DAGS ATT VÄLJA SKOLA. Val till förskoleklass/grundskola. Läsåret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DAGS ATT VÄLJA SKOLA. Val till förskoleklass/grundskola. Läsåret"

Transkript

1 BILDNING DAGS ATT VÄLJA SKOLA Val till förskoleklass/grundskola Läsåret

2 VÄLKOMMEN TILL EDA KOMMUNS SKOLOR! Inför varje nytt läsår har alla rätt att välja skola. I Eda kommun informeras föräldrar om detta inför förskoleklass. De flesta placerar sitt barn i en skola nära hemmet men du kan också välja en annan skola i kommunen om det inte innebär betydande organisatoriska eller ekonomiska svårigheter för kommunen. Det finns också möjlighet att välja en friskola eller en skola i en annan kommun. Om fler elever än det finns plats för väljer en viss skola har de elever som finns i upptagningsområdet företräde. Om du är osäker på vilket upptagningsområde du tillhör, ta kontakt med rektor på närmaste skola GRUNDSÄRSKOLA Det är du som förälder som väljer skolform. Om ditt barn har rätt till särskola placeras barnet efter överenskommelse med föräldrar, i undervisningsgrupp i grundsärskola. Inskrivning sker under hela läsåret. Ytterligare information om särskola kan du få av rektor Pär Kaspersen FÖRSKOLEKLASS Från höstterminen det år barnen fyller sex år erbjuds förskoleklass. Utbildningen i förskoleklass utgör grunden för fortsatt skolgång. Förskoleklassen är avgiftsfri och frivillig. GRUNDSKOLA Alla barn är skolpliktiga från det kalenderår barnet fyller sju år till vårterminen tar slut det år som barnet fyller sexton år. SKOLBARNSOMSORG Skolbarnsomsorg erbjuds i fritidshem eller vid särskilda skäl i familjedaghem. Omsorgen erbjuds under den skolfria delen av dagen då föräldrarna arbetar eller studerar. Avgift för skolbarnsomsorg utgår enligt gällande maxtaxa. SKOLSKJUTS Om elev och förälder väljer annan skola än den i upptagningsområdet står inte kommunen för skolskjutsen. Bestämmelser för skolskjutsar finns på Eda kommuns hemsida, eller på närmaste skola. Skolskjutssamordnare för Eda kommun är Anette Lindblom, tel:

3 EDA KOMMUN

4 Gunnarsbyskolan Grundskola Grundsärskola Skolbarnsomsorg Skolledning Expedition Gunnarsbyskolan Gunnarsbyv 10 Box CHARLOTTENBERG På Gunnarsbyskolan fritidshem med två avdelningar Gunnar och Gläntan Pär Kaspersen rektor fskkl-år 5 grundsärskolan par.kaspersen@eda.se Mette Rasmussen Fax mette.rasmussen@eda.se Bysjöns fritids Ca 430 elever Förskoleklass till år 9, och förberedelseklass år 7-9 Maria Nilsson rektor år maria.nilsson@eda.se Gunnarsbyskolan öppnades i augusti 2004 och är belägen i Charlottenberg, Eda kommun. Vi erbjuder eleverna en stimulerande arbetsmiljö med ljusa lokaler. Utomhusmiljön, med stora friluftsområden och lekytor, lämpar sig bra för spontant friluftsliv, varierade lekaktiviteter och för naturklassrum. Vi har som ambition att alltid utvecklas och pröva nytt! Vi vill hjälpa eleverna att utveckla sina starka sidor och finna vägar att använda dem för att få ett rikt och härligt liv! Vi vill också ge eleverna goda grundkunskaper, utveckla deras digitala kompetens och ge dem en god värdegrund och känsla för att ingå i ett demokratiskt sammanhang. Skolans organisation: Ett arbetslag förskoleklass till åk 3. Ett arbetslag på fritidshemmet som är uppdelat i två avdelningar. Arbetslagen består av lärare, fritidspedagoger, elevassistenter och barnskötare. Inom åk 4-9 finns två parallella elevgrupper per årskull och lärarna är organiserade i ett arbetslag för åk 4-5 och två arbetslag för åk 6-9. På grundsärskolan finns ett arbetslag fördelat på elever i år 1-9. Eleverna är indelade i två grupper årskurs 1-5 och 6-9. Inom rektorsområdet finns även Bysjöns fritids som har ca 15 barn inskrivna. Gunnarsbyskolans upptagningsområde Gunnarsbyskolan har sitt givna upptagningsområde inom Charlottenbergs tätort, Helgeboda, Lersjön, Hammar, Ås, Fjäll samt Eda Glasbruk. Många av skolans elever är beroende av skolskjuts.

5 Gärdesskolan Grundskola Skolbarnsomsorg Skolledning Expedition Gärdesskolan Trädgårdsgatan ÅMOTFORS Kulingen Liselott Öberg-Stridh rektor Lisbeth Hultman Ca 105 elever Förskoleklass - år 6, och förberedelseklass år 3-6 Kristina Hasselmark kristina.hasselmark@eda.se Gärdesskolan, som är belägen i Åmotfors, är en F-6 skola med integrerat fritidshem. Elevantalet är runt 85 och ett 50-tal barn är inskrivna på fritids. På Gärdesskolan, där eleverna går från förskoleklass till årskurs 6, lägger vi stor vikt vid att eleverna ska känna sig trygga. Trygghet är en grundförutsättning för att nå goda studieresultat, vilket är vårt mål. Vi har bl.a. en aktiv likabehandlingsgrupp, med både elev- och personalrepresentanter. Gruppen arbetar med värdegrundsfrågor och arbetet syftar till att skapa förutsättningar för en trygg skola för alla. Vi vill gärna erbjuda eleverna goda möjligheter till fysisk aktivitet och utevistelse. I närheten av skolan finns ett skogsområde, 'Skolskogen', som nyttjas flitigt för både skol- och fritidsverksamhet. Förutom naturlig skogsmiljö finns här även redskap som t ex gunga, hinderbana, grillplats och vindskydd. Föräldrasamverkan är av stor betydelse för elevernas utveckling. På Gärdesskolan finns ett Föräldraråd bestående av föräldrarepresentanter från samtliga klasser samt tre personalrepresentanter. Föräldrarådet är grunden för ett välfungerande samarbete mellan hem och skola.

6 Adolfsfors skola Grundskola Skolbarnsomsorg Skolledning Expedition Adolfsfors skola ÅMOTFORS Ankeborg Liselott Öberg-Stridh rektor Lisbeth Hultman Ca 60 elever Förskoleklass år 5 Besöksadress: Gärdesskolan ÅMOTFORS Besöksadress: Gärdesskolan ÅMOTFORS Adolfsfors skola, förskoleklass år 5 med fritidshem, är vackert belägen vid sjön Hugn och centralt placerad mitt i kommunen. Skolan är ombyggd och tillbyggd 2004 för att kunna ta emot ca 60 barn. Från 2005 finns också en förskola Kohagen på skolområdet. Ytterligare en ny förskoleavdelning finns klar från hösten Byggnaderna ägs av Kölabygdens uppväxtcenter ekonomiska förening, som har ett nära samarbete med skolan. Skolan har tillgång till egen gymnastiksal, nära till idrottsplats, Valfjällets Skicenter AB, elljusspår, badplats och skog. Vi eftersträvar att jobba som en enhet, från förskoleklass till 5:an där alla, elever och personal, ska känna att vi hör ihop. - Varje termin jobbar åldersblandade grupper med ett gemensamt tema. - Fritids, skola och föräldrar har ett bra samarbete. Friluftsliv och hälsa genomsyrar verksamheten. - Vi jobbar med Hjärteväxt och fysisk aktivitet på alla stadier. - Bygdens föreningar visar ett härligt engagemang i skolan. Skolans utvecklingsarbete: Utvecklingsarbetet på Adolfsfors skola gör tillsammans med Hierneskolan och skolorna hålls ihop i ett gemensamt skolområde.

7 Hierneskolan Grundskola Skolbarnsomsorg Skolledning Expedition Hierneskolan Hiernegatan KOPPOM Kometen Dan Forkéus, rektor fskkl-år dan.forkeus@eda.se Ann-Sofie Strömberg annsofie.stromberg@eda.se Ca 200 elever Förskoleklass år 9 Tobias Erlandsson rektor år tobias.erlandsson@eda.se Hierneskolan är en förskoleklass år 9 skola med ca 200 elever. Skolan är belägen i Koppom. Hierneskolan är den största skolan i Eda kommuns södra del och skolan tar emot elever från flera andra skolor. Från Gunneruds förskola tar vi emot eleverna när de börjar skolan, från Adolfsfors skola när de börjar år 6 och från Gärdesskolan när de börjar år 7. Skolan präglas av en positiv anda, med närhet mellan elever och personal, och vi arbetar ständigt för att alla elever ska känna sig trygga och utvecklas, var och en efter sin förmåga. Skolans organisation: Hierneskolan har tre arbetslag. Ett arbetslag för förskoleklass år 5, och två för år 6 till år 9. Skolans profil: Vi har en hälsoprofil på Hierneskolan, och med skolans läge och närhet till naturen, strävar vi efter att skolan skall arbeta aktivt med utevistelse. Smartis är en del av detta. Smartis använder aldrig tävlan som metod, varje barn ska själv känna glädje i att röra sig mer, förstå vikten av sunda kostvanor och med bibehållet gott självförtroende gå genom skolan. Skolan är certifierad inom Grön Flagg och miljöfrågor är också ett viktigt område som skolan arbetar med. Skolans utvecklingsarbete: Utvecklingsarbetet på Hierneskolan inriktar sig mot flera olika områden. Under läsåret arbetar vi med att utveckla vår digitala kompetens, samt hur vi kan använda dagens teknik i undervisningen. Vi arbetar även detta läsår med språkutveckling, ledarskap och undervisning i klassrummet. Dessutom arbetar vi kontinuerligt med bedömning och ämnesövergripande arbete både inom skolan och kommunövergripande. I arbetet med bedömning samverkar vi med de skolor som lämnar elever till Hierneskolan för att säkerställa elevernas rätt till likvärdighet. Skolan arbetar med att utveckla teknikundervisningen.

8 Personuppgifterna i denna blankett registreras i enlighet med Personuppgiftslagen och används enbart för det syfte blanketten avser. Bildningsutskottet är personuppgiftsansvarig Val av skola Barnets efter- och förnamn: Personnummer: Adress: Tel. nr: Postnr: Ort: Vårdnadshavare 1: Personnummer: Adress: Tel. nr. hem: Postnr: Ort: Tel. mobil: Vårdnadshavare 2: Personnummer: Adress: Tel. nr. hem: Postnr: Ort: Tel. mobil: Anmälan till förskoleklass/skola. Ange skolans namn: Barnet/eleven har annat modersmål än svenska. Ange vilket: : Önskemål om att gå i annan skola, än där eleven är grundplacerad. Ange skolans namn: Här kan du om du vill, motivera skolvalet: Önskemål om skolbarnsomsorg: Mitt barn behöver fritidsplats Före skoltid Efter skoltid Önskar placering från och med Mitt barn behöver ingen fritidsplats Underskrift vårdnadshavare 1 Underskrift vårdnadshavare 2

DAGS ATT VÄLJA SKOLA. Val till förskoleklass/grundskola

DAGS ATT VÄLJA SKOLA. Val till förskoleklass/grundskola BILDNING 2017-03-06 DAGS ATT VÄLJA SKOLA Val till förskoleklass/grundskola VÄLKOMMEN TILL EDA KOMMUNS SKOLOR! Inför varje nytt läsår har alla rätt att välja skola. I Eda kommun informeras föräldrar om

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-14.40 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Dags att välja skola BARN OCH UTBILDNING

Dags att välja skola BARN OCH UTBILDNING BARN OCH UTBILDNING Dags att välja skola I höst ska ditt barn börja i förskoleklass eller i årskurs 7 och nu är det dags att välja skola. Den här broschyren guidar dig när du ska göra skolvalet. Skolvalsblankett

Läs mer

Information om barn- och skolbarnsomsorg

Information om barn- och skolbarnsomsorg www.eda.se Information om barn- och skolbarnsomsorg 2006-08-21 revidera 2019-03-07 Ansökningar inom verksamhetsområde bildning Du hittar våra E-tjänster på www.eda.se E-tjänster och Blanketter Utbildning

Läs mer

www.eda.se Information om barn- och skolbarnsomsorg

www.eda.se Information om barn- och skolbarnsomsorg www.eda.se Information om barn- och skolbarnsomsorg 2006-08-21 reviderad 2014-12-09 Innehållsförteckning Allmänt...3 Vilka barn kan få barnomsorg eller skolbarnsomsorg?...3 Placering i två kommuner...3

Läs mer

DIALOGMÖTEN VÅREN 2014

DIALOGMÖTEN VÅREN 2014 MINNESANTECKNINGAR 2014-04-14 1(6) Bildning DIALOGMÖTEN VÅREN 2014 FÖRSKOLEVERKSAMHETEN Charlottenberg Koppom - Åmotfors Bildning Anette Lindblom, 0571-28206 anette.lindblom@eda.se Dialogmöten 2014 om

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Att välja skola i Skara kommun

Att välja skola i Skara kommun INFORMATION Att välja skola i Skara kommun Förskoleklass läsåret 16/17 December 2015 Barn- och utbildningsförvaltningen Ulla-Stina Millton, förvaltningschef Välkommen att börja i förskoleklass! De allra

Läs mer

ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2019

ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2019 ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2019 The Capital of Scandinavia STUREBYSKOLANS VISION INSPIRERANDE LÄRANDE I EN TRYGG MILJÖ Sturebyskolan ska ge: elever en hög kunskapsnivå i en trygg skolmiljö verktyg för

Läs mer

Välkommen till Barn och utbildning

Välkommen till Barn och utbildning SVENSKA Välkommen till Barn och utbildning Skellefteå kommun Skellefteå kommun ligger i norra delen av Sverige längs Norrlandskusten. Kommunen har ungefär 72 000 invånare. I kommunen finns personer från

Läs mer

www.eda.se Information om barn- och skolbarnsomsorg

www.eda.se Information om barn- och skolbarnsomsorg www.eda.se Information om barn- och skolbarnsomsorg 2006-08-21 reviderad 2012-01-27 Innehåll Allmänt...3-5 Barnomsorg, 1-5 åringar...6 Allmän förskola...7 Skolbarnsomsorg, 6-12 åringar...8-9 Maxtaxa...10-11

Läs mer

Dags att ansöka om skolplacering

Dags att ansöka om skolplacering Dags att ansöka om skolplacering För dig som har barn som ska börja i: förskoleklass årskurs 1 och som inte tidigare gått i förskoleklass årskurs 7 Allt du behöver veta inför ansökan om skolplacering Mellan

Läs mer

Kronbergsskolans rektorsområde

Kronbergsskolans rektorsområde Kronbergsskolans rektorsområde Boviks skola Lilla Kronbergsskolan Kronbergsskolan Arbetsplan Organisation Miljö och hälsa Skolans inriktning Profil Värdegrund Demokrati Livslångt lärande ORGANISATION Inom

Läs mer

Välkommen till skolan!

Välkommen till skolan! Till dig som är vårdnadshavare Välkommen till skolan! Ditt barn ska börja i förskoleklassen eller grundskolan. Här får du veta mer om hur skolan i Sverige fungerar. Ju mer du vet, desto mer kan du påverka

Läs mer

Dags att välja skola!

Dags att välja skola! Dags att välja skola! Information om skolvalet 2017 och grundskolorna i Vaxholm. Välkommen till skolan i Vaxholms stad! I Vaxholms skolor ska eleverna känna trygghet och glädje. Här finns goda förutsättningar

Läs mer

Dags att ansöka om skolplacering

Dags att ansöka om skolplacering Dags att ansöka om skolplacering För dig som har barn som ska börja i förskoleklass. Allt du behöver veta inför ansökan om skolplacering Mellan 26 november och 14 december ansöker du om skolplacering i

Läs mer

Information om Förskoleklass & Fritids. Barn- och utbildningsförvaltningen

Information om Förskoleklass & Fritids. Barn- och utbildningsförvaltningen Information om Förskoleklass & Fritids Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-03-02 Välkommen att börja i förskoleklass! Riksdagen har beslutat att förskoleklassen är obligatorisk från och med höstterminen

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2018

ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2018 ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2018 The Capital of Scandinavia STUREBYSKOLANS VISION INSPIRERANDE LÄRANDE I EN TRYGG MILJÖ Sturebyskolan ska ge: elever en hög kunskapsnivå i en trygg skolmiljö verktyg för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningsförvaltningen Ulla-Stina Millton, förvaltningschef De allra flesta sexåringar i Sverige går i förskoleklass. Förskoleklassen är en frivillig skolform där två kulturer möts - grundskolans

Läs mer

SKOLVAL 2014 The Capit al o al f Sca ca dinavia

SKOLVAL 2014 The Capit al o al f Sca ca dinavia SKOLVAL 2014 The Capital of Scandinavia STUREBYSKOLANS VISION INSPIRERANDE LÄRANDE I EN TRYGG MILJÖ Sturebyskolan ska ge: elever en hög kunskapsnivå i en trygg skolmiljö verktyg för fortsatt lärande självtillit

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2016:10513 Ljungby kommun för fritidshem efter tillsyn i Ljungby kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10513 2(4) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26

Läs mer

Förskola och Fritidshem

Förskola och Fritidshem Barn- och ungdomsnämnden Förskola och Fritidshem Regler 2013-01-01 2 Innehållsförteckning Förskola... 3 Tider i förskolan... 4 Riktlinjer för förskola på obekväm arbetstid... 4 Förskoleklass... 5 Fritidshem...

Läs mer

Beslut för grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-12 Nora kommun nora.kommun@nora.se Rektorn vid grundsärskola med fritidshem ewa.lindeh.bjorkman@nora.se Beslut för grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av grundsärskola och fritidshem

Läs mer

Abrahamsbergsskolans förskoleklass

Abrahamsbergsskolans förskoleklass Välkommen till Abrahamsbergsskolans förskoleklass Läsåret 2016/2017 Välkommen till Abrahamsbergsskolan Abrahamsbergsskolan ligger i Bromma, västra Stockholm. Vi är en grundskola med undervisning från förskoleklass

Läs mer

Att söka skola Information på svenska

Att söka skola Information på svenska Sida 0 av 7 Att söka skola 2019 Information på svenska Du som är vårdnadshavare till ett barn som fyller sex år under året, söker till förskoleklass för ditt barn under tidsperioden 15 januari till den

Läs mer

REGLER OCH INFORMATION FÖR VAL AV SKOLA LÄSÅRET 2010/11. Perioden för skolval är den 12 januari till den 7 februari 2010.

REGLER OCH INFORMATION FÖR VAL AV SKOLA LÄSÅRET 2010/11. Perioden för skolval är den 12 januari till den 7 februari 2010. januari 2010 BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN TUNA TORG 2 186 21 VALLENTUNA TELEFON VX 08-587 850 00 FAX 08-587 849 10 buf.@vallentuna.se www.vallentuna.se buf@vallentuna.se REGLER OCH INFORMATION FÖR VAL

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.20 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Riktlinjer vid val av skola

Riktlinjer vid val av skola Bilaga till utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse 2012-11-19 UN/2012:296 Riktlinjer vid val av skola 1. Gällande bestämmelser Lidingö stads riktlinjer vid val av skola utgår från gällande lagstiftning.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

1 (9) Välkommen. till fritidshemmen i. Boxholms kommun. Riktlinjer Avgifter 2012-11-08

1 (9) Välkommen. till fritidshemmen i. Boxholms kommun. Riktlinjer Avgifter 2012-11-08 1 (9) Välkommen till fritidshemmen i Boxholms kommun Riktlinjer Avgifter 2012-11-08 2 (9) Innehåll VÄLKOMMEN TILL FRITIDSHEMMEN I BOXHOLMS KOMMUN 3 Föräldrasamverkan 3 PLATS I FRITIDSHEM 3 I BOXHOLMS KOMMUN

Läs mer

Att söka skola Språk Svenska

Att söka skola Språk Svenska på svenska Sida 1 (9) 2017-11-20 Språk Svenska Du som är vårdnadshavare till ett barn som fyller sex år under året, kan söka till förskoleklass för ditt barn under tidsperioden 15 januari till den 15 februari.

Läs mer

ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2017

ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2017 ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2017 The Capital of Scandinavia STUREBYSKOLANS VISION INSPIRERANDE LÄRANDE I EN TRYGG MILJÖ Sturebyskolan ska ge: elever en hög kunskapsnivå i en trygg skolmiljö verktyg för

Läs mer

Lidingö stads skolområde för särskilda pedagogiska verksamheter

Lidingö stads skolområde för särskilda pedagogiska verksamheter Lidingö stads skolområde för särskilda pedagogiska verksamheter Lidingö stads skolområde för särskilda pedagogiska verksamheter SKOLOMRÅDETS SÄRSKILDA pedagogiska verksamheter består av Särskolan, Ledviks

Läs mer

Information till va rdnadshavare fo r blivande fo rskoleklasselever

Information till va rdnadshavare fo r blivande fo rskoleklasselever Information till va rdnadshavare fo r blivande fo rskoleklasselever Höstterminen det år barnet fyller sex år ska det börja i förskoleklass. Riksdagen beslutade den 15 november 2017 att förskoleklassen

Läs mer

Boendeschema och skolskjutsschema under läsåret 15/16

Boendeschema och skolskjutsschema under läsåret 15/16 Boendeschema och skolskjutsschema under läsåret 15/16 Vid växelvis boende inom kommunen har eleven rätt till skolskjuts från båda föräldrarnas adresser enligt gällande regler om minst en adress tillhör

Läs mer

Verksamhetsplan Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun

Verksamhetsplan Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun Barn & Utbildning Verksamhetsplan 2018-19 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun Reviderad och fastställd 180920 Tibro kommun, 543 80 TIBRO, Barn & Utbildning, Besöksadress: Centrumgatan

Läs mer

Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola

Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola Hallsbergs kommuns grundskolor Våra barn och ungdomar är viktiga för oss därför erbjuder

Läs mer

Skolskjutsreglemente. Timrå kommun

Skolskjutsreglemente. Timrå kommun Skolskjutsreglemente - för grundskola, särskola samt gymnasium - i Timrå kommun Efter beslut i barn- och utbildningsnämnden 2011-06-22 105 Innehållsförteckning Skolskjutsreglemente för Timrå kommun...1

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor 20190131 Vad styr verksamheten? Skollagen Läroplanen Utbildningens syfte 2 Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och

Läs mer

Arbetsplan. VillUt. för. i Villans rektorsområde

Arbetsplan. VillUt. för. i Villans rektorsområde Arbetsplan för VillUt i Villans rektorsområde 2010-08-30 Lärmiljöer Alla pedagoger har insikt i lärmiljöns betydelse för barns lek, utveckling och lärande. Med lärmiljö menar vi: Pedagogernas förhållningssätt,

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012 Gyttorps fritidshem Nora kommun Arbetsgång för kvalitetsarbetet... 2 Åtgärder för utveckling enligt föregående års kvalitetsredovisning... 2 Verksamhetens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015 1 Grundskola 6-16 år I Halmstads kommuns grundskolor ska elevernas lust till lärande stimuleras. Skolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande. Omsorg, fostran och lärande ska bilda en helhet. Vi

Läs mer

Välkommen. till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet

Välkommen. till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet Välkommen till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet Innehållsförteckning Förskoleklassen Första steget in i skolan 7 Att välja skola 7 En smidig övergång till skolan 7 En typisk dag för en förskoleklassare

Läs mer

Budget och verksamhetsplan 2015 2017

Budget och verksamhetsplan 2015 2017 Budget och verksamhetsplan 2015 2017 Verksamhetsområde Bildning 2015-01-20 Budget och verksamhetsplan 2015 2017 Verksamhetsområde Bildning Innehållsförteckning Organisation Verksamhetsmål och aktiviteter

Läs mer

Budget- och verksamhetsplan

Budget- och verksamhetsplan Budget- och verksamhetsplan 2019 2021 Verksamhetsområde bildning 2018-04-10 Budget- och verksamhetsplan 2019 2021 Verksamhetsområde bildning Innehållsförteckning 1. Organisation 2. Inledning 3. Kännetecken

Läs mer

Förstelärare på fritidshem. Vi utvecklar för framtiden!

Förstelärare på fritidshem. Vi utvecklar för framtiden! Förstelärare på fritidshem Vi utvecklar för framtiden! Botkyrka kommun 90 000 invånare, ca 100 olika språk ca 10 000 elever i kommunal grundskola 21 grundskolor 20 fritidshem Botkyrka är kommunen som har

Läs mer

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem Augusti 2016 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Verksamhetsidé sid. 2 2. Förutsättningar sid. 2 3. Enhetens årshjul sid. 3 4. Utvecklingsarbete sid. 4 1. Läroplansmål

Läs mer

Dags att välja skola!

Dags att välja skola! Dags att välja skola! Nu är det lättare att ta sig till skolan! Utökade bussturer från Resarö till centrala Vaxholm. Information om skolvalet 2016 och grundskolorna i Vaxholm. Välkommen till skolan i Vaxholms

Läs mer

Folkets Hus, Åmotfors kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Malin Persson Lintula

Folkets Hus, Åmotfors kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Malin Persson Lintula 1(9) Plats och tid KS-salen Kommunhuset, Charlottenberg kl 10.00 Beslutande Kari Staatsen (Hala Edas Lista), ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Sylvia Jonasson (C) 30-32 Lena Olsson (S) Gun Andersson

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2018-06-11 1(5) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Sylvia Jonasson

Läs mer

Kvalitetssäkring av Fritidshemmet i Söderbärke för läsåret 2012/2013

Kvalitetssäkring av Fritidshemmet i Söderbärke för läsåret 2012/2013 SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebackens Södra Utbildningsområde Kvalitetssäkring av Fritidshemmet i Söderbärke för läsåret 2012/2013 Postadress 777 81 SMEDJEBACKEN Telefon

Läs mer

Kvalitetsarbete i fritidshem

Kvalitetsarbete i fritidshem Kvalitetsarbete i fritidshem Gäller för verksamhetsåret: 2015-2016 Enhet: Grevåkerskolans fritidshem Fritidshem Grevåkerskolans fritids- Baronen och Greven Ort Hammerdal Ansvarig rektor Birgitta K Lindberg

Läs mer

Ingrid Elmgren, verksamhetschef Bildning Helena Persson, utredare Gro Marie Svidal, musikskolan 58 Birgitta Eklund (S) Anna Elmqvist, sekreterare

Ingrid Elmgren, verksamhetschef Bildning Helena Persson, utredare Gro Marie Svidal, musikskolan 58 Birgitta Eklund (S) Anna Elmqvist, sekreterare 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Verksamhetsplan för fritidshemmet på Ljuraskolans grundsärskola, inriktning Träningsskolan. Läsåret 2014/2015

Verksamhetsplan för fritidshemmet på Ljuraskolans grundsärskola, inriktning Träningsskolan. Läsåret 2014/2015 Verksamhetsplan för fritidshemmet på Ljuraskolans grundsärskola, inriktning Träningsskolan Läsåret 2014/2015 Fritidshemmet på Ljura grundsärskola inriktning fritidshem Fritidshemmet Stjärnan har fritidsverksamhet

Läs mer

SIDAN 1 SKOLVAL Val inför förskoleklass ht 2012

SIDAN 1 SKOLVAL Val inför förskoleklass ht 2012 SIDAN 1 SKOLVAL 2012 Val inför förskoleklass ht 2012 OM FÖRSKOLEKLASSVERKSAMHET Förskoleklassen kallas ibland för sexårs eller sexårsverksamhet och är en frivillig skolform. Förskoleklasstiden ska stimulera

Läs mer

Övergång från förskoleklass/förskola till grundsärskola år 1 och grundsärskolans fritidshem

Övergång från förskoleklass/förskola till grundsärskola år 1 och grundsärskolans fritidshem 1 Innehåll Inledning... 3 Övergång från förskoleklass/förskola till grundsärskola år 1 och grundsärskolans fritidshem... 4 Övergång grundsärskolan år 3-4... 6 Övergång grundsärskolan år 6-7... 8 Övergång

Läs mer

SKOLVAL FÖRSKOLEKLASS 2015

SKOLVAL FÖRSKOLEKLASS 2015 SKOLVAL FÖRSKOLEKLASS 2015 The Capital of Scandinavia STUREBYSKOLANS VISION INSPIRERANDE LÄRANDE I EN TRYGG MILJÖ Sturebyskolan ska ge: elever en hög kunskapsnivå i en trygg skolmiljö verktyg för fortsatt

Läs mer

i skolan och i fritidshemmet

i skolan och i fritidshemmet KALMAR Rättigheter och skyldigheter i skolan och i fritidshemmet Om dina rättigheter och skyldigheter Skolan ska upplysa dig och dina föräldrar om vilka rättigheter och skyldigheter ni har, vilka krav

Läs mer

PM Principer och rutiner vid val av skola Utarbetad av utbildningsförvaltningen 2008-11-12, reviderad 2009-11-05.

PM Principer och rutiner vid val av skola Utarbetad av utbildningsförvaltningen 2008-11-12, reviderad 2009-11-05. 2009-11-05 PM Principer och rutiner vid val av skola Utarbetad av utbildningsförvaltningen 2008-11-12, reviderad 2009-11-05. Utdrag ur skollagen 2 b kap Förskoleklassen 2 För barn som är bosatta i Sverige

Läs mer

Elever och personal i fritidshem läsåret 2017/18

Elever och personal i fritidshem läsåret 2017/18 Enheten för förskole- och grundskolestatistik 1 (11) Elever och personal i fritidshem läsåret 2017/18 I följande PM redovisas officiell statistik om elever och personal i fritidshemmen för läsåret 2017/18.

Läs mer

PLACERINGSFÖRESKRIFTER Giltiga från den 1 februari 2012. (Beslutade i kommunfullmäktige 8/2012, 2012-01-30)

PLACERINGSFÖRESKRIFTER Giltiga från den 1 februari 2012. (Beslutade i kommunfullmäktige 8/2012, 2012-01-30) PLACERINGSFÖRESKRIFTER Förskola Fritidshem Annan pedagogisk verksamhet - pedagogisk omsorg som erbjuds istället för förskola - omsorg under tid då förskola eller fritidshem inte erbjuds - öppen förskola

Läs mer

Utbildningskontoret. Samverkan med vårdnadshavare för elevernas bästa RIKTLINJER FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN

Utbildningskontoret. Samverkan med vårdnadshavare för elevernas bästa RIKTLINJER FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN Utbildningskontoret Samverkan med vårdnadshavare för elevernas bästa RIKTLINJER FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN En god samverkan mellan skola och hem är en framgångsfaktor i elevernas lärande och utveckling

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre 1(8) Barn- och utbildningsförvaltningen Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre Förskoleklass-grundskola-fritidshem (sid 1-5) Förskola (sid 6-8) Beskrivning av verksamheten Dalhem, Barlingbo

Läs mer

Tillämpningsföreskrifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Sala kommun

Tillämpningsföreskrifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Sala kommun 1 (5) BILAGA 1 ÄRENDE 4 DNR 2019/596 Tillämpningsföreskrifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Sala kommun FÖRSKOLA OCH PEDAGOGISK OMSORG Förskoleverksamhet för barn i ålder 1-5 år bedrivs

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-14.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken. Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö

Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken. Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö Biträdande rektor Mitt yrkes Jag Förskoleklass 350 elever - (snart

Läs mer

Avgifter för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Avgifter för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Giltighetstid 2008-04-03 2011-12-31 Styrdokument Avgifter för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 4.12) Senast reviderad av kommunfullmäktige,

Läs mer

Kvalitetsrapport 2016/2017. Förskolorna i Eda kommun. Charlottenberg

Kvalitetsrapport 2016/2017. Förskolorna i Eda kommun. Charlottenberg Kvalitetsrapport 2016/2017 Förskolorna i Eda kommun Charlottenberg 2017-09-12 Innehållsförteckning Åtgärder för utveckling från tidigare års kvalitetsrapport 15/16 Förskolor i Eda kommun: Att vi som förskolechefer

Läs mer

Grundskolan och fritidshem

Grundskolan och fritidshem Den svenska skolan för nyanlända För barn 7 15 år Grundskolan och fritidshem Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Fritidshem

Läs mer

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem September 2017 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2017-2018 1 Innehållsförteckning 1. Förutsättningar sid. 3 2. Verksamhetsidé sid. 3 3. Enhetens årsklocka sid. 4 4. Utvecklingsarbete sid. 5

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

SKOLLAGEN. Halmstad November -14 Lars Werner

SKOLLAGEN. Halmstad November -14 Lars Werner SKOLLAGEN Halmstad November -14 Lars Werner UPPLÄGG Skollagstiftningens uppbyggnad Syftet De olika verksamheterna Särskilda frågor SKOLLAGSTIFTNINGEN Skollagen Skolförordningen, gymnasieförordningen och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Förskola och Fritidshem

Förskola och Fritidshem Barn- och ungdomsnämnden Förskola och Fritidshem Regler 2013-01-01 2 I N N E H Å L L sid FÖRSKOLA 3 ERBJUDANDE AV PLATS 4 Barn till förvärvsarbetande och studerande Barn till arbetssökande och föräldralediga

Läs mer

Skolplacering i förskoleklass och grundskola Barn- och utbildningsförvaltningen

Skolplacering i förskoleklass och grundskola Barn- och utbildningsförvaltningen Regler Skolplacering i förskoleklass och grundskola Barn- och utbildningsförvaltningen utbildningsförvaltningen Dokumenttyp Ärendenummer Fastställd Giltighetstid Regler för skolplaceringar i förskoleklass/grundskola

Läs mer

starten på ett livslångt lärande

starten på ett livslångt lärande starten på ett livslångt lärande stodene skolområde Lusten till kunskap Alla barn föds nyfikna. Det är den starkaste drivkraften för allt lärande. Det vill vi ta vara på. Därför arbetar Stodene skolområde

Läs mer

I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun.

I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun. I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun. Vill du veta mer kan du kontakta rektorn på respektive skola i Habo.

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nordmannaskolan, grundskola F 6, grundsärskola 1 10

Utbildningsinspektion i Nordmannaskolan, grundskola F 6, grundsärskola 1 10 Utbildningsinspektion i Kungälv Nordmannaskolan Dnr 53-2005: 3223 Utbildningsinspektion i Nordmannaskolan, grundskola F 6, grundsärskola 1 10 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2

Läs mer

Elever och personal i fritidshem läsåret 2016/17

Elever och personal i fritidshem läsåret 2016/17 1 (10) Elever och personal i fritidshem läsåret 2016/17 I följande PM redovisas officiell statistik om elever och personal på fritidshemmen för läsåret 2016/17. Statistiken om fritidshem ingår i Sveriges

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Välkomna till Observatorielundens skola. 1 februari 2017

Välkomna till Observatorielundens skola. 1 februari 2017 Välkomna till Observatorielundens skola 1 februari 2017 The Capital of Scandinavia I Kunskapens kvarter 2017-03-02 Sid 2 Organisation 2017-03-02 Sid 3 Kommunal skola med integration skola/fritids Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Plan för verksamheten 2014/2015 Wallerska skolan

Plan för verksamheten 2014/2015 Wallerska skolan Plan för verksamheten 2014/2015 Wallerska skolan Innehållsförteckning 1. Inledning och förutsättningar 2. Normer och värden/ det goda mötet 3. Kunskaper, betyg och bedömning 4. Barn i behov av stöd 5.

Läs mer

Regler och riktlinjer

Regler och riktlinjer TÖREBODA KOMMUN Regler och riktlinjer För skolskjutsar inom Töreboda kommun Antaget av kommunfullmäktige: 2016-04-25 Inledning Töreboda kommun är enligt skollagen (SFS 2010:800) 10 kap. 32 samt 11 kap.

Läs mer

Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun

Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun FÖRFATTNING 7.7 Antagen av kommunfullmäktige 106/08 Reviderad av barn- och utbildningsnämnden 5/10 Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun Om barn- och utbildningsplanen Barn- och utbildningsplanen

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2014/2015

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2014/2015 KVALITETSRAPPORT Fritidshem Mariaskolan Läsåret 2014/2015 1 1. Inledning Underlaget till denna Kvalitetsrapport har varit fritidshemmens uppföljningar och dokumentation under läsåret 2014/2015, samt arbetslagens

Läs mer

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F-3 2018-2019 1 2 Inledning Högalidskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass t.o.m. årskurs 9. På lågstadiet finns tre fritidshemsavdelningar

Läs mer

Reglemente. Skolskjutsar. i Mariestads kommun. Gäller för elever i: Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan

Reglemente. Skolskjutsar. i Mariestads kommun. Gäller för elever i: Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan Reglemente Skolskjutsar i Mariestads kommun Gäller för elever i: Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan Antaget av Kommunstyrelsen 2011-0-1 KS 2011/0172 Senast reviderat 2013-05-02

Läs mer

Beslut om bidragsbelopp 2013

Beslut om bidragsbelopp 2013 16 november 2012 GSN-2012/.182 1 (6) HANDLÄGGARE Susanne Ståhlberg Ekonomiavdelningen susanne.stahlberg@huddinge.se Beslut om bidragsbelopp 2013 meddelar härmed beslut om bidragsbelopp för 2013. Grundskolenämnden

Läs mer

Välkomna till Toftaskolan

Välkomna till Toftaskolan Välkomna till Toftaskolan - Förskoleklass och fritidshem läsåret 2019/2020 ÄNGELHOLMS KOMMUN 2019-01-31 1 Kvällens program 18.00-19.30 Presentation av personal i förskoleklass, på fritidshem och i elevhälsan

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Ditt skolval. Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2013/2014. Utbildningsnämnden

Ditt skolval. Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2013/2014. Utbildningsnämnden Ditt skolval Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2013/2014 Utbildningsnämnden 2013-01-02 Ditt skolval Välkommen att välja skola! Du som är förälder till barn som skall börja i förskoleklass

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-14 Lunaskolan Rektorn vid Lunaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Lunaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Regler för skolskjuts

Regler för skolskjuts Regler för skolskjuts i Skara kommun Beslutade av Barn- och utbildningsnämnden den 22 september 2011 90 Morgondagens skola med lust till livslångt lärande Inledning Gällande skolskjutsregler är beslutade

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5

VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5 VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5 Norrhammarskolan F-5 Norrhammarskolan F-5 en central F-5-skola. Område Norr. ca 240 elever fördelat på elva klasser. Tre avdelningar, fritidshem

Läs mer