Zimmer Biomet Affärsetik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Zimmer Biomet Affärsetik"

Transkript

1 Zimmer Biomet Affärsetik

2

3 Your progress. Our promise. På Zimmer Biomet Vi tillverkar inte bara medicinsk utrustning utan vi hjälper även miljontals människor till ett bättre liv.

4 Mål. Uppdrag. Värderingar. Vårt mål Återställa rörlighet, lindra smärta och förbättra livskvaliteten för patienter över hela världen. Vårt uppdrag Vara industriledande i att skapa största möjliga värde för vårdgivare, patienter och aktieägare, samtidigt som vi omfattar vårt globala sociala ansvar. Våra värderingar Kunderna först Vi strävar aktivt efter att vinna tillit och överträffa förväntningar vid varje samverkan med kunden. Göra det rätta Vi eftersträvar alltid högsta standard när det gäller kvalitet och integritet. Lyckas genom att nå resultat Vi har ett ansvar för att uppfylla vara åtaganden och är medvetna om att framgång kräver vinnarattityd, disciplin och arbete under tidspress. Förnya och förbättra Vi strävar efter att ta fram nyskapande produktlösningar som gör skillnad och att ständigt prestera bättre. Positiv företagsanda VI är optimistiska, nyfikna och engagerade i vår samverkan med andra På Zimmer Biomet Samarbetar vi för allmänhetens bästa i ett globalt företag som är förenat genom vårt mål.

5 Budskap från vår VD Bästa Zimmer Biomet-anställd, Zimmer Biomet bildades genom en fusion av två globalt ledande företag inom den ortopediska vårdsektorn. Genom vår sammanslagning hjälper vi alla Zimmer Biomets intressenter patienter, vårdpersonal, även kallade vårdpersonal eller HCP:s, Zimmer Biomet-anställda och de samfund där vi bedriver verksamhet att omdefiniera vår potential och gå vidare till nästa nivå. Enkelt uttryckt är vår arbetsuppgift att förbättra människors liv. Vi känner ödmjukhet inför detta faktum och tar vårt ansvar på allra största allvar. Det innebär att det sätt på vilket vi bedriver vår affärsverksamhet har avgörande betydelse. Zimmer Biomets affärsetik upprättades för att ge uttryck för våra gemensamma värderingar och utgöra en vägledning till hur vi ska förhålla oss till vårt arbete. Var och en av oss, oavsett position, ansvarsområde eller geografisk plats måste läsa denna affärsetik och att följa dess principer i vårt vardagsbeteende. Det innebär att vi kommer att följa alla gällande lagar och föreskrifter, hålla oss till högsta etiska standarder och agera som ansvariga samhällsmedlemmar. Jag uppmanar dig att ställa frågor om du funderar över något eller är osäker på hur du ska uppträda i en viss situation. I tveksamma fall är det alltid bättre att fråga en gång till. Kontakta din chef eller vänd dig till de funktioner som anges i detta dokument. Tack för att du tagit dig tid att läsa och förstå denna affärsetik. Om du uppför dig enligt dessa principer hjälper du till att göra Zimmer Biomet till det mest respekterade företaget inom industrin. Med vänlig hälsning David C. Dvorak President och verkställande direktör

6 Innehållsförteckning Inledning... 7 Avsnitt I: Åtagande gentemot våra anställda... 8 Rekrytering och utveckling... 9 Mångfald på arbetsplatsen... 9 Uppförande på arbetsplatsen och trakasserier på arbetsplatsen Hälsa, säkerhet och miljö Avsnitt 2: Förväntningar på våra anställda...12 Affärsgåvor (t.ex., presenter och måltider) Intressemotsättningar Utnyttjande av företagsinformation Företagsregister Utnyttjande av gemensamma tillgångar Upphovsrättsskyddat material och programvara Avsnitt 3: Agera med integritet...16 Olämpliga betalningar Konkurrens, rättvis handel och antitrustlagar Samverkan med vårdpersonal (HCP) Insider-affärer Inköpspraxis Avsnitt 4: Excellens inom kontroll och kvalitet Vårt åtagande för kvalitet Internationella handelsrestriktioner Statliga undersökningar Avsnitt 5: Extern kommunikation och externa samarbeten Företagskommunikation Annonserings- och marknadsföringspraxis Patentskyddad eller sekretessbelagd information Offentliga uttalanden Välgörenhet, utbildning eller humanitära insatser Bidrag till politiska ändamål Avsnitt 6: Använda denna affärsetik...26 Rapportera en möjlig eller känd överträdelse Icke-vedergällningspolicy Motsättningar Undantag... 30

7 7 Inledning Zimmer Biomet har en viktig roll som global ledare inom den ortopediska vårdsektorn. Vi är engagerade i att återställa rörlighet, lindra smärta och förbättra livskvaliteten för patienter över hela världen. Zimmer Biomets regler för affärsetik ( affärsetiken ) uttrycker våra gemensamma värderingar och utgör en grund för Zimmer Biomets riktlinjer och förfaranden. Affärsetiken gäller för Zimmer Biomet Holdings, Inc., dess dotterbolag och samarbetspartners och alla styrelsemedlemmar, chefer och anställda (inklusive heltids- och deltidsanställda, tillfälligt anställda och inhyrd personal) globalt (gemensamt kallade, anställda ). Zimmer Biomet förväntar sig också av sina återförsäljare, försäljningsagenter och andra tredjepartsombud att följa de etiska reglerna när de agerar på uppdrag av oss eller för våra syften (gemensamt kallade, affärspartners ). Det är viktigt att alla anställda och affärspartners läser, förstår och följer denna affärsetik. Viktigt att ställa frågor Om du är osäker på om en särskild aktivitet skulle följa affärsetiken kan du ställa följande frågor till dig själv: Ditt åtagande för de kärnprinciper och etiska standarder som beskrivs i affärsetiken kommer att säkerställa att Zimmer Biomet behåller sin roll som tillförlitligt industriledande företag. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet) Skulle den här aktiviteten påverka Zimmer Biomet positivt? Skulle jag känna mig väl till mods om aktiviteten blev offentligt känd? Om svaret är nej eller jag vet inte på någon av dessa frågor är det bäst att be om vägledning från din chef eller från Zimmer Biomets Compliance Office, Legal Department eller Human Resources Department.

8 8 Avsnitt 1 Åtagande gentemot våra anställda Vår personal är vår viktigaste tillgång. För att skapa en anda av ömsesidig respekt på Zimmer Biomet, arbetar vi intensivt med att hålla de interna kommunikationskanalerna öppna så att personalen får en bättre förståelse för vår affärsverksamhet och våra uppdrag och kan avancera med vinnarattityd, disciplin och förmåga att arbeta under tidspress. Vi har ett åtagande att följa alla lagar för att upprätthålla en hälsosam, säker, rättvis arbetsplats fri från trakasserier. Med detta arbete hjälper vi till att behålla vårt goda rykte inom den ortopediska vårdsektorn och förblir en attraktiv arbetsgivare.

9 9 Avsnitt 1 Åtagande gentemot våra anställda Rekrytering och utveckling Vi är engagerade i att dra till oss och behålla de bästa talangerna och hjälpa människor att uppnå sin fulla potential. Vid rekrytering av personal, lönesättning och befordran baserar vi oss på kvalifikationer, erfarenhet och skicklighet. Vi ser till att våra anställda får det stöd och den utbildning som han eller hon behöver för att uppfylla sina uppsatta mål. Vi granskar personalens resultat regelbundet för att kunna fatta beslut om lönesättning, befordran och strategier att behålla kvalificerad arbetskraft för att se till att båda parternas förväntningar uppfylls. Zimmer Biomet ger också personalen möjlighet att växa och utvecklas genom fortbildning. Vi uppmanar dig att tala med din chef eller arbetsledare om just dina möjligheter. Vi stöder en rättvis och konkurrensinriktad arbetsmiljö Zimmer Biomet följer lagstiftning gällande löner och arbetstid. Chefer och arbetsledare måste se till att sina anställda följer dessa lagar och anpassa arbetsbelastningen till den enskilda individens förmåga. Zimmer Biomet har ett åtagande att respektera mänskliga rättigheter och individens värde och integritet. Vi följer gällande arbetslagstiftning och tillåter inte barnarbete, tvångsarbete eller olaglig handel från Zimmer Biomet eller dess affärspartners. Zimmer Biomet respekterar sina anställdas rätt till föreningsfrihet, yttrandefrihet och rätten att yttra sig. Mångfald på arbetsplatsen Mångfald gäller inte bara kategorier av människor utan omfattar även dessa människors idéer och tankar. Detta kommer att fortsätta att leda oss till framgång i framtiden Zimmer Biomet respekterar och välkomnar mångfald bland sina anställda. Vi har förbundit oss att tillhandahålla lika anställningsrättigheter för alla våra anställda utan avseende till hudfärg, livsåskådning, religion, nationellt ursprung, medborgarskap, kön, könsidentitet, sexuell läggning, civilstånd, graviditet, ålder, medicinskt tillstånd, funktionsnedsättning eller militär-/ veteranstatus. Vi har förbundit oss att tillhandahålla lika anställningsrättigheter för alla våra anställda. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet)

10 10 Avsnitt 1 Åtagande gentemot våra anställda Uppförande på arbetsplatsen och trakasseriet på arbetsplatsen Vår personal utgör grunden för vår framgång. Zimmer Biomet värderar och uppskattar varje anställds individuella mångsidighet och unika bidrag till arbetet. Vi tolererar inte diskriminering eller trakasserier av någon sort, inte heller ovälkommen eller oönskad uppmärksamhet eller diskriminerande beteende som är baserat på en persons ras, hudfärg, livsåskådning, religion, nationellt ursprung, medborgarskap, kön, könsidentitet, sexuell läggning, civilstånd, graviditet, ålder, medicinskt tillstånd, funktionsnedsättning eller militär-/veteranstatus. Vi tolererar inte diskriminering eller trakasserier av någon sort. Trakasserier kan vara av verbal, icke-verbal, fysisk eller sexuell art. Handlingar som en person anser vara oskyldiga kan upplevas som trakasserande, fientliga, skrämmande eller förnedrande av en annan person. Kom ihåg att avsikt och uppfattning kan variera. Det är inte avsikten som har betydelse för vad som ska betraktas som trakasserier utan det är hur den drabbade personen uppfattar handlingen som har betydelse. I vardagsaktiviteter och i samverkan med andra bör de anställda visa respekt, hövlighet och hänsyn. Personalen bör inte ägna sig åt indelning av människor efter hudfärg, religion eller annat, nedlåtande skämt eller gester, fysiskt eller verbalt beteende av sexuell, rasistisk eller förolämpande natur, skrämmande eller aggressiva handlingar, opassande humor, att föra vidare eller visa stötande material på arbetsplatsen. Var och en av oss i personalen har en viktig roll för att skapa en positiv arbetsmiljö. Våra chefer och arbetsledare har en avgörande roll för att etablera en anda av uppskattning, respekt, rättvisa och förtroende som bidrar till våra anställdas fysiska och emotionella välbefinnande. Chefer och arbetsledare fungerar också som förebilder för personalen genom sitt beteende, både verbalt och icke-verbalt. Likaledes bör personalen alltid stödja och hjälpa varandra och ge akt på sitt eget verbala och icke-verbala beteende. Om det förekommer trakasserier på arbetsplatsen, bör de anställda rapportera sådana händelser så snart som möjligt till sin chef, arbetsledare eller Zimmer Biomets Human Resources Department. Var och en av oss anställda har en viktig roll för att skapa en positiv arbetsmiljö.

11 11 Avsnitt 1 Åtagande gentemot våra anställda Hälsa, säkerhet och miljö Zimmer Biomet har förbundit sig att skydda hälsa och säkerhet hos kunder, personal, allmänheten och miljön. Zimmer Biomet är engagerat i att tillhandahålla personalen en säker och hälsosam arbetsplats. Personalen har ett gemensamt ansvar att upprätthålla en sådan arbetsplats genom att följa Zimmer Biomets regler och praxis för hälsa och säkerhet. Däri ingår att rapportera olyckshändelser, skador och osäker utrustning, praxis eller osäkra förhållanden. Zimmer Biomet har förbundit sig att skydda hälsa och säkerhet hos kunder, anställda, allmänheten och miljön. Vissa beteenden är oacceptabla oavsett omständigheterna. Våld och hotfullt uppträdande är förbjudet. Det är förbjudet att använda inneha, tillverka, sälja eller distribuera läkemedel i företagets lokaler och/eller på arbetet. Zimmer Biomet förväntar sig att personalen ska komma till arbetet i ett sådant tillstånd att de kan utföra sina arbetsuppgifter utan att vara påverkade av droger eller alkohol. Zimmer Biomet strävar efter att bedriva sin verksamhet på ett miljömässigt hållbart sätt och ge så liten negativ påverkan som möjligt på miljön. Vi följer alla gällande miljöskyddslagar, inklusive lagar som gäller luftföroreningar, rent vatten och avfallshantering. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet)

12 12 Avsnitt 2 Förväntningar på våra anställda Personalen förväntas göra det rätta, följa affärsetiken och företagets riktlinjer och förfaranden i sitt arbete på uppdrag av företaget. Våra anställda bidrar direkt till Zimmer Biomets framgång och goda rykte genom att tillämpa sina unika färdigheter, ansvarskänsla och goda omdöme. Zimmer Biomet förväntar sig att personalen har ett ärligt beteende, tar ansvar för sitt arbete, redovisar sina resultat och förvaltar företagets resurser på ett bra sätt.

13 13 Avsnitt 2 Förväntningar på våra anställda Affärsgåvor (t.ex., presenter och måltider) Representation, t.ex. presenter, nöjen, måltider och resor tillhör sedvanlig affärspraxis och kan tillhandahållas eller accepteras enligt företagets riktlinjer och förfaranden. Zimmer Biomet anser att beslut om produkter och tjänster ska tas med tanke på patienternas bästa. Vi får inte försöka vinna verksamhet genom att erbjuda beslutsfattare förmåner som olämpliga incitament eller acceptera sådana. Intressemotsättningar En intressemotsättning föreligger när en individs privatintressen strider mot eller förefaller strida mot Zimmer Biomets intressen, personalens utförande av sina arbetsuppgifter och ansvarsområden eller lojaliteter mot Zimmer Biomet. Huruvida intressemotsättning föreligger beror på omständigheterna, till exempel typen av motsättning och motsättningens relativa betydelse. Handlingar där intressemotsättningar föreligger är strängt förbjudna, utom när sådana handlingar godkänts av Zimmer Biomets Human Resources Department, i samråd med Zimmer Biomets Compliance Office och Legal Department. Vi får inte försöka vinna verksamhet genom att erbjuda beslutsfattare förmåner som olämpliga incitament eller acceptera sådana. Anställda som är osäkra på huruvida en viss aktivitet eller situation skulle kunna innebära en faktisk eller potentiell intressemotsättning bör kontakta Zimmer Biomets Human Resources Department, Compliance Office eller Legal Department. Utnyttjande av företagsinformation Zimmer Biomets personal är förbjudna att för egen vinning utnyttja affärsinformation som påträffas vid nyttjandet av egendom, information eller tjänsteposition på Zimmer Biomet utan medgivande av Zimmer Biomets Board of Directors. Personalen får inte nyttja egendom, information eller tjänsteposition på Zimmer Biomet för egen vinning, och inte heller konkurrera direkt eller indirekt med Zimmer Biomet. Personalen är skyldiga Zimmer Biomet att främja Zimmers Biomets affärsintressen när affärstillfällen uppkommer. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet)

14 14 Avsnitt 2 Förväntningar på våra anställda Företagsregister Alla Zimmer Biomets böcker, dokumentation, konton och redovisningshandlingar måste upprätthållas i rimlig detalj, måste på rätt sätt reflektera Zimmer Biomets transaktioner och måste överensstämma med både rättsliga krav och Zimmer Biomets internkontrollsystem. Till exempel måste de anställda: se till att tillverkningsdokumentation uppfyller interna och externa krav och stöder Zimmer Biomets strävan efter produktsäkerhet, upprätthålla kliniska data som uppfyller regulatoriska krav och normer för företagssekretess, noggrant dokumentera och bokföra affärsrepresentation. Personalen har ansvaret för att noggrannheten, sekretessen och säkerheten hos alla dokument upprätthålls. Ej bokförda eller off the books tillgångar får inte upprätthållas. Zimmer Biomet kräver ärlig och korrekt arkivering och rapportering av information för att lättare kunna kontrollera våra processer, att hitta och åtgärda brister och att fatta ansvariga affärsbeslut. Dokument ska alltid bevaras eller förstöras i enlighet med Zimmer Biomets arkiveringsriktlinjer. Om du inte är säker på om en viss kostnad är legitim ska du fråga din chef eller annan arbetsledare. Regler och riktlinjer är även tillgängliga från Ekonomiavdelningen.

15 15 Avsnitt 2 Förväntningar på våra anställda Utnyttjande av gemensamma tillgångar Zimmer Biomet har ett etiskt ansvar gentemot sina aktieägare att bedriva en kostnadseffektiv verksamhet. Personalen har ett gemensamt ansvar att upprätthålla en sådan arbetsplats genom att följa Zimmer Biomets regler och praxis för hälsa och säkerhet. I allmänhet får inte Zimmer Biomets egendom som kontorstillbehör, produktionsutrustning, produkter och lokaler användas för privat bruk eller för annan affärsverksamhet än Zimmer Biomets. Zimmer Biomet tillåter att datorer eller telefoner används för personligt bruk av tillfällig och tillbörlig natur, så länge som sådan användning inte inverkar på din arbetsprestation, leder till betydande kostnader för Zimmer Biomet, orsakar Zimmer Biomet andra skador. Stöld, vårdslöshet och slöseri har en direkt inverkan på vår lönsamhet, vilket i sin tur skulle kunna påverka företagets förmåga att återinvestera i ny produktutveckling, erbjuda utbildning och förbättra personalens ersättningsoch förmånsprogram. När du representerar Zimmer Biomet på arbetet eller på företagsresor bör du hantera utgifterna ansvarsfullt och måttfullt. Upphovsrättsskyddat material och programvara Ibland kan en anställd vara tvungen att ta en fotokopia av upphovsrättsligt skyddat arbete för affärsändamål. Personalen måste försäkra sig om att sådana fotokopior följer gällande upphovsrättslagstiftning. Likaledes får personalen endast kopiera och använda licensierad programvara i enlighet med gällande programvarulicensavtal. Personalen bör kontakta Zimmer Biomets Legal Department om de har frågor gällande detta. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet)

16 16 Avsnitt 3 Agera med integritet Vi strävar intensivt efter att göra oss förtjänta av tilliten från vårdpersonal (HCPs), patienter och kontrollmyndigheter för statlig och industriell verksamhet genom att vi anstränger oss lite extra i allt vi gör. Vi behåller denna tillit genom att vi håller oss till högsta etiska standarder, bedriver vår verksamhet med integritet och följer alla gällande lagar och föreskrifter. Zimmer Biomets etiska riktlinjer bygger på att lagen, bokstavligen och till andemeningen, efterföljs. Alla anställda måste respektera och följa alla gällande lagar, föreskrifter och regler samt Zimmer Biomets riktlinjer och förfaranden.

17 17 Avsnitt 3 Agera med integritet Olämpliga betalningar Zimmer Biomet har åtagit sig att följa alla gällande lagar mot provision, bestickning och korruption i alla länder där vi bedriver affärsverksamhet. Anställda förbjuds att ge, utlova eller godkänna några provisioner, tjänster eller värdesaker (direkt eller indirekt) till en person för att få otillbörliga fördelar i en affärstransaktion. Zimmer Biomet tillhandahåller, erbjuder eller accepterar inte under några omständigheter olämpliga betalningar, även om det skulle leda till att vi förlorar eller avstår från affärstransaktioner. Zimmer Biomet tillhandahåller, erbjuder eller accepterar inte under några omständigheter olämpliga betalningar, även om det skulle leda till att vi förlorar eller avstår från affärstransaktioner. Zimmer Biomet tillhandahåller, erbjuder eller accepterar inte under några omständigheter olämpliga betalningar, även om det skulle leda till att vi förlorar eller avstår från affärstransaktioner. Konkurrens, rättvis handel och antitrustlagar Zimmer Biomet försöker prestationsmässigt, rättvist och hederligt vinna över konkurrenterna. Vi försöker uppnå konkurrensfördelar genom att prestera bäst av alla, aldrig genom oetiska och olagliga affärsmetoder. Att stjäla eller på annat olämpligt vis inhämta patentskyddad information från ett annat företag, att lägga beslag på företagshemligheter vilka inhämtades utan innehavarens medgivande eller att förmå tidigare eller nuvarande anställda i andra företag att på dylikt vis offentliggöra information är förbjudet. Zimmer Biomet förväntar sig att personalen behandlar kunder, leverantörer, konkurrenter och andra anställda rättvist. Vi utnyttjar inte på ett orättfärdigt sätt någon genom manipulation, döljande, missbruk av sekretessbelagd information, förvrängning av fakta av avgörande betydelse eller andra metoder som med avsikt innebär orättvis behandling. Zimmer Biomet försöker prestationsmässigt, rättvist och hederligt vinna över konkurrenterna. Alla anställda förbjuds att samarbeta med en konkurrent eller att utföra handling med olämplig konkurrenshämmande inverkan, utom när detta godkänts på förhand av Zimmer Biomet Legal Department. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet)

18 18 Avsnitt 3 Agera med integritet Samverkan med vårdpersonal (HCPs) Zimmer Biomet har åtagit sig att samverka med vårdpersonal (HCPs) enligt etiska riktlinjer. Zimmer Biomets starka relationer till vårdpersonal (HCPs) har varit avgörande för företagets framgång och for fortsatta förbättringar och innovationer inom patientvård. Zimmer Biomet samarbetar regelbundet med erfaren vårdpersonal (HCPs) som rådgivare, vilka utför tjänster åt Zimmer Biomet inom olika områden som kan inbegripa produktutveckling, klinisk forskning och utbildning i säker och effektiv användning av våra produkter. En stor del av denna vårdpersonal (HCPs) är samtidigt kunder som rekommenderar och använder våra produkter och tjänster. Zimmer Biomet ställer aldrig upp villkor för eller belönar en finansiell överenskommelse med vårdpersonal (HCP). Våra samarbeten med vårdpersonal (HCPs) kontrolleras noga av statliga myndigheter och är föremål för ytterligare granskning beroende på de olika roller och ekonomiska relationer som är tillåtna för vårdpersonal (HCPs) i samarbetet med Zimmer Biomet. Det innebär att vi strängt måste följa följande regler: Zimmer Biomet drar inte nytta av sin samverkan med vårdpersonal (HCPs) för att otillbörligt påverka beslut om produkter, inköp och försäkringar. Alla beslut om produkter ska tas med tanke på patienternas bästa och inte i gengäld för någon form av betalning eller andra förmåner från företaget. När Zimmer Biomet väljer ut och anlitar vårdpersonal (HCPs) är det endast grundat på kompetens, erfarenhet, skicklighet och expertis för att fylla ett särskilt behov, inte grundat på någon faktisk eller potentiell affärstransaktion för Zimmer Biomet. Zimmer Biomet ersätter vårdpersonal (HCPs) för tillhandahållna legitima tjänster baserat på principer om skäligt marknadsvärde (Fair Market Value, FMV). Alla överenskommelser med vårdpersonal (HCPs) måste tillbörligen godkännas och dokumenteras på lämpligt sätt. Zimmer Biomet ställer aldrig upp villkor för eller belönar en finansiell överenskommelse med vårdpersonal (HCP). Vi erbjuder aldrig gratis produkter, tjänster eller bidrag till vårdpersonal (HCP) i utbyte mot ett uttryckt eller underförstått avtal om att använda, köpa, beställa eller rekommendera Zimmer Biomets produkter eller tjänster.

19 19 Avsnitt 3 Agera med integritet nsideraffärer Alla länder har antagit lagar som förbjuder aktieaffärer baserad på väsentlig, intern insiderinformation. Personalen kanske stöter på sådan insiderinformation under sitt arbete, inklusive information om potentiella förvärv, förtjänster, nya produkter eller upptäckter, produktgodkännanden, större ledningsförändringar, kommande rättstvister eller kontrollförfaranden och samriskbolag. Det är förbjudet för anställda som har tillgång till insiderinformation att använda eller delge den informationen ( tipping ) för att göra aktieaffärer, antingen för egen personlig vinning eller till förmån för annan person eller för andra ändamål, förutom att bedriva affärsverksamhet för Zimmer Biomet. Detta förbud gäller även affärer med aktier och värdepapper i, och tipsinformation relaterad till, Zimmer Biomet såväl som aktuella eller potentiella kunder eller affärspartners till Zimmer Biomet, företag som förhandlar kring ett avtal med Zimmer Biomet. Personer som bryter mot lagar om insideraffärer eller tipsar om information kan utsättas för avsevärda straff- och civilrättsliga påföljder, även om de inte deltagit i transaktionen eller tjänat på affären personligen. Förutom förbudet om insider-affärer måste personalen vara uppmärksamma på hur intern information om Zimmer Biomet kommuniceras utanför företaget. Om information meddelas i förtid, felaktigt eller utan rätt tillstånd oavsett hur obetydligt, harmlöst eller oskyldigt meddelandet verkar kan det få svåra efterverkningar på Zimmer Biomets konkurrensläge, aktiepris, pågående rättstvist eller aktieägarnas värde. Inköpspraxis Zimmer Biomet inköper endast sina varor och tjänster på basis av det pris, den kvalitet och det värde de tillhandahåller. Vi behandlar våra affärspartners rättvist, öppet och ärligt. I vår strävan att stödja det internationella samfundet av vilket vi är en del, följer Zimmer Biomet gällande lagar och föreskrifter som gäller uttalande och beteende avseende olagliga ämnen. Vi medverkar i ett rimligt kontrollsystem med våra leverantörer angående ursprung, källa och spårbarhetskedja för olagliga ämnen. Vi behandlar våra affärspartners rättvist, öppet och ärligt. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet)

20 20 Avsnitt 4 Excellens inom kontroll och kvalitet Zimmer Biomet har förbundit sig att framställa produkter av högsta kvalitet, som är både säkra och effektiva. Vi följer lagar och föreskrifter i alla länder där vi bedriver affärsverksamhet och är medvetna om betydelsen av våra relationer med kontrollmyndigheter för att främja en friktionsfri verksamhet.

21 21 Avsnitt 4 Excellens inom kontroll och kvalitet Vårt åtagande för kvalitet Både patienter och vårdpersonal (HCPs) förlitar sig på vårt åtagande när det gäller våra produkters och tjänsters kvalitet. Vi har på Zimmer Biomet antagit och genomfört efterlevnadssystem och -processer för att säkerställa högsta standard när det gäller kvalitet och säkerhet. Alla anställda har en viktig roll för att ständigt förbättra Zimmer Biomets kvalitetssäkringssystem och processer. Vi förlitar oss på att våra anställda följer tillämpliga lagar och föreskrifter, samt riktlinjer och förfaranden. Personalen ska också ifrågasätta och uttrycka farhågor om problem som kan påverka kvalitet och säkerhet hos våra produkter, instrument och tjänster. Zimmer Biomet har system och processer som ska säkerställa högsta standard när det gäller kvalitet och säkerhet. Internationella handelsrestriktioner I egenskap av ett globalt företag säljer och fraktar Zimmer Biomet regelbundet sina produkter över hela världen. Vi är förbundna att följa gällande lagar och föreskrifter för export och import i USA och i andra länder där vi bedriver affärsverksamhet. Zimmer Biomet bedriver inte handel med länder som omfattas av sanktioner eller förbjudna bojkotter. Statliga undersökningar Då och då kontaktas vi av, eller ombeds att lämna information, från statliga utredare. Zimmer Biomets riktlinjer går ut på att samarbeta fullt ut vid statliga undersökningar. Anställda får aldrig förstöra eller ändra i Zimmer Biomets dokument, ljuga eller göra vilseledande uttalanden som lämnas till statliga utredare, hindra att en annan anställd lämnar riktiga uppgifter och/eller hindra, vilseleda eller fördröja inlämnandet av uppgifter eller register till statliga myndigheter. Personalen måste samarbeta fullt ut med Zimmer Biomet med avseende på undersökningar. Om en anställd kontaktas av, eller ombeds att lämna information, från en statlig utredare ska han eller hon omedelbart meddela såväl sin chef som Zimmer Biomets Chief Compliance Officer eller General Counsel. Anställda får inte överlämna dokument till statliga utredare som svar på sådan förfrågan utan skriftligt medgivande av Chief Compliance Officer eller General Counsel. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet)

22 22 Avsnitt 5 Extern kommunikation och externa samarbeten Zimmer Biomet är medvetet om vikten av att kommunicera med viktiga intressenter i de samfund som vi bedriver affärsverksamhet. I egenskap av såväl ett börsnoterat företag, som ett företag inom den muskuloskeletala sektorn i den ortopediska vårdsektorn följer Zimmer Biomet särskilda riktlinjer för annonsering, marknadsföring och kommunikation till allmänheten och deltar i den politiska processen. Dessutom är säkerställande av skydd för personalen, kunden och andra data en förutsättning för att behålla interna och externa intressenters förtroende för Zimmer Biomet. Som en god företagsmedborgare, uppmanar vi dig att regelbundet stödja organisationer som ägnar sig år välgörenhetsprojekt, utbildningsprojekt och humanitära insatser över hela världen.

23 23 Avsnitt 5 Extern kommunikation och externa samarbeten Företagskommunikation Under affärsverksamhetens gång kommunicerar vi med kunder, vårdpersonal (HCPs), statligt anställda, finansanalytiker och andra i den statliga domänen Det är av avgörande betydelse för att säkerställa vårt rykte att kommunikationerna med de olika uppdragsgivarna sker på ett hänsynsfullt, varsamt och korrekt sätt. Alla skriftliga och muntliga meddelanden som riktas mot en extern publik tal, pressmeddelanden, föredrag och liknande måste granskas av Zimmer Biomets avdelning för företagskommunikation, och eventuellt andra instanser, före publicering. Om dessa meddelanden involverar investerings/ analytikerområdet måste Zimmer Biomets avdelning för investerarrelationer också granska meddelandet. Dessa riktlinjer gäller även all information om Zimmer Biomet som de anställda skickar online eller delar via sociala medier. Annonserings- och marknadsföringspraxis Annonsering och marknadsföring är viktiga verktyg som bidrar till vår framgång. Zimmer Biomet följer lokala, regionala och landspecifika lagar och föreskrifter som styr annonserings- och marknadsföringspraxis. Annonsering och reklam för Zimmer Biomets produkter genomgår interna förhandsgodkännandeprocesser, däribland godkännande från Zimmer Biomet Legal Department. Zimmer Biomets riktlinjer går ut på att samarbeta fullt ut vid statliga utredningar och undersökningar. Personalen måste se till att kapaciteten och fördelarna med de produkter och tjänster som erbjuds återges korrekt. Alla marknadspresentationer, även påståenden om produkten och jämförelser, ska vara korrekta, balanserade, rättvisa, objektiva, otvetydiga och stämma överens med produktmärkningen. Likaledes ska jämförelser mellan Zimmer Biomets produkter och en konkurrents produkter vara rättvisa, bestyrkta och i enlighet med alla lagar och föreskrifter. Zimmer Biomets produkter får inte märkas eller marknadsföras på sådant sätt att de kan förväxlas med konkurrenters märken. Vi får inte nedvärdera konkurrenters produkter, deras tjänster eller anställda. Vi marknadsför våra produkter endast för deras godkända avsedda användning enligt vad som fastställs av federala amerikanska kontrollmyndigheter och statliga organ. Zimmer Biomet medverkar i allmänhet inte i aktiviteter som syftar till att bygga upp eller marknadsföra vårdpersonal (HCPs) eller deras institutioner. All verksamhet som är relaterad till vårdpersonal (HCPs) måste följa gällande rättslig och lokal praxis och uppfylla kraven på skäligt marknadsvärde (Fair Market Value, FMV). Vi marknadsför våra produkter endast för deras godkända avsedda användning. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet)

24 24 Avsnitt 5 Extern kommunikation och externa samarbeten Patentskyddad eller sekretessbelagd information De anställda måste använda sin urskillningsförmåga vid uttalande av patentskyddad eller sekretessbelagd information om Zimmer Biomet eller dess kunder till andra anställda. Sådant uttalande får endast ske vid behov (need to know) basis. Personalen får inte uttala eller tillåta uttalande av eventuell patentskyddad eller sekretessbelagd information till personal som inte är anställd på Zimmer Biomet, utom när uttalande tillåts av Zimmer Biomets Legal Department eller föreskrivs av gällande lagar och föreskrifter. Om sekretessbelagd eller patentskyddad information kommer i fel händer kan Zimmer Biomet eller dess kunder lida skador Personalen är skyldig att upprätthålla sekretessen om Zimmer Biomets patentskyddade information även efter att anställningen upphört. Varje anställd har rätt till sekretessbeläggning av vissa anställningsdokument och personuppgifter som namn, adress, födelsedatum, personnummer, ersättning, anställningsstatus och prestanda, i enlighet med lokal lagstiftning. Zimmer Biomet samlar och bevarar dessa personuppgifter enligt gällande lagar och föreskrifter. Vi begränsar åtkomsten till denna information efter vad som är lämpligt och använder den endast för legitima affärsbehov, inklusive personaladministration. All användning av Zimmer Biomets varumärken och handelsnamn ska följa våra riktlinjer och förfaranden. Zimmer Biomet respekterar andras immateriella egendom och kommer inte avsiktligt inkräkta på andras giltiga patent, varumärken och upphovsrätter. Om någon anställd misstänker att ett annat företag inkräktar på ett av Zimmer Biomets patent, varumärken eller upphovsrätter ska han eller hon kontakta Zimmer Biomets Legal Department. Vad är patentskyddad eller sekretessbelagd information? Patentskyddad information innefattar immateriell egendom såsom yrkeshemligheter, patent, varumärken och upphovsrätter, såväl som affärer, marknadsföring och tjänsteplaner, tekniska och tillverkningsidéer, design, databaser, dokument, löneinformation och alla opublicerade finansiella data och rapporter. Sekretessbelagd information: all intern information som kan nyttjas av konkurrenter eller, om sådan information offentliggörs, kan skada Zimmer Biomet eller kunderna och (b) information som nyttjas för att identifiera patienter som nyttjar Zimmer Biomets produkter.

25 25 Avsnitt 5 Extern kommunikation och externa samarbeten Uttalanden för allmänheten Som börsnoterat företag måste Zimmer Biomet upprätthålla vissa standarder när det gäller uttalanden och meddelanden. Alla uttalanden och meddelanden som görs av Zimmer Biomet till aktieägare eller investerare är riktiga och kompletta, rättvist presenterade gällande ämnet för uttalandet (oavsett om det handlar om Zimmer Biomets ekonomiska tillstånd, verksamhetsresultat, kassaflöden, likviditet eller annat) och görs i tid, enligt krav i gällande lagar och på börsen. Personalen kan kallas in för att lämna eller gå genom information som tas med i Zimmer Biomets dokument som inlämnas till U.S. Securities and Exchange Commission (amerikanska värdepappersnämnden) eller andra statliga myndigheter, eller också kan information på annat sätt presenteras för allmänheten. Zimmer Biomet förväntar sig att alla anställda tar detta ansvar mycket allvarligt och lämnar information som är relevant, objektiv, noggrann och komplett, för att skapa fullständiga, rättvisa, noggranna, tidsriktiga och lättförståeliga uttalanden.. Vi stöder det globala och lokala samfundet genom att uppmuntra deltagande i och stöd av organisationer som ägnar sig år välgörenhetsprojekt, utbildningsprojekt och humanitära insatser. Välgörenhetsprojekt, utbildningsprojekt eller humanitära insatser Zimmer Biomet är delaktigt i de samfund där vi verkar och bedriver affärsverksamhet genom att uppmuntra deltagande i och stöd av organisationer som ägnar sig år välgörenhetsprojekt, utbildningsprojekt och humanitära insatser. Dessa insatser får aldrig vara beroende av eller relaterade till rekommendation, användning eller inköp av våra produkter. Insatser och bidrag till politiska ändamål Statligt anställda kräver ofta giltig information inom rimlig tid som de kan basera sitt beslut på. Ibland kommer Zimmer Biomet, via utsedda talesmän, uttrycka åsikter om lagstiftning som påverkar intressen inom Zimmer Biomets affärsverksamhet, anställda eller kunderna. Vi följer alla gällande lagar och föreskrifter som berör lobbying eller försök till påverkan av statligt anställda. Zimmer Biomet lämnar dock inga bidrag till politiska ändamål. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet)

26 26 Avsnitt 6 Använda affärsetiken Denna affärsetik innehåller kärnprinciper och etiska standarder som gäller alla anställda. Du förväntas uppföra dig enligt de rättsliga och etiska standarder som beskrivs i affärsetiken och Zimmer Biomets riktlinjer och förfaranden. Anställda ska även försöka undvika sådant som kan uppfattas som olämpligt beteende. Det är viktigt att alla anställda och affärspartners läser, förstår och följer denna affärsetik. Ibland förväntas anställda, förutom att genomgå den utbildning som krävs, underteckna en skriftlig bekräftelse på att de har läst, förstått och samtycker till att följa affärsetiken.

27 27 Avsnitt 6 Använda affärsetiken Rapportera en möjlig eller känd överträdelse Ibland kan det hända att en anställd får reda på eller misstänker att andra anställda eller affärspartners kan ha brutit mot företagets riktlinjer och förfaranden eller till och med gällande lagar, föreskrifter och etiska regler inom industrin. Anställda uppmanas att rapportera alla kända eller misstänkta problem eller överträdelser antingen personligen till sin chef, arbetsledare eller Zimmer Biomets Compliance Office eller via en av företagets Compliance Hotlines. Kända eller misstänkta aktiviteter som måste rapporteras är följande: Brott mot gällande lagar, föreskrifter och etiska regler inom industrin. Brott mot krav från federala amerikanska sjukvårdsprogram. Brott mot denna affärsetik. Brott mot våra riktlinjer och förfaranden. Frågor om Zimmer Biomets redovisning, interna redovisningskontroll eller revisionsrelaterade ärenden. Zimmer Biomets Compliance Hotlines drivs av en tredje parts serviceleverantör och kan nås 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Det ligger i vårt bästa gemensamma intresse att rapportera sådana överträdelser omedelbart. eftersom det hjälper Zimmer Biomet att förhindra att olagliga eller oetiska beteenden sker eller fortgår. Det kan även förhindra att situationen eskalerar. Alla rapporter som lämnas in är sekretessbelagda och kommer att analyseras. De anställda kan välja att lämna in rapporten anonymt, såvida inte lagstiftningen kräver annat Även om vårt mål är att låta rapportören behålla sin anonymitet kan en myndighet eller ett domstolsbeslut göra att Zimmer Biomet tvingas offentliggöra hans eller hennes identitet. Underlåtenhet att rapportera kända eller misstänkta överträdelser kan få betydande påföljder. Beroende på hur pass allvarligt överträdelsen är och gällande lagar kommer anställda som bryter mot de etiska reglerna, underlåter att rapportera ett möjligt efterlevnadsbrott, undanhåller information om ett verkligt eller misstänkt efterlevnadsbrott eller juridiskt brott mot affärsetiken, eller på annat sätt underlåter att samarbeta, utsättas för tillbörlig disciplinär åtgärd som kan innebära uppsägning av anställning eller tjänst. Dessutom kan anställda som bryter mot lagar och myndighetsföreskrifter utsätta sig själva och Zimmer Biomet för avsevärda böter, rättsliga påföljder och skador. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet)

28 28 Avsnitt 6 Använda affärsetiken Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem Som gäller: Tidigare anställda, affärspartners eller affärsverksamhet på Zimmer: Ring E-post zimmer-compliance-hotline@zimmer.com Besök Tidigare anställda, affärspartners eller affärsverksamhet på Biomet: Ring Besök (välj File a New Report och ange Biomet som namn på organisationen) Tidigare anställda, affärspartners eller affärsverksamhet på Zimmer Biomet: Ring Besök (välj File a New Report och ange Zimmer Biomet som namn på organisationen)

29 29 Avsnitt 6 Använda affärsetiken Icke-vedergällningspolicy Zimmer Biomet förbjuder repressalier mot anställda som i god tro rapporterar kända eller misstänka efterlevnadsbrott eller juridiska brott mot affärsetiken. God tro behöver inte betyda att den anställde har rätt, men det betyder att medarbetaren anser att han eller hon lämnar sanningsenligt information. Om en anställd känner att han eller hon har utsatts för vedergällning, kan individen rapportera detta till Compliance Hotlines, Zimmer Biomet Compliance Office eller Legal Department. Den anställde kan ta upp alla sorters frågor och problem med Zimmer Biomet via en av de tillgängliga kanalerna. Anställda får aldrig avskräckas från att använda någon av de tillgängliga kanalerna inom Zimmer Biomet. Även en enkel utfrågning av en person som rapporterar en överträdelse kan leda till en oavsiktlig vedergällning eftersom den kan få personen att känna att den har gjort något fel genom att välja en kommunikationskanal framför en annan. Varje person som rapporterar ett brott mot affärsetiken måste fritt kunna välja den kommunikationskanal han eller hon känner sig mest trygg med för att informera Zimmer Biomet om problemet. Alla anställda som utsätter en annan anställd för repressalier för att denne rapporterar om kända eller misstänkta brott mot våra rättsliga eller etiska skyldigheter kommer att anses ha brutit mot affärsetiken och utsättas för disciplinär åtgärd, upp till och med uppsägning. Vedergällning kan också vara ett lagbrott och skulle kunna utsätta både personen och Zimmer Biomet för rättsliga påföljder. Om du vill rapportera ett känt eller misstänkt problem, kan du kontakta (Zimmer) eller (Biomet)

30 30 Avsnitt 6 Använda affärsetiken Motsättningar Affärsetiken ger vägledning om gällande lagar och föreskrifter där Zimmer Biomet bedriver verksamhet, men sådana lagar och föreskrifter är ofta komplexa och varierar från land till land. I den mån det råder en motsättning mellan affärsetiken och en lag eller föreskrift, gäller den mest restriktiva policyn. Anställda som anser att det råder en motsättning mellan affärsetiken och en lag eller föreskrift, och/eller är osäkra på hur de ska gå vidare ska kontakta Zimmer Biomets Compliance Office eller Legal Department. Undantag och ändringar Det kan under vissa omständigheter vara lämpligt att göra undantag från en bestämmelse i affärsetiken. Alla anställda som vill ha ett undantag måste tala med sin chef eller arbetsledare, som sedan måste kontakta Zimmer Biomets Compliance Office. Om det inte finns något skriftligt förhandsgodkännande från Zimmer Biomets Chief Compliance Officer, gäller alla bestämmelser i denna affärsetik. Undantag gällande affärsetiken för Zimmer Biomets verkställande chefer eller direktörer beviljas endast av Board of Directors för Zimmer Biomet och måste omedelbart meddelas aktieägarna enligt gällande krav i Securities and Exchange Commission (amerikanska värdepappersnämnden). Undantag för eller ändringar av en bestämmelse i affärsetiken som gäller högre tjänstemän måste meddelas aktieägarna enligt gällande krav i SEC. Zimmer Biomet förbehåller sig rätten att regelbundet granska denna affärsetik för att fastställa om revideringar är lämpliga och sedan göra nödvändiga revideringar.

31

32 SE-sv-REV-January East Main Street Warsaw, IN zimmerbiomet.com

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Vår uppförandekod. (Code of Conduct)

Vår uppförandekod. (Code of Conduct) Vår uppförandekod (Code of Conduct) 2012 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder gentemot omvärlden

Läs mer

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4 Uppförandekod 1 Table of contents Innehållsförteckning Hälsning från VD och Koncernchef... 3 Oriolakoncernens värderingar... 4 Efterlevnad... 5 Vi följer lagen Vi undviker intressekonflikter och accepterar

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Infranords uppförandekod

Infranords uppförandekod Uppförandekod Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartners, arbetsgivare och samhällsaktör. Uppförandekoden har beslutats av Infranords styrelse och

Läs mer

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4 Uppförandekod 1 Table of contents Innehållsförteckning Hälsning från VD och Koncernchef... 3 Oriolakoncernens värderingar... 4 Efterlevnad... 5 Vi följer lagen Vi undviker intressekonflikter och accepterar

Läs mer

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy Verksamhetspolicy Datum: 2018-03-27 Version: 01 Verksamhetspolicy Scandi Bulk ABs främsta ledord är att alltid vara en pålitlig partner. Vi ska alltid uppfylla de relevanta krav som ställs på oss. Det

Läs mer

SODEXOS FÖRKLARING OM AFFÄRSINTEGRITET

SODEXOS FÖRKLARING OM AFFÄRSINTEGRITET Stockholm 2009-06-01 SODEXOS FÖRKLARING OM AFFÄRSINTEGRITET Sodexos ambition är att ses som normgivande när det gäller de typer av tjänster vi tillhandahåller. Vår vision att som partner till våra kunder

Läs mer

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt

Läs mer

Infranord AB Box Solna Tel

Infranord AB Box Solna Tel Uppförandekod Infranord AB Box 1803 171 21 Solna Tel 010-121 10 00 www.infranord.se Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.

Läs mer

ETISKA RIKTLINJER FÖRETAG I NORDIC CRANE GROUP AS

ETISKA RIKTLINJER FÖRETAG I NORDIC CRANE GROUP AS KS/HMS Styrsystem Nordic Crane Group Dokumenttitel Etiske retningslinjer Utarbetat av/datum Cecilie Sandvik/10.10.11 Dokumenttyp Dokument Dok.nr 2-NCG-D80 Företagsnamn Nordic Crane Group AS Godkänt av

Läs mer

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Etisk kod Inledning Inom ONE Nordic koncernen (nedan ONE Nordic ) har vi höga krav på etik och moral. Denna etiska kod befäster ONE Nordics värderingar genom etiska riktlinjer för det dagliga arbetet inom

Läs mer

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida.

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida. Vår uppförandekod IVL:s uppförandekod Allmänt IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) åtnjuter högt anseende som ett ansvarstagande företag. Det bygger på integritet och affärsverksamhet som är konsekvent

Läs mer

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige V E N T U S N O R D E N O2 02 Innehållsförteckning 03 Inledning 03 Kunder och vårt arbete 03 Våra medarbetare 03 Arbetsmiljö 04 Särskilda riktlinjer för din tjänst 04 Språk och bemötande 04 Alkohol och

Läs mer

FÖLJ LAGAR OCH REGLER

FÖLJ LAGAR OCH REGLER SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt är grundläggande värderingar i vår verksamhet. SEK:s värderingar och

Läs mer

Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4. Viktiga punkter om våra riktlinjer 6. Våra principer 8. Våra värden 9

Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4. Viktiga punkter om våra riktlinjer 6. Våra principer 8. Våra värden 9 ETISKA RIKTLINJER ÍNDEX 03 Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4 Viktiga punkter om våra riktlinjer 6 Våra principer 8 Våra värden 9 Integritet 10 - Respektera våra kunder och affärspartner - Åtgärder

Läs mer

Uppförandekod för personal på Rala

Uppförandekod för personal på Rala Dokument: Version 1.0 Code of Conduct för personal på Rala Rala AB Styrelsen beslut December 2013 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3... 3 Våra affärsprinciper... 3 Respekt för mänskliga rättigheter...

Läs mer

Semcon Code of Conduct

Semcon Code of Conduct Semcon Code of Conduct Du håller nu i Semcons Code of Conduct som handlar om våra koncerngemensamma regler och förhållningssätt. Semcons mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer

Läs mer

RZ Gruppens Uppförandekod

RZ Gruppens Uppförandekod RZ Gruppens Uppförandekod Allmänt För att RZ Koncernen skall åtnjuta ett högt anseende som ett ansvarstagande Företagsgrupp, måste gruppens arbeten konsekvent bygga sin affärsverksamhet på integritet och

Läs mer

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat:

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: Uppförandekod Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: 2018-11-28 Innehåll Uppförandekod... 1 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Policy... 3 2.1 Etiska värderingar och affärsmässiga

Läs mer

Varför är vår uppförandekod viktig?

Varför är vår uppförandekod viktig? Vår uppförandekod Varför är vår uppförandekod viktig? Det finansiella systemet är beroende av att allmänheten har förtroende för oss som bank. Få saker påverkar kunden mer än det intryck du lämnar. Uppförandekoden

Läs mer

It s all about values

It s all about values Code Våra etiska of Conduct regler It s all about values FÖRORD Nordzuckers värdeord ligger till grund för våra etiska regler och utgör grundvalen i vår företagskultur. Medan värdena kan ge oss handledning

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR DIÖS ANSTÄLLDA För att skapa långsiktiga värden för ägare, hyresgäster, medarbetare, samarbetspartners och samhälle

Läs mer

Affärssed och etik för leverantörer

Affärssed och etik för leverantörer Affärssed och etik för leverantörer syfte och omfattning Vi räknar med att våra leverantörer, liksom våra underleverantörer, som en del av sitt åtagande att göra affärer med Veoneer kommer att implementera

Läs mer

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative.

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative. Uppförandekod Husqvarna Groups uppförandekod följer FNs Global Compacts principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption riktade till företag. Husqvarna Group stödjer FN Global Compact

Läs mer

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter Uppförandekod Det är viktigt för Sjöräddningssällskapet att alla medarbetare och frivilliga sjöräddare strävar åt samma håll och skapar förtroende. Därför arbetar vi efter en uppförandekod med regler och

Läs mer

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct)

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct) Version 2.0, 2013-09-24 Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod Kalix Tele24 tillhandahåller telefonister till företag, myndigheter och organisationer inom ett mycket stort spektra av verksamheter.

Läs mer

Uppförandekod (Code of Conduct)

Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod (Code of Conduct) Våra åtaganden Vår uppförandekod definierar hur vi alla arbetar i Kährs Groups verksamheter globalt och vi är stolta över den etiska affärssed som är etablerad inom bolaget.

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer April 2011 Uppförandekod för leverantörer INLEDNING Att bedriva affärsverksamhet med en högt ställda etiska krav är grundläggande för Sodexo. Därför har vi utvecklat denna Uppförandekod för att tydliggöra

Läs mer

MANDALAY RESOURCES CORPORATION ( Företaget )

MANDALAY RESOURCES CORPORATION ( Företaget ) MANDALAY RESOURCES CORPORATION ( Företaget ) POLICY MOT TRAKASSERIER OCH DISKRIMINERING SYFTE Denna policy ämnar att säkerställa att anställda eller personal hos Mandalay Resources inte blir utsatta för

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Version: 1.0 Datum: oktober 2011 Författare: Kathrin Aigner Avdelning: Group Compliance

UPPFÖRANDEKOD Version: 1.0 Datum: oktober 2011 Författare: Kathrin Aigner Avdelning: Group Compliance UPPFÖRANDEKOD Version: 1.0 Datum: oktober 2011 Författare: Kathrin Aigner Avdelning: Group Compliance INLEDNING Monierkoncernen trorr på en värld där takens potential förverkligas för att göra människors

Läs mer

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014.

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Uppförandekod Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Dokumentägare... 2 3. Ansvar i externa relationer... 2 3.1. Lagar

Läs mer

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER Innehållsförteckning 1. MÅL... 3 2. HÄLSA OCH SÄKERHET... 3 3. RELATIONEN TILL MEDARBETAREN... 3 4. AFFÄRSMETODER... 4 5. RESPEKT FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER... 4 6. SOCIALT ANSVAR...

Läs mer

Detta är en översättning av ett engelskt dokument som tillhandahålls för din bekvämlighet. Det engelska originalets text styr dina rättigheter och

Detta är en översättning av ett engelskt dokument som tillhandahålls för din bekvämlighet. Det engelska originalets text styr dina rättigheter och Detta är en översättning av ett engelskt dokument som tillhandahålls för din bekvämlighet. Det engelska originalets text styr dina rättigheter och förpliktelser i alla avseenden. Det engelska originalet

Läs mer

GROUP POLICIES. Uppförandekod. Always By Your Side.

GROUP POLICIES. Uppförandekod. Always By Your Side. GROUP POLICIES Uppförandekod Always By Your Side. www.polygongroup.se Innehåll Introduktion 3 Affärsetik 4 Antikorruption och antitrust Medarbetare 5 Professionellt agerande Arbetsmiljö Tvångsarbete Barnarbete

Läs mer

Uppförandekod Efterlevnadsriktlinjer

Uppförandekod Efterlevnadsriktlinjer Uppförandekod Efterlevnadsriktlinjer INNEHÅLL 3 FÖRBUD MOT KORRUPTION OCH HANDEL MED INFLYTANDE 6 BOKFÖRINGSKONTROLLFÖRFARANDEN 7 RÄTTVIS KONKURRENS 8 EXPORT- OCH IMPORTFÖRORDNINGAR 2 FÖRBUD MOT KORRUPTION

Läs mer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer Introduktion NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer NSG-gruppens mål är ett gott rykte över hela världen när det gäller yrkesmässiga, lagliga och etiska förfaranden inom vår verksamhet och som anges

Läs mer

Etikkod. Hur vi agerar enligt våra värderingar och etiska principer inom Mexichem.

Etikkod. Hur vi agerar enligt våra värderingar och etiska principer inom Mexichem. Etikkod Etikkod Hur vi agerar enligt våra värderingar och etiska principer inom Mexichem. Head Quarters Río San Javier No. 10 Fracc. Viveros del Río Tlalnepantla, Estado de México. C.P. 54060 Tel. (52

Läs mer

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD Code of conduct HANS LINNARSON, VD och koncernchef Husqvarna har under sin l ånga och tr aditionsrik a historia byggt upp et t mycket got t anseende som är ovärderligt.

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. UPPFÖRANDEKOD Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. VÅR VISION: FÖRETAG OCH TEKNIK I VÄRLDSKLASS För att

Läs mer

Upplands Motor Holding AB Uppförandekod

Upplands Motor Holding AB Uppförandekod Upplands Motor Holding AB Uppförandekod Beslutad av koncernledningen En god verksamhet med sunt förnuft Upplands Motors sätt att arbeta baseras på våra värderingar och den kultur som beskrivs i våra medansvarig-

Läs mer

Rapporteringspolicy. Mars [Skriv text]

Rapporteringspolicy. Mars [Skriv text] Rapporteringspolicy [Skriv text] Innehållsförteckning 1. SYFTE:... 2 2. OMFATTNING OCH TILLÄMPNING:... 2 3. VAD SOM SKA RAPPORTERAS:... 2 4. RAPPORTERING OCH UTREDNING:... 3 5. SAMARBETSSKYLDIGHET:...

Läs mer

Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder.

Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder. Uppförandekod 2 Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder. Vårt mål är att Cargotec ska vara den obestridda marknadsledaren

Läs mer

Administrative Policy Swedish translation from English original

Administrative Policy Swedish translation from English original Alla enheter Uppförandekod KONEs uppdrag är att göra det enkelt att förflytta sig i en urban miljö. Vår vision är att erbjuda den bästa upplevelsen av People Flow genom enkelhet, effektivitet och upplevelser

Läs mer

EKONOMISKT OCH ORGANISATORISKT ANSVAR

EKONOMISKT OCH ORGANISATORISKT ANSVAR Code of Conduct Uppförandekoden definierar den gemensamma uppsättning av principer som alla medarbetare måste följa i det dagliga arbetet. Uppförandekoden vägleder hur vi arbetar tillsammans, med våra

Läs mer

Fiskars uppförandekod

Fiskars uppförandekod GRUPPOLICY Fiskars uppförandekod Versionshistorik: Ansvarig person Päivi Timonen, chefsjurist Ägare Fiskars etiska råd Regelramverk 1.A Gruppolicyer Datum för nästa revidering Version Datum Författare

Läs mer

NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD VÅRA VÄRDERINGAR VÅRA RIKTLINJER START ANSVAR MÄNNISKORNA KUNDERNA FÖRETAGET EFTERLEVNAD PARTNERS

NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD VÅRA VÄRDERINGAR VÅRA RIKTLINJER START ANSVAR MÄNNISKORNA KUNDERNA FÖRETAGET EFTERLEVNAD PARTNERS NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD Det här dokumentet sammanfattar vår affärsetiska kod. Koden bygger på våra värderingar och vägleder oss i sam- arbetet med kollegor, kunder, partners och andra intressenter.

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2017 Innehåll Om Magnolia Bostad...3 Om uppförandekoden...4 Affärsetik...5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor...6 Korruption...7 Intressekonflikter...7 Information och

Läs mer

ÄR DET LAGLIGT, RÄTTVIST OCH ETISKT?

ÄR DET LAGLIGT, RÄTTVIST OCH ETISKT? Code of Conduct ÄR DET LAGLIGT, RÄTTVIST OCH ETISKT? Att arbeta inom bank och försäkring innebär ett stort ansvar. Oavsett vilken roll vi har inom koncernen måste vi agera på ett sätt som inger förtroende

Läs mer

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14. Version 4 2013-08-01

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14. Version 4 2013-08-01 Vår uppförandekod Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14 1 Inledning De allra flesta företag har en fastställd uppförandekod, eller Code of Conduct som många kallar den. För

Läs mer

Titel: Konkurrenspolicy Ansvarig part: Bolagsjurist Nästa granskningsdatum: Senaste granskningsdatum:

Titel: Konkurrenspolicy Ansvarig part: Bolagsjurist Nästa granskningsdatum: Senaste granskningsdatum: Sida 1 av 5 I. SYFTE Den här konkurrenspolicyn ( policyn ) fastställer Modines åtagande att efterleva de konkurrenslagar (även benämnda antitrust -lagar) för vilka företaget är föremål ( lagarna ). Beroende

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens innehåll BAKGRUND...3 Stena Metallkoncernens åtaganden... 4 Förhållande till kunder och andra aktörer... 4 Förhållande till

Läs mer

Etiska riktlinjer. Goda rum

Etiska riktlinjer. Goda rum Etiska riktlinjer Goda rum Innehåll 1. Förståelse och användning av Moelvens etiska riktlinjer... 3 Syfte... 3 Vem omfattas av riktlinjerna?... 3 Gällande lagstiftning... 3 Personligt ansvar... 3 Ledaransvar...

Läs mer

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppförandekod Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vår vision: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ska vara landets största mäklarföretag. Det innebär att: Genom kunskap

Läs mer

Cognizant Technology Solutions. visselblåsare och repressalieskydd

Cognizant Technology Solutions. visselblåsare och repressalieskydd Cognizant Technology Solutions Riktlinjer för visselblåsare och repressalieskydd Giltigt från och med januari 2017 Varför har vi dessa riktlinjer? Vi uppmuntrar aktivt våra Medarbetare att rapportera problem

Läs mer

Uppförandekod. Infinitas Learning Group Compliancehanteringssystem. Be safe with Compliance!

Uppförandekod. Infinitas Learning Group Compliancehanteringssystem. Be safe with Compliance! Uppförandekod Infinitas Learning Group Compliancehanteringssystem Be safe with Compliance! INNEHÅLL I UPPFÖRANDEKODEN FÖR INFINITAS LEARNING 1. Konkurrens på rättvisa villkor... 3 2 Korruptionsbekämpning...

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens uppförandekod 1 Bakgrund Den familjeägda Stena Metallkoncernen skapar arbetstillfällen och ger samhället mervärde genom att

Läs mer

Stora Enso-koden. storaenso.com/storaensocode

Stora Enso-koden. storaenso.com/storaensocode Stora Enso-koden storaenso.com/storaensocode 2 Vi väljer en förnybar framtid Träd, vårt huvudsakliga råmaterial, växer tillbaka de är förnybara. I en tid då återvinningsbarheten inte längre räcker är förnybarhet

Läs mer

Norm för affärsuppträdande och etik

Norm för affärsuppträdande och etik Datum för ikraftträdande: 2008-02-28 Ersätter: 2004-10-26 Godkänd av: Bolagsstyrelsen MÅLSÄTTNING ETIKNORM Att garantera att affärspraxis hos företaget Mine Safety Appliances ("MSA") är i överensstämmelse

Läs mer

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter CODE OF CONDUCT 1 Innehåll 3 Förord av koncernchefen 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas 5 Midsonas 6 grundläggande principer 6 Respekt för mänskliga rättigheter 6 Miljö 7 Respekt för lagstiftning 7

Läs mer

SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer

SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer I SJs uppförandekod för leverantörer anger vi våra grundläggande krav vad gäller mänskliga rättigheter och arbetsvillkor, miljö och affärsetik. SJ förväntar

Läs mer

Metsos uppförandekod

Metsos uppförandekod Metsos uppförandekod Från VD Bästa kollega, Metso är ett stort globalt företag med över 12 000 anställda och verksamhet i mer än 50 länder. Det är viktigt att vi arbetar tillsammans som ett team och delar

Läs mer

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Excellence in hotel ownership & operations Denna Uppförandekod för Affärspartners antogs av styrelsen för Pandox Aktiebolag (publ) (Org.nr 556030-7885)

Läs mer

Denna uppträdandekod dateras den 21 december 2010 och kan när som helst uppdateras.

Denna uppträdandekod dateras den 21 december 2010 och kan när som helst uppdateras. Introduktion Grundprinciper och tillämplighet Takeda Pharmaceutical Company Limited och alla dess närstående företag (samlat, Takeda ) har ett orubbligt åtagande att följa alla tillämpliga lagar och föreskrifter.

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS 1. Inledning För oss på Martinsons är det naturligt att gå i utvecklingens första led. Vi är en föregångare inom det industriella

Läs mer

Uppförandekod för Quintiles leverantörer

Uppförandekod för Quintiles leverantörer Uppförandekod för Quintiles leverantörer 2 En hållbar affärsverksamhet är viktig för Quintiles. Denna uppförandekod för leverantörer ( koden ), som är baserad på internationellt erkända normer, syftar

Läs mer

KONE Code of Conduct. KONE kräver att företagets leverantörer läser och följer de principer som definieras nedan.

KONE Code of Conduct. KONE kräver att företagets leverantörer läser och följer de principer som definieras nedan. KONE Code of Conduct KONE har som mål att vara en attraktiv affärspartner och eftersträvar pålitliga, rättvisa relationer som gagnar både KONE och dess leverantörer. Av sina leverantörer förväntar sig

Läs mer

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Vår vision Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

bestämmelser uppmuntra att de följer dessa affärsetiska bestämmelser.

bestämmelser uppmuntra att de följer dessa affärsetiska bestämmelser. SSABs affärsetiska bestämmelser SSAB-koncernens affärsetiska bestämmelser SSABs mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer baserade på respekt, ansvar och högklassighet med medarbetare,

Läs mer

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss Uppförandekod Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss VARFÖR EN UPPFÖRANDEKOD? Heimstaden är en pålitlig partner i alla relationer, med våra kollegor, våra hyresgäster,

Läs mer

Global uppförandekod

Global uppförandekod Global uppförandekod Några ord från vår VD Som global framstående aktör inom dialysbehandling och akutvård har vi ett ansvar att agera som ett etiskt och ansvarstagande företag. För att uppnå detta mål

Läs mer

INLEDNING SYFTE OMFATTNING OCH MÅLGRUPP

INLEDNING SYFTE OMFATTNING OCH MÅLGRUPP 1 2 INLEDNING Integritet, ansvar, ärlighet, och etisk företagskultur är kärnvärden för Carlsberg Group. Denna Uppförandekod ( Koden ) stödjer vår strategi och hjälper oss att skydda vårt rykte som ansvarstagande

Läs mer

Gunnebos uppförandekod

Gunnebos uppförandekod Gunnebos uppförandekod 2 VD:s introduktion Gunnebos vision är att bli en världsledande leverantör av en säkrare framtid. För att uppnå den visionen måste vi ta ett stort ansvar i alla delar av vår verksamhet,

Läs mer

Företagsprinciper Etik

Företagsprinciper Etik Företagsprinciper Etik Uppförandekod Syfte med uppförandekoden Uppförandekoden innehåller bindande normer och de förväntningar vi har på vårt dagliga uppförande för att uppnå ett etiskt uppförande i företaget.

Läs mer

Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners

Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners EX CEL L EN CE I N H O T EL O W N ERS H I P & O P ERAT I O N S Stockholm, 2016-05-03 Version: 1.1 Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners Pandox AB (Publ.) Org.no. 556030-7885 Box 15, 101

Läs mer

Uppförandekod för affärspartners

Uppförandekod för affärspartners EX CEL L EN CE I N H O T EL O W N ERS H I P & O P ERAT I O N S 29 mars 2018 Pandox Fair Play Uppförandekod för affärspartners Pandox AB (Publ) Org.nr. 556030-7885 Box 15, 101 20 Stockholm, Sverige Vasagatan

Läs mer

Uppförandekod / Code of Conduct

Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekoden är Sono Sveriges policy när det gäller mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, arbetsmiljö, miljö och antikorruption Innehållsförteckning Förord 2 1 Allmänna

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD. Midroc Europe 3 2 0 2011-06-01. Dokument nr. Översättning av MSS-100-11000-APO-00102. Allmänna ändringar, nytt dokumentnummer

UPPFÖRANDEKOD. Midroc Europe 3 2 0 2011-06-01. Dokument nr. Översättning av MSS-100-11000-APO-00102. Allmänna ändringar, nytt dokumentnummer UPPFÖRANDEKOD Dokument nr Översättning av MSS-100-11000-APO-00102 3 2 1 0 2011-06-01 Allmänna ändringar, nytt dokumentnummer Rev. Datum Beskrivning Handl Granskad Godkänd 2(5) Översättning INNEHÅLL ÖVERSÄTTNING...

Läs mer

Compliance. TRUMPF uppförandekod

Compliance. TRUMPF uppförandekod Compliance TRUMPF uppförandekod Kära medarbetare Hos TRUMPF strävar vi efter föredömlig kvalitet på våra produkter, i våra processer och även i vårt uppförande. Vi utgår från de värderingar som sedan länge

Läs mer

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vår vision: Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

Eettiset ohjee. iska regler Etisk regelsæ. ttiset ohjeet Etikos kodeks. Eet. Verhaltenskodex. ode of Conduct. Eti k. kos kodeksas.

Eettiset ohjee. iska regler Etisk regelsæ. ttiset ohjeet Etikos kodeks. Eet. Verhaltenskodex. ode of Conduct. Eti k. kos kodeksas. Kódex správania ódex správania Eet ttiset ohjeet Etikos kodeks deksas Kode eks postępowania rha Kodeks postępowania Eti k ode of Conduct Verhaltenskodex enskod iska regler Etisk regelsæ Kodeks p Eettiset

Läs mer

Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen

Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen Sammanställd av: Magnus Suksee Kvalitets- och hållbarhetschef Fastställd av: Carl-Johan Dalin Datum: 2018-04-20 VD & Koncernchef Giltig t.o.m. 2018-12-31 Innehåll

Läs mer

Qliro Groups uppförandekod

Qliro Groups uppförandekod Qliro Groups uppförandekod Vår uppförandekod, eller koden, förklarar grundläggande normer som förväntas följas av våra anställda i alla situationer. Koden innehåller regler för att skydda Qliro Groups

Läs mer

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct Erteco Rubber & Plastics AB Uppförandekod - Code of Conduct Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Värderingar och affärsprinciper... 3 3. Medarbetare... 4 4. Marknad, kunder och leverantörer... 4 5.

Läs mer

SWEDEGAS Uppförandekod

SWEDEGAS Uppförandekod SWEDEGAS Uppförandekod 2018-03-08 Innehåll Uppförandekod för Swedegas som arbetsgivare, samarbetspartner och samhällsaktör samt för Swedegas leverantörer... 3 Vision... 3 Swedegas kärnvärden... 3 Framtid...

Läs mer

Uppförandekod, koncernbolagen

Uppförandekod, koncernbolagen Uppförandekod, koncernbolagen Uppförandekod, koncernbolagen Inledning Att koncernbolagens verksamhet bedrivs på ett professionellt tillika ansvarsfullt sätt är avgörande för respektive företags långsiktiga

Läs mer

LEVERANTÖRENS UPPFÖRANDEKOD AHLSTROM-MUNKSJÖ OYJ. Författare: Anders Hildeman Skapad: Version nr.: 1.0

LEVERANTÖRENS UPPFÖRANDEKOD AHLSTROM-MUNKSJÖ OYJ. Författare: Anders Hildeman Skapad: Version nr.: 1.0 LEVERANTÖRENS UPPFÖRANDEKOD AHLSTROM-MUNKSJÖ OYJ Författare: Anders Hildeman Skapad: 03.04.2017 Version nr.: 1.0 Inledning Ahlstrom-Munksjö har förbundit sig att skapa värde för sina aktieägare och andra

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB INLEDNING Denna uppförandekod är i första hand ett verktyg och en vägledning för att beskriva och påverka Hako Ground & Gardens beteende och kultur. Det är våra gemensamma

Läs mer

OM UPPFÖRANDE KODEN VISION AFFÄRSIDÉ KÄRNVÄRDEN. JM skapar hus att trivas i

OM UPPFÖRANDE KODEN VISION AFFÄRSIDÉ KÄRNVÄRDEN. JM skapar hus att trivas i VISION JM skapar hus att trivas i OM UPPFÖRANDE KODEN Syftet med uppförandekoden är att säkerställa ett korrekt agerande i vårt dagliga arbete och att ge vägledning i viktiga frågeställningar. Uppförandekoden

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer Uppförandekod för leverantörer 2015-09-10 Sida 1 Ellevio Ellevio AB är ett av Sveriges största elnätsföretag. Vi ser till att elen kommer fram till mer än 900 000 hem och arbetsplatser från Halland i söder

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER Ragn-Sellskoncernen 2 (5) Detta dokument är en lokal översättning av Ragn-Sells Code of Conduct for Supplier som antogs den 15 oktober 2018. Tänk på att det är den engelska

Läs mer

Supplier Code of Practice. Swea Energi

Supplier Code of Practice. Swea Energi Supplier Code of Practice Swea Energi Innehåll Inledning 2 Hälsa & säkerhet 4 Anställning & mänskliga rättigheter 5 Miljöskydd 6 Mutor & korruption 7 Konfidentiell information 8 Dataskydd 9 Konkurrenslagstiftning

Läs mer

ELECTROLUX ARBETSPLATSSTANDARD FÖR LEVERANTÖRER

ELECTROLUX ARBETSPLATSSTANDARD FÖR LEVERANTÖRER ELECTROLUX ARBETSPLATSSTANDARD FÖR LEVERANTÖRER Observera att detta är en översättning av den ursprungliga arbetsplatstandarden för leverantörer på engelska. Översättningen finns endast i informationssyfte.

Läs mer

Uppförandekod. Inledning. Tillämpning och efterlevnad. Av styrelsen fastställd uppförandekod Ägare: Ilija Batljan, VVD

Uppförandekod. Inledning. Tillämpning och efterlevnad. Av styrelsen fastställd uppförandekod Ägare: Ilija Batljan, VVD Av styrelsen fastställd uppförandekod 2012-03-05 Ägare: Ilija Batljan, VVD Uppförandekod Inledning Rikshem ska agera på ett ansvarsfullt sätt. Alla människors lika värde, den enskilda människans frihet

Läs mer

Kuritakoncernens uppförandekod

Kuritakoncernens uppförandekod För att uppnå en hållbar tillväxt skall vi basera vår verksamhet och våra beslut på det vi kallar "Fem värden att vårda", och vi skall inte vidta några åtgärder som inte överensstämmer med. Meddelande

Läs mer

CODE OF CONDUCT. A5_Petro_CodeOfConduct_MB1.indd 1 2015-08-21 13:40

CODE OF CONDUCT. A5_Petro_CodeOfConduct_MB1.indd 1 2015-08-21 13:40 CODE OF CONDUCT A5_Petro_CodeOfConduct_MB1.indd 1 2015-08-21 13:40 INLEDNING Den viktigaste uppgiften för alla anställda i PetroBio är att utveckla och upprätthålla en ekonomiskt sund och framgångsrik

Läs mer

Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab. Fastställd: Fastställd av: Riksgäldens styrelse.

Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab. Fastställd: Fastställd av: Riksgäldens styrelse. Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab Fastställd: 2014-12-11 Fastställd av: Riksgäldens styrelse Hållbarhetspolicy Sammanfattning Hållbarhetspolicyn är ett övergripande

Läs mer

Malmö Operas etikpolicy beskriver vårt förhållningssätt, hur vi uppför oss gentemot varandra, publiken och omvärlden. Den är avsedd att ge vägledning

Malmö Operas etikpolicy beskriver vårt förhållningssätt, hur vi uppför oss gentemot varandra, publiken och omvärlden. Den är avsedd att ge vägledning ETIKPOLICY Policyn berör samtliga som deltar i teaterns verksamhet, d v s alla tillsvidare- och visstidsanställda, pjäsengagerade samt personer med uppdrag inom Malmö Opera. Malmö Operas etikpolicy beskriver

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016.

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Affärsetik... 2 3. Arbetsetik...

Läs mer