Arbetsvillkor och förmåner för medarbetare i Landstinget i Kalmar län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsvillkor och förmåner för medarbetare i Landstinget i Kalmar län"

Transkript

1 Arbetsvillkor och förmåner för medarbetare i Landstinget i Kalmar län

2 För dig som medarbetare ATT ARBETA I LANDSTINGET I KALMAR LÄN HAR MÅNGA FÖRDELAR. HÄR GER VI EN ÖVERSIKT ÖVER DE ARBETSVILLKOR OCH FÖRMÅNER DU HAR SOM MEDARBETARE HOS OSS. Som länets största arbetsgivare har vi en mängd yrkeskategorier, över 300 olika befattningar. Mångfalden skapar spännande möten och ger goda möjligheter för den som vill utvecklas. Oavsett var i organisation du arbetar, så är vår vision att bidra till Ett friskare, tryggare och rikare liv för både medarbetare och medborgare. Vårt mål är att vara en attraktiv, utvecklande och hälsosam arbetsplats som satsar på både chef- och medarbetarskap. Som medarbetare förväntas du aktivt bidra och ta ansvar för att nå goda resultat och medverka i förbättringsarbete. Våra medarbetare uttrycker att de är stolta över sin arbetsplats. Det är viktigt. För när vi trivs och tycker det är roligt att vara på jobbet gör vi ett fantasiskt arbete tillsammans. Landstinget i Kalmar län ligger i topp i flera mätningar kring kvalitet, tillgänglighet, bemötande och förtroende. Det är våra medarbetare som gör skillnad i dessa mätningar. Vi har Sveriges bästa medarbetare som utför några av Sveriges viktigaste jobb. Välkommen till ett meningsfullt och utvecklande arbete. Varje dag! Peter Rydasp HR-direktör

3 Arbetstider VÅR AMBITION ÄR ATT DU I MÖJLIGASTE MÅN SKA KUNNA PÅVERKA DITT ARBETSSCHEMA, MEN VILKA ARBETSTIDER JUST DU HAR VARIERAR GIVETVIS BEROENDE PÅ VERKSAMHETENS BEHOV. Flexibel arbetstid Flexibel arbetstid innebär enkelt förklarat att du som medarbetare själv kan påverka din arbetstid. Landstinget har ett ramavtal vad gäller flextid och inom den ramen finns möjlighet till lokala lösningar efter verksamhetens behov och medarbetarens önskemål. Det innebär att möjligheten till flexibel arbetstid kan se olika ut inom landstingets olika verksamheter, kontakta därför din chef för mer information. Individuellt styrda scheman Vid de verksamheter som bedrivs dygnet runt är det vanligt att arbetsplatser inom landstinget tillämpar individuellt styrda scheman. Det innebär att du som medarbetare själv kan påverka ditt schema och dina arbetstider inom ramen för verksamhetens behov. Arbete utöver ordinarie tid För viss verksamhet krävs jour- och beredskapstid. I vissa fall kan arbetet kräva att du arbetar utöver ditt ordinarie schema. Läkare, vissa sjuksköterskegrupper, tekniker och ingenjörer är exempel på yrken då jour- och beredskap kan förekomma. Särskild ersättning utgår för detta arbete. För mer information om arbetstid och individuella scheman på just din arbetsplats kan du vända dig till din chef.

4 Påverkan och delaktighet FÖR OSS ÄR DELAKTIGHET OCH MÖJLIGHET TILL INFLYTANDE VIKTIGA FRÅGOR. VI VILL FRÄMJA ETT ÖPPET, ENGAGERAT OCH KUNNIGT MEDARBETARSKAP. GENOM EXEMPELVIS MEDARBETARSAMTAL OCH ARBETSPLATSTRÄFFAR VILL VI ATT DU ENGAGERAR DIG OCH BIDRAR TILL VERKSAMHETENS UTVECKLING. Dialog och samrådsavtal För att skapa möjlighet för dig att påverka ditt arbete och din arbetssituation har landstinget sedan många år tillbaka ett så kallat dialog och samrådsavtal med de fackliga organisationerna. Det betyder i praktiken att det mesta som rör vardagen på arbetsplatsen ska diskuteras och lösas där. Det kan handla om hur verksamheten ska utvecklas och bedrivas och om hur arbetsmiljön kan förbättras. Chef och medarbetare möts vid regelbundna arbetsplatsträffar för att diskutera aktuella frågor. Syftet är att integrera medbestämmande i den dagliga verksamheten och att skapa en dialog mellan dig, din arbetsgivare och fackliga organisation. Medarbetarsamtal I medarbetarsamtalet för du och din chef en dialog om ömsesidiga krav och förväntningar. Ni följer upp din arbetssituation och din arbetsinsats och utformar tillsammans en individuell utvecklingsplan (se Kompetensutveckling). Medarbetarsamtalet är ett verktyg för både dig och din chef att lyfta tankar, idéer och önskemål som utvecklar dig specifikt och hela organisationen. Samtalet ska hållas minst en gång per år och det är bådas ansvar att det blir en öppen och bra dialog. Vi förväntar oss att du som medarbetare kommer väl förberedd och har tänkt igenom vad du vill ta upp under samtalet. Löneutveckling I samband med medarbetarsamtalet har du också möjlighet att lyfta dina förväntningar och frågor kring din löneutveckling. I det så kallade lönesättande samtal går chefen sedan igenom och motiverar den faktiska löneförändringen. Vi tillämpar individuell och differentierad lön, vilken ska spegla uppnådda mål och resultat utifrån arbetsplatsens verksamhetsknutna lönekriterier. Lönen är en viktig faktor som ska bidra till att motivera och stimulera till engagemang och utveckling i vår verksamhet.

5 Kompetensutveckling BREDDEN AV VÅRA YRKEN ÄR STOR OCH VI HAR ETT STÄNDIGT BEHOV AV MEDARBETARE MED RÄTT KOMPETENS. FÖR OSS ÄR DET AVGÖRANDE ATT DU SOM MEDARBETARE ÄR MED OCH UTVECKLAS I TAKT MED VÅR VERKSAMHET. HÄR NEDAN KAN DU LÄSA OM ETT URVAL AV DINA MÖJLIGHETER TILL KOMPETENSUTVECKLING. Utvecklas hos oss Kompetensutveckling är en viktig del i landstingets långsiktiga kompetensförsörjning. Under ditt medarbetarsamtal utformar du och din chef en individuell utvecklingsplan där ni tillsammans kommer fram till hur din kompetensutveckling ska se ut för att främja verksamheten och bidra till din personliga utveckling. Många enheter har utvecklingsdagar för hela arbetsgrupper och utbildningar för specifika yrkesgrupper, t ex teamutveckling. Det finns möjlighet till externa utbildningar och utbyten med motsvarande verksamheter inom andra landsting/regioner. Det kan också finnas möjlighet till forskning. Mer specifika program finns riktade mot AT-läkare och ST-läkare. Vi erbjuder också blivande psykologer möjlighet att genomföra praktisk tjänstgöring för psykologer (PTP) på ett strukturerat och kvalificerat sätt. Vill man utvecklas i andra yrkesroller inom organisationen kan man bevaka vårt intranät där vi kontinuerligt annonserar lediga tjänster. Utbildningsanställning för sjuksköterskor Vi ska leda utvecklingen och delta i att lösa utmaningarna för framtidens vård. För att stimulera till vidareutbildning har du som anställd sjuksköterska hos oss möjlighet att söka en så kallad utbildningsanställning. En utbildningsanställning ger dig möjlighet till specialistutbildning med bibehållen lön. Efter genomförd utbildning erhåller du en anställning som specialistsjuksköterska vid aktuell verksamhet. Traineeprogram för dig som vill bli chef För dig som är intresserad av att utveckla din karriär mot ledarskap finns möjligheten att söka till vårt traineeprogram. Programmet vänder sig till tillsvidareanställda som inte tidigare arbetat som chef. Deltagarna i traineeprogrammet får under 18 månader, cirka en dag i veckan utvecklas i chefs- och ledarrollen.

6 Chefsutbildning För dig som redan är chef har vi fyra landstingsgemensamma utbildningsblock, vars syfte är att utveckla deltagarnas chefs- och ledarkompetens. Utöver dem förekommer även lokala utbildningar på varje förvaltning. Landstingsgemensamma utbildningar för alla chefer: Ny som chef (Introduktion) Gröna kortet Chefsdagar Utvecklande ledarskap - UL Du som redan är chef hos oss kan hitta ytterligare information och en närmare beskrivning av de olika utbildningsblocken under chefsfliken på intranätet Navet.

7 Hälsa i arbetet VI ARBETAR KONTINUERLIGT MED HÄLSOFRÄMJANDE INSATSER FÖR ATT FÖREBYGGA OCH MOTVERKA OHÄLSA. VÅR VISION ÄR ATT VARA HÄLSOLÄNET FÖR BÅDE MEDBORGARNA OCH FÖR DIG SOM MEDARBETARE. Arbetsmiljö Vi arbetar systematiskt med att främja den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Det är ett gemensamt ansvar för både chef och medarbetare att skapa en arbetsmiljö där vi trivs, stimuleras och har roligt tillsammans. Genom att du tar ansvar för din egen hälsa, samtidigt som vi arbetar för att anpassa ergonomin på arbetsplatsen efter dina förutsättningar, kan vi skapa en god fysisk arbetsmiljö som förebygger risker för ohälsa och olycksfall. För att följa upp den psykosociala arbetsmiljön genomför vi bland annat en medarbetarenkät vartannat år där du får möjlighet att uttrycka dina tankar kring arbetsmiljön. En del i en god arbetsmiljö är också att våra arbetsplatser ska präglas av jämställdhet, likabehandling och mångfald. Friskvård För att uppmuntra friskvårdsaktiviteter erbjuder vi dig ett årligt friskvårdsbidrag. Ersättningen betalas ut för den faktiska kostnaden för aktiviteten, dock ett maximalt belopp på 1600 kronor per kalenderår. Med friskvård menas i detta sammanhang aktiviteter som utförs på din fritid i syfte att stärka hälsa och välbefinnande. Aktiviteten kan alltså innefatta alltifrån träningsrelaterad friskvård till massage eller akupunktur. Vi har även utvalda medarbetare på våra olika arbetsplatser som vi kallar hälsoinspiratörer. Hälsoinspiratörernas uppgift är att inspirera till god hälsa i vardagen genom att bland annat erbjuda gemensamma aktiviteter på arbetsplatsen. Landstingshälsan Till hjälp i vårt arbetsmiljöarbete har vi vår företagshälsovård, Landstingshälsan. På Landstingshälsan kan du vid behov få hjälp av bland annat företagsläkare, psykolog, kurator och ergonom. Landstingshälsan genomför insatser på individ-, grupp- och organisationsnivå som främjar en god arbetsmiljö och hälsa. Landstingshälsan erbjuder även hälsosamtal. Arbete vid bildskärm Du som arbetar mer än en timme per dag vid bildskärm har rätt att genomgå en särskild synundersökning för arbetet. Om det visar sig att du behöver speciellt anpassade glasögon för bildskärmsarbetet får du bidrag till detta. Träningsprogram På vårt intranät kan du hitta Landstingshälsans specialutformade träningsprogram. Programmet innehåller övningar för att stärka utsatta kroppsdelar så som nacke och axlar samt övningar för en starkare bål och en bättre hållning. Du hittar även bra exempel på övningar som du enkelt kan göra under kortare pauser från arbetet.

8 Ledighetsförmåner FÖRUTOM SEMESTER FINNS DET ANDRA TILLFÄLLEN DÅ DU HAR RÄTT TILL LEDIGHET FRÅN ARBETET, BLAND ANNAT FÖRÄLDRALEDIGHET, UTBILDNING, VÄRNPLIKTSTJÄNSTGÖRING OCH VÅRD AV NÄRA ANHÖRIG. UTÖVER DE LAGSTADGADE RÄTTIGHETERNA TILL LEDIGHET ERBJUDS DU HOS OSS NÅGRA SÄRSKILDA LEDIGHETSFÖRMÅNER. Mer semester efter 40 Det kalenderår du fyller 40 år ökar antalet betalda semesterdagar från de lagstadgade 25 dagarna till 31 dagar. Vid 50 år fyllda får du ytterligare en semesterdag. Föräldraledighet Arbeta deltid tills barnet är 12 år Utöver dina föräldradagar har du enligt lag rätt att vara föräldraledig med ditt barn upp till 25 % av en heltidstjänst till och med att barnet fyllt 8 år. Som föräldraledig hos oss förlängs denna möjlighet tills ditt barn är 12 år. Skillnaden är då att ledigheten inte längre är pensionsgrundande. Kompensation vid föräldraledighet Vid föräldraledighet får du som medarbetare hos oss, utöver föräldrapenning från Försäkringskassan, även viss kompensation för ditt lönebortfall. Landstinget betalar ut föräldrapenningtillägg på 10 % av lönebortfallet och i vissa fall även ytterligare kompensation. Kompensationsnivån varierar beroende på hur länge du varit anställd och vad du har för inkomst. Om du vill veta mer om vilken ersättningsnivå som gäller just dig kan du vända dig till HR-enheten. Ledighet med bibehållen lön Vid vissa kontakter med vården har du rätt till ledighet med bibehållen lön. Om inte annan möjlighet finns har du rätt att vid följande anledningar vara ledig med bibehållen lön: Mammografihälsokontroll (som landstinget kallar till) Gynekologisk cellprovskontroll (som landstinget kallar till) Blod- och plasmagivning Besök hos Mödrahälsovård (två gånger per graviditet per förälder) Akut sjukdom eller olycksfall under arbetstid (första läkarbesöket) Enskilda angelägenheter Vid ledighet för enskilda angelägenheter kan du, om det finns synnerliga skäl för ledigheten, få behålla din lön under sammanlagt högst 10 arbetsdagar per kalenderår. Synnerliga skäl kan till exempel vara nära anhörig, såsom förälders, svårare sjukdom eller bortgång. Prata med din chef eller HR-enheten för mer information, eller läs mer om detta i anvisningarna på blanketten Ledighetsansökan som finns på intranätet Navet.

9 Pensionsavtal och försäkringar VI VILL GE DIG EKONOMISK TRYGGHET FÖR BÅDE NUTID OCH FRAMTID. SOM ANSTÄLLD I LANDSTINGET FÅR DU ETT EXTRA FÖRSÄKRINGSSKYDD OM NÅGOT SKULLE HÄNDA. SOM KOMPLEMENT TILL DEN ALLMÄNNA PENSIONEN FÅR DU TJÄNSTEPENSION OCH MÖJLIGHET TILL LÖNEVÄXLING. Avtalsförsäkringar Som anställd hos oss är du försäkrad via arbetsgivaren. Att vara försäkrad innebär en ekonomisk trygghet om något händer. Försäkringarna ger dig bland annat rätt till kompletterande ersättning om du drabbas av en arbetsskada under din anställning, eller om du är sjuk en period längre än 90 dagar. Tjänstepension Utöver allmän pension får du även så kallad tjänstepension från din arbetsgivare. Du bestämmer själv hur din tjänstepension ska förvaltas, det vill säga vilket försäkringsbolag som ska förvalta pengarna. Gör du inget val av försäkringsbolag kommer pengarna att placeras i en traditionell pensionsförsäkring med återbetalningsskydd. Löneväxling Vi vill ge dig ytterligare möjlighet att påverka din framtida pension genom frivilliga pensionsavsättningar, så kallad löneväxling. Löneväxling innebär att du avstår en del av din bruttolön och byter den mot pension i framtiden. Löneväxling erbjuds alla tillsvidareanställda medarbetare, men blir förmånligt först vid en viss lönenivå. Löneväxling bör därför användas med försiktighet då det kan få konsekvenser för exempelvis försäkringsskydd och den allmänna pensionen. Inför ditt beslut om löneväxling bör du därför noga ta del av den information som finns att tillgå på intranätet Navet.

10 Har du frågor? Om det är något du undrar över när det gäller arbetsvillkor och förmåner kan du prata med din HR-konsult eller lokala HR-enhet. Landstinget i Kalmar län Box 601, Kalmar Telefon Ltkalmar.se

Anställningsförmåner i landstinget

Anställningsförmåner i landstinget 1(5) Anställningsförmåner i landstinget Vi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete Landstingets vision är att Norrbottningen ska leva ett rikt och utvecklande liv i en region med livskraft

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Medarbetar- och ledarskapsprogram

Medarbetar- och ledarskapsprogram Medarbetar- och ledarskapsprogram Antagen av kommunfullmäktige 2018-01-29 Ansvarig förvaltning: Kommunledningskontoret Ansvarig tjänsteman: Personalchef Innehåll Välkommen till Vaggeryds kommun... 3 Vision

Läs mer

Handlingsplan för friskare arbetsplatser. H ns-peter Eriksson, HR-strateg

Handlingsplan för friskare arbetsplatser. H ns-peter Eriksson, HR-strateg Handlingsplan för friskare arbetsplatser H ns-peter Eriksson, HR-strateg Handlingsplan för friskare arbetsplatser Bakgrund varför? Kort om Landstinget i Kalmar län Så här gjorde vi Våra förslag Vad blev

Läs mer

Personalpolitiskt program 2009

Personalpolitiskt program 2009 Personalpolitiskt program 2009 Antaget av kommunfullmäktige 2009-02-25 8 2 PERSONALPOLITISKT PROGRAM I VÅRGÅRDA KOMMUN Vårgårda kommuns personalpolitiska program är ett övergripande idé- och styrdokument

Läs mer

Medarbetarpolicy i Landstinget

Medarbetarpolicy i Landstinget MISSIV 2012-06-13 LJ2012/690 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Medarbetarpolicy i Landstinget Bakgrund I samband med att Landstingets chefspolicy omarbetades under 2011 aktualiserades frågan

Läs mer

BODENS KOMMUNS HR-STRATEGI. Till dig som redan är anställd eller är intresserad av att jobba i Bodens kommun

BODENS KOMMUNS HR-STRATEGI. Till dig som redan är anställd eller är intresserad av att jobba i Bodens kommun BODENS KOMMUNS HR-STRATEGI Till dig som redan är anställd eller är intresserad av att jobba i Bodens kommun Bodens kommuns HR-strategi Strategin beskriver personalpolitiken. Den visar vilken väg Bodens

Läs mer

Personalpolitiskt program Antagen av Kumla kommunfullmäktige

Personalpolitiskt program Antagen av Kumla kommunfullmäktige Tillsammans lyfter vi Kumla kommun! Personalpolitiskt program Antagen av Kumla kommunfullmäktige 2014-06-18 Du och jag är Kumla kommun! Kumla kommun har en vision med målet att bli 25 000 invånare år 2025!

Läs mer

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun l 2014-04-01 Policy om Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun Inledning: Du som medarbetare/chef är kommunens viktigaste resurs, tillsammans växer vi för en hållbar framtid!

Läs mer

Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner!

Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner! Våra förmåner gör skillnad Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner! regiongavleborg.se Grattis, du har valt en arbetsgivare med ett av de bästa kollektivavtalen Som anställd inom Region

Läs mer

Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner!

Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner! Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner! Som anställd inom Region Gävleborg har du tillgång till ett av Sveriges bästa kollektivavtal, ett avtal som är framförhandlat mellan de fackliga

Läs mer

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf 129 www.upplands-bro.se Vårt gemensamma uppdrag Vår personalpolicy beskriver våra grundläggande värderingar och samspelet mellan arbetsgivare och medarbetare.

Läs mer

Personalpolitiskt program. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb!

Personalpolitiskt program. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! Personalpolitiskt program Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! 1 Syfte med dokumentet I detta dokument beskrivs kommunens personalpolitik. Syftet med det personalpolitiska programmet är att tydliggöra

Läs mer

Arbetsgivarpolitiskt

Arbetsgivarpolitiskt Arbetsgivarpolitiskt Innehåll Medarbetarskap... 7 Ledarskap... 9 Arbetsmiljö...11 Hälsa...13 Jämställdhet...15 Kompetensförsörjning...17 Lönepolitik...19 Mångfald...21 Arbetsgivarpolitiskt program Ljungby

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! FOTO: SCANDINAV/SCANDINAV BILDBYRÅ 1 Syfte med dokumentet I detta dokument beskrivs kommunens personalpolitik. Syftet med det personalpolitiska

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Vår personal, verksamhetens viktigaste resurs Medarbetarna i Region Skåne gör varje

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Personalpolitiskt program. Karlskrona kommun

Personalpolitiskt program. Karlskrona kommun Personalpolitiskt program Karlskrona kommun Innehåll Trygg. Framgångsrik. Delaktig. Stolt. 3 Medarbetarskap 4 Ledarskap 5 Kompetens 6 Hållbart arbetsliv 7 Lön 8 Mångfald 9 Stolt och framgångsrik 10 Det

Läs mer

Välkommen att arbeta i Sollentuna kommun

Välkommen att arbeta i Sollentuna kommun Välkommen att arbeta i Sollentuna kommun www.sollentuna.se FOTO: Anders Rolfsson, Michael Folmer, Felix Oppenheim, Matton Images. Välkommen till ditt nya arbete i Sollentuna kommun! I Sollentuna kommun

Läs mer

Välkommen att arbeta i Sollentuna kommun.

Välkommen att arbeta i Sollentuna kommun. Välkommen att arbeta i Sollentuna kommun www.sollentuna.se Välkommen till ditt nya arbete i Sollentuna kommun! I Sollentuna kommun värnar vi om våra medarbetare. Vi tycker att det är viktigt att kommunens

Läs mer

Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy

Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Innehåll

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2019-01-03 SN 2019/00080401 0480-453891 Socialnämnden Medarbetarenkät 2018 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med anledning

Läs mer

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg,

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg, Dokumentansvarig Monica Högberg, 0485-470 11 monica.hogberg@morbylanga.se Handbok Personal STRATEGI Beslutande Kommunstyrelsens 257 2015-11-03 Giltighetstid 2015-2019 1(6) Dnr 2015/000275-003 Beteckning

Läs mer

En karriär för dig? Statliga arbeten viktiga arbeten! ÄÄÅÅ

En karriär för dig? Statliga arbeten viktiga arbeten! ÄÄÅÅ En karriär för dig? Statliga arbeten viktiga arbeten! ÄÅ ÄÄÅÅ Utveckling och utbildning Alla statligt anställda ska ha möjlighet att utvecklas i sitt arbete, det har de statliga arbetsgivarna och de fackliga

Läs mer

Att utveckla en hälsofrämjande

Att utveckla en hälsofrämjande Foto: Medicinsk bild Karolinska Universitetssjukhuset Att utveckla en hälsofrämjande arbetsplats Ett verktyg för att främja hälsa på arbetsplatsen 1 Den hälsofrämjande arbetsplatsen Definition Hälsofrämjande

Läs mer

Personalpolicy för Växjö kommun

Personalpolicy för Växjö kommun Styrande dokument Senast ändrad 2015-03-17 Personalpolicy för Växjö kommun Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Personalkontoret Dokumentnamn Personalpolicy för Växjö kommun Fastställd/Upprättad

Läs mer

2014-11-04. Riktlinjer för systematiskt Arbetsmiljö och Hälsoarbete. Antagen av kommunstyrelsen 2015-01-14 45

2014-11-04. Riktlinjer för systematiskt Arbetsmiljö och Hälsoarbete. Antagen av kommunstyrelsen 2015-01-14 45 Riktlinjer för systematiskt Arbetsmiljö och Hälsoarbete Antagen av kommunstyrelsen 2015-01-14 45 Gra storps kommuns riktlinjer fo r ha lsa, arbetsmiljo och rehabilitering Samverkansavtalet FAS 05 betonar

Läs mer

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning Båstads kommuns meda rbeta rund ersök ning 2010 en sammanfattning Varför en medarbetarundersökning? För andra året har Båstads kommun genomfört en medarbetarundersökning i syfte att kartlägga vad kommunens

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM SJUKSKÖTERSKA I REGION KRONOBERG!

VÄLKOMMEN SOM SJUKSKÖTERSKA I REGION KRONOBERG! VÄLKOMMEN SOM SJUKSKÖTERSKA I REGION KRONOBERG! Hej! Just nu har Region Kronoberg (liksom i stort sett alla landsting och regioner) brist på sjuksköterskor inom vissa verksamheter. Där det behövs bemannar

Läs mer

Personalpolicy. ljusdal.se. Fastställd datum Internkontroll, medarbetarundersökning. Vart fjärde år från senaste datum för fastställande

Personalpolicy. ljusdal.se. Fastställd datum Internkontroll, medarbetarundersökning. Vart fjärde år från senaste datum för fastställande NORMDOKUMENT Personalpolicy Dokumenttyp Policy Fastställd datum 2018-04-23 Fastställd av Gäller för Dokumentansvarig Förvaltare Publicering Uppföljning Giltighetstid Revideras Översyn Senast reviderad

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Antagen av kommunfullmäktige: 2011-09-12 Kf 127 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Vision 2 Svedala kommuns personalpolitiska program 2.1 En jämlik arbetsgivare 2.2 En flexibel arbetsgivare

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Regional strategi för arbetsgivarpolitik

Regional strategi för arbetsgivarpolitik Regional strategi för arbetsgivarpolitik Vår vision Socialdemokratisk arbetsgivarpolitik ska stärka personalens arbetsvillkor och arbetsmiljö. Det är viktigt både för den enskilde men också för kvaliteten

Läs mer

En karriär för dig? Statliga arbeten viktiga arbeten! ÄÄÅÅ

En karriär för dig? Statliga arbeten viktiga arbeten! ÄÄÅÅ En karriär för dig? Statliga arbeten viktiga arbeten! ÄÅ ÄÄÅÅ I denna broschyr återges några av de förmåner och villkor som gäller i den statliga sektorn. Mer information finns i Att arbeta statligt viktiga

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Vad vill du? Innehåll. Jag vill

Vad vill du? Innehåll. Jag vill Jag vill. Jag vill Innehåll veta mer 3 vara delaktig 4 5 utvecklas 6 7 ha mer tid för ungarna, och för annat än jobbet 8 11 göra karriär och ha ett gott ledarskap 12 13 Vad vill du? I den här broschyren

Läs mer

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar.

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar. 1 (6) Personalpolicy Dokumenttyp: Policy Beslutad av: Kommunfullmäktige (2015-09-15 145) Gäller för: Alla kommunens verksamheter Giltig fr.o.m.: 2015-09-15 Dokumentansvarig: HR-chef Senast reviderad: 2015-09-15

Läs mer

Personalpolicy för Hällefors kommun

Personalpolicy för Hällefors kommun Personalpolicy för Hällefors kommun 2(9) Innehåll 1 Mål... 3 2 Syfte... 3 3 Värdegrund... 3 4 Medarbetarskap och ledarskap... 4 5 Arbetsmiljö och hälsa... 4 6 Personalförsörjning... 6 7 Jämställdhet och

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan.

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. STRATEGI 1 (6) Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. Inledning Försäkringskassan mål är att vara en organisation som har medborgarnas fulla förtroende när det gäller service, bemötande och

Läs mer

Personalpolitiskt Program

Personalpolitiskt Program Personalpolitiskt Program Landskrona kommuns personalpolitiska målsättning Kommunens personalpolitik är ett strategiskt medel för att kunna ge kommunens invånare omvårdnad, utbildning och övrig samhällsservice

Läs mer

Vi utvecklar humankapitalet och ökar lönsamheten för företag. I samarbete med. Man Kvinna. Kön

Vi utvecklar humankapitalet och ökar lönsamheten för företag. I samarbete med. Man Kvinna. Kön Kön Vi utvecklar humankapitalet och ökar lönsamheten för företag I samarbete med Respondenter 1330 363 Svar 1042 297 Svarsfrekvens 78% 82% NMI & Index 74 75 78 68 64 67 65 66 68 53 55 59 HME-Index NMI

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Inledning Det kommunala uppdraget formas genom att politiken gör en tolkning av medborgarnas behov och omsätter sin tolkning till prioriteringar i mål- och budgetprocessen. Beslut

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun ÄNGELHOLMS KOMMUN Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Öppenhet Omtanke Handlingskraft Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Personalpolicyn är ett övergripande idé- och styrdokument som gäller

Läs mer

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program Ett övergripande dokument för kommunens samtliga arbetsplatser i syfte med att skapa en ändamålsenlig

Läs mer

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Sid 1 (6) 2018-03-20 Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Gävle kommun Kommunledningskontoret 801 84 Gävle Besök Drottninggatan 22 Kundtjänst 026-17 80 00 Fax 026-12 54 56 gavle.kommun@gavle.se

Läs mer

Nacka kommun - medarbetarenkät. Resultatrapport - Oktober 2012

Nacka kommun - medarbetarenkät. Resultatrapport - Oktober 2012 Nacka kommun - medarbetarenkät rapport - Oktober 2012 Antal svar på Modersmålet 2012: 34 av 39 (87%) Antal svar på Modersmålet 2011: 21 Antal svar på Vilans skola och förskola 2012: 78 av 92 (85%) Antal

Läs mer

Ronneby kommuns personalpolitik

Ronneby kommuns personalpolitik Ronneby kommuns personalpolitik Bakgrund Att arbeta i Ronneby kommun är ett välfärdsarbete. Vårt främsta uppdrag är att ge god service till våra medborgare. Det är därför en viktig samhällsfråga att kommunen

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program FÖRFATTNINGSSAMLING Personalpolitiskt program Antagen av kommunfullmäktige 2009-12-14, 274 1 Personalpolitiskt program Norrtälje kommun 2012-12-18 2 Personalpolitiken Det kommunala uppdraget formas genom

Läs mer

SÖDERSJUKHUSETS PERSONALPOLICY

SÖDERSJUKHUSETS PERSONALPOLICY SÖDERSJUKHUSETS PERSONALPOLICY Man kan se det som att vi alla har två arbeten - ett arbete där vi utför de arbetsuppgifter vi är utbildade för, och ett arbete där vi aktivt bidrar till att utveckla verksamheten.

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Kalix kommun 2018 2020 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Personalpolitiskt program Program 2018-06-18, 93 Kommunfullmäktige Inledning Det kommunala

Läs mer

Stockholms stads Personalpolicy

Stockholms stads Personalpolicy Stockholms stads Sten Nordin, Finansborgarråd Tydliga gemensamma mål Det arbete vi utför i Stockholms stad ska utgå från dem som bor och verkar i staden. Verksamheten syftar till att ge invånarna en så

Läs mer

Med Tyresöborna i centrum

Med Tyresöborna i centrum Med Tyresöborna i centrum 2 Innehåll Vår arbetsgivare 4 Personalpolicyn 5 Delaktighet och samverkan 6 Hälsa och arbetsmiljö 7 Jämställdhet och mångfald 8 Förbättring och utveckling 9 Lön, lönebildning

Läs mer

Vallentuna kommuns värdegrund:

Vallentuna kommuns värdegrund: PERSONALPOLITISKT PROGRAM Fastställt av kommunfullmäktige 1991. Jämställdhet och mångfald reviderat 2000. Avsnitt "Lön - belöning" reviderat 2001 Reviderat av Kommunstyrelsens arbetsutskott i januari 2007

Läs mer

Välkommen till jobbet! BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYANSTÄLLD. osthammar.se

Välkommen till jobbet! BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYANSTÄLLD. osthammar.se Välkommen till jobbet! BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYANSTÄLLD osthammar.se Vi arbetar utifrån vår gemensamma värdegrund. Öppenhet Engagemang Ansvar Tillsammans I Östhammars kommun pågår varje dag arbetet

Läs mer

Riktlinje. Riktlinje för rehabilitering 2005-03-09 KS-193/2005 026. Antagen av kommunstyrelsens personalutskott 2005-03-09

Riktlinje. Riktlinje för rehabilitering 2005-03-09 KS-193/2005 026. Antagen av kommunstyrelsens personalutskott 2005-03-09 Riktlinje 2005-03-09 Riktlinje för rehabilitering KS-193/2005 026 Antagen av kommunstyrelsens personalutskott 2005-03-09 Riktlinjen anger hur Norrköpings kommun som arbetsgivare ska arbeta med arbetslivsinriktad

Läs mer

Riktlinjer för hälsofrämjande arbete, arbetsmiljö och rehabilitering

Riktlinjer för hälsofrämjande arbete, arbetsmiljö och rehabilitering Riktlinjer för hälsofrämjande arbete, arbetsmiljö och rehabilitering Riktlinjer för hälsofrämjande arbete, arbetsmiljö och rehabilitering Med ett helhetsperspektiv på hållbar hälsa och goda arbetsmiljöer

Läs mer

Lönen är ersättning för utfört arbete och bestäms dels vid anställningens början, dels vid återkommande löneöversyner.

Lönen är ersättning för utfört arbete och bestäms dels vid anställningens början, dels vid återkommande löneöversyner. Övertorneå kommun LÖNEPOLICY Inledning Denna lönepolicy utgör en gemensam värdegrund för lönesättande chefer i Övertorneå kommun och skall bidra till kontinuitet och samsyn i lönebildningsfrågorna. n utgår

Läs mer

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40, Bilaga nr 2 KF 4011 O Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,2010-05-04 l -! Övergripande vision och mål Herrljunga kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare som

Läs mer

Medarbetaren i Nacka är målinriktad, kompetent och ansvarstagande samt serviceinriktad och stolt över sitt arbete.

Medarbetaren i Nacka är målinriktad, kompetent och ansvarstagande samt serviceinriktad och stolt över sitt arbete. 1 (7).. Personalpolicy Personalpolicyn visar vad arbetsgivaren tycker är viktigt och strävar mot. Genom personalpolicyn vill vi utveckla en framgångsrik verksamhet till fördel för både medarbetare och

Läs mer

Att utveckla en hälsofrämjande

Att utveckla en hälsofrämjande Foto: Medicinsk bild Karolinska Universitetssjukhuset Att utveckla en hälsofrämjande arbetsplats Ett verktyg för att främja hälsa på arbetsplatsen HFS 2015. Att utveckla en hälsofrämjande arbetsplats ett

Läs mer

Personalidé Arvika kommun

Personalidé Arvika kommun Personalidé Arvika kommun Personalidé Kommunens vision Arvika en attraktivare kommun med strategiska mål och strategier beskriver kommunens långsiktiga inriktning och politiska vilja. För att nå vår vision

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1 Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Dokumenttyp: Policy Dokumentansvarig: Personalfunktionen Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2012-09-24, 145 DNR: KS000353/2010 Attraktiva och

Läs mer

Riktlinjer för hälsa och friskvård

Riktlinjer för hälsa och friskvård Riktlinjer för hälsa och friskvård för medarbetare i Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Mål... 2 3. Syfte... 2 3.1 Hälsoarbetet ska bidra till... 2 3.2 Arbetsgivarens ansvar... 2 3.3 Hälsoarbetet

Läs mer

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2012-03-29, 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program INLEDNING... 3 VISION... 3 INRIKTNINGSMÅL... 3 MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP...

Läs mer

Region Gotland. Medarbetarenkät, Resultat (8)

Region Gotland. Medarbetarenkät, Resultat (8) Resultat 2011-12-12 1(8) Medarbetarenkät, 2009-2011 Region Gotland Region Gotland År Antal Svarat % Resultat 2009 6132 5160 84,1% 3,90 2010 5816 4947 85,1% 3,89 2011 5820 4912 84,4% 3,91 Fråga Reg. 2009

Läs mer

Personalpolitiskt program. Motala kommun

Personalpolitiskt program. Motala kommun Personalpolitiskt program Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 12/KS0167 Datum: 2013-10-21 Paragraf: KF 90 Reviderande instans: Datum: Gäller från: 2013-10-21 Diarienummer: Paragraf:

Läs mer

Utredningsuppdrag 17/14 En plan för att minska sjukskrivningar

Utredningsuppdrag 17/14 En plan för att minska sjukskrivningar TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Datum 2017-05-03 Dnr 170023 Landstingsdirektörens stab Centrala HR-enheten Landstingsstyrelsen Utredningsuppdrag 17/14 En plan för att minska sjukskrivningar Förslag till beslut

Läs mer

Medarbetarenkät Robertsfors / BOU. Svarsfrekvens: 87,2

Medarbetarenkät Robertsfors / BOU. Svarsfrekvens: 87,2 Medarbetarenkät 2016 Robertsfors / BOU Svarsfrekvens: 87,2 1 2 BOU Robertsfors Mål och uppdrag 71,6% 20,8% 4,1% 3,5% 4,9 4,8 Kompetens och utveckling 76,6% 19,3% 2,7% 1,3% 5 5 Information 79,5% 17,4% 2,5%

Läs mer

Välkommen till en förmånlig arbetsplats! Våra förmåner gör skillnad

Välkommen till en förmånlig arbetsplats! Våra förmåner gör skillnad Välkommen till en förmånlig arbetsplats! Våra förmåner gör skillnad Grattis, du har valt en arbetsgivare med ett av de bästa kollektivavtalen Inom Region Uppsala har vi ett viktigt uppdrag. Det är tack

Läs mer

MEDARBETARVILLKOR. Avgiftsbefrielseförsäkring Försäkring som betalar pensionsavgiften i arbetsgivarens ställe när arbetstagaren får sjukersättning.

MEDARBETARVILLKOR. Avgiftsbefrielseförsäkring Försäkring som betalar pensionsavgiften i arbetsgivarens ställe när arbetstagaren får sjukersättning. Förmånslista MEDARBETARVILLKOR Villkor som följer av anställningen Försäkringar och pensioner Avtalsförsäkringar Avtalsgruppsjukförsäkring AGS-KL Arbetstagare tillförsäkras viss ersättning vid sjukdom

Läs mer

Arbetsgivarpolicy. Antagen av kommunfullmäktige , 94

Arbetsgivarpolicy. Antagen av kommunfullmäktige , 94 Arbetsgivarpolicy Antagen av kommunfullmäktige 2018-05-31, 94 Lyssna, lära, leda. Så lyder våra förhållningssätt för att leva upp till visionen: Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet.

Läs mer

PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern

PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern Vårt olika, gemensamma uppdrag Den här policyn beskriver samspelet mellan arbetsgivare och medarbetare. Detta samspel måste fungera för att vi ska nå våra mål och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsgivar- och organisationsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsgivar- och organisationsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsgivar- och organisationsutskott Sammanträdesdatum 2016-11-08 44 KS 407/16 Arbetsmiljöpolicy Beslut Arbetsgivar- och organisationsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Human Resources riktning vision 2020

Human Resources riktning vision 2020 Human Resources riktning vision 2020 Riktlinje för Halmstads kommuns personalpolitik 2010-2014 Vi har en vision! Halmstads kommuns medarbetare har till uppgift att utveckla Halmstad som hemstad, kunskapsstad

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

Bilaga 1 LS 77/07 LS-LED06-422. Arbetsmiljöpolicy

Bilaga 1 LS 77/07 LS-LED06-422. Arbetsmiljöpolicy Bilaga 1 LS 77/07 LS-LED06-422 Arbetsmiljöpolicy Reviderad i november 2006 1. GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR Landstinget Sörmland ska skapa arbetsmiljöer som främjar personalens hälsa och förebygger ohälsa.

Läs mer

PERSONAL- STRATEGISKT PROGRAM

PERSONAL- STRATEGISKT PROGRAM PERSONAL- STRATEGISKT PROGRAM 2017 2019 Dokumenttyp Fastställd Program Av kommunfullmäktige 2017-04-10, 18 Samtliga nämnder Detta dokument gäller för Giltighetstid 2017 2018 Dokumentansvarig Personalchef

Läs mer

Välkommen till en förmånlig arbetsplats!

Välkommen till en förmånlig arbetsplats! Välkommen till en förmånlig arbetsplats! Våra förmåner gör skillnad regionuppsala.se regionuppsala.se Grattis, du har valt en arbetsgivare med ett av de bästa kollektivavtalen Inom Region Uppsala har vi

Läs mer

Medledar- och arbetsmiljöpolicy

Medledar- och arbetsmiljöpolicy Medledar- och arbetsmiljöpolicy Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2017:757 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den: 25 januari 2018 Dokumentet

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Täby kommun Din arbetsgivare

Täby kommun Din arbetsgivare Täby kommun Din arbetsgivare 1 4 Ledar- och medarbetarskapspolicy 6 KOMPETENSPOLICY 8 Hälsofrämjande policy Täby kommun en arbetsgivare i ständig utveckling att arbeta i täby kommun 10 Lönepolicy Antagen

Läs mer

Varför behövs personalstrategin? Vad är en personalstrategi? Vision för personalarbetet. Uppföljnings- och mätmetoder. Politisk målsättning

Varför behövs personalstrategin? Vad är en personalstrategi? Vision för personalarbetet. Uppföljnings- och mätmetoder. Politisk målsättning Personalstrategi 2008 2012 Varför behövs personalstrategin? Personalstrategin uttrycker det gemensamma förhållningssättet i vårt strategiska och operativa personalarbete inom Falköpings kommun. Det personalstrategiska

Läs mer

P E R S O N A L P O L I T I S K T P R O G R A M 2 0 0 6-2 0 1 4

P E R S O N A L P O L I T I S K T P R O G R A M 2 0 0 6-2 0 1 4 1 Författningssamling Antagen av kommunfullmäktige: 21 november 2005 Reviderad: P E R S O N A L P O L I T I S K T P R O G R A M 2 0 0 6-2 0 1 4 I din hand håller du Sävsjö kommuns personalpolitiska program.

Läs mer

Förslag 6 maj Personalpolicy. för Stockholms stad

Förslag 6 maj Personalpolicy. för Stockholms stad Förslag 6 maj 2008 Personalpolicy för Stockholms stad Vårt gemensamma uppdrag ett Stockholm i världsklass Stockholm växer under kommande år. För att staden ska vara fortsatt attraktiv måste de kommunala

Läs mer

Kollektivavtal för samverkan i Lilla Edets kommun

Kollektivavtal för samverkan i Lilla Edets kommun Kollektivavtal för samverkan i Lilla Edets kommun Gällande från och med 2011-04-01 1 Innehållsförteckning Utgångspunkter... 3 Åtagande... 3 Samverkansgruppen det representativa inflytandet... 4 Arbetsplatsträffen

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100 Medarbetarenkät 2014 Lycksele / MSF Svarsfrekvens: 100 1 2 MSF Lycksele Mål och uppdrag 50,6% 36,4% 13% 0% 4,1 4,6 Kompetens och utveckling 80% 14,3% 5,7% 0% 5 4,7 Information 90,5% 9,5% 0% 0% 5,2 4,9

Läs mer

PERSONALPOLITISKA PROGRAMMET

PERSONALPOLITISKA PROGRAMMET PERSONALPOLITISKA PROGRAMMET Mål Personal som känner sig delaktig i besluten Programmet Detta personalpolitiska program omfattar dig som anställd i Högsby kommun. Kraven på kommunal service förändras hela

Läs mer

Medarbetarundersökning Sept. 2010

Medarbetarundersökning Sept. 2010 Medarbetarundersökning Sept.. BAKGRUNDSFAKTA Besvarad av: Ej besvarad av: Vilken avdelning arbetar du på? Telefonsälj Kalmar (%) Telefonsälj/Fältsälj Stockholm Utvecklingsavdelningen Teknik (%) CR (%)

Läs mer

PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN

PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN Det här är en policy för dig som arbetar i Höganäs kommun eller som funderar på att söka arbete i Höganäs kommun. Den är en vägledning i vad vi står för och vad vi vill

Läs mer

medarbetarsamtalet Medarbetaren i samverkan Samverkansavtalet bygger på delaktighet, dialog och möten

medarbetarsamtalet Medarbetaren i samverkan Samverkansavtalet bygger på delaktighet, dialog och möten Medarbetaren i samverkan medarbetarsamtalet Malmö högskolas samverkansavtal med Dnr Mahr 19-2012/488 har verksamheten och medarbetarna i fokus. Det ställer krav på ledarskap och medarbetarskap, två begrepp

Läs mer

Var med och arbeta för en säkrare värld

Var med och arbeta för en säkrare värld Var med och arbeta för en säkrare värld människorna gör företaget Urban Karlström Generaldirektör Välkommen till en fascinerande arbetsplats Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare

Läs mer

Nacka kommun MU Resultatrapport Totalt. Skala: 1 till 5. Grupper och svarsstatistik. % Positiva 4-5. % Neutrala 3.

Nacka kommun MU Resultatrapport Totalt. Skala: 1 till 5. Grupper och svarsstatistik. % Positiva 4-5. % Neutrala 3. Nacka kommun MU 2018 Resultatrapport Totalt Skala: 1 till 5 % Positiva 4-5 % Neutrala 3 % Negativa 1-2 Frekvens = Svarsfrekvens per fråga/område Medelvärde redovisas med två decimaler vid sidan om staplarna

Läs mer

BESLUTSFÖRSLAG Katarina Erlingson Datum 2009-03-09 Dnr 1 (1) 18 förslag för framtidens arbetsplats

BESLUTSFÖRSLAG Katarina Erlingson Datum 2009-03-09 Dnr 1 (1) 18 förslag för framtidens arbetsplats Personalberedningen BESLUTSFÖRSLAG Katarina Erlingson Datum 2009-03-09 Dnr 1 (1) 18 förslag för framtidens arbetsplats Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen godkänner föreslagen utveckling och komplettering

Läs mer

Information om statlig tjänstepension till intranät

Information om statlig tjänstepension till intranät 1(10) Information om statlig tjänstepension till intranät Förslag till intranätstruktur och texter 1. Pension och försäkringar 1.1. Om tjänstepension 1.2. Händelser i livet 1.3.1. Nyanställd 1.3.2 Sjuk

Läs mer

Medarbetarpolicy. Eskilstuna kommunkoncern

Medarbetarpolicy. Eskilstuna kommunkoncern Eskilstuna kommunkoncern Medarbetarpolicy Medarbetarpolicyn är antagen av kommunfullmäktige 22 september 2011, 48 och ersätter Politikdokument för personalpolitik inom Eskilstuna kommun. MEDARBETARPOLICY

Läs mer