Protokoll riksstämma 2011 RS-012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll riksstämma 2011 RS-012"

Transkript

1 Protokoll från riksstämma med Förbundet Svensk Bridge den 15 oktober 2011 i Örebro 1 Öppnande av stämman Mats Qviberg öppnade stämman och hälsade delegaterna välkomna. 2 Godkännande av fullmakter och fastställande av röstlängd Fullmakter godkändes och röstlängden fastställdes till 143 röster. 3 Föredragningslista Föredragningslistan godkändes 4 Val av ordförande Bo Appelqvist, Mölnlycke, valdes till riksstämmans ordförande. 5 Val av sekreterare vid stämman Carina Westlin valdes till sekreterare. 6 Val av två justeringsmän att jämte ordföranden justera protokollet Leif Rångevall, Piteå och Karl Persson, Stockholm valdes att jämte ordföranden justera protokollet. 7 Stämmans behöriga utlysande Formell kallelse samt handlingar enligt 11 i stadgan hade sänts ut den 15 september, varför stämman förklarades utlyst i stadgeenlig ordning. 8 Styrelsens och revisorernas berättelser Verksamhets- och revisionsberättelser för åren 2009/2010 och 2010/2011 hade distribuerats till delegaterna i förväg och dessutom hade ekonomin gåtts igenom vid tematräffen varför endast kommentarer eller tillägg krävdes under denna punkt. Det påpekades att veteranerna spelade VM 2009, vilket inte nämnts i UK:s verksamhetsberättelse. Stämman godkände styrelsens verksamhetsberättelse. Inga synpunkter framfördes med anledning av revisorernas berättelse. 9 Balansräkningen Balansräkningen och resultaträkningen för såväl 2009/2010 som 2010/2011 fastställdes i enlighet med styrelsens redovisning. 10 Ansvarsfrihet för styrelsen Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för såväl 2009/2010 som 2010/2011 i enlighet med revisorernas förslag. 11 Budget för påföljande två verksamhetsår Budgeten fastställdes i enlighet med styrelsens förslag.

2 12 Medlemsavgifter för påföljande två verksamhetsår Styrelsens förslag var oförändrade avgifter, vilket stämman godkände. 13 Kommittéernas verksamhet och planering Verksamhetsplaner hade distribuerats till delegaterna i förväg, varför endast kommentarer eller tillägg krävdes under denna punkt. Kansliet: Inga personalförändringar planeras. Konsulenterna fortsätter med utbildningar runt om i distrikten. TK: En TL steg 3-utbildning ska genomföras i januari och en EBL-utbildning arrangeras i Örebro i december. Kritik framfördes angående dålig information om mästarpoängförändringar som sker årligen. Tydligare utskick till klubbar och tydligare artikel på hemsidan önskas i framtiden. FK: FK har lyssnat på kritiken angående att damer ska kunna spela Chairman s Cup och har tillsammans med TK beslutat att flytta SM-damer till måndag-tisdag UK: Två lag spelar VM i Holland 15-30/ , damlaget och öppna laget. Tommy Gullberg har utsetts som kapten till Veteranlandslaget. EM-lag spelas i Grekland 2012 och VM-lag på Bali MK: Ska ta fram ett utbildningsmaterial för ålderskategorin som är kortare än Spela Bridge-serien. En serie med korta kurser för utveckling av klubbspelare håller på att tas fram. 14 Motioner 1,2,3,4 Från Örebro 1. Justering av 13.4 av stadgarna Styrelsen hänvisar till styrelsens förslag angående 40-kronan. 2. Motion avseende klubbar och distrikts bestraffningsrättigheter. Styrelsen anser att samma regler och bestraffningar bör gälla för hela riket, därför är det DN som bör verkställa samtliga fall av disciplinärenden utöver de som distrikten enligt stadgarna får handlägga. 3. Motion avseende finalplatsfördelning i SM damer, SM mixed, SM par och SM veteraner. Alla distrikt har en valfrihet att besluta om spelare från andra distrikt ska tillåtas delta i deras kval. De har också rätt att själva besluta att minst en kvalplats ska tillfalla hemmadistriktets spelare. TK ser ingen anledning att inskränka distriktens handlingsfrihet 4. Motion avseende instruktioner för kommittéer och nämnder, befattningsbeskrivningar och attesträtter

3 Det motionären efterfrågar vad gäller instruktioner och befattningsbeskrivningar för våra folkvalda ledamöter är vad som finns beslutat i protokoll och verksamhetsplaner. Vad gäller anställda så har samtliga självklart befattningsbeskrivningar. Vi ser inte dessa som offentliga handlingar. Till sist vad gäller attesträtter så publiceras de alltid i det protokoll som förs vid det första mötet för den nyvalda styrelsen då man där fattar beslut om rättigheterna. 5. Från Mälardalen Definition av mindre rutinerad En definition från TK av begreppet mindre rutinerade upplevs som överflödigt och skulle dessutom minska de lokala arrangörernas flexibilitet. Varje arrangör har sin rätt att välja ut vilka grupper de vill bjuda in till sina tävlingar. 6. Från Dalabridgen Priser i SM Open par FSB har idag principen att det inte utgår prispengar i våra SM tävlingar. Styrelsen anser att ett införande av prispengar skulle innebära en marginell påverkan på antalet startande par. Samtidigt finns det inom FSB mer angelägna områden att använda våra medel till. Dock bifölls förslaget om att se över de bidrag som utgår som stöd till de bästa i varje disciplin för deltagande vid EM tävlingar och att förändringar där görs till säsongen Ärenden som styrelsen önskar behandla på stämman Styrelsen föreslog ändrade stadgar. Förutom en hel del språkliga förändringar var det tre paragrafer man önskade förändring av. 1. Ändring av 3.5 där styrelsen önskade öppna för ett specialmedlemskap för personer som endast spelar på internet, vill prenumerera på tidningen eller bor utomlands. Följande text föreslogs i 3.5 Personer som av särskild anledning, t.ex spel på internetklubb eller önskan att få Tidningen Bridge, vill vara medlem i FSB kan ansöka om särskilt medlemskap. FSB:s styrelse fastställer medlemsavgiften för denna typ av medlemskap, dock lägst i paritet med medlem i klubb. Särskilt medlemskap berättigar ej till spel i tävlingar arrangerade av FSB, dfb eller klubb. Särskilt medlemskap berättigar ej till rösträtt inom FSB, dfb eller klubb. I övrigt har särskild medlem att följa FSB:s stadgar, regler och beslut. Efter långa diskussioner och votering avslogs förslaget. Dessa personer ska hänvisas till normal klubb. 2. Tidigare har det i stadgarna exakt reglerats när riksstämman skall äga rum, styrelsen ville här införa lite flexibilitet så att stämman t.ex inte krockar med internationella mästerskap när det går att undvika.

4 Följande text föreslogs i 11.2 Ordinarie stämma hålls udda år andra, tredje, eller fjärde hela helgen i oktober. Styrelsen beslutar om tid och plats senast 31 december året innan samt offentliggör beslutet och meddelar alla dfb skriftligen. 3. Här föreslogs en förändring som tillåter tillfälligt gästmedlemskap med spel till en högre avgift, den sk 40-kronan Följande text föreslogs i 13.4 Om en klubb tillåter spelare som ej är medlem i FSB (eller annat nationellt förbund) att delta vid ett eller flera speltillfällen kommer FSB att debitera klubben en av FSB fastställd avgift per tillfälle. Klubben beslutar själv om man vill avkräva denna avgift från spelaren. Stämman biföll samtliga föreslagna språkliga förändringar. 16 Fastställande av antalet ordinarie styrelseledamöter under kommande mandatperiod Diskussion uppkom om skrivning i valberedningens förslag, Eva Gunnarsson ansåg att den sista meningen i skriften var nedvärderande och bad Sixten Ek att förklara. Valberedningens ordf. Sixten Ek beklagade om texten gick att misstolka och förklarade att det inte var VB:s mening att nedvärdera någons insats. Valberedningen föreslog en minskning av ledamöter från åtta ledamöter och två suppleanter samt ordförande till sex ledamöter och två suppleanter samt ordförande. 17 Val av ordförande i förbundet Mats Qviberg valdes till ordförande på två år. 18 Val av övriga ordinarie ledamöter Enligt valberedningens förslag omvaldes på två år: Carl Ragnarsson, Linköping, Per-Olof Eriksson, Sandviken, Jan Kamras, Stockholm, Lasse Persson, Falkenberg och Helena Axelsson, Sölvesborg som gick in som ordinarie efter att ha varit suppleant de senaste två åren. Nyvaldes på två år: Lena Westman, Uppsala 19 Val av suppleanter med angivande av inbördes ordning Valdes enligt valberedningens förslag på två år: Christer Grähs, Halmstad, som första suppleant och Pontus Silow, som andre suppleant. 20 Val av revisorer och revisorsuppleanter I enlighet med valberedningens förslag valdes Bo Appelqvist, Mölnlycke, till verksamhetsrevisor med Börje Dahlberg, Malmö, som suppleant.

5 Som revisor har vi revisionsbyrå KPMG Bohlin AB. 21 Val av valberedning Stämman valde Kent Karlsson, Uddevalla, Fredrik Jarlvik, Malmö och Karl Persson, Stockholm, att ingå i den nya valberedningen. De valda utser själva en sammankallande. 22 Övriga ärenden 1. Halland hade skickat in en motion, angående I-medlemskap, som inkommit för sent den diskuterades kort. 2. Diskussion om kontanthantering på klubbar, förslag kom att titta på hur ridsporten sköter detta. 3. Delegater ville ha en förenkling av språket i lagboken, LK påpekade att språket är så förenklat det kan bli men tillade att man tittar på en lösning som Holland använder. 23 Avslutning Till Årets Klubbledare hade MK utsett Boel Hall för hennes arbete med BK Zonen i Skåne. Hon hyllades med silverpokal och blommor. Årets Jannerstenstipendium gick till PO Sundelin/Stockholm. Mats Qviberg och Carl Ragnarsson tilldelades förtjänsttecken i guld för sitt långvariga arbete i styrelsen. Mats Qviberg avtackade Catarina Midskog och Helena Svedlund, som ej var närvarande, samt Eva Gunnarsson med blommor för sina år i styrelsen. Valberedningen för nedlagt arbete och Bo Appelqvist för sin insats som stämmoordförande. Bo Appelqvist avslutade stämman med ett klubbslag samt ett tack till delegater och övriga deltagare. Vid protokollet Carina Westlin Justeras Bo Appelqvist Leif Rångevall. Karl Persson

Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets Riksstämma i Örebro 10 oktober, 2015. Mats Qviberg öppnade stämman och hälsade delegaterna välkomna.

Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets Riksstämma i Örebro 10 oktober, 2015. Mats Qviberg öppnade stämman och hälsade delegaterna välkomna. Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets Riksstämma i Örebro 10 oktober, 2015. Öppnande av stämman Mats Qviberg öppnade stämman och hälsade delegaterna välkomna. 1 Godkännande av fullmakter och fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets Riksstämma i Örebro 7 oktober, 2017.

Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets Riksstämma i Örebro 7 oktober, 2017. Svenska Bridgeförbundet Karlsgatan 28, 703 41 Örebro Tfn: 026-65 60 70 kansli@svenskbridge.se www.svenskbridge.se PG: allmänt 25 10 42-8 BG: 373-3482 Org. nr: 802000-4365 Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets

Läs mer

Motioner och Yttranden till Förbundet Svensk Bridge Riksstämma i Örebro 2011

Motioner och Yttranden till Förbundet Svensk Bridge Riksstämma i Örebro 2011 Motioner och Yttranden till Förbundet Svensk Bridge Riksstämma i Örebro 2011 Till Riksstämman föreligger följande sex motioner som inkommit: 1. Justering av 13.4 av stadgarna [Lars Marcusson, Örebro Läns

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Skånes Bridgeförbund i Malmö den 10 september 2005.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Skånes Bridgeförbund i Malmö den 10 september 2005. Årsmötesprotokoll 2005 1(3) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Skånes Bridgeförbund i Malmö den 10 september 2005. 1 Mötets öppnande Vice ordföranden Jan Gutenwik hälsade de närvarande välkomna och

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 110902 i Stockholm. Närvarande styrelsen:

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 110902 i Stockholm. Närvarande styrelsen: Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 110902 i Stockholm Närvarande styrelsen: Mats Qviberg (MQV) Jan Kamras (JKA) P O Eriksson (POE) Helena Axelsson (HAX) Helena Svedlund (HSV) Lars Persson (LPE) Catarina

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA 2010-07-28 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA Före årsmötesförhandlingarna hälsade vice ordföranden Britt-Marie Fröjdhammar medlemmar och gäster välkomna. Traditionsenligt

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC Svenska Bågskytteförbundet Protokoll Fört vid Svenska Bågskytteförbundets förbundsstämma. Tid 2009-04-19 Plats Hotell Scandic, Södertälje Förbundsstämmans öppnande Förbundsordföranden, Berryl Arvehell,

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

Stadgar för Svenska Folkdansringen

Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar reviderade vid Riksstämman i Karlskrona 2016-05-22 1 ÄNDAMÅL Svenska Folkdansringen, nedan kallad Folkdansringen, är en rikstäckande organisation för alla åldrar,

Läs mer

Protokoll Boxerfullmäktige

Protokoll Boxerfullmäktige Protokoll Boxerfullmäktige 2018-03-18 Sidan 1 av5 1. Boxerfullmäktiges öppnande Vice ordförande Pernilla Sundberg hälsade alla välkomna till Boxerfullmäktige och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Datum och tid: 2016-03-13, kl. 11.20 14.00. Plats: Scandic Frimurarhotellet, St Larsgatan 14, Linköping. 1. Mötets öppnande. Ordförande Jesper

Läs mer

Årsmötesprotokoll (3) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Skånes Bridgeförbund i Malmö den 6 september 2003.

Årsmötesprotokoll (3) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Skånes Bridgeförbund i Malmö den 6 september 2003. Årsmötesprotokoll 2003 1(3) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Skånes Bridgeförbund i Malmö den 6 september 2003. 1 Mötets öppnande Ordföranden Freddy Friberg hälsade de närvarande välkomna och förklarade

Läs mer

Göteborgs Bridgeförbund

Göteborgs Bridgeförbund Göteborgs Bridgeförbund Protokoll: Ordinarie årsmöte Plats: Bridgens Hus, J A Wettergrens gata 5 Tid: 13 september 2011, kl 18.30-19.15 1. Upprop, godkännande av fullmakter samt fastställande av röstlängd

Läs mer

STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland. Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016

STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland. Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016 STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016 1 Ändamål NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Sörmland-Örebro län-östergötland är en fri,

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad. BRF SÖDRA HAGA Protokoll från ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 juni 2015. Plats: Föreningslokalen, Engelbrektsvägen 157 1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 4 april 2009 i Solna.

Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 4 april 2009 i Solna. Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 4 april 2009 i Solna. Närvarande: Lars U Granberg förbundsordförande Inga Alm förbundskassör Christian Bergmann styrelseledamot Pia

Läs mer

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Förbundsstämma 2011-03-27 1 (5) Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 Den 27 mars 2011, Quality Hotel Ekoxen, Linköping Närvarande: Ett 30-tal personer var närvarande, representerande

Läs mer

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Gymnastikförbundet Sydost skall, enligt dessa stadgar och Svenska Gymnastikförbundets stadgar, såsom Svenska Gymnastikförbundets

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Förbundet Svensk Bridge den 20 februari 2009 på Öresund AB:s kontor i Stockholm.

Protokoll fört vid styrelsemöte i Förbundet Svensk Bridge den 20 februari 2009 på Öresund AB:s kontor i Stockholm. Protokoll fört vid styrelsemöte i Förbundet Svensk Bridge den 20 februari 2009 på Öresund AB:s kontor i Stockholm. Närvarande: Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Jan Kamras Per Olof Eriksson Tommy Gullberg

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

STADGAR FÖR KFUK-KFUM västsvenska regionen

STADGAR FÖR KFUK-KFUM västsvenska regionen STADGAR FÖR KFUK-KFUM västsvenska regionen 1 Verksamhetsområde och medlemmar. KFUK-KFUM västsvenska regionen, fortsättningsvis kallad Regionen, är ett regionalt förbund inom KFUK-KFUM Sverige, fortsättningsvis

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

Ordförande MQV förklarade mötet för öppnat.

Ordförande MQV förklarade mötet för öppnat. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 8-9/5 2015 på Hotell Vesterhavet, Falkenberg. Närvarande Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Jan Kamras Per-Olof Eriksson Carl Ragnarsson Helena

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken Onsdagen 29 maj 2013 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Tommy Ringart förklarade stämman öppnad. 2 Godkännande av dagordningen Styrelsens

Läs mer

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 1. Justering av röstlängden. Mötet beslutar att justering skall ske vid behov. 2. Val av ordförande för mötet. Som

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Bangolfklubben Linjen

Bangolfklubben Linjen Närvarande: Enligt bifogad närvarolista och röstlängd för mötet Tid / Plats 7 mars 2016, kl 18.30 / Badkolonin i Lill-Olas 1. Årsmötets öppnande Vice ordföranden Andreas Feuk hälsade alla välkomna och

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

Uthammar Udds Samfällighetsförening

Uthammar Udds Samfällighetsförening Uthammar Udds Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie årsstämma lördagen den 9 juli 2016 kl 10.00 i Smedjan Uthammar. Närvarande enligt deltagarlista (bilaga 1) 1 Ordförande Karl-Åge Skansberg

Läs mer

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Förbundets stadgar antogs vid Riksstämman i Kiruna den 24 maj 2003. Senast reviderad vid Riksstämman i Stockholm/Sollentuna 25-26 maj 2013. Brottsofferjoure

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Protokoll SMFF förbundsstämma 2010

Protokoll SMFF förbundsstämma 2010 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Förbundsstämma 2010-03-21 1 (5) Protokoll SMFF förbundsstämma 2010 Den 21 mars 2010, Quality Airport Hotel Arlanda Närvarande: Ett 60-tal personer var närvarande, representerande

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 7 mars 2004 Plats: Beslutande: Dansens Hus Samtliga närvarande Sekreterare Britt Sandström Årsmötets ordförande Lotten Wahlström Lars Roslund

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad , kl.09.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad , kl.09.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad 2014-09-14, kl.09.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Mats Tibbelin öppnade Svenska Badmintonförbundets sjuttiosjätte ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2015-02-11 Närvarande: ca 25 personer 1 Mötets öppnande Höganäs Brukshundklubbs ordförande Christer Ekendahl hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2 Fastställande

Läs mer

Ordförande MQV förklarade mötet för öppnat och riktade hela styrelsens gratulationer till vinnarna av 2014 års Svenska Cup- Lag Westerlund.

Ordförande MQV förklarade mötet för öppnat och riktade hela styrelsens gratulationer till vinnarna av 2014 års Svenska Cup- Lag Westerlund. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 28 november 2014, telefonmöte. Närvarande: Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Lars Persson Per-Olof Eriksson Carl Ragnarsson Pontus Silow (MQV)

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

Föregående protokoll är justerat och godkänt.

Föregående protokoll är justerat och godkänt. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 12 februari 2015, telefonmöte. Närvarande (de i fetstil på plats i Öresunds kontor/stockholm): Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Lars Persson

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDETS ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET Förbundsmötet 2008 Föredragningslista vid Svenska Baseboll och Softboll Förbundets förbundsmöte

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för.

S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för. 1 S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för. Antagna av föreningens konstituerande stämma 2012-05-15 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Göteryd Delary fiber öst ek. för. 2 ÄNDAMÅL och VERKSAMHET

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Stadgar för Sollentuna Norra Scoutkår Organisationsnummer: 814800-3513 Antagna av Kårstämman den 2012-10-10 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Cheerleaderförbundets Årsmöte 2005-01-22

Protokoll fört vid Svenska Cheerleaderförbundets Årsmöte 2005-01-22 Protokoll fört vid Svenska Cheerleaderförbundets Årsmöte 2005-01-22 Plats: Hotell Örgryte, Göteborg. kl: 14.00. Kallade: Samtliga röstberättigade föreningar inom SCF, avgående styrelse, kandidater till

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening Bosarps Fiber Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens namn är Bosarps Fiber Ekonomisk Förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige,

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, Protokoll Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, 802000-4266 Datum och tid Tisdag den 29 maj 2018 Plats Grillen/Årstaängsvägen 21C, Liljeholmen 1 Val av ordförande och protokollförare för mötet Mötet

Läs mer

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Auktorisation för Rostskyddsmålning ek. för. 2. Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2013-05-14 Utskriven: 2013-05-15 Närvarande medlemmar: 54

Läs mer

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2014.

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2014. Protokoll Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2014. Tid: lördagen den 28 mars 2015 kl. 14.00 17.00 Plats: World Trade Center, Kungsbron, Stockholm 1. Stämmans

Läs mer

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår Stadgar för Landvetter scoutkår Organisationsnummer: 852000-3446 Antagna av Kårstämman den 2012-11-08 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva scoutverksamhet

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Dagordningspunkt 11 Riksstämma 2010 Bilaga 1 Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar STADGAR för SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Antagna vid årsmöte den 24 25 maj 1997 Reviderade

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Erik Einarsson öppnar mötet klockan 12.15. 2. Mötets behörighet Stadgan säger:

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND Godkänd av Svenska Badmintonförbundet _15_/ 8_ 1996. KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 UPPGIFTER Västergötlands Badmintonförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet på Scandic Hotell Väst, Örebro.

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet på Scandic Hotell Väst, Örebro. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet 2016 09 02 på Scandic Hotell Väst, Örebro. Närvarande Ordförande & Styrelse Mats Qviberg (MQV) Pontus Silow (PSI) Christer Grähs (CGR) Per Leandersson

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/ i IF Rigors klubbstuga.

Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/ i IF Rigors klubbstuga. Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/2 2016 i IF Rigors klubbstuga. Närvarande: HOF: Sven-Erik Dahlberg Frida Andersson Anders Larsson Fredrik Böregård Peter Badenfelt Tomas

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. Jan Kamras JKA. Carl Ragnarsson CRA. Helena Axelsson HAX

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. Jan Kamras JKA. Carl Ragnarsson CRA. Helena Axelsson HAX Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV Jan Kamras JKA Carl Ragnarsson CRA Helena Axelsson HAX Lasse Persson LPE Christer Grahs CGR Pontus Silow PSI

Läs mer

Stadgar för Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund

Stadgar för Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund Stadgar för Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund ska, enligt dessa stadgar och Svenska Volleybollförbundets stadgar, såsom

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet Datum: 2016-03-12 Tid: Klockan 12:00 Plats: Björkhaga hotell Mullsjö Närvarande: 41 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Val av mötesordförande. 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Gärmund

Läs mer

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015.

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015. Protokoll Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015. Tid: lördagen den 19 mars 2016 kl. 14.00 16.30 Plats: World Trade Center, Kungsbron, Stockholm 1. Stämmans

Läs mer

STADGAR. för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND

STADGAR. för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND STADGAR för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND Fastställda av årsmötet den 7 september 1993 Godkända av Svenska Judoförbundet 1993 Reviderade av GJF 2006 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Svenska Folkdansringen

Svenska Folkdansringen Svenska Folkdansringen Stadgar för Östergötland Holavedens Folkdansring. 1 ÄNDAMÅL Östergötland-Holavedens Folkdansring i fortsättningen kallad ÖHF är en distriktsorganisation verksam för barn, ungdomar

Läs mer

Stadgar för Lerums Bridgeklubb

Stadgar för Lerums Bridgeklubb Stadgar för Lerums Bridgeklubb Antagna vid årsmöte den 12 september 2016 - 1-1. Föreningens ändamål Föreningen är ideell seniorförening och har till ändamål att bereda sina medlemmar möjlighet att spela

Läs mer

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening 1 PROTOKOLL Från ordinarie föreningsstämma i Kullaviks Hamn ekon. förening (Khef) 716408-2658, i Kullaviksskolans aula torsdagen den 19 mars 2009. kl. 18:30-20:00 Närvarande 55 medlemmar, varav 1 innehade

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Stig Sjunnesson hälsade medlemmar och gäster välkomna och öppnade årsmötet. Stig Sjunnesson

Läs mer

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2011-05-16 Utskriven: 2011-05-17 Närvarande medlemmar: 44

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2014. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. Lennart Olofsson gjorde en tillbakablick över vad som hänt under året som gått.

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Bassetklubbens Fullmäktige 6 april 2014 på Vätterleden

Protokoll fört vid Svenska Bassetklubbens Fullmäktige 6 april 2014 på Vätterleden Sida 1 av 5 Protokoll fört vid Svenska Bassetklubbens Fullmäktige 6 april 2014 på Vätterleden Årsmötets öppnande. Ingemar Olofsson hälsade alla välkomna och förklarade fullmäktige öppnat kl.10.00 1 Justering

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Tid och plats: 2015-03-31, 18.00-19.10, Citylokalen 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande Agnetha Westerdahl öppnade mötet. 2 Fastställande av

Läs mer

Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars Plats: Svedala brukshundklubb

Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars Plats: Svedala brukshundklubb Svenska Lapphundsklubben Södra distriktet Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars 2014. Plats: Svedala brukshundklubb 14 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Marianne Stenström hälsade

Läs mer

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY STADGAR FÖR SVERIGES HÄRADSALLMÄNNINGSFÖRBUND Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena 2016-05-20 och 2017-05-XY ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer