Mötesprotokoll Årsmöte för Cambalache

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötesprotokoll Årsmöte för Cambalache 2012-02-20 19.00 21.00"

Transkript

1 Mötesprotokoll Årsmöte för Cambalache Grand, Trädgårdsgatan 5, Uppsala Närvarande: Jan Forsmark, Marta Fallgren, Torbjörn Silverpil, Annika Åqvist, Emma Rådahl, Wlodek Winkler, Danuta Loughran, Yuri Dorofeev, Danuta Thisner, Marek Kwiatkowski Johan Rönnelid, Göran Sterner, Mathias Tärnström, Sara Rydeman, Nafiseh Zarekohan, Alain Mardokhi, Henrik Eriksson, Torbjörn Lembke, Nathalie Colombo, Madeleine Tråvén, Björn Victor, Peter Johansson kom i anslutning till 7. Malin Zehaie kom i anslutning till Mötets öppnande Emma Rådahl hälsade alla välkoma och förklarade mötet öppnat. 2 Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän för mötet. Jan Forsmark valdes till mötesordförande, Marta Fallgren valdes till mötessekreterare. Till Justeringsmän valdes Johan Rönnelid och Sara Rydeman. 3 Fastställande av mötets behöriga utlysande. Årsmötet ska enligt Cambalaches stadgar utlysas minst två veckor innan årsmötet. I kallelsen ska dagordning och helst årsberättelse, årsredovisning och revisionsberättelse finnas. Kallelsen gick ut den 6:e februari och det var precis två veckor sedan. Mötet har utlysts på behörigt sätt. Mötet utlysts enligt stadgarna. 4 Godkännande av dagordning. Jan Forsmark föredrog den dagordning som föreslagits och som också stämmer överens med stadgarna finns i stadgarna och som också används vid detta årsmöte. Godkänna dagordningen. En övrig fråga anmäldes kurser av Torbjörn Silverpil.

2 5 Genomgång av protokoll från föregående årsmöte. Handlingarna har funnits till förfogande inklusive föregående årsmötes protokoll. Ordet lämnades fritt i anslutning till protokollet. Vi belsutade att: Lämna protokollet från föregående årsmöte till handlingarna. 6 Föredragning av verksamhetsberättelsen. Emma och Torbjörn föredrog verksamhetsberättelsen. Den bifogas även till handlingarna. Ur verksamhetsberättelsen berättades bland annat följande: Cambalache hade 185 medlemmar under det 22:a verksamhetsåret Löpande har det varit practica på måndagar och onsdagar. Fredagsmilongor har genomförst under terminerna. Under sommaren har det varit milonga på tisdagarna (Fragancia) från slutet av maj till början av september. Det har varit en Cambalache (= loppmarknad) Det har varit 2 medlemsmöten, 11 styrelsemöten och veckobrev har skickats till de medlemmar som vill ha veckobrevet. Utöver ordinarie verksamhet har bland annat följande skett: - Uppvisning i Stenhagen i mars - Dansens dag -uppvisning i april - Sommarnattsmilonga i juni (75 personer på middagen plus släppgäster) - Milonga på teaterbaren har genomförts vid tre tillfällen - Kulturnatten-uppvisning genomfördes på tre ställen - Prova-på tango genomfördes den 12:e september - Tango på UKK 29:e september - Vintertangofest genomfördes i anslutning till besök av Juan Martin Carrara och Stefania Colina i en vecka. - Till och från under sommaren har bryggtango arrangerats. Dessutom har styrelsen bland annat fattat beslut om att ta bort fikaavgiften på fredagar, fortsätta med tango på teaterbaren en gång i månaden och att skicka in handlingar till folkrörelsearkivet. Ordet lämnades öppet för kommentarer och frågor. Det som skickas till folkrörelsearkivet är framför allt handlingar en fråga uppkom om även foton och filmer inkluderas. Förhandlingar pågår med folkrörelsearkivet, troligen kommer det mesta att komma in.

3 - Godkänna verksamhetsberättelsen och lägger den till handlingarna. - Senare under kvällen gjordes ett tilläggsbeslut att uppdra åt Henrik och Emma att komplettera verksamhetsberättelsen med att delar av styrelsen dessutom varit aktiva uppvaktare av Uppsala kommun för att få till stånd en danspaviljong i Uppsala. 7 Föredragning av den ekonomiska berättelsen. Den ekonomiska berättelsen föredrogs i tre moment. Henrik föredrog först balansräkningen. Föreningen har en god ekonomi. För närvarande har föreningen cirka kronor. Vid årsskiftet fanns på bankkontot, på sparkontot och i kassan. Årets resultat blev kronor. Fortfarande har föreningen inte betalat för Gunilla Rydén, vilket belastar innevarande år med cirka kronor. En fråga som uppkom var om man inte kan (om)placera pengar? Det lämnades öppet för frågor. Hyran kommer i slutet på terminerna för Drabanten, kommunens hyror kommer löpande under året. Det ser mycket ut i kassan i redovisningen (med över kronor) man bör kanske titta på även hur kontanter hanteras? I dagsläget finns ca kronor i kassan, så kontanthanteringen är löst för närvarande. Henrik föredrog resultaträkningen som finns i två varianter en längre och en kortare. I den kortare ser redovisas bland annat följande: Vi har fått in kronor i medlemsavgifter, kronor på kurser, Fredagsmilongorna blir sponsrade de går back. Practicorna får vi in (måndagar) resp (onsdagarna). De två stora milongorna går vi back på, cirka kronor. Utbildning kronor för att skicka lärare på vidareutbildning. Fragancia hade kostnader för gäst-djs och en oförutsedd kostnad för en förstärkare som gick sönder. Vissa inventarier har införskaffats för ca kronor, kronor har gåt tåt för reklam och föreningen har fått in cirka kronor i bidrag från ABF för kurser, practicor och fredagsmilongor. Bidragen utbetalas per termin. Ordet lämnades fritt. Frågan uppkom om vi tagit ett medvetet beslut på att sponsra milongor. En fråga uppkom om varför reklamposten blivit så låg. Den blev det, då medlemmar i reklamgruppen av olika skäl slutat vara aktiva i föreningen. Kommunens lokaler kostar 40 kronor i timmen. Drabanten kostar 1500 kronor/kväll (om man hyr allt). I och med att vi samarbetar med ABF blir Drabanten kostnaden på 1500/kväll med 20 % rabatt. Resultaträkning två är mer omfattande och visar varje konto.

4 Ordet lämnades fritt. Internet 1200 kronor är vår webbsida och administrationstjänster är för Swingwebb där vi administrerar alla våra kurser och medlemmar. Under konto 7031 personalrepresentation redovisas middag för avgående styrelse och avtackning av personer som har hjälpt till i samband med olika evenemang och verksamheter. - Godkänna balansräkning, sammanfattande resultaträkning och den detaljerade resultaträkningen. - Lämna den ekonomiska redovisningen till handlingarna. 8 Revisorn/revisorernas berättelse. Björn redovisade sin berättelse. Björn har granskat alla handlingar och konstaterar att styrelsen har klarat sitt uppdrag med beröm godkänt! Dock konstateras att det är svårt med budgeten i föreningen. Det budgeterades för att gå minus kronor och resultatet är plus kronor. Frågan är vad man ska göra för verksamheten. Frågan är vad pengarna ska användas till ska det vara trevligare lokaler? Fler lärare? Billigare för medlemmar? Revisorn initierade frågan. Kan man tänka långsiktigt också? Orkestrar och lärare är jättekul på kort sikt också. Att införa Swingweb var ett genidrag! Här lämnades ordet fritt för att diskutera vad föreningens pengar kan användas till. Vi hade en diskussion om hur föreningen kan gå vidare. Dessa punkter redovisas under verksamhetsplanen. 9 Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen. Beviljade styrelsen ansvarsfrihet utifrån ovanstående handlingar. Vi tackade den avgående styrelsen och påminde om att det är avsatt pengar för styrelsen att äta middag tillsammans. 10 Fastställande av medlemsavgiftens storlek och löptid. Fastställa medlemsavgiftens storlek till 200 kronor med löptid till nästa årsmöte.

5 11 Fastställande av verksamhetsplan och budget för kommande verksamhetsår. Verksamhetsplanen bifogas som bilaga nedan redovisas några punkter som föredrogs: Den avgående styrelsen har ett förslag på verksamhetsplan för Milonga på teaterbaren bör fortsätta minst en gång per månad. Fragancia finns det inget skäl att sluta med, MEN den dag vi har tillgång till en danspaviljong och Asado så är det än bättre! Prova-på har vi två gånger per år. Det är ett minimum. Förhoppningsvis ändras inget där. Kursverksamheten fortsätter som tidigare. Tango steg 5 skulle vara uppskattat! Den bör göras mer kontinuerligt och planeras in efter steg 4. Repetitionskurser och practicor bör motiveras för kursmedlemmar. Det får medlemmar att stanna. Temakurser uppskattar alla och bör förekomma med interna och externa lärarpar. Det finns ingen begränsning på hur många som ska anordnas. De på måndagar är ALLTID välbesökta. Det finns även förslag på att anordna innan onsdagen. Det finns önskemål på milonga-kurser för nybörjare bland annat. Instruktörskurserna bör fortsätta. För verksamhetsåret 2012 bjuds lärare in, utifrån budget och vi har budget för det. Det är redan bestämt att Andrea Bestvater och Martin La Bruna kommer i maj. Katalin Czidor och Tihamer Bogdan kommer också under våren. Ismael Ludman och Lovisa Curman kommer den 5 mars. Musiken förs kontinuerligt över till högre upplösning av musikgruppen. Det behöver tidigt tydliggöras hur grupperna ska jobba och hur informationsöverflödet ska gå till - till och från styrelsen. Uppvisningar och kulturnatten är också viktiga! Kontinuerlig information bör fortsätta skickas till medlemmarna. Cambalache ska synas och ersättas och tangoportalen blir bra synpunkt. Diskussionspunkter: Torbjörn Silverpil tog upp att det kan gå att använda sig av en bok Tango the stucture of the dance av Mauricio Castro. i en kurs som har en pedagogik som redovisar ett antal stegmoment/stegsekvenser. Det skulle kunna ge mer struktur så att man lär sig att öva figurer och lär sig att föra snabbare. Kursgruppen och practicagruppen får information om Torbjörns förslag. Göran tar upp frågan om att tangon har förändrats det har blivit mer avancerat. Den sociala strukturen har förändrats - den sociala dansen är det viktigaste. Det handlar om att få ett självförtroende och det måste föreningen fortsätta att värna genom en god social samvaro. Det är en fråga som uppmärksammas i det kommande föreningsarbetet. Följande förslag kom in som input till styrelsen i anslutning till revisionsberättelsen:

6 En alternativ lokal till Drabanten har varit på tal de senaste åren för de flesta styrelser. Alains förslag: Kortsiktigt har det varit tradition att bjuda på tårta och fruktfat i samband med vissa fredagsmilongor. Kanske boka en buss till evenemang som arrangeras i Stockholm eller omnejd? Långsiktigt nu är det dags att satsa på musik så att det köps in mer musik till föreningen kompletterar arkivet, sen en förstärkare till Grand. Sara lägger in att se över organiserade av bilpool/bussresor till tangoevenemang till Stockholm. Marta: Ta hit internationella lärare på måndagarna, som är i Stockholm på helgerna. Lokal det vore häftigt om den låg i närheten av tågstationen. Nathalie hakar på det med orkester levande musik är det en annan känsla att dansa till en sådan. Långsiktigt vore det läckert att fixa en gruppresa till Buenos Aires. Göran saknar Cambalache på tangonortes hemsida. Sara skickar med frågan om ytterligare DJ-kurs. Björn och Nathalie föreslår också en musikkurs för medlemmar som inte behöver vara en DJ-kurs. Kan handla såväl om musikalitetstolkningar som att lära lig lite grann om orkestrarna som spelas på milongor. Jannes förslag: var vill föreningen vara om fem år? han erbjuder sig som resurs för att dra i ett medlemsmöte om föreningens lite längre vision. Fotoutställning en gång per år Ismael som kommer den 5 mars vill göra en Tango-festival på Sätra Brunn tillsammans med honom kanske att Cmabalache eller vissa medlemmar vill vara med och samarrangera? Bjud in till en reunion för gamla medlemmar. Företagsevent! Göran: För ett år sedan tipsade han om två gamla medlemmar som ville komma tillbaka. En gammal medlem kommer i vår (april) till Stockholm och kommer även till Uppsala om medlemmen blir inbjuden. Göran kan vidarebefordra kontakt. Torbjörn S: Practica-kulturen om de är mer inriktade på övning så vissa kanske går för att dansa socialt. Se över hur verksamheten fungerar. Mötet beslutar att: - Mötet antar förslaget på att lägga in en musik/dj-kurs - Mötet godkänner verksamhetsplanen. Henrik redovisade förslaget på budget. Sponsrar medlemmar med externa lärare i viss mån (de får billigare priser), en sommarnattsmilonga, en novembermilonga och en instruktörsutbildning, en DJ-

7 utbildning. Totalt med lite satsningar på hemsida och instruktörsutbildningar så ska vi försöka att investera kronor. För ett år sedan tog Göran upp problemet med att höra. Han föreslår att bygga ihop sändare på ljudspelaren till mikrofoner för undervisningssammanhang. Styrelsen kan vända sig till Göran Sterner för att få mer information. (Det blir ungefär en mygga med mottagare ungefär). Mötet beslutar att: - Godkänna budgeten (inklusive förslaget från Göran) 12 Val av styrelseledamöter och ersättare. Valberedningens förslag på styrelse: - Johan Rönnelid - Nafiseh Zarekohan - Yuri Dorofeev - Wlodek Winkler - Danuta Lougrahn Som suppleanter: - Galina Semenova - Danuta Thisner - Sara Rydeman Vi beslutar att: Godkänna förslagen på styrelse och suppleanter. 13 Val av revisor(er) och ersättare. Valberedningens förslag är att under 2012 anta Björn Victor som revisor och Nils Gottfries som revisionsersättare Vi beslutar att: Godkänna förslagen på revisor och ersättare. 14 Val av valberedning och ersättare. Förslaget på valberedning för nästkommande år är Bengt Backlund, Ylva Jonsson och Ann-Christin Högberg Vi beslutar att: Godkänna förslagen på valberedning.

8 15 Motioner. Inga motioner har kommit in. 16 Övriga frågor. Kurser - Frågan behandlades under punkten om verksamhetsplan. 17 Mötet avslutas. Janne tackade för visat intresse och förklarade mötet avslutat. Mötesordförande: Mötessekreterare: Jan Forsmark Marta Fallgren Justeras: Johan Rönnelid Sara Rydeman

Årsmöte - protokoll 28 februari 2011 19.00 på Drabanten.

Årsmöte - protokoll 28 februari 2011 19.00 på Drabanten. Årsmöte - protokoll 28 februari 2011 19.00 på Drabanten. Närvarande (innan kl 20:00): Marta Fallgren, Galina Semenova, Håkan Lindström, Ylva Jonsson, Carina Mugal, Göran Sterner, Marek Kwiatkowski, Danuta

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 för Tangoföreningen Cambalache i Uppsala

Verksamhetsberättelse 2017 för Tangoföreningen Cambalache i Uppsala Verksamhetsberättelse 2017 för Tangoföreningen Cambalache i Uppsala Under verksamhetsåret 2017 hade föreningen 153 medlemmar. Följande aktiviteter har under året genomförts; Evenemang och träffar löpande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

Årsmöte Höglandsklättrarna Tranås KK

Årsmöte Höglandsklättrarna Tranås KK Årsmöte 2018 - Höglandsklättrarna Tranås KK Tid och plats Datum: 2018-02-19 Tid: 18:00 Plats: Klättersilon på Ringvägen 10, Tranås Närvarande Andreas Palmér Peter Mickelsson Natalie Ohlsson Anton Ydrestrand

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

www.sjofartskultur.org

www.sjofartskultur.org Protokoll årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap 2014 Årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap DATUM & TID: Torsdag den 8 maj klockan 15.00 PLATS: Katarina Sjöfartsklubb Stockholm Närvarande: Berit Blomqvist Emma

Läs mer

Motion till årsmöte 2009 om stadgeändringar, förändrat och uppdaterat dokument för Policies, ordningsregler och arbetsbeskrivningar.

Motion till årsmöte 2009 om stadgeändringar, förändrat och uppdaterat dokument för Policies, ordningsregler och arbetsbeskrivningar. Uppsala 2008-11-12 Till Styrelsen och TANGOGRUPPEN CAMBALACHE Motion till årsmöte 2009 om stadgeändringar, förändrat och uppdaterat dokument för Policies, ordningsregler och arbetsbeskrivningar. Med anledning

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2015

Årsmöteshandlingar 2015 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015 Nätbilaga Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2015

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 22/9-2016 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 19 medlemmar deltar på

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 Protokoll årsstämma 2014-12-09 Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 a Årsstämman förklarades öppnad av Sabri Jamal. Mötets öppnande b Kallelsen kom ut 10:e november, 29:e dagar innan stämmans

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Gärmund

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Plats: Karlskoga, Näset Datum: 25/11 2012 Närvarande: Tomislav Molnstrand, Markku Kivistö, Bengt-Åke Andersson, Michael Johansson, Göran Edlund, Per Nilsson,

Läs mer

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte fredag den 15 april 2016 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal, Riddarplatsen 36,

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Namn och organisation 1 1. Föreningens namn är Noaks Ark Syd 2. Föreningen är lokalförening inom Riksförbundet Noaks Ark. Ändamål och

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Förslag till nya stadgar Normalstadgar för Lokalföreningar till Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom. Beslutade av riksförbundet yyyy-mm-dd.

Förslag till nya stadgar Normalstadgar för Lokalföreningar till Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom. Beslutade av riksförbundet yyyy-mm-dd. Förslag till nya stadgar Normalstadgar för Lokalföreningar till Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom. Beslutade av riksförbundet yyyy-mm-dd. Riksförbundets stadgar gäller även för lokalförening då normalstadgan

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte, Kraftvärmeverket Torsvik, Jönköping, 2015-04-24

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte, Kraftvärmeverket Torsvik, Jönköping, 2015-04-24 Protokoll, sid 1 (5) Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte, Kraftvärmeverket Torsvik, Jönköping, 2015-04-24 1. Sammanträdet öppnas Förbundets ordförande Christer Holmberg hälsade

Läs mer

Protokoll årsmöte Luleå Simsällskap Luleå

Protokoll årsmöte Luleå Simsällskap Luleå Protokoll årsmöte Luleå Simsällskap Luleå 2018-03-20 1. Öppnande av årsmötet Ordförande hälsade alla välkomna. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. Enligt stadgarna: 3 Sammansättning och beslutförhet

Läs mer

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Protokoll Årsmöte 2016-03-20 Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Plats och tid: Fängelsemuseet, Hamiltongatan 1, kl. 13:00-16:00 BILAGOR Dagordning (bilaga 1) Närvarolista och röstlängd (bilaga 2)

Läs mer

Protokoll Årsmöte. Tisdag 27e september 2017 kl Aulan, Djurgårdsskolan, Eskilstuna.

Protokoll Årsmöte. Tisdag 27e september 2017 kl Aulan, Djurgårdsskolan, Eskilstuna. 2017-10-10 1 (3) Protokoll Årsmöte Tisdag 27e september 2017 kl 17.30 Aulan, Djurgårdsskolan, Eskilstuna. 1. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän för årsmötet. Helena Andersson valdes till

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande.

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande. Protokoll Årsmöte Distriktssköterskeföreningen i Stockholm 2016-04-07 Bygget Fest & Konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm Närvarande: 54 medlemmar 1 Mötets öppnande Ordförande Ina El-Sherif förklarade

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal.

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. Protokoll Årsstämma 2009 Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. 1. MÖTETS ÖPPNANDE Björn Ericsson öppnade stämman och

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Ärende: Årsmöte i Sunds Samfällighetsförening 2016 Tid: Lördagen den 19 mars 2016 kl. 1000-1130 Plats: Närvarande: Finska föreningens lokal, Lånesta

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 30/9 2017 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 15 medlemmar med rösträtt

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Information Umeå socialdansförening

Information Umeå socialdansförening Information Umeå socialdansförening Umeå socialdansförening är en religiöst och politiskt obunden dansförening som på ideell basis skall vara ett forum för att utveckla dans genom kursverksamhet, dansträning

Läs mer

STADGAR STADGAR FÖR SVENSKA SKOLFÖRENINGEN I KENYA

STADGAR STADGAR FÖR SVENSKA SKOLFÖRENINGEN I KENYA 10 December 2008 STADGAR FÖR SVENSKA SKOLFÖRENINGEN I KENYA 1. NAMN Föreningens namn skall vara Svenska skolföreningen i Kenya. På engelska skall namnet vara The Swedish School Association of Kenya. Föreningens

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25 1 Mötets öppnande SIM s ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Mötets behöriga utlysande Mötet befanns vara stadgeenligt utlyst med kallelse publicerad via föreningens hemsida

Läs mer

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Tid och plats 22:a februari 2017, Vera Sandberg-salen, Chalmers kårhus. Närvarande Bifogad lista 1 Mötets öppnande 2016 års styrelseledamot Simon Öberg hälsade alla

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Plats: Fängelsemuseets konferenslokal (Hamiltongatan 1 Gävle) 1 Mötets öppnande förklarar mötet öppnat klockan 13:11 ÅRSMÖTE 2015 2 Fastställande

Läs mer

Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015. Föredragningslista

Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015. Föredragningslista Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015 Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Val av två justerare att jämte ordförande

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 061122 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 22 november 2006, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 65 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

CSR VÄSTSVERIGES ÅRSMÖTE

CSR VÄSTSVERIGES ÅRSMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID CSR VÄSTSVERIGES ÅRSMÖTE 12 mars 2014 TILLSAMMANS FÖR AFFÄRER & SAMHÄLLSANSVAR Protokoll för årsstämma i den icke- vinstdrivande föreningen (Public & Private Social Responsibility Initiative)

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009.

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. ASS 432. Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. 1. Mötets öppnande och val av mötesordförande 2. Val av mötesordförande och sekreterare 3. Frågan om kallelse till mötet

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Svensk Flyghistorisk Förening

Svensk Flyghistorisk Förening Svensk Flyghistorisk Förening Protokoll fört vid årsmöte på F 7 Såtenäs 5 april 2014 1. Årsmötets öppnande Årsmötet inleddes med premiärvisning av SFF rekryteringsfilm varefter ordförande öppnade mötet

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2019 för BAMK

Årsmötesprotokoll 2019 för BAMK Årsmötesprotokoll 2019 för BAMK Datum för årsmöte: 2019-02-17 Plats för årsmötet: Lidnersgatan 10 Närvarande på årsmötet: samma som röstlängd 1. Mötets öppnande Mötet öppnades 19:16. 2. Beslut om röstlängd

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 BRF Odin 20 Sidan 1 av (5) PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 DEN 9 MAJ 2012 KLOCKAN 19:00 IDUNGATAN 14 1 Stämmans öppnande Ingvar Palm hälsade alla varmt välkomna till ordinarie årsstämma

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård Protokoll från Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening 4 mars 2018 kl. 18.00 i Orkesta bygdegård 1. Årsmötet öppnas. Mötet öppnades och ordförande Marie-Louise Jansson hälsade mötesdeltagarna välkomna till

Läs mer

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Närvarande: 45 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN,

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, 849201-4041 1 Firma Föreningens namn är Montessoriföreningen Katten. Föreningen är en ideell förening med organisationsnummer 849201-4041. 2 Säte Styrelsen har

Läs mer

Att starta en studentförening

Att starta en studentförening 1 (5) Att starta en studentförening Läs noga genom hela dokumentet innan ni börjar skriva stadgar, och kontrollera att ni får med allt i er ansökan. Att starta en studentförening kan sammanfattas i fem

Läs mer

Ludvigsborgs Byförening Org nr

Ludvigsborgs Byförening Org nr STADGAR för den ideella föreningen Ludvigsborgs Byförening (LBF) med hemort i Ludvigsborg, Hörby kommun. LBF bildades 1975. Stadgarna ändrade av årsmöte den 20 mars 2011. Organisationsnummer: 842000-6325

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

1 oförändrat. 2 oförändrat. 3 oförändrat

1 oförändrat. 2 oförändrat. 3 oförändrat Stadgar för Föreningen G-gruppen - Genealogi över Östersjön antagna den 14 december 2000 samt ändrade den 26 februari 2004, den 20 februari 2007, den 21 februari 2009 och den 26 februari 2011 1 Föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer