Förslag till verksamhetsplan 2014/2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till verksamhetsplan 2014/2015"

Transkript

1 Stockholm Förslag till verksamhetsplan 2014/2015 Målsättning/Syfte, aktiviteter och mål Styrelsen Vi ska vara representerade i internationella kommittéer och aktivt jobba för ett gott internationellt samarbete. SBF:s deltagande ger oss möjlighet att bygga goda relationer, och att få idrottsliga utbyten. Det medför att vi intar starkare positioner och ger oss möjlighet att påverka. Aktiviteter SBF har en representant (ordförande) på plats på AIBA:s kongress i Jeju, Syd Korea i november 2014 med målen: Mål Att vår nuvarande representation inom AIBA fortgår och att vi prioriterar att närvara på minst ett möte per år Att vår nuvarande representation i EUBC Medical Commission fortgår och att vi prioriterar att närvara på minst ett möte per år Att vår nuvarande representation i inom Youth Commission fortgår fram till november 2014 och vi prioriterar att närvara minst på ett möte per år Ansöka om att Rikstränaren tillträder i AIBA Coach Commission och att denne ges möjlighet att närvara på minst ett möte per år Medverka på ordförandemöte under Nordiska mästerskapen i Finland 2015 Vi ska skärpa tillsynen av vårt regelverk och sträva efter att i framtiden få ett tillsvidaretillstånd från kampsportsdelegationen genom att: Ha en frekvent och öppen dialog med kampsportsdelegationen Utbildning av Tävlingsledare (Supervisor), för att ge större spridning och kunskap av vårt regelverk, ska genomföras vid minst två utbildningstillfällen under verksamhetsåret GS ansvarar för att kontinuerligt uppdatera de regler som gäller i ett s.k. ramregelverk förvarat på kansliet Styrelsen/Kansliet Boxningsporten ska växa i antalet utövare och föreningar: Idrottslyftet riktar medel för att rekrytera nya utövare samt behålla de utövare som finns Informera våra föreningar om vilka möjligheter det finns inom Idrottslyftet, både hos SBF, SISU och DF 1. Skapa Nyhetsbrev (1 gång varannan månad) för dem som anmält intresse för att erhålla nyhetsbrev 2. Genomföra rekryteringskampanjer ca 2 gånger per år (blänkare på webbsidan och mail till IF)

2 Vi ska aktivt arbeta för att öka antalet organisationsledare: Synliggöra SISU-distrikten och dess kunskap för våra föreningar Idrottslyftet hjälper föreningarna med utvecklingsarbeten för föreningens styrelse genom projektet Kvalitetssäkrad Förening i samarbete med SISU 1. Skapa Nyhetsbrev (1 gång varannan månad) för dem som anmält intresse för att erhålla nyhetsbrev 2. Publicera blänkare på webbsidan 2 gånger per år att denna möjlighet finns Vi ska aktivt jobba för att främja distriktens utveckling Minst vartannat år (jämt årtal ex 2014, 2016 osv) har vi en distriktsordförandekonferens Erbjuda distrikten utbildning vid deras årsmöte i samarbete med SISU Uppmärksamma distrikten om möjligheten av att ta del av vårt förbundsutvecklingsstöd 1. Bjuda in distriktsordföranden 2. På webbsidan och via mail informera SDF:en om deras möjlighet till samarbete med SISU 3. På webbsidan och via mail informera SDF:en om vårt egna förbundsutvecklingsstöd Vi ska aktivt jobba för att främja användandet av IdrottOnline och utbilda våra medlemsföreningar i systemet Utbildningsinsatser sker främst i SISU:s regi i föreningarnas närområde. SBF:s Idrottslyft hjälper föreningarna med subvention upp till 50 % på utbildning så länge medel finns kvar Uppmärksamma föreningarna på att kansliet med sina goda kunskaper i IdrottOnline kan hjälpa till, alternativt hänvisa till IdrottOnline support 1. Publicera blänkare på webbsidan 2 gånger per år Vi ska utveckla användandet av Idrottslyftet och sträva efter att medlen används och fördelas på så effektivt sätt som möjligt för att främja våra mål Att årligen se över våra riktlinjer och förbundsprojekt Att informera om Idrottslyftet på vår webbsida, vid möten/samtal med föreningar Att aktivt söka upp de föreningar som inte söker Idrottslyft 1. Publicera blänkare på webbsidan 2 gånger per år 2. Via besök, telefon, mail och brev identifiera och bearbeta 10 föreningar under verksamhetsåret som inte sökt Idrottslyft tidigare Ekonomi Svenska Boxningsförbundets verksamhet skall under verksamhetsåret generera ett ekonomiskt överskott. Under verksamhetsåret så skall Svenska Boxningsförbundets ekonomiska utveckling vara fortsatt stabil. Det ekonomiska överskottet planeras att vara på en nivå om 100 tsek då verksamhetsåret är till ända och skall nås genom fortsatt stringent kostnadsuppföljning där en ökad satsning på tävlingsaktiviteter skall präglas av väl avvägda beslut. Personalkostnaderna skall hållas på en rimlig nivå där de erforderliga arbetsinsatserna och ansvarsbilden knuten till respektive anställning skall återspeglas i kostnadsutvecklingen för förbundet.

3 Upprätthållandet av en nära dialog och goda samarbetsformer med SOK och RF erfordras i avseende på utbyte av ekonomisk information och avseende bidragsfinansiering. Svenska Boxningsförbundets likviditet skall fortsatt vara föremål för stringent uppföljning där kravet på upprätthållandet av en likviditetsbuffert är oantastligt. Svenska Boxningsförbundets likviditet skall vara fortsatt intakt. Likviditetsbufferten vid utgången av verksamhetsåret skall uppgå till 700 tsek. Bufferten skall infrias genom kontinuerlig kostnadsuppföljning över hela linjen och genom fortsatt löpande uppföljning av förfallna fordringar etc. Domarkommittén Vi ska aktivt arbeta för att öka antalet domare och funktionärer, i synnerhet domare. Gå igenom och godkänna ansökningar från distrikten angående domarutbildningar Uppdatera domarregistret i TA-systemet Aktivt söka efter utbildningstillfällen för att uppgradera befintliga förbundsdomare, 1-stjärniga och 2- stjärniga domare Upprätta en lista över godkända instruktörer för domarutbildningar Steg I-IV Aktivt samarbeta med utbildningskommittén för utbildning av Tävlingsledare Minst fyra Steg I-II domarutbildningar utspridda över landet skall genomföras Domarutbildning Steg III och Steg IV kommer att arrangeras vid samma tillfälle som Tränarutbildning Steg III och IV genomförs på Bosön Mål för SBF:s Domarkommitté 2014/2015 Införa kommande domarutbildningar i IdrottOnline Införa nya utbildningsplanen Stadig tillväxt av 10 domare per år Tillse att det finns domare på alla svenska tävlingar och turneringar Tillse att vi har svenska domare på alla internationella tävlingar vi medverkar på I samarbete med utbildningskommittén utbilda minst fem nya Tävlingsledare Öka samarbetet med de nordiska länderna angående utbildningar Medicinska kommittén Vill verka som rådgivande instans för SBF (Svenska Boxningsförbundet) i medicinska frågor och delta i aktivt för att öka medicinska kunskapen inom boxningen och främja hälsa och utveckling inom området. Målsättningen är att även på sikt lyfta in hälsobefrämjande och positiva sociala effekter av idrotten och träningen boxning för individen och samhälle så att fokus inte bara landar på negativa skadeeffekter och polemik kring detta. Kommittén skall för detta delta och vara representerade i nationella och internationella kommittéer och aktivt jobba för ett gott nationellt och internationellt samarbete både inom medicinska professionen och idrottsvärlden. Aktiviteter Minimum en boxningsläkarutbildning och delutbildning till Förbundsläkare ska genomföras under verksamhetsåret Målsättningen är att genomföra Förbundsläkarutbildning för läkare knutna till boxningen under verksamhetsåret eventuellt tillsammans med andra idrottsförbund Att vår nuvarande representation inom AIBA fortgår och att närvara minst på ett möte per år Att vår nuvarande representation i EUBC Medical Commission fortgår och att närvara på minst ett möte per år

4 Sportkommittén Sportkommittén är en beslutsfattande kommitté med det övergripande sportsliga ansvaret, och ansvarar även för att budgeten i Aktivitetsplanen hålls. Målsättning: Att landslagsaktiviteterna, rikstränare och kategoriansvariga följer den plan, utveckling och de mål som är uppsatta av styrelsen och Sportkommittén Sportkommittén skall verka för långsiktighet och utveckling av svensk boxning Att skapa en arbetsmodell inom svensk boxning som skapar samarbete och engagemang mellan klubbar och landslag, samt skapa förutsättningar för boxare och ledare att utvecklas, och för kontinuitet Mål: Uttagna boxares "hemmatränare" skall beredas möjlighet att medverka vid all träningsläger- och tävlingsverksamhet Rikstränare/Kategoriansvariga/Sportkommitté skall under verksamhetsåret besöka de klubbar, vilka har uttagna mästerskapsboxare Sportkommittén skall lämna rapport till styrelsen inför varje styrelsemöte Det sportsliga Våra landslagsboxare ska vara kvalificerade nog att delta på de internationella mästerskapen. landskamper, som förbereder våra boxare så att de kan konkurrera om medaljer på EM, VM och OS. Varje kategori ska ha minst tre träningsläger per säsong De 6-10 bästa boxarna som bedöms ha chans att kvala in till OS ska tas ut till Team Rio där de får ytterligare 2-3 aktiviteter per säsong i form av läger och tävling Vi ska delta på förberedande internationella turneringar och läger innan mästerskap och även ha kontinuerlig aktivitet under hela året. 3-4 turneringar på seniorsidan och 2-3 på ungdom/junior Vi ska anordna attraktiva landskamper på hemmaplan Varje säsong ska vi ha minst två attraktiva landskamper på hemmaplan där våra bästa boxare får boxa inför hemmapubliken. 1-2 Seniorlandskamper Herr och Dam 1 Junior/Ungdomslandskamp Herr och Dam Att kvala in boxare till herrarnas VM i Qatar 2015 landskamper, som förbereder våra boxare så att minst två boxare kvalar in på EM Dubbellandskamp mot Italien i Italien Tammerforsturneringen Golden Glove i Serbien Landskamp mot Finland i Stockholm Träningsläger Elitgruppen Internationell turnering Nordiska Mästerskapen i Tammerfors Förberedande internationellt läger EM (VM-kval)

5 Att nå en topp 8-placering på damernas VM i Jeju Island 2014 landskamper, som förbereder våra boxare så att minst en boxare når en topp 8-placering. Ahmet Cömert-turneringen i Turkiet Förberedande internationellt läger i Holland VM i Jeju Island, Sydkorea Att bli bästa nation vid Nordiska Mästerskapen 2015 landskamper, som förbereder våra boxare så att vi kan befästa vår position som bäst i Norden. Internationella Mästerskap EM och VM för varje kategori Minst 2 Internationella turneringar och 1 landskamp Internationella träningsläger med internationell sparring i annan miljö Träningsläger där vi samlar våra bästa boxare Att nå en finalplats på Ungdoms-OS 2014 landskamper, som förbereder Agnes Alexiusson på bästa sätt så hon kan avsluta sin juniorkarriär med minst en finalplats på Ungdoms-OS i Nanjing. Att ta medalj på herrarnas Junior-EM i Zagreb 2014 landskamper, som förbereder våra boxare så att vi kan ta en medalj på JEM. Golden Glove i Serbien Dubbellandskamp mot Italien i Italien Förberedande internationellt läger på Bosön Att delta med en stor trupp på herrarnas Ungdoms-EM 2015 landskamper, som förbereder våra boxare så att vi kan kriga om medaljer på UEM. Olympic Hopes of the North i Tyskland Träningsläger för Elitgruppen Ungdoms-EM i Anapa, Ryssland Intarnationell ungdomsturnering Förberedande läger inför UEM Ungdoms-EM

6 Att nå topp 8 placeringar på damernas Världsmästerskap för ungdomar och juniorer 2014 landskamper, som förbereder våra boxare så att de kan kriga om medaljer på UVM/JVM. Golden Glove i Serbien Queens Cup i Tyskland Träningsläger för Elitgruppen Nordiska Juniormästerskapen i Tammerfors Träningsläger för Elitgruppen Förberedande UVM/JVM-läger UVM/JVM i Taipei City, Taiwan Kommittén för tävling och arrangemang Tävlingskommitténs syfte är i första hand att säkerställa SBF:s arrangemang av mästerskap samt landskamper på hemmaplan. Mål: Att i god tid ha säkerställt arrangörer av våra mästerskap och landskamper Klargöra för arrangörer vilka skyldigheter och vilket ansvar man har som arrangör av mästerskap Verka för att svensk boxning skall synas i Sverige och göra vår idrott attraktiv för såväl utövare som publik/media Utbildningskommittén Syfte: Samtliga intresserade av utveckling inom sporten ska erbjudas möjligheter till kompetenshöjning genom kurser, seminarier, diskussioner och träningsmaterial, vilka ska finnas tillgängliga inom följande kategorier: Boxare Tränare/Ledare Domare och funktionärer Organisationsledare Tävlingsledare Läkare Målsättning: Kommittén ska tillse att det finns utbildningar inom ovanstående kategorier inom boxningsförbundet. Om önskat utbildningsalternativ saknas ska utbildningskommittén i den mån det är möjligt bistå med information om lämpliga alternativ Kommittén ska särskilt beakta att utbildningarna tillgängliggörs i möjligaste mån för samtliga av förbundets klubbar genom att se till utbildningsbehov samt regionalt och logistiskt läge Kommittén ska även kontakta distriktsförbunden för att säkerställa att det finns en utbildningsansvarig inom varje boxningsdistrikt

7 Mål: Kommittén ska säkerställa att minst följande utbildningar skall hållas under verksamhetsåret Tränare Fyra stycken Tränarutbildningar Steg I Två stycken Tränarutbildningar Steg II En Tränarutbildningar Steg III (Bosön) En Tränarutbildningar Steg IV (Bosön) Domare (R/J) Fyra Domarutbildningar Steg I & II En Domarutbildning Steg III (Bosön) En Domarutbildning Steg IV (Bosön) Tävlingsledare Två Tävlingsledarutbildningar Boxningsläkare Minst en boxningsläkarutbildning

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 FÖRBUNDSMÖTET Stockholm 2015-09-08 BOXNINGSFÖRBUNDET Under åren har Förbundsstyrelsen för Svenska Boxningsförbundet (SBF) lagt fram förslag till Förbundsmötet, enligt skyldigheten i stadgarnas 27 kap 6

Läs mer

Måldokument - Boxningen Vill. - antaget av SBF:s förbundsmöte 2014

Måldokument - Boxningen Vill. - antaget av SBF:s förbundsmöte 2014 Måldokument - Boxningen Vill - antaget av SBF:s förbundsmöte 2014 Innehåll Svenska Boxningsförbundet en klassisk sport inom RF och SOK sida 3 Verksamhetsidé sida 4 SBF:s värdegrund sida 4 Vision sida 4

Läs mer

kan komma att få fullt finansierat uppdrag. kan ges möjlighet att delta mot en egenavgift. kan komma att få delar av aktiviteten finansierad.

kan komma att få fullt finansierat uppdrag. kan ges möjlighet att delta mot en egenavgift. kan komma att få delar av aktiviteten finansierad. UTTAGNINGSKRITERIER 2016-2017 SHORT TRACK - senior och junior Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier 1 Målsättning Svenska Skridskoförbundets målsättning är att arbeta kontinuerligt

Läs mer

Styrelsen röstade för att genomförande av planen som har i sin helhet tre (3) objektiva och övergripande mål:

Styrelsen röstade för att genomförande av planen som har i sin helhet tre (3) objektiva och övergripande mål: Vad har vi i styrelsen åstadkommit: Vi har även hunnit med två (2) styrelsemöten. För att; 1. Verka och leva för demokrati 2. Att styrelsemedlemmarna ska känna sig delaktiga 3. Få ihop en arbetande styrelse,

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

Fokusområde 1 - Elit och landslag

Fokusområde 1 - Elit och landslag 1(5) Fokusområde 1 - Elit och landslag Mål 1 och 2: Sverige ska ta sex medaljer på inomhus-em i Göteborg. Sverige ska ta minst en medalj på varje internationellt mästerskap. Genomför Teamsatsningar med

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 Så många som möjligt så länge som möjligt Vision: Upplands Innebandyförbund skall vara ett av de ledande distrikten inom innebandyrörelsen.

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan Styrelsen: 2014 Lars-Ola Särkimukka, Kiruna Ingela Andersson, Skyllberg Jan Kårström, Stockholm Kenneth Holmberg, Hallstahammar avgick 21 januari 2014 Örjan Eliasson,

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 1/2017

Mötesprotokoll VKFS 1/2017 Page 1 of 5 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare Norman Hatfield valdes som Protokolljuterare. Christofer Carlsson valdes som mötes sekreterare. b. Närvarande Siamak Rezaie, Norman Hatfield,

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Verksamhetsplan 2012

Verksamhetsplan 2012 Verksamhetsplan 2012 Övergripande plan Styrelsen: Lars-Ola Särkimukka, Kiruna Ingela Andersson, Skyllberg Kenneth Holmberg, Hallstahammar Karl-Erik Taivalsaari, Gällivare Mats Vennberg, Arboga (Adjungerad)

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN

Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN för åren 2018-2022 Idrottens Hus, Kronan A3, 974 42 Luleå norrbotten.svenskfotboll.se Strategiplanen 2018-2022 har utarbetats utifrån en Swot-analys: STYRKOR -

Läs mer

Verksamhetsidé - VOIB

Verksamhetsidé - VOIB Verksamhetsidé - VOIB VOIB ansvarar för all landslagsverksamhet för svenska badmintonspelare. VOIB ska tillse bästa förutsättningar för landslagsspelare i kvalitetssäkrade miljöer och tillsammans med individen

Läs mer

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 2015-03-12 Alf Tornberg Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar OS-medaljer Våra verksamhetsmål

Läs mer

Svensk Pingis framtid 2011-2016

Svensk Pingis framtid 2011-2016 Svensk Pingis framtid 2011-2016 1 Vision Svensk Pingis Svensk Pingis ska sträva mot att vara bäst för alla på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla alla våra områden och det gör vi genom en stark

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2017 -

Läs mer

Protokoll 2. Protokoll fört under styrelsemöte för SBF den 12 november 2013. Stockholm 2013-11-13

Protokoll 2. Protokoll fört under styrelsemöte för SBF den 12 november 2013. Stockholm 2013-11-13 Stockholm 2013-11-13 Protokoll 2 Protokoll fört under styrelsemöte för SBF den 12 november 2013 Närvarande: Patrick Wheeler, ordförande Anders Holmberg, ledamot Susanne Kärrlander, ledamot Åke Johansson,

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel:

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel: SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN 2010 1 INLEDNING s anordnade en utvecklingskonferens i November 2009 där förbundets verksamhet utvärderades. Målet var att försöka lyfta fram positiva händelser under

Läs mer

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN Svenska Baseboll och Softboll Förbundet Om SBSFs Internationella Handlingsplan Denna handlingsplan skall utgöra riktmärke och ange ambitionsnivå för Svenska Baseboll och Softboll

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2013 Allmänt Stockholms Fäktförbund, grundat 1945, har som uppgift att verka för fäktsportens utveckling i Storstockholmsområdet. Förbundet

Läs mer

HASTIGHET - senior, junior och ungdom

HASTIGHET - senior, junior och ungdom UTTAGNINGSKRITERIER 2016-2017 HASTIGHET - senior, junior och ungdom Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier. 1. Målsättning Svenska Skridskoförbundets målsättning är att

Läs mer

Fokusområden för Strategi 20244

Fokusområden för Strategi 20244 Styrning Verksamhetsidé Därför finns vi till (Vi ska erbjuda för/åt/till (vem) så att (varför) " vill på alla nivåer bedriva tyngdlyftningsverksamhet så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

UPPKOMSTEN TILL SVENSK BOXNINGS VÄRDEGRUND 2017/2018 BOXNING FÖR ALLA, FRÅN NYBÖRJARE TILL VÄRLDSKLASS

UPPKOMSTEN TILL SVENSK BOXNINGS VÄRDEGRUND 2017/2018 BOXNING FÖR ALLA, FRÅN NYBÖRJARE TILL VÄRLDSKLASS alla r ö f g n i n s Box världsklas jare till från nybör Foto: Jens Alvin/Södermanlands Nyheter BOXNING FÖR ALLA, FRÅN NYBÖRJARE TILL VÄRLDSKLASS Vision Vår idrott ska med vår träningsform bidra till folkhälsan.

Läs mer

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 ÖVERGRIPANDE a.) Aktiva till U23 och eller Senior ska nominera sig själva till laget (nominering innebär att man

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Stockholm-Gotlands Boxningsförbund 1(5) 2(5) Innehåll Introduktion... 3 Syfte... 3 Legitimitet... 3 Dokumentstruktur... 3 Vision... 3 Fokusområden... 4 Media... 4 Tävlingsverksamhet...

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Förbundsmöte i Sveriges Amerikanska Fotbollförbund 2010-03-28 Verksamhetsberättelse för Sveriges Amerikanska Fotbollförbund 2009 Förbundsstyrelsen Styrelsen har under året genomfört

Läs mer

SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET

SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Senast uppdaterad: 2018-08-31 INLEDNING I detta dokument presenteras Svenska Kälksportförbundets verksamhetsplan för verksamhetsåret 2018-2019. Den

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan Svenska Biljardförbundet Verksamhetsplan 2018 2020 Inledning Svensk biljardsport står inför en av sina största utmaningar på länge. Vikande medlemssiffror och strukturella brister i organisationen har

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET SENIOR, JUNIOR och UNGDOM

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET SENIOR, JUNIOR och UNGDOM UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET 2015-2016 - SENIOR, JUNIOR och UNGDOM Hastighet - Senior Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen 2015-2016. 1. Målsättning

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2018 Innehåll Organisation... 2 Roll... 2 Representation... 2 Rekrytering... 3 Kappsegling/Evenemang... 3 Utbildning... 4 Klubbutveckling... 4 Kommunikation... 4 1 Organisation Värmland-Västergötlands

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2015-2016 1. Målsättning Svenska

Läs mer

Protokoll 2. Stockholm 2010-11-15. SBF:s styrelsemöte måndagen den 15 november 2010.

Protokoll 2. Stockholm 2010-11-15. SBF:s styrelsemöte måndagen den 15 november 2010. Stockholm 2010-11-15 Protokoll 2 SBF:s styrelsemöte måndagen den 15 november 2010. Närvarande: Patrick Wheeler, ordförande Åke Johansson, vice ordförande Anders Holmberg, skattmästare Ingrid Niklasson,

Läs mer

Anteckning och foton Unga ledare träff 9-11/9-2011. Först bilder och därefter anteckningar samt presentationer

Anteckning och foton Unga ledare träff 9-11/9-2011. Först bilder och därefter anteckningar samt presentationer Anteckning och foton Unga ledare träff 9-11/9-2011 Först bilder och därefter anteckningar samt presentationer Vissa tog stora anteckningar Utkastade på luft- och lärakännapaus Föreningskunskapsmemory

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2011 / 2012 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gevärssektionen med skytten i centrum. Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation

VERKSAMHETSPLAN Gevärssektionen med skytten i centrum. Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation VERKSAMHETSPLAN 2016 Gevärssektionen med skytten i centrum Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Gevärssektionens verksamhetsplan 2016 - med skytten i centrum

Läs mer

Ramavtal för arrangemang av svenska mästerskap

Ramavtal för arrangemang av svenska mästerskap 2014-01-03 Ramavtal för arrangemang av svenska mästerskap 1 Inledning Detta dokument fastställer ansvarsfördelningen mellan utsedd arrangör och SBF vid arrangemang av svenskt diplom-, nybörjar,- ungdoms-,

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden :

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden : Idrottslyftet 2017 Bakgrund Riksidrottsförbundet (RF) gav (SBF) och alla andra specialidrottsförbund i uppdrag att under 2016 genomföra en kartläggning och en analys av verksamheten för barn och unga 7

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2014-2015 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2014-2015 En generell beskrivning

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas.

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas. Svenska Sportdykarförbundets verksamhet ska framförallt främja idrotten och endast en mindre del ska utgöra resebidrag. Förbundsstyrelsen har på sitt möte den 18 januari 2009 beslutat om följande policy

Läs mer

Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2018

Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2018 Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2018 Svensk Triathlon 2020 Svenska Triathlonförbundet och dess medlemsföreningar arbetade under hösten 2016 fram ett styrdokument och en

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

Svenska Boxningsförbundets Antidopingprogram och policy

Svenska Boxningsförbundets Antidopingprogram och policy Svenska Boxningsförbundets Antidopingprogram och policy 1. Bakgrund Svenska Boxningsförbundet tar aktivt avstånd från doping i alla dess former och vill med detta program tydliggöra skapandet och användandet

Läs mer

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan 2014 2020 Rugby - en sport för alla Ordförande har ordet För att ta svensk rugby till nästa nivå förtjänar rugbyförbundets verksamheter en strategisk plan där vi

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Per Mattsson (PM), Bengt Svensson (BS, adj) Magnus Lundin (ML), Hans Olofsson (HO), Andreas

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 15-16 juni 2013

Protokoll Styrelsemöte 15-16 juni 2013 Protokoll Styrelsemöte 15-16 juni 2013 2013-06-16 PM Styrelsemöte Datum: 15-16 juni 2013 Mötesnamn: Styrelsemöte Plats: Scandic Infra City, Upplands Väsby Deltagare: Kurt Roos, Tom Eksell, Mats Norén,

Läs mer

Gymnastikförbundet Syds Verksamhetsplan 2017/2018

Gymnastikförbundet Syds Verksamhetsplan 2017/2018 Gymnastikförbundet Syds Verksamhetsplan 2017/2018 Gymnastikförbundet Syds verksamhetsplan utgår från den verksamhetsplan som Gymnastikförbundet antagit för verksamhetsåren 2017-2018. Gymnastikförbundet

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTET Verksamhets- & Ekonomisk inriktning

FÖRBUNDSMÖTET Verksamhets- & Ekonomisk inriktning Verksamhets- & Ekonomisk inriktning 2017-2018 Förslag till Förbundsmötet 23-24 april 2016 Verksamhetsinriktning 2017-2018 Visionsmålen 2020 visar vägen framåt Sedan Förbundsmötet 2012 arbetar Gymnastikförbundet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Protokoll 2. Korpen, Idrottens Hus (Stockholm) 2011-11-08. Protokoll för SBF:s ordinarie styrelsemöte tisdagen den 8 november 2011.

Protokoll 2. Korpen, Idrottens Hus (Stockholm) 2011-11-08. Protokoll för SBF:s ordinarie styrelsemöte tisdagen den 8 november 2011. Korpen, Idrottens Hus (Stockholm) 2011-11-08 Protokoll 2 Protokoll för SBF:s ordinarie styrelsemöte tisdagen den 8 november 2011. Närvarande: Patrick Wheeler, ordförande Åke Johansson, vice ordförande

Läs mer

Föredragningslista vid SSF:s årsmöte 2017

Föredragningslista vid SSF:s årsmöte 2017 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET SAMT DAGORDNING FÖR ÅRSSTÄMMA SVENSKA STYRKELYFTFÖRBUNDET 2017 Föredragningslista vid SSF:s årsmöte 2017 1 Fastställande av röstlängd för förbundsmötet på grundval av den utav

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering ( )

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering ( ) 2019 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (2018-11-29) Inledning AIK Ungdomsfotbolls verksamhetsplan utgör det ramverk inom vilket de enskilda lagens verksamhetsplanering tillåts utformas.

Läs mer

SISU Idrottsutbildarna en resurs för Korpen

SISU Idrottsutbildarna en resurs för Korpen en resurs för Korpen en resurs och samarbetspartner för hela Korpen Att samarbeta med är enkelt Vad gör? är en stödorganisation för svensk idrott som finns i 21 distrikt över hela landet. SISU:s konsulenter

Läs mer

Antidopingprogram. För. Svenska Bowlingförbundet

Antidopingprogram. För. Svenska Bowlingförbundet Antidopingprogram För Svenska Bowlingförbundet 2018-2019 Antidopingprogram för Svenska Bowlingförbundet 2018 Inledning Målet med idrottens antidopingarbete är att försäkra alla idrottare deras självklara

Läs mer

Dagordning VKFS 2/2017

Dagordning VKFS 2/2017 Page 1 of 6 a. Mötets öppnande b. Närvarande c. Val av sekreterare & protokolljusterare d. Fastställande av dagordning e. Tid för nästa möte f. Konstituerande mötesprotokoll g. Administration a. Ekonomi

Läs mer

Information SDF-årsmöten 2015

Information SDF-årsmöten 2015 Information SDF-årsmöten 2015 Ekonomi Det ekonomiska läget för SBTF är ansträngt. Efter flera år av negativa resultat finns väldigt lite av det egna kapitalet kvar. Sedan beslutet om ändrade riktlinjer

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (7) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2019-20 Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel och värja för seniorer, juniorer och kadetter är ett system som rullas över säsongerna.

Läs mer

Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg

Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg Hur blir SKF så bra att alla klättrare vill vara medlemmar? Processledare: Sandra Mattsson, SISU Idrottsutbildarna Syfte med träffen:

Läs mer

Verksamhetsmål och ansvarsområden

Verksamhetsmål och ansvarsområden Verksamhetsmål och ansvarsområden Antagen på årsmöte 4 mars 2010 Reviderad på årsmöte 10 mars 2011 Reviderad på årsmöte 7 mars 2019 ÖOF 2010 2010-02-11 Östergötlands orienteringsförbunds vision och övergripande

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

VU har godkänt de kompletteringar styrelsen begärde in för Idrottslyftsansökan från Majornas BK. Beslut: Godkännes

VU har godkänt de kompletteringar styrelsen begärde in för Idrottslyftsansökan från Majornas BK. Beslut: Godkännes Stockholm 2013-08-29 Protokoll 8 Protokoll fört under styrelsemöte för SBF den 27 augusti 2013 Närvarande: Patrick Wheeler, ordförande Anders Holmberg, ledamot Åke Johansson, ledamot Fredrik Nordqvist,

Läs mer

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML.

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML. 2006-12-27 PROTOKOLL TRIAL 7-06 SAMMANTRÄDESDATA Tid: Söndagen den 17 december kl.10.00 16.00 Plats: Hotell Park Inn, Märsta NÄRVARANDE Magnus Liljeblad Ordförande ML Jan-Erik Mellberg JEM Lars Svedje

Läs mer

Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011

Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011 Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011 Syftet med resan är att stärka föreningslivets drivande aktivitets- och organisationsledare. SISU avser att stimulera med utbildning och utvecklingsarbete där

Läs mer

Styrdokument för SHF:s utbildningsverksamhet. Svenska Handbollförbundets styrelse. Utbildningskommitté

Styrdokument för SHF:s utbildningsverksamhet. Svenska Handbollförbundets styrelse. Utbildningskommitté Organisationsbild utbildning Styrdokument för SHF:s utbildningsverksamhet Svenska Handbollförbundets styrelse Utbildningskommitté Arbetsgrupper - Elithandboll - utbildning - Tränarskolan - Domarutbildning

Läs mer

Protokoll Svenska Biljardförbundets styrelsemöte Den 8 april 2018 kl.09:00-15:00 Villa Fridhem Norrköping

Protokoll Svenska Biljardförbundets styrelsemöte Den 8 april 2018 kl.09:00-15:00 Villa Fridhem Norrköping Protokoll Svenska Biljardförbundets styrelsemöte Den 8 april 2018 kl.09:00-15:00 Villa Fridhem Norrköping - Närvarande: Eva Viding, Dzenan Sahovic, Dmitriy Belevich, Linus Thor, Marcus Sjöberg (suppleant

Läs mer

Reglemente för Utmärkelser och Stipendier. Fastställd av SMKF FS

Reglemente för Utmärkelser och Stipendier. Fastställd av SMKF FS Reglemente för Utmärkelser och Stipendier Fastställd av SMKF FS 2016-12-08 2 Sveriges Militära Idrottsförbund bildades 1909. 1987 skedde ett namnbyte till Sveriges Militäridrotts-och Mångkampsförbund (SMI)

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 3/

Mötesprotokoll VKFS 3/ Page 1 of 5 Dagordning a. Mötets öppnande b. Närvarande c. Val av sekreterare & protokolljusterare d. Fastställande av dagordning e. Tid för nästa möte f. Godkännande av föregående mötesprotokoll g. Administration

Läs mer

Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten

Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten FRAMKANT - NYTÄNK - UTVECKLING Fokus ; Work in Progress och Pingisligan SBTF Konvent - Okt 13-14 - Mikael Andersson Micke Andersson - Sportchef Landslags identitet.

Läs mer

Junior- och elitmiljöträff 17 maj 2017 Upptakt för Elitmiljö 2.0

Junior- och elitmiljöträff 17 maj 2017 Upptakt för Elitmiljö 2.0 Junior- och elitmiljöträff 17 maj 2017 Upptakt för Elitmiljö 2.0 Junior- och elitmiljöträff 17 maj 2017 Agenda Direktiv till utvecklingsmiljöer från Svensk orientering Vår tolkning av dessa direktiv Elitmiljö

Läs mer

Strategisk verksamhetsplan

Strategisk verksamhetsplan Strategisk verksamhetsplan 2017-2020 Jönköpings Län Kalmar Län Kronobergs Län Östergötlands Län Östsvenska Simförbundet Innehåll ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS ÅLIGGANDEN 3 ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Svenska Cheerleaderförbundets Verksamhetsberättelse 2010-2011

Svenska Cheerleaderförbundets Verksamhetsberättelse 2010-2011 verksamhetsberättelse Sida 1(10) Handläggare FS Svenska Cheerleaderförbundets Verksamhetsberättelse 2010-2011 Sida 2(10) Innehållsförteckning 1 Formalia... 3 1.1 Organisation... 3 1.1.1 Medlemmar... 3

Läs mer

KONVENT 13-14/

KONVENT 13-14/ KONVENT 13-14/10 2018 Ny förbundschef vem är jag? Jobbat länge i periferin av svensk pingis Ansvarig för marknadsföring, webb samt grafisk produktion vid VM i Halmstad Bidra med energi och entusiasm Utvecklingsfokuserad

Läs mer

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby Idrottslyftsinformation 2017 Torsdagen den 26 januari i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004 startade

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR 2017 2018 HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER Svenskt deltagande Svenska Skridskoförbundet har för avsikt att delta vid världscuper och mästerskap under säsongen under förutsättningen

Läs mer

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR SHORT TRACK Seniorer - Juniorer SENIORER

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR SHORT TRACK Seniorer - Juniorer SENIORER KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR 2017 2018 SHORT TRACK Seniorer - Juniorer SENIORER Svenskt deltagande Svenska Skridskoförbundet har för avsikt att delta vid världscuper och mästerskap under säsongen under förutsättningen

Läs mer

Idrottslyftet år 2 samt år 3

Idrottslyftet år 2 samt år 3 Örebro 2009-04-16 Till Distriktets föreningar Idrottslyftet år 2 samt år 3 Idrottslyftet År 2 Observera att År 2 går ut den 30 juni 2009, vilket innebär att de erhållna medlen för Idrottslyftet År 2 inte

Läs mer

Svensk Pingis framtid

Svensk Pingis framtid Svensk Pingis framtid 2011-2016 1 VISION Svensk Pingis världens bästa Svensk Pingis ska sträva mot att vara bäst för alla på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla alla våra områden och det gör vi

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 3/2016

Mötesprotokoll VKFS 3/2016 Page 1 of 6 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare b. Närvarande c. Tid för nästa möte d. Fastställande av dagordning e. Godkännande av föregående mötesprotokoll f. Administration a. Ekonomi b.

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND

Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND 1 Ångermanlands Ishockeyförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Tävlingskommittén All tävlingsverksamhet Senior/Junior och ungdom 2014 Feb Mars April V 16

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2017 2018 Ekonomi Vi har fortfarande en tillräckligt bra buffert, men vi börjar hamna på den lägre sidan att vi snart kan behöva bygga på den igen och hålla

Läs mer

FOTBOLLENS RÅDSLAG. 4 oktober i Norrköping

FOTBOLLENS RÅDSLAG. 4 oktober i Norrköping FOTBOLLENS RÅDSLAG 4 oktober i Norrköping Vision Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsidé Svensk fotboll består av tre olika idrotter: Fotboll, Futsal och Beach soccer. Svensk fotboll ska

Läs mer

PRESENTATION AK VERKSAMHET NOVEMBER - APRIL. Stockholms Skidförbunds Styrelsemöte

PRESENTATION AK VERKSAMHET NOVEMBER - APRIL. Stockholms Skidförbunds Styrelsemöte PRESENTATION AK VERKSAMHET NOVEMBER - APRIL Stockholms Skidförbunds Styrelsemöte AGENDA - STYRNING - TRÄNING - TÄVLING - UTBILDING - LVC - EKONOMI ÖVRIGT Stockholms Skidförbunds Styrelsemöte ALPINA KOMMITTÉN

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet

Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet Verksamhetsplan 2012-2014 Svenska Konståkningsförbundet 1 (15) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån sina

Läs mer

Värdegrund. Verksamhetsidé. Vision. Vad är era tankar kring Svensk fotbolls vision, verksamhetsidé och värdegrund?

Värdegrund. Verksamhetsidé. Vision. Vad är era tankar kring Svensk fotbolls vision, verksamhetsidé och värdegrund? Vision Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsidé Svensk fotboll består av tre olika idrotter: Fotboll, Futsal och Beach soccer. Svensk fotboll ska verka för att alla ska få chansen att delta

Läs mer

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB Drogpolicy för Båstad Golfklubb, Version 2013.1 1 INLEDNING Båstad Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning och som bildades 1930. Klubbens idrottsverksamhet består

Läs mer

Tveksamma projektansökningar

Tveksamma projektansökningar Tveksamma projektansökningar Idrottslyftets syfte Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och pojkar väljer att idrotta i föreningar där verksamheten

Läs mer

Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2019

Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2019 Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2019 Svensk Triathlon 2020 och dess medlemsföreningar arbetade under hösten 2016 fram ett styrdokument och en strategi mot 2020. Strategin

Läs mer