, ansökan om extra ersättning för att påskynda utlänningars etablering på arbetsmarknaden. Dnr / Migrationsverket, skrivelse om organiserad vidareflyttning. Dnr / Länsrätten, domar i ärenden om ekonomiskt bistånd. Dnr / Polismyndigheten, underrättelse om beslut i bidragsbrott. Dnr / Åklagarmyndigheten, underrättelser om beslut. Dnr /

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Utvecklings- och näringslivsnämnden Detaljplan för Åmot 2:321 i Mellbystrand

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Utvecklings- och näringslivsnämnden Detaljplan för Åmot 2:321 i Mellbystrand ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Utvecklings- och näringslivsnämnden 2010-11-24 Paragraf Ärendelista 96 Detaljplan för Åmot 2:321 i Mellbystrand 97 Dispositionsrätt till konto för utbetalning av bistånd av

Läs mer

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Utvecklings- och näringslivsnämnden

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Utvecklings- och näringslivsnämnden ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Utvecklings- och näringslivsnämnden 2010-08-26 Paragraf Ärendelista 67 Budgetuppföljning 2/2010 68 Beslutsattestanter för utvecklings- och näringslivsnämnden 2010 69 Detaljplan

Läs mer

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Utvecklings- och näringslivsnämnden Ekonomiskt utfall november 2010

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Utvecklings- och näringslivsnämnden Ekonomiskt utfall november 2010 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Utvecklings- och näringslivsnämnden 2010-12-15 Paragraf Ärendelista 106 Ekonomiskt utfall november 2010 107 Svar på motion om turistbyråverksamhet i Mellbystrand och Knäred

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-22 Ärendelista 6 Dnr 2019-000003 Internbudget 2019 7 Dnr 2019-000001 Vägledande riktlinjer för ekonomiskt bistånd 2019 8 Dnr 2018-000340 Detaljplan för Skummeslöv

Läs mer

landsbygdsprogrammet, turismprogrammet

landsbygdsprogrammet, turismprogrammet ÄRENDELISTA Utvecklings- och näringslivsnämnden 2009-04-22 Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 28 Budgetuppföljning 2009 29 Information om socialbidragsutvecklingen och arbetsmarknadsläget 30 Nämndsplan

Läs mer

ÄRENDELISTA Utvecklings- och näringslivsnämnden sommarrevy Laholmsmässan Sammanträdesdatum

ÄRENDELISTA Utvecklings- och näringslivsnämnden sommarrevy Laholmsmässan Sammanträdesdatum ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 107 Ekonomiskt utfall november 2009 108 Beslutsattestanter för utvecklings- och näringslivsnämnden 2010 109 Fortsatt deltagande i organiserad vidareflyttning

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Ärendelista 11 Internbudget 2015 12 Bruttobudgetförändring 2015 13 Lokalansvarig tjänsteman för socialnämnden 14 Kommunala handikapprådet 15 Återrapportering

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-24 Ärendelista 39 Visioner och mål för Laholms kommun 40 Förändrad ansvarsfördelning avseende anordnande av boendeplatser för ensamkommande barn 41 Ansökan om statsbidrag

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-18 Ärendelista 102 Dnr 2016-000219 Översyn av kommunens köksorganisation 103 Dnr 2016-000169 Rekommendation om finansiering av nationell stödfunktion till stöd för

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2014-04-22

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2014-04-22 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-22 Ärendelista 44 Överlåta uppgifter ur journaler och annan datainsamling inom socialnämndens ansvarsområde till tredje part i samband med teknikutveckling 45 Handlingsplan

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-11-21 Ärendelista 107 Dnr 2017-000116 Ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL och rapportering enligt 16 kap 6 f SoL samt beslut enligt 9 LSS och rapportering

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-02-28

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-02-28 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2012-02-28 Ärendelista 15 Årsredovisning 2011 16 Reviderad investeringsbudget 2012 17 Detaljplan för Kv Hästen 2, 3, 4, 6, 7 i Laholms stad och kommun 18 Uppföljning av

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-04-23 Ärendelista 40. Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 41. Remiss av förbättringsområden och ambitioner i handlingsprogram för skydd mot

Läs mer

Servicenämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-06-20. 59 Ekonomisk uppföljning. 60 Upphandling av fastighetsunderhåll. 61 Reviderad kostutredning

Servicenämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-06-20. 59 Ekonomisk uppföljning. 60 Upphandling av fastighetsunderhåll. 61 Reviderad kostutredning Servicenämnden Sammanträdesdatum 2012-06-20 Ärendelista 59 Ekonomisk uppföljning 60 Upphandling av fastighetsunderhåll 61 Reviderad kostutredning 62 Upphandling städtjänster 63 Hastighetsplan enligt Rätt

Läs mer

ÄRENDELISTA Servicenämnden

ÄRENDELISTA Servicenämnden ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 8 Årsredovisning för år 2010 9 Internbudget 2011 10 Reviderad investeringsbudget 2011 11 Handkassor 2011 12 Motion om avveckling av återvinningsstation

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-21 Ärendelista 3 Internbudget 2014 4 Bruttobudgetförändring 2014 5 Handkassor och växelkassor år 2014 6 Beslutsattestanter år 2014 7 Rapport internkontrollplan 2013

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-05-22

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-05-22 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-22 Ärendelista 46 Budgetuppföljning 2012 47 Redovisning av stimulansmedel för äldre år 2011 48 Delredovisning av projekt familjefridsamordnare 49 Omvärldsbevakning

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-04-16 Ärendelista 43 Dnr 2018-000358 Månadsuppföljning 2019 med ekonomi och indikatorer 44 Dnr 2016-000294 Digitalisering - Ekonomiskt bistånd 45 Dnr 2019-000155 Rekommendation

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2012-08-30 64 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2012 65 Kommunplan och budget för år 2013 samt ekonomisk plan 2014-2015 66 Budget

Läs mer

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-01-26

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-01-26 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 10 Anmälningsärenden till socialnämnden år 2011 11 Anmälan av delegationsbeslut år 2011 12 Information/Beredning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Ärendelista 66 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 67 Dnr 2018-000280 Nämndsplan och budget för år 2019 samt ekonomisk plan

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2019-04-24 Ärendelista 35 Dnr 2019-000095 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 36 Dnr 2019-000139 Upphörande av skolenhet- Blåkullaskolan 37 Dnr 2019-000005

Läs mer

Servicenämnden Sammanträdesdatum

Servicenämnden Sammanträdesdatum Servicenämnden Sammanträdesdatum 2011-01-12 Paragraf Ärendelista 1 Val av beredningsutskott 2011-2014 2 Delegationsordning för servicenämnden 3 Beslutsattestanter 2011 4 Servicenämndens behörighetsregler

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-21 Ärendelista 65 Dnr 2016-000080 Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik 66 Dnr 2016-000140 Förstudie lokaler för

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-02-24 Ärendelista 21 Årsredovisning 2014 samt uppföljning av nämndsmålen 22 Reviderad investeringsbudget 2015 23 Handkassa ALFA 24 Rapport internkontrollplan 2014 25

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden Budgetuppföljning 1 med prognos för år 2013

Sammanträdesdatum Servicenämnden Budgetuppföljning 1 med prognos för år 2013 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Ärendelista 42 Ekonomisk uppföljning 43 Budgetuppföljning 1 med prognos för år 2013 44 Överenskommelse beträffande hyra och blockhyresavtal avseende LSS-boende på fastigheten

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Kultur- och utvecklingsnämnden

Kultur- och utvecklingsnämnden Kultur- och utvecklingsnämnden Sammanträdesdatum 2012-02-27 Ärendelista 19 Information om kommunens arbetslöshet samt utbetalningen av ekonomiskt bistånd 20 Slutredovisning av genomförandet och byggnationen

Läs mer

4 Begäran om medel till marknadsföring Årets park 2013

4 Begäran om medel till marknadsföring Årets park 2013 Servicenämnden Sammanträdesdatum 2014-01-22 Ärendelista 1 Internbudget 2014 2 Handkassor och växlingskassor 2014 3 Uppföljning av Internkontrollplan 2013 4 Begäran om medel till marknadsföring Årets park

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-23 Ärendelista 63 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 64 Dnr 2015-000287 Plansamråd - ändring av detaljplan för del av

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2015-03-26 32 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 33 Remiss visioner och mål för Laholms kommun 34 Barn- och ungdomsnämndens

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-23 Ärendelista 58 Dnr 2017-000110 Budgetuppföljning 1/2017 59 Dnr 2016-000217 Aktuellt läge ensamkommande barn och unga 60 Dnr 2017-000116 Ej verkställda gynnande

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-10-24 Ärendelista 95 Dnr 2017-000097 Brukarstyrd brukarrevision Laholm - Humlan 96 Dnr 2017-000267 Avgifter 2018 - Socialtjänsten 97 Dnr 2017-000168 Uppdrag jämställdhetsfrågor

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-23 Ärendelista 77 Dnr 2016-000118 Budget, kommunplan och nämndsplan för år 2017 samt ekonomisk plan 2018-2019 78 Dnr 2016-000132 Kvalitetsdeklarationer 2016 79 Dnr

Läs mer

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Servicenämnden 2011-06-22

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Servicenämnden 2011-06-22 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf 82 83 84 85 86 87 88 Ärendelista Budgetuppföljning 2011 Budget och nämndsplan för år 2012 samt ekonomisk plan 2013-2014 Slutredovisning Glänningesjö förskola Etablering

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Ärendelista. 84 Försäljning av aktier i Laholms Biogas AB

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Ärendelista. 84 Försäljning av aktier i Laholms Biogas AB Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-28 Ärendelista 84 Försäljning av aktier i Laholms Biogas AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2011-06-28 1 (3) Plats

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-27 Ärendelista 24 Dnr 2019-000095 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 25 Dnr 2018-000470 Barn- och ungdomsnämndens internbudget för år 2019 26

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2013-04-25 36 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 2013 37 Genomlysning och omprövning av kommunala verksamheter 38 Remiss av motion

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-23 Ärendelista 3 Dnr 2018-000005 Internbudget 2018 4 Dnr 2018-000026 Bruttobudgetförändring 2018 5 Dnr 2016-000264 Uppföljning av Internkontrollplan 2017 6 Dnr 2017-000329

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-24 Ärendelista 96 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 97 Dnr 2016-000107 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2019-06-26 Ärendelista 46 Dnr 2019-000095 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 47 Dnr 2019-000230 Revidering av barn- och ungdomsnämndens delegationsordning

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-04-25 Ärendelista 49 Dnr 2016-000242 Behov av dagverksamhet för personer med demenssjukdom/minnesproblematik 50 Dnr 2016-000140 Lokalbehov socialkontoret och öppenvården

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-24 Ärendelista 84 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 85 Dnr 2017-000148 Yttrande över förstudie för ny förskola i Våxtorp 86

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Kultur- och utvecklingsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Kultur- och utvecklingsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Kultur- och utvecklingsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-07 Ärendelista 1 Dnr 2018-000262 Val av beredningsutskott i kultur- och utvecklingsnämnden samt andra valärende 2 Dnr 2014-000245 Val av styrelseledamot

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-25 Ärendelista 39 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 40 Dnr 2017-000018 Yttrande över förstudie av utbyggnad av Glänningesjö

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-09-22 Ärendelista 80 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 81 Dnr 2016-000163 Remiss av förslag från barn- och ungdomskonferensen

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden

Sammanträdesdatum Servicenämnden ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 104 Ekonomiskt utfall augusti månad 2009 105 Förslag till prioriteringslista angående kostservice organisation avseeende lokaler, utrustning och inredning

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-09-23 Ärendelista 81 Budgetuppföljning 2/2014 82 Uppföljning av nämndsplan 2014 83 Budget och kommunplan för år 2015 samt ekonomisk plan 2016-2017 84 Nämndsplan 2015

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-20 Ärendelista 30 Dnr 2018-000004 Månadsuppföljning 2018 med ekonomi och indikatorer 31 Dnr 2016-000217 Statusrapport angående ensamkommande barn och unga 32 Dnr

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-19 Ärendelista 32 Dnr 2018-000358 Månadsuppföljning 2019 med ekonomi och indikatorer 33 Dnr 2018-000239 Uppföljning enligt Lex Sarah, Lex Maria och avvikelserapporter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-05-19 Ärendelista 59 Dnr 2015-000100 Budgetuppföljning 1/2015 60 Dnr 2015-000130 Handkassa - Slåttets servicebostad 61 Dnr 2015-000091 Uppföljning av Politiskt program

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 22 februari 2010 kl 13.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-19 Ärendelista 30 Direktiv för genomlysning och omprövning av kommunala verksamheter särskild uppföljning 31 Detaljplan Skummeslöv 13:61 mfl Skummeslövsstrand 32

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2012-06-28 54 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2012 55 Handkassor och växelkassor inom barn- och ungdomsnämndens verksamhet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.10-16.30 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 ande Övriga deltagande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Kenneth Magnusson (C) Christoffer Gullberg (M) Linda

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Omgående justering

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Omgående justering Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2012-05-31 Omgående justering 40 Budgetuppföljning 1 2012 46 Revidering av Laholms kommuns författningssamling 2.5 Taxor och avgifter förskole-

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-23 Ärendelista 1 Dnr 2019-000002 Val av barn- och ungdomsnämndens beredningsutskott 2019-2022 2 Dnr 2019-000004 Behörighetsregler inom Barn- och ungdomsnämndens

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-17 Ärendelista 41 Dnr 2018-000004 Månadsuppföljning 2018 med ekonomi och indikatorer 42 Dnr 2018-000079 Remiss av Miljöpolicy 43 Dnr 2016-000294 Slutrapport ekonomiskt

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-04-17

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-04-17 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2012-04-17 Ärendelista 33 Överenskommelse mellan Laholms kommun och Humana Omsorg 34 Remiss - IT-strategi för Laholms kommun 35 Naturvårdsplan för Laholms kommun 36 Ansökan

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-12-14 Ärendelista 117 Dnr 2015-000307 Riktlinjer Ledsagarservice enligt LSS 118 Dnr 2015-000308 Internkontrollplan år 2016 119 Dnr 2015-000309 Beslutsattestanter år

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-21 Ärendelista 46 Budgetuppföljning 1 år 2013 47 Indikatorer 48 Uppdatering av socialnämndens delegationsordning 49 Socialt företagande 50 Detaljplan för Åmot 2:217,

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-06-16

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-06-16 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-16 Ärendelista 68 Dnr 2015-000132 Missbruks- och beroendevård i Halland (Dnr HSS 140093) 69 Dnr 2015-000065 Handlingsplan för arbetet mot våld i nära relation 70

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-09-19 Ärendelista 82 Dnr 2017-000110 Budgetuppföljning 2/2017 83 Dnr 2016-000264 Uppföljning Intern kontroll 84 Dnr 2017-000086 Uppföljning enligt Lex Sarah, Lex Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-12-17 Ärendelista 128 Internkontrollplan 2014 129 Handkassa Emmaus 130 Remiss - Delrapport angående översyn av kommunens politiska organisation mm inför mandatperioden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Gunilla Eriksson, 88 Birgitta Harsbo Roger Lindgren, 88 Inger Karlsson Annika Bäckman, 88

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Gunilla Eriksson, 88 Birgitta Harsbo Roger Lindgren, 88 Inger Karlsson Annika Bäckman, 88 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-10-18 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.35 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström(s), 93 Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

Ärendelista Kultur- och fritidsnämnden protokoll

Ärendelista Kultur- och fritidsnämnden protokoll Paragraf Ärende Ärendelista Kultur- och fritidsnämnden protokoll 2009-01-22 1 Remiss angående detaljplan för del av Öringe 8:21 m fl 2 Remiss angående detaljplan för del av Skummeslöv 24:1 i Skummeslövsstrand

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-29 Ärendelista 17 Dnr 2015-000315 2015 års Bokslut/Årsredovisning 18 Dnr 2016-000002 Internbudget 2016 19 Dnr 2016-000044 Bruttobudgetförändring 2016 20 Dnr 2016-000043

Läs mer

87 Svar på remiss av medborgarförslag om utlåning av cyklar. 88 Svar på remiss av medborgarförslag om kulturutövare i kommunens allmänna lokaler

87 Svar på remiss av medborgarförslag om utlåning av cyklar. 88 Svar på remiss av medborgarförslag om kulturutövare i kommunens allmänna lokaler Kultur- och utvecklingsnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-19 Ärendelista 86 Ekonomisk redovisning år 2014 87 Svar på remiss av medborgarförslag om utlåning av cyklar 88 Svar på remiss av medborgarförslag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/7. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/7. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl Socialnämndens arbetsutskott 2016-02-03 1/7 Sammanträdestid: 2016-02-03 kl. 9.00 12.15 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S),

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Valnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Valdistriktsindelning inför 2014 års val. 2 Valnämndens budget 2014

Valnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Valdistriktsindelning inför 2014 års val. 2 Valnämndens budget 2014 Valnämnden Sammanträdesdatum 2013-06-25 Ärendelista 1 Valdistriktsindelning inför 2014 års val 2 Valnämndens budget 2014 3 Information om valnämndens erfarenheter från tidigare val 4 Valets utmaningar

Läs mer

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 20010-02-25 Paragraf Ärendelista 1 Årsredovisning år 2009 2 Uppföljning av internkontrollplan för år 2009 3 Redovisning av nämndens handkassor och

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

104 Information om kommunens arbetslöshet samt utbetalningen av ekonomiskt bistånd

104 Information om kommunens arbetslöshet samt utbetalningen av ekonomiskt bistånd Kultur- och utvecklingsnämnden Sammanträdesdatum 2012-08-27 Ärendelista 104 Information om kommunens arbetslöshet samt utbetalningen av ekonomiskt bistånd 105 Oktoberfesten 2012 106 Ansökan om bidrag till

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2015-02-26 17 Årsredovisning år 2014 och uppföljning av nämndsplan år 2014 18 Barn- och ungdomsnämndens internbudget för 2015 19 Bruttobudgetförändringar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2016-04-19

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2016-04-19 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-19 Ärendelista 41 Dnr 2016-000087 Värdighetsgaranti gällande möjlighet att välja hur beviljad tillsyn utförs 42 Dnr 2016-000063 Indikatorer till socialnämnden 2016

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-01-30 1 Barn- och ungdomsnämndens internbudget för 2014 2 Uppföljning av internkontrollplan år 2013 3 Verksamhetschef skolhälsovården

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 11 Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

ÄRENDELISTA Servicenämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Budget och kommunplan för år 2014 samt ekonomisk plan

ÄRENDELISTA Servicenämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Budget och kommunplan för år 2014 samt ekonomisk plan ÄRENDELISTA Servicenämnden Sammanträdesdatum 2013-08-28 Ärendelista 60 Budget och kommunplan för år 2014 samt ekonomisk plan 2015-2016 61 Ekonomisk månadsuppföljning 62 Begäran om medel gällande särskilt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Västergården, Askersund, den 14 september 2010, kl 13.00-16.30 Beslutande Siv Ahlstrand (S), ordförande Johan Calais (S) Lennart Andersson

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-11-20 Ärendelista 119 Dnr 2018-000004 Månadsuppföljning 2018 med ekonomi och indikatorer 120 Dnr 2018-000174 Förstudie f.d. polishuset 121 Dnr 2018-000288 Socialnämndens

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 11 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl 19.00-20.00 ande Reino Persson (s) ordf. Friberg, Gun (s) vice ordf. Hellman, Gertrud (m) Eriksson, Lennart (s) Andersson, Lena (c) tjg. ersättare

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer